Λέει ψέματα ο μητροπολίτης Σπάρτης για τη Χ.Α.

Θα κινηθεί ο κ.Εισαγγελέας εναντίον του;

φωτογραφία: sporeas.gr

φωτογραφία: sporeas.gr

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ.Κώστας Σπηλιώτης (επαγγελματικό ψευδώνυμο Ευστάθιος) φέρεται σαν να είναι αντισημίτης. Αντί να ντρέπεται για τις εγκληματικές πράξεις του Αρμένη καλόγερου Νίκωνα, τις εγκωμιάζει (μέσω της Μητρόπολής του) και συκοφαντεί τους Εβραίους: «Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων» (sic).

——Η Αγιότητά του έγινε ευρύτερα γνωστή στο πανελλήνιο το 2008 μετά από καταγγελίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας αγίου Χρυσόστομου,  για προσπάθεια εκβιασμού του, στις εκλογές για νέο Αρχιεπίσκοπο, από άτομα που υποστήριζαν τον Μητροπολίτη Σπάρτης, καταγγελίες που μπήκαν στο αρχείο γιατί δεν τεκμηριώθηκαν. Όμως η Σύνοδος δεν υποχρέωσε τον Μεσσηνίας να ανακαλέσει: «και ο κ. Ευστάθιος βρέθηκε μόνος του, με μοναδική ψήφο υποστήριξης αυτή του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου» (‘Το Παρόν’-31/8/2008). Συμπτωματικά οι δυο δεσποτάδες Θανάσης Λενής (Αμβρόσιος) και Κώστας Σπηλιώτης, μνημονεύθηκαν μαζί τώρα από τον Μιχαλολιάκο ως σύμμαχοί του.

——Η μητρόπολη Σπάρτης επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη σύλληψη του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη της Επαρχίας της, Φωτίου Μακρυστάθη (φωτ. απο την τότε ειδησεογραφία), πνευματικού τέκνου του ιερού Καλλινίκου τ.Πειραιώς (κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών), με την κατηγορία της παιδοφιλίας. Πρόσφατα ο κ.Κώστας Σπηλιώτης κατηγορήθηκε για την άρνηση εκκλησιαστικής ταφής σε πιστό που είχε τελέσει έναν πολιτικό γάμο.   Μετά τη διαρροή («Εφημερίδα των Συντακτών»-13.12) αποδεικτικού υλικού από τους υπολογιστές μελών της ναζιστικής και σατανιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χ.Α., προέκυψαν και συνέβησαν τα εξής:

——«Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ακούγεται να λέει: ‘Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε… Αποκαλεί τον Άνθιμο: ΄Μεγάλο πολιτικάντη και σκατιάρη΄’. ‘Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος…. Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του είναι ο Καλαβρύτων. Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

——Επακολούθησε παραπλανητική δήλωση του μητροπολίτη Σπάρτης, που προσποιήθηκε πως διάβασε ή άκουσε στην ομιλία Μιχαλολιάκου για Γηροκομείο «Σπάρτης», ενώ ο Φύρερ αναφέρεται απλά σε «Γηροκομείο»:

——“Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Μιχαλιολιάκου, απαντά ο Μητροπολίτης Σπάρτης. Απαντώντας συγκεκριμένα στη δήλωση Μιχαλολιάκου πως «έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο» να ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή «στις εκλογές», ο μητροπολίτης Ευστάθιος υπογράμμισε πως στην Σπάρτη «δεν υπάρχει γηροκομείο που να είναι υπό τον έλεγχο της Μητρόπολης».

——Επειδή οι αποκαλύψεις του Φύρερ, αν αληθεύουν, σημαίνουν εξαπάτηση ή άσκηση ψυχικής και ίσως και σωματικής βίας κατά εξαρτημένων από το δεσπότη ανυπεράσπιστων γερόντων,  παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και νόθευση της λαϊκής βούλησης, ερεύνησα τη δήλωση του Αγίου. Διαβάζω λοιπόν έκπληκτος πως ακόμη κι αν ο Φύρερ μιλούσε για την πόλη της Σπάρτης και όχι για τη Μητρόπολη Σπάρτης, η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Λακωνίας (πλην Γυθείου και Μάνης) και διαθέτει στην επικράτειά της 3 ή 4 Γηροκομεία, φέρεται ότι και στη Σπάρτη υπάρχει εκκλησιαστικό γηροκομείο

«Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιδρύματα
[…]

  1. Γηροκομείο Σπάρτης
  2. Γηροκομείο Νεαπόλεως
  3. Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Μολάων
  4. Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Έλικας

[…]

Το διαβάζω και αλλού:
«ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ. … Γηροκομείο Σπάρτης – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ · Γηροκομείο … Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου Παναγίας Εκατονταπυλιανής».

Αλλά ακόμη κι αν το Γηροκομείο Σπάρτης οι Άγιοι Ανάργυροι, δεν είναι εκκλησιαστικό, όπως λέει και εδώ:

(«Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης Γηροκομείο «´Αγιοι Ανάργυροι» – Εργασίες ανακαίνισης Εργασίες ανακαίνισης στο γηροκομείο ‘Oι ´Αγιοι Aνάργυροι’»). υπάρχουν μέσα στα όρια της Μητρόπολης άλλα τρία εκκλησιαστικά γηροκομεία, ώστε ο (Μανιάτης) Φύρερ να αναφερόταν σε κάποιο από αυτά, εννοώντας προφανώς και αυτονόητα ολόκληρη τη Μητρόπολη Σπάρτης, όταν αναφέρεται στον «Σπάρτης» και όχι μόνο την έδρα του:

——π.χ. Νεάπολη Λακωνίας: «Στο Γηροκομείο ( Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης) Άγ. Αθανάσιος, ανήμερα των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα εκδηλώσεων, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσταθίου».

——Προκύπτει όμως και άλλο θέμα, ο χλιαρός και τετριμμένος τρόπος με τον οποίο δικαιολογείται ο μητροπολίτης: “Εγώ και κατά το παρελθόν και εύχομαι και κατά το μέλλον, και παρακαλώ το Θεό να μου στηρίζει αυτή την πεποίθηση, ουδέποτε σε διεργασίες πολιτικές και κομματικές και προεκλογικές έχω λάβει μέρος”. Κληθείς να δώσει μια εξήγηση για τα λεγόμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κ. Ευστάθιος απάντησε: “Πώς να ξεύρω εγώ πώς σκέφτεται ο καθένας;”. Ερωτηθείς εάν είναι θεμιτό να υπάρχουν ιεράρχες που να διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί σαφώς, λέγοντας: “Δεν θέλω να παρέμβω σε αυτό το θέμα. Ο καθένας για τον εαυτό του πρέπει να δίδει λόγο” ( Mega).

——Από αυτήν τη διστακτική δήλωση, που προσπαθεί να θολώσει τα νερά, προκύπτει σαφώς πως για τον μητροπολίτη η Χ.Α. δεν είναι εγκληματική, σατανιστική, ναζιστική οργάνωση, αλλά πολιτικό κόμμα σαν τα άλλα και αποφεύγει να την καταδικάσει, όπως καταδίκασε τον καλό άνθρωπο που έκανε πολιτικό γάμο, απαγορεύοντας με σκληρότητα τη θρησκευτική κηδεία του. Γνωρίζει όμως ότι ο Φύρερ είναι και «ποιητής» λάτρης του «Σατανικά υπέροχου, τραγόμορφου Μεγάλου Πάνα».

——Θέλω να ελπίζω πως θα βρεθούν οι δημοσιογράφοι που θα ζητήσουν τις οφειλόμενες διευκρινίσεις και δεν θα θάψουν αυτήν την πτυχή της υπόθεσης, αλλά θα βοηθήσουν ώστε η Δικαιοσύνη να επέμβει κατά του κρατικού υπαλλήλου του Αρχιερέα της Σπάρτης και να ερευνήσει το θέμα. O δεσπότης όφειλε να το είχε ζητήσει μόνος του, για να αποδειχθεί η αθωότητά του και να πάψει ο σκανδαλισμός, αντί να καταφεύγει σε τεχνάσματα και ψέματα («Χείλη Αρχιερέως ου ψεύδονται»), όπως όφειλε να είχε εξαγγείλει μήνυση κατά του Αρχισυμμορίτη τον οποίο (τόσο ήπια) κατηγορεί έμμεσα ότι τον συκοφάντησε.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

123 Responses to Λέει ψέματα ο μητροπολίτης Σπάρτης για τη Χ.Α.

  1. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

    στις πρώτες εκλογές του Μαίου 2012 στη Λακωνία, αν ο δεσπότης έχωσε την άγια χερουκλα του, στον πόντο κρίθηκαν όλα.

    http://lakonia-gr.blogspot.gr/2012/05/2012.html

    ΣΥΡΙΖΑ:…………………………………………10,83 % ψήφοι 6.285
    έδρα: 1, Αραχωβίτης Σταύρος

    Λαϊκός Συναγερμός – Χρυσή Αυγή:………10,19 % ψήφοι 5.912

    η τρίτη έδρα που παίζει από νωρίς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής φαίνεται πλεόν να ξεκαθαρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ

  2. Ο/Η Lawyer λέει:

    Άγιος άνθρωπος ο δεσπότης της Σπαρτομονεμβασίας.
    Να τον συκοφανεί για τόσο βαριά αδικήματα που επισύρουν σοβαρές ποινές μπροστά σε ακροατήριο ο Φυρερίσκος, να το βλέπει και το πανελλήνιο σήμερασε βίντεο και να απαντάει με τόση γλυκήτητα:
    «Εξέφρασε παράλληλα τον «πόνο ψυχής» του για τις αβάσιμες και ανυπόστατες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του αρχηγού της ΧΑ.»

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/247967/anupostatoi-oi-ishurismoi-mihalioliakou-apada-o-mitropolitis-spartis/#ixzz2nQuDI0Ih

    Αβάσιμες και ανυπόστατες, εγώ θα έλεγα ψευδείς και συκοφαντικές, αλλά ο αγιοδέσποτας είναι μελιστάλαχτος.

  3. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Μιχαλολιάκος λέει «Διεφθαρμένους δεσποτάδες»

    • Ο/Η Oθωμανικά ήθη λέει:

      http://www.avgi.gr/article/234426/othomanika-ithi-
      Οθωμανικά ήθη!
      Ραπανάκης Σπύρος

      25.04.2013

      Συνέχεια στην κόντρα Σεραφείμ – Χ.Α έδωσε χθες ο γνωστός για την … ακράτειά του βουλευτής Χ. Παππάς.

      Βέβαια, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος πόζαρε χαμογελαστός δίπλα στον μητροπολίτη Πειραιά, όταν υπέγραφαν τις σκοταδιστικές μηνύσεις ενάντια στο Corpus Christi.

      Ανταπαντώντας στον μητροπολίτη, κάνει λόγο για πόλεμο στη Χ.Α. από τη «Σιωνιστική Κόζα Νόστρα», για συμμετοχή μητροπολιτών στη λίστα Λαγκάρντ, για «μασώνους»αλλά και για μητροπολίτες με προτίμηση στα «οθωμανικά ήθη»! Προφανώς ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν εννοεί την προτίμηση των Μητροπολιτών στα τουρκικά σίριαλ.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eλπίζοντας πως ο κόλακας Αρχιερέων Μανώλης Γλέζος θα ζητήσει συγνώμη για το γεμάτο από τα ψέματα που συνηθίζει εγκώμιο που απηύθυνε πρόσφατα στο Χρυσαυγίτη (και με τη βούλα Μιχαλολιάκου από χτες) αρχιεπίσκοπο Κύπρου,

    Εμμανουήλ Γλέζου (Μακεδονομάχου): Αρχιεπισκόπου-Τραπεζίτου Νήσου Ελβετίας εγκώμιον!

    αξίζει να αναφερθώ και σε μια αυτονόητη παρέμβαση του κ.Παπαδημούλη, που ασφαλώς οφείλει να τη φέρει και στη Βουλή, γιατί δεν πληρώνεται για να τα λέει μόνο στο twitter.
    Περιμένουμε.

    http://www.paraskhnio.gr/tria-kayta-erotimata-papadimoyli/

    Τρία «καυτά» ερωτήματα έθεσε μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Συγκεκριμένα διερωτάται αν τα στοιχεία που συνδέουν Μητροπολίτες και Χρυσή Αυγή θα καταλήξουν στη Δικαιοσύνη.

    Επίσης ζητά το σχόλιο των ιδίων και της εκκλησίας.

    «Ο Μιχαλολιάκος “δίνει” Μητροπολίτες που δίνουν λεφτά κ ψήφους στη ΧΑ. Τι απαντούν οι ίδιοι;Τι λέει η Εκκλησία; Θα ρωτηθούν απ τους Δικαστές;» έγραψε στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης

  5. Ο/Η Άνθιμος σκ@τίας λέει:

    Αν το Γηροκομείο Σπάρτης δεν είναι των παπάδων γιατί δεν διόρθωσαν τη Βικιπέντια;
    Ποιός το έβαλε εκεί;
    Μήπως κάποιος πάπαρδος
    Διαφήμιση να γίνεται;

    Επί της ουσίας βέβαια δεν αλλάζει κάτι ο μητροπολίτης άλλαξε αυτά που είπε ο Ναζί.

    • Ο/Η Βολταίρος λέει:

      Δεν είναι δυνατόν να κουβάλησε ολόκληρο γηροκομείο στη Σπάρτη.
      Ίσως τον παίρνανε χαμπάρι.
      Σε κάποιο μικρότερο κάποιας κωμόπολης θα έγινε η δουλειά και σίγουρα ο μιχαλολιάκος υπερβάλει.
      Σε αυτές τις περπτώσεις τραβάνε μερικούς μόνο γέρους που μετακινούνται, στήνονται και ψήνονται εύκολα.
      Το ολόκληρο Γηροκομείο, είναι συνηθισμένη μπαρούφα του Φύρερ.
      Βέβαια το ενδεχόμενο αδικήματος υπάρχει και πρέπει ο επίσκοπος να ζητήσει μόνος του έρευνα γιατί η Δικαιοσύνη δεν νομίζω ότι θα τρέξει μόνη της.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Βολταίρε,
        συνηθίζεται σε Γηροκομεία να πηγαίνουν τους γέρους να ψηφίσουν, όσους μπορούν και θέλουν.
        Αν πάνε μιλημένοι, υποχρεωτικά, ελεύθερα, συνειδητά ή όχι πως μπορεί να το καταλάβει ο κόσμος που το βλέπει;

        Από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία, από τη στιγμή που ο Φύρερ τη διατύπωσε σε ανύποπτο χρόνο και όλα τα υπόλοιπα που λέει για τους μητροπολίτες είναι πράγματι ακριβή και δείχνουν το τότε επίπεδο των σχέσεών τους (Αντρέας, Σεραφείμ, Αμβρόσιος, Άνθιμος), γιατί για τον Ευστάθιο να έχει πει υποχρεωτικά ψέματα;
        Επειδή το διαψεύδει χλιαρά ο υπόλογος, που δεν στρέφεται κατά του «συκοφάντη» του;

        Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει έρευνα.
        Αφορά και στο πολιτικό κομμάτι και στο ποινικό και στο θέμα της κατάστασης τω τροφίμων στα Γηροκομεία του αγίου Ευστάθιου.

      • Ο/Η Silent Bob λέει:

        Και εγώ θεωρώ ότι δεν έγινε η δουλειά στη Σπάρτη. Από το γηροκομείο της Σπάρτης έχει ουσιαστικά απεμπλακεί η Μητρόπολη εδώ και κάποια χρόνια, και αν έχω καταλάβει καλά υπάρχει ψυχρότητα στις σχέσεις τους. Μόνο σε καμιά κοπή πίτας εμφανίζεται για τυπικούς λόγους.

      • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

        «…Και εγώ θεωρώ ότι δεν έγινε η δουλειά στη Σπάρτη. Από το γηροκομείο της Σπάρτης έχει ουσιαστικά απεμπλακεί η Μητρόπολη εδώ και κάποια χρόνια, και αν έχω καταλάβει καλά υπάρχει ψυχρότητα στις σχέσεις τους. Μόνο σε καμιά κοπή πίτας εμφανίζεται για τυπικούς λόγους…».

        Silent Bob,
        δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει γηροκομείο που να μην βρίσκεται υπό την εποπτεία Δεσπότη, για τον εξής απλό λόγο: διότι πρέπει να ελέγχονται οπωσδήποτε από την μεριά του όλες οι εκδοχές της τύχης των περιουσιακών στοιχείων των τροφίμων τους.

        Πρόκειται για έναν από τους βασικότερους λόγους που η Εκκλησία ελέγχει τα γηροκομεία.

        Μην τρελαθούμε δηλαδή τώρα ότι το χοντρόπετσο και ανάλγητο παπαδαριό κόπτεται καθόλου και για την τύχη της αρωγής των γερόντων.

  6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Ερωτηθείς εάν είναι θεμιτό να υπάρχουν ιεράρχες που να διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί σαφώς, λέγοντας: “Δεν θέλω να παρέμβω σε αυτό το θέμα. Ο καθένας για τον εαυτό του πρέπει να δίδει λόγο”

    Sorry, δεν ανήκουνε στην ίδια Εκκλησία;
    Ο καθένας τους κάνει ότι γουστάρει και δίνει λογαριασμό μόνο στον εαυτούλη του;

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    Έχει πέσει η παρακάτω απόφαση;

    http://www.naftemporiki.gr/story/387990

    Αποφυλακίζεται με όρους ο Εφραίμ

    Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 14:02

    Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Βάσει του βουλεύματος, ο ηγούμενος Εφραίμ θα αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ, ενώ του επιβάλλονται επιπλέον οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα

    και απαγόρευσης εξόδου από τη Μονή και από τη χώρα.

    • Ο/Η atheofobos λέει:

      Αν δεν κάνω λάθος όταν γίνεσαι μοναχός δεν εκχωρείς ότι περιουσιακό στοιχείο έχεις στην μονή;
      Και αυτό δεν γίνεται γιατί «τὸ πρῶτον καὶ κύριον μέλημα τοῦ μοναχοῦ, εἶναι ἡ σωτηρία τῆς ἑαυτοῦ ψυχῆς μακρὰν πάσης τύρβης περὶ τὴν ὕλην,» ; (!!!)
      Που θα τα βρεί λοιπόν τα 300.000 ευρώ ο Εφραίμ;

  8. Ο/Η Σύκα Καλαμάτας λέει:

    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=31485&colid=&catid=26&dt=2008-08-31%200:0:0
    31/08/2008

    ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

    Άδειασαν τον Σπάρτης!

    – Και στήριξαν τον υβριστή του… – Έγιναν ξαφνικά όλοι Ιερωνυμικοί;

    ‘Εντονο εκκλησιαστικό αλλά και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είχαν οι τελευταίες συνεδριάσεις της 151ης Συνοδικής Περιόδου.

    ιο συγκεκριμένα: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έβαλε τέλος στη γνωστή διαμάχη που είχε ξεσπάσει εδώ και 8 μήνες στις σχέσεις των Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου μετά τις καταγγελίες του δεύτερου για εκβιασμό του από τοπική εφημερίδα που στήριζε στις αρχιεπισκοπικές εκλογές την υποψηφιότητα του Μεσσήνιου στην καταγωγή Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Νωρίτερα ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος διαδέχθηκε στον θρόνο της Καλαμάτας τον πνευματικό πατέρα του κ. Ευσταθίου, είχε διώξει από τα γραφεία της Μητροπόλεως κληρικό, στενό φίλο του κ. Ευσταθίου. Και αν όλα αυτά φαντάζουν σαν κουβάρι μπερδεμένο, οι δύο Ιεράρχες θεώρησαν τους εαυτούς τους ιδιαίτερα θιγμένους, ζητώντας ξεκαθάρισμα της υπόθεσης. Η πολιτική δικαιοσύνη έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, κάτι το οποίο όμως δεν ικανοποίησε τον Μητροπολίτη Σπάρτης, ο οποίος κάλεσε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να του ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την όλη εμπλοκή του στο θέμα. Από την άλλη, ο κ. Χρυσόστομος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη.
    Το θέμα έφερε στη Σύνοδο ο Συνοδικός Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ζητώντας ηθική αποκατάσταση, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι θα φτάσει την υπόθεση στα άκρα.
    Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Χρυσόστομο και έθεσε την υπόθεση σε ψηφοφορία για το αν αυτές κρίνονται ή όχι ικανοποιητικές.
    Και ενώ ο καθένας πίστευε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν μπορούσε να προβλεφθεί μια και ο κ. Ευστάθιος διέθετε μια ικανή ομάδα υποστηρικτών στη Σύνοδο (ως υποψήφιος Αρχιεπίσκοπος), το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας απέδειξε ότι ο κ. Ευστάθιος βρέθηκε μόνος του, με μοναδική ψήφο υποστήριξης αυτή του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρουσίου. Τα συμπεράσματα πολλά και διαφορετικά. Οι τηλεφωνικές γραμμές άναψαν, η είδηση έκανε σε μικρό χρονικό διάστημα τον γύρο των μητροπολιτικών γραφείων. Ο καθένας έδωσε τη δική του εξήγηση. «Το αποτέλεσμα αυτό έχει το δικό του μήνυμα», τονίζει στην εφημερίδα μας Μητροπολίτης του οποίου ζητήσαμε να σχολιάσει την είδηση.

  9. Ο/Η Οbserver λέει:

    http://www.tastv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7011:2013-12-14-18-01-22&catid=1:latest-news&Itemid=99

    Λέει ψέματα ο μητροπολίτης Σπάρτης για τη Χ.Α.

    Θα κινηθεί ο κ.Εισαγγελέας εναντίον του;

    Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ.Κώστας Σπηλιώτης (επαγγελματικό ψευδώνυμο Ευστάθιος) φέρεται σαν να είναι αντισημίτης. Αντί να ντρέπεται για τις εγκληματικές πράξεις του Αρμένη καλόγερου Νίκωνα, τις εγκωμιάζει (μέσω της Μητρόπολής του) και συκοφαντεί τους Εβραίους: «Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων» (sic).

  10. Ο/Η Συναξάριον ιερής πορνείας λέει:

    Και δεσπότης στο κύκλωμα της παιδικής πορνογραφίας
    Κυριακή, Φεβρουάριος 1, 2009

    Ανάστατη είναι η Ιεραρχία από μια πληροφορία που κυκλοφορεί στους εκκλησιαστικούς κύκλους τις τελευταίες μέρες και σύμφωνα με την οποία, «ο παιδόφιλος αρχιμανδρίτης απειλεί να αποκαλύψει και άλλο μέλος του βρόμικου κυκλώματος και το μέλος αυτό ίσως να είναι αρχιερέας»! Η πληροφορία αυτή, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, έφτασε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στα τέλη της περασμένης εβδομάδος. Ο κ. Ιερώνυμος, όπως ήταν φυσικό, ταράχθηκε και ζήτησε από τον συνεργάτη του που του μετέφερε το κακό μαντάτο να τον ενημερώσει για το όνομα του αρχιερέα καθώς και για το αν ανήκει (ή όχι) στην Ελλαδική Εκκλησία. Ο συνεργάτης του δεν ανέφερε το όνομα του αρχιερέα, γιατί, όπως είπε, δεν το γνωρίζει, ενώ φέρεται να ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο πως «ο αρχιερέας είναι δικός μας», δηλαδή μέλος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά παραμένει άγνωστο αν είναι μέλος της Συνόδου.

    Σύμφωνα με τον συνεργάτη του κ. Ιερώνυμου, «η πληροφορία προέρχεται από τον κατηγορούμενο αρχιμανδρίτη Φώτιο Μακρυστάθη που φέρεται να είπε “θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι υπάρχει και δεσπότης στην ιστορία”». Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επικοινώνησε με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη και ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι τέτοιο. Η απάντηση ήταν αρνητική, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει τον κ. Ιερώνυμο. «Είναι άδικο να στοχοποιούνται εκατόν δέκα και πλέον ιεράρχες, τιτουλάριοι μητροπολίτες, βοηθοί επίσκοποι, τιτουλάριοι επίσκοποι και σχολάζοντες αρχιερείς» μας είπε συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου στον οποίο μεταφέραμε την «είδηση» και ο οποίος μας δήλωσε: «Κάτι έχει ακούσει…»

    Η πληροφορία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και να συγκλονίζει όλους τους κληρικούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αν και όλοι εύχονται να μην επαληθευτεί. «Δεν το πιστεύω, αλλά αν αποδειχτεί… Δεν θα αντέξουμε ένα τέτοιο πλήγμα… Θα πρέπει να κρυφτούμε» είπε στην «Espresso» αρχιμανδρίτης. Στο μεταξύ, ο 45χρονος αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης μόλις πληροφορήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι προφυλακίζεται, δήλωσε ότι επιθυμεί στις φυλακές του Κορυδαλλού να μείνει μαζί με τον μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα που εκτίει ποινή για οικονομικές ατασθαλίες. Οι αστυνομικοί εκπλήρωσαν την επιθυμία του και τον φυλάκισαν σε κελί στην έκτη πτέρυγα, σχεδόν δίπλα από το κελί του Παντελεήμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ημέρα που έχει προφυλακιστεί ο αρχιμανδρίτης ψέλνει στους διαδρόμους της 6ης πτέρυγας και κάποιες φορές παρακαλεί και τον μητροπολίτη να τον ακολουθήσει στις καλλίφωνες διαδρομές του. Ο Παντελεήμων έψαλε μαζί του μόνο μία φορά. Ομως, οι ψαλμωδίες ενόχλησαν τους άλλους κρατουμένους και στον αρχιμανδρίτη έγινε αυστηρή σύσταση από τους δεσμοφύλακες να σταματήσει, πράγμα που έγινε. Ο αρχιμανδρίτης όμως συνεχίζει να ψέλνει χαμηλόφωνα, αλλά χωρίς τη συνοδεία πλέον του Παντελεήμονα.

    ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

    • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

      «η πληροφορία προέρχεται από τον κατηγορούμενο αρχιμανδρίτη Φώτιο Μακρυστάθη που φέρεται να είπε “θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι υπάρχει και δεσπότης στην ιστορία”»

      Ποιοί θα εκπλαγούν;

      Εδώ κολλάει άνετα το παρακάτω που είπε ο Τσώρτσιλ, ότι

      ««Δεν είναι δυνατόν να πετύχεις καταδίκη για σοδομισμό από Άγγλους ενόρκους. Οι μισοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν και οι άλλοι μισοί το κάνουν».

  11. Ο/Η Συναξάριον ιερών άπλυτων λέει:

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=186611

    Οι καταγγελίες και οι διαψεύσεις

    Το μεγάλο παζάρι για τον νέο Αρχιεπίσκοπο

    Αντωνιάδου Μαρία ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2008 00:00

    Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων μονομάχων, των Μητροπολιτών Θηβών κ. Ιερώνυμου και Σπάρτης κ. Ευστάθιου, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς η μάχη είναι αμφίρροπη, οι δυνάμεις περίπου ίδιες και το αποτέλεσμα θα κριθεί για μερικές ψήφους. Και οι δύο αναζητούν συμμάχους στα στρατόπεδα των συνυποψηφίων τους Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου

    Μήλον της Εριδος

    Ο ιεράρχης της Θεσσαλονίκης αποτελεί μήλον της Εριδος μεταξύ των Μητροπολιτών Θηβών και Σπάρτης, οι οποίοι επιθυμούν την επίτευξη μιας συμφωνίας μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Ιερώνυμος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Υπέρ της επίτευξης συμφωνίας του κ. Ανθιμου με τον Μητροπολίτη Θηβών έχουν ταχθεί δύο από τα πνευματικά παιδιά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, οι Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. Οι δύο ιεράρχες σε συζητήσεις που είχαν με άλλους μητροπολίτες έλεγαν ότι «αν ο κ. Ανθιμος δεν εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό εκλεκτόρων και κυρίως τη διατήρησή τους σε όλες τις φάσεις της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει να έλθει σε συνεννόηση με τον κ. Ιερώνυμο».

    Ο μητροπολίτης με τις εντυπωσιακές σπουδές στα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχει προκαλέσει την τελευταία διετία με τη στάση του αντιδράσεις στην ιεραρχία. Το γεγονός ότι αδελφός του είναι ο επικεφαλής της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ» δίνει την ευκαιρία για κριτική από την πλευρά των αντιπάλων του Μητροπολίτη Σπάρτης που κάνουν λόγο για επανεμφάνιση διαχωριστικών γραμμών που αναπτύχθηκαν στα μέσα της δεκαετίες του ’50 και κυριάρχησαν κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. «Θα επιστρέψουν οι σκοταδιστές. Θα μας διοικήσουν οι οργανωσιακοί. Θα αναβιώσουν τα ιεροδικεία. Θα μετράνε τα γένια και τις κοτσίδες μας. Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς καλυμμαύχι» είναι τα επιχειρήματα που προβάλλουν όσοι επικρίνουν τον Μητροπολίτη Σπάρτης.

    Οι καταγγελίες για εκβιασμούς από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο κατά του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου προκάλεσαν θύελλα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο κ. Χρυσόστομος κατήγγειλε ότι δέχεται επώνυμους και ανώνυμους εκβιασμούς και λασπολογίες από υποστηρικτές του κ. Ευστάθιου. Ακόμη προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται για κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να περιφρουρήσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του. «Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στην τοπική εφημερίδα «Σημαία», αλλά και επωνύμων και ανωνύμων εκβιασμών και λασπολογίας τα οποία δέχομαι εκ μέρους υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιου και επειδή θεωρώ ότι ο τρόπος αυτός μεθόδευσης εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου είναι εκκλησιαστικώς ανήθικος και κοινωνικώς ανοίκειος,

  12. Ο/Η π. Ευγένιος (ψευδώνυμο) λέει:

    Την ίδια τακτική «διαψεύσεως» του κουφού που δεν άκουσε καλά με τον παναγιότατο Σπάρτης, ακολουθεί και ο Σεβασμιότατος Κονίτσης, σεσημασμένος φιλοχρυσαβγίτης.
    Είπε ο Μιχαλολιάκος:

    «Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε…».
    Ούτε λέξη ολιγότερη ή περισσότερη, για το που εννοεί.
    Δείτε εδώ:
    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5064591/neo-binteo-me-mixaloliako-o-mhtropoliths-sparths-ebale-ena-oloklhro-ghrokomeio-kai-mas-pshfise/

    Πως το διεύψευσε ο Σεβ. Ανδρέας;

    «Τα δημοσιευθέντα περί ″καταβολής ενοικίων των γραφείων‶ του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, είναι τουλάχιστον φαιδρά. Γιατί αφ’ ενός μέν το εν λόγῳ πολιτικό κόμμα ΔΕΝ διατηρεί γραφεία σε καμία πόλη ή χωριό της Μητροπόλεώς μας, και αφ’ ετέρου τά οἰκονομικά της Μητροπόλεώς μας είναι τέτοια που μόλις επαρκοῦν για την συντήρηση του φιλανθρωπικού της έργου.» κ.ο.κ.

    Είπε κάτι ο Μιχαλολιάκος για γραφεία στην περιφέρεια Κονίτσης;
    Αυτό είναι ερμηνεία του Σεβασμιότατου που τον συμφέρει.

  13. Ο/Η Kάσυ Διάρη, νευρασθενικιά θεούσα με Καλάσνικοφ λέει:

    Eπίθεση κατά ιεραρχών και ιδίως κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή έξω από τον ομώνυμο σταθμό του μετρό στη Δυτική Αθήνα.

    “Όσον αφορά κάποιους ιεράρχες, έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά για να υβρίζουν και να λασπολογούν τη Χρυσή Αυγή, όσον αφορά κάποιους ιεράρχες, οι οποίοι είναι παράλληλα και τέκτονες, δεν έχω να πω τίποτα άλλο, πέρα από το ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας” είπε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

    “Ιδίως στον Μητροπολίτη Πειραιώς που τόλμησε να πει ότι είμαστε παγανιστές, θα του υπενθυμίσω τι μας έλεγε το 2010 όταν τον είχαμε συναντήσει. Και είπε κάποια λόγια τα οποία τα λέει σήμερα ο πιο απλός Έλληνας: ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ελπίδα για να πάει μπροστά αυτή η χώρα. Να τα θυμηθεί καλά αυτά ο Μητροπολίτη Πειραιώς διότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα για όλα αυτά τα οποία λέει” τόνισε.

  14. Ο/Η αρχιμανδρίτης Αρχίδαμος ο Λάκων λέει:

    Ωραίοι δημοσιογράφοι.
    Τρεις καλοπληρωμένοι αστέρες και όμως όταν ο δεσπότης λέει δεν υπάρχει στη Σπάρτη γηροκομείο της Εκκλησίας κανείς δεν τον ρωτάει μήπως υπάρχει στην μητροπολιτική περιφέρεια της Σπάρτης, ή δέσποτα ο Μιχαλολιάκος δεν είπε στη Σπάρτη, είπε για τον Σπάρτης.
    Άσε που στην αρχή πάει να τους ψαρώσει γιατί φταίνε αυτοί που είπαν την είδηση.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Θα κληθεί να δώσει στη Δικαιοσύνη εξηγήσεις ο μητροπολίτης Σπάρτης για το αίσχος (αν συνέβη) του Γηροκομείου, που δεν τολμάει ούτε τώρα να καταδικάσει την εγκληματική δράση της Χ.Α. δηλώνοντας πως αυτή είναι πολιτική (!!!), δεν τολμά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του συκοφάντη (;) του συμμορίτη ούτε καν να τον αποκαλέσει συκοφάντη και ξεφεύγει από τη γνωστού τύπου δημοσιογραφία με τη δήλωση «δεν ελέγχω το Γηροκομείο Σπάρτης»;
      Πόση ανοχή, συνενοχή και κουκούλωμα, αντέχει η ελληνική κοινωνία;
      Και ο κ.Παπαδημούλης που καταγγέλει από το twitter ή κάποιος από τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή;
      Η Τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα ενδιαφερθεί να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τέτοια γεγονότα;
      Ας ξεκινήσει από τη μελέτη των ονομάτων αυτών που ψήφισαν στη Νεάπολη Βοιών κλπ, όπως κάθε κόμμα δικαιούται να ζητήσει.

      Σχετικό και αυτό της Εφ.Συντακτών:

      http://www.efsyn.gr/?p=159289

      15/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

      Ιεράρχες και χρυσαυγίτες

      Βέβαια, υπάρχουν ιεράρχες και ιεράρχες, αλλά όσοι εμπλέκονται αποδεδειγμένα είναι υποχρεωμένοι να δικαιολογήσουν αυτή την εμπλοκή ή να απολογηθούν γι” αυτή, διότι ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής οργάνωσης ήταν γνωστός πολύ πριν από τη σύλληψη των στελεχών της και τη φυλάκισή τους. Επειδή λοιπόν πολλοί απ” αυτούς τους ιεράρχες έχουν επιρροή στους πιστούς ορθόδοξους χριστιανούς, παρεμβαίνουν με τις υποστηρικτικές προς τη Χρυσή Αυγή κινήσεις τους στην πολιτική ζωή του τόπου και στη χειραγώγηση των ψηφοφόρων κατευθύνοντάς τους ή προτρέποντάς τους να ψηφίσουν ένα ναζιστικό κόμμα. Οι τρόφιμοι λ.χ. του γηροκομείου της Σπάρτης, που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, δεν είχαν δικό τους πολιτικό κριτήριο, απομονωμένοι και πιστοί στον ποιμενάρχη τους.

      • Ο/Η Αναρχοκομουνιστής του Έλους λέει:

        κυκλοφορεί στην Λακωνία: περιοδικό antifa τεύχος 38 πόλεμος ενάντια στο φόβο

        αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

        κυκλοφορεί στην Λακωνία: περιοδικό antifa τεύχος 38 πόλεμος ενάντια στο φόβο

        Posted on Οκτωβρίου 31, 2013 by furdenkommunismus

        Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το νέο τεύχος του περιοδικού Antifa – πόλεμος ενάντια στον φόβο. Έχουμε αναλάβει την διακίνηση – διάδοση του στην Λακωνία. Όπως επαναλαμβάνουμε συνεχώς, όποια/ος στην Σκάλα Λακωνία θέλει να προμηθευτεί το νέο τεύχος του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην παρακάτω φόρμα να κανονίσουμε μια συνάντηση. Αν πάλι βρίσκεστε σε κάποιο άλλο μέρος της Λακωνίας, μπορούμε να σας στο στείλουμε με ταχυδρομείο ή με οποιοδήποτε άλλο εφικτό τρόπο.

        Περιεχόμενα του τεύχους

        Φασισμός και αντιφασισμός σήμερα

        Μέρος Δ: Το αντιφασιστικό κράτος

        Σπουδές στο γαλανόμαυρο

        Το “μαγικό εμπόρευμα”: η εργατική δύναμη στην Αθήνα του Μεσοπολέμου

        Επιχείρηση ALBA

        ο ελληνικός στρατός (ξανά) στην Αλβανία

        Απρίλιος – Αύγουστος 1997

        Το κογιότ της ερήμου:

        Σχέδια του αμερικανικού κράτους και των φίλων του για τη Μέση Ανατολή

        Πανεκπαιδευτικό κίνημα.

        (Το κατάλαβε κανείς;)

        Antifa live στην Καλλιθέα Ιούλης 2013

        Μια συζήτηση για την επίθεση των ναζί και την αντιφασιστική βία

        Τι δεν καταλαβαίνεις;

        (Τον φασισμό χωρίς σβάστικα)

        Οι φίλοι της επανάστασης/ Ποιος χρειάζεται, άραγε, την εύνοια της “τοπικής κοινωνίας”; / To λυκόφως μιας ταξικής ήττας και τα κιτς όνειρα της μικροαστικής τάξης κ.ά.

  15. Ο/Η Αγιασμοί Νεοναζί λέει:

    Αγιασμοί γραφείων της Χρυσής Αυγής, με λίγο Τσίπρα

    http://ygro-pyr.blogspot.gr/2013/09/blog-post_782.html

  16. Ο/Η furdenkommunismus λέει:

    γεια σου αναρχοκομμουνιστή του έλους αν είσαι όντως από εκεί και θες επικοινώνησε μαζί μας

    • Ο/Η Αναρχοκομουνιστής του Έλους λέει:

      H γιαγιά μου από μάνα ήταν από το Ντουραλί, το έφαλον πτολίεθρον Έλος.
      Ζώ τώρα και εργάζομαι στο εξωτερικό.
      Θα σε διαβάζω.
      Αυτό μόνο μπορώ τώρα.
      Γειά χαρά

  17. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροιδη,
    προσέξτε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Σπάρτης.
    1. Κατ’ αρχήν όφειλε να ανακοινώσει ο ίδιος ο μητροπολίτης.
    2. Ούτε λέξη για την κατηγορία
    3.Ούτε λέξη για Γηροκομείο.
    Στη Σπάρτη ξέρουν.
    4.Ούτε μια αποδοκιμασία για το «συκοφάντη».
    5.Η ναζιστική συμμορία αναφέρεται ως κόμμα.
    Καμία αποδοκιμασία των έργων της.
    6. Όποιος διαβάσει τη ανακοίνωση και δεν ξέρει τα συμβάντα, δεν θα καταλάβει ποιο είναι το θέμα.
    ______________
    Με την ευκαιρία, ο κ.Παπαδημούλης θα φέρει το τεράστιο αυτό ζήτημα στη Βουλή ή του αρκεί το Twitter;
    O ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, Σπάρτης κλπ θα ζητήσει εξηγήσεις;
    ____________________

    και τώρα:
    Άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε:
    Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως για τη Χρυσή Αυγή

    13/12/2013

    Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης σημειώνονται τα εξής:

    «Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα μέσα Μαζικής Ενημερώσεως διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται την υπόθεση φαντάζει ακόμα και στη σκέψη του πλέον νηφάλιου και ψύχραιμου πολίτη τουλάχιστον περίεργος.

    Είναι σαφές, ότι ουδείς υιοθετεί ή θα μπορούσε να υιοθετήσει θεωρίες συνωμοσίας.

    Όμως πως είναι δυνατόν την ίδια στιγμή, που ο λαός μας ευρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών και η Εκκλησία να αναλώνεται στη διακονία του με όλες της τις δυνάμεις να επιχειρείται η εμπλοκή τόσο Αυτής, όσο και λειτουργών της σε υποθέσεις, με τις οποίες ουδεμία σχέση έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν;

    Εάν αυτό δεν συνιστά αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης τότε τι ακριβώς συνιστά;

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει ως βασική του αρχή την αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξής του με την πολιτική ζωή του τόπου, πολλώ δε μάλλον στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.

    Είναι σταθερά προσηλωμένος στο καθήκον του απ’ το ξεκίνημα της διακονίας του μέχρι σήμερα και πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά του είναι η προσφορά του σε κάθε άνθρωπο μακριά και πέρα από οποιαδήποτε διάκριση.

    Αυτό είναι γνωστό και στο λαό της Μητροπόλεώς του, αλλά και εις οποιονδήποτε καλόπιστο ασχοληθεί με το πρόσωπό του και την πορεία του. Τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού».

    Επομένως λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει.

    Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

  18. Ο/Η Μιχαλοκάφρος λέει:

    http://www.kar.org.gr/2013/12/18/a%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%af-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1/

    Aυτοί είναι οι νεοναζί δολοφόνοι του Σαχζάντ Λουκμάν

    December 18th, 2013 | Author: Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

    1Να αποδοθεί δικαιοσύνη τώρα!

    15:40 Η δίκη τελείωσε για σήμερα. Θα συνεχιστεί στις 8 Γενάρη.

    15:37 Η υπεράσπιση χαρακτηρίζει την πεταλούδα πολυεργαλείο και γελάει όλη η έδρα.

    15:35 Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, στην ερώτηση αν αυτοί τραυμάτισαν τον Λουκμάν, η απάντηση ήταν ένα ξερό ναι.

    15:20 Ο Λιακόπουλος όταν συνελήφθησαν παραδέκτηκε ότι έχουν μαχαιρώσει, σύμφωνα με τον Ι.Γ.

    15:10 Σε ερώτηση γιατί έχουν τις πινακίδες μέσα στη σέλα, ο ναζί απάντησε ότι δεν είχε βίδες.

    15:05 Ο αστυνομικός Ι.Γ. αναφέρει ότι ο Στεργιόπουλος κατά τον έλεγχο έβγαλε μαχαίρι.

    15:00 Ξεκινάει κατάθεση ο Ι.Γ. επίσης αστυνομικός κατά τη σύλληψη. Το σκούτερ ενώ δεν είχε πινακίδα πέρασε χαλαρά μπροστά από τους αστυνομικούς.

    14:30 Ο μάρτυρας είναι αστυνομικός. Αναφέρει ότι βρέθηκαν 2 μαχαίρια πάνω τους. Το ένα κρυμμένο στο πόδι του ενός. Το στιλέτο είχε ίχνη αίματος, λέει. Ο αστυνομικός που βρήκε το ματωμένο μαχαίρι, δεν έκανε καμία ερώτηση στο ναζί γι’ αυτό. Ο συνήγορος Λουκμάν αναφέρει ότι αυτό είναι παράλογο.

    H μητέρα του Σαχζάντ Λουκμάν στα δικαστήρια

    14:25 Ξεκινάει κατάθεση μάρτυρα κατά τη σύλληψη των ναζί.

    14:20 Ο δικηγόρος του Στεργιόπουλου παραδέχτηκε ότι ήταν ο οδηγός του σκούτερ. Θέλει να φορτώσει το μαχαίρωμα στο Λιακόπουλο.

    14:15 Συνήγορος Λουκμάν: “η αστυνομία δεν κράτησε τα στοιχεία μαρτύρων. Αν επρόκειτο για αναρχικούς, θα είχε κλείσει το κέντρο”

    14:10 Οι συνήγοροι του Λουκμάν επιμένουν στο ρατσιστικό κίνητρο. Η πρόεδρος ζήτησε να γίνουν άλλες ερωτήσεις.

    14:05 Μάρτυρας αναγνώρισε(χωρίς απόλυτη σιγουριά) τον ένα δολοφόνο.

    14:οο Μόλις μπήκαν στην αίθουσα οι δολοφόνοι. Ακούστηκε το “φασίστες κουφάλες”.

    13:00 Ένταση ανάμεσα σε αλληλέγγυους και τους δικηγόρους των ναζί αλλά και τη μάνα του ενός. Ηρεμία τώρα.

    12:10 Ο συνήγορος Λιακόπουλου έχασε την υπομονή του και φώναζε στην πρόεδρο.

    12:00 Μάρτυρας καταθέτει ότι είναι αδύνατο ένα ποδήλατο να κλείσει το δρόμο(πλάτους 9 μέτρων) σε ένα σκούτερ.

    11:30 Το δικαστήριο δέχτηκε τελικά τα πιστοποιητικά και συνεχίζεται κανονικά η δίκη.

    10:00 Ολιγόλεπτη αναβολή από το δικαστήριο για να πιστοποιηθεί η συγγενική σχέση του δολοφονημένου Σαχζάντ με τους Γονείς του από τις ελληνικές αρχές!

    • Ο/Η Κ.. λέει:

      Η ζωή ενός μετανάστη στην Ελλάδα έχει πολύ μικρή αξία.
      Έτσι προκύπτει και έτσι γίνεται.

    • Ο/Η Κάσυ Διάρη, τυχαίο τροχαίο λέει:

      http://www.efsyn.gr/?p=160030

      17/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

      «Να μη νιώσει άλλη μάνα έτσι»

      [………………….]

      Στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν 117 φυλλάδια, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της Χ.Α. (η οποία ισχυρίζεται ότι τα έβαλαν… «επίορκοι αστυνομικοί» για να ενοχοποιήσουν την οργάνωση), όπως και κάρτες παραμονής μεταναστών. Στα σπίτια και των δύο βρέθηκαν τα συνήθη όπλα που έχουν βρεθεί σε σπίτια μεσαίων στελεχών της οργάνωσης: στιλέτα πεταλούδα, σιδηρογροθιές, σουγιάδες, ξύλινα ρόπαλα, κάλυκες, φυσίγγια, λεπίδα, «το τυπικό χρυσαυγίτικο οπλοστάσιο», όπως το ονομάζει η πολιτική αγωγή.

      Η μεγάλη διαφορά με τη δολοφονία Φύσσα φαίνεται ότι δεν είναι άλλη από το χρώμα του δέρματος των θυμάτων. Διαφορά καθοριστική: δεν έγινε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών και δεν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες των δραστών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες δράσεις των χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου των νοτίων προαστίων (κατοικούν στη Νέα Σμύρνη), τα γραφεία των οποίων άνοιξαν λίγες εβδομάδες πριν από τη δολοφονία. Δεν έχει επίσης διερευνηθεί ο ρόλος του Ηλία Παναγιώταρου, τον οποίο κατονομάζει ο προστατευόμενος μάρτυρας στη δικογραφία της Χ.Α. ως υπεύθυνο βουλευτή για τα νότια προάστια, ή ο ρόλος άλλων βουλευτών, που εμφανίζονται ως εκπαιδευτές των ταγμάτων εφόδου, όπως έγινε για τη δολοφονία Φύσσα.

      Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είχε αναλάβει ακόμη τον ρόλο του αντιφασίστα και αντιμετώπιζε τις καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις με χαρακτηριστική αδιαφορία, που διασφάλιζε την ατιμωρησία των δραστών. Η μοναδική ανακοίνωση του κ. Δένδια για τη δολοφονία του Λουκμάν βγήκε για να απαντήσει σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για «μικροκομματική εκμετάλλευση» και «καπηλεία της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής». Την επομένη της δολοφονίας, ενώ είχαν δοθεί τα ευρήματα των ερευνών στα σπίτια των δραστών, ο υπουργός συνέχισε να παραβλέπει την πολιτική διάσταση του θέματος και να κάνει λόγο για «μεμονωμένα φαινόμενα», ξεκαθαρίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία δεν διέπεται από ρατσισμό».

      Ρατσιστικά κίνητρα

      Χρειάστηκε να περάσουν εννιά μήνες και να δολοφονηθεί Ελληνας για να κινητοποιηθεί ο υπουργός. «Η ανθρωποκτονία με δόλο είναι πέρα από κάθε αμφιβολία και για τους δύο κατηγορουμένους. Αυτό που θα κριθεί στο δικαστήριο είναι η αναγνώριση των ρατσιστικών κινήτρων και της διασύνδεσης των δραστών με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα είναι δυσάρεστο. Αν, από τη μια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αναγνωρίσει το ρατσιστικό κίνητρο και τη φασιστική διασύνδεση στη δολοφονία Λουκμάν, θα πρόκειται για σκανδαλώδη συγκάλυψη της ρατσιστικής βίας, με διεθνές αντίκτυπο και άμεσα αποτελέσματα στην εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και των ερευνών των δύο εφετών ανακριτριών. Αν, από την άλλη, το αναγνωρίσει, τότε η συγκάλυψη που επιχείρησαν η κυβέρνηση και ο υπουργός Ν. Δένδιας τον Γενάρη του 2013 θα είναι πλέον αντιμέτωπη με την πιο επίσημη καταδίκη, αυτή μιας δικαστικής απόφασης», λέει ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος.

  19. Παράθεμα: Νέα για το ελληνικό παπαδαριό και την σχέση τους με τους ναζί της χρυσής αυγής στην Λακωνία | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

  20. Ο/Η laskaratos λέει:

    furdenkommunismus
    Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση

    Νέα για το ελληνικό παπαδαριό και την σχέση τους με τους ναζί της χρυσής αυγής στην Λακωνία

    Από σχόλιο στο μπλογκ του furdenkommunismus στη Σκάλα Λακωνίας:
    «αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη»,
    του αναγνώστη του DiKra
    μπλόγκερ του
    «Against antisemetism-Ενάντια στον Αντισημητισμό»
    http://enantiastonantisimitismo.wordpress.com/
    «Αναφορά στον αντισημιτισμό του μητροπολίτη Σπάρτης κάνει και ο Ηλίας Κανέλλης στα “Νέα”»: http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5065074/nikwn-o-antishmiths
    ΤΑ ΝΕΑ
    [Ενστάσεις] Νίκων ο αντισημίτης
    Ηλίας Κανέλλης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    Διαβάζω στα «ΝΕΑ» του περασμένου Σαββάτου τι δήλωσε ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος για τους ιεράρχες που στηρίζουν την οργάνωσή του. Και μαθαίνω ότι ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος τον διαψεύδει, δεν έβαλε, λέει, κανένα γηροκομείο να ψηφίσει τους έλληνες νεοναζί. Να τον πιστέψω; Τα ίδια δεν έλεγε και το, κατά Μιχαλολιάκον, «διαμάντι της Εκκλησίας, μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ», μάλιστα σε επιστολή του προς την εφημερίδα, προσπαθώντας να διαψεύσει τον υπογράφοντα;

    Διεκδικητής της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά τον Χριστόδουλο, το 2008, ο Ευστάθιος καταγγέλθηκε από τον μητροπολίτη Καλαμάτας Χρυσόστομο ότι υποστηρικτές του προσπάθησαν να τον εκβιάσουν. Οι καταγγελίες εκείνες επίσης διαψεύσθηκαν και ουδέποτε διερευνήθηκαν, άλλωστε έπειτα απ’ αυτές η υποψηφιότητα του μητροπολίτη Σπάρτης περιθωριοποιήθηκε, μόνος υποστηρικτής που του απέμεινε ήταν ο εξ αδελφότητος Χρυσοπηγής ορμώμενος, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος (τον οποίο, επίσης, εκθειάζει ο φύρερ Μιχαλολιάκος).

    Περιηγούμενος τα παλαιά κείμενά του που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι, ιδεολογικώς τουλάχιστον, η συγγένεια με τον ιδεολογικό λόγο της Χρυσής Αυγής είναι φανερή – αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, σε διάφορες επεξεργασίες, η ίδια ιδεολογία είναι διάχυτη στα ελληνικά κόμματα, στη ΝΔ, στους ΑΝΕΛ, στο λεγόμενο πατριωτικό ΠαΣοΚ, τις προάλλες μάλιστα προέκυψε και «πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ». Σε γράμμα του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, διαμαρτυρόμενος για την προφυλάκιση του εμπλεγμένου στο σκάνδαλο Βατοπεδίου Εφραίμ, ο Αγιος Σπάρτης επικαλείται το ταξίδι του μοναχού στη Ρωσία, όπου, λέει, «πρόβαλε το Αγιον Ορος και την Ελλάδα μας». Και διερωτάται: αυτό ήταν η αιτία «για την οποία φυλακίζεται»;

    Σε παρέμβασή του, το 2012, ο Αγιος Σπάρτης εκτιμά ότι οι σύγχρονοι Ελληνες «είμαστε δέσμιοι της επιδίωξης της άμετρης, της επίπλαστης ευμάρειας, της ξενόφερτης κουλτούρας, της αποχαυνωτικής και παραπλανητικής δύναμης των ΜΜΕ, του ωχαδερφισμού, του ακραίου ατομισμού, της ανευθυνότητας, του νεοελληνικού ραγιαδισμού». Ο αγοραφοβικός αυτός αναδελφισμός εύκολα μετατρέπεται σε λανθάνοντα αντισημιτισμό, που παρεισφρέει φυσικότατα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Σπάρτης, όπου ο προστάτης της πόλης Αγιος Νίκων περιγράφεται σαν μεσαιωνικός Χάινριχ Χίμλερ: «Στη Σπάρτη ο Οσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε».

    Προσωπικώς έχω διάθεση να πιστέψω τη διάψευση του μητροπολίτη Ευσταθίου. Αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει οργανωτική σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ο ιδεολογικός λόγος του ιεράρχη (δυστυχώς, και μεγάλου τμήματος της Εκκλησίας) εναρμονίζεται με την εθνικιστική ιδεολογία, στο χαλί της οποίας βάδισαν και οι έλληνες νεοναζί για να μπουν στη Βουλή.

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

    • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

      Πρόταση βιωματικής διδασκαλίας του φαινομένου του Ναζισμού


      Πρόταση βιωματικής διδασκαλίας του φαινομένου του Ναζισμού
      Posted on 19/12/2013

      […]
      Μέσα από την παραπάνω ενότητα ασκήσεων ο στόχος μας ήταν:
      Να αποκαλύψουμε το κρυμμένο σε ωραίες λέξεις και μεγάλες ιδέες πρόσωπο του Ναζισμού.
      Να φανεί η δύναμη της μάζας και η δυσκολία αντίστασης σε αυτήν.
      Να διακρίνουμε ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί ο Φασισμός για να πείσει και ποια μέσα χειρίζεται.
      Να εντοπίσουμε γιατί μας ελκύει η φασιστική ρητορική και πρακτική, πώς μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί, δυνατοί, όμορφοι, ασφαλείς, κυρίαρχοι, ήρωες;
      Κατερίνα Μπρεντάνου

      http://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604584338
      ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ
      Από την ιστοριογραφία και την πολιτική θεωρία στη σχολική ιστορική μάθηση

      Εισαγωγή
      http://www.epikentro.gr/PDF.php?pdf=9789604584338-E02

  21. Ενημέρωση για τη δίκη Λουκμάν – ημέρα 1η

    Ενημέρωση για τη δίκη Λουκμάν – ημέρα 1η

    Έκκληση της ΚΕΕΡΦΑ:

    Κάνουμε έκκληση στήριξης της καμπάνιας ώστε να παραμείνει η οικογένεια στην Ελλάδα μέχρι τις 8 Γενάρη ώστε να καταθέσει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

  22. Παράθεμα: Λέει ψέματα ο μητροπολίτης Σπάρτης για τη Χ.Α. | The Church

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.efsyn.gr/?p=160946

    22/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

    «Ο χαμός του Παύλου και του γιου μας δεν θα είναι μάταιος»

    «Φοβόταν αλλά, λόγω του δανείου και της φτώχειας, δεν ήθελε να γυρίσει. Μου έλεγε ότι “ξέρω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μας. Ξέρω ότι είναι ρίσκο. Ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο, αλλά εδώ κάτι θα μαζέψω”» αναφέρει ο πατέρας του Χαντίμ Χουσεΐν

    Οι γονείς του δολοφονημένου από χέρια νεοναζί Λουκμάν Σεχζάτ μιλούν στην «Εφ.Συν.» για τους φόβους και τις προσδοκίες που είχε ο γιος τους

    Του Γιάννη Μπασκάκη

    «Πριν από ένα χρόνο περίπου, κατά την επικοινωνία μας, μας εξήγησε πώς έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Πόσο επικίνδυνα είναι, ότι κάθε μέρα γίνονται επιθέσεις, ότι υπάρχουν δολοφονικά χτυπήματα. Και τότε ανησυχήσαμε πολύ και του είπαμε ότι δεν θα έπρεπε να είσαι εκεί, έλα πίσω. Δεν πειράζει που είμαστε φτωχοί, έλα κοντά μας. Και μου απάντησε: “Μπαμπά, το ξέρετε ότι ακόμα δεν έχω ξεχρεώσει το δάνειο που πήρα για να φύγω. Κινούμαι στον δρόμο με προσοχή. Να μην ανησυχείτε”, αυτά μας έλεγε κάθε φορά που του ζητούσαμε να γυρίσει πίσω». Ο Χαντίμ Χουσεΐν είναι ο πατέρας του Λουκμάν Σεχζάτ. Του μετανάστη από το Πακιστάν που δολοφονήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα. Ηταν μόλις 26 χρόνων.

    Συναντούμε τους γονείς του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένουν. Με τη στήριξη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να παρευρεθούν στη δίκη για τη δολοφονία του γιου τους, που διεκόπη για τις 8 Ιανουαρίου. Ο πατέρας κάθεται στην άκρη του κρεβατιού. Μας ζωντανεύει εικόνες του παρελθόντος. Πιο πίσω η μητέρα Σούγκραν Μπίμπι. Σωπαίνει. Ακούει τις αφηγήσεις και δακρύζει. Δεν ξεσπάει σε λυγμούς. Κάθεται δίπλα στον σύζυγό της, μετρημένη και αξιοπρεπής.

    Είχε έναν αδερφό και 8 αδερφές

    Ο Λουκμάν Σεχζάτ μεγάλωσε στην πόλη Λαλαμούσα του Πακιστάν σε μια πολύ φτωχή οικογένεια. Είχε έναν αδερφό και 8 αδερφές. Ο πατέρας του ήταν εργάτης. Παρασκεύαζε τούβλα για τις οικοδομές.

    «Ηταν το 2008, όταν ο Λουκμάν Σεχζάτ μάς έλεγε συνεχώς ότι ήθελε να φύγει στο εξωτερικό. Ηταν παιδί ακόμα. Είχε τελειώσει το σχολείο και επέμενε να φύγει γιατί έβλεπε τη μεγάλη φτώχεια και ανησυχούσε. “Θέλω να κάνω κάτι για να μπορέσω να προσφέρω στην οικογένειά μου. Να μπορέσω να θρέψω τους δικούς μου” έλεγε. Κι εμείς απαντούσαμε, δεν γίνεται να πας γιατί είμαστε τόσο φτωχοί που δεν μπορούμε να σου δώσουμε τίποτα για να κάνεις το ταξίδι. Και τότε πήραμε δάνειο και αυτό το δάνειο το χρωστάμε ακόμα» μας λέει ο Χαντίμ Χουσεΐν και προσθέτει: «Μοναδικός σκοπός του ήταν να φύγει για να μπορέσει να στηρίξει το σπίτι μας που υποφέρει από την πείνα και τις κακουχίες. Εγώ είμαι 68 ετών. Ηθελε να στηρίξει εμένα, τη μητέρα του και τα αδέλφια του».

    Οπως μας διηγείται ο πατέρας του, ο Λουκμάν δεν είχε μέσο για να ταξιδέψει. Ξεκίνησε από το Πακιστάν με τα πόδια. Πέρασε από το Ιράν στην Τουρκία και από την Κωνσταντινούπολη στον Εβρο και την Ελλάδα. Εζησε στη χώρα μας 4,5 χρόνια, κάνοντας μεροκάματα σε όποια δουλειά τού παρουσιαζόταν. Δούλεψε ως ηλεκτρολόγος, επισκεύαζε τέντες, εργάστηκε σε λαϊκή αγορά. Με τους γονείς του είχε συχνή επικοινωνία.

    «Μου έλεγε “μπαμπά, τώρα δουλεύω, τώρα έχω δουλειά. Τώρα τέρμα η φτώχεια και τα προβλήματα. Πες στη μαμά μου να μην ανησυχεί. Τώρα εργάζομαι σκληρά. Πάω στη δουλειά, βγάζω κάποια χρήματα και θα σου στείλω”. Και αυτό έκανε. Κι εμείς πήραμε οικονομική ανάσα για πρώτη φορά στη ζωή μας».

    Στον πατέρα του είχε περιγράψει την εικόνα της κατάστασης στην Ελλάδα. Του είχε εκφράσει την αγωνία του για την έξαρση των ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες. «Φοβόταν, αλλά λόγω του δανείου και της φτώχειας δεν ήθελε να γυρίσει. Μου έλεγε ότι “ξέρω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μας. Ξέρω ότι είναι ρίσκο. Ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο αλλά εδώ κάτι θα μαζέψω”» αναφέρει ο Χαντίμ Χουσεΐν, ο οποίος του έκανε διαρκείς εκκλήσεις να φύγει. Η απάντηση του Λουκμάν ήταν «θα φύγω όταν μπορέσω». Τελικά δεν πρόλαβε να φύγει.

    «Οταν μάθαμε για τη δολοφονία, μάθαμε ότι αυτοί που σκότωσαν το παιδί μου ήταν νεοναζί και ότι το σκότωσαν επειδή ήταν ξένος. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι στην Ευρώπη, που υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο και στον εργαζόμενο, πώς και γιατί έχει γίνει αυτό. Και όταν μας μιλούσε ο Λουκμάν Σεχζάτ τα τελευταία χρόνια και μας περιέγραφε τις επιθέσεις, αναρωτιόμασταν γιατί δεν υπήρχε κάποιο φρένο, γιατί δεν σταμάτησαν τη δράση αυτής της πολιτικής ομάδας που έκανε αυτά τα πράγματα. Για μας ήταν απίστευτο ένα πολιτικό κόμμα εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης και εντός της Ελλάδας να μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα. Εμείς χάσαμε το παιδί μας. Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε ότι το παιδί μας δολοφονήθηκε, και όμως έγινε. Μας λείπει πάρα πολύ. Ηταν ένα πολύ καλό και πολύ γλυκό παιδί. Η καρδιά μου ήταν και δεν μπορώ να εκφράσω τη λύπη μου» λέει ο πατέρας και ζητάει δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία. «Μόνο έτσι θα σταματήσουν. Για να μην πάθουν και άλλοι ό,τι πάθαμε εμείς. Και να υπάρξει πάλι ειρήνη, ελευθερία και ασφάλεια για κάθε άνθρωπο που ζει εδώ» συμπληρώνει.

    Το μήνυμα

    Πρώτα ήταν η δολοφονία του Λουκμάν, πριν από ένα χρόνο, και έπειτα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σήμερα και για πρώτη φορά ασκείται ποινική δίωξη σε μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η οποία νιώθει τον ίδιο πόνο με τον δικό μου. Πιστεύω ότι ο χαμός του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν Σεχζάτ, που δολοφονήθηκαν, δεν θα είναι μάταιος. Ηταν δυο παιδιά που τα σκότωσαν άδικα, όπως και πάρα πολλά άλλα παιδιά που χτύπησαν. Δεν θα είναι μάταιο. Θα συλληφθούν οι νεοναζί, όπως αυτοί που δικάζονται τώρα, και θα υπάρξουν στη συνέχεια και άλλες εξελίξεις, όπως μαθαίνω» λέει ο πατέρας.

    Κάπου εδώ παίρνει πρώτη φορά τον λόγο η μητέρα. «Εγώ ήρθα στην Ελλάδα μόνο για να ψάξω το παιδί μου, γιατί μου είπαν ότι ήταν κάπου εδώ…»

    ……………………………………..

    Οι γονείς του Λουκμάν τιμούν τον Παύλο Φύσσα

    Στις 3 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ., η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συγκέντρωση στον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα (Π. Τσαλδάρη 60), όπου θα παρευρεθούν και οι γονείς του Λουκμάν. Λογαριασμός ενίσχυσης για την οικογένεια του Λουκμάν: Εθνική Τράπεζα 159/620751-05

  24. Ο/Η του Βώλου λέει:

    Kαλέ παγιδεύτηκαν τα χρυσούλια μου.
    Δεν ξέρανε.

    «Ιεράρχες είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή»

    25 Δεκεμβρίου 2013

    Την ύπαρξη στενών σχέσεων εκκλησίας-Χρυσής Αυγής στο παρελθόν παραδέχθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

    Ερωτηθείς αναφορικά με την ύπαρξη ή όχι εκλεκτικών συγγενειών μεταξύ ιεραρχών και Χρυσής Αυγής, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος τόνισε:

    «Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Όντως κάποια στιγμή υπήρξαν. Πότε όμως; Tότε που τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα, τότε είχαμε κάποιοι μελετήσει σωστά, δεν είχαν μιλήσει αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν».

    «Σήμερα, δεν είναι κανένας επίσκοπος που να μπορεί να αρθρώσει λόγο υπέρ αυτής της, δυστυχώς όπως προέκυψε , καταστάσεως που δεν μας τιμά ούτε σαν Έλληνες ούτε σαν ορθόδοξους.Mέσα στο σώμα της ιεραρχίας σήμερα στην Ελλάδα κανείς δεν θα πάρει και δεν θα υπερασπιστεί αυτές τις ιδέες και αυτά που εκπροσωπούν.

    Απλώς κάποιοι παγιδεύτηκαν μέσα από κάποια αφέλεια ή κάποια έντονη φιλοπατρία που δεν τους επέτρεψε να δουν από την αρχή τι συμβαίνει. Τώρα κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο πλέον. Σας διαβεβαιώνω» επισήμανε

  25. Ο/Η Κάσυ Διάρη kill them λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/article/102623/o-symvoylos-toy-adoni-kalei-se-dolofonies-metanaston

    Ο σύμβουλος του Άδωνι καλεί σε δολοφονίες μεταναστών

    Μετά την αποκάλυψη του Hot doc ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έδινε εντολές για κακοποίηση μεταναστών, έρχεται στη δημοσιότητα ένα ακόμα ρατσιστικό κρούσμα από μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά.

    Ο Θάνος Πλεύρης, γνωστός πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, γιός του γνωστού για τις φασιστικές του απόψεις, ακροδεξιού Κωνσταντίνου Πλεύρη, δικηγόρος και σύμβουλος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της κακοποίησης μεταναστών, χειροκροτούμενος από στελέχη της ΝΔ.

    Ο Θάνος Πλεύρης σε συγκέντρωση του εθνικιστικού περιοδικού Patria ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλεί σε δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος τους στη χώρα. Δείτε στο 5.00 του βίντεο τον σύμβουλο του Α. Γεωργιάδη να δηλώνει ότι «δεν φυλάσσονται τα σύνορα εάν δεν υπάρχουν νεκροί»

  26. Ο/Η γουάου! λέει:

    Ζήτωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    «Κάτω τα χέρια» από τον Μητροπολίτη Ευστάθιο

    “ Ο Πολιτιστικός Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης «Ο Άγιος Ευθύμιος, ο Νέος» καταδικάζει και καταγγέλλει την απόπειρα σπίλωσης του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου ”

    20 Δεκ 13:16
    ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης με ανακοίνωση – καταγγελία καταδικάζει την απόπειρα σπίλωσης του Σεπτού Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ .

    Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Η επαίσχυντη αυτή προσπάθεια κατέπεσε εν τη γενέσει της κάτω από το βάρος της τεράστιας προσωπικότητας και της καθ’ όλα άσπιλης και άμεμπτης Ποιμεναρχίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας επί 33 ολόκληρα χρόνια .
    Κατά την ενθρόνισή Του , στα 1980 , ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος είχε αναφωνήσει προς το ποίμνιό Του :
    «Δώστε μου τα χέρια σας και πάρτε την καρδιά μου» !

    Και ο λαός, του έδωσε με εμπιστοσύνη ΚΑΙ τα χέρια ΚΑΙ την καρδιά του και πήρε τη δική του καρδιά ως Αντίδωρο αφοσίωσης , πατρικής αγάπης και φροντίδας .

    Έκτοτε Λαός και Μητροπολίτης πορεύθηκαν (και θα πορευθούν) σφιχταγκαλιασμένοι , όπως ο πατέρας με τα παιδιά , στο μακρύ , σημαντικό κι επίπονο Ποιμαντικό ταξίδι του Σεβασμιωτάτου κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ , ο οποίος με το τεράστιο και πολυσχιδές έργο Του έχει σφραγίσει ζωογόνα και ανεξίτηλα τον τόπο και τους ανθρώπους του .
    Ο λαός μας λέει : «Την καρυδιά με τα πολλά καρύδια πετροβολούν» .

    Και είναι , αλήθεια , μια καρυδιά τεράστια ο Μητροπολίτης μας που ακόμα μας δίνει (και θα μας δίνει για έτη πολλά ακόμα) καρπούς .

    Ωστόσο προειδοποιούμε τους όποιους επίδοξους «πετροβολητές» ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ δε θα βρεθεί ΠΟΤΕ μόνος και ανυπεράσπιστος . Εμείς , τα πνευματικά του παιδιά , σύσσωμος ο Κλήρος και ο Λαός , θα είμαστε πάντα δίπλα Του , έτοιμοι να τον υπερασπιστούμε έναντι οποιασδήποτε επιβουλής».

    Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος Ανδρεάς Καρασπήλιος και ο Γραμματέας Βαγγέλης Μητράκος.

  27. Ο/Η καλέ δεν ξέραμε λέει:

    http://www.lifo.gr/now/greece/39721

    26.12.2013 | 11:42

    Mητροπολίτης: “Έίχαμε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή” .

    “Τότε που τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα…”

    ΣΧΟΛΙΑ (5)

    Στην παραδοχή ότι ιεράρχες είχαν σχέσεις με τη Χ.Α., “τότε που τα πράγματα δεν ήταν ακόμη ξεκάθαρα” προχώρησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, μιλώντας στον Real Fm.

    σχόλια

    avatar
    DimitrisT

    26.12.2013 | 11:50
    .
    ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΑΡΑΤΑΤΕ, ΛΕΩ ‘ΓΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ;
    Είναι γνωστή η σχέση ακροδεξιάς και Εκκλησίας στην Ελλάδα και πριν τον Εμφύλιο ακόμα. Είστε ικανοί να συμμαχήσετε και με το διάβολο, για να κρατήσετε την Ελλάδα μακριά από τις αξίες του Ευρωπαϊκού κράτους δικαίου και για να μην ανατείλλει μια δικαιότερη μέρα για τους Έλληνες ομοφυλόφιλους.
    .

    Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (94) ΟΧΙ (17)

    avatar
    RF_junkie

    26.12.2013 | 15:12
    .
    Ναί Πάτερ, good try but no cigar.
    Αλλού τα ψόφια. Αυτά είναι σαν τότε πού μάς «εξηγούσε» ο Χριστόδουλος ότι δεν ήξερε τι παιζόταν επί χούντας γιατί «τότε μελετούσε».
    Ομοίως και τώρα: «…τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα».
    Μιά χαρά ξεκάθαρα ήταν. Κρύσταλλοξεκάθαρα.
    Απλώς τώρα το παίζουμε «δεν είδαμε, δεν καταλάβαμε, δεν ακούσαμε».
    Η ιστορία τής ελληνικής εκκλησίας είναι διάχυτη με συνεργασίες με φασίστες. Απ΄την εποχή τού Μεταξά κατόπιν τής χούντας και τώρα τής Χ.Α.
    Και συνεχίζει να είναι έτσι και θα συνεχίσει να είναι έτσι.
    Τελεία.
    .

    Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (51) ΟΧΙ (5)

    .

    avatar
    bisbiki

    26.12.2013 | 15:57
    .
    Μας δουλεύεις ρε θείο; Τι πα να πει «δεν είχαν μιλήσει αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν»;;; Άποψη για τους φασίστες δεν είχατε προηγουμένως; Ή μήπως δεν είχατε καταλάβει ότι η χρυσή αυγή ΕΙΝΑΙ φασίστες; Ποιον κοροϊδεύετε;

    Πότε θα διαχωριστεί επιτέλους η εκκλησία από το κράτος να ησυχάσουμε; Τους έχω σιχαθεί!!!!!
    .

    Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (27) ΟΧΙ (3)

    Arcanaloth
    Arcanaloth

    26.12.2013 | 16:01
    .
    Αφού υπάρχει κόσμος (μπεεεε) που τους πιστεύει ακόμα, καλά κάνουν και τα λένε και συνεχίζουν τα ίδια. Γνωρίζουν σε τι κόσμο απευθύνονται, δεν είναι τίποτα χαζοί σε αντίθεση με τους πελάτες τους.

    Η ακραία βλακεία θα πρέπει να τιμωρείται, το ότι καταστρέφεις την ζωή σου ακολουθώντας αυτά τα φασιστικά σιχάματα με τα γένεια, είναι μια πολύ όμορφη μορφή αυτο-τιμωρίας. Αν δε, σου φάνε και κανά χωράφι ή τίποτα λεφτά που είχες μαζέψει, ακόμα καλύτερα.
    .

    Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (14) ΟΧΙ (4)

    26.12.2013 | 19:25
    .
    Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ

  28. Ο/Η γουάου! λέει:

    http://www.notospress.gr/article.php?id=15075

    Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος και πάλι στόχος…

    (…..)

    Η φιλοξενία του κ. Ευσταθίου στο Mega άφησε χωρίς επιχειρήματα τους πολυτελείς κονδυλοφόρους αφού ήταν αποστομωτικός και κάθετος. Δεν γνωρίζει ούτε τον Μιχαλολιάκο αλλά ούτε και αντιλαμβάνεται τους ισχυρισμούς για το Γηροκομείο αφού το Γηροκομείο της Σπάρτης δεν «ελέγχεται» από την Μητρόπολη.

    {[(της Νεαπόλεως όμως;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)]}

    (…………)

    Δεν είναι ώρα να αναπτύξω το κατά πόσο και κατά ποίον τρόπο η Εκκλησία και ειδικά η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης δικαιούται να έχει τον πρώτο λόγο στους γέροντες και στα ΑΜΕΑ της Λακωνίας που προστατεύει. Ποιος γέροντας άλλωστε, δεν ρωτά το παιδί του για το αν και ποιόν θα ψηφίσει… {[(Α χα!)]}

  29. ###»Δεν είναι ώρα να αναπτύξω το κατά πόσο και κατά ποίον τρόπο η Εκκλησία και ειδικά η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης δικαιούται να έχει τον πρώτο λόγο στους γέροντες και στα ΑΜΕΑ της Λακωνίας που προστατεύει. Ποιος γέροντας άλλωστε, δεν ρωτά το παιδί του για το αν και ποιόν θα ψηφίσει».
    http://www.notospress.gr/article.php?id=15075

    Όλα τα λεφτά!

  30. Ο/Η Τελέσιλα λέει:

    Ο Μιχαλολιάκος δεν έχει όνομα;
    Ούτε να το πουν δεν τολμάνε, λες και κατηγόρησαν το Δεσπότη τους κάποιοι εξωγήινοι.
    Ο Δεσπότης γιατί δεν τον καλεί να ανακαλέσει;
    Και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο;

    https://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/31650-tzanetea-efstathios
    Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας

    Ο Λακωνικός λαός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η ζωή και το έργο του Ποιμενάρχη του είναι μια συνεχής διακονία και προσφορά αγάπης προς τον άνθρωπο. Με έκπληξη και αγανάκτηση αντιλαμβανόμαστε μια προσπάθεια σπίλωσης του. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος και την προσφορά του.

    Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
    Αδαμαντία Τζανετέα

  31. Ο/Η laskaratos λέει:

    Στην Πρέβεζα,

    _________________________
    άντρο κάποτε του πορνοφασίστα μητροπολίτη Στυλιανού (που είχε ερωτικές σχέσεις ακόμη και με την παπαδιά σύζυγο του ιερέα σοφέρ του, ο οποίος τον εκβίαζε), βασανιστή της Μακρονήσου,
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82

    (Wikipedia: «Στυλιανός Κορνάρος….διορίσθηκε στην Μακρόνησο, τόπο κράτησης αριστερών πολιτικών κρατουμένων, ως στρατιωτικός ιερέας. Εκεί αναφέρεται ότι μαζί με τον επόμενο δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη βιαιοπράγησε εναντίον κρατουμένων, πράγμα ασύμβατο με τα ιερατικά του καθήκοντα, αλλά και αποκάλυψε στοιχεία εξομολογήσεων κρατουμένων στην ΕΣΑ. Αργότερα εξελέγη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης………Το σκάνδαλο ξεκινάει όταν η τότε σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Απογευματινή» δημοσιεύει πρωτοσέλιδη φωτογραφία του μητροπολίτη Στυλιανού Κορνάρου με γυμνή γυναίκα σε θέση «ιππαστί». Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, παραλαμβάνει ανώνυμη επιστολή με φωτογραφία του Στυλιανού με γυναίκα σε θέση «ιππαστί» και μια κασέτα μίας ώρας με ηχογραφημένο τηλεφωνικό σέξ. Ο τότε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αποστέλλει τα στοιχεία στην Ιερά Σύνοδο……. Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7]. Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα……»)
    ___________

    εκεί η Εκκλησία ευλόγησε προχτές τα Τάγματα Εφόδου

    • Ο/Η Aρχιερατικές Χυδαιότητες λέει:

      http://agiorgitikanews.weebly.com/26/post/2013/05/13.html#ixzz2owHlh11t

      Σύμφωνα με μαρτυρίες ιερέων στον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη, ο συγκεκριμένος μητροπολίτης είχε πολύ πλούσια ερωτική ζωή, τις περισσότερες φορές με παντρεμένες γυναίκες. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του και μεταφορέας των γυναικών του πατήρ Σταύρος Κασκάνης δήλωσε ότι σε ένα χρόνο πέρασαν από το μέγαρο του μητροπολίτη πάνω από…50 γυναίκες.

      Ανέφερε ακόμα περίεργες ιστορίες με ομαδικά όργια και φωτογραφήσεις των ερωμένων του σε ερωτικές πόζες, ακόμα και μέσα στην εκκλησία! Εκτός από χρέη οδηγού και μεταφορέα γυναικών, ο π. Κασκάνης ήταν και ο προσωπικός φωτογράφος του «αγίου» Πρεβέζης. Αυτός αποθανάτιζε τις ερωμένες του δεσπότη σε διάφορες στάσεις, ικανοποιώντας (και αυτό) το βίτσιο του Στυλιανού.

      Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν ο…αχόρταγος δεσπότης έστρεψε τις ορμές του στην ίδια τη γυναίκα του οδηγού και φωτογράφου του, π. Κασκάνη! Μετά από όλες τις «εξυπηρετήσεις» που του είχε κάνει, ο ιερέας έβλεπε τον αχόρταγο ρασοφόρο σάτυρο να του κλέβει και την παπαδιά! Μάλιστα, η συγκεκριμένη παπαδιά δήλωσε στο δημοσιογράφο ότι συνευρέθηκε με τον Στυλιανό μετά από επανειλημμένες απειλές κατά της ίδιας και του άντρα της, ότι θα «τους καταστρέψει».

      http://falsefaith.blogspot.gr/2009/03/blog-post_17.html

      Εσύ έχεις χορτάσει γιατί τον έχεις και χορταίνεις. Πρώτα-πρώτα πρέπει να αισθάνεσαι τιμή που έχεις ανώτερό σου, αυτό είναι πολύ μεγάλο για σένα…

      Θα σου χαϊδέψω το μ… και θα σου φιλήσω τη ρόγα… και εσύ θα μου χαϊδέψεις τον π… Θες να μου τον χαϊδέψεις λίγο και να μου τον φιλήσεις;…

      Τι ήθελες να σου κάνω; Πολύ, πολύ, πολύ ήθελα τώρα να σε γ…, να στον χ… μέσα στο μ…, να σου πιάνω και τα στήθη, να τα χαϊδεύω πολύ και να τα γλείφω και να μου τον γλείφεις κι εσύ… Σ’ αρέσει στο στόμα, δεν πιστεύω να σε αηδιάζει!…

      -Θα είσαι η γλυκιά και φλογερή πουτάνα μου. Πες μου τι θα είσαι;

      -Θα είμαι η πουτάνα σας δέσποτα!

      Αλλά ας πάμε τώρα στο Μακρονήσι. Μετά τα φοβερά γεγονότα του Φλεβάρη του 1948 εντάσσεται το πιο κάτω περιστατικό. Το Γενικό Επιτελείο έστειλε εκεί – όπως είναι γνωστό – τον Μπαϊρακτάρη ενίσχυση με το περιπολικό και από ξηρά και θάλασσα ρίξανε στο ψαχνό στους 7.000 του τρίτου τάγματος, όπως ονόμαζαν τους στρατιώτες που είχαν υπηρετήσει στον ΕΛΑΣ. Το μακελειό με τους εκατοντάδες νεκρούς, τραυματίες, τρελούς και τσακισμένους με τις σχοινόριζες και τους βούρδουλες είχε τελειώσει. Συνεχιζόταν τώρα εντατικά η καταπίεση και η ταπείνωση. Οι Αλφαμίτες, το Άλφα δύο και ο Στυλιανός Κορνάρος, σαν εκπρόσωπος της Εκκλησίας, είχαν αναλάβει τώρα το έργο της εξυγίανσης του τάγματος…

      http://www.imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1511:-a-&catid=86:-2012&Itemid=194

      Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, του Τηνίου
      Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο, φιλόλογο
      Κυριακή, 16 Δεκέμβριος 2012 15:20

  32. Ο/Η Antifa2 λέει:

    http://www.unhcr.gr/1againstracism/%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85/

    «Αμολούσαν» πιτμπούλ για να δαγκώνουν μετανάστες

    21/10/2013

    Όταν τα ρόπαλα και τα μαχαίρια δεν ήταν αρκετά, μέλη της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών, δεν δίσταζαν να μετατρέψουν ακόμη και σκυλιά σε φονικά όπλα. Εκθέσεις, καταγραφές και μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις «περιπολιών», οι άνδρες με τα μαύρα μπλουζάκια είχαν στο πλευρό τους σκυλιά για εκφοβισμό, με την πιο αναγνωρίσιμη ράτσα να αντιστοιχεί στα πίτμπουλ.

    Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δράστες, αφού ξυλοκοπούσαν το θύμα, άφηναν τα σκυλιά ελεύθερα για να επιτεθούν. Η ακραία βία που υφίσταντο οι μετανάστες πολλές φορές είχε θεατές που δεν έκαναν τίποτα.

    Τα πίτμπουλ έχουν συνδεθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα με τους νεοναζί. Στο facebook, σι προσωπικές σελίδες ατόμων που πρόσκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή ή δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι μέλη της κατακλύζονται από φωτογραφίες σκυλιών αυτής της ράτσας, ενώ εκτός από τις… κλασικές μαύρες μπλούζες με τα ναζιστικά σύμβολα είναι και όσα έχουν το σήμα «Pit Bull», με τα οποία δεν διστάζουν να φωτογραφίζονται.

  33. Ο/Η του Γερμενή λέει:

  34. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.efsyn.gr/?p=165093
    12/01/14 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    Αίμα, Τιμή, Τράφικινγκ
    Υποτίθεται ότι η Χρυσή Αυγή θέλει να διώξει τους μετανάστες από την Ελλάδα και να «καθαρίσει» το κέντρο της Αθήνας από τους ξένους. Μόνο που τα στελέχη της εμπλέκονται στις πιο άθλιες μορφές εκμετάλλευσης των ξένων. .

    Τον γνωρίσαμε στο ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Γεωργούση «Οι Καθαριστές» (The Cleaners), που προκάλεσε διεθνή σάλο, επειδή για πρώτη φορά είδαμε τους χρυσαυγίτες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα να μιλάνε ανοιχτά για μαχαιρώματα μεταναστών, για εκτελέσεις πολιτικών τους αντιπάλων, για ξυλοδαρμούς μέσα στη Βουλή, για «φούρνους» κ.λπ.

    Ο ίδιος αυτοσυστήνεται ως «επιστάτης» ή «τομεάρχης» του Αγίου Παντελεήμονα και «μέλος της ασφάλειας» της Χρυσής Αυγής. Στους «Καθαριστές» εμφανίζεται να διώχνει μεταναστόπουλα από την πλατεία, να συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία των τοπικών στελεχών της Χρυσής Αυγής και να εκπροσωπεί σε εκλογικά τμήματα την οργάνωση την ημέρα των εκλογών.

    Αυτό που δεν λέει ο Γιώργος Βάθης είναι ότι ο ίδιος έχει γίνει γνωστός στην περιοχή από την εμπλοκή του στην πιο άθλια μορφή σωματεμπορίας: τον εξαναγκασμό αλλοδαπών γυναικών σε πορνεία.

    Υποτίθεται ότι στόχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι η εκδίωξη των μεταναστών, η «κατάκτηση» της γειτονιάς από τους Ελληνες. Με περηφάνια ο Βάθης περιγράφει στον σκηνοθέτη Γεωργούση πώς έδρασε η Χρυσή Αυγή στην περιοχή: «Φωνάξαμε τη Χρυσή Αυγή, μιας και ήμουνα και εγώ γραμμένος εκεί. Ηρθαν πολλά νεαρά παιδιά και καθάρισε η πλατεία σε δύο μέρες, τα καθαρίσαμε αμέσως, αμέσως». Και πώς έγινε αυτό; «Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, είναι η πατρίδα μας, τους πλακώσαμε με τα ρόπαλα, κλοτσιές, μπουνιές. Ηρθανε τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, καμιά εικοσαριά γομάρια, από 150 κιλά ο καθένας ήταν, μια μπουνιά βάραγε ένας και πέφτανε πέντε κάτω». Δείχνοντας τα κλειστά μαγαζιά στους δρόμους γύρω από τον Αγιο Παντελεήμονα, ο Βάθης εξηγεί: «Εδώ είναι όλο μαγαζιά ξένων, δηλαδή ήτανε, αφού τα περισσότερα μαγαζιά τα έχουμε κλείσει». Και επιμένει: «Ο,τι είναι κλειστό, είναι κλεισμένο από εμάς, από τη Χρυσή Αυγή».

    Αυτό που «ξεχνά» να πει ο κ. Βάθης είναι ότι ένα από τα μαγαζιά που έχουν κλείσει στην περιοχή είναι και το δικό του, μια «αντικερί» στη γωνία Μιχαήλ Βόδα και Εϋνάρδου. Το μαγαζί έχει κλείσει από το 2006, όταν αποκαλύφθηκε ότι το επιπλάδικο δεν ήταν παρά μια βιτρίνα για τις πραγματικές επιχειρήσεις του κ. Βάθη. Ο άνθρωπος που συντονίζει τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή διατηρούσε παράνομο γραφείο «ευρέσεως εργασίας» για αλλοδαπές γυναίκες, με κύριο αντικείμενο τον εξαναγκασμό τους στην πορνεία.

    Η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    http://www.efsyn.gr/?p=165093

  35. Ο/Η Είμαι Παθόκ λέει:

    Ο Μπούκουρας απολογήθηκε, από τίς 10.30 το πρωί, ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, επί 7ωρο, ολοκληρώνοντας την απολογία του λίγο μετά τίς 5.30 το απόγευμα. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, και όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγης αλλά φίλος, καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο.
    Δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και πως πριν κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, ήταν οπαδός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

  36. Ο/Η Ντεν ίμαστε Ναζή λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63946654

    ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

    Νέα στοιχεία προέκυψαν από την επεξεργασία του υλικού που παρέδωσε η Αντιτρομοκρατική στις δικαστικές αρχές.

    Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», εικονίζονται ο Ηλίας Κασιδιάρης να «χαϊδεύει» τη διάσημη καραμπίνα – καλάσνικοφ, η Ουρανία Μιχαλολιάκου και η μητέρα της Ελένη Ζαρούλια να συμμετέχουν σε μαθήματα αυτοάμυνας, χρυσαυγίτες με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση και άγνωστο οπλισμό να χαιρετούν ναζιστικά, αλλά και κρυφή επιστολή του Αρτέμη Ματθαιόπουλου προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στην οποία «καρφώνει» συναγωνιστές του και μιλά για τους μισθούς που δίνονται από το κόμμα.

    Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ψηφιακό υλικό που αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου, παρουσιάζουν τρεις φωτογραφίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη. Σ’ αυτές φαίνεται να έχει καταγραφεί καρέ καρέ η διαδικασία οικιακής παραγωγής κάποιας σκόνης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι παρόμοιες εικόνες έχουν ξαναδεί για την παραγωγή ναρκωτικών ουσιών. «Προσομοιάζει στη διαδικασία που ακολουθείται για την οικιακή παρασκευή κοκαΐνης.

    Οπως λέγεται στην πιάτσα, ?βράζουν? την κοκαΐνη», εξηγούν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι η σκόνη που διακρίνεται στο ντοκουμέντο είναι κοκαΐνη. Ιδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες εικόνες δεν αποκλείεται να έχουν «κατέβει» από ιστοσελίδες, προκειμένου να αποτελέσουν «οδηγό» για επεξεργασία κάποιας ουσίας. Ωστόσο, επισημαίνουν πως το υλικό αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί τυχαία στη δικογραφία και προφανώς θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Εντύπωση προκαλεί και η επιστολή του Αρτέμη Ματθαιόπουλου προς τον Ν. Μιχαλολιάκο. Ο βουλευτής Σερρών «καρφώνει» στον αρχηγό της ΧΑ τους Μούκο Αθανάσιο, Ζησιμόπουλο Πολύβιο, Χασιώτη Γεώργιο, Χατζηβασιλείου Αθανάσιο, Τσακίρη Μιχαήλ, Ιωαννίδη, Χρυσομάλλη Νικόλαο, ισχυριζόμενος ότι δεν προσέφεραν στο κόμμα κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2012.

    Γράφει προς τον αρχηγό: «Τα κουρασμένα στελέχη με το μόνο που ασχολούνται, όταν έρχονται στα γραφεία, είναι η διανομή μισθών και θέσεων στο Κίνημα. Οι μισθοί καλώς να δοθούν, αλλά όταν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε και με ποια άτομα μπορούμε να το κάνουμε. Ατομα τόσο πολύ επιπόλαια και απαξιωτικά ως προς τον κόσμο, νομίζω ότι δεν θα πρέπει κάποιος να τα συμπεριλαμβάνει σε οποιονδήποτε σοβαρό σχεδιασμό για το μέλλον».

    Ναζιστικές… εκδρομές

    Μολονότι από το υλικό που βρέθηκε στους κατασχεμένους υπολογιστές προκύπτουν ξεκάθαρα και ανάγλυφα η ιδεολογική βάση της ακροδεξιάς οργάνωσης, η λειτουργία και οι πρωταγωνιστές της, αρκετές φωτογραφίες προκαλούν θυμηδία. Περίπου 30 ημίγυμνοι χρυσαυγίτες, ανάμεσά τους και οι Κασιδιάρης – Ματθαιόπουλος, χαιρετούν ναζιστικά σε παραλία. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μαζί με τη μητέρα της Ελένη Ζαρούλια, πόζαραν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Μετώπου Γυναικών της Χ.Α. τη στιγμή που εκπαιδεύονταν στην αυτοάμυνα.

    Ομως, ιδιαίτερα «επικίνδυνες» είναι οι φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν τρία άτομα με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση, φούμο και αγνώστου τύπου όπλα, που χαιρετούν φασιστικά σε άγνωστη δασική τοποθεσία. Μάλιστα, από το υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η περιβόητη εικόνα με τον χρυσαυγίτη με στολή Κου Κλουξ Κλαν δεν τραβήχτηκε σε αποκριάτικο πάρτι. Από την πλήρη σειρά των φωτογραφιών φαίνεται ο Κασιδιάρης να συνομιλεί με τον ομοϊδεάτη του, ο οποίος είναι ο μόνος που φορά στολή στο «πάρτι» και σε στιγμιότυπα που είχαν αποκαλυφθεί πρόσφατα χαιρετούσε ναζιστικά

    Η περίεργη σκόνη
    Σοκ προκαλούν οι τρεις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη και στις οποίες εικονίζονται αγνώστου τύπου σκόνη και γυάλινα δοχεία στα οποία βράζει περίεργο υλικό. Οι εικόνες φαίνεται να έχουν τραβηχτεί σε ιδιωτικό υπαίθριο χώρο και πιθανότατα με κάμερα κινητού τηλεφώνου ή ερασιτεχνικής χρήσης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχουν αποθηκευτεί από ιστοσελίδες, προκειμένου να αποτελέσουν «οδηγό» για επεξεργασία άλλης ουσίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα προσομοιάζουν στη διαδικασία που ακολουθείται για την οικιακή παρασκευή ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κοκαΐνης.

    Στο κρεβάτι αγκαλιά με το καλάσνικοφ
    Στο παιδικό του κρεβάτι, αγκαλιά με το όπλο, φωτογραφίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Η φωτογραφία ανασύρθηκε από τον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Ο υπόδικος βουλευτής, ο οποίος διαμένει μέχρι και σήμερα με τους γονείς του, ποζάρει με χάρη σε οικείο του πρόσωπο, ενώ κρατά σφιχτά, σχεδόν «χαϊδεύει», τη διάσημη πλέον καραμπίνα – καλάσνικοφ. Η αμφίεσή του δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σχολιασμό, καθώς ο βουλευτής απαθανατίστηκε από τον φακό φορώντας κοντό σορτσάκι και καλτσάκια. Στο κομοδίνο διακρίνεται το νεσεσέρ με τα καλλυντικά και ένας καφές, ενώ στο κρεβάτι βρίσκεται η θήκη του όπλου και στο πάτωμα ένα σακβουαγιάζ. Πλούσιο είναι το ενοχοποιητικό φωτογραφικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι δικαστικές αρχές με «πρωταγωνιστή» τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

    Στα γραφεία με στολή Κου Κλουξ Κλαν
    Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τους οποίους ο άνδρας με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν βρισκόταν σε αποκριάτικο πάρτι. Οπως φαίνεται και από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», είναι ο μόνος που φορά στολή και προσέρχεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου δεν υπάρχει αποκριάτικος στολισμός. Μάλιστα, σε άλλα πλάνα εικονίζεται με τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ενώ σε στιγμιότυπο που είχε δει παλιότερα το φως της δημοσιότητας ύψωνε φασιστικά το χέρι του κάτω από το λάβαρο της Χρυσής Αυγής. Στον χώρο βρίσκεται και ο ιδεολογικός ινστρούχτορας της οργάνωσης, Γιώργος Μάστορας ή Μισιάκας.

    Οι νεοναζί πάνε θάλασσα και μαθαίνουν αυτοάμυνα
    Περίπου τριάντα χρυσαυγίτες έχουν συγκεντρωθεί σε παραλία, πιθανότατα κατά τη διάρκεια κάποιας εθνικιστικής κατασκήνωσης, για να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία. Οι παριστάμενοι χαιρετούν ναζιστικά, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί. Πρωταγωνιστικός μοιάζει ο ρόλος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που βρίσκεται στο κέντρο της ομάδας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει απαθανατιστεί σε αρκετές φωτογραφίες, να εκπαιδεύει σε στρατιωτικού τύπου γυμνάσια τους χρυσαυγίτες. Οπως φαίνεται, δίνει οδηγίες και εντολές σε μέλη. Επικύψεις, κάμψεις μέσα στο νερό, καταρρίχηση, Αριστερά και στην ίδια σειρά βρίσκεται ο βουλευτής του Ν. Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είχε «καρφώσει» συναγωνιστές του σε επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής». Την ίδια ώρα ο γυναικείος πηρύνας της ακροδεξιάς οργάνωσης κάνει μαθήματα αυτοάμυνας. Στο κέντρο διακρίνεται η Ελένη Ζαρούλια να προπονείται με την κόρη της Ευγενία Μιχαλολιάκου.

    Με παραλλαγή και τα όπλα επ’ ώμου
    Με φούμο στο πρόσωπο, στολές παραλλαγής στρατιωτικού τύπου, γιλέκα και αγνώστου τύπου οπλισμό, τρεις νεαροί άνδρες χαιρετούν ναζιστικά, σε δασική έκταση. Η φωτογραφία προκαλεί σοκ και βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους του Ν. Μιχαλολιάκου.

    M. MΠΕΝΕΑ – Μ. ΨΑΡΑ – Λ. ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63946654

  37. Ο/Η Ουρανία Μπουζολιάκου λέει:

    Από ελεγκτές του ΣΔΟΕ

    Εντοπίστηκαν off shore και λογαριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ανήκουν στην ΧΑ

    14/01/2014

    Ο Γιάννης Λαγός που δήλωνε άνεργος βρέθηκε με λογαριασμό 150 χιλιάδων ευρώ – Στην Κύπρο οι παράκτιες εταιρείες στελέχους της οργάνωσης
    Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Παράλληλα, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο εντοπίσθηκαν 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωνε άνεργος.

  38. Ο/Η Kάσυ Διάρη, αγαπώ τα Καλάσνικοφ και τους SS λέει:

    Νέα στοιχεία καινε βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής – ανατριχιαστικές φωτογραφίες

    Μεταξύ των νέων στοιχείων υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν στελέχη της ΧΑ σε στρατιωτικές ασκήσεις και εικονικές εκτελέσεις.
    Τα στοιχεία για Πατέλη ΕΔΩ

    Click to access patelis.pdf

    Τα στοιχεία για Μίχο ΕΔΩ

    Click to access mixos.pdf

    Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την έκνομη δράση βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής διαβίβασε η αστυνομία στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

    Τα νέα ευρήματα προέκυψαν από τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη, τον βουλευτή Νίκο Μίχο, και αλλά στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και το Πέραμα.

    Μεταξύ των νέων στοιχείων υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν στελέχη της ΧΑ σε στρατιωτικές ασκήσεις, εικονικές εκτελέσεις ενώ περιλαμβάνονται και τα πειστήρια που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές ερευνώντας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μεταξύ των οποίων και το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε.

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/249934/nea-stoiheia-kaine-vouleutes-kai-meli-tis-hrusis-augis/#ixzz2qULZUkP0

  39. Ο/Η Kάσυ Διάρη, μητροπολίτης Σκάρτης λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=30150

    15 Δεκεμβρίου 2013

    Κώστας Γιαννακίδης

    Στο γηροκομείο της Σπάρτης

    Πώς να είναι, άραγε, το γηροκομείο; Όπως όλα τα γηροκομεία της επαρχίας, φαντάζομαι. Με στενά μπαλκόνια και παλιές κουρτίνες, λεκιασμένες, με λουλούδια. Στο πάτωμα έχει μωσαϊκό και κάτι κομμάτια από παλιά πράσινη μοκέτα. Στο εστιατόριο ακούς ανθρώπους να ρουφάνε τη σούπα τους και αναρωτιέσαι αν έκαναν το ίδιο με τη ζωή τους. Όσο μεγάλος και αν είναι ένας άνθρωπος, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν πραγματικά έζησε. Ελπίζω κάποια παράθυρα να ανοίγουν προς τον Ταΰγετο. Ο γέροντας χρειάζεται καλή θέα, μόνο το βλέμμα του μπορεί να ταξιδέψει πια. Τα γηροκομεία δεν κάνουν συχνά εκδρομές. Όμως οι εκδρομές μιας ζωής μπορούν να καταλήξουν σε ένα γηροκομείο.

    Πόσο θα ήθελα να το δω αυτό το γηροκομείο! Δεν φαντάζεστε με πόση χαρά θα έσερνα και εγώ τα πόδια μου πίσω από τους γέροντες. Μέχρι και τις παντόφλες τους θα έβαζα. Μα περισσότερο θα ήθελα να είμαι μαζί τους εκείνη την Κυριακή που ανέβηκαν στο λεωφορείο και πήγαν να ψηφίσουν. Χρυσή Αυγή, φυσικά. Με υπόδειξη του Μητροπολίτη, λέει ο Μιχαλολιάκος. Α, ναι, κάπως έτσι θα έγινε. Πριν ή μετά τη Θεία Λειτουργία; Πριν, για σιγουριά. Με γέροντες έχουμε να κάνουμε, τη μία ώρα είναι μαζί σου και την άλλη με τον Θεό.

    Από όλους ξεχωρίζω τον μεγαλύτερο. Τον μπάρμπα που είναι σειρά του Μητσοτάκη, μπορεί και μερικά χρόνια λειψός. Γέρνει, αλλά έχει ανάστημα όσο η ιστορία. Λάθος. Γέρνει επειδή η ιστορία πέρασε από πάνω του. Πολέμησε τους Γερμανούς. Στον εμφύλιο δεν διάλεξε πλευρά, αλλά και να συντάχθηκε με κάποια, έχουν περάσει πια τόσα χρόνια. Ήταν, λέει, με τον Παπανδρέου. Και στη χούντα ήταν ήσυχος. Μετά με τον Ανδρέα -τιμημένα γηρατειά. Τελευταία, δεν θυμάται από πότε, ήταν με αυτό που του έλεγε ο γιος του -ή μήπως ο γαμπρός του; Δεν ξέρει τι ψηφίζει. Εδώ δεν ξέρει πόση είναι η σύνταξη, θα βγάλει άκρη με τα κόμματα; Τη σύνταξη δεν την εισπράττει αυτός, αλλά τα παιδιά. Τη χρειάζονται περισσότερο. Αυτός είναι καλά με τη σούπα στο γηροκομείο. Μια φορά στις ειδήσεις άκουσε ότι έξω υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε. Ο παπάς τους είπε ότι η Χρυσή Αυγή ταΐζει τους πεινασμένους. Και ο παπάς δεν λέει ψέματα. Τον παπά τον ακούμε, θα δώσει τη συστατική για τον Θεό. Όμως από χθες έχουμε κολλήσει. Όλο το γηροκομείο είναι αμήχανο. Ο Άγιος Σπάρτης διέψευσε ότι έχει επαφές με τον Μιχαλολιάκο και εμπλοκή με την πολιτική. Και έμειναν οι γέροντες στο δειλινό, με τη πιτζάμα να σέρνεται στο μωσαϊκό, θλιμμένοι να αγωνιούν. Με πόσα σχήματα θα κατέβει η κεντροαριστερά στις ευρωεκλογές;

  40. Ο/Η Λάκων θεούσος Ταγματασφαλίτης λέει:

    Μητροπολίτης Σπάρτης: »Δεν το χαρακτηρίζουν άδικα Υπουργείο Απαιδείας και Αθεϊας»

    Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – Notopress.gr 13.20

    «Άστραψε και βρόντηξε» ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στον εσπερινό για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

    Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον εκκλησιασμό αναφέρθηκε στην εγκύκλιο και τον χαρακτηρισμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών ως Αργία και όχι ως σχολική Εορτή.

    Ο κ. Ευστάθιος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν και να συνειδητοποιήσουν την απειλή, «όταν άνθρωποι που λένε ότι αγαπούν την χώρα» αλλοιώνουν παραδόσεις και ιστορία.

    Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Σπάρτης εξέφρασε την μεγάλη πικρία του για αυτή την εξέλιξη και δικαιολόγησε εκείνους που αποκαλούν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων «Υπουργείο Απαιδείας και Αθρησκείας».

    Επίσης απέδωσε την ευθύνη στην ηγεσία του Υπουργείου που είτε εκούσια, είτε ακούσια επιτρέπει τέτοιες αλλαγές.

    Μετά την «αστραπή» Ευστάθιου αναμένεται και «βροντή», αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα αποστείλει σχετικό τηλεγράφημα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας.

    Να σημειωθεί ότι με τον χαρακτηρισμό ως «Αργίας» της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών δεν καλύπτονται τα έξοδα μεταφοράς μαθητών που κινούνται με λεωφορεία ή ταξί προς τα σχολεία τους.

  41. Ο/Η Ακροδεξιός συμμορίτης παπάς λέει:

    http://directnews.gr/world/41335-xeiropedes-se-ierea-egkefalo-summorias-kakopoion.html
    Χειροπέδες σε ιερέα »εγκέφαλο» συμμορίας κακοποιών

    1-1-2014Οι εισαγγελικές αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι συνελήφθη ο ιερέας Όσκαρ Ορτίς, ο οποίος τον Αύγουστο του…

    2013 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών, ως επικεφαλής συμμορίας κακοποιών.

    Ο φυγόποινος ιερέας συνελήφθη μετά από πολύμηνες έρευνες κατά τη διάρκεια εφόδου, στην οποία συμμετείχε και ο στρατός, στην πόλη Λα Βιρχίνια στην κεντροδυτική επαρχία Ρισαράλδα.

    Ο Όσκαρ Ορτίς, που λειτουργούσε σε μια ρωμαιοκαθολική εκκλησία στο Σαν Αντόνιο δε Πράδο, είχε καταδικαστεί ερήμην από δικαστήριο στη Μεντεγίν το οποίο έκρινε ότι διηύθυνε μια συμμορία με το όνομα «Οι αποστρατευμένοι του Ελ Λίμοναρ», η οποία επιδίδοταν σε απαγωγές και εκβιασμούς.

    Τα μέλη αυτής της συμμορίας είναι στην πλειονότητά τους μέλη μιας ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας η οποία δρούσε σε αυτή την περιοχή της επαρχίας Αντιόκια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μεντεγίν.

    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2014 από directNEWS.gr

  42. Ο/Η spartiatis λέει:

    Όντας Λάκωνας και σπαρτιάτης , και γνωρίζοντας προσωπικά τον μητροπολίτη και το έργο της μητρόπολης , θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψη μου για το θέμα αυτό .
    Το γηροκομείο Σπάρτης δεν αποτελεί ίδρυμα της μητρόπολης . Τα υπόλοιπα ιδρύματα που παρουσιάζουν τον τίτλο γηροκομία , δεν έχουν όμως ως κύριο σκοπό λειτουργίας την φροντίδα γερόντων , αλλά ατόμων με χρόνιες και ανίατες ασθένειες . Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι στα ιδρύματα δεν φιλοξενούνται και ηλικιωμένοι .
    Επιπλέων θα πρέπει να τονιστεί , ότι ο Μητροπολίτης Σπάρτης δεν το παίζει VIP , και αποδέχεται όλους όσους θελήσουν να τον δουν και να του μιλήσουν . Τώρα αν κάποιοι από τον κόσμο που δέχτηκε ήταν χρυσαυγήτες δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζει , και δεν πιστεύω ότι μπήκαν μέσα στο γραφείο και του φώναξαν : «γεια σου δεσπότη είμαστε χρυσαυγήτες .»

    «»»»»Αλλά το ποιο σημαντικό . η τοπική της Σπάρτης άνοιξε μετά τις εκλογές . πως πήγαν λοιπών πριν και ο μητροπολίτης έβαλε το γεροκομείο να τους ψηφήσει αφού δεν υπήρχαν καν «»»»»»»

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Σπαρτιάτη,
      αν και ξέρω πως δεν θα ανταπαντήσεις, σου εξηγώ τα αυτονόητα:
      1.Ο Σπάρτης είναι υπόλογος για αντισημιτισμό

      Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Δ)

      2. Ο Σπάρτης είναι υπόλογος επειδή δεν κάλεσε τον Φύρερ να ανακαλέσει.

      3.Ο Σπάρτης είναι υπόλογος γιατί ποτέ του δεν αποδοκίμασε, ούτε τώρα ευκαιρίας δοθείσης, την εγκληματική δράση της Χ.Α. και τον αντιχριστιανικό φυλετισμό της, όπως η ιδιότητα του επισκόπου του επιβάλει να κάνει.

      4.Ο Σπάρτης είναι υπόλογος γιατί στη (μη) διάψευσή του, υποκρίθηκε ότι ο Φύρερ είχε πει Γηροκομείο της Σπάρτης, ενώ αυτός αναφέρθηκε αόριστα σε Γηροκομείο του μητροπολίτη Σπάρτης.

      5.Ο Σπάρτης είναι υπόλογος γιατί δέχεται στη wikipedia να διαφημίζεται (ακόμη και τώρα που το έχω επισημάνει στο παρόν) παραπλανητικά πως συντηρεί Γηροκομείο στη Σπάρτη, πράγμα που δεν ισχύει.

      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82_%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%A3%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82#.CE.99.CE.B4.CF.81.CF.8D.CE.BC.CE.B1.CF.84.CE.B1
      Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης

      Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
      ………..
      Ιδρύματα
      …….
      Γηροκομείο Σπάρτης.
      ________________

      Ειλικρινά αναρωτιέμαι σε τι Θεό πιστεύει ο κρατικός δεσπότης της Σπάρτης.

      • Ο/Η spartiatis λέει:

        Iaskaratos
        Σου απαντώ στα αυτονόητα

        1. Ο Σπάρτης ΔΕΝ είναι υπόλογος για πράξεις που δεν έχει τελέσει ο ίδιος , πως είναι υπόλογος για αντισημιτισμό
        2. Ο Σπάρτης ΔΕΝ είναι υπόλογος για λεγόμενα άλλων , και δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει οτιδήποτε από τον οποιονδήποτε . ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενα του . Θα ήταν αντίθετο με την πίστη του να κλητεύσει τον φύρερ μιχαλολιάκο να ανακαλέσει . Η κοινωνία σε τέτοιες περιπτώσεις επαφίεται στη κρίση της δικαιοσύνη. Οι χριστιανοί στην κρίση του θεού .
        (ίσως και να μην σε πείθει το επιχείρημα αυτό. )
        3. Ο Σπάρτης ΔΕΝ είναι υπόλογος επειδή δεν ανακατεύει την θρησκεία και την εκκλησία με την πολιτική και τα κόμματα .
        4. Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο ότι ο Σπάρτης είναι υπόλογος για την αναφορά του στο γεροκομείο της Σπάρτης ενώ ο μιχαλολιάκος μίλησε για γενικά γεροκομείο , χωρίς να προσδιορίσει περιοχή .
        5. Wikipedia . όπως γράφεις και εσύ , η βικιπαίδεια είναι ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια , δηλαδή ο καθένας γραφεί ότι γουστάρει . δεν ελέγχετε από κανέναν και δεν έχει κανένα κύρος και καμία εγκυρότητα , κάτι που τονίζουν και οι ίδιοι οι δημιουργεί του .
        Σε τι θεό πιστεύει δεν μπορώ να απαντήσω , κανένας δεν μπορεί .
        Γιατί απλά κανένας δεν ξέρει τα εσώψυχα του άλλου , ούτε έχει δικαίωμα να μιλά .
        και επιπλέων καλά καλά δεν μπορώ να δώσω σαφή απάντηση για τον εαυτό μου .
        Εν κατακλείδι θα ήθελα να τονίσω πως την αλήθεια την γνωρίζουν μόνο αυτοί που έζησαν ή δεν έζησαν το γεγονός . από εκεί και πέρα εμείς απλά πιστεύουμε .
        Περιμένω με ανυπομονησία την απάντηση σου .

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Σπαρτιάτη,
        σου απαντώ πολύ εύκολα, ελπίζοντας πως θα απαντήσεις σε όλα και όχι σε μερικά, αφού αναγνωρίσω πως έπεσα έξω όταν πρόβλεπα πως δεν θα απαντήσεις.

        1.Περιμένω να μου απαντήσεις γιατί ο Σπάρτης δεν καταδικάζει τις προφανείς εγκληματικές πράξεις και προτροπές της Χ.Α. κατά των «ελαχίστων αδελφών» του Χριστού, όπως υποχρεούται από την αρχιερατική του ιδιότητα.

        2. Ο αντισημιτισμός του προκύπτει από την αθλιότητα που γράφεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Σπάρτης και η οποία στη Γαλλία θα είχε προκαλέσει την εισαγγελική δίωξη.
        Ο Νίκων ξεσπίτωσε τον εβραϊκό πληθυσμό της Σπάρτης, πράξη αισχρή και εγκληματική, την οποία η Μητρόπολη εγκωμιάζει.

        Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Δ)


        «Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων».

        3.Όποιος διαφωνεί με κάτι που γράφει η wikipedia μπορεί να ζητήσει τη διόρθωσή του, αν αποδείξει πως έχει δίκιο. Το ευκολότερο πράγμα για τη Μητρόπολη Σπάρτης είναι να αποδείξει πως το Γηροκομείο της πόλης δεν της ανήκει. Αλλά φαίνεται πως η διαφήμηση βολεύει.

        4.Σε μια ευνομούμενη χώρα οι καταγγελίες του Φύρερ θα είχαν προκαλέσει εισαγγελική έρευνα και η πολιτική σουπιά που λέγεται Παπαδημούλης, αντί να το ζητά μέσω του twitter (πάλι καλά γιατί οι υπόλοιποι κάνουν το κορόιδο) θα το ζητούσε απ’ευθείας από την Εισαγγελία και θα το κατάγγελλε στη Βουλή. Ίσως τότε ο μητροπολίτης να αναγκαζόταν να γίνει πιο σαφής.

        5. Σε μια Δημοκρατία, όταν καταγγέλλεται μια εγκληματική ενέργεια, όπως η παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, η άσκηση βίας σε ψηφοφόρους και η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, δεν αφήνουν στο Θεό να τιμωρήσει τον ένοχο, αλλά ερευνά η Δικαιοσύνη, ενδιαφέρονται τα κόμματα και μάλιστα ο ίδιος ο «συκοφαντούμενος» ζητά δικαστική έρευνα για να αποδειχθεί η αθωότητά του και για να μην σκανδαλίζονται οι πιστοί όπως καλή ώρα.

      • Ο/Η Θεολόγος λέει:

        http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/20996-2013-12-13-19-04-26#comment-1162407200

        Vassilis
        • 2 μήνες πριν

        δεν ξερω για τη χρυση αυγη αλλα ο Αγιος Σπαρτης τη προτημηση του στη Βασιληκη οικογενεια δε την εχει κρυψει και ποτε!!!

      • Ο/Η spartiatis λέει:

        Iaskaratos …
        Αρχικά θα σε καλέσω να ξαναδιαβάσεις την προηγούμενη ανάρτηση μου . ίσως , με μια νέα ανάγνωση καταλάβεις ότι σου απάντησα σε όλα . Τώρα αν αυτά που απάντησα δεν σε καλύπτουν , δεν υπάρχει πρόβλημα .
        Επίσης να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανέναν σκοπό να σε δυσκολέψω . Εγώ την γνώμη μου και τις απόψεις μου εκφράζω , χωρίς χαιρέκακες βλέψεις .
        Κανονικά δεν θα έπρεπε να απαντώ για πράξεις που έκαναν ή δεν έκαναν άλλοι . Αλλά αφού μου το ζητάς , θα προσπαθήσω να απαντήσω σύμφωνα με την αρίθμηση σου .
        1. θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως η αρχιερατική ιδιότητα , εν γένει του κλήρου , είναι η αγάπη . Ζητάς λοιπόν από κάποιον που πορεύετε εν αγάπη να σου παραθέσει ένα κείμενο ή μερικά λόγια μίσους . είναι κάπως οξύμωρο .
        2. Αναφέρεις ένα ιστορικό γεγονός και ζητάς να παρέμβει ο εισαγγελέας . ο Όσιος Νίκων όντος ανέπτυξε αξιόλογη δράση στην Σπάρτη . Όχι γιατί την απάλλαξε από τους ισραηλίτες , αλλά γιατί εδίδαξε τον τρόπο της μετάνοιας στο λαό της πόλης . (αν προσέξεις καλύτερα το κείμενο καταλάβεις ότι υπάρχει διαχωρισμός . μην ξεχνάς το κόμμα και την λέξη ¨ενώ¨ ) . Επίσης πολλές ιστορικές πηγές αναφέρουν , πως οι ισραηλίτες είχαν άσχημη διαγωγή και επηρέαζαν τον λαό της πόλης . κάπου μάλιστα ανέφεραν την πόλη ως τα Σόδομα και Γόμορρα , αλλά δεν βρήκα την συγκεκριμένη ιστορική πηγή για να στην παραθέσω .
        3. Εδώ θα επιμείνω μέσω τις λιτότητας λόγου και του λακωνικού λέγειν . Και επειδή μια εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις , θα σε καλέσω να ψάξεις στον ιντερνέτ φωτογραφίες και βίντεο για τα ιδρύματα τις μητρόπολης και το γηροκομείο και να τα συγκρίνεις . Θα καταλάβεις και μόνος σου πώς η αναφορά του γηροκομείου Σπάρτης ως ίδρυμα τις μητρόπολης αποτελεί δυσφήμιση και όχι διαφήμιση για το έργο αυτής .
        Το ότι αναφέρετε έτσι στο Wikipedia , επειδή έκατσα και το έψαξα , μπορεί να οφείλετε στο γεγονός , ότι η μητρόπολη είχε διοικητικές αρμοδιότητες στο γηροκομείο πριν αρκετά χρόνια .
        4. Το διάβασα και μου γεννηθήκαν τα εξής ρητορικά ερωτήματα . Ποιες οι ευθύνες του μητροπολίτη που δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη; Που κολλάει ο κύριος Παπαδημούλης ; Και τι πιο σαφές από το όχι του μητροπολίτη .
        5. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα σε έπειθε το επιχείρημα αυτό . Και να τονίσω ότι ο θεός δεν τιμωρεί , μας αφήνει ελεύθερους να επιλέξουμε και μας κρίνει για τις επιλογές .

        Κλείνω λοιπόν τον κύκλο αυτών τον απαντήσεων και παραθέτω ξανά το αρχικό μου ερώτημα : “”»”»Αλλά το ποιο σημαντικό . η τοπική της Σπάρτης άνοιξε μετά τις εκλογές . πως πήγαν λοιπόν πριν και ο μητροπολίτης έβαλε το γεροκομείο να τους ψηφήσει αφού δεν υπήρχαν καν “”»”»”»

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Αν και ήμουν σαφέστατος
        1.Δεν είχα αντιληφθεί πως από χριστιανική αγάπη για τους Χρυσαυγίτες, κάνει ο δεσπότης το κορόιδο για τα εγκλήματά τους σε βάρος μεταναστών.
        2.Νόμιζα πως στις Δημοκρατίες ο καταγγελλόμενος δεν αυτοαπαλλάσσεται αλλά πως επεμβαίνει η Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις δημόσιες καταγγελίες.
        3.Είναι πολύ γελοίο να ισχυρίζεσαι πως οι Χρυσαυγίτες δεν υπήρχαν στη Λακωνία, επειδή δεν είχαν γραφεία. Πήραν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στη χώρα.
        Υπάρχουν οι εγκληματικές οργανώσεις και χωρίς επίσημα γραφεία.
        4.Τα περί Σοδόμων κλπ των Εβραίων της Σπάρτης που «δεν θυμάσαι που τα διάβασες», είναι απλά αισχρές συκοφαντίες σαν κι αυτές πως «έπιναν αίμα παιδιών», που μηχανουργούσε ο μάντης Κοσμάς Αιτωλός.
        Αν θέλεις Σόδομα, θα βρεις κάμποσα στις τάξεις του κλήρου.
        5.Δεν σε κάλεσε κανείς να απαντήσεις για το Δεσπότη. Μόνο σου αυτοδιορίστηκες εδώ συνήγορος του.

      • Ο/Η spartiatis λέει:

        Iaskaratos
        Θεωρώ πως και εγώ ήμουν σαφέστατος και απαντώ για να γίνω ακόμα περισσότερο

        1. Δεν καταλαβαίνω πως κάνει το κορόιδο , μα δεν έχεις δει ποτέ τις ενέργειες της μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης για τους μετανάστες ; Ένα παράδειγμα, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι , ξεκίνησε στη Σπάρτη με πρωτοβουλία του μητροπολίτη , και σήμερα βοηθά το σύνολο των και των ημεδαπών που αντιμετωπίζουν προβλήματα , οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και άλλα .
        2. Ακόμα δεν μπορώ ανακαταλάβω τι φταίει ο μητροπολίτης που δεν επεμβαίνει η Δικαιοσύνη .
        3. Όντος είναι γελοίο να ισχυριστώ πως χρυσαυγήτες δεν υπήρχαν στην Λακωνία , γι΄ αυτό και δεν το έκανα . Ο μηχαλολιάκος μίλησε για την τοπική όχι γενικά . στην τοπική λοιπόν αναφέρομαι και εγώ . Είναι προκατάληψη να κατηγορούμε τον μητροπολίτη που αναφέρθηκε στο γεροκομείο Σπάρτης (και καλά κάνουμε ) και να προσπερνάμε τα λεγόμενα του φίρερ .
        4. Γι αυτό το λόγο σου είπα ότι δεν βρήκα την συγκεκριμένη ιστορική πηγή για να στην παραθέσω , γιατί είναι μια βαριά φράση την οποία δεν μπορώ να την τεκμηριώσω . Για τον τρόπο που περιγράφεις τα λεγόμενα μου ,θα σου πω μόνο , ότι η αγένεια χαρακτηρίζει τον εκφραστή της και όχι τον αποδέκτη της . Βέβαια σε κατανοώ , γιατί ίσως δεν αντιλήφτηκες ότι δεν παρουσίαζα την φράση αυτή ως τεκμηριωμένη .
        Ότι Σόδομα στις τάξεις του κλήρου υπάρχουν πολλά , θα με βρεις σύμφωνο (μην ξεχνάμε τον Άγιο Πρεβέζης , τον παπαφώτη που βρίσκετε και στην αρχή του άρθρου και αρκετούς ακόμη … ) .
        5. Εγώ ο καημένος ξεκαθαρίζω ότι μιλώ προσωπικά με δικές μου απόψεις και εσύ και κατηγορείς για συνήγορο . μήπως τελικά βρε iaskaratos αυτοδιορίστηκες εσύ αντίδικος κατά του μητροπολίτη .

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Σπαρτιάτη,
        1.O Mιχαλολιάκος δεν αναφέρθηκε σε καμία τοπική οργάνωση Λακωνίας με γραφεία. Υπάρχει το βίντεο.
        2. Τα Τάγματα Εφόδου, που μάλιστα εμφανίζονται ως πιστοί της Εκκλησίας, δολοφονούν ή ξυλοκοπούν ή τραυματίζουν μετανάστες και η Ιεραρχία, συμπεριλαμβανόμενου του μητροπολίτη Σπάρτης δεν έχει εκδώσει ούτε μια εγκύκλιο καταδίκης.
        3.Ο μητροπολίτης δεν κάλεσε τον Μιχαλολιάκο να δώσει εξηγήσεις για αυτά που είπε κατηγόρησε μάλιστα τους δημοσιογράφους που τα αναμετάδωσαν ως είδηση όπως είχαν κάθε υποχρέωση να κάνουν. Η διάψευσή του μάλιστα όπως παραδέχεσαι, βασίστηκε σε κάτι που ο Μιχαλολιάκος δεν είπε.
        4.Κανείς δεν σε κατηγόρησε πως δεν μιλάς με προσωπικές σου απόψεις. Μόνο που δεν έχεις δίκιο.
        5.Ο δεσπότης δεν κρίνει τον Μιχαλολιάκο και τον αφήνει στην Κρίση του Θεού, έκρινε όμως τον Κροκεάτη και προκατέλαβε τη θεία κρίση, όταν του αρνήθηκε θρησκευτική κηδεία.

      • Ο/Η spartiatis λέει:

        laskaratos ,
        πραγματικά εξήγησε μου τι δεν καταλαβαίνεις
        και για πιο λόγο δεν σου τα λέω καλά ;
        δεν υπήρχε τοπική στην Σπάρτη πριν τις εκλογές . Δεν ισχυρίστηκα ότι δεν υπήρχαν χρυσαυγητες , αντίθετα . διάβασε τα σχόλια μου

        04/02/2014 στις 6:20
        ”»”Αλλά το ποιο σημαντικό . η τοπική της Σπάρτης άνοιξε μετά τις εκλογές . πως πήγαν λοιπόν πριν και ο μητροπολίτης έβαλε το γεροκομείο να τους ψηφήσει αφού δεν υπήρχαν καν”»”

        10/02/2015 στις 1:27
        …3. Όντος είναι γελοίο να ισχυριστώ πως χρυσαυγήτες δεν υπήρχαν στην Λακωνία , γι΄ αυτό και δεν το έκανα . Ο μηχαλολιάκος μίλησε για την τοπική όχι γενικά . στην τοπική λοιπόν αναφέρομαι και εγώ . Είναι προκατάληψη να κατηγορούμε τον μητροπολίτη που αναφέρθηκε στο γεροκομείο Σπάρτης (και καλά κάνουμε ) και να προσπερνάμε τα λεγόμενα του φίρερ . …
        ο Μηχαλολιακος μιλά για την τοπική , εγώ μιλώ για την τοπική … άλλα γράφω άλλα αντιλαμβάνεσαι , και άλλα λες .
        δλδ για να καταλάβω πως το ερμηνεύεις , όταν αναφέρομαι εγώ στην τοπική εννοώ γραφεία και όταν αναφέρετε ο φίρερ εννοεί … τίποτα;
        ακόμα , λανθασμένος ο όρος που χρησιμοποίησα, μητροπολιτικό συμβούλιο , απευθυνόμουν στην ιερά σύνοδο. Κακός υπάκουσε εφόσον σε άλλες μητροπόλεις κηδείες πολιτικά παντρεμένων γίνονται .

        Όπως έχεις δει από τα σχόλια μου , οι απόψεις μου δεν είναι ούτε μονόπλευρες , αλλά ούτε και καυστικές . Υπάρχουν θέσεις του μητροπολίτη που αντιλαμβάνομαι τις πράξεις του ή την απραξία του για αυτές , και θέσεις που δεν τις καταλαβαίνω και τις καταγγέλλω .

        Ακόμα, θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση για την γενική εικόνα αυτού του ανθρώπου.

        Εσύ γι΄ αυτόν τον άνθρωπο και γι αυτήν την μητρόπολη , για το έργο της , για τα ιδρύματα της , για την δράση της , για ότι έχει προσφέρει σε όλο το νομό Λακωνίας , δεν βρίσκεις τίποτα γενικό , ούτε στο ελάχιστο ;

        Ξεκαθαρίζω , δεν χρησιμοποιώ αυτό το ερώτημα για να αντικρούσω το γεγονός με το μηχαλολιακο . άλλο το ένα άλλο το άλλο . ζητώ την άποψη σου γενικά .

        Και θέτω τέλος έναν προβληματισμό , ο π@π@ρας ο μηχαλολιάκος ισχυρίζεται ότι δεν είναι ναζιστής και ότι δεν έχει εξυμνήσει το χίτλερ . Τώρα τον έπιασε η φιλαλήθεια του , όταν αναφέρθηκε στους δεσποτάδες ; Μας έχει πεθάνει στο δούλεμα και τώρα λέει αλήθειες;

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Μπορώ να μάθω από που προκύπτει πως δεν υπήρχε τοπική οργάνωση της Χ.Α.;
        Πήραν πάνω από 10% ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μέγιστο ποσοστό στη χώρα, χωρίς τοπική;
        Νομίζω πως παίζεις με τις λέξεις.
        Δεν υπήρχαν γραφεία, αλλά τοπική υπήρχε, στελέχη τοπικά υπήρχαν που μπορούσαν κάλλιστα να επισκεφθούν τον τοπικό μητροπολίτη.
        Δεν χρειάζονται γραφεία για να υπάρξει οργάνωση.
        ___________
        Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για το έργο του μητροπολίτη Σπάρτης και δεν αφορά αυτό, το συγκεκριμένο άρθρο μου.
        Αναφορά στον αντισημιτισμό του μητροπολίτη Σπάρτης κάνει και ο Ηλίας Κανέλλης στα “Νέα””: http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5065074/nikwn-o-antishmiths
        «ΤΑ ΝΕΑ
        [Ενστάσεις] Νίκων ο αντισημίτης
        Ηλίας Κανέλλης |
        …………

        Ο αγοραφοβικός αυτός αναδελφισμός εύκολα μετατρέπεται σε λανθάνοντα αντισημιτισμό, που παρεισφρέει φυσικότατα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Σπάρτης, όπου ο προστάτης της πόλης Αγιος Νίκων περιγράφεται σαν μεσαιωνικός Χάινριχ Χίμλερ…..».
        _____________
        Αυτά που λέει λοιπόν Σπαρτιάτη η ιστοσελίδα του για τους Εβραίους της Σπάρτης δεν τον τιμούν καθόλου και οφείλει να τα αφαιρέσει.
        Ο Νίκων ξεσπίτωσε μικρά παιδάκια και γυναίκες, τρομοκρατώντας με απειλές επιδημίας τους αφελείς. Είναι πράξη άτιμη και δεν μπορεί να δικαιολογείται με αισχρές συκοφαντίες κατά των Ιουδαίων.
        __________

        Κάποιοι Ηρακλείς του μητροπολίτη, αφού επισημαίνου πως βοηθάει και μετανάστες, τον υπερασπίζονται μετά, με πολύ περίεργο τρόπο, θα έλεγα αν ήμουν καχύποπτος πως λες και κάτι ξέρουν:
        http://www.notospress.gr/article.php?id=15075
        «…..Δεν είναι ώρα να αναπτύξω το κατά πόσο και κατά ποίον τρόπο η Εκκλησία και ειδικά η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης δικαιούται να έχει τον πρώτο λόγο στους γέροντες και στα ΑΜΕΑ της Λακωνίας που προστατεύει. Ποιος γέροντας άλλωστε, δεν ρωτά το παιδί του για το αν και ποιόν θα ψηφίσει…».
        _____________________

        Μπορεί ο χρυσοφορεμένος μιτροφόρος μητροπολίτης σου,να είναι πρωταθλητής της «φιλανθρωπίας».
        Εγώ όμως αυτήν τη «φιλανθρωπία» την καταδικάζω και δεν είμαι ο μόνος που το κάνει.

        Το αίσχος της «φιλανθρωπίας»


        ____________

        O Mιχαλολιάκος είναι εντελώς αναξιόπιστος.
        Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι καταγγελίες του, που ειπώθηκαν σε ανύποπτο χρόνο και τόπο, δεν πρέπει να διερευνηθούν.

      • Ο/Η spartiatis λέει:

        Μπορώ να μάθω από πού προκύπτει ότι υπήρχε τοπική οργάνωση , αλλά χωρίς τοπική οργάνωση , πριν τις εκλογές ?
        Μην ξεχνάς ότι στις εκλογές του 2009 η χρυσή αυγή στην Λακωνία είχε 0.25% και 160-170 ψήφους .Επαναλαμβάνω πως οι χρυσαυγήτες δεν εμφανιστήκαν ξαφνικά μετά τις εκλογές στην Λακωνία , υπήρχαν , αλλά οργανώθηκαν σε τοπικές μετά από αυτές .
        Πριν τις εκλογές δεν υπάρχει στην Λακωνία κανένας οργανισμός , σύλλογος , επιτροπή , η οργάνωση , της χρυσής αυγής .

    • Ο/Η spartiatis λέει:

      1. Ο μηχαλολιάκος αναφέρθηκε στην τοπική δες το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=Lr675_-lBeQ
      όλα τα υπόλοιπα έχουν καλυφτεί από τις προηγούμενες απαντήσεις αρνουμε να επαναλαμβάνομαι
      Έχεις δίκιο για τον κροκεάτη . Αν και το εκκλησιαστικό συμβούλιο έχει αποφασίσει να μην τελούνται θρησκευτικές κηδείες , αρα ο μητροπολίτης εκτέλεσε τις αποφάσεις του συμβουλίου, πρώτων διαφωνώ με αυτή την απόφαση και δεύτερων σε παρόμοιες περιπτώσεις που γνωρίζω σε άλλες μητροπόλεις κηδείες τελούνται , είναι οξύμωρο να μην τελούνται στην μητρόπολη Σπάρτης .

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Σπαρτιάτη,
        δεν μας τα λες καλά:
        Λες στο 04/02/2014 στις 6:20 πμ σχόλιό σου:
        @»»»Αλλά το ποιο σημαντικό . η τοπική της Σπάρτης άνοιξε μετά τις εκλογές . πως πήγαν λοιπόν πριν και ο μητροπολίτης έβαλε το γεροκομείο να τους ψηφήσει αφού δεν υπήρχαν καν»»»

        «Δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική Σπάρτης», στο 1:37.

        Δεν λέει από τα Γραφεία της τοπικής.
        Υπήρχε τοπική οργάνωση Σπάρτης, δεν πιστεύω να θεωρείς στα σοβαρά πως στις εκλογές με τόσο μεγάλο ποσοστό στη Λακωνία (10,19 % , ψήφοι 5.912) δεν υπήρχαν, και ο Φύρερ λέει πως τους δέχτηκε. Άλλο το αν δεν είχαν τότε γραφεία. Γιατί θα πρέπει να έχουν γραφεία (όπως υπαινίσσεσαι με αυτό το «άνοιξε») για να τους δεχτεί ο δεσπότης; Τι λογικό άλμα είναι αυτό;

        Όσο για το «μητροπολιτικό συμβούλιο», που τάχα ό δεσπότης υπάκουσε σε αυτό και απαγόρευσε την κηδεία του καλού Κροκεάτη, αυτά δεν ισχύουν στη δεσποτοκρατία, είναι απλό πρόσχημα. Ο δεσπότης διοικεί, όχι οι «σύμβουλοι».

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      Σπαρτιάτης: [Μπορώ να μάθω από πού προκύπτει ότι υπήρχε τοπική οργάνωση , αλλά χωρίς τοπική οργάνωση , πριν τις εκλογές ?]

      Λασκαράτε δεν βλέπεις ότι κάνει συνεχώς φάουλ ο τυπος;
      Μπερδεύει επίτηδες την τοπική με τα γραφεία.
      Μπερδεύει τα ποσοστά των δυο εκλογών του 2012 με παλιότερα.

      Στείλτον εκεί που του πρέπει

  43. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    Συνεχίζεται την Τετάρτη 05/02 στο ΜΟΔ η δίκη Κοντομούς


    Συνεχίζεται την Τετάρτη 05/02 στο ΜΟΔ η δίκη Κοντομούς

    Υπόθεση Κοντομούς, κλπ

    Υπόθεση Κοντομούς, κλπ

    22/01/2014: δίκη Κωνσταντίνου Κοντομούς, τάγμα εφόδου Μεταμόρφωσης

    Στις 22 Γενάρη 2014, θα δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών ο Κωνσταντίνος Κοντομούς που στις 10/09/2012 συμμετείχε σε επίθεση φασιστικού τάγματος εφόδου σε κομμωτήριο που διατηρούσε υπήκοος Πακιστάν στη Μεταμόρφωση Αττικής. Συγκεκριμένα, στις 10-9-2012, ώρα 20:30, εισήλθε, μαζί με άλλους οκτώ δράστες, στο κουρείο της οδού Γκινοσάτη 47 και επιτέθηκαν στους δύο Πακιστανούς υπαλλήλους καθώς και σε έναν Έλληνα πελάτη (οδηγό ταξί), τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους. Μόλις οι δράστες βγήκαν από το κατάστημα, έριξαν μέσα μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ.

    Το περιστατικό αυτό δεν προκάλεσε καμια ευρύτερη έρευνα από την ΕΛΑΣ, έστω κι αν ήταν εμφανή τα ρατσιστικά κίνητρα των δραστών και παρότι οι επιθέσεις συνεχίστηκαν τις επόμενες βδομάδες στην ίδια περιοχή. Την επίθεση δημοσιοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ της περιοχής, η οποία μαζί με άλλους φορείς οργάνωσε συλλαλητήριο στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.

    Μετά τη συγκρότηση του Δικαστηρίου σε σώμα και την κλήρωση των ενόρκων (Τετάρτη 22/01), συνεχίζεται αύριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (δικαστήρια Αλεξάνδρας, είσοδος από Δέγλερη) με την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου η δίκη του τάγματος εφόδου της Μεταμόρφωσης με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Κοντομούς

  44. Ο/Η Antifa2 λέει:

    http://vathikokkino.com/2014/02/%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF/

    Ο νέος Κρίκος των νεοναζί
    ΑΠΟ: giorgis TON Φεβ 6, 2014 20:04 ΣΕ -Διάφορα, Featured, Φασισμός | 0 σχολια

    image002Ο απόστρατος αξιωματικός της πυροσβεστικής Σταύρος Κρίκος επικεφαλής του μαύρου μορφώματος

    Πηγή: «Το Ποντίκι»

    ………..

    Η… Χιονάτη

    Εκεί όμως όπου πραγματικά ο Κρίκος αποκαλύπτει τα νεοναζιστικά του συναισθήματα είναι στον σχολιασμό της φωτογραφίας όπου το βιβλίο της Άννας Φρανκ είναι τοποθετημένο δίπλα σε ένα πόνημα σχετικά με τους μεσαιωνικούς δράκους. Απαντώντας μάλιστα στην απορία ενός χρήστη του Ίντερνετ, ο οποίος αναρωτιέται ειρωνικά αν το κοριτσάκι είναι η Χιονάτη και ο δράκος η Άννα Φρανκ, ο Σταύρος Κρίκος γράφει πως «στη φαντασία όλα επιτρέπονται»…

  45. Ο/Η Antifa2 λέει:

    http://www.bloko.gr/ellada/apebiwse-o-33xronos-emprhsths-ths-sparths-poy-topotheteitai-sthn-xrysh-aygh-60-emprhstikes-bombes-sto-spiti-toy-synergoy-toy-poy-afethhke-eleytheros.html

    Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 15:59

    Απεβίωσε ο 33χρονος εμπρηστής της Σπάρτης που τοποθετείται στην Χρυσή Αυγή, 60 εμπρηστικές βόμβες στο σπίτι του συνεργού του που … αφέθηκε ελεύθερος!!!

    Απεβίωσε πριν από δύο ημέρες, μετά από 10 ημερών άνιση μάχη με το θάνατο σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο 33χρονος άνδρας στα χέρια του οποίου εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός τα ξημερώματα στις 31 Αυγούστου, ενώ βρίσκονταν στην οδό Ωραίας Ελένης στο κέντρο της Σπάρτης. Ο επίδοξος εμπρηστής, είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα με αποτέλεσμα να μην αντέξει, παρά τις προσπάθειες των

    γιατρών.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τραγικό θύμα μιας υπό εξέλιξη ενέργειες με ακαθόριστο ακόμα στόχο, φέρεται ότι αποτελούσε μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο τοποθετείται σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, συνεργός του, στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με κλιμάκιο συναδέλφων τους από την Αθήνα, βρήκαν έτοιμες προς χρήση 60 εμπρηστικές βόμβες!!!

    Το πρώτο ερώτημα που ανέκυψε είναι ποιος ήταν ο στόχος του 33χρονου θύματος, καθώς το αυτοκίνητο κοντά στο οποίο ανατινάχτηκε ο μηχανισμός δε προσδιορίζεται ως τέτοιο. Όπως εκτιμάται η έκρηξη οφείλεται σε … αστοχία καθώς το κινητό τηλέφωνο γλίστρησε από το χέρι του κι έπεσε πάνω στην υπό μεταφορά βόμβα με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της. Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλεται προσπάθεια να συνταχθεί ένας κατάλογος με εν δυνάμει στόχους, καθώς για παράδειγμα, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

    Το δεύτερο ερώτημα ΄που βασανίζει τις τοπικές αρχές, είναι τί τις ήθελαν και για που προόριζαν 60 εμπρηστικές βόμβες, ικανές να «πυρπολήσουν» με πολλά εισαγωγικά, τμήμα της πόλης.

    Το αξιοπερίεργο είναι βέβαια, ότι ενώ τις πρώτες ημέρες εξασφανίστηκε από προσώπου γης ο φερόμενος ως συνεργός του 33χρονου και προφανώς το άτομο με το οποίο είχε συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο και προέκυψαν από την άρση των επικοινωνιών, όταν εμφανίστηκε και οδηγήθηκε στις τοπικές δικαστικές αρχές με τη δικογραφία για την κατοχή των 60 εμπρηστικών βομβών, αφέθηκε … ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!!!

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση φέρονται ν’ ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και περιγράφονται ως εσωστρεφείς δίχως πολλές κοινωνικές επαφές.

    http://www.gazzetta.gr/politiki/article/352294-kalokairina-camp-stin-sparti-ksekinaei-i-xrysi-aygi

    Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 – 22:41
    .

    Καλοκαιρινά camp στην Σπάρτη ξεκινάει η χρυσή αυγή

    Τη δημιουργία καλοκαιρινών camp που θα έχουν σαν στόχο την μύηση του σώματος και του πνεύματος των συμμετεχόντων στις αρχαιοελληνικές αξίες που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παππάς. Αυτό αναφέρουν αθηναϊκά site.

    Τα ειδικά αυτά camp θα διεξάγονται στην Σπάρτη κάθε καλοκαίρι και θα διαρκούν 2 εβδομάδες. Το κόστος συμμετοχής θα ανέρχεται στα 50 ευρώ και δικαίωμα να λάβουν μέρος θα έχουν μόνο «καθαροί» Έλληνες, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν από τώρα την ειδική φόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα χωρίζεται σε 2 μέρη, το πρακτικό και το θεωρητικό. Το πρώτο σκέλος θα περιλαμβάνει εκμάθηση ειδικών μεθόδων για εφόδους και οργανωμένες επιθέσεις καθώς και κάλυψη – απόκρυψη, εντοπισμό αλλοδαπών, σκοποβολή και αθλοπαιδιές.

    Την επίβλεψη της αθλητικής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων θα αναλάβει μάλιστα η αθλήτρια του στίβου Βούλα Παπαχρήστου. Παράλληλα κάθε βράδυ στο θέατρο της κατασκήνωσης θα λαμβάνουν χώρα αναπαραστάσεις ένδοξων στιγμών της ελληνικής ιστορίας και θα ζωντανεύουν μεγάλες μαχές όπως η ναυμαχία της Σαλαμίνας και η μάχη του Μαραθώνα.

    Το θεωρητικό σκέλος θα περιλαμβάνει εντατικά μαθήματα ελληνικής ιστορίας από καθηγητές που θα αναλάβουν να μεταφέρουν τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν και όχι όπως διδάσκονται στα σχολεία.

    Πηγή plateiamolaon.wordpress.com

    .

  46. Ο/Η Εco λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/article/107290/areios-pagos-na-arthei-i-asylia-olon-ton-voyleyton-tis-hrysis-aygis

    Άρειος Πάγος: Να αρθεί η ασυλία όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    20 Φεβρουαρίου

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί να αρθεί η ασυλία για όλους τους βουλευτές, ακόμη και αυτοί που δεν είναι υπόδικοι.

    Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το protothema.gr, οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, στέλνουν στην Βουλή αίτημα να αρθεί η ασυλία και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

    Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης, πλέον, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

    Η εισαγγελία ζητεί επίσης την άρση ασυλίας για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης για τους Νίκο Μιχαλιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.

    Επίσης, ζητείται η άρση ασυλίας για κατοχή όπλων του Μιχαλολιάκου και για σύσταση παράνομου αρχείου του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά.

  47. O βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κρήτης Γιώργου Σπυρόπουλου, ο οποίος είναι εν ενεργεία αστυνομικός (Koυτί της Πανδώρας)

    • http://directnews.gr/greece/42477-krhth-astunomikos-o-upopshfios-perifereiarxhs-ths-xrushs-aughs-vinteo.html
      Κρήτη: Αστυνομικός ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής [βίντεο]

      23-2-2014
      Ο εν ενεργεία αστυνομικός Γιώργος Σπυρόπουλος θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης για τη Χρυσή Αυγή…

      Η υποψηφιότητά του παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης και Ελένη Ζαρούλια, οι οποίοι αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης στην επίθεση κατά πάντων για τις διώξεις των στελεχών τους.

      Στην εκδήλωση μίλησε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος άρχισε την ομιλία του απευθύνοντας… ναζιστικό χαιρετισμό προς το ακροατήριο.

      Ο βουλευτής, αναφερόμενος στις ποινικές διώξεις κατά βουλευτών του κόμματος, αποκάλεσε τους δικαστές «φρικτά επίορκα όντα», ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά στις δύο ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας:

      «Από αυτό εδώ το βήμα, προκαλώ την κάθε Κλάπα επίορκο, την κάθε Δημητροπούλου, τον κάθε εισαγγελέα εξευτελισμένο επίορκο, τον προκαλώ από τώρα, εγώ δεν θα απολογηθώ. Δεν θα τους κάνω την τιμή να απολογηθώ, αντιθέτως, θα καλέσω αυτούς να απολογηθούν σε μένα».

      Όσο για τον υποψήφιο περιφερειάρχη, αφού υποσχέθηκε ότι θα σταθεί δίπλα στους αδυνάμους έδωσε το στίγμα της πολιτικής του, με μία μαντινάδα.

      Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, ο γεωπόνος Δημήτρης Σταθάκης είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων, η νομική σύμβουλος της Χ.Α Ελένη Παχουλάκη αντίστοιχα για την Π.Ε Ρεθύμνου, ο Κωνσταντίνος Βλατάκης για την Π.Ε Λασιθίου ενώ υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου είναι ο εν ενεργεία εποχικός πυροσβέστης Οδυσσέας Πατεράκης.

    • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

      Οι άθλιοι δικτατορίσκοι της Χούντας του Παπαδόπουλου, αν και κακοαναθρεμμένοι από την δικτατορία του Μεταξά, ουδέποτε επιχείρησαν να υιοθετήσουν ναζιστικούς χαιρετισμούς και κορδώματα. Ήταν μάλλον ακόμη ανοιχτές οι πληγές της ναζιστικής θηριωδίας, στο σώμα της χώρας.

      Και μόλις έκλεισαν κάπως οι πληγές αυτές, δηλαδή από την γιατρειά του χρόνου, να σου και ξανά μανά η κατάρα της αταβιστικής επιμονής του τέρατος της αγραμματοσύνης.

  48. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63967732
    Μ. Ψαρά – Λ. Μπιντέλας – Γ. Πίκουλας
    ΕΘΝΟΣ
    Χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή

    Τη χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή δίνει το πόρισμα των ανακριτικών Αρχών που έφτασε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.

    […………………………………………………………………………………………….]

    Πέρα από το φωτογραφικό υλικό που περιγράφεται στο πόρισμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η… ιδεολογική κατήχηση των χρυσαυγιτών, που πραγματοποιήθηκε στην εθνικιστική κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα. Την αποκάλυψε ένα βίντεο που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του προφυλακισμένου Γιάννη Καζαντζόγλου, κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε αυτό, καταγράφονται τα νυχτερινά μαθήματα «ιστορίας» των χρυσαυγιτών, τα οποία αναφέρονται στους Ισπανούς φαλαγγίτες, τους μελανοχίτωνες του Μουσολίνι και «το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα των Γερμανών επί Χίτλερ που κατάφεραν να επισκευάσουν τη Γερμανία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
    Ακούγεται επίσης ότι «οι Ελληνες δεν έμειναν πίσω σε αυτήν την πνευματική και ιδεολογική επανάσταση και ως γνήσια τέκνα των αρχαίων Ελλήνων, ανέδειξαν την επανάσταση της 4ης Αυγούστου, με αρχηγό τον Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά και ως Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές ξαναέκτισαν το ελληνικό κράτος πέτρα-πέτρα, με μόνα εργαλεία το σφυρί και το ξίφος, το βλέμμα του διπλού πέλεκυ και του σταυρού».

  49. Ο/Η Kάσυ Διάρη όλα τα μαχαιρώνω λέει:

    Οι γονείς της Φαίης κάνουν έξωση στη μεγάλη τους κόρη -«Ωμή και προκλητική η στάση της»

    23.02.2014

    Οι γονείς της αδικοχαμένης Φαίης, Αντώνης Μπλάχας και Χρυσάνθη αποφάσισαν να διώξουν από το σπίτι τους στη Ν. Μάκρη, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, τη μεγαλύτερη κόρη τους Μαρία Ελένη, θεωρώντας τη συνυπεύθυνη για την τραγική κατάληξη της αδερφής της, αλλά και για την εξοργιστική εν γένει συμπεριφορά της, απέναντι στην οικογένεια.

    Προτίμησε τα καλλιστεία

    Ενα από τα πολλά γεγονότα που έχουν εξοργίσει τον πατέρα είναι ότι στο πρώτο μνημόσυνο για τη Φαίη, η μεγάλη αδερφή προτίμησε να λείπει, πηγαίνοντας με τον σκύλο της στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν σε καλλιστεία. Ο καπετάν Αντώνης είχε πληροφορεί από την ίδια τη Φαίη το γεγονός ότι ο Β. Στεφανάκης διατηρούσε παράλληλη σχέση και με την αδερφή της και έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να απαγκιστρώσει τη μικρή κόρη του από τον χρυσαυγίτη «νταή», ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, είχε εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση που έγινε συνοδεία πίτμπουλ στο περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή πριν από τις εκλογές του Ιουνίου το 2012.
    .

    http://www.iefimerida.gr/node/144400#ixzz2uBc16vvG

  50. Ο/Η Oυρανία Μπουζοπρεζολιάκου λέει:

    Οι Κάφροι της Χρυσής Αυγής σε κατάσταση παροξυσμού

    Ένα νέο προκλητικό βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας έρχεται να ενισχύσει το το έργο των ανακριτριών αναφορικά με την δράση της Χρυσής Αυγής. Το βίντεο, το οποίο περιλαμβάνεται και στη δικογραφία η οποία εστάλη και στη Βουλή, παρουσιάζει τον τρόπο οργάνωσης σε στρατιωτικά πρότυπα του κόμματος με φωνές και παραγγέλματα.

    Στο βίντεο χρυσαυγίτες φωνάζουν ανατριχιαστικά συνθήματα κατά Αλβανών, ενώ χρυσαυγίτες σε ρόλο εκπαιδευτή δίνουν παραγγέλματα στους συγκεντρωμένους, ενώ ακούγεται το σύνθημα «Τους βλέπετε αυτούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς».

  51. Ο/Η Παλιός λέει:

    Τον υποχρέωσαν να φιλήσει ένα Σταυρό
    http://mpalothia.com/2014/02/27/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-rostislav-vasilk-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%bd/

    Ουκρανία : Rostislav Vasilk ο κομμουνιστής που βασανιστηκε απο τους νεοναζί της EuroMaidan

    Στις 22/2 βασανιζονταν περιπου 12 ωρες(11 πμ-11μ.μ) απο τα νεοναζιστικα καθικια. Με το σώμα μελανιασμένο , τον χτύπησαν με όλα τα είδη των αντικειμένων σπάζοντας του ετσι τρία πλευρά και το ρινικό διαφράγμα. Υπέστη επίσης κάταγμα κρανίου. Υποφέρει διάσειση δεύτερου βαθμού. Ο Rostislav σήμερα ζήτησε πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα.

  52. Ο/Η Ι.Μητρόπολις Χρυσής Αυγής λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.society&id=32578

    19 Μαρτίου 2014

    Προς τον Σπάρτης Ευστάθιο
    του Γιώργου Καράντζαλη

    Στις Κροκεές Λακωνίας, στις 6/10/2013, τοπικός παπάς και Μητροπολίτης Σπάρτης αρνήθηκαν την τελετή κηδείας στον Άγη Καράντζαλη, με την αιτιολογία ότι είχε τελέσει πολιτικό γάμο. Λίγο αργότερα, σε μνημόσυνο προσώπου της οικογενείας, ο Μητροπολίτης και ο ιερέας ανέγνωσαν κείμενο με το οποίο χαρακτήριζαν τον Άγη Καράντζαλη «αμαρτωλό». Ο Γιώργος Καράντζαλης, αδερφός του «αμαρτωλού», έγραψε ένα κείμενο στο protagon. Στη συνέχεια έλαβε μια επιστολή από τον Μητροπολίτη Σπάρτης, Ευστάθιο. Σε αυτήν την επιστολή απαντά μέσω του protagon. Η επιστολή του ιεράρχη δεν δημοσιοποιείται καθώς δεν υπάρχει η σχετική άδεια. Όμως το περιεχόμενο της μπορεί να γίνει ευκόλως αντιληπτό.

    Κύριε Ευστάθιε.
    Σας απευθύνομαι στον πληθυντικό μόνο για λόγους δικής μου ευπρέπειας.
    Η επιστολή σας ήταν για μένα ένα μνημείο εγωπάθειας και ναρκισσισμού, υποτιμητική για τη νοημοσύνη μου και αποκαλυπτική για την ηθική σας στάθμη. Αρχικά σκόπευα να μην ασχοληθώ μαζί σας, αλλά μετά θεώρησα υποχρέωσή μου να σας κάνω γνωστό το τι πιστεύω για σας.
    Οι προσωπικές μου αναζητήσεις αποδόμησαν μέσα μου τις θρησκείες και τις παρηγορητικές, συνήθως, μεταθανάτιες υποσχέσεις τους. Δεν είμαι πιστός καμίας θρησκείας, σέβομαι όμως απόλυτα τους πιστούς όλων των θρησκειών. Ποτέ η πίστη κάποιου δεν είναι για μένα λόγος που να μας διαχωρίζει.
    Μου γράφετε ότι δεν με πληγώσατε εσείς αλλά η εκκλησία με τους κανόνες της. Δεν με πληγώσατε, δεν μπορείτε. Με θυμώσατε γιατί πληγώσατε ανθρώπους που αγαπώ. Αρνηθήκατε να κηδέψετε τον αδερφό μου επειδή είχε κάνει πολιτικό γάμο, καλυπτόμενος από απόφαση της «ιεράς» συνόδου του 1982 που το απαγορεύει. Αποσιωπήσατε νεότερη απόφαση της συνόδου αρ. 2665-4/11/1998. Λόγω προβλημάτων που η πρώτη δημιούργησε, την αναιρεί λέγοντας: «όπως μετά συμπαθείας και άκρας συγκαταβάσεως αντιμετωπισθούν υπό των ποιμένων και πνευματικών πατέρων της εκκλησίας ένιοι περιπτώσεις κεκοιμημένων τελεσάντων πολιτικόν γάμον». Δηλαδή ήταν στην κρίση σας. Και απορρίψατε τον αδερφό μου. Χωρίς να τον ξέρετε. Αλλά υποκριτικά και με θράσος μου γράφετε: «σας εκτιμώ σαν οικογένεια και σας αγαπώ σαν πνευματικά μου παιδιά».

    Από τι καθορίζεται η στάση της εκκλησίας απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή γάμου; Πολιτικού, μουσουλμανικού, εβραϊκού, συμφώνου συμβίωσης; Να ερωτευθούν δύο αλλόθρησκοι το απαγορεύει. Ή θα επιβάλλει στον έναν το τελετουργικό άλλης θρησκείας ή θα στερήσει από τον άλλον τα θρησκευτικά του δικαιώματα. Αν συζείς και έχεις παιδιά εκτός γάμου σε κηδεύει. Αν κάνεις πολιτικό γάμο για να κατοχυρώσεις θεσμικά την οικογένειά σου αρνείται. Αν πάρεις διαζύγιο από πολιτικό γάμο, δέχεται. Γελοιότητες. Παίζετε με ανθρώπινες υπάρξεις. Η εκκλησία δικαιούται να έχει θέση απέναντι στο εντός ή εκτός χριστιανικού γάμου και μόνο. Αυτή η θέση να προβλέπει ενιαία αντιμετώπιση των περιπτώσεων και να είναι εναρμονισμένη με τις προτεραιότητες που υποτίθεται ότι υπηρετεί: ανθρωπισμό και αγάπη. Όχι με βάση τα «κέφια» ή την ηθική στάθμη του κάθε παπά. Υπάρχει κι άλλη διάσταση, ένας έμμισθος δημόσιος υπάλληλος αρνείται να παράσχει τις υπηρεσίες του σε φορολογούμενους πολίτες κι αυτό μέσα από θολά υποκειμενικά κριτήρια. Δεν έχει και την ευθιξία να μεταβάλλει το καθεστώς μισθοδοσίας του. Και το μαύρο χρήμα που απαιτεί και εισπράττει σε διάφορες τελετές; Γνωστή η παροιμία: με τον σταυρό στο χέρι μόνο οι παπάδες έκαναν λεφτά.

    Μου γράφετε ότι πήγατε μόνος (σαν καταδρομέας; ολόκληρο χωριό κανείς δεν σας αντιλήφθηκε;) την επόμενη μέρα της κηδείας στον τάφο του αδερφού μου και κάνατε τρισάγιο. Κακώς. Δεν θα σας το επιτρέπαμε. Ξεπλύνατε τις ενοχές σας και μετά συντάξατε την κατάπτυστη εγκύκλιο σας; Αυτή που με περίσσιο σαδισμό ο παπάς «εκτελεστής» κατόπιν εντολής σας, διάβασε παρουσία της γυναίκας του αδερφού μου, στο μνημόσυνο της μάνας της που είχε πεθάνει δεκαπέντε μέρες πριν. Διαβάστηκε και σε όλες τις ενορίες. Μας χαρακτηρίζατε «υποκριτικό περιβάλλον». Ούτε η τραγικότητα της περίπτωσης δεν ανέστειλε τη βαρβαρότητά σας. Τι «χριστιανικό» σκοπό είχατε; Την επόμενη μέρα ήμασταν όλοι καλύτεροι άνθρωποι και ο κόσμος μας πιο όμορφος;

    Αναγάγατε, λοιπόν, σε κανόνες της εκκλησίας τις προσωπικές σας επιλογές για να καλύψετε την αναλγησία σας, την ανεπάρκειά σας και τον τυχοδιωκτισμό σας.
    Μου γράφετε ότι πληγωθήκατε γιατί από την ευρεία διάδοση της είδησης και του κειμένου που την συνόδευε διασύρθηκε η εκκλησία. Υποκρίνεσθε. Πληγωθήκατε γιατί παπάς και μητροπολίτης εισπράξατε την απoδοκιμασία χιλιάδων ανθρώπων. Λαϊκά, τη ρόμπα που με αλαζονεία προορίζατε για μας, βρεθήκατε να τη φοράτε οι ίδιοι.

    Μου γράφετε ότι δεν χορτάσατε ύπνο στη ζωή σας και ότι δεν έχετε προσωπική περιουσία. Ότι με φιλανθρωπία και ανθρωπισμό τα δώσατε όλα για τους χριστιανούς. Ξέρετε πώς εννοώ εγώ τον ανθρωπισμό; Αν η μάνα σας ζητούσε εμένα, του άθρησκου, στην κηδεία σας να της διαβάσω το Ευαγγέλιο, το Κοράνι, οτιδήποτε, γιατί αυτό απαλύνει τον πόνο της, θα το έκανα. Αυτονόητο για κάθε ευαίσθητο άνθρωπο. Αναλογιζόμενος την τραγικότητα της στιγμής θα έκανα και μία τούμπα στον αέρα, αν αυτό την βοηθούσε. Πόσο μάλλον, θα απέφευγα να την διασύρω και να την ενοχοποιήσω. Ξέρετε τι είπε η θρησκευόμενη μάνα μου όταν έγραφα το πρώτο κείμενο; «Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω, αλλά μην κάνεις κακό στον παπά. Άνθρωπος είναι, έχει και παιδιά». Θα έλεγα ότι φιλανθρωπία και ανθρωπισμό επαγγέλλεστε, ότι χάρις σ’ αυτά επιβιώνετε κι ότι βαθιά μέσα σας, στην ανιερότητα σας, τα προδίδετε.

    Με καλείτε να συναντηθούμε. Όχι. Αποστρέφομαι με πάθος κι εσάς και την Εκκλησία, η οποία εκπροσωπείται από ανθρώπους της ποιότητάς σας. Την ποιότητα που καθορίζει με αυτούς τους όρους, τη σχέση κάθε θρησκευόμενου με τη θρησκεία του, την κοινωνική του, την οικογενειακή του και την ερωτική του ζωή. Αυτή, που εγκλωβίζοντας ανθρώπους μέσα στο τέλμα της, αναπαράγει τον βάρβαρο εαυτό της αναστέλλοντας σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη όλων μας.

    Όχι δεν θα συναντηθούμε. Έχω άλλα σημαντικά να κάνω. Τα παιδιά μου με ρωτούν πού πήγε ο θείος Άγης, αν θα τον ξαναδούν. Η κόρη του ρωτάει αν ο μπαμπάς και η γιαγιά θα έρθουν από τον ουρανό για τις γιορτές. Πρέπει να απαντήσω. Να γεμίσω τα κενά. Να τα προστατεύσω από τις δικές σας απαντήσεις. Να κλείσω με τρυφερότητα και την παραμικρή χαραμάδα. Να μην διεισδύσει η βαρβαρότητά σας στον εύθραυστο κόσμο τους.

    Ο Γιώργος Καράντζαλης είναι έμπορος.

  53. Ο/Η laskaratos λέει:

    Tι θέση έχει πάρει ο μητροπολίτης Σπάρτης, ο υποτιθέμενος Απόστολος του Χριστού, γι’αυτό το αίσχος;

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5139840/se-apergia-800-pakistanoi-ergates-ghs-sth-skala-lakwnias/

    Σε απεργία 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας

    Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας, 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας βρίσκονται στην 5η ημέρα απεργίας στα χωράφια και στα συσκευαστήρια μετά τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιδρομές εναντίον τους.

    Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μετανάστες, αστυνομικοί εισβάλλουν στις κατοικίες τους κάθε Παρασκευή χαράματα, ημέρα πληρωμής, σπάνε πόρτες και τους ξυλοκοπούν.

    Σε συνέντευξη Τύπου χθες, Τρίτη, τέσσερις μετανάστες εργάτες γης από τη Σκάλα μαζί με τον επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ κατήγγειλαν σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων, καθώς και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

    Όπως είπαν, εργάτες μαζί με τις οικογένειές τους ζουν σε σπίτια – «κοτέτσια» έναντι 50 ευρώ το μήνα, ενώ δεν τους επιτρέπεται να κάτσουν στις καφετέριες και στην πλατεία ή να πάνε για μπάνιο στην παραλία.

    Οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι είναι δεκάδες τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων και αστυνομικών επιδρομών στα σπίτια τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μένουν απλήρωτοι.

    Ανοιχτή σύσκεψη της Αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη με Πακιστανούς μετανάστες σήμερα στις 8 το απόγευμα

    αυτόνομη κομμουνιστική παρέμβαση ατόμων στην Σκάλα Λακωνίας

    Ανοιχτή σύσκεψη της Αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη με Πακιστανούς μετανάστες σήμερα στις 8 το απόγευμα

    Posted on Ιουλίου 8, 2014 by furdenkommunismus

    Σήμερα στις 8 το απόγευμα η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη οργανώνει ανοιχτή κουβέντα μαζί με τους Πακιστανούς μετανάστες με θέμα την επόμενη μέρα μετά τις κινητοποιήσεις τους. Θα καταγράψουμε τις εμπειρίες τους με στόχο να τις παρουσιάσουμε σε μια ειδική έκδοση της συλλογικότητας σύντομα. Εκτός άλλων θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα οργάνωσης της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Παντοπωλείο δίπλα στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του Κουρή. Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση από την συνάντηση τις επόμενες μέρες

  54. Ο/Η Kάσυ Διάρη έχω δούλους λέει:

    Eδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορα
    http://www.efsyn.gr/?p=215302

    09/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

    Η Μανωλάδα της Λακωνίας

    ΣΚΑΛΑ – 800 Πακιστανοί εργάτες γης απεργούν για πέμπτη μέρα, διαμαρτυρόμενοι για ρατσιστικές επιδρομές εναντίον τους από την ΕΛ.ΑΣ., για τις άθλιες συνθήκες ζωής και την καθυστέρηση πληρωμών.

    Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

    Από την πορεία των μεταναστών στη Σκάλα

    Την ώρα που δικάζονται οι εκμεταλλευτές και οι μπράβοι για τις δολοφονικές επιθέσεις στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας βρίσκονται στην πέμπτη μέρα απεργίας στα χωράφια και στα συσκευαστήρια, μετά τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιχειρήσεις εναντίον τους. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μετανάστες, αστυνομικοί εισβάλλουν στα σπίτια τους κάθε Παρασκευή χαράματα, ημέρα πληρωμής, σπάνε πόρτες και τους χτυπούν με κλοτσιές, γροθιές και κλομπ. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το θέμα, τέσσερις Πακιστανοί μετανάστες από τη Σκάλα μαζί με τον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, κατήγγειλαν σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων και συμπεριφορών. Μετανάστες εργάτες με οικογένειες, που ζουν τσουβαλιασμένοι σε σπίτια-«κοτέτσια», για τα οποία δίνουν 50 ευρώ νοίκι τον μήνα, αντιμετωπίζουν εκτός από τις αυξανόμενες αστυνομικές επιδρομές, την αυθαιρεσία των εργοδοτών τους και την εχθρική συμπεριφορά μέρους της τοπικής κοινωνίας.

    «Ζουν σε κοτέτσια»

    «Τους απαγορεύουν να κάτσουν στην πλατεία και στις καφετέριες, τους απαγορεύουν να πάνε στην παραλία για μπάνιο, να πάνε σε ένα κουρείο ή να νοικιάσουν σπίτια. Οι ίδιοι που τους αποκαλούν “βρομιάρηδες”, τους αναγκάζουν να ζουν κατά δεκάδες σε κοτέτσια, σε αποθήκες και ερείπια, ενώ ταυτόχρονα τους ζητάνε να πληρώνουν 50 ευρώ τον μήνα νοίκι γι’ αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής», ανέφερε ο Ετζάζ Αχμεντ, που είναι διερμηνέας στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και έχει συνολική εικόνα για τη ζωή των 1.000 και πλέον μεταναστών που ζουν στην περιοχή και προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, αλλά και από το Μπανγκλαντές, το Αφγανιστάν και τις αραβικές χώρες.

    Θύμα ρατσιστικής αστυνομικής βίας έπεσε πριν από τρεις βδομάδες και ο Ναντίμ Ασίφ, ο οποίος είχε ξεχάσει τα χαρτιά και τα κλειδιά του στο σπίτι του όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερις αστυνομικοί με στολή. «Οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε και μου έσπασαν το χέρι», λέει ο Ναντίμ, που ακόμα είναι με επιδέσμους και δυσκολεύεται να δουλέψει. Δεκάδες είναι και τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας. «Οι εταιρείες Αντώνης Κυριακάκος και ΣΙΑ Ο.Ε. και του Γιώργου Μπυράκου χρωστάνε για πάνω από 3 χρόνια μεροκάματα, που ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ, μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές», κατήγγειλε ο Ζετ Αουλα, που μένει από το 1998 στη Σκάλα Λακωνίας.

    «Στη Σκάλα υπάρχει ακόμα μία ρατσιστική Μανωλάδα με την κάλυψη του δημάρχου, της κυβέρνησης και της αστυνομίας», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, που πρωτοστάτησε πριν από 4 χρόνια στη συγκρότηση της Ενωσης Μεταναστών Εργατών στη Σκάλα. Τον Σεπτέμβριο του 2010, μετά από μαζική απεργία των μεταναστών και αντίστοιχη μεγάλη διαδήλωση στην περιοχή, είχε σταματήσει ανάλογη επιχείρηση-σκούπα, όπου οι Αρχές είχαν πετάξει έξω από τα σπίτια τους αυθαίρετα εκατοντάδες μετανάστες.

    Τον Φεβρουάριο του 2011 ομάδα σαράντα περίπου ατόμων επιτέθηκε σε πρόχειρα καταλύματα μεταναστών στους Μολάους και τα Πάκια Λακωνίας.

    Στις 8 Ιουλίου 2013, η Χρυσή Αυγή, παρουσία των βουλευτών Κουκούτση, Μίχου, Λαγού, Κασιδιάρη και Κούζηλου, πραγματοποιούν πορεία «διαμαρτυρίας» για να «απελευθερώσουν», όπως έλεγαν, «τη Σκάλα από τους Ρομά και τους λαθρομετανάστες που κάνουν ληστείες».

    Μαζική συγκέντρωση

    Την προηγούμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξαν οι εργάτες, οργανώθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων απεργών από το Δημαρχείο προς το Αστυνομικό Τμήμα. Οι μετανάστες κατήγγειλαν επωνύμως αστυνομικούς της περιοχής για άσκηση σωματικής βίας και τον δήμαρχο του Δήμου Eυρώτα για ρατσιστική συμπεριφορά. Οι απεργοί ζητούν αξιοπρεπή αντιμετώπιση από όλους και χαρτιά για να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα.

    «H Σκάλα και ο Δήμος Ευρώτα έχουν γίνει τόπος οικονομικού προορισμού των πάσης φύσεως μεταναστών κυρίως αφροασιατικής προέλευσης», λέει ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αντιδήμαρχος Ηλίας Παναγιωτακάκος, ο οποίος παραδέχεται πως «φυσικά υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και ‘’τσαμπουκάς’’ ορισμένων εργοδοτών, που δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Επίσης το “τσουβάλιασμα” ζωής σε τρώγλες επιτείνει το πρόβλημα». Ο αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει ωστόσο υποκινούμενες τις απεργίες, υποστηρίζει πως την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων πρέπει να αναλάβει η Πολιτεία, ενώ θεωρεί κρίσιμο να γίνει απογραφή «παρανόμων» μεταναστών από τον δήμο και όχι από τις δυνάμεις καταστολής.

    Ο κ. Παναγιωτακάκος προτείνει ακόμα και τη φορολόγηση (!) των Πακιστανών μέσω του εργόσημου. Οταν του επισημάναμε πως οι μετανάστες δουλεύοντας χωρίς ωράρια από το πρωί στις 6 μέχρι το βράδυ πληρώνονται με 26 λεπτά για 20-25 κιλά πορτοκάλια, απάντησε πως «αυτά παίρνουν και οι Ελληνες. Η κατάσταση είναι τραγική έτσι και αλλιώς, με τις τιμές να είναι πολύ χαμηλά».

    «Το μαύρο χρήμα»

    «Η μόνη λύση για ανθρώπινη και αξιοπρεπή δουλειά, και όχι για να βγάζουν μαύρο χρήμα από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών γης οι μεγαλοπαραγωγοί, είναι η νομιμοποίηση τώρα των μεταναστών στη Σκάλα Λακωνίας, στη Μανωλάδα και όπου δουλεύουν σαν σκλάβοι μετανάστες εργάτες», απαντά με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

    Aυτή τη στιγμή, τα πορτοκάλια, που είναι η κύρια παραγωγή στον κάμπο της Σκάλας, έχουν μείνει πάνω στα δέντρα, αλλά και αυτά που πωλούνται είναι σε τιμές εξευτελιστικές, 3 με 6 λεπτά το κιλό. Aπλήρωτοι εργάτες και απλήρωτοι αγρότες, την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για τόνωση των εξαγωγών, με την παραγωγή να καταστρέφεται στα χωράφια και τις ζωές των μεταναστών εργατών να καταρρέουν γύρω από αυτά.

    «Αρκετός κόσμος, αν και όχι φανερά, κυρίως έμποροι και ιδιοκτήτες, θέλουν να λυθεί το “πρόβλημα”, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους μετανάστες, ούτε γιατί δεν είναι ρατσιστές, αλλά γιατί δεν έχουν εργατικά χέρια για τα πορτοκάλια», ισχυρίζονται κάποιοι κάτοικοι της περιοχής, μέλη της «Αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη», που κατακρίνουν τη στάση της δημοτικής αρχής και την ηχηρή απουσία ­ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

  55. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.efsyn.gr/?p=215649&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25ce%25b5%25ce%25be%25ce%25ae%25ce%25bd%25cf%2584%25ce%25b1-%25cf%2585%25cf%2580%25ce%25bf%25ce%25b8%25ce%25ad%25cf%2583%25ce%25b5%25ce%25b9%25cf%2582-%25ce%25ba%25ce%25b1%25ce%25af%25ce%25bd%25ce%25b5-%25cf%2584%25ce%25b7-%25cf%2587%25cf%2581%25cf%2585%25cf%2583%25ce%25ae-%25ce%25b1%25cf%2585%25ce%25b3

    10/07/14

    Εξήντα υποθέσεις «καίνε» τη Χρυσή Αυγή
    Η «Εφημερίδα των Συντακτών» συγκέντρωσε και παρουσιάζει εξήντα «ανοιχτές» δικαστικές υποθέσεις από τις 100 και πλέον που σχετίζονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για εγκληματικές πράξεις διαφόρων ειδών, που διαπράχθηκαν από το 2008 μέχρι το 2014 .

    Κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή το ερώτημα αν είναι «δεμένη» η υπόθεση. Η προσχηματική επιχειρηματολογία των υποστηρικτών της θεωρίας Μπαλτάκου έχει δηλητηριάσει ακόμα και καλόπιστους πολίτες, οι οποίοι απλώς έχουν συνηθίσει να είναι δύσπιστοι απέναντι στους κατασταλτικούς και τους δικαστικούς μηχανισμούς.

    Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύει σήμερα τη συντριπτική απάντηση: εξήντα από τις πολύ περισσότερες (πάνω από εκατό) υποθέσεις που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη και σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.

    Ο κατάλογος αυτός είναι πράγματι εντυπωσιακός. Οχι μόνο επειδή αφορά κάθε πτυχή της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, αλλά και επειδή καταγράφει υποθέσεις από όλη την Ελλάδα και αναφέρεται σε πολλών ειδών αδικήματα. Πολλές απ’ αυτές τις υποθέσεις συσχετίστηκαν τώρα τελευταία με τη Χρυσή Αυγή, εφόσον όταν διαπράχθηκαν τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν είχε ξεκινήσει η έρευνα για την εγκληματική οργάνωση.

    *Αναλυτικά οι 60 υποθέσεις, στις σελ. 12-13 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουλίου.

    efsyn.gr

  56. Ο/Η Κάσυ Διάρη, τα τσιγάρα μου λέει:

    Ένας ναζιστής εκπαιδευτής φονιάδων, ο Ηλίας Κασιδιάρης, οδηγείται στην φυλακή

    Ένας ναζιστής εκπαιδευτής φονιάδων, ο Ηλίας Κασιδιάρης, οδηγείται στην φυλακή

    jailgoldendawn /

    Ο εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου της συμμορίας, υπεύθυνος για δεκάδες επιθέσεις φασιστικής και ρατσιστικής βίας, ο “εκπρόσωπος τύπου” της συμμορίας Ηλίας Κασιδιάρης οδηγείται με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα στην φυλακή. Οι συνέπειες στη δράση της οργάνωσης θα είναι μεγάλες και θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε γι’ αυτές. Ας μείνουμε προς το παρόν στο γεγονός ότι για εκατοντάδες θύματα των νεοναζί, σήμερα είναι μια μέρα δικαιοσύνης.

  57. Ο/Η laskaratos λέει:

    Mόνο οι γάμοι από προξενιό πετυχαίνουν, όχι οι γάμοι από έρωτα, που δεν είναι ευλογημένοι!!!

    ένα σχόλιο με αφορμή μια αφίσα της τοπικής εκκλησίας στη Λακωνία

    ένα σχόλιο με αφορμή μια αφίσα της τοπικής εκκλησίας στην Λακωνία

    Posted on Σεπτεμβρίου 1, 2014 by furdenkommunismus

    Στην προσπάθεια να καταγράψουμε την τοπική πραγματικότητα στην Λακωνία κάνουμε ότι μπορούμε να βρούμε όλα τα κακώς κείμενα, είτε για αυτά ευθύνονται οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής μας, είτε αυτά μας έρχονται από την τοπική εξουσία, όποια μορφή και αν παίρνει αυτή, συμπεριλαμβανομένης και της εκκλησιαστικής. Την αφίσα που βλέπεται την αλιεύσαμε από μια χρήστη του facebook και δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος σχολιασμός. Στην Λακωνία τέτοιες αφίσες όπως η συγκεκριμένη είναι μια ζοφερή καθημερινότητα που συνοδεύεται από μια σειρά πράξεις βίας σε όποια/ον δεν εναρμονίζεται με τις επιλογές του όχλου και της εξουσίας. Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η ετεροκανονικότητα, ο καταναγκασμός, ο ρατσισμός, η ομοφοβία αλλά και η ιδεολογική βία που ασκείται από την θρησκεία, συνοδεύεται με την καταστολή ακόμα και της ετερόφυλης ερωτικής επιθυμίας, πάντα στο όνομα της θλιβερής κανονικότητας. Δεν μπαίνουμε καν στο κόπο να γράψουμε ότι εδώ τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι μονάχα ένα μακρινό σενάριο επιστημονικής φαντασίας από έναν επίσης μακρινό αμαρτωλό κόσμο όπου η Λακωνία θα παραμείνει για πάντα «καθαρή» και προστατευμένη.

  58. Ο/Η laskaratos λέει:

    Βιασμός κοριτσιού στα γραφεία της Χ.Α. Σπάρτης

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_53.html

    Σημεία και τέρατα για το εσωτερικό της ναζιστικής οργάνωσης αποκαλύπτονται μέσα από τους διαλόγους Λαγού – Δεβελέκου

    Από ΒΑΘΥ , Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014 | 3:10 π.μ.

    Αν και η αίσθηση δυσοσμία από τον νεοναζιστικό βόθρο ήταν έντονη παρακολουθώντας τα χθεσινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τους τηλεφωνικούς διαλόγους που είχαν ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός με τον οδηγό και εξ απορρήτων του Μιχαλολιάκου Σωτήρη Δεβελέκου, διαβάζοντας την έντυπη έκδοση του «Κυριακάτικου Εθνους» αυτή μετατράπηκε σε τάση για εμετό.

    Η αποκάλυψη της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο στελεχών του ναζιστικού μορφώματος φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 9/9/2013 και πραγματικά είναι συγκλονιστική. Κάποια σημεία της υπάρχουν στο βίντεο που παραθέσαμε απ’ τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.Για να μην «κάψουμε» την αποκάλυψη που κάνουν οι Μαρία Ψαρά και ο Λευτέρης Μπιντέλα, παραθέτουμε μόνο το εισαγωγικό μέρος του δημοσιεύματος:

    ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ που ξεσκεπάζει και βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της ηγεσίας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Eθνος της Κυριακής». Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα από μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου. Ομολογούν μέχρι και βιασμό κοριτσιού στα γραφεία τους στη Σπάρτη που συγκαλύφθηκε, ενώ στρέφουν τα βέλη τους και κατά του κονφερανσιέ Κασιδιάρη και του μ…κα Παππά.

    …………………………

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64073914

  59. Ο/Η laskaratos λέει:

    σύντομο σχόλιο σχετικά με τις αποκαλύψεις για την τοπική οργάνωση των νεοναζί στην Λακωνία.

    σύντομο σχόλιο σχετικά με τις αποκαλύψεις για την τοπική οργάνωση των νεοναζί στην Λακωνία.

    furdenkommunismus / Οκτωβρίου 7, 2014

    Ο Ορφανάκος στην μέση μαζί με τον Ρουπακιά στα γραφεία της τοπικής ΧΑ Σπάρτης

    Κάπως έτσι λοιπόν βγήκαν και τα άπλυτα των φασιστικών βοθρολυμάτων της χα στην περιοχή της Λακωνίας. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Έθνους περιλαμβάνουν την ομολογία του Λαγού ότι ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης συγκάλυψε βιασμό ανήλικου κοριτσιού από μέλος της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Σπάρτης.Ο γραμματέας για τον οποίο μιλάει ο Λαγός είναι ο γνωστός φασίστας της περιοχής Γεώργιος Ορφανάκος. Το πρόσωπο του Ορφανάκου έχει παίξει αρκετές φορές στα τοπικά και μη ΜΜΕ. Μάλιστα στα τοπικά ΜΜΕ με κύριο υπεύθυνο, γνωστό φασιστοκανάλι της περιοχής η φάτσα αυτή έπαιζε σε κάθε κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε την περιοχή, όπως βέβαια και διάφορα άλλα φασισταριά κάθε προέλευσης. Κορυφαίες στιγμές από αυτές τις αποκαλύψεις είναι το βίντεο στο οποίο ο Ρουπακιάς μιλάει στην τοπική της Σπάρτης ως ταμίας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, καθώς και μια εκπομπή του Χαρδαβέλα που γίνετε ντόρος για τις καταχρήσεις των οικονομικών του νεοναζιστικού βόθρου. Βέβαια ο Ορφανάκος δεν μας είναι γνωστός μόνο από τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των εγκλημάτων που έχουν πρωταγωνιστήσει οι ναζίδες στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και από διάφορες άλλες δραστηριότητες των ναζίδων στην περιοχή μας που λίγο είδαν το φως της δημοσιότητας πανελλαδικά. Έχουμε καταγράψει τις κινήσεις των ναζί με πολύ υπομονή τα τελευταία χρόνια είτε αυτοί φορούσαν καμουφλάζ είτε όχι. Δεν ξεχνάμε ότι ο Ορφανάκος ήταν κεντρικός ομιλητής στην Τραπεζοντή εναντίων των Ρομά καλώντας λίγο πολύ τους κατοίκους σε πογκρόμ τον Μάρτιο του 2013. Ούτε ξεχνάμε την φασιστο-συγκέντρωση στην Σκάλα Λακωνίας τον Ιούλιο του 2013 που είχε επίσης το ίδιο πρόταγμα με αυτό στην Τραπεζοντή.

    Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από τον βιασμό της κοπέλας θα επηρεάσουν εκλογικά την χρυσή αυγή στην περιοχή μας, ούτε μας απασχολεί κεντρικά το ζήτημα των ψήφων. Πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει να δούμε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που ήδη μαθαίνουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις καταδικάζουν το γεγονός του βιασμού και πλέον αποτελεί θέμα συζήτησης στα καφενεία. Δεν ξέρουμε όμως αν πρέπει να δίνουμε έστω και λίγο έναν τόνο αισιοδοξίας σε μια περιοχή που η κουλτούρα του βιασμού έχει ανθίσει για περισσότερες από 4 δεκαετίες. Επίσης ξέρουμε πολύ καλά ότι η χρυσή αυγή έχει μαζέψει στο εσωτερικό της ότι πιο καθυστερημένο κατακάθι του πληθυσμού υπάρχει σε αυτόν τον βούρκο και την καθιστά επικίνδυνη, όπου σε συνδυασμό με άλλες τάσεις που εκφράζονται ελεύθερα και δραστηριοποιούνται στην Λακωνία, δεξιάς και «αριστερής» προέλευσης κάνουν την κατάσταση αφόρητη. Γράφοντας από την πάγια θέση μας για τα πράγματα, λέμε για μια ακόμα φορά ότι η ΑΠΕΛ θα σταθεί στο πλευρό όσων σήμερα έχουν μπει στο στόχαστρο του ελληνικού φασισμού και καπιταλιστικής κυριαρχίας. Ξέρουμε καλά ότι ο φασισμός δεν θα συντριβεί από αυτούς που του παρείχαν κάθε βοήθεια στο να οπλιστεί. Ο φασισμός θα συντριβεί μόνο αν συνεχίσουμε στον δρόμο της οικοδόμησης για ισχυρής αντιφασιστικής, κομμουνιστικής εναλλακτικής πρότασης όπου θα συσπειρώσει όλες και όλους αυτούς που πλήττονται από αυτήν την κατάσταση, από τις μειονότητες και τους μετανάστες μέχρι κομμάτια της εργασίας και της επισφάλειας που βρίσκονται μόνιμα σε κρίση και στο στόχαστρο της κοινωνικής πλειοψηφίας και της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Όσο για αυτούς που σήμερα χύνουν ξανά δάκρυα για τον βιασμό της κοπέλας στα γραφεία της ΧΑ, μιλώντας εδώ για τους διάφορους αριστερούς επαγγελματίες ακτιβιστές και τους συνδυασμούς, ομάδες τους κοκ, θα τους θυμίζουμε πάντα της δική τους ευθύνη και συνενοχή στα πράγματα. Θα τους θυμίζουμε ότι αντί να κατεβαίνουν σε απεργίες μεταναστών όπως αυτή του περασμένου Ιουλίου στην Σκάλα Λακωνίας έκαναν φιέστες για τα χημικά των ξένων που μολύνουν τις θάλασσες της πατρίδας, οργάνωναν ημερίδες για την παραβατικότητα των μειονοτήτων, στήριξαν με τις δυνάμεις τους την επανεκλογή ενός φασίστα δήμαρχου, πρωταγωνίστησαν πανελλαδικά σε αντισημιτικές εκδηλώσεις. Θα επιμείνουμε λοιπόν να γράφουμε ότι ο φασισμός δεν είναι μια απλά μια οργανωμένη συμμορία που ήρθε μαζί με την κρίση του καπιταλισμού, αλλά μια διάχυτη κοινωνική κατάσταση που είναι και διαταξική και διαχρονική. Όσοι λοιπόν σήμερα δεν βάζουν στον στόχο την εθνική συγκρότηση και ελληνική ιδεολογία δεν μπορούν παρά να είναι κομμάτι του εθνικού σώματος και κορμού, να είναι δηλαδή συνένοχοι.

    Οργή για τον βιασμό στα γραφεία της Τ.Ο Σπάρτης, οργή για κάθε φασισμό και ρατσισμό. Δεν ξεχνάμε. Ούτε ένα βήμα πίσω, οργάνωση, θεωρία, πράξη.

    • Ο/Η Κάσυ Διάρη, Σπαρτοιατωπούλα χωρέφτρυα λέει:

      Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί, καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ

      Ο Ορφανάκος όμως είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τα ΜΜΕ. Το πρωην μέλος της Χρυσής Αυγής Γρηγορία Στραβοκέφαλου, υποψήφια βουλευτής στη Λακωνία, κατήγγειλε σε εκπομπή του Χαρδαβέλα ότι στα γραφεία της Χ.Α. Σπάρτης έφταναν από χρηματοδότες μεγάλα ποσά, τα οποία στη συνέχεια εξαφανίζονταν. Υπεύθυνος διαχείρισης όλων των χρημάτων ήταν ο Ορφανάκος, σύμφωνα με την Στραβοκέφαλου (ακούστε από 29:00 και μετά).

      Στην εκπομπή παρενέβη ο Κασιδιάρης για να καλύψει τον Ορφανάκο, δηλώνοντας ότι η Στραβοκέφαλου δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, το οποίο βέβαια ειναι ψευδές αφού το όνομα της περιλαμβάνεται στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών, όπως ανακηρύχτηκαν από το Πρωτοδικείο.

      Η Στραβοκέφαλου κατήγγειλε ακόμα ότι μέλη της τοπικής (μαζί και με ανήλικα παιδιά) κυκλοφορούσαν με ξύλινα λοσταρια και επιδείκνυαν “αυταρχική συμπεριφορά”, αρνούμενη να πει περισσότερα. Η τοπική της Σπάρτης έχει πρωταγωνιστήσει σε “κινητοποιήσεις” εναντίον Ρομά, με τον Ορφανάκο να δίνει τον τόνο ενάντια στους “γύφτους” και την “εγκληματικότητα”. Όταν όμως η εγκληματικότητα εκδηλώθηκε μέσα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης με την απεχθή μορφή ενός βιασμού μιας ανήλικης κοπέλας, ο Ορφανάκος όχι μόνο δεν την τιμώρησε αλλά έσπευσε να την επικροτήσει. Και η καταγγελία αυτή δεν γίνεται από κάποια αντιφασιστική συλλογικότητα ή γυναικεία οργάνωση, αλλά από τον ίδιο τον βουλευτη Πειραιά και εξ απορρήτων του “αρχηγού” Γιάννη Λαγό.

  60. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_51.html

    Ο «Περίανδρος» «καίει» Μιχαλολιάκο – Παναγιώταρο (Βίντεο)

    Από ΒΑΘΥ , Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014 | 9:22 μ.μ.

    Βασισμένο στο ρεπορτάζ του σημερινού «Εθνους» το οποίο αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες του άλλοτε Νο2 της Χρυσής Αυγής, Αν Ανδρουτσόπουλου, είναι το βίντεο που παραθέτουμε απ’ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

    Πέρα απ’ τα γνωστά που έχουμε διαβάσει, ότι δηλαδή ο «Περίανδρος», ηγούμενος τάγματος εφόδου της ναζιστικής συμμορίας με εντολή του Μιχαλολιάκου και την συμμετοχή Παναγιώταρου προέβει στην δολοφονική επίθεση εναντίον του Δ. Κουσουρή και άλλων αντιφασιστών, στο βίντεο παρακολουθούμε και την στενή σχέση που είχαν Ανδρουτσόπουλος-Μιχαλολιάκος.

    Επίσης στο βίντεο ακούμε το θύμα της επίθεσης Δ. Κουσουρή να περιγράφει την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, καθώς και τα όσα επακολούθησαν στο εσωτερικό του ναζιστικού μορφώματος όταν ο Ανδρουτσόπουλος βρέθηκε στο σκαμνί του κατηγορουμένου για να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

  61. Ο/Η Antifa Σπάρτης λέει:

    Γιώργος Ορφανάκος Χρυσή Αυγή Σπάρτης

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63933903&mmid=28684631#videotop

    «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»

    Ρατσιστικό ντελίριο κατά των Ρομά από τη Χρυσή Αυγή

    Πιστή στα φρικώδη προστάγματα της ναζιστικής ιδεολογίας, η Χρυσή Αυγή έθεσε από τα πρώτα βήματά της στο στόχαστρο τους Ρομά. Ενας λαός που κουβαλά στο αίμα του σκηνές εξευτελισμού, βασανιστηρίων, αλλά και εξόντωσης ολόκληρων πληθυσμών στα κολαστήρια του Γ’ Ράιχ, γίνεται σήμερα στόχος στις γειτονιές της Ελλάδας

    Με κινητήρια δύναμη το ρατσιστικό μίσος, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν επιζητούν την πάταξη της εγκληματικότητας και την ομαλή ένταξη των Τσιγγάνων στην ελληνική κοινωνία. Επιδιώκουν τον βίαιο αποκλεισμό τους. Είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις τους απέναντι σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στον εξανθρωπισμό των συνθηκών ζωής των Ρομά: «Γυφτοδήμαρχο» αποκαλούσε τον Ιούλιο του 2013 η Χρυσή Αυγή Σπάρτης τον δήμαρχο Ευρώτα Λακωνίας Γιάννη Γρυπιώτη επειδή δεν συμμεριζόταν τις μεθοδεύσεις τους.

    Ο υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ Γ. Ορφανάκος

    «Απ΄τους προγόνους μας γύφτους τους μάθαμε, γύφτοι είναι…»
    βίντεο

  62. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2014/11/blog-post_24.html
    Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

    Εκπαραθυρώθηκε ο Ορφανάκος από υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Σπάρτης

    Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τα εγκαίνια των νέων γραφείων της στη Σπάρτη. Χρειάστηκε μάλιστα να κάνει πανελλαδική κινητοποίηση προκειμένου να “γεμίσει” τον χώρο με 40 ανθρώπους. Όπως λέει το σάιτ της συμμορίας: “Δυναμικό παρόν έδωσαν δεκάδες στελέχη, εκλεγμένοι εκπρόσωποι με την «Ελληνική Αυγή», κλιμάκιο Συναγωνιστών από τα γραφεία της Δυτικής Αττικής, καθώς και οι Συναγωνιστές Μιχάλης Γιαννόγκωνας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αλέκος Παναγόπουλος”. Παρούσα ήταν ακόμα η “Προσωρινή Διοίκηση” της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ο Ματθαιόπουλος και ο Επιτήδειος.

    Γιατί όμως χρειάστηκε μια τέτοια πανελλαδική κινητοποίηση για τα εγκαίνια των νέων γραφείων; Και γιατί αλήθεια έκλεισαν τα παλιά; Η Τοπική της Σπάρτης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα ΜΜΕ. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για πογκρόμ κατά των ΡΟΜΑ τα οποία υποδαύλισε η οργάνωση, αλλά και για οικονομικές ατασθαλίες στην τοπική από μέλη που αποχώρησαν.

    Διαβάστε εδώ: Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί, καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ.

    Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί, καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ

    Από όλες τις αποκαλύψεις που γίνανε όμως για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, αυτή που περισσότερο κλόνισε ακόμα και πρωτύτερα πιστούς της ψηφοφόρους ήταν οι καταγγελίες από το στόμα του ίδιου του Λαγού για τον βιασμό 13χρονης κοπέλας από μέλος της ΧΑ στα γραφεία της στη Σπάρτη. Σε συνομιλία του Γιάννη Λαγού με τον Σωτήρη Δεβελέκο ακούστηκαν λοιπόν τα εξής για τον Ορφανάκο:
    (………)

    Η είδηση αυτή όχι μόνο έσπασε ψηφοφόρους από την οργάνωση, αλλά την εξανάγκασε σε κινήσεις ξεπλύματος της δημόσιας εικόνας της, όπως συνηθίζει πάντα μετά την αποκάλυψη της ποινικής της δράσης. Έτσι, καταρχάς η τοπική διέκοψε μετά την καταγγελία για το βιασμό κάθε δραστηριότητα και στη συνέχεια έφυγε άρον άρον από τα παλιά γραφεία της. Επίσης, η Κεντρική Διοίκηση σε μια εμφανή προσπάθεια κουκουλώματος “εξαφάνισε” τον παλιό υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης Γ. Ορφανάκο που έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος της συγκάλυψης του καταγγελλόμενου βιασμού. Και τέλος, η οργάνωση νοίκιασε νέα γραφεία και διόρισε καινούργιο υπεύθυνο της τοπικής τον Χρήστο Κατράκη.

    Η Χρυσή Αυγή ελπίζει ότι με τις αλλαγές αυτές θα “ξεχαστούν” οι καταγγελίες για τον βιασμό της 13χρονης και ότι η τοπική οργάνωση θα κάνει μια νέα αρχή. Αυτό που μένει ακόμα να ξεκαθαριστεί είναι τι θα κάνουν οι τοπικές αρχές. Αλήθεια, δεν θα λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτή την εστία ανομίας και εγκληματικότητας που στήθηκε στο κέντρο της Λακωνίας, όχι σε κάποιον καταυλισμό “γύφτων” όπως θα έλεγε ο Ορφανάκος, αλλά στα γραφεία του υποτιθέμενα “νόμιμου πολιτικού κόμματος”;

  63. Ο/Η Kάσυ Διάρη, τα χάπια μου λέει:

    Koύγιας: Συγκεκριμένος πολιτικός χώρος διακινεί τα αναβολικά.
    H Aστυνομία ίσως έκανε τα στραβά μάτια.

  64. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231380284#ref=newsroombox

    26 Ιαν. 2015, 08:00

    Η γεωγραφία της ψήφου

    Χρυσή Αυγή: Διψήφια στη Λακωνία

  65. Ο/Η Red λέει:

    Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Νισάφι Σπάρτης

    http://nisafispartis.espivblogs.net/2015/02/06/%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%ce%b3%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd/

    Βιβλιοπωλείο εκδοτικών εγχειρημάτων “ανατρεπτικού” περιεχομένου

    Καταχωρήθηκε στις 02/06/2015 από τον/την nisafispartis

    rigmaΘέλοντας να στηρίξουμε αυτοδιαχειριζόμενα εκδοτικά εγχειρήματα “ανατρεπτικού” περιεχομένου, έχουμε στη διάθεσή μας και διακινούμε χέρι-χέρι τα βιβλία που θα δείτε στον κατάλογο:

    http://nisafispartis.espivblogs.net/2015/01/28/%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-2-%cf%86%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b9-%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%af/

    Δευτέρα 2 Φλεβάρη: Παλληκάρι – Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου

    Καταχωρήθηκε στις 01/28/2015 από τον/την nisafispartis

    tikas_afisa_blog

    Τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη θα γίνει προβολή του Ντοκιμαντέρ Παλληκάρι – Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές Νίκο Βεντούρα και Λαμπρινή Χ.Θωμά.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο Εργ.Κέντρο Σπάρτης, στην οδό Αγ. Νίκωνος – 124.

    για το ντοκιμαντέρ: http://www.palikari.org/

  66. Ο/Η Παρασκευάς Λ. λέει:

    http://unfollow.com.gr/print/from-issue/7828-ekklisiaxa

    Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, η Εκκλησία και η Χρυσή Αυγή

    Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

    UNFOLLOW

    Διαβάστε στο UNFOLLOW που κυκλοφορεί: «Η είδηση ότι η Χρυσή Αυγή είχε σχέσεις με επιφανείς μητροπολίτες δεν προκαλεί έκπληξη. Κι αυτό όχι μόνο επειδή «αποχουντοποίηση» στην Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό, με αποτέλεσμα οι πεποιθήσεις πολλών λειτουργών της να ταυτίζονται με αυτές των φασιστικών μορφωμάτων, αλλά και επειδή η ίδια η δράση της ως «προκεχωρημένου φυλακίου του ελληνισμού» ευνοεί τη σύνδεση με την ακροδεξιά.

    Το τελευταίο επεισόδιο στο κακογυρισμένο σήριαλ «Χρυσή Αυγή» ήταν το βίντεο που διέρρευσε από τη δικογραφία, με τον κατηγορούμενο Νίκο Μιχαλολιάκο να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε προνομιακές σχέσεις του κόμματός του με συγκεκριμένους Μητροπολίτες. Μάλιστα έγιναν μια σειρά από σχόλια που δείχνουν η σχέση δεν περιορίζεται στην απλή συμπάθεια, αλλά ενέχει πολλά και χρήσιμα ανταλλάγματα: χρήματα, ψήφους, υλική και πολιτική στήριξη. Οι Μητροπολίτες που «παρέλασαν» στο λόγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ήταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄.

    Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα ακούγοντας την είδηση. Άλλωστε, η Εκκλησία της Ελλάδας δεν έχει επιδείξει τα αντανακλαστικά, ή για να είμαστε πιο ακριβείς: το δημοκρατικό φρόνημα που θα περίμενε κανείς, καταδικάζοντας απερίφραστα τη Χρυσή Αυγή μέσα από κάποια συνοδική απόφαση, όπως πολλοί περίμεναν, την ίδια ώρα που συζητά για μύρια όσα ζητήματα, όπως την απερίφραστη καταδίκη του συμφώνου συμβίωσης. Είναι αλήθεια, επίσης, ότι η κοινή γνώμη θεωρεί την Εκκλησία ένα θεσμό συντηρητικό στον οποίο ταιριάζουν απόψεις εθνικιστικού χαρακτήρα. Όμως αυτό είναι το πρώτο επίπεδο ανάγνωσης. Στην πραγματικότητα, το ζήτημα του εθνικισμού είναι πολύ πιο βαθύ και αγγίζει τον ίδιο το θεσμό της Εκκλησίας στην Ελλάδα, όντας συνυφασμένος με τον τρόπο συγκρότησής του τα τελευταία πενήντα και πλέον χρόνια.»

    Στο UNFOLLOW 25 κάνουμε μια αναδρομή από την εποχή της «Αριστίνδην Συνόδου» της Χούντας και την κραταιά οργάνωση «Παναγία η Χρυσοπηγή» ως την κηδεία του Ντερτιλή και την υπεράσπιση της «ελληνορθοδοξίας» απέναντι στις «επιβουλές των ξένων δυνάμεων», αναζητώντας τους ιδεολογικούς και πολιτικούς δεσμούς της Εκκλησίας με την ακροδεξιά, εξηγώντας γιατί σε πολλά θέματα η Εκκλησία σιωπά – κι ως γνωστόν, η σιωπή είναι χρυσός…

    Διαβάστε στο UNFOLLOW που κυκλοφορεί: «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, η Εκκλησία και η Χρυσή Αυγή», άρθρο του Νίκου Κραουνάκη

  67. Ο/Η Κάποιος λέει:

  68. Παράθεμα: Παρέμβαση της ΑΠΕΛ για την πολιτική συγκυρία. | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

  69. Ο/Η Gothic λέει:

    http://www.molaoi.net/metropoliths.html

    ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

    Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Σπηλιώτης, γεννήθηκε

    Δ. Προεδρεύει στά εξής ιδρύματα:
    1. Γηροκομείο σπάρτης

  70. Ο/Η Κάσυ Διάρη, θεούσα λέει:

    Όταν οι θύτες γιορτάζουν την 21η Απριλίου (για την χουντοσύναξη στην Σκάλα Λακωνίας)


    Όταν οι θύτες γιορτάζουν την 21η Απριλίου (για την χουντοσύναξη στην Σκάλα Λακωνίας)

    furdenkommunismus

    Η φασιστική παρέλαση μέσω εκδηλώσεων συνεχίζεται σε αμείωτη κλίμακα στην Σκάλα Λακωνίας και ευρύτερα.
    makeleio.gr/?p=598358

    22|04|2016 15:50
    /Makelarisa

    Mε κλαρίνα και χορούς γιόρτασαν την 21η Απριλίου στη Λακωνία και την Ελλάδα! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

  71. Ο/Η laskaratos λέει:

    Τι Πανεπιστήμιο είναι αυτό;
    Έχει Σχολή Διαλογισμού;

    http://www.theo.auth.gr/el/node/1445

    Ημερίδα «Νοερά Προσευχή & σύγχρονες επιχειρήσεις»

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Θέμα: «Διοργάνωση επιστημονικής Ημερίδας με θέμα η Νοερά Προσευχή ως
    οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και
    οργανισμούς.»

    To Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του
    Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας
    και Σπάρτης, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα «Η Νοερά Προσευχή ως
    οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς»,
    τη Δευτέρα στις 16 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:00, στο αμφιθέατρο της Σχολής
    Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη
    Σπάρτη. Σκοπός της ημερίδας αποτελεί η προσέγγιση της έννοιας και της μεθόδου –
    τεχνικής της Νοεράς Προσευχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδρασή της και στα οφέλη
    της στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς (στελέχη του ιδιωτικού, δημόσιου, μη
    κερδοσκοπικού τομέα). Επίσης η συσχέτιση της Νοεράς Προσευχής με την
    αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων.

    • Ο/Η Po λέει:

      Απίστευτο!
      στη χώρα όπου ο Σώρρας είναι τρισεκατομμυριούχος και ο Τσίπρας αριστερός, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει..

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Το διαβάζω ξανά και ξανά και δεν θέλω να το πιστέψω. Εν έτει 2017, το πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης διοργανώνει.. Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Αμπρα κατάμπρα». Ακόμα και αν το δούμε την προσευχή από την σκοπιά του διαλογισμού, για εξασφάλιση της φυσικής και πνευματικής υγείας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, μία φιλοσοφική προσέγγιση προερχόμενη από την Απω Ανατολή, πάλι πρόκειται για αφελούς προσπάθειας, δεδομένου ότι υγεία των εργαζομένων εξασφαλίζει ελάχιστα την επιτυχία των επιχειρήσεων, εφόσον είναι γνωστό ότι υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την πορεία μιάς επιχείρησης. Είναι δε ευρέως γνωστό ότι η Ορθοδοξία καταδικάζει τον διαλογισμό και την γιόγκα, ως ξενόφερτες αντιλήψεις, που είναι ξένες προς την Ορθοδοξία και την πνευματικότητα της (ωχ!).
      Είναι σαφές, ότι μιλάμε για την κλασική χριστιανική προσευχή, η οποία υποτίθεται μέσω της μεταφυσικής επίκλησης του Θεού και μπλα μπλα, θα έχει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.. Πολύ ενδιαφέρον! Λέτε έτσι να βγούμε, από τα μνημόνια; Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί δεν δουλεύει καλά το δημόσιο; Είναι προφανής η λύση. Οχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί στα σχολεία η προσευχή, αλλά να επεκταθεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και σύντομα θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, οι δε Ευρωπαίοι επιχειρηματίες θα τρώνε την σκόνη μας. Καμία από τις δύο πλευρές, δεν πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες. Στόχος η συνεχής αποβλάκωση και οι Ρωμιοί, να παραμείνουν ρωμιοί, να δουλεύουν, να δανείζονται χρήματα και να φορολογούνται άγρια για να πληρώνουν την μαύρη μαγεία και τους εκπροσώπους της και αυτό εσαεί.
      Όλα αυτά, γίνονται με την συνεργασία της εκκλησίας και της επιστήμης. «Ο Χίτλερ με το θύμα αγκαλιά»..

  72. Ο/Η Εζεκίας λέει:

    https://politis.com.cy/article/mixaloliakos-arxiepiskopos-kai-i-akoma-boubi-politeia

    Το πιο κάτω κείμενο γράφτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και δημοσιεύτηκε στο http://www.politisnews.eu. Τίποτα δεν άλλαξε έκτοτε. Όχι ότι περίμενα κάτι άλλο. Το βάζω ξανά στο χαρτί σήμερα. Για να δούμε εάν, τώρα, κάποιος από αυτούς στους οποίους απευθύνεται θα δείξει λίγη τσίπα.

    Πηγή: https://politis.com.cy/article/mixaloliakos-arxiepiskopos-kai-i-akoma-boubi-politeia

    Ελπίζω, και το λέω ειλικρινά, να μην δούμε και τον Κύπρου Χρυσόστομο Β? να εξευτελίζεται όπως ξεφτιλίστηκε ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος. Για όσους έχασαν το θέαμα, ο Σπάρτης έκανε απόψε παρέμβαση στο δελτίο του MEGA Ελλάδος προκειμένου να «σχολιάσει» τα όσα αποκαλύφθηκαν μέσα από το υλικό το οποίο ο πανίβλακας κιόλας -όπως φαίνεται- προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε σβήσει από τον υπολογιστή του. Νομίζοντας ότι έτσι θα χάνονταν.
     
     
    Υλικό με βίντεο, ανάμεσα σε άλλα, του ιδίου του Μιχαλολιάκου να εκθειάζει τη στήριξη ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Χρυσή Αυγή – από πληρωμές ενοικίων γραφείων της μέχρι συλλογή ψήφων γερόντων. Αλλά και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τον οποίον λέει ότι βοήθησε την οργάνωση «με όλες του τις δυνάμεις».
     
     
    Αντί σχολίου, ο… λεβέντης -κατά τον Μιχαλολιάκο- Σπάρτης, είπε ότι θλίβεται η ψυχή του. Αλλά όταν ερωτήθηκε εάν θεωρεί σωστό το να στηρίζει η Εκκλησία αυτήν τη συμμορία, είπε πως δεν θα ήθελε να απαντήσει. Μόνο θλίψη ψυχής.

    Πηγή: https://politis.com.cy/article/mixaloliakos-arxiepiskopos-kai-i-akoma-boubi-politeia

  73. Παράθεμα: Η συλλογική επικράτηση της λήθης και η προσβολή της μνήμης είναι κάθε φορά μια επονείδιστη επανάληψη του εγκλήματος | αυτόνομη πρωτοβουλία

  74. Παράθεμα: Η συλλογική επικράτηση της λήθης και η προσβολή της μνήμης είναι κάθε φορά μια επονείδιστη επανάληψη του εγκλήματος – Shades magazine

  75. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.efsyn.gr/arthro/oi-trampoykismoi-tis-hrysis-aygis-sti-lakonia-sto-epikentro

    Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία στο επίκεντρο

    «Θίγονταν συμφέροντα των συμπολιτών τους» ανέφερε ο μάρτυρας | EUROKINISSI
    26.05.2017

    Συντάκτης: Μαρία Δήμα

    Με την κατάθεση του Ιωάννη Γρυπιώτη, δημάρχου του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας, ο οποίος το 2013 είχε δεχθεί τα πυρά των χρυσαυγιτών, για το ανθρώπινο πρόσωπο που επιδείκνυε απέναντι στους Ρομά και τους μετανάστες, συνεχίστηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

    Ο μάρτυρας που από το 2006 εκλέγεται δήμαρχος στον εν λόγω Δήμο, αναφέρθηκε σε επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τη βελτίωση και νομιμοποίηση στον εργασιακό χώρο των Ρομά και των μεταναστών, στη διάρκεια της οποίας εισέβαλαν περίπου 25 χρυσαυγίτες και αφαίρεσαν το λόγο από μία δημοτική σύμβουλο, η οποία ταυτιζόταν με αυτές τις ευπαθείς ομάδες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο μάρτυρας στο δικαστήριο η περιοχή έχει 3000 κατοίκους, από τους οποίους οι 800 μετανάστες και οι 200 Ρομά.

    Πρόεδρος: Στη διάρκεια συνεδριάσεως είπατε είχε έρθει ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης. Ελέχθη κάτι;

    Μάρτυρας: Όχι, ο διάλογος αφορούσε τις κατηγορίες των Ρομά έλεγε ότι είναι γύφτοι. Η θέση του είναι ότι θα έπρεπε να αποβάλουμε τους Ρομά από την περιοχή γιατί μας ρώτησε τι έχουμε κάνει για την προστασία των πολιτών. Στο ζήτημα των συμπολιτών για την εκμετάλλευση των Ρομά και των μεταναστών, το δέχτηκε ότι δε γίνεται να εκμεταλλεύονται το εργατικό δυναμικό.

    Εισαγγελέας: Οι Ρομά που είναι εγκατεστημένοι εκεί, αυτοί είναι Έλληνες πολίτες;

    Γρυπάρης: Είναι Έλληνες πολίτες, Καραγκούνη, Καραγιάννη και Βασιλείου.

    Εισαγγελέας: Είναι δημότες άρα. Οι προσλήψεις γίνονται με διαφάνεια;

    Μάρτυρας: Ναι, φυσικά.

    Εισαγγελέας: Αυτό που ελέχθη οι «καλές δουλειές γίνονται το βράδυ»;

    Μάρτυρας: Ότι θέλουν φαντάζομαι να γκρεμίσουν τα κτίσματα των Ρομά;

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο στο Δήμο Ευρώτα οι εντάσεις που υπήρξαν το 2013 είχαν ως πραγματική αιτία, όχι τα κρούσματα ελονοσίας αλλά το γεγονός ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είχε λάβει οχλήσεις για τους μετανάστες και τους Ρομά. «Στη Σκάλα υπάρχει έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής και ήθελε η ηγεσία τους να δημιουργήσει το υποστηρικτικό σθένος και… αυτό.

    Τάκης Σαπουντζάκης: Ρομά και μετανάστες ξεπερνάνε τα 1.000 άτομα. Αυτός ο αριθμός ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου;

    Μάρτυρας: Βεβαίως, δουλεύουν όλοι αφού δεν πάνε οι Έλληνες να δουλέψουν.

    Τάκης Σαπουντζάκης: Οι Ρομά;

    Μάρτυρας: Οι Ρομά πάρα πολλά χρόνια. Είναι τμήμα της Σκάλας.

    Τάκης Σαπουντζάκης: Άρα η πρόταση του Κουκούτση να τους γκρεμίσουν [τα σπίτια] ήταν δίκαιη;

    Μάρτυρας: Όχι βέβαια. Εμείς ζητούσαμε να υπάρξει ο Νόμος που θα επέτρεπε να δουλέψουν νόμιμα οι Ρομά και οι μετανάστες. Χρειάζεται η εργασία τους.

    Άγγελος Βρεττός: Είπατε ότι η θέση σας απέναντι στους μετανάστες και τους Ρομά [είναι] ότι είναι ευαίσθητες [ομάδες] και χρήζουν προστασίας. Και αυτό ενοχλούσε σφόδρα την οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Γιατί;

    Μάρτυρας: Θίγονταν συμφέροντα των τοπικών συμπολιτών τους.

    Ακόμα ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή το Καλοκαίρι του 2013 στη περιοχή, στην οποία είχαν έρθει οπαδοί τους με πούλμαν και από άλλες περιοχές, ενώ συμμετείχαν και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Δημήτρης Κουκούτσης, «εκεί με έβριζαν ως γυφτοδήμαρχο για την πολιτική που εφάρμοζα για τους Ρομά και τους μετανάστες…».

    Ακολούθησε η κατάθεση του Ζαμπέλη Δημήτρη, μέλους του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής για την επίθεση που δέχθηκε το Φλεβάρη του 2013 από χρυσαυγίτες στην παλιά Φώκια επειδή άκουγε εργατικά τραγούδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
    «Χτυπούσαν Πακιστανούς με λοστούς και τέιζερ»
    «Κοινοί εγκληματίες που υμνούν ολημερίς τον Χίτλερ»
    Υπεράσπιση: «Απεταξάμην τον Πλωμαρίτη»

  76. Παράθεμα: Ο μητροπολίτης Σπάρτης και η Χρυσή Αυγή σε νέες περιπέτειες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  77. Παράθεμα: Ο μητροπολίτης Σπάρτης και η Χρυσή Αυγή σε νέες περιπέτειες | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

  78. Παράθεμα: Απάντηση στην αντίδραση του δικηγόρου Γιάννη Ραχιώτη κατά του συνεδρίου στη Σπάρτη, για την αρχαία φιλία της με τους Εβραίους.

  79. Παράθεμα: Απάντηση στην αντίδραση του δικηγόρου Γιάννη Ραχιώτη κατά του συνεδρίου στη Σπάρτη, για την αρχαία φιλία της με τους Εβραίους. | αυτόνομη πρ

  80. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: «Οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας πίσω από την λαθρομετανάστευση»

    Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: «Οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας πίσω από την λαθρομετανάστευση»

    Μια έμμεση και αστήρικτη προτροπή σε μίσος και βία, που θα έπρεπε να έχει επισύρει το εισαγγελικό ενδιαφέρον.

    November 2, 2018


    ………………………

    Από την ιστοσελίδα της Χ.Α. παραθέτω το κείμενο μεταφοράς της συνέντευξης του δεσπότη και το ίδιο το βίντεο, επί το ακριβέστερο:
    xryshaygh.com/enimerosi/view/mhtropoliths-sparths-eustathios-organwmeno-schedio-alloiwshs-tou-plhthusmou#ixzz5UdKkKj5f
    «Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: Οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας πίσω από την λαθρομετανάστευση–ΒΙΝΤΕΟ».

    Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016–16:15. «Τέλος, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης αναφέρεται και στο προσφυγικό παρουσιάζοντας τη δική του εκτίμηση για το θέμα. Δεν πρόκειται, λέει, τόσο για θύματα πολέμου που φτάνουν εδώ διωκόμενοι και φοβούμενοι μην πεθάνουν στην πατρίδα τους, αλλά για όργανα ενός σχεδίου αλλοίωσης του Ευρωπαϊκού πληθυσμού αρχής γενομένης από τον Ελληνικό. “Οι Ευρωπαίοι δεν μας αγαπούν”, συνεχίζει. Η Ελλάδα είναι από το Θεό φτιαγμένη να δίνει τα φώτα γι’ αυτό θέλουν να τη σβήσουν, καταλήγει»
    …………………

    Προχωρεί όμως ακόμη παραπέρα ο δεσπότης, στοχοποιώντας όλους τους Ευρωπαίους (προφανώς της άθεης ή καθολικής και προτεσταντικής Δύσης): «Οι Ευρωπαίοι δεν μας αγαπούν» λέει και καταλήγει με μια προφανέστατη εθνικιστική γελοιότητα και με μια συκοφαντία: «Η Ελλάδα είναι από το Θεό φτιαγμένη να δίνει τα φώτα γι’ αυτό θέλουν να τη σβήσουν». Βεβαίως η Χ.Α. έχει κάνει τις γνωστές λαθροχειρίες της πάνω στο κείμενο του βίντεο, κόβοντας στη γραπτή απόδοσή του, ένα ηπιότερο «φαίνεται πως», από τον ισχυρισμό του θεόθεν προορισμού και αλλοιώνοντας το σβήσιμο των ελληνικών φώτων σε σβήσιμο της ίδιας της χώρας. Βεβαίως ο δεσπότης δεν έχει διαμαρτυρηθεί, άλλωστε το μήνυμα παραμένει το ίδιο. Ανωτερότητα της χώρας και επιβουλή εναντίον της.

    Το τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τη Ιατρική της Δύσης, το δείχνουν οι δεσποτάδες της που τρέχουν τρομοκρατημένοι από την απειλή του μεταθανάτιου Παραδείσου (Χουντόδουλος, Λαρίσης Ιγνάτιος των διαβόητων παγκαριών των Τεμπών), για μεταμόσχευση συκωτιού στις ΗΠΑ. Μια ενέργεια που θρησκευτικά απαγορεύουν στους πιστούς, αν και έτσι κι αλλιώς είναι πρακτικά-τεράστια η δυσκολία εύρεσης δότη, αν ο Έλληνας ασθενής δεν είναι μητροπολίτης και οικονομικά ασύμφορη. Το τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τα φώτα των Επιστημών, της Δύσης, χωρίς το Ναυαρίνο, χωρίς τη φιλοξενία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλκήνων μεταναστών και σπουδαστών, μπορεί επίσης ο καθένας να το αντιληφθεί. Όσο για το δεύτερο κήρυγμα μίσους πως οι Ευρωπαίοι «θέλουν να σβήσουν» τα φώτα της, εδώ έχουμε μια καθ’ έξιν παραγωγή συνωμοσιολογικών κινδυνολογιών, που επιφέρουν φόβο και μίσος στους πιστούς. Αφήνω τελευταία την συκοφαντία του δεσπότη κατά του ίδιου του θεού του, που τον εμφανίζει μεροληπτικό και άδικο πατέρα, που δεν αγαπάει το ίδιο όλα τα παιδιά του. Προτιμά το Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο από τον Παστέρ και από τον Φλέμινγκ.

    Ο δεσπότης της Σπάρτης, μπορεί και προκαλεί κάθε τίμιο και λογικό πολίτη διότι έχει την πολιτική κάλυψη όλων των κομμάτων. Για να μην αναφερθώ στα υπόλοιπα κόμματα, η Λακωνία έχει αναδείξει τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Αραχωβίτη και βουλευτίνα Αθήνας συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ που κατάγεται από την περιοχή. Και οι δυο όχι μόνο σωπαίνουν, αλλά έχουν άριστες δημόσιες σχέσεις μαζί του. Ο κόσμος της Αριστεράς ή ότι έχει απομείνει από αυτόν και από την αριστερή του συνείδηση, ας τους κρίνει.
    ………………………..

  81. Παράθεμα: Για αυτά τα γεννημένα παιδιά τι έκανε η Εκκλησία; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  82. Παράθεμα: H κα Σακοράφα τιμά μητροπολίτη που έχει καταγγελθεί για βοήθεια προς τη Χ.Α. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  83. Ο/Η Spartan λέει:

    {συνεργαζόταν και με την τοπική Ιερά Μητρόπολη}

    https://www.reader.gr/koinonia/425953/patisia-aytos-einai-o-paroysiastis-poy-synelifthi-gia-pornografia-kai-genetisies

    09/09/2022 19:20

    Πατήσια: Αυτός είναι ο παρουσιαστής που συνελήφθη για πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

    Συνελήφθη 62χρονος άντρας στα Πατήσια, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

    Πρόκειται για συνταξιούχο εκπαιδευτικό που ήταν και γνωστή τηλεπερσόνα στη Σπάρτη, ο οποίος αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές της Καλαμάτας, μετά από καταγγελία 22χρονης.

    Ο άνδρας φέρεται να είχε αποπλανήσει τρεις ανήλικες αδερφές και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος παρουσίαζε εκπομπή σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου και είχε δική του εκπομπή στο YouTube, στην οποία έπαιρνε συνεντεύξεις από τοπικούς φορείς, προωθώντας τοπικά προϊόντα.

    Ο 62χρονος κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος στην Πελοπόννησο και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή όπου διέμενε, γράφοντας βιβλίο

    ενώ συνεργαζόταν και με την τοπική Ιερά Μητρόπολη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader.

    https://www.protothema.gr/greece/article/1282727/paidiki-pornografia-sunelifthi-sudaxiouhos-daskalos-apo-tin-sparti-pos-proseggize-ta-thumata-tou/

    Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

    Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων (4) ανηλίκων.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοαστικού υλικού, ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, – 203- ψηφιακοί δίσκοι “ CD ”, -7- φορητοί σκληροί δίσκοι, -2- κάμερες, -5- κινητά τηλέφωνα, -3- φορητές μονάδες αποθήκευσης “ usb ” και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.

    • Ο/Η Θεολόγος λέει:

      Στο Μακελειο δημοσιεύουν και το όνομα του κυρίου αυτού. Ελπίζω η άγνωστη ιερά Μητρόπολη να μην ενεργήσει ώστε να μην δημοσιευθεί το όνομα του συνεργάτη της

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.