Λειτουργία Κυριακής: Και τρία αβγά Τουρκίας…

©Ανδρέας Πετρουλάκης, Καθημερινή 6.3.15

©Ανδρέας Πετρουλάκης, Καθημερινή 6.3.15

ro8mar15

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Λειτουργία Κυριακής, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

12 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Και τρία αβγά Τουρκίας…

  1. Ο/Η Παλιός λέει:

    Παπαδαριό, μαθητές σε παρέλαση, επίσημοι στην εξέδρα, η Κωνσταντοπούλου αγέρωχη δίπλα στον κορδωμένο Ψεκασμένο, οι τουρκαλάδες μιλιταριστές ξανά σε πτήσεις πάνω από τα επιτελεία μας, όλες οι εικόνες του παλιού κόσμου, λίγο πριν την μπόμπα, που η Αριστερά αναζητώντας εμμονικά μια νέα Βάρκιζα, θέλησε να σκάσει στα χέρια της και μάλιστα με καθαρή τεράστια δική της ευθύνη που φτιάχτηκε σε λιγότερο από μήνα.
    Να ετοιμάζουν τα κουστουμάκια τους οι σαμαροβενιζέλοι, αυτοί θα είναι το καλό σενάριο, μη μας ξημερώσουν πολύ χειρότερα μετά το δημοψήφισμα του βαρεμένου παρλαπίπα.
    http://www.drasisnews.gr/zoi-konstantopoulou-ton-pano-kammeno-eortasmos-tis-7is-martiou-plousio-fotoreportaz/

  2. Ο/Η Συνωμοσίες παντού λέει:

    Διευκρινίσεις μετά την Corriere della Sera

    Βαρουφάκης: Μίλησα για δημοψήφισμα προφανώς για τις μεταρρυθμίσεις

    «Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής για τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα» τονίζει το ΥΠΟΙΚ, διαπιστώνοντας «γενικότερα τις τελευταίες μέρες κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των ΜΜΕ».

    «Αυτές οι διαστρεβλώσεις, καθώς και η συνεχής κινδυνολογία για μη πληρωμή υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου στους δανειστές του, αποτελούν εκούσιες ή ακούσιες προσπάθειες υπονόμευσης της καλής πορείας στην οποία βρίσκεται η διαβούλευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και τους εταίρους της» συνεχίζει, καταλήγοντας: «Σε πείσμα όμως των διαστρεβλωτών, η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχωρά κανονικά και η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής έγκαιρα και εξ ολοκλήρου».

    Newsroom ΔΟΛ

    • Ο/Η Po λέει:

      κύριε Yanis αν δεν σου αρέσει ο κιτρινισμός, κόψε τις πολλές συνεντεύξεις και καθιέρωσε μόνο 4 ημερησίως δηλαδή: πρωί-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ ώστε τις… υπόλοιπες ώρες να μελετάς τα του κράτους τα… οικονομικά! 🙂

  3. Ο/Η εκεί που είσαι ήμουνα λέει:

    Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:29 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πριν 14′ |

    Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

    Σε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, προχώρησαν περίπου 50 αντιεξουσιαστές την Κυριακή. Οι αντιεξουσιαστές έχουν κρεμάσει μεγάλα πανώ στο κτίριο του κυβερνώντος κόμματος και διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε απεργούς πείνας.

    Οι καταληψίες απαιτούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας, που ζητούν μεταξύ άλλων κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

    Ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Ειδικότερα, σε κείμενό τους οι καταληψίες, περιγράφοντας τα αιτήματά τους, αναφέρουν:

    «Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για:

    Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).

    Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).

    Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

    Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.

    Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και την απαίτηση των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

  4. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

    Κάθαρση για όλους

    Λίγες μόνο ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου Βαρουφάκη για τις νοικοκυρές και τους τουρίστες που θα γίνουν Τζέιμς Μποντ κατά της φοροδιαφυγής ήρθε εντελώς… τυχαία στο φως από την εφημερίδα του Ν. Χατζηνικολάου, η αποκάλυψη για τον Γ. Χαρδούβελη. Για τα λεφτά που έβγαλε στο εξωτερικό και για τα οποία ο ίδιος λέει ότι είναι απολύτως νόμιμα, από την εργασία του τα απέκτησε και έχει κάθε δικαίωμα να τα βγάλει έξω, αφού βέβαια τα έχει δηλώσει.

    Κανείς δεν ποινικοποιεί την έξοδο των χρημάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό αρκεί να μην προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες. Και οι πολιτικοί έχουν δικαίωμα να πάνε σε ξένες τράπεζες και δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες και κάθε Έλληνας πολίτης, αυτός είναι ο καπιταλισμός και η κίνηση του χρήματος. Αν και θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει κάτι το… ανήθικο η απόσυρση κεφαλαίων, ειδικά από εκείνους που κυβερνούν τη χώρα ή διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

    Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι όσοι γνωρίζουν τι θα γίνει στην οικονομία και βγάζουν τα λεφτά τους για να γλιτώσουν έχουν την ανηθικότητα μέσα τους, όμως, αυτό δεν είναι αντικείμενο εισαγγελέα. Ας τους καταδικάσει ο λαός.

    Είναι, όμως, φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση κρατά στα χέρια του «καυτούς φακέλους» και μπορεί να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι όπως γουστάρει. Ό,τι δεν έκανε δηλαδή η ΝΔ και γι΄ αυτό το πλήρωσε. Μπορεί λοιπόν ο Τσίπρας, κάθε φορά που η κυβέρνησή του παραπαίει, να δίνει στις φιλικές του εφημερίδες και ένα όνομα που έβγαλε λεφτά έξω, να γίνεται ντόρος, να ξεχνιούνται οι μπαρούφες και ο κόσμος να βρίζει τους πολιτικούς που έχουν λεφτά σε ξένες τράπεζες. Ακόμη κι αν είναι νόμιμα…

    Με πολιορκητικό κριό τον εισαγγελέα Νικολούδη που ξέρει την πιάτσα μια χαρά και γι’ αυτό πήρε αυτή τη θέση, ο Τσίπρας μπορεί να διαμορφώνει την κοινή γνώμη όπως αυτός θέλει. Και τη στιγμή που ο Βαρουφάκης λέει ανοησίες ή οι δανειστές μας ζητούν νέο μνημόνιο, η κυβέρνηση να βγάζει ένα σκάνδαλο είτε αυτό είναι πραγματικό είτε όχι.

    Είναι το γνωστό παιχνίδι της λάσπης στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο χάρος.

    Για παράδειγμα: Αν δεχθούμε ότι ο Χαρδούβελης έβγαλε νόμιμα τα λεφτά του, πλήρωσε τους φόρους του, έκανε πόθεν έσχες και το μόνο που μπορεί να του καταλογίσει κανείς είναι ότι ήθελε να γλιτώσει την περιουσία του, τότε μήπως όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία; Μήπως δηλαδή στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποπροσανατολίζει τον κόσμο πότε με σκάνδαλα και πότε με ειδικά δικαστήρια για να ξεχνάει την πίκρα που έρχεται σύντομα; Για να μη θυμάται πόσο θα πληρώσει τις σαχλαμάρες του Βαρουφάκη και τις τζάμπα μαγκιές του Τσίπρα; Διότι η κατάρρευση της εμπιστοσύνης της χώρας στο εξωτερικό, ο καταστροφικός αυτός μήνας για την οικονομία είναι απείρως μεγαλύτερο σκάνδαλο από 1.000 πολιτικούς που έχουν λεφτά έξω.

    Αλλά να πούμε και μερικές ακόμη αλήθειες: Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Νικολούδης θα βγάλουν στη φόρα και τα άπλυτα των δικών τους ανθρώπων; Θα μας πει κανείς για τα λεφτά του Τσακαλώτου και του Σταθάκη; Για το εκατομμύριο της Βαλαβάνη που μας έλεγε να μην πληρώνουμε και τώρα μας ικετεύει να καταβάλουμε φόρους; Για το εκατομμύριο του Τσουκαλά θα μας πει κανείς τίποτε; Το λέμε ξεκάθαρα: Όποιος είναι λαμόγιο να πληρώσει. Όποιος έχει μαύρο χρήμα έξω να διαπομπευτεί ή όποιος έβγαλε έξω χρήματα ενώ η χώρα καταστρεφόταν να γίνει ρεζίλι των σκυλιών. Αλλά να βγουν όλα στο φως, όχι τα μισά. Όχι τα γαλάζια και τα πράσινα σκάνδαλα μόνο στο φως αλλά και τα ροζουλί. Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ των φτωχών για ορισμένα στελέχη που δεν έχουν δουλέψει ποτέ αλλά έχουν 500αριές χιλιάρικα. Τώρα κάθαρση για όλους κι όχι νέο «βρώμικο 89» κατά πώς συμφέρει την «Αριστερά».

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://tinyurl.com/nflgbfh
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

    08/03/2015 – 07:00 11 Σχόλια

    Πληθαίνουν οι οιωνοί της διάλυσης
    Πόσο αξιοπρεπής μπορεί να είναι μια πτώση;
    ……………….

    Tι ακριβώς επικροτεί αυτό το 70% που στηρίζει την κυβέρνηση; Σ΄ ένα πρώτο επίπεδο, επικροτεί λόγια, περηφάνια, εθνική ανάταση, ελπίδα και όλα τα συναφή. Όμως τίποτ΄ απ΄ αυτά δεν τρώγεται.

    Σ΄ ένα δεύτερο επίπεδο, όμως, αυτό το 70% μπορεί να επικροτεί (διαλέγετε και παίρνετε) ανορθολογισμό, αντιευρωπαϊσμό, προσοδοθηρία, αντιγερμανισμό, θεοποιημένη δημοσιοϋπαλληλία, ελληνικό εξαιρετισμό, αντιτοκογλυφία, ρωσοφιλία, αντιδυτικισμό, αντιδιαφωτισμό, κρατισμό, αντιπαγκοσμιοποίηση, συντεχνίες, συνωμοσιολογία, εθνομπολσεβικισμό, δραχμή, «μικράν άλλα έντιμον Ελλάδα», «ορθοδοξία ή θάνατο», μεταφυσική, λαϊκισμό. Και μαζί, Αριστερή Πλατφόρμα, Λαζόπουλο, Γλέζο, Παϊσιο, Μ. Θεοδωράκη, Τράγκα, Άνθιμο, Κουρή κλπ κλπ κλπ. Που βέβαια, ούτε κι αυτά τρώγονται. Αλλά έτσι μαθημένοι δεκαετίες τώρα οι Έλληνες, κουκιά τρώνε, κουκιά μολογάνε……………………….

    http://tinyurl.com/nflgbfh

  6. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.parapolitika.gr/Contents/Item/Display/147405

    Φώτης Σεργουλόπουλος: »Ο Αλέξης Τσίπρας μου φαίνεται τολμηρός»

  7. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

    http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=47261
    Μετά τη σουίτα του Ιασώ όπου είδε τον κόσμο ο μικρός Ερνέστος, οι κλινικές των βορείων προαστίων φαίνεται για άλλη μια φορά πως προτιμώνται έναντι των θεραπευτηρίων του λαουτζίκου. Λογικό και αναμενόμενο, αλλά…

  8. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5-%CF%86%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B7

    Όχι και έτσι σύντροφε Φλαμπουράρη

    Είχε ήδη δημοσιευτεί αυτό το άρθρο όπου στηριγμένος στο βιβλίο του Ρίτσαρντ Έβανς Το Γ’ Ράιχ στον πόλεμο (Αλεξάνδρεια, μτφ. Ελένη Αστερίου) έκανα μια μικρή αναφορά στις θυσίες του πολωνικού λαού κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της χώρας, όταν άκουσα για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη. Αυτός φέρεται να δήλωσε ότι «εκτός Πολωνών και Αυστριακών που ήταν σύμμαχοι των ναζί, όλη η Ευρώπη υπέφερε». Θα ευχόμουν να μην είχαν γίνει ποτέ αυτές οι δηλώσεις, αλλά δυστυχώς έγιναν.

    Αν πω ότι δεν πίστευα σ’ αυτά που διαβάζω, θα ήταν λίγο. Να πω ότι αγανάκτησα, θα ήταν ψέματα. Γιατί τέτοια «μπαρούφα» δεν αξίζει τίποτα παρά μόνο μια βαθύτατη περιφρόνηση. Τότε γιατί κάθομαι να απαντήσω και δεν το αφήνω να χαθεί στα βάθη της ανθρώπινης ανοησίας; Γιατί ντρέπομαι. Ντρέπομαι επειδή δίνεται σήμα στους Ευρωπαίους λαούς ότι οι Έλληνες σκέπτονται έτσι. Αν και η πολωνική κυβέρνηση δεν θα κάνει διάβημα για τέτοιες ανοησίες, αν μη τι άλλο κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πολωνικό λαό.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.