Μια όψη του κοινωνικού έργου κληρικών

Απάντηση σε ιεροεθνολαϊκές αερολογίες  Κατρούγκαλου

lask7mar15Παλιά ιστορία της ίδιας Μητρόπολης, η οποία κουκουλώθηκε προκλητικά. Πέρασαν 8 χρόνια από την πάνδημη κηδεία του αγιότατου μητροπολίτη Τριφυλίας Στέφανου, που είχε κατηγορηθεί από τη χριστοδουλική ‘Αυριανή’ με γνωστές στη Σύνοδο φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει παλιότερα, προειδοποιητικά, χωρίς να κατονομάζει τον ιερωμένο, και ο ευσεβής ακροδεξιός εκδότης, καταδικασμένος για εκβιασμούς. Γρ. Μιχαλόπουλος (‘Αυριανή’, 7/2/2005): «Να ξυρίσουν αμέσως τον τραγόπαπα. Πόρνος και σοδομιστής μέχρι το κόκκαλο, αμετανόητος και ανικανοποίητος διεστραμμένος ως και την δέκατη δεκαετία της ζωής του. Αυτός είναι ο “σεβασμιώτατος” …. το σαρκίο του οποίου παραδίδουμε στην χλεύη του ποιμνίου του σήμερα, με ελάχιστο δείγμα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του βδελυρού βίου του και της ανίερης όσο και ψυχοπαθολογικής πολιτείας του υπό τη σκέπη του ράσου». Η γυναίκα ξεκίνησε 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με «νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια», φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια «πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους», μέχρι που 40άρα πιά με κλονισμένα νεύρα «δραπέτευσε» και αποκάλυψε σε «άνθρωπο του Τύπου» όσα είδαν τα μάτια της».

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Mιλώντας στην Καλαμάτα ο Συνταγματολόγος-υπουργός Κατρούγκαλος στη δεξίωση για τη  θρησκευτική γιορτή της Υπαπαντής, είπε μεταξύ άλλων (kalamatajournal.gr,  2.2,):

«Σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος της εκκλησίας, κυρίως ο λαϊκός κλήρος, ήταν πάντοτε με τη μεριά της προόδου και της Δημοκρατίας…
…Επιπλέον διάβασε απόσπασμα του μακαριστού Χριστόδουλου….στο οποίο αναφέρεται ότι είναι 168 οι ιερείς που σκοτώθηκαν αγωνιζόμενοι με τους αντάρτες ή εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής. (Θα ήταν χρήσιμο να έλεγε ο φαφλατάς πολιτευτής τι υπέστησαν από την Ιεραρχία όσοι από αυτόν το νεφελώδη αριθμό συνεργάστηκαν με το ΕΑΜ)…Η αριστερά και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βρίσκεται απέναντι στην εκκλησία αλλά προτίθεται να συζητήσει με την εκκλησία για το πώς ο κοινωνικός ρόλος της εκκλησίας και ο κοινωνικός ρόλος της πολιτείας θα μπορέσουν να βρεθούν σε μια παράλληλη πορεία, ….. είμαστε σε εποχές που χρειάζεται όλη η ενότητα του λαού μας και του έθνους».  Δεν έχω χώρο να σχολιάσω τις ιστορικές ανακρίβειες του καθηγητή για την εν Ελλάδι (ειδικά και κατ’εξαίρεσιν παρακαλώ) δημοκρατική τοποθέτηση του  «λαϊκού κλήρου», την επίκληση της ιστορικής αυθεντίας του ακροδεξιού Χουντόδουλου σε θέματα Εθνικής Αντίστασης και τη μπουρδολογία για την «ενότητα του λαού και του έθνους» που θα τη ζήλευε και ο Στυλιανός Παττακός, τον παραδίδω στην κρίση των φοιτητών του, θα σταθώ όμως στο ένοχο νεοαριστερό κλισέ του (ετεροχρηματοδοτούμενου, κερδοφόρου, αφορολόγητου  και δικαστικά υπόλογου) κοινωνικού ρόλου της Εκκλησίας, εισηγούμενος πως αν ο κ.Βαρουφάκης υποκύψει στις παραινέσεις των ανθελληνικών «θεσμών» και καταργήσει τον κρατικό μισθό των ιερέων («ΤΡΟΪΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Θέλουν να κόψουν τη μισθοδοσία των Κληρικών, 13. 7.2013, dogma.gr),  ή φορολογήσει στα σοβαρά την αμύθητη ιερή περιουσία, που αυγατίζει συνεχώς μέσω των επιχειρήσεων «φιλανθρωπίας» που τόσο θαυμάζει ο προσκυνητής κ.Τσίπρας, να θεσπιστεί ρήτρα μείωσης ιερού φόρου λόγω ηθικοπλαστικού έργου.

Είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στον πονηρό, εκ Μεσσηνίας, πασοκογενή (εγκαίρως εγκαταλείψαντα το κλυδωνιζόμενον σκάφος) πολιτευτή με πρόσφατα τοπικά συμβάντα, που είχαμε βαρεθεί να εκθέσουμε, αηδιασμένοι να αναδιφούμε στους ιερούς υπονόμους που η ροκοκό Αριστερά Τσίπρα ισχυρίζεται ότι αναδύουν θυμίαμα ευωδίας πνευματικής.  Αντιγράφω αποσπάσματα από το ρεπορτάζ της μεσσηνιακής εφημερίδας «Ελευθερίας» (17.1. 2015), σχετικά με τη δεύτερη δίκη της δολοφονίας ενός αρχιμανδρίτη, με δράστη και έναν ανήλικο. Η  «Αυγή», αν κρίνω από την απουσία δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, σεβάστηκε για πολλοστή φορά την Ομερτά και δεν φαίνεται να έγραψε λέξη για τις δυο δίκες, ίσως γιατί θεωρεί την ιερή παιδεραστία ένα ασήμαντο σπορ, μια ανώδυνη παρενέργεια του ιερού κοινωνικού έργου, που δεν αφορά τα παιδιά της αριστερής νομενκλατούρας που βρίσκονται μακριά από τα νύχια του παπαδαριού, αφορά μόνο τα παιδιά ενός κατώτερου θεού που υποτίθεται πως η Αριστερά όφειλε να τα προστατεύσει. Ο εκλογικός χάρτης άλλαξε, το βουλευτικό σκορ στην πατρίδα του κ.Σαμαρά έγινε 4-1 (ο ένας είναι ο τ.πρωθυπουργός!) υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, όμως «όλα τα ίδια μένουν».

Το μόνο σχόλιο που θέλω να κάνω είναι πως αν δεν συνέβαινε το τραγικό φονικό που κατέστρεψε τρεις ανθρώπους και τις οικογένειές τους, η (όπως φαίνεται) γνωστή στη μικρή επαρχία σε αρμόδιους και αναρμόδιους δράση του ιερωμένου στο χώρο των ανηλίκων, μάλλον δεν θα δημοσιοποιούνταν ποτέ:

«Σεξουαλικές αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη -Νικολέττα Κολυβάρη..Χθες, πρώτη μέρα της δίκης του Γεωργιανού που κατηγορείται για τη δολοφονία, μαζί με τον 18χρονο Χωραΐτη, ακούστηκαν πολλά τόσο για την ερωτική ζωή του αρχιμανδρίτη όσο και για τον έκρυθμο χαρακτήρα του. Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και ενός μήνα πέρυσι τον Ιούλιο από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας. Το δικαστήριο αυτό αποφάσισε μάλιστα ότι ο ανήλικος τότε Χωραΐτης δεν ήταν εκείνος που  στραγγάλισε τον 54χρονο αρχιμανδρίτη αλλά ο 24χρονος Γεωργιανός. …Αποκαλυπτικά ήταν και όσα ακούστηκαν για τη ζωή του αρχιμανδρίτη. Η δικηγόρος Κ. Πακιρτζίδου είπε στο δικαστήριο ότι υπάρχουν καταγγελίες στην Μητρόπολη Τριφυλίας πως ο αρχιμανδρίτης χάιδευε μέσα στην εκκλησία 14χρονα αγόρια στα γεννητικά τους όργανα. Ενώ οι μάρτυρες, άλλοι ως φήμες που δεν ξέρουν αν αληθεύουν και άλλοι ως πραγματικά περιστατικά που είδαν με τα μάτια τους, είπαν στο δικαστήριο ότι και ανήλικα αγόρια, ελληνόπουλα και ξένοι, περνούσαν από το σπίτι του και σε αντάλλαγμα για τις σεξουαλικές χάρες που έκαναν στον αρχιμανδρίτη έπαιρναν λεφτά. Ενας Μολδαβός…κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε ερωτικές σχέσεις μαζί του από τα 15. … Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι τα πρώτα χρόνια του είχε δώσει μέχρι και 800 ευρώ για να πάει μαζί του μια φορά. Τα τελευταία χρόνια, επειδή τα οικονομικά του παπά δεν ήταν σύμφωνα με μάρτυρες και τόσο καλά, του έδινε 200 ευρώ……. Ο θείος του είπε ότι ο αρχιμανδρίτης ήταν πολύ φιλικός άνθρωπος με όλους και γι’ αυτό τον είχαν παρεξηγήσει και διέδιδαν διάφορα. Μάλιστα είπε ότι ο αρχιμανδρίτης θα έφευγε από τη Χώρα για να πάει στα Ιεροσόλυμα (σημ.Λασκ. σεσημασμένο σκουπιδοτενεκέ της Εκκλησίας της Ελλάδας), αφού πουλούσε όλη του την περιουσία. .. Ο ψάλτης, τον σκιαγράφησε ως έναν άνθρωπο που άρπαζε εύκολα φωτιά…ο αρχιμανδρίτης είχε πετάξει ένα βιβλίο σε μια πιστή, η οποία δεν έκανε ησυχία παρά τις παρατηρήσεις του…ο αρχιμανδρίτης ήταν πιο επιθετικός με τις γυναίκες γιατί κουτσομπόλευαν και έκαναν φασαρία στη διάρκεια της λειτουργίας. … Οι ξένοι .. εκτός από το Μολδαβό, δεν παραδέχτηκαν ότι είχαν οι ίδιοι σεξουαλικές σχέσεις μαζί του, είπαν όμως ότι το είχαν ακούσει και ήξεραν την αδυναμία του στο ίδιο φύλο. Κάποιοι δεν δίστασαν να πουν πως όλα τα νεαρά αγόρια της Χώρας είχαν περάσει από το κονάκι του, με το… αζημίωτο. Αν και ο ψάλτης κατέθεσε ότι σεβόταν τα παιδιά και ποτέ δεν πείραξε κανένα, από τους μάρτυρες προέκυψε ότι μετά το θάνατο της μητέρας του δεν κρατούσε πια τα προσχήματα, ενώ είχε εμμονή με το σεξ. Ο αστυνομικός κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι από την αρχή οι έρευνες στράφηκαν σε ανθρώπους που είχαν ερωτικές επαφές με τον παπά. Ανέφερε πως ο αρχιμανδρίτης πλήρωνε νεαρά αγόρια για σεξ ..Ετσι, αρχικά οι ύποπτοι .. ήταν 7 άτομα, κι όσο προχωρούσαν οι έρευνες ο κύκλος στένευε. …».

Παραθέτω και μικρό απόσπασμα από τη δίκη του ανήλικου που έγινε το τελευταίο καλοκαίρι (εφημ. ‘Θάρρος’, 29/7/2014), προβληματιζόμενος, όπως και ο δικηγόρος του, με τη μεγάλη ποινή που επιβλήθηκε σε ανήλικο δολοφόνο στις δεδομένες συνθήκες, ενθυμούμενος πόσο σκληρά είχε καταδικάσει το δικαστήριο και την σαλεμένη παντρεμένη που δολοφόνησε το διαφθορέα της Κύπριο αρχιμανδρίτη εξομολόγο-εραστή της, που τον κατηγόρησε πως της έτρωγε λεφτά. Κοστολογείται ιδιαίτερα εν Ελλάδι η αξία της ζωής των αρχιμανδριτών που αποπλανούν ανήλικους ή ψυχασθενείς θρησκόληπτες εξομολογούμενες, όταν δολοφονούνται από τα θύματά τους;

«..Μιλώντας στο «Θ» ο συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου είπε: «Είναι μία απόφαση αντιφατική. Δηλαδή, ενώ αναγνωρίζει μειωμένο καταλογισμό και ότι το παιδί έχει μειωμένη αντίληψη και μειωμένη συνείδηση, δε διατάσσει θεραπευτικά μέτρα, όπως έχει την υποχρέωση και όπως το λέει ο νομοθέτης, αλλά του επιβάλλει το έσχατο της ποινής που μπορεί να του επιβάλλει».

ΥΓ1
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΥΡΕΝ 

«Aνακοίνωση της Ι. Μ. Τριφυλίας (21/01/2015)
… αφήνονται υπόνοιες ότι η Ιερά Μητρόπολη δήθεν είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών διάπραξης ποινικών αδικημάτων, τα οποία αποσιώπησε ή ακόμα και απέκρυψε. Στο δεύτερο, μάλιστα, εκ των ως άνω δημοσιευμάτων η συντάκτρια μας κατηγορεί ευθέως για απόκρυψη σοβαρών ποινικών αδικημάτων, ακόμα και αν δεν είχαν γίνει καταγγελίες, για τον λόγο ότι «δεν είναι δυνατόν όλη η Χώρα να ήξερε τι γινόταν στο σπίτι και στον ξενώνα του Μοναστηριού με τα ανήλικα και τους νεαρούς και αυτοί να μην είχαν ακούσει τίποτα…»….Σας διαβεβαιούμε ότι ουδέποτε είχε περιέλθει στην Ι.Μητρόπολη οιαδήποτε καταγγελία ή αναφορά σε βάρος του Ιερομονάχου Φωτίου για τέλεση αξιοποίνων πράξεων ούτε αίτημα για απομάκρυνσή του ούτε καν η παραμικρή φήμη ……Εξάλλου, ο ισχυρισμός της συντάκτριας ότι «όλοι ήξεραν», τον οποίο με βεβαιότητα αναφέρει στο δεύτερο εκ των ως άνω δημοσιευμάτων, θα σήμαινε την ύπαρξη ευθυνών και των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών. …..» (σημ.Λασκ.: Αν είναι δυνατόν!).

ΥΓ2
Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από κληρικούς ικετεύουν (12.2.2015) την αγιότατη Σύνοδο της «Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική» (OCA), που κάνει το κορόιδο, να αποσχηματίσει τον πανιερότατο τ.αρχιεπίσκοπο Καναδά Σεραφείμ Storheim, που φυλακίστηκε πρόσφατα για αποπλάνηση ενός 11χρονου παιδιού του Ιερού.

 

 

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Μια όψη του κοινωνικού έργου κληρικών

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Το κουκουλώνειν εστίν τέχνη ιερά
  βοηθάνε και τα στραβά μάτια πολλών ανθρώπων

  Τα κουκουλώματα του καταγγελθέντος για παιδεραστία και εκπόρνευση 12χρονης μητροπολίτη Τριφυλίας Στέφανου

  http://www.orthodoxia.gr/printer_friendly.cfm?id=508&obcatid=1

  Κάθαρση; Ποια κάθαρση!

  Επιχείρηση συγκάλυψης και πάλι στην Ιερά Σύνοδο

  «Χαμήλωσαν τα φώτα», χαμήλωσε και το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και της Ιεράς Συνόδου να προχωρήσουν στην κάθαρση… Η υπόθεση ΛΑΦΚΑ αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για την Εκκλησία, έστω και αν οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν ότι η κρίση θα συνεχιστεί ακόμη περισσότερο, αφού τα δύσκολα έρχονται …

  [………………]

  Το γήρας έσωσε τον Τριφυλίας

  Η ηλικία αποτέλεσε μια από τις κύριες αιτίες που οι Συνοδικοί Αρχιερείς παρέμειναν στην παλιά απόφασή τους, η οποία αναφέρει ότι θα αναμένουν το αποτέλεσμα της μηνύσεως που έχει υποβάλει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος, προς την εφημερίδα «Αυριανή», που δημοσίευσε τις φωτογραφίες! Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, παραμένει εκτεθειμένος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στην ομιλία του προς την Ιεραρχία υπογράμμισε ότι οι φωτογραφίες εικονίζουν τον υπέργηρο Ιεράρχη.
  [……]

  Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
  Πηγή: ΑΚΤΕ

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Εκτύπωση από orthodoxia.gr – ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 07/03/2015
  http://www.orthodoxia.gr

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=628621
  01 Ιουν. 2005, 20:21

  Οι ιεράρχες συζήτησαν επίσης για το έγγραφο του μητροπολίτη Τριφυλλίας Στέφανου σχετικά με τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Αυριανή και φέρονται ότι τον εμφάνιζαν σε άσεμνη στάση.

  Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Στέφανος έστειλε έγγραφο στη ΔΙΣ ότι από 5 Απριλίου ο διευθυντής – εκδότης της εφημερίδας τού «ζήτησε συγγνώμη, αναγνωρίζοντας ότι το δημοσίευμα και οι φωτογραφίες που αφορούσαν στον μητροπολίτη κ. Στέφανο και δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της 7ης Φεβρουαρίου 2005 δεν έχουν ουδεμία βασιμότητα και αποτελούν προϊόν εσφαλμένης πληροφόρησης της εφημερίδας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η εφημερίδα θα απέχει από ανάλογα εις βάρος του σεβασμιότατου κ. Στέφανου σχόλια που απορρέουν από το δημοσιευθέν συκοφαντικό για το πρόσωπό του δημοσίευμα».

  Ωστόσο, ο διευθυντής της εφημερίδας, κ. Τσιρογιάννης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σημείωμα το οποίο επικαλείται ο μητροπολίτης δεν είναι τίποτε άλλο από ένα προσχέδιο που συνετάχθη από το δικηγόρο του, κ. Στέφανου, το οποίο ουδέποτε υπεγράφη τελικώς και οριστικώς.

  http://www.kathimerini.gr/208464/article/epikairothta/politikh/dis-trimelhs-epitroph-gia-tis-kataggelies
  08.02.2005
  ΔΙΣ: τριμελής επιτροπή για τις καταγγελίες

  Του N. Παπαχρηστου

  Η ΔΙΣ αποφάσισε να ζητήσει επίσης από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας κ. Στέφανο γραπτές εξηγήσεις μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες υποστηρίζεται ότι τον αφορούν. Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί επανειλημμένως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς η Ιεραρχία να προχωρήσει σε έρευνα. Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος δηλώνει «αθώος» και προσθέτει: «Δεν γνωρίζω ποιος είναι στις φωτογραφίες. Αγνοώ τα πάντα».

  Πάντως πολλοί αρχιερείς εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα αποτελέσματα της κάθαρσης. «Τόσα χρόνια είναι γνωστές οι καταγγελίες για τον Μητροπολίτη Τριφυλίας, τώρα θυμήθηκαν να τις ελέγξουν;» αναρωτιούνται.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος εξέφρασε την πικρία του για τη δημοσίευση των συγκεκριμένων φωτογραφιών. «Είναι αμαρτία ένας ηλικιωμένος ιεράρχης να διασύρεται» φέρεται να είπε.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942

  * Παρά τις δεσμεύσεις, όλες οι καταγγελίες κατά ιεραρχών έχουν «παραγραφεί»

  Ο κ. Χριστόδουλος έβαλε την αυτοκάθαρση στο αρχείο

  Μόνο στην περίπτωση του κ. Παντελεήμονος αναμένονται εξελίξεις

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2006 00:00

 2. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

  Ραχήλ Μακρή-Τάκης Μπαλτάκος είδαν μαζί τον αγώνα ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα: Χαλαρή συζήτηση με Coca-Cola [εικόνες]

  Πηγή: Ραχήλ Μακρή-Τάκης Μπαλτάκος είδαν μαζί τον αγώνα ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα: Χαλαρή συζήτηση με Coca-Cola [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/194842/rahil-makri-takis-mpaltakos-eidan-mazi-ton-agona-pao-mpartselona-halari-syzitisi-me-coca#ixzz3TgNDriAq

 3. Ο/Η Aριστομένης λέει:

  μεσσηνιακός ιερός κακός χαμός, περίεργα πράγματα, πολλά ερωτήματα

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179691

  Ολο το παρασκήνιο της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Μεσσηνίας

  Πώς δεν εξελέγη ο κ. Θεόκλητος

  Η άτακτη υποχώρηση του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου και η επιλογή του κ. Χρυσόστομου Σαββάτου

  Η εκλογή των μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου Σαββάτου και Τριφυλίας κ. Χρυσόστομου Σταυρόπουλου την περασμένη Πέμπτη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ιδιαίτερη σημασία για την πορεία των τοπικών Εκκλησιών και των πιστών τους. Δεν θα προσέλκυε όμως τα φώτα της δημοσιότητας αν μεταξύ των αρχικών διεκδικητών της μεγαλύτερης εκ των δύο μητροπόλεων δεν ήταν ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος και νυν Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος επιθυμούσε σφόδρα την εκλογή του κ. Θεόκλητου, για την οποία άξιζε κάθε θυσία. Είναι χαρακτηριστική η αντίδρασή του όταν ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας τού δήλωσε πως οι πιστοί της περιοχής δεν θα δεχθούν την εκλογή ενός κληρικού που έχει απασχολήσει αρνητικά την επικαιρότητα.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=186611
  Οι καταγγελίες για εκβιασμούς από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο κατά του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου προκάλεσαν θύελλα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο κ. Χρυσόστομος κατήγγειλε ότι δέχεται επώνυμους και ανώνυμους εκβιασμούς και λασπολογίες από υποστηρικτές του κ. Ευστάθιου. Ακόμη προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται για κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να περιφρουρήσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του. «Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στην τοπική εφημερίδα «Σημαία», αλλά και επωνύμων και ανωνύμων εκβιασμών και λασπολογίας τα οποία δέχομαι εκ μέρους υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιου και επειδή θεωρώ ότι ο τρόπος αυτός μεθόδευσης εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου είναι εκκλησιαστικώς ανήθικος και κοινωνικώς ανοίκειος, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και απαντώ προς όλους αυτούς ότι δεν θα υποστηρίξω πλέον την υποψηφιότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου» δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

  Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος διέψευδε τις καταγγελίες αυτές και μιλώντας στο «Βήμα» έκανε λόγο για σκοπιμότητες που στόχο έχουν τον περιορισμό της δυναμικής που έχει η υποψηφιότητά του.
  Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, δεν παρουσιάστηκε την Δευτέρα στην εισαγγελέα Καλαμάτας για να καταθέσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τον εκβιασμό που υποστηρίζει ότι δέχθηκε και παράλληλα αρνείται ότι δέχθηκε πρόσκληση. Ο Μητροπολίτης είχε τονίσει μάλιστα πως δεν προτίθεται να πάει στην εισαγγελέα μέχρι την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

  Επειδή γνωρίζω καλά τον Άγιο Σπάρτης, είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν έχει ανάμειξη στο θέμα, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος, σχετικά με το θέμα της εκβίασης, και πρόσθεσε ότι «αυτά τα πράγματα είναι άσχημα, ξέρουμε τι επιδιώκουν και δημιουργούν κακό κλίμα». Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ανέφερε από την πλευρά του ότι, χρειάζεται πολύ υπομονή για να μην μιλήσει κανείς.

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/21930/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

  Μητροπολίτης έσωσε διάκο από αυτοκτονία

  Τετάρτη, Ιανουάριος 14, 2009 – 21:10

  Μοιραία κατάληξη θα είχε η εισβολή του «αιώνιου» διάκου στο γραφείο του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου αν ο δεσπότης δεν προλάβαινε να τον συγκρατήσει τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πηδήξει από το παράθυρο στο κενό.

  Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

  http://filiatranews.blogspot.gr/2010/06/blog-post_9942.html

  Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. «Δεν δέχομαι παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα.»

  http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-facebook-%CF%83%CE%B5-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1#sthash.cRbzTeji.dpuf

  Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κλείνει λογαριασμό του facebook σε ιερέα! Τελευταία Ενημέρωση: 11/04/2013 17:27 –

  «ΠΑΤΕΡ ΜΗΝ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΜ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ 3500 ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ…»

  Ο π. Χριστόφιλος βλέποντας την αντίδραση των θαυμαστών του απάντησε λέγοντας…

  «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

  Το τι μέλλει γενέσθαι με την συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν το γνωρίζει αν και σε σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο προφίλ του ιερέα από την Ηλεία φαίνεται ότι κάποιοι φίλοι του είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν ομάδα που θα φέρει το όνομα του δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στη διαδικτυακή επαφή τους…

  http://www.amen.gr/article1958#sthash.XPHdFBHR.dpuf

  Η τέως ηγουμένη καταγγέλλει ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ρεπορτάζ Μαρία Τομαρά

  Εφημερίδα Καλαμάτας «Ελευθερία» 24 Μαρτίου 2010,

  Την άρση του επιτιμίου της ακοινωνησίας λόγω της έμπρακτης υπακοής και μετάνοιας των καλογραιών της Μονής Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας αποφάσισε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Την ίδια ώρα η τέως ηγουμένη Βρυαίνη Μάτση, μιλώντας στην “Ε“ κατήγγειλε ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, μετά από επιθυμία του δεσπότη και με παραίνεση του αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου που έχει αναλάβει την ανακριτική διαδικασία στο μοναστήρι.

 4. Ο/Η Aριστομένης λέει:

  η μια δικαστίνα ήθελε κύριε λασκαράτε επιείκια για τον αννήλικο δολοφόνο

  http://www.matrix24.gr/2014/07/katadikastike-se-15-chronia-se-dolofono-tou-archimandriti/

  Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια ο δολοφόνος του αρχιμανδρίτη

  Σε 15 χρόνια και 1 μήνα φυλάκισης καταδικάστηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας ο 18χρονος από τη Χώρα, για απλή συνέργεια στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φωτίου Ζαχαρόπουλου τον περασμένο Φεβρουάριο.

  Άρα, σύνολο 15 έτη και 1 μήνας, κατά πλειοψηφία, γιατί η μία από τις τρεις δικαστές πρότεινε να επιβληθούν θεραπευτικά μέτρα στον κατηγορούμενο.

  Όσον αφορά στην έφεση, κατά πλειοψηφία, το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με μία από τις δικαστές να υποστηρίζει το αντίθετο.

  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά τη σύλληψή τους, το Φεβρουάριο, οι δύο νεαροί γνώριζαν τον αρχιμανδρίτη και τον επισκέπτονταν. Το μοιραίο βράδυ έφθασαν στο σπίτι του στη Χώρα και έπειτα από ώρα διαφώνησαν, καθώς ζητούσαν περισσότερα χρήματα απ’ όσα ο αρχιμανδρίτης ήθελε να τους δώσει.

  άλλες λεπτομέριες

  https://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/ekklisia/item/53536-arxomandritis-trifylia

  Δεν γνώριζε τίποτα για την σεξουαλική ζωή του αρχιμανδρίτη που δολοφονήθηκε στη Χώρα, όπως αυτή αποκαλύφθηκε στη δίκη των δραστών στο Εφετείο Καλαμάτας, ισχυρίζεται η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας – Ολυμπίας, με επιστολή που μας έστειλε όπως και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στο ίδιο θέμα.
  Μη αρκούμενη να στηριχθεί στα ρεπορτάζ, επιφυλάσσεται να εξετάσει τα πρακτικά της δίκης για να κάνει τις απαραίτητες περαιτέρω κινήσεις της.

  Τέλος, μας καλεί να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, κάτι που φυσικά είναι περιττό. Διότι η αλήθεια για μας είναι να καταγράφουμε -όπως κάναμε- τις καταθέσεις των μαρτύρων. Σχετικά με την τακτική της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας – Ολυμπίας στο μέλλον αυτό δεν είναι κάτι που άπτεται της δικής μας αρμοδιότητας. Με την δημοσίευση της επιστολής, ο πρώτος κύκλος του θέματος κλείνει εδώ. Αν ανοίξει άλλος είμαστε στην διάθεση της αλήθειας οποτεδήποτε αυτή προκύψει και εκφραστεί.

  κάποια σχόλια πιστών
  http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/22441-2014-02-18-09-25-12

  Ομολόγησαν οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη

  18 Φεβρουαρίου 2014

  Εικόνα προφίλ

  Δημήτριος Σ. > ΦΩΚΙΔΑ • ένας χρόνος πριν

  Είναι κοινό μυστικό ότι μεγάλο μέρος των αρχιμανδριτών που ζουν στον κόσμο, ζει διπλή ζωή και ζουν εις βάρος των εγγάμων κληρικών. Πόσες είναι οι ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής που έχουν προϊσταμένους εγγάμους; Είμαστε μοναδικό φαινόμενο στον ορθόδοξο κόσμο και μιλάω γενικά για την ελληνόφωνη Ορθοδοξία που κατατρύχεται από το φαινόμενο του «αρχιμανδριτισμού». Γνωστός μου τεχνίτης πήγε σε πολυτελές ρετιρέ τέτοιου κληρικού, προϊσταμένου ναού με πολλά μυστήρια (χρυσωρυχείο…), ο οποίος είχε προταθεί και ως υποψήφιος για μητροπολίτης στη βόρεια Ελλάδα, και έμεινε έκθαμβος από την πολυτελεστατη κρεββατοκάμαρα με τους καθρέφτες… Όλη η ενορία του, και όχι μόνο, γνωρίζει την άσωτη ζωή του εν λόγω αδιάντροπου ηλικιωμένου αρχιμανδρίτη. Και όμως, βρέθηκαν μητροπολίτες, όχι πολλοί ευτυχώς, που τον ψήφισαν για επίσκοπο σχετικά πρόσφατα. Ο συγκεκριμένος, εκτός από τις ευκαιριακές σχέσεις, έχει προικίσει κανονικότατα και τον «σταθερό» αλλοδαπό εραστή του, φυσικά με τον οβολό των πιστών. Ας γνωρίζουμε ότι πάρα πολλοί αλλοδαποί στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν συνειδητοί Ορθόδοξοι, αφού η επαφή τους με την Εκκλησία συνήθως ήταν τέτοιας «φύσης» και θεωρούν, κακώς φυσικά, όλους τους άγαμους ιερείς ομοφυλόφιλους. Κάκιστα, αλλά έτσι είναι. Και επίσης είναι γνωστές οι μητροπόλεις που ανέχονται συστηματικά τέτοια φαινόμενα, για να μην πω ότι συνειδητά ορισμένοι μητροπολίτες χειροτονούν διαβλητούς κληρικούς, προκειμένου το «είδος» να αναπαράγεται. Η μύγα πηγαίνει στην ακαθαρσία….Δεν είναι επίσης τυχαίο που οι περισσότεροι φανατικοί οικουμενιστές κληρικοί ζουν διπλή ζωή.

  Δημήτριος Σ. > protagoras333 • ένας χρόνος πριν

  Αν εσύ το θεωρείς φυσιολογικό δύο νεαροί πιτσιρικάδες να ζητούν χαρτζηλίκι για διεσκέδαση (εσύ το είπες) από ιερομόναχο και να μπαινοβγαίνουν σπίτι του, εγώ δεν το θεωρώ. Ας το πω πιο απλά, δεν είναι νορμάλ….Δεν είμαι αφελής, ούτε φυσικά η πλειοψηφία των αναγνωστών.
  Γνωρίζω ενάρετους ιερομόναχους που ζουν στον κόσμο που δεν αφήνουν κανέναν να μπει σπίτι τους αν δεν είναι εκεί και οι γονείς τους, αν ζουν.
  Με πάρα πολλούς αρχιμανδρίτες ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ. Και το ζήτημα αυτό λέγεται «ομοφυλοφιλία» και «διπλή ζωή». Μερικοί δεν σέβονται ούτε το μυστήριο της εξομολόγησης, προκειμένου να ψαρέψουν εραστές. Αν δεν θέλουμε να το δούμε, θα ξεσπάσουν σε λίγο σκάνδαλα παιδεραστίας ανάλογα με αυτά που ξέσπασαν στον Καθολικισμό.
  Εννοείτε ότι δεν τους σπιλώνουμε όλους τους αρχιμανδρίτες, υπάρχουν άγιοι άγαμοι κληρικοί στον κόσμο. Αλλά το θέμα υπάρχει.

 5. Ο/Η sancta simplicitas λέει:

  Βίντεο υποστηρικτών του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σεραφείμ που μονταρίστηκε το 2010 πριν την οριστική του καταδίκη για παιδοφιλία από τη Δικαιοσύνη που έγινε στις αρχές του 2015.
  This video in support of Archbishop Seraphim was broadcasted on the Russian Waves/ TV program on December 18 and 20, 2010 in Ontario.

 6. Διαχωρισμός εκλησίας κράτους καί φορολόγηση εκλησιαστικής περιουσίας. Υπογράψτε.

  https://secure.avaaz.org/el/petition/Alexis_Tsipras_Diahorismos_ekklisias_kratoys_kai_forologisi_ekklisiastikis_perioysias/?sjtFidb

  • Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39947

   9 Μαρτίου 2015

   Άλκης Γαλδαδάς

   ΣΥΡIΖΑ και Εκκλησία

   Και πόνταρε ο κόσμος στην ξένοιαστη μέχρι τις 25 Ιανουαρίου ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Βαρουφάκη, που τώρα ψάχνει συνεχώς να λύσει τα αινίγματα, πάει κι έρχεται αλλά μέχρι στιγμής, από εβδομάδα σε εβδομάδα, γυρίζει και το σακούλι του είναι όλο και πιο άδειο. Έμειναν από ιδέες οι άνθρωποι. Και από θάρρος, θα έλεγα. Αδειάζουν τα ταμεία, βάζουν σε κίνδυνο τις συντάξεις, γίνεται λόγος ότι θα θιγούν οι οικονομίες του κόσμου, είχαν ετοιμάσει τα ΑΤΜ να δίνουν μόνο μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Δεν τολμούν όμως να πουν στην Εκκλησία της Ελλάδος «έως εδώ». Ότι θα πρέπει πλέον να αναλάβει τους δικούς της. Να έχει όσους θέλει σε κάθε ναό αλλά να τους πληρώνει εκείνη. Βέβαια, ο πρώτος που συνάντησε τον πρωθυπουργό μόλις ανέλαβε, λες και είμαστε στο Ιράν, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος. Και κάποιος που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και με τα δυο του χέρια, μου είπε πως αυτή η ιδέα είναι απολιτική και χρειάζεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ όλο τον λαό. Αν βέβαια ήξερε λίγο και από ποδόσφαιρο, θα του έλεγα πως εδώ το αποτέλεσμα του αγώνα προκύπτει μέσα στο γήπεδο. Είναι θέμα τεχνικής και δεν έχει να κάνει με το πόσους οπαδούς έχει στις εξέδρες η ομάδα, αλλά με το τι μπάλα παίζει μέσα από τις άσπρες γραμμές. Και μπορεί να τη βαφτίζουν «απολιτική» αλλά είναι ρεαλιστική και δίκαιη για όλους όσους μπορούν να προσφέρουν (γιατρούς, νοσηλευτές, μηχανικούς, τεχνικούς, ανθρώπους της Πληροφορικής, νέους καλλιεργητές) αλλά δεν μπορούν να προσληφθούν ή να χρηματοδοτηθούν; Ούτε οι κληρικοί θα μείνουν στον δρόμο. Και είναι πολιτικό, άραγε, τα όσα υπερρεαλιστικά μας ετοιμάζει η (ας πούμε) αριστερή και εντελώς απροετοίμαστη για να κυβερνήσει κυβέρνηση; Εκτός και αν ο κ. Τσίπρας και οι γύρω του έχουν πεισθεί από τους ρασοφόρους συνοδοιπόρους τους ότι αν ψήσουν Φανουρόπιτες θα βρεθούν τα λεφτά. Χαιρετίσματα λοιπόν στην Εκκλησία…

 7. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2015/03/5.html

  Συνέβη πριν ένα μήνα στην Αυστραλία, στη Μελβούρνη, σε ορθόδοξο ναό: Τη στιγμή που κοινώνησε ένα κοριτσάκι 5 χρονών, εκφράστηκε με παράπονο για τη γεύση της θείας κοινωνίας… Είτε διότι έτσι ήταν (τι ποιότητας υλικά χρησιμοποιούν οι ιερείς;) ή διότι ξενίστηκε, διότι έτσι νόμισε! Η αντίδραση τότε του ιερέα ήταν να πετάξει αμέσως έξω από το ναό το «διαμαρτυρόμενο» παιδάκι!

  http://neoskosmos.com/news/en/Five-year-old-thrown-out-of-church-by-priest

  Five-year-old thrown out of church by priest

  3 Feb 2015

  Neos Kosmos received an angry call full of disappointment by Greek Australian Vlassis Tsatsaris, regarding a Greek Orthodox priest who reportedly threw a five-year-old girl out of the temple for complaining about the unpleasant taste of the Holy Communion…………..

 8. Ο/Η Σ.Κερής λέει:

  Ήρθε η ώρα η ΔΙΣ να στείλει επιτροπή για το μητροπολίτη Τριφυλίας κ΄Ολυμπίας,γιατί πολλά
  ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ για τη συμπεριφορά του προς τους κληρικούς,ενίοτε βίαιη!!Δε μπορώ να καταλάβω ΠΩΣ ο κ.Σπηλιώτης όχι μόνο τον είχε στη μητροπολί του,αλλά υποστήριξε ένθερμα και την προαγωγή του για δεσπότη! Ήρθε η ώρα να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!!

 9. Ο/Η Σ.Κερής λέει:

  Ήρθε επίσης η ώρα για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των μικρών μητροπόλεων μετά την καθ’ οιονδήποτε τρόπον αποχώρηση των υπαρχόντων μητροπολιτών!Τουλάχιστον 19 πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν!Αν η εκκλησία επιμένει να τις κρατήσει ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ αυτή τους μητροπολίτες!Το κράτος,όπως έκανε «Καλλικράτη» στην Τ.Α. το ίδιο να κάνει και στην εκκλησία μιας και πληρώνει τους μισθούς!Επίσης να ΣΤΜΑΤΗΣΕΙ εδώ και τώρα να πληρώνει τους λεγομένους βοηθούς επισκόπους!Θεσμός άχρηστος και εφευρεθείς για το βόλεμα ημετέρων!!Φανταστείτε το θράσ-
  σος ενός γηραλέου μητροπολίτη,από τους χειρότερους που διαθέτει η εκκλησία σε ΚΑΚΟΤΗΤΑ
  να ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΎΤΕΡΟ βοηθό αντί να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ και να αφήσει τη μητρόπολη σε κάποιον νεότερο!!!!!!!

 10. Ο/Η Kάποιος λέει:

  http://www.pokrov.org/trial-of-ex-greek-orthodox-priest-on-sex-charges-set-for-monday/

  Trial of ex-Greek Orthodox priest on sex charges set for Monday

  Author: Judy Harrison

  Date Published: 03/11/2015

  Publication: Bangor Daily News (Bangor ME)

  The former pastor at St. George Greek Orthodox Church in Bangor was arrested Sept. 15 for allegedly possessing child pornography and for surreptitiously photographing a woman taking a shower in his bathroom.

 11. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3705
  Αφίσες και γκράφιτι παντού
  εκτός από τις εκκλησίες

  Από χριστιανικό ζηλωτικό πνεύμα
  διαπνέονται οι αναρχορωμιοί των Εξαρχείων

  Ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ

  Έγραψε στις 13.03.2015 ο/η: Simon Stylianos

  Επιστροφή

  Οι νεορωμιοί αναρχικοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ιστορικό απολίθωμα, του οποίου η αφετηρία βρίσκεται στα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια, όταν δηλαδή οι Ζηλωτές αποτελούσαν μία εξτρεμιστική ομάδα, η οποία διακατεχόταν από έντονη επιθυμία για καταστροφή του παρόντος κόσμου.

  Οι πρακτικές αυτών των ανθρώπων υιοθετήθηκαν από την εφαρμοσμένη πολιτική των βυζαντινών αυτοκρατόρων, που διέτασσαν την εξαφάνιση κάθε ειδωλολατρικής ανάμνησης, έστω και αν αυτή μπορεί να αποτελούσε ένα υπέροχο καλλιτεχνικό ή επιστημονικό κομψοτέχνημα. Καταστροφή δηλαδή, στο βωμό του πολιτικού συμφέροντος.

  Η βία και οι βανδαλισμοί, ταυτίστηκαν έντονα με το χριστιανικό στοιχείο ως μέσα κοινωνικών εξαγνισμών και προσηλυτισμών. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί και μέσα στο πλαίσιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, δεν εγκατέλειψαν αυτές τις πρακτικές, που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους, και φαίνεται, ότι αυτή η κουλτούρα μεταλαμπαδεύτηκε δια μέσου των αιώνων (λεγόμενη επανάσταση του 1821, εποχή ληστοκρατίας κ.λπ.) μέχρι και την εποχή μας.

  Στα Εξάρχεια σήμερα, οι «επαναστατημένοι νέοι», οι αυτοαποκαλούμενοι «Άν-αρχοι» φαίνεται να υπακούουν τελικά σε αρχές και μάλιστα θείες. Κάθε γωνιά στη περιοχή αυτή έχει τη στάμπα της «εικαστικής» τους παρέμβασης. Οι χώροι μοιάζουν τριτοκοσμικοί, είναι όλοι βρώμικοι, γεμάτοι γκράφιτι και αφίσες. Κολλάνε και γράφουν ο,τιδήποτε οπουδήποτε, εκτός όμως από τις εκκλησίες. Οι χριστιανικοί ναοί είναι οι μόνοι χώροι, που διατηρούνται πεντακάθαροι σε όλη την περιοχή των Εξαρχείων.

  Δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα υπουργεία Πολιτισμού και ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν δεχθεί πλήθος επιθέσεων. Το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων έχει υποστεί επανειλημμένες καταστροφές. Τα γραφεία των ΕΛΤΑ και τράπεζες έχουν ληστευθεί από ομάδες αντι-εξουσιαστών, που κατόπιν ανέλαβαν την ευθύνη των ενεργειών τους κι όλα αυτά με το πρόσχημα της «αν-αρχίας, του μηδενισμού − νιχιλισμού» κ.ο.κ.. Μόνον οι εκκλησίες μένουν ανέγγιχτες… εκεί φαίνεται, τους «καίγεται το χέρι».

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aναφέρομαι στην αρχή αυτού του ποστ υποτιμητικά για δηλώσεις που έκανε στη Μεσσηνία, στον αντιπαθή σε εμένα, πλην θεωρώ εντελώς αθώο στο ζήτημα για το οποίο κατηγορήθηκε τώρα, κ.Κατρούγκαλο, γι’αυτό και το σχολιάζω εδώ:

  1. Ένας πολύ καλός δημοσιογράφος, ο Γιάννης Παντελάκης, ίσως αυτός που πιο πολύ από όλους εκφράζεται με βάση κάποιες υγιείς σταθερές αρχές επισημαίνει μια νοσηρή κατάσταση με αφορμή την υπόθεση αυτή, στο δημόσιο διάλογο:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=40174
  Ο «πόλεμος» για τον Κατρούγκαλο
  …………..
  Ένα μέσο δύσκολα θα σταθεί στο γεγονός με μια σεβαστή απόσταση από αυτό, καταγράφοντας πραγματικά περιστατικά, ώστε να δώσει και στον αποδέκτη του τις πραγματικές διαστάσεις. Να περιγράψει, δηλαδή, αυτό που συμβαίνει, να παραθέσει στοιχεία, να ακούσει και τις δύο ή περισσότερες πλευρές και ν’ αφήσει στον ακροατή, τηλεθεατή, αναγνώστη τη δυνατότητα να διαμορφώσει κρίση.

  Τα μέσα, τα περισσότερα μέσα, επειδή ακριβώς έχουν ταυτιστεί με κόμματα και πολιτικές, επειδή η πλειονότητά τους έχει οικονομικές και όχι μόνο εξαρτήσεις, επειδή η επιβίωσή τους εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, αφήνουν στην άκρη την έννοια «αντικειμενικότητα». Παίρνουν θέση από την αρχή, ανάλογα με τις προαναφερόμενες εξαρτήσεις και ταυτίσεις τους. Και επειδή αυτό το κάνουν με ιδιαίτερη μαεστρία (κάτι το οποίο οφείλεται στη μακροχρόνια λειτουργία τους με αυτόν τον τρόπο), είναι ικανά να ξεγελάσουν τον αποδέκτη τους.
  ………………….
  2. Υπενθυμίζω μια υπόθεση με τον κ.Χιώτη, που περιέργως δεν σχολιάστηκε ποτέ επαρκώς και που ούτε σήμερα δεν τη θυμίζει κανείς

  http://www.parapolitiki.com/2008/03/blog-post_29.html

  Πίσω από τις γραμμές
  29.3.08
  Αρκετές μέρες μετά το σκάνδαλο με τους υποτιθέμενους εκβιασμούς μέσω του press-gr , ήρθε ο καιρός να κάνουμε μια ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων και να εξάγουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

  Πρώτα απ ‘ όλα δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός , τουλάχιστον χρηματικός.Ο κ.Χιώτης είναι αρκετά έμπειρος για να πιστέψει ότι δυο e-mails που είχαν μόλις τρια λεπτά διαφορά στην ώρα αποστολής θα μπορούσαν να είναι πραγματικά εκβιαστικά.Πίστεψε δηλαδή ο δημοσιογράφος ότι αν κάποιος ήθελε να τον εκβιάσει θα το έκανε με αυτόν τον ηλίθιο τρόπο…
  Πέρα από αυτό , το περιεχόμενο του e-mail ήταν επιεικώς χαζό.
  Δηλαδή αν στείλουμε εμείς ένα e-mail από άγνωστο λογαριασμό στον Καραμανλή ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούμε το ΒΗΜΑ θα μας πίστευε ; Συνεχίζουμε…

  Το τι συνέβη πραγματικά δεν θα το μάθουμε ποτε , ως συνήθως δηλαδή στην Ελλάδα.
  Τα πράγματα όμως δείχνουν να έχουν συμβεί έτσι :

  Το press-gr είχε αποκτήσει μια δυναμική που ούτε οι ίδιοι οι συντελεστές του περίμεναν.
  Ακολουθώντας ένα είδος δημοσιογραφίας της πίσω πόρτας έγινε ευρέως γνωστό και άρχισε να απασχολεί συγκεκριμένους κύκλους.
  Φαίνεται ότι σιγά – σιγά μέσα από το εν λόγω blog γίνονταν «ξεκαθαρίσματα» λογαριασμών μεταξύ επωνύμων με την απλή μέθοδο του καρφώματος…

  Το press-gr πρωταγωνίστησε στην υπόθεση Ζαχόπουλου.Είχε αποκλειστικές πληροφορίες και εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου προς τα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε που βρέθηκαν ξαφνικά μπλεγμένα με το ροζ Dvd.

  Oι επισκέψεις του αυξήθηκαν υπεβολικά και κάποιοι άρχισαν να φοβούνται…

  Πίστεψαν ότι ήταν θέμα χρόνου να σκάσει στο blog απόσπασμα του Dvd και μετά άντε να μαζέψεις τα αμάζευτα…

  Το κόστος για την κυβέρνηση και το βαρύ χαρτί της , τον Καραμανλή θα ήταν δυσβάστακτο.

  Έτσι λοιπόν επιλέχθηκε η ύπουλη οδός.

  Στήθηκε ένα ολόκληρο σχέδιο με απώτερο στόχο τη διάλυση του press-gr…

  Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως η αξιοπιστία του εν λόγω blog δέχθηκε ένα βαρύ πλήγμα…
  Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο και περιλάμβανε οικονομικούς ελέγχους σε τηλεοπτικούς σταθμούς κτλ….

  Ακούσαμε τρελά πράγματα.

  Η κυβέρνηση έστησε ένα ολόκληρο κυνήγι μαγισσών όπου οι bloggers θύμιζαν δαίμονες που έρχονται να ταράξουν την αρμονική ζωή των Ελλήνων…

  Τελικά , τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Τα πνεύματα ηρέμησαν.Οι εμπλεκόμενοι τα βρήκαν μεταξύ τους.Τακτοποιήθηκαν και παλιές εκκρεμότητες.

  Η ιστορία αυτή αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι στην Ελλάδα τα πράγματα έιναι πάντα ρευστά….

  Υ.Γ Πέρα από όλα αυτά , έχετε ξανακούσει τίποτα σε κάποιο κανάλι ή έχετε διαβάσει κάποια είδηση στον Τύπο για όλα αυτά ; Ξεχάστηκαν….τυχαία…

 13. Ο/Η Τρυφηλός της Τριφυλίας λέει:

  για τον παιδεραστή Στέφανο μητροπολίτη Τριφυλίας

  https://panosz.wordpress.com/2013/09/09/civil_war-149/
  Η καλύβα ψηλά στο βουνό

  Μετά τον Μελιγαλά, οι Γαργαλιάνοι: 21-22 Σεπτεμβρίου 1944
  Σεπτεμβρίου 9, 2013 in Εμφύλιος

  [……………….]

  7. Κάποια στελέχη της εκκλησίας έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να εκμεταλευθούν κάθε ευκαιρία. Τη δεκαετία του ’50, ο τότε νεοεκλεγείς μητροπολιτης Κυπαρισσίας Στέφανος «ανεκάλυψε» ότι τα Γερμανικά αντίποινα δεν θα εφαρμόζονταν εναντίον της Χώρας και των Γαργαλιάνων –οι δυό πόλεις πλησιέστερα στην τοποθεσία της ενέδρας του ΕΛΑΣ- αλλά εναντίον των Φιλιατρών, και μάλιστα ότι τα ματαίωσε ο Άγιος Χαράλαμπος! Σύμφωνα με την «ιστορία» που κυκλοφόρησε ο Στέφανος, γιά την ενέδρα στου Μανούσου το Γεφύρι οι Γερμανοί θα κατέστρεφαν τα…..μακρινά από εκεί Φιλιατρά, αλλά ο Γερμανός αξιωματικός του φυλακίου έξω από τα Φιλιατρά είδε στον ύπνο του τον Άγιο Χαράλαμπο που του είπε «όχι, μην το κάνεις» ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων, και έτσι συντετριμμένος ο Γερμανός αξιωματικός παρήκουσε τη διαταγή των ανωτέρων του και ..σώθηκαν τα Φιλιατρά. Η σωτηρία τους εορτάζεται πανηγυρικά κάθε χρόνο από το 1955 (περίπου)!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.