Απολύσεις παντού -μαζικές προσλήψεις στην Εκκλησία, με υπογραφή του υπουργού της Ορθοδοξίας Love-ρδοs

Μπορεί να απολύουν εκπαιδευτικούς ή εργαζόμενους στα νοσοκομεία, μπορεί να καταργούν μαζικά θέσεις στα πανεπιστήμια ή σε άλλους φορείς, μπορεί να κλείνουν σχολεία και μονάδες, υγείας, όμως ιερείς συνεχίζουν να διορίζουν, με μαζικό τρόπο! Και μάλιστα σε μόνιμες θέσεις.

ieraamfia.jpgΕδώ φαίνεται ότι δεν ισχύει το γνωστό, αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας. Με απόφασή του ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, διόρισε πριν λίγες ημέρες 123 κληρικούς σε μόνιμες θέσεις σε όλη την Ελλάδα! Απ” αυτούς, οι 108 διορίστηκαν στην Ελλαδική Εκκλησία, 9 στην Εκκλησία της Κρήτης και 6 στις Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου!

Αν λοιπόν κάποιος άνεργος  θέλει σήμερα να βρει δουλειά, έχει επιλογή: να γίνει παπάς! [Candia News]

πηγή: CandiaNews.gr -κλικ για μεγέθυνση

πηγή: CandiaNews.gr -κλικ για μεγέθυνση

Γράφει και ο Γιάννης Παντελάκης υπό τον τίτλο:

Ωραία και τριτοκοσμικά…

Η χώρα αρχίζει να ξαναβρίσκει τον παλιό… καλό της εαυτό! Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες, πως όλα θα γίνουν όπως πριν. Ωραία και τριτοκοσμικά! Ποιο είναι το ζητούμενο γι’ αυτόν τον τόπο; Προφανώς «η προστασία της ελληνικής Οικονομίας με επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης». Σε νομοσχέδιο με αυτόν ακριβώς τον τίτλο (!), ο κεντροαριστερός υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προώθησε διάταξη με την οποία προβλέπεται ο τρόπος με τον οποίο θα μοιραστούν σε Μητροπόλεις, 123 μόνιμοι κληρικοί που προσλήφθηκαν στο Δημόσιο. Εξαιρετικό! Προσλήψεις ιερέων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης!

Έχει μια ακόμα διάσταση αυτή η ιστορία, ενδεικτική της εκτίμησης πως όλα θα επανέλθουν στην προ κρίσης θέση τους. Το σχετικό αίτημα για πρόσληψη επιπλέον ιερέων, δεν ήταν μόνο εκκλησιαστικών κύκλων. Αλλά και πολλών βουλευτών της Ν.Δ. (29 από αυτούς είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση δυο μήνες πριν), οι οποίοι ζητούσαν τις προσλήψεις με το κορυφαίο επιχείρημα πως οι ιερείς «επιτελούν εθνικό έργο, διατηρώντας την πατρίδα όρθια και την εθνική συνείδηση ζωντανή».

Έχει άραγε νόημα να εξακολουθούμε κάποιοι να επιμένουμε κάθε τόσο για τ’ αυτονόητα; Πως η χώρα δεν έχει ανάγκη από επιπλέον παπάδες, αλλά γιατρούς, εκπαιδευτικούς, νοσοκόμες. Πως δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν σε καθεστώς απολύσεων ή διαθεσιμοτήτων σχεδόν όλες οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (επειδή θεωρούνται περιττοί), αλλά όχι οι περίπου 10.000 κληρικοί. Πως είναι τραγικό να συνεχίζει η ιεραρχία να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την επιρροή της στην κοινωνία, να συναλλάσσεται με τους πολιτικούς και να επηρεάζει τα δημόσια πράγματα της χώρας. Πως δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί για λόγους ιδιοτέλειας και επανεκλογιμότητας να υποκύπτουν στους ρασοφόρους.

Πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουμε οι φορολογούμενοι τους ιερείς. Πως πρέπει να υπάρξει επιτέλους ο διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους. Πως δεν έχουμε κανέναν λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι μοιάζοντας ολοένα και περισσότερο με χώρες όπως το Ιράν. Πως δεν μπορεί πολιτικοί σχηματισμοί με αριστερό υποτίθεται πρόσημο να σιωπούν για όλο αυτό το αλισβερίσι πολιτικής με εκκλησιαστική εξουσία και ν’ αναπτύσσουν οι ίδιοι τέτοιες σχέσεις. Πως… πως…

Νομίζω, πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στις διασυνδέσεις πολιτικών με αρχιερείς. Αλλά και στη διάθεση ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο. Και αυτό, δεν είναι ένα εύκολα διαχειρίσιμο ζήτημα, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν πρόθυμοι πολιτικοί να αγνοήσουν το λεγόμενο πολιτικό κόστος και να αρνηθούν την παράδοση εξουσίας σε κάποιους που δεν το δικαιούνται… ©Protagon.gr

***

Ντροπή στα κόμματα που δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν ψέλλισαν λέξη και δεν πήραν θέση…

***

This entry was posted in Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Απολύσεις παντού -μαζικές προσλήψεις στην Εκκλησία, με υπογραφή του υπουργού της Ορθοδοξίας Love-ρδοs

  1. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Τα κόμματα δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
    Απολύθηκε μια ξαδέλφη μου από την κρατική τηλεόραση με δυο πτυχία και μάστερ και προσλαμβάνουν αγράμματους παπάδες και δεν μιλάει κανείς τους.

  2. Ο/Η irisx λέει:

    Λίγη κοινωνική ευαισθησία, παρακαλώ! Τόσοι νέοι -και όχι μόνο- «ειδικών δεξιοτήτων», πού αλλού θα μπορούσαν να σταδιοδρομήσουν; Και τόσοι αρχιερείς, ενίοτε με ειδικές «ανάγκες», πώς θα μπορέσουν να επεκτείνουν τη βάση εξαρτημένων υφισταμένων και δι αυτής, της επιρροής τους στο «ποίμνιο»;

  3. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖ λέει:

    ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
    Η ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΧΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ.

  4. Ο/Η maskarat λέει:

    Ντροπή στα κόμματα που δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν ψέλλισαν λέξη και δεν πήραν θέση…
    ———————————————–
    Αυτό.
    Γιατί από την κυβέρνηση και την εκκλησία τα ξέρουμε και τα περιμένουμε αυτά.
    Για τους next in line όμως, μονάχα υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Οι οποίες δυστυχώς μετατρέπονται σε βάσιμες προσδοκίες ότι τίποτε δε θα αλλάξει. (όποιος διαβάζει τακτικά το μπλογκ, χρόνια τώρα, θα καταλάβει σε ποια περιστατικά στελεχών της αντιπολίτευσης αναφέρομαι)

    • Ο/Η Po λέει:

      Σας ευχαριστούμε.
      Μας έχουν κολλήσει και τη ρετσινιά των «φιλελέδων» -είναι καινούργιο αυτό, εφευρέθηκε από αυτούς που δεν έχουν τη δύναμη ή την ικανότητα να παρακολουθήσουν την ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος, το «φιλελές» είναι το κενό των επιχειρημάτων τους.

  5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Ποιά κόμματα; Τελικὰ ὅλοι καὶ κνῖτες καὶ παπαδοπαίδια ἀποδεικνύονται. Ῥιζοσπάστης, σοσιαλδημοκράτης, τύφλα νὰ ‘χει ὁ Μπλανκὶ δηλαδή.

  6. Ο/Η MALONIS KALIMNIDIS λέει:

    23:30 ΒΓΑΙΝΕΙ ευχαριστω

  7. Παράθεμα: Απολύσεις παντού -μαζικές προσλήψεις στην Εκκλησία, με υπογραφή του υπουργού της Ορθοδοξίας Love-ρδοs | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  8. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

    Δεν καταλαβαίνω τι το περίεργο βρίσκετε στο γεγονός ότι σε νομοσχέδιο με τίτλο «Προστασία της ελληνικής Οικονομίας με επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» προβλέπονται προσλήψεις ιερέων.
    Αφ’ ενός η εκκλησία ως ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους οφείλει να ισχυροποιηθεί μέσα στην κρίση για να εξακολουθήσει να διαιωνίζει το status quo, συσκοτίζοντας τα προβλήματα, συνιστώντας υπομονή, νηστεία και προσευχή, προσφέροντας ελεημοσύνες (ενίοτε μαζί με ψηφοδέλτια μαφιόζων), τάζοντας μετα θάνατον ανταμοιβές και στοχοποιώντας εξωτερικούς κι εσωτερικούς αφηρημένους εχθρούς.
    Αφ’ ετέρου μια τέτοια κίνηση αποκαλύπτει την πραγματικότητα όσον αφορά τη δημοσιονομική στρατηγική της κυβέρνησης: «Περιμένουμε τη Θεια Παρέμβαση και την υλοποίηση των προφητειών του Παΐσιου για να γίνουμε οικονομική υπερδύναμη».

  9. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

    Η Μεταπολίτευση της Εκκλησίας αργεί, η εκκοσμίκευση του κράτους εκκρεμεί:
    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-metapoliteysi-tis-ekklisias-argei-i-ekkosmikeysi-toy-kratoys-ekkremei

  10. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Είναι τουλάχιστον ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να λέμε 123 προσλήψεις για 96 μητροπόλεις»μαζικές»!Δε θα ήθελα
    τώρα να χαρακτηρίσω ΚΑΝΕΝΑΝ,αλλά και το μίσος και η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ προς αυτό,που λέγεται εκ-
    κλησία έχει και τα όριά του!!Ξέρετε ότι οι υπηρετούντες ιερείς-κυρίως στην ύπαιθρο-είναι ΔΥΣΑΝΑ-
    ΛΟΓΟΙ προς τις ανάγκες του κόσμου;;Επίσης ότι σε πολλές μητροπόλεις υπηρετούν ΑΜΙΣΘΙ διάφο
    ρες κατηγορίες ανθρώπων,που επιθυμούν να βοηθήσουν την εκκλησία στις ανάγκες της είτε συν-
    ταξιούχοι είναι αυτοί είτε έχουν κάποια άλλη εργασία από την οποία αμείβονται;Είπαμε ότι τα ΤΡΩΤΑ της εκκλησίας είναι ΠΑΜΠΟΛΛΑ,αλλά ΜΗΝ το παρακάνουμε στην «κριτική»!!!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Θεωρώ την πρόσληψη έστω και ενός άνεργου επισκόπου ή άνεργου ιερέα από το Κράτος ως αδικαιολόγητη και προκλητική σπατάλη για τον απλούστατο λόγο πως οι ιμάμηδες, οι παπάδες, οι μάγοι, οι χαρτορίχτρες, οι ξεματιάστρες, τα μέντιουμ, οι λάμα και οι σαμάνοι δεν μπορεί να είναι κρατικοί υπάλληλοι μιας σύγχρονης Δημοκρατίας.

    • Ο/Η Po λέει:

      Είπαμε ότι τα ΤΡΩΤΑ της εκκλησίας είναι ΠΑΜΠΟΛΛΑ,αλλά ΜΗΝ το παρακάνουμε στην “κριτική”!!!

      Κάπας Σ…
      Αγαπητέ.
      Όσο θα την πληρώνω με το φόρο μου θα το παρακάνω στην… κριτική

  11. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Και οι δύο με ενορχηστρωμένες απαντήσεις!Ώστε οι παπάδες είναι άχρηστοι καθ’υμάς;Μόνο,που
    σ’αυτή τη χώρα ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ!Όσο για το ότι τους πληρώνετε,ας μην έπαιρνε
    το κράτος την περιουσία τους με ανταμοιβή τη μισθοδοσία τους!!Και ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να μου
    πείτε ΠΟΙΑ περιουσία,γιατί είναι αυτή,που διάφοροι πιστοί άφησαν στην εκκλησία,όπως ΚΑΘΕΝΑΣ
    ΈΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αφήνει την περιουσία του,όπου θέλει!!Ας επιστρέψει το κράτος-δηλαδή ΕΣΕΙΣ-
    ό,τι έχετε πάρει και ΤΟΤΕ ας κόψει το λαιμό της η εκκλησία να τακτοποιήσει τα οικονομικά της!
    Όχι οι διάφοροι πολιτικάντηδες-γυμνοσάλιαγκες να κάνουν κοινωνική πολιτική με ξένα κόλυβα
    και μετά να ζητάνε ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ τα ρέστα από πάνω!!ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ και μη ΒΛΑΚΕΥΕΤΕ!!!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Κάπα,
      η Εκκλησία δεν δικαιούται να έχει περιουσία. Της το απαγορεύει αυστηρά ο Χριστός. Επομένως το Κράτος έχει κάθε δικαίωμα να της την πάρει. Οι κληρικοί ας δουλέψουν στην οικοδομή, στο χωράφι ή κάποια σημαντική κατηγορία τους στο τροτουάρ, ή ας τους ζήσουν οι πιστοί τους.

  12. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Μήπως μπορείς»Λασκαράτε»να μου ΠΕΙΣ πού το απαγορεύει αυτό ο Χριστός;;Νομίζω ότι το σημερινό ευαγγέλιο με το χορτασμό των πεντακισχιλίων κ.λπ. ΑΛΛΟ λέει!Βέβαια υπάρχει κι εκείνο το «Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και ταύτα πάντα ΠΡΟΣΤΕΘΗΣΕΤΑΙ υμίν»!Ενδιαφέρε-
    ται πρώτα για τις ψυχές,αλλά και για τις βιοτικές ανάγκες των ανθρώπων!Την ξέρετε εσείς τη δου-
    λειά των ιερέων-κυρίως στα αστικά κέντρα,αλλά και στην ύπαιθρο;Όσο για τα άλλα είμαστε και σώ-
    ματα και η εκκλησία αποτελείται απ’αυτά άρα έχει και υλικές ανάγκες!!Τώρα,γιατί τρώω το χρόνο
    μου να σας πείσω για κάτι,που εσείς το έχετε ΔΕΙ αλλιώς…Αλήθεια οι ΡΑΒΙΝΟΙ από ΠΟΥ τρέ-
    φονται;;!!!!!!!!!!!!!!!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Μὴ θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυροὺς ἐπὶ τῆς γῆς, ὅπου σὴς καὶ βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται διαρύσσουσι καὶ κλέπτουσι·

      Aυτή η εντολή δεν αφορά την Εκκλησία με την τεράστια ακίνητη περιουσία, με τον πακτωλό των χρυσών τιμαλφών και με τις αστρονομικές τραπεζικές καταθέσεις;

  13. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Το τελευταίο ερώτημα ΔΕΝ απαντήθηκε!Γιατί άραγε;;

  14. Ο/Η Χρηστος λέει:

    Καλο ειναι να μην τα ισοπεδωνουμε ολα , η εκκλησια ηταν ανεκαθεν διπλα στο κρατος, απο που να αρχισω απο το Βυζαντιο , την Τουρκοκρατια με τα κρυφα σχολια , ακομα και στην ανταλαγη πληθυσμου παραχωρησε μεγαλη απο την περιουσια της στο κρατος το ’22 .Εχει σκεφτει κανενας πως θα ηταν το Κρατος χωρις την Εκκλησια? ,Αν υπηρχε κιολας!!

  15. Ο/Η eklag λέει:

    Oι ραβίνοι αρκούνται σε λίγο Μάννα εξ ουρανού στο οποίο και ημείς οι πληβείοι βλέπω σύντομα να καταφεύγουμε ως μέλη ενός έθνους που αμφιβάλλω αν υπήρξε και ενός κράτους που μετά βεβαιότητος δεν υπάρχει.
    Όσοι επιζήσουν,καθώς οι υπόλοιποι θα πέσουν ηρωικά μαχόμενοι,όπως ο Τσίπρας χορεύοντας ηπειρώτικα ή στο ταψί,συνοδεία παπάδων και άλλων διαβόλων όταν δεν θα υπάρχει πια κάτι άλλο να φαγωθεί.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.