Ομερτά για τον κ. Αρχιεπίσκοπο;

Η σιωπή στις καταγγελίες μεταφράζεται σε χρυσό;

Του Καλαϊτζή στην "Ελευθροτυπία"

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Αντιλαμβάνομαι πως για αφελείς και για πονηρούς η εκλογή του κ.Γιάννη Λιάπη στη θέση του Χουντόδουλου υπήρξε πραγματική ανακούφιση. Οι μεν θεώρησαν πως απέκτησαν έναν πολιτισμένο Αρχιεπίσκοπο, οι δε θεώρησαν πως γλύτωσαν από τον Φαρισαίο που ζημίωνε την ελληνορθόδοξη Εκκλησία έτσι που, απροκάλυπτα αλαζονικός όπως ήταν, έδειχνε με θράσος το πραγματικό αποτρόπαιο πρόσωπό της, τραβώντας καταπάνω της κεραυνούς επικρίσεων που έσπασαν την ομερτά και οδήγησαν στην έκρηξη των αποκαλύψεων του 2005.

Μεταξύ των πρώτων ξεχωριστή θέση κατέχει ο κ.Τσίπρας που στήριξε τον κ.Λιάπη την κρίσιμη ώρα που συζητιόταν το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας. Αφού τον επισκέφθηκε στο κονάκι του, προσχώρησε (χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά στο κόμμα του, λες και πρόκειται για νεοσταλινικό μόρφωμα που υποκύπτει στον αρχηγό), στους «διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Κράτους» του ΓΑΠ, «έπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι είναι συνετός και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι είναι αυτή την κρίσιμη περίοδο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας». Ταυτόχρονα δεν έβγαλε τσιμουδιά όταν ο κ.Λιάπης μπροστά του και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ψευδολογούσε ασύστολα λέγοντας πως η Εκκλησία πένεται και δεν πρέπει να φορολογηθεί.
http://www.935radio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=30642&Itemid=59&PHPSESSID=a5782eb50d410e280f313f6532f85173
https://roides.wordpress.com/2010/03/25/25mar10/

Ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ δεν μπήκαν ούτε στον κόπο να ενημερώσουν τους πολίτες για το τέρας Λεβιάθαν που λέγεται αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία. Ευτυχώς ο κ. Λιάπης αυτοδιαψεύδεται: (‘ΤΑ ΝΕΑ’, 14.1. 2010)
«Πόδι στην Εθνική Τράπεζα βάζει η Εκκλησία διεκδικώντας να έχει εκπροσώπηση στο Δ.Σ.- υποστηρίζοντας ότι είναι από τους βασικούς μετόχους της…… η Εκκλησία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Τράπεζας. Κατέχει 9.300.000 μετοχές, δηλαδή το 1,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. … καθίσταται ένας από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της εάν συνυπολογιστούν οι 2.300.000 μετοχές των κληροδοτημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων και οι 300.000 της Μητρόπολης Ηλείας….». Ούτε βέβαια η Αριστερά μπήκε στον κόπο να διαμαρτυρηθεί για το πώς η μητρόπολη Ιωαννίνων παράνομα σφετερίστηκε τεράστια κληροδοτήματα.

Πρόσφατα συνέβη κάτι απροσδόκητο. Το κανάλι Mega, ποιος ξέρει γιατί και πως, έβγαλε στη φόρα το σκάνδαλο της Σιβιτανιδείου: «Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου Σχολής, στην οποία -βάσει νομοθεσίας- πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο αρχιεπίσκοπος και μέλη ανώτατα στελέχη του Νομ.Συμβουλίου του Κράτους. Σύμφωνα με πόρισμα-φωτιά της έρευνας που διενήργησαν επιθεωρητές στη δημόσια σχολή την περιοδο 2005 – 2007 και Μαρτίου – Οκτωβρίου του 2009, παρακρατήθηκαν ασφαλιστικές εισφορές, 2.589.000 ευρώ, από τους μισθούς των 255 μόνιμων εκπαιδευτικών…..ουδέποτε αποδοθηκαν στα ταμεία του Δημοσίου …..οι διοικούντες είχαν ισχυριστεί ότι οι παρακρατηθείσες εισφορές χρησιμοποιήθηκαν για λειτουργικές δαπάνες καθώς δεν είχαν λάβει επαρκείς επιχορηγήσεις από το κράτος. Όπως, οι δαπάνες κάλυψαν μόλις το 10% των επιπλέον αναγκών της σχολής, περίπου 250.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 2.300.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν, συμφωνα με πληροφορίες, για τη μισθοδοσία επιπλέον περίπου 150 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τις διοικήσεις την περίοδο 2005-2007. Η υπόθεση έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα για το πόρισμα-φωτιά έχει ενημερωθεί η αρχιεπισκοπή ενώ κατά της Σιβιτανιδειου έχουν στραφεί τα ταμεία του Δημοσίου, διεκδικώντας τις οφειλές».

Μετά από αυτό επακολούθησε απόλυτη σιωπή. Όσο κι αν ψάξει κανείς στο Google δεν θα βρει κάποια αναφορά στις ιστοσελίδες των ΜΜΕ. Το μπλογκ του «Απολλώνιου» αναδημοσίευσε τη σχετική είδηση καταγγέλοντας παράλληλα την ομερτά:

Από ότι είμαι σε θέση να ξέρω η είδηση μεταδόθηκε και από το Sky-TV και σε κάποιο ακροδεξιό μπλογκ, πιστό στη μνήμη Χουντόδουλου όπως και οι αδελφοί Κουρή (Αυριανή-Παρόν), που χτυπούν συστηματικά τον κ. Λιάπη.. Ακολούθησαν δυο εκπαιδευτικά μπλογκς το alfavita και το edugate, δυό τρία μπλογκς σποραδικά και απόλυτη σιγή. (Η «Αυριανή» συνέχισε την επόμενη Κυριακή με τη Βουλιαγμένη προαναγγέλλοντας πως ο κ. Λιάπης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς και 3ος εφοπλιστής εμπλέκεται στην υπόθεση των οικοπέδων). Δηλαδή μια υπόθεση κλοπής των βυθιζόμενων ασφαλιστικών ταμείων και ρουσφετολογικών διορισμών, σε κρατικά επιδοτούμενο εκπαιδευτήριο με πρόεδρο ανώτατο κληρικό (!) δεν φαίνεται να συγκίνησε ούτε τον Τύπο της Αριστεράς, κι εδώ αν δεν κάνω λάθος (ευχαρίστως θα ζητήσω συγνώμη αν μου υποδειχθούν τα σχετικά δημοσιεύματα που δεν μπόρεσα να εντοπίσω), εγείρεται τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Δεν ισχυρίζομαι πως ο κ. Λιάπης συμμετείχε ντε και καλά στο κουκούλωμα ή και στην έμπνευση και εκτέλεση μιας κομπίνας. Ισχυρίζομαι όμως πως έχει προφανή ευθύνη. Αν δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Σχολής, ας παραιτηθεί. Άλλωστε και ως μητροπολίτης Θηβών και πρόεδρος μιας επιτροπής που συστάθηκε το 1995 για επισκευή και αναστήλωση παλαιών μονών δεν αντελήφθη που χάθηκε το κονδύλι ύψους 4 δις δρχ. που χάρισε το Υπ.Οικονομικών στην Εκκλησία και που προορίζονταν για επισκευαστικές εργασίες. Χρήματα που σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα του Τύπου δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, Η αδέκαστος ελληνική Δικαιοσύνη τον απήλλαξε. Ο ίδιος είχε αποδώσει τις εναντίον του κατηγορίες που ξεσήκωσαν τεράστιο σάλο, σε συνωμοσία του ιερού Χουντόδουλου (με αφορμή τον καυγά τους το 1998 για την κατάληψη του αρχιεπισκοπικού θρόνου), με την ίδια ευκολία που ο άμωμος Καλλίνικος απέδωσε τις εναντίον του κατηγορίες (για σεξουαλική παρενόχληση ανδρών) σε μηχανορραφίες του μακάριου αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ. Σχολιάζοντας την κατάθεση Ιερώνυμου, ο Α.Καρκαγιάννης, παρατηρούσε με νόημα πως δεν «θα γίνουν ποτέ θέμα…οι βαρύτατες κατηγορίες που διατυπώνει…εναντίον του Αρχιεπισκόπου…και των άλλων μελών της Χρυσοπηγής, ότι αυτοί οργάνωσαν την συκοφαντία καταλλήλως διαπλεκόμενοι με τον Τύπο» («Καθημερινή», 4-6-2000). Με λίγα λόγια στην παλιά Βολιβία του ευρωπαϊκού Νότου, απαλλάχτηκε μεν ο κ.Λιάπης, αλλά η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία, ο Τύπος, τα κόμματα και οι πιστοί, δεν ζήτησαν ποτέ να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κατά του Χουντόδουλου, μητροπολιτών και άλλων οικονομικών παραγόντων πως του έστησαν σκευωρία. Ο ίδιος μάλιστα ‘θρήνησε’ τον «σκευωρό» Χουντόδουλο όπως και ο Καλλίνικος ‘δάκρυσε’ για τον «συκοφάντη» Σεραφείμ. Μυστήρια πράγματα!

Με την ευκαιρία να επισημάνω επίσης πως ο κ. Λιάπης ψηφίστηκε αρχιεπίσκοπος, όπως έγραψε το έγκυρον ‘ΒΗΜΑ’, από μητροπολίτες οι οποίοι φοβόντουσαν τη φημολογούμενη αυστηρότητα του ανθυποψήφιου μητροπολίτη Σπάρτης, ο οποίος θα κυνηγούσε κατά την εφημερίδα π.χ. όσους κληρικούς δεν είχαν αρκετά μακριά κοτσίδα: «’’Θα επιστρέψουν οι σκοταδιστές. Θα μας διοικήσουν οι οργανωσιακοί. Θα αναβιώσουν τα ιεροδικεία. Θα μετράνε τα γένια και τις κοτσίδες μας. Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς καλυμμαύχι’’ είναι τα επιχειρήματα που προβάλλουν όσοι επικρίνουν τον Σπάρτης».

Αυτά σε ελεύθερη μετάφραση σήμαιναν πως ο κ. Λιάπης δεν θα ήταν τόσο αυστηρός με κληρικούς (με κοντές κοτσίδες;) όπως ο πανοσιολογιότατος Ιάκωβος Γιοσάκης, ο πανιερότατος Παντελεήμων, ή ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Πέτρος Παπουτσάκης (20 χρόνια φυλακή-κατ’οίκον-για παιδεραστία), ενώ ο Σπάρτης (στην επικράτεια του οποίου ιερουργούσε ο φερόμενος ως παιδόφιλος και παρεπιδημών τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού αρχιμανδρίτης Φώτιος Μ.) ήταν δήθεν αυστηρότερος με τις κοντές κοτσίδες.

Για να επανέλθω στο τεράστιο θέμα της Σιβιτανιδείου, ο ευλαβέστατος φίλος του μακαρίου Χουντόδουλου κ. Σωτ. Τζούμας, που πιστός κι αυτός στη βεντέττα Χουντόδουλου-κ. Λιάπη, έχει βγει τώρα στο αντάρτικο, με άρθρο του (ΕΞΑΨΑΛΜΟΙ-25.3.2010), κατήγγειλε μεταξύ πολλών και διαφόρων, με το γνωστό απειλητικό και υπαινικτικό κουτσομπολικό ύφος που συνηθίζεται στο χώρο της Εκκλησίας, επιτιθέμενος σε κάποια μυστηριώδη Νικόλ: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Νικόλ χτενίζεται… Εξακολουθεί να προκαλεί, να παρεμβαίνει σε όλα, να παρασύρει τον Αρχιεπίσκοπο στις επιλογές του και να τον σέρνει απ’ τη μύτη. Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: ποια είναι αυτή η Νικόλ, που μπορεί να κάνει ό, τι θέλει τον Αρχιεπίσκοπο; Και γιατί; Πόθεν αντλεί τη δύναμη και την εξουσία, ώστε να μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της στον κ. Ιερώνυμο και να διορίζει τους συγγενείς και τους … εκλεκτούς του, σε θέσεις κλειδιά στην Αρχιεπισκοπή αλλά και στη Σιβιτανίδειο; Όχι έναν ή δύο… Αλλά ολόκληρο το σόι της και τους γνωστούς της. Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, έχει μια αδυναμία στην οικογενειοκρατία… Μια ερώτηση επί του προσκειμένου θέματος στον Θηβών κ. Γεώργιο, είναι αρκετή για να σας πει τι παρέλαβε… ..Είναι κάθε μέρα αντιμέτωπος με δεκάδες ελλείψεις αφού στις θέσεις της Μητρόπολης έχουν διορισθεί τα ανίψια και οι ανιψιές, οι γνωστοί και οι φίλοι… Ονόματα ξέρουμε μα ονόματα δε λέμε… Προς το παρόν…..».

Ο προσεκτικός αναγνώστης θα διαπιστώσει πως συμπίπτει ο κ. Τζούμας σε ανύποπτο χρόνο με το Mega, που πολύ αργότερα ανακάλυψε τους ρουσφετολογικούς διορισμούς με τα κλεμμένα λεφτά των ταμείων, αλλά και με τις καταγγελίες για αρχιεπισκοπική οικογενειοκρατία που ακούστηκαν στην κουκουλωμένη υπόθεση του Βοιωτοπεδίου, όπου ματαιώθηκε ακόμη και προαναγγελθείσα εκπομπή του Alter.

Άρα μια διερεύνηση των καταγγελιών του ευσεβέστατου κ. Τζούμα όχι μόνο για την περίοδο βέβαια του κ. Λιάπη, αλλά και για προγενέστερα, θα απεκάλυπτε άμεσα από τα ονόματα των διορισθέντων αν ενέχεται κάποιος ή και οι δυο τελευταίοι Αρχιεπίσκοποι στην απάτη, στο καθαρά οικονομικό αλλά κυρίως στο ρουσφετολογικό σκέλος. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την Αριστερά, στους προνομιακούς της χώρους της Παιδείας, των εργασιακών αλλά και του σκανδάλου που λέγεται κρατική ασύδοτη Εκκλησίας, αν ήταν πράγματι ανανεωτική, ριζοσπαστική ευρωπαϊκή Αριστερά του Διαφωτισμού και όχι λαϊκίστικη «πατριωτική» Αριστερά με υπόγειες σχέσεις με το παπαδαριό, η οποία χαϊδεύει τα αυτιά της πλέμπας.

Αναρωτιέμαι γιατί αυτές οι καταγγελίες του ευσεβούς πνευματικού τέκνου του Χουντόδουλου, δεν διαψεύδονται από την Αρχιεπισκοπή αλλά αφήνονται να σκανδαλίζουν το εκκλησίασμα; Πολύ περισσότερο που αν πασάν ο κ. Τζούμας μεταξύ κουτσομπολιών κλπ σχετικά και με την Νικόλ (τι γένους άραγε, αφού συνηθίζονται στην Εκκλησία τα γυναικεία υποκοριστικά), ρωτάει επιπλέον και τα εξής επίσης αναπάντητα με την απαραίτητη ροζ σαλάτα στο τέλος: «..ποια η σχέση του ισχυρού άνδρα της ΕΚΥΟ με την Εμπορική Τράπεζα, η οποία έχει πάρει κατ’ ανάθεση πολλές δουλειές της Εκκλησίας σε θέματα εκτιμήσεων ακινήτων και όχι μόνον… Τι έγιναν τα χρήματα για την Εκκλησιαστική Ακαδημία Κηφισιάς που είχε βγάλει ο μακαριστός Χριστόδουλος με ΦΕΚ ( περί τα 4 εκατ. Ευρώ), με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι φοιτητές υπό άθλιες συνθήκες και να διαμαρτύρονται; ….. “Υπάρχει θέμα”, σε μια μεγάλη και εύρωστη οικονομικά Μητρόπολη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κι όταν, λέμε “θέμα”, εννοούμε οικονομικής διαχείρισης, γυναικοδουλειές κ.λ.π. Κάτι μου λέει ότι θα ζήσουμε φοβερές στιγμές… Κάτι σαν “άγγιγμα ψυχής” σε επεισόδια…».

Να θυμίσω κι εγώ και άλλες υποθέσεις που αφορούν τον κ.Λιάπη και οι περισσότερες καλύπτονται από πέπλο σιωπής:
Οικονομικά-περιβαλλοντικά
1. Βουλιαγμένη
2. Βοιωτοπέδιο
3. Ασωπός

Ατομικά δικαιώματα
4. Έλληνες Μάρτυρες Ιεχωβά Βοιωτίας
5. Καθολικοί Βοιωτίας

Συγκάλυψη-Ομερτά
6. Ειδικές φυλακές-ξενοδοχείο για τον κλέφτη ροζ κλπ πανιερότατο Παντελεήμονα.
7. Η Εκκλησία δεν τολμά να δικάσει ούτε τον περιβόητο αρχιμανδρίτη (ναι είναι ακόμη αρχιμανδρίτης) του παραδικαστικού και των πολλαπλών σκανδάλων πατέρα Γιοσάκη που μεταξύ άλλων ο κ.Λιάπης ως Θηβών, τον κατήγγειλε (εκ των υστέρων) πως τον εκβίαζε. Πέρα από τις άλλες κατηγορίες, που θα αρκούσαν για να καθαιρεθούν 50 ιερείς, δεν αρκεί ούτε η μαρτυρία του κ.Λιάπη για να αποσχηματιστεί ο σταρ του παραδικαστικού;

Από ανακοίνωση του Χουντόδουλου: «…Η επίσκεψη του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, συνοδεία ανωτάτου δικαστικού, στον Θηβών, είναι παντελώς άγνωστη στον.κ Χριστόδουλο, υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης», … Επισημαίνεται «αντιθέτως, όπως προκύπτει από έγγραφη καταγγελία του ιεροδιάκονου Ίγκορ Χλοπόνιν, υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη».Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται «είναι απορίας άξιο, γιατί ο Θηβών δεν κατήγγειλε τότε στα αρμόδια όργανα της Ι.Συνόδου τα περί της επισκέψεως που ο ίδιος σημειώνει ότι δέχθηκε». Όσον αφορά δε την καταγγελία του κ. Ιερώνυμου, όπου άφησε να εννοηθεί ότι ο Γιοσάκης τον εκβίαζε με επιστολή του Λέρου Νεκταρίου προς τον τότε πρόεδρο του Αρ.Πάγου, κ. Σ. Ματθία , αναφέρεται ότι ο κ. Νεκτάριος έχει αποδοκιμάσει την επιστολή αυτή ως πλαστή …».

Κύριε Ροΐδη,
κι αυτός ο μιτροφόρος βασιλιάς που θαυμάζει ο κ.Τσίπρας είναι γυμνός-όπως και οι δυο προκάτοχοί του Σεραφείμ και Χριστόδουλος (οι οποίοι κέρδισαν τον μεταθανάτιο θαυμασμό των κ.κ. Κωνσταντόπουλου και Αλαβάνου αντίστοιχα), αλλά δεν υπάρχει κανείς για να το φωνάξει. Η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ κι όμως η προκλητική διαφθορά που την έφερε ως εδώ δεν λέει να σταματήσει.

Υ.Γ.
Σημεία και τέρατα: Ο απίστευτα ζοφερός κόσμος της Εκκλησίας. Ιερό κουτσομπολιό και άλλες καταγγελίες κ.Σωτ.Τζούμα, (συνεργάτη του Χριστόδουλου), κατά Ιερώνυμου:
http://www.me.gr/radar/view/O-Arxiepiskopos-desmios-twn-proswpikwn-toy desmeysewn*92355

http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_4743.html

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

31 Responses to Ομερτά για τον κ. Αρχιεπίσκοπο;

  1. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    μου θύμησες την πρόσφατη επιστολή μου http://skeftikos.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html ..μουκου όλοι οι παραλήπτες μέχρι σήμερα .. εκτός του Β.Ζ. στο αντινεβς .γρ που με .. συκοφάντησε .. μπαμπέσικα …antinews.gr/?p=56510

  2. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    Ευλογημένος είναι αυτός ….που γελάει με τον εαυτό του,… γιατί θα έχει τη διασκέδαση για την υπόλειπη του… ζωή

  3. Ο/Η Pax Orthodoxiana λέει:

    Ορθώς. Πάλι καλά που τα βάζετε σε σειρά τα πράγματα….

  4. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    Μετρητά και ….εξουσίας του πλούτου της γης …μετράει.
    Είναι στην καρδιά των πραγμάτων!

  5. Ο/Η latecomer λέει:

    Ενδιαφέρουσα όπως πάντα ανάρτηση.

    Σχετικά με τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα φοβάμαι πως την αδικείτε την αριστερά. Με μια πολύ σύντομη ματιά στο google βρήκα και επερώτηση του Συνασπισμού (2008) και ένα -σχετικά παλιούτσικο- άρθρο του Ριζοσπάστη. Νομίζω πως ο Σπ. Εργολάβος της επιτροπής αγώνα είχε διεκδικήσει και την δημαρχία παλιότερα με την στήριξη του ΚΚΕ. Τα κληροδοτήματα βέβαια είναι αρκετά παλία ιστορία και νομίζω πως στην πλειοψηφία της η τοπική κοινωνία (ακόμα και ο ο δήμαρχος της ΝΔ) ζητά να καταργηθεί η αντισυνταγματική ρύθμιση.
    Τα λινκ εδώ: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12169 κι εδώ: http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2732738&publDate=

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aκούστε το θέμα είναι τεράστιο και εύκολο στη λύση του γιατί είναι πεντακάθαρο.
      Με δυο ερωτήσεις και κάποια δημοσιεύματα δεν κάνεις αντιπολίτευση παρά μόνο για άλλοθι. Ο δεσπότης των Ιωαννίνων θεωρείται ‘προοδευτικός» και απολαμβάνει ασυλία.
      Μια σοβαρή Αριστερά το παλεύει το θέμα μέχρι τέλους.

  6. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Hieronymus Bosch goes to Hades only to find good company:

    https://docs.google.com/document/pub?id=1032QscRKSlxibqHw-hFbso2CFFZO5K1oT1UWRP2Vcqg

    Μετανοείτε και προσεύχεστε,
    γιατί,
    άν πάτε στον Άδη δεν υπάρχει επιστροφή….

  7. Ο/Η H αρετή του ψέματος λέει:

    Τζούμας

    απειλές προειδοποιήσεις σκανδαλα

    Ποιά είναι η Νικόλ;

    http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_4743.html

    Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010
    ΕΞΑΨΑΛΜΟΙ…
    Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Μ. ΤΖΟΥΜΑΣ
    Επικοινωνιολόγος- Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων

    -Ομολογουμένως δεν περιμέναμε ότι τα κείμενα αυτά θα είχαν τόση μεγάλη ανταπόκριση. Ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσουν οι αρνητικές γνώμες και οι αντιδράσεις. Ήταν αναμενόμενες. Το είπαμε κι άλλη φορά: η Εκκλησία είναι κοινωνία προσώπων. Φυσικό είναι λοιπόν, να δημιουργούνται τέτοιου είδους τριβές. Εκείνο που μας εκπλήσσει ευχάριστα είναι το ενδιαφέρον, νέων κυρίως ανθρώπων που θέλουν να πληροφορηθούν για τα τεκταινόμενα στην Εκκλησία. Καθώς και η ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις αδολεσχίες και τις αθλιότητες των επιτελών του Αρχιεπισκόπου.
    -Τα περισσότερα μηνύματα που λαμβάνουμε αφορούν τη … Νικόλ! Ποια είναι, ποιος ο ρόλος της και τα σχετικά…
    Πληροφορούμαι, λοιπόν, τους φίλους αναγνώστες μας ότι πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για την δράση του προσώπου αυτού… Ήδη μια έρευνα, από αρμόδια όργανα, βρίσκεται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα…

    κληθούν προς ανάκριση συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρούνται αναμεμιγμένα ( “υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις”) στους λιβέλους που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες σελίδες επί αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου, εναντίον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και συγκεκριμένων συνεργατών του.
    Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουμε, τότε θα δείτε ότι πίσω απ’ όλα αυτά τα κατάπτυστα κείμενα “ποιοί” άνθρωποι κρύβονται και “ποιόν” στηρίζουν σήμερα, αφού αποτελούν το άμεσο περιβάλλον του!
    -Να δούμε πως θ’ αντιδράσει σε μια τέτοια αποκάλυψη ο φέρελπις Πρωτοσύγκελος. Σίγουρα θα χάσει κι άλλο “σύμφωνο” και θα χρειασθεί συστηματική λογοθεραπεία. Όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί όλοι αυτοί που έγραφαν τα κείμενα αυτά- οχετούς των Παρισίων- είναι σήμερα συνομιλητές του.
    -Τι να το κάνει το σπίτι που απέκτησε στο Βόλο η Νικόλ; Μα για να ξεχνιέται τα Σαββατοκύριακα ή για να “θυμάται” από το Βόλο, την πλήρη επικράτησή της στα Εκκλησιαστικά μας πράγματα;
    Άλλωστε κάθε βράδυ στις 12 μιλάει ανελλιπώς με τη “θεία” και δίνει αναφορά για όλα όσα μαθαίνει από τον Εκκλησιαστικό χώρο.
    -Ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Δικαιάκος ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να πει στη Νικόλ να μην πολυεμφανίζεται στα εκκλησιαστικά λημέρια, στην Αθήνα και στη Λεβαδεία, μήπως και την φωτογραφίσει κάποιος χωρίς να το ξέρει… «Και τότε ποιος μας σώζει;»…
    Η Νικόλ το πήρε βαρέως… Και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει…

  8. Ο/Η H αρετή του ψέματος λέει:

    Θαυμάστε την Εκκλησία

    Τζούμας

    Ποιός είναι ο μεγάλος που τον λέει θεία;

    http://www.me.gr/radar/view/O-Arxiepiskopos-desmios-twn-proswpikwn-toy%20desmeysewn*92355

    Ο Αρχιεπίσκοπος δέσμιος των προσωπικών του δεσμεύσεων…
    από Press-GR (http://press-gr.blogspot.com), on Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 http://press-gr.blogspot.com/feeds/4674870595016188536/comments/default
    • Ο κ. Ιερώνυμος και τα βαρίδια…
    • Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα…

    Από τον ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

    ΣΦΗΝΑΚΙΑ… ΠΟΥ ΤΖΟΥΖΟΥΝ!
    xxx. Τελικά τα παλληκάρια σφάζονται για τα μάτια της Νικόλ… Όχι μόνον για λόγους αισθητικής αλλά και γιατί ξέρουν ότι η Νικόλ έχει τη δύναμη!
    xxx. Μαζέψου “μαντάμ” γιατί εκτίθεσαι. Δεν είναι δυνατόν να είσαι τόσο καλά βολεμένη, να κάνεις όλα τα ρουσφέτια των δικών σου και ν’ αποκαλείς τον μεγάλο… “θεία”. Ντροπή σου!
    xxx. Όχι δεν αναφερόμασταν στον αγαπητό μας κύριο Βλάση, φύλακα άγγελο του Αρχιεπισκόπου, όταν είπαμε “ξερόλα παντελονά” την περασμένη Παρασκευή. Στον συνταξιούχο οικονομολόγο, αναφερόμασταν που ούτε λίγο, ούτε πολύ, έχει μετατραπεί σε… Αρχιεπίσκοπο, αφού διοικεί εν λευκώ την Αρχιεπισκοπή.
    Τα λιανοτράγουδα που του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε αφορούν σε κάτι… πικάντικες ιστορίες που μάθαμε από τα υπηρεσιακά περάσματα του εν λόγω κυρίου. Να μην τους βασκάνουμε Μακαριώτατε τους συνεργάτες σας, όλοι τους είναι ένας και ένας! Συγχαρητήρια!
    xxx. Η σύζυγος του ψυχίατρου, αποσπάσθηκε στην Αρχιεπισκοπή και δεν πατάει ποτέ στη θέση της. Γιατί πρεσβυτέρα μου; Μαζέψου και συμμορφώσου γιατί πολύ σύντομα θ’ ασχοληθεί η υπηρεσία μαζί σου! Άντε μπράβο όλοι οι ευλαβείς! Φωτιά θα πέσει να σας κάψει…
    xxx. Ε, τι να κάνει η εν λόγω πρεσβυτέρα… Μιμείται τον πολυθεσίτη και ερημοσπίτη γιατρό και ιερέα- σύζυγο! Που ενώ είναι διορισμένος σε ενορία της Λεβαδείας μέχρι τώρα, δεν πηγαίνει εκεί… Έχει σοβαρότερα θέματα ν’ ασχοληθεί… Προσέχει την… θεία, όπως λέγει κι η Νικόλ, να είναι πάντα καλά.
    xxx. Ποιοι Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χρησιμοποιούν το μυστήριο της Ιεράς Εξομολόγησης για να… σπρώχνουν “πελάτες” προς τον ψυχίατρο-ιερέα;
    Η πληροφορία είναι ακριβής. Κι έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τρία ονόματα που του έστειλε ο πολυπράγμων Επίσκοπος του πατριαρχικού κλίματος, που εφησυχάζει τώρα στην Αθήνα και ελπίζει να αποκατασταθεί σε μια Μητρόπολη με τις πλάτες του ιερέα-ψυχίατρου!
    Μέχρι τότε θα του έχει στείλει τα μισά Βόρεια Προάστια, προς θεραπεία… Βρε, τι σου είναι αυτοί οι άνθρωποι… Στην προσπάθειά τους να πετύχουν το στόχο τους, δεν κωλώνουν πουθενά.
    xxx. Κι ο Μάξιμος με τα μακριά χέρια, στέλνει πελάτες στον ιατρό, όταν δεν χειρονομεί επί των συμπρεσβυτέρων του- οι οποίοι μάλιστα εξακολουθούν να τιμούν τη μνήμη του Χριστόδουλου και έχουν τη φωτογραφία του στα γραφεία τους. Ταύρος εν υαλοπωλείο γίνεται ο Μάξιμος με κάτι τέτοια… Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου τις προάλλες στο ναό του, για τους χαιρετισμούς, τον ηρέμησε τόσο ώστε όταν τον προσεφώνησε τον αποκάλεσε “φίλο και Γέροντα Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο”. Όταν έχεις Μακαριώτατε τέτοιους φίλους… Τύφλα να έχουν οι εχθροί!
    xxx. Ε, όταν έχεις ένα τέτοιο Γέροντα, είναι εύκολο να στοχεύεις ψηλά και να θέλεις να καταλάβεις τη θέση του ηγουμένου στη Μονή Πεντέλης- ενώ ο ηγούμενος είναι μια χαρά και δεν έχει παραιτηθεί.
    Θέλουν να βάλλουν χέρι στη Μονή και ό, τι αυτό συνεπάγεται… Θα τα καταφέρουν; Ο Γαβριήλ ξέρει, που έχει χρεωθεί την εκπαραθύρωση του νυν Ηγούμενου και την εκλογή του διαδόχου του- εκλεκτού του Αρχιεπισκόπου. Το ηγουμενοσυμβούλιο πάντως αντιστέκεται προς το παρόν σθεναρά…
    xxx. Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στον όροφο της ΕΚΥΟ στο Συνοδικό Μέγαρο. Κάτι γίνεται, κάτι ψήνεται… Ήδη η τσίκνα απ’ το ψήσιμο έφθασε μέχρις εδώ
    xxx. Ο άλλοτε λαλίστατος Τιμόθεος Κιλίφης, το αμίλητο νερό έχει πιει; Δεν έχει πάρει είδηση όλα αυτά που πάνε να γίνουν εις βάρος της Μονής και της Αδελφότητας. Ή μόνον επί Χριστοδούλου έβλεπε να γίνονται αυθαιρεσίες; Τουλάχιστον ο Χριστόδουλος, σας άφησε και μια περιουσία… Οι καινούριοι τι θα σας αφήσουν π. Τιμόθεε; Τα μακριά χέρια τους;

  9. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    http://globalculturalheritage.blogspot.com/

    Μια απλή περιήγηση στο παραπάνω blog θα σας λύση αρκετές απορίες.
    Κατ αρχας αν έχετε υπομονή θα δείτε στο video μια συνοικία ολόκληρη του 7ου μχ αιώνα και απο κάτω στρώματα άλλων 4 πόλεων με την τελευταία να χρονολογείται τον 6ο π.χ. αιώνα.
    Ευρήματα για ‘ερευνα στα επόμενα 100 χρόνια.
    Η συνοικία αυτή είναι δίπλα στην Ακρόπολη.
    Θα δείτε να σπάνε τα αρχαία με βαριοπούλες – γκασμάδες – και στην συνέχεια με μπουλντόζες.
    Είναι ο χώρος που χτίστηκε το μουσείο – MALL συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων.
    Το κτίριο δέν πήρε ποτέ άδεια απο την πολεοδομία. Αγνόησε αποφάσεις του ΣΤΕ.
    Και φυσικά είναι ιδιωτικό.
    Το σχετικό με το δημοσίευμα σας είναι το εξής.
    Στην άκρη αυτου του οικοπέδου υπήρχε ο ναός του Αγ.Γεωργίου. Τον είχε κτίσει ο στρατηγός Μακρυγιάννης σε ανάμνηση της νίκης επι των τούρκων.
    Ο Ναός “εμπόδιζε”. Εκαναν λοιπόν αίτηση στην Αρχιεπισκοπή ζητώντας “μεταφορά¨ του Ναού. Η Αρχιεπισκοπή δέχτηκε. Και αυτοί αφου γκρεμίσαν τον Ναό , “μεταφέρανε” τα μπάζα στην θέση που τους είχε υποδείξη η Αρχιεπισκοπή. Τα έκπληκτα μάτια των ιερέων που πήγαν να παραλάβουν τον Ναό , ήταν όλα τα λεφτά.

  10. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    Αυτή είναι η Εκκλησία

    Ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Καράμπης που εκδιώχτηκε γιατί μια μασέζ και ένας άλλος παπάς τον εκβιάζανε με βίντεο σε ιδιωτικές του στιγμές που είχαν στην κατοχή τους, αργότερα επανήλθε στα κρυφά.
    Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ο πατριάρχης και οι δεσπότες τον καλύπτουν
    Παρακολουθείστε το κράξιμο της ελληνικής Εκκλησίας της Αμερικής

    Πηγή
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1383

    Ντροπή και Δημοκρατία

    “Dropi” and Democracy
    Author: A.P. Cromidas

    Date Published: 8/24/2010

    Publication: Pokrov.org

    “Dropi” and Democracy

    Once again, the Greek Orthodox faithful in the United States have been given reason to say “for shame”, or, in Greek, “Dropi”. This time, it’s the action by the Synod of Bishops rescinding the suspension of a prominent priest who had been suspended because “his own personal life…negatively reflected on the holy priesthood.”

    The priest, Fr. Gabriel Karambis, was once part of the inner circle of the discredited former Archbishop, Spyridon. He holds the rank of Archimandrite and is thus eligible to become a bishop. Several years ago he became the head priest at Assumption Cathedral in Houston, but was soon embroiled in difficulties with the parish council. His bishop, Metropolitan Isaiah, took his side and “fired” about half of the council members.

    In December 2008, the Metropolitan was “deeply saddened” to inform the Houston parish that he was relieving Fr. Karambis for the reason stated above. The suspension was upheld by a regional spiritual court and by the Synod acting as a spiritual court of the “second instance”.

    As reported by Theodore Kalmoukos of The National Herald, the main Greek-American newspaper, the Synod’s recent decision was made at its April 2010 meeting, but was kept secret until posted in the July issue of the Orthodox Observer, the official paper of the Archdiocese. As is the practice in the Observer, no reason was given. The bishops apparently also said nothing about the matter even while helping to conduct the national Clergy-Laity Congress in early July.

    The National Herald reported that Fr. Karambis admitted hiring a massage service off the Internet and that he was soon being blackmailed about photographs by the masseur and a former Antiochian priest, and paid them $38,000. (If this is true, one is prompted to say: “so much for the supposed Christian brotherhood of Orthodox priests.”)

    The character of this episode illustrates the usual authoritarian action by bishops without regard for input by laypeople – unless it’s from Archdiocesan lawyers, perhaps, or heavy donors.

    In fairness to Fr. Karambis, there may be justification for rescinding the suspension, but the faithful should at least be told what that is. And, they should have a voice in ratifying it or not. Further, we don’t know at this point if rescinding the suspension means that there will be a re-assignment to a new parish. If it does, shouldn’t that parish be given full disclosure about Fr. Karambis, and the right to reject the move? If there is an assignment to another parish without such disclosure, wouldn’t that be what the Catholic bishops did when they transferred priests with backgrounds that could be questioned?

    If the un-named Antiochian priest is known to his superiors, I strongly suggest that they take appropriate disciplinary action, also.

    Am I suggesting that this case illustrates that Orthodoxy needs more democracy? Yes. The typical response when this matter is raised is “The Church is not a democracy.” And, that’s supposed to end the discussion.

    The best response I have come across on this issue was one by James Carroll, a former Catholic priest and author of the book, “Constantine’s Sword”. He put it this way:

    “The next time someone tells you the church is ‘not a democracy’, reply that that is exactly the problem. Checks and balances, due process, open procedures, elections, a fully educated community, freedom of conscience, the right to dissent, authority as service instead of domination – all of this must come into the church.”

    He was writing in 2002 at the time of the massive revelations about child abuse in the Catholic Church. I say that his words apply today, as well, and that they also apply to Orthodoxy. Laypeople must continue to question unilateral actions by bishops, especially on matters that affect them. Sadly, most Orthodox laypeople do not.

    ###

    (Mr. Cromidas is a retired social agency executive and has served as a parish council president in a Greek Orthodox parish.)

  11. Ο/Η Μητροπολίτης Ντωντώ λέει:

    Ποιός ήταν ο Αυγουστίνος Φλώρινας που πέθανε χτες;

    ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

    Ο Άγιος μπουλντόζας

    Η σκηνή στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αμυνταίου. Δυο τανκς έχουν παραταχθεί μπροστά στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με τα κανόνια τους στραμμένα προς τα σπίτια. Τα μεγάλα ερπυστριοφόρα είναι δεμένα με συρματόσχοινα από τον τρούλο και το καμπαναριό του ναού. Οι οδηγοί βάζουν μπρος. Τα συρματόσχοινα τεντώνονται, οι ερπύστριες σπινάρουν στην άσφαλτο, αλλά το οικοδόμημα δεν πέφτει. Θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες και θα σπάσουν πολλά συρματόσχοινα έως ότου σωριαστεί στο έδαφος. Μάρτυρες στη βάρβαρη πράξη μόνο οι εντελώς απαραίτητοι μηχανικοί, λίγοι στρατιωτικοί και ιερωμένοι. Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

    Ήταν 24 Ιουλίου του 1972, όταν ο Αυγουστίνος Καντιώτης κατέφυγε στα τανκς για να ισοπεδώσει την εκκλησία του Αμυνταίου. Οι αρχές της δικτατορίας έθεσαν στη διάθεσή του τα βαριά στρατιωτικά οχήματα, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να κατεδαφιστεί η παλιά και όμορφη εκκλησία με συμβατικές μεθόδους. Ειρωνεία της τύχης: Για να δικαιολογήσει ο Αυγουστίνος την απόφασή του να ρίξει το ναό είχε επικαλεστεί ως πρόσχημα τον κίνδυνο να καταρρεύσει το οικοδόμημα. Και για να γίνει πιστευτός επιστράτευσε τη μαρτυρία του …Παττακού, ο οποίος είχε επισκεφτεί την πόλη το 1971, και είχε αποφανθεί, κι αυτός, για τον κίνδυνο κατάρρευσης.

    Είχε προηγηθεί ο μητροπολιτικός ναός της Φλώρινας. Με ανάλογη πραξικοπηματική ενέργεια ο Καντιώτης κατεδάφισε το 1971 το ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος επικύρωσε με την παρουσία του τη θεμελίωση του νέου ναού. Την ίδια τύχη είχαν και όσοι ιστορικοί ναοί του νομού επελέγησαν ως κατεδαφιστέοι από τον Καντιώτη. Ο Άγιος Νικόλαος στο Πλατύ Πρεσπών, ο Άγιος Αθανάσιος στην Καλλιθέα, η Αγία Παρασκευή στην Οξιά…

    Κοινή επίσημη δικαιολογία για όλες αυτές τις καταστροφές ήταν ότι επρόκειτο για «ετοιμόρροπα» ή «μικρά» κτίρια. Αστεία πράγματα. Ούτε λόγος δεν έγινε για επιδιόρθωση. Αμέσως κατεδάφιση. Φυσικά είναι κοινό μυστικό για τους κατοίκους της περιοχής ότι οι κατεδαφίσεις έγιναν για να εξαφανιστούν από προσώπου γης όλες οι «μη ελληνικές» επιβιώσεις στην αρχιτεκτονική και την αγιογραφία. Δεν έφτανε στον Καντιώτη η «επιδιόρθωση» των αρχιτεκτονικών μελών και το ασβέστωμα των ιστορικών τοιχογραφιών, μόνο και μόνο για να σβηστούν οι κυριλλικές επιγραφές. Χρειαζόταν το επιδεικτικό γκρέμισμα, για να λειτουργήσει και ως συμβολική βία εις βάρος των κατοίκων.

    Το έγκλημα πλέον αναγνωρίζεται ανοιχτά. Στον πανηγυρικό τόμο για την εικοσαετία του «νέου» Αγίου Παντελεήμονα αναφέρεται ότι «ο παλαιός ναός κτίσθηκε το 1890 από σχισματικούς της Φλώρινας.» Και ο παλιός ιερέας του ναού Αθανάσιος Ρούκαλης εξηγεί: «Έφερα βαρέως το ότι ο μητροπολιτικός ναός είχε σχήμα σλαβικό, και εσωτερικά και εξωτερικά. Είχε τρεις τρούλους επάνω σε σλαβικό ρυθμό. Όλα τα παράθυρά του ήταν σε σλαβικό ρυθμό. Μέσα οι εικόνες του τέμπλου ήσαν γραμμένες με σλαβικά γράμματα και πάνω σ’ αυτά είχαν γραφεί ελληνικά. Σε περιπτώσεις που είχαν σβηστεί ή είχαν ξεθωριάσει τα ελληνικά γράμματα, φαίνονταν ακόμη τα σλαβικά. Αυτό δεν μπορούσα να το δεχτώ.» Το πρώτο που έκανε ήταν να απομακρύνει τις εικόνες. «Η επιτροπή της Γενικής Διοικήσεως Μακεδονίας παρέλαβε τις εικόνες και τις κατέθεσε σε κάποια υπηρεσία.» Ακολούθησε η αγία τράπεζα που διαρρυθμίστηκε «για να μη φαίνεται καθόλου ίχνος σλαβικής νοοτροπίας». Και τέλος έβαλε τεχνίτες και «διόρθωσαν» όλα τα παράθυρα. «Έτσι ο ναός απέκτησε χρώμα ελληνορθόδοξο. Έφυγε τελείως το σλαβικό.»

    Και αφού τον «διόρθωσαν» καλά καλά, τον κατεδάφισαν.

    http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000116c.htm

  12. Ο/Η ακάκιος λέει:

    http://picasaweb.google.gr/jketseas/HieronymusBosch#
    και πατήστε «Παρουσίαση διαφανειών» για μεγέθυνση

    Μετανοείτε και προσεύχεστε,
    γιατί,
    άν πάτε στον Άδη δεν υπάρχει επιστροφή….

  13. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    Ποιός ήταν ο Αυγουστίνος Φλώρινας…και Πτολεμαιδας ..τι να πω .. έβανε τοποτηρητή τον αρχιμανδρίτη Νικηφόρο ..και προωθούσε τα ξαδέλφια του στην ιεραρχία της ΔΕΗ ,… ποτέ του … δεν είχε δει.. ούτε μυρίσει … την ραδιενεργή τέφρα .. μέναμε δίπλα .. 10 χρόνια και κάθε μέρα .. λέγαμε καλημέρα…. χιχχι

  14. Ο/Η bionick λέει:

    Κύριοι Λασκαράτε και Ροίδη , πέρα από την μεγάλη απογοήτευση της διακύβερνησης του ΠΑΣΟΚ και τα φληναφήματα της αριστεράς για την εκκλησία, δεν αναρτάτε και τίποτε για τον άγιο φλωρίνης ;

    Προβλέπω πολύς κόσμος να ακούσει αυτές τις μέρες αγιογραφήματα για τον κατά τα άλλα φασίστα , παράφρονα και ιεροεξεταστή του Καζαντζάκη , Αυγουστίνο . Α , και κυνηγό του Αγγελόπουλου .

    Φαντάζομαι είναι θέμα όπου μπορείτε να γράψετε πολλά .

  15. Ο/Η θεός λέει:

    Μην ανησυχείτε, μπρε! θα ρίξω φωτιά να τούς κάψω!

  16. Ο/Η Μητροπολίτης Ντωντώ λέει:

    ΠΑΠΆΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΎΣΑΝ ΠΑΡΆΝΟΜΑ ΛΑΓΟΎΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

    Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν προχθές τη νύχτα σε δύσβατη περιοχή της Κρυόβρυσης Αρχαίας Ολυμπίας, όταν ύστερα από μπλόκο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εντός δασικής έκτασης, δύο παπάδες που κυνηγούσαν παράνομα λαγούς!Κάποιοι από τους θηροφύλακες αρχικά νόμισαν ότι ονειρεύονταν και κάποιοι άλλοι ότι έβλεπαν νεράιδες, καθώς από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου που είχαν εντοπίσει να κινείται ύποπτα στη περιοχή, έβλεπαν να ανεμίζουν ράσα από μια μαυροφορεμένη φιγούρα που κρατούσε όπλο.Οταν συνήλθαν από την έκπληξη και ακινητοποίησαν το όχημα, βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα. Δύο παπάδες, 63 και 38 ετών, με συγγενική σχέση μεταξύ τους, χωρίς να φέρουν καμιά απολύτως αντίσταση παραδέχτηκαν ότι κυνηγούσαν λαγούς στην περιοχή. Η περαιτέρω έρευνα των θηροφυλάκων έφερε στην επιφάνεια νέες απίστευτες εκπλήξεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο παπάδες δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας, οι ίδιοι δεν είχαν κυνηγετική άδεια θεωρημένη, ενώ το όπλο που είχαν στην κατοχή τους δεν ήταν δικό τους.Οπως είπαν στους θηροφύλακες, τις πινακίδες του αγροτικού στο οποίο επέβαιναν τις είχαν φυλάξει στο σπίτι τους γιατί τους έπεσαν κατά τη διαδρομή… ενώ το κυνηγετικό όπλο που κατείχαν ανήκε σε συγγενικό τους πρόσωπο. Οι ρασοφόροι λαθροκυνηγοί, με καταγωγή ο ένας από την Ηλεία και ο άλλος από την Πάτρα, οδηγήθηκαν από τους θηροφύλακες στο Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου παρέμειναν όλη τη νύχτα και χθες το πρωί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, όπου με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε η διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης. Οι δύο ιερείς, μετά τη σύλληψή τους αναμένεται να παραπεμφθούν και στο μητροπολιτικό συμβούλιο της περιοχής τους και να τιμωρηθούν για την παραβατική τους συμπεριφορά.
    Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
    ελευθεροτυπία

  17. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Ένας χοντρός με Σταυρό στο λαιμό, βιάζει Αφγανάκι

    ΠΗΓΗ
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_10/08/2010_410974

    Κακοποίηση ανήλικου Αφγανού
    Της Μαριας Δεληθαναση

    Ενα παιδί 3,5 ετών με σχισμένα ρούχα, βαριά χτυπήματα στο σώμα, αιμόφυρτο. Σε μια από τις «δύσκολες» πλατείες της Αθήνας, όπου διανυκτερεύουν οικογένειες άστεγων Αφγανών. Οι γονείς ξυπνούν από τις φωνές και τα κλάματα του παιδιού. Σοκαρισμένος ο πατέρας ειδοποιεί τον Μοχαμαντί Γιουνούς, πρόεδρο του Συλλόγου Αφγανών και εκπρόσωπο στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώνεται σεξουαλική κακοποίηση. Το παιδί μιλά για έναν εύσωμο κύριο, που τον πήγε σε κοντινό θάμνο ενώ η υπόλοιπη οικογένεια κοιμόταν, το φίμωσε, το χτύπαγε δυνατά. Δεν θυμάται τίποτε άλλο…

    Η αστυνομία, που αρχικά συνέλαβε τον πατέρα όταν πήγε να καταθέσει διότι δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα, έδειξε ενδιαφέρον για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης μιλά ελληνικά, φορά σταυρό στον λαιμό και είναι ευτραφής.

  18. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    ΠΗΓΗ

    http://www.topontiki.gr/articles/view/405

    TO ΠΟΝΤΙΚΙ

    Ποιος είναι αυτός ο αψηλός, ποιος είναι αυτός ο τύπος, ο μελαχρινός αρχιμανδρίτης με το επανωκαλύμμαυχο, που συζητούσε προχθές με τόση οικειότητα με τον Γιώργο, παρουσία του Ιερώνυμου, μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, και μάλιστα χθες, στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οι δυο τους χαριεντίζονταν και κρυφογελούσαν;

    Είναι, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου, ο νέος και ωραίος πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σαν να λέμε ο… Παμπούκης του Ιερώνυμου.

    Αλίμονο, αδέρφια, εσείς μπορεί να μην το ξέρατε, αλλά οι γνωρίζοντες και από τα μέσα το αρχιεπισκοπικό γραφείο ξέρουν ότι ο νεαρός κληρικός έχει άριστες σχέσεις με τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο με τους σημερινούς πολύ κοντινούς του Γιώργου, όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Παμπούκης, αλλά και με παλαιότερους, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου.

    Ο Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το Θησείο για να προβάλει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες.

    Στο Θησείο, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, υπηρετεί και ο Γαβριήλ, που τα είχε πει και τότε με τον σημερινό πρωθυπουργό. Με αφορμή εκείνη την επίσκεψη η συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο περιεστράφη γύρω από το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας. Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον Ιερώνυμο, έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού πρωτοσυγκέλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιους κληρικούς θέλουμε».

    Γιατί σας τα λέμε όλα αυτά; Διότι ο Γαβριήλ, αδελφοί, θα είναι εκτός απροόπτου ο «σύνδεσμος» του Ιερώνυμου με την κυβέρνηση! Και για να έχετε πλήρη εικόνα για τον 34χρονο αρχιμανδρίτη σημειώστε ακόμη ότι είναι θεολόγος και

    διδάσκει στο Κολέγιο Αθηνών. Στην Αρχιεπισκοπή αναδείχθηκε από χρόνια με τη βοήθεια του Χριστόδουλου και του τότε πρωτοσύγκελου παπα – Θωμά Συνοδινού, που είδαν από νωρίς τις δραστηριότητες του νεαρού κληρικού. Στη συνέχεια τον είδε και ο Ιερώνυμος και τον προώθησε στην πιο καίρια θέση της Αρχιεπισκοπής.

  19. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Ο ισχυρός ζεν πρεμιέ της Αρχιεπισκοπής

    26.4.2009

    Μόλις είχε ολοκληρωθεί ο Εσπερινός της Αγάπης, την Κυριακή του Πάσχα, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και ο νεαρός κληρικός ακούγεται να μιλά στο κινητό του και να λέει: «Κύριε πρόεδρε, να σας δώσω τον μακαριότατο να μιλήσετε… Χριστός Ανέστη». Με γοργά βήματα πλησιάζει τον Αρχιεπίσκοπο που εκείνη την ώρα συνομιλεί με κάποιον επίσκοπο και του λέει: «Μακαριότατε, στο τηλέφωνο είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σας τον δίνω». Ακολούθησε ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον κ. Ιερώνυμο και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Μετά το πέρας της ο Αρχιεπίσκοπος στρέφεται προς το μέρος του κληρικού και του επιστρέφει τη συσκευή λέγοντάς του «Ευχαριστώ, πατέρα Γαβριήλ».

    Ο κληρικός δεν είναι άλλος από το δεξί χέρι του κ. Ιερώνυμου. Ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ευπαρουσίαστος, προσέχει αρκετά την εξωτερική εμφάνισή του, είναι κοσμογυρισμένος, με ευρωπαϊκό αέρα και ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.

    Οταν τον περασμένο Ιανουάριο ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να ορίσει πρωτοσύγκελο τον 33χρονο αρχιμανδρίτη, πολλοί ήταν εκείνοι (ακόμη και στενοί συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου) που ένιωσαν μεγάλη έκπληξη. Μάλιστα, η εν λόγω επιλογή προκάλεσε και αντιδράσεις. «Μα θα τα καταφέρει ο άπειρος αρχιμανδρίτης στη συγκεκριμένη θέση;» αναρωτιόντουσαν παλαιοί ιερείς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας εκφράζοντας τις επιφυλάξεις τους. Εκείνος πάντως δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα και ήδη οι πρώτες εντυπώσεις κρίνονται άκρως θετικές.

    Ο π. Γαβριήλ Παπανικολάου είναι πνευματικό παιδί του μακαριστού Χριστόδουλου

    ΠΗΓΗ
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZWHw8Y3K2qIJ:www.espressonews.gr/default.asp%3Fpid%3D79%26catid%3D1%26artID%3D982408+%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%93%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%AE%CE%BB+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  20. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγιασμός στη Σιβιτανίδειο Σχολή

    Tη Σιβιτανίδειο Σχολή μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Ο Αρχιεπίσκοπος που είναι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής, εξέφρασε τη χαρά του, καλωσορίζοντας τα παιδιά, στα οποία ευχήθηκε δύναμη, όρεξη και υγεία. Μάλιστα τόνισε πως έχει τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας, ότι θα βοηθήσει για την ανάπτυξη της σχολής.

  21. Παράθεμα: Πολλές καταγγελίες για “σκάνδαλα” του κ. Αρχιεπισκόπου [2] « Ροΐδη Εμμονές

  22. Ο/Η Comte de Toulouse λέει:

    Για να ξαναζωντανέψω ένα παλιό πόστ με ένα κουίζ:

    ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ;;;

    Αν δυσκολευτείτε να το βρείτε, η απάντηση εδώ:

    http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/4%CE%99%CE%A6%CE%939-%CE%9F%CE%A4
    ( http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/4ΙΦΓ9-ΟΤ )

    Ετσι κλείνουν οι τρύπες βρε κουτά! Με μια αυξησούλα στην επιχορήγηση.
    Εμένα πάντως όταν ο πατέρας μου μού έδωσε λεφτά να πληρώσω την ΔΕΗ και τα έφαγα στα μπιλιάρδα, δεν άνοιξε την πορτοφόλα του να τα ξαναπληρώσει, με σβέρκωσε και μου είπε «Κόψ’ τον λαιμό σου, να πα να τα βρεις!». Εδώ γιατί τόση μεγαλοψυχία; Λες να «τα τρώγανε μαζί», όπως είπε και ο βρωμόστομος;

  23. Παράθεμα: To αυγό του φιδιού, μπορεί να εκκολαφθεί « Ροΐδη Εμμονές

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Πέθανε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, που πριν ένα χρόνο (9.4) είχε παραιτηθεί από το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.
    Η επισκοπή του είναι αν όχι η πλουσιότερη, μια από τις πλουσιότερες της Ελλάδας.
    Ο Αρχιεπίσκοπος Τσίπρα και Λαυρεντιάδη Ιερώνυμος, νιώθει τόσο ισχυρός που μπορεί να καταπατά το νόμο δημόσια έχοντας την κάλυψη όλων των φιλικών του κομμάτων από τη Χ.Α. και τη ΝΔ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
    Συγκεκριμένα:
    ___
    ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Νόμος 590/1977:
    Ἄρθρον 23.

    1. Ἅμα τῇ χηρείᾳ μητροπολιτικοῦ τινος θρόνου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὁ Πρόεδρος τῆς Δ.Ι.Σ., ἀναθέτει τὴν τοποτηρητείαν αὐτοῦ μέχρι τῆς πληρώσεως τοῦ εἰς τὸν ἐκ τῶν OMΟΡΩΝ
    (σημ.Λασκ.:γειτονικών) Μητροπολιτῶν ἔχοντα τὰ πρεσβεῖα τῆς Ἀρχιερωσύνης.
    ___

    Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν είναι όμορη της Μητρόπολης Ιωαννίνων.
    Ήδη ο μητροπολίτης Σταγών εκδήλωσε την απορία του:

    «Ό Αρχιεπίσκοπος όρισε τον εαυτό του Τοποτηρητή με απόφαση της ΔΙΣ παρόλο που δεν συνήλθε, μπορεί όμως να έγινε με τηλεφωνική επικοινωνία και να μην το γνωρίζω».

    Μπορεί να μην χρειάζεται συνεδρίαση της ΔΙΣ αφού ο νόμος ορίζει πως τον Τοποτηρητή διορίζει ο Πρόεδρός της (Αρχιεπίσκοπος) και όχι η Σύνοδος, υπάρχει όμως το θέμα της συνόρευσης των επισκοπών.
    Δεδομένου του πλούτου και των οικονομικών σκανδάλων της επισκοπής αυτής, νομίζω πως υπάρχει μεγάλο θέμα:

    http://3lak2xo.blogspot.gr/2009/06/blog-post_02.html
    Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

    Γράφει: Ο φιλόλογος κ. Σπύρος Εργολάβος στον Πρωϊνό Λόγο

    Παράνομη η διαχείριση της περιουσίας της Μονής Βελλά.
    ……………

    Τρεις είναι οι πτυχές τούτου του σκανδάλου, μπροστά στο οποίο ωχριά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου: Παλαιά (επί τουρκοκρατίας) Κληροδοτήματα Ιωαννίνων, Σχολικές Περιουσίες της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα και Περιουσία του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς
    Οι δυο πρώτες πτυχές αυτού του σκανδάλου βρίσκονται σε εξέλιξη.
    Αυτό το αντισυνταγματικό και παράνομο καθεστώς ελπίζω γρήγορα να ανήκει στο παρελθόν, εκτός, βέβαια, αν και τώρα – επιβεβαιωθεί, για μια ακόμα φορά αυτό που, κατ’ επανάληψη, έχουμε διακηρύξει, ως Επιτροπή Αγώνα, ότι στα Γιάννινα δεν υπάρχει και δε λειτουργεί Κράτος.
    ……………..

    • Ο/Η Iερέας Χ λέει:

      http://www.stagonnews.gr/el/current/local/13877/?tpl=1442

      Θορυβημένος ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ. Σεραφείμ που δεν ανέλαβε καθήκοντα Τοποτηρητή στην Μητρόπολη Ιωαννίνων

      Απρίλιος 15, 2014 13:36 | Τοπικά

      Βαγγέλη Γκιάτα

      Καθήκοντα τοποτηρητή στη Μητρόπολη Ιωαννίνων θα αναλάβει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την εκδημία του μακαριστού Θεοκλήτου, μέχρι τη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον προσεχή Οκτώβριο>> .
      Το άκουσμα αυτής της είδηση φαίνεται να θορύβησε τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κκ. Σεραφείμ, που μίλησε σήμερα στο Ράδιο Σταγών για το συγκεκριμένο θέμα.
      Ο κ. Σεραφείμ είπε ότι στην θέση του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Ιωαννίνων , βάση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας , έπρεπε να τοποθετηθεί ο ίδιος . Αυτό γιατί όπως ανέφερε Τοποτηρητής μιας ¨χηρεύουσας ¨ Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο πλησιέστερος και Αρχαιότερος Μητροπολίτης .
      Και ενώ περίμενε ο ίδιος να αναλάβει την θέση αυτή την θέση , πράγμα που όπως είπε , έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις , έμαθε ότι την θέση του Τοποτηρητή αναλαμβάνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
      Είπε μάλιστα ότι άκουσε ότι όρισε τον εαυτό του μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου , η οποία όπως γνωρίζει δεν συνεδρίασε και εκτός αν συνέβη τηλεφωνικά.
      Ο κ. Σεραφείμ είπε ότι δεν κατανοεί την πράξη αυτή του Αρχιεπισκόπου , ότι δεν επικοινώνησε μαζί του , και ότι αύριο θα προσπαθήσει να έχει επικοινωνία μαζί του , αφού θα βρεθεί στα Ιωάννινα κατά την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόκλιτου καθ’ ότι ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο. Είπε ότι θα κατανοούσε μια τέτοια κίνησης αν η Αθήνα συνόρευε με τα Ιωάννινα.
      Έκλεισε λέγοντας ότι θα ενημερώσει σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης με τον Αρχιεπίσκοπο , επί του συγκεκριμένου θέματος.

  25. Ο/Η eklag λέει:

    Τι ψεύδος!
    στα Γιάννενα υπάρχει ο βαθιά ανθρωπιστής Κος Ελιγιά ο οποίος και φροντίζει προσωπικά
    να τηρούνται όλοι οι νόμοι
    (και του Θεού και του Διαβόλου).
    Καλές εορτές και πανηγύρια!

    ps
    O Θεόκλητος τολμούσε να μιλά για αποστασιοποίηση της Εκκλησίας από την Πολιτική και μεταξύ άλλων για τη μη ύπαρξη ουσιαστικής διαφοράς ανάμεσα σε ταφή και καύση…

  26. Ο/Η laskaratos λέει:

    Τι άλλο θα ακούσουμε;
    Το Βοιωτοπέδιο και οι Στανιάτες να δώσουν πνεύμα στη Χαϊδελβέργη και στη Λειψία

    http://www.protothema.gr/greece/article/482548/arhiepiskopos-ieronumos-na-dosoume-pneuma-stous-daneistes-ohi-aima/#.VXQi4ILgPvw.twitter

    Θέση στις πολιτικές εξελίξεις πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

    Από την Λιβαδειά όπου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, σχολιάζοντας την ασφυκτική πίεση που μάς ασκούν οι δανειστές ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι πρέπει να τους δώσουμε πνεύμα και όχι αίμα.

  27. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    Το μπλογκ, μετά από κάποιες μικροπεριηγήσεις στο πολιτικό τοπίο, κατέληξε να είναι φιλικό προς το ΣΥΡΙΖΑ.
    Δικαίωμά του.
    Όμως ανακαλύπτει τώρα πως η γη είναι σφαιρική.
    Μόνο Έλληνες κάτοικοι του Άρη θα έμεναν άναυδοι, οι υπόλοιποι Έλληνες οφείλουν να ξέρουν ποιος είναι ο κ. αρχιεπίσκοπος (όπως και ο δικός του πρωθυπουργός, ο κ.Τσίπρας) και να μην το ανακαλύπτουν τώρα.

    http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2016/03/blog-post_23.html

    Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016
    Συνέντευξη Ιερώνυμου στην ΕΡΤ: Κήρυγμα μίσους και φυλετικο-θρησκευτικής καθαρότητας και απειλές κατά του κοσμικού κράτους

    Άναυδος ο έλληνας πολίτης από την συνέντευξη Ιερώνυμου στην ΕΡΤ!
    Το προσεχτικά δημιουργημένο προφίλ του δήθεν προοδευτικού και ανοιχτού αρχιεπισκόπου, κατέρρευσε εν μια νυκτί – αρκούσαν κάποιες δειλές ενέργειες του υπουργείου Παιδείας να ελέγξει τον προσηλυτισμό στα σχολεία από τους ιεραπόστολους της «επικρατούσας» θρησκείας και η δημόσια αμφισβήτηση που γιγαντώνεται – από «πιστούς» και «απίστους» – του δικαιώματος μισθοδοσίας από το Δημόσιο των υπαλλήλων της εκκλησίας κληρικών και λαϊκών ενώ αυτή αποτελεί νομικό πρόσωπο δλδ ιδιωτική εταιρεία με δική της περιουσία και δικά της έσοδα, και ήρθε εσπευσμένα η απάντηση:
    Συνέντευξη στην ΕΡΤ (ποιος την ζήτησε άραγε) με κήρυγμα μίσους και φυλετικο-θρησκευτικής καθαρότητας απέναντι στους πρόσφυγες από τον υποτίθεται μετριοπαθή Ιερώνυμο στην γραμμή Άνθιμου, Σεραφείμ και Αμβρόσιου. Όσο για την εκκλησιαστική περιουσία, την παράλογη μισθοδοσία από το δημόσιο των υπαλλήλων της και τον καθυστερημένο ενάμισι αιώνα χωρισμό εκκλησίας-κράτους, σκέτο δηλητήριο οι δηλώσεις του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου – και κατά του κοσμικού κράτους διαχρονικά αλλά και της σημερινής κυβέρνησης της αριστεράς.

    Βαδίζει προφανώς και αυτός στον δρόμο του Χριστόδουλου ή για να το πούμε αλλιώς, όλοι οι κρατικοδίαιτοι παπάδες γίνονται τζιχαντιστές όταν είναι για την εξουσία και τα …κοσμικά συμφέροντά τους, δλδ για τα λεφτά!

    Καβάλησαν και παρασιτούν από την ίδρυσή του το ελληνικό κράτος και δεν ξεκαβαλικεύουν με τίποτα!

    Ισχυρίζονται μέσω του επικεφαλής τους, ότι το κράτος τους χρωστά, ότι η μισή Ελλάδα είναι νόμιμα δική τους, ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δόγματός τους είναι αποτέλεσμα ανταλλαγής λόγω της …παραχώρησης στο κράτος μέρους των (κλεμμένων από τους υπόδουλους έλληνες) γαιών που με την πτώση της τουρκοκρατίας βρέθηκαν στα χέρια τους και αντί να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους που τους τις είχαν εμπιστευθεί για προστασία τις παρακράτησαν εμφανίζοντας «χρυσόβουλα» και άλλα βυζαντινά παραχωρητήρια…

    Ισχυρίζονται ότι το έργο που κάνει σήμερα η εκκλησία ως διαμεσολαβητής των δωρεών των πολιτών δεν θα είναι δυνατόν αν χωριστεί από το κράτος… δλδ η κλασσική λειτουργία ΜΚΟ που ασκούν εκκλησιατικές οργανώσεις σαν την «Αλληλεγγύη», δεν θα είναι δυνατή αν τα μέλη της εκκλησίας παύσουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι!

    Ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα θα παύσει να είναι «καθαρή», αν μείνουν μερικές χιλιάδες από τους κατατρεγμένους σύριους πρόσφυγες – προφανώς επειδή είναι τύποις μουσουλμάνοι και θα θρησκεύονται πολλοί από αυτούς/ές σε άλλο …»μαγαζί» – ίσως και επειδή είναι μαυριδεροί και νοθεύουν την καθαρότητα της φυλής. Ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν τόλμησε να το διατυπώσει έτσι… Ως εκ τούτου, ναι να τους περιθάλψουμε γιατί η εκκλησία μπλα μπλα μπλα …αλλά να φύγουν και σύντομα! Αυτοί είναι οι όροι του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου!

    Απειλητικές δηλώσεις για όλα: τα δικαστήρια θα μας δικαιώσουν αλλά θα σας ταλαιπωρούμε δεκαετίες, τον χωρισμό δεν τον θέλουμε αλλά αν τον κάνετε θα μετανιώσετε, περιουσία δεν υπάρχει αλλά δώστε μας πίσω τα οικόπεδα στην Κατεχάκη κλπ κλπ

    Αυτό είναι το πρόσωπο της κρατικοδίαιτης εκκλησίας με την τεράστια παρανόμως κτηθείσα περιουσία με χρυσόβουλα και παρακράτηση τίτλων των υπόδουλων ελλήνων, τις επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ και την τεράστια φοροδιαφυγή με έξοδα και παραστατικά που δεν ελέγχθηκαν ποτέ, τα τεράστια δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εξασφαλίσεις που αρχίζουν ελέγχονται τώρα, τα χιλιάδες νομικά πρόσωπα για να μην βγάζεις άκρη, τις διαρκείς παρεμβάσεις στον πολιτικό βίο της χώρας με ακροδεξιά ρατσιστικά ομοφοβικά κηρύγματα και δημόσιες απειλές από κατά τα άλλα δημοσίους υπαλλήλους (όποιος/α ΔΥ σε άλλη υπηρεσία τολμήσει να πει τέτοια πράγματα σε πολίτες περνάει ΕΔΕ…) και την ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στα θρησκευτικά δικαιώματα των «αλλόθρησκων» ιθαγενών και μεταναστών.

    Θα μπορούσε να είναι άλλο το πρόσωπο της ορθόδοξης εκκλησίας;
    Ναι!
    • Εφόσον έχαναν την δημόσια μισθοδοσία τους (δλδ τα διπλά έσοδα και ως ΔΥ και ως ιδιώτες) και τα προνόμια προσηλυτιστικής πρόσβασης και παρέμβασης στο κράτος και τα σχολεία.
    • Αν γινόντουσαν μια θρησκεία ανάμεσα σε άλλες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις ειδικά όσον αφορά την απόδοση φόρων και τον έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας με βάση τους τρέχοντες νόμους – δεν είναι πολλά χρόνια τώρα πχ που η βουδιστική κοινότητα της Χαλκιδικής βασανίστηκε και διώχθηκε δικαστικά για να πάρει άδεια να λειτουργεί τον …ιδιωτικό χώρο της.
    • Αν βλέπαμε στην κρατική τηλεόραση αναμεταδόσεις από εκδηλώσεις και των άλλων δογμάτων μαζί και των αθέων, ελεύθερα και απροκατάλυπτα, εφόσον αποτελούν εξίσου ανάγκες των πολιτών – των μη ορθόδοξων πολιτών.
    • Και αν ζούσαν από τις εισφορές των μελών τους και τα έσοδα του ιερού εμπορίου τους και της όσης νόμιμης ακίνητης περιουσίας τους. Ναι τότε «θα τους έπεφτε η μούρη», θα κατάπιναν την αλαζονεία τους και θα μαζευόντουσαν στα θρησκευτικά τους καθήκοντα – και ίσως θα εξυγιαίνονταν και εσωτερικά ως «εκκλησία».
    Ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνουν όλα αυτά. Στο μεταξύ ακούστε και φρίξτε:

  28. Ο/Η Τσάμης λέει:

    Από το ως άνω ποστ:
    (ΕΞΑΨΑΛΜΟΙ-25.3.2010), κατήγγειλε μεταξύ πολλών και διαφόρων, με το γνωστό απειλητικό και υπαινικτικό κουτσομπολικό ύφος που συνηθίζεται στο χώρο της Εκκλησίας, επιτιθέμενος σε κάποια μυστηριώδη Νικόλ: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Νικόλ χτενίζεται… Εξακολουθεί να προκαλεί, να παρεμβαίνει σε όλα, να παρασύρει τον Αρχιεπίσκοπο στις επιλογές του και να τον σέρνει απ’ τη μύτη. Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: ποια είναι αυτή η Νικόλ, που μπορεί να κάνει ό, τι θέλει τον Αρχιεπίσκοπο; Και γιατί; Πόθεν αντλεί τη δύναμη και την εξουσία, ώστε να μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της στον κ. Ιερώνυμο και να διορίζει τους συγγενείς και τους … εκλεκτούς του, σε θέσεις κλειδιά στην Αρχιεπισκοπή αλλά και στη Σιβιτανίδειο; Όχι έναν ή δύο… Αλλά ολόκληρο το σόι της και τους γνωστούς της. Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, έχει μια αδυναμία στην οικογενειοκρατία… Μια ερώτηση επί του προσκειμένου θέματος στον Θηβών κ. Γεώργιο, είναι αρκετή για να σας πει τι παρέλαβε… ..Είναι κάθε μέρα αντιμέτωπος με δεκάδες ελλείψεις αφού στις θέσεις της Μητρόπολης έχουν διορισθεί τα ανίψια και οι ανιψιές, οι γνωστοί και οι φίλοι… Ονόματα ξέρουμε μα ονόματα δε λέμε… Προς το παρόν…..».

    Η Νικόλ που συμπεριλάβατε στο ποστ σας που τη συσχετίζει με τον Ιερώνυμο κάθε τόσο σε δημοσιεύματα ο Τζούμας, π.χ.
    https://www.paraskhnio.gr/aytos-einai-o-neos-xartis-tis-ierarxia-2/
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Αυτός είναι ο νέος χάρτης της Ιεραρχίας
    16/11/2013 5:42 μμ16/11/2013 5:52 μμ
    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
    (….)

    Εκτοτε, ο Μητροπολίτης Αυλώνος παραμένει εμπερίστατος, …..Και θα έχει μεγάλη σημασία να μάθουμε πότε ακριβώς υπεγράφη το κείμενο αυτό από τον Σεβ. Κύριλλο, με το οποίο δίνει τη συγκατάθεσή του για την απόσπαση της Προσωποπαγούς Μητρόπολης Φαρσάλων. Εκτοτε, οι διαδικασίες εξελίχθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς, δεδομένου ότι ο προς αποκατάσταση ιεράρχης διαθέτει ισχυρό μπάρμπα, εν προκειμένω… θεία (Νικόλ, με το όνομα), στα υψηλά αρχιεπισκοπικά δώματα.

    είναι εδώ

    και εδώ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.