Η Χρυσή Αυγή στη Μητρόπολη Κωσταλεξίου

Από την Kρικέτου και το Βησσαρίωνα στο Φύρερ του Ηοtel New Dream   

xakostalexiou

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Το Ζητούνι (σήμερα Λαμία) είναι δίπλα στη Στυλίδα όπου ο ευσεβής δήμαρχος (βουτάει κάθε χρόνο για το Σταυρό των Θεοφανείων) Απόστολος Γκλέτσος, μέλος της κίνησης «Ελάδα» των Τουρκοφάγων Θεοδωράκη και Γλέζου, μοιράζει, χριστιανικότατα, αρνιά μόνο σε Έλληνες (ψηφοφόρους;). Εκεί γύρω βόσκει, στις όχθες της Αλαμάνας και της Βιστρίτσας, το κοπάδι των πιστών ο δεσπότης κ.Νίκος Πρωτοπαπάς. Είναι όπως θα δούμε, άξιος διάδοχος του Φθιώτιδος Ιωακείμ Αλεξόπουλου, του μετέπειτα μητροπολίτη του Βώλου, που ζητούσε να εκτελεστεί η βασανισμένη κομμουνίστρια παιδαγωγός Ρόζα Ιμβριώτη στο κολαστήριο του Τρίκερι (“Αν και ο Στρατηγός μου έχει είπει να μην ομιλώ, εγώ εις αυτήν την περίπτωσιν θα ομιλήσω. Γνωρίζω την κυρίαν από τα συγγράμματά της και συμφωνώ και επικροτώ να εκτελεστεί αυθωρεί”- Μαρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, ‘Ριζοσπάστης’, 12.8.200). Είναι άξιος διάδοχος του Φθιώτιδος Αμβρόσιου Νικολαϊδη, που «με δυο εγκυκλίους του (το 1941 και 1942) προέτρεψε τους κληρικούς της Μητροπόλεώς του να συστήσουν στους πιστούς να παραδώσουν τα όπλα στους Ιταλούς, υποσχόμενος ότι οι εισβολείς θα ανταμείψουν τους εφημέριους – τους εφημέριους, ούτε καν το λαό – με τρόφιμα!» (Γ. Κ. ΜΗΤΡΑΒΕΛΛΑΣ, ‘Ριζοσπάστης’, 30.1.1999). Είναι άξιος και του γείτονά τους, του μητροπολίτη Φωκίδος Αθανάσιου, που (καταγγελία Γερμανού Δημάκου και Γιάννη Βούζα-Λαδιά) παρέδωσε στους Ναζίδες για εκτέλεση τον καλό και μορφωμένο ηγούμενο του Προφήτη Ηλία Παρνασσού Αγαθόνικο Καρούζο, ο οποίος έδινε άσυλο στους αντάρτες, με σκοπό να αρπάξει το λάδι της μονής.
—–Ο δεσπότης Νίκος Πρωτοπαπάς, παρουσιαζόταν ως ένας από τους εννιά ή δέκα μητροπολίτες [σε «δεκάδες» (!) τους μετράει (μπερδεύοντας τις επιθυμίες του με την πραγματικότητα) ο κ.Σπ.Ραπανάκης της «Αυγής» στις 4.5.2013], που δήθεν καταδίκασαν τη Χ.Α. Είχαμε αμέσως επισημάνει πως για πολλούς από αυτούς ή και για όλους, και ειδικά για τον Φθιώτιδος, αυτό ήταν ψέμα ή απλά μια αμφίσημη και υποκριτική, στην καλύτερη περίπτωση ανεπίτρεπτα χλιαρή καταδίκη, χωρίς δυστυχώς κανείς να ανασκευάσει. Ειδικά για το δεσπότη του Ζητουνίου είχαμε τονίσει: «Η φρασεολογία των μητροπολιτών θα ήταν κωμική αν δεν αποκάλυπτε την υποκριτική προσπάθειά τους να εντάξουν την όποια καταδίκη της Χ.Α. στην αισχρή θεωρία των δυο άκρων: Φθιώτιδος: «Τα άκρα δεν ωφελούν….» (6.11.2012).
—–Λίγο αργότερα ο κ.Πρωτοπαπάς δήλωσε στο περιοδικό του φίλου του κ.Τσίπρα και της Χ.Α. κ.Γ.Τράγκα Crash (11/2012): «Σεβόμεθα όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα εκείνα που είναι μέσα στη Βουλή. Είναι άστοχο εμείς οι εκκλησιαστικοί ή να επαινούμε ή να κατηγορούμε, διότι αυτομάτως διαχωρίζουμε τους οπαδούς τους από την ενότητα του σώματος της Εκκλησίας. Άλλο να διαφωνώ με τις θεωρίες τους και άλλο να διαφωνώ μετά ψόγου. Είναι κρίμα στην κρίση απαξίωσης, που διέρχεται η πολιτική, να ρίπτουμε και εμείς τον λίθο του αναθέματος. Το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται, ότι ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος ταλαιπωρημένων και αγωνιώντων πολιτών. Ο κόσμος αναζητεί ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη, πρόοδο και αξιοκρατία. Αν λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τους πόθους και τις αναζητήσεις του λαού, τα πράγματα θα αλλάξουν». Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει στη Φθιώτιδα καλοπληρωμένο από τους φορολογούμενους βουλευτή, τον Επαναστάτη της ΚΟΕ («Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας») κ.Β.Κυριακάκη, σύντροφο, στην κάποτε μαοϊκή οργάνωση, του ευσεβή βουλευτή Αργολίδας κ.Δ.Κοδέλα, που φιλάει τα χέρια των παπάδων, ακόμη και μπροστά σε μαθητές. Ο κ.Κυριακάκης δεν βρήκε μια λέξη για να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του κρατικού μητροπολίτη. Προφανώς δεν θέλει μπλεξίματα. Στη Φθιώτιδα, όπου και το χωριό Κωσταλέξι, η Ομερτά είναι παλιά αμαρτία.
xakostalexiou_b—–Λίγα λόγια τώρα για το δεσπότη, που δεν είναι ντόπιος, κατάγεται από ένα χωριουδάκι της Τήνου, του νησιού που σήμερα ποιμαίνει ο άγιος Δωρόθεος Β΄, θαυμαστής του πορνοφασίστα μητροπολίτη Πρεβέζης (βασανιστή της Μακρονήσου) Στέλιου Κορνάρου και επίγονος του φασίστα μητροπολίτη Τήνου Φιλάρετου, που απαιτούσε μαχητικά εκτελέσεις Κομμουνιστών:

—–1.Ο κ.Νίκος Πρωτόπαπας πρόσβαλε τον ήρωα της Αλαμάνας ονομάζοντας τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, «Νέο Αθανάσιο Διάκο» (21.1.2013).
—–2.Ο κ.Νίκος Πρωτόπαπας προστατεύει σήμερα τη βλάσφημη απατεώνισσα και βασανίστρια ηλικιωμένων, εθνικόφρονα αγία Αθανασία του Αιγάλεω και απαντά στους επικριτές του: «Η Αδελφή Αθανασία Σάμαρη με απόφασιν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επί της Αρχιεπισκοπείας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου κυρού Σεραφείμ, αποκατεστάθει εις την Εκκλησιαστικήν κοινωνίαν δια της άρσεως της κατ’ αυτής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου του Νοεμβρίου 1967. Έκτοτε καθοδηγουμένη πνευματικά από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας Προκόπιο (σημ.Λασκ.: Λειψανέμπορος, τεμαχιστής ιερών πτωμάτων, στρατιωτικός παπάς, γόνος οικογένειας Ταγματασφαλιτών, εκθρονισμένος από τον εξεγερμένο λαό, το έσκασε από την Κεφαλλονιά με αστυνομική προστασία, μεταμφιεσμένος σε άντρα των ΜΑΤ),συνέχισε με την εκκλησιαστική προστασία το πολυσχιδές έργο της. Ιδού το έγγραφο της Ιεράς Συνόδου το οποίον μάλιστα συνυπογράφει ως Αρχιγραμματεύς ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β΄…».  Όποιος αναρωτηθεί γιατί ο Άγιος αυτοεξευτελίζεται με την εξώστηθη αγύρτρια, νομίζω ότι η απάντηση κρύβεται στο ότι η Αγία «διαθέτει εκατοντάδες στρέμματα γης στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, μία μεγάλη παραθαλάσσια βίλα στην Αταλάντη και ένα τεράστιο ακίνητο στα Καμένα Βούρλα» (Στ.Χίος-“Espresso”), καρπό των επικερδών «αγαθοεργιών» της για πάνω από μισό αιώνα. Όσον αφορά στην υπόλοιπη Σύνοδο του χουντο-Σεραφείμ με αρχιγραμματέα τον Ιερώνυμο Β΄, η ακροδεξιά Αθανασία από τη εύανδρο Μανολάδα, διαθέτει οικοπεδάρες και αλλαχού (Μάνδρα Αττικής κλπ).
—–3. Ο κ.Νικος Πρωτοπαπάς είναι ο διαχειριστής του αποτρόπαιου θαυματουργού και κερδοφόρου κουφαριού του καλόγερου Βησσαρίωνα, την αγιότητα του οποίου ανέδειξε η “Espresso”, η οποία αργότερα τον αποκαθήλωσε δραματικά, χωρίς να ιδρώσει το αυτί της Εκκλησίας στις 6.3.2007, παρουσιάζοντάς τον σαν αρχαιοκάπηλο, κλέφτη, ιερόσυλο και ερωτύλο ομοφυλόφιλο. Βησ
4.Ο κ.Πρωτοπαπάς είναι συλλέκτης δεκάδων ιερών πτωμάτων, οστών, νεκροκεφαλών κλπ: «Ἱερά Λείψανα στην Αθήνα, Ἱερά Λείψανα στο Παρίσι, Ἱερά Λείψανα στα Τρίκαλα (λείψανα unisex)
—–5.Ο κ.Πρωτοπαπάς δεν έχει εδώ και τέσσερα χρόνια ανακοινώσει που κατέληξαν οι ανακρίσεις για τον Αρχιμανδρίτη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου «που φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει 20χρονο με διανοητικά προβλήματα σε ερημικό τόπο στη Στυλίδα  Φθιώτιδος,….ο εν λόγω ιερομόναχος συνελήφθη από την Αστυνομία στο ξενοδοχείο όπου διέμενε για ολιγοήμερες διακοπές, μετά από καταγγελίες 20χρονου, ομολογώντας ότι οδήγησε τον νεαρό σε ερημική περιοχή και επιχείρησε να ικανοποιήσει της ανώμαλες ορέξεις του….Τέλος, ο εισαγγελέας Λαμίας άσκησε δίωξη εις βάρος του, για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος….η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τα εξής….«Η αρμοδιότητα για την διενέργεια της υπό του Νόμου 5383/ 1932 «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων» προβλεπομένης διαδικασίας ανήκει στην Ι.Μητρόπολη εντός της περιοχής της οποίας φέρεται ότι διέπραξε ηθικό παράπτωμα»….» (Romfea. 17.7.2009).
—–6. Ο κ.Πρωτόπαπας το 2011 αρνήθηκε να επιτρέψει την ιερολόγηση της κηδείας ενός Καθολικού Λαμιώτη παντρεμένου με Ορθόδοξη.

—–Ο κ.Πρωτοπαπάς είναι ανώτερος κρατικός υπάλληλος και μισθοδοτείται από το Κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τον βουλευτή του Τ.Κουράκη, που ζήτησε να πληρώνονται οι κληρικοί μέσω του κρατικού μηχανισμού αλλά από τις εθελοντικές φορολογικές εισφορές των πιστών τους, κατά το γερμανικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνεται πως θα ανατρέψει το γερμανικό καπιταλισμό, συμμαχώντας με τον εκκλησιαστικό Μεσαίωνα του κ.Ιερώνυμου και με τον πολιτικό Μεσαίωνα του κ.Καμένου.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

54 Responses to Η Χρυσή Αυγή στη Μητρόπολη Κωσταλεξίου

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν θέλω να αδικήσω τους μητροπολίτες που παρουσιάζω ως φασίστες και συνεργάτες των Γερμανών Ναζί και της ελληνικής Ακροδεξιάς.
    Δίνω λοιπόν το λόγο στο πλυντήριο της Εκκλησίας (Μανώλης Γλέζος, τ.βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ) για να ξεδιπλώσει ένα από τα ψέμματα που διακινεί για να γίνει αρεστός στην Ακροδεξιά, :
    «Υπήρξαν πάρα πολλοί Mητροπολίτες, που πήραν ενεργό μέρος στην Aντίσταση. Δεν μιλάμε ως διάθεση αλλά ενεργό μέρος. Μπορώ να πω ως διάθεση ήταν το σύνολο, ως ενεργό αντίδραση πάρα πολλοί ανέβηκαν και στο βουνό και στη μία πλευρά και στην άλλη και στον EΛAΣ και στον EΔEΣ πήγαν Mητροπολίτες, στάθηκαν επικεφαλής του λαού στον αγώνα του» (2006, επί αρχιερατείας Χουντόδουλου, στο ΡΣ της Εκκλησίας).

  2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    O Φθιώτιδος ερμηνεύεται με όλα τα γούστα
    Υπέρ της Χ.Α.

    http://aktines.blogspot.gr/2012/11/h_26.html

    και κατά της Χ.Α.

    «Όχι» στη Χρυσή Αυγή και στον ρατσισμό λένε εννέα Μητροπολίτες

    Πηγή: «Όχι» στη Χρυσή Αυγή και στον ρατσισμό λένε εννέα Μητροπολίτες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/73960#ixzz2SbJoNf2n

  3. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Mην κοιτάτε που είναι φασίστες σχεδόν όλοι, όλοι ήταν καλοί «ως διάθεση».
    και πούσαι, μην κοιτάτε τους Καθολικούς φασίστες, ο Έλλην φασίστας κληρικός είναι αλλιώς.

    Συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου για την Εκκλησία και το ρόλο της στην Εθνική Αντίσταση

    Συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου για την Εκκλησία και το ρόλο της στην Εθνική Αντίσταση

    Posted on 02/01/2012 by oodeblog

    Σ’ έναν άνθρωπο σήμερα ίσως αυτή η συνεργασία να φαντάζει παράξενη. Για έναν άνθρωπο από την Aριστερά πώς είναι αυτή η συνεργασία με τον κλήρο;

    Μ. Γ.: «Για μας δεν ήταν παράξενο πράγμα, εμείς το θεωρούσαμε φυσιολογικό. Nα αναφέρω ένα παράδειγμα. Eίχε γίνει ένα Συνέδριο στο Παρίσι των Aντιστασιακών και μιλώντας εκεί και λέγοντας και για τη δική μας συμμετοχή και λέγοντας και για τον κλήρο, εζήτησε μια ειδική συνεργασία ο επικεφαλής των αντιστασιακών Γάλλων καθολικών.

    Aυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα. Zήτησε μια συνεργασία μαζί μου. Kαι μου έλεγε, πώς εξηγείται αυτή η στάση του κλήρου του ελληνικού. Eγώ ευθαρσώς του είπα ότι εμάς ο κλήρος δεν είναι όπως σε σας. Σε σας ο κλήρος είναι φυτευτός, κατά την άποψή μου. Σε μας ο κλήρος προέρχεται μέσα από το λαό.

    Λοιπόν, όταν τα ίδια τα τέκνα του λαού γίνονται κληρικοί δεν παύουν να ‘ναι λαός. Δεν είναι όπως εσάς στην Kαθολική Eκκλησία. Δεν με πίστευε. Πέρασε κάμποσο χρονικό διάστημα και ξαφνικά, ήμουνα τότε οργανωτικός γραμματέας της EΔA, στο γραφείο μου μού λένε σε ζητάει κάποιος κληρικός, είναι μάλλον ξένος.

    Bγήκα έξω και τον συνάντησα, ήταν αυτός ο ίδιος. Kαι μου λέει, θέλω να μου δείξεις αυτά που έλεγες. Tον πήρα και πήγαμε στο Γ’ Nεκροταφείο και του έδειξα, υπήρχαν ακόμα, οι τάφοι των νεκρών από την πείνα.

  4. Παράθεμα: Η Χρυσή Αυγή στη Μητρόπολη Κωσταλεξίου | Ροΐδη Εμμονές | crockorozistas

  5. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Πάντα ταύτα αληθώς είρηκας.
    O αγαπητός Γλέζος εξωραϊζει διαβόητους μητροπολίτας και προδίδει αγωνιστάς κληρικούς, επιλήσμων γενόμενος, μετέχων εις τα αντιστασιακά φεστιβάλ του, όν Κύριος ελεήσει, Χριστοδούλου..

    http://skamnosvoice.com/portal/index.php/svnews/svanihnevontas/520-ieromenoi-stin-ethniki-antistasi?&cal_offset=-15n

    Είχαμε ακούσει για πολλούς ακόμη ρασοφόρους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και ιδιαίτερα για τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Παρνασσού , Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικο Καρούζο. Για καλή μας τύχη λάβαμε μόλις πρόσφατα ένα βιβλίο πολύ καλογραμμένο από τον αγωνιστή Ιωάννη Βούζα – Λαδιά από τη Φωκίδα [Αρκαδίου 38, 155 62, Χολαργός – Αθήνα 2008, ιδιωτική έκδοση ISBN: 978-960-930502, Μορφές Μαρτύρων Αγωνιστών, Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Καρούζος]

    Άνθρωπος με μεγάλο πνευματικό εκτόπισμα και μόρφωση ο θεοσεβής Ηγούμενος Αγαθόνικος –κατά κόσμον Αριστομένης Καρούζος- υπήρξε μία χαρισματική προσωπικότητα στο χώρο της ιεροσύνης με έργο σημαντικό και μάλιστα πέρα από τα θρησκευτικά του καθήκοντα, όπως στη διοίκηση και διαχείριση της Μονής, την ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση για το Μοναστήρι, αλλά και τα ευρύτερα πεδία του πολιτισμού. Ήταν φυσικό να έχει αποδοχή και ευμενή απήχηση στην τοπική και την πιο πλατιά κοινωνία. Ιδιαίτερη ήταν η φιλία του με τον μεγάλο μας ποιητή της Εθνικής Αντίστασης, τον Άγγελο Σικελιανό, τον εμπνευστή των Δελφικών Εορτών, καθώς και με την σύζυγό του διαπρεπή επίσης διανοούμενη, καλλιτέχνιδα και ηθοποιό, Εύα Πάλμερ.

    Υπό την καθοδήγηση του Αγαθόνικου το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στον Παρνασσό έγινε στην περίοδο της κατοχής κρησφύγετο, σταθμός περίθαλψης και τροφοδότης των ανταρτών του Παρνασσού.

    Οι καταδότες. δυστυχώς και οι διάφοροι συντοπίτες –ευτυχώς ελάχιστοι- που προτίμησαν να τα’ χουν καλά με τους κατακτητές, υπήρξαν μοιραίοι για τον Αγαθόνικο που έδωσε την ίδια του τη ζωή στο βωμό για τη λευτεριά της Πατρίδας. Η στάση του προϊσταμένου του Μητροπολίτη Άμφισσας Αθανασίου Παρίση, που –όπως αποδεικνύεται- τίποτα δεν διδάχθηκε από τον προκάτοχό του Ησαΐα Σαλώνων- μας δείχνει την άλλη, τη ζοφερή πλευρά του νομίσματος.

    Να αφήσουμε, όμως, καλύτερα τον αγαπητό κ. Γιάννη Βούζα, να μας μιλήσει μέσα από το νέο βιβλίο του για το ιστορικό της εκτέλεσης του Αγαθόνικου:

  6. Ο/Η vic λέει:

    «Ενα βήμα από την Αθήνα, στο λόφο της Χασιάς, ο χρόνος έχει σταματήσει στο Μεσαίωνα. Σαράντα μοναχοί ξορκίζουν τα δαιμόνια και διδάσκουν μετάνοια, συγχώρεση και αγάπη. Ετσι λένε. Ετσι είναι; Στη θρησκεία υπάρχουν οι αλήθειες. Υπάρχουν όμως και τα ψέματα. Υπάρχουν τα δόγματα, υπάρχουν όμως και οι εξηγήσεις. Για τους επισκέπτες του Αγίου Κυπριανού αλήθεια είναι ό,τι βλέπουν και ό,τι νομίζουν ότι συμβαίνει στο μυαλό και στην ψυχή τους.»
    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/26974/%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B8%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC

    Ιδού και τα ντοκουμέντα.
    Δίπλα στον παπά κάθεται ένα παιδάκι, που το χαιδεύει κιόλας ο σιχαμένος..

    Οι αναρτήσεις της είδησης είναι παλιές, δε γνωρίζω αν συνεχίζει να συμβαίνει ο «εξορκισμός».

  7. Ο/Η Psycho λέει:

    O μάνατζερ της Αγίας Αθανασίας μητροπολίτης Προκόπης Μενούτης στήνει άγαλμα στον Μεταξά

    http://www.inkefalonia.gr/apopseis/synenteyxeis/item/6949-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC%CF%82-%C2%AB%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%C2%BB.html

    Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Προκόπιος το 1970, έχοντας υπ’ όψιν του από το αρχείο της Μητροπόλεως όλες τις προηγηθείσες προσπάθειες, ήρθε σε επικοινωνία με την πρωτότοκο κόρη του Ιωάννη Μεταξά, Λουκία Μεταξά, με θέμα την ανέγερση του ανδριάντα. Η Λουκία Μεταξά τον παρέπεμψε στον Αντώνη Λέκκα, ο οποίος είχε δείξει διάθεση να βοηθήσει.

    Ο Λέκκας συνέστησε στη Λουκία Μεταξά να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα σχεδίαζε τον ανδριάντα και αυτό ανέλαβαν την ευθύνη να το στείλουν το πρόπλασμα του ανδριάντα στην Ιταλία που μαζί με τον Γιάννη Λάζαρη (κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής μαζί τον Θέμη Μαρίνο ήταν μέλη της μυστικής αποστολής του Αρχηγείου της Μέσης Ανατολής στην Κεφαλονιά για την οργάνωση της Αντιστάσεως) στρατιωτικό ακόλουθο στη Ρώμη θα έφτιαχναν ορειχάλκινο άγαλμα σε ιταλικά χυτήρια.

    Η Λουκία επέλεξε τον γλύπτη Λαμέρα, ο οποίος ίσως δεν ήταν ο καταλληλότερος, δεδομένου ότι κατά την διάρκεια της δικτατορίας Μεταξά είχε εξοριστεί. Η επιλογή εκ του φωτογραφικού υλικού που του έδωσε η Λουκία Μεταξά μπορεί να μην ήταν η καταλληλότερη και έφτιαξε αυτό το ογκώδες κατασκεύασμα με ένα μακρύ παλτό μέχρι τους αστραγάλους του. Αυτή τη φωτογραφία την είχε βγάλει ο Μεταξάς, στην Άγκυρα της Τουρκίας κατά την ετήσια συνάντηση του Βαλκανικού συμφώνου και κάτι έδειχνε ως αξιοθέατο υπό βαρύ ψύχος.

    Το καλοκαίρι του 1972 έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Μητροπολίτη Προκόπιο, να παραβρεθώ την επομένη στο studio του Λαμέρα επί της Κηφισίας, όπου θα γίνονταν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, ως ένδειξη τιμής στον αποθανόντα ήδη πατέρα μου.

    Εκεί όπου παρίσταντο μέλη της οικογένειας του Ιωάννη Μεταξά, φίλοι και παλιοί συνεργάτες, όπως επίσης και από την Κυβέρνηση ο Ιωάννης Λαδάς και Αντώνης Λέκκας. Με την αποκάλυψη αυθορμήτως εξέφρασα στον Μητροπολίτη Προκόπιο την γνώμη μου με την εξής φράση «Το άγαλμα αυτό προσβάλει τη μνήμη του Μεταξά και το καλαισθητικό αίσθημα των Κεφαλλήνων».
    Λίγο αργότερα, ο Λαδάς που άκουσε αυτό το σχόλιο ρώτησε τον Μητροπολίτη, αυτός ο νεαρός γιατρός είναι κουμουνιστής; Εις απάντηση ο Μητροπολίτης του είπε πως αυτός είναι μακρινός συγγενής και γυρίζοντας προς εμένα ο Μητροπολίτης Προκόπιος μου είπε «Άκουσε γιατρέ. Ας μπορούσαν να στείλουν σε κάθε πόλη της Ελλάδας αγάλματα του Κολοκοτρώνη και του Μεταξά και ας ήταν και κακότεχνα».

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    O Γλέζος που συνεχώς λέει ψέματα και μισές αλήθειες ενθουσιάζει την Greek National Pride:

    Ο 91χρονος Μανώλης Γλέζος συγκλονίζει στη Die Welt…

    Ο 91χρονος Μανώλης Γλέζος συγκλονίζει στη Die Welt…

    Posted on Μαΐου 7, 2013 by Δ

    Χωρίς σχόλια, το εκπληκτικό κείμενο του Μανώλη Γλέζου στη γερμανική εφημερίδα Die Welt:

    «Τον προσεχή Σεπτέμβριο κλείνω τα 91.

    Αρχίζω να γράφω αυτό το κείμενο 72 χρόνια ακριβώς από τη μέρα που είδα τους Γερμανούς, πάνοπλους, με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, να μπαίνουν στην Αθήνα.

    Ήταν 27 Απριλίου του 1941. Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες της εφημερίδας ήταν τότε αγέννητοι. Όμως εγώ ήμουν ήδη 19 χρόνων.

    Δεν έχω καιρό, λοιπόν, ούτε για ψέματα ούτε για μισές αλήθειες.

  9. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/36388/%ce%b3%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b5.html

    Γκάρντιαν: «Η ελληνική κυβέρνηση μιμείται τη Χρυσή Αυγή»

    Η δράση της Χρυσής Αυγής απασχολεί για μια ακόμα φορά τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», σε άρθρο της οποίας αναφέρεται χαρακτηριστικώς πως ενώ για τους Έλληνες το Πάσχα είναι μια ευκαιρία να δουν φίλους και να απολαύσουν φαγητό, για τους νεοναζί, που μόλις πρόσφατα έκαναν το άλμα από το παγανισμό στο χριστιανισμό, είναι μια αφορμή για προπαγάνδα. Το έντυπο κάνει μνεία σε ενέργειες της Χρυσής Αυγής, όπως τα τρόφιμα μόνο για Έλληνες, το άνοιγμα των διοδίων, καθώς και η επίθεση του βουλευτή Γιώργου Γερμενή στο Γιώργο Καμίνη, σε ένα περιστατικό που «αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της οργάνωσης, η οποία χρησιμοποιεί φτηνά λαϊκίστικα κόλπα, υποστηριζόμενα από βίαιες απειλές».

    Στο ίδιο άρθρο της «Γκάρντιαν» υπογραμμίζεται πως οι πρωτοβουλίες της Χρυσής Αυγής σπανίως αμφισβητούνται από τις αρχές, παρότι είναι κραυγαλέα ρατσιστικές, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με την καταστολή αριστερών ομάδων, όπως με τις καταλήψεις και το κλείσιμο του «Indymedia». «Απέναντι σε όλα αυτά και στις δράσεις της Χρυσής Αυγής που ενθαρρυμένη από την ατιμωρησία εξαπλώνει τις δραστηριότητές της, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη ή απρόθυμη να δράσει. Προτιμά να μιμηθεί τη ρητορική των νεοναζιστών, όπως με την πρόταση που υπέγραψαν το Φεβρουάριο 85 βουλευτές της Ν.Δ. και ζητούσαν να αποκλείονται από την αστυνομία και το στρατό οι μη Έλληνες στο γένος», επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο. Η «Γκάρντιαν», πάντως, σημειώνει πως ο ελληνικός λαός δείχνει τον τρόπο που πρέπει να καταπολεμηθεί η Χρυσή Αυγή και πως αυτό πρέπει να γίνει πριν να είναι αργά.

  10. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

    http://www.avgi.gr/article/234426/othomanika-ithi-

    Οθωμανικά ήθη!
    Σπύρος Ραπανάκης

    25.04.2013

    Συνέχεια στην κόντρα Σεραφείμ – Χ.Α έδωσε χθες ο γνωστός για την … ακράτειά του βουλευτής Χ. Παππάς.

    Βέβαια, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος πόζαρε χαμογελαστός δίπλα στον μητροπολίτη Πειραιά, όταν υπέγραφαν τις σκοταδιστικές μηνύσεις ενάντια στο Corpus Christi.

    Ανταπαντώντας στον μητροπολίτη, κάνει λόγο για πόλεμο στη Χ.Α. από τη «Σιωνιστική Κόζα Νόστρα», για συμμετοχή μητροπολιτών στη λίστα Λαγκάρντ, για «μασώνους»αλλά και για μητροπολίτες με προτίμηση στα «οθωμανικά ήθη»! Προφανώς ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν εννοεί την προτίμηση των Μητροπολιτών στα τουρκικά σίριαλ.

    Μάλλον τους εντάσσει στην «ιατρική» προσέγγιση του Παναγιώταρου έξω από το «Χυτήριο», σχετικά με την… ανατομία όσων έχουν αλβανική καταγωγή.

  11. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

    Δεκάδες Ιεράρχες κατά της Χρυσής Αυγής
    και μετά ξύπνησε

    Σπύρος Ραπανάκης
    |
    05.05.2013

    http://www.avgi.gr/article/263781/i-sugkrousi-tou-serafeim-me-tous-xrusaugites

    Δύο «γραμμές» στους ιερείς για τη Χρυσή Αυγή

    Η ορθοδοξία χρησιμοποιείται από τους χρυσαυγίτες κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να προωθήσουν τις ναζιστικές τους επιδιώξεις. Σε αυτή την προσπάθεια έχουν μαζί τους ιερείς ακροδεξιών καταβολών. Η Χ.Α έχει ανάγκη από «φίλους», με μεγάλη ευκολία όμως αυτοί γίνονται ορκισμένοι εχθροί.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο άλλοτε ιερέας της χωροφυλακής, και φίλος της χούντας, μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Δίπλα σε αυτόν, ο Φθιώτιδος Νικόλαος («η Χ.Α. προωθεί την ασφάλεια, την κοινωνική γαλήνη και την πρόοδο») και προσφάτως ο Δρυινουπόλεως Ανδρέας που θεωρεί τους χρυσαυγίτες «καλά και αγωνιστικά παιδιά». Και βέβαια, μέχρι πρότινως ο Πειραιώς Σεραφείμ.

    Την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες ιεράρχες, οι οποίοι είτε ανοιχτά είτε εμμέσως καταδικάζουν τη νεοναζιστική οργάνωση και τις πρακτικές της. Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Σιατίστης Παύλος, ο Χαλκίδας Χρυσόστομος, ο Κορίνθου Διονύσιος και πολλοί άλλοι υποστηρίζουν πως «δεν έχουν σχέση με το Θεό και τις χριστιανικές διδαχές, ο ρατσισμός, η βία, οι δολοφονίες και το μίσος». Ακόμα και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έχει καταδικάσει τις πράξεις της Χ.Α., ως «πράξεις που παραβαίνουν το Ευαγγέλιο». Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του, είχε δηλώσει πως «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες».

    Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που, εξυπηρετώντας παραδοσιακές πολιτικές σχέσεις με τη Ν.Δ., υιοθετούν τη θέση ενάντια στη Χ.Α., εξισώνοντάς τη με την Αριστερά ώστε να τη χτυπήσουν πολιτικά. Τέτοιο παράδειγμα φαίνεται να αποτελεί και ο Σεραφείμ.

  12. Ο/Η Επισκεπτης λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6080.html

    Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

    Στράτος Τζώρτζογλου: Αν κάνεις γυμνό, σαν ηθοποιός, θα πει ότι είσαι πιο κοντά στον… Εσταυρωμένο!!!.. (Ίσως έτσι θα σκέφτηκε τότε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όταν πήγε να τον δει -να τον τιμήσει στο θέατρο… Ίσως έτσι θα σκέφτηκαν αυτό το Πάσχα, και, οι αγιορείτες πατέρες, την Μ. Παρασκευή, και του έδωσαν τιμητικά να κρατήσει, αυτός, και να περιφέρει το Σταυρό!)

    Στράτος Τζώρτζογλου:

    Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

    Σε ποια ιερά μέρη, είναι πιθανόν να συναντήσουμε πολλούς και διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες, την Μεγάλη Εβδομάδα;
    ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Τον ηθοποιό Ηλία Αλεξάνδρου, στην Μεγαλόχαρη.
    Τον Λάκη Λαζόπουλο (ωχ!) σε κάποια ασκητική κλίνη μοναστηριού του Αγίου Όρους, και κυρίως στη Μονή Βατοπεδίου και στη Μονή Μεγίστης Λαύρας. Το ιδιο, και τον Σάκη Ρουβά (ξανά ωχ!)

    Στο Άγιο Όρος, και τον Σταμάτη Σπανουδάκη, και τον Πέτρο Γαϊτάνο…
    Και άλλους επώνυμους, όπως τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον Χρήστο Δάντη, τον Νεκτάριο Σφυράκη, τον Νίκο Παπαδάκη, τον Νίκο Γαλανό…
    Και… (τριτώνει το ωχ, διπλό!) τον Στέφανο Κορκολή, και τον Στράτο Τζώρτζογλου.

    Στράτος Τζώρτζογλου:

    Αν κάνεις γυμνό, σαν ηθοποιός, θα πει ότι είσαι πιο κοντά στον… Εσταυρωμένο!!!..

    (Ίσως έτσι θα σκέφτηκε τότε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όταν πήγε να τον δει -να τον τιμήσει στο θέατρο… Ίσως έτσι θα σκέφτηκαν αυτό το Πάσχα, και, οι αγιορείτες πατέρες, την Μ. Παρασκευή, και του έδωσαν τιμητικά να κρατήσει, αυτός, και να περιφέρει το Σταυρό!)

    Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS στις 6:50 π.μ.

    • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

      Η δεισιδαιμονία ανέκαθεν μάστιζε τον χώρο της τέχνης και προ παντός αυτή των ηθοποιών και τραγουδιστών. Ποτέ δεν έπαψε η τέχνη να υπηρετεί τις θρησκείες και τις μεταφυσικές.

      Μόνο οι θεράποντες του Θεού Διόνυσου είναι απαλλαγμένοι από μεταφυσικές σαχλαμάρες.

  13. Ο/Η Psycho λέει:

    http://rozkarta.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8184.html

    Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

    Ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής

    Με χαρακτηριστική ευκολία εκδίδει σε ομοϊδεάτες πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας, τρελόχαρτα και βεβαιώσεις κατάθλιψης για αναβολές από δικαστήρια. Εχει κληθεί σε απολογία, αλλά αποφεύγει να απαντήσει, επικαλούμενς ασθένεια

    →Σύμφωνα με στοιχεία από το αρχηγείο της Αστυνομίας, τα τελευταία 4 χρόνια εν μέσω οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν κατά 51% οι άδειες οπλοφορίας (1.908 το 2012 από 1.260 το 2008)

    Τους δίνουν πιστοποιητικά ψυχικής υγείας, τους χορηγούν άδειες οπλοφορίας, τους αθωώνουν στα δικαστήρια και μετά «καταδικάζουν» τις πράξεις βίας εκφράζοντας την ανησυχία τους για την έξαρση των ρατσιστικών επιθέσεων.

    Τετάρτη 23 Μαΐου 2012. Ψυχίατρος της 4ης Ψυχιατρικής Κλινικής Δαφνίου, πρώην νεοδημοκράτης και υποψήφιος της Χ.Α. στις δημοτικές εκλογές του 2010, χορηγεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας του δύο πιστοποιητικά ψυχικής υγείας σε 2 άτομα που και μόνον η όψη τους παραπέμπει στη συγκεκριμένη ναζιστική πολιτική οργάνωση, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες-γιατροί. Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου τον καλεί να απολογηθεί ύστερα από αναφορά που γίνεται από τον διευθυντή της 9ης Ψυχιατρικής Κλινικής Θ. Μεγαλοοικονόμου, αλλά ο εν λόγω γιατρός εδώ και έναν χρόνο αποφεύγει να απαντήσει, επικαλούμενος ασθένεια.

    Η γενική συνέλευση των γιατρών στο ΨΝΑ είχε έγκαιρα καταγγείλει τον ψυχίατρο στις 8/2/2012 για τις ανοιχτά φιλοχουντικές θέσεις που προέβαλε σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel. «Τέτοιες θέσεις όχι μόνο δεν εκφράζουν τους γιατρούς και τους εργαζομένους του ΨΝΑ, αλλά αποτελούν κατάφωρη προσβολή στην παράδοση των αγώνων που έχουν δοθεί στον χώρο του ΨΝΑ και γενικότερα της κοινωνίας για δημοκρατικές διεκδικήσεις και ελευθερία ασθενών και εργαζομένων, ενάντια σε κάθε απολυταρχικό θεσμό και κάθε παραβίαση των δημοκρατικών κατακτήσεων όλου του λαού». Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν αντέδρασε άμεσα.

    Δεν ήταν όμως η πρώτη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο συγκεκριμένος γιατρός.

    Τον Δεκέμβριο του 2011 η υποψήφια βουλευτής της Χ.Α. και διαβόητη «αγανακτισμένη» κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα, Θέμις Σκορδέλη, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός Αφγανού μετανάστη. Η Σκορδέλη παρουσιάζει βεβαίωση ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής», η δίκη της αναβάλλεται για τρίτη φορά. Ο ψυχίατρος που υπογράφει τη γνωμάτευση δεν είναι άλλος από τον ίδιο ψυχίατρο στο ΨΝΑ Δαφνί. Παρά τις… τάσεις αυτοκαταστροφής, η ίδια κατεβαίνει στις εκλογές. Η υπόθεση της Σκορδέλη μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί (έχει πάρει 7 αναβολές).

    Αύξηση στις άδειες οπλοφορίας

    «Ξεκάθαρα ο άνθρωπος αυτός είχε όπλο στο πίσω μέρος του παντελονιού του. Του κρατούσαν τα χέρια μπροστά και προσπαθούσε να το βγάλει». Ενας βουλευτής της Χ.Α., επικαλούμενος τη βουλευτική του ασυλία, προσπερνά την αστυνομία και προσπαθεί να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Αθήνας. Ο αυτόπτης μάρτυρας διακρίνει με τρόμο το όπλο του βουλευτή της Χ.Α., Γ. Γερμενή.

    Δεν είναι μια σκηνή από μια Πολιτεία του αμερικανικού Νότου αλλά από το κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν από το Πάσχα του 2013.

    Σύμφωνα με στοιχεία από το αρχηγείο της αστυνομίας, τα τελευταία 4 χρόνια εν μέσω οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν κατά 51% οι άδειες οπλοφορίας (1.908 το 2012 από 1.260 το 2008).

    Το εξωφρενικό είναι πως για να πάρει κάποιος άδεια οπλοφορίας αρκεί ένα πιστοποιητικό ψυχικής υγείας, το οποίο μπορεί να χορηγηθεί από οποιονδήποτε ψυχίατρο, νευρολόγο, ακόμα και παθολόγο! Η αστυνομία ως υπεύθυνη για τη χορήγηση της άδειας οπλοφορίας, παρότι διαθέτει ψυχιάτρους, εξετάζει μόνο τους λόγους για τους οποίους κάποιος κάνει την αίτηση και όχι την ίδια την ψυχική κατάσταση του αιτούντος.

    Πιστοποιητικά για πλάκα!

    «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολα οι ψυχίατροι εκδίδουν καθημερινά σχεδόν πιστοποιητικά ψυχικής υγείας, πολλά από τα οποία έχουν στόχο την απόκτηση άδειας οπλοφορίας», εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο ψυχίατρος στο Δαφνί Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος προτείνει την αυστηροποίηση (αν όχι κατάργηση) της διαδικασίας. «Μπορεί ο ψυχίατρος, έτσι αβασάνιστα, να το “παίζει” απλώς “διεκπεραιωτικός” και “ουδέτερος”, αλλά ταυτόχρονα και εγγυητής (ενώπιον του νόμου και της κοινωνίας) της “σωστής” και “ψύχραιμης” χρήσης του όποιου όπλου από τον οποιονδήποτε που εξετάζει μια φορά στο εξωτερικό ιατρείο – μοιράζοντας, δηλαδή, πιστοποιητικά σε όποιον του ζητήσει, χωρίς να υπόκειται σε κανένα έλεγχο;».

    Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχιατρικής, ριζικά αντίθετη στην οποιαδήποτε χορήγηση όπλων, εξηγεί σε ανακοίνωσή της ότι «η Ψυχιατρική και οι ψυχίατροι δεν έχουν τις γνώσεις ούτε τα μέσα για να μπορούν να βεβαιώσουν με ασφάλεια εάν ένα πρόσωπο μπορεί να φέρει πυροβόλο όπλο ή άλλο φονικό όργανο και πολύ περισσότερο να βεβαιώσουν ότι το πρόσωπο αυτό σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις θα αντιδράσει σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου και τις περί δικαίου και ηθικής αντιλήψεις που επικρατούν».

    Ο ψυχίατρος μπορεί να βεβαιώσει ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο «δεν πρέπει να φέρει όπλο», αλλά δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο «μπορεί να φέρει όπλο». Είναι δεδομένο, εξηγούν οι ψυχίατροι, ότι στο πλαίσιο μιας ψυχιατρικής εξέτασης, όσο εμπεριστατωμένη και αν είναι αυτή και όσες δοκιμασίες κι αν χρησιμοποιηθούν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθεί η δυνατότητα και η ικανότητα για ψύχραιμη αντίδραση ενός ατόμου τη στιγμή που θα εμπλακεί στη χρήση του όπλου.

    Η έκδοση πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας την εποχή της έξαρσης της κοινωνικής βίας όχι μόνο του λεγόμενου κοινού εγκλήματος, αλλά κυρίως αυτής που βασίζεται στο κοινωνικό μίσος και στις δολοφονικές, ρατσιστικές βιαιοπραγίες, δεν μπορεί να μην τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας αλλά και των αρμόδιων οργάνων των ψυχιατρικών κλινικών. Την επόμενη φορά μπορεί να μην έχουμε απλώς έναν μώλωπα σε ένα 12χρονο κορίτσι.

    Του Κώστα Ζαφειρόπουλου «Εφ.Συν»

  14. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Τι λέει η καθηγήτρια που μονόγραψε το γραπτό του γιου του Α. Σαμαρά για την απόλυση της
    Τετάρτη, Μαΐου 08, 2013
    Τον Φεβρουάριο την αποθέωναν, τον Ιούνιο την απέλυαν. Ο λόγος για την υπόθεση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει και την έδιωξαν από το σχολείο….

    …Αποκαλυπτική είναι η επιστολή που έστειλε, το Φεβρουαριο 2012, ο διευθυντής του Κολλεγίου στην καθηγήτρια και την αποθέωνε για τις ικανότητες και την κατάρτισή της.
    Αρχές Ιουνίου, η καθηγήτρια έπιανε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει στις εξετάσεις. Τελη Ιουνου την απελυαν για… ανεπαρκεια! Οι ιδιοι ανθρωποι που την αποθεωναν τεσσερις μηνες..
    νωριτερα! Οι ίδιοι άνθρωποι που διαρκώς της ανανέωναν τη σύμβαση απο το 1991!
    Γιατί την απέλυσαν; Τι μεσολάβησε; Η καθηγήτρια μονόγραψε το γραπτό του γιου του Αντώνη Σαμαρά…

    Διαβάστε στο Χωνί τι λέει η καθηγήτρια.:

    Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει την επιστολή του διευθυντή του Κολλεγίου που εκθειάζει την κατάρτιση και τις ικανότητες της καθηγήτριας που έπιασε το γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει. Πότε; Στις 20 Φεβρουαρίου 2012. Τέσσερις μήνες μετά την απέλυσαν ως ανεπαρκή…

    Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει την επιστολή του ∆ιευθυντή Γυµνασίου του Κολλεγίου Αθηνών, ο οποίος αποθεώνει την καθηγήτρια, τέσσερις µήνες πριν την απολύσουν λόγω ανεπάρκειας! Τι µεσολάβησε; Η καθηγήτρια έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει…
    Την περασµένη βδοµάδα, Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε ότι απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών η καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Πρωθυπουργού να αντιγράφει, θέµα άκρως πολιτικό καθότι είναι απολύτως ενδεικτικό της νοοτροπίας των κυβερνώντων (απολύουµε όποιον µας πειράξει), αλλά και γιατί έχει να κάνει µε την καταγγελλόµενη «διακριτική µεταχείριση των γόνων επωνύµων», ειδικά πολιτικών, ακόµη ειδικότερα του Πρωθυπουργού.

    Οι αξιοπρόσεκτες λεπτοµέρειες της ιστορίας είναι ότι:

    Πηγή: http://pressarismenos.blogspot.com/2013/05/blog-post_8.html#ixzz2Sj3bcM4F

  15. Ο/Η κωστας λέει:

    Είναι απορίας άξιο γιατί ο μητροπολίτης δεν αντιλαμβάνεται την προσφώνηση του ως Χομεϊνί ,όταν από την έναρξη της θητείας του θέλει να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή .
    Οι θέσεις που κατά καιρούς έχει πάρει – εξωτερική πολιτική, φορολογική ασυλία,εκκλησιαστική περιουσία, καύση νεκρών, ταυτότητες, εκπαίδευση, διαφθορά, διαπλοκή, τρομοκρατία στους παπάδες εκτός του κύκλου του, υπόθεση Βησσαρίωνα, αποπλάνηση ΑΜΕΑ στην Στυλίδα από ιερωμένο κλπ- είναι τα έργα που έχει να απειδείξει.
    Στην εφημερίδα που εκδίδει μπορεί να διαβάσει ο κάθε καλόπιστος πολίτης πόσα χρήματα βάζει από το ταμείο του και πόσα βάζουν οι πιστοί για να επιτελέσει το φιλανθρωπικό του έργο. Πόσοι ανιδιοτελώς προσφέρουν μαγειρεύοντας, ,κάνοντας τους διακονιάρηδες για να έχει πεδίο αναφοράς ο μητροπολίτης.
    Στο κράτος υπάρχουν δομές, αν ενδιαφέρεται μπορεί ν α δώσει από τα ταμεία του χρήματα για να ανακουφιστούν οι πτωχοί και οι ανήμποροι, .δεν εκχωρεί την οικονομική εξουσία γιατί σε αυτή στηρίζεται, αν ήταν η εκκλησιαστική εξουσία ακτήμονα θα ασχολούνταν περισσότερο με την διδασκαλία, την προσευχή , την μετάνοια και όχι με την εγκόσμια εξουσία.
    Όσοι θέλουν να πάνε κοντά στο Χριστό δεν μαζεύουν χρήματα, δεν κάνουν οικονομικά σχέδια, δεν διαπλέκονται με την κοσμική εξουσία , αλλά με την στάση τους γίνονται παράδειγμα στους πιστούς..
    Αρκετά έχει σκανδαλίσει η εκκλησιαστική εξουσία με την ηθική της, τις καταθέσεις της, τον μεσαιωνισμό της.

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κάποιοι στην Αριστερά αρχίζουν να ανακαλύπτουν την Αμερική:
    «Η δήλωση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου ότι «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες» (εννοώντας τη Χρυσή Αυγή) βρίσκεται κάτω των περιστάσεων, που απαιτούν πολύ πιο κατηγορηματική καταγγελία της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας».
    Υποθέτω ότι θα είναι δήλωση του Ζουμπουλάκη, γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ μονο καλά λόγια έχουν για τον Αρχιεπίσκοπο (τους ανταγωνίζεται μόνο ο Φανούρης Κουβέλης που κολακεύει τον Ιερώνυμο και ας του έχει βρίσει τη βυλευτίνα Ρεπούση), που ευλόγησε το Μιχαλολιάκο και κατάπιε την αναστάσιμη βλάσφημη ακροδεξιά πρόκληση να ψέλνεται από τους τσάμπα πατριώτες ο Εθνικός Ύμνος κόντρα στο Χριστός Ανέστη.

    http://left.gr/news/i-ekklisia-tis-elladas-i-hrysi-aygi-o-ethnikismos-kai-kratos-miloyn-sto-leftgr-oi-stayros

    Η Εκκλησία της Ελλάδας, η Χρυσή Αυγή, ο εθνικισμός και το κράτος – Μιλούν στο left.gr οι Σταύρος Ζουμπουλάκης και Ανδρέας Καρίτζης

    Ημερομηνία: 08/05/2013 09:21

    Οι στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Χρυσής Αυγής και ευδιάκριτης μερίδας της εκκλησιαστικής ιεραρχίας είναι πολύ γνωστές…

    Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Πειραιώς Σεραφείμ βρέθηκε πλάι σε τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, για να μηνύσει για βλασφημία τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi». Ο Πωγωνιανής Ανδρέας αποκαλεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής «τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά». Ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος καλεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αποφεύγουν «κάποιες ανωφελείς ακρότητες» ώστε «να είναι περισσότερο ωφέλιμοι και να καταστούν μια γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη».

    Η στροφή, λίαν εσχάτως, του Πειραιώς Σεραφείμ, που ανακάλυψε όψιμα τη «νεοπαγανιστική» (sic!) φύση της Χρυσής Αυγής, σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί τις ερωτοτροπίες του ίδιου (αλλά και των ομοϊδεατών του στην εκκλησιαστική ιεραρχία) με ακροδεξιές ιδέες και αντιλήψεις.

    Η δήλωση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου ότι «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες» (εννοώντας τη Χρυσή Αυγή) βρίσκεται κάτω των περιστάσεων, που απαιτούν πολύ πιο κατηγορηματική καταγγελία της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας. Και, ακόμα, μια συνεχή πάλη ενάντια στη γοητεία που φαίνεται να εξασκεί, σ’ ένα τμήμα του εκκλησιαστικού ποιμνίου, η ναζιστική αυτή οργάνωση.

  17. Ο/Η Serfer λέει:

    Νταλικέρης πέταξε στο δρόμο 3 Αφγανούς που πέθαναν από ασφυξία στο φορτηγό του

    09.05.2013 23:04

    Ενταλμα σύλληψης σε βάρος δύο Ελλήνων, του οδηγού και του συνοδηγού μιας νταλίκας, στο αυτοκίνητο των οποίων βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία τρεις Αφγανοί εξέδωσαν οι Αρχές.

    Το Φεβρουάριο του 2012, είχαν εντοπιστεί νεκροί, στο 52ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας τρεις Αφγανοί.

    Τότε, ο ιατροδικαστής είχε διαπιστώσει ότι θάνατος τους επήλθε από ασφυξία και οι αστυνομικές έρευνες στράφηκαν, από την πρώτη στιγμή, στην κατεύθυνση οι άτυχοι μετανάστες να άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στην καμπίνα κάποιου φορτηγού, το οποίο τους μετέφερε παράνομα.

    Η μυστηριώδης υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από ένα χρόνο σχεδόν και το πρωί της Πέμπτης, αφού Αστυνομία και Εισαγγελία της Θεσπρωτίας αξιοποίησαν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.
    .

    Πηγή: Νταλικέρης πέταξε στο δρόμο 3 Αφγανούς που πέθαναν από ασφυξία στο φορτηγό του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/104437#ixzz2SuvsTiwO

  18. Ο/Η Σύκα Καλαματιανά λέει:

    Δεν τούφτανε η διάψευση, θα κάνει και αγωγές!
    http://romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/16874-2013-05-07-17-32-47

    Σε αγωγές κατά Μ.Μ.Ε. προχωρεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Τρίτη, 07 Μαΐου 2013
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 20.31

    ROMFEA.GR – Συκοφαντικές και υποβολιμαίες χαρακτήριζαν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών όλες τις «πληροφορίες» που κυκλοφόρησαν, ως επί το πλείστον στο διαδίκτυο, σχετικά με την υποτιθέμενη μετάβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Καλαμάτα δια ελικοπτέρου, προκειμένου να περάσει δήθεν τις «διακοπές του» σε πολυτελές κατάλυμα.

    Οι ίδιες πηγές, απαντώντας στη Romfea.gr, διευκρίνισαν πως «ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αγωγών σε βάρος των υπευθύνων των διαφόρων ηλεκτρονικών και άλλων Μ.Μ.Ε.».

    Στις αγωγές, υπογράμμισαν, «θα αιτείται η επιδίκαση ποσού ύψους 500.000 ευρώ για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη, ποσό το οποίο προτίθεται να διαθέσει για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα των συσσιτίων».

    Την είδηση είχε γράψει η καλαματιανή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/ekklisia/item/25680-arxiepiskopos-ierwnymos-messinia-kaltsidis

    Στη Μεσσηνία έφθασε πριν λίγο με ιδιωτικό ελικόπτερο του ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία από τη Ρωσία Φιλάρετου Καλτσίδη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

    Ο λόγος της επίσκεψης του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Μεσσηνία είναι η τέλεση των θυρανοιξίων του ναού που βρίσκεται εντός της βίλας του επιχειρηματία στο Βασιλίτσι. Στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το παρών θα δώσει και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μετά τα θυρανοίξια ο κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί στην περιοχή της Ανάληψης, όπου θα διαμείνει για ολιγοήμερες διακοπές στο ξενοδοχείο Langley Resort Buca Beach.

  19. Ο/Η Dr Mesmer λέει:

    Ευρήματα προερχόμενα από πλήθος ερευνών δείχνουν ότι οι προκαταλήψεις, ο ρατσισμός και η έλλειψη ανεκτικότητας είναι πιθανότερο να απαντούν σε άτομα με χαμηλότερη γνωστική ευελιξία και κοινωνική διαδραστικότητα.

    —Gordon Hodson, Michael A. Bussari. Μετάφραση για το dim/art: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου—
    http://dimartblog.wordpress.com/2013/05/10/racism-and-stupidity/
    (…)

    Δύο Καναδοί επιστήμονες, οι Gordon Hodson και Michael A. Busseri, πρότειναν και δοκίμασαν ένα στατιστικό μοντέλο ανάλυσης, όπου οι μειωμένες γνωστικές ικανότητες φαίνεται να συνδέονται με αυξημένες προκαταλήψεις μέσω της υιοθέτησης ακροδεξιών ιδεολογιών και του χαμηλού δείκτη επαφής με άλλες ομάδες.

    (….)

  20. Ο/Η Kάσυ Διάρη-θεούσα λέει:

    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pateras_stefanakh_na_sthriksw_ton_vaggelh_h_na_zhthsw_apo_toys_goneis_ths_faihs_na_me_sthsoyn_sto_apospasma.2250314.html

    Πατέρας Στεφανάκη: Να στηρίξω τον Βαγγέλη ή να ζητήσω από τους γονείς της Φαίης να με στήσουν στο απόσπασμα;

    Ο 50χρονος μηχανικός αυτοκινήτων Μανώλης Στεφανάκης, από τα ανώγεια της Κρήτης, σήμερα είναι επίτροπος στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής.

    «Να πάω στον Κορυδαλλό να δώσω στήριγμα στο παιδί μου ή να πάω στους γονείς της Φαίης και να τους πω να με βάλουν στο απόσπασμα και να πατήσουν την σκανδάλη για να πάρω πάνω μου όλη την ντροπή των παλιών μαυροπουκαμισάδων της Κρήτης;», διερωτήθηκε.

    Μίλησε ακόμα για τη γνωριμία του με τις δύο αδερφές. «Πρώτα στο σπίτι μας ο Βαγγέλης είχε φέρει τη Μαριαλένα, δυο χρόνια πριν. Πολύ όμορφη γυναίκα. Μεγαλύτερή του. Ερχόταν με ένα πράσινο Opel της κοπέλας. Δεν υπήρχε διαχυτικότητα ανάμεσά τους. Τουλάχιστον, μπροστά μας. Έδειχναν φίλοι. Τίποτε άλλο.

    Για το μοιραίο βράδυ παρέθεσε τα όσα του είπε ο γιος του: «Τσακωθήκαμε, πατέρα. Μου επιτέθηκε γιατί έμαθε ότι η αδερφή της θα χώριζε τον άντρα της για να με παντρευτεί. Πήγε να μου βγάλει τα μάτια», σημείωσε.

    «Την έσπρωξα με δύναμη και χτύπησε στο φτερό», μιας παλιάς BMW 1600 που είχε αγοράσει. «Την πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν βρίσκουμε κρεβάτι. Θα ψάξουμε να την πάμε αλλού. Θα μείνω δίπλα της», φέρεται να του είπε ο Βαγγέλης Στεφανάκης.

    Μετά τη σύλληψη του, έμαθα ότι είχε πάει στον ξάδερφό μου, ταγματάρχη, στρατιωτικό γιατρό, σε κάποιο μοναστήρι και τον είχε ξομολογήσει», επισήμανε

  21. Ο/Η Μιχαλοκάφρος ο στούμπος λέει:

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

  22. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

    Aκόμα να λιώσουν τα τιμαλφή από το 2012;
    Φθιώτιδος Νικόλαος: Να εκποιηθούν τιμαλφή ναών και μοναστηριών προς όφελος του λαού που υποφέρει

    Ημερομηνία: 25 Νοεμβρίου 2012
    http://www.agioritikovima.gr/eipan/12592-fthi%CE%BFtidos-niko
    Την εντυπωσιακή πρόταση να εκποιηθούν τα τιμαλφή και τα αφιερώματα ναών και μοναστηριών προς όφελος του λαού που υποφέρει (όπως έγινε από την Εκκλησία και στην Επανάσταση του ’21) καταθέτει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

    Η πρωτοβουλία του έχει επίσημο χαρακτήρα, συζητήθηκε ήδη στην Ιεραρχία και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να εφαρμοστεί στη Μητρόπολή του αφού, όπως λέει, «καλύτερα να τα πάρουν οι φτωχοί παρά να τα κλέβουν οι κλέφτες ή να τα κρύβουμε στα θησαυροφυλάκια».

  23. Ο/Η Του κώλου λέει:

    «Έχει τεθεί σε εφαρμογή να μην μείνει τίποτα όρθιο για να οικοδομηθεί από την αρχή μια καινούργια κοινωνία με βασικούς πόλους την πανθρησκεία και την παγκοσμιοποίηση», αναφέρει σε εγκύκλιο του για την αργία της Κυριακής ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

    Σε άλλο σημείο ο κ. Νίκολαος τονίζει: «Η Κυριακή είναι ημέρα του Θεού και του ανθρώπου..η ημέρα αυτή αγιάζει και ενισχύει την πίστη».

    «Τέτοιου είδους επιθέσεις θα έχουμε τακτικά από τα συστήματα της Νέας Εποχής», προσθέτει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

  24. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Φθιώτιδος Νικόλαος: »Θα μας αναγκάσουν να κάνουμε τις Εκκλησίες φυλακές»

    30/ 6/ 2013

    Θα μας αναγκάσουν να κάνουμε τις Εκκλησίες φυλακές», δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικόλαος με αφορμή το νέο χτύπημα ιερόσυλων στο ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου έκλεψαν δύο καμπάνες εκατό κιλών η κάθεμία.

    «Δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα, έχουν ρημάξει τις εκκλησίες. Κλέβουν καμπάνες, μανουάλια, σκεύη, εικόνες, ενώ παίρνουμε όλα τα μέτρα που πρέπει.»
    «Σκοτώνουν ηλικιωμένους, κλέβουν ότι βρουν ,απαγάγουν, τι θα γίνει αυτή η Ελλάδα».
    O κύριος Νικόλαος προσθέτει πως φοβάται την αντίδραση του κόσμου όταν νιώσει την σκιά του θανάτου δίπλα του

  25. Ο/Η Χμμμ! λέει:

    Εξαπάτηση Μοναχής στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος – Ανακοινωθέν

    «Άγνωστος προσποιούμενος τον υπάλληλο του Λογιστηρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απέσπασε σοβαρό χρηματικό ποσό από μοναχή της Μητροπόλεως μας με το πρόσχημα της πληρωμής φόρου διά δάνειο που θα ελάμβανε η Ιερά Μονή από την Ιερά Σύνοδο.
    Η επιπόλαια αυτή ενέργεια της Μοναχής χωρίς καμία ενημέρωση της Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως κατέληξε στην απώλεια των χρημάτων.
    Εφιστάται η προσοχή των Ιερέων, εν ενεργεία και συνταξιούχων καθώς και Μοναχών και Μοναζουσών στην παράνομη δράση ανθρώπων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αφέλεια ορισμένων πείθοντάς τους να δράσουν λάθρα του Επισκόπου και της Διοικήσεως της Μητροπόλεως επί ζημία των Ιερών Ναών, Μονών και των ιδίων προσωπικά.»

  26. Ο/Η Ρόζα λέει:

    Χαριτωμένο αντιρατσιστικό

  27. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Μόνο η εξουσία δίνει αξία στους δεσποτάδες.
    Η Εκκλησία δεν μπορεί να προστατεύσει τους συνταξιούχους μητροπολίτες;

    ierovima.gr/pages/article.aspx?id=4690

    Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μιλώντας στο lamiastar ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα για κάποιους εκ των Ιεραρχών, που φημολογείται ότι είναι ανήμποροι, ενώ υπογράμμισε και τα προβλήματα ενός παραιτηθέντος Μητροπολίτου την επόμενη μέρα της παραιτήσεώς του.

    Συγκεκριμένα ο κ. Νικόλαος είπε:

    -«Ο Άγιος Φωκίδος είχε περάσει μια ασθένεια, είναι καλά, λειτουργεί, παρίσταται και μάλιστα πριν από λιγες μέρες ήθελε να πάει στην Αταλάντη να αναπαυτεί, να αλλάξει περιβάλλον ενώ επικοινωνήσαμε μαζί. Είναι μια χαρά…»

    Ο μητροπολίτης κ. Νικόλαος επισήμανε πως «Αν κάποιος μόνος του θέλει να αποσυρθεί δεν υπάρχει εμπόδιο», αλλά αναρωτήθηκε:

    «Μετά την παράίτηση τι γίνεται..; Όσο έχεις τη σφραγίδα σου, που έλεγαν οι παλαιότεροι, καλά είναι, αλλά την επόμενη μέρα από την παραίτηση δεν σε υπολογίζει κανένας. Έχω προτείνει στην Ιεραρχία οι παραιτούμενοι Μητροπολίτες να μην πηγαίνουν στο περιθώριο, να είναι και στις συνελεύσεις της Ιεραρχίας, άνευ ψήφου, ή να τους βάλουμε σε επιστροπές. Γιατί κάποιοι είναι καλά στην υγεία τους, απλά παραιτήθηκαν λόγω κόπωσης, όπως ο πρώην Ζακύνθου που παραιτήθηκε και τώρα είναι επικεφαλής της επιτροπής θρησκευτικού Τουρισμού.»

    Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος σχολίασε επίσης με νόημα: «Όταν για χρόνια σου κάνουν τεμενάδες και μετά πέσεις σε ανυποληψία είναι ό,τι χειρότερο…» και συνέχισε λέγοντας

    «Πρέπει η Σύνοδος να φροντίσει την περίθαλψη και την περιποίηση των παραιτούμενων, των σχολαζόντων. Το είχε πει και ο Χριστόδουλος ότι θα κάνει το αναπαυτήριο των Ιεραρχών, δεν έγινε. Πρέπει να γίνει. …»

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    Τσάμπα ξευτιλίζεται ο κ.Τσίπρας και οι πιο επαναστατικοί βουλευτές του, όπως ο μαοϊκός κ.Β.Κυριακάκης, κολακεύοντας ακόμη και τη Μητρόπολη Χρυσής Αυγής, Βησσαρίωνα και Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω (Φθιώτιδος) και τον μητροπολίτη της κ.Νίκο Πρωτοπαπά.
    ____________________
    Συγκεκριμένα:
    1. agioritikovima.gr
    Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    25.11.2013
    …………………..
    Ο Σεβασμιώτατος κατά την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Τσίπρα του είπε μεταξύ άλλων: «Κύριε Πρόεδρε να προσέξετε την Εκκλησία» για να λάβει την απάντηση «Το έχουμε υπόψη μας Σεβασμιώτατε».

    2. Με επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμ. Ιγνατίου Σάπιου (σημ.Λασκ. πρώην αυλικού του Χουντόδουλου) /romfea, 12 Μαΐου 2013

    Παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας,

    ο βουλευτής κ. Βασίλης Κυριακάκης,

    ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, οι πρώην βουλευτές κ. Νικόλαος Τσώνης και κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Φθιώτιδας κ. Κων/νος Νικολάου
    ________________________
    Σήμερα:

    (20 Ιανουαρίου 2014) Η δήλωση του κ. Αμανατίδη (σ.σ. του υπεύθυνου θρησκευτικών του ΣΥΡΙΖΑ), δήλωσε με τη σειρά του στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος «ικανοποιεί μερίδα των αθέων και λυπεί και ανησυχεί πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους».

  29. Ο/Η Mοναχή Νυμφομανία λέει:

    8 χρόνια Άφθαρτο το σκήνωμα του Βησσαρίωνος, Δεν βρωμά, μοσχοβολά (ενδιαφέρον Οίκου Dior!!!)

    ο Χριστιανός Ορθόδοξος

    8 χρόνια Άφθαρτο το σκήνωμα του Βησσαρίωνος, Δεν βρωμά, μοσχοβολά (ενδιαφέρον Οίκου Dior!!!)

    Εκδηλώσεις αύριο στην Ι.Μ. Αγάθωνος

    Το πρωί θα έγινε θεία λειτουργία και μνημόσυνο χοροστατούντος του κου Νικολάου, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Αρχονταρίκι, όπου θα μιλήσει ο Καθηγούμενος, Αρχιμανδρίτης, Δαμασκηνός Ζαχαράκης. Ο πατέρας Δαμασκηνός μίλησε στο Star για το άφθαρτο σκήνωμα του γέροντα Βησσαρίωνα, που παραμένει ως έχει από την ημέρα εκταφής του, καθώς και για τα θαύματά του.
    ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΒΥΣΣΑΡΙΩΝΟΣ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΝ ΚΡΙΣΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ!!!!

    orse3

    ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

    Την μνήμη του Οσίου Βησσαρίωνα τιμά (ΕΚΤΑΚΤΟΝ!!!) σήμερα Τετάρτη η Μητρόπολη Φθιώτιδας με εκδηλώσεις που θα γίνουν στην…. Ιερά Μονή Αγάθωνος.

  30. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

    http://xairete.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3441.html

    Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος: Βγήκε πάλι, για να διαλαλήσει την πραμάτεια του… Το μουμιοποιημένο πτώμα, του παπα-Βησσαρίωνα!!!..

    http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1791.html

    Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

    Άφθαρτο εδώ και οχτώ χρόνια το σκήνωμα του Βησσαρίωνα

    Εκδηλώσεις αύριο στην Ι.Μ. Αγάθωνος
    8 σχόλια:

    Ανώνυμος21 Ιανουαρίου 2014 – 11:26 μ.μ.

    Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία (8) – Η μούμια Βησσαρίων!
    ————————————————————

    Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία (8) – Η μούμια Βησσαρίων


    Απάντηση

    Ανώνυμος21 Ιανουαρίου 2014 – 11:27 μ.μ.

    Μ Ο Υ Φ Α… Το σκήνωμα του βησσαρίωνα τους βγήκε… Μ Ο Υ Φ Α
    —————————————
    http://faethon.pblogs.gr/2009/02/m-o-y-f-a-to-skhnwma-toy-bhssariwna-toys-bghke-m-o-y-f-a.html
    Απάντηση

    Ανώνυμος21 Ιανουαρίου 2014 – 11:30 μ.μ.

    ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΕ ΔΕ ΧΑΛΑΕΙ
    ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ-ΡΕΥΜΑΤΟΣ!
    Απάντηση

    Ανώνυμος21 Ιανουαρίου 2014 – 11:42 μ.μ.

    ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΜΟΥΜΙΕΣ
    ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ
    ΕΧΟΥΝ «ΑΓΙΟΥΣ»
    ΑΓΙΟΙ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ!
    Απάντηση

    Ανώνυμος21 Ιανουαρίου 2014 – 11:56 μ.μ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ , ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!!! ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΛΗ ΚΟΝΟΜΑ!!!!!!!!!!!!!
    Απάντηση

    Ανώνυμος21 Ιανουαρίου 2014 – 11:57 μ.μ.

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΩΛΩΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΨΑΝΟΛΑΓΝΟΙ.
    Απάντηση

    Ανώνυμος22 Ιανουαρίου 2014 – 12:08 π.μ.

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΟΥΜΙΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ
    ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΟΥΜΙΟΦΙΛΟΙ
    Απάντηση

  31. Ο/Η Ένας λέει:

    http://sueipas.blogspot.gr/2008/04/blog-post_11.html

    Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

    Οι … «συμπαραστάτριες» των αρχιερέων μας!

    Ο πρώην μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων κατηγορήθηκε απ’ τον τοπικό τύπο της περιφέρειάς του ότι συζεί με συγκεκριμένη γυναίκα η οποία και έκανε κουμάντο στα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα της μητροπόλεως!
    Απολογούμενος, συνέταξε μια αναφορά άκρως αποκαλυπτική για τα εκκλησιαστικά μας πράγματα:
    «… Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε την κυρίαν Πιπίδου … Ένας άλλος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Παρθένιος, είχε την κυρίαν Χαρίκλειαν … Ο Αρχιεπίσκοπος και συμβασιλεύς Δαμασκηνός είχε την κυρίαν Τασίαν… Ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος είχε δυο γυναίκας μετ’ αυτού, εκ των οποίων, μετά τον θάνατόν του, η μία επήγε κοντά εις τον Σάμου Ειρηναίον… Ο Αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος είχε μίαν όχι μόνον συμπαραστάτιδα αλλά και μασέρ δια τα αρθριτικά του … Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ είχε την κυρίαν Φρόσω, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος την κυρίαν Σαρίαν, ο Σιδηροκάστρου Βασίλειος την Κρυστάλλω, ο Φθιώτιδος Δαμασκηνός την Χαριτίνη …»!

    3 σχόλια:

    Haris είπε…
    χαχαχαχα τι γελοίοι!!!
    14 Απριλίου 2008 – 6:59 π.μ.

    Ν.Α. Λάμπης είπε…
    Θυμοσοφία του Σεραφείμ προ 30ετίας(ενώπιόν μου, αλλ’ απευθυνόμενος σε παλιό του φίλο):

    «Μάς βαράει στο κεφάλι η αγαμία, Αλέκο!»

    Ένας παπάς, μα τί παπάς…
    7 Μαΐου 2008 – 9:19 π.μ.

    Aστερόεσσα είπε…
    Δε θα τους χαρακτήριζα ουδέποτε γελοίους, γιατί ενέδωσαν στον έρωτα και δη τον ‘ετεροφυλοφιλικό’, αφ’ ης στιγμής τα περισσότερα ερωτικά τους σκάνδαλα έχουν να κάνουν με τις ομοφυλοφιλικές τους σχέσεις. Και εν κατακλείδι ας αποφασίσουμε τι είναι αυτό ακριβώς που μας ενοχλεί; Η ομοφυλοφιλία των ιερέων; Τα παγκάρια; Όλες συλλήβδην οι ερωτικές τους σχέσεις;
    Κακώς κατά τη γνώμη μου δίνεται έμφαση και από τα ΜΜΕ σε τέτοια θέματα.
    Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι η ποινικοποίηση του έρωτα γενικώς από τους εκπροσώπους ιεροσύνης (ακόμη και μέσα στο γάμο θεωρείται ‘αμαρτία κατά παραχώρησιν’, κατά Παύλο με σκοπό την τεκνοποίηση) και η χειραγώγηση του ποιμνίου μέσω της απειλής του κολασμού της αμαρτίας και των ενοχών που δημιουργεί στους παραβάτες και εν γένει το λαθραίο και το μουλωχτό.
    20 Μαΐου 2008 – 4:53 μ.μ.

  32. Ο/Η laskaratos λέει:

    O κ.Βαρεμένος, σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν διαφώτιζε τον ελληνικό λαό παρουσιάζοντας το θαυματουργό κερδοφόρο πτώμα του Βησσαρίωνα της Φθιώτιδος με τη βοήθεια του Γιαμαρέλου, χωρίς αντίλογο.

  33. Ο/Η Mίμης ο σιδεράς λέει:

    http://enosy.blogspot.gr/2014/10/blog-post_36.html

    Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

    Πως τίμησε η Λαμία τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ…

    Από τοπικά μέσα ενημέρωσης:

    1.Ο ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας για την απελευθέρωση της πόλης

    2.Στο άγαλμα του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ γιόρτασε τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας ο ΣΥΡΙΖΑ

    3.Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια αλλά χωρίς την Αριστερά ο επίσημος γιορτασμός της απελευθέρωσης της Λαμίας

    Τι έγραψαν για τον εορτασμό πανελλαδικά ΜΜΕ:

    «ΕΝΙΚΟΣ»:Οι βουλευτές Φθιώτιδας της ΝΔ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ

    «ΣΚΑΪ»:Βουλευτές ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη του θρησκευτικού συμβολισμού επετείου

    Τα ενημερωτικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ: ΣΙΩΠΗ
    και η εκκλησία:
    Φθιώτιδος Νικόλαος: «Ήταν μέγα ατόπημα και λάθος…»

  34. Ο/Η Τσιριμώκος λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/article/kaoeirh-11-etwn-se-ierea-gia-ypeairesh-xrhmatwn-ths-ekklhsias

    Κάθειρξη 11 ετών σε ιερέα για υπεξαίρεση χρημάτων της εκκλησίας

    Την Παρασκευή εκδικάσθηκε , σε πρώτο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας η υπόθεση της υπεξαίρεσης σημαντικού χρηματικού ποσού από το ταμείο των εκκλησιών της Αγίας Ευθυμίας, η οποία έλαβε χώρα πριν μερικά χρόνια, με κατηγορούμενο τον τότε ιερέα

  35. Ο/Η Nikolaos λέει:

    Η Αγία του Αιγάλεω, που οι δικαστές αθώωσαν λόγω «ομαδικής βλακείας» …

    Στιγμιότυπο από δίκη της «Αγίας Αθανασίας» του Αιγάλεω. Ο αστυνομικός πίσω από την κατηγορουμένη, φαίνεται έτοιμος να κοιμηθεί. Πιθανόν να βαρέθηκε να ακούει για τα «θαύματα» της Αθανασίας. Η «Αγία» βρισκόταν συχνά καθισμένη στο εδώλιο και δικαζόταν για τις πράξεις της. Πάντα όμως αθωωνόταν, είτε λόγω αμφιβολιών, είτε λόγω… βλακείας. Ποια είναι η Αθανασία Κρικέτου Η Αθανασία Κρικέτου έγινε ευρέως γνωστή ως «Αγία Αθανασία», αφού από μικρή ηλικία, όταν ακόμα βρισκόταν στο χωριό της και ήταν βοσκοπούλα, ισχυριζόταν ότι είχε οράματα και επαφές με την Παναγία. Μάλιστα, είχε και χειροπιαστές αποδείξεις, αφού η Παναγία άφηνε γραπτά και συνήθως ανορθόγραφα μηνύματα, στο στήθος της….

    Όπως γίνεται συνήθως σε θέματα που αφορούν στην πίστη και τη θρησκεία, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν την Αθανασία και την αγιοποίησαν. Περνώντας ο καιρός, η επικοινωνία με την Παναγία έγινε για την Αθανασία μια καλοστημένη επιχείρηση, από την οποία κέρδιζε πολλά χρήματα. Εξαπατούσε τους πιστούς και τους αποσπούσε χρήματα, για να τους αγιάσει. Είχε στη δούλεψή της ανθρώπους, που εργάζονταν εθελοντικά στα κτήματά της, για να της ξεπληρώσουν τα καλά, που νόμιζαν ότι τους είχε κάνει. Πολλοί ήταν εκείνοι που τη στήριξαν στην «Άγια» καριέρα της. Ακόμα και πολιτικοί, αστυνομικοί και δικαστές. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που την πολέμησαν. Οι καταγγελίες για το ίδρυμα της Μάνδρας και οι δίκες Η κατάσταση με την «Αγία» Αθανασία έφτασε στο απροχώρητο, όταν ήρθαν στο φως ,καταγγελίες για τη μεσαιωνική κατάσταση που επικρατούσε στο ίδρυμά της και για το πώς η ίδια εξαπατούσε ηλικιωμένους. Το ίδρυμα της Παναγίας της Φανερωμένης, που δημιούργησε έξω από τη Μάνδρα Αττικής, ήταν ουσιαστικά ένα ιδιωτικό γηροκομείο. Για να δεχτεί οποιονδήποτε ηλικιωμένο ως τρόφιμο, του έπαιρνε τη σύνταξή του και άλλα περιουσιακά στοιχεία….

    Οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης στο ίδρυμα ήταν τραγικές. Οι φήμες που κυκλοφορούσα για την «Αγία», φούντωναν συνεχώς. Ακόμα και ο θάνατος δι’ απαγχονισμού, ενός ιερέα του ιδρύματος, θεωρήθηκε ύποπτος. Οι άνθρωποι της Αθανασίας ισχυρίστηκαν ότι αυτοκτόνησε, αλλά οι δικοί του άνθρωποι πίστευαν ότι κάποιος τον σκότωσε, επειδή γνώριζε πολλά, που «έκαιγαν» το ίδρυμα και τη διοίκησή του. Το 1980, έφτασαν οι καταγγελίες και στη Βουλή και τότε δόθηκε εντολή για έλεγχο στο ίδρυμα. Η «Αγία» Αθανασία βρέθηκε κατηγορούμενη για κακουργηματικές πράξεις. Τότε ξεκίνησε ένα μπαράζ από δίκες, που κράτησαν μέχρι το 1987. Οι καταγγελίες συγκλόνισαν. Σε μια από τις δίκες, ο επιθεωρητής του υπουργείου Κοινωνικών υπηρεσιών, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «πότιζαν με υπνωτικά τους γέρους και τις γριές, που δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τα κρεβάτια τους. Ήταν ακίνητοι και σκελετωμένοι και περίμεναν τον θάνατο». Ακόμα και όταν ακούστηκαν τέτοιες σκληρές καταγγελίες, οι οπαδοί της Αθανασίας δεν πτοήθηκαν. Στήριζαν την «Αγία» τους, με την καθημερινή τους παρουσία στο δικαστήριο και κάθε φορά που αθωωνόταν, εκείνοι πανηγύριζαν. Ακόμα κι αν ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε λόγο για «ομαδική βλακεία»….

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/agia-tou-egaleo-pou-dikastes-athoosan-logo-omadikis-vlakias/

  36. Ο/Η Πάρις Βελουχιώτης λέει:

    http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/37756-lamia-perimenei-ston-nekrothalamo-kapoion-gia-na-ton-thapsei-o-papa-ziakas

    Λαμία: Περιμένει στο νεκροθάλαμο κάποιον για να τον θάψει ο παπά – Ζιάκας

    Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 09:10

    Η ζωή δεν ήταν και τόσο καλή μαζί του… και τώρα παραμένει στα αζήτητα, στο ψυγείο του νεκροθαλάμου, στο νοσοκομείο Λαμίας, μήπως καποιος ενδιαφερθεί για να έχει μια αξιοπρεπή κηδεία και ταφή.
    Ο λόγος για τον γνωστό σε όλους στη Λαμία παπά – Ζιάκα. Έναν αδύνατο, ταλαιπωρημένο άνδρα με ράσα, που περιφερόταν στους δρόμους της πόλης.
    Δυστυχώς τις περισσότερες ώρες της ημέρας ήταν σε κακό χάλι, αφού εδώ και αρκετό καιρό ήταν εθισμένος στο αλκοόλ.
    Πολλές φορές οι πολίτες τον έβλεπαν πεσμένο σε διάφορα πεζοδρόμια. Προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν, αφού κάποιες φορές πέφτοντας χτυπούσε και αιμορραγούσε. Καλούσαν το ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Την άλλη μέρα όμως πάλι τα ίδια.
    Την Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 2:30 το μεσημέρι, ήταν η τελευταια φορά που οι Εκαβίτες τον μετέφεραν στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση.
    Χθες μάθαμε ότι ο παπά Ζιάκας είναι δέκα ημέρες στο ψυγείο του νεκροτομείου και δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς γι αυτόν.
    Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει εν ζωή κάποιος συγγενής. Ωστόσο νομίζουμε ότι η Μητρόπολη, αφού στο παρελθόν ήταν ιερέας, θα μπορούσε να φροντίσει για τα δέοντα.

    https://tvstar.gr/fthiotida-articles/75839-lamia-dothike-telos-sto-drama-me-ton-papa-ziaka

    Λαμία: Δόθηκε τέλος στο δράμα με τον παπα Ζιάκα

    Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος

    Δημιουργήθηκε : 16 Απριλίου 2016

    Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκαν οι αρχές. Αστυνομία, Εισαγγελέας και Ιατροδικαστική Υπηρεσία είχαν επαφές προκειμένου να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
    Οι μέρες ωστόσο περνούσαν και η λύση δόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας που ανέλαβε να τελέσει την κηδεία.
    Μετά την εξέλιξη αυτή το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας έδωσε παραγγελία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας να κάνει την νεκροψία – νεκροτομή κάτι που θα συμβεί την Δευτέρα και αμέσως μετά θα γίνει η κηδεία και η ταφή του παπα Ζιάκα.

  37. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ωραία τα λέει ο κ Κάλφας. Θα ήταν πιο δημοσιογραφικό αν έγραφε και το όνομα του δεσπότη που έχει μαζέψει ανιδιοτελώς την πλούσια απατεώνισσα….

    http://mikropragmata.lifo.gr/zoi/i-agia-athanasia-tou-aigaleo-pou-pano-sto-stithos-tis-egrafe-anorthografa-minymata-i-panagia/

    Τι κάνει σήμερα η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω» που πάνω της έγραφε ανορθόγραφα μηνύματα η Παναγία…
    Η ιστορία της μέχρι και τις μεγάλες αποκαλύψεις – Προκαλεί έκπληξη το τι απέγινε
    Ευθύμης Κάλφας
    4 Σχόλια


    Σαν σήμερα, το 1969 σημειώνεται άγρια συμπλοκή στο γηροκομείο «Παναγία Φανερωμένη» στη Μάνδρα Αττικής, όταν η ιδιοκτήτριά του, γνωστή «οραματίστρια» Αγία Αθανασία του Αιγάλεω διατάζει τη βίαιη αποπομπή στενών συγγενών τροφίμων του ιδρύματος που ζήτησαν να παραλάβουν τους συγγενείς τους για να γιορτάσουν μαζί τους την Πρωτοχρονιά.

    Ποια είναι όμως η ιστορία της;
    Μια σπάνια δερματική νόσος από την οποία έπασχε ήταν αρκετή για να ισχυριστεί ότι επικοινωνούσε μαζί της η Παναγία και μάλιστα μέσω μηνυμάτων τα οποία εμφανίζονταν στο σώμα της. Η Αγία Αθανασία, όπως ήθελε να την αποκαλούν, είχε γίνει πασίγνωστη στο πανελλήνιο ήδη από τα 14 της χρόνια ενώ αποτέλεσε και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και θρυλικά πρόσωπα που απασχόλησαν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

    Το πρώτο «όραμα» με την Παναγία

    Η Αθανασία είχε γεννηθεί το 1928 στη Μανωλάδα Ηλείας, σε μια πολύ φτωχή οικογένεια και δεν είχε τελειώσει το δημοτικό. Στα 17 της χρόνια και ενώ οδηγούσε το κοπάδι της, είχε ισχυριστεί ότι είχε εμφανιστεί μπροστά της η Παναγία. Από εκείνη την ημέρα, υποστήριζε, ότι είχε όλο περισσότερα οράματα ενώ υποστήριζε ότι η Παναγία άρχισε να της στέλνει μηνύματα τα οποία αποτυπώνονταν στο στήθος της. Η Αθανασία έβγαινε στους δρόμους και φώναζε δείχνοντας «τα σημάδια του Θεού» αρχίζοντας ΄έτσι σιγά – σιγά η φήμη της να εξαπλώνεται. Αλλά η αναγνώριση ήρθε από αλλού. Όταν τα νέα έφτασαν στα αφτιά του μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού, αυτός επεδίωξε μια συνάντηση μαζί της. Έπειτα από 10 λεπτά, ο ιεράρχης, φανερά συγκινημένος, βγήκε από το δωμάτιο επιβεβαιώνοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι η Αθανασία είναι μια ευσεβής χριστιανή. Ουσιαστικά, αυτή η επικύρωση του Μητροπολίτη διέλυσε και το τελευταίο οχυρό του θεοσεβούμενου λαού, ο οποίος πείσθηκε για την ιερότητα της κοπέλας. Ήταν τότε που ένας μικρός πρώτος κύκλος είχε αρχίσει να δημιουργείται.

    Η κληρονομική πάθηση που την βοήθησε

    Βέβαια, αυτό που ήταν γνωστό σ’ όλους, αλλά για κάποιον λόγο δεν τους απασχολούσε, ήταν ότι στην οικογένειά της Αθανασίας, υπήρχε μια κληρονομική πάθηση, γνωστή ως «δερμογραφία» (ή και δερμογραφισμός) που ιατρικά ορίζεται ως: «δερματική αντίδραση σε κάποιο μηχανικό ερέθισμα του δέρματος που οφείλεται σε υπερευαισθησία του νευρικού συστήματος». Σε μια τέτοια περίπτωση, οι δερματολόγοι εξηγούν με απλά λόγια ότι κάποιος θα μπορούσε με ένα αντικείμενο να ασκήσει πίεση ή να γράψει πάνω στο δέρμα του ασθενούς και το «μήνυμα» να παραμείνει πάνω στο δέρμα για αρκετή ώρα. Το 1948 και ενώ η Αθανασία δούλευε στο καφενείο του θείου της στην Αμαλιάδα αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτήν την πάθηση της αλλάζοντας έτσι τη ζωή της.

    Τα ανορθόγραφα μηνύματα της Παναγίας

    Η Αθανασία άρχισε να διαδίδει ότι η Παναγία προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της χαράζοντας στο στήθος της το σύμβολο του σταυρού. Η κοινωνία της Αμαλιάδας είχε αναστατωθεί και οι κάτοικοι αναρωτιούνταν πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά σε μια αγράμματη κοπέλα. Όσο η περιέργεια μεγάλωνε, τόσο οι ουρές που σχηματίζονταν αυξάνονταν. Το γεγονός βέβαια ότι τα μηνύματα που ήταν γραμμένα στο στήθος της ήταν εντελώς ανορθόγραφα ήταν κάτι που σε κανέναν δεν προκάλεσε απορία . Ένα από τα πολλά μηνύματα ήταν: «Η ΑΓΙΑ ΕΓΕΝΗΘΗ 1933 14 ΑΒΓΟΥΣΤΟΥ».

    Η Αθανασία είχε υποστηρίξει πως: «Από 14 ετών τα γράμματα βγαίνουν στο στήθος μου, βλέπω την Παναγία, με χτυπά στο στήθος και αισθάνομαι καούρα. Τα γράμματα δεν βγαίνουν όποτε θέλω εγώ. Εγώ σταυρώνω του αρρώστους και όποιος έχει πίστη θεραπεύεται».

    Ενώ όταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος την ρώτησε γιατί τα θεϊκά μηνύματα ήταν ανορθόγραφα εκείνη του είχε απαντήσει: «Μα και η Παναγία αγράμματη είναι».

    Ο θάνατος που της έδωσε ζωή


    Η Αθανασία φροντίζει να διαδοθεί πως πέθανε, με ολόκληρη την Αμαλιάδα να αναστατώνεται και να σπεύδει στο σπίτι του θείου της ώστε να δουν την νεκρή. Ήταν όλοι σίγουροι ότι από ώρα σε ώρα θα ανασταινόταν. Πράγματι, η Αθανασία σηκώθηκε ξαφνικά από το φέρετρο περιγράφοντας την περιπέτειά της στον άλλο κόσμο. Δημοσιογράφοι είχαν περικυκλώσει το σπίτι ώστε να απαθανατίσουν τη στιγμή. Σύμφωνα με την ίδια, η Παναγία την είχε πάρει μαζί της στα Καλάβρυτα, όπου παρακολούθησαν μαζί τις σφαγές των αιχμαλωτισμένων ανταρτών. Η Θεομήτωρ είχε διαβεβαιώσει την Αθανασία ότι «αυτά παθαίνουν όσοι δεν πιστεύουν», εννοώντας τους νεκρούς κομουνιστές. Η Αθανασία είχε καταλάβει τι δύναμή είχε στα χέρια της και αποφάσισε να την εκμεταλλευτεί, κι άλλο.

    Η λευκή μαντίλα και το σήμα κατατεθέν της

    Η οραματίστρια παντρεύτηκε τον Σπύρο Κρικέτη, παίρνοντας το όνομά του, με το οποίο έγινε γνωστή πανελληνίως. Μια οικογενειακή παρεξήγηση όμως ανάμεσα στην Αθανασία και τον πεθερό της οδήγησε το ζευγάρι στο Αιγάλεω, στο σπίτι που αργότερα έγινε τόπος προσκυνήματος για χιλιάδες πιστούς. Η φήμη για την «αγία» με την λευκή μαντίλα που θεράπευε αρρώστους εξαπλώθηκε σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω σταύρωνε τους πιστούς που κατέφθαναν στο διαμέρισμά της και αυτοί της το ανταπέδιδαν αφιερώνοντας χρυσαφικά ως τάματα στις εικόνες με τις οποίες είχε γεμίσει το σπίτι της. Με τις εισφορές και δωρεές των πιστών, δημιούργησε ένα γηροκομείο στη Μάνδρα Αττικής, με το όνομα: «Παναγία Φανερωμένη».


    Ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν ότι για να δεχτεί οποιονδήποτε ηλικιωμένο ως τρόφιμο, του έπαιρνε τη σύνταξη αλλά και όλη του την περιουσία. Οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης στο ίδρυμα ήταν κάτι περισσότερο από τραγικές αλλά το γεγονός αυτό, δεν επηρέασε καθόλου τον κόσμο καθότι εκατοντάδες άνθρωποι την επισκέπτονταν καθημερινά και της ζητούσαν να τους θεραπεύσει και να κάνει θαύματα.

    Οι δημοσιογράφοι αρχίζουν να ξεσκεπάζουν την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω
    Το 1980 οι δημοσιογράφοι Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και ο Κώστας Χαρδαβέλλας, αποκαλύπτουν στην εκπομπή τους την τεράστια περιουσία της, η οποία αποτελείται από σπίτια, οικόπεδα, και χωράφια σ’ όλη την Ελλάδα. Ακίνητα στο Αιγάλεω και το μοναστήρι-φρούριο στη Μάνδρα Αττικής. Η αξία τους αγγίζει τα 400 εκατομμύρια δραχμές ενώ τις τεράστιες εκτάσεις, τις καλλιεργούσαν αφιλοκερδώς οι πιστοί. Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, κάθεται στο σκαμνί αφού έχει προηγηθεί επερώτηση στη Βουλή για το ίδρυμά της. Οι καταγγελίες τότε είχαν συγκλονίσει. Σε μια από τις δίκες, ο επιθεωρητής του υπουργείου Κοινωνικών υπηρεσιών, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «πότιζαν με υπνωτικά τους γέρους και τις γριές, που δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τα κρεβάτια τους. Ήταν ακίνητοι και σκελετωμένοι και περίμεναν τον θάνατο». Ακόμα και όταν ακούστηκαν τέτοιες σκληρές καταγγελίες, οι οπαδοί της Αθανασίας δεν πτοήθηκαν. Της ασκείται ποινική δίωξη για κακούργημα αλλά αθωώνεται. Γενικά απ’ όλα τα δικαστήρια έφευγε με απαλλακτικές αποφάσεις.


    Τον Μάρτιο του 2013, το lamiareport δημοσιεύει μια φωτογραφία της «Αγίας» όπως είναι σήμερα, καθηλωμένη στο αναπηρικό καροτσάκι, ενώ έχει υποστεί πολλά εγκεφαλικά επεισόδια. Έχει μειώσει της δημόσιες εμφανίσεις της, εξακολουθεί όμως να διατηρεί τις περίφημες κουμπαριές της με πολλές και ισχυρές οικονομικά οικογένειες της Αθήνας, που τους έχει βαπτίσει παιδιά. Οι βοηθοί της απλώς την περιφέρουν ανάμεσα στους πιστούς και «ερμηνεύουν» τους ακατάληπτους ήχους που βγαίνουν από το στόμα της. Παρότι είναι ευρέως γνωστό πως τα μηνύματα από την Παναγία ήταν ψεύτικα, υπάρχει στα αλήθεια ακόμη κόσμος, τόσες δεκαετίες μετά, που την θεωρεί στ’ αλήθεια Αγία. Έκπληξη προκαλεί το ότι κάθε Σάββατο, πλήθος κόσμου συρρέει στο ειδικά διαμορφωμένο παρεκκλήσι της, για να την προσκυνήσει…

  38. Ο/Η laskaratos λέει:

    Πέσαμε από τα σύννεφα

    http://www.mag24.gr/lamia-giati-o-mitropolitis-fthiotidas-nikolaos-ypodechthike-ton-michaloliako-tis-chrysis-avgis/

    Λαμία: Γιατί ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος υποδέχθηκε τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής;
    Μαΐ 14, 2018

  39. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://bankingnews.gr/index.php?id=353576

    Η δίκη Φουρλεμάδη αποκαλύπτει τέρατα με το ΕΣΠΑ από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας

    Νίκος Καρούτζος

    7/02/2018 – 20:49 Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2018 – 13:55

    Τι προκύπτει από τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, τα 7 εκ ευρώ που καλείται να επιστρέψει η Μητρόπολη Φθιώτιδας και τα δώρα του Δήμου Λαμίας

    Σημεία και τέρατα με κυνική ομολογία διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και Ευρωπαϊκών κονδυλίων από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας προκύπτουν από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση με τα σάπια κοτόπουλα (η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου) με βασικό κατηγορούμενο τον κ. Δημήτρη Φουρλεμάδη τέως διευθύνοντα σύμβουλο του Alpha και τα τελευταία χρόνια ιερέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος πήρε χρήματα από το ΕΣΠΑ για κάποιο έργο αλλά τα χρησιμοποίησε για άλλο σκοπό, με αποτέλεσμα τώρα να καλείται να επιστρέψει 7 εκ ευρώ. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος που μετείχε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δεν αντέδρασε καθόλου στις αναφορές του Αρχιεπισκόπου.

  40. Ο/Η του κώλου λέει:

    Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

    Ιστορική ημέρα για την Πρωτεύουσα της Φθιωτικής γης και την Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος ήταν η 25η Αυγούστου 2018, καθώς η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2018», πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πόλη μας.

    Αρχικά ο κ. ΠτΔ συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου επισκέφθη τον Αρχαιολογικό χώρου του Κάστρου της Λαμίας, όπου ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη και την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Φθιώτιδος – Ευρυτανίας κα Έφη Καράντζαλη.

    Ακολούθως περίπου στις 1:00 το μεσημέρι ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος επεσκέφθη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

    Τον κ. Πρόεδρο και την συνοδεία του ανέμενε στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου ο Ποιμενάρχης μας όπου και τον υπεδέχθη μετά πάσης τιμής και εγκαρδιότητος.

    Για αρκετή ώρα στην αίθουσα του Θρόνου ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Πρόεδρο και την κα Κονιόρδου κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την μεγάλη Ποιμαντική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως μας προς όλους του τομείς.

    Ο Σεβασμιώτατος εις ανάμνησιν της Επισήμου επισκέψεώς του επέδωσε στον κ. Παυλόπουλο μια περίτεχνη ασημένια εικόνα του αγίου Νικολάου, συλλεκτικής αξίας, συνοδευόμενη από την Αρχιερατική του ευχή για την από Θεού δύναμη εις τα σπουδαία καθήκοντά του. Στην κα Υπουργό και στην συνοδεία του κ. Προέδρου επέδωσε ως ενθύμια Ιερές Εικόνες του Πολιούχου της πόλεως μας αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

    Προ της αναχωρήσεως του ο κ. Πρόεδρος ξεναγήθηκε στους χώρους του Επισκοπείου, προσεκύνησε εις το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας και εθαύμασε το Ιερά εκθέματα του Κειμηλιαρχείου, το οποίο στεγάζεται στο Ισόγειο της Μητροπολιτικής κατοικίας.

    Ο κ. ΠτΔ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και την ευαρέσκεια του προς τον Σεβασμιώτατο δια το μεγάλο έργο της περισυλλογής και διασώσεως της Πολιτισμικής, Ιστορικής και Εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς, ένα έργο το οποίο από ετών έχει ξεκινήσει η Ιερά Μητρόπολίς μας.

    Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος μετέβη στο Δημοτικό Μέγαρο, το οποίο ευρίσκεται έναντι του Επισκοπείου.

  41. Παράθεμα: Εκδικάζεται στο Εφετείο η δίκη του Αθωνίτη εφημέριου του (διώκτη της ομοφυλοφιλίας) Άνθιμου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  42. Ο/Η laskaratos λέει:

    Από τις συνεχείς επαφές Χρυσαυγιτών και Συριζαίων (και των ΝΔ βεβαίως), δεν θα μπορούσε να λείψει και ο φέρελπις ευλαβής νέος της Αριστεράς

    https://efthia.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83/

    Στο Μητροπολίτη Φθιώτιδας ο Γιάννης Σαρακιώτης

    Το Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο επισκέφθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, με σκοπό να συζητήσουν τόσο για το έργο της Ιεράς Μητρόπολης όσο και για πρωτοβουλίες του Βουλευτή στο κοινοβούλιο.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Σεβασμιώτατο για το έργο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και τον ρόλο τον οποίο έχει αναλάβει ως μέλος του εν λόγω θεσμού.
    ………………………

  43. Ο/Η laskaratos λέει:

    Συγκλονισμένη η Φθιώτιδα από την εκδημία του Μητροπολίτη της

    Στις 11 το πρωί την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζεται να γίνει η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος.

    28 Ιουλ. 19

    Στις 11 το πρωί την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζεται να γίνει η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος που εκδήμησε εις Κύριον σήμερα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με πιθανότερο αυτό να γίνει είτε την Κυριακή το απόγευμα είτε τη Δευτέρα το πρωί, στο Μητροπολιτικό ναό της Λαμίας.

    Το σύνολο των πολιτικών παραγόντων της περιοχής με ανακοινώσεις τους σκιαγραφούν την για 23 χρόνια διακονία στη Φθιώτιδα του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Νικολάου Πρωτοπαπά και περιγράφουν το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω του καθώς επίσης και τη μεγάλη του προσφορά στην περιοχή.

    Το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που αφήνει πίσω του ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόλαος, υπογραμμίζει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αγαπητός σε λαό και κλήρο, αφήνει ανεξίτηλο πνευματικό αποτύπωμα, καθώς και πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο».

    Ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωση του μιλά για το τεράστιο κοινωνικό και εκκλησιαστικό έργο που προσέφερε και συμπληρώνει: «Στάθηκε δίπλα σε όσους είχαν πραγματική ανάγκη. Μας ενέπνευσε με τη σύνεση, τη μετριοπάθεια, την ταπεινότητα και την αγάπη του προς την πατρίδα και τη Φθιώτιδα.Το έργο και η διακονία του θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Η Φθιώτιδα θα τον θυμάται για πάντα».

    Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σημειώνει πως «ο επί 23 χρόνια Μητροπολίτης Φθιώτιδας με την άσβεστη φλόγα για προσφορά που τον διέκρινε, με την ισχυρή προσωπικότητά του και τη βαθιά πνευματικότητα του άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη θρησκευτική ζωή του τόπου» ενώ τον περιγράφει ως έχοντα «χαλύβδινη βούληση και ατσάλινη θέληση».

    Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και νέος δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος σημειώνει πως «στις πάνω από δύο δεκαετίες ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα στην τοπική εκκλησία και αφήνει πίσω του ένα πλούσιο κοινωνικό φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο», ενώ συμπληρώνει πως «στάθηκε δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη».

    Ο πρώην υπουργός – βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος σημειώνει πως «ο αείμνηστος μητροπολίτης υπήρξε πρότυπο ιεράρχη σεμνός, ταπεινός, φιλάνθρωπος, μια εξαίρετη προσωπικότητα με ξεχωριστό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και διαρκές ενδιαφέρον για το ποίμνιό του» και μάλιστα τον χαρακτηρίζει ως «παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη».



    • Μα τόσο χάλια ήταν ο Φθιώτιδος;
      Ύμνοι αλλά και αποκαλύψεις εις βάρος του από τον Σωτήριον Τζούμαν (τελευταίος δεξιά τω βλέποντι)

      Θα λείψει από την Εκκλησία ο Φθιώτιδος Νικόλαος!

      Θα λείψει από την Εκκλησία ο Φθιώτιδος Νικόλαος!
      Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2019 από Angel

      ++++++++

      Τα έτη Αρχιεπισκοπείας Σεραφείμ γνωρίστηκα περισσότερο μαζί του χάρη και στον θείο μου αείμνηστο πατέρα Δημήτριο Τζούμα, Αρεοπαγίτη επί τιμή, με τον οποίο είχε ιδιαίτερα σύνδεσμο! Ακόμη και όταν πέρασε μία μπόρα όταν διηύθυνε τον Ρ/Σ της Εκκλησίας επειδή επέτρεψε την προβολή ενός υποψηφίου πολιτικού από τον Εκκλησιαστικό φορέα, βάλθηκαν κάποιοι να του βγάλουν τα μάτια! Προσωπικά ήμουν στο πλευρό του και πήρα ευθέως θέση δημοσίως και τον στήριξα!
      Το αυτό έπραξε και π. Δημήτριος Τζούμας ο οποιός συνδεόταν ιδιαιτέρως με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ! Είχε ηρεμήσει με την πειθώ του την τρικυμία που σχηματίσθηκε τότε εναντίον του Νικολάου. Μάλιστα εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση και ζήτησε από τον Μακαριστό Σεραφείμ να τον προωθήσει σε Μητροπολίτη!
      Και το 1996 κατάφερε χάρη στην επιμονή και του Γέροντα Θεσσαλονίκης ( Αλεξανδρουπόλεως τότε) να εκλεγεί στην επίζηλη Μητρόπολη Φθιώτιδος, διαδεχόμενος έναν Άγιο και Φιλάνθρωπο Επίσκοπο της Εκκλησίας μας τον Δαμασκηνό.

      ++++++++++++++

      Ο πρώτος πειρασμός ήταν κατά την εκλογή του. Επειδή είχε θέσει υποψηφιότητα για την Μητρόπολη Φθιώτιδος και ο τότε Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιγνάτιος Σάπιος, δεν το είχε δεχθεί με καλό μάτι! Και παρά την πανηγυρική εκλογή του στοχοποίησε έκτοτε τον εν λόγω κληρικό. Το αυτό έπραξε ακολουθώντας το παράδειγμα του Νικολάου και έτερος Αρχιερεύς που υπηρέτησε κοντά του, ο οποίος όχι μόνο στοχοποίησε κληρικό της επαρχίας στην οποία εξελέγη επειδή «τόλμησε» ο αθεόφοβος να θέσει υποψηφιότητα και αυτός κόντρα στη δική του, αλλά εν μέσω Τεσσαρακοστής και μάλιστα μια αναπνοή προ της Μεγάλης Εβδομάδος τον απέπεμψε των καθηκόντων του. Ίσως γιατί λησμονεί ότι το τέλος όλων εγγύς!

      Το θέμα πάντως της υποψηφιότητας αυτής στάθηκε αφορμή να κρυώσουν για ένα διάστημα οι σχέσεις του με τον τότε τοποτηρητή της Μητροπόλεως Δημητριάδος Χριστόδουλο και να υψώσει τη φωνή του και να ασκήσει κριτική στον Χριστόδουλο όταν στη συνέχεια έγινε Αρχιεπίσκοπος.Το κράτησε Μανιάτικο, που λέμε.
      Δεν είχε ξεχάσει ότι ως τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος ο Χριστόδουλος είχε ενθαρρύνει την υποψηφιότητα του τότε Πρωτοσυγκέλλου και δεν τον είχε «αποτρέψει», όπως επιθυμούσε ο Νικόλαος, λησμονώντας προφανώς το «όστις Επισκοπής ορέγεται ωραίου έργου επιθυμεί»!

      Ο τρίτος πειρασμός ήταν όταν ο Μακαριστός Νικόλαος αποφάσισε προ ολίγων ετών, σε συνεννόηση φυσικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – τον οποίο παρακίνησαν εξωθεσμικές δυνάμεις και άτομα του περιβάλλοντός του- να προωθήσει κληρικό μεγάλης ηλικίας της Μητρόπολης Φθιώτιδος σε κενή Μητρόπολη της Δ. Μακεδονίας.
      Οι εξελίξεις ασφαλώς δεν ήταν ευνοϊκές για το εγχείρημα του Νικολάου παρά την Αρχιεπισκοπική εύνοια.
      Και τότε οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν με τον Μακαριστό Νικόλαο, σε σημείο που να μην ανταλάσσουμε έκτοτε ούτε καλημέρα.
      Αποκαταστάθηκαν στην κηδεία του αειμνήστου Γλυφάδας Παύλου.
      Ολίγον προ της εξοδίου ακολουθίας, βρεθήκαμε μέσα στο γραφείο του Αγίου Κωνσταντίνου: ο Σεβ. Φθιώτιδος Νικόλαος, ο Σεβ. Βρεσθένης Θεόκλητος, ο Σεβ. Κηφισίας Κύριλλος και ο Σεβ. Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος. Ο νεοεκλεγείς τότε Λαρίσης Ιερώνυμος ενώ εισήλθε στον χώρο του γραφείου αναχώρησε πρύμα μόλος είδε και μένα στην ομήγυρη-προφανώς … ίνα μη μιανθεί!
      +++++++++++++

      • Ο/Η Λαμιεύς λέει:

        για τον «Άγιο και Φιλάνθρωπο Επίσκοπο της Εκκλησίας μας τον Δαμασκηνό» του υπόδικου (μήπως έγινε η δίκη του παραδικαστικού και δεν την πήγρα χαμπάρι;) Σωτήρη Τζούμα, που διαδέχτηκε ο δεσπότης Νίκος. Η περιγραφή είναι του δεσπότη Κορινθίας Π.Καρανικόλα, αμυνόμενου για τη φιλενάδα του την κυρα Λούλα (Ευδοξία Μοναστηριώτη) με την οποία συζούσε ανοιχτά

        https://sueipas.blogspot.com/2008/04/blog-post_11.html

        ΙΣΤΟΛΌΓΙΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΎ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΎ..

        ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 11 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2008

        Οι … «συμπαραστάτριες» των αρχιερέων μας!

        Ο πρώην μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων κατηγορήθηκε απ’ τον τοπικό τύπο της περιφέρειάς του ότι συζεί με συγκεκριμένη γυναίκα η οποία και έκανε κουμάντο στα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα της μητροπόλεως!
        Απολογούμενος, συνέταξε μια αναφορά άκρως αποκαλυπτική για τα εκκλησιαστικά μας πράγματα:

        «… Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε την κυρίαν Πιπίδου … Ένας άλλος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Παρθένιος, είχε την κυρίαν Χαρίκλειαν … Ο Αρχιεπίσκοπος και συμβασιλεύς Δαμασκηνός είχε την κυρίαν Τασίαν… Ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος είχε δυο γυναίκας μετ’ αυτού, εκ των οποίων, μετά τον θάνατόν του, η μία επήγε κοντά εις τον Σάμου Ειρηναίον… Ο Αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος είχε μίαν όχι μόνον συμπαραστάτιδα αλλά και μασέρ δια τα αρθριτικά του … Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ είχε την κυρίαν Φρόσω, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος την κυρίαν Σαρίαν, ο Σιδηροκάστρου Βασίλειος την Κρυστάλλω, ο Φθιώτιδος Δαμασκηνός την Χαριτίνη …»!
        Κατά τ’ άλλα … εμείς είμαστε οι «πόρνοι»!

        ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΊ ΣΤΙΣ 9:49 Π.Μ.

        3 ΣΧΌΛΙΑ:

        Haris είπε…
        χαχαχαχα τι γελοίοι!!!
        14 Απριλίου 2008 – 6:59 π.μ.

        Ν.Α. Λάμπης είπε…

        Θυμοσοφία του Σεραφείμ προ 30ετίας(ενώπιόν μου, αλλ’ απευθυνόμενος σε παλιό του φίλο):

        «Μάς βαράει στο κεφάλι η αγαμία, Αλέκο!»

        Ένας παπάς, μα τί παπάς…

        7 Μαΐου 2008 – 9:19 π.μ.

        Aστερόεσσα είπε…

        Δε θα τους χαρακτήριζα ουδέποτε γελοίους, γιατί ενέδωσαν στον έρωτα και δη τον ‘ετεροφυλοφιλικό’, αφ’ ης στιγμής τα περισσότερα ερωτικά τους σκάνδαλα έχουν να κάνουν με τις ομοφυλοφιλικές τους σχέσεις. Και εν κατακλείδι ας αποφασίσουμε τι είναι αυτό ακριβώς που μας ενοχλεί; Η ομοφυλοφιλία των ιερέων; Τα παγκάρια; Όλες συλλήβδην οι ερωτικές τους σχέσεις;
        Κακώς κατά τη γνώμη μου δίνεται έμφαση και από τα ΜΜΕ σε τέτοια θέματα.
        Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι η ποινικοποίηση του έρωτα γενικώς από τους εκπροσώπους ιεροσύνης (ακόμη και μέσα στο γάμο θεωρείται ‘αμαρτία κατά παραχώρησιν’, κατά Παύλο με σκοπό την τεκνοποίηση) και η χειραγώγηση του ποιμνίου μέσω της απειλής του κολασμού της αμαρτίας και των ενοχών που δημιουργεί στους παραβάτες και εν γένει το λαθραίο και το μουλωχτό.

        20 Μαΐου 2008 – 4:53 μ.μ.

  44. Ο/Η laskaratos λέει:


    Ο αφορολόγητος θαυματουργός αγιος Βησσαρίων του μητροπολίτη Φθιώτιδος


    6.3.2007

    Ο αιδεσιμώτατος Βησσαρίωνας, εφημέριος του Καππαδοκικού Καρδίτσας, πιάνεται στα πράσα με το δάσκαλο. Το τρυφερό ζευγάρι το σκάει στην Αθήνα όπου με τα κέρδη από τις αρχαιοκαπηλίες (ασημένιο Ευαγγέλιο στα αραμαϊκά φερμένο το 1922 από τη Μικρασία, αδαμαντοποίκιλτο χρυσό δισκοπότηρο, εικόνες) στεγάζεται σε ιδιόκτητο διαμέρισμα. Ο δάσκαλος μεταβιβάζει την ερωτική φωλιά στο όνομά του και ο πανοσιώτατος αναγκάζεται να σπιτωθεί στο μοναστήρι. Η κοινή λογική λέει πως ο μικρόκοσμος της Εκκλησίας εγνώριζε και με το παραπάνω τον αυστηρώς ακατάλληλο βίο του αγίου κι ας μην τον είχε στείλει στον Εισαγγελέα. Ένα ολόκληρο χωριό επίσης ήξερε από πρώτο χέρι, κι όμως η υπόθεση κουκουλωνόταν για ένα χρόνο και ίσως και για πάντα αν δεν την αποκάλυπτε ένα ευσεβές σκανδαλοθηρικό έντυπο, που φοβήθηκε τη θεία τιμωρία και κυριεύτηκε από κρίση ειλικρίνειας.Όμως επικράτησε η Ομερτά! Ακόμη και οι παρδαλές εκπομπές της T.V. που εντρυφούν στην “Espresso” απέφυγαν να επωφεληθούν από ένα τόσο σκαμπρόζικο θέμα. Επικράτησαν θεσμικά κριτήρια. Εκτιμήθηκε προφανώς πως αν κλονιστεί η Εκκλησία Α.Ε., θα επέλθει γενικότερο κραχ σε βάρος όλων των εμπόρων της ανθρώπινης βλακείας.
    _____________________

    Αν δεν ήταν το πολυάριθμο κρατικό ιερατείο της Μητρόπολης Φθιώτιδος, οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές της ΝΔ (οι βουλευτές και τ.βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που του ξεσκόνιζαν τα παπούτσια, ο Μιχαλολιάκος και οι Χρυσαυγίτες τ.βουλευτές και Ευρωβουλευτές, δεν εμφανίστηκαν) , οι φιλαρμονικές και τα αγήματα που πληρώνουν οι φοροολογούμενοι, και το πολύ καμιά διακοσιαριά πιστοί, η κηδεία θα ήταν άδεια από κόσμο. Όμως περίσσεψαν στα μέσα ενημέρωσης οι γελοίες αναφορές για σoκ στην κοινωνία και για πάνδημο πένθος.

    https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5209839/i-dilosi-toy-kosta-mpakogianni-gia-ton-aifnidio-chamo-toy-mitropoliti-fthiotidas

    Η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη για τον αιφνίδιο χαμό του μητροπολίτη Φθιώτιδας
    «Υπήρξε ένας βαθιά μορφωμένος και δραστήριος ποιμενάρχης»
    27/07/2019

    https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/o-kyriakos-mitsotakis-gia-ton-fthiotidos-nikolao-afinei-anexitilo-pnevmatiko-apotypoma/

    Ο Κ. Μητσοτάκης για τον Φθιώτιδος Νικόλαο: “Αφήνει ανεξίτηλο πνευματικό αποτύπωμα”

    Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία (8) – Η μούμια Βησσαρίων

    Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία (8) – Η μούμια Βησσαρίων
    22/01/2009

    (Το χρονικό μιας ημιτελούς αγιοποίησης)

  45. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών


    Το νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Σεβασμιότατο Συμεών καλωσορίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης με επιστολή του προς τον ίδιο. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

    Σεβασμιότατε,

    Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου για την άξια εκλογή σας ως νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας. Στο πρόσωπό σας η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επαναβεβαίωσε τις αξίες και το πνευματικό έργο, το οποίο επιτελεί. Εύχομαι να εκπληρώσετε το όραμά σας, όσον αφορά την αποστολή της Ιεράς Μητρόπολης, ενδυναμώνοντας τη φιλανθρωπική δράση και την κοινωνική προσφορά της.

    Πάντα Άξιος.

    Με εκτίμηση,

    Ιωάννης Σαρακιώτης

    Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας

  46. Παράθεμα: Τα Καμένα Βούρλα τράβηξαν τη μάσκα του δεσπότη Λαμίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  47. Ο/Η laskaratos λέει:

    Θεωρώ το παραπάνω άρθρο προφητικό και παρακαλώ την Ιερά Σύνοδο να επιληφθεί.
    Ευχαριστώ

    https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-10/%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%94%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%8D.jpg?itok=HPqBdrPc

    23.10.2020

    Έφτασε στις φυλακές Δομοκού η Χρυσή Αυγή

  48. Παράθεμα: Oι φτηνιάρικες ιερές δημόσιες σχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.