Το Μεγάλο Πατριωτικό Φαγοπότι [8] – Το Άκις

Απολογίαι και έρευναι – Συμπληρωματικαί   

Λοιπά Πατριωτικά  [1] [2] [3]  + [4] + [5] + [6] + [7] 

Νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
Πέντε επιπλέον πρόσωπα καλούνται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εμπλεκομένων στους 21.

Τα νέα πρόσωπα που έλαβαν κλήσεις από τον ανακριτή είναι:

 • Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού και γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, από τον οποίο ο Ακης Τσοχατζόπουλος ζητεί μετ’ επιτάσεως μέσω του ημερολογίου του να του επιστρέψει τεράστια χρηματικά ποσά
 • Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, το όνομα της οποίας ενεπλάκη λόγω των εμβασμάτων που έστελνε στην εταιρία Σαχπατζίδη
 • Ο ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου «Ιανός» Νίκος Καρατζάς, μετοχές του οποίου είχε αποκτήσει ο πρώην υπουργός, αλλά και
 • Δύο ακόμη πρόσωπα που φέρονται ότι είχαν ενεργό ρόλο στην αγοραπωλησία ακινήτων.

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτοί συνέδραμαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος του πρώην υπουργού, χρήμα που προήλθε από δωροδοκίες για την σύμβαση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ΤOR-M1 και τα υποβρύχια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα νέα κατηγορητήρια που συνέταξαν οι αρχές, τα οφελήματα που φέρεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 57.082.732 ευρώ!

Συμπληρωματικές απολογίες από τους προφυλακισθέντες
Για την ίδια υπόθεση, όμως, συμπληρωματικές απολογίες θα δώσουν και οι ήδη προφυλακισμένοι εμπλεκόμενοι, καθώς η ανακριτική έρευνα και το άνοιγμα λογαριασμών έχουν εντοπίσει στοιχεία που αφορούν νέες εταιρίες, όπως η P&A Investment και η Norris A.E., ενώ αρκετές είναι και οι εταιρίες που ήλεγχε ο κατηγορούμενος Γεώργιος Σαχπατζίδης, που φέρεται ότι ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του Νικόλαου Ζήγρα, όταν εκείνος έκανε πίσω για λόγους υγείας.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται στα κατηγορητήρια των ανακριτικών αρχών για τον ρόλο κάποιων κατηγορουμένων: «Μετερχόσασταν διάφορες πράξεις νομιμοποίησης της παράνομης περιουσίας, είτε αποκρύπτοντας είτε μετατρέποντας είτε κατέχοντας είτε αποκτώντας είτε διαχειριζόμενοι μέρος της παράνομης περιουσίας αυτής, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από την παράνομη πράξη της δωροδοκίας του πρώην υπουργού».

Έρευνες στη Θεσσαλονίκη
Έρευνες σε έξι διαμερίσματα αλλά και σε γραφεία εταιρειών που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γιώργου Σαχπατζίδη έγιναν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από άνδρες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 5 Ηλεκτρoνικούς Υπολογιστές, 4 σκληρούς δίσκους και 10 USB, τα οποία έχουν δοθεί ήδη στις δικαστικές αρχές για διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές για τον συγκατηγορουμένο του πρώην υπουργού είναι πιθανό να οδηγήσουν σε άλλη δικογραφία με νέα πρόσωπα.

(Latest) Νέος γύρος για Τσοχατζόπουλο
Προθεσμίες για την ερχόμενη εβδομάδα πήραν οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι πέρασαν σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου. Το Σαββατοκύριακο όλοι όσοι κρατούνται στον Κορυδαλλό θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή για να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, πέρασε πρώτος το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου νωρίς το πρωί. Ζήτησε λίγο χρόνο για να προετοιμάσει την απολογία του, καθώς κατηγορείται και αυτός για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών και άλλοτε στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο, οι Αρχές καταλογίζουν ότι:

 • Από το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2000 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2010 κατείχε και απέκρυψε το ποσό των 1.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του πρώην υπουργού
 • Από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος του ποσού της παράνομης περιουσίας, τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκίες του πρώην υπουργού με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Σμπώκος έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι θα μιλήσει ενώπιον των αρχών όταν τον καλέσουν.

Η μόνη που δεν παρουσιάστηκε ήταν η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, ο δικηγόρος της οποίας ζήτησε προθεσμία για τις 8/10, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ερωτηθεί στην απολογία της για τις γκρίζες ζώνες που έχουν προκύψει από τον έλεγχο των οικονομικών της, όπως προκύπτει από το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ενώ ασάφειες υπάρχουν και στην περίπτωση της Αρετής Τσοχατζόπουλου, καθώς από τον έλεγχο προκύπτει μεγάλη ψαλίδα μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων της και των καταθέσεών της για μία τετραετία.

[Megatv.gr]

This entry was posted in Ασμοδαίος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Το Μεγάλο Πατριωτικό Φαγοπότι [8] – Το Άκις

 1. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Βουλή: Πρωτοφανής φραστική επίθεση Μεϊμαράκη προς Παυλόπουλο

  Διαψεύεται από τον Πρόεδρο της Βουλής και τον βουλευτή της ΝΔ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2012 15:12 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27/09/2012 18:23

  Ένα πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο φέρεται να διημείφθη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ του Προέδρου του Σώματος κ. Ευ. Μεϊμαράκη και του βουλευτή της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου. Ο κ. Μεϊμαράκης, ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος βγήκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Ν. Χατζηνικολάου, φέρεται να του είπε: «Σε άκουσα το πρωί που βγήκες στον Χατζηνικολάου να του γλύψεις τον π….. Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος».

  Η φράση κυκλοφόρησε γρήγορα και έγινε θέμα συζήτησης στους διαδρόμους της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Παυλόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά ότι ειπώθηκαν οι ακραίες αυτές εκφράσεις. Κατά την δική του εκδοχή ο διάλογος μεταξύ τους είχε ως εξής:

  – Μεϊμαράκης: «Γιατί ρε Προκόπη πήγες το πρωί και έγλειφες τον Χατζηνικολάου;».
  – Παυλόπουλος: «Πού το κατάλαβες αυτό ρε Βαγγέλη;».
  – Μεϊμαράκης: «Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για το εκρηκτικό του χαρακτήρα μου;».
  – Παυλόπουλος: «Αυτό κατάλαβες;».
  – Μεϊμαράκης: «Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντί μου».
  – Παυλόπουλος: «Εγώ δεν γλείφω τον Χατζηνικολάου, άρα δεν με αφορά».

  Όταν πάντως ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Μεϊμαράκης από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αρκέστηκε να σχολιάσει: «Δεν έχω ιδέα για τι μου μιλάτε…».

  Καθυστερημένη διάψευση

  Μετά από πολλές ώρες εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής η εξής διάψευση: «Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο τον δήθεν μεταξύ τους διάλογο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο».

  Μάλιστα σύμφωνα με νεώτερη εκδοχή από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής, η όλη σκηνή ήταν η εξής: τον πλησίασε ο κ. Παυλόπουλος στην Ολομέλεια και δήθεν τον ρώτησε εάν τον άκουσε το πρωί στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να μην του απάντησε τίποτα και αρκέστηκε σε ένα απαξιωτικό νεύμα του στυλ «μην με απασχολείς».

 2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Σκατομαλ… έλα έξω»

  Προσερχόμενος στην συνεδρίαση ο κ. Κοραντής στράφηκε προς τον κ. Μεϊμαράκη για να του πει «καλημέρα» και ο πρώην υπουργός του φέρεται να του απάντησε οργισμένος: «Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εμβρόντητος παρακολουθούσε τον κ. Μεϊμαράκη να τον καθυβρίζει, ενώ οι παριστάμενοι βουλευτές «πάγωσαν».

  Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου: «Σκατομαλ…, καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γ…», ενώ ο κ. Κοραντής τον κοιτούσε κάνοντας τον σταυρό του! Ο κ. Μεϊμαράκης διατύπωσε αιχμές για διαρροές περί δήθεν ύπαρξης στοιχείων εις βάρος του τα οποία υποτίθεται ότι διαθέτει ο κ. Κοραντής από την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ, κάτι που διαψεύδει ο τελευταίος λέγοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ή φοβάται, ή φαντάζεται ή και τα δυο», επισημαίνοντας ότι «εγώ λειτούργησα ως διοικητής της ΕΥΠ σύμφωνα με το νόμο και ως τέως διοικητής με τον ίδιο τρόπο και ας αφήσει τα παραμύθια…».

  Κατόπιν όλων τούτων, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ σε συνεννόηση με τον κ. Καρατζαφέρη έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο κάνοντας λόγο για πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη συμπεριφορά. Αργότερα επισήμως ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε: «Δεν λέω ούτε καλημέρα σε όσους θέλουν να με πάνε στην προανακριτική και λένε ότι τα πήρα», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την οργισμένη αντίδρασή του

 3. Ο/Η Ένας λέει:

  Τα ονόματα αφορούν στη λίστα που έγινε γνωστή ως εκείνη των «32 πολιτικών προσώπων» που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος.

  Για τους περισσότερους έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο zougla.gr, τα ονόματα των πολιτικών που ερευνώνται είναι 36 και είναι τα ακόλουθα:

  Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
  Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής ΝΔ, πρώην δήμαρχος Αθηνών.
  Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής.
  Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός
  Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού.
  Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
  Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
  Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ.
  Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
  Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ.
  Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
  Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ.
  Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας.
  Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία.
  Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά.
  Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
  Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους.
  Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ.
  Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ.
  Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ.
  Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ.
  Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
  Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ.
  Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ.
  Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.
  Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
  Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.
  Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
  Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.
  Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
  Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.
  Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
  Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης.
  Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
  Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείρηση
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231215015

 4. Ο/Η Γιεγιές λέει:

  Μερικά πράγματα δεν είναι καθόλου καινούρια σε αυτή τη χώρα…

  ΔΙΑΦΘΟΡΑ – ΔΙΑΠΛΟΚΗ
  Πώς η βυζαντινή κοινωνική παθογένεια αναγεννήθηκε κατά την τουρκοκρατία κι επιβιώνει στη σύγχρονη Ελλάδα

  http://hypnovatis.blogspot.de/2012/09/h.html

 5. Ο/Η Mits Sisis λέει:

  Έγινε έλεγχος και στο κενό διόρωφο διαμέρισμα επί της οδού Μιαούλη στην Αρετσού; 500 τετραγωνικά επί 9000 το μέτρο (τιμή πώλησης στην συγκεκριμένη γρανιτένια οικοδομή προ κρίσης) ,είναι καλή επένδυση για το μέλλον….

 6. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Διατί κατηγορείτε τον Άκην; Υπάρχουν και εκείνοι που έδιδαν αγώνας δια να βγη ο Άκης νικητής από την αναμέτρησιν έναντι του Σημίτου! Υπάρχουν και μερικοί που έπιναν νερό εις το όνομά του παρ’ολίγον ανδρεοπαπανδρεϊκού διαδιόχου! Υπάρχουν και μερικοί που έδωσαν αγώνας σε αυτόν τον τόπον για την Δημοκρατίαν και την Προοδευτικήν Παράταξιν! Ο Άκης ουδέποπε εκπίπτει.Όχι εις την κατάργησιν της κληρονομίας του Ανδρέου!

 7. Ο/Η Nick the Greek λέει:

  Για τα δήθεν 600 δις του Αρτέμη Σώρρα

  http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/10/02/%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5-%cf%83%cf%8e%cf%81%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%bd%cf%84/

  Ο κ. Καρυώτης δεν είναι καθηγητής αλλά Λέκτορας στο Towson University (που βρίσκεται στην πολιτεία Maryland ) και όχι στο University of Maryland

  Theodore (Ted) Kariotis

  Department of Economics
  Stephens Hall – 316Q
  (410) 704-3265
  tkariotis@towson.edu

  – Εξαρχής ο κ Σώρρας ίδρυσε δυο εταιρίες «END». Μια με έδρα στην Ελλαδα (Τρίπολη) και επωνυμία “Ellas Never Die” αλλιώς “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” (Hellas never dies …) και η άλλη με επωνυμία “End National Debt” με έδρα στην Αμερική. Η πρώτη είναι εκείνη που έχει τις 4 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και λέει ότι θέλει να εξοφλήσει με αυτές το συνολικό χρέος δημοσίου και ιδιωτών ενώ η δεύτερη είναι εκείνη που λέει ότι θέλει να δώσει χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση να εξαγοράσει το Ελληνικό δημόσιο χρέος, να αγοράσει εκτάσεις στα κατεχόμενα μέσω της Τράπεζας Γης του κ Σώρρα και να δανείσει χρήματα σε όλες τις καταπιεσμένες χώρες (24 για την ώρα)

  – Σύμφωνα με την «END», βάση της σύμβασης συγχωνεύσεως της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική, 4 μέρη από το παθητικό εξαιρέθηκαν από την εκκαθάριση και μπήκαν ατόφια (1.1.1933) σε λογαριασμό και συγκεκριμένα 298 χρυσά γαλλικά φράγκα ανα μετοχή. Αυτά τα μερίδια του παθητικού κατατέθηκαν σε λογαριασμό επειδή η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά ο λογαριασμός φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Συνεπώς, η ορθή αξία της εκάστοτε μετοχής πρέπει να είναι περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ όπως την υπολόγισε ο Γιώργος Νικολίδης, Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά

  – Η ΔΟΥ δεν βεβαίωσε ποτέ τίποτα, οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής δεν ρευστοποιήθηκαν και ούτε ξέρουμε αν θα ρευστοποιηθούν ποτέ, φόρος δωρεάς δεν καταβλήθηκε και έτσι δεν υπάρχει καμία χρηματική δωρεά προς την πρώτη «END» και ούτε κεφάλαια για την αγορά των ομολόγων του Αμερικάνικου Δημοσίου αξίας τουλάχιστον 650 δις δολαρίων (αφήνουμε στην άκρη την δήλωση ότι ο Σώρρας έχει τρισεκατομμύρια σε αμερικάνικα ομόλογα και μετρητά τα οποία διατεθεί για την σωτηρία του ελληνισμού και καταπιεσμένων χωρών). Συνεπώς, αυτά τα ομόλογα είτε δεν υπάρχουν είτε δεν αγοράστηκαν από τον κ Σώρρα που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης τους αλλά δεν εμφανίζεται στο περιοδικό forbes ως από μακριά ο πλουσιότερος άνθρωπος στο πλανήτη. Ο πρώτος στην συγκεκριμένη λίστα είναι ένας φουκαράς από το Μεξικό με περιουσία μόλις 69 δις .

  Rank Name Net Worth Age Source Country of Citizenship
  1
  Carlos Slim Helu & family $69 B 72 telecom Mexico

  – Βάσει των δανειακών συμβάσεων, δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας για την εξαγορά του χρέους της από οποιονδήποτε αλλά η σύμφωνη γνώμη των δανειστών που έχουν δικαίωμα να το κάνουν ότι θέλουν. Η Ελλάδα, λένε οι συμβάσεις, δεν μπορεί να δανειστεί από αλλού αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να αγοράζεις εσύ το χρέος (αν βρεις τους δανειστές και θέλουν να σου πουλήσουν) ή να της χαρίζεις χρήματα υπό μορφή δωρεάς, επενδύσεων κλπ

  – Ο λογιστικός έλεγχος από κάποια επιτροπή στα πρότυπα του Ισημερινού δεν έχει καμία αξία γιατί η Ελλάδα παραιτήθηκε από την προστασία του διεθνούς δικαίου και όπως είπαμε από την ασυλία της περιουσίας της. Μόνο εάν δικαστούν οι σχετικές μηνύσεις που καιρό εκκρεμούν στην δικαιοσύνη και βάση των οποίων μέρος του χρέους είναι προϊόν εγκληματικής πράξεως βγαίνει άκρη. Ενδεικτικά

  – Και το 2011 όταν πρωτοεμφανίστηκε η υπόθεση Σώρρας και το 2012 όταν επανεμφανίστηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας ύψους 6 δισ ευρώ το 2011 και 11,5 δις ευρώ τώρα, το 2012.

  – Οι τωρινοί βουλευτές δεν είναι εκλεγμένοι αλλά διορισμένοι και έτσι παράνομοι και αυτοί και η κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τους σωτήρες της «END», οι οποίοι δηλώσαν κιόλας ότι ξέρουν ποιος, πότε και πως έφερε την Ελλάδα εδώ άλλα δεν πρόκειται να αποδώσουν ευθύνες .

  Συμπέρασμα ;;; Για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ Σώρρας φακελώσε τους Έλληνες δανειολήπτες. Από εκεί και πέρα, κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ή χωρίς καθόλου κόλλυβα

 8. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «Νεκρός στην Ινδονησία συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου
  15:10, 08 Οκτ 2012 | tvxsteam tvxs.gr/node/107954

  Νεκρός εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα ο Βλάσης Καμπούρογλου, επιχειρηματίας-εκπρόσωπος της off-shore Drumillan, η οποία εμπλέκεται στις μίζες προς το υπουργείο Άμυνας για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR-M1. Ως αποδέκτης της μίζας εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

  Την είδηση του θανάτου του Βλάση Καμπούρογλου επιβεβαίωσε τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και ο Ελληνας πρέσβης στην Ινδονησία.

  Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του. Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για αυτοκτονία του επιχειρηματία….»

  ΥΓ Η κριση ως ευκαιρια: Παρα το λυπηρο του θεματος, εχω αρκετο υλικο οχι για ενα σεναριο αλλα για τριλογια ταινιων με προσωρινους τιτλους
  » Ο ωραιος Μπρουμελ και τα «ξαδελφια» του Ι, ΙΙ & III»
  Ι Μοδιανο, ο ΠΑΟΚ και τοΠΑΚ-ι
  ΙΙ Οτι ωρα θελεις εσυ …Προεδρε
  ΙΙΙ Μ’ αδικησε ενας…. βοσκος

 9. Ο/Η gold price λέει:

  Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία της στον ειδικό ανακριτή Γαβ. Μαλλή, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν Μολντενάουερ, που κλήθηκε να λογοδοτήσει για εμπλοκή της στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

 10. Παράθεμα: Έβδομη αναβολή για τη Χρυσαυγίτισα Σκορδέλη « crockorozistas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.