Η Κόλαση που λέγεται κρατική Εκκλησία

Τρείς Χρυσόστομοι στην κηδεία του τ.Αττικής


Να ελέγξει το ΣΔΟΕ τα έσοδα του χαριτόβρυτου τοτέμ της Ν.Μάκρης -αν και μάλλον δεν είναι αναγκαίο, είναι φρεσκότατα ολοζώντανος, φανερό άλλωστε.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η μητρόπολη Κηφισιάς, που ιδρύθηκε ως Αττικής και Μεγαρίδος το 1936, είναι περιπετειώδης. Ο πρώτος επίσκοπός της Ιάκωβος εκθρονίστηκε από τη Χούντα, μαζί με πολλούς δεσποτάδες ακόμη, ως δραστήριος ομοφυλόφιλος, ο οποίος είχε ήδη απασχολήσει με κωμικοτραγικό τρόπο από το 1961 το πανελλήνιο («…Τα Ανάκτορα καλούν σε ακρόαση τον τότε υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Γρ.Κασιμάτη. Στις 13 Ιανουαρίου η Ιεραρχία συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών. Το κτίριο πολιορκείται από χιλιάδες πιστούς-μέλη εκκλησιαστικών οργανώσεων, με την Αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη…», ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, 20.2.2005). Ο διάδοχός του Νικόδημος, ήπιε το ίδιο πικρό ποτήρι, εκθρονίστηκε εκδικητικά, μαζί με άλλους 11, λίγο πριν πέσει η Χούντα, χωρίς δίκη από τον επίσης χουντικό Σεραφείμ, με την πρόφαση ότι εκλέχτηκε αντικανονικά. Αργότερα οι φίλοι του Νικόδημου, οι «παρεκκλησιαστικοί», εκδικήθηκαν τον Παντελεήμονα, που είχε στρογγυλοκαθίσει στο θρόνο του πρώτου, βγάζοντας τα ερωτικά του άπλυτά στη φόρα με εκατοντάδες κασέτες.  Όταν οι παρεκκλησιαστικές οργανώσεις στοχοποιήσουν έναν μητροπολίτη, βρίσκουν συνήθως εύκολα στοιχεία εναντίον του. Οι υποκλαπείσες τηλεφωνικές σεξουαλικές συνομιλίες του Παντελεήμονα με φαντάρους δημοσιοποιήθηκαν και ο Αρχιεπίσκοπος Χουντόδουλος και σύσσωμη η Ιεραρχία, παρ’όλο που είχαν αναμεταδοθεί από εκκλησιαστικά έντυπα, (όχι όμως τόσο ευρέως που να δημιουργούν πρόβλημα με την κοινή γνώμη) έκαναν το κορόιδο. Αλλά για κακή τους τύχη υπήρχε κάποιος σκελετός αγνώστου άνδρα ή γυναίκας (φωτ.), ένας γλυκύτατος μπαμπούλας στον οποίο είχε δοθεί αυθαίρετα (ύστερα από ενύπνιο «όραμα» της ‘τυμβωρύχου’ διαχειρίστριας-ιδιοκτήτριάς του, αγράμματης καλόγριας Μακαρίας) το όνομα όσιος Εφραίμ της Ν.Μάκρης και ο Παντελεήμων, που δεσπότευε και εκεί, είχε πολύ σκληρούς αντιπάλους στη μοιρασιά των αφορολόγητων κερδών του με την ηγουμένη. Η μακαρία Μακαρία, που είχε στήσει αρχικά χωρίς την αρωγή της Εκκλησίας, τη φάμπρικα του θαυματουργού βρυκόλακα, (ο πατριάρχης αγιοποίησε το σκελετό πολύ αργότερα, το 2011), είχε συγκροτήσει στην πορεία σύλλογο ευσεβών συμβολαιογράφων-πολιτικών-δικηγόρων «φίλων της Μονής», που δεν κάθισαν άπρακτοι να βλέπουν το δεσπότη να λεηλατεί τα πλούσια παγκάρια του θεσπέσιου σκιάχτρου, όπως είθισται να κάνουν ανενόχλητοι με τις θαυματουργές μονές, πραγματικούς φορολογικούς Παράδεισους με χρυσορρόες Πακτωλούς, οι σεβάσμιοι Αρχιερείς τους, που αποκτούν έτσι (κι αλλιώς) γερό κομπόδεμα για τους ανιψιούς τους και τους «ανιψιούς» τους.

Στο απρόβλεπτο «τσουνάμι» του 2005, που βγήκαν πολλές ιστορίες ιερής διαφθοράς και διαστροφής στη φόρα, οι αντίπαλοι του Παντελεήμονα βρήκαν την ευκαιρία και πυροδότησαν το σκάνδαλο των υψηλών τραπεζικών καταθέσεων του εμπλεκόμενου και σε πολλά άλλα σκάνδαλα φίλου, προστατευόμενου και στενού συνεργάτη του Χουντόδουλου αλλά και του χουντικού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Ασφαλώς ένα στοιχειώδες «Πόθεν έσχες» και για μητροπολίτες (όχι σαν κι αυτό των βουλευτών, εφοριακών, γιατρών, υπαλλήλων πολεοδομίας, κλπ) θα είχε φέρει το θέμα πολύ νωρίτερα στη φόρα και θα είχε προλάβει περισσότερα, αλλά……

Πολλοί δεσποτάδες είχαν υποστηρίξει φανερά και όχι στα μουλωχτά (όπως ο Χουντόδουλος, ο πατριάρχης και ο Ιερώνυμος), τον Παντελεήμονα, που, αν και καλόγερος πια, κηδεύτηκε τώρα προκλητικά σαν Αρχιερέας, καταστρατηγούμενης έτσι της εκ του νόμου (Ν. 5383/1932, άρθρο 160) διαταγής του Αρείου Πάγου προς τη Δημόσια Υπηρεσία της Εκκλησίας να αποσχηματιστεί. Τον έντυσαν το δύστυχο οι συνάδελφοί του με την προκλητική στολή του βυζαντινού σατράπη, αντί να τον θάψουν σαν απλό καλόγερο, με την ελπίδα πως αν κηδευτεί ταπεινά, ο θεός τους, που κατά τον μητροπολίτη Σπάρτης δεν συγχωρεί αυτούς που έκαναν πολιτικό γάμο (‘πόρνους’ κατά τον Άνθιμο), θα τον συγχωρήσει. Εκτός από τον επικεφαλής της λέσχης των υποστηρικτών του, τον γνωστό ως «τακουνάκια» άγιο Νικόδημο της Ιερισσού (ΤΟ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑτοδότης 17.3.2009), τον υποστήριξαν και άλλοι, μερικούς τους βρίσκουμε στο ‘ΒΗΜΑ’:

«Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρος βρέθηκε το 2005 στη δίνη του κυκλώνα που ξέσπασε στη διοίκηση της Εκκλησίας με αφορμή τις καταγγελίες κατά ιεραρχών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ίδιος αλλά και ο κ. Παντελεήμων. Ο κ. Νικηφόρος βίωσε..τον διασυρμό από καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, τις οποίες στήριξε μόνο ένας μάρτυρας ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Αντίθετα, τον υποστήριξαν περισσότερα από 500 άτομα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο» και «Η στάση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως λένε κληρικοί με πικρόχολη διάθεση, έχουν δύο κοινά με τον κ. Παντελεήμονα. Δεν δηλώνει την ημερομηνία γεννήσεως του στα Δίπτυχα της Εκκλησίας και εναντίον του έχουν καταγραφεί διάφορες κατηγορίες από τον επί μακρό χρονικό διάστημα οδηγό του (σημ.Λασκ.: και από ιερείς του) αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο ή κάποιον εκκλησιαστικό ανακριτή….» (Μ.Αντωνιάδου, 15.3.2009).

Πέντε δεσποτάδες τόλμησαν τελικά να πάνε στην αρχιερατική κηδεία του καλόγερου Μπεζενίτη. Αν δεν φοβόντουσαν την κατακραυγή θα πήγαιναν σχεδόν όλοι τους, με πρώτους τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πατριάρχη. Οι τρεις από αυτούς, όλοι με το όνομα Χρυσόστομος, είχαν κάποιες ατυχίες που είχαν βγει στη φόρα και που υποθέτω τους έκαναν να δείξουν ιδιαίτερη κατανόηση στο δράμα του συναδέλφου τους ή μάλλον θα ισχύει πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

1. Ο Περιστερίου είχε συκοφαντηθεί (όπως και άλλοι εννιά δεσποτάδες) πως δήθεν είχε πολύ υψηλές καταθέσεις που ελέγχονταν από την Εφορία, αλλά ευτυχώς το θέμα δεν είχε συνέχεια, μετά από διερευνητική ευτυχή επικοινωνία του κ.Ιερωνύμου με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Αν όμως  η αφεντιά του, που είναι απόρθητο οχυρό της αφιλοχρηματίας και «πατριαρχικός», τη γλύτωσε κι αυτή τη φορά (γιατί είχε συκοφαντηθεί και παλιότερα) εύκολα, δεν είχε την ίδια τύχη και κάποιος κληρικός-τσιράκι του, «που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου»  («Ο ιερέας με τα 3 εκατ. ευρώ μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Πολυτελής κατοικία, παγκάρια, περίεργες κλοπές και καταγγελίες για κακοδιαχείριση»-ΤΟ ΒΗΜΑ, Λαμπρόπουλος Β. 21.11.2012), που πιάστηκε στο επιλεκτικό δόκανο της Εφορίας, χωρίς να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, τον οποίο όμως η Εκκλησία έχει «ξεχάσει» (ως είθισται άλλωστε) να δικάσει, χωρίς κανείς να απορεί γι’αυτό και έτσι ο ιερωμένος εξακολουθεί να μεταδίδει ανενόχλητος τη Θεία Χάρη, σαν να μην έτρεξε τίποτα, χωρίς ο ενάρετος μητροπολίτης του να έχει ενοχληθεί.

2. Ο Δωδώνης, τ.Ζακύνθου έχει πέσει και πρόσφατα, όπως και παλιότερα, θύμα συκοφαντιών («Τhe Best»: «Το σκάνδαλο με τους ‘νονούς’ της Ζακύνθου και η παραίτηση Χρυσοστόμου – Όλο το παρασκήνιο..Όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» μέρος των κατοίκων του νησιού συζητούσε μήνες τώρα τη σχέση που είχαν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων κακοποιών με τον κ. Χρυσόστομο,..»), που αναδημοσιεύτηκαν και από τον παλιό του εχθρό, το ναζιστικό «Στόχο» (23.8.2011), χωρίς να έχει απαντήσει, εμφορούμενος προφανώς από χριστιανική ταπείνωση. Άλλωστε αν ήταν αλήθεια θα το είχε αποκαλύψει η Αστυνομία μας και θα είχε επιληφθεί η Δικαιοσύνη..

και
3. Ο Μηθύμνης συκοφαντήθηκε πως κάλυπτε μαστροπό παπά:

‘ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ’ – 17/10/2005:

«ΠΑΠΑΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ: Βοούσε η περιοχή της Πέτρας αλλά…Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έβλεπε, ο δεσπότης δεν άκουγε

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ
Η δράση του παπα-Κώστα Πνακή ήταν γνωστή. Και όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Πέτρας. Και το σπυρί έσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής. Για τον παπα-Κώστα αποδείχθηκε ότι αυτό που οι φήμες έλεγαν ήταν αληθινό. Ο παπάς δεν αρέσκονταν μόνο σε παράνομες σχέσεις με ξένες και επισκέπτριες της τουριστικής Πέτρας. Είχε φτάσει στο σημείο να εκδίδει ξένες σε κατοίκους της Πέτρας και σε επισκέπτες. Μόνον η Αστυνομία του μικρού χωριού δεν ήξερε τίποτα. Όπως αποδεικνύεται και στην Πέτρα, η Αστυνομία είναι σαν τη φρουρά του Πάπα. Διακοσμητική! Διακοσμητικός όμως είναι και ο ρόλος του μητροπολίτη Μηθύμνης. Ο οποίος επανειλημμένα είχε ενημερωθεί γι’ αυτήν και για την άλλη δράση του. Η μπόχα ξεχείλισε το Σαββάτο το μεσημέρι την αίθουσα του δικαστηρίου της Μυτιλήνης, όπου ο παπάς δικάστηκε με τον συνεργό του Γιάννη Παρασκευόπουλο και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών και πρόστιμο 2.000 ευρώ ο καθένας, ως μαστροποί κατ’ εξακολούθηση με σκοπό το κέρδος. Στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν παρών να τον στηρίξει ηθικά ο διευθυντής του Λυκείου της Πέτρας! Μαζί του παρόν και όλο το λούμπεν κατεστημένο μιας ιστορικής κοινότητας της Λέσβου σαν την Πέτρα, που γέννησε διανοουμένους πανελλήνιας εμβέλειας και έφτασε να λειτουργεί με όρους μιας τοπικής μαφίας διαπλεκομένης με γνωστά εθνικιστικά στοιχεία στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο παπάς. Ένας άνθρωπος που όπως ο ίδιος ομολόγησε πήγε στο μπαρ όπου και εξέδιδε τις δυο νέες γυναίκες προερχόμενος από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λέσβου. Ηταν είπε καλεσμένος από τον στρατιωτικό διοικητή της περιοχής. «Πάρε τα κορίτσια και έλα στη λέσχη», κατέθεσε ο μαστροπός ιερέας ότι του είχε πει ο διοικητής τής εκεί στρατιωτικής μονάδας. Ομορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ατράνταχτα ότι ο παπάς επανειλημμένα εξέδιδε τις δυο γυναίκες. Αν και η τοπική κοινωνία της Πέτρας βοά ότι ο παπάς και στο παρελθόν είχε σχέσεις με αλλοδαπές της περιοχής. «Του άρεσε το ωραίο φύλο», είπε μάρτυρας υπεράσπισής του! Που ανενδοίαστα δήλωσε ότι είχε πάει με τις δυο γυναίκες, αλλά δεν είχε δώσει τα λεφτά στον παπά, άρα ο παπάς δεν είναι μαστροπός. «Η μισή Πέτρα είχε πάει με τις δυο γυναίκες», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του παπά, προκαλώντας τις αντιδράσεις των γυναικών δικαστών της έδρας. Εκεί συνίστατο και η υπερασπιστική γραμμή. Οι δυο γυναίκες εκδίδονταν μόνες τους ή από τον άλλο «Ρωσοπόντιο» κατηγορούμενο, ο δε παπάς απλά «βοηθούσε». Ως αμοιβή δε, θα πήγαινε μαζί τους δωρεάν. «Αρα περί διευκόλυνσης σε αλλότρια ακολασία πρόκειται, κύριε πρόεδρε, και όχι για μαστροπεία του ιερέα», ο οποίος αποκλήθηκε επανειλημμένα από τον συνήγορό του «ηλίθιος», «ανόητος» και «βλάκας». Πλην όμως και ευτυχώς το δικαστήριο απεδέχθη ότι ο παπάς δεν ήταν ούτε ηλίθιος ούτε ανόητος ούτε βλάκας. Ηταν απλά και μόνο νταβατζής».

Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα όλη αυτή η ατελείωτη αλυσίδα των ιερών σκανδάλων,  που αν κάποιος την παρακολουθήσει, ειδικά ως προς το σκέλος του τρόπου με τον οποίο έρχεται κατά κανόνα στη δημοσιότητα και πως αντιμετωπίζεται μετά,  θα βγάλει απελπιστικά συμπεράσματα για μηχανισμούς, πράξεις και πρόσωπα μέσα και γύρω από την κρατική Εκκλησία (αλλά και για το Κράτος και για τα ελεγκτικά ή τα δικαιοδοτικά όργανά του και για τα κόμματα που κάνουν το κορόιδο), θα είχε προκαλέσει κάποια ερωτηματικά και κάποιο σοβαρό δημόσιο έλεγχο. Κάτι σάπιο όμως υπάρχει στο Βασίλειο της Υποκρισίας της Νότιας Δανιμαρκίας, που ‘κανένα στόμα δεν το΄βρε και δεν το’πε ακόμα’.

 

 

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Η Κόλαση που λέγεται κρατική Εκκλησία

  1. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες
    26.11.2012 15:15

    Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεράσιμος Ζαφείρης) ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του.

    Δις εξαμαρτείν

    Η πρώτη φορά ήταν την άνοιξη του 2005 όταν στην Ελλάδα έγινε η ίδια συζήτηση για τον Περιστερίου Χρυσόστομο. Μάλιστα συνεκλήθη η Ιερά Σύνοδος και ο μακαριστός Χριστόδουλος έκανε δήθεν «συστάσεις» στον Μητροπολίτη. Από τότε καμία έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει διαπιστωθεί και καμία ποινή ή πρόστιμο δεν του έχουν επιβληθεί.

    Το δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου του 2005 έλεγε:

    Συστάσεις τῆς Ι.Συνόδου πρός τόν Σ. Μητροπολίτη Περιστερίου.

    Ἐν Ἀθήναις τῇ 13ῃ Μαΐου 2005

    Συνῆλθε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2005, ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 148ης Συνοδικῆς Περιόδου ὑπό τήν Προεδρία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Χριστοδούλου στήν τρίτη Συνεδρίασή της γιά τό μῆνα Μάιο.

    Κατ’ ἀρχάς ἡ Δ.Ι.Σ. ἔλαβε γνώση τῶν γραπτῶν ἐξηγήσεων πού ἀπέστειλε πρός Αὐτήν, διά τοῦ ὑπ’ ἀριθμ. 61/11.5.2005 ἐγγράφου του, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ἐπί τῶν εἰς βάρος του καταγγελιῶν. Ἡ Δ.Ι.Σ. ἀπεφάσισε, ὅσον ἀφορᾶ στά καταγγελθέντα περί οἰκονομικῶν ἀτασθαλιῶν νά ἀναμείνει τό πόρισμα τοῦ Σ.Δ.Ο.Ε., τό ὁποῖο διενεργεῖ οἰκονομικό ἔλεγχο στήν Μητρόπολη Περιστερίου. Ὅσον ἀφορᾶ ὅμως στίς καταγγελίες γιά τήν ὑπηρεσιακή σχέση τοῦ Σεβ. κ. Χρυσοστόμου μέ τούς Κληρικούς του, σέ συνάρτηση μέ παρεχόμενες ἀπό αὐτούς χειρωνακτικές καί ἄλλες ἐργασίες καί δραστηριότητες, μή σχετιζόμενες μέ τά καθαρῶς Ἐφημεριακά καί πνευματικά τους καθήκοντα, ὡς καί μέ ἄλλες ἐνέργειες πού ἐπιβαρύνουν τούς Κληρικούς τῆς Ἱερᾶς αὐτῆς Μητροπόλεως, ἀπεφάσισε νά ἀποστείλει σέ αὐτόν ἔγγραφο μέ αὐστηρές συστάσεις, ὥστε νά ἰσχύσουν στήν Ἱερά Μητρόπολη Περιστερίου, ἀναφορικά μέ τά παραπάνω θέματα, ὅσα ἰσχύουν καί σέ ὅλες τίς ἄλλες Μητροπόλεις, σύμφωνα μέ τίς ἰσχύουσες Ἐκκλησιαστικές διατάξεις καί τούς Νόμους τοῦ Κράτους…»

    Ανακαλύψαμε το 2012 το ίδιο αδίκημα

    Στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα το Εθνος ανακάλυψε ότι το ΣΔΟΕ έβαλε στο στόχαστρο δύο Μητροπολίτες καθώς διαθέτουν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο, και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο.

    Οι δύο τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων που δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν μεταβιβάσει ποσά σε λογαριασμούς τρίτων ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν εντός των ημερών από την Εφορία ώστε να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, αλλά και την περιουσία τους.

    Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες για εικονικές δωρεές και χορηγίες, αδήλωτα έσοδα από αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων που ανήκουν στην εκκλησία κ.α.

    Ιερέας με 3 εκατ. ευρώ

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται τέλος ότι ιερέας στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου βρέθηκε με λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωνε μόλις 20.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, όταν εκλήθη από την Εφορία να πληρώσει πρόστιμα ύψους 1 εκ. ευρώ το έκανε άμεσα και με ευκολία.

    Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει το δημοσίευμα, αντίθετα με τον συνάδελφό του Κύριλλο.

    Μητροπολίτης από το 1978

    Είναι τόσα πολλά χρόνια Μητροπολίτης στην ίδια (τεράστια) ενορία που ξεπερνάει σε δεινοσαυρισμό τους πολιτικούς!

    Γεννήθηκε στην Άρτα το 1935. Αποφοίτησε από την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960 κια έκανε μεταπτυχιακά στη Θεολογία στη Γαλλία και στη Γερμανία, ανακηρύχθηκε Διδάκτορας καὶ Υφηγητής της Θεολογίας σε Στρασβούργο καὶ Αθήνα.

    Το 1976 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γαρδικίου και διορίστηκε Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος θέση τήν οποία διατήρησε έως το έτος 1999.

    Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου το 1978.

    Είναι πολλά τα λεφτά

    Στην εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε αποκαλυφθεί ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται «δύο μητροπολίτες από το λεκανοπέδιο Αττικής», που φαίνεται ότι έχουν «βάλει στο χέρι» εκατομμύρια ευρώ από τις μητροπόλεις τους, χωρίς να αποκαλύπτονται τα ονόματά τους.

    Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους φαίνεται ένα ποσό που υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το εισόδημα που προκύπτει από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

    Οι δύο μητροπόλεις διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία, με κτίρια στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα προάστια. Επίσης, έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων γης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, φαίνεται ότι την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες πωλήσεις ακινήτων και εκεί εκτιμά το ΣΔΟΕ ότι είναι πιθανό ότι έγινε παράνομη μεταφορά κεφαλαίων. Ακόμα, ελέγχονται και τα έσοδα που είχαν οι μητροπόλεις αυτές από ενοίκια, καθώς τα κεφάλαια αυτά αποτελούν «ζεστό χρήμα». Η έρευνα πρόκειται να επεκταθεί και σε μεσιτικά γραφεία, με τα οποία συνεργάστηκαν τα οικονομικά τμήματα των δύο αυτών μητροπόλεων, τόσο για την ενοικίαση όσο και για την πώληση μέρους της περιουσίας τους.

    Ο ιερέας με τα 3 εκατομμύρια

    «Το Βήμα» είχε αποκαλύψει επίσης ότι το ΣΔΟΕ βρήκε 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό ιερέα που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου.

    Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για τον ιερέα αυτόν έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι προχωρούσε σε παράτυπες λαχειοφόρους αγορές, ότι καρπώθηκε χρήματα από την Αττικό Μετρό για έργα στην εκκλησία που ιερουργεί, για υφαρπαγή χρημάτων από παγκάρια μέχρι και για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ!

    Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αυτές τις κατηγορίες ανυπόστατες.

    Ωστόσο ο συγκεκριμένος κληρικός έσπευσε να καταβάλει πρόστιμο περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία Αχαρνών για να κλείσει την «μαύρη τρύπα» ανάμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην φορολογική δήλωσή του.
    Εντυπωσιακό είναι ότι στην αρχική κρούση του «Βήματος» αρνήθηκε ότι είναι αυτός που εντοπίσθηκε με τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε δεύτερη επικοινωνία αρνήθηκε ότι έχει το συγκεκριμένο όνομα – του ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ – και δήλωσε άλλη ταυτότητα.

    Ο ιερέας διαμένει τα τελευταία χρόνια σε πολυτελή διώροφη κατοικία, με μικρό εκκλησάκι στην αυλή, στους Θρακομακεδόνες.

    Ωστόσο τα ερωτήματα για την υπόθεση, μεγεθύνονται αφού φέρεται να έχουν υπάρξει καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην Μητρόπολη Περιστερίου για σειρά έργων. Έτσι στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι «τα τρία εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ιερέα ίσως σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα της Μητρόπολης Περιστερίου που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών».Κι όλα αυτά ενώ ανώτερος κληρικός της Μητρόπολης Περιστερίου είχε κατηγορήσει προ μερικών μηνών τους πιστούς ότι «ρίχνουν κουμπιά στα παγκάρια», ενώ είχε αφήσει αιχμές για το εκκλησιαστικό ίδρυμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.

    Κάνει τον τιμητή ο Περιστερίου

    Την ίδια ώρα που γεμίζει τις τραπεζικές θυρίδες με εκατομμύρια ο κ. Χρυσόστομος εμφανίζεται ανήσυχος για ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων λιτότητας που λαμβάνονται για την υπέρβασή της.

    «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Να το καταλάβουν οι πολιτικοί» τόνισε ο Μητροπολίτης Περιστερίου, μιλώντας σε κανάλι σημειώνοντας ότι «ο λαός χρειάζεται ελπίδα και προσδοκία. Χρειάζεται ενότητα. Ο λαός απελπίζεται διότι βλέπει ότι οι θυσίες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση»

    Ο τιμητής κ. Χρυσόστομος συνέχισε λέγοντας «Η λαϊκή οργή σήμερα δεν έχει αρχή και τέλος. Καθημερινώς αυξάνει και ποιότητα και σε ποσότητα. Αυξάνει η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Ολόκληρου του ελληνικού λαού εκτός από εκείνους που συνεχίζουν να βολεύονται» είπε και δήλωσε ανήσυχος ότι θα ζήσουμε καταστάσεις ανάλογες με εκείνες της περιόδου της Κατοχής: «Θα αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι και εκείνοι που θα ζητούν ένα πιάτο φαγητό».

    «Η μη ύπαρξη κοινωνικής δικαιοσύνης θα μετατρέψει ένα πολιτικό θέμα σε κοινωνικό θέμα. Θα έχουμε εξεγέρσεις» επισήμανε και υπενθύμισε ότι όλες οι εξεγέρσεις στην Ευρώπη, τη Nότιο Αμερική και αλλαχού ξεκίνησαν από την κοινωνική αδικία και την φτώχεια του λαού

    Κάποιος κατήγγειλε συνεχώς στον ΣΔΟΕ

    Επώνυμα κάποιος κάτοικος Περιστερίου κατήγγειλε, ωστόσο, με επιστολές του στο ΣΔΟΕ, τις οικονομικές ατασθαλίες στην Μητρόπολη Περιστερίου.

    Εγραφε χαρακτηριστικά:
    Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011, 6:25 Πρός τον κ.Ιωάννη ΚαπελέρηΔ/τη ΣΔΟΕ

    Αγαπητέ κ.Καπελέρη

    Θα ήθελα δια της παρούσης μου να ενημερώσω για ένα μεγάλο οικονομικό έγκλημα που… γίνετε χρόνια τώρα στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και μάλιστα στην Ιερά Μητρόπολη του Περιστερίου. Εδώ και 20 χρόνια πραγματοποιούν ετήσια λαχειοφόρο αγορά υπέρ της ανεγέρσεως ενός Γεροκομείου, έσοδα που φτάνουν τα 350.000 ευρώ και τα οποία δεν είναι περασμένα σε κανένα βιβλίο εσόδων…. και αν είναι είναι πλασματικά και παρ όλα αυτά κανένας έλεγχος δεν γίνετε….

    Επίσης Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ δεν έχει ως οφείλει να έχει ΑΦΜ σε όλους τους Ναούς τους τους οποίους και χαρακτηρίζει ως δήθεν Μητροπολιτικά Παρεκκλήσια η Προσκυνήματα άσχετα ότι έχουν παγκάρια κ.λ.π έσοδα και δεν έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε επιτροπές οικονομικές ούτε τίποτε και τα χρήματα αυτά τόσα χρόνια απο την κηροπωλησία δεν εμφανίζονται σε κανέναν βι΄βλίο εσόδων παρά μονάχα σε προσωπικούς λογαριασμούς του Μητροπολίτη…. τα δήθεν παρεκλήσια (ιδιοτ. Καταστήματα του Σεβασμιωτάτου μπορείτε να δείτε και στο επίσημο βιβλίο ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος και στης Μητροπόλεώς του και στο http://www.imperisteriou.gr/frontend/articles.php?cid=40 που αναφέρονται τα 18 μαγαζάκια και η μία δήθεν Μονή του… όπου ούτε βιβλία έχουν αλλά ούτε στο επίσημο βιβλίο ως όφειλαν εσόδωων της Μητροπόλεως είναι περασμένο 1 ευρό έσοδα απο αυτά τα 18 + 1 καταστήματα ούτε και στα έξοδα…. και η ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ κ.λ.π απλά σκήζονται και τα πετάνε κάθε χρόνο στα σκουπίδια και παρόλα αυτά η υπηρεσίες ελέγχου τον καλύπτουν όταν ο Ελληνικός Λαός Πεινάει, ζεί φτωχικά και με τόση μειζέρια κάποιοι έχουν γίνει τόσο ζάπλουτη εις βάρος των φτωχών αλλά και της ανύπαρκτης παρουσίας ελέγχου των Αρχών.

    Επίσης απο τους υπόλοιπους 14 Ναούς που μπορεί να έχουν ΑΦΜ αν δείτε πάλι δεν υπάρχει επιτροπή πρόεδρος κ.λ.π όργανα Ενοριακού Ελέγχου αλλά μόνο απλά προϊστάμενος εφημερίων μιας και πρόεδρος σε όλους τους Ναούς ΄ΠΑΡΑΝΟΜΑ είναι ο ίδιος ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ άχρι ΚΑΙΡΟΥ!!! πόσο καιρό δλδ μπορεί ο ίδιος που ελέγχει ο ίδιος να πίνει και κερνάει????

    Επίσης εκδίδει Ημερολόγια Τσέπης τα οποία πάλι δεν είναι σε κανένα βιβλίο ως έσοδο και έξοδο άσχετα που τα χρεώνει στους παπάδες και όποιος δεν τα πουλήσει παρεμβένει στην μισθωδοσία του και μέσω της τράπεζας του κρατάει τον μισθό προς εξόφληση των χρεωμένων όπως ονομάζει… επίσης κρατάει μία εκδρομή 500 ευρό έσοδο απο κάθε ναό με τον ίδιο τρόπο… επίσης πραγματοποιεί μία πολυήμερη εκδρομή το χρόνο με τους ίδιους ρυθμούς αδιαφάνειας και κλοπής… και επίσης ενός Εράνου Αγάπης υπέρ των φτωχών και όλες αυτές τις ταρίφες στην πλάτη των παπάδων των οποίων κρατάει και τον μισθό τους άσχετα ότι δεν έχει δικαίωμα παρέεμβασης στην μισθωδοσία του Δημοσίου αλλά το κάνει άνετα χρόνια τώρα…. π.χ. στους: ΓΕΩΡΓΙΟ Γ…, ΕΥΛ…. – ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣ……..Η, ΜΑ….. ΠΛ……, ΚΩΝ…….. ΧΑ……… και επίσης το Ελληνικό Δημόσιο Μοισθοδοτή οδηγό-Κλητήρα για τον Μητροπολίτη και την Μητρόπολη και ο Μτροπολίτης και η Μητρόπολη Εκδήδει σχετικά Προγράμματα υπηρεσιών και οδηγών ΙΕΡΕΩΝ τους οποίους υποχρεώνει να κάνουν χρέη κλητήρα και χρέη οδηγούν και μάλιστα τα έξοδα βενζινών διοδίων και τυχών πάρκινγ είναι των παπάδων και όχι του Μητροπολίτη η της Μητροπόλεως άσχετα που στα βιβλία εξόδων έχουν αποδείξεις συντήρησεις και βενζινών αυτοκινήτου Μητροπόλεως – Μητροπολίτη!!!!! και αυτά τα έξοδα είναι αποδείξεις απο καταστήματα συγγενών του Μητροπολίτη….!!!

    Όλα αυτά τα ΕΣΟΔΑ τα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και ΑΔΗΛΩΤΑ μήπως μπορείτε να μου πείτε που βρίσκονται??? Ξέρετε πόσες οφσόρ έχει ο Μητροπολίτης? Γι όλα αυτά τι κάνει η Υπηρεσία ΣΑΣ???? και προηγούμενη καταγελεία έπεσε στο κενό μιας και επι ΝΔ στείλατε Ηπειρώτες ελεκτές με τους οποίους έτυχε γνωστός και φίλος και Κρητικούς και τελικά πλήρωσε μόνο 25000 ευρό πρόστοιμο στην Εφορία διότι μόνο η Λαχειοφόρος λένε ήαν αδείλωτη…. μα καλά τόσα αίσχη μόνο την λαχειοφόρο βρήκε μη νόμιμη και μάλιστα το πλήρωσε άμεσα και πλήρωσε το 1/3 του ποσού…. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ????

    Επίσης έχει κάνει σύμβαση εργασίας για την αγορά των Κεριών στους Ναούς – Καταστήματά του απο τον Φίλο του κερά τον ΜΩΥΣΗ που έχω στείλει ξανά σχετική καταγελεία για το ότι πάει στους ναούς πέρνει χωρίς παραστατικά τα αποκέρια και αφήνει Κεριά για πώληση στο παγκάρι ΤΟΝΟΥΣ ΚΕΡΙΩΝ και παρόλα αυτά η υπηρεσία Σας τότε δεν κοίταξε το θέμα άσχτετα ότι σας έγινε σχετική καταγελεία…. Συγνώμη για την αγανάκτησή μου αλλά νομίζω είναι λογικό και λογική όταν εμείς φορολογούμαστε για το τίποτα τόσο βάναφσα και άλλοι ζούν ζωή και κότα! Θα περιμένω να δώ λοιπόν επιτέλουςς τι θα κάνει η υπηρεσία σας αν και ξέρω ότι για μια ακόμα φορά θα πέσουν στο κενό οι καταγελίες μας.
    Κοινοποίηση:1.Υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνστναντίνου 2. Υφηπουργό Οικονομίκών κ. Φ.Σαχιδίδης 3. Υφηπουργός Οικονομικών κ. Δ.Κουσελάς 4. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών Φορολογικών – Τελονιακών Θεμάτων κ. Δ.Γεωργακόπουλο
    Το e-mail μου θα είναι στην διάθεσή Σας για την όποια ενημέρωση μου και ευελπιστώ ότι θα δείτε το πρόβλημα και δεν θα πέσει για μία ακόμα φορά στα σκουπίδια….»
    .

    Πηγή: Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/78420#ixzz36qBT2Ph7

  2. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.kalami.net/2005/arthra/patmos_patriarx.html

    Eκκλησία της Ελλάδος – κρίση… Φαναριώτικα παιχνίδια

    ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ – ΠΑΤΜΟΣ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: Τα μεγάλα σκάνδαλα
    Το οικόπεδο – βίλα, η προσπάθεια να «πνιγεί» το θέμα από τα ΜΜΕ, γιατί «θίγει» τον υποστηρικτή του Πατριαρχείου και πολέμιο του Χριστόδουλου… Εικονικές δοσοληψίες, διαπλοκή… ‘Αμεσα αναμεμιγμένοι Βαρθολομαίος και Μελίτων

    Η ηγεσία του πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς αλλά και με εμφανή νευρικότητα κινείται προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω δημοσιοποίηση στοιχείων της εμπλοκής του Mητροπολίτη Zακύνθου Xρυσοστόμου, ενός εκ των επικριτών του Aρχιεπισκόπου Aθηνών Xριστοδούλου, στο σκάνδαλο της αγοραπωλησίας ακινήτων της Iεράς Mονής Πάτμου αλλά και της υπόθεσης ανέγερσης και μίσθωσης, με’ εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο, «Bίλας» που του «παραχωρήθηκε» με αδιαφανείς διαδικασίες από την Mονή.
    Τα ΜΜΕ ακολουθώντας κυβερνητικές οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες η υπόθεση Πάτμου είναι θέμα «εθνικό» έπαυσαν απότομα να δείχνουν ένδιαφέρον για το σκάνδαλο. Παράλληλα οι «φίλοι» του Πατριαρχείου δημοσιογράφοι στην Ελλάδα (Κούρκουλας, Καλοκαιρινός, Κακαουνάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Παπαχελάς, Σμαίλης) κλήθηκαν σ’ «εγρήγορση» και αποστολή να «διαφωτίσουν ορθά» και να «πνίξουν» το θέμα.

    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    Στο υπ’ αριθμ. 27/14-12-1992 πρακτικό της Mονής της Πάτμου αναφέρονται τα εξής:
    «O σεβασμιότατος μητροπολίτης Δωδώνης κ. Xρυσόστομος, ένεκεν της προς την Iεράν Mονήν ημών αγάπης και του ενδιαφέροντος του ενεργεί ίνα αποκτήσει αυτή μετοχίων εν Aθήναις εκ την της I. M. Πεντέλης, ής και ηγούμενος τυγχάνει προς εξυπηρέτηση των διαφόρων αναγκών της. Tούτο ευρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής και απαρτίζεται εξ οικοπεδικής εκτάσεως εν ή υπάρχει οίκημα και ιερός ναός ενονόματι του αγίου Γεωργίου του Mορτερού. H Iερά Mονή Πάτμου απεφάσισε όπως εις ένδειξη ευγνωμοσύνης παραχωρηθεί εις αυτόν το εν τη περιοχή Aσπρη Πάτμου οικοπεδικό μερίδιο του μακαριστού αδελφού Θεοδώρητου».
    Tο οικόπεδο έχει εμβαδό 4.002 τ.μ.

    (….)
    Για το συγκεκριμένο θέμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Kω με το υπ’ αριθμ. 137/2002 Bούλευμα που εξέδωσε για την υπόθεση των αγοραπωλησιών ακινήτων στην Mονή της Πάτμου ανέφερε και τα εξής:

    (….)

    ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
    Πώς ενώνονται οι κρίκοι του οικουμ. Πατριαρχείου με Γιοσάκη και το σκάνδαλο Πάτμου. ‘Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη μεγάλη κομπίνα σε χρήμα και γή

    Το ιστορικό μιάς ρεμούλας
    Στην Πάτμο όλα είχαν δρομολογηθεί απο τον πάλαι ποτέ ηγούμενο και σήμερα κατηγορούμενο για τις οικονομικές ατασθαλίες στη Μονή Ισίδωρο Κρικρή προκειμένου να εξυπηρετούνται οικονομικά για τις προσωπικές υποθέσεις τους κάποιοι αρχιερείς του Θρόνου με πρωταγωνιστές τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον μέχρι χθές Αρχιγραμματεύοντα Μελίτωνα Καρρά. Ο τότε ηγούμενος της Μονής Ισίδωρος Κρικρής απο το 1983 έπαιρνε τα μετρητά της Ιεράς Μονής της Πάτμου σε πουγγί συνοδεύοντας πολλάκις τους αρχιερείς του Θρόνου στα διάφορα ταξίδια τους ανά την υφήλιο και πληρώνοντας αδρά για τις πολυτελείς απαιτήσεις τους. Αλλωστε, ο Βαθολομαίος Αρχοντώνης πριν απο την εκλογή του στον Πατριαρχικό θρόνο της Κωσταντινούπολης είχε πολλάκις φιλοξενηθεί τα καλοκαίρια στα πολυτελή ιδιόκτητα κτίσματα του ηγούμενου Ισίδωρου Κρικρή στην περιοχή Εξημνιά της Πάτμου.
    Η παρέα αποθρασύνθηκε όταν το 1992 http://www.kalami.net/2005/arthra/patmos_patriarx.html

  3. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.kivotoshelp.gr/index.php/erxomaste-menu/157-oi-emfaniseis-toy-agiou-efraim-tis-neas-makris

    Οί εμφανίσεις τού Αγίου Εφραίμ τής Νέας Μάκρης…

    Πεντακόσια περίπου χρόνια έχουν περάσει, από τό 1426 , όταν στίς 5 Μαϊου Αγαρηνοί πειρατές, εισβάλλοντας στό μοναστήρι τών Αμώμων, στόν λόφο τής Νέας Μάκρης, παλούκωσαν μέ αναμμένο δαυλό στήν κοιλιά τόν Άγιο Εφραίμ, ηγούμενο τότε σ΄ αυτό τό μοναστήρι…

    Έκτοτε παρέμενε άγνωστος, μέχρι τό 1964 , όταν γιά λόγους πού μόνο ό Θεός γνωρίζει, κάνει στόν χώρο τής αρχαίας Μονής καί πάλι ζωντανή τήν παρουσία του…Στό ερειπωμένο αυτό μοναστήρι, ζεί τώρα μιά ευσεβής καλόγρια.

    Είναι ή Μακαρία Δεσύπρη, αυτή ή φωτεινή ψυχή πού μέ τήν ταπεινή παρουσία της σημάδεψε τήν ζωή τού Μοναστηριού στά χρόνια πού ακολούθησαν…

    Διηγείται ή ίδια…

    –» Καθισμένη πάνω στά ερείπια τού παλιού Μοναστηριού, όπου ή θεία Πρόνοια οδήγησε τά βήματά μου, έφερνα τόν στοχασμό μου σέ χρόνια περασμένα, σέ παλιούς καιρούς, όταν σκορπισμένα ήταν παντού τά κόκκαλα τών Αγίων μαρτύρων…Καί καθώς καταγινόμουν στό καθάρισμα τών χαλασμάτων, αναλογιζόμουνα ότι βρισκόμουνα σέ τόπο ιερό καί έλεγα,

    –Θεέ μου, αξίωσέ με τήν ανάξια, νά ιδώ κι΄ εγώ έναν από τούς παλιούς πατέρες πού εδώ έζησαν…

    Καί ενώ περνούσε ό καιρός έχοντας πάντα εσωτερικά τήν ίδια επιθυμία, ένοιωθα μιά φωνή μέσα μου νά μού λέει,

    –» Σκάψε, καί εκείνο πού ζητάς θά τό βρείς !

    Καί μ΄ έναν τρόπο θαυμαστό, ή μυστική αυτή φωνή, μού υπέδειξε τό κομμάτι γής στήν αυλή τού μοναστηριού, πού έπρεπε νά ψάξω.

    Ό καιρός περνούσε, καί ή φωνή αυτή, κάθε φορά πιό δυνατή μέ προέτρεπε ν΄ αρχίσω…

    Έδειξα τό σημείο στόν εργάτη πού φώναξα γιά μιά άλλη επισκευή, στό παλιό Ηγουμενείο, καί τού είπα νά σκάψει. Αυτός, απρόθυμος άρχισε αλλού τό σκάψιμο. Καί αφού είδα ότι δέν μέ άκουγε νά πάει εκεί πού τού έδειχνα, τόν άφησα νά κάνει τό θέλημά του χτυπώντας τούς άγονους βράχους. Τελικά, κατάλαβε τό λάθος του καί γύρισε στό σημείο…

    «…καί φθάνοντας, έπειτα από ώρες, στό 1,70 βάθος, έφερε ό κασμάς στήν επιφάνεια τήν κεφαλή τού ανθρώπου τού Θεού. Τήν ίδια στιγμή, γέμισε άρωμα ή ατμόσφαιρα!

    Ό εργάτης χλώμιασε, δέθηκε ή γλώσα του, καί κόπηκε ή μιλιά του

    –Άφησέ με μόνη, τόν παρακάλεσα…

    Γονάτισα μέ ευλάβεια καί ασπάσθηκα τό σκήνωμα τού Αγίου συλλογιζόμενη τήν έκταση οδύνης καί πόνου τού τότε μαρτυρίου του…»

    Καί αλλού, ή μοναχή Μακαρία Δεσύπρη, εξιστορεί πώς είδε ολοζώντανο τόν Άγιο…

    –» Ήταν βράδυ, καί διάβαζα μόνη μου τόν Εσπερινό στό ερειπωμένο μοναστήρι, όταν ξαφνικά άκουσα βήματα…Ξεκινούσαν από τό βάθος τού τάφου προχώρησαν στήν αυλή κι΄ έφθασαν στήν πόρτα τής Εκκλησίας. Τά βήματα ακούγονταν δυνατά καί σταθερά καθώς πλησίαζαν. Γιά πρώτη φορά στήν ζωή μου μέσα σ΄ εκείνη τήν ερημιά φοβήθηκα…Δέν γύρισα ούτε πού νά κοιτάξω ώσπου άκουσα τήν φωνή του νά λέει,

    –» Ώς πότε θά μ΄ έχεις εκεί πέρα; Κι΄ αυτός ( ό εργάτης ), πώς πέταξε τό κεφάλι μου έτσι;

    Γύρισα τότε τρομαγμένη καί τ ό ν ε ί δ α !

    Ήταν ψηλός, μέ μάτια μικρά στρογγυλά πού τρεμόπαιζαν στίς κόγχες τους. Έβλεπα τίς ρυτίδες του, καί τά γένια του πού έφθαναν μέχρι τόν λαιμό του. Τό μαύρο ράσο του μαύρο μέ πτυχώσεις, καί στό αριστερό του χέρι κρατούσε ένα φώς υπέρλαμπρο ενώ μέ τό δεξί ευλογούσε !…

    Ήταν ένα πλάσμα, 1.500 ετών, καί βρισκόταν μέ τήν δύναμι τού Χριστού ολοζώντανο, ακριβώς δίπλα μου!!

    –Συγχώρεσέ με, τού είπα, καί αύριο μόλις ξημερώσει ό Θεός τήν ημέρα του, θά σέ φροντίσω…

    Καί αμέσως έγινε ά φ α ν τ ο ς !

    Συνέχισα ειρηνικά τόν Εσπερινό μου, καί τό πρωϊ καθάρισα τά άγια λείψανα, τά έπλυνα, καί άναψα ένα μικρό καντηλάκι.

    Τό ίδιο βράδυ είδα τόν Άγιο στόν ύπνο μου. Στεκόταν όρθιος καί κατάφωτος μέσα στήν Εκκλησία. Κρατούσε τήν εικόνα του στά χέρια του καί μέ κοίταζε…

    Άκουσα τήν φωνή του πεντακάθαρα…

    –» Σ΄ ε υ χ α ρ ι σ τ ώ π ο λ ύ, μού είπε. Ο ν ο μ ά ζ ο μ α ι Ε φ ρ α ί μ …»

    Πέρασε αρκετός καιρός απ΄ αυτό τό περιστατικό καί πάντα μέσα μου είχα μιά απορία…

    Ώσπου μιά μέρα, μετά τό τέλος τού Εσπερινού, καθώς μέ τό χέρι μου έκλεινα τήν πόρτα τής Εκκλησίας, ακούω τρία χτυπήματα, σάν από κεχριμπαρένιο κομπολόϊ. Κατάλαβα ότι ήταν ό Άγιος, μπήκα στό ιερό πού βρίσκονταν τά άγια λείψανά του, άναψα ένα κερί καί ευλαβικά τά προσκύνησα.

    Αλλά τί νά ειπώ καί τί νά λαλήσω, όταν τήν ίδια ακριβώς στιγμή σάν χείμαρος πλημμύρησε όλος ό τόπος από τήν Παραδεισένια εκείνη ευωδία πού τά άγια λείψανα έβγαζαν…».

    Έτσι περιγράφει ή αείμνηστος ηγουμένη Μακαρία Δεσύπρη τήν εμφάνιση τού αγίου σάν μία σφραγίδα – πρόλογο σέ κάθε ένα από τά βιβλία γιά τόν Άγιο Εφραίμ,πού μέχρι σήμερα τό μοναστήρι έχει κυκλοφορήσει, μέ τόν γενικό τίτλο » ΟΠΤΑΣΙΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ τού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ τού θαυματουργού » – Αθήναι – 1998.

    Νά σημειώσουμε εδώ, ότι τά περιγραφόμενα θαύματα είναι πάντα επώνυμα, μέ στοιχεία καί διευθύνσεις, καί αφορούν ανθρώπους διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων καί επαγγελμάτων. Εργάτες, επαγγελματίες,υπάλληλοι,γιατροί, αξιωματικοί, καί δικηγόροι, είναι οί άνθρωποι πού μέ τό χέρι στήν καρδιά ομολογούν θαυματουργικές επεμβάσεις τού Αγίου Εφραίμ, αλλά καί εμφανίσεις π ρ ό σ ω π ο μέ π ρ ό σ ω π ο σέ περιστατικά περίεργα καί παράδοξα…

    Περιστατικά πού συνέβησαν εδώ καί τώρα, στήν εποχή μας, μιά εποχή μέ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καί επικινδυνότητες, γι΄ αυτό καί ό Άγιος Εφραίμ από τίς πρώτες κι΄ όλας εμφανίσεις του στήν τότε ηγουμένη Μακαρία, είχε πεί,

    » Θά κάνω πολλά θαύματα, γιά νά πιστέψει ό κόσμος καί νά σωθεί ( νά σώσει δηλαδή τήν ψυχή του ), π ρ ί ν έ λ θ ο υ ν τ ά μ ε γ ά λ α δ ε ι ν ά…» .

    ( Προφανώς εννοεί, τίς φοβερές εκείνες ημέρες τών πολέμων αλλά καί τών μετέπειτα διωγμών τού Αντίχριστου, πού μέ τόν μυστηριώδη σατανικό αριθμό 666 θά προσπαθήσει νά σφραγίσει καί νά θέσει υπό τήν ιδιοκτησία τού Εωσφόρου όλη τήν ανθρωπότητα, αρχής γενομένης από τίς συναλλαγές καί τά τρόφιμα σέ παγκόσμια κλίμακα… )

    ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ…

    Στήν εμφάνιση τής παραπάνω φωτογραφίας στό δένδρο μαρτυρίου τού Αγίου φάνηκε τό χέρι τού Αγίου Εφραίμ ( βέλος) μέ φορά πρός τα κάτω δείχνοντας τον τίμιο Σταυρό. Η μπλέ ακτίνα καί το χέρι δεν υπήρχαν όταν τραβήχθηκε η φωτογραφία!

    Μία πολύ ζωντανή περιγραφή τού μαρτυρίου τού Αγίου Εφραίμ, μάς δίνει ό κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Κανδρινού 76, Αθήνα, μέσω ενός ξεχωριστού οράματος πού είδε καί έχει καταχωρηθεί στό επίσημο βιβλίο τής Ιεράς Μονής, στόν Γ΄ τόμο.

    » Είδα, ότι βρισκόμουν ντυμένος σάν παπαδάκι στό μοναστήρι, καί βοηθούσα τόν Άγιο στήν Εκκλησία. Ξαφνικά, βλέπω νά μπαίνουν μέσα κάτι αγριάνθρωποι μέ σαρίκια στό κεφάλι τους, κρατώντας ρόπαλα, ξύλα, καί σπαθιά. Από τόν τρόμο μου έτρεξα καί κρύφτηκα κυττώντας μέ αγωνία τό τί θά γίνει…

  4. Ο/Η του κώλου λέει:

    Ήταν ένα απόγευμα του Νοέμβρη 1990, όταν χτύπησε τό τηλέφωνο μου. Ήταν μιά συνάδελφος καί πολύ καλή μου φίλη, ή οποία μού είπε: «Αγγελικούλα, έμαθα πώς στή Ν. Μάκρη, σ’ ένα Μοναστήρι, είναι ένας Άγιος πού τόν λένε Έφραίμ, θέλεις νά πάμε νά προσκυνήσουμε;»

    Έδώ πρέπει νά κάνω μιά παρένθεση, μια και εγώ τότε ήμουν πολύ μακριά άπό τό Θεό, όχι πώς δέν πίστευα, αλλά είχαμε πάρα πολλά οικογενειακά προβλήματα, όπως σας προανέφερα, τά όποια είχαν κλονίσει τήν πίστη μου, πού ήταν χλιαρή· όλα μας πήγαιναν ανάποδα, τίποτε δέν πήγαινε δεξιά. Αγανακτισμένη καί φορτισμένη λοιπόν, βλασφημούσα μέ πάρα πολύ κακές λέξεις, σάν αυτές πού χρησιμοποιούν οι κατώτερες τάξεις της κοινωνίας πού είναι μακριά άπό τό Θεό, όπως ήμουν εγώ.

    Εργαζόμουν στην Αθήνα, καί 25 χρόνια καί δέν πήγαινα τίς Κυριακές στην Εκκλησία, ούτε κοινωνούσα.

    Στην Εκκλησία πήγαινα μόνο τό Πάσχα, όταν κατέβαινα στην πατρίδα μου, καί χωρίς νά νοιώθω τό βαθύ συναίσθημα της πίστεως.

    ΄Ημουν πάρα πολύ επηρεασμένη άπό τόν ανθρωποκτόνο ( διάβολο ) καί μέ έκανε ό,τι ήθελε… Έτσι, εκείνο τό απόγευμα πού μεσολάβησε τό τηλεφώνημα της φίλης μου πού μοϋ έλεγε νά έλθουμε στον Άγιο, εγώ ήμουν ακόμα πολύ χλιαρή. Ή φίλη μου απεναντίας πίστευαν οικογενειακώς στό Θεό καί εκτελούσαν όλα τά θρησκευτικά καθήκοντα, ήταν άνθρωποι τοϋ Θεού….

    Επειδή, λοιπόν, ήταν πολύ καλή μου φίλη καί μέ βοηθούσε ψυχολογικά καί ηθικά, δέν ήθελα νά της χαλάσω τό χατίρι, δέχτηκα νά έρθουμε, καί μάλιστα εγώ ή αμαρτωλή, όταν μοϋ μιλούσε στό τηλέφωνο καί κατάλαβα τί ήθελε νά μοϋ πει, έκανα μέ βαρύ αναστεναγμό:

    «Ωχ… τώρα θά μού πεί νά πάμε στό Μοναστήρι, θά τρέχω τώρα καί στά Μοναστήρια!» (ήμουν πολύ μακριά άπό αυτά τότε).

    Πόσο λάθος σκέψη έκανα όμως, χωρίς νά ξέρω πόσο καλό θά μοϋ έκανε εκείνη ή πρώτη μου επίσκεψη στον Άγιο, τόν όποιο δέν είχα ακούσει ποτέ μου, ούτε και τό όνομα Του.

    Όταν μοϋ είπε τό όνομα Του, τό άκουγα γιά πρώτη φορά καί τήν ρώτησα;

    — «Πώς είπες ότι λένε τόν Άγιο;»

    — «Άγιο Εφραίμ» μού λέει. Καί τής απαντώ:

    — «Πώς είπες, Εφραίμ; Πρώτη φορά ακούω αυτό τό όνομα, τί όνομα είναι αυτό; Τούρκικο; Αιγυπτιακό; Τι είναι;…» καί μού είπε:

    — «Όχι, Ελληνικό είναι…».

    Τελικά, ήρθαμε στή χάρη Του καί Τόν προσκύνησα με σεβασμό, επειδή ήταν Άγιος, αλλά όχι με τό βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα πού έχει ό κάθε πιστός. Όταν βγήκαμε από τήν Ιερά Μονή στό προαύλιο, είδα τό δένδρο πού κρέμασαν τόν Άγιο μας, αλλά δέν τό σκέφτηκα σοβαρά, τό αντιμετώπισα πολύ χλιαρά.

    Στό προαύλιο τότε υπήρχε μιά μικρή βιβλιοθήκη. Πλησίασα μόνη μου, ή φίλη μου μάλλον μέ παρακολουθούσε διακριτικά, αφήνοντας στον Άγιο τήν προτεραιότητα, ενώ εγώ εκεί στήν βιβλιοθήκη διάβαζα τά εξώφυλλα των βιβλίων:

    « Οπτασίαι καί θαύματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ τοϋ Θαυματουργού».

    Εκείνη τή στιγμή ξαφνιάστηκα καί μονολόγησα:

    «Μά καλά τώρα, θαύματα; Τί λέει τώρα; Τί θαύματα γίνονται σήμερα τόν 20ο αιώνα; Τί λέει, θαύματα ; ».

    Ήμουν όλο απορία καί δυσπιστία, είχα σκοτάδι στην ψυχή μου καί ειρωνεύτηκα αυτά πού διάβαζα εκείνη τήν στιγμή.

    Όμως, εκείνη τή στιγμή πού ειρωνευόμουν καί περιεργαζόμουν τό βιβλίο, κάτι μέσα μου μού έλεγε « πάρτο…πάρτο..».

    Μέ πολύ δισταγμό καί χωρίς νά ξέρω τί νά κάνω, άπλωσα τό χέρι μου δειλά-δειλά νά πάρω τό βιβλίο, κάτι μοϋ έσπρωχνε τό χέρι καί σάν νά μοϋ έλεγε, «πάρτο…».

    Τελικά, παίρνω τήν απόφαση καί λέω: «Θά τό πάρω άπό περιέργεια, νά δώ τί γράφει…» Πού νά ήξερα ή αμαρτωλή, ότι άπό εκείνη τηστιγμή άρχιζε γιά μένα ή σωτηρία τής ψυχής μουάπό τόν Κύριο μας, αλλά φυσικά εκείνη τή στιγμή εγώ δέν κατάλαβα όλο το βάθος, αλλά έκ τών υστέρων τό κατάλαβα…

    Νά μή σάς κουράζω, καί ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει μέ λεπτομέρεια αυτά νά τά γράψω. Όταν πήρα τελικά τό βιβλίο, άρχισα νά τό διαβάζω κάθε μέρα πρίν τόν μεσημεριανό μου ύπνο, άπό λίγο-λίγο, όμως τό λίγο-λίγο μέ έκανε νά διαβάζω πιό πολύ.

    Τά 2 ή 3 κεφάλαια γίνονταν περισσότερα, καί δέν κοιμόμουν τά μεσημέρια γιά νά τελειώσω όλο τό βιβλίο. Άρχισε νά μ’ ευχαριστεί, νά μέ τραβάει κάτι τό ενδιαφέρον, άρχισα στή μέση τοϋ βιβλίου νά αγαπώ πάρα, μά πάρα πολύ τόν Άγιο μας, ένοιωσα ότι Τόν γνώριζα πολλά χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα κανένας μας δέν γνωρίζει κάποιον Άγιο. Έγώ εκείνη τή στιγμή ένοιωθα νοερά, πολύ κοντά μου τόν Άγιο.

    Τίς ώρες πού διάβαζα τό βιβλίο, ένοιωθα ότι Τόν γνώριζα πολύ καλά τόν Άγιο καί Τόν ευχαριστούσα πού θεράπευσε τούς αρρώστους σάν νά Τόν έστελνα εγώ. Τέτοια χαρά ένοιωθα, καί όλο Τόν ευχαριστούσα…

    Κάποια στιγμή αισθάνθηκα πολύ προσβεβλημένη πού όλα αυτά τά 25 χρόνια δέν πήγαινα στην Εκκλησία, δέν είχα Εξομολογηθεί ποτέ μου καί φυσικά δέν κοινωνούσα, καί ευθύς, όπως ήμουν καθιστή στό κρεβάτι, σηκώνω τά μάτια μου στον ουρανό καί λέω:

    «Θεέ μου, Χριστέ μου, Σ’ ευχαριστώ πού θεράπευσες τούς αρρώστους καί συγχώρεσε με κι΄ εμένα… Εγώ πού ήμουν Κύριε, 25 ολόκληρα χρόνια καί δέν πάτησα στην Εκκλησία Σου ποτέ μου;» (παρ’ όλο πού στή γειτονιά μου υπήρχαν 4 Εκκλησίες γύρω μου, ή μία στην ανατολή, ή άλλη στή δύση, ή άλλη Βορρά καί ή άλλη Νότο).

    Καί ύστερα άρχισα νά ευχαριστώ καί πάλι τόν Άγιο μας καί είπα:

    «Άγιε μου Έφραίμ, νά Σέ αγκαλιάσω καί νά Σέ φιλήσω πού θεράπευσες τούς αρρώστους διά μέσου τοϋ Κυρίου….»

    καί, ώ, τού θαύματος, εκείνη τή στιγμή, αφού έβαλα τό σελιδοδείκτη, γυρνάω τό βιβλίο νά φιλήσω καί νά ευχαριστήσω, μέ μιά ανείπωτη χαρά καί αγαλλίαση, τόν Άγιο πού είναι στό εξώφυλλο…

    Προτού όμως ν’ ακουμπήσω τά χείλη μου στον Άγιο, πέρασε ενδιάμεσα μιά πάρα πολύ ωραία μυρωδιά σάν κολόνια.

    Εκείνη τή στιγμή δεν κατάλαβα ότι ή μυρωδιά αυτή λεγόταν θεία εύωδία, διότι όπως σάς έγραψα καί πιό πάνω, ήμουν μακριά άπό τήν Εκκλησία καί δεν τά ήξερα από αυτά τα πράγματα….

  5. Ο/Η Lawyer λέει:

    (Eξαιρούνται οι ανασκαφές που γίνονται από αφιλοχρήματες καλόγριες και από ταπεινά μοναστήρια με σκοπό την αφιλοκερδή θεραπεία ασθενών μέσω θαυμάτων διενεργουμένων υπό σκελετών-αναγνωρισμένη επιστημονικώς μέθοδος)

    Αρχαιότητες. Οι διερευνητικές εκσκαφές του εδάφους, εφόσον διενεργούνται χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής, συνιστούν αξιόποινη πράξη (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών, 49/2011).

    Περίληψη: Αρχαιότητες. Η διερευνητική ανασκαφή, που προβλέπεται στις διατάξεις των όρθρων 35 και 38 του ν. 39028/2002, διαφέρει από την συστηματική και τη σωστική ανασκαφή, ως προς το σκοπό, την έκταση και το περιεχόμενο της, καθ` όσον οι δύο τελευταίες διενεργούνται είτε για την αποκάλυψη, είτε για τη διάσωση αρχαίων, η ύπαρξη των οποίων είναι ιστορικά, επιστημονικά και ουσιαστικά απολύτως βεβαιωμένη, ενώ η πρώτη είναι διερευνητική και διενεργείται για την αποκάλυψη αρχαίων, η ύπαρξη των οποίων μπορεί μυθολογικά ή ιστορικά να πιθανολογείται, πλην όμως επιστημονικά ή ουσιαστικά δεν είναι απολύτως βεβαιωμένη. Ετσι, το είδος αυτό της διερευνητικής ανασκαφής εντάσσεται από το νομοθέτη στο πεδίο της επιφανειακής ή σε μικρό βάθος έρευνας και όχι στην έννοια της ουσιαστικής ανασκαφής, η οποία διενεργείται πάντοτε με κατάλληλα σκαπτικά εργαλεία, με τα οποία μπορεί να διενεργηθεί εκσκαφή σε όσο βάθος και πλάτος κριθεί αναγκαίο από τους εκάστοτε ερευνητές και όχι με οποιοδήποτε ακατάλληλο ή απρόσφορο προς εκσκαφή μέσο. Τέτοιο απρόσφορο και παντελώς ακατάλληλο για ανασκαφή εργαλείο είναι και το μικρό σκαλιστήρι. Οι τέτοιου είδους διερευνητικές εκσκαφές του εδάφους, εφόσον διενεργούνται χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής, συνιστούν μεν αξιόποινη πράξη, αλλά όχι αυτή που προβλέπεται και τιμωρείται από την παρ. 1 του άρθρου 61 του ν. 3028/2002, αλλά από την παρ. 3 εδάφ. α του ίδιου άρθρου, δηλαδή ως «άλλης μορφής παράνομη αρχαιολογική έρευνα», η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

    Ποινικός Κώδικας – Εγκλήματα κατά της Ιδιοκτησίας
    Άρθρο 373. Ως υπαίτιος κλοπής τιμωρείται κι όποιος νεκροσυλήσει με τυμβωρυχία σκοπεύοντας να αποκτήσει παράνομα ο ίδιος ή τρίτος περιουσιακή ωφέλεια.

    Άρθρο 374. Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Η κλοπή τιμωρείται, με κάθειρξη μέχρι 10 ετών: α) αν από τόπο προορισμένον για θρησκευτική λατρεία αφαιρέθηκε πράγμα αφιερωμένο σ’ αυτή. β) αν αφαιρέθηκε πράγμα επιστημονικής, καλλιτεχνικής, αρχαιολογικής η ιστορικής σημασίας που βρισκόταν σε συλλογή εκτεθειμένη σε κοινή θέα ή σε δημόσιο οίκημα ή σε άλλο δημόσιο τόπο.

  6. Ο/Η Kάποιος λέει:

    http://www.patris.gr/articles/54058/18328?PHPSESSID=#.U7t-ucKKDmQ

    Το “κουσούρι” του Αρχιεπίσκοπου Ιάκωβου, η παρέμβαση Καραμανλή και ο ρόλος του Αυγουστίνου

    Τα γεγονότα του 1962

    Του Κώστα Μπογδανίδη

    Η Ιστορία κάνει κύκλους. Αυτό είναι γνωστό. Αλλά ορισμένες φορές παίζει περίεργα παιγνίδια. Σήμερα ένας Ιάκωβος Γιοσάκης και ο μητροπολίτης Αττικής(Παντελήμων) έχουν κάνει άνω κάτω την Εκκλησία και φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    Και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πιέζεται να πάρει θέση. Τέτοιες μέρες το 1962 ένας άλλος Ιάκωβος ο Αττικής και Μεγαρίδος Ιάκωβος σκανδάλιζε την Εκκλησία με τα «κουσούρια» του κι όταν εξελέγη Αρχιεπίσκοπος με την εύνοια του Παλατιού έφερε σε δυσχερέστατη θέση την τότε κυβέρνηση. Και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής παρενέβη για να φύγει από το θρόνο του! Είναι ίσως ο πιο βραχύβιος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αφού έμεινε στη θέση του μόλις 12 ημέρες. Το μόνο που έλειπε από εκείνη την υπόθεση ήταν οι κασέτες, οι κρυφές κάμερες και ο …Μάκης Τριανταφυλλόπουλος!

    Το 1961 είχαν γίνει οι περιβόητες εκλογές που έμειναν στην Ιστορία ως «οι εκλογές της βίας και της νοθείας». Ο Κ.Καραμανλής αν και δεν αποδέχτηκε ποτέ ότι οι εκλογές είχαν νοθευθεί ο Ανένδοτος από την Ένωση Κέντρου είχε ξεκινήσει. Και η κυβέρνηση βρισκόταν σε αμυντική θέση αφού έπρεπε καθημερινά σχεδόν να αποκρούει τις επιθέσεις του Γ.Παπανδρέου και των συνεργατών του. Ήταν βαρύ το πολιτικό κλίμα και ξαφνικά στις αρχές του 1962 ήρθε να το…φάει και ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Θεόκλητου. Ήταν 8 Ιανουαρίου όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του μακαριστού Θεόκλητου.

    Οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου ορίστηκαν για τις 13 του μήνα και ένα έντονο παρασκήνιο, ως συνήθως, παίχτηκε για το ποιος θα κερδίσει την εκλογή. Τρεις ήταν οι βασικοί διεκδικητές του θρόνου:

    -ο μητροπολίτης Καβάλας Χρυσόστομος

    -ο μητροπολίτης Μαντίνειας Γερμανός

    -και ο μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος Ιάκωβος.

    Ο Ιάκωβος Βαβανάτσος που ήταν από το Γαλαξίδι εθεωρείτο ο πιο συγκροτημένος και ο πλέον καταρτισμένος θεολογικά από όλους. Είχε επίσης το πλεονέκτημα ότι ήταν αγαπητός από μεγάλη μερίδα της λεγόμενης αστικής τάξης, ενώ είχε και άριστες σχέσεις με την Φρειδερίκη και κατ’επέκταση όλο το Παλάτι. Ήταν δε από τους παλιότερους μητροπολίτες αφού είχε την μητρόπολη Αττικής από το 1936. Όλα έδειχναν ότι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μόνο που άρχισαν να εμφανίζονται ορισμένα δημοσιεύματα που χτυπούσαν τον Ιάκωβο για τα «κουσούρια» του και την προσωπική του ζωή. “Τοιούτος πρέπει υμίν αρχιερεύς” έγραψε χαρακτηριστικά η “Εστία”. Σε αυτή την ιστορία πρωτοστατούν κάποιοι σκληροί λαϊκοί και αρχιμανδρίτες με επικεφαλής τον Αυγουστίνο Καντιώτη, μετέπειτα μητροπολίτη Φλώρινας.

    Η εκλογή

    Η κυβέρνηση άρχισε να υποψιάζεται ότι το κλίμα χαλάει και επιχείρησε μέσω του αρμόδιου υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γρ.Κασιμάτη, να παρέμβει ώστε να υπάρξει μία μικρή αναβολή της εκλογής. Τότε μπήκε στην μέση η Φρειδερίκη που κάλεσε στα Ανάκτορα τον υπουργό και «του τράβηξε το αυτί». Έτσι, η εκλογή προχώρησε κανονικά για τις 13 Ιανουαρίου. Η αστυνομία πήρε μέτρα διότι είχαν πληροφορηθεί ότι θα υπάρξουν ταραχές.

    Η εκλογή έγινε και ο Ιάκωβος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος παίρνοντας τους 33 από τους 58 ψήφους των Ιεραρχών. Με την έξοδό του ακούστηκαν πολλά χειροκροτήματα και το συνηθισμένο ‘άξιος’ , αλλά και ορισμένες αποδοκιμασίες. Ήταν η αρχή των όσων τραγελαφικών θα ακολουθούσαν. Ένας άλλος αρχιμανδρίτης βγήκε την επομένη και κατήγγειλε τον Αρχιεπίσκοπο επικαλούμενος φήμες για την προσωπική του ζωή, ενώ προσφυγή κατά του κύρους της εκλογής κατέθεσε κι ένας απόστρατος αξιωματικός. Ο Αυγουστίνος βγαίνει ανοιχτά και τον καλεί να παραιτηθεί και η Ιερά Σύνοδος αναγκάζεται να ξεκινήσει ανακρίσεις μετά τις καταγγελίες.

    Για να προλάβει τα χειρότερα το Παλάτι ο Αρχιεπίσκοπος καλείται σε ακρόαση από τον βασιλιά Παύλο, υπογράφεται εσπευσμένα το διάταγμα το οποίο επίσης επικυρώνει και ο υπουργός Παιδείας. Αρχίζουν όμως τα όργανα και στην αντιπολίτευση που χτυπά την κυβέρνηση συνεχώς και για το θέμα αυτό. Η κυβέρνηση για να ξεφύγει αναγγέλλει ότι θα φέρει πρόταση για το νέο καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας, ενώ στις 18 του Γενάρη ο Ιάκωβος ανεβαίνει στα Ανάκτορα. Όλοι μαζί τον υποδέχονται με μεγάλες τιμές. Το ίδιο συνέβη και στην Μητρόπολη για την τελετή ενθρόνισης. Μόνο που εκεί συμβαίνουν δύο ακόμη πράγματα: είναι γεμάτος ο χώρος από αστυνομικούς που προστατεύουν την τελετή από τους διαμαρτυρόμενους, αλλά και απουσιάζει ο υπουργός Παιδείας! Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση δείχνει ότι κάνει ένα πρώτο βήμα προς τα πίσω. Το παλάτι αντιδρά και αρχίζουν οι πρώτες επιθέσεις του Παλατιού κατά του Καραμανλή, ενώ ο αυλάρχης Λεβίδης επιτίθεται κατά του Κασιμάτη.

    Στο μεταξύ αρχίζουν και βγαίνουν πια και μητροπολίτες κατά του Ιακώβου. Τον καλούν να παραιτηθεί. Σε ορισμένες μητροπόλεις της χώρας αποφεύγουν να μνημονεύουν και το όνομά του, δεν διαβάζουν καν τις εγκυκλίους! Στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής τα πράγματα είναι καλύτερα για τον Ιάκωβο, ενώ σπεύδει να βοηθήσει την κατάσταση και ο Πατριάρχης Αθηναγόρας ο οποίος στέλνει μητροπολίτες από το Φανάρι για να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο. Ήταν μια προσπάθεια να δείξουν ότι και το Πατριαρχείο είναι με το νέο Αρχιεπίσκοπο.

    Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ. Στην κυβερνητική σύσκεψη της 24ης Ιανουαρίου ο Καραμανλής αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να πάρει θέση και στην ανακοίνωση που εκδίδεται αναφέρει επί λέξει ότι η Εκκλησία έπρεπε να αντιμετωπίση εξ’ιδίας πρωτοβουλίας το θέμα’ λέγοντας ότι εφαρμόζει το νόμο με απόλυτη αμεροληψία:

    “Τούτου όμως μη γενομένου- συνεχίζει η ανακοίνωση-, η Κυβέρνησις διαπιστώνουσα την υφισταμένην εις το χριστεπώνυμον πλήρωμα διχοστασίαν περί το πρόσωπον του Αρχιεπισκόπου (…) προτίθεται να καταθέση αμέσως εις την Βουλήν νομοσχέδιον δια του οποίου αφ’ενός μεν θα καθορίζεται διά το μέλλον, ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα εκλέγεται μεταξύ των εν ενεργεία μητροπολιτών υπό μικτού σώματος κληρικών και λαϊκών αφ’ετέρου δε θα είναι δυνατή η κήρυξις εις χηρείαν του θρόνου εν περιπτώσει διχοστασίας περι το πρόσωπον του Προκαθημένου της Εκκλησίας. Η απόφασις θα λαμβάνεται ουχί υπό της Κυβερνήσεως, αλλά υπό του καθιερωμένου μικτού εκλογικού σώματος συγκαλουμένου μετ’απόφασιν του υπουργικού συμβουλίου”.

    Το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση ήταν προφανές. Εάν δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μόνοι τους οι ιεράρχες τότε θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο και θα χάσουν το προνόμιο να εκλέγουν τον ‘προκαθήμενό’ τους. Έστειλε δηλαδή το μήνμηα ο Καραμανλής ότι είναι έτοιμος να ψηφίσει νόμο που θα προβλέπει ότι και οι απλοί κληρικοί θα συμμετέχουν στην εκλογή των μητροπολιτών! Οι ιεράρχες έπιασαν το υπονοούμενο. Και την επόμενη κιόλας ημέρα συνήλθε η ιεραρχία υπό την προεδρία του Ιακώβου που από την πρώτη στιγμή αρνιόταν να παραιτηθεί. Τώρα οι μητροπολίτες του ‘έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό’. Και ο ίδιος μετά από πολύωρη και δραματική συνεδρίαση αποφασίζει να παραιτηθεί!

    “Θυσιάζω και σφαγιάζω εμαυτόν και ρίπτομαι ως ο Ιωνάς εις την θάλασσαν, χάριν της κανονικής διοικήσεως και της ζωής της Εκκλησίας. Και είμαι βέβαιος, ότι η Ιστορία θα εκτιμήση την υπέρ της Εκκλησίας αυτοθυσίαν μου και ολοκληρωτικήν προσφοράν μου, με την διάπυρον ευχήν όπως η Πολιτεία μη τολμήση να επέμβη εις τα εσωτερικά της Εκκλησίας”.

    Στις 14 Φεβρουαρίου συνήλθε εκ νέου η Ιεραρχία και εξέλεξε σχεδόν παμψηφεί ως νέο Αρχιεπίσκοπο τον Καβάλλας Χρυσόστομο-πήρε τους 54 από τους 57 ψήφους. Αν και ο Ιάκωβος Αθωώθηκε από το Συνοδικό δικαστήριο για τις κατηγορίες η ιστορία έκλεισε εκεί. Σε εκείνη πάντως την εκλογής άνοιξε ένας νέος κύκλος αφού στη δεύτερη εκλογή εμφανίστηκε ένας άλλος φιλόδοξος, ο Ιερώνυμος Κοτσώνης(που τότε δεν ήταν μητροπολίτης!) που έμελλε να γίνει αργότερα Αρχιεπίσκοπος από την χούντα.

    ΠΗΓΕΣ

    -Από τον εμφύλιο στη χούντα, Σπ.Λιναρδάτου

    -Η μαύρη βίβλος

    -Εφ.ΠΑΤΡΙΣ, 1962

    -Εφ.Ακρόπολις, 1972

    -εφ.ΤΟ ΒΗΜΑ, 1962

  7. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Το εκκλησίασμα σχολιάζει:

    http://www.romfea.gr/epikairotita/25215-2014-07-04-09-45-32
    Δαναός • 4 μέρες πριν

    Το »υστατο χαίρε» στον πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα

    Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 12.20

    18 σχόλια

    Δαναός • 4 μέρες πριν

    Ορθώς κηδεύτηκε ως Αρχιερεύς, αφού για τις κατηγορίες που τον βάρυναν τότε, το Πρωτοβάθμιο δι Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ τον απάλλαξε με οριακή πλειοψηφία. Αργότερα καθαιρέθηκε με απόφαση της Κοσμικής Δικαιοσύνης, συνεπώς για τα Εκκλησιαστικά πράγματα ουσιαστικά είναι ανίσχυρη η καθαίρεση, γι αυτό και έγινε και αποδεκτό το έκκλητό του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συνεπώς όλα αυτά τα χρόνια ήτανε ουσιαστικά έκπτωτος και όχι καθηρημένος !
    Έτυχε να διαβάσω τα πρακτικά του Συνοδικού Δικαστηρίου ….. Τραγικές καταστάσεις …… Ουσιαστικά ο Παντελεήμων απαλλάχθηκε με μία ψήφο και μάλιστα Αρχιερέως που δεν είχε τη δυνατότητα να αιτιολογήσει ούτε το γιατί ψηφίζει υπέρ της αρχειοθέτησης της υποθέσεως (πρώην Φωκίδος Αθηναγόρας) ……
    Μάταια ο μακαριστός Πρεβέζης Μελέτιος προσπαθούσε να σώσει την κατάσταση ….. Ο Θεός να τον αναπαύει ! Ένας πραγματικά ΑΞΙΟΣ Ιεράρχης !!!
    Ας όψεται ο μακαριστός Ιερισσού Νικόδημος και οι συν αυτώ …….

    9 △ ▽

    Απάντηση

    Κοινοποίηση ›

    Εικόνα προφίλ

    Παρίας > Δαναός • 3 μέρες πριν

    Και άλλος ιεράρχης(Λάρισα μεριά) ψήφισε υπέρ της αρχειοθέτησης και μετά έστειλε δακρύβρεχτη επιστολή ζητώντας συγνώμη και λέγοντας πως δεν μπορούσε να πάρει το βάρος της καθαίρεσης αδελφού.Εκείνες τις μέρες,βέβαια καθαίρεσαν τρεις αρχιμανδρίτες αν θυμάμαι καλά.Εκεί δεν υπήρχε βάρος ψυχής…Τι τα ψάχνεις.Έχουμε τους ποιμένες που μας αξίζουν.

    2 △ ▽

    Απάντηση

    Κοινοποίηση ›

    Εικόνα προφίλ

    Georgia Sal • 3 μέρες πριν

    Απ’ ό,τι διάβασα, τον είχαν επαναφέρει στην Αρχιερωσύνη το φθινόπωρο του 2012. Δεν ξέρω γιατί δεν το λέει κανείς ή δεν το διαψεύδει, τέλος πάντων. Κι έπειτα, τι τιμές τού έγιναν; Μερικά λουδούδια και η αρχιερατική στολή; Δεν το καταλαβαίνω.
    Επίσης, απ’ όσο ξέρω, ο μακαριστός αγωνιζόταν για να συνέλθει Εκκλησιαστικό Δικαστήριο για την περίπτωσή του, όμως δεν εισακούστηκε ποτέ. Ποιος ξέρει γιατί…
    Ναι, δέχομαι ότι έγιναν διάφορα, ότι σκανδαλίστηκε κόσμος και όλα τα σχετικά (με βάση αυτά που ακούσαμε, που μόνο κακό έκαναν στο σώμα της Εκκλησίας και νομίζω πως αυτός ήταν ο σκοπός όσων τα προβάλανε). Αλλά τι νόημα έχει τώρα πια, που εκείνος είναι νεκρός, να τα αναμοχλεύουμε; Δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ας αφήσουμε το Θεό να τον κρίνει. Εμείς το μόνο που μπορούμε και θα έπρεπε να κάνουμε, είναι μια προσευχή για την ψυχή του. Μόνο αυτό. Όλα τα άλλα είναι περιττά…
    Ο Κύριος να τον αναπαύσει, λοιπόν, «ἡμᾶς δέ ἐλεῆσαι καί σῶσαι, ὡς ἀγαθός και φιλάνθρωπος καί ἐλεήμων Θεός».

    4 △ ▽

    Απάντηση

    Κοινοποίηση ›

    Εικόνα προφίλ

    Pispirigos • 4 μέρες πριν

    Ο Θεός να τον αναπαύσει!

    4 △ ▽

    Απάντηση

    Κοινοποίηση ›

    Εικόνα προφίλ

    Χαράλαμπος Ζ. • 3 μέρες πριν

    Δυστυχώς πολλοί αρχιερείς είναι του ιδίου φυράματος, απλώς τα δικά τους δεν έγιναν ευρύτερα γνωστά, ώστε να έχουν τη δική του τύχη.

    3 △ ▽

    Απάντηση

    Κοινοποίηση ›

    Εικόνα προφίλ

    papi > Χαράλαμπος Ζ. • 2 μέρες πριν

    ΓΝΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ!

    1 △ ▽

    Απάντηση

    Κοινοποίηση ›

    Εικόνα προφίλ

    Ανεστης • 2 μέρες πριν

    Οσα δικαστηρια και αν περασε επι γης τωρα τον ανελαβε ο Μεγαλος Κριτης
    Ας ελπισουμε να τον κρινει οσο το δυνατον πιο ελαφρα εαν βεβαια και ο μακαριστος ειχε μετανοησει επι γης
    Καλη Κριση και αναπαυση

    1 △ ▽

    Απάντηση

    Κοινοποίηση ›

  8. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Ο Β. Α. Λαμπρόπουλος ήταν δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ , μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Ένωσης Αιτωλοακαρνανών Λογοτεχνών
    Από το 1964 ως το 1992 εργάστηκε στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, Αθήνα 9,84 και Ωχ FM. Επίσης, συνεργάστηκε με εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς του Σίντνεϊ της Αυστραλίας. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Δασών και Περιβάλλοντος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    To άρθρο του που το έγραψε το 2005 ένα χρόνο πριν πεθάνει εξηγεί πολλά

    http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

    Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
    Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

    Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

    Συγκλονίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Φυσικά τα σκάνδαλα στην Εκκλησία, ηθικής τάξεως και οικονομικά, ενοχλούν το λαό και τους πιστούς.

    Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
    • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.

    Είναι άνανδρο να λέει ο Καλλίνικος ότι τον πολεμούσε ο Σεραφείμ, όταν εκείνος ανέδειξε την τρόικα της Χρυσοπηγής. Επί των ημερών του πήρανε αξιώματα και μεγάλες μητροπόλεις (Καλλίνικος, Αμβρόσιος, Χριστόδουλος), επί των ημερών του αποκτήσανε οφίκια και άδεια λειτουργίας της Χρυσοπηγής. Επί των ημερών του Σεραφείμ εκλεγήκανε στις μεγαλύτερες και πλουσιότερες μητροπόλεις. Ο Σεραφείμ συμφώνησε και εκτοπίστηκε από τη θέση του γενικού διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας ο επίσκοπος Ανδρούσης Αναστάσιος για να πάρει τη θέση του ο Καλλίνικος. Ο Σεραφείμ, παρά τις αντιρρήσεις πολλών συνεργατών του, έδωσε άδεια στον Καλλίνικο να εκδώσει την εφημερίδα «Εκκλησιαστική Αλήθεια», που ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος είχε αποκαλέσει «Εκκλησιαστικόν Ψεύδος»! Επομένως, είναι ασεβής ο Καλλίνικος να κατηγορεί έναν πεθαμένο και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που είναι πολλές για τον ίδιο και το περιβάλλον του. Όλοι όσοι βγαίνουνε για υποστήριξή του, πολιτικοί, δικηγόροι, και άλλοι εμπλέκονται σε συμφέροντα με την τρόικα της Χρυσοπηγής.
    • Ειπώθηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι μας έκανε το 1982 μήνυση για δημοσιεύματα και ένα βιβλίο με τίτλο «Αρσενοκοίτης;», πράγμα που δεν έκανε αργότερα στον κ. Τούμπα. Ουδέν αναληθέστερον. Ο κ. Καλλίνικος μας έκανε μήνυση όταν πρώτοι εμείς του κάναμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκείνος και η τρόικα δεν θέλανε να γίνει δικαστήριο, που κόστισε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όπως ήταν το σχέδιο της Χρυσοπηγής. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορούσε το περιεχόμενο του βιβλίου –όπου ένας νεαρός κατήγγειλε στη Σύνοδο ότι τον χάιδευε στη διάρκεια της εξομολογήσεως, αλλά για το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε τη φωτογραφία του. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με ανθρώπους των εκκλησιαστικών οργανώσεων και πιέσεις από την Ασφάλεια, για αποδυνάμωση των μαρτύρων. Ένας δικαστικός λ.χ. είναι ψάλτης στη μητρόπολη Αθηνών, από τότε κιόλας! Όσο για την καταγγελία στη ΔΙΣ μπήκε μέσα σε μία ώρα στο αρχείο, όπου ήρθε και η απάντηση του Καλλίνικου από τον Πειραιά, μεριμνεί του αρχιγραμματέα της ΔΙΣ επισκόπου Ταλαντίου Αμβροσίου, σημερινού Αιγιαλείας!
    • Η σύνδεση των ανθρώπων της Τρόικας και της Χρυσοπηγής γενικά με ύποπτα πρόσωπα με ακραίες ιδεολογικές αντιλήψεις, είναι γνωστή σ΄ όσους τους γνωρίζουν. Ακόμη και σήμερα στο στενό περιβάλλον του ο κ. Χριστόδουλος έχει σύμβουλο ένα «φιλόσοφο», ο οποίος μάλλον τον ωθεί στις εθνικές από άμβωνας εξάρσεις. Το πρόσωπο αυτό πριν 10-12 χρόνια εξέδιδε ένα φιλοσοφικό περιοδικό ακραίων αντιλήψεων, που προωθούσε το μάρκετινγκ του κ Χριστόδουλου. Ξαφνικά –το 1993;- εξαφανίστηκε μαζί με τη γυναίκα του στις ΗΠΑ, παίρνοντας μαζί του και το ταμείο πολλών εκατομμυρίων δρχ. Επέστρεψε αμέσως μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και κατέλαβε υψηλόμισθη θέση. Στο περιοδικό κορυφαίος συνεργάτης του πολιτευτής, γόνος μεγάλης οικογένειας, βουλευτής σήμερα της Β΄ Αθηνών.
    • Οι τρεις τους ήρθανε από τα Τρίκαλα στη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας και πήρανε καλές θέσεις που μπορούσανε να συγκεντρώσουν χρήματα και να παρακολουθούν από μέσα στις εκκλησιαστικές εξελίξεις. Ο ένας ιεροκήρυκας στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου όπου έστησε την Χρυσοπηγή στην οδό Στέντορος 4, ο άλλος ταγματάρχης στη χωροφυλακή και ο τρίτος γραμματέας στη ΔΙΣ. Το πολιτικό περιβάλλον τους βοηθούσε να προωθούν τα σχέδιά τους, για τη συγκέντρωση πλούτου, δυνάμωμα της Χρυσοπηγής, αλίευση νέων και προώθησή τους σε θέσεις κλειδιά της Εκκλησίας, γεγονός που συνεχίζεται και σήμερα.
    • ʼλλος επίδοξος σωτήρας, αγνώστου προελεύσεως, ήρθε –κληθείς από τον αρχιεπίσκοπο- από τη Ρουμανία και τοποθετήθηκε διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου Πέντελης με μεγάλες αποδοχές. Κι αυτός εκτόπισε το επίσκοπο-ηγούμενο Ιωάννη της Πεντέλης, που ήταν διευθυντής του Κέντρου. Το άτομο αυτό προωθεί τις σχέσεις του κ. Χριστόδουλου με τους Βλάχους των Βαλκανίων και, υποτίθεται, ότι τους πείθει να κάνουν επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις. Πού, άραγε; Οι κινήσεις του είναι ανεξέλεγκτες δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο.
    • Ποιόν έγγαμο κληρικό, που τον βάλανε να κάνει θεολογικές σπουδές, ετοιμάζουν να χειροτονήσουν επίσκοπο και η γυναίκα του έχει «αποσυρθεί» σε γυναικείο μοναστήρι;.
    • Και, τέλος, πού πήγε το αρχείο του Σεραφείμ; Ο ίδιος μας είχε πει ότι το προσωπικό του αρχείο (Ζέρβα κ.λπ.) το είχε δώσει στον ανεψιό του, αλλά υπήρχανε κι άλλα αρχεία στην αρχιεπισκοπή στο σπίτι του και στη Σύνοδο. Πού είναι όλ΄ αυτά; Ποιος τα εξαφάνισε;
    Είναι καιρός να μπει το ΣΔΟΕ και ορκωτοί λογιστές στην Χρυσοπηγή, όχι ελεγκτές του δημοσίου, γιατί αυτοί προέρχονται, σε μεγάλη μερίδα, από τις χριστιανικές οργανώσεις.
    Αυτά προς το παρόν γιατί ο υπόνομος της Χρυσοπηγής και των άλλων ιεραρχών έχει πάρα πολλά.

  9. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63746140
    «E» 30/11/2012
    ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΔΟΕ

    Εξάψαλμος στους μητροπολίτες από Ιερώνυμο

    Αναταραχή συνεχίζει να προκαλεί στους κόλπους της Εκκλησίας το ζήτημα που έχει προκύψει με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς μητροπολιτών και το οποίο έφερε στο φως με ρεπορτάζ το «Εθνος της Κυριακής».
    Παρέμβαση για το θέμα έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος έχει ήδη ζητήσει από το ΣΔΟΕ διευκρινίσεις για τα ευρήματα των ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία ιεράρχες εμφανίζουν στους λογαριασμούς τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία ωστόσο δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

    Κληθείς ο Αρχιεπίσκοπος να σχολιάσει μάλιστα προχθεσινή δήλωση του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή του την παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής προκειμένου «να σταματήσει ο διασυρμός της Εκκλησίας», υπογράμμισε ότι έχει ήδη προηγηθεί της επιστολής, καθώς στις αρχές της εβδομάδας επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ «να πράξει αυτό που επιβάλλεται» ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να «μην κατασυκοφαντείται το πρόσωπο της Εκκλησίας χωρίς στοιχεία».

    • Ο/Η Ο ανιψιός λέει:

      Tελικά ξεκαθάρισε η κατάσταση.
      Όλα ήταν φήμες.
      Να πληρώσουν τώρα οι χαμηλόμισθοι και οι άνεργοι.

      http://www.lifo.gr/now/society/20259
      5.12.2012 | 20:13

      Εντολή Πεπόνη για έλεγχο στην περιουσία Μητροπολίτη .

      Ο ίδιος λέει ότι διαθέτει μόνο ένα σπίτι…

      ΣΧΟΛΙΟ (1)

      ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ

      Πλήρη έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία του Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Αφορμή για την εντολή για έρευνα υπήρξε δημοσίευμα του Έθνους, σχετικά με μεγάλη περιουσία, που κατά την εφημερίδα, διαθέτουν τόσο ο Μητροπολίτης, όσο και κοντινά συγγενικά του πρόσωπα.

      Μετά το δημοσίευμα αυτό ο Μητροπολίτης Αλέξιος είχε αντιδράσει, απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και λέγοντας ότι μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο είναι ένα σπίτι στο οποίο διαμένει με τη μητέρα του. Τον έλεγχο στην περιουσία του Μητροπολίτη θα διενεργήσει το ΣΔΟΕ.

      http://www.lifo.gr/now/society/20259
      9.12.2012 | 14:45

      Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας .

      Το Έθνος συνεχίζει το ρεπορτάζ με φωτογραφίες και αποκαλύψεις

      Δίνοντας συνέχεια στα δημοσιεύματα του για ιεράρχες με περιουσία που δεν δικαιολογείται και επικεντρώνοντας στην υπόθεση του Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου, για τον οποίο ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα, το Έθνος συνεχίζει τις αποκαλύψεις, φωτογραφίζοντας πολυτελή ακίνητα που ανήκουν στο στενό συγγενικό κύκλο του Μητροπολίτη.

      Ο ίδιος ο Νίκαιας Αλέξιος είχε απειλήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη στα πρόσφατα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι το μοναδικό του ακίνητο βρίσκεται στον Πειραιά, όπου μένει μαζί με τη μητέρα του.

      Ωστόσο-κατά την εφημερίδα-απέφυγε να απαντήσει επί των καταγγελιών που αφορούν στα περιουσιακά στοιχεία του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίοι επίσης θα ελεγχθούν.

      Το Έθνος αναζήτησε τα ακίνητα τα οποία αποδίδονται τόσο στον Δημήτρη Βρυώνη όσο και στον γιο του Αλέξη, δηλαδή στον αδελφό και στον ανιψιό του μητροπολίτη αντίστοιχα. Δύο από αυτά τα εντόπισε, το ένα στη Γραβιά Φωκίδας, στη θέση «Τζότζικας», και το άλλο στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης – «αμφότερα αποτελούν λουξ κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ενώ είναι προφανές ότι οι «ένοικοί» τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να διάγουν βίο ανάλογο της αξίας των οικημάτων.»

      Το ένα ακίνητο, «είναι χτισμένο σε πλαγιά, σε ένα μεγάλο οικόπεδο με συνεχόμενα κλιμακωτά επίπεδα. Το κυρίως κτίριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και σχιστόλιθο, ενώ στις λεπτομέρειές του έχει χρησιμοποιηθεί αρκετή ξυλεία. Η κατοικία προστατεύεται από πλήθος μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, ενώ στην κεντρική βεράντα δεσπόζουν οι μεγάλες τζαμαρίες. Υπάρχουν επίσης στεγασμένοι με κεραμοσκεπές χώροι στάθμευσης, ενώ στο οικόπεδο βρίσκονται και μικρότερα βοηθητικά κτίρια.

      To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από

      To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και έχει δύο εισόδους.

      «Αντίστοιχης πολυτέλειας και αξίας είναι και η εντυπωσιακή κατοικία που χρησιμοποιούν ως έδρα τους ο αδελφός και ο ανιψιός του μητροπολίτη Νικαίας. Πρόκειται για ένα ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, τη διεύθυνση του οποίου μάλιστα δηλώνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους ο γιος του αρχιλογιστή της μητρόπολης, Αλέξης. Πρόκειται για την περιοχή όπου έχουν τα σπίτια τους γνωστοί επιχειρηματίες και άλλοι επώνυμοι. Χαρακτηρίζεται από απόλυτη ησυχία, χωρίς πολυκοσμία και κίνηση αυτοκινήτων», σημειώνει η εφημερίδα.

      Ειδικότερα-κατά το Έθνος- αναφέρεται μια μυστηριώδης έπαυλη στην Ανοιξη, η οποία, σύμφωνα με τις περιγραφές, μοιάζει με… φρούριο (!) και ως ιδιοκτήτης κατονομάζεται ο Δημήτρης Βρυώνης. Στην κατάφυτη περιοχή του Διονύσου (Δροσιά) αναζητούνται δύο ακόμα επαύλεις, στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη και στην ομώνυμη πλατεία, που οι καταγγελίες κατονομάζουν ως ιδιοκτήτη τους τον Αλέξη Βρυώνη, γιο του Δημήτρη.

      Ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

      Η έρευνα του ΣΔΟΕ, εκτός από τα ακίνητα, αναμένεται να εξετάσει και σειρά καταγγελιών που αναφέρονται στα οικονομικά της μητρόπολης.

      Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ανιψιός του μητροπολίτη καταγγέλθηκε από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ’ όπου συνολικά κατακρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα!

      «Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιγράφεται μια ζοφερή κατάσταση με τους ιερείς να δεινοπαθούν λόγω των «υπερβολικών και παράλογων οικονομικών απαιτήσεων του Αλέξιου», γράφει στο ρεπορτάζ του το Έθνος.

  10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    15 – 12 – 1996 Κήρυγμα του Παντελεήμονα στο Μαρούσι, στο δεύτερο ήμισυ του βίντεο.
    Το συνηθισμένο σκηνικό, γέροι, γριές, γυναικούλες και παιδάκια σε μια ασφυκτική ατμόσφαιρα λιβανιού, σε περιβάλλον φορτωμένο με ασήμι και μαλάματα, ακούνε ανούσιες τετριμμένες μλκς ενός ανθρώπου που δεν πιστεύει τίποτα από τα κουλά που λέει.

  11. Ο/Η Bολταίρος λέει:

    http://attikanea.blogspot.gr/2014/07/2.html
    Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014
    […..] ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ! (2 βιντεο)
    [………………………………..]
    Μέσα στό ιερό τήν Εκκλησίας λοιπόν, τού εν λόγω ρασοφόρου, “ξεκατινιάζονταν” ο Αρχιμανδρίτης μέ τόν Διάκο του φωνασκούντες μαινόμενοι και αποκαλώντας ό ένας στόν άλλον (ή “η μιά στήν άλλη) ώς “Κατίνα”… “μωρή τρελή”… “μωρή παλαβή” κ.λ.π. και ο Μητροπολίτης παρών, αντί νά τούς (ή “νά τις”) καθησυχάσει, γέλαγε μέ τά καμώματά τους δείχνοντας νά απολάμβανε τό θέατρο τού παραλόγου.

    ΤΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ 3

    Μιλάμε γιά μιά μητρόπολη οικονομικά ανθηρή. Μέχρι καί 1 εκατομμύριο δραχμές τόν μήνα είχε έσοδα τό παγκάρι τότε, από τούς αφελείς πιστούς.

    Οικονομικές ατασθαλίες απεδείχθησαν όπου και καταγγέλθηκαν δημόσια στήν παρούσα εκπομπή. Ακούγονται γιά ποσά έως καί 200 εκατομμύρια τήν εποχή εκείνη, και ο νούς τού ανθρώπου δέν μπορεί νά τό χωρέσει από τήν στιγμή πού ο πιστός στερεί τό γάλα τών παιδιών του γιά νά συμβάλει οικονομικά στήν Εκκλησία, και τό κάνει είτε από αγαθή συνείδηση είτε για “δωροδοκία” κάποιου “αγίου” γιά νά ικανοποιήσει τά αιτήματά του… τά οποία ποτέ δέν ικανοποιούνται. Είναι λυπηρό!

    Ο τσαχπίνης Μητροπολίτης δωροδοκούσε κάποιους ή κάποιον μηνιαίως, μέ αποστολή σεβαστού ποσού χρημάτων μέσα σέ βαλιτσάκι γιά να εξαγοράζει τήν σιωπή του. Ο φόβος του ήταν μήπως και δεί τήν φωτογραφία του (πώς καί μέ ποιά περιβολή άραγε;) δημοσιευμένη. Αυτό φωτογραφίζει εμμέσως πλήν σαφώς κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, έτσι γιά νά γνωρίζουμε καί τά τής δημοσιογραφικής αλητείας.

    Ιερείς τού Ναού, μέσα αλλά και έξω από τόν Ναό, συνέχιζαν νά αυτοαποκαλούνται ώς “τρελή” “μωρή” “κανέλα” “Λουκία” “Ντίνα” Ζαχάρω” καί άλλα κοσμητικά (ανώμαλα) ονόματα καθώς καί αναφορά σέ “ζελέ” (πού γλιστρά διότι λιπαίνει) καί οι πιστοί άκουγαν καί έβλεπαν.
    Οι διαμαρτυρίες στά έκτροπα αυτά γινόντουσαν από άλλους ιερείς πού, ώς καθώς πρέπει, κρατούσαν τήν εντιμότητα τους και τήν αγάπη τους σ’ αυτό πού υπηρετούσαν, άσχετα, καί πάλι λέω, μέ τήν διαφωνία μας στό ιερατείο ώς αντιβιβλικό καί παρείσακτο.

    Ο Μητροπολίτης εκείνος ήταν Πρωτοσύγκελος στήν Μητρόπολη και αργότερα έγινε Μητροπολίτης.

    Έως και η ΚΥΠ (Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών) έστελνε επανειλημμένα προειδοποιήσεις στήν Ιερά Σύνοδο γιά νά μή κάνουν Μητροπολίτη τόν εν λόγω ιεράρχη, διότι από παρακολουθήσεις πού τού έκαναν βρήκαν στοιχεία αναξιότητας του έχοντας καί βεβαρυμμένο φάκελο, εξ’ ου και τά παραπάνω πού έγραψα.

    Προσέξτε κάτι επίσης σοβαρό. Στήν Μητρόπολη, στά γραφεία της, καί στήν Εκκλησία ακόμη, τοποθετήθηκαν -σύμφωνα μέ τήν εκπομπή- κρυφές κάμερες παντού γιά νά καταγράφουν τά πάντα πρός εκβιασμό τών συμβαλλομένων μάλλον στόν μετέπειτα καιρό. Κάτι εντελώς παράλογο, ανεπίτρεπτο καί εξίσου ανήθικο από Δεσπότες τής συμφοράς.

  12. Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.newsnowgr.com/article/506861/iero-fagopoti-5-dis-evro-se-monastiria-anakalypse-to-sdoe.html
    «Ιερό» φαγοπότι 5 δισ ευρώ σε μοναστήρια ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

    2013-09-17 17:02:09

  13. Ο/Η Liberal λέει:

    http://www.naftemporiki.gr/story/830359/papas-aneksigiti-sunenoxi-merous-tou-klitou-stous-paiderastes-iereis
    Πάπας: Ανεξήγητη συνενοχή μέρους του κλήρου στους παιδεραστές ιερείς

    Συνάντηση με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

    Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 16:56

    «Εδώ και κάποιο καιρό ένιωθα στην καρδιά μου μια βαθιά θλίψη και πόνο» για τις κακοποιήσεις αυτές «που τόσο καιρό αποκρύπτονταν, συγκαλύπτονταν με μια ανεξήγητη συνενοχή», σημείωσε ο πάπας Φραγκίσκος (φωτ. αρχείου).

    Συνάντηση του Πάπα με θύματα παιδόφιλων ιερέων
    Ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε «την ανεξήγητη συνενοχή» ενός μέρους του κλήρου με τους παιδεραστές ιερείς και επισκόπους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα ανεχθεί κανένα κακό εναντίον ανηλίκων.

    Στη διάρκεια λειτουργίας στην οικία του στην Αγία Μάρθα, παρουσία έξι θυμάτων παιδεραστών ιερέων, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες (δύο Γερμανοί, δύο Βρετανοί και δύο Ιρλανδοί), ο Πάπας σημείωσε ότι ο πόνος των θυμάτων και οι αυτοκτονίες «βαρύνουν τη συνείδηση της Εκκλησίας».

    «Ενώπιον του Θεού και του λαού του εκφράζω τη θλίψη μου για τις αμαρτίες και τα σοβαρά εγκλήματα της σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς που διαπράχθηκαν εις βάρος σας και ζητώ ταπεινά συγγνώμη», είπε ο Πάπας.

    «Εκλιπαρώ τη συγχώρεσή σας και για την αμαρτία της παράλειψης από ένα μέρος των επικεφαλής της Εκκλησίας, που δεν απάντησαν επαρκώς στις αναφορές κακοποίησης που υπέβαλαν μέλη των οικογενειών καθώς και τα ίδια τα θύματα της κακοποίησης», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

    «Εδώ και κάποιο καιρό ένιωθα στην καρδιά μου μια βαθιά θλίψη και πόνο» για τις κακοποιήσεις αυτές «που τόσο καιρό αποκρύπτονταν, συγκαλύπτονταν με μια ανεξήγητη συνενοχή», σημείωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

    «Πρόκειται για περισσότερο από επονείδιστες πράξεις. Είναι σαν ένα ιερόσυλο δόγμα. Αυτοί οι άνθρωποι θυσίασαν αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια στο είδωλο της σεξουαλική τους επιθυμίας», κατήγγειλε ο ίδιος, αναφερόμενος σε μια «βεβήλωση της εικόνας που δημιούργησε ο Θεός καθ’ ομοίωσή του».

    «Γνωρίζω ότι αυτά τα βάσανα είναι η πηγή για βαθύ συναισθηματικό πόνο ο οποίος συχνά δεν σταματά. Πολλοί από αυτούς που υπέφεραν με αυτό τον τρόπο βρήκαν καταφύγιο στον δρόμο του εθισμού. Άλλοι αντιμετώπισαν δυσκολίες στις σχέσεις τους με τους γονείς τους, τους συζύγους τους και τα παιδιά τους», συνέχισε ο Πάπας.

    «Κάποιοι αντιμετώπισαν την φοβερή τραγωδία του θανάτου από αυτοκτονία ενός αγαπημένου τους προσώπου. Οι θάνατοι αυτών των παιδιών που τόσο αγαπά ο Θεός βαρύνουν την καρδιά μου και τη συνείδησή μου και αυτή ολόκληρης της Εκκλησίας», υπογράμμισε.

    «Δεν υπάρχει θέση στην Εκκλησία για όσους διαπράττουν τέτοιες κακοποιήσεις, δεσμεύομαι να μην ανεχθώ τη διάπραξη οποιουδήποτε κακού εναντίον ανηλίκων από ένα πρόσωπο, είτε ανήκει στην Εκκλησία είτε όχι», σημείωσε ο Πάπας, καταλήγοντας ότι οι επίσκοποι πρέπει να δράσουν «με τη μεγαλύτερη φροντίδα» για την προστασία των ανηλίκων και «πρέπει να ενημερώνουν» σε περίπτωση που διαπράττονται τέτοιου είδους κακοποιήσεις στις επισκοπές τους.

    «Άνοιξε εποικοδομητικός δρόμος»

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας πατέρας Λομπάρντι, ο Πάπας συναντήθηκε με κάθε ένα από τα έξι θύματα ξεχωριστά για περισσότερο από μισή ώρα.

    «Εκτίμησαν ότι τους άκουσε με πολλή προσοχή και διαθεσιμότητα», πρόσθεσε ο πατέρας Λομπάρντι, εκτιμώντας ότι αυτή η συνάντηση αναμένεται να «ανοίξει έναν εποικοδομητικό δρόμο» στην Εκκλησία προκειμένου «να γιατρευτούν οι πληγές» όλων των θυμάτων.

    Τα έξι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης είχαν φτάσει την Κυριακή στην οικία του Πάπα στην Αγία Μάρθα, όπου πέρασαν τη νύχτα.

    http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/286552/deite-toys-paiderastes-ypopsifioys-gia-ti-thesi-toy-papa#ixzz36t0mykm4

    Δείτε τους παιδεραστές υποψήφιους για τη θέση του Πάπα
    Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013

    Τριγμούς έχει προκαλέσει στους κύκλους του Βατικανού μία λίστα που δημοσιεύει οργάνωση για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, η οποία περιέχει 12 ονόματα Καρδιναλίων οι θεωρητικά τουλάχιστον, είναι υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Βενέδικτο 16ο.

    Σύμφωνα με την οργάνωση SNAP που εδώ και χρόνια έχει ανοίξει πόλεμο με το Βατικανό δώδεκα Καρδινάλιοι, επτά εκ των οποίων υποψήφιοι Ποντίφικες, δεν έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Κονκλάβιο, πόσο μάλλον να ανέβουν στο θρόνο της Αγίας Έδρας, εξαιτίας των πράξεών τους ή δημόσιων σχολίων τους για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και την συγκάλυψη εντός της Εκκλησίας.

    Η λίστα καταρτίστηκε από τα μέλη της SNAP βάσει δημοσιευμάτων, νομικών υποθέσεων και μαρτυρίων θυμάτων.

    Οι δώδεκα Καρδινάλιοι της λίστας της SNΑP είναι οι
    •Ταρκίσιο Μπερτόνε
    •Τίμοθυ Ντόλαν
    •Ντόμινικ Ντούρκα
    •Οσκαρ Αντρές Ροντρίγκες Μαραδιάγα
    •Πάτρικ ο’ Μάλλεϋ
    •Μάρκ Ουελέτ
    •Τζόρτζ Πελ
    •Νορμπέρτο Ριβέρα
    •Λεονάρντο Σαντρί
    •Αντζελο Σκόλα
    •Πήτερ Τάρκσον
    •Ντόναλτ Γουέρλ

    Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα ονόματα του Αρχιεπίσκοπου Μιλάνου, Αντζελο Σκόλα και του Επισκόπου Γκάνας, Πήτερ Τάρκσον, οι οποίοι αποτελούν και τα δύο μεγάλα φαβορί για τη διαδοχοί του Πάπα Βενέδικτου 16ου.

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Καρδιναλίου της Νέας Υόρκης, Τίμοθυ Ντάλτον, αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα λέει η οργάνωση αναφέροντας «Δεν θα απαντήσω σε αυτή την οργάνωση που έχει μικρή ή και καθόλου αξιοπιστία».

  14. Ο/Η κι άλλος ανιψιός λέει:

    http://www.inewsgr.com/116/katachrisi-exousias-apo-ton-mitropoliti-peristeriou—.htm
    ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ! ! !

    20:06 12/9/2011 – Πηγή: Ksipnistere

    Πως αλλιώς μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος όταν αντιλαμβάνεται το πως φέρεται στους κληρικούς ο Μητροπολίτης Περιστερίου και μάλιστα κατ εξακολούθηση και παρ όλο τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και θα σας εξηγήσουμε αμέσως τι συμβαίνει!

    Οδηγός και κλητήρας διορισμένος στην Μητρόπολη Περιστερίου είναι ο Δημήτριος Ζαφείρης , που τον πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες και τυγχάνει να είναι ανιψιός του Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου , όλα καλά μέχρι εδώ , θα μου πείτε που είναι το περίεργο!
    Το

    περίεργο είναι ότι ο κύριος αυτός σπανίως εμφανίζεται στην θέση του και την….
    δουλειά…την δικιά του , την κάνουν οι Κληρικοί , μάλιστα καλά διαβάσατε !

    Εξαναγκάζει ο Σεβασμιώτατος τους Ιερείς με τον τρόπο του βέβαια , να κάνουν τον οδηγό του καθημερινά , να πηγαίνουν στην Πεντέλη όπου είναι η κατοικία του να τον παίρνουν , να τον φέρνουν στη Μητρόπολη στο Περιστέρι και όπου αλλού τύχη και βέβαια τα έξοδα , βενζίνες διόδια είναι όλα τών Κληρικών ακόμα και το parking και βέβαια τον επιστρέφουν και πάλι πίσω στην Πεντέλη . Αυτό γίνετε καθημερινά και ας έχει δικά της αυτοκίνητα και οδηγό η Μητρόπολη Περιστερίου.

    Υπάρχουν και οι καταστάσεις με τους οδηγούς , τις οποίες βγάζει ο πάτερ Απόστολος με τους οδηγούς και σας τις δείχνουμε για να τις δείτε και εσείς ο οποίος βγάζει και τις καταστάσεις τών πανηγυριών και εκεί υπάρχει ένα θέμα , άλλη πονεμένη ιστορία αλλα , θα το θίξουμε άλλη μέρα .

    Όσο για τις εργασίες του κλητήρα , πάλι οι Κληρικοί κάνουν την δουλειά του κυριου Δημήτρη Ζαφείρη , όπως διάφορα θελήματα λες και είναι τίποτα χαμάλιδες οι παπάδες και αυτό μονο στην Μητρόπολη Περιστερίου γίνετε πουθενά αλλού είναι εξακριβωμένο !

    Τώρα τι κάνει ο ανιψιός και είναι εξαφανισμένος ; Mα τον εργολάβο και βάζει μάρμαρα ο κύριος πλακάκια και ότι άλλο προκύψει στους ναούς , εξασφαλισμένη εργασία και με πολύ παραδάκι , βάλτε τον μισθό που παίρνει από το Υπουργείο Π αιδείας , βάλτε και τι βγάζει από τις εργολαβίες…καταλαβαίνετε ποσα κονομάει ο κύριος αυτός και με τόση δουλειά που να μείνει χρόνος για τα καθήκοντα που είναι διορισμένος να κάνει και που τον πληρώνουμε επαναλαμβάνω εμείς!!!

    Και το πραγματικό μάρμαρο βέβαια το πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι κληρικοί , μέχρι και φτυάρι τους βάζουν να κάνουν , να κουβαλάνε μπάζα και ότι άλλη χειρωνακτική εργασία μπορείτε να φανταστείτε , κανονικούς χαμάληδες τους έχουν εκεί στην Μητρόπολη και οποιος πει όχι , μαύρο φίδι που τον έφαγε , θα αντιμετωπίσουν την οργή και την δυσμένεια του Μητροπολίτη και καταλαβαίνετε πως γίνονται αυτά !!!

    Ολα αυτά έφτασαν στην Ιερά Σύνοδο και αφού έκαν
    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
    http://ksipnistere.blogspot.gr/2011/09/blog-post_3156.html
    και αφού έκανε σύσταση στον Μητροπολίτη , τι έκανε ο ίδιος ; Μάζεψε αμέσως τους Ιερείς και τους έβαλε να υπογράψουν χαρτί ότι…ότι κάνουν το κάνουν εθελοντικά !!!

    Περίεργο μου ακούγεται , τι σόι εθελοντισμός είναι αυτός ; Υπόγραψαν όλοι για να μην έχουν συνέπειες !!! Μονο κάνα δυο είχαν το θάρρος και είπαν όχι σε αυτό το χαρτί του αίσχους!!!

    Πάντως περιμένουμε μια απάντηση για το θέμα του οδηγού κλητήρα όπως και για το βιβλίο κίνησης τον αυτοκινήτων της Μητρόπολης , όπως έχουν και οι άλλες Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα , θα έχει πολύ ενδιαφέρον να το βλέπαμε , για το εάν υπάρχουν έξοδα βενζίνας και συντήρησης και αν έχει κοπή και κάνα τιμολόγιο πάνω σε αυτά…ερώτηση κάνουμε !!!

    pitsounicity.gr

  15. Ο/Η the alternative odyssey λέει:

    Σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο ο π. Αττικής δεν εξέπεσε του βαθμού της Αρχιερωσύνης. Το γεγονός ότι προβλέπεται ως συνέπεια της αμετάκλητης καταδίκης για κακούργημα η καθαίρεση, δεν σημαίνει καθόλου ότι επέρχεται και η καθαίρεση. Το γεγονός ότι η Εκκλησία είναι κρατική υπηρεσία έχει κριθεί επανειλημμένα από όλων των ειδών και βαθμών δικαστήρια ότι υπόκειται στην υπέρτερη κρατική εξουσία μόνο κατά το διοικητικό της σκέλος και όχι κατά το λεγόμενο πνευματικό. Πρακτικά: Η χειροτονία είναι το πνευματικό σκέλος, η τοποθέτηση σε μια μητρόπολη (ή σε ένα ναό ακόμη και ως διακόνου) είναι διοικητικό θέμα. Η πρώτη ολοκληρώνεται με το πέρας του μυστηρίου η δεύτερη με τη διαβεβαίωση ενώπιον του ΠτΔ. Συνεπώς αν ακυρωθεί η εκλογή ενός κληρικού ως μητροπολίτη συγκεκριμένης Μητρόπολης, δεν επέρχεται καθαίρεση ή έκπτωση από το βαθμό της της αρχιερωσύνης. Αυτή μπορεί να επιβληθεί μόνο από εκκλησιαστικό δικαστήριο για κανονικά παραπτώματα. Επομένως ο κοσμικός νόμος δεν μπορεί να επέμβει σε πνευματική θρησκευτική πράξη, αυτό αντίκειται στη θρησκευτική ελευθερία, όπως προβλέπεται στο άρθ. 13 Συντάγματος.
    Γι’ αυτό και η απαγγελία της καθαίρεσης με κοσμική πράξη κατά το εσωτερικό δίκαιο είναι αντισυνταγματική και κατά το κανονικό δίκαιο ανυπόστατη.
    Στο Παντελεήμονα έγινε το εξής και μάλλον έγινε επίτηδες λόγω κωλυσιεργίας: Η Ιερά Σύνοδος αντί να συγκροτήσει το δικαστήριο για Επισκόπους και να καταδικάσει τον Π. για τα εγκλήματα που τιμωρούνται και από το κανονικό δίκαιο και επιφέρουν καθαίρεση συνεδρίασε ως ΔΙΣ και ανακοίνωσε ως συνέπεια της αμετάκλητης καταδικαστικής του Αρείου Πάγου την καθαίρεση. Η ενέργεια αυτή είναι αντικανονική και σε κάθε περίπτωση δεν είναι αμετάκλητη. Σύμφωνα και με τον κοσμικό νόμο, που δεν μας ενδιαφέρει στην περίπτωση, αλλά και με το κανονικό δίκαιο όλοι οι επίσκοποι έχουν δικαίωμα εκκλητού στον οικείο Πατριάρχη και εν τέλει στον Πατριάρχη Κων/πολης. Εφόσον ο κληρικός του οποίου απαγγέλθηκε η καθαίρεση προσφύγει στον Πατριάρχη η απόφαση δεν εκτελείται, δηλαδή ο εκκαλών παραμένει στο βαθμό του Αρχιερέα. Αυτό ακριβώς έκανε κι ο Μπεζενίτης. Μέχρι να δικαζόταν η υπόθεσή του από τον Πατριάρχη, παρέμενε Αρχιερέας στο βαθμό και όχι Μοναχός.
    Φυσικά και υπάρχουν ερωτήματα μεροληψίας:
    1. Γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος δεν συνέστηκε το δικαστήριο για Επισκόπους και αρκέστηκε να εκδώσει μια προφανώς αντικανονική απόφαση.
    2. Γιατί ο Πατριάρχης δεν ζήτησε επισταμένως το φάκελο της υπόθεσης
    3. Γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος δεν απέστειλε τη δικογραφία στον Πατριάρχη ώστε να εκκαθαριστεί γρηγορότερα η υπόθεση.
    Η κωλυσιεργία αυτή δεν επάγεται και καθαίρεση του Αρχιερέα. Γι’ αυτό ορθά τον έθαψαν με την αρχιερατική του στολή.
    Εξάλλου η Εκκλησία τό ‘χει βρει το κόλπο για τον παράδεισο. Διαβάστε και την κηδεία του κληρικού που είναι διαφορετική από του λαϊκού αλλά και την κηδεία που τελεί ένας επίσκοπος, ο οποίος αναιρεί το “κρίναι ζώντας και νεκρούς” αφού ήδη εισάγει στον Παράδεισο τον πεθαμένο. Έτσι λοιπόν κι ο κυρ-Παντελής, βρίσκεται ήδη στον Παράδεισο. Εμείς ως γνωστόν, θα πάμε στην Κόλαση διότι είμεθα άθεοι και κομμουνισταί.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Όλα αυτά που λέτε είναι πολύ σωστά και συμφωνώ.
      Η Εκκλησία όπως έχω γράψει, δεν δίκασε ποτέ τον Παντελεήμονα και προσδοκούσε από την προσφυγή του στο ΕΔΑΔ τη βέβαια ακύρωση της καθαίρεσής του, αφού αυτή έγινε χωρίς εκκλησιαστική δίκη.
      Υπάρχει η προφανής αλληλεγγύη των κατεργαρέων.
      Ο σχετικός νόμος είναι προφανώς παθογενής αφού αφαιρεί από την Εκκλησία την πνευματική της δικαιοδοσία
      Όμως η Εκκλησία οφείλει να μην πατάει σε δυο βάρκες.
      Έχει αποδεχθεί το καθεστώς της ‘νόμω κρατούσης Πολιτείας’ και δεν μπορεί να έχει δυο μέτρα και σταθμά..

  16. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://www.oroskopos.tv/54599/o-papas-itan-sketi-mafia

    Ο 30χρονος «σατανικός» ιερέας από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης έταζε δουλειά σε άνεργους Θεσσαλονικείς, στις πλάτες των οποίων θησαύριζε!

    Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ο 30χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι έστησε κομπίνα εξαπατώντας δεκάδες άνεργους, στους οποίους υποσχόταν ότι θα βρει δουλειά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία από τον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί μεθαύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία δόθηκε καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του κατηγορητηρίου. Μαζί του θα απολογηθεί ο 45χρονος συνεργός του. Μέχρι την απολογία τους οι κατηγορούμενοι κρατούνται.
    Την τελευταία πενταετία, με τη βοήθεια ενός 40χρονου δικηγόρου κι ενός 45χρονου, κατάφερε να εξαπατήσει 166 απελπισμένους πολίτες στους οποίους υποσχόταν εργασία τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά στην πραγματικότητα δεν δίσταζε να αποσπάει χρήματα από το κομπόδεμά τους, αποκομίζοντας συνολικά περισσότερα από 78.000 ευρώ!

    Μάλιστα, τέσσερα από τα φερόμενα ως θύματα μετανάστευσαν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κύπρο και τη Γερμανία για να πιάσουν δουλειά, αλλά, όταν έφτασαν στις χώρες προορισμού, διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα μιας καλοστημένης απάτης.

    Ο ιερέας -ο οποίος έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα (!)- και ο 45χρονος συνεργός του συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή και ενός δικηγόρου. Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, της απάτης κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της πλαστογραφίας, της απατηλής διέγερσης σε μετανάστευση, της άμεσης συνέργειας σε απάτη και της απιστίας δικηγόρων.

    Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των εντατικών ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι τον Απρίλιο του 2009 ο 30χρονος ιερέας ίδρυσε αρχικά μία εταιρία στη Θεσσαλονίκη υποσχόμενος ψευδώς σε ανέργους τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει θέση εργασίας σε Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Τον Μάρτιο του 2013 ο παπάς συνεργαζόμενος με τον 45χρονο συνεργό του και με τη συνδρομή του 40χρονου δικηγόρου ίδρυσε δεύτερη εταιρία με συναφές αντικείμενο. Για να προσδώσουν νομιμοφάνεια στο εγχείρημά τους, χρησιμοποίησαν στην εταιρία αυτή υπαλλήλους και έναν «αχυράνθρωπο» ως διαχειριστή.

    Μετά την «αλίευση» των θυμάτων, η οποία γινόταν μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για λόγους αληθοφάνειας, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από τους ενδιαφερομένους ένα βιογραφικό σημείωμα και τη σύναψη ενός υποτιθέμενου συμβολαίου – σύμβασης εργασίας. Στη συνέχεια ζητούσαν από τους ανυποψίαστους πολίτες να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να τα στείλουν μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων καθώς και τη συμπλήρωση συναλλαγματικών, υφαρπάζοντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.

    Παλιός γνώριμος των Αρχών

    Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου ιερωμένου -ο οποίος χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε σε ιερό ναό στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης- έχει σχηματιστεί κατά το παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα, έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τον Α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Οπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, ο 30χρονος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 για παρόμοιες πράξεις, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε κατά την τότε δράση του να ξεπερνάει τα 132.000 ευρώ. Μάλιστα τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εν όψει του ποινικού δικαστηρίου.

    Πηγή : http://www.madata.gr

  17. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Σε 8 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος του Καναδά της «Orthodox Church in America» για σεξουαλική προσβολή ανήλικου αγοριού που δούλευε σαν παπαδάκι στο Ιερό, στα 1980.

    http://www.pokrov.org/ex-archbishop-jailed-sex-assault-winnipeg-altar-boy/
    Ex-archbishop jailed for sex assault on Winnipeg altar boy

    Author: Staff

    Date Published: 07/09/2014

    Publication: CBC News (Canada)

    A former Orthodox priest and archbishop has been sentenced to eight months in jail for sexually assaulting an altar boy in Winnipeg during the 1980s……………….

    http://www.winnipegfreepress.com/local/Former-archbishop-given-eight-months-in-jail-for-child-molestation-266436891.html

  18. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    «Μακρυχέρης» ιερέας υπεξαίρεσε 5.000 ευρώ από εκκλησία

    Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

    5.000 ευρώ από Ιερά Μονή του Αγρινίου υπεξαίρεσε ιερέας, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών.

    Ο ιερέας, σύμφωνα με το sinidisi.gr, είχε υπεξαιρέσει το συγκεκριμένο ποσό πριν από τρία χρόνια από τον ιερό ναό στον οποίο λειτουργούσε ενώ ενημέρωσε για την έλλειψη του ποσού τους επιτρόπους του ναού, επάνω στους οποίους έπεσαν αρχικά οι υποψίες για την αφαίρεση των χρημάτων. Στη συνέχεια της έρευνας των αστυνομικών, αποδείχθηκε ότι τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί από τον ίδιο τον εφημέριο, ενώ ούτε οι επίτροποι ούτε κανείς άλλος είχαν ανάμειξη στην υπόθεση.

    Έτσι, η Μητρόπολη αποφάσισε την μετακίνηση του εφημέριου σε άλλο ναό της περιοχής έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση, ενώ παράλληλα του είχε ζητηθεί να επιστρέψει τα χρήματα.

    Επίσης, η Μητρόπολη είχε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση αναμένοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης, ώστε να κρίνει την τύχη του ιερέα, μαζί με το Επισκοπικό Δικαστήριο, όπως προβλέπεται.
    http://www.thestival.gr/society/item/182825-makryxeris-iereas-ypeksairese-5000-euro-apo-ekklisia

  19. Ο/Η Φαίη λέει:

    Κάρτερ ημών το εν της μηχανής αγιασθήτω το βολάν σου ελθέτω η μπαταρία σου γεμισθήτω το ρεζερβουάρ σου ως εν λιπαντικόν και επι της μηχανής. το στρόφαλον ημών τον επιούσιον σωσε ημην σήμερον και αφες ημην απο τα μικροπροβλήματα των ηλεκτρικών ως και ημεις αφιωμεν τις βαλβίδες ημών στων αντιπροσώπων και των μηχανικών αλλα ρήσε ημάς απο τα ιμιτασιόν AVIN..

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.