Και δεν τολμούν όμως να πουν στην Εκκλησία της Ελλάδος «έως εδώ»…

«Και πόνταρε ο κόσμος στην ξένοιαστη μέχρι τις 25 Ιανουαρίου ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Βαρουφάκη, που τώρα ψάχνει συνεχώς να λύσει τα αινίγματα, πάει κι έρχεται αλλά μέχρι στιγμής, από εβδομάδα σε εβδομάδα, γυρίζει και το σακούλι του είναι όλο και πιο άδειο…»

φωτογραφία από cretalive.gr

φωτογραφία από cretalive.gr

Αρκεί νομίζω ένα μόνο ένα μικρό απόσπασμα για σήμερα, από το άρθρο του Άκη Γαλδαδά στο protagon

«[…] καθημερινά είμαστε αδύναμοι θεατές και με έναν κόμπο μόνιμα στον λαιμό, εξαιτίας των αληθινών δραμάτων που σκηνοθετούνται σε σχέση με το «ελληνικό πρόβλημα» στις σκηνές διαφόρων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Θυμίζει η όλη κατάσταση και λίγο εκείνο το παιχνίδι, που μετέδιδε νομίζω ο Αντένα με τον Φερεντίνο έως το 2008, στο Fort Boyard, το κάστρο σε μια βραχονησίδα του Ατλαντικού, που αν δεν έβρισκες τις σωστές απαντήσεις ο σοφός πέταγε σαδιστικά και πολύ θεατρικά το περιπόθητο κλειδί στη θάλασσα. Και τώρα, εδώ, πάλι έχουμε κάποιους τύπους που απειλούν να πετάξουν το κλειδί που τόσο χρειαζόμαστε στη θάλασσα.

Και πόνταρε ο κόσμος στην ξένοιαστη μέχρι τις 25 Ιανουαρίου ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Βαρουφάκη, που τώρα ψάχνει συνεχώς να λύσει τα αινίγματα, πάει κι έρχεται αλλά μέχρι στιγμής, από εβδομάδα σε εβδομάδα, γυρίζει και το σακούλι του είναι όλο και πιο άδειο. Έμειναν από ιδέες οι άνθρωποι. Και από θάρρος, θα έλεγα. Αδειάζουν τα ταμεία, βάζουν σε κίνδυνο τις συντάξεις, γίνεται λόγος ότι θα θιγούν οι οικονομίες του κόσμου, είχαν ετοιμάσει τα ΑΤΜ να δίνουν μόνο μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Δεν τολμούν όμως να πουν στην Εκκλησία της Ελλάδος «έως εδώ». Ότι θα πρέπει πλέον να αναλάβει τους δικούς της. Να έχει όσους θέλει σε κάθε ναό αλλά να τους πληρώνει εκείνη. Βέβαια, ο πρώτος που συνάντησε τον πρωθυπουργό μόλις ανέλαβε, λες και είμαστε στο Ιράν, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος. Και κάποιος που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και με τα δυο του χέρια, μου είπε πως αυτή η ιδέα είναι απολιτική και χρειάζεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ όλο τον λαό. Αν βέβαια ήξερε λίγο και από ποδόσφαιρο, θα του έλεγα πως εδώ το αποτέλεσμα του αγώνα προκύπτει μέσα στο γήπεδο. Είναι θέμα τεχνικής και δεν έχει να κάνει με το πόσους οπαδούς έχει στις εξέδρες η ομάδα, αλλά με το τι μπάλα παίζει μέσα από τις άσπρες γραμμές. Και μπορεί να τη βαφτίζουν «απολιτική» αλλά είναι ρεαλιστική και δίκαιη για όλους όσους μπορούν να προσφέρουν (γιατρούς, νοσηλευτές, μηχανικούς, τεχνικούς, ανθρώπους της Πληροφορικής, νέους καλλιεργητές) αλλά δεν μπορούν να προσληφθούν ή να χρηματοδοτηθούν; Ούτε οι κληρικοί θα μείνουν στον δρόμο. Και είναι πολιτικό, άραγε, τα όσα υπερρεαλιστικά μας ετοιμάζει η (ας πούμε) αριστερή και εντελώς απροετοίμαστη για να κυβερνήσει κυβέρνηση; Εκτός και αν ο κ. Τσίπρας και οι γύρω του έχουν πεισθεί από τους ρασοφόρους συνοδοιπόρους τους ότι αν ψήσουν Φανουρόπιτες θα βρεθούν τα λεφτά. Χαιρετίσματα λοιπόν στην Εκκλησία…»

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Και δεν τολμούν όμως να πουν στην Εκκλησία της Ελλάδος «έως εδώ»…

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Μα πώς, π ώ ς να τα βάλουν με την παντοδύναμη αφορολόγητη θαυματοσκανδαλοποιό Εκκλησία; Θα τους φάει ο φιλόχριστος αποχαύ γαβ-γαβ περιούσιος αριστερός αξιοκράτης οπαδόμυαλος αγελαίος ευσεβής «λαός»…

  Φτωχέ, άμοιρε Τρίτση!….

  Φαιδρή, ΦΑΙΔΡΟΤΑΤΗ η Πορτοκαλέα…

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Δεν χρειάζονται φανουρόπιτες για τα λεφτά.
  Και οι αριστεροί στο εξωτερικό τα έβγαλαν.
  Κατά τα λοιπά ενοχλεί η Εκκλησία…

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στον Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών

  «Έχουμε κοινούς στόχους η Εκκλησία και η αριστερά» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης για να προσθέσει απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη ότι η Εκκλησία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο με το σπουδαίο φιλανθρωπικό της έργο που αναγνωρίζεται συνολικά.

  Αντιπροσωπεία του Συριζα Ν.Πιερίας με επικεφαλή τον βουλευτή του Συριζα Θεσσαλονίκης Αμανατίδη Γιάννη,υπεύθυνο Θρησκευμάτων.. της ΚΟ του Συριζα και τον συνεργάτη του τμήματος Θρησκευμάτων Ευστάθιο Λιανό Λιάντη θα επισκεφθεί τον σεβ.Μητροπολίτη κ.Γεώργιο την Τετάρτη 11.06.2014 στις 11 π.μ.

  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στις 12.30 στα γραφεία του Συριζα με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στο νομό μας μεσω ΤΑΙΠΕΔ

  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

  http://www.crashonline.gr/%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD/

  Σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη, λοιπόν, η εικόνα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος όπως φαίνεται να δίνει όλα με στόχο την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές) να απελευθερώνει ένα λευκό περιστέρι στην τελετή των Θεοφανίων πολύ άρεσε στους συντρόφους του, που ως τώρα ορισμένοι απ” αυτούς ούτε ήθελαν να ακούσουν για θρησκεία και για Εκκλησία.

  Ξαφνικά ανακάλυψαν, φέρ” ειπείν, ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που ουκ ολίγες φορές είχε επικρίνει τον κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι δήλωνε άθεος, ήταν συμμαθητής του Π. Κουρουμπλή και ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Θ. Δρίτσα.

  Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα καλύτερα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ο σύμβουλος επί θρησκευτικών θεμάτων του κ. Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδης (ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος) ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με το χιουμοριστικό σύνθημα «Βοηθήστε τους χριστιανούς του ΣΥΡΙΖΑ».

  Συνάντηση Μητροπολίτη Λαγκαδά με Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

  Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σχετικά με θέματα εκκλησιαστικού, κοινωνικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

  Ισχυρή εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Νίκο Παππά στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ
  Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καραναστάσης στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

  Θετικά εξέπληξε τον Μητροπολίτη Νικόλαο ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Δημήτρης Βέττας, ο οποίος ζήτησε την ευχή του πριν πάει να ορκιστεί στη βουλή

  Ποιος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συμφοιτητής με δυναμικό Μητροπολίτη;

  04 Φεβρουαρίου 2015 | 14:37. Πολιτική

  Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που ανέλαβε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υπήρξαν λοιπόν συμφοιτητές στη Νομική Σχολή. Η εκτίμηση αμοιβαία ανεξαρτήτως πεποιθήσεων.

  ΑΝΘΙΜΟΣ: NΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

  συλλυπητήρια από συριζα κεφαλονιάς για τον μητροπολίτη
  Κεφαλλονίτης παρά Πειραιώτης, τελικά, αγάπησε το νησί, αλλά και οι Κεφαλλονίτες ανταποκρίθηκαν στην αγάπη Του. Θα παραμείνει πάντα στις καρδιές μας. Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους Του.

  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άλλη μια απάτη του Τσίπρα που εξήγγειλε την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου.
  Εναπόκειται όπως πάντα στη θέλησή τους.

  http://www.skai.gr/news/politics/article/277034/o-theodorakis-kai-tesseris-vouleutes-apo-to-potami-arnithikan-ta-vouleutika-autokinita-/

  Αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που εκφράζουν την άρνηση τους να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Κατά τη σημερινή κλήρωση, που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργο Αμυρά, Παναγιώτη Καρακατσούλη και Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

  Ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λένα Ψαρρέα, Γιώργος Δημαράς, Μουσταφά Μουσταφά και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

 5. Παράθεμα: Ζωή, πάμε παρέλαση; | Τσιρκολάνδη

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kάποιος να τους μαζέψει:

  • Ο/Η Αntifa2 λέει:

   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39966

   Κώστας Ρεσβάνης

   Επικίνδυνα παιχνίδια

   Δεν χρειάζεται εμπειρία πολιτικού αναλυτή για να αποτυπωθεί η νέα τακτική της συγκυβέρνησης: Καθώς καταλαβαίνει ότι το Κούγκι δεν τρομάζει τους εταίρους και η μόνη διέξοδος είναι το παιχνίδι με προσυμφωνημένους κανόνες, βγάζει από την αποθήκη όπλα παλιά, όχι για να τρομάξει την Ευρώπη, αλλά για να θαμπώσει τους ιθαγενείς.

   Αυτό που σχεδίασε, με επιτυχία ομολογώ, από το 2012 έως τις εκλογές, την εθνοκτόνο διχαστική πολιτική δηλαδή (μνημονιακοί, γερμανοτσολιάδες – αντιμνημονιακοί πατριώτες), συνεχίζεται σήμερα με το κυνήγι γερμανίδων μαγισσών αφού είναι φανερό πως το σκισμένο Μνημόνιο και τα χαστούκια στη τρόικα ήταν απλώς ένα διεγερτικό για το θυμικό ενός μέρους της κοινωνίας.

   Χθες βράδυ στη Βουλή ο πρωθυπουργός σε «ιστορική συνεδρίαση» προσπάθησε με αδέξιο τρόπο και διαφανή κίνητρα να συνδέσει τις γερμανικές κτηνωδίες των ναζί του B’ Παγκόσμιου Πολέμου και τις πολεμικές επανορθώσεις με την, όπως είπε, «αφ’ υψηλού ηθική διδασκαλία» των σημερινών Γερμανών εταίρων. Να γαργαλίσει, δηλαδή, τα αντιγερμανικά αντανακλαστικά προσφεύγοντας στην Ιστορία. Ας το πω καθαρά: Η χθεσινή ημερησία διάταξη της Βουλής, που επέβαλε η Πρόεδρός της σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ήταν ένα κακοπαιγμένο θεατρικό έργο που θέλησε να ανεβάσει επί σκηνής η κυβέρνηση, δείχνοντας τους σημερινούς Γερμανούς εταίρους σαν εχθρούς, που κουβαλάνε ακόμα τα εγκλήματα των ναζί προγόνων τους! Τι άλλο μπορεί να είναι όταν σήμερα «κατά προτεραιότητα» ασχολούνται με ένα θέμα αβέβαιης κατάληξης, που για να ανακινηθεί και μόνο θα περάσουν χρόνια, όπως έχουν αποδείξει παρόμοιες προσπάθειες; Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά όταν την ίδια στιγμή που αναφέρονται σε πραγματικούς ελληνικούς ηρωισμούς του παρελθόντος, η πλειοψηφία των Ελλήνων κρατάει την ανάσα της για το γκρίζο σήμερα. Μακάρι κάποτε να τελειώσει με ευτυχή κατάληξη για τη χώρα μας η ιστορία των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά μήπως ας πούμε το θέμα των μισθών και συντάξεων του Απριλίου είναι περισσότερο επείγον;

   Το ολισθηρό για τη χώρα έδαφος ωστόσο είχε προλειανθεί από τη Δευτέρα με τις ευλογίες ενός ακροδεξιού συγκυβερνήτη, του Καμμένου και ενός αν. υπουργού θαυμαστή του Τσάβες και του Μαδούρο, του Κώστα Ήσυχου. Μάζεψαν στρατιωτικούς, συνδικαλιστές, εκπροσώπους υπουργείων, κ.α. «σε μια γενική συστράτευση» για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Ξαναζεσταμένο φαΐ θα πείτε. Ναι, αλλά αυτή η έμπνευση ήταν αρκετή για να προγραμματίσουν ενέργειες στρατοκρατικής αντίληψης που έχουμε να απολαύσουμε από τον καιρό της χούντας!

   Στόχος, η δημιουργία λαϊκών εκδηλώσεων (από ποιους; με ποιο περιεχόμενο;) σε όλη την Ελλάδα και, διαβάστε: «Η όλη προώθηση του στόχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα συνδέεται άμεσα και με μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς τόσο στα σχολεία όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτό τον σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου».

   Το δίδυμο Καμμένου – Ήσυχου προσπαθεί με πρόσχημα τις αποζημιώσεις να επιτύχει κάτι που ταιριάζει στην ιδεολογία τους: Να βάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις από την πίσω πόρτα στη κεντρική πολιτική σκηνή. Να τους δώσει αρμοδιότητες που δεν έχουν εδώ και σαράντα χρόνια. Να δημιουργήσει μιαν εθνικιστική κουλτούρα στους μαθητές και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Να υποδαυλίσει το μίσος κατά του μεγαλύτερου εταίρου μας, με αρωγό βεβαίως και την Κωνσταντοπούλου που υποδέχτηκε στα λημέρια της με ένα ανεκδιήγητο ταρατατζούμ.

   Εδώ όμως το παιχνίδι γίνεται επικίνδυνο για την Ελληνική Δημοκρατία.

   • Ο/Η του κώλου λέει:

    Απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας – το αναμνηστικό δώρο του οποίου ήταν ένα ορειχάλκινο στεφάνι ελιάς που απεικονίζει το μήνυμα ειρήνης που στέλνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως είπε ο κ. Καμμένος – η πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι θα συμφωνήσει μαζί της ότι «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».

    Απευθυνόμενη δε προς τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Ήσυχο – το αναμνηστικό δώρο του οποίου ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής που απεικόνιζε την πεδιάδα του Μαραθώνα και τον τάφο του Θεμιστοκλή, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι «υπόμνηση του πίνακα είναι αναγκαίος οδηγός για την πορεία μας».

    Τέλος, παραλαμβάνοντας ορειχάλκινο στεφάνι ελιάς που της επέδωσε ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη βούληση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην τεκμηρίωση των διεκδικήσεων του ελληνικού λαού για τις γερμανικές οφειλές.

    Η κ. Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε επίσης το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

    Τιμές στην πρόεδρο της Βουλής απέδωσε άγημα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

    Ο Ψαριανός τώρα στον Αντέννα σκιαγραφεί την Κωνσταντοπούλου, που θέλει να γίνει Τσίπρας στη θέση του Τσίπρα, πιο εθνολαϊκιά, με τα μελανότερα χρώματα.
    Της τα λέει θαυμάσια.

 7. Ο/Η Red λέει:

  Μισαλόδοξα και ρατσιστικά τροπάρια του δεσπότη Αμβρόσιου

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_76.html

  Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο μπλοκ μας για τον δεσπότη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

  Πρώην χωροφύλακας, γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή και νυν ρασοφόρος – επιχειρηματίας, χαϊδεμένο παιδί της χούντας, σημερινός θαυμαστής της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου. Τώρα που δεν χειρίζεται τον βούρδουλα της εξουσίας, όπως στο παρελθόν, αρκείται να μας βομβαρδίζει συνέχεια με μισαλλόδοξα και ρατσιστικά παραληρήματα.

  Στο τελευταίο του … χριστιανικό τροπάρι, ανάμεσα στα άλλα που μας ψάλει από τον άμβωνα της ανοησίας, κάνει κάνει και «θεόπνευστη» διατριβή για την αναπηρία του Γερμανού υπουργού ΥΠΟΙΚ, Σόιμπλε. Με κείμενο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, τον χαρακτηρίζει «κομπλεξικό» που «η έκφραση του προσώπου του φανερώνει όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!».

  Αντίληψη ποιο μαύρη και από τα ράσα του που έμμεσα στιγματίζει χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κάποιο είδος αναπηρίας.

 8. Ο/Η Ζωή Νάχη λέει:

  Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την… τσαρίνα της κυβέρνησης, δηλαδή την Πρόεδρο της Βουλής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε στο ΥΕΘΑ, επιθεώρησε το άγημα που περίμενε κανένα μισάωρο γιατί η Πρόεδρος καθυστέρησε, περπάτησε στο κόκκινο χαλί κορδωμένη σαν το παγόνι μαζί με τον άλλον μεγάλο Έλληνα, Πάνο Καμμένο και στη συνέχεια είχε μια μακρά ενημέρωση.

  Εκτός κι αν περιμένει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάποιο στρατιωτικό πραξικόπημα, είναι τουλάχιστον περίεργη η αρχηγική εμφάνιση της Ζωής στο ΥΕΘΑ. Πριν καν πάει ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων πήγε η… αρχηγός ενός ιδιότυπου κόμματος που έχει φτιάξει μέσα στην κυβέρνηση. Και φυσικά άλλο που δεν ήθελε και ο Καμμένος να κορδώνεται δίπλα στην Πρόεδρο της Βουλής. Συζήτησαν για τους εξοπλισμούς, για τις γερμανικές επανορθώσεις, για τη διόγκωση του χρέους και άλλα πολλά. Η δε Κωνσταντοπούλου είπε όλο περηφάνια: «Η εθνική κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία συνδέονται με τη λαϊκή κυριαρχία στη Δημοκρατία».

  Ο δε υπουργός Άμυνας λέει ενημέρωσε τη Ζωή για το υψηλότατο επίπεδο του ηθικού και της ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Θα τρελαθούμε τελείως στη χώρα αυτή. Να βλέπουμε τη Ζωή να κάνει παρέλαση και τα κακόμοιρα τα φανταράκια να την χαιρετούν λες και πρόκειται για την Εβίτα Περόν. Να ζητά ενημέρωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις λες και καταλαβαίνει ποιες είναι οι ανάγκες του στρατού. Ο δε Καμμένος να έχει πάρει τόσο σοβαρά το ρόλο του που θα μας ανοίξει κανένα πόλεμο κι αυτός θα κάνει παρελάσεις. Έλεος. Με τη Ζωή θα μας κοπεί η δική μας η ζωή.

 9. Η εκκλησία δέν είναι παντοδύναμη, δέν είναι άτρωτη. Η δήθεν παντοδυναμία της οφείλεται στήν αδύναμία καί άτολμία τών πολιτικών καί τού λαού όλόκληρου. Δέν είμαι τής σχολής «Δέν μπορείς νά τά βάλεις μέ τήν εκκλησία» Τόποτα δέν είναι μή ανατρέψιμο, όταν τό θελήσεις. Η εκκλησία είναι ένας κούφιος ψευτογίγαντας που στηρίζεται στά γυάλινα του πόδια επάνω στήν άμμο. Αποτελείται από σαθρά, τρωτά καί αδύναμα ανθρωπίδια τό οποία μέ τό πρώτο κτύπημα πέφτουν καί σωριάζωνται κατα γής. Ο δέ, λαός, οί μάζες που πάντα αναζητούν έναν αρχηγό, θαυμάζουν τούς ήρωες, αποθεώνουν τόν νικητή καί είναι έτοιμοι νά αλλάξουν θεό από τήν μιά στιγμή στήν άλλη. Στήν επικρατούσα όμως κατάσταση, ο τολμηρός καί ήρωας πολιτικός είναι ανύπαρκτος. Οί πολιτικοί, τό ίδιο, είναι σαθρά, αδύναμα καί άτολμα ανθρωπίδια, χωρίς όραμα χωρίς πολεμική ορμή καί διάθεση νά αλλάξουν τόν κόσμο. Λαός καί πολιτικοί έρπουν σάν τά σκουλίκια στό σέ αποσύνθεση πτώμα τής παρακμιακής κοινωνίας από τό οποίο καί τρέφονται. Η συντηρητική σήψη καί παρακμή διαιωνίζονται μέσα σέ μιά ασφυκτική καί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

  «Είναι ανίδεοι από βίαιους πολέμους και ψηλά πετάγματα, κοιτούνε πολύ προς τα κείμενα τα καθιερωμένα. Την ψυχή τους δε σφυρηλάτησε τ’ Όνειρο, δεν καθαγίασε η Σκέψη. Ξέρουνε ένα “πρέπει” και τίποτ’ άλλο. Είναι η πιο μουγκή εκδήλωση της Ζωής….»
  (Απόσπασμα από τό «Μανιφέστο» τού Ναπολέοντος Λαπαθιώτη)

  Υ.Γ. Αλοίμονο στούς λίγους, στούς οραματιστές, στούς Ποιητές, στούς Τεχνίτες, στούς σκεπτόμενους καί τολμηρούς, οί οποίοι κινούνται μοναχικοί μέσα σέ αυτό τό άμορφο πλήθος τών καθωσπρέπει, αθρωπίδιων, υποχρεωμένοι νά γεύονται τήν αποπνικτική μπόχα τής σέ αποσύνθεση κοινωνίας.

 10. Ο/Η Zωή Κανωοτιγουστάρω λέει:

  Σε τροχιά σύγκρουσης που μπορεί αργά ή γρήγορα να οδηγήσει ακόμα και σε υποβολή πρότασης μομφής κατά της νέας Προέδρου της Βουλής, βρίσκεται μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης και η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Νωρίτερα το απόγευμα σήμερα, η ΝΔ και το Ποτάμι με παρεμβάσεις τους κατήγγειλαν τον τρόπο λειτουργίας της κας Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πιθανώς σκοπιμότητες πίσω από καθυστερήσεις οι οποίες καταγράφονται στη συγκρότηση και λειτουργία σημαντικών κοινοβουλευτικών Οργάνων: αναφέρονται ειδικότερα στην Διάσκεψη των Προέδρων και την Επιτροπή Θεσμών.

  Σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση αφορμή υπήρξε η ματαίωση προγραμματισμένης συνάντησης του γραμματέα της ΚΟ κ. Ι. Πλακιωτάκη με την κα Κωνσταντοπούλου. «Αν και ήταν προκαθορισμένο το ραντεβού, η Πρόεδρος της Βουλής απουσίαζε χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση ή και αιτιολόγηση της απουσίας της.

  Από την πλευρά του, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων. Είναι κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού ελέγχου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s