Αμβρόσιος Καλαβρύτων, ένας άγιος ανάμεσά μας

(Απάντηση: Αντικληρικαλισμό πρεσβεύουν μόνο κάποιοι κληρικοί, και όχι ιστολόγια τύπου «Ροΐδη Εμμονές»)

Διαβάστε. Απολαύστε εκκλησιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο, όπως εκφράζεται μέσα από τον ιερό λόγο του κ. Αμβροσίου των Καλαβρύτων. Το ιστολόγιό μας δεν πρόσθεσε ούτε τελεία.

«Με τήν χθεσινή Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της οποίας το κείμενον παραθέτουμε κατωτέρω, όλοι έχουν δικαιωθή! Καί ή Εκκλησία δέν ανακατεύεται, διότι δέν έχει αρμοδιότητα! Καί η Κυβέρνησις καλά ενεργεί, διότι αυτή έχει αρμοδιότητα! Αλλά καί οι κατά τόπους διαμαρτυρόμενοι Μητροπολίτες καλά κάνουν καί αντιδρούν, διότι αυτοί γνωρίζουν και τις επί μέρους εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες! Η Φαναριώτικη διπλωματία έκανε το θαύμα της! Τώρα η Κυβέρνησις μπορεί να προχωρήσει ελεύθερη πιά το εθνοκτόνο Νομοσχέδιο περί παραχωρήσεως της ελληνικής Ιθαγένειας σε μή Έλληνες! Ένα ακόμη οχυρό πέφτει! Σε λίγο θα αναγκασθούμε να αποδεικνύουμε, ότι είμαστε Έλληνες-Έλληνες! Δηλ. ‘Ελληνες από την καταγωγή καί όχι «Έλληνες» από παραχώρηση του Νόμου! Ευτυχώς, ότι μέσα στην γενική τακτοποίηση όλων υπάρχει και ένα μικρό φώς! Η Ιερά Σύνοδος παραδέχεται, ότι » ο Νόμος περί Ιθαγένειας δεν ταυτίζεται απόλυτα με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Γι’ αυτό η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να μελετήσει επισταμένως τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια».
Και τώρα διατυπώνω μια απορία: Πως θα αισθάνωνται κάποιοι μεγαλώνυμοι Έλληνες, οι οποίοι ζούν καί δρούν, εργάζονται και δημιουργούν στην Αμερική, έχουν την Αμερικανική Υπηκοότητα, διαθέτουν Αμερικανικό Διαβατήριο, υψώνουν την ελληνική Σημαία στα πλοία τους, γυρίζουν όλο τον κόσμο για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα καί ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ! Τι θα πούμε σ’ αυτούς τους Μεγάλους Έλληνες; Το ελληνικό αίμα μολύνθηκε! Ανακατεύθηκε πιά με το Πακιστανικό, Αφγανικό, τό Ιρανικό, το Ιρακινό, το Αλβανικό καί βάλε….Ελάτε λοιπόν και σείς Μεγάλοι Έλληνες και εραστές του ελληνικού Μεγαλείου, ελάτε μαζί με εμέ νά αποδείξουμε ότι είμαστε «Έλληνες-Έλληνες», δηλ. καθαρόαιμοι Έλληνες;
»

Υπογραφή…
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

copy-paste:
http://mkka.blogspot.com/search?updated-max=2010-02-07T22%3A23%3A00%2B02%3A00&max-results=1

– οι υπογραμμίσεις δικές μου
…..

(αυτά)

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

25 Responses to Αμβρόσιος Καλαβρύτων, ένας άγιος ανάμεσά μας

 1. Αγαπητοί αδελφοί, ο πατήρ ο άγιος έχει δίκιο.
  Προσέξτε ότι αυτός και οι συνάγιοί του, ως άγαμοι, όπως και οι καλόγεροι, είναι οι μόνο που τυγχάνουν απολύτως αθώοι σε ότι αφορά στη μόλυνση του αίματος της φυλής μας.
  Ακόμα κι όταν δεν μπορούν να συγκρατήσουν την ορμή των αφροδισίων τους, και πάλι φροντίζουν να μη μολύνουν το αίμα της φυλής, με το Ιουδαϊκό τους σπέρμα.
  Το πολύ-πολύ να μολύνουν το δικό τους αίμα, και πάντως όχι φυλετικώς αλλά νοσολογικώς.

 2. Ο/Η Ptomas λέει:

  Πω πω ο τύπος ήταν γνωστός βλάξ αλλά ξεπέρασε τον εαυτό του! Μετά την καταδίκη όσων τολμούν να κάνουν διακοπές Χριστουγέννων στο εξωτερικό μακριά από τα παγκάρια υμών ξεσπαθώνουμε για την καθαρότητα της ΕΛ-ληνικής φυλής! Άντε να σηκώσει και το λάβαρο της επανάστασης στο αυθαίρετο του Μεγάλου Σπηλαίου ανάμεσα στις καρικατούρες που έχουν στήσει για αναπαράσταση του θαύματος με τον δράκο…
  Και όσο σκέφτομαι πως του τράγου του πληρώνω και τον μισθό τρελαίνομαι.

 3. Ο/Η atheofobos λέει:

  Το άγιον πνεύμα φαίνεται ότι εγκατέλειψε την κεφαλήν του Καρατσαφύρερ και κοτσίλησε τώρα την σεπτή κεφαλήν του αγίου με αποτέλεσμα να προβεί σε αυτήν την σημαντική επιστημονική ανακάλυψη .
  Μέχρι στιγμής όταν μιλάγαμε για αίμα, πλην των βασιλέων που είναι γαλάζιο, στο κόκκινο καθορίζαμε την ομάδα και το ρέζους.
  Τώρα πλέον διαπιστώθηκε ότι έχει και τρίτο καθοριστικό στοιχείο, ελληνικό, αλβανικό, αφγανικό, κτλ κάτι παρόμοιο δηλαδή με την ονομασία προελεύσεως που έχει η φέτα!

 4. Ο/Η Stathis λέει:

  Μια μόνο λέξη μου έρχεται στο μυαλό για να σχολιάσω κομψά τον μεγάλο ιερωμένο….

  Εμετός…

 5. Ο/Η περιούσιος λέει:

  Και αν τολμήσει κανείς να ψέξει τον Καλαβρύτων αλλά και κάθε άλλο ιεράρχη, που αρέσκεται σε τέτοιες ρατσιστικές κορώνες, τότε θα σπεύσουν οι υποστηρικτές του και θα υπενθυμίσουν το όποιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, το οποίο, δήθεν, περνά σε δεύτερη μοίρα, επειδή ο κόσμος στέκεται σε κάποια δήλωσή του.
  Θλιβερή εικόνα ενός ιεράρχη, ο οποίος υποτίθεται, ότι διδάσκει το «αγαπάτε αλλήλους».Για τέτοια αγάπη μιλάμε.

 6. Ο/Η Φίλος λέει:

  Απορώ δεν υπάρχει ένας (1) βουλευτής στο ελλληνικό κοινοβούλιο να ζητήσει πό τον αρμόδιο υπουργό να ανακαλέσει στην τάξη αυτόν τον δημόσιο υπάλληλο;

 7. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  Υβρεων και απειλών το ανάγνωσμα

  Ούτε Αμβρόσιο, ούτε ιερό…

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Οσοι δήλωσαν την έκπληξή τους για τις ύβρεις που εκτόξευσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος εναντίον του Κ. Σημίτη, μάλλον έχουν ξεχάσει όσα ο ιεράρχης έλεγε την περίοδο που το θέμα των ταυτοτήτων βρισκόταν στην κορυφή της επικαιρότητας.

  Ο Αμβρόσιος με Καλλίνικο και Χριστόδουλο ίδρυσαν τη «Χρυσοπηγή», διατήρησαν στενές σχέσεις με αντιδραστικούς κύκλους και σιγά σιγά κατάφεραν να ανεβούν τα σκαλιά της Ιεραρχίας
  Αγνοούν (;) επίσης ότι ο ίδιος ποτέ δεν λέει κάτι χωρίς να πετύχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε τον προηγούμενο χειμώνα, όταν από βασικός πολέμιος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου μετατράπηκε στον μεγαλύτερο σύμμαχό του, όταν πέτυχε την απομάκρυνση του μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου.

  «Νενικήκαμεν»

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Αμβρόσιος, 67 χρόνων (κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης), τον Απρίλιο του 1998, όταν ο πνευματικός του αδελφός, Χριστόδουλος, εξελέγη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, πανηγύριζε στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», φωνάζοντας «νενικήκαμεν». Η εκκλησιαστική εξουσία απλωνόταν στα πόδια των μελών της Χρυσοπηγής. Ο κ. Χριστόδουλος όμως είχε άλλα σχέδια και νεότεροι συνεργάτες του κέρδιζαν έδαφος στο μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης. Κάθε τόσο τα μέλη της Χρυσοπηγής, αντιδρούσαν στις επιλογές Χριστόδουλου. Μία από αυτές αφορούσε τον Θεόκλητο Κουμαριανό, που σύμφωνα με τον Πειραιώς Καλλίνικο -πνευματικό πατέρα του αρχιεπισκόπου- και τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο δεν έπρεπε να εκλεγεί μητροπολίτης στο Βόλο. Η επίτευξη του στόχου τούς οδήγησε στην αλαζονεία. Θεωρούσαν ότι συνδιοικούσαν στην Αρχιεπισκοπή και κάθε τόσο έθεταν νέους στόχους. Αυτή ήταν πάντοτε η νοοτροπία τους.

  Καλλίνικος, Αμβρόσιος και Χριστόδουλος ίδρυσαν τη Χρυσοπηγή, διατήρησαν στενές σχέσεις με αντιδραστικούς κύκλους και σιγά σιγά κατάφεραν να ανεβούν τα σκαλιά της Ιεραρχίας. Ο Χριστόδουλος, εξελέγη μητροπολίτης Δημητριάδος το 1974, ο Καλλίνικος Πειραιώς το 1978, όπως και ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων την ίδια χρονιά. Ο τελευταίος εκτός των άλλων υπήρξε την περίοδο του χούντας αξιωματικός της Χωροφυλακής, ενώ υπηρέτησε και στην εκκλησιαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί τον διαδέχτηκε ένας άλλος ιεράρχης κι εκείνος μέλος της Χρυσοπηγής, ο Σάμου Ευσέβιος Πιστόλης.

  * Το 2000, «χρονιά των ταυτοτήτων», ο Αμβρόσιος είχε μεγάλο σουξέ.

  * Στις 15 Μαΐου μίλησε για «πρωθυπουργό αυθαιρεσίας και δικτάτορα».

  * Στις 26 Ιουλίου δήλωσε ότι η «Ιερά Σύνοδος είναι πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία».

  * Στις 3 Αυγούστου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας, έλεγε για τον πρωθυπουργό ότι είναι «μασόνος»: «Ο κ. Σημίτης έχει υπογράψει συμφωνίες ή έχει αναλάβει δεσμεύσεις με την τεκτονική στοά, με το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής κι έχει δεχθεί πιέσεις διά του υπουργείου Εξωτερικών από την Αμερική!»

  * Λίγες ημέρες αργότερα τα έβαλε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που, όπως είπε, με τη στάση του «θυμίζει τη συμπεριφορά μητριάς και όχι μητέρας».

  * Την περίοδο της κρίσης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το καθεστώς των λεγομένων Νέων Χωρών, απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό έγραφε: «Μπορεί να μην αγαπάτε την Εκκλησία ή έστω την Εκκλησία της Ελλάδος. Αλλά δεν μπορείτε είτε από αδιαφορία είτε από άγνοια να αγνοείτε ή να τροφοδοτείτε επιδιώξεις που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας».

  * Αλλά τον ιεράρχη δεν έχει «ενοχλήσει» μόνο ο Κ. Σημίτης. Ακόμη και Σάκης Ρουβάς μπήκε στο στόχαστρό του γιατί το 2004 πήγε στη Γιουριβίζιον και τραγούδησε το «Shake it» . «Ενα καθαρό πορνοτράγουδο, μέσα από τις γραμμές του οποίου προβάλλεται η χυδαιότητα».

  * Η συμμετοχή του Αμβρόσιου στην «εκκλησιαστική κάθαρση», όμως, είναι πιο… σπουδαία. Και έχει ιδιαίτερη αξία για άλλους λόγους. Ο Καλαβρύτων στις 14 Ιανουαρίου 2004, όταν ο αρχιεπίσκοπος πήγε στη Ραφήνα προσκεκλημένος σε δείπνο στο σπίτι του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στις αποκαλύψεις που ακολούθησαν. Μόνο που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από μεγαλύτερος επικριτής του αρχιεπισκόπου μετατράπηκε στον υπ’ αριθμόν ένα σύμμαχό του. Η στάση του ερμηνεύτηκε εκ των υστέρων.

  Στην αρχή, με αφορμή κληρικό που αναδείχτηκε σε κεντρικό πρόσωπο της κρίσης χωρίς να τον κατονομάζει έλεγε: «Μόνο έκπληξη αλλά και βαθύ πόνο μάς προκάλεσε η είδηση ότι σε κύκλωμα που «δούλευε» για την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών εμπλέκεται και κάποιος κληρικός. Οι φήμες λέγουν πως ο συγκεκριμένος αυτός κληρικός τώρα είναι έτοιμος να καταλάβη «χαρτοφυλάκιο». Δηλαδή σπουδαία διοικητική θέση στην αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος». Στόχος δεν ήταν ο συγκεκριμένος κληρικός, αλλά ο στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου, τότε μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος.

  Και σεισμολόγος…

  Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμβρόσιος δεν έμεινε ποτέ ικανοποιημένος από όσα έκανε η Εκκλησία και κλιμάκωνε την αντίδρασή του. Στις 2 Φεβρουαρίου έλεγε για την εκκλησιαστική κρίση: «Είναι η αρχή του προβλήματος. Θα έχουμε και άλλες εξελίξεις και σεισμικές δονήσεις. Σας ζητώ να τα ξεπεράσετε όλα αυτά χωρίς να σκανδαλίζετε». Οταν άλλοι ιεράρχες έκαναν ήπια κριτική, ο Αμβρόσιος χαρακτήριζε τα μέτρα της Ιεραρχίας «τρικ, του οποίου τα δεινά θα φανούν αργότερα». Αυτό το δήλωσε στις 20 Φεβρουαρίου. Οταν στις 25 Φεβρουαρίου ο αρχιεπίσκοπος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι δέχτηκε την παραίτηση του Θεόκλητου από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, ο Αμβρόσιος άλλαξε…

  Για Καλλίνικο

  Οταν είδε τον πνευματικό αδερφό Πειραιώς Καλλίνικο να κινδυνεύει από την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση δήλωσε: «Ενώπιον Θεού και ανθρώπων δηλώ ότι καθ’ όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα ζώντας κοντά στον π. Καλλίνικο Καρούσο ουδέποτε δέχθηκα ηθικές παρενοχλήσεις εκ μέρους του, ουδέποτε ήκουσα ηθικώς επιλήψιμα λόγια από το στόμα του, ουδέποτε δημιουργήθηκε μέσα μου έστω και η υποψία ότι κάτι ύποπτο μπορεί να συμβαίνει με τον «Γέροντα»».

  Για Βαβύλη

  Και ο Απόστολος Βαβύλης στις 28 Μαρτίου μετατρέπεται σε «σπιούνο των μυστικών υπηρεσιών». «Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τις μυστικές υπηρεσίες είτε στην Ελλάδα, είτε στο Ισραήλ, είτε στην Αμερική, είτε οπουδήποτε αλλού, είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να πει ποτέ αλήθεια;»

  Οι ύβρεις του κ. Αμβρόσιου και αυτή τη φορά έχουν συγκεκριμένο στόχο. Αυτό που απομένει είναι να μάθουμε ποιος είναι.

  tsath@enet.gr

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 15/11/2005

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  1. Το τραγικό είναι πως δεν του απαντάει κανείς μητροπολίτης.
  Η σιωπή είναι συνενοχή.
  Δείτε όμως με πόση ευκολία (και με πόσο σεβασμό μην τον ερεθίσει και ανοίξει το στόμα του) ο Βαρθολομαίος βάζει τους ανθρώπους του να απαντήσουν στον Αμβρόσιο όταν θίγεται ο ίδιος:

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4259%3A—-q——–q&catid=13&Itemid=123

  2. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως ο κύριος αυτός επιβαρύνει κι άλλο το Δημόσιο έχοντας εδώ και λίγο καιρό βοηθό επίσκοπο, βάσει νόμου της ΝΔ τον οποίο όχι μόνο δε κατήργησε το ΠΑΣΟΚ αλλά επέτρεψε στον αρχιεπίσκοπο να τον ενεργοποιήσει διαλέγοντας με τις γνωστές άθλιες διαδικασίες 6 βοηθούς επισκόπους σε μητροπολίτες που κουράστηκαν στο γιαπί ή στο χωράφι.

  Για τον Αμβρόσιο επελέγη με τον τίτλο της νεκρής επισκοπής Κερνίτσης, ο υποτιθέμενος αντιρατσιστής αρχιμανδρίτης Προκόπιος Αγ.Παντελεήμονος Αχαρνών που παράτησε τα παιδιά του τους μετανάστες για χάρη του Αμβρόσιου που κάνει τέτοιες ρατσιστικές δηλώσεις.

  Το ντουέτο άρχισε μάλιστα και τα τα ταξιδάκια του στο εξωτερικό.
  Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν μπορούσε να μείνει ο βοηθός πίσω να διοικεί την μητρόπολη. Είναι επίσκοπος ντε κομπανί;

  Και Η ΕΙΔΗΣΗ

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3487:—-a–&catid=34:2009-12-18-08-37-58&Itemid=123

  Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης της Μόσχας, όπου εκεί προσκύνησε τα ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας της αόμματης.

 9. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Τα κανάλια κύριε Ροιδη ευνοούν αυτές τις απόψεις.

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=523435

  Κανάλια: Δικομματική μονοφωνία, προβολή Καρατζαφέρη
  Νταρζάνου Α.
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/02/2010
  Πολιτική πολυφωνία μόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους -και πολιτική «μονοφωνία» των δύο μεγάλων κομμάτων το υπόλοιπο χρονικό διάστημα-, συστηματική και εντατική προβολή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και σφικτός εναγκαλισμός της ΝΕΤ με την εκάστοτε κυβέρνηση.

  + + + + + +

  * Πολιτικοί αρχηγοί: Μακράν όλων ευνοημένος ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος, ακόμα και πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, είχε προβολή μεγαλύτερη ακόμα και από την Α. Παπαρήγα και τον Α. Τσίπρα σε όλα τα κανάλια, πλην ΝΕΤ και ΣΚΑΪ. Ο Γ. Καρατζαφέρης προβλήθηκε στο 22% των πολιτικών ειδήσεων του ALPHA, στο 17% του ANT-1, γύρω στο 15% σε ALTER, MEGA και ΣΚΑΪ και γύρω στο 12,5% σε ΝΕΤ και STAR. Στον ΣΚΑΪ υψηλή προβολή έχει η Αλέκα Παπαρήγα, 23% όταν ο Γ. Παπανδρέου έχει 25%.

 10. Ο/Η vavou λέει:

  Έλλην ο μετέχων την ελληνική παιδεία…..ποιος ασήμαντος το χε πει αυτο να δεις…κάτσε να δεις…..

 11. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

  Δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος «άγιος» τέτοιας νοοτροπίας, αλλά ως φαίνεται σχεδόν όλοι τους και – το χειρότερο – το ίδιο σε μεγάλο ποσοστό μυαλό έχουν και οι προβατοποιημένοι «πιστοί» τους, που διδάχθηκαν τέτοιες μισαλλόδοξες απόψεις ως αρετή από τα γεννοφάσκια τους…

  Κανείς τους, πάντως, δεν φθάνει τον μέγιστο «άγιο» Θεσσαλονίκης…

 12. Ο/Η vavou λέει:

  και δηλαδή μια ερώτηση ακόμα γιατί δεν μπορώ θα τα σπάσω όλα λέμε, όταν δηλαδή οι χριστιανοί ιερομόναχοι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Πόλης, έβγαιναν στους δρόμους συντονισμένοι και είτε έριχναν το ηθικό των αμυνόμενων είτε απαιτούσαν να μην πολεμήσουν γιατί ην θέλημα θεού η πόλη να τουρκέψει,όταν λοιπόν επέφεραν αυτό που θέλανε και κάνανε τον Έλληνα συνώνυμω τω αντιχρίστω (που έλεγε και ο μεγάλος πατέρας τους Σχολάριος που τον υμνούν από τους άμβωνες των μητροπόλεων καθημερινά ) δούλοκτημένο με ότι αυτό συνεπάγεται στα της ελληνικής ράτσας (τσάμηδες,αρβανίτες κλπ κλπ), αυτό οι γελοίοι κύριοι πως το ονομάζουν κάτι τέτοιο σήμερα? και συν τοις άλλοις τι καθόμαστε και το σκεφτόμαστε? θα μας πουν αυτοί οι γελοίοι πως θα πράξει η ίδια η πολιτεία? δεν κατάλαβα? με τι ασχολείται η εκκλησία τελικά? με τον Γιαχβέ και τον Γεσοσουαχ ή με την κρατική-πολιτειακή διάρθρωση?

 13. Ο/Η Φαίδρα Πορτοκαλέα λέει:

  Μετα συγχωρήσεως, αγαπητέ Λασκαράτε, αλλα τι έχετε κατα της Ματρώνας η οποία εξύμνησε τον Σταλιν όσο κανένας?

  Βοήθειά σας!

  http://www.contemporaryorthodoxy.com/2008/12/saint-joseph-stalin.html

 14. Ο/Η Aldebaran λέει:

  Ίνα τι εξανίστασθαι τέκνα μου αγαπητά; Ο παναγ(ρ)ιότατος υπερασπίζεται τα ιερά και τα (αμβρ)όσια του γένους μας αλλά και την καθαρότητα της φυλής ημών…

 15. Ο/Η Evan T λέει:

  Ο Καλαβρύτων είναι συνεπέστατος με τις πεποιθήσεις του. Διαλέξατε ένα ήπιο ανάγνωσμα, αξιότιμε Κε Ροΐδη. Αυτό είναι… κατάτι σκληρότερο.

 16. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

  Βέβαια τό θέμα εδώ είναι ο Αμβρόσιος, αλλά επειδή γίνεται αναφορά στούς μετανάστες, θάθελα νά αναφερθώ σ’ αυτήν τήν συγκλονιστική είδηση, σήμερα, όπου οκτώ λαθρομετανάστες στήν προσπάθεια τους νά φθάσουν σέ Ελληνικό έδαφος, από Τουρκία πρός Σάμο μέ μιά παλλιόβαρκα, λόγω τής θαλασσοταραχής, επνίγηκαν. Αναμεσά τους ένα κοριτσάκι καί μία γυναίκα. Προφανώς μάνα καί παιδί. Οί υπόλοιποι ήταν άνδρες. Πιθανόν ένας απ’ αυτούς νά ήταν ό πατέρας.
  Δέν σχολιάζω τίποτα σχετικά μέ τούς μετανάστες, άν πρέπει, ή δέν πρέπει νά είναι εδώ, τί κάνουν καί τί δέν κάνουν καί άν «μολύνουν» ή δέν «μολύνουν»…. καί όλη αυτή η σκουπιδολογία περί καθαρότητας τής Ελληνικής φυλής. Βλέπω τό θέμα αποκλειστικά καί μόνο από τήν ανθρωπιστική πλευρά. Ανθρωποι πεινασμένοι, ταλαιπωρημένοι, κουρελιασμένοι, μέ οδηγό τήν απελπισία καί τήν ελπίδα γιά μιά ανθρώπινη ζωή, ρίχνονται σέ μιά επικίνδυνη περιπέτεια καί εμπιστεύονται λαθρέμπορους που τούς βλέπουν σάν εμπόρευμα καί τούς πετούν στιβαγμένους σέ ότι παλλιοκάραβο ή παλλιόβαρκα, που δέν αντέχει ούτε τό «φορτίο» ούτε καί μιά φουρτουνιασμένη θάλασσα.
  Εκείνο που έχω νά πώ, καί είμαι βέβαιος γιά αυτό, είναι πως κάποιοι παίζουν βρώμικα παιχνίδια, ρίχνουν ζαριές πάνω στίς πλάτες τών φτωχών τής γής. Οί «πολιτισμένοι» λαοί τού δυτικού κόσμου, μέ τά τραπεζικά τους συστήματα, τά ομόλογα τους, τά καταναλωτικά τους δάνεια , τούς τόκους τους, τά κέρδη τους, τά οικονομικά τους συστήματα, αυτή η υπερκαταναλωτική κοινωνία που πάσχει από πολυφαγία καί παχυσαρκία, είναι αυτή που δέν δίνει δεκάρα γιά τούς φτωχούς τού υπόλοιπου κόσμου. Ο ίδιος αυτός ο οικονομικός άνθρωπος είναι που «προσκαλεί» τά καραβάνια τών δυστυχισμένων, γιά νά τού δουλέψουν γιά νά τόν υπηρετήσουν καί τά νέα σκλαβοπάζαρα βρίσκονται στήν πιό μεγάλη τους ακμή. Θά μπορούσαν οί οικονομικά ισχυρές Χώρες νά βοηθήσουν τίς υποανάπτυκτες Χώρες τής Ανατολής καί τής Αφρικής καί νά τίς ενισχύσουν μέ τέτοιο τρόπο ώστε οί λαοί αυτοί νά παραμένουν στίς χώρες τους αντί νά ξεριζόνονται καί νά μεταναστεύουν στήν Δύση, καί έτσι νά αποφεύγονται όλα αυτά τά δυσάρεστα καί λυπηρά γεγονότα. Αλλά, τά φτηνά χέρια, η φτηνή δουλεία, συμφέρει. Μετά όμως δημιουργούνται τά προβλήματα, κι έχουμε τούς ρατσισμούς τίς ξενοφοβίες, τά γκέτο, καί όλα τά περίεργα καί από τίς δύο πλευρές. Είναι λυπηρό, πολύ λυπηρό, αλλά αυτό τό απάνθρωπο ανθρωποεμπόριο, αυτά τά νέα σκλαβοπάζαρα, η λαθραία φυγή, αυτή η απατηλή αναζήτηση μιάς καλύτερης ζωής, λίγης ευτυχίας, νά πεθαίνουν μάνες καί παιδιά γιά ένα κομμάτι ψωμί γιά ένα πιάτο φαγητό, γιά μιά στέγη, μιά ασφαλή φωλιά, πρέπει πιά νά σταματήσει καί ο «πολιτισμένος» χορτάτος κόσμος νά ρίξει μιά ματιά στόν πονεμένο πλανήτη, στήν πονεμένη Γη που μας σέρνει στό αέναο ταξίδι της……. Είμαστε μόνοι, Εγώ, κι’ Εσύ. Ας τό καταλάβουμε επιτέλους.

 17. Ο/Η doctor λέει:

  Και να σκεφτεί κανείς ότι όταν ήρθε ο εθνικισμός από την Ευρώπη, οι παπάδες εδώ τον εξοβέλιζαν ως κάτι που απειλούσε την ύπαρξή τους και τον καταδίκαζαν. Με τον καιρό ζευγάρωσαν μαζί του και σήμερα που ο εθνικισμός αποτελεί ξεπερασμένη κοσμοθεωρία, αυτοί, πιστοί στο αιώνιο ραντεβού τους με την εκάστοτε συντήρηση και οπισθοδρόμηση, γαντζώθηκαν επάνω του και πολεμάνε την παγκοσμιοποίηση που και με αυτήν σε λίγα χρόνια θα πηδηχθούν και θα αντιδράσουν σε ό,τι νέο θα έρθει.

 18. Παράθεμα: Ο μητροπολίτης Ρητορικής Μίσους ξαναχτυπά: Οι “ανώμαλοι” δεν έχουν τα φόντα για να γίνουν ΉΡΩΕΣ! « Blog Ενάντια στην Ομοφοβία και τον

 19. Παράθεμα: Ο μητροπολίτης Ρητορικής Μίσους ξαναχτυπά: Οι “ανώμαλοι” δεν έχουν τα φόντα για να γίνουν ΉΡΩΕΣ! | No Budget blog

 20. Παράθεμα: Δημόσιος υπάλληλος (μητρ.Αμβρόσιος): «η Χ.Α. μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο Πολίτη» « Ροΐδη Εμμονές

 21. Παράθεμα: Αμβρόσιος, δημ. υπάλληλος: «Ντερτιλής, όπως Κολοκοτρώνης, Σωκράτης…» « Ασμοδαίος

 22. Παράθεμα: κ. Δένδια, ένα δημόσιος υπάλληλος ονόματι Αμβρόσιος υμνεί τη Χούντα -Τι θα κάνετε; « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s