Το μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι [2]

Όταν ξεστομίζεις την πραγματικότητα που ζεις, αποκαλείσαι ηθικολόγος, όταν τα βλέπεις και δεν βγάζεις άχνα διότι φταίει γενικώς κι αορίστως ο…προσωρινός  καπιταλισμός και σκοπό έχεις μόνο το όραμα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, θεωρείσαι αντισυστημικός, επαναστάτης, μαρξιστής, μα κυρίως… Τίμιος Αριστερός.


Μέρος [1]  

Υποδομές

Υπερτιμολογήσεις και πάρτι στα μικρά έργα Φούσκωναν υπερβολικά τις δαπάνες με έκτακτες μισθοδοσίες και εμφάνιζαν αυξημένες ανάγκες για να μεγαλώνουν τα έργα των δήμων

Παραφουσκωμένα λειτουργικά έξοδα, έκτακτες μισθοδοσίες, δαπάνες που δεν προβλέπονται στις εγκρίσεις ήταν μόνο μερικά από τα κόλπα που χρησιμοποιήθηκαν στο πλιάτσικο των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατέθηκαν για έργα υποδομής.

Από τα πορίσματα των ευρωπαίων ελεγκτών προκύπτει ότι στα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής κατά το Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης την περίοδο 1993-1999 διαπιστώθηκαν περιστατικά παράνομων επιστροφών ΦΠΑ σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε Ρόδο και Καλαμάτα βρέθηκε να χρησιμοποιείται για δύο διαφορετικά έργα ακριβώς η ίδια κοινωνικοοικονομική μελέτη και ας είχε πληρωθεί μία για κάθε έργο.

Πάνω από τα μισά ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν δοθεί από το 1989 και μετά έχουν γίνει έργα υποδομής μεταφορών. Υπολογίζεται ότι οι κοινοτικοί πόροι που έχουν διατεθεί για αυτό το σκοπό τα τελευταία 22 χρόνια ξεπερνούν τα 18 δισ. ευρώ. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα που έφεραν νέες θέσεις εργασίας υπήρξαν και μεγάλες υπερβάσεις στο κόστος κατασκευής. Αυτό γινόταν είτε λόγω των ελλιπών μελετών που είχαν εκπονηθεί για αυτά τα έργα είτε επειδή παρουσιαζόταν επίτηδες μικρότερο κόστος έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότερα έργα σε ένα πρόγραμμα.

Εντύπωση σε έργα οδοποιίας – συγκεκριμένα σε τμήμα του ΠΑΘΕ – είχαν προκαλέσει στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο οι υπολογισμοί των εξόδων λειτουργίας της εθνικής οδού. Οπως ανέφερε σε έκθεσή του ανέρχονταν σε περίπου 36.400 ευρώ ανά χιλιόμετρο, «χωρίς απολύτως καμία τεκμηρίωση με σχετικά έγγραφα». Δεν ήταν η μόνη φορά που υποβάλλονταν ελλιπή στοιχεία για μεγάλα έργα. Από ελέγχους που είχαν γίνει σε όλα τα κράτη-μέλη το 1993, την τελευταία χρονιά του Α’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης προέκυπτε ότι μεγάλο μέρος των δικαιολογητικών που υποβάλλονταν προκειμένου να επιτευχθεί η πληρωμή προκαταβολών ή και τελικών πληρωμών δεν ήταν πλήρες, ενώ είχαμε και τις καθυστερήσεις. Σημειώνεται πως οι καθυστερήσεις στην κατασκευή των έργων ήταν ο πλέον συχνός λόγος για την αδυναμία απορρόφησης και ουσιαστικά την απώλεια των κοινοτικών πόρων. Ως πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ειδικοί αναφέρουν αυτό που συνέβη την άνοιξη του 2005 όταν οι αρμόδιοι δεν είχαν καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσουν τα προγράμματα οδικών αρτηριών και σιδηροδρόμων του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για την περίοδο 1994-1999, με αποτέλεσμα να χαθεί σχεδόν 1 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, οι παρατυπίες σε θέματα διαχείρισης κοινοτικού χρήματος αρχίζουν πριν από το 1989, προτού καλά καλά αρχίσουν τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης. Από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα επιτόπιοι έλεγχοι του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου αποκάλυψαν εσφαλμένους χειρισμούς ευρωπαϊκών πόρων 30 εκατ. δραχμών για το Λιμάνι των Χανίων καθώς και άλλες δαπάνες για έργα στον τομέα της καινοτομίας στην Κρήτη. Ενα από τα σημαντικότερα ευρήματα τότε ήταν ότι μερίδιο των κονδυλίων που σχετιζόταν με τα λειτουργικά έξοδα νέων εργαστηρίων είχε διατεθεί για άσχετους σκοπούς. Με έκπληξη οι ελεγκτές είχαν διαπιστώσει ότι από τα συγκεκριμένα κονδύλια εμπλεκόμενοι στο έργο είχαν επισκευάσει αυτοκίνητο (κόστος 600.000 δραχμές) και είχαν αγοράσει και αναμεταδότη ραδιοφώνου (περίπου 4 εκατ. δρχ.).

Ενα από τα πλέον συχνά κόλπα για το φούσκωμα των δαπανών ήταν η παρουσίαση αυξημένων αναγκών μέσω μελέτης, έτσι ώστε να γίνει το έργο μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται στην πραγματικότητα. Σε επίσκεψή τους στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας ευρωπαίοι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι ενώ η ημερήσια κατανάλωση νερού στην Ελλάδα έφτανε τα 197 λίτρα το 2008, στις προβλέψεις για έργα υδροδότησης που έγιναν είχαν υπολογιστεί τιμές από 375 έως 609 λίτρα. «Με αυτό τον τρόπο ανέβαζαν το κόστος του έργου», επισήμαναν.

Υπάρχουν βέβαια και εξόφθαλμες περιπτώσεις για τους ελεγκτές, όπως αυτή σε περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Ενώ οι τοπικοί άρχοντες είχαν λάβει χρηματοδότηση για να μειώσουν τις απώλειες του δικτύου ύδρευσης και το σχετικό έργο είχε ολοκληρωθεί, σε νέα σχέδια που υπέβαλαν για την αναβάθμιση των υποδομών υπολόγισαν τις απώλειες το ίδιο υψηλές σαν να μην είχε γίνει απολύτως κανένα έργο.

Υπήρχαν όμως και αστοχίες: αρκετά χρόνια μετά την κατασκευή φραγμάτων στη χώρα μας, συμπληρωματικές μονάδες επεξεργασίας που απαιτούνταν για να κάνουν τα έργα λειτουργικά έπρεπε να επανασχεδιαστούν και να κατασκευαστούν από την αρχή. Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερεί η λειτουργία των έργων, ενώ αυτά ήταν έτοιμα. Στην ίδια κατηγορία έργων εμπίπτουν και πολλές λιμνοδεξαμενές που κατασκευάστηκαν με κοινοτικό χρήμα ανά την επικράτεια, οι οποίες δεν κατέστησαν πλήρως λειτουργικές είτε λόγω λανθασμένων μελετών – αφού δεν καταφέρνουν να μαζεύουν νερό – είτε επειδή δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συμπληρωματικές υποδομές για τη μεταφορά του νερού.

Είναι γεγονός ότι η μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων για το περιβάλλον – στα οποία περιλαμβάνονται και η υδροδότηση και τα έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας – πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990. Κατά το Β’ ΚΠΣ έγιναν έργα αξίας 2,4 δισ. ευρώ, σε αντίθεση με το Α’ ΚΠΣ οπότε είχαμε απορροφήσει λίγο πάνω από 160 εκατ. ευρώ ενώ στο Γ’ ΚΠΣ μόλις που ξεπεράσαμε τα 2 δισ. ευρώ. Στα μεγαλύτερα έργα συγκαταλέγονται η αποκατάσταση της λίμνης Κάρλας και τα μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας στο Λεκανοπέδιο Αθηνών. «Μαύρο πρόβατο», το πρότζεκτ του Εθνικού Κτηματολογίου που άρχισε το 1996: μέχρι το 2002 δεν είχε ολοκληρωθεί και ας είχε κοστίσει μέχρι τότε τα διπλάσια χρήματα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί. (υπογραμμίσεις δικές μου)

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4738398

***

Σημ: Το άρθρο θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδιαίτερα… «συγκρατημένο». Ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα πίσω από φράσεις όπως:

 • «Παραφουσκωμένα λειτουργικά έξοδα, έκτακτες μισθοδοσίες, δαπάνες που δεν προβλέπονται στις εγκρίσεις…»
 • «Πάνω από τα μισά ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν δοθεί από το 1989 και μετά έχουν γίνει έργα υποδομής μεταφορών»
 • «σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα που έφεραν νέες θέσεις εργασίας υπήρξαν και μεγάλες υπερβάσεις στο κόστος κατασκευής.»
 • «οι υπολογισμοί των εξόδων λειτουργίας της εθνικής οδού. Οπως ανέφερε σε έκθεσή του ανέρχονταν σε περίπου 36.400 ευρώ ανά χιλιόμετρο, «χωρίς απολύτως καμία τεκμηρίωση με σχετικά έγγραφα»». 
 • «…έλεγχοι του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου αποκάλυψαν εσφαλμένους χειρισμούς…»

Advertisement
This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Το μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι [2]

 1. Ο/Η Κοκ λέει:

  Α στα διάλα κωλοέλληνες

 2. Ο/Η ataktos λέει:

  αφού είναι γνωστό πως το ελλαδησταν το κυριαρχούν δυο χρυσές οικογενείες (τρομαρα τους) μονοπωλιακά Λατσις ,Βαρδινογιαννης ..τα σούπερ κέρδη τους τους πάνε στην ubs της κολλητής τους .. αέρα κοπανιστό παράγουν .. φούσκες πρόκειται να σκασουν ..που θα πάει..τα μονοπώλια ωραία χτίζονται .. όταν καταρρέουν εκεί να δεις κλάμα και αίμα η κυρία

 3. Ο/Η Χρυσαυγίτης λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/ergodotis-pyrobolise-metanasti-kai-ton-kratise-kleidomeno-gia-na-mi-milisei?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=%CF%84v+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1

  Ένας εργοδότης στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου πυροβόλησε έναν μετανάστη εργαζόμενό του από το Πακιστάν, τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ, και επιχείρησε να τον κρατήσει κλειδωμένο μέσα σε δωμάτιο για να μην αποκαλύψει το περιστατικό.

  Σύμφωνα με την καταγγελία, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ο Κ.Μ. εργοδότης του Μπασίρ Τζαχανγκίρ αντί να του καταβάλει τα 300 ευρώ που είχαν συμφωνήσει ως μηνιάτικο τον επισκέφτηκε στη στάνη και άρχισε να πυροβολεί στο δωμάτιο που διέμενε απειλώντας τον. Δύο ηλικιωμένοι που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο επενέβησαν για να τον σταματήσουν αλλά μάταια. Τελικά μία σφαίρα βρήκε τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ στο πόδι.

  Ο Κ.Μ προσπαθώντας να καλύψει το περιστατικό κλείδωσε τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ στο δωμάτιο απειλώντας τον πως αν αποκαλύψει την επίθεση τότε θα σκοτώσει τον αδελφό του που επίσης εργάζεται στο Σταυρωμένο.

  Τελικά μετά από τρεις ημέρες και χωρίς να έχει δεχτεί καμία βοήθεια για το τραυματισμένο του πόδι ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ κατάφερε να διαφύγει. Ο Κ.Μ, μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα, αναζήτησε τον Μπασίρ στο σπίτι του αδερφού του χωρίς όμως τελικά να τον εντοπίσει.

  Στις 6 Ιουλίου ο μετανάστης κατάφερε να πάει στην αστυνομία και να καταθέσει μήνυση. Οι αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ. κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο και ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου χειρουργήθηκε για να αφαιρεθεί η σφαίρα από το πόδι του.

  Φοβούμενος νέα επίθεση ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ, μαζί με τον αδελφό του, έφυγαν για την Αθήνα, όπου ενημέρωσε την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Οι δύο οργανώσεις κατέθεσαν εκ νέου τις καταγγελίες.

  Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών διερωτώνται «ποιοι είναι αυτοί που καλύπτουν αυτά τα άγρια εργοδοτικά ρατσιστικά εγκλήματα; Ποιοι ήταν οι συνεργάτες του Κ.Μ; Που βρίσκεται τώρα ο δράστης; Έχει ακόμα στην κατοχή του το όπλο που πυροβόλησε και κυκλοφορεί ελεύθερος;»

  «Είναι σαφές ότι ο ρατσισμός προστέθηκε στη βάρβαρη εκμετάλλευση ενός αφεντικού που όπως και τα περισσότερα αυτό το διάστημα αποθρασυνόμενα από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα αφήνοντας συχνά απλήρωτους τους εργάτες. Το επικίνδυνο αυτό κρούσμα για το οποίο η Αστυνομία ζήτησε την σιωπή του θύματος συνέβη σε ένα χωριό που απασχόλησε τα ΜΜΕ το περασμένο Γενάρη με τις πρωτοβουλίες της Αστυνομίας και πολιτών για την συγκρότηση σώματος επιτήρησης της περιοχής για τους μετανάστες στους οποίους συλλογικά είχε φορτωθεί ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος μιας γερόντισσας.», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

  Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καλούν τα συνδικάτα του Ρεθύμνου, το Εργατικό Κέντρο να παρέμβουν για την δικαίωση του ενός εργαζόμενου που βρέθηκε απλήρωτος και πυροβολημένος. «Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο Ρέθυμνο να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτά τα ρατσιστικά εργοδοτικά εγκλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

  http://tvxs.gr/news/ellada/ergodotis-pyrobolise-metanasti-kai-ton-kratise-kleidomeno-gia-na-mi-milisei?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=%CF%84v+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  και πράγματι ο «εθνικός» μας πλούτος που ήταν ο φτωχός λιγνίτης τώρα που τον εξαντλήσαμε σπαταλώντας τον ασύστολα μιας και τον ντερλικώσαμε σε μια γενιά,και θα…. ακολούθηση η ονειρική «εκμετάλλευση» τον σούπερ τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φ.α. που μας υπόσχονται διάφοροι φωσκολη ,αλεβιζατοι και μανιατιες…. δεν έχει καταγραφεί στον φάκελο τον Βρηξελλων που παρέδωσε ο Πικραμενος στον φίλτατο και ανεύθυνο αντωνακη Σ.χιχχι

 5. Ο/Η κωστας λέει:

  για οτι εχει συμβει υπαρχουν υπευθυνοι,ειναι νομιζω αυτονοητο οτι αφου υπαρχουν στοιχεια,η λαικη δικαιοσυνη θα πρεπει να αναλαβει την παραδειγματικη τιμωρια τους.
  ειναι ο μονος δρομος για να πεισθει η κοινωνια οτι δεν πρεπει να υπαρχει ατιμωρησια στα συνεχη εγκληματα που εχουν καταδικασει τους τιμιους εργαζομενους να πληρωνουν με αυτοκτονιες,αιμα και ιδρωμενα χρηματα την κερδοσκοπια των πασης φυσεως υπανθρωπων.

  • Ο/Η doulosofos λέει:

   Πως και με ποιες διαδικασίες πραγματώνεται η λαϊκή δικαιοσύνη;
   Ποιοι την απονέμουν και με τίνος την εξουσιοδότηση;
   Μέσα στους τίμιους εργαζόμενους βάζετε και τους κουτσούς τυφλούς και ανάπηρους που πήραν μαϊμού αναπηρική σύνταξη γιατί κάποιοι γιατροί ήθελαν να «εξυπηρετήσουν» είτε από φιλανθρωπία είτε από κομματική σκοπιμότητα;
   Μέσα στους τίμιους εργαζόμενους βάζετε και τις χιλιάδες που νομίμως συνταξιοδοτήθηκαν στα 25 χρόνια;
   Μέσα στους τίμιους εργαζόμενους βάζετε και τις χιλιάδες μητέρες που νομίμως συνταξιοδοτήθηκαν στη 15νταετία;
   Η λαϊκή δικαιοσύνη που επικαλείσθε θα περιορισθεί σε όσους παραβίασαν τους αστικούς νόμους ή θα επεκταθεί και σε όσους παραβίασαν ηθικούς νόμους; (για να ξαναβάλουμε στο τραπέζι αν το νόμιμο είναι και ηθικό).
   Η λαϊκή δικαιοσύνη που επικαλείσθε θα τιμωρήσει μόνο όσους κέρδισαν από τις κερδοσκοπικές τους δραστηριότητες ή και όσους έχασαν από αυτές;
   (για να ξαναθυμηθούμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που «έπαιξαν» και έχασαν τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο, στοχεύοντας το εύκολο κέρδος)

 6. Ο/Η athriskos λέει:

  Υπάρχουν και ευτράπελα στην ιστορία των Δήμων. Φίλος μου εργολάβος, ο οποίος πήρε εργολαβία αναμόρφωσης δημοτικού γηπέδου, την ώρα που επέβλεπε επί τόπου το έργο, δέχτηκε αναιδή απαίτηση παροχής μίζας από δημοτικό σύμβουλο!

  Ξέρετε τι πάει να πει τελευταία τρύπα του ζουρνά; Ότι αν δεν τεθεί στο επ’ ακριβώς μέρος της χοάνης δεν παίζει σωστά η τονική του οργάνου.

 7. Ο/Η κωστας λέει:

  αγαπητε δουλοσοφε νομιζω οτι προσπερνας την ουσια της ασκησης της λαικης δικαιοσυνης,
  οι τιμιοι δεν εχουν να φοβηθουν απο τετοιες διαδικασιες.κανεις δεν υπερασπιζεται κανενα παρα μοναχα τις διαχρονικες αξιες γραπτες και αγραφες που κρατουν μια καποια ισορροπια την κοινωνια σε αντιθεση με την αστικη δικαιοσυνη που συνεχως προκαλει.

  • Ο/Η doulosofos λέει:

   Αγαπητέ Κώστα προσπέρασες τις απορίες μου με θεολογικό κήρυγμα.
   Και πίστεψέ με, κάποιος που ευαγγελίζεται διαχρονικές αξίες, είναι θέμα συγκυριών να βρεθεί κάτω από την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο ή τον αγκυλωτό σταυρό.

 8. Παράθεμα: Το μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι [3] « Ροΐδη Εμμονές

 9. Ο/Η gold account λέει:

  Το «φάντασμα» από το σιδηροδρομικό σεντούκι έβγαλε το υπουργείο Υποδομών, καθώς δημοσιοποίησε στοιχεία για συγχρηματοδοτούμενα έργα των ΟΣΕ/ΕΡΓΟΣΕ που λιμνάζουν από την εποχή του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και παραμένουν ημιτελή έως τις ημέρες μας.

 10. Ο/Η κωστας λέει:

  αγαπητε δουλοσοφε ενφιαφερουσα η γεφυρα απο τις διαχρινικες αξιες στον αγκυλωτο σταυρο και απολυτως σωστο και στι σφυροδερπανο.ουτε ο καλατραβας να εισουνα.

 11. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  «Όταν ξεστομίζεις την πραγματικότητα που ζεις, αποκαλείσαι ηθικολόγος» Θα διαφωνήσω. Στην Ελλάδα αποκαλείσαι λαϊκιστής…

 12. Ο/Η Panama λέει:

  Όλα αυτά όπως γνωρίζετε δεν περιγράφουν μία εξιδανικευμένη κατάσταση, αλλά αυτά που ήδη ισχύουν εδώ και χρόνια σε αρκετά μεγάλα έργα.

 13. Παράθεμα: Το μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι [4] « Ροΐδη Εμμονές

 14. Παράθεμα: Το μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι [5] « Ροΐδη Εμμονές

 15. Παράθεμα: Το μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι [6] « Ροΐδη Εμμονές

 16. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό Φαγοπότι [7] « Ροΐδη Εμμονές

 17. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό Φαγοπότι [8] « Ροΐδη Εμμονές

 18. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό Φαγοπότι [8] – Το Άκις « Ροΐδη Εμμονές

 19. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α. | Ροΐδη Εμμονές

 20. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι (10) -Κύπρος | Ροΐδη Εμμονές

 21. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι (11) -Το Υπουργείο Υγείας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 22. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι (12) -Το ΥΠΕΞ και οι… Νάρκες (γαβ-γαβ-ΓΑΠ) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 23. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι (13): Αι Δημοτικαί… επιχειρήσεις | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 24. Παράθεμα: Το Μεγάλο Πατριωτικό φαγοπότι : €1,5 δισ. «έβγαλαν» στο εξωτερικό 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι (η Μέρκελ φταίει ) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.