κ. Δένδια, ένας δημόσιος υπάλληλος ονόματι Αμβρόσιος υμνεί τη Χούντα -Τι θα κάνετε;

Αμβρόσιος, δημ. υπάλληλος (ΔΕΚΟ Εκκλησία): «Ντερτιλής, όπως Κολοκοτρώνης, Σωκράτης…»    

φωτο (επεξεργασμένη): defencenet.gr

φωτο (επεξεργασμένη): defencenet.gr

 «Ήρθα να τιμήσω έναν Έλληνα, έναν γενναίο άνθρωπο, έναν ήρωα»

«Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την τελετή ακούστηκαν συνθήματα όπως «’Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», και «Δόξα και τιμή στο Νίκο Ντερτιλή», ενώ την ώρα του ενταφιασμού της σορού άγνωστοι πυροβόλησαν στον αέρα από άγνωστο σημείο… [skai.gr]

Ο έρωτας του δημόσιου υπαλλήλου Αμβρόσιου κρατά χρόνια, δείτε το παρακάτω ιερό βίδεον:

Επίσης:

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to κ. Δένδια, ένας δημόσιος υπάλληλος ονόματι Αμβρόσιος υμνεί τη Χούντα -Τι θα κάνετε;

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οι μητροπολίτες του συνεδρίου Αριστερά και Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος γιατί έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για τον υμνητή του ψυχρού φονιά του Μυρογιάννη;

  2. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Μπουμπού λέει:

    Πυροβολισμοί και ατιμωρησία

  3. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=243540

    Εκδήλωση σε φορτισμένη ατμόσφαιρα

    Τα «άκουσε» ο Τσίπρας από τον Αμβρόσιο στα Καλάβρυτα

    14/12/2012

    «Άνθρωπος χωρίς Θεό, είναι άνθρωπος επικίνδυνος» είπε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς ο Μητροπολίτης έχοντας το βλέμμα του στραμμένο προς τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δεν τρέφει και ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα. Είναι γνωστή η κόντρα του ιεράρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ και η χθεσινή συνάντηση του κ. Αμβρόσιου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος πρόβλημα χρόνου θέλησε να αποχωρήσει από την συνεστίαση λίγο πριν την ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λέγοντας «ο Θεός συγχωρεί. Αρα και εσείς πρέπει να με συγχωρέσετε» για να λάβει την απάντηση του κ. Αμβρόσιου «αν φύγετε, θα εκληφθεί σα να μη θέλετε να με ακούσετε». Κάτι που ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να ξανακαθίσει στη θέση του.

    Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για «δεξιό και αριστερό ολοκληρωτισμό» αλλά και για τα λεγόμενα «άκρα» αφήνοντας συνεχώς αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού αναγκάσθηκε να ακούσει το «κήρυγμα» Αμβρόσιου λίγο πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους αστειευόμενος είπε «τώρα που πήρα την ευλογία του Αμβρόσιου μπορώ να σας μιλήσω» και συμπλήρωσε χαμογελώντας «δεν ξέρω βέβαια αν ήταν ευλογία ή αφορισμός».

    • Ο/Η Σελινούς λέει:

      Δεν είναι όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ κότες σαν τον Τσίπρα

      http://gzmosxos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3482.html

      Αποστομωτική απάντηση Μαρίας Κανελλοπούλου στον Αμβρόσιο

      Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐα

      «Δυστυχώς γι’ αυτόν, οι χρυσές δουλειές του Μεσαίωνα έχουν τελειώσει!»

      Την αντίδραση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου προκάλεσε η οργισμένη απάντηση του επισκόπου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου προς τον ΣΥΝ της Αιγιαλείας, που τον καλούσε να μην παραστεί το π. Σάββατο στην τέλεση εγκαινίων του γραφείου της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ο Επίσκοπος σοφά ποιών δεν παρέστη, πλην όμως η σοφή τακτική του συνοδεύτηκε από φανατικό -απαράδεκτη στάση για ιερέα- παραλήρημα και ακατάσχετο υβρεολόγιο, μην παραλείποντας μάλιστα και παραινέσεις προς Χρυσή Αυγή για εξωραϊσμό της, υπενθυμίζοντας το κακό που της έκανε εκείνο το άγαρμπο «εγέρθουτου»!

      Χωρίς λόγια.
      Η επιστολή της Μαρίας Κανελλοπούλου είναι η παρακάτω:
      Στα πολιτικά ερωτήματα που τέθηκαν από την προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αιγίου, ο Αμβρόσιος όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά αντίθετα δραπέτευσε επιστρατεύοντας… κατάρες και θρησκευτικές θυμοσοφίες. Προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπέρα: Με τις παραινέσεις του προς την Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να εκθέτει την Εκκλησία της Ελλάδος και να προκαλεί την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας.
      Εμείς θα επιμείνουμε, ξαναθυμίζοντας σε αυτόν και τους ομοϊδεάτες του ότι αμείβεται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ως ανώτερος κληρικός και όχι για να ασκεί καθήκοντα »image maker» της νεοναζιστικής συμμορίας.
      Ο Αμβρόσιος επέχει ρόλο ηθικού αυτουργού στις πράξεις της Χρυσής Αυγής (π.χ. «Χυτήριο»). Καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο να τον μαζέψουν. Είναι επίσης απαράδεκτο, το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, να σιγοντάρει τέτοιες πρακτικές, αρνούμενο να πάρει θέση.
      Εκτός των άλλων, ο Αμβρόσιος αναρωτιέται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ασχολείται μαζί του. Όλοι και όλες εμείς που ζούμε την καθημερινότητά μας στις τοπικές κοινωνίες των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, όντως έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, για να ασχοληθούμε με την περίπτωση του Αμβρόσιου. Θα θεωρούσαμε τις δηλώσεις του γραφικές, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες.
      Γι’ αυτό και πολεμάμε τον σκοταδισμό του, όσο και τον σκοταδισμό των νεοναζί φίλων του, στα Καλάβρυτα, στην Αιγιαλεία και παντού όπου ο ναζισμός άφησε νεκρούς, αποκαΐδια, ξεκληρισμένες οικογένειες, ορφανά παιδιά και κυρίως μνήμες που δεν πρέπει να σβήσουν.

      Υ.Γ:
      Όσο για τις προσωπικές θρησκευτικές επιλογές των μελών, των στελεχών και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα πρέπει να θυμίσουμε στον Αμβρόσιο, ότι δυστυχώς γι’ αυτόν, οι χρυσές δουλειές του Μεσαίωνα έχουν τελειώσει!

      Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

      Μαρία ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

  4. Ο/Η Αντρέι Βισίνσκι λέει:

    Κύριε Δένδια, ένα τουλάχιστον κόμμα που χρηματοδοτείται από το ελληνικό κράτος υμνεί ανοικτά τον Στάλιν και δεν αναγνωρίζει ότι διέπραξε εγκλήματα. Τι θα κάνετε;

    Μα δεν ντρεπόμαστε λίγο; Θα ποινικοποιούμε τις ιδέες του καθενός επειδή δεν μας είναι αρεστές; Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και την ελευθερία γνώμης οι αριστεροί;

    Πολύ επιλεκτική η ευαισθησία σας κύριε Ροΐδη.

    Να βάλουμε και κουκούλες άμα είναι και να δείχνουμε με το δάχτυλο και να λέμε: Αυτός, αυτός και αυτός ήταν στην κηδεία του Ντερτιλή.

  5. Ο/Η Kάποιος λέει:

    Τον «κινέζο» έκανε ο Κλης…δεύτερος ξάδερφος του Σαμαρά

    Posted date: Φεβρουαρίου 01, 2013

    «Δεν ξέρω, δεν είδα», κατέθεσε, εμμέσως πλην σαφώς, στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ο Ηλίας Κλης, ο πρέσβης στο Παρίσι ως το 2002, το όνομα του οποίου μνημονεύτηκε «εκ παραδρομής» από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη και το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Θεόδωρο Φλωράτο κι ο οποίος είναι και δεύτερος ξάδερφος του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε πως η μοναδική φορά που ταξίδεψε στο Παρίσι τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν το 2004 για υπηρεσιακές διαβουλεύσεις ως Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο κ. Κλης, εξάλλου, παραδέχθηκε ότι γνωρίζει, από το 1996, σε υπηρεσιακό επίπεδο τον κ. Πλασκοβίτη, ο οποίος του ζήτησε συγγνώμη όταν συναντήθηκε μαζί του τυχαίως στη Βουλή, αλλά όχι και τον κ. Φλωράτο. Απαντώντας σε ερώτημα για το πώς ερμηνεύει την κοινή σύγχυση ως προς την ιδιότητά του δύο ανθρώπων που δε γνωρίζονται μεταξύ τους, απάντησε πως είναι ευεξήγητο για τον κ. Πλασκοβίτη, αλλά δε μπορεί να το ερμηνεύσει για τον κ. Φλωράτο.

    http://www.koutipandoras.gr/32359/%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ad%ce%b6%ce%bf-%ce%ad%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%bf-%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%82%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%be%ce%ac.html

  6. Ο/Η LELOS λέει:

    Ο Αμβροσιος εχει την προσωπικη του αποψη οκ.
    Απο εκει και περα επειδη ακουω συχνα »τι καλα με τη χουντα» κλπ
    πολλοι αγνοουν οτι
    – Επι χουντας υπηρχε και τοτε διεφθορα αλλα δεν τη μαθαινες
    – Μεγαλο τμημα του πλυθησμου ειτε ειχε μεταναστευσει και ειναι τραγικο
    να εχεις 9 εκ πλυθησμο εξω , αλλα και ενα τμημα σαπιζε στα ξερονησια
    – Γινονταν βασανιστηρια.
    – Πολλα στραβα της σημερινης περιοδου οφειλωνται στη Χουντα πχ οι
    μη καταβολη εισφορων στο τεβε ποινικοποιηθηκε επι χουντας ,νομος
    που εκανε ζημια στην εμπορικη ζωη.
    – Οι ανρωπινες σχεσεις ειχαν αλλοτριωθει πχ χαφιεδισμος.

    Η επταετια ως ιδεολογια ηττηθηκε στην Κυπρο οπως η χουντα του Σαλαζαρ με τον πολεμο στην Αφρικη και του Γκαλτιερι στα Φωκλαντς.
    Η χουντα ειχε αδιεξοδα , γι αυτο και ο Παπαδοπουλος ετοιμαζε ελεγομενη
    δημοκρατια με τον εαυτο του Προεδρο της Δημοκρατιας.
    Τον προλαβε ο Ιωαννιδης που εκανε τον πολεμο στην Κυπρο και προκαλεσε την τουρκικη εισβολη.
    Αν δεν ειχε γινει το Κυπριακο η χουντα θα αντεχε καμια πενταετια ακομα.
    Αυτο που εκανε η χουντα ηταν να καθυστερησει την ανοδο του ΠΑΣΟΚ
    στην εξουσια.

    Σημερα ζουμε ενα ειδος κλεπτοκρατικου καπιταλισμου τυπου Γελτσιν
    στη χωρα.
    Ολιγαρχες, πεινα, φορολογικη τρομοκρατια, απανθρωποι νομοι, αναλγησια
    προσφυγια Ελληνων εξω κλπ
    Μονο με τη Ρωσια του Γελτσιν μπορω να συγκρινω τη σημερινη κατασταση
    οποτε προσωπικα δικαιολογω την ανοδο της ακροδεξιας , εχω φιλους
    που ειναι οπαδοι της ΧΑ και ειναι νορμαλ αλλα αγανακτισμενοι ανθρωποι.
    Φυσικα η Ελληνικη Αριστερα ειναι πολυ μικρη για την κρισιμη κατασταση
    που υπαρχει στη χωρα , ειναι απλος παρατηρητης και λειτουργει μκροκομματικα.
    Αν σημερα κε Ροιδη γινονταν πραξκοπημα της ακροδεξιας δε θα ανοιγε μυτη

  7. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Τί δημοκρατικότερο νὰ διαλέγῃ ὁ καθένας τὸν μητροπολίτη τῆς ἀρεσκείας του; Νὰ λένε ὅλοι, ὅτι ὑπάρχουν καὶ καλοὶ παπάδες καὶ ὁ καθένας νὰ ἔχει κάποιον διαφορετικὸ στὸν νοῦ του.

  8. Ο/Η Left λέει:

    http://www.left.gr/article.php?id=23001

    Ημερομηνία: 02/02/2013
    Συγγραφέας: left.gr

    Σύμφωνα με συγκλίνουσες, επώνυμες αναφορές, χθες, Παρασκευή 1/2/2013, το βράδυ, μικροπωλητής από τη Σενεγάλη σκοτώθηκε καθώς έπεσε στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο προσπαθώντας να ξεφύγει από δημοτικούς αστυνομικούς που τον καταδίωκαν. Επέμβαση των ΜΑΤ εναντίον των συγκεντρωμένων μετά το δυστύχημα.

    Στο σημείο συγκεντρώθηκε αμέσως πολύς κόσμος, κυρίως μικροπωλητές-συνάδελφοι του νεκρού, περαστικοί και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων. Λίγο αργότερα, επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που απώθησαν βίαια με χρήση χημικών τους συγκεντρωμένους προς το Μοναστηράκι, με κάποιες πληροφορίες να μιλούν και για προσαγωγές. Η κυκλοφορία στις γραμμές του ηλεκτρικού είχε εν τω μεταξύ διακοπεί για περισσότερο απο 2 ώρες, με την ενημέρωση προς του επιβάτες να αναφέρει πως η κυκλοφορία του τρένου προς το Θησείο είχε διακοπεί επειδή «υπήρξε είσοδος ατόμου στη γραμμή».

    Ο νεκρός, 39 χρονών, κατάγεται από τη Σενεγάλη, και, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ήταν πατέρας δύο παιδιών.

  9. Ο/Η Red λέει:

    http://mpalothia.com/2013/02/02/%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%ce%bb/

    Φασιστικά σχόλια και προτροπή για δολοφονίες παιδιών μεταναστών στο Youtube

    Posted by jonnybandroul on 02/02/2013

    Θαυμάστε το ελληνικό ιδεώδες που δεν διαφέρει σε τίποτα από την λογική των Ναζί. Δεν ξύπνησε τώρα ο φασισμός, υπήρχε πάντα γύρω μας, απλά τώρα βρήκε την ευκαιρία να εκδηλωθεί

  10. Ο/Η Kάσυ Διάρη, θεούσα λέει:

    http://www.left.gr/article.php?id=23054

    Ημερομηνία: 02/02/2013

    Βασανιστήρια: η συνήθης προανακριτική διαδικασία (εξαιρούνται οι χρυσαυγίτες)

    Ρετουσαρισμένα βασανιστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με γνώσεις photoshop αρχάριου.

    Στην εικόνα πάνω βλέπετε για ευνόητους λόγους μόνο ένα επίμαχο μέρος από τη φωτογραφία ενός συλληφθέντα για τη ληστεία στην Κοζάνη, έτσι όπως παρουσιάστηκε από το site της αστυνομίας.

    Και μόνο η απόπειρα της αστυνομίας να κρύψει τις πληγές ή τους μώλωπες των συλληφθέντων αποδεικνύει την ενοχή της. Ότι δηλαδή πρόκειται για βασανισμό κρατουμένων και όχι για τραυματισμό επάνω στην προσπάθεια της σύλληψής τους, όπως σίγουρα θα ισχυριστούν.

    Για τους κατηγορούμενους της άγριας δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν τις προάλλες, όχι μόνο δεν δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες τους αλλά δε συνυπολογίστηκε ούτε η κατηγορία του ρατσιστικού κινήτρου.

    Σε άλλη φωτογραφία – όπως επισημαίνει χρήστης του facebook – είναι, επίσης, εμφανές το photoshop, που κρύβει το χέρι του αστυνομικού που κρατάει τον συλληφθέντα από τα μαλλιά. Εμφανέστατα είναι τα σημάδια άγριου ξυλοδαρμού και στους άλλους δύο συλληφθέντες, παρά την απόπειρα εξαφάνισης τους με ερασιτεχνικό photoshop.

    Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης. Οι τέσσερις συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

    Πηγές: Jungle-Report, Alterthess

  11. Ο/Η 666 λέει:

    1500 Νεοναζί μάζεψε χτες η Χρυσή Αυγή, 10.000 ανακοίνωσε η Αστυνομία.

  12. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/greeces-neofascists-are-on-the-rise-and-now-theyre-going-into-schools-how-golden-dawn-is-nurturing-the-next-generation-8477997.html

    Greece’s neo-fascists are on the rise…
    and now they’re going into schools:
    How Golden Dawn is nurturing the next generation

    In a special investigation, Nathalie Savaricas reveals the tactics used
    to recruit children to its far-right political beliefs
    Saturday 02 February 2013

    On a recent Thursday night, seven teenage boys in the central Greek city of Larissa decided to have what they described as “fun”. Armed with rocks and wooden batons, the group of 15-year-olds attacked the shop of a Pakistani resident. His son was treated for …

  13. Ο/Η Ambrosio λέει:

    Κυρίες και κύριοι. Υπάρχει και αυτή η Ambrosio. http://www.youtube.com/watch?v=KKxx3PeqA4Q
    Ο Καλαβρύτων είναι επικίνδυνα γραφικός. Η Αλεξάνδρα επικίνδυνα σαγηνευτική.
    Αν αφήσουμε τον ψυχοπαθή ιερωμένο στη δυστυχία του. Πόσο θα ζήσει ακόμα ο άθλιος; Μη ξεχνάτε ότι υπάρχει ο θάνατος για΄κάτι τέτοιους μπαμπουίνους.

  14. Ο/Η doul λέει:

    Πάλι βλέπω και εσάς και σχολιαστές σας να στοχοποιείτε τον Δένδια για μια υπόθεση που δεν τον αφορά καθόλου. Αναρωτιέμαι γιατί; Θα μου γίνει στο τέλος συμπαθή ως θύμα άδικης κριτικής!
    υ.γ. αρμόδιος για το διοικητική έλεγχο του χουντομητροπολίτη είναι ο Αρβανιτόπουλος και κανένας άλλος. Μου κάνει εντύπωση που σας διαφεύγει (δεδομένης της αναμφισβήτητης βαθειάς γνώσης σας σε θέματα εκκλησία κράτους)

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Υποθέτω ότι ο κ.Ροϊδης τον είδε ως πρόβλημα Δημόσιας Τάξης με δεδομένο ότι η εμπρηστική ομιλία του αγίου Αμβροσίου διήγειρε τα πάθη (τα πολιτικά εννοώ) και επομένως είναι ο ηθικός αυτουργός των πυροβολισμών.
      Εξ άλλου το μπλογκ μας έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στον κ.Δένδια που συλλαμβάνει επικίνδυνους συλλέκτες άδειων μπουκαλιών, την ίδια στιγμή που μένουν ασύλληπτοι δράστες ναζιστικών εγκληματικών επιθέσεων και έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτόν.

      Εμείς αγαπάμε τον κ.Δένδια, εμένα μου θυμίζει (οπτικά) τον κ.Μικώμπερ του Ντίκενς, ο ευρωπαίος επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον έχει στοχοποιήσει (άδικα):

      http://www.tovima.gr/society/article/?aid=496162

      «Ρατσιστική συνεργασία αστυνομίας – Χρυσής Αυγής και ατιμωρησία»

      Κόλαφος αναμένεται η έκθεση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 01/02/2013

      • Ο/Η Κάποιος λέει:

        Μετά από ένα 24ώρο κράτησης στην ασφάλεια της Κοζάνης η αστυνομία αποφάσισε να δημοσιοποιήσει με εντολή εισαγγελέα τα πρόσωπα των τεσσάρων ληστών της διπλής ληστείας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή την Παρασκευή.
        Στην πραγματικότητα όμως αυτά δεν ήταν τα πρόσωπα των ληστών αλλά τεσσάρων ανθρώπων που βασανιστήκαν ένα ολόκληρο 24ωρο και μετά φωτογραφήθηκαν.Ο σκοπός της φωτογράφησης και της δημοσιοποίησης σύμφωνα με τις αρχές ήταν για να μάθει ο κόσμος ποίοι είναι οι ληστές, όμως αυτό που έμαθε ο κόσμος από τα κακοποιημένα και παραμορφωμένα πρόσωπα των τεσσάρων κρατούμενων είναι ποιές μεθόδους βασανισμού χρησιμοποιεί η ελληνική αστυνομία καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.Άλλωστε το μήνυμα που ήθελε να δώσει η αστυνομία επιλέγοντας να φωτογραφήσει τους ληστές της Κοζάνης μετά τον ξυλοδαρμό ήταν ότι ο σκοπός της είναι η «πάταξη της τρομοκρατίας».

        Η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά στο σκέλος της φωτογράφησης είναι ακριβώς ιδία με αυτή των οροθετικών ιερόδουλων που οι φωτογραφίες τους έκαναν τον γύρω του διαδικτύου σε λίγα λεπτά από την ώρα που η αστυνομία μετά από εντολή εισαγγελέα έδωσε τις φωτογραφίες στην δημοσιότητα. Ωστόσο η αστυνομία δεν ακολούθησε την ίδια διαδικασία με τον φονιά του Πακιστανού αλλά και με δεκάδες άλλες περιπτώσεις.
        Το θλιβερό είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης σε ρόλο «συνεργάτη» της αστυνομία και βεβαία με γνώμονα την αύξηση της τηλεθέασης και της επισκεψιμότητας το βράδυ του Σαββάτου –όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες των ληστών της Κοζάνης- με εμπνευσμένους τίτλους «αυτοί είναι οι ληστές της Κοζάνης» δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες χωρίς να κάνουν ούτε ένα σχόλιο για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι ληστές κατά την διάρκεια της 24ωρης κράτησης τους από την αστυνομία.Ο κανιβαλισμός στο μεγαλείο του.

        ΣΥΡΙΖΑ: Επέμβαση των δικαστικών αρχών για την «κακοποίηση» των τεσσάρων συλληφθέντων

        Posted date: Φεβρουαρίου 03, 2013 6:16 ΜΜIn: Ρεπορτάζ-ειδήσεις| comment : 5

        Την άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.
        Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εμφανή σημάδια άγριας κακοποίησης» των συλληφθέντων, τονίζοντας ότι «οι βασανισμοί κρατουμένων αποτελούν ντροπή για την ελληνική πολιτεία».
        «Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο».

      • Ο/Η M.l.j. λέει:

        Tων Χρυσαυγιτών δολοφόνων του Πακιστανού, που η Αστυνομία αναγκάστηκε να τους συλλάβει επειδή τους κράτησε τον αριθμό ένας ταξιτζής, ούτε τα ονόματα δεν δώσανε

  15. Ο/Η M.l.j. λέει:

    Είχατε αυταπάτες;
    Νομίζετε ότι δε ζείτε σε χώρα τριτοκοσμική; Έχετε ακόμα ψευδαισθήσεις πως ζείτε σε δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα;
    Σας φαίνεται φυσιολογική η βάναυση καταστολή και στοχοποίηση κατοίκων ερειπωμένων καταλήψεων με αναγνωστήριο και μαθήματα χορού την ώρα που οι αληθινοί εγκληματίες προστατεύονται δια νόμου με σιωπή, αναβολές και παραγραφές; Σας φαίνονται δίκαια τα αμείλικτα χαράτσια που στην ουσία δημεύουν λίγο-λίγο τη μικροϊδιοκτησία; Σας φαίνονται θλιβερά μα συνηθισμένα τα αζήτητα παιδιά των φαναριών και οι συμμορίες αχρείων που όταν χτυπούν μετανάστες καλύπτονται με ανωνυμία;
    Συνηθίσατε που τα πρόσωπα και τα ονόματα αναρχικών, διαδηλωτών και πορνών (μα όχι του ξενοδόχου τους) δεν προστατεύονται από το νόμο όπως οι Χρυσαυγίτες ή αστυνομικοί που δολοφονούν μετανάστες;
    Αν ναι, παρακαλώ ξανασκεφτείτε λιγάκι πού ζούμε και πώς.
    Χθες η Αστυνομία είχε το θράσος ή την ηλιθιότητα να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες βασανισμένων νεαρών συλληφθέντων και καλύπτοντας με ερασιτεχνικό φωτοσοπάρισμα κάποια σημεία. Τα μαυρισμένα μάτια και πρησμένα χείλη όμως ήταν ορατά. Οι φωτογραφίες κινήθηκαν πολύ, θα τις έχετε δει και θα προτιμούσα να τις απέφευγα (δεν είμαι της τρομολαγνείας) αλλά τις κρατώ ως απόδειξη μαζί με τα κάτωθι ντοκουμέντα.
    Είναι περιγραφές άγριες που έχω συνηθίσει να διαβάζω στον ξένο τύπο για χώρες βάρβαρες που δε θα επισκεφθώ. Αντέχετε;

    Τι έγινε [από indymedia1454490]

    Μετά από επικοινωνία με τους γονείς του συλληφθέντα Μπουρζούκου Ανδρέα-Δημήτρη ενημερώνουμε τα εξής:
    όλοι οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί από το Σάββατο (αργά το βράδυ)
    2 Φεβρουαρίου στην Γ.Α.Δ.Α.
    Σήμερα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα,μετά από συνεχόμενες αρνήσεις της αστυνομίας, που οι γονείς επικοινώνησαν με τα παιδιά τους όπως και οι δικηγόροι.
    Τους δόθηκε 15 λεπτά χρόνος στον 12ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α.
    Όσον αφορά τον Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο ήταν δεμένος με χειροπέδες από το ένα χέρι και την καρέκλα καθ όλη τη διάρκεια του δεκαπεντάλεπτου.
    Μας ενημέρωσε ότι μέσα στα κρατητήρια της Κοζάνης ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις
    χειροπέδες,του είχαν βάλει κουκούλα στο πρόσωπο,τον βάλανε να κάτσει στα γόνατα και τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ώρες στο κεφάλι,
    στο πρόσωπο, στην κοιλιά και του ξερίζωσαν μαλλιά. Αυτό έγινε χωρίς να προβληθεί καμιά αντίσταση και εννοείται συνοδευόμενο από απειλές, προσβολές και
    χυδαίες βρισιές.Οι συνέπειες των παραπάνω βασανιστηρίων ήταν : αιματουρία, έντονες ζαλάδες,κεφαλαλγία,οιδήματα σε όλο το πρόσωπο,αιματώματα και στα δύο μάτια,
    μώλωπες και εκχυμώσεις παντού.
    Οι γονείς του αναφέρουν ότι το πρόσωπο του ήταν μη αναγνωρίσιμο και η φωνή του αλλοιωμένη από τα χτυπήματα στη γνάθο.
    Επίσης έχει πιει επί τριήμερο μόνο εμφιαλωμένο νερό,ενώ απαγόρευσαν στους γονείς να δώσουν συσκευασμένα τρόφιμα και χυμούς.
    Όλα τα παραπάνω δεν δημοσιοποιούνται για να προβληθεί η θυματοποίηση των συλληφθέντων αλλά για να αναδείξουμε τα βασανιστήρια και την “νόμιμη” βία των κρατικών μηχανισμών.
    Παρόλα αυτά ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος είναι δυνατός,αξιοπρεπής και με ακλόνητο ηθικό.
    Δύναμη στους συλληφθέντες.
    Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.
    _______________________________________________________________

    Καταγγελία Μητέρας Συλληφθέντος3 Φεβρουαρίου 2013
    Η Παντελία Βεργοπούλου του Δημητρίου, ιατρός της Προνοσοκομειακής Επειγούσας Ιατρικής, καταγγέλλω ως μητέρα του συλληφθέντος την 1-2-2013 στην Κοζάνη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου, για την υπόθεση ληστείας στην περιοχή Βελβενδούς, ότι: ο γιος μου από φωτογραφία προσώπου που αναρτήθηκε στα ΜΜΕ είναι εμφανώς τραυματισμένος και κακοποιημένος στο πρόσωπο και στο κεφάλι,καθώς και στα μάτια.
    Πάρα της επίμονες παρακλήσεις μου προς τους υπεύθυνους Ασφαλείας Κοζάνης και την επισήμανσή μου ότι είναι πρόσφατα χειρουργημένος στα μάτια και ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, οι αρμόδιες αρχές αρνήθηκαν την μεταφορά σε νοσοκομείο, ώστε να εκτιμηθεί από νοσοκομειακό γιατρό, να γίνουν οι απαραίτητοι απεικονιστικοί έλεγχοι και εξετάσεις (αξονική εγκεφάλου, οφθαλμολογική εκτίμηση, κ.α) και να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη.
    Απαγορεύτηκε σε εμάς τους γονείς του όσο και στην συνήγορό του κ. Άννη Παπαρούσου η οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, καταστρατηγώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.
    Σήμερα 3-2-2013 και μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινώνησα με τον γιο μου.
    Με ενημέρωσε ότι ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου όλες τις μέρες είναι δεμένος πισθάγκωνα αφού πρώτα επί τέσσερις ώρες τον είχαν πεσμένο στα γόνατα φορώντας του κουκούλα και τον χτυπούσαν στο πρόσωπο λέγοντας του πέραν των άλλων ύβρεων και απειλών “ήρθατε οι Αθηναίοι να κάνετε ληστεία..θα σας γαμήσουμε εμείς οι χωριάτες..”μια μικρή γεύση του μίσους με το οποίο αντιμετωπίστηκαν οι συλληφθέντες.
    Ανέφερε ότι έχει αιματουρία,έντονες ζαλάδες, έντονο πονοκέφαλο(κεφαλαλγία), υπνηλία και καταβολή.
    Οι διωκτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα ακολουθούνε τα πρότυπα βασανιστηρίων των φυλακών του Γκουαντάναμο. Ο γιος μου και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν αντιμετωπίστηκαν όπως αντιμετωπίζονται άλλοι για παραβάσεις ποινικού κώδικα,
    αλλά με ιδιαίτερο μίσος επειδή είναι αναρχικός.Οι βασανιστές κρυμμένοι πίσω από τις κουκούλες μένουν στο απυρόβλητο.
    Ως πότε;
    Παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο 137Α του ποινικού κώδικα που αφορά τα βασανιστήρια το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το βρει στη σελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης:

    Read more: http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2013/02/blog-post.html#ixzz2Js5ocAMv

  16. Ο/Η Φώτης Κουρέλης λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=748725

    Μηνύσεις για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Στοιχεία σοκ καταθέτουν οι 15 συλληφθέντες

    Λαζαρίδου Ε.
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/02/2013
    Το κτηνώδες πρόσωπο της αστυνομικής βίας που κυριολεκτικά αποτυπώθηκε στα κορμιά τους αποκαλύπτουν οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 στις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος των βασανιστών τους, εγκαλώντας τους για βαρύτατα κακουργήματα. Παρά τις λοιδωρίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, παρά την αχαρακτήριστη στάση του να εμφανίζεται γνώστης των στοιχείων της δικογραφίας προτού καν οι δικηγόροι την πάρουν στα χέρια τους, παρά τους λεονταρισμούς του ότι θα μηνύσει τάχα την εφημερίδα «Guardian» που αποκάλυψε τους βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ, οι 15 συλληφθέντες με τον πλέον επίσημο τρόπο επιμένουν στις καταγγελίες τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

    Στις πολυσέλιδες μηνύσεις που κατέθεσαν, οι συλληφθέντες δίνουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τόσο για τις συνθήκες της σύλληψής τους στους δρόμους πέριξ του Αγ. Παντελεήμονα αλλά κυρίως για όσα υπέστησαν μέσα στη ΓΑΔΑ, τα οποία σύμφωνα με τους δικηγόρους τους στοιχειοθετούν μέχρι κεραίας την κατηγορία για βασανισμούς και βαριές σωματικές βλάβες. Ζητούν μάλιστα την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν, δηλώνοντας έτοιμοι να τους αναγνωρίσουν.

    «Κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια»!

    Με αλύπητα χτυπήματα στα χέρια, στα πόδια και στο κεφάλι οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τη μοτοπορεία εκείνο το βράδυ. «Ένας άλλος αστυνομικός, όπως ήμουν πεσμένο κάτω, ήρθε από πάνω μου και με χτύπησε με το γόνατό του στο στήθος με αποτέλεσμα να μου κοπεί η αναπνοή. Παρόλο που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, εξακολουθούσε να με πιέζει με το γόνατο, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν να με χτυπούν στα πόδια και ειδικότερα στα καλάμια και στις γάμπες. Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω, αλλά μόλις το συνειδητοποίησαν έσπευσαν να μου κλείσουν τη ζελατίνα του κράνους, με αποτέλεσμα να βρεθώ σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, και ξεκίνησε ένας νέος γύρος χτυπημάτων μεγάλης έντασης. Μου πέρασαν χειροπέδες, ενώ επιδεικτικά μου έσπασαν τη ζελατίνα του κράνους μου, ‘για να πάρω ανάσα…’ όπως μου είπαν». Έτσι περιγράφει τη σύλληψή του στη μήνυση ένας από τους συλληφθέντες, ενώ εξίσου συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των υπολοίπων.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «καθ’ όλη τη διάρκεια των βιαιοπραγιών εναντίον μου, οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε έξαλλη κατάσταση: με έβριζαν και έκαναν σχόλια που μαρτυρούσαν την ακροδεξιά πολιτική τους τοποθέτηση, όπως ‘προδότη θα σε γαμήσουμε!’, ‘η ώρα που θα σας ξεκοιλιάσουμε στους δρόμους είναι κοντά!’, ‘θα σου γαμήσουμε τη μάνα και τον πατέρα!’ και ‘κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια’!» Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρισης δε, η μόνη έγνοια των αστυνομικών ήταν να τσακίσουν τους διαδηλωτές «χωρίς να αφήσουν σημάδια…».

    «Θα σε φτιάξουμε αναρχοάπλυτε…»

    Εξίσου οδυνηρή ήταν για τους διαδηλωτές και η μεταφορά τους με περιπολικά στη ΓΑΔΑ: «Ο 4ος εξ ημών μεταφέρθηκα με το ίδιο περιπολικό με τον 5ο εξ ημών και τότε ένας αστυνομικός που βρισκόταν ήδη στο περιπολικό έβγαλε από τη ζώνη του ένα αναισθητικό σπρέι και μας ψέκασε. Μέσα στο περιπολικό αντιλήφθηκα ότι αιμορραγούσα στο κεφάλι και στο σώμα και ζητήσαμε να με πάνε στο νοσοκομείο. Ο οδηγός μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται κι ότι θα με έβλεπε γιατρός στη ΓΑΔΑ, εγώ επέμεινα και τότε μου είπε ‘σκάσε, μου έχεις σπάσει τ’ αρχίδια, χέστηκα αν πεθάνεις, αυτά να τα σκεφτόσουν πριν βγεις να κάνεις τον μάγκα'»…

    Ό,τι όμως κι αν είχε προηγηθεί, δεν συγκρίνεται με όσα πέρασαν οι διαδηλωτές με το που διάβηκαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ: «Μας κράτησαν για κάποια ώρα με τις χειροπέδες και μετά μας οδήγησαν προς τις τουαλέτες για σωματικό έλεγχο. Ο 4ος εξ ημών υποχρεώθηκα από τους δύο συνοδούς μου στο περιπολικό να βγάλω όλα τα ρούχα μου και να κάνω βαθύ κάθισμα με μοναδικό σκοπό την ταπείνωση και τον εξευτελισμό μου, ενώ ο 5ος εξ ημών αρνήθηκα να υποβληθώ σε αυτήν την ταπεινωτική διαδικασία με αποτέλεσμα να δεχθώ απειλές και εξυβρίσεις. Μου είπαν, ‘σημείωσέ τον και θα σε φτιάξουμε μετά, θα δεις τι θα πάθεις αναρχοάπλυτε'»…

    Συνοπτικά η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που υπέστησαν οι συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ περιγράφεται στη μήνυση ως εξής:

    – Συστηματικά και παρατεταμένα χτυπήματα στο κεφάλι και σε ευαίσθητα σημεία του σώματος που επέφεραν πολλαπλές σωματικές βλάβες

    – Λόγω και έργω προσβολές της αξιοπρέπειάς μας

    – Απειλές για τη ζωή και τη σωματική μας ακεραιότητα

    – Άρνηση μεταγωγής μας σε νοσοκομείο παρά τον εμφανή τραυματισμό κάποιων από εμάς

    – Στέρηση νερού και τροφής για αρκετές ώρες

    – Στέρηση ύπνου με τη χρήση φακών, laser και εναλλαγής ψύξης – θέρμανσης

    Η ώρα της δικαιοσύνης

    Χρησιμοποιώντας της διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αλλά και της διεθνούς νομολογίας, οι συνήγοροι των συλληφθέντων κάνουν λόγο για κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 137Α του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει: «Υπάλληλος ή στρατιωτικός, στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση ή η εξέταση αξιόποινων πράξεων… ή η φύλαξη ή επιμέλεια κρατουμένων τιμωρείται με κάθειρξη, εάν υποβάλει σε βασανιστήρια κατά την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων πρόσωπο που βρίσκεται στην εξουσία του με σκοπό: α) να αποσπάσει από αυτό ή από τρίτο πρόσωπο ομολογία, κατάθεση, πληροφορία, ή δήλωση ιδίως αποκήρυξης ή αποδοχής πολιτικής ή άλλης ιδεολογίας, β) να τιμωρήσει, γ) να εκφοβίσει αυτό ή τρίτα πρόσωπα.

    Με την ίδια ποινή τιμωρείται ο υπάλληλος ή στρατιωτικός που με εντολή των προϊσταμένων του ή αυτοβούλως σφετερίζεται τέτοια καθήκοντα και τελεί τις πράξεις του προηγούμενου εδαφίου. Βασανιστήρια συνιστούν κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση… φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος». Επίσης κάνουν λόγο και για παραβίαση του άρθρου 308 παρ. 1 του Π.Κ. για βαριές σωματικές βλάβες, ενώ εγκαλούν τους αστυνομικούς για κατάχρηση εξουσίας.

    Ωστόσο, το πιο ισχυρό νομικό όπλο που έχουν στα χέρια τους δεν είναι άλλο από την ποινική δίωξη που ζήτησε να ασκηθεί σε βάρος των βασανιστών αστυνομικών, ο ίδιος ο ανακριτής της υπόθεσης, ενώπιον του οποίου είχαν απολογηθεί οι συλληφθέντες. Αναγνωρίζοντας ουσιαστικά όλους τους ισχυρισμούς των ξυλοδαρμένων ανθρώπων που είχε μπροστά του, ο ανακριτής Κώστας Πρωτονοτάριος είχε ζητήσει τη δίωξη των βασανιστών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία…

  17. Ο/Η mafia manager λέει:

    Νομίζω ότι είναι προτιμότερο αντι του νικνέιμ Αμβρόσιος που παριστάνει τον παπά, να αναφερόμαστε στο Θανάση Λενή της γνωστής θητείας ως αξιωματικός χωροφυλακής τα πέτρινα χρόνια, της γνωστής υπόθεσης με την Ελένη Κουρκουλά και τις κληρονομιές, το γνωστό αυθαίρετο ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ κλπ κλπ

  18. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=21824

    Η Εκκλησία είναι ΔΕΚΟ

    02/02/2013

    του Ανδρέα Πετρουλάκη

    Το αν η Εκκλησία επιτρέπει να υπάρχει στους κόλπους της σε υψηλό αξίωμα ο υμνητής ενός στυγερού δολοφόνου δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο αυτήν. ΄Ενας μητροπολίτης είναι εκ των πραγμάτων πνευματικός ηγέτης μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας – δεν είναι μόνο η προσωπικότητα που εμπνέει, είναι και το αξίωμα που παρασύρει. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους μητροπολίτες και παπάδες. Τα άμφια υποβάλλουν τους πιστούς και τα λόγια που βγαίνουν μέσα από τα πυκνά γένια για κάποιους γίνονται δόγμα. Και όταν το δόγμα περιέχει μηνύματα εθνικιστικά, ρατσιστικά, φασιστικά ή και παρανοϊκά ακόμα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Αγίου Αιγιαλείας αλλά και σε άλλες, η πολλαπλασιαστική ισχύς του ράσου γίνεται επικίνδυνη.

    Για την οικονομία της συζήτησης, ας παραδεχτούμε ότι δεν είναι εφικτός στην παρούσα συγκυρία ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους. Η σύνθεση της κυβέρνησης και η οικονομική κρίση δεν ευνοούν ούτε να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο, ούτε να προστεθεί άλλος ένας φόρος, ούτε να δημιουργηθεί άλλη μια ομάδα ανέργων, έστω ρασοφόρων. Ας ελπίζουμε ότι ο ευθετότερος χρόνος θα έρθει σύντομα, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την εκκλησία σαν αυτό που είναι σήμερα. ΄Εναν τεράστιο οργανισμό, δηλαδή, που για πολλούς παράγει απαραίτητο κοινωφελές έργο, η λειτουργία της αφορά και επηρεάζει και τους υπόλοιπους και μισθοδοτείται από το κράτος. Με άλλα λόγια η Εκκλησία πρέπει να έχει τη μεταχείριση μιας ΔΕΚΟ.

    Οι Πρόεδροι και οι Διευθύνοντες σύμβουλοι μιας ΔΕΚΟ διορίζονται από την κυβέρνηση, έπειτα όμως από έγκριση της Βουλής. Δεν αναδεικνύονται με αδιαφανείς διαδικασίες μέσα από την Επιχείρηση όπου κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα κίνητρα, τους συσχετισμούς και τις προσωπικές επιρροές, όπως συμβαίνει στην Ιερά Σύνοδο. Αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το κράτος δεν έχει τον έλεγχο του μηχανισμού που συντηρεί με χρήματα των φορολογουμένων είναι να αναδεικνύονται ακατάλληλοι, διχαστικοί και επικίνδυνοι ιεράρχες σε κρίσιμα αξιώματα -τα παραδείγματα τα ζήσαμε στο παρελθόν, τα βλέπουμε και σήμερα. Αν οι δογματικοι κανόνες της Εκκλησίας δεν επιτρέπουν την ανάμιξη της κοσμικής εξουσίας στη διαδικασία εκλογής, ας καταλήγουν σε 3-4 ονόματα και ας αποφασίζει η Βουλή.΄Ετσι πιθανόν να είχαμε αποφύγει την εποχή Χριστόδουλου και να είχε επικρατήσει από τότε ο Ιερώνυμος.

    Επίσης, στην περίπτωση των ΔΕΚΟ η κυβέρνηση έχει αποφασιστικό ρόλο στις προσλήψεις, τις μετατάξεις και το οργανόγραμμα των υπηρεσιών. Με ποια διαδικασία προσλαμβάνεται ο υπάλληλος του κράτους παπα-Μανώλης; Ξέρει κανείς αν έχει μόρφωση, αν έχει ποινικό μητρώο, αν έχει πνευματικά προσόντα ή καν πνευματική επάρκεια; Για ρόλο πνευματικού ηγέτη μιας μικρής ή μεγαλύτερης κοινωνικής ομάδας προορίζεται. ΄Εχουμε τόση εμπιστοσύνη στην αξιοκρατική λειτουργία της Εκκλησίας που τους προσλαμβάνει με παντελώς αδιαφανείς στους υπολοίπους διαδικασίες και τους αφήνει τις Κυριακές να κατηχούν τους πιστούς με κηρύγματα αγάπης κάποιες φορές, αλλά και με παλαβωμάρες κάποιες άλλες; Για όλους τους άλλους γιατί προβλέπεται διαδικασία ΑΣΕΠ; Γιατί δεν αρκεί η Θεία Φώτιση για να διαλέξουν τον καλύτερο μηχανοδηγό;

    Γιατί η Εκκλησία είναι η μόνη ΔΕΚΟ για την οποία δεν ακούγονται περικοπές; Σε κάθε γωνιά υπάρχει και ένας Ναός εν πλήρει στελεχώσει. Αναρωτήθηκε κανείς για την πληρότητα των Ναών σε πιστούς; Εγώ βλέπω και αρκετούς άδειους. Με ποια κριτήρια ανεγείρεται ένας Ναός; Με ποια κριτήρια ορίζεται μια ενορία; Ποιος ξέρει αν μεταξύ των κινήτρων δεν είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και για άλλους παπάδες; Γιατί κάτι που λέμε εύκολα για άλλες δημόσιες υπηρεσίες φοβόμαστε να το πούμε για την Εκκλησία; Θα μου πεις, η σωτηρία της ψυχής είναι μεγάλο πράγμα. Ναι, αλλά και του σώματος. Και του πνεύματος. ΄Οταν συγχωνεύονται νοσοκομεία και καταργούνται κλίνες για λόγους οικονομίας, όταν καταργούνται ΑΕΙ και συνενώνονται σχολεία, γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι άνθρωποι αυτοί που έχουν καταρτίσει το ξεχειλωμένο οργανόγραμμα της Εκκλησίας αλλά μια άνωθεν Δύναμη που τα πάντα εν Σοφία εποίησε;

    Δεν είναι του παρόντος να αναφερθώ στην πικρή ιστορία της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ούτε στην ίδια την εκκλησιαστική περιουσία και τον χρόνο κτήσης της, που είναι και η κυριότερη παράμετρος (αν δηλαδή είναι ισχυρά τα χρυσόβουλα τα προ της συστάσεως του Ελληνικού Κράτους). Προς το παρόν ας αντιμετωπίσουμε το σήμερα. Αν η Εκκλησία θέλει να συνεχίσει να μισθοδοτείται από τα χρήματα των φορολογουμένων θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες που ισχύουν και για τους υπόλοιπους οργανισμούς που μισθοδοτεί το δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν να απαιτεί σεβασμό στη διοικητική της αυτοτέλεια με τα χρήματα των άλλων, γιατί τώρα τα χρήματα έχουν τελειώσει και για αυτήν. ΄Οταν με το καλό διαχωρισθεί από το κράτος, χτίζει όσους ναούς θέλει και προσλαμβάνει άλλους τόσους παπάδες. Και η κυβέρνηση από την πλευρά της, για λόγους ισονομίας, οφείλει να αντιμετωπίσει την ομάδα αυτή των δημοσίων υπαλλήλων με τα κριτήρια που αντιμετωπίζει και τις υπόλοιπες.
    ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

  19. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=ffbdb487-ddff-4339-9979-bc329fd85f40

    Αριθμός: 6699
    Τύπος: Ερωτήσεις

    Συνοδος / Περίοδος:
    Α’ ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
    Θέμα:
    Χωρίς τις προβλεπόμενες τιμές κηδεία απόστρατου Στρατηγού
    Κόμμα:
    ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ημερομηνία: 04/02/2013
    Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης: 05/02/2013
    Καταθέτοντες: Κασιδιάρης Παναγιώτη Ηλίας

    Υπουργεία: Εθνικής Άμυνας
    Υπουργοί:
    Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Πάνος) (Υπουργός Εθνικής Άμυνας)

    Click to access 7953132.pdf

    ———–
    Στις 03/12/2012 είχε προηγηθεί αυτό

    Click to access 7852627.pdf

    που απαντήθηκε στις 07/12/2012

    Click to access 7911616.pdf

  20. Παράθεμα: Ορθοδοξία – Φασισμός – Μοναρχία: Η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει για την χώρα μας η επικράτηση της Εκκλησίας | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.