Να ηγηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου πανεθνικού μετώπου

Η ήρεμη δύναμη της Λογικής

The Knack and How to Get It

The Knack and How to Get It -φωτογραφία από crashonline.gr

του Αναγνώστη Λασκαράτου
«Νέα στήριξη Αμβρόσιου σε ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε θριαμβευτικά το ‘Αγιορείτικο Βήμα’ (9.3), παραθέτοντας το χυδαίο ρατσιστικό παραλήρημα του εκ των νέων θαυμαστών του κ.Τσίπρα (Μπαλτάκος, Γιανναράς, Άνθιμος κλπ): «Μόνο με νταϊλίκια θα υποχωρήσουν η άκαρδη Μέρκελ και ο κομπλεξικός Σόιμπλε» «η έκφραση του προσώπου του οποίου φανερώνει επίσης όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!».  Όμως ο κ.Τσίπρας το πιθανότερο είναι να κατανοήσει βαθιά πως οι ευσεβείς πόθοι των τυχάρπαστων Ρωμιών πολιτικών και των έμμισθων και αφορολόγητων ρασοφόρων κοινωνικών παράσιτων που τρέφουν στον κόρφο τους, σπανίως συμπίπτουν με την πραγματικότητα και να κάνει τη μεγάλη κωλοτούμπα του «έντιμου συμβιβασμού», που του ζητά τώρα μετά από τόσο χαμένο πολύτιμο χρόνο «εθνικής ανάτασης» η κοινή γνώμη (69,6%. ‘Marc’, ‘Εφημ.τ. Συντακτών’, 9.3).  Τότε μοιραία οι πατριωτικές σοσιαλιστικές δυνάμεις της χώρας θα αποσχιστούν από την κυβέρνηση και θα αναζητήσουν άλλο ηγέτη. Αποκλείοντας τον κ.Ν.Κοτζιά, που νομίζει ότι απειλεί τη Δύση με φαντάσματα μεταναστών-τζιχαντιστών οι οποίοι προς το παρόν κρύπτονται επί ελληνικού εδάφους, εκ του γεγονότος και μόνον ότι εμφανίστηκε μετεκλογικά και δεν είναι βουλευτής, η μόνη άξια που απομένει είναι η Μπουμπουλίνα, η κατά κόσμον Ζωή Ν.Κωνσταντοπούλου, η ευσεβής νεόνυμφη, που ενηλικιώθηκε πριν ένα έτος, οπότε και η μητέρα της έπαψε να εισπράττει το σχετικό επίδομα ανήλικης θυγατρός, η οποία ήδη σήκωσε μπαϊράκι: “ΔΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ‘ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ’. ‘Αντάρτικο’ Ζωής σε Τσίπρα: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα βαπτίσουν το κρέας ψάρι» (iefimerida.gr, 5.3).

Η πολιτική και φυσική διάδοχος  του τ.προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τ.δικηγόρου του κ.Αλαφούζου, τ.επίδοξου καραμανλικού υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας, τ.υμνητή του χουντικού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, έχει νωρίς αποδείξει τις περί δικαίου ευαισθησίες της, υπερασπιζόμενη έναν Έλληνα βιαστή αλλοδαπών γυναικών, προκαλώντας λόγω της επιτυχημένης υπεράσπισής του, μέσω συνεχών αναβολών της δίκης (εδώ τα Άπαντά τους, από τμήμα έκθεσης που υποβλήθηκε στον ΟΗΕ, από τον κ.Παναγιώτη Δημητρά του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι») την μήνιν αριστερών φεμινιστριών (βλ. Σίσσυ Βωβού, ‘H βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να συμψηφίζεται’, ‘Αυγή’: «..η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα εξαιτίας των βαριών προβλημάτων της ελληνικής δικαιοσύνης, και ταυτόχρονα της απίστευτης αρνησιδικίας της δικηγόρου. Θεωρούσαμε ότι η υπεράσπιση αυτού του βιαστή αντέβαινε προς τους αγώνες που κάναμε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», 10.04.2013). Άλλοι είναι ακόμα πιο αυστηροί με την κυρία Πρόεδρο: «Τα παράδοξα που οδηγούν στην ‘αρνησιδικία’ του κατηγορούμενου για βιασμό με Stilnox και τυρόπιτες τον οποίο υπερασπίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου…..Τα παράδοξα όμως της ελληνικής Δικαιοσύνης, ….Όπως καταγγέλλει το ΕΠΣΕ στις δυο πρώτες δίκες (13 Νοεμβρίου 2006 και 16 Φεβρουαρίου 2007) τρεις από τις τέσσερις γυναίκες-«θύματα» βιασμού κλητεύθηκαν στα ξενοδοχεία που έμεναν ως τουρίστριες το 2005! 

Το αποτέλεσμα ήταν να μην παρευρεθούν στο δικαστήριο και να διεξαχθεί η δίκη μόνο για τον ένα βιασμό (εκείνο της Δανέζας) με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή και να αφεθεί ελεύθερος έως ότου η υπόθεση εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό. Σαν να μην έφθανε αυτό όλο αυτό το διάστημα από το φάκελο της δικογραφίας έλειπε η ιατροδικαστική έκθεση της Καναδής συγγραφέα καθώς ενώ η εξέταση έγινε στις 29 Αυγούστου 2005 τελικά η έκθεση συντάχθηκε στις 19 Μαρτίου 2010 και μάλιστα κατόπιν κατεπείγουσας παραγγελίας που έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Ι. Τζαγκουρνής. Αυτό σημαίνει ότι κατά το διάστημα 2006-2009 κανείς από τους λειτουργούς της Θέμιδος που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν έκριναν σκόπιμο να αναζητήσουν ένα έγγραφο που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη διεξαγωγή μιας ‘δίκαιης δίκης’. Κάτι που, σίγουρα, πρέπει να διερευνηθεί» (σημ.Λασκ. Βεβαίως, βεβαίως).

φωτογραφία από crashonline.gr

φωτογραφία από crashonline.gr

Είναι φυσικό με παρελθόν που δεν δείχνει και τόση νομική τυπολατρία, η βουλευτίνα να ενδιαφέρεται για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και για τα συναφή με αυτήν δικαιώματα των Ναζιστών βουλευτών, τη  δράση των οποίων η ελληνική Δικαιοσύνη, Αστυνομία και Πολιτεία αντιμετώπιζαν μέχρι τη δολοφονία Φύσσα με μεγάλη διακριτικότητα και κατανόηση, που είχε μεν ενοχλήσει τον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. Νίλς   Μούιζνιεκ που υπέβαλλε σχετική έκθεση-κόλαφο (16.6.2013)  αλλά όχι την κα Κωνσταντοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται πως δεν πρόκαναν να τη διαβάσουν. Την εύλογη υπέρ των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης νομική ευαισθησία, εκδήλωσε η κα Κωνσταντοπούλου ήδη από  τις 4.3.2014  («Η απόφαση για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση στο θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χ. Α. έστειλε στα… κάγκελα την Ζωή Κωνσταντοπούλου…»),  διαφωνώντας με την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. Η κα Κωνσταντοπούλου,  δεν έχει δείξει ανάλογη ευαισθησία για δημοσιοποιημένες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος μεταναστών που προκαλούν κάθε περί δικαίου αίσθημα: «Εφ.τ.Συντακτών»-08/03/13. Ο… κασίδης και ο Κασιδιάρης. Της Κατερίνας Κατή….Τον δίκασαν και τον καταδίκασαν σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας. Χωρίς μάρτυρες, χωρίς καν να του δώσουν το περιθώριο να υπερασπιστεί τον εαυτό του…». Αλλά και για προκλητικές αθωώσεις ναζιστών, όπως αυτή του Μπαρμπαρούση για τα καταγραμμένα επεισόδια σε βάρος μεταναστών μικροπωλητων του Αγρινίου, δεν αντέδρασε κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα η κα Κωνσταντοπούλου, με τις επιλεκτικές και τραβηγμένες από τα μαλλιά ευαισθησίες, που πείθουν σήμερα μόνο τους καλοθελητές που προσκολλώνται στην εκάστοτε εξουσία, εφηύρε το ζήτημα της νομιμότητας της σύνθεσης συνεδριάσεων της Βουλής από τις οποίες απουσίαζαν ο Λαγός, ο Κασιδιάρης και ο Καιάδας, και των αντίστοιχων νόμων, ανοίγοντας ανεξέλεγκτα τον ασκό του Αιόλου και τροφοδοτώντας το κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας και της συσκότισης των εγκλημάτων της, που επιδιώκει μανιωδώς εν όψει της δίκης της η Χ.Α. Με τις παρεμβάσεις της αυτές έχει αποσπάσει την επίσημη αναγνώριση της εγκληματικής οργάνωσης δυο φορές («Μέσα στο συνονθύλευμα του «αντισυνταγματικού τόξου» υπάρχουν ακόμη φωνές, προερχόμενες μάλιστα από την αριστερά, που καταγγέλλουν την παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και την μεθόδευση της χούντας Σαμαρά να καταλύσει Σύνταγμα και Πολίτευμα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τους Μανώλη Γλέζο, Νίκο Βούτση και Αλέξη Μητρόπουλο ήταν αυτοί που διαφώνησαν στην κεντρική γραμμή του κόμματος για την συλλήβδην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.-21. 3. 2014-13:46»), «Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τιμώντας τον θεσμό και την θέση της ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση για την άρση ασυλίας του Άδ.Γεωργιάδη, καθώς κατά παράβαση του Συντάγματος και δίχως καμία αιτιολογία η εισαγγελέας φυλακών δεν έδωσε άδεια στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α. να παρευρεθούν» (24.2.2015-20:00).

Έχει εγγράψει η κα Κωνσταντοπούλου έτσι προσωπικές υποθήκες στήριξης μιας αυριανής της κοινής με τον κ.Καμμένο εκλογικής προσπάθειας, από απογοητευμένους ψηφοφόρους της Χ.Α.  και  ως συνέχεια τρόπον τινά της ανάλογης υποστήριξης σε κάποιους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στο β΄γύρο των σχετικών εκλογών.

Στο μεταξύ η κυρία Ζωή Πορφυρογέννητη πήγε στο Πεντάγωνο και μαζί με το νέο καλόγερο Σαμουήλ, ανακοίνωσαν τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λίγο πριν την ενημέρωση της Προέδρου επί θεμάτων που άπτονται της σημερινής κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων. Να μην διστάσει λοιπόν η μαχητική βουλευτίνα να προχωρήσει σε εθνικό μέτωπο για τη σωτηρία της πατρίδας, συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας την μέχρι τώρα θεατρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να μη θίγει τα εγχώρια κακώς κείμενα και να αναζητά εξωτερικούς εχθρούς, απειλώντας, εκβιάζοντας και κενολογώντας. Φίλους θα βρει πολλούς από τον πολέμαρχο Καμμένο, που πέρασε από τα προεκλογικά τραινάκια στα αεροπλανάκια (και μη μας ξημερώσει τίποτα γιατί οι γείτονες τον κατηγόρησαν στις 7.3. για παραβίαση του εναέριου χώρου τους από ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα, 2 F16 και ένα ελικόπτερο), τον ευσεβέστατο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοδέλα, παρακαθήμενο του συντοπίτη του Χρυσαυγίτη βουλευτή Γαλέου, τη συναγωνίστριά της Ραχήλ Μακρή παρηγορήτρα μαζί με τους Χαϊκάλη και Χρυσοβελωνη (ΑΝΕΞΕΛ), του Χρυσαυγίτη κλαψιάρη τραμπούκου Μπούκουρα. (kontranews.gr, 07/05/14-18:19), μέχρι τον  ευσεβέστατο βουλευτή Νικολόπουλο (ΑΝΕΞΕΛ), υβριστή του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου («πουσταριό») και συνομιλητή του Κασιδιάρη («Η ΑΥΓΗ διαφημίζει το Νικολόπουλο που διαφημίζει τον Κασιδιάρη!  Το υπέρτατο μιντιακό βραχυκύκλωμα, με την εφημερίδα της Αριστεράς να εκπλήσσει δυσάρεστα», lifo.gr, 3.3.2015).

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

51 Responses to Να ηγηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου πανεθνικού μετώπου

 1. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Η Κωνσταντοπούλου έχει σχέδιο και δεν το κρύβει

  http://www.iefimerida.gr/news/195601/apisteytoi-dialogoi-sti-voyli-gia-nazi-kai-hitler-apathis-i-zoi-konstantopoyloy-me-ti#ixzz3U4e1tmnV
  11|03
  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

  Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή για Ναζί και Χίτλερ -Απαθής η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή

  Σφοδρή σύγκρουση χθες βράδυ στη Βουλή ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Αρβανίτη και τον βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Καραθανασόπουλο.

  Ολα ξεκίνησαν όταν στην ομιλία της η κ. Κανελόπουλου κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία Φύσσα και πρόσθεσε για τους Χρυσαυγίτες: «Οι ντόπιοι επίγονοι των Ναζί, που ειρήσθω εν παρόδω δεν υποδύονται τους πατριώτες, γιορτάζουν ακόμα τα γενέθλια του Χίτλερ και χτυπούν τατουάζ με σβάστικες και αγκυλωτούς σταυρούς».

  Από τα πίσω έδρανα ακούστηκε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται ο κ. Αρβανίτης και λίγο αργότερα η κ. Κανελλοπούλου αποκάλυψε πως ο χρυσαυγίτης βουλευτής τής έκανε τη γνωστή χειρονομία με την παλάμη να διαπερνά κάθετα τον λαιμό ως ένδειξη ότι κάποιος θέλει να σφάξει κάποιον άλλον!

  Η κόντρα είχε συνέχεια, όταν ο κ. Αρβανίτης ανέβηκε στο βήμα και έκανε επίθεση στην κ. Κανελλοπούλου, με προκλητικές αναφορές στη δολοφονία Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε «φτιαχτή αφορμή», με τον Νίκο Φίλη να αντιδρά:

  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και εγώ κατάγομαι από τα Καλάβρυτα, από τον προπάππο μου, και είχαμε και εμείς θύματα. Δεν θα ήθελα, όμως, να επεκταθώ στην δράσιν κάποιων συγγενών της θρασυτάτης αυτής κυρίας Κανελλοπούλου.

  ΦΙΛΗΣ: Έχετε φακέλους;

  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην επαναληφθεί αυτό, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε, και να αφαιρείτε το λόγο. Να υποχρεώνετε να ανακαλούν τας ύβρεις κατ’ ενός νομίμου κόμματος πριν το δικαστήριο αποφασίσει αμετακλήτως.

  ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προχωρήστε στην ομιλία σας.

  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και μας ομίλησε και για τον Φύσσα. Σε ποίους νομίζει ότι ομιλεί; Σε ποίους; Τι ήταν ο Φύσσας για εμάς; Τι ήταν; Ήταν μια φτιαχτή αφορμή προκειμένου ο Σαμαράς και οι λοιποί συνασκήσαντες εξουσίαν να μας κλείσουν στη φυλακή, να μας φιμώσουν, όπως τον ομιλούντα, να μας περιορίσουν κατ’ οίκον. Αυτή είναι η αθλία, ανήθικη, παράνομη, άδικη ενέργεια του πρώην πρωθυπουργού.

  ΦΙΛΗΣ: Για τη δολοφονία τι λέτε;

  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούμεθα «επίγονοι του Χίτλερ» ή «επίγονοι του ναζισμού». Είναι και αυτό ύβρις. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανακληθεί στην τάξη.

  Η κόντρα συνεχίστηκε, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Αρβανίτη και στον Καραθανασόπουλο από το ΚΚΕ, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να αποκαλεί τον κ. Καραθανασόπουλο «επίγονο του Στάλιν».

  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Με αναγκάζει ο προλαλήσας, επίγονος του Στάλιν, να του πω ότι κατά την πρώτη συνεδρίαν της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος, γενομένης συζητήσεως περί Μελιγαλά, είπε αναστάς ο κ. Καραθανασόπουλος: «Και λίγους σφάξαμε εκεί! Και στον επόμενο γύρο θα σας κανονίσουμε!». Επί λέξει! Εδώ είναι.

  ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η σιωπή μου προς απάντησή του. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω, κυρία Πρόεδρε.

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μία διεκδίκηση πανθομολογούμενη και συνομολογούμενη και όχι πνεύμα αναφορών οι οποίες θα πυροδοτήσουν μάλλον διχαστικές συζητήσεις.

  ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η σιωπή μας προς απάντησή τους, γιατί δεν θέλουμε να συνομιλούμε με συνεργάτες -και δεν υπάρχει εδώ καμία εθνική ομοψυχία- με πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών, με το ναζιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Και λίγους σφάξαμε!», «άλλος θα πάρει μεζέ;», έλεγε καβάλα στο άλογο ο Βελουχιώτης!

  ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Νομίζω ότι η ιστορική μνήμη και η καταγραφή της Ιστορίας είναι σε όλους καταγεγραμμένη και αναμφισβήτητη. Ας μη μετατρέψουμε αυτή τη συζήτηση σε πεδίο μιας αντιπαράθεσης η οποία έχει ουσία σαφώς, έχει ιστορική αναφορά σαφώς, αλλά δεν ανήκει στην αποψινή συζήτηση.

  ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι ο ρόλος σας να σχολιάζετε κάθε ομιλητή, κυρία Πρόεδρε.

  ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ο ρόλος μου να διερμηνεύω τα αισθήματα του Σώματος και διερμηνεύω ότι η επιθυμία του Σώματος είναι να προχωρήσουμε στην ουσία της συζήτησης και να τοποθετηθούν οι ομιλητές. Αυτό ορίζει ο Κανονισμός και θα μου επιτρέψετε αυτό να κάνω. Εάν ήθελα να σχολιάσω, είχα πολλά να πω.

 2. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  http://www.agioritikovima.gr/eipan/item/55473

  Νέα στήριξη Αμβρόσιου σε ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο με νταϊλίκια θα υποχωρήσουν η άκαρδη Μέρκελ και ο κομπλεξικός Σόιμπλε
  Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2015 09:35 Από desk agioritikovima

 3. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=39963

  Ο Καμμένος ετοιμάζεται να μπει στα σχολεία

  Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου, σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κοτσιφάκης, συζήτησαν για μια εξόρμηση «εθνικής συστράτευσης»…

  Όλοι συμφώνησαν ότι ο ελληνικός λαός, εκτός από τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, θα πρέπει να οργανώσει μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς, τόσο στα σχολεία όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτό το σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου!!!

  Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα. Έως τώρα, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με πικρό χιούμορ και με αποσπασματική έκπληξη για όσα συμβαίνουν. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο μικρά δείγματα, όπως οι «συμβουλές» του Φίλη στον ΣΚΑΙ, οι ύβρεις της Βασιλοπούλου εναντίον του Capital και ταυτόχρονα, απειλές εθνικού επιπέδου Κοτζιά και Καμμένου για μετανάστες και τζιχαντιστές.

  Η διόγκωση της αντιμνημονιακής ρητορικής, βέβαια, αποτελεί ένα κοινό «εργαλείο» για τα κόμματα και τα μεγαλύτερα λαϊκά στρώματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η καπηλεία της αντίδρασης πρέπει να ξεπεράσει τα όρια. Τι ακριβώς θα επιδιώξει δηλαδή η κυβέρνηση μέσω του Πάνου Καμμένου; Να δημιουργήσει μια νέα κυρίαρχη εθνική ιδεολογία «αντιγερμανισμού», εξάπτοντας τη λαϊκή οργή και τη φαντασίωση; Και σ’ αυτή την «εξόρμηση» θα συναινέσει και το Υπουργείο Παιδείας, επιτρέποντας τη διανομή φυλλαδίων που θα στοχοποιούν τους Γερμανούς; Τι να μάθουν περισσότερο δηλαδή οι μαθητές από αυτά που διδάσκονται στα βιβλία της Ιστορίας, μαζί με τα άλλα παιδιά της Ευρώπης; Μόνο σε μας έγιναν οι θηριωδίες των Ναζί και όχι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους;

  Είναι φανερό ότι σταδιακά προετοιμάζεται ένα σχέδιο προπαγάνδας που θα απομονώσει τη χώρα ακόμα περισσότερο. Κάποιοι οραματίζονται μια «εθνολαϊκή» δημοκρατία με θύματα εκμετάλλευσης οργισμένες και θυματοποιημένες μάζες, που θα αισθάνονται πάντα αδικημένες και απροστάτευτες σε μια εχθρική παγκόσμια πραγματικότητα.

  Αλλά στο ΥΠΕΘΑ πρέπει να καταλάβουν ότι τα σχολεία στον δυτικό κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, δεν είναι χώροι άσκησης εθνικής πολιτικής. Οι νέοι άνθρωποι δέχονται ερεθίσματα για να γίνουν ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από μίσος, ρατσιστικές αντιλήψεις και μισαλλοδοξία. Έχει δικαίωμα κάθε κυβέρνηση να καθορίζει την ιδεολογική βάση της εξωτερικής της πολιτικής αλλά όχι να χρησιμοποιεί τους μαθητές.

 4. Ο/Η Red λέει:

  http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/211556/koytsoympas-xanavgazoyn-periergos-sthn-epifaneia.html

  Κουτσούμπας: Ξαναβγάζουν περιέργως στην επιφάνεια τη Χρυσή Αυγή

  Αιχμές από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  επανέλαβε ότι η όλη υπόθεση γεννά ανησυχίες, “όπως επίσης και η στάση της προέδρου της Βουλής όλο το τελευταίο διάστημα, η οποία αναδεικνύει αυτό το ζήτημα βάζοντας στο πολιτικό κάδρο τη Χρυσή Αυγή, ξανά”, και μάλιστα ενώ επίκειται η έναρξη της δίκης.

 5. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Έπρεπε να είχε γίνει χαμός φίλοι μου.

  http://www.msn.com/el-gr/money/economy/ft-%ce%b7-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85/ar-AA9D4wc?ocid=iehp

  FT: Η Αθήνα βάζει χέρι στα Ταμεία για να καλύψει το κενό του Μαρτίου

  Υπό την πίεση της ελλιπούς ρευστότητας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης να παραδώσουν άμεσα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν αυτόν το μήνα μισθοί του Δημοσίου και συντάξεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

  Το δημοσίευμα που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Κέριν Χόουπ και Πίτερ Σπίγκελ υποστηρίζει πως «η πρωτοφανής μεταφορά καταθέσεων, στην οποία αντιδρούν τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα ταμεία κοινωνικής πρόνοιας, ακολουθεί την αιφνιδιαστική απότομη μείωση των φορολογικών εσόδων τον Ιανουάριο, η οποία έφερε το ΥΠΟΙΚ στη δυσμενή θέση να αναζητά κεφάλαια ώστε για τη δόση του 1,2 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ μέχρι τις 20 Μαρτίου».

  Επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο, η εφημερίδα εκτιμά πως -παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα έχει επαρκή ρευστότητα για να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις αυτό το μήνα- η κυβέρνηση χρειάζεται να μαζέψει επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου ώστε να αποφύγει την αναβολή στις πληρωμές μισθών και συντάξεων.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η κυβέρνηση εξαπολύει άσφαιρα πυρά για εσωτερική κατανάλωση, ενδεχομένως για να καλύψει μια αυριανή άτακτη υποχώρησή της, όμως παίζει εν ου παικτοίς, υποδαυλίζει μίσος, ξεχνά πως ζουν στη Γερμανία εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, απειλεί το κτίριο του Γκαίτε, τα έπιπλά του και αναμιγνύει το στρατό με πρωτοφανείς κινήσεις εντυπωσιασμού, που όμως παραπέμπουν σε τριτοκοσμικά ή ολοκληρωτικά καθεστώτα.
  Η ΟΛΜΕ στο Πεντάγωνο:

  http://www.avgi.gr/article/5373363/suskepsi-gia-tis-germanikes-ofeiles-sto-uetha

  Με πρώτο βήμα ένα ειδικό έντυπο που θα διανέμεται σε σχολεία και στρατόπεδα ξεκινά η εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής – αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς στο πλαίσιο της προώθησης του διεθνούς ζητήματος των γερμανικών οφειλών. Ακόμη στα σχέδια είναι και εκδηλώσεις σε Αθήνα και σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν υποστεί τις ναζιστικές θηριωδίες. Η «καμπάνια» αναμένεται να έχει και διεθνή χαρακτήρα και για την ενίσχυση της αναμένεται να συμβάλουν εκτός από το ΥΕΘΑ, τα υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού και το υπουργείο Οικονομικών.
  Με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου πραγματοποιήθηκε χθες στο ΥΠΕΘΑ, σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν: το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Στέφανος Ληναίος, Γιάννης Μαύρος, Αριστομένης Συγγελάκης, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Χριστίνα Σταμούλη), ο ταξίαρχος Νικόλαος Δελατόλας, διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, η Βικτωρία Αναγνώστη και ο Γρηγόρης Καλομοίρης (ΑΔΕΔΥ), ο Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης (ΟΛΜΕ), η Όλγα Ζαχαριάδου (YΠΠΟ) και η Αγγέλικα Σαπουνά (Παιδείας).

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   ΣΥΡΙΖΑ: Καλές οι πρωθυπουργικές εντολές, καλύτερα τα βουλευτικά αυτοκίνητα

   Έντονος εκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς η ευρεία πλειονότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε στον πειρασμό να πάρει βουλευτικό αυτοκίνητο, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει αυστηρές οδηγίες στους βουλευτές του κόμματός του να αρνηθούν το συγκεκριμένο βουλευτικό προνόμιο.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ανησυχητικά πράγματα.
   παίζουν με τη φωτιά, δηλητηριάζουν το ευκολόπιστο πόπολο, τις νεαρές ηλικίες…

 7. Ο/Η Κάσυ Διάρη, απάντα οιπουργαί λέει:

  http://jailgoldendawn.com/2015/03/11/%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84/

  Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης απαντούν στις “ερωτήσεις” της Χρυσής Αυγής

  Όπως έχουμε ήδη γράψει, οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως και οι προκάτοχοί τους, το ζήτημα του χειρισμού απέναντι στον “κοινοβουλευτικό έλεγχο” της Χρυσής Αυγής. Από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι μόνοι Υπουργοί που έκαναν το βήμα, μετά τη δολοφονία Φύσσα, να μην απαντούν στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής όσο εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βάρος της για “εγκληματική οργάνωση” ήταν ο Νίκος Δένδιας, αρχικά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια που ανέλαβε, και ο Β. Κικίλιας, παρομοίως στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ.

  Διαβάστε εδώ: Απαίτηση κάθε δημοκράτη: να μην απαντάνε οι νέοι υπουργοί στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής.

  Έχουμε πλέον τις πρώτες απαντήσεις από τους Υπουργους της νέας κυβέρνησης: ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης απάντησε στον Μπαρμπαρούση, στον Μίχο και στον Γραικό, ο αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου απάντησε στον Μπαρμπαρούση, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, κλπ, Γ. Σταθάκης απάντησε στον Γραικό, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απάντησε στον Λαγό, ο Υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης απάντησε στον Ματθαιόπουλο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε στη Ζαρούλια.

  Έγραφε πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης Ψαρράς για το ίδιο θέμα: “Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η κυρία Κωνσταντοπούλου σε σχετικό μας ερώτημα έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ της απάντησης όλων των υπουργών στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής. Αλλά βέβαια η ίδια δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και η σχετική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό και σε κάθε υπουργό ξεχωριστά. Από την κατάληξη αυτής της υπόθεσης θα εξαρτηθεί και το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει προς τη Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί με τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της προέδρου της Βουλής το μήνυμα είναι μονοσήμαντα υπέρ όσων ψευδών επικαλείται προς υπεράσπισή της η ναζιστική οργάνωση”.

 8. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Μάλλον αναδύεται η Ελληνίδα Λεπέν (και με αριστερή προέλευση).
  Το ερώτημα είναι από ποιους και για ποιό σκοπό;

 9. Ο/Η kseeath λέει:

  Ο χρόνος τελειώνει http://wp.me/pryYN-1Sq

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.kontranews.gr/politiki/item/4906-xsespasma-stathi-mpouko/4906-xsespasma-stathi-mpouko

  Ποιοι βουλευτές πήγαν να παρηγορήσουν τον Μπούκουρα (Φωτογραφίες)

  Με ένα χάδι στο μάγουλο προσπάθησε να παρηγορήσει τον Στάθη Μπουκουρα η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελωνη.
  Κοντά του και η Ραχήλ Μακρή αλλά και ο Παύλος Χαϊκάλης που φαίνεται να του κραταει το χέρι .

 11. Ο/Η Παλιός λέει:

  Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

  ο Π. Καμμένος αρνείται να ψηφίσει τη ρύθμιση για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών

  «Κόκκινες γραμμές» άρχισε να θέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος πραναγγέλοντας ότι δεν θα ψηφίσει ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση της ιθαγένειας σε παιδιά των μεταναστών που αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Αμυνας μιλώντας στον ΑΝΤ1 προδιαγράφοντας την τακτική που θα ακολυοθήσει δήλωσε:

  http://enosy.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html

 12. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_49.html

  Πολλά και σοβαρά ερωτήματα από τις τοποθετήσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου

  Από ΒΑΘΥ , Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 | 8:17 μ.μ.

  Παρακολουθώντας το ρεπορτάζ από την τηλεόραση του Mega το οποίο αναφερόταν στην χθεσινή συζήτηση στην βουλή για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων είδαμε μια «ξεκάρφωτη» απάντηση που έδινε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος στον Χρυσαυγίτη Μ. Αρβανίτη.

  Οπότε ανατρέξαμε στα πρακτικά της βουλής για να καταλάβουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Και προς έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι τοποθετήσεις της προέδρου της βουλής, δημιουργούν πολλά και σοβαρά ερωτηματικά.

  Είναι δυνατόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιπλήττει έμμεσα τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο γιατί το κόμμα του δεν συμβάλει στο «πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας», που επιδιώκει η ίδια, κάνοντας χαρμάνι τους βουλευτές του ΚΚΕ με τους «πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών», όπως χαρακτήρισε τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ο Ν. Καραθανασόπουλος;

 13. Ο/Η koukou λέει:

  Από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα….

 14. Ο/Η Eco λέει:

  «Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’50» υποστηρίζει ο κ. Μίχελμπαχ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt», ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά για τον Β. Σόιμπλε, κάνει λόγο για «άθλια» και «άμετρη» κριτική και προσθέτει ότι το κακό στιλ έχει γίνει πλέον κάτι σαν «το σήμα κατατεθέν του συνασπισμού ριζοσπαστών στην Αθήνα».

  «Αντί να εφευρίσκει όλο και καινούργιες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε καλύτερα να συγκεντρώσει την ενέργειά της σε μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της χώρας» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή λεηλατεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κάνει το παν για να ρίξει την ίδια τη χώρα της και τον ίδιο τον λαό της, στην απόλυτη χρεοκοπία.

  «Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ’ αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι» καταλήγει σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Μίχελμπαχ.

 15. Ο/Η Eco λέει:

  Επικίνδυνα παιχνίδια

  Κώστας Ρεσβάνης
  Επικίνδυνα παιχνίδια

  Το ολισθηρό για τη χώρα έδαφος ωστόσο είχε προλειανθεί από τη Δευτέρα με τις ευλογίες ενός ακροδεξιού συγκυβερνήτη, του Καμμένου και ενός αναπληρωτή υπουργού, θαυμαστή του Τσάβες και του Μαδούρο, του Κώστα Ήσυχου. Μάζεψαν στρατιωτικούς, συνδικαλιστές, εκπροσώπους υπουργείων, κ.α. «σε μια γενική συστράτευση» για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Ξαναζεσταμένο φαΐ, θα πείτε. Ναι, αλλά αυτή η έμπνευση ήταν αρκετή για να προγραμματίσουν ενέργειες στρατοκρατικής αντίληψης που έχουμε να απολαύσουμε από τον καιρό της χούντας!

  Στόχος, η δημιουργία λαϊκών εκδηλώσεων (από ποιους; με ποιο περιεχόμενο;) σε όλη την Ελλάδα και, διαβάστε: «Η όλη προώθηση του στόχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, συνδέεται άμεσα και με μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς, τόσο στα σχολεία όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτό τον σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου».

  Το δίδυμο Καμμένου – Ήσυχου προσπαθεί, με πρόσχημα τις αποζημιώσεις, να επιτύχει κάτι που ταιριάζει στη ιδεολογία τους: Να βάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις από την πίσω πόρτα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να τους δώσει αρμοδιότητες που δεν έχουν εδώ και σαράντα χρόνια. Να δημιουργήσει μιαν εθνικιστική κουλτούρα στους μαθητές και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Να υποδαυλίσει το μίσος κατά του μεγαλύτερου εταίρου μας, με αρωγό βεβαίως και την Κωνσταντοπούλου, που υποδέχτηκε στα λημέρια της με ένα ανεκδιήγητο ταρατατζούμ.

  Μόντι: «Εξαντλείται ο χρόνος για την Ελλάδα να παίζει παιχνίδια»

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  «Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια εξαντλείται», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Και μπορεί η κατάσταση για το σύνολο της Ευρωζώνης να είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου σε μια δύσκολη κατάσταση. Νομίζω ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεση της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια, ίσως με μια γνήσια ελπίδα και διάθεση να αλλάξει το πολιτικό πλαίσιο στην Ευρώπη, τελειώνει», δήλωσε ο Ιταλός οικονομολόγος. Προσέθεσε μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει συνειδητοποιήσει ότι ίσως μια μέρα από μία θέση ισχύος να προσπαθήσει να αλλάξει την πολιτική στρατηγική στην Ευρώπη. Τώρα όμως, έχει έρθει η ώρα να συμμορφωθεί».

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39985
  Για λίγο διάφανο ουρανό
  …………………………….
  Ο εθνολαϊκισμός, η ιδεολογία που γεφυρώνει ακροαριστερά και ακροδεξιά, έχει πια γίνει κυρίαρχη στην ελληνική κοινωνία.

  Είναι ένα αχτύπητο μίγμα εθνικισμού και λαϊκισμού που σαν συνεκτικός ιστός φέρνει κοντά πράγματα ανόμοια – π. χ. Ακροδεξιούς και Συριζαίους. Όσοι απορούσαν για την παρά φύσιν ένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φαντάζομαι πως έχουν τώρα κατανοήσει τις εκλεκτικές τους συγγένειες.

  Δύο είναι τα συνθήματα που εκφράζουν αυτή τη τοποθέτηση: Το «Έθνος πάνω απ’ όλα» και «Πάνω από όλα ο Λαός».

  Το ποιες είναι οι απόψεις του Έθνους και του Λαού το αποφασίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Συνήθως τις εκφράζουν αυτοί που κάνουν την μεγαλύτερη φασαρία, ή εξασκούν περισσότερη πίεση. Και, σε κάθε περίπτωση, οι «δικοί μας».

  Εννοείται βέβαια πως και το Έθνος και ο Λαός έχουν πάντα δίκιο – ακόμα κι όταν έχουν άδικο. Δεν θα μας πει εμάς κανένας Γερμαναράς τι είναι το σωστό!

  Όλα αυτά μυρίζουν άσκημα. Εμποδίζουν την αναπνοή περισσότερο κι από την σκόνη της Σαχάρας.

  Εντωμεταξύ διάλογος δεν υπάρχει, αντιπολίτευση καμία, και η αντίρρηση δαιμονοποιείται. Κάτι παραπάνω να πεις, έγινες «γερμανοτσολιάς». Η κρατική προπαγάνδα προχωράει από επιτυχία σε επιτυχία και από θρίαμβο σε θρίαμβο. Μόνον αν έχεις πρόσβαση σε ξένα ΜΜΕ μαθαίνεις και την άλλη πλευρά. Και δεν είναι ωραία η θέα από εκεί.

  Έχουμε μείνει εντελώς μόνοι. Ελπίζουμε να επικρατήσουν το φθινόπωρο οι «Ποδέμος» για να έχουμε κάποιον σύμμαχο. Πολύ αμφιβάλλω αν θα μας θέλουν ως τότε.

  Ενώ η ασθένεια του εθνολαϊκισμού μας, διαχέεται σαν επιδημία. Προσβάλει όλα τα κόμματα, τα άτομα, τις παρατάξεις. Και είτε δρα ως placebo, είτε ως παραισθησιογόνο. Στο 70%, όπως φαίνεται.
  …………………………………

 17. Ο/Η της Βαϊμάρης λέει:

  Viva Pakis

  http://olympia.gr/2015/03/10/%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc/

  « Ο κύριος Μανδραβέλης θεωρεί «σόου» την συζήτηση για τις αποζημιωσεις της ναζιστικής θηριωδίας

  Σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο Τσίπρας »

  Η εκπληκτική ομιλία Αλέξη για τις γερμανικές αποζημιώσεις, εξηγεί γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος ειναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

  Posted by olympiada στο Μαρτίου 10, 2015

  Μετά την συγκλονιστική, μεστή και πατριωτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγο στην βουλή αλλά και την υποκριτική στάση Βενιζέλου, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την παρέμβαση – κόλαφο του Προκόπη Παυλόπουλου, τον Ιανουάριο, όταν ο κύριος Σόιμπλε μίλησε για «παραγραφή».
  Την ώρα λοιπόν που η σιωπή του υπουργείου Εξωτερικών ηταν εκκωφαντική και τα πάντα λειτουργούσαν από τον κ. Βενιζέλο στον αυτόματο πιλότο, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, έστελνε ηχηρό μήνυμα στους προκλητικούς Γερμανούς.
  Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια περίοδο που δεν μιλούσε κανείς, κατέθεσε ευθαρσώς την άποψή του, δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση στον κ. Σόιμπλε. Δεν χρειάζεται άλλη εξήγηση γιατί ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος κλήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα αυτή την κρίσιμη συγκυρία να μπει στην πρώτη γραμμή.

 18. Ο/Η Ζωή Μιχαλολιάκου λέει:

  http://www.e-typos.com/gr/bloggers/%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%97/article/120394/epikindunes-sugliseis-/

  Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015, 00:43

  Οι συγκλίσεις στο όνομα του «Εθνικού σκηνικού» που στήνει για «πρώτη φορά αριστερά» γίνονται επικίνδυνες

  Επικίνδυνες συγκλίσεις

  Χθες δημιουργήθηκε στη Βουλή ένταση ανάμεσα στη Μαρία Κανελλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και στον Κώστα Καραθανασόπουλο (ΚΚΕ) με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Αρβανίτη.

  Ο οποίος, όπως κατήγγειλε η βουλευτής, της έκανε σιωπηλά τη χειρονομία του «αποκεφαλισμού» όταν εκείνη μιλούσε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ στη συνέχεια στην παρέμβασή του επιτέθηκε στην ίδια, όπως και στο βουλευτή του ΚΚΕ.

  Παρότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης λειτούργησε άψογα, δεν συνέβη το ίδιο με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εγκάλεσε… τις δύο πλευρές λέγοντας: «Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μία διεκδίκηση πανθομολογούμενη και συνομολογούμενη και όχι πνεύμα αναφορών οι οποίες θα πυροδοτήσουν μάλλον διχαστικές συζητήσεις».

  Σε αυτό ακριβώς το σημείο ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε το αυτονόητο: «Η σιωπή μας προς απάντησή τους, γιατί δεν θέλουμε να συνομιλούμε με συνεργάτες -και δεν υπάρχει εδώ καμία εθνική ομοψυχία-, με πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών, με το ναζιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

  Τι είδους εθνική ομοψυχία ζήτησε εν προκειμένω η κατά τα λοιπά υπερευαίσθητη Πρόεδρος; Ομοψυχία και ομοθυμία ανάλογα με το θέμα -το θέμα ήταν οι γερμανικές αποζημιώσεις- και τις προσωπικές της απόψεις; Δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή η οποία ασφαλώς και δεν διχάζει την κοινωνία, αλλά περιθωριοποιεί και πολιτικά και κοινωνικά το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α.; Και μάλιστα όταν δέχεται επίθεση εκφοβισμού όταν μιλάει μέλος του Κοινοβουλίου από χρυσαυγίτη;

  Πέραν αυτού, οι συγκλίσεις στο όνομα του «εθνικού σκηνικού» που στήνει η «για πρώτη φορά Αριστερά» πυκνώνουν και γίνονται επικίνδυνες. Να θυμίσω ότι ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων με τις ανήκουστες και ασύγγνωστες απόψεις του για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υμνητής θέσεων της Χ.Α., τώρα υμνεί τη νέα κυβέρνηση;

  Να τονίσω ότι το σκηνικό που έστησαν τη Δευτέρα οι Π. Καμμένος και Κ. Ησυχος με στρατιωτικούς, συνδικαλιστές, εκπροσώπους υπουργείων κ.ά. «σε μια γενική συστράτευση» για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία έχει στόχο τη δημιουργία «λαϊκών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα» και όπως γράφτηκε «με μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς, τόσο στα σχολεία όσο και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτόν το σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου».

  Πάμε καλά ή ο εθνικο-αριστερισμός της όξυνσης θα μας οδηγήσει σε ένα λαϊκιστικό delirium tremens με άγνωστη κατάληξη και για την κοινωνία και για τη χώρα;

 19. Ο/Η Iωάννης ο Ιταλός λέει:

  https://www.facebook.com/theofilos.kafarakis?fref=nf

  Η αντιγερμανική προπαγάνδα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.
  Οσο η θηλιά σφίγγει οι Συριζαίοι δεν έχουν τίποτε να χάσουν.
  Σκοπός τους να συγκεντρώσουν το μένος του κόσμου ενάντια σε ένα φαντασιακό εχθρό περισσότερο στο εσωτερικό, αφού οι ρέστοι στην Ευρώπη δεν μασάνε τόσο εύκολα.
  Είμαι πεπεισμένος ότι επειδή δεν έχουν λύση και τα χαρτιά δεν τους βγαίνουν θα προχωρήσουν σε έξοδο ηρωϊκή, που θά επιφέρει τον αφανισμό τους, την καταστροφή του πληθυσμού και της οικονομίας καθώς και την διάσωση της Ελλάδας από την Ευρώπη.
  Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά καμιά φορά τραυλίζει.

 20. Ο/Η Iωάννης ο Ιταλός λέει:

  Μια σεμνή τελετή

  Βλέπω και ξαναβλέπω το φιλμάκι με την είσοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Πεντάγωνο. Ταρατατζούμ αποδίδει τιμές το άγημα, το εμβατήριο παιανίζει, ο οικοδεσπότης τη συνοδεύει πασιχαρής για το εξτραδάκι που της ετοίμασε, το παλτό της ανεμίζει, αυτή ευθυτενώς με τη 15άποντη γόβα της διασχίζει το κόκκινο χαλί, έχει ένα σοβαρό βλέμμα σεβασμού στις «θεσμικές διαδικασίες», από πίσω της ακολουθεί κατά βήμα ο υπασπιστής με τα σπαθιά, σε μιαν άδεια αυλή, με τους κάμεραμεν να τσακίζονται να καταγράψουν τη σκηνή – κι όλα αυτά ως πρόλογος σε μια συνήθη και τετριμμένη «συνάντηση ενημέρωσης»… (Άσχετο, αλλά παρακολουθώντας τις δημόσιες εμφανίσεις του κ. Καμμένου, να «πιλοτάρει» Σινούκ, να φορά άλλοτε στολή παραλλαγής και άλλοτε κάσκα, τολμώ να πω ότι ξεπερνά μακράν τον Δημ. Αβραμόπουλο – ο οποίος πλέον φαντάζει ως ένας λιτός γκρίζος γραφειοκράτης).

  Ξαναείδα, επίσης, τις φωτογραφίες από την επίσκεψη που είχε κάνει ο Αλ. Τσίπρας (ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) στο Πεντάγωνο. Χωρίς τελετή στον προαύλιο χώρο, ο νυν πρωθυπουργός έγινε δεκτός σε μιαν αίθουσα συσκέψεων, όπου είχαν παραταχθεί αξιωματικοί, τους οποίους ωστόσο εκείνος είχε προσπεράσει, κοιτώντας αλλού…

  Το θέμα μου, όμως, είναι η Ζωή http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=39984

 21. Ο/Η Zωή Ζαρούλια λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_676.html

  Ο χρυσαυγίτης Ματθαιόπουλος δίνει εύσημα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

  Από ΒΑΘΥ , Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 | 4:41 μ.μ.

  Χτες και παραθέτοντας αποσπάσματα από τα πρακτικά της βουλής διατυπώσαμε τις ενστάσεις μας για τις παρεμβάσεις και τον τρόπο με τον οποίο η πρόεδρος της βουλής διεύθυνε την διαδικασία της συζήτησης. Γράφαμε συγκεκριμένα: «Είναι δυνατόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιπλήττει έμμεσα τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο γιατί το κόμμα του δεν συμβάλει στο «πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας», που επιδιώκει η ίδια, κάνοντας χαρμάνι τους βουλευτές του ΚΚΕ με τους «πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών», όπως χαρακτήρισε τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ο Ν. Καραθανασόπουλος;».
  Στο ίδιο θέμα εστιάζεται και άρθρο που υπογράφει σήμερα ο Γιάννης Μπασκάκης στην εφημερίδα των Συντακτών. Αξίζει να το παραθέσουμε με την σημείωση ότι αυτή η εφημερίδα διατίθετε φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Η πρόεδρος της Βουλής και η εθνική ομοθυμία

  «Τοποθέτησε το δάχτυλο στον λαιμό του και το έσυρε από τη μια άκρη στην άλλη, απειλώντας με ότι θα μου κόψει τον λαιμό». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου την απειλή κατά της ζωής της που δέχτηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχαήλ Αρβανίτη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πλαίσιο της συζήτησης για την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

  Η Μ. Κανελλοπούλου τόνισε ότι οι χιλιάδες στρατιώτες των ναζί που αιματοκύλησαν την Ελλάδα, «δεν ήλθαν από το φεγγάρι, ούτε από τον Σείριο, ούτε από τη Θούλη, όπως διατείνονται και οι ντόπιοι επίγονοί τους, που ειρήσθω εν παρόδω δεν υποδύονται τους πατριώτες, γιορτάζουν ακόμα τα γενέθλια του Χίτλερ και χτυπούν τατουάζ με σβάστικες και αγκυλωτούς σταυρούς» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των ναζί».

  Κάπου εκεί φαίνεται ότι ήρθε η απειλή του Αρβανίτη, ο οποίος έσπευσε για άλλη μια φορά να αποκηρύξει το ηγετικό στέλεχος του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Ρουπακιά, λέγοντας για τη δολοφονία Φύσσα ότι «ήταν μια φτιαχτή αφορμή προκειμένου ο Σαμαράς και οι λοιποί συνασκήσαντες εξουσίαν να μας κλείσουν στη φυλακή».

  Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι «αποτελεί πρόκληση οι πολιτικοί επίγονοι αυτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, δηλαδή οι χρυσαυγίτες, να έχουν το θράσος να εγκαλούν την ΕΑΜική αντίσταση και τον ΕΛΑΣ για τους αγώνες τους οποίους έδωσε ενάντια στις φιλοναζιστικές οργανώσεις των Χιτών και των ταγματαλητών» δηλώνοντας ότι δεν θέλει να απαντήσει στους χρυσαυγίτες.

  «Απόγονοι ναζιστών»

  Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέροντας: «Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μία διεκδίκηση πανθομολογούμενη και όχι πνεύμα αναφορών οι οποίες θα πυροδοτήσουν μάλλον διχαστικές συζητήσεις».

  Τότε ζήτησε τον λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει εδώ καμία εθνική ομοψυχία με πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών, με το ναζιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

  Και βέβαια με το «πνεύμα ομοψυχίας» της προέδρου συντάχθηκε ο χρυσαυγίτης Ματθαιόπουλος: «Χαιρόμαστε που αυτή η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής απέχει από το πνεύμα της ομιλίας του πρωθυπουργού, ο οποίος -θέλω να πιστεύω άθελά του- χώρισε το Κοινοβούλιο σε τμήματα και εξαίρεσε αυθαίρετα τη Χρυσή Αυγή από αυτήν εδώ τη διαδικασία, λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ανήκει εντός του συνταγματικού τόξου».
  ______________

  Στην ίδια εφημερίδα ο Τάσος Κωστόπουλος τοποθετεί τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις:

  Tελικά, τι ανέλαβε να προστατέψει στο όνομα της «εθνικής ενότητας» η πρόεδρος της Βουλής; Το «πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μια διεκδίκηση πανθομολογούμενη και συνομολογούμενη», όπως η ίδια υποστήριξε, ή την υστεροφημία όσων συνεργάστηκαν με τον κατακτητή για να πνίξουν στο αίμα την ελληνική Αντίσταση;

  Η ανάγνωση των προχθεσινών πρακτικών της Βουλής δεν αφήνει, δυστυχώς, την παραμικρή αμφιβολία: η επιτίμηση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου των αγορητών της Αριστεράς και των «διχαστικών» αναφορών τους, που «δεν ανήκαν στη συζήτηση» για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις, «κούμπωσε» πλήρως με την προσπάθεια του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής ν’ αποσυνδέσει τα κατοχικά εγκλήματα από τον χιτλερισμό, στο όνομα μιας άχρωμης και άοσμης «πανεθνικής» αντιγερμανικής συναίνεσης.

  Είτε αρέσει είτε όχι στην πρόεδρο της Βουλής, το ιστορικό παρελθόν δεν διαγράφεται. Πάνω από είκοσι χιλιάδες συμπατριώτες μας πολέμησαν το 1943-44 κάτω από τις διαταγές ενός στρατηγού των Ες Ες, δίνοντας όρκο πίστης στον Χίτλερ, ως κολαούζοι κι εκτελεστές του στρατού κατοχής.

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_676.html

 22. Ο/Η Psycho λέει:

  Κώστας Γιαννακίδης

  Σχέδιο «φουστανέλα»

  Αν η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο, αυτό έχει ως κεντρικό πυλώνα τη διέγερση του λαϊκού αισθήματος έναντι εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών. Πολιτικά έχει βάση, αλλά βρισκόμαστε σε λάθος αιώνα. Μεσοπρόθεσμα, όμως, δουλεύει. Δείτε, ας πούμε, πώς λησμονήθηκε η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αναβίωσαν οι θηριωδίες των Ναζί. Εδώ, βέβαια, γίνεται και ένα λάθος στρατηγικής. Σημειολογικά ταυτίζουμε την κυβέρνηση της Γερμανίας με τους Ναζί, διαπιστώνουμε τη συνέχεια και εγείρουμε τις απαιτήσεις μας για τις πολεμικές επανορθώσεις. Την ίδια στιγμή, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν δεσμεύεται από πράξεις και υποθήκες της «μνημονιακής» διαχείρισης. Ας είναι. Και αν κάποιος τολμήσει να παρατηρήσει ότι η κατάσχεση του «Γκαίτε» είναι πολιτικά και πολιτισμικά μία εγκληματικά ηλίθια πράξη, τότε θα σημανθεί ως «γερμανοτσολιάς». Για την κυρίαρχη αντίληψη δεν υφίστανται πλέον απόψεις διαφορετικών αποχρώσεων. Υπάρχουν μόνο δύο. Με μας ή με τους άλλους. Και ακόμα δεν έχει συσταθεί η εξεταστική για τα μνημόνια που μπορεί να προσφέρει την εκκίνηση μιας δίκης κάθε Δευτέρα.

  Να, η άνοιξη ανθίζει και ο Ευαγγελισμός ευλογεί τον αγώνα του έθνους για λευτεριά. Να ράψουμε φουστανέλες για την εξέδρα. Και μία φορεσιά των Σπετσών, να βγει και η Μπουμπουλίνα μπροστά στη Βουλή, να καμαρώσει νιάτα.

  • Ο/Η Liberal λέει:

   http://grpost.blogspot.gr/2015/03/blog-post_12.html?spref=fb

   Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

   Ο εθνικολαϊκισμός κι οι οπλαρχηγοί της νεοελληνικής παραφροσύνης

   Γράφει

   ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

   Ήθελα να ήξερα ποιος «φωτεινός» εγκέφαλος της κυβέρνησης σκέφτηκε ότι αν δημεύσουμε το ινστιτούτο Γκαίτε, για ν’ αποζημιωθούν τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, θα στριμώξουμε το Βερολίνο και θα τύχουμε καλύτερης αντιμετώπισης, τόσο στις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο, όσο στο υπέρογκο χρέος μας;

 23. Ο/Η Κάσυ Διάρη, Κonstantopoul λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/460546/edasi-sti-vouli-meta-tin-protasi-gia-onomastiki-psifoforia/#.VQmT8RVDlhg.twitter

  Φίλης: Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα

  «Θύελλα» μετά την απόφαση Κωνσταντοπούλου να στηρίξει πρόταση της Χρυσής Αυγής!

  Xρήστος Μπόκας18/03/201514:35146

  «Θύελλα» μετά την απόφαση Κωνσταντοπούλου να στηρίξει πρόταση της Χρυσής Αυγής!

  Διαβάστε τους διαλόγους – Η πρόεδρος της Βουλής πρότεινε ονομαστική ψηφοφορία, υιοθετώντας το αίτημα της Χρυσής Αυγής, αλλά ανασκεύασε – Άλλα περίμενε από μας ο κόσμος, είπε ο Νίκος Φίλης αποδοκιμάζοντας το προεδρείο της Βουλής – Για φαινόμενα θεσμικής γελοιοποίησης έκανε λόγο ο Ευ.Βενιζέλος – Οξύτατη αντίδραση από ΝΔ και ΚΚΕ – Τι απαντά η Ζωή
  Αναπάντεχο «μπάχαλο» με εκτροπή του ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να επιμείνει σχεδόν εμμονικά σε διαδικαστικά ζητήματα που έχουν με την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια.

  Αμέσως μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ενώ διαφαινόταν η επίτευξη ευρύτατης συναίνεσης γα το νομοσχέδιο που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και το οποίο θεωρείται «μονομερής ενέργεια» από ορισμένους κύκλους των δανειστών η Πρόεδρος της Βουλής κατάφερε να ανατρέψει τα πολιτικά δεδομένα.

  Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί τις οξύτατες παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως η αυστηρότερη κριτική προήλθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη. Εϊναι ενδεικτικό ότι εως αυτή την ώρα η εικόνα της Ολομέλειας μοιάζει με αμφιθέατρο περιφερειακού ΤΕΙ. Βουλευτές όλων των κομμάτων εκφράζουν εντονότατες διαμαρτυρίες και άλλοι ανταλλάσσουν αντεγκλήσεις.

  Το Ιστορικό

  Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά το κλείσιμο της τοποθέτησης του πρωθυπουργού. Η κυρία Κωνσταντοπούλου και παρά το γεγονός ότι ζητούσε τον λόγο ο αρχηγός της ΚΟ του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε να προχωρήσει στην διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας.

  Το αίτημα είχε κατατεθεί από την Κο της Χρυσής Αυγής. Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής όμως για να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία πρέπει οι 15 βουλευτές της ΧΑ που υπογράφουν το σχετικό αίτημα να είναι παρόντες. Αυτό ωστόσο δεν ήταν εφικτό καθώς ο εισαγγελέας φυλακών δεν είχε δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ. Υπο αυτά τα δεδομένα το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας θα έπρεπε να κριθεί άκυρο και να συνεχιστεί η διαδικασία της συζήτησης. Ωστόσο η Πρόεδρος προτίμησε να υποστηρίξει εμμέσως το αίτημα της ΧΑ κάνοντας χρήση του άρθρου 72 του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος που λέει ότι «η ψηφοφορία με ονομαστική κλήση διεξάγεται … σε κάθε περίπτωση που ο Πρόεδρος το κρινει αναγκαίο». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε ως συνέπεια τις οξύτατες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που απείλησαν με αποχώρηση. Η κυρία Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε διακοπή της συνεδρίασης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

  Όταν επανήλθε στην Ολομέλεια ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρότασή της. Ωστόσο το κλίμα είχε ήδη αλλάξει και η προοπτική ευρύτατης συναίνεσης που θα εξόπλιζε τον πρωθυπουργό ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων είχε απομακρυνθεί.

  «Άδειασμα» και από τον ΣΥΡΙΖΑ

  Από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε «η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συμπαγώς και ομοθύμως είναι απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Με βάση το νόμο και το Σύνταγμα πρέπει να κριθεί η εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης αυτής».

  Πρόσθεσε ότι η Δημοκρατία «πρέπει να αμυνθεί και να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία στην Δικαιοσύνη» απευθυνόμενος δε προς το Προεδρείο είπε «δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις ευαισθησίας που μπορούν να επηρεάσουν ενόψει της έναρξης της Δίκης».

  Επιπροσθέτως , επισήμανε πως πριν την εκτροπή της διαδικασίας «είχε δημιουργηθεί το πολιτικό πλαίσιο για την μέγιστη πολιτική συναίνεση ενόψει τον κρίσιμων συναντήσεων του πρωθυπουργού» εξηγώντας ότι «έχει μεγάλη σημασία το κλίμα της εθνικής συναίνεσης να εκφράζεται από την Βουλή» και να μην παρεκτρέπεται από ζητήματα διαδικασίας.

  Σημείωσε με νόημα «κανείς δεν εκφράζει την Βουλή προσωπικά. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε προάγει την απαξίωση της πολιτικής. Αλλα πράγματα περίμενε ο κόσμος από εμάς σήμερα και όχι διαδικαστικές αντιδικίες» γι αυτό και πρότεινε στο Προεδρείο «η διάσκεψη των Προέδρων να συζητεί για να μην προκαταλαμβάνουμε με ζητήματα διαδικασίες. Οπου υπάρχουν προβλήματα να υπάρχει διάλογος. Να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η λειτουργία της Βουλής μοιάζει με γόρδιο δεσμό»

  Βενιζέλος: Φαινόμενα θεσμικής γελοιοποίησης

  Οξύτατη επίθεση στην Πρόεδρο εξαπέλυσε ο κ. Βενιζέλος καταλογίζοντας της ότι τίναξε στον αέρα μια ουσιαστική συζήτηση νομοσχέδιου για το οποίο η αντιπολίτευση συμφωνεί επι της αρχής.

  «Είναι προσωπικό σας κατόρθωμα ότι δεν έχει ψηφιστεί επι της αρχής το νομοσχέδιο αν και είχε τις προϋποθέσεις. Καταστρέφετε τις δυνατότητες πολιτικής συναίνεσης καθώς οργανωμένα και επίμονα πυροδοτείτε συγκρούσεις» είπε για να προσθέσει «είναι βαριά και ασυγχώρητη η υπονόμευση και υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν προσφέρετε υπηρεσίες στην χώρα. Τους προσωπικούς σας στόχους να τους εξυπηρετείτε αλλού και όχι στην Βουλή και εις βάρος της χώρας».

  Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει κάνει «προσωπικό τιμάριο την Βουλή. Προβάλλει τις προσωπικές της πρωτοβουλίες με συνεντεύξεις τύπου. Νομίζει ότι μπορεί να έχει προσωπικές πολιτικές προτεραιότητες» και συνέχισε «δεν υπάρχει σύστημα κυβερνώσας Βουλής με εσάς εδώ και κυβέρνησης Μαξίμου».

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «φαινόμενα θεσμικής γελιοποίησης» και κατηγόρησε την Πρόεδρο ότι «υπονομεύει» την τακτική της κυβέρνησης «ρίχνετε το φως στην μιζέρια των διαδικασιών και των γκρίζων ζωνών που συνδέονται με την Χ.Α. Οι οιωνοί υπήρχαν και θα έπρεπε να τους είχαν δει αυτοί που σας πρότειναν. Σας ψηφίσαμε για την ενίσχυση του θεσμού . Δεν ψηφίσαμε εσάς προσωπικά. Έχετε υποχρεώσεις αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίνεστε».

  Από την πλευρά της η κυρία Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στις τάξεις της τον κ. Τάκη Μπαλτάκο ενώ ξεκαθάρισε ότι θα υπερασπίζεται την κοινοβουλευτική λειτουργία όλων των βουλευτών για να ανταπαντήσει ο κ. Βενιζέλος: «Όταν προέκυψε το θέμα Μπαλτάκου ζήτησατε την αποπομπή του και το έκανε ο πρωθυπουργος. Δεν ζήτησα την αποπομπή σας. Κάποιος εχει την ευθύνη που είστε εκεί. Τιμήστε την θέση σας και ότι σας επέλεξε ο πρωθυπουργός».

  Βρούτσης: Υποβαθμίζετε και γελοιοποιείτε τους θεσμούς

  Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπος Γιάννης Βρούτσης είπε προς την πρόεδρο «Λειτουργείτε με τη δική σας τυπολατρία εις βάρος θεσμών που υποβαθμίζετε και γελοιοποιείτε». Από το Ποτάμι ο κ. Χ. Θεοχάρης υποστήριξε πως «Από την πρώτη συνεδρίαση έχουμε ισοπεδώσει την ουσία για την διαδικασία».

  Μεϊμαράκης προς Ζωή: Μας οδηγείτε να διαφωνούμε επί της διαδικασίας

  Ο πρώην Πρόεδρος τη Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «έρχεται ένα νομοσχέδιο που ενώνει και ο πρωθυπουργός ζητά από όλες τις δυνάμεις να στείλουμε μήνυμα ενότητας και εσείς μας οδηγείτε στο να διαφωνούμε επι της διαδικασίας».

  Ματθαιόπουλος: Η Βουλή πρέπει να λειτουργεί με 300 βουλευτές

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε ότι δεν μπορούν οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κυβερνήσεων «να μέμφονται στην Χρυσή Αυγή και το προεδρείο της Βουλής». Συμπλήρωσε δε ότι οι Βουλή «πρέπει να λειτουργεί με 300 βουλευτές» και μίλησε για «προσβολή των Θεσμών».

  Ζωή: Έκρινα αναγκαία την ονομαστική ψηφοφορία για να αποτυπωθεί η ευρύτατη συναίνεση

  Από την πλευρά της η Πρόεδρος αμέσως μετά την πρώτη διακοπή επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η πρωτοβουλία της για ονομαστική ψηφοφορία αποσκοπούσε στο να αποτυπωθεί με πιο εμφατικό τρόπο η ευρύτατη συναίνεση. Υποστήριξε ωστόσο πως επιχειρείται να παρερμηνευτεί η ενέργειά της γι αυτό και την αποσύρει. Η στάση της ωστόσο δεν ικανοποίησε την αντιπολίτευση που ζητούσε επίμονα τον λόγο. Οι διάλογοι από τα επίσημα πρακτικά αμέσως μετά το κλείσιμο της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι ενδεικτικοί :

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστούμε τον κ. Πρωθυπουργό.

  Στο σημείο αυτό θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας η οποία είχε προσδιοριστεί για τις 12.00΄, μετατέθηκε για τις 13.00΄ και είναι ήδη 14.00΄.

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, κυρία Πρόεδρε, δεν διακόπτουμε. Δεν έχουνε μιλήσει ακόμα οι Κοινοβουλευτικοί.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Όχι, κυρία Πρόεδρε. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα μιλήσουν αμέσως μετά.

  Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Όχι, κυρία Πρόεδρε.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Να σας ενημερώσω ότι έχει υποβληθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από δεκαεπτά Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Επίσης, όμως να σας ενημερώσω ότι και κατά την κρίση της Προέδρου -σύμφωνα με το άρθρο 72 παράγραφος 1 στοιχείο 3- πρέπει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

  Θα προηγηθεί η ανάγνωση του καταλόγου κι εν συνεχεία -και σε κάθε περίπτωση- θα προβούμε στην ονομαστική ψηφοφορία.

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ζητώ το λόγο επί της διαδικασίας.

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επί της διαδικασίας, κυρία Πρόεδρε.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα αναγνώσω πρώτα τον κατάλογο των υπογραφόντων την αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ο απαιτούμενος από τον Κανονισμό αριθμός για την υποβολή της.

  Ο κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Παρών. …

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν είστε δικτάτωρ, κυρία Πρόεδρε. Καταλάβετέ το!

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Διακόπτετε την ανάγνωση του καταλόγου, κύριε Μητσοτάκη, χωρίς να δικαιούστε.

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ναι, την διακόπτω, γιατί έχω ζητήσει το λόγο επί της διαδικασίας.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Επιστρέψατε από την άδεια που σας έδωσε η Βουλή;

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως, επέστρεψα. Με βλέπετε εδώ πέρα.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Και θεωρείτε ότι πρέπει να διακόπτετε.

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μην ειρωνεύεστε, κυρία Πρόεδρε.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ο κ. Χρήστος Παππάς. Παρών.

  Ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης. Παρών.

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Να μην ειρωνεύεστε και να στέκεστε στο ύψος των περιστάσεών σας.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ο κ. Γεώργιος Γερμενής. Παρών.

  Κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος από τον Κανονισμό αριθμός υπογραφόντων την αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

  Σε κάθε, όμως, περίπτωση ο Πρόεδρος μπορεί να κρίνει αναγκαία τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας και με βάση τα διαμειφθέντα κρίνεται αναγκαία η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας και διακόπτουμε για δέκα λεπτά, όπως επιβάλλει ο Κανονισμός.

  (Θόρυβος-έντονες διαμαρτυρίες στην Αίθουσα)

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πώς το κρίνετε αυτό;

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει αυτό, κυρία Πρόεδρε.

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πρέπει να ντρέπεστε!

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είναι απαράδεκτο αυτό!

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Σε δέκα λεπτά θα επανέλθουμε με την ανάγνωση του καταλόγου.

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά!

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Τι πράγματα είναι αυτά; Είναι ντροπή σας.

  Κυρία Πρόεδρε, ψηφίστε μόνη σας!

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Βούτση, τι κάνετε γι’ αυτό; Είναι ντροπή σας!

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν ντρέπεστε καθόλου; Το ξεφτιλίσατε το Κοινοβούλιο!

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Από πού προκύπτει ότι θα γίνει ψηφοφορία;

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είσαστε;

  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κατά κρίση να μιλάτε!

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ντροπή σας!

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Να ψηφίσετε μόνη σας!

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τι κάνετε γι’ αυτά, κύριε Βούτση;

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Δεν συμπληρώθηκε ο κατάλογος!

  (Θόρυβος-έντονες διαμαρτυρίες στην Αίθουσα)

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί προσβλητική και απαράδεκτη τη διαδικασία και γι’ αυτό αποχωρεί.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Θα το πω και θέλω να καταγραφεί στα Πρακτικά. Αντικαθιστά η κυρία Πρόεδρος την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

  (Στο σημείο αυτό οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αποχωρούν από την Αίθουσα)

  (ΔΙΑΚΟΠΗ)

  (ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ)

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επαναλαμβάνεται η διακοπείσα συνεδρίαση.

  Θέλω να ενημερώσω ότι το άρθρο 72 παράγραφος 1 στοιχείο γ΄ δίνει στον Πρόεδρο της Βουλής το δικαίωμα να διεξαγάγει ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε περίπτωση που το κρίνει αναγκαίο.

  Ως Πρόεδρος της Βουλής, με δεδομένο ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που αποτυπώθηκε στη συζήτηση, δηλαδή η ευρύτατη πλειοψηφία με την οποία στηρίχθηκε το νομοσχέδιο αυτό, να αποτυπωθεί και με καταγραφή, έκρινα ότι είναι αναγκαία η ονομαστική ψηφοφορία. Από την άλλη πλευρά, επειδή διαπιστώνω ότι κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν αυτήν την κρίση, να της προσδώσουν άλλο περιεχόμενο και, ενδεχομένως, έτσι να εξοικονομήσουν και λόγους για να μην ψηφίσουν, κρίνω ότι δεν είναι αναγκαία η ονομαστική ψηφοφορία. Μπορούμε να ψηφίσουμε και με τον παραδοσιακό τρόπο.

  (Χειροκροτήματα)

  Καλώ, λοιπόν, και τους συναδέλφους που απεχώρησαν να προσέλθουν στο επόμενο δεκάλεπτο για να ψηφίσουν κανονικά και όχι με ονομαστική ψηφοφορία και να αποδείξουν ότι η στήριξη στο νομοσχέδιο που εκφράστηκε δεν είναι στα λόγια, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι οι ευχές για επιτυχία της χώρας και της Κυβέρνησης, που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, πρέπει να μετουσιώνονται και σε στήριξη κοινοβουλευτική.

  Επομένως, το επόμενο πεντάλεπτο θα κάνουμε κανονική ψηφοφορία, όχι ονομαστική και, εν συνεχεία, θα προβούμε στη διαδικασία της κατ’ άρθρον συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση.

  Οι εξοικονομήσαντες λόγους για να φύγουν καλούνται να προσέλθουν ξανά και να διατυπώσουν την ψήφο και τη γνώμη τους και να αναλάβουν και την ευθύνη της.

  Συνεπώς, διακόπτουμε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.

  (ΔΙΑΚΟΠΗ)

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κηρύσσεται περαιωμένη η συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» και προβαίνουμε στην ψηφοφορία επί της αρχής.

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, δεν έχει μιλήσει η Νέα Δημοκρατία!

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, ζητώ το λόγο επί της διαδικασίας!

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο επί της αρχής;

  ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

  (Θόρυβος στην Αίθουσα)

  Όσοι λένε «ναι» πρέπει να πουν ευκρινώς «ναι».

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ζητούμε το λόγο επί της διαδικασίας.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Λέτε «όχι», κύριε Μητσοτάκη;

  Ποιοι ψηφίζουν «κατά»; Ψηφίζετε «κατά» ή ψηφίζετε «ναι»;

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, είμαι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και δεν έχω μιλήσει. Ζητώ το λόγο επί της διαδικασίας!

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Δεν υπάρχει δικαίωμα λόγου επί της διαδικασίας και δεν έχετε το λόγο. Έχουμε ψηφοφορία. Τι ψηφίζετε;

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Φιμώνετε τη Νέα Δημοκρατία!

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ντροπή!

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Δεν θέλετε να ψηφίσετε, κύριε Βρούτση; Πώς θέλετε να καταγράψω την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας, «ναι», «όχι» ή «παρών»;

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Γιατί δεν μας αφήνετε να μιλήσουμε; Εσείς είπατε ότι θα μας δώσετε το λόγο!

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τι ψηφίζουν;

  (Θόρυβος στην Αίθουσα)

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Δώστε μας το λόγο επί της διαδικασίας!

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Αρνείστε την ψήφο;

  Είμαστε σε διαδικασία ψηφοφορίας!

  Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν «ναι», οι Βουλευτές των ΑΝΕΛ είπαν «ναι». Οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τι λένε;

  (Θόρυβος στην Αίθουσα)

  Θα ψηφίσετε; Είμαστε σε διαδικασία ψηφοφορίας.

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρένα και Ζωή, δυο ζωηρά κορίτσια που θα ταλαιπωρήσουν τη χώρα, πριν εξαφανιστούν σαν διάττοντες αστέρες…..Ηρωας και των δυο, ο ιπτάμενος, κατά φαντασίαν (του) λοκατζής, ο χοντρός Πάνος, διοργανωτής λαϊκών πανηγύρεων, πρόεδρος των ανά την οικουμένην ορθοδόξων βουλευτών.

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE

  Δυο πόρτες έχει η Ζωή
  ΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  (….)

  Τα γονίδια, ως γνωστόν, κάνουν τα δικά τους δυσανάγνωστα ντιλ αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το έθεσε λίγο αργότερα ο Θοδωρής Μαργαρίτης της ΔΗΜΑΡ, εαν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν της ζήτησε σημάδια του κορμιού, δηλαδή μια ελάχιστη αποδειξη ότι δεν ήρθε σαν τηλεκατευθυνόμενο drone αλλά ότι συμμετείχε στην ψυχοφθόρα ρουτίνα της Αριστεράς. Δυστυχώς, βρέθηκαν μόνον κάτι πανάκριβες σπουδές σε αμερικάνικα πανεπιστήμια οι οποίες την καθιέρωσαν ως δικηγοράντζα ολκής με αποκορύφωμα τη γνωστή υπέρ βιαστών συνηγορία που την πήρε κατόπιν ο αγαπημένος σκιτσογράφος Χαντζόπουλος, την έκανε pole dancing και ντίλι ντίλι ντίλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι το βράδυ στο καντήλι.

  Η μιντιακή επέλαση της Ζωής δεν είναι προϊον τύχης. Χωρίς να πατησει ποτέ το πόδι της στην άσφαλτο, χωρίς την παραμικρή συνάφεια με την πλέμπα που εκείνη την εποχή ήταν προνομιακός συνομιλητής των συριζαίων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφτιαξε την πολιτική της καριέρα πατώντας από μοκέτα σε μοκέτα, στους κλιματισμένους χώρους των media και στις μπουαζερί του ελληνικού κοινοβουλίου.

  Με αυτό το authority χαρακτήρισε δημοσίως «κυρία» τον Νικήτα Κακλαμάνη της ΝΔ αλλά τότε η ελληνική κοινωνία διψούσε, βλέπεις, για γυναίκες πολιτικούς με το θάρρος της γνώμης τους.

  Σας χρωστάω όμως μια απάντηση και για την άλλη πόρτα της Ζωής, όχι έτσι όπως την περιγράφει η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου αλλά έτσι όπως το πάει φιρί-φιρί η ίδια. Δεν ξέρω αν απέξω θα την περιμένει o Καιάδας κι αν η Ζαρούλια με την Ουρανία την πλακώσουν στα φιλιά. Καμιά παθολογία δεν πάει χαμένη σε αυτή τη χώρα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι το κόμμα της δεν βλέπει την ώρα να την ξεφορτωθεί γιατί εντωμεταξύ, από τo εξωτερικό κουλουάρ, σπριντάρει κι ένα άλλο κορίτσι, ξανθό, λαϊκό και πολύ τσίφτικο.

  Τη λένε Ρένα και δεν προσέρχεται ποτέ ακάλεστη σε δίκες όπως της Κανελλη με τον Κασιδιάρη παρά ξεροσταλιάζει έξω από τα δικαστήρια για να χαϊδέψει το μαγουλάκι του Βαξεβάνη, χοροστατούντων των τηλεοπτικών συνεργείων.

  Το κορίτσι του λούνα-παρκ. Να μια ταινία που θα βλέπει και θα ξαναβλέπει ο Τσίπρας όταν δεν θα έχει πια τίποτα καλύτερο να κάνει.

 25. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/518/τα-παιδιά-στην-εξουσία
  της Σώτης Τριανταφύλλου

  Aκόμα κι όταν έχουν δίκιο οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν άδικο: το δίκιο τους βασίζεται σε πλήθος λογικών σφαλμάτων, σε ιδεολογικές πλάνες, σε διαστρεβλωμένες προσλήψεις της πραγματικότητας. Παραλλήλως, επιδεικνύουν μια συνηθισμένη ανθρώπινη ιδιότητα: όλοι χάνουμε το δίκιο μας όταν συμπεριφερόμαστε με αντιπαθητικό τρόπο. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερμεγέθυνση και καρικατούρα: το κυβερνητικό κόμμα συγκεντρώνει τις νευρώσεις, τα ελαττώματα της ελληνικής φυλής και τις ιστορικές αυταπάτες (και απάτες) της αριστερής παράταξης. Η εικόνα του είναι, για μερικούς, αποκρουστική: εθνικιστική, συμπλεγματική, κραυγαλέα, απρεπής, επιδεικτική, θρασύδειλη, γκροτέσκα – ο ΣΥΡΙΖΑ, θα το επαναλάβω, είναι κόμμα πολιτικά αναλφάβητων και κοινωνικά ανάγωγων.

  Πράγματι, η πλειοψηφία των πολιτών είναι ενθουσιασμένοι, διότι,

 26. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  http://www.koolnews.gr/politiki/589490-apokoptetai-o-omfalios-loros-tou-ape-epikefalis-o-proin-eurovouleutis-tou-syriza-kai-proedrow-tis-augis-vasilis-moulopoulos/
  Αποκόπτεται ο… ομφάλιος λώρος του ΑΠΕ: Επικεφαλής, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Αυγής Βασίλης Μουλόπουλος
  Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015 10:30 πμ

  Μια κίνηση που προφανώς σημαδοτοτεί την αντίληψη του έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία αποτελεί η επιλογή του νέου γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
  Στη θέση του Αντώνη Σκυλλάκου που παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή, επελέγη ο έμπειρος Βασίλης Μουλόπουλος, πρώην δημοσιογράφος του ΔΟΛ, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρος του ΔΣ που εκδίδει την εφημερίδα Αυγή. Παράλληλα, έως τώρα τουλάχιστον μετείχε στην καθημερινή σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

 27. Ο/Η του κώλου λέει:

  Κύπρου προς Κωνσταντοπούλου: »Μην φοβάστε την Εκκλησία»

  Συνάντηση με την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο είχε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  «Από μια συνεργασία με την Εκκλησία δεν έχει να χάσει τίποτα το κράτος. Να κερδίσει έχει. Μην φοβάστε την Εκκλησία», πρόσθεσε με έμφαση ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου.

  Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, στην αντιφώνηση της, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευκαιρία που της δόθηκε να συναντηθούν και να ανταλλάξουν σκέψεις για θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό και τον Κυπριακό λαό.

  «Και εκεί υπάρχουν κοινά πεδία για την Εκκλησία και την πολιτεία και νομίζω όταν ενεργοποιούνται οι φορείς και της Εκκλησίας και της πολιτείας στα πεδία αυτά αποδεικνύεται ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε. Εμείς το λέμε με απερίφραστο τρόπο, ότι στο πεδίο της αλληλεγγύης και της στήριξης των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν την κρίση όχι απλώς δεν πρέπει να υπάρχει αναστολή, αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνεται η σύμπραξη. Σας ευχαριστούμε για την υποδοχή», κατέληξε η Πρόεδρος κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

   • Ο/Η του κώλου λέει:

   • Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

    Η κυρα Ζωή εκδίδει βίντεο, διαγράφει χρέη, με ποιο θεσμικό ρόλο, εξουσιοδοτημένη από ποιόν άραγε;
    Η κυβέρνηση έχει ως θέση τη διαγραφή του χρέους, από πότε;
    Ας ρωτήσει η κυρία την Αργεντινή και τον Ισημερινό που έκαναν στάση πληρωμών και συμφώνησαν με την πλειοψηφία των δανειστών για μια αναδιάρθρωση του χρέους κανείς δεν μπορεί να τα σβήσει μόνος του, θα τον φάνε ζωντανό.
    Είμαστε χωμένοι μέσα στην ΕΕ ούτε με μικροχειρουργική δεν μπορούμε να βγούμε χωρίς ακρωτηριασμούς και αίματα
    Θα μαζέψει κάποιος αυτήν την κυρία που επωφελείται από έναν αδύναμο πρωθυπουργό και παίζει με τη βουλή όπως ο Καμμένος με τα αεροπλάνα και χαράζει δική της πολιτική;

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ενώ η κυρά Ζωή κάνει την πάπια, το ίδιο και ο πρωθυπουργός που μας τη φόρτωσε, ανέλαβαν οι καλοθελητές την υπεράσπιση με θράσος, χωρίς να μας λένε που βασίζουν τις βεβαιότητές τους αφού δεν επικαλούνται ούτε μια μαρτυρία, ούτε κάποιον ισχυρισμό της ίδιας, μιλώντας για σεξιστική επίθεση (!!!!!!!) κατά της Προέδρου.
  Καμαρώστε το κόμμα που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, εκτός κι αν αρνούνται να γίνουν δουλικά της κυρα Ζωής.

  http://www.iefimerida.gr/news/201346/tmima-feministikis-politikis-fyloy-toy-syriza-katadikazei-tin-politiki-stohopoiisi-tis#ixzz3XJNtul29

  Tο Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής – Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την πολιτική στοχοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  Tο Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής – Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την πολιτική στοχοποίηση της προέδρου της Βουλής, κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες.

  Στην ομαδική επίθεση συμμετέχουν ΜΜΕ και γνωστά «παπαγαλάκια», όπως επίσης βουλευτές και κόμματα της αντιπολίτευσης.

  «Η πίεση εντάθηκε από τη στιγμή που συγκροτήθηκε στη Βουλή η επιτροπή για τον έλεγχο του δημόσιου χρέους. Γίνεται προσπάθεια να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είναι ανώφελη, και σε κάθε περίπτωση αντιστρατεύεται ή βρίσκεται σε αντίφαση με τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα του χρέους. Είναι προφανές πως η αντίδραση τους που, μεταξύ των άλλων, εστιάζεται στην Πρόεδρο συνδέεται ευθέως με την ανησυχία και το φόβο τους για τα συμπεράσματα στα οποία μπορεί να καταλήξει.

  Στο ανωτέρω πλαίσιο εντάσσεται η πρωτοφανής σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιακουμάτο, και τα άθλια και χυδαία υπονοούμενα για την υγεία της από τον βουλευτή του Ποταμιού Ψαριανό. Στην ενορχηστρωμένη επίθεση δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν οι εκπρόσωποι του παρηκμασμένου πολιτικού κόσμου Γεωργιάδης και Πάγκαλος που, στερούμενοι πολιτικών επιχειρημάτων, καταφεύγουν στη χυδαιότητα για να εκφοβίσουν και να φθείρουν την Πρόεδρο της Βουλής.

  Οι σεξιστικές επιθέσεις και η ανοικτή υποτίμηση των γυναικών έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα στην Ελληνική Βουλή, ακολουθώντας την «αντρίκια γραμμή» την οποία χάραξε ο κ. Σαμαράς. Η εκλογή μιας γυναίκας στο τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι μια θετική εξέλιξη, ωστόσο αντιστρατεύεται τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που θεωρούν την πολιτική και μάλιστα το Κοινοβούλιο, μια «αντρική» υπόθεση και αμφισβητούν την κατάκτηση δημοσίων αξιωμάτων από τις γυναίκες. Έτσι δεν είναι τυχαίες και οι διαρκείς τους παραινέσεις προς την Πρόεδρο να περιοριστεί απλά και μόνο στη διεύθυνση των εργασιών του σώματος.

  Καταγγέλουμε αυτά τα χυδαία φαινόμενα σεξισμού και ανοιχτής υποτίμησης των γυναικών. Αποτελεί χρέος μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά και σε κάθε κοινωνικά και πολιτικά δραστήρια γυναίκα που δέχεται επίθεση, εξαιτίας πριν από όλα του φύλου της, και να δημιουργήσουμε από κοινού μέτωπο αντίστασης και απόκρουσης του φασίζοντος σεξισμού σε κάθε του εκδήλωση».

  http://www.lifo.gr/now/politics/64446
  Η Ραχήλ Μακρή στηρίζει την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το βενζινάδικο .

  Αμφισβητεί τις μαρτυρίες, λόγω του ήθους της Προέδρου της Βουλής

 29. Ο/Η Mίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/467834/sunehizetai-to-thriler-me-tin-konstadopoulou-nea-marturia/

  Ο Βαγγέλης Βενετής εμφανίζεται ως αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος και κατηγορεί τον υπάλληλο για απρεπή συμπεριφορά, τονίζοντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής ήταν τύπος και υπογραμμός
  Σάλο έχει προκαλέσει στα ΜΜΕ το θέμα που προέκυψε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη διαμάχη της με υπάλληλο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αιδηψό, όμως το τι συνέβη πραγματικά παραμένει ασαφές.

  Η κ. Βάλια Παναγιωτίδου που ήταν παρούσα στον περιστατικό έδωσε τη δική της εκδοχή για τη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής απέναντι στον υπάλληλο, όμως μια νέα μαρτυρία έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα.

  Ο Βαγγέλης Βενετής, πρώην αστυνομικός βρισκόταν την ώρα του συμβάντος στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο του με την σύζυγο του και το γιο τους και μίλησε για το τι είδε εκείνος.

  Η κ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στο ίδιο βενζινάδικο που είχε πάει και την προηγούμενη ημέρα, αφού ήταν το μοναδικό κοντινό πρατήριο που λειτουργούσε σε μέρα αργίας, και ζήτησε από τον υπάλληλο να της βάλει αέρα στο λάστιχο το οποίο φέρεται να είχε αλλάξει την προηγούμενη με τη βοήθεια συγγενικού της προσώπου και, αν μπορεί, να ελέγξει την πίεση και στα υπόλοιπα ελαστικά. Έτσι και έγινε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των ελαστικών, η κ. Κωνσταντοπούλου παρέμεινε μέσα στο όχημα της. Οταν επιχείρησε να φύγει από το πρατήριο, διαπίστωσε ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου χάνουν αέρα. Ακινητοποίησε το όχημα της και ζήτησε από τον υπάλληλο, «αν μπορεί» να τα ελέγξει ξανά.

  Τότε ο υπάλληλος του πρατηρίου, χωρίς καμιά άλλη αιτία, σύμφωνα με την ertopen, σε έντονο ύφος άρχισε να φωνάζει επαναλαμβάνοντας τη φράση: «Δεν είμαστε βουλκανιζατέρ». Μάλιστα σταδικά ύψωσε το τόνο της φωνής του και διάνθισε το λόγο του με κοσμητικά επίθετα.

  Όταν είδε τον υπάλληλο σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Βενετής, παρενέβη και τον κάλεσε να ηρεμήσει. «Γιατί της μιλάς έτσι;» ρώτησε βλέποντας μια γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς αρχικά να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία δεν γνώριζε καν προσωπικά.

  Πλησιάζοντας διαπίστωσε ότι μέσα στο όχημα βρισκόταν η πρόεδρος της Βουλής. Τότε, ο Β. Βενετής απευθύνθηκε για δεύτερη φορά στον υπάλληλο και τον κάλεσε να σταματήσει να φωνάζει, λέγοντας: «Είναι η πρόεδρος της Βουλής, δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις». Τότε ακριβώς ήταν που ο υπάλληλος ξέφυγε από κάθε μέτρο.

  «Αυτή είναι. Καλά της τα λέει ο Γιακουμάτος» είπε και στη συνέχεια απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου άρχισε να βρίζει το σύζυγο και την οικογένεια της και να κινείται απειλητικά προς το όχημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Χρειάστηκε να παρέμβω και να τον συγκρατήσω τρεις φορές», δήλωσε ο Β. Βενετής. Ερωτηθείς αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε κάποιο επεισόδιο ή επιτέθηκε φραστικά στον υπαλλήλο του πρατηρίου ή τον απείλησε με οποιονδήποτε τρόπο, ανέφερε: «Δεν βγήκε από το αυτοκίνητο της. Δεν μίλησε προς τον υπάλληλο. Δεν απείλησε κανέναν».

  Επίσης ο Β. Βενετής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν αυτός που εντόπισε πρώτος και δυο γυναίκες που βρίσκονταν τυχαία στο πρατήριο και κατέγραψαν εικόνες και βίντεο από το περιστατικό. Ο ίδιος πλησίασε τις γυναίκες και τους ανέφερε: «Αυτό που κάνετε είναι παράνομο».

  Ο ίδιος επίσης θέλησε όπως είπε να καλέσει την αστυνομία. Προς τις δυο γυναίκες κατευθύνθηκε τελικά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βγαίνοντας από το αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τον κ. Β. Βενετή, τους είπε σε ήρεμο τόνο: «Αυτό που κάνετε απαγορεύεται. Σας παρακαλώ να διαγράψετε τις φωτογραφίες που πήρατε χωρίς συναίνεση». Οι δυο γυναίκες έσβησαν το υλικό και δεν υπήρξε καμιά παραιτέρω αντίδραση, όπως είπε ο Β. Βενετής. Μάλιστα ο ίδιος ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου αν ήθελε να κληθεί η αστυνομία και εκείνη απάντησε ότι δεν χρειάζεται και ότι το περιστατικό είναι λήξαν.

  Σχόλια
  149Προσθήκη σχολίου
  ΒΑΓ15/04/201518:44
  ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ Ο κ ΒΕΝΕΤΗΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΘΩΩΝΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ;
  Απάντηση
  mikropoltikos15/04/201518:37
  Βρέέέ ούύστττττ…. Και ο αυτόπτης μάρτυρας που γράφεται εδώ αλλά και ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Εύβοιας το πρωϊ στην τηελεόραση, όχι απλά στρογγύλεψαν τα πράγματα και ειδικά ο δεύτερος χωρίς καν να είναι παρών τράβηξε το γλύψιμο στη Ζωή, λέγοντας πράγματα ακατανίκητα, που επισκέπτεταιτην Αιδηψό που βάζει βενζίνη εκεί και διάφορα άλλα παπαρολογήματα, κάτι που επαναλαμβάνει και ο τ. αστυνομικός, αγνοώντας το τι είχε προηγηθεί… Όσο για τα λοιπά θλιβερές εικοτολογίες, η πρόεδρος έχει καταληφθεί μάλλον από αμόκ ανωτερότητας και εξουσιακά σύνδρομα, έχει υποπέσει σε σωρεία σφαλμάτων και σαν παλιός επιθεωρητής σχολείων με αυταρχική και αυστηρή συμπεριφορά νουθετεί, κατακεραυνώνει, κατηγορεί και στρέφεται κατά παντός που θεωρεί ότι δεν αρμόζει στα δικά της πρότυπα… Και φυσικά έχει διαταχθεί και το κανάλι της Βουλής να την εξυπηρετεί, θυμάστε κανέναν άλλον πρόεδρο να κάνει ώρες συνεντεύξεις επί προσωπικού, να φτιάχνει επιτροπές ερήμην της Βουλής κοκ Τι επομένως σας ξενίζει για την όποια στάση και συμπεριφορά της, αδιαλλαξία και προφίλ μη αρμόζον, ότι έκανε με την Ραχήλ πριν τα επαναλαμβάνει και τώρα… Μόνον που ο δυστυχής υπάλληλος δεν μπόρεσε να αναφωνήσει:βοήθειααααααα…!!!!
  Απάντηση
  Μια λογική προσέγγιση15/04/201518:25
  Μήπως η Ζωή προκάλεσε το επεισόδιο; Προφανώς κάτι έγινε και εκνευρίστηκε ο υπάλληλος όσο αγενής και φαλλοκράτης κι αν είναι. Αν η συμπεριφορά του ήταν απρόκλητη θα έπρεπε να είναι ήδη μέσα σε ψυχιατρείο. Από την άλλη μεριά έχουμε μια Ζωή συγκρουσιακή, προκλητική και διαρκώς σε κόντρες και απειλές. Άρα κάτι έκανε. Άλλωστε αν υπήρχε απρόκλητη ρατσιστική συμπεριφορά του υπαλλήλου, αν δεν υπήρχε τίποτε που να την εκθέτει, θα ζητούσε τα βίντεο για να τα χρησιμοποιήσει στον αντιφαλλοκρατικό της αγώνα και δεν θα απαιτούσε τη διαγραφή τους. Άρα; Άρα η Ζωή, στην καλύτερη περίπτωση κάτι που προκάλεσε την ένταση έκανε και αυτό το κάτι καθόλου δεν συμβιβάζεται με το αξίωμά της. Είναι προσβολή για την ίδια, τη Βουλή και όλους τους Έλληνες. Απλά πράγματα. Φαντάζεστε την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη να μαλώνει και να ξεσπά σαν υστερικά σε ένα βενζινάδικο με έναν υπάλληλο, όσο δίκιο κι αν είχε; Ακόμη και ο Μεϊμαράκης, ο λεγόμενος και Βαγγέλας, εμπλεκόμενος σε ουκ ολίγους τσαμπουκάδες παιδιόθεν τίμησε απόλυτα το θεσμό του προέδρου της Βουλής. Στον οποίο σήμερα βρίσκεται ένα προβληματικό και ανώριμο άτομο, δυστυχώς.
  Απάντηση
  εΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΟΙ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΟ ΞΈΡΟΥΝ ΑΚΌΜΑ15/04/201518:18
  Θα τρελλαθούμε εντελώς; Λες σε υπάλληλο βενζινάδικου να κοιτάξει τον αέρα κι αυτός σε βρίζει; Και οι δύο άντρες που ήταν μέσα στο αυτοκίνητό της τί κάνανε; Ποιός ηλίθιος την σκέφτηκε αυτή την απίθανη ιστορία; Τί αχρηστία είναι αυτή; Ούτε ενα ψέμα της προκοπής δεν μπορούνε να σκεφτούνε;
  Απάντηση
  Γιανης15/04/201517:26

 30. Ο/Η Κωνσταντοπούλου και Χ.Α. λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/etsi-adeiazei-o-firer

  22.04.2015
  εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες, στο γεμάτο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Α’ Αθήνας και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

  Συντάκτης:

  Γιάννης Μπασκάκης

  «Λανθασμένη γραμμή»

  Ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι είναι απολύτως λανθασμένη η γραμμή τμήματος της Αριστεράς ότι η Χρυσή Αυγή κόβει ψήφους από τη Ν.Δ. ή ότι μέσω της δικαστικής δίωξης της ναζιστικής οργάνωσης νομιμοποιούνται οι διατάξεις των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν στη Βουλή να απαντάμε και να συζητάμε με αυτούς που τη μέρα φορούν γραβάτα και τη νύχτα άρβυλα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Η σιωπή του πρωθυπουργού και του απερίγραπτου υπουργού Πανούση, οι οποίοι αρνούνται να υπερασπιστούν τα αστυνομικά όργανα όταν εκτελούν με ειρηνικό και νόμιμο τρόπο τις εντολές τους, δείχνει ένα τεράστιο έλλειμα εντιμότητας και θάρρους, απέναντι στα σκοπιμοθηρικά καπρίτσια μιας πορφυρογέννητης κυρίας που παρεκτρεπόμενη προκλητικά δεν σέβεται ούτε τη νομιμότητα ούτε την κοινή λογική, εκμεταλλευόμενη το έλλειμμα Δημοκρατίας και τα προνόμιά της των οποίων καταχράται.

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/210511/kavgas-theodoraki-konstantopoyloy-kyria-proedre-ehete-provlima-me-tin-orasi-sas-pros-tin#ixzz3cE9VlU2Q

  Καβγάς Θεοδωράκη-Κωνσταντοπούλου: Κυρία Πρόεδρε έχετε πρόβλημα με την όρασή σας προς την Ακρα Δεξιά

  Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε και τα όσα ακούγονταν από τα έδρανα σημειώνοντας «Για την κα Κωνσταντοπούλου θα μιλήσουμε άλλη φορά. Εχουμε μαζέψει τις ανακοινώσεις από γυναικείες οργανώσεις για τη δράση της στο παρελθόν. Για αυτούς που καλύπτουν τους βιαστές».

 32. Ο/Η Το προεδρείο της Βουλής λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/223633/deite-live-ti-synenteyxi-typoy-tis-zois-me-klakadoroys-kai-pano-eikones#ixzz3kOtfKM00

  Με κλακαδόρους και πανό

  http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708×320/public/zoi-pano-708.jpg?itok=ch4ho2us

  Βέβαια το κλίμα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ κάθε άλλο παρά συνέντευξη τύπου θυμίζει, αφού ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα «Οχι στα Μνημόνια Ναι στη Ζωή» δεσπόζει στην αίθουσα, ενώ πέρα από τους δημοσιογράφους στο χώρο υπάρχουν υποστηρικτές της προέδρου της Βουλής και αρκετοί συνάδελφοί της όπως, η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Μαρία Μπόλαρη και ο Γιώργος Σταθάς. Ανάμεσα στο κοινό διακρίνονται και ο πρώη πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

 33. Ο/Η Lawyer λέει:

  Βόμβες έριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας τη για «σχέσεις με τον Αντώνη Κάντα (σ.σ. κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά)», επανέλαβε τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία και τη στάση της Γερμανίας, τόνισε ότι «ο Σόιμλπε ήθελε την Ελλάδα Άουσβιτς, αποθήκη ψυχών».

  Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον κ. Λαφαζάνη για το οποίο είπε ότι διαπραγματεύτηκε για τον αγωγό turkish stream, ενώ γνωρίζει πολύ καλά το θέμα της Cosco για το λιμάνι. Ουσιαστικά μας έκλεισαν όλοι τον δρόμο.

 34. Ο/Η του κώλου λέει:

  Νέος πολιτικός φορέας από την Ζ. Κωνσταντοπούλου

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 | 2:54 μ.μ.

  Εκανε την παρουσία του στο διαδίκτυο ιστοσελίδα που αναγγέλλει την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «Πλεύση Ελευθερίας». Είναι το νέο κόμμα στο οποίο θα ηγείται η Ζωή Κωντσαντοπούλου και το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα Την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο, με ομιλία της πρώην προέδρου της βουλής.
  Προς το παρών δεν είναι γνωστά τα άτομα που θα το στελεχώνουν –δεν θεωρούμε σκόπιμο να ανακυκλώσουμε τις φήμες που κυκλοφορούν- και αρκούμαστε να παραθέσουμε την ανακοίνωση με την οποία γίνεται η αναγγελία του κόμματος:

  «Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας.

  »Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι. Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.

  »Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν. Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας.

  »Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία. Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας. Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε.

  »Την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44), κάνουμε την αρχή

  • Ο/Η 3 πουλάκια λέει:

   Αριστερό Ρεύμα της ΛΑ.Ε: Η Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ΗΠΑ και την Γερμανία
   Από Iskra – 20/06/2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.