Η «Final Solution-Ανοησία» του Χ.Γιανναρά στην Καθημερινή για την… Γάζα!

Είναι ο ίδιος που πάλι από τις στήλες της «Καθημερινής» χειροκροτούσε την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και έβλεπε τον Μπιν Λάντεν σαν… Κανάρη!

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίων,του Βλάση Γαβριηλίδη*

Με πρόσχημα τον πόλεμο στη Γάζα ο νεορθόδοξος θεολόγος  Χρήστος Γιανναράς γράφει σήμερα στην «Καθημερινή» για την «κόλαση της final solution στη Γάζα». Τολμά να χαρακτηρίζει τις βαρβαρότητες του νέου πολεμικού επεισοδίου στη Γάζα «Τελική Λύση»!

Είναι ο ίδιος που πάλι από τις στήλες της «Καθημερινής» χειροκροτούσε την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και έβλεπε τον Μπιν Λάντεν σαν… Κανάρη!

«Αλήθεια, μέσα στη ναυαρχίδα υπήρχαν αθώα τουρκόπουλα, ναύτες, μούτσοι – ήταν “τρομοκράτης” ο Κανάρης; Τρομοκράτης ο Σαμουήλ στο Κούγκι, ο Χρήστος Καψάλης στο Μεσολόγγι, ο ηγούμενος Γαβριήλ και ο Γιαμπουδάκης στο Αρκάδι; Δεν ήταν “καμικάζι” όλοι αυτοί, δεν αποφάσισαν να σκοτωθούν για να σκοτώσουν;».

Απολαυστική όμως είναι η «Τελική Μπούρδα» με την οποία καταλήγει το σημερινό άρθρο του, για τον «καίριο ρόλο του [Πατριάρχη] στην  ευρωπαϊκή σκακιέρα»:

Aυτό το μάθημα για τον ρόλο του «τρόπου» ή πολιτισμού στη διαμόρφωση της Iστορίας, θα μπορούσαμε να το είχαμε διασώσει στη συλλογική μας μνήμη, αν δεν μας είχε ρημάξει η επαρχιωτίλα της ξιπασιάς από τα «φώτα» της Eσπερίας. Θα παρακαλούσα τον αναγνώστη να αναζητήσει το μελέτημα του Hering Gannard, «Oικουμενικό Πατριαρχείο και Eυρωπαϊκή Πολιτική 1620 – 1638» (Eκδόσεις MIET). Nα πάρει μια γεύση για το πώς ο ραγιάς τυραννισμένος Πατριάρχης έπαιζε τότε ρόλο καίριο στην ευρωπαϊκή σκακιέρα. Xάρη στο επίπεδό του και μόνο.
H μεγαλοσύνη δεν είναι οικονομικό μέγεθος.

Nα σημειώσουμε πως και το όνομα του συγγραφέα Γκούνναρ Χέρινγκ (Gunnar Hering) ο Γιανναράς το γράφει λάθος: Hering Gannard. Δυο λάθη σε μια λέξηΚαι βέβαια δεν γνωρίζει ποιο είναι το όνομα και ποιο το επώνυμο.

###

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

This entry was posted in Βλάση Γαβριηλίδη, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

6 Responses to Η «Final Solution-Ανοησία» του Χ.Γιανναρά στην Καθημερινή για την… Γάζα!

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν διαβάζει μόνο λάθος το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα ο Γιανναράς που διακινούσε μαζί με την Ακροδεξιά τη δήθεν ρήση Κίσιγγερ.
    Διαβάζει λάθος και όλο το βιβλίο από το οποίο αναδύεται απόλυτη περιφρόνηση για τα έργα του πατριαρχείου και των μητροπολιτών του, οι οποίοι άλλοι με τους Καθολικούς, άλλοι με τους Προτεστάντες πρέσβεις και όλοι με τους Οθωμανούς, εξαγόραζαν, συκοφαντούσαν, συνωμοτούσαν, εξωμοτούσαν και αλληλοεξόντώνονταν.
    Το έχω χρησιμοποιήσει το βιβλίο του Gunnar Hering εδώ

    10 Απριλίου, μνήμη αγ. Γρηγορίου Ε΄ (2ο Μέρος)


    εδώ

    «Νεομάρτυρες», του «αριστερού πατριώτη» γελοιογράφου Στάθη


    εδώ

    «Αλλαξοπατριαρχίες»: Πωλείται πατριαρχικός θρόνος


    και αλλού και έχω γνώμη.

    • Ο/Η Οι ξένοι μας ζηλεύουν λέει:

      Ο μύθος για τη δήλωση Κίσινγκερ

      Ο μύθος για τη δήλωση Κίσινγκερ

      Αμέσως τη σχολίασε ο Χρ. Γιανναράς στην Καθημερινή, ο οποίος στη συνέχεια πέρασε γενεές δεκατέσσερις όποιον αμφισβητούσε τη γνησιότητά της. Με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ήρθε στο φως και η προηγούμενη διάψευση Κίσινγκερ στα Πολιτικά Θέματα. Τελικά, μπροστά στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Γ. Μαρίνος αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα. Έγραψε στον Κίσινγκερ, ο οποίος του απάντησε ότι πρόκειται για μύθο. Τη φωτοτυπία της επιστολής Κίσινγκερ τη βλέπετε εδώ:

      Βέβαια, η διάψευση θα έπρεπε να περιττεύει. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του, καταλαβαίνει ότι είναι απολύτως αδύνατο ένας παμπόνηρος διπλωμάτης σαν τον Κίσινγκερ να ξεστομίσει τόσο ωμά λόγια! Ακόμα κι αν τα πίστευε αυτά, ποτέ δεν θα τα έλεγε –ή, αν τα έλεγε, θα τα γαρνίριζε με πολυπολιτισμικές και ανθρωπιστικές σάλτσες. Και πιστεύω ότι αυτό το επιχείρημα, της κοινής λογικής, θα αρκούσε για να κάνει τον οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο να δυσπιστήσει (τουλάχιστον) σχετικά με την ύπαρξη του μύθου.

  2. Ο/Η Eklag το λέει:

    Ας εστιάσουμε όχι στο τι είπε αλλά στο τι ΕΚΑΝΕ!
    Και δεν αφορά μόνο στον Κίσινγκερ…

  3. Παράθεμα: Η «Final Solution-Ανοησία» του Χ.Γιανναρά στην Καθημερινή για την… Γάζα! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.