Εθνοκάθαρση και Μανώλης Γλέζος

Καραγκιοζιλίκια και αθλιότητες του αριστερού πατριωτισμού   

Ποιμήν οδηγεί τα πρόβατα στον όλεθρο του 1897

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ο τ.βουλευτής και ευρωβουλευτής (δεν πρόκανε τότε να θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ευρωβουλή) του ΠΑΣΟΚ κ.Γλέζος, τ.πρόεδρος του λείψανου της ΕΔΑ, τώρα πρόεδρος της συνιστώσας των αόρατων «Ενεργών Πολιτών» και συνιδρυτής της (αγνοούμενης) «Ελάδας» των Μίκη του Τουρκοφάγου-Απ.Γκλέτσου κλπ, ένα είδος διαχρονικού-υπερκομματικού βουλευτή του Κοινοβουλίου, συνεχίζει δυστυχώς να προκαλεί, ειδικά μετά την προσπάθειά του να καλύψει τον προστάτη των φοροφυγάδων της Ύδρας κ.Δρίτσα. Ο κ.Τσίπρας κάλυψε τον κ.Δρίτσα, κλείνοντας φιλικά για πολλοστή φορά το μάτι στους φοροφυγάδες, αλλά ο Μ.Γλέζος το παράκανε. Ο κ.Δρίτσας είναι στέλεχος της προσωποπαγούς συνιστώσας Γλέζου και ο αρχηγός του εξαπέλυσε σε αντιπερισπασμό κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής της Πάρου. Την υπόθεση αυτή μέχρι τότε ο κ.Γλέζος κρατούσε περίπου κρυφή, έχοντας την καταγγείλει σε λάθος υπηρεσία (Δ.Σ. Δήμου Πάρου, δηλαδή στο λύκο που φυλάει τα πρόβατα), κάπως σαν τον Κασιδιάρη που δεν ήξερε τη διαδικασία για να ζητήσει άρση της ασυλίας του. Ο ίδιος έσπευσε άνευ όρων στο πλευρό των μισθολογικών αιτημάτων των Δικαστών μαζί με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», εκτιμώντας υποθέτω τις επιδόσεις της Δικαιοσύνης στην εκδίκαση υποθέσων της «Χρυσής Αυγής» και της ομολογημένης δωροδοκίας Τσουκάτου.
Κύριε Ροΐδη,
Ειλικρινά θέλουμε να ξεχάσουμε τους θεατρινισμούς του κ.Γλέζου, αλλά δεν μας αφήνει. Αυτό που προκαλεί λύπη, είναι πως κανείς μέσα στο κόμμα του δεν τον αγαπάει, τον χρησιμοποιούν σαν ένα είδος εκμεταλλεύσιμου εθνικού συμβόλου και τον αφήνουν να αυτοκαταστρέφεται. Κι όμως υπήρξε πράγματι ήρωας, πατριώτης και κοινωνικός αγωνιστής, διωγμένος άγρια από τη Δεξιά, που όμως δεν κατάφερε να διορθώσει την κακή πλευρά του εαυτού του.  Θα ήταν πολύ ωραίο ο Γλέζος να ήταν ο τιμημένος παππούς της Αριστεράς, ο σοφός Νέστορας της Δημοκρατίας μας, ο Κιγκινάτος που είναι πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα. Δυστυχώς όμως ο ναρκισσισμός του νέου Κολοκοτρώνη, τον στρέφει σε επικίνδυνες ατραπούς, στην προσπάθειά του να γίνεται υπερκομματικά αρεστός. Όμως «ουαὶ όταν καλώς υμάς είπωσι πάντες οι άνθρωποι», από τον Γ.Καρατζαφέρη και τον Χριστόδουλο ως τον Αλ.Τσίπρα. Σε αυτά τα πλαίσια ο Μ.Γλέζος κατήγγειλε την Αριστερά πως σιωπά απέναντι στις Μαφίες των μεταναστών. Την καταγγελία αυτή, σωστή ή όχι, δεν την έκανε κατ’αρχήν στο φυσικό αποδέκτη της, στο αριστερό δηλαδή ακροατήριο όπως όφειλε, αλλά «κάρφωσε» τους συντρόφους του στο πολύ δεξιό κοινό της λαϊκίστικης «Δημοκρατίας». Εκεί που ήξερε πως θα αρέσει. Δεν τον ενδιέφερε να διορθώσει κάποιο πρόβλημα, γιατί βέβαια σχεδόν κανείς αριστερός δεν πληροφορήθηκε τις καταγγελίες του, αφού οι δηλώσεις του λογοκρίθηκαν προστατευτικά γι’αυτόν από την πάντα αθεράπευτα σταλινική Αριστερά: «Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων…..

-Και η Αριστερά;
Αυτά που λέω δεν τα λέει! Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα….». (Το απόσπασμα από την αναπαραγωγή στο μπλογκ της «Ελληνικής Αφυπνίσεως», 18.5.2011).
Επί της ουσίας να παρατηρήσω (χωρίς να υπερασπίζομαι την προφανώς μη ολοκληρωμένη άποψη της Αριστεράς για το μεταναστευτικό) ότι τη Μαφία των μεταναστών (ναρκωέμποροι, μαστροποί, έμποροι όπλων), υποθάλπουν κυκλώματα της Ακροδεξιάς και της Αστυνομίας, αλλά αυτό ο κ.Γλέζος φαίνεται πως το φυλάει για να το πει στην «Αυγή» ή στους Times της Λαχώρης. Αυτή είναι η πάγια τακτική του Γλέζου, που η «προδοσία» του κατά των αντιστασιακών κληρικών και οι ύμνοι του και τα συνειδητά ψέματά του για τη δήθεν εθνική αντίσταση των δωσίλογων μητροπολιτών στη φιέστα του Χουντόδουλου, κάνουν το γύρο του ακροδεξιού χριστιανικού διαδικτύου, σαν πλυντήριο του επισκοπικού δωσιλογισμού.

Αντιγράφω από πρόσφατο δημοσίευμα της «Αυγής» (15/09): «Τη μνήμη του μικρασιατικού Ελληνισμού κράτησε ζωντανή χθες η Βουλή …. «Υπήρξε ίσως η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα έως σήμερα», εκτίμησε ο Γ.Τραγάκης. Ο Π.Καμμένος επέκρινε την απουσία των βουλευτών, ….»Πήρε τη μορφή εθνοκάθαρσης, δηλαδή εξαφάνισης όλου του ελληνισμού από την Ιωνία, από τη Μ. Ασία», τόνισε ο Μ.Γλέζος, …»οι ξένοι και πάλι δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση«, καθώς οδήγησαν στην επέμβαση του ελληνικού στρατού στη Μ.Ασία και μετά τον εγκατέλειψαν. …Υπογράμμισε ότι δεν αρκούν οι λόγοι στη Βουλή, αλλά «χρειάζεται και στα σχολεία και παντού να αναδεικνύεται το μέγεθος της εθνοκάθαρσης που έγινε το 1922″». Ξεπερνώντας τους φλογερούς πατριωτισμούς των Τραγάκη (που φόρτωσε στο σβέρκο μας τα συγγενολόγια του) και Καμμένου  (που διόρισε τον ξάδελφό του στη Βουλή), μπαίνω στον πειρασμό να σημειώσω την κακή συνήθεια του κ.Γλέζου να λαϊκίζει αποδίδοντας στους «ξένους», στους «Γερμανούς» κλπ εθνικά παθήματα, την καταστροφή του 1922, τη χρεοκοπία του 2010, για τα οποία και η ελληνική ευθύνη είναι κραυγαλέα.

Κύριε Ροΐδη,
Το 1994 η ελληνική Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως ημέρας μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και το 1998 την ανακήρυξη «της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ.Ασίας. Ασφαλώς υπήρξαν προσχεδιασμένες βάρβαρες σφαγές και  εθνοκάθαρση από τους Τούρκους εθνικιστές σε βάρος των Ρωμιών ορθοδόξων (Ελληνόφωνων και Τουρκόφωνων) της Μ.Ασίας,  με ουρανόσταλτο άλλοθι τις βαρβαρότητες του ελληνικού στρατού εισβολής στην Τουρκία σε βάρος του άμαχου τουρκικού πληθυσμού.  Θύματα αυτής της κατάστασης έπεσαν και χιλιάδες μουσουλμάνοι (Τούρκοι και Έλληνες), που ξεσπιτώθηκαν από την Ελλάδα, στα πλαίσια της αισχρής ανταλλαγής πληθυσμών, με σκοπό τη νοσηρή «εθνική» και θρησκευτική ομοιομορφία. Προσωρινά τη γλύτωσαν οι Αλβανοί μουσουλμάνοι της Θεσπρωτίας (Τσάμηδες), αφού η απόπειρα να τους βαφτίσει ο ελληνικός εθνικισμός Τούρκους απέτυχε. Οι τίμιοι άνθρωποι θρηνούν για όλα τα αθώα θύματα αυτής της αθλιότητας, συμπάσχουν με κάθε άδικη ατομική και συλλογική τραγωδία. Προσωπικά θεωρώ αγύρτη (επιλέγω τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό) όποιον καταδικάζει τα εγκλήματα των εχθρών του και επιβραβεύει ή έστω συγκαλύπτει τα εγκλήματα των δικών του και των φίλων του. Για να δικαιολογήσω τη θέση μου, επικαλούμαι αυτόν που τόσο άγαρμπα ο κ.Γλέζος (που υποψιάζομαι ότι είναι πιο άθεος και από τον αρχιεπίσκοπο των Λαυρεντιάδη, Μιχαλολιάκου, Γ.Μιχαλόπουλου, Γιοσάκη και δυστυχώς και Τσίπρα) δηλώνει δίνοντας βλάσφημο θρησκευτικό όρκο στη Βουλή, ως δήθεν θεό του: «Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου».

Ο κ.Γλέζος, υπερασπιστής και φίλος των χασάπηδων Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτς κάνει το κορόϊδο και αρνείται να δει  πως το 1995, Σέρβοι της Βοσνίας σκότωσαν 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα. Στις 26 Φεβρουαρίου 2007, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε απόφαση κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας σύμφωνα με την οποία η σφαγή συνιστά γενοκτονία η οποία όμως δεν μπορεί να αποδοθεί στα κρατικά της όργανα. Το δικαστήριο έκρινε, επιπλέον, ότι η Σερβία, ως διάδοχος της πρώην Γιουγκοσλαβίας παραβίασε το διεθνές δίκαιο, καθώς δεν έλαβε κανένα μέτρο για να εμποδίσει τη γενοκτονία. Στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα θεωρείται πιθανή η συμμετοχή και 10-12 Ελλήνων, μελών της ελληνικής εθελοντικής Φρουράς οι οποίοι ανάρτησαν την ελληνική, την Βυζαντινή και την σημαία της Βεργίνας δίπλα στην σερβική σημαία. Τέσσερις από αυτούς φωτογραφήθηκαν με Σέρβους αξιωματικούς. Από τον Ιούλιο του 2006, με εντολή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρα, βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τη συμμετοχή των ατόμων αυτών στη σφαγή. Θεωρώ περιττό να σημειώσω πως το πόρισμα της έρευνας θα εκδοθεί το 3000 μ.Χ. και πως ο κ.Γλέζος και το κόμμα του κάνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα.

Κύριε Ροΐδη,
Oι ξένοι φταίνε κατά τον κ.Γλέζο (που ξέρει, σε αντίθεση με το σεμνό Λάκη Σάντα, να βρίσκει μέχρι τα βαθειά του γηρατειά το δρόμο προς τη Βουλή και τις υψηλές της αντιμισθίες), για τα παθήματα της Ελλάδας που μοιάζει με την αθώα Μπλανς Επιφανί και  «παραμένει πάντα παρθένος και γυμνή». Επιτρέψτε μου όμως να αντιγράψω από το εξαιρετικό όσο και αδιάψευστο (κανείς δεν τόλμησε) βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου, «Πόλεμος και εθνοκάθαρση-Η ξεχασμένη πλευρά μιας δεκαετούς εθνικής εξόρμησης-1912-1922» (εκδ.Βιβλιόραμα-2007), τρία γεγονότα, από τα πάρα πολλά δείγματα νεοελληνικής στρατιωτικής βαρβαρότητας, σε τρία διαφορετικά μέτωπα Μακεδονία, Νότιος Αλβανία, Μ.Ασία, του είδους που ο κ.Γλέζος παριστάνει πως αγνοεί και αποφεύγει κάθε αναφορά σε αυτό:

1.Μακεδονία
«Εκεί μαζεύτηκαν όλοι οι αιχμάλωτοι άντρες και κατόπι ντουφεκίστηκαν. Κάθε ενωμοτία έστηνε αντίκρυ της πεντέξη και τους θέριζε. Βρέθηκα αντίκρυ στο γέρο. Είχε μερικές μελανιές στο πατριαρχικό του πρόσωπο και ψιθύριζε ολοένα προσευχές. Τα μεταξωτά του γένια ανέμιζαν απαλά στον αγέρα. Το πιο μεγάλο καλό που θα μπορούσα να του κάνω ήταν να τον σκοτώσω αμέσως και τελειωτικά, για να μην τυραγνιέται σα μερικούς που σπάραζαν σαν τα βουβάλια χτυπώντας τις απαλάμες στο χώμα. Είχαμε κάτι θαυμάσια μάνλιχερ τότες, ολοκαίνουργα, λαφριά κι ευθύβολα, που βαρούσες πεντάρα με δαύτα. Τόνε σημάδεψα στο κούτελο, ανάμεσα στα ολάσπρα φρύδια του. Σήκωσε απάνω μου τα γαλανά μάτια του και με κοίταξε γαλήνια. Θαρρείς πως ένιωσε την οπτική σκοπευτική μου γραμμή ν” ακουμπά σαν κάτι στερεό πάνου στο κούτελο του. Τράβηξα τη σκαντάλη και σωριάστηκε μονοκόμματα σαν αστραποκαμμένος στη λάσπη…..Σαν τέλειωσαν οι εχτελέσεις ανοίχτηκε το τζαμί για νάβγουνε τα μαντρισμένα γυναικόπαιδα. Κατόπι βάλθηκε φωτιά στο χωριό. Οι φαντάροι τρέχανε με γκαζοτενεκέδες και περεχούσανε πετρέλαιο τα σπίτια. ….Ξεκινήσαμε να φύγουμε. Ξαφνικά μες από ένα σοκάκι χύμηξαν, ένα ξεφρενιασμένο πλήθος, τα μωρά και οι γυναίκες που είχανε κλεισμένες μες το τζαμί και τις ξαπολύκανε. Ούρλιαξαν και τρέχανε προς τα πτώματα. Ήτανε χωρίς γιασμάκ, ξεστηθωμένες σαν άγριες μαινάδες. Τα μάτια τους ήτανε τεράστια ανοιγμένα απ” την τρομάρα και τα μαλλιά τους πετούσανε πίσω σα μαύρα ζωντανεμένα σερπετά. Τρέχανε προς το λόφο, μες απ” το γλιστερό καλντερίμι του χωριού, για να ψάξουνε μες τα στρωμένα κουφάρια να γνωρίσουνε τους δικούς τους…..δημοσιεύθηκαν πριν από ογδόντα περίπου χρόνια, στη συλλογή «Διηγήματα» του Στρατή Μυριβήλη. Περιέγραφαν το κάψιμο ενός τουρκικού χωριού της Πτολεμαΐδας -που τότε λεγόταν ακόμη Καϊλάρια- και τη μαζική εκτέλεση των αρρένων κατοίκων του από τον προελαύνοντα ελληνικό στρατό, τον Νοέμβριο του 1912».

2. Νότιος Αλβανία
«…την τάξιν και παγίωσιν του αυτονομιακού τούτου καθεστώτος ανέλαβον οι ιεροί λόχοι υπό ανωτέρους αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού. Ως στρατιωτικός δε διοικητής της περιφερείας Κορυτσάς και Κολωνίας διωρίσθη ο ανώτερος αξιωματικός του Πυροβολικού Γεωργ. Τσόντος, υπό το φευδώνυμον Βάρδας. Κηρύττεται τότε διωγμός κατά του μουσουλμανικού αλβανικού στοιχείου, το οποίον υπέστη τα πάνδεινα! Πολλά χωρία της περιφερείας Αργυροκάστρου και Κορυτσάς απετεφρώθησαν και μέγα μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού εσφάγη διά του τραγικωτέρου τρόπου, αι δε πόλεις Τεπελένι και Λεσκοβίκι κατεστράφησαν εκ θεμελίων. Αι σφαγαί ιδία του Παναρίτη, παρά την Κορυτσάν, ένθα περί τους 280 φιλήσυχοι χωρικοί εύρον μαρτυρικόν θάνατον και του Χορμόβου και Κόδρας, παρά το Τεπελένι, όπου επίσης εσφάγησαν άλλοι, πλέον των 200, αθώοι μουσουλμάνοι, υπήρξαν αυτόχρημα θηριώδεις, στιγματισθείσαι υφ” όλου του πεπολιτισμένου κόσμου. Αι ωμότητες αύται εύρον ηχώ και εις το αγγλικόν κοινοβούλιον, εν ω πολλοί ρήτορες έλαβον τον λόγον και εκαυτηρίασαν….Αλέξανδρος Κοντούλης προς ΥΠΕΞ [Δυρράχιο] 25.2.1926, αρ.245. (Ο Κοντούλης υπήρξε διοικητής Κορυτσάς το 1913-14 και ο πρώτος πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αλβανία το 1925-26)».

3. Μ.Ασία
«….Κάτω από αυτές τις πληθυσμιακές συνθήκες ο μόνος τρόπος που υπήρχε για μια «ελληνική Μικρά Ασία» ήταν ο εξανδραποδισμός του ντόπιου τουρκικού πληθυσμού. Από την πρώτη στιγμή που ο ελληνικός στρατός άρχισε την επιδρομή του στη Μικρά Ασία, οι Έλληνες στρατοκράτες τρομοκρατούν συστηματικά τον ντόπιο πληθυσμό με στόχο να τον εξαναγκάσουν σε προσφυγοποίηση μακριά από τις ακτές του Αιγαίου. Η διήγηση του Α. Δημητρίου, έφεδρου αξιωματικού είναι αποκαλυπτική: Χριστούγεννα στο Κιοπρού Χισάρ (1920). «Το μεσημέρι μπήκαμε μέσα στο Κιοπρού Χισάρ. Οι Τούρκοι φύγανε…Μέσα στη λασπωμένη τουρκόπολη, γύριζαν μπουλούκια από αρματωμένους φαντάρους. Σπάγανε τις πόρτες και μπαίνανε μέσα στα σπίτια, στα μαγαζιά. Όλη την ώρα άκουγες ξεφωνητά, γυναικείες φωνές, κλάματα, θρήνο. Πού και πού έπεφτε και καμιά τουφεκιά. Είδα μια ανοιχτή πόρτα και μπήκα. Λίγο μέσα απ” το κατώφλι, φράζοντας το δρόμο, ήταν ξαπλωμένος ένας γέρος Τούρκος. Απ” τα ρουθούνια του κι από τα στήθια του έτρεχε πηχτό αίμα. Μέσα γινότανε μεγάλη φασαρία. Δρασκέλισα το σκοτωμένο Τούρκο και ζύγωσα. Καμιά δεκαριά φαντάροι, αναμαλλιασμένοι, βρώμικοι, γεμάτοι λάσπες, ματωμένοι κυλιόντουσαν χάμω, χτυπιόντουσαν αναμεταξύ τους, γελούσαν δυνατά, μπήγανε ξεφωνητά ηδονής και λύσσας. Και στη μέση κι από κάτω τους μια νεαρή Τουρκάλα, με σηκωμένα τα ρούχα, μισόγυμνη, ξεμαλλιασμένη, τσίριζε, έκλαιγε, παρακαλούσε, βογγούσε Μόλις μπήκα, κάποιος τους γύρισε και με κοίταξε και φώναξε:

– Έλα ρε Τάσο, έλα να πάρεις μεζέ!

– Ντροπή ρε παιδιά, ντροπή!».

Κύριε Ροΐδη,
Aν ο ρόλος της Αριστεράς, στη σημερινή χρεοκοπημένη ηθικά, πολιτικά και οικονομικά Ελλάδα, είναι η δημαγωγική και προσοδοφόρα ευκολία του να βρίσκει εχθρούς, να χαϊδεύει αυτιά, να αποπροσανατολίζει, να υποδαυλίζει το μίσος (και τους εξοπλισμούς του Άκη) σε βάρος των γειτονικών λαών, να συσκοτίζει τα ιστορικά γεγονότα και να εμποδίζει τη σωτήρια και λυτρωτική εθνική αυτοκριτική, να διαιωνίζει το χάσμα με φτηνή προπαγάνδα στα σχολειά μας όπως απαιτεί ο κ.Γλέζος, τότε αυτός πράττει άριστα και εγώ είμαι ένας κοινός παλιάνθρωπος, που φθονεί και συκοφαντεί έναν πατριώτη και ήρωα. Αν όμως ρόλος της Αριστεράς είναι η δύσκολη αποστολή της προαγωγής της αυτογνωσίας μας και μέσω αυτής του αμοιβαίου αφοπλισμού και της ειρηνικής συνεργασίας των βαλκανικών λαών σε όλα τα πεδία και ιδιαίτερα στο οικονομικό, τότε αναγνωρίστε μου κάποιο ελαφρυντικό, γιατί δεν το βρίσκω ευχάριστο να τα βάζω με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο.

ΥΓ.
Διαβάστε τις τέσσερις συνέχειες της σειράς  «Οι Επίσκοποι στην Κατοχή», μια απάντηση στα ψέματα του Μ.Γλέζου, που ειπώθηκαν αρχικά σε φιέστα του Χουντόδουλου.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

40 Responses to Εθνοκάθαρση και Μανώλης Γλέζος

  1. Ο/Η eklag λέει:

    »Η Ελλάς των Κλεφτών,
    Κλεφτών του ’97,
    Κλεφτών ΜΠΟΥΦΩΝ,
    η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ…
    η διέξοδος…μία και Μοναδική είναι:
    ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ…
    μεταμορφώνουσα τον Τοτρκοραγιά,τον Παληορωμιόν.τον χωριατοπολίτην
    και τον απεχθέστερον,χυδαιότερον και ρυπαρότατον φραγκοραγιάν->
    ΕΛΛΗΝΑ.
    Επανάστασις,καταφωτίζουσα τα Ιστορικά κακουργήματα του Φράγκου
    κατά του Ελληνισμού…
    Καταφωτίζουσα,ότι εφόσον υπάρχει ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,
    αδύνατο να υπάρξει ΝΟΜΟΣ…»
    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

    We simply adore you Πέρικλες!!!

    • Ο/Η Po λέει:

      δηλαδή ο… φωτισμένος Περικλής επιθυμεί μία ελληνορθόδοξη δικτατορία, n’est pas?
      κάποιοι μύθοι περί ογκόλιθων του… πνεύματος έχουν κατεδαφιστεί λόγω συσσωρευμένης σκουριάς.
      δεν χρειάζονται καν ιδεολογική αντιμετώπιση, η εξέλιξη των ιδεών και των πραγμάτων τους εξαφάνισε στην πιο παρωχημένη ασημαντότητα, χωρίς να βγάλουν (τα γραπτά τους) άχνα.

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Eklag, ωραία, να μην υπάρχει ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. Δεν είσαι υποχρεωμένη να μας πεις τι να υπάρχει στην θέση του! Σε παρακαλώ πολύ να απαντήσεις στην ερώτηση αυτή, διότι εάν δεν υπάρχει βουλευτής τότε τα ενδεχόμενα είναι καμπόσα.

    • Ο/Η Τηλεγραφητής λέει:

      Τὰ ἐγκλήματα τοῦ Φράγκου; Δὲν πιστεύω νὰ ἐννοεῖτε τὸν Βαμβακάρη; Ἀγαπητέ μου, τὸ μέντιουμ Κοσμᾶς Αἰτωλός ἀκόμα καὶ σὲ μικρὲς δόσεις προκαλεῖ σοβαρὲς ἐγκεφαλικὲς βλάβες. Προτιμῶ Χορταρέα…

  2. Ο/Η eklag λέει:

    Υου wish my love!
    όπερ έδει δείξαι!

    • Ο/Η Po λέει:

      έχει ήδη γίνει.
      It’s history. Period

      • Ο/Η Πανοπτική γωνία λέει:

        Αναμενόμενο αιτιατό, αφού διδάχτηκαν όσα διδάχτηκαν με τον τρόπο της Κεντρικής Ευρώπης (εδώ πρβλ τον Schliemann που «φύτευε» στοιχεία για να αποδείξει τις θεωρίες του, το Μέλαθρον μας φέρνει στα «νεοκλασσικά» εκτρώματα και από εκεί στο Καλλιβάρβαρο δείγμα άριας αρχιτεκτονικής, μπορώ να γράφω ως το βράδυ, σταματώ, το πήρατε το μήνυμα, σκεφτείτε …

  3. Ο/Η eklag λέει:

    Montesquieu-essai sur le…gustus!
    »Η καλαισθησία σήμερα δεν είναι σύμβαση…
    οδηγεί κατευθείαν στην κοινωνική εξέγερση!»
    Period

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      eklag αγαπητή μου, παραδέχομαι ότι γνωρίζεις την Αγγλική και τα Γαλλική καλύτερα ακόμα κι από την Ελληνική. Το να επιδεικνύεις όμως αυτή σου την επίδοση δεν το καταλαβαίνεις ότι είναι κακόγουστο επαρχιώτικο παρελκόμενο; Κόψ’ το σε παρακαλώ πάρα πολύ αυτό σου το χούι. Είναι, να πούμε, σαν σκορδαλιά πάνω σε τούρτα σαντιγί.

  4. Ο/Η eklag λέει:

    Σταύρο,
    τώρα δα είμαι υποχρεωμένη να βάλω βάση,πούδρες και λοιπά σκατολο’ί’δια,
    ούτως ώστε να τους μπω στο μάτι,στη βόλτα μου!
    Το τί έπραξε ο Κοινοβουλευτισμός στον τόπο αυτό,
    με έξωθεν πάντα αγαστές συνεργασίες,
    το γνωρίζει κάθε καλόπιστος παρατηρητής
    και ΒΑΡΕΘΗΚΑ να το επισημαίνω!
    Ο άνθρωπος που πολύ νωρίς μίλησε για την ευρωπα’ι’κή »έμπνευση»
    του χωρισμού των Ιδανικών μας »εις Αρχα’ι’σμόν και Κλεφτισμόν»,
    για την παραφροσύνη του γλωσσικού ζητήματος και άλλα τινα,
    αξίζει την αμέριστη προσοχή μου!
    Η έξωθεν τμηματική ιστορική έρευνα του τόπου μου
    και όχι η υπεύθυνη αντιμετώπισή του ως ΟΛΟΝ,
    επιβάλλει την επαγρύπνισή μου!
    Η γνώμη του »κάθε Δίτερνιχ ή Μίτερνιχ»
    δεν μου αρκεί πια!
    Όποιος καταφέρει να βγει από την »υπνοβατικήν κατάστασιν»
    ξέρει τι πρέπει να γίνει και δεν ρωτά…
    Ευτυχείτε!

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Eklag, ήμαρτον, έλεος! Γιατί δεν καταδέχεσαι να απαντήσεις σ’ ένα τόσο απλό ερώτημα;

      Θα σου το πω εγώ. Σε πιάνει η γυναικεία σου κακία. Ξέρεις πολύ καλά ότι καίγομαι να λάβω την απάντησή σου και την βρίσκεις με το ζεμάτισμά μου της αναμονής και την απελπισία μου της προσδοκίας.

      Ας είναι όμως κι έτσι. Θα αρκεστώ στην κατανάλωση των μαζοχιστικών μου αποθεμάτων, με τα οποία μας προίκισε η φύση εμάς τα αδέξια και απροσγείωτα άτομα του αρσενικού φύλου.

  5. Ο/Η undantag λέει:

    Επιτέλους! Στο σφαγείο όλες οι ιερές αγελάδες, από τὠρα, δε χρειάζεται να γίνουμε Αργεντινή για να τις σφάξουμε ζωντανές αργότερα.

  6. Ο/Η Λευκή Επιφανία λέει:

    Eλλάς πόρνη αλλά παρθένος

    Το τραγούδι της Μπλανς Επιφανί+Η Ελλάδα σου μοιάζει Μπλανς Επιφανί, από την μουσική ενότητα, Πορνογραφία, μουσική-στίχοι, Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνεύει η ηθοποιός Αθηνά Παππά και Χορωδία

  7. Ο/Η Mίκυ Μάους λέει:

    Μίκης Θεοδωράκης: «Eυτελή προπαγάνδα» τα τούρκικα σήριαλ

    «Μπορεί να μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν το προσέξουμε όμως σίγουρα θα βρεθούμε εκτός του τόπου μας και της γλώσσας μας μια μέρα που δεν είναι μακρινή…

    Χθες το απόγευμα, ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλε το ένα πίσω από το άλλο δύο τούρκικες σειρές, μια ιστορικού και μία ερωτικού περιεχομένου έτσι για ποικιλία.

    Η προκλητική αυτή στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ό,τι πιο ευτελές τους σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα, μοιάζει να προβληματίζει ελάχιστους.

    Στο βωμό του κέρδους –δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε άλλους λόγους- τα ελληνικά κανάλια αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της. Σε μια Ελλάδα, αδύναμη να αντιδράσει, υπνωτισμένη λες από τα επανωτά χτυπήματα και μέσα στο στρόβιλο των τελευταίων μέτρων που δίνουν τη χαριστική βολή, η γείτων χώρα με γνωστή υψηλών προδιαγραφών προπαγάνδα βρήκε τη χρυσή ευκαιρία. Κύριοι των καναλιών, γιατί πέσατε στην παγίδα της ανθελληνικής προπαγάνδας;

    Όλα αυτά που μας σερβίρουν –πέρα από το ….ιστορικό έκτρωμα- ουδόλως αντικατοπτρίζουν την εικόνα του τουρκικού λαού και της καθημερινότητας που βιώνει, παγιδευμένος ανάμεσα στη φτώχια και το μουσουλμανικό φανατισμό. Πρόκειται για την εικόνα μιας «άλλης» φανταστικής χώρας, αυτής που θέλουν δείξουν στην Ευρώπη για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Ας είμαστε σε εγρήγορση, ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα.»

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Κύριε Mίκυ Μάους, κανένας «… εχθρός δεν είναι προ των πυλών…». Μη θορυβείσθε άδικα. Απλώς σας διαφεύγει το γεγονός ότι η Τουρκοκρατία συνεχίζεται στην χώρα της Ρωμιοσύνης με άλλα μέσα.

      Όμως δεν είναι τόσο αυτό το πρόβλημα. Δεν προσέξατε καθόλου ότι οι θεατές των Τούρκικων σίριαλ, στην ελληνική επικράτεια, είναι άπαντες ευσεβέστατοι χριστιανοί Ρωμιοί;

      Προχθές μόλις οι Τούρκοι μα υπενθύμισαν ότι η απελευθέρωση της Ελλάδος είναι προσωρινή! Μόλις προχθές.

      Πρόκειται λοιπόν για την χώρα της Ρωμιοσύνης. Βυζάντιο (χριστιανική κατοχή) και Τουρκοκρατία (χριστιανική + Τουρκική κατοχή). Κόβεται μια συνήθεια μιάμισης χιλιετίας μέσα σε δυο αιώνες;

  8. Ο/Η Πανοπτική γωνία λέει:

    Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς -ισμούς … αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

    Βολική -δε λέω- και ολιστική:
    ο Πλάτων με τον Αριστοφάνη, ο Σόλων με τον Φίλιππο, …,

    ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
    Ολαρία – ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπά

    …και το χτυπούσαν δηλαδή …βαρέθηκε

  9. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

    Συγχαρητήρια κύριε Λασκαράτε. Καλά κάνετε και θυμίζετε σε κάθε καλόπιστο αναγνώστη ότι οι Έλληνες στρατιώτες δεν είναι καλύτεροι από τους άλλους, όταν βρίσκονται πολλοί μαζί, εισβολείς σε κατακτημένο τόπο.

    Χρειάζεται να φάει πολλά καρβέλια ακόμα το προβληματικό ανθρώπινο γένος, μέχρι να εξανθρωπιστεί. Αν προλάβει, φυσικά.

  10. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

    Προς Μίκυ Μάους.

    Διαφωνώ.Το πρόβλημα με τα τούρκικα σίριαλ δεν είναι ότι είναι τούρκικα, αλλά ότι είναι κάκιστης ποιότητας. Παλιότερα ήταν μόδα τα ανάλογα (βορειο)αμερικάνικα, μεξικάνικα, βραζιλιάνικα ή ελληνικά. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης ήταν φαν των σίριαλ του κ. Φώσκολου.

    Του χρόνου ή του παραχρόνου αναμένονται γιαπωνέζικα, μαλαισιανά, νοτιοαφρικάνικα, ρώσικα, καμποτζιανά, ιταλικά, αραβικά, εσκιμώικα ή κινέζικα σίριαλ (καλαμπουρίζω, βέβαια).

    Ο δε δήθεν κίνδυνος που δήθεν διατρέχει η γλώσσα μας δεν είναι παρά ανιστόρητη καραμέλα, την ακούμε 150 χρόνια με διάφορες αφορμές. Όποιος ξέρει λίγο από ιστορία της γλώσσας, βλέπει ότι ο θάνατος μιας γλώσσας επέρχεται όταν -για οποιονδήποτε λόγο- λείψουν οι φυσικοί ομιλητές της. Αλλά οι φυσικοί ομιλητές της ελληνικής αυξάνονται, δε μειώνονται. Όσο για τη γραπτή γλώσσα, ποτέ στην ιστορία δεν υπήρχε τέτοιος όγκος ελληνικών κειμένων.

  11. Ο/Η Μίκυ Μάους λέει:

    Κουλάρετε ρε παιδιά.
    Τις μπαρούφες του Μίκη Θεοδωράκη (ή Μικέ Παρδάλογλου) δεν τις παίρνω στα σοβαρά. Ένα outing έκανα ο Μιχαλάκης Μ. που υπόγραψα Μίκυ Μάους λόγω Μίκη Παρδάλογλου.
    Νάσου και ο Καραμπελιάς

    .
    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «Χ» ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΗΡΙΑΛ Συλλογή υπογραφών για να σταματήσει το σήριαλ ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής στον Ant1

    Πάνω από 8.000 πολίτες συνυπογράφουν την σχετική εκστρατεία αλλά ούτε ένα κόμμα ακόμη κι αυτά των πατριωτικών, εθνικών τάσεων, δεν πήρε θέση.Εκδότης περιοδικού «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς αποκαλύπτει ότι η σειρά περνά την γραμμή Νταβούτογλου για την επέκταση του νεοθωμανισμού μέσα από την τηλεόραση και παραγωγές που προσβάλλουν την εθνική μας υπόστασηΟ Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους απηνέστερους διώκτες του Ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος

    Νάσου και οι μπρατσωμένες αδελφές του ελέους των ταγμάτων εφόδου
    που βαράνε χτικιάρηδες μετανάστες λιγωμένους από την πείνα.

    Η Hurriyet δημοσιεύει στις εσωτερικές σελίδες ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα με τον τίτλο «Πόλεμος από τους έλληνες ρατσιστές κατά των τουρκικών σήριαλ» .

    Στην ανταπόκριση γράφει ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος, απαγόρευσε στους βουλευτές του να παρακολουθούν τουρκικά σήριαλ, λέγοντας ότι η Ελλάδα η οποία έχει ασύγκριτο πολιτισμό, είναι ντροπή να βλέπει τουρκικά σήριαλ. Ακόμα είπε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για το θέμα. Η σύζυγος του κ Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια είπε για το θέμα «Γιατί προβάλλουν τουρκικά σήριαλ; Μήπως είμαστε επαρχία της Τουρκίας και δεν το ξέραμε;».

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο παιδικός μας φίλος, ο φασίστας

    Ο παιδικός μας φίλος, ο φασίστας

    Παιδικός φίλος του άντρα μου. Καλό παιδί. Τον γνώρισα πρόσφατα που πήρε μετάθεση εδώ. Είχε έρθει σπίτι να κουβεντιάσουν γιατί χώρισε με την κοπέλα του και ήθελε κάπου να τα πει. Με φώναξαν να τους πω τη γνώμη μου.

    Τον άκουσα προσεκτικά -και ξέρεις πώς οι ερωτευμένοι περιγράφουν γλαφυρά όλη την ιστορία τους, όπως ο άρρωστος άνθρωπος το ιστορικό του στο γιατρό – και κατάλαβα πως τα ζητήματά του είναι η ερωτική ζήλεια που ένιωθε ο ίδιος και η εμπιστοσύνη του που είχε κλονιστεί, μάλλον δίκαια, όπως νόμιζε. Του εξήγησα πώς η ζήλεια είναι κάτι που περνάει, πως την είχα βιώσει κι εγώ για δυο χρόνια περίπου με τον φίλο του και τώρα δεν υπάρχει ίχνος και όσο για την εμπιστοσύνη χτίζεται με τον χρόνο.

    Το σημαντικό στις σχέσεις, εμπειρικά μιλώντας, είναι να τοποθετείσαι με όμοιο τρόπο με τον άνθρωπό σου απέναντι σε σημαντικά θέματα της ζωής -να έχεις όμοιο αξιακό σύστημα ήθελα να πω αλλά δεν ήθελα να αρχίσω τα πρυτανικά. Του εξήγησα πως εγώ και ο φίλος του είμαστε μαζί, παρ’ όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν λόγω συμβίωσης επειδή στεκόμαστε με όμοιο τρόπο απέναντι στα βασικά: οικογένεια, θρησκεία, φίλοι, πατρίδα, ψυχαγωγία, κουλτούρα, καριέρα, λεφτά κλπ. Τον ρώτησα αν είχε σκεφτεί πώς τα πήγαιναν με την κοπέλα του σ΄αυτά τα θέματα. Κι εκεί άρχισε να ξεδιπλώνεται η παράνοια.

    Το έχει ρίξει στο Χριστιανισμό, μας είπε αρχικά. Πως αποφάσισε να νηστεύει Δευτέρα και Τετάρτη και να πηγαίνει πιο τακτικά στην Εκκλησία. “Πάς καλά ρε;” ήταν η αναμενόμενη αντίδρασή μας, γελώντας. Και εκεί πια βρήκα την ευκαιρία να τον ρωτήσω τι ψήφισε στις εκλογές. Και όταν απάντησε “Χρυσή Αυγή”, κι ενώ το περίμενα, χτύπησε δυνατά και γρήγορα η καρδιά μου όπως αν μου ανακοίνωνε ο εραστής μου πως με πρόδωσε κάνοντας έρωτα με άλλη γυναίκα. Και τότε έμελλε να γίνουμε μάρτυρες της πλήρους διαστρέβλωσης της Ιστορίας και της πραγματικότητας μέσα από τις θέσεις του χρυσαυγίτη φίλου μας. Πέρασε μιάμιση μέρα για να συνέλθω, να μπορώ να μιλήσω δηλαδή χωρίς να έχω ένα βαρύ ψυχοπλάκωμα και να γελάσω και λίγο να ξεχαστώ.

    Ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μας κηρύξουν πόλεμο πολύ σύντομα.
    Μα δεν καταλαβαίνεις πως επειδή είσαι στρατιωτικός τα βλέπεις όλα αυτά κοντόφθαλμα, πως είναι κάτι σαν επαγγελματική διαστροφή να αναπαράγετε το μύθο ενός επικείμενου πολέμου; Είναι σαν ένας σχολαστικός φιλόλογος να ακούει να μιλάμε και να επισημαίνει τα λάθη μας, ένας ψυχίατρος να μας ακούει να μιλάμε και να αναγνωρίζει ψυχοπαθολογίες. Για να δικαιολογείτε το μισθό σας διαιωνίζετε την απειλή του οθωμανού εχθρού.

    ‘Οτι το Αιγαίο είναι γεμάτο πετρέλαιο και πως αυτός δε θέλει να κατεβάσει τα βρακιά να μας τα πάρουν όλα οι Τούρκοι και προτιμά να σκοτωθεί στον πόλεμο προκειμένου να υπερασπιστεί την πατρίδα του.
    Τα πετρέλαια είναι η πατρίδα σου; Τα πετρέλαια, όπως και τα χρυσωρυχεία, όπως και ό,τι αποφέρει πλούτο θα είναι του Νιάρχου, του Αλαφούζου, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Κόκκαλη κλπ και των πολυεθνικών. Στην τσέπη σου θα μπούνε ρε τα λεφτά που θα προκύψουν από την εξόρυξη πετρελαίου, αν υπάρχουν πράγματι κοιτάσματα, και δε σας τα λένε έτσι, εσάς των μισθοφόρων και δεν κουβαλάτε ένα άδειο κιβώτιο όπως το μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου; Κάπως έτσι του απαντήσαμε, με δικά του λόγια, με λόγια απλά και που να μην τον εξοργίζουν. Δεν θέλαμε να τσακωθούμε μαζί του αλλά να τον μεταπείσουμε.

    Ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν υπήρξαν ουδεπώποτε ομοφυλόφιλοι.
    Του θυμίζω στο Συμπόσιο του Πλάτωνος τη σκηνή που εισβάλλει τρεκλίζοντας στον χώρο ο Αλκιβιάδης, ο γκόμενος και μαθητής του Σωκράτη, και μεθυσμένος καθώς είναι κάνει σκηνή ζηλοτυπίας στο Σωκράτη, που τον είχε καλέσει σπίτι του, κοιμήθηκε δίπλα του και δεν κάνανε έρωτα και πόσο ταπεινωτικό ήταν αυτό για τον πανέμορφο νέο που ήταν ερωτευμένος μαζί του. Με αμφισβήτησε. Λες να θυμάμαι λάθος; Το διάβασα το ’93. Κατεβάζω το βιβλίο, βρίσκω ένα τυχαίο απόσπασμα που είχα σημειωμένο. Του το διαβάζω μεταφρασμένο. Αμφισβητεί την μετάφραση, πως τάχα την έχει κάνει κάποιος “συριζαίος” που προσπαθεί να βγάλει πούστηδες τους προγόνους μας. Του διαβάζω το πρωτότυπο. Μέχρι και ο άντρας μου, που είναι των θετικών επιστημών, καταλαβαίνει τι λέει το αρχαίο κείμενο. Σημείωσε ο φίλος μας ο ψηφοφόρος της ΧΑ τον στίχο ώστε να τον πάει σε μια πανεπιστημιακό που παραδίδει αφιλοκερδώς – το κέρδος είναι να εκθρέψει εθνικιστές και να εκκολάψει χρυσαύγουλα, η παλιοκαριόλα, αλλά ούτε αυτό το είπα- φροντιστήρια αρχαιολοελληνικής γραμματείας, να του τον ερμηνεύσει.

    Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να νομιμοποιήσει γάμους ομοφυλοφίλων και πώς θα μας φαινόταν το δικό μας το παιδί να πηγαίνει να παίξει στην παιδική χαρά και να βλέπει δυο άντρες να φιλιούνται;
    Η απάντηση θα ήταν πως επιτέλους θα έβλεπε δυο ανθρώπους να φιλιούνται γιατί εμείς οι straight μικροαστοί γονείς φιλιόμαστε μόνο στα κρυφά για να αναπαράξουμε το είδος. Αλλά του είπε ο φίλος του πως έχουν δικαίωμα κι αυτοί να ζήσουν μαζί νορμάλ, να τύχουν των ευνοϊκών νομικών διατάξεων που έχουμε τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια κλπ.

    Να κλείσουμε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ό,τι το διαφορετικό και να το εκτελέσουμε για να μη βρωμίζει η κοινωνία μας; Μου έρχονται σκηνές από την Εκλογή της Σόφι. Με αυτή την έννοια, αν στην παιδική χαρά έρθει ένα παιδάκι με ψυχική ασθένεια, και τρώει τα σκατά του, τι θα κάνει το δικό μου το παιδί, που είχε την τύχη να μην είναι διαταραγμένο το μυαλουδάκι του, θα μιμηθεί το άλλο και θα τρώει κι αυτό τα κακά του; Άρα να εκτελέσουμε και τους ψυχικά πάσχοντες μη μας κολλήσουν την τρέλα τους, μη τους βλέπουν τα παιδιά μας και πάθουν καμιά ζημιά.

    Ότι οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο Κασιδιάρης είναι λάσπη αφού οι μάρτυρες κατηγορίας προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως οι Χρυσαυγίτες δεν έχουν μαχαιρώσει μετανάστες. Όλα αυτά είναι προβοκάτσια.
    Και εδώ μέσα να σου φέρω έναν αναρχικό ή έναν μετανάστη με τα έντερα έξω και δίπλα τον μαχαιροβγάλτη, πάλι ο μαχαιροβγάλτης θα αρνηθεί πως είναι χρυσαυγίτης. Αυτό δεν κάνουν όλοι οι εγκληματίες; Πώς μπορείς να πειστείς; Δε σου αρκεί πως οι ίδιοι οι βουλευτές καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου τραμπουκίζοντας και ρίχνοντας γροθιές σε γυναίκες on camera και κάθε έννοια κράτους δικαίου όταν κατεβαίνουν σε ρατσιστικά πογκρόμ στα παζάρια και τις λαϊκές πάλι παρουσία κάμερας; Τι παράδειγμα δίνουν έτσι σε εσάς τους ψηφοφόρους τους; Τι μήνυμα σας μεταδίδουν αν όχι της ωμής βίας, της αυτοδικίας κλπ;

    Ότι το κακό με τους λαθρομετανάστες (sic) έχει παραγίνει και πως είδε κάποτε δυο Πακιστανούς να θέλουν να καθαρίσουν το παρμπρίζ μιας κοπέλας και επειδή αρνήθηκε έπιασαν να κουνάνε το αμάξι της.
    Πόσους μετανάστες έχεις δει συνολικά στη ζωή σου στα φανάρια που περνάς; Για κάνε έναν υπολογισμό. Και πόσους έχεις δει να εκδικούνται επειδή ο οδηγός αρνήθηκε τις υπηρεσίες τους;

    Ότι οι λαθρομετανάστες βιάζουν καθημερινά κοπέλες και μικρά παιδιά.
    Και τι; Τυχαίνουν ασυλίας από τα ΜΜΕ και δεν τα μαθαίνουμε; Ή μήπως οι διάφοροι “δράκοι” των Σέιχ Σου και τα κυκλώματα παιδεραστίας δεν αποτελούνται από Έλληνες;

    Ότι οι μικροπωλητές χωρίς άδεια καλώς εκδιώχθηκαν στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι.
    Η οικονομία από αυτούς που πουλάνε αναπτήρες και αντικουνουπικές ρακέτες και μπρελόκ κατέρρρευσε. Είναι θρασύδειλοι, άνανδροι. Τους τσαμπουκάδες να πάνε να τους κάνουν αλλού, εκεί που’ ναι το χρήμα, όχι σε κάτι ταλαίπωρους 50 κιλά ανθρωπάκια που κοιτάνε να επιβιώσουν πουλώντας μικροπράγματα.

    Ότι το “εγέρθητι” καλώς ειπώθηκε γιατί είναι αρχή τους να σηκώνονται όρθιοι όταν εισέρχεται ο αρχηγός τους.
    Ο αρχηγός σας. Δικός σας είναι. Δεν είναι των ρεπορτατζήδων που πήγαν να καλύψουν το ρεπορτάζ.

    Ότι ας αποχωρούσαν όσοι δε σέβονταν τον κανόνα αυτόν.
    Και κάπου εδώ η λογική σταματάει. Δε μπορείς να κάνεις διάλογο με τη μη-σκέψη……….

    Ο παιδικός μας φίλος, ο φασίστας

  13. Παράθεμα: εθνοκάθαρση και Μανώλης Γλέζος « risinggalaxy

  14. Ο/Η punky λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    μαι ερμηνεία (χωρίς καμία απόδειξη φυσικά) θα μπορούσε να είναι πως η συνέντευξη του κου Γλέζου στο συγκεκριμένο έντυπο, δεν ήταν ατομικό παραστράτημα αλλά κομματική στρατηγική.
    Στο επιχειρούμενο άνοιγμα του νέου ροζ ΠΑΣΟΚ προς την κεντροδεξιά, για να φτάσουν τα κουκιά στις εκλογές, ο κος Γλέζος ήταν ο πιο αποδεκτός πρέσβης του ΣΥΡΙΖΑ προς τα αυτιά των δεξιών (εθνικός ήρωας βλέπετε), για να περαστεί το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οι εθνομηδεντιστές αλλά και η πατριωτική συνιστώσα. Αν τσιμπήσει το ψάρι, οι ιδεολογικές αναστολές του δεξιού για να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα αδυνατίσουν. Και η ΣΥΡΙΖΑική αντιμνημονιακή ρητορεία, τον είχε ήδη ψήσει. Άλλωστε, ποιο άλλο κόμμα με κυβερνητική δυναμική, μπορεί να ψηφίσει αν θέλει να τιμωρήσει τη ΝΔ που του πήρε το πορτοφόλι;

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    Προσωπικά πιστεύω σε ότι βλέπω.
    Αν όμως ήταν έτσι, τοσο το χειρότερο για το ΣΥΡΙΖΑ, να μετέρχεται τόσο χαμηλής ποιότητας μεθόδους άγρας ψήφων.

    Με την ευκαιρία, να και κάτι παρήγορο για το ΣΥΡΙΖΑ:

    «Ο πρώην εργαζόμενος σε εργοστάσιο Αλουμινίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, μιλώντας στην εκπομπή «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» του zougla radio αποκάλυψε πως είπε «ΟΧΙ» τόσο στη χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου, όσο και στους αστυνομικούς-φρουρούς του.

    Μάλιστα ο Γιάννης Σταθάς , παρακάλεσε τον διοικητή της αστυνομίας να αποσπάσει τους αστυνομικούς στο τμήμα της περιοχής του, όπου ο τόπος τους έχει ανάγκη».

    http://www.fimes.gr/2012/09/giannis-stathas-arnithike-astynomikous-autokinito/#ixzz27Pgj2xEu

  16. Ο/Η Σλόμπονταν Εμβέρ Κάρατζιτς (Psycho) λέει:

    Ο κ. Γλέζος τονίζει στη δήλωσή του για την κυρία Μέρκελ :

    Οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και των πανανθρώπινων αρχών της τιμής και της ηθικής εγκυμονούν τον κίνδυνο επανάληψης φαινομένων που αιματοκύλησαν την Ευρώπη. Η αναγνώριση των ναζιστικών εγκλημάτων αποτελεί στοιχειώδη εγγύηση ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια ανοσιουργήματα.

  17. Ο/Η Red λέει:

    Ο Γλέζος και η σημαία

    Ο Μανώλης ο Γλέζος επιβεβαιώνει διαρκώς το ρόλο του ως ανθρώπου που έχει πάρει οριστικά διαζύγιο εδώ και πολλά χρόνια από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

    Είναι ακόμα εγκλωβισμένος στην άποψη ότι όλοι είμαστε αδέλφια Ελληνες. Άποψη εντελώς αποπροσανατολιστική και πολύ πρόχειρη. Ούτε ακόμα και στην κατοχή δεν ήμασταν όλοι μαζί.

    Βγήκε χτες στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με αυτή τη θέση. Όλοι μαζί να σηκώσουμε τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και να απαλλαγούμε από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους.

    Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα καπιταλιστές, εκμεταλλευτές που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων. Όλοι μαζί αδέλφια εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.

    Και για να συγκαλύψει την επιζήμια και επικίνδυνη αυτή στάση, μας λέει ότι είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και να σηκώσουμε όλοι μαζί τη σημαία της Ευρώπης των λαών ενάντια στην Μέρκελ και τους τοκογλύφους. Δηλαδή η ΕΕ είναι απλώς ορισμένοι τοκογλύφοι.

    Να με ποιες πολιτικές διεκδικούν ο Γλέζος και ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουν. Είναι ακριβώς η άποψη που οδήγησε παλιότερα τον Γλέζο να συνεργαστεί και να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με το αστείο επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ τότε ήταν καλό και μπορούσε να βοηθήσει το λαό. Τα ίδια μας λέει και τώρα με άλλα λόγια. Να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο καλό ΠΑΣΟΚ.

    Πάντα ο Γλέζος ταξίδευε με ξένη σημαία από τη στιγμή που παρέδωσε τη σημαία της ταξικής πάλης. Μια αντιστασιακή πράξη, ανάμεσα σε πολλές άλλες χιλιάδες και ακόμα μεγαλύτερες σε αποτέλεσμα, δεν αποτελεί εισιτήριο διαρκείας και πλυντήριο αμαρτιών. Πηγή

    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_12.html

    • Ο/Η Του κώλου λέει:

      ΓΛΕΖΟΣ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Μποϊκοτάζ στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προϊόντα από τις 23 Δεκεμβρίου

      ——————————————————————————–

      3

      0

      ——————————————————————————–

      «Δεδομένου ότι η Γερμανία δεν διαπραγματεύεται καν την καταβολή των χρωστούμενων οφειλών στην Ελλάδα, καλούμε σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου», δηλώνει στο tvxs.gr ο Μανώλης Γλέζος, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

      Ο κ. Γλέζος τονίζει ότι το Συμβούλιο έχει διαμηνύσει την πρόθεση για μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα εδώ και περισσότερο από 2 μήνες, ωστόσο, η γερμανική πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί σε σχέση με τις υποχρεώσεις της που αφορούν στην καταβολή των οφειλών στο ελληνικό Δημόσιο αλλά και στα θύματα του πολέμου.

      «Εμείς δεν είμαστε σαν εκείνους, δεν τους πιάνουμε από το λαιμό», αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας στην άποψη ότι η πρωτοβουλία του μποϊκοτάζ θα έπρεπε να έχει αναληφθεί νωρίτερα.

      Ο κ. Γλέζος διαπιστώνει μεγάλη απήχηση της ιδέας στην ελληνική κοινωνία και προτρέπει να διαδοθεί το μήνυμα για μποϊκοτάζ, ως απάντηση στην αδιαλλαξία της γερμανικής πλευράς γύρω από το θέμα των οφειλών και αποζημιώσεων.

  18. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=724695

    Μ. Γλέζος: Όχι εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/10/2012

    Προς όφελος της Χρυσής Αυγής θα λειτουργούσε το ενδεχόμενο μιας απόφασης που θα την έθετε εκτός νόμου, εκτίμησε ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Το κρίσιμο ζήτημα, επεσήμανε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, είναι η μάχη ώστε να δειχθεί πως η Χρυσή Αυγή “δολοφονεί τις ελληνίδες ιδέες”. Τα νεοναζιστικά ιδεώδη που πρεσβεύει δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη δημοκρατία, ούτε με τις χριστιανικές αξίες, επεσήμανε, προσθέτοντας πως καμία οργάνωση δεν μπορεί να επιβληθεί στην κοινωνία με τη βία.

    Σε σχέση με τα μέτρα, τόνισε πως, εφόσον τα κόμματα που συγκυβερνούν παραδέχονται πως τα μέτρα είναι επώδυνα για τον λαό, γιατί τότε δεν ζητούν επώδυνα μέτρα για το κεφάλαιο, αφού αυτό ευθύνεται για την κρίση; Εξάλλου επεσήμανε πως είναι απαράδεκτό να κόβονται μισθοί, κοινωνικά επιδόματα και συντάξεις για να σωθούν οι τράπεζες και τόνισε πως ο ελληνικός λαός πληρώνει μια κρίση που δεν δημιούργησε.

    Χ.Σ.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ γιατρέ,
      διαφωνώ ριζικά με την άποψη Γλέζου, που είναι όμως και άποψη πολλών δημοκρατικών ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν πως η Δημοκρατία δεν μπορεί να θέτει κόμματα εκτός νόμου. Εδώ έχουμε όμως να κάνουμε με απροκάλυπτα εγκληματική οργάνωση.
      Για να συμβιβάσω λίγο τα πράγματα, θα ήταν καλύτερο αν ο Μ.Γλέζος παράλληλα με τη σεβαστή αυτή του άποψη, ζητούσε, αυτός και το κόμμα του, από τους δικαστές-ειδικά από το σωματείο τους- των οποίων τα οικονομικά αιτήματα στηρίζει, να δείξει λίγο ζήλο στη γρήγορη εκδίκαση υποθέσων ναζιστικών μαχαιρωμάτων.

      • Ο/Η Τις πταίει λέει:

        http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=481988
        Παπαρήγα:Εφεδρείες του συστήματος Χρυσή Αυγή και ενότητα της Αριστεράς – 01/11/2012
        …Ερωτηθείσα για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η Χρυσή Αυγή, η κ. Παπαρήγα είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκλογικά, είτε «αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν ΝΔ για να υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ», είτε προβάλλοντας το επιχείρημα «»ενισχύστε αριστερή κυβέρνηση» για να μην δυναμώσει η Χρυσή Αυγή, άρα προοδευτικοί άνθρωποι, αριστεροί, κομμουνιστές, «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ» για να σας γλιτώσει από τη Χρυσή Αυγή».

        «Αυτό το έχουμε δει και σε προηγούμενες εκλογές στη Γαλλία, το πώς αξιοποιήθηκε το κόμμα του Λεπέν για να ξαναβγεί ο Σιράκ, ο Σαρκοζί κ.λπ., αυτά είναι δοκιμασμένα σενάρια, το πώς δηλαδή χρησιμοποιείται από δυνάμεις του συστήματος, με διαφορές στη διαχείριση και στην προέλευση, για να υφαρπάξουν και να εκβιάσουν τον λαό στο πώς θα ψηφίσει».

        http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=725126
        «Τι Μιχαλολιάκος, τι Τσίπρας» – 02/11/2012
        Ερωτηθείσα για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η Χρυσή Αυγή, η κ. Παπαρήγα είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκλογικά, και με τον εξής τρόπο: “Ενισχύστε μια αριστερή κυβέρνηση, για να μην δυναμώσει η Χρυσή Αυγή. Άρα προοδευτικοί άνθρωποι, αριστεροί, κομμουνιστές ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να σας γλυτώσει από τη Χρυσή Αυγή”.

        Υπενθυμίζεται πως, έναν χρόνο πριν, το ΚΚΕ προχώρησε στην αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη και πως πρόκειται για ένα κόμμα που δεν κάνει “τυχαίες” κινήσεις. Η γραμμή αυτή ανασύρει επίσης την θεωρία του σοσιαλφασισμού, από την οποία ο Στάλιν ευτυχώς υπαναχώρησε, σώζοντας τον πλανήτη από τον Χίτλερ.

        Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ καταψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση του Γιώργου Παπανδρέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, μάλλον για να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ τώρα που διαλύεται. Η γραμμή της συνέπειας αναμένεται να συνεχιστεί και μετά τη δήλωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στήριξης για το νομοσχέδιο του ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου.

        Χ.Σ.

      • Ο/Η Aνεξέλεγκτοι Έλληνες λέει:

        http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=725416

        Γιούργκεν Σερ, γενικός εισαγγελέας Δρέσδης: «Αυστηρότερη τιμωρία για τα ρατσιστικά εγκλήματα»

        Συνέντευξη στην Αναστασία Γιάμαλη

        Ο γενικός εισαγγελέας της Δρέσδης Γιούργκεν Σερ βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ινστιτούτου «Ρόζα Λούξεμπουργκ» με θέμα: «Νεοναζισμός στην Ελλάδα και τη Γερμανία: Ομοιότητες και διαφορές. Ανάλυση και ανταλλαγή εμπειριών». Μέλος του ομοσπονδιακού διοικητικού συμβουλίου της αριστερής δημοκρατικής οργάνωσης νομικών VDJ, ο κ. Σερ είναι από το 1998 γενικός εισαγγελέας της περιφέρειας της Δρέσδης και από το 2000 ηγείται του τμήματος προστασίας του κράτους. Μας μίλησε για την Ακροδεξιά και τον ρόλο τής δικαιοσύνης στην αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και δήλωσε πως εξεπλάγη από όσα άκουσε για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

        —-Θεωρώ, λοιπόν, πως την ευθύνη της απαξίωσης και της απομόνωσης την έχει πρωτίστως η κοινωνία των πολιτών, χωρίς όμως να είναι δευτερεύουσας σημασίας η ευθύνη του δικαστικού σώματος και του κράτους να διαφυλάξει τη δημοκρατία. Κάθε δικαστής, κάθε δικαστίνα, κάθε εισαγγελέας, έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης ως προς αυτό.

        Στην Ελλάδα εδώ και χρόνια έχουν διαπιστωθεί υπόγειοι δεσμοί ανάμεσα σε κομμάτια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, με τη ρητορική και την επιχειρηματολογία να είναι ανάλογη με αυτή της Ακροδεξιάς. Κάτι τέτοιο παρατηρείται και στη Γερμανία ή είναι μόνο ελληνική ιδιαιτερότητα.

        —–Όπως σας είπα, στη διάρκεια της επίσκεψής μου άκουσα πράγματα τα οποία με συγκλόνισαν. Στη Γερμανία έχουν υπάρξει μεμονωμένα περιστατικά, αλλά το γερμανικό κράτος έχει μηχανισμούς που δεν επιτρέπουν σε τέτοια στοιχεία να εκδηλώνονται. Ενδεχομένως αυτό που περιγράφετε να σχετίζεται και με τη δικτατορία, αν και σκέφτομαι πως έχουν ήδη περάσει 40 χρόνια. Ενδεχομένως να μην έχει ανανεωθεί επαρκώς ο κρατικός μηχανισμός.

  19. Ο/Η Μανώλης Γκλέτσος λέει:

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/33401

    2.11.2012 | 12:17
    Άρης Δημοκίδης

    »Την αναγνωρίζετε; Είναι η περίφημη Άμεση Δημοκρατία, με την οποία μας είχατε πρήξει ορισμένοι»

    Καθώς οι γονείς στο Χαλάνδρι ψήφισαν (με συντριπτική πλειοψηφία) να μη δεχθούν τσιγγανάκια στο σχολείο τους, βλέπουμε πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Επειδή είμαστε από τους πρώτους που είπαμε ότι το πυροτέχνημα της Άμεσης Δημοκρατίας του Εμβέρ Γλέζου αν δεν όζει αγωνία του χρήστη να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο, όζει φασισμού, αντιγράφω από το άρθρο του κ.Δημοκίδη για το δημοτικό σχολείο του Χαλανδρίου:

      «H απόφαση αυτή των γονέων ελήφθη μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν υπέρ του να μην γίνονται δεκτά τα παιδάκια Ρομά στο σχολείο, 4 κατά, ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.»

      Κύριε Ροϊδη,
      φαντασθείτε λοιπόν τον Άγιο Παντελεήμονα να ψηφίζει για τα νόμιμα μαγαζάκια των μεταναστών, τη Λέρο να ψηφίζει για τα δικαιώματα των ψυχασθενών, την Καλαμαριά για το Αλβανάκι σημαιοφόρο, την Κόρινθο για κέντρο αποτοξίνωσης, τη Γαστούνη για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, το Άργος για τα δικαιώματα των Βουδιστών κοκ

  20. Ο/Η Οι φίλοι του Αλιέξη λέει:

    http://www.haniotika-nea.gr/109989-Συνωστισμός…%20γραφικότητας%20.html
    ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Μ. ΡΕΠΟΥΣΗ
    Συνωστισμός… γραφικότητας 02-11-2012
    Σε εντονότατη λεκτική επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Ιστορίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση προχώρησαν, οργανωμένα, χθες το βράδυ στα Χανιά στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μικρή ομάδα πολιτών…
    …Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κα Ρεπούση χαρακτήρισε όσα συνέβησαν «βαθειά αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Εγώ παρουσιάζω εδώ το βιβλίο μου, δεν υποχρέωσα κανένα να είναι εδώ και να παραβρεθεί. Οσοι είναι εδώ πρέπει να μπορούν να ακούσουν τον ομιλητή και να πάρουν μέρος στον διάλογο. Αυτοί έρχονται για να εμποδίσουν. Αυτή είναι μια βαθειά αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά, που δεν αρμόζει στις δημοκρατίες. Δεν τους υποχρέωσα να έρθουν».
    Η ίδια επεσήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «οι διαμάχες γύρω από την Ιστορία και τον τρόπο διδασκαλίας της, από τα σχολικά βιβλία Ιστορίας, έχουν απασχολήσει πολλές φορές τη δημόσια σφαίρα. Η Ιστορία είναι ένα μάθημα, που, αντίθετα από τα άλλα μαθήματα, θεωρούν όλοι ότι έχουν λόγο. Και εν μέρει το δικαιολογώ, γιατί έχει να κάνει με την ιστορική μνήμη, με την καταγωγή, με τις ρίζες. Με μία έννοια, δεν αφήνουν τους επιστήμονες να πουν πώς πρέπει να διδάσκεται η Ιστορία και παρεμβαίνουν πολλοί παράγοντες της δημόσιας ζωής. Είναι ένα φαινόμενο αυτό, που δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Και σε άλλα μέρη του δυτικού και μη δυτικού κόσμου υπάρχουν διαμάχες γύρω από την Ιστορία και τον τρόπο που διδάσκεται. Στην ουσία είναι διαμάχες για την ταυτότητα»…

    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/249439/vinteo-agrio-kraximo-tis-repoysi-sta-hania
    ΒΙΝΤΕΟ: Άγριο κράξιμο της Ρεπούση στα Χανιά!
    Για μία ακόμη φορά «τα άκουσε» η κα Ρεπούση 03.11.2012

    http://maritheodo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_08.html
    Η απειλή του μαλλιαρο-κομμουνισμού – Μ. Θεοδοσοπούλου
    (Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η Εποχή» στις 3/6/2011)
    Μαρία Ρεπούση «Τα Μαρασλειακά (1925-1927)»
    Εκδόσεις Πόλις, Απρίλιος 2012

  21. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η απαράδεκτη αποστροφή (μόνος του ευτυχώς τη χαρακτήρισε προσωπική γνώμη) του πρώην στελέχους Σαμαρά (Πολάν) και τ.υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ κ.Στάθη Παναγουλη για την τύχη του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη, χειροκροτείται από τον Μανώλη Γλέζο (και μερικούς ακόμη) από το ΣΥΡΙΖΑ που πολύ σωστά μετά την αποδοκίμασε.
    Στο τέλος του βίντεο (10:10)

    • Ο/Η Αλίκη Βουγιουκλάκη λέει:

      Στα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας ότι ο Μανώλης Γλέζος αποχώρησε την ώρα που ψήφιζε καταγγέλλοντας τον Προϋπολογισμό, το οποίο «ερμηνεύθηκε» σαν «όχι».

      O άνθρωπος ζει για να ασχολούνται μαζί του.

  22. Ο/Η Vardar λέει:

    Aθλιοτήτων Γλέζου συνέχεια:

    http://freegreece2013.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1144.html

    ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: «Το όνομα των Σκοπίων πρέπει να είναι Βαρντάσκα»

    Στους ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ
    και ΠΑΡΙ ΚΟΥΡΤΖΙΔΗ

    Όταν συναντάς ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας αυτού τόπου, όπως είναι ο Μανώλης Γλέζος, δεν έχεις παρά να ακούσεις κουβέντες, απόψεις και αντιλήψεις που, ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτές, είσαι σίγουρος ότι πηγάζουν

    Μαζί του και ο Άδωνις Γεωργιάδης

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-HPD6vGX82gJ:www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php%3Ff%3D2%26t%3D13282+&cd=6&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Το βήμα συζητήσεων και παρεμβάσεών μας

    Στο περιεχόμενο

    ΓΛΕΖΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ

    ΓΛΕΖΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ

    από antilopi » Τρ. Φεβ. 19, 2013 10:45 am

    Ο Μανώλης Γλέζος λέει Βαρντάσκα! Εγώ επιμένω στο όνομα αυτό, γιατί αυτό ήταν το όνομα που είχε όταν ήταν στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία!

    http://www.paraskhnio.gr/2013/02/10/man … arntaska1/

    Σας πετάει το γάντι.
    Επομένως τα άνω κάτω δεξιά αριστερά Μακεδονία το λίγοτερο σας καθιστους προδότες αν τα δεχτήτε.ΤΕΛΟΣ

  23. Παράθεμα: Η τελευταία και χειρότερη βράβευση του Μανώλη Γλέζου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  24. Παράθεμα: Ο Αλέξανδρος Σολζενίτσιν για τον Μανώλη Γλέζο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.