Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης;

Γιατί συναινεί ο κόσμος της Αριστεράς;

Καλπουρνία, η γυναίκα του Ιουλίου Καίσαρα

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Με αφορμή τη γνωστή αγωγή του Αλ.Τσίπρα κατά της γερμανικής Μπίλντ, είχαμε γράψει και για το ντεμπούτο του κ.Τσίπρα στο Ιασώ: «Στην ανακοίνωσή του τότε, δε διευκρίνισε όπως όφειλε, ούτε το ποσό που κατέβαλε ούτε εάν του έγινε κάποια έκπτωση, αρκούμενος στη σιβυλλική φράση “η πληροφορία απέχει πόρω από την πραγματικότητα”, ομολογώντας έμμεσα ότι δεν πλήρωσε το υψηλό ποσό του συγκεκριμένου τιμολογίου της πολυτελούς σουίτας, αλλά του έγινε κάποια παροχή, την οποία όφειλε επίμονα να αρνηθεί, έστω και αναγκαζόμενος αν το «Ιασώ» επέμενε στη σουίτα, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας ή ενόχλησης των πελατών του, να πάει σε δημόσιο μαιευτήριο αλλιώς να πληρώσει όλο το αντίτιμο» Nα συμπληρώσω πως δεν πρόκειται για ιδιώτη που δεν υποχρεούται να λογοδοτήσει στην κοινωνία και επομένως κάθε υπεκφυγή είναι και μια ομολογία ενοχής.

Συμπτωματικά η γερμανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα είχε γίνει η αιτία να παραιτηθεί ο Γερμανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η αποκάλυψη φέτος τον Ιανουάριο ότι ο κ.Βουλφ άφησε ένα οργισμένο ηχητικό μήνυμα στον διευθυντή της, με το οποίο απειλούσε με νομικές ενέργειες αν δημοσίευε την είδηση ότι πήρε ευνοϊκό δάνειο από έναν επιχειρηματία με χαμηλό επιτόκιο για την αγορά σπιτιού, προκάλεσε κατακραυγή που οδήγησε στην πτώση του. Αλλά αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία που θέλει να μας εκδικηθεί σύμφωνα με κάποιον ελληνορθόδοξο πατριώτη, λάτρη του Εμβέρ Χότζα.

    Πρόσφατα μια δική μας λαϊκίστικη δεξιά εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσίευσε και τα εξής για τον κ.Τσίπρα: «Μπορεί ως ηγέτης αριστερού κόμματος να μη δέχεται μύγα στο σπαθί του για τα σκάνδαλα ή τις υπόνοιες σκανδάλων άλλων πολιτικών, ……… πήγε τη σύντροφό να γεννήσει τον δεύτερο γιο τους σε τρίκλινο δωμάτιο του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ. Γι’ αυτό και θα πλήρωνε 1.073 ευρώ. Η διοίκηση της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής όμως, επειδή επρόκειτο για τη σύντροφο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πλέον), έσπευσε να κάνει ένα «δώρο» στο ζευγάρι, αναβαθμίζοντας το δωμάτιο σε μονόκλινο, στον όγδοο όροφο του κτιρίου, αξίας 4.600 ευρώ (!) για τον μέσο ασφαλισμένο στον ΕΟΠΥΥ».

Η εφημερίδα ξεκίνησε με ένα προφανές ψέμα. Ο κ.Τσίπρας όχι μόνο ανέχεται αλλά συγκαλύπτει, όχι απλές υπόνοιες, αλλά τρανταχτά σκάνδαλα των πολιτικών του αντιπάλων, σύμφωνα με πάγια τακτική του κόμματός του, η οποία είχε εκδηλωθεί ήδη από το 2004 με την παγερή σιωπή στις υποψίες που δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της η «Καθημερινή» για το «Πόθεν Έσχες» του κ.Τσοχατζόπουλου. Θέλω επίσης να σημειώσω πως με απόλυτη σιωπή καλύπτει και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και το ΚΚΕ και η Δημάρ) τα εκκλησιαστικά οικονομικά σκάνδαλα της Βουλιαγμένης, της «Αλληλεγγύης-Αποστολής», της περιουσίας του πρώην Ταμείου κληρικών που άρπαξε από τους δημόσιους υπαλλήλους η Αρχιεπισκοπή, για να μην αναφερθώ σε καταγγελίες σκανδάλων τα οποία έμειναν εδώ και χρόνια ανεξιχνίαστα όπως το αρχιεπισκοπικό Βοιωτοπέδιο ή η ιερή Σιβιτανείδιος, που επί πλέον δεν αξιώθηκαν ούτε μονόστηλο στην «Αυγή». Την ίδια σιωπή επεκτείνει το κόμμα αυτό και:

α. Στην κραυγαλέα όσο και καταφανώς παράνομη και απροσχημάτιστη δικαστική ασυλία Τσουκάτου στο στρατηγικό θέμα του μαύρου πολιτικού χρήματος,

β. Στο διαχρονικό σκάνδαλο των Μυστικών Κονδυλίων του Υπ.Τύπου (που τα κατάργησε ο κ.Μόσιαλος) και του Υπ.Εξ (η σιωπή διακόπηκε, με αδικαιολόγητη χρονική καθυστέρηση παρά τις έγκαιρες καταγγελίες των διπλωματικών, μόνο για τον υπερδιπλασιασμό τους από το ΓΑΠ, χωρίς να δοθεί συνέχεια), με την all times classic κατάληξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, δήλωση έτσι κι αλλιώς όχι ευοίωνη, αφού τα Μυστικά Κονδύλια είναι ‘νόμιμα’,

γ. Στο θέμα της νόμιμης και ηθικής προμήθειας του κ.Τρεπεκλή, παιδικού φίλου και συμβούλου ΓΑΠ των 6,5 εκατ.ευρώ για το άχρηστο C4I.

Μένω μόνο σε αυτά, για να πείσω όσους αρνούνται να δουν πως ατυχέστατα σύσσωμη η Αριστερά, η οποία προστατεύει ακόμη και την εκτεταμένη διαφθορά που υπάρχει σε μέρος του σώματος των εφοριακών (είναι εργαζόμενοι και δείχνει κατανόηση), των μηχανικών των Πολεοδομιών, των γιατρών των κρατικών νοσοκομείων κλπ, έχει αναδειχθεί σε γραμμή Μαζινό της διαφθοράς που γέννησαν και υπέθαλψαν τα πελατειακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, άλλοτε με τη σιωπή της και άλλοτε ενδεχομένως επωφελούμενη (θεωρώ π.χ. πολύ ύποπτη τη για 38 χρόνια σιωπή της για τη δυνατότητα νόμιμης δωροδοκίας δημοσιογράφων από τον εκάστοτε πρωθυπουργό με νόμο της Χούντας). Ακόμη και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετανόητος στη γραμμή των συγκαλύψεων, δεν λέει κουβέντα επί πέντε ημέρες παρά τα δημοσιεύματα (Euro2day.gr, 21.6) για το πρόστίμο που έχει επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον κ.Βερνίκο και κάνει την ανάγκη φιλοτιμία στις 26, για άλλο ζήτημα μάλιστα αυτό της offshore εταιρίας, όταν πλέον η Ομερτά για το φίλο του αντιστασιακό εφοπλιστη δεν είχε νόημα.

Επανέρχομαι στο Ιασώ, που φωνάζει πως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Η καταγγελία της «Δημοκρατίας», μιας εφημερίδας που προφανώς δεν εντάσσεται στις συμψηφιστικές υπόγειες συμφωνίες των «σοβαρών» ΜΜΕ για αμοιβαία ομερτά,  ήταν σοβαρή και συγκεκριμένη. Στην ουσία περιλαμβάνει δυο σκέλη. Το πρώτο ότι ο αρχηγός ενός κόμματος το οποίο πολύ σωστά υπερασπίζεται το δικαίωμα στη Δημόσια Υγεία, περιφρονεί τα κρατικά μαιευτήρια (κι ας γνωρίζει ότι η σύζυγός του εκεί θα τύχει αναγκαστικά της πιο προσεκτικής ιατρικής περίθαλψης), στα οποία καταφεύγουν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, η εργατική τάξη, οι νεόπτωχοι κλπ που ουσιαστικά είναι ο κύριος κορμός των νέων ψηφοφορων του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που πληρώνουν τον παχυλό μισθό και τα νόμιμα προνόμια του κ.Τσίπρα (φρουρά κλπ) και καταφεύγει στις υπηρεσίες ενός ιδιώτη επιχειρηματία. Το κομμάτι αυτό θα το ξεπεράσω με σχετική ευκολία δεχόμενος πως η υπόθεση αφορά και τη σύντροφό του, η οποία έχει κάθε δικαίωμα να μην ενστερνίζεται τις δηλωμένες ευαισθησίες του κ.Τσίπρα στα κοινωνικά θέματα και να μη θέλει να υποστηρίξει είτε λόγω χαρακτήρα είτε λόγω συντηρητικών απόψεων, την πολιτική του προσπάθεια για δημόσια αρετή και για συνέπεια λόγων και πράξεων.

Περνάω στο δεύτερο σκέλος της καταγγελίας το οποίο η εφημερίδα δεν τολμάει να πει με το όνομά του, γιατί ουσιαστικά είναι δωροληψία. Είναι φανερό πως ο ιδιώτης επιχειρηματίας δεν χαρίζει σουίτες αποβλέποντας στη σωτηρία της ψυχής του και πως η γενναιοδωρία του έχει ανταλλαγματικά κίνητρα, πηγάζει δε από το γεγονός πως ο κ.Τσίπρας ήταν αρχηγός κόμματος, τώρα δε και της αντιπολίτευσης, πιθανότατος αυριανός πρωθυπουργός. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το συμβάν δεν έχει μόνο την προφανή ηθική του απαξία (που περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο μετακύλησης του χαμένου κέρδους στους ώμους των εργαζόμενων της επιχείρησης), έχει και ποινική διάσταση, άσχετα αν δυστυχώς (εσκεμμένα κατά τη γνώμη μου, αφού τα «δωράκια» είναι έθιμο του δικομματισμού) δεν προβλέπεται ρητά ή δεν περιγράφεται από τη νομοθεσία. Ο κ.Τσίπρας θυμίζει τις τσάμπα διακοπές του Ανδρέα με την ευσεβή αεροσυνοδό στην Ελούντα και μας προϊδεάζει, όπως δείχνει το πράγμα, ότι ως πρωθυπουργός θα δέχεται «αθώες προσφορές» (μένει να καθορίσει όπως και ο Ανδρέας το νόμιμο πλαφόν), εξυπηρετήσεις, οικονομικές διευκολύνσεις κλπ κλείνει δε το μάτι, έστω και άθελά του αν δεχτούμε πως το μυαλό του δεν πάει και πολύ μακριά, στους υπουργούς του, στους βουλευτές του και στο λαό να συνεχίσουν όλοι το αισχρό δούναι και λαβείν που διατρέχει την ελληνική κοινωνία. Γιατί βέβαια το ήθος των πολιτών συνάπτεται με αόρατη κυματοσυνάρτηση με το ήθος των αρχόντων του, σαν τα δίδυμα απομακρυσμένα σωματίδια  του θεωρήματος του John S.Bell. Είναι κρίμα λοιπόν αριστερή πολιτική ηγεσία να αποπνεέει οσμή αναξιοπρέπειας, φτήνιας, λαιμαργίας, ευδαιμονισμού και κακής αγωγής.

Δεδομένου ότι η αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δόθηκε στον Αλ.Τσίπρα για να κάνει μια πιο ευχάριστη ζωή, δεδομένου ότι στα Δημοκρατίες οι δημόσιες θέσεις (πρέπει να) έχουν αυτοθυσιαστικό χαρακτήρα ή για να μη φανώ γραφικός (με γνώμονα τα κρατούντα ήθη), έχουν τη διάσταση της υπηρεσίας του δημόσιου και όχι του προσωπικού συμφέροντος, νομίζω πως ο κ.Τσίπρας οφείλει το λιγότερο κάποιες σαφείς εξηγήσεις. Πόσο κοστολογούνται επίσημα οι υπηρεσίες του επιχειρηματία, πόσα πλήρωσε και μια φωτοτυπία της απόδειξης. Αντί γι’αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια απάντηση μέσω του εκπροσώπου του κ.Σκουρλέτη η οποία, αν αληθεύει όπως τη βρήκα σε δεκάδες δημοσιεύσεις, κάνει τα πράγματα χειρότερα:

««Αστείο» χαρακτήρισε το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης (ο αριστεριστής με την πισίνα που είχε στο σπίτι του στην Εκάλη, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «κυριακάτικη δημοκρατία») σημειώνοντας αλαζονικά (Real Fm) ότι οι συντάκτες του δημοσιεύματος δεν γνωρίζουν «ούτε από γέννες με καισαρική», εξ ου και σχολίασε ότι αναφέρεται ότι δεν πληρώθηκε ένας λογαριασμός μιας γυναίκας που «γέννησε μόλις χθες τα ξημερώματα και με βάση ό,τι συνηθίζεται, όταν έχεις γεννήσει με καισαρική, πρέπει να περάσουν τέσσερις πέντε μέρες». Ενώ μάλιστα δεν του αρέσει, όπως είπε, να σχολιάζει έντυπα, τα διαχώρισε χωρίς μεγάλη δυσκολία σε αυτά που υπηρετούν μια δημοσιογραφία και σε εκείνα που «υποπίπτουν συχνά σε σφάλματα».

Νομίζω πως η απάντηση αυτή περιφρονεί τους πολίτες που δικαιούνται να ξέρουν και να κρίνουν, αλλά και το δικαίωμα του Τύπου (ακόμη και του κίτρινου) να ασκεί έλεγχο. Όφειλε να ευχαριστούσε την εφημερίδα για την ευαισθησία της και για την εκτέλεση του δημοκρατικού της καθήκοντος, αντίθετα με άλλα ΜΜΕ που δεν αναρωτήθηκαν όπως χρώσταγαν, να έλεγε με σαφήνεια τα στοιχειώδη που εξέθεσα ή με δεδομένο πως η περίθαλψη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί να διευκρίνιζε κατηγορηματικά ότι δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις του κ.Τσίπρα να δεχτεί κανένα δώρο, πως θα αποπληρώσει το λογαριασμό στο ακέραιο, πως δεν είναι τζαμπατζής σαν κάτι μεγαλοαστούς πολιτικούς που δεχόντουσαν δωράκια Siemens, πως θα δώσει τη σχετική απόδειξη στη δημοσιότητα και πως αν του έγινε τέτοια πρόταση την αρνήθηκε κατηγορηματικά θεωρώντας την ανήθικη και αδιανόητη. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη, στην ουσία έχουμε μια κουτοπόνηρη και εξυπνακίστικη ομολογία ενοχής, μέσω υπεκφυγών και κρίσεων σε βάρος του εντύπου. Ο κ.Σκουρλέτης να μας πει που είναι το αστείο. Στο ποσόν, στη σουϊτα, στην παροχή, ή ακόμη και στην επιλογή του ιδιωτικού μαιευτήριου; Στο θέμα του χαρακτηρισμού της εφημερίδας από τον κ.Σκουρλέτη θέλω μόνο να πω πως όταν δεν θέτει το θέμα η «Αυγή» ούτε πρώτη όπως όφειλε, ούτε εκ των υστέρων, αλλά το θάβει κυριολεκτικά (τι ντροπή για την Αριστερά και τι προανάκρουσμα για την αυριανή καρικατούρα της «Πράβντα» της επερχόμενης «αριστερής διακυβέρνησης»), τότε ανοίγει ο δρόμος για να θέσει το θέμα όχι μόνο η «Δημοκρατία» αλλά δυστυχώς (πόση ταπείνωση για την Αριστερά, γιατί το υποστήκαμε και αυτό) και η ‘Χρυσή Αυγή’, στην οποία δόθηκε από τον κ.Τσίπρα η ευκαιρία να ηθικολογήσει και να τσουβαλιάσει την Αριστερά με το διεφθαρμένο κομμάτι του αστικού πολιτικού κόσμου.

Καταλήγοντας, επειδή ο κ.Τσίπρας στα αλλεπάλληλα ανοίγματα που κάνει εδώ και καιρό στην ακροδεξιά προχώρησε και σε ελληνομετρήσεις και επειδή είναι φανερό από τον τρόπο που μιλάει, από τους ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεται καταγγέλλοντας το «σύστημα» και τη διαφθορά [π.χ. το ακροδεξιό μπλογκ Olympia, το φυλετιστή Ιφικράτη Αμυρά (που παρεισέφρησε και φιλοξενήθηκε για λίγες ώρες και στα ψηφοδέλτια) και τον τρόφιμο των κρατικών διαφημίσεων κ.Τράγκα] από τις σκέψεις που εκφράζει, από την αισθητική και το ήθος που αποπνέει, πως απασχολημένος από νωρίς με σχολικές καταλήψεις, με εκμάθηση ξένων γλωσσών και με αδιάλειπτους σκληρούς κοινωνικούς αγώνες ως εργαζόμενος, δεν μπόρεσε να εντρυφήσει στα ελληνικά Γράμματα, θέλω να του συστήσω, με την ελπίδα πως η ταπεινή μου φωνή θα φτάσει στα φουσκωμένα του μυαλά, να μελετήσει το βίο του βασιλιά της Σπάρτης Αγησίλαου Β΄, όπως εκτίθεται από τον Πλούταρχο (‘Αγησίλαος’, και ‘Λακωνικά αποφθέγματα’) και από τον Ξενοφώντα (‘Ελληνικά’). Θα πληροφορηθεί έτσι πως η λιτότητα του βίου, η απλότητα και η συμμετοχή του ηγέτη στα βάσανα και στις ταλαιπωρίες των συμπολιτών του είναι το μέτρο που δίνει η ελληνική αρετή. Ο βασιλιάς όχι μόνο ο ίδιος αρνιόταν το προνόμιο της καλοπέρασης για τον εαυτό του («Εν δε χιλιάσι στρατιωτών τοσαύταις ου ραδίως αν τις είδε φαυλοτέραν στιβάδα της Αγησιλάου», δηλαδή μέσα  σε τόσες χιλιάδες στρατιώτες δεν θα μπορούσε να δει εύκολα κανείς πιο φτωχικό κρεβάτι από αυτό του Αγησίλαου), αλλά εφάρμοζε τις ίδιες αρχές και στην οικογένειά του και στην αγαπημένη του κόρη, που ντυνόταν και κυκλοφορούσε απλά, σαν τις άλλες κοπέλες. Αυτή ήταν η Σχολή του Αγησίλαου, αυτή ήταν και η Σχολή του Άγη του Δ΄και του Κλεομένη του Γ΄, για να μείνουμε μόνο στη συντηρητική Σπάρτη, τις ζωές των οποίων οφείλει να μελετήσει ο νεαρός ανατροπέας για να μάθει πως συνδυάζεται ο πρώϊμος, σχεδόν σοσιαλιστικός, κοινωνικός ριζοσπαστισμός με την ευγένεια, με τη γενναιότητα και με την αρχοντιά. Γιατί η Σχολή Τσίπρα θέλει να μας πείσει πως αυτός που φιλοδοξεί να δώσει αναγεννητική πνοή στη χώρα, συμπάσχει μεν με τη φτωχούλα που γεννάει το παιδάκι της στο θάλαμο με τα δώδεκα κρεβάτια, αλλά το δικό του παιδί θα γεννηθεί στη σουϊτα του 8ου ορόφου, με έκπτωση, αν και έχει καλοπληρωμένο πατέρα,  έκπτωση που προέρχεται από τη δύναμη που του έδωσε η ψήφος της φτωχής, η οποία αν διαθέτει λίγα δράμια έυθυκρισία βλέπει τις ελπίδες που έχει εναποθέσει στο νεαρό φωνακλά να διαψεύδονται από τον προθάλαμο κι όλας της όλο κούφιους αντιμνημονιακούς αλαλαγμούς πορείας του προς την εξουσία.

Μερικοί θέλουν να μας πείσουν πως για όλα φταίει το Μνημόνιο και πως η αρπακτικότητα, η ιδιοτέλεια, οι πελατειακές σχέσεις, η χωρίς παραγωγική βάση προσωπική καλοπέραση, η ευνοιοκρατία, τα προνόμια των λίγων, δεν ευθύνονται καθόλου για την πτώση αυτής της κοινωνίας. Ο κ.Τσίπρας έχει εκδηλώσει δημόσια το θαυμασμό του για το διεφθαρμένο και τυραννικό πρόεδρο Μάο και οι σύντροφοί του χρηματοδοτούνταν στο παρελθόν από τον Τσαουσέκου και τον Μπρέζνιεφ. Αυτά δείχνουν άμβλυνση συνειδήσεων, εθισμένων μάλιστα στη συμβίωση με την πολιτική διαφθορά της μετά το 1974 εποχής. Μάλιστα ο νέος του Μέντορας, ο πρώην ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο ευσεβής κ.Γλέζος (που συμπροσεύχεται στη Βουλή με το φύρερ, ποδοπατώντας μάλιστα την εντολή του Χριστού να μη δίνει όρκο), θαυμάζει ανοιχτά το δικτάτορα Εμβέρ Χότζα και πουλάει ως ελιξίριο σωτηρίας την αποτυχημένη του πραμάτεια της λαϊκίστικης «Άμεσης Δημοκρατίας». Ο κ.Τσίπρας, αν δεχτούμε πως δρα συνειδητά, επενδύει στο μιθριδατισμό του μέσου πολίτη για λεπτά ζητήματα πολιτικής Ηθικής, βασίζεται στην ομερτά των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που έχουν έτοιμες τις νέες τους λυκοφιλίες, στηρίζεται στη διαφθορά των αντιπάλων του και προσπαθεί να εξασφαλίσει προνόμια τα οποία δεν δικαιούται. Υποσκάπτει τα ήθη και την αξιακή προίκα της Αριστεράς, εκθέτει τους συντρόφους του, εξαγοράζει τη σιωπή τους με το δέλεαρ της πολιτικής του εξουσίας και της ακόμα μεγαλύτερης προσδοκώμενης.  Μπορεί αυτά να ήταν ανεκτά σε μια αλλοπρόσαλλη και ανερμάτιστη κοινωνία όπως η νεοελληνική όσο η φούσκα της τεχνητής καλοπέρασης άντεχε. Τώρα που ενδεχομένως να ζήσουμε μια νεοελληνική τραγωδία,  καλό θα ήταν ο κ.Τσίπρας να αλλάξει τις επιλήψιμες  αντιλήψεις του, εν όψει μάλιστα του πολύ βαρύτερου ρόλου που αναλαμβάνει σε ένα κόσμο που καταρρέει. Πώς να το κάνει όμως ο άμυαλος και επηρμένος νεαρός όταν οι σύντροφοί του δεν τολμάνε να διαμαρτυρηθούν θυμίζοντάς μας το Πολίτ Μπυρό που έτρεμε να μπει στο δωμάτιο του ετοιμοθάνατου Στάλιν. Εβδομήντα ένα βουλευτές εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ανάμεσά τους ένας που να διαθέτει αρετή και τόλμη;

Η Ελλάδα χρειάζεται υποδειγματικά ανεπίληπτη πολιτική ηγεσία που να εμπνέει με εμπιστοσύνη και ελπίδα τους πολίτες στις πολύ δύσκολες ημέρες που έρχονται. Η αντιμνημονιακή ρητορία δεν είναι πανάκεια αν δεν συνοδεύεται από λύσεις και νέα ήθη. Η αριστερή ηγεσία πρέπει να αντιληφθεί το βάρος των ευθυνών της και να μη συμπεριφέρεται σαν μια κωμικοτραγική καρικατούρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Τα στελέχη που σωπαίνουν όταν ο βασιλιάς είναι γυμνός, δεν τον αγαπούν, απλά καιροφυλακτούν. Ας αντιληφθούν όμως πως η σιωπή της κοινωνίας και των θεσμικών παραγόντων της, δε βοήθησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον οδήγησε στη συμφορά. Η Αριστερά δεν είναι ιδιοκτησία του κ.Τσίπρα και της χαρούμενης παρέας του, οι φίλοι της δεν πρέπει να ανεχθούν φαινόμενα εκκολαπτόμενης διαφθοράς από αυτούς που είναι «πόλις επάνω όρους κειμένη», δεν δικαιούνται να εθελοτυφλούν μπροστά στην απειλή της φαρσοκωμωδίας ενός κακέκτυπου του ΠΑΣΟΚ του 1981.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι», κυρίες και κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού η Ρόδος!

This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

111 Responses to Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης;

  1. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

    Αιχμηρός αλλά δίκαιος.
    Η μόνη μου ένσταση όσον αφορά στα «σκάνδαλα». Έχουν γίνει ερωτήσεις, επερωτήσεις, καταδικαστικά πορίσματα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ ότι δεν μετέχει στην ομερτά.

  2. Ο/Η undantag λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε,
    Είναι τόσο λιτό και απέριττο αυτό σου το κείμενο, που και έπαινος ακόμη περισσεύει.
    Απλά, επειδή έχω και εγώ τις εμμονές μου – μια εκ των οποίων είναι ότι ο Τσίπρας είναι το γνήσιο παιδί του Αντρέα (τι ποιού Αντρέα; ένας είναι ο Αντρέας!) και όχι ο ΓΑΠ, να θυμίσω verbatim την κλασσική ατάκα του αξέχαστου εκείνου σοσιαληστή ηγέτη για τον επίσης αξέχαστο σύντροφο Μένιο: «είπαμε, να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά 500.000.000 είναι πολλά». Την υπαινίχθηκες βέβαια πολλάκις στο κείμενο, αλλά οι νεώτεροι μπορεί να αγνοούν αυτό το μέγιστο ηθικοπλαστικό απόφθεγμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
    Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν εξομοιώνω το μισό δις δρχ. σε ζεστό χρήμα του Μένιου (ή τα εκατομμύρια του Άκη, Τσουκάτου και Σία) με τις 3000 ευρώ σε είδος του Τσίπρα. Είναι όμως, πρωτίστως, θέμα αρχής – απ’ αυτές που υποτίθεται ότι έχει η Αριστερά και δεν έχει η Δεξιά, έτσι;

    ΥΓ: περί «μιθριδατισμού του μέσου πολίτη». Χρόνια πριν, νέος και άπειρος, συζητούσα με φίλους και συνομήλικούς μου Γερμανούς αριστερούς, σκανδαλισμένους με το σκάνδαλο του Χέλμουτ Κωλ (στην πρώτη φάση του σκανδάλου, θυμίζω πως ο καγκελάριος κατηγορείτο μόνο για δωροληψία προς όφελος των Χριστιανοδημοκρατών, κάτι σαν άρειος Τσουκάτος με Lederhosen δλδ). Η αντίδρασή μου, μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Μα αυτός ο άνθρωπος είναι ΑΓΙΟΣ! Στην Ελλάδα, σκάνδαλο θα ήταν αν έπαιρνε τα λεφτά για τον εαυτό του – και δεν πετούσε ψίχουλο σε κανέναν!» Οι φίλοι μου με κοίταξαν σα να ήμουν εξωγήινος. Έκτοτε, ελπίζω μεγάλωσα.

  3. Ο/Η atheofobos λέει:

    Προσυπογράφω το κείμενο που βασίζεται στην ανάγκη ηθικής στην πολιτική,στην κοινή λογική αλλά και στην κοινή αισθητική!

  4. Ο/Η SKY λέει:

    Μόνο να παρατηρήσω πως το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» έγινε σε χρόνο που δε θα μπορούσε να έχει πληρώσει τίποτα, ακόμα και αν πήγαινε με όπλο για να τους «αναγκάσει να δεχτούν» τα χρήματα για τα νοσήλια. Βλέπεις αγαπητέ Λασκαράτε, στο μαιευτήριο ο λογαριασμός έρχεται όπως στην ταβέρνα. Μετά το γεύμα.

    Αν πάλι υπήρξε συμφωνία για το αναβαθμισμένο δωμάτιο σε οποιαδήποτε τιμή που θα δήλωνε χαριστική πράξη, δυστυχώς δε μπορούμε (όσο και να θέλαμε) να το ξέρουμε. Προσωπικά ένιωσα κάπως μαγκωμένος με την όλη υπόθεση αφού τα δικά μας μαιευτικά, τότε, τα διεκπεραιώσαμε σε δημόσιο νοσοκομείο, μάλιστα αναζητώντας και τον μαιευτήρα από την αρχή της εγκυμοσύνης με αυτό το κριτήριο. Προτιμήσαμε δηλαδή να πάμε στα έμπειρα χέρια του γιατρού του δημόσιου νοσοκομείου (άρα δε μπορεί κανείς να επικαλεστεί το θέμα της εμπειρίας του γιατρού) παρά στα όποια χέρια του ιατρού-ξενοδόχου- μετόχου μίας ιδιωτικής επιχείρησης (οπότε τίθεται θέμα ιατρικής ηθικής)

    Τώρα, όσον αφορά τη σιωπή (και της ΑΥΓΗΣ) για τα θέματα που αναφέρεις, το έχουμε ξανασχολιάσει και είναι πραγματικά το τρομερό αντίτιμο που πρέπει να καταβάλει κανείς, για να διεκδικήσει ηγετική θέση στην πολιτική, σε ένα σάπιο εκ θεμελίων κράτος.

    Ελπίζουμε όμως αγαπητέ Λασκαράτε (ειδικά όταν βιώσαμε πρόσφατα την αισχρή στάση του Φ(ώτη) Φ(ανούρη) που συμμερίζεται την …υπεύθυνη αγωνία των συνεταίρων του.

  5. Κι εγώ που σας είχα παρεξηγήσει! Τελικά λέτε τα πράγματα όπως έχουν και μπράβο σας…. Μας ντροπιάζουν όλους, δεξιούς και αριστερούς, οι «δεξιοί» και οι «αριστεροί». Οδυσσεύς

  6. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Κλαζομενέα,
    το έχεις ξαναθέσει το ζήτημα και σου έχω απαντήσει.
    Ίσως δεν το είχες δει.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΙΘΜΩ π.χ. για τον ΤΣΟΥΚΑΤΟ.

    Δεν ήταν ώρα για θέατρο και για δειλία

    Ούτε μια ερώτηση στη Βουλή, όχι στην ώρα του πρωθυπουργού όπως θα έπρεπε, ούτε απλή ερώτηση βουλευτή.

    Αλλά επειδή η ντροπή και η συνενοχή είναι τεράστια, η πολιτική μουσίτσα που ακούει στο όνομα Παπαδημούλης πετάει αν πασάν ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ερώτησης στη Βουλή για τη Ζήμενς,

    προσοχή ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ, για τη Ζήμενς,
    προσοχή ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ,
    προσοχή ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ,

    τη φράση για τον Τσουκάτο, που θα καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής, όπου ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, θα καταγραφεί και στο σάϊτ του ΣΥΝ όπου θα την διαβάσουν πέντε νοματαίοι,

    ……

    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=25625
    ……………..
    Εξακολουθώ να λέω επικαλούμενος και τη δική σου απάντηση, ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ,

    κρίμασιν οις οίδε Κύριος.

    Αγαπητέ Sky,
    στο κείμενό μου έχω προβλέψει την ένστασή σου. Πάντως να σου πω πως το ξέρουμε ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΠΩΣ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ-σε διαφημίζω με το δημόσιο αξίωμά μου, μου χαρίζεις λεφτά-ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ. Μπορούσε ο κενολόγος κ.Σκουρλέτης να πει το απλό:
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ.

    Να τώρα τι γράφω στο κείμενο:

    «…Όφειλε να ευχαριστούσε την εφημερίδα για την ευαισθησία της και για την εκτέλεση του δημοκρατικού της καθήκοντος, αντίθετα με άλλα ΜΜΕ που δεν αναρωτήθηκαν όπως χρώσταγαν, να έλεγε με σαφήνεια τα στοιχειώδη που εξέθεσα ή με δεδομένο πως η περίθαλψη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί να διευκρίνιζε κατηγορηματικά ότι δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις του κ.Τσίπρα να δεχτεί κανένα δώρο, πως θα αποπληρώσει το λογαριασμό στο ακέραιο, πως δεν είναι τζαμπατζής σαν κάτι μεγαλοαστούς πολιτικούς που δεχόντουσαν δωράκια Siemens, πως θα δώσει τη σχετική απόδειξη στη δημοσιότητα και πως αν του έγινε τέτοια πρόταση την αρνήθηκε κατηγορηματικά θεωρώντας την ανήθικη και αδιανόητη. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη, στην ουσία έχουμε μια κουτοπόνηρη και εξυπνακίστικη ομολογία ενοχής, μέσω υπεκφυγών και κρίσεων σε βάρος του εντύπου. Ο κ.Σκουρλέτης να μας πει που είναι το αστείο. Στο ποσόν, στη σουϊτα, στην παροχή, ή ακόμη και στην επιλογή του ιδιωτικού μαιευτήριου;…..»

    Aγαπητοί Undantag, atheofobos,
    σας ευχαριστώ.

    Ήπειρος η πατρίδα μας,
    χαίρομαι ιδιαίτερα για τα λεγόμενά σας, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε πολιτικά, είναι όμως σοβαρή ανάγκη να συμφωνούμε σε θέματα εντιμότητας.

  7. Ο/Η Ιφιμέδεια λέει:

    Είναι μάλλον κοινότοπο αλλά αισθάνομαι ότι θέλω να σε συγχαρώ για το κείμενό σου.

  8. Ο/Η Στο Lifo λέει:

    Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης;

    Γιατί συναινεί ο κόσμος της Αριστεράς σε κάτι εξώφθαλμα λάθος;

    http://www.lifo.gr/team/readersdigest/31468

  9. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Ο Ι. Αμυράς σε φασιστικό μπλογκ κατά της «φυλετικής επιμειξίας»

    Ο Ι. Αμυράς σε φασιστικό μπλογκ κατά της «φυλετικής επιμειξίας»

    24/06/2012 By mediaoasis Γράψτε ένα σχόλιο

    Καθαρότητα της φυλής και “σύντροφοι ένθεν και κείθεν”

    Στον «Μαύρο Κρίνο» ένα μπλογκ που ανήκει στο χώρο της λεγόμενης «νεοναζιστικής αυτονομίας» (που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή έχει συμβιβαστεί και έχει ξεπουλήσει τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού) δέχτηκε να δώσει συνέντευξη ο Ιφικράτης Αμυράς σαν να θέλει να επιβεβαιώσει όλα τα ιδεολογήματα του μνημονιακού στρατοπέδου για «συνάντηση και ταύτιση των άκρων».

    “Υιοθετώ ως εθνικό δόγμα την ενδογαμία και την αποφυγή φυλετικών επιμειξιών, κάτι που η σημερινή αριστερά θεωρεί ανάθεμα.” είναι από τα πρώτα πράγματα που τονίζει. Και συνεχίζει με το ανεκδιήγητο ότι “η ιδέα της διαφορετικότητος και της πολυμορφίας που ασπάζονται όλοι οι αριστεροί, υπηρετείται από τον σεβασμό στην βιολογική ιδιαιτερότητα του κάθε λαού, και όχι από την φυλετική επιμειξία μεταξύ διαφορετικών λαών.”

    Ο μαύρος κρίνος του φασισμού στάζει μέλι για τις περισσότερες από τις μεταμοντέρνες νεοναζιστικές θέσεις του Ι. Αμυρά και τονίζει ότι οι περισσότερες από τις θέσεις του τελευταίου «είναι σίγουρο ότι εκφράζουν σήμερα πολλούς εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές» Ο Ι. Αμυράς μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι δεν καλύπτεται από την ταμπέλα του αριστερού πατριώτη γιατί πάνω από όλα θέτει την υπεράσπιση της έννοιας του έθνους. Ακόμα δηλώνει ότι είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, ασχέτως κομματικής ταυτότητος, το να αρνείται να δώσει μάχη για την βιολογική συνέχεια και την πολιτιστική ομοιογένεια του Έθνους μας. Δεν αρνείται ότι υπάρχουν «αριστεροί που πασχίζουν να διαλυθεί βιολογικώς και πολιτιστικώς το ελληνικό έθνος» αλλά όχι όλοι.

  10. Ο/Η Off-topic λέει:

    Παρακαλώ κοιτάξτε δύο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις:
    http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2009-2010/96-2010-04-10-16-13-29
    Είναι εξοργιστικό, ανήθικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται βρώμικα η δουλειά του Εξάντα
    Υπέπεσε στην αντίληψή μου σήμερα 2/7/2012 ότι σε blogs του ακροδεξιού χώρου, ορισμένοι επιχειρούν να …

    http://gmt07.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html
    Έρευνα: Οι Έλληνες ως μετανάστες… Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012
    Κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες σχετικά με τους Έλληνες που κατά περιόδους έφυγαν από τη χώρα μας πηγαίνοντας να βρουν την τύχη τους σε άλλα εδάφη. Εδάφη που έμελλαν να γίνουν οι νέες γλυκές πατρίδες τους. Ο απόηχος σε κάποιες απ’ τις έρευνες αυτές πήρε μορφή μένους εναντίων των συντελεστών τους από κορυφαίες τόσο «προοδευτικές» όσο και «συντηρητικές» πένες. Ο λόγος που ερέθισε τις παραπάνω πένες είναι ότι η αλήθεια συγκρούεται με την κατεστημένη αντίληψη. Μια αντίληψη που θέλει του Έλληνες μετανάστες να είναι οικογενειάρχες δουλευταράδες …

  11. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    http://www.axortagos.gr/mporei-arxigos-tis-antipolitefsis-einai-doroliptis.html

    Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης;

  12. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Οἱ ἐνάρετοι ἡγέτες ὑπάρχουν σὲ ἐνάρετες κοινωνίες. Στὴν κοινωνία τοῦ ὅλοι εἴμαστε κακοί, ἂς μᾶς σώσοι ὁ Θεός, ὁ ἐνάρετος εἶναι ἐχθρὸς καὶ περιθωριοποιεῖται.

  13. Ο/Η Αριστερή Κατίνα λέει:

    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    ΜΑΜΑ ΤΣΙΠΡΑ: «Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ;»

    Χαρές είχε η οικογένεια Τσίπρα την προηγούμενη βδομάδα, με την γέννηση του 2ου παιδιού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο χαρούμενη απο όλους η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα, η οποία όμως όπως αποκαλύπτει σήμερα ρεπορτάζ του πρώτου Θέματος, είχε και…αλλού το μυαλό της!

    Εκεί που όλοι ασχολούνταν στο μαιευτήριο, ως είθισται, με το νεογέννητο και σε ποιον μοιάζει, ακούστηκε η φωνή της μητέρας του Αλέξη Τσίπρα να ρωτά:

    «Ο Βενιζέλος τηλεφώνησε;» …

    Και κανείς δεν ξέρει αν το συγκεκριμένο ερώτημα είχε και πολιτικές ανησυχίες ή ήταν απλά …φιλολογικό ερώτημα της ευτυχούς γιαγιάς.

  14. Ο/Η Δεξια Κατίνα λέει:

    http://www.dimokratianews.gr/content/8000/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%88%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διακαιολογίες για το δωρεάν μονόκλινο!

    Τα αδικαιολόγητα επιχείρησε να δικαιολογήσει χθες ο ΣΥΡΙΖΑ (λέγοντας μάλιστα και ψέματα) για το δωράκι που θέλησε να κάνει το μαιευτήριο ΙΑΣΩ στο ζεύγος Τσίπρα για τη γέννηση του δεύτερου γιου τους. Μετά το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ψελλίζουν δικαιολογίες περί του ότι δεν έχει βγει ακόμη ο λογαριασμός και άλλες αστειότητες, προσπερνώντας κατ’ αρχάς το γεγονός ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά βαθύτατα ηθικό και πολιτικό.

    Ως προς την ουσία, έχει ενδιαφέρον ότι η προσχηματική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε όψιμα χθες, καθώς οι εντυπώσεις που προέκυψαν από το δημοσίευμα της εφημερίδας μας για τον κ. Τσίπρα ήταν δυσμενείς. Αντίθετα, το περασμένο εικοσιτετράωρο -που είχαν κάνει τις πρώτες δηλώσεις οι εκπρόσωποι του ΙΑΣΩ- η πλατεία Κουμουνδούρου είχε τηρήσει σιωπή, θεωρώντας προφανώς ότι το θέμα θα περάσει «στα ψιλά».

    Το ίδιο το ιδιωτικό μαιευτήριο ήταν εκείνο που δημοσιοποίησε επισήμως την πρόθεσή του να κάνει δώρο στο ζεύγος Τσίπρα το κόστος του μονόκλινου δωματίου στον όγδοο όροφο, 4.600 ευρώ για τον μέσο ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ. Στην αρχή μάλιστα η σύντροφος του κ. Τσίπρα, Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, επρόκειτο να φιλοξενηθεί σε τρίκλινο δωμάτιο, αλλά και πάλι με πρωτοβουλία της διοίκησης του μαιευτηρίου μεταφέρθηκε σε μονόκλινο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητα να παρέμβει άμεσα και είτε να διαψεύσει από την Τρίτη το ΙΑΣΩ είτε να «διορθώσει» την κατάσταση γνωστοποιώντας την επιθυμία του κ. Τσίπρα να πληρώσει κανονικά. Καμία τέτοια παρέμβαση δεν υπήρξε όμως. Και με 24 ώρες καθυστέρηση, όταν το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» είχε γίνει θέμα συζήτησης παντού, ακούστηκε η δικαιολογία ότι… δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο λογαριασμός!

    «Εχετε δει κανέναν να πληρώνει προκαταβολικά λογαριασμό που δεν έχει εκδοθεί; Ξέρει εκ των προτέρων η “δημοκρατία” ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πληρώσει;» αναρωτήθηκαν από την Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι δήθεν πρόκειται για «επίθεση λάσπης», αφού προφανώς μετά την αποκάλυψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να καταβάλει το αντίτιμο για τις υπηρεσίες της πολυτελούς κλινικής κατά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του.

    «Αστείο» χαρακτήρισε το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης (ο αριστεριστής με την πισίνα που είχε στο σπίτι του στην Εκάλη, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «κυριακάτικη δημοκρατία») σημειώνοντας αλαζονικά (Real Fm) ότι οι συντάκτες του δημοσιεύματος δεν γνωρίζουν «ούτε από γέννες με καισαρική», εξ ου και σχολίασε ότι αναφέρεται ότι δεν πληρώθηκε ένας λογαριασμός μιας γυναίκας που «γέννησε μόλις χθες τα ξημερώματα και με βάση ό,τι συνηθίζεται, όταν έχεις γεννήσει με καισαρική, πρέπει να περάσουν τέσσερις πέντε μέρες». Ενώ μάλιστα δεν του αρέσει, όπως είπε, να σχολιάζει έντυπα, τα διαχώρισε χωρίς μεγάλη δυσκολία σε αυτά που υπηρετούν μια δημοσιογραφία και σε εκείνα που «υποπίπτουν συχνά σε σφάλματα»…

  15. Ο/Η eklag λέει:

    Αλίμονο!
    τα παιδιά του Τσίμπλα και των υπολοίπων σωτήρων!
    είναι εξαιρετικό προστατευόμενο είδος!
    δεν είναι σαν τα δικά μας τα αναλώσιμα!
    ΟΥΣΤ! ΓΑ’Ι’ΔΟΥΡΙ! ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΑ’Ι’ΔΟΥΡΙΑ!!!

    • Ο/Η Takis λέει:

      Βάθος επιχειρημάτων,μεστότητα έκφρασης,πλούτος διατυπώσεων,όπως πάντα από την μασκότ του blog…

  16. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    Yπάρχει και στην Αριστερά η αντίληψη πως πρέπει να πέφτει προστατευτικό πέπλο στις στραβοτιμονιές των στελεχών της γιατί οι άλλοι κάνουνε χειρότερα.
    Οι πραγματικοί Αριστεροί όμως θυμώνουνε με τις αριστερές ατασθαλίες, θέλουνε να τις τιμωρήσουνε και να εμποδίσουνε την αναπαραγωγή τους για πολλούς λόγους που δεν είναι ανάγκη να τους εξηγήσει κανείς.

  17. Ο/Η Παλιός λέει:

    Oύτε τη διάψευση του Σκουρλέτη που ήταν για τα πανυγήρια δεν τόλμησε να δημοσιεύσει η Αυγή, θέλοντας να κρατήσει το θέμα χαμηλά. Έχει λερωμένη τη φωλιά του ο αρχηγός και δεύτερη φορά για τον ίδιο λόγο, μεθυσμένος από τη νίκη.
    Ποιός δημοσιογράφος της τολμάει να τα βάλει με το νέο σταλινίσκο ή ανδρεοπαπανδρέα τώρα που τα πανιά του και τα μυαλά του έχουν πάρει αέρα. Που νάταν και κυβέρνηση, θα βάζανε σιωπητήριο όπου μπορούσανε.

  18. Ο/Η Ο τζαμπατζής θα τους ελέγξει; λέει:

    ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ! ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟ 444 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΡΑΝΤΖΟ!
    Αυτό καταγγέλλει η μητέρα του Ευσταθία Λούπη που είδε να φτάνει στο σπίτι της το σχετικό έγγραφο που ζητά την εξόφληση του ποσού εντός 15 ημερών, ειδάλλως θα διαβιβαστεί στο Δημόσιο Ταμείο (το βλέπετε στο ilialive.gr).

    http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2625:——-444——&catid=10:2012-02-23-22-33-22&Itemid=81

  19. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

    Σχόλια από τους αναγνώστες του Βήματος
    http://www.vimagazino.gr/politics/article/?aid=464367&h1=true#commentForm

    Αλέξης Τσίπρας: «Να μην κόβεται το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες»

    Να πουληθει! | 28/06/2012 19:44

    Να πουληθει η ΔΕΗ να γλυτωσουμε απο τους Φωτοπουλους και ολα τα παμφαγα λαμογια και η τιμη του ρευματος θα μειωθει παρα τα λεγομενα των συμφεροντολογων συνδικαλιστων οπως μειωθηκαν τα τελη του ΟΤΕ ΚΑΤΑ 30% παυοντας το μονοπωλιο!

    Νικολας

    απάντηση01

    Και πως καλύπτονται | 28/06/2012 14:06

    τα κόστη παραγωγής αν οι καταναλωτές δεν πληρώνουν?

    Adam Smith

    απάντηση26

    αισχρός παλιομοδίτης νεολαικιστής | 28/06/2012 10:57

    Πόσα πλήρωσες για την σουίτα σου στο ΙΑΣΩ ρε Τσίπρα..??

    ΓΕΝΟΠ Φωτόπουλοτσίπρες

    απάντηση710

    Δεν καταλαβαίνω… | 28/06/2012 10:04

    Καλά μιλάμε για τις φτωχές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και ο Τσίπρας το συζητάει μέσαστα χαμόγελα και τα μεγαλεία? Κάτι δεν πάει καλά῞.. Το να ζεις το σταριλίκι σου με τον πόνο των ανθρώπων μόνο υποψίες γεννά και για την αυθεντικότητά σου και αν ήθελες πραγματικά να κυβερνήσεις…. Και εκείνος ο Φωτόπουλος που είπε δεν θα το κόβει ,τι έγινε,που χάθηκε……

    Ιγνατίου Γιώργος

    απάντηση118

    Χ.Κ. | 28/06/2012 09:34

    Ο Φωτόπουλος υποδέχτηκε στην είσοδο της ΔΕΗ τον Τσίπρα με ένθερμο χαιρετισμό κι ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ ως τα αυτιά του, τόσο λαμπερό σα να φωτίζονταν από όλα τα Kw της ΔΕΗ. Ο Αλέξης ενώ το κόμμα του κι η παρέα του κατηγόρησε το Ράπανο γιατί επέλεξε το ΥΓΕΙΑ με τη γυναίκα του επέλεξε το ΙΑΣΩ. Καλά έκαναν και οι δύο αν πλήρωσαν και πήραν απόδειξη και τα λεφτά με τα οποία πλήρωσαν δεν ήταν μαύρα. Όσο για το μέτρο να δωθούν στοιχεία για το ποια νυκοκυριά είναι στα όρια της φτώεχειας γελάω, εδώ δηλώναν ζωντανούς τους πεθαμένους κι ανάπηρους τους αρτιμελείς με το όριο της φτώχειας θα μασήσουν; Ας μας πει ο Φωτό πόσα παίρνει το μήνα και τι πληρώνει για τη ΔΕΗ ο ίδιος;

    Για ΦΩΣ ο Φωτόπουλος

    απάντηση106

    ΚΑΤΩ ΟΙ ¨ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ¨»ΚΑΜΠΟΤΙΝΟΙ» | 27/06/2012 22:55

    Τελικά σε πόσους που πράγματι είναι φτωχοί έχει κοπεί το ρεύμα ? Πόσοι ένω ΕΧΟΥΝ δεν πληρώνουν ούτε το ρεύμα, με πρόσχημα το «χαράτσι» ? Πόσοι ενώ ΕΧΟΥΝ δεν πληρώνουν το «χαράτσι» ? Είναι αλήθεια ή όχι πως η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα της «αντιπαροχής» και των αυθαιρέτων ( μαζί με τις πισίνες !) φορολογείται πολύ λιγότερο από άλλες χώρες ? Μήπως θυμάστε την ΑΝΕΚΑΘΕΝ θετική διαφορά ανάμεσα εμπορική και συμβατική τιμή του τετραγωνικού ? ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΣΟΚ, ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ¨ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥΣ ?

    Θύμιος Τουλουμοτύρης

    απάντηση35

    Πασχαλίτσες. | 27/06/2012 22:28

    Βλέπω στα σχόλιά σας ότι ο Πάσχος και ο Μπάμπης, σας την έκαναν την λωβοτομή!!!

    Τάσος.

    απάντηση63

    Οχι μονο ρευμα | 27/06/2012 20:13

    και νερο, και πετρελαιο θερμανσης τον χειμωνα, και ψωμι/γαλα/φρουτα/λαχανικα (και καμια αστακομακαροναδα αμα λαχει) και σπιτι, ολα τζαμπα να ειναι. Μα πρωτιστως να μπορουμε να γενναμε τζαμπα τα παιδια μας σε ιδιωτικα μαιευτηρια και οι υπολοιποι πληβειοι, αλεξη.

    Ανώνυμος / η

    απάντηση58

    ΑΜ | 27/06/2012 19:57

    Φασιστάκια με τα κακεντρεχή σας σχόλια,που τολμάτε και πιάνετε στο στόμα σας τον Τσίπρα, ειλικρινά χαίρομαι για το τριπλό χαράτσι και τη μείωση του μισθού σας που έρχεται από την κυβέρνηση που ξαναψηφίσατε.Εκτός κι είστε οι εφοπλιστές φίλοι της εφημερίδας.

    bfj

    απάντηση

  20. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Συζήτηση στο Lifo για το άρθρο σας.
    Έπαινοι αλλά και κακοήθειες ανθρώπων που κάνουν πως δεν κατάλαβαν τίποτα για την συναλλαγή και την τζαμπαρία.
    Η Ιφιμέδεια βάζει στη θέση της μια κυρία Irina Gkini που κατάλαβε πως δήθεν τα βάλατε με την κυρία Μπαζιάνα.

    Irina Gkini 3.7.2012 | 13:46 .
    με κάλυψε πλήρως ο John X. Να προσθέσω μόνο ότι ως γυναίκα με ενοχλεί το ότι «ποινικοποιείται» η επιλογή μιας γυναίκας επειδή είναι σύντροφος πολιτικού αρχηγού. Ο σεξισμός στα καλύτερα του!
    .
    Ενδιαφέρον: (9) (11)
    ΑναφοράPermalink
    .

    Ιφιμέδεια 3.7.2012 | 15:25 .
    Όταν αυτή η γυναίκα θα πληρώσει μόνη της το λογαριασμό που την πήγε ο σύντροφός της θα με βρείτε σύμφωνη

    http://www.lifo.gr/team/readersdigest/31468

    σχόλια ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέροντα
    9 σχόλια
    .

    Προηγούμενα1Επόμενα.

    CoolUser 3.7.2012 | 11:02 .
    Παιδιά, to the point παρακαλώ. Αν έχετε κάποια είδηση πείτε την. Το ότι του έκαναν δώρο upgrade και δεν το αππέριψε δεν τον κάνει ένοχο για κάτι.

    Υπερχρέωσε το Δημόσιο με προσωπικά του έξοδα;

    Έκανε κάτι άλλο εξίσου κακό;

    Aυτά πείτε μας και αφίστε τον κάθε blogger να λέει τα δικά του
    .
    Ενδιαφέρον: (41) (33)
    ΑναφοράPermalink
    .

    Gaga’s Perfume Will Be Perfect 3.7.2012 | 11:07 .
    Μπράβο στον κ. Λασκαράτο που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλά τελικά τι μπορείς να περιμένεις από τους πολιτικούς που επιβραβεύει ο υποκριτής, απατεωνίσκος, αιθεροβάμων, μισοκακόμοιρος σύγχρονος Έλληνας.
    .
    Ενδιαφέρον: (28) (17)
    ΑναφοράPermalink
    .

    John X 3.7.2012 | 11:49 .
    Καταρχήν ας ξεκινήσουμε με κάποιες διαπιστώσεις…
    Πχ ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που πήγε ο πρωθυπουργός θεωρείται καλύτερο από τα ιδιωτικά.
    Ή ότι πολλές φορές η επιλογή μαιευτηρίου γίνεται με βάση τον μαιευτήρα.
    Ή ότι σε ένα τρίκλινο δωμάτιο με δεδομένο ότι ο Τσίπρας είναι δημόσιο πρόσωπο δε θα είχε κανένα σεβασμό στην ιδιωτική του ζωή (και της οικογενείας του).
    Σε σχέση με τη δωροληψία μια απλή σκέψη είναι ότι ο ιδιοκτήτης του μαιευτηρίου επενδύει στην τεράστια διαφήμιση που του έγινε (και εξακολουθεί).
    Συμφωνα με μια «παράλογη λογική» οι αριστεροί ενώ ζουν σε μια κατιπαλιστική κοινωνία, εάν είναι συνεπείς, δε θα πρέπει να γεύονται τα καλά της (αλλά μόνο να υφίστανται τα κακά της).
    Πέραν τούτων το άρθρο ότι θυμάται χαίρεται… μια επιλεκτική μνήμη (τα σκάνδαλα της ΝΔ δεν έχουν συγκαλυφθεί; γαργάρα), μια κάνει κριτική από αριστερά μια από δεξιά, μια θυμάται την αρχαία σπάρτη (είναι της μόδας) και στο τέλος δίνει ρέστα (σύγκριση Τσίπρα Σταλιν)
    Τέσπα από την άλλη προφανώς και ο Σύριζα έχει τα μύρια όσα θέματα και πρέπει να αποδείξει πολλά αν θέλει να κυβερνήσει, αλλά το θέμα με το μαιευτήριο παρατράβηξε (σιγα τις αποκαλύψεις της «Δημοκρατίας» αν και η απάντηση του Σκουρλέτη δεν είναι της προκοπής), ο κοσμος δεν έχει να φάει, ας ξοδέψει ο αρθρογράφος αλλού την όποια φαιά ουσία διαθέτει (για να τον μιμηθώ και να γίνω κι εγώ λίγο ειρωνικός)
    Αυτά τα ολίγα ατάκτως ερριμμένα…
    .
    Ενδιαφέρον: (26) (10)
    ΑναφοράPermalink
    .

    amyM 3.7.2012 | 11:59 .
    Me thn ennoia kai to gegonos oti den uparxei dorean doro, kalo einai na prosexei sto mellon.
    Poso mallon pou proballei eauton os uperano dorodokion.

    Dioti dorodokia htan, ekanan upgrade giati einai o tsipras kai oxi giati eixe sumplhrosei milia 🙂
    .
    Ενδιαφέρον: (14) (5)
    ΑναφοράPermalink
    .

    Bild_bitch 3.7.2012 | 12:01 .
    Ένα μακροσκελές και εξαιρετικά βαρετό κείμενο, για να προβληθεί η κίτρινη δημοσιογραφία και να πεταχτεί λάσπη στον Τσίπρα γιατί επέλεξε να πάει τη γυναίκα του να γεννήσει στο ιασώ. Επιλογή τους ήταν, και να προσθέσω πως η σύγκριση με το γερμανικό μοντέλο είναι ατυχέστατη: η καλή μας bild ας μας πει λίγα για το σκάνδαλο siemens και η αγαπητή μας Δημοκρατία τα ανάλογα για τα δεξιά παλικάρια. Λαϊκισμός επιλεκτικός μόνο προς τον Τσίπρα, προ ολίγων ημερών px διαβάζαμε για μία κυρία που την έκαψαν οι προβολείς της ομιλίας Τσίπρα-Ζίζεκ…

    Εντάξει παιδιά, το τρίτο θα το γεννήσουν στον αχυρώνα, σοσιαλιστικά και ταπεινά, όπως το θέλει ο κάθε κύριος Λασκαράτος… Άλλωστε, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα ως χώρα (not).
    .
    Ενδιαφέρον: (19) (23)
    ΑναφοράPermalink
    .

    Μπιμπιπ 3.7.2012 | 12:15 .
    Πρέπει να βάλω γυαλιά: διάβασα «τα κάτουρα του Παπανδρέου»!

    .
    Ενδιαφέρον: (4) (3)
    ΑναφοράPermalink
    .

    Irina Gkini 3.7.2012 | 13:46 .
    με κάλυψε πλήρως ο John X. Να προσθέσω μόνο ότι ως γυναίκα με ενοχλεί το ότι «ποινικοποιείται» η επιλογή μιας γυναίκας επειδή είναι σύντροφος πολιτικού αρχηγού. Ο σεξισμός στα καλύτερα του!
    .
    Ενδιαφέρον: (9) (11)
    ΑναφοράPermalink
    .

    Ιφιμέδεια 3.7.2012 | 15:25 .
    Όταν αυτή η γυναίκα θα πληρώσει μόνη της το λογαριασμό που την πήγε ο σύντροφός της θα με βρείτε σύμφωνη
    .
    Ενδιαφέρον: (3) (0)
    ΑναφοράPermalink
    .

    Κουνέλι 3.7.2012 | 16:12 .
    Ωραίο και εύστοχο το άρθρο , όσο κι αν δεν αρέσει σε μερικούς που εχουν θεοποιήσει τον Τσίπρα. Άλλωστε αυτή είναι η σημερινή «αριστερά» στην Ελλάδα.

  21. Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Τσίπρας λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε τίποτα;
    Από το 2010!

    http://topontiki.gr/Articles/view/8840

    Εκκλησιαστικά γλέντια με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης

    Θα το πούμε καθαρά από την αρχή: Αυτή η ιστορία με την άσκηση διώξεων (in rem προς το παρόν) για κακουργηματικές πράξεις στην υπόθεση της πώλησης τεσσάρων στρεμμάτων – εκκλησιαστικών φιλέτων στη θέση «Λιμανάκι Μαλτσινιώτη» Βουλιαγμένης απειλεί να τινάξει στον αέρα την ηρεμία στην Εκκλησία και να εμπλέξει το ίδιο το κέντρο της εκκλησιαστικής διοίκησης σε μια υπόθεση που μπορεί να εξελιχθεί σε Βατοπέδι νούμερο δύο, αυτή τη φορά στον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Θυμίζουμε εν συντομία την ιστορία, για όσους έλειπαν ή δεν τη θυμούνται.

    Στις 15 Ιουνίου του 2009 η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε τα 4 στρέμματα σε ιδιώτη έναντι 14 εκατ. ευρώ χωρίς δημόσιο διαγωνισμό. Η αγοραπωλησία έγινε στα γραφεία της Υπηρεσίας. Οι υπεύθυνοι της ΕΚΥΟ υποστήριξαν ότι δεν ακολούθησαν τη διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά της «συμβιβαστικής εκποίησης», επειδή ο ιδιώτης αγοραστής είχε καταπατήσει την έκταση και κρίθηκε ότι συνέφερε η πώληση αντί για συνέχιση της δικαστικής μάχης για την αποβολή του.

    Μέχρις εδώ μπορεί να πει κανείς ότι επρόκειτο για έναν χειρισμό που συνηθίζεται, για να αποφεύγονται μακρόχρονοι δικαστικοί αγώνες και ταλαιπωρίες.

    Τα περίεργα αρχίζουν από εδώ και πέρα. Μέσα σε πέντε λεπτά από την αγορά, ο ιδιώτης, ένας απλός οδοκαθαριστής του δήμου, και η μητέρα του μεταπωλούν την έκταση σε τρεις οff shore εταιρίες με έδρα την Κύπρο έναντι περίπου 16 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ο ιδιώτης καταπατητής όχι μόνο πήρε την έκταση, αλλά μεταπωλώντας την έβγαλε μέσα σε λίγα λεπτά 2.186.000 ευρώ.

    Και να ήταν μόνο αυτό; Όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, υπήρχε οριστική και αμετάκλητη δικαστική απόφαση για έξωσή του και δεν υπήρχε κανένας λόγος να σπεύσουν οι διαχειριζόμενοι την περιουσία της Εκκλησίας στν λύση της «συμβιβαστικής εκποίησης.

    Αρχίζει ο θόρυβος, βγαίνουν τα πρώτα δημοσιεύματα στο «Παρόν», και τον περασμένο Αύγουστο καλεί η Ιερά Σύνοδος τον Αντώνη Ζαμπέλη, διευθυντή της ΕΚΥΟ και κυριότερο συνεργάτη του Ιερώνυμου, για εξηγήσεις. Ακούνε οι συνοδικοί τον Ζαμπέλη και μετά εκδίδεται επίσημη ανακοίνωση με ευχαριστίες της Συνόδου για τον επιτυχή και επ’ ωφελεία της Εκκλησίας χειρισμό της υπόθεσης τόσο στον πρόεδρο της επιτροπής των Οικονομικών μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο όσο και στον Ζαμπέλη.

    Κάποιοι στο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον νόμιζαν ότι θα κλείσει εκεί η ιστορία. Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον εισαγγελέα και την έρευνα που έγινε, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στην άσκηση διώξεων για κακουργήματα και με τον κυριότερο λαϊκό συνεργάτη του αρχιεπισκόπου, τον Ζαμπέλη, στη δίνη του κυκλώνα. Και να ήταν μόνο αυτός; Τι θα γίνει με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων; Τι θα γίνει με τους μητροπολίτες που συγκροτούσαν τις συνθέσεις των δύο Διαρκών Ιερών Συνόδων (του 2009 και του 2010); Μαλλιά κουβάρια θα γίνουν, αδέρφια.

    Εκτός της δικαστικής εξέλιξης, θα γίνει το σώσε από Σεπτέμβριο και στη νέα Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η σύνθεση της οποίας, δυστυχώς για τον αρχιεπίσκοπο, δεν είναι καθόλου φιλική γι’ αυτόν: συμμετέχουν δεσποτάδες (Καισαριανής Δανιήλ, Καστοριάς Σεραφείμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης Συμεών) που είναι γνωστό πως δεν του θα χαριστούν. Το ίδιο δύσκολο θα είναι να πειστούν και τα άλλα μέλη: οι μητροπολίτες Σερρών, Ύδρας, Σιδηροκάστρου, Κασσανδρείας, Φλωρίνης, Χαλκίδος, Σύρου και Σάμου.

    Με δυο λόγια; Καλά ξεμπερδέματα με τους εισαγγελείς, αλλά και τη νέα Ιερά Σύνοδο, αγαπητοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Άλλωστε το τζίνι βγήκε πια απ’ το μπουκάλι και οι αποκαλύψεις και για άλλες αγοραπωλησίες οικοπέδων της Εκκλησίας θα αρχίσουν να πέφτουν σαν το χαλάζι. Εκεί να δείτε γλέντια!…

  22. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

    http://buzz.reality-tape.com/story.php?title=%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%82%2F%CE%9B%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82

    6
    Vote

    Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση

    athanasios_anagnostopoulos

    ProkopisDoukas

    th.alys

    polyvotis

    tanevramou

    liby

    Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης;/Λασκαράτος

    athanasios_anagnostopoulos, πριν 7 ώρες (http://networkedblogs.com)
    Αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι τίποτα δεν σέβονται πια.

    7 Σχόλια | Στείλτο σε φίλους| Διπλοκαταχώριση / Παραβιάζει το SB| Tweet!

    Σχόλια

    από akindynosπριν 5 ώρες 4

    Αν ο Τσίπρας παρουσιάσει απόδειξη με το ποσό του τιμοκαταλόγου, πως θα ξέρουμε ότι όντως πλήρωσε;

    Λογικό και δίκαιο θα είναι να ζητήσει ο Λασκαράτος να δει την αντίστοιχη χρέωση κάποιου τραπεζικού λογαριασμού ή κάποιας πιστωτικής κάρτας, ε; Και μετά θα βγει η Δημοκρατία να γράψει «και που το ξέρουμε ότι δεν πιστώθηκε κάποιος άλλος λογαριασμός;».

    Άσχημο πράγμα η εμπάθεια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά εντάξει, η επίκληση του Πλούταρχου και του Ξενοφώντα σαφώς μετριάζει την ένταση των συμπτωμάτων.

    από th.alysπριν 1 ώρα 38 λεπτά 4

    Να παρουσιάσει και την απόδειξη για την γέννηση του πρώτου του παιδιού, προ ετών, στο ίδιο μαιευτήριο.

    Θέμα αρχής δεν τίθεται για τον πρωθυπουργό ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά για κάθε βουλευτή και υπουργό. Αλλιώς καταλήγουμε στο «είπαμε να πάρει ένα δωράκι, αλλά αυτός το παράκανε» και θα ψάχνουμε ποιο είναι το όριο για να μην το παρακάνει.

    Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος σε τι διαφέρει η εξυπηρέτηση του Ιασώ στον Τσίπρα από τις εκπτώσεις και τις διευκολύνσεις πληρωμών της Ζίμενς στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    από polyvotisπριν 1 ώρα 5 λεπτά 2

    Μπράβο Ακίνδυνε, δίκιο έχεις. Αφού τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί με μαθηματική ακρίβεια, ας δεχτούμε την αριστερή αγωνιστικότητα του πρωταγωνιστή ως τεκμήριο αθωότητας. Και ας μη βασανίζονται οι δημοσιογράφοι να κάνουν ρεπορτάζ – μέσα στη ζέστη.

    από akindynosπριν 26 λεπτά

    Το να πιέσεις τον κάθε Τσίπρα να παρουσιάσει τα παραστατικά της όποιας δαπάνης είναι απολύτως θεμιτό. Και σε έναν άλλο κόσμο (εφικτό και υπερατλαντικό) θα αρκούσε να περιμένουμε μέχρι να υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση το ζεύγος.

    Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας η φράση που αποδίδεται στους εκπροσώπους της διοίκησης του Ιασώ είναι «Δεν θα μπορούσε να μη γίνει αυτή η αλλαγή δωματίου για τη διευκόλυνση της συντρόφου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Γιατί ο δαιμόνιος ρεπόρτερ δεν μίλησε με κάποιον από το λογιστήριο και μετά να γράψει ότι ο Τσίπρας πλήρωσε τη σουίτα για τρίκλινο;

    Μια μάλλον ουσιώδης διαφορά με τη Ζίμενς είναι ότι τα τιμολόγια δεν υπήρχαν στο λογιστήριο αλλά βρέθηκαν στην κατοχή του Χριστοφοράκου απ’ όπου τα τσίμπησε η γερμανική εισαγγελία και πληροφορήθηκε την ύπαρξή τους ο Τέλλογλου.

    από akindynosπριν 18 λεπτά

    @polyvotis για το ηθικό σκέλος δεν τίθεται θέμα, το σκιαγραφεί τόσο γλαφυρά ο Λασκαράτος.

    («Γιατί η Σχολή Τσίπρα θέλει να μας πείσει πως αυτός που φιλοδοξεί να δώσει αναγεννητική πνοή στη χώρα, συμπάσχει μεν με τη φτωχούλα που γεννάει το παιδάκι της στο θάλαμο με τα δώδεκα κρεβάτια, αλλά το δικό του παιδί θα γεννηθεί στη σουϊτα του 8ου ορόφου, με έκπτωση, αν και έχει καλοπληρωμένο πατέρα, έκπτωση που προέρχεται από τη δύναμη που του έδωσε η ψήφος της φτωχής, η οποία αν διαθέτει λίγα δράμια έυθυκρισία βλέπει τις ελπίδες που έχει εναποθέσει στο νεαρό φωνακλά να διαψεύδονται από τον προθάλαμο κι όλας της όλο κούφιους αντιμνημονιακούς αλαλαγμούς πορείας του προς την εξουσία.»)

    Για το φορολογικό δεν απαιτείται μαθηματική ακρίβεια, φτάνει και ένα καλό φιλοδώρημα σε κάποιον στο λογιστήριο του Ιασώ.

    από th.alysπριν 14 λεπτά

    Ακίνδυνε παραβλέπεις ότι αυτή είναι η *δεύτερη φορά* που γίνεται η ίδια εξυπηρέτηση, στο ίδιο πρόσωπο, στο ίδιο μαιευτήριο.

    Την πρώτη φορά, το μόνο που μας είπε ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ότι δεν πλήρωσε το ποσό που σύμφωνα με το ρεπορτάζ αντιστοιχούσε στο δωμάτιο στο οποίο φιλοξενήθηκε η σύντροφος του. Εμμέσως, πλην σαφώς, μας είπε ότι του έγινε έκπτωση, το ύψος της οποίας δεν προσδιόρισε.

    από akindynosπριν 4 λεπτά

    Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται λόγος. Και δικαιολογημένα γίνεται σε ότι αφορά το ηθικό σκέλος.

    Αλλά για τα χρήματα δεν έχω αντιληφθεί κάτι που να μπορεί έστω και διασταλτικά να θεωρηθεί στοιχείο.

  23. Ο/Η Mίνα λέει:

    Είναι τραγικό πόσοι άνθρωποι μπορούν και υποκρίνονται και να κάνουν τον ηλίθιο όταν θίγεται το κόμμα τους. Διαβάστε να δείτε που κάνουν πως δεν καταλαβαν τίποτα και ξεφεύγουν με φράσεις σαν κι αυτήν

    &εδώ η Ελλάδα χάνεται από την αχρηστία της κυβέρνησης και το πρόβλημα τους εξακολουθεί να είναι ο Τσίπρας ! έλεος!&

    Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης;
    http://www.lifo.gr
    Γιατί συναινεί ο κόσμος της Αριστεράς σε κάτι εξώφθαλμα λάθος; ..

    2Μου αρέσει! · Σχολιάστε.

    Αρέσει στους Stefanos Papageorgiou, Cissy Christodoulaki, Vagelis Mosialos και σε 11 ακόμη..

    Xrhstos Pericteri anaparagetai ena dhmosieyma mia fyladas
    poy anaferei kati poy oti o tsipras den plhrose thn klinikh meta apo dyo meres afotoy genhthike to paidi toy xoris na exei parei ejhthreio h syzhgos toy kan
    eleos
    6 ώρες πριν · επεξεργασμένο · 7.

    Κατερινα Λογοθετη Καλά, δεν ντρέπεστε να αναπαράγετε τέτοιες αηδίες;;;
    6 ώρες πριν · 8.

    Leonidas Ougk εδώ η Ελλάδα χάνεται από την αχρηστία της κυβέρνησης και το πρόβλημα τους εξακολουθεί να είναι ο Τσίπρας ! έλεος!
    6 ώρες πριν · 1.

    Alefantinou Christiana ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
    6 ώρες πριν · 1.

    Marianthi Tsepeli
    δεν καταδικαζω, ουτε επικροτω. εδω ομως που εχουμε φτασει, οφειλουν να διερευνωνται τα παντα, χωρις να εχει σημασια απο ποιο χωρο προερχεσαι, και χωρις να εχει σημασια αν συμπαθεις ενα πολιτικο προσωπο η οχι. ο νομος δεν πρεπει να ειναι ιδι…Δείτε περισσότερα

    6 ώρες πριν · 3.

    Vagelis Stournaras έλεος με την ηθικολογία προς την αριστερά
    6 ώρες πριν.

    Takis Tsotras Να περιμένουμε και άλλα τέτοια αποπροσανατολιστικά των καθημερινών προβλημάτων!
    6 ώρες πριν.

    Κώστας Κίτρινος Έλεος βρε παιδιά. Μα είστε τόσο ανεγκέφαλοι εκεί στην LIFO ?
    5 ώρες πριν από κινητό · 3.

    George Floros I’m OK with that αν του κάνουν δώρο και τα δάνεια του EFSF
    5 ώρες πριν.

    Aggeliki-Konstantina Bouna
    Έλεος κ ντροπή! Κ μόνο η αναπαραγωγή τέτοιων «ειδήσεων», προσβάλλουν την νοημοσύνη μας. Κ καθώς αφορούν καθαρά την γέννηση ενός παιδιού σαν γυναίκα ενοχλουμαι. Γιατι το που θα φέρω στον κόσμο το παιδί μου είναι δικη μου προσωπική υπόθεση κ …Δείτε περισσότερα

    4 ώρες πριν από κινητό · 1.

    Nontas Ks Ότι και να ναι, χρειάζεται διευκρίνηση. Δημόσιο πρόσωπο είναι ο Τσίπρας, όχι ο μπακάλης της γωνίας.
    3 ώρες πριν.

    Olga Koliou Bild_bitch

    Εντάξει παιδιά, το τρίτο θα το γεννήσουν στον αχυρώνα, σοσιαλιστικά και ταπεινά, όπως το θέλει ο κάθε κύριος Λασκαράτος… Άλλωστε, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα ως χώρα (not).

    • Ο/Η Po λέει:

      Αγαπητή,
      διαβάζοντας με προσοχή τα σχόλια αγανάκτησης βγάζει κανείς εύκολα συμπέρασμα ότι ελάχιστοι διαβάζουν ολόκληρα τα κείμενα.
      Προφανώς το παρόν κείμενο δεν εξαιρείται…

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Μερικοί κύριε Ροϊδη,
        δεν διάβασαν ούτε τον τίτλο:

        Μπορεί ο αρχηγός κλπ να είναι δωρολήπτης;

        η απάντηση ευφυούς κυρίας:

        Olga Koliou Bild_bitch

        Εντάξει παιδιά, το τρίτο θα το γεννήσουν στον αχυρώνα, σοσιαλιστικά και ταπεινά, όπως το θέλει ο κάθε κύριος Λασκαράτος… Άλλωστε, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα ως χώρα (not).

        Να το γεννήσουν όπου θέλουν κυρία μου, αλλάόχι πουλώντας το δημόσιο αξίωμα.
        Ξέρετε πως μεταφραζεται αυτό;
        Είμαι εφοριακός και μου κάνει έκπτωση ο μανάβης.
        Είμαι δάσκαλος και η μάνα του μαθητή μου μου μου σκουπίζει μισοτιμής το σπίτι.
        ________________________________________________

        Άλλος λέει το κοντό του:

        «από akindynosπριν 3 ώρες

        Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται λόγος. Και δικαιολογημένα γίνεται σε ότι αφορά το ηθικό σκέλος.

        Αλλά για τα χρήματα δεν έχω αντιληφθεί κάτι που να μπορεί έστω και διασταλτικά να θεωρηθεί στοιχείο».

        Μα καλέ μου κύριε όταν ο πολιτικός δεν απαντάει να πει το απλό:
        ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑ ΕΚΠΤΩΣΗ τι σημαίνει αυτό;
        Τι χρείαν έχετε μαρτύρων;

        ______________________________________________________________________
        Τρίτος μας λέει:

        http://www.lifo.gr/team/readersdigest/31468

        agapanthos 3.7.2012 | 17:30 .

        Εντάξει λοιπόν, τα καταφέρατε, συμπάθησα τον Τσίπρα…

        Πέρα από την πλάκα πάντως, τόσο κακογραμμένο κείμενο καιρό είχα να διαβάσω. Από μια (μάλλον αμφισβητούμενη) είδηση των τριών γραμμών βγήκε τραβηγμένο από τα μαλλιά ένα τεράστιο κείμενο που εμπλέκει από τον Τσαουσέσκου μέχρι τον Αγησίλαο το Β’ της Σπάρτης. Και όλα αυτά προς δημόσια υπεράσπιση μιας κατακίτρινης φυλλάδας, στην οποία και την ημερομηνία πρέπει να τη διπλοτσεκάρεις μήπως και δεν είναι η σωστή.

        Το συγκεκριμένο μπλογκ σταμάτησα να το παρακολουθώ πριν από 2-3 χρόνια, όταν διαπίστωσα ότι κάνει δημιουργική ανασκευή των ιστορικών στοιχείων που δημοσιεύει προκειμένου να στηρίξει τις απόψεις του.

        Και διασκέδασα αφάνταστα όταν στα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου διαπίστωσα ότι ο συγγραφέας εμφανίζει ως απόδειξη της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens την… σχετική ερώτηαη ενός βουλευτή του στη Βουλή, στην οποία μιλάει για προκλητική ατιμωρησία».

        Αγαπητέ κύριε που έγραψα για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens;
        Για συγκάλυψη του Τσουκάτου έγραψα και επιμένω.
        ______________________________________________________

        Απλή απορία, αυτές οι δεκάδες που ξαμολύθηκαν αυθόρμητα να απαντήσουν, πολλοί με χυδαιότητα, παραπλανητικά με άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε, διαστρεβλωτικά κλπ, σε μπλογκς που αναδημοσίευσαν, γιατί δεν έρχονται να απαντήσουν εδώ ώστε να τους λύσουμε τις απορίες;
        ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ;

      • Ο/Η Βαρκάρης λέει:

        Όχι μόνο δεν διαβάζουν τα κείμενα, αλλά φαντάζονται και πράγματα που στα κείμενα δεν αναγράφονται πουθενά. Και άντε να καταλάβω την δυσκολία κατανόησης στον προφορικό λόγο ( που και πάλι δυσκολεύομαι) αλλά και στον γραπτό ?
        Δεν σωζόμαστε με τίποτις.

  24. Ο/Η eklag λέει:

    Τις παπαριές σου τις σκέφτεσαι πριν τις πεις ή
    σου βγαίνουν αυθόρμητα όπως του Τσίμπλα και των λοιπών ιδεολόγων;
    Βρε ΟΥΣΤ! κι εσύ!

    Η μασκότ του blog

    • Ο/Η Takis λέει:

      Θα σου εξηγούσα οτι για όσους δεν κάνουν copy-paste χρυσαυγίτικων τσιτάτων, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε σκέψη και αυθορμητισμό,αλλά αφενός βαριέμαι,αφετέρου δε θέλω να γίνω αφορμή ενός ακόμα εμμηνοπαυσικού παραληρήματος, κι ας ξέρω οτι στερώ από κάποιους έναν ακόμα χαβαλέ..Keep writing, μη χάσουν οι ροιδολασκαράτοι την ατραξιόν τους!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Η κυρία eklag έχει επιτεθεί πολλές φορές στους «Ροϊδολασκαράτους» κύριε Takis, σχολιάζει φιλικά και σε μπλογκ σχολιαστή μας που μας συκοφάντησε ταυτίζοντάς μας με δυο άλλα πρόσωπα-γι’αυτό και κόπηκε από εδώ, όχι επειδή μας έβριζε-δεν είναι ατραξιόν μας και μπορεί να σχολιάζει όσο θέλει επειδή πιστεύουμε στην ελευθερία της γνώμης.
        Γι’αυτό το λόγο σας αφήνουμε να μας λέτε Ροϊδολασκαράτους, λέξη σαφώς προσβλητική για εμάς, που όποιος τη βάλει στο Google σε διάφορες πτώσεις, οδηγεί σε υβριστικά άρθρα-σχόλια ανθρώπων της κρατικής Εκκλησίας.

      • Ο/Η Takis λέει:

        Ατυχώς δε διαθέτω ιδιότητα ψυχαναλυτή,επομένως οι επιλεκτικές ευαισθησίες σας,οι οποίες θίγονται στο διάβασμα της λέξης «ροιδολασκαράτοι» ή «ατραξιόν»,αλλά ουδόλως ενοχλούνται από επανειλημμένες κραυγές μίσους,ρατσισμού και ευγενείς εκφράσεις όπως «παπαριές»,»ΟΥΣΤ»,»τσίμπλα»,»σκατώνουν»,»ρούφα το αυγό σου»κλπ,ουδόλως με αφορούν..Έχετε κάθε δικαίωμα να μαζεύετε όποιον θέλετε εδώ μέσα και να τον αφήνετε ασύδοτο επικαλούμενοι τη «δημοκρατικότητα» σας,έχω κάθε δικαίωμα να τον/σας επικρίνω και να πιστεύω οτι επιζητείτε την μανούρα για να ανεβαίνουν οι ιντερνετικές μετοχές σας..

      • Ο/Η Po λέει:

        βαθυστόχαστο.

  25. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Συγχαρητήρια Ρο,

    Σε παραδέχομαι, γιατί δεν είσαι τζιτζιφιόγκος και μιλάς με παρρησία, και δεν αναβοσβήνεις το κουμπάκι της κριτικής, σαν άλλος Φερνάζης.

    Μέσα από την καρδιά μου, συγχαρητήρια. Ποτέ άρθρο σου δεν με είχε συγκινήσει τόσο.

    Με αγάπη,
    Κωλόγερας

  26. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Τα συγχαρητήρια πηγαίνουν τόσο στον Ρο που φιλοξένησε το κείμενο, όσο και στον Λασκαράτο που το έγραψε. Από τον ενθουσιασμό μου ξέχασα να κοιτάξω ποιος είναι ο συγγραφεύς.

  27. Ο/Η Richarda λέει:

    Δεν είναι σοβαρή επιχειρηματολογία αυτή. Το έκανε το «Ιασώ» για διαφήμιση και ο Τσίπρας το δέχτηκε. Δεν είναι και παράνομο. Εμένα μου θυμίζει την κριτική στην Παπαρήγα γιατί η κόρη της (και η ίδια) πήγαινε στο Κολέγιο, μισοτιμής γιατί ήταν διαφήμιση. Ή στον Παπανδρέου γιατί πήγαινε μισοτιμής ή και τσάμπα διακοπές στο Ναύπλιο ή στην Κρήτη. Διαφήμιση για τον ένα, οικονομία για τον άλλο. Ή μήπως νομίζετε ότι ο Τσίπρας είναι πλούσιος; Τα μύρια όσα μπορεί ν καταμαρτυρήσει κανείς στην Αριστερά, όχι όμως τα ιδιωτικά μαιευτήρια, νοσοκομεία ή σχολεία. Εξάλλου, ο καθένας στην επιχείρησή του μπορεί να επιλέξει να μην πάρει χρήματα από τον πελάτη του, δικαίωμά του είναι. Και δικαίωμα του πελάτη να μην επιμένει να πληρώσει. Όλοι το έχουμε δει αυτό, σε διάφορες επιχειρήσεις.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πως να είναι παράνομο μαντάμ Ριχάρδα αφού τους νόμους τους ψηφίζανε οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαέστροι στις δωροληψίες κλπ και αύριο ο εκκολαπτόμενος μαιτρ του σπόρ κ.Τσίπρας, και με πολίτες σαν ελόγου σας που ταυτίζετε το νόμιμο με το ηθικό και είστε έτοιμοι να συγχωρήσετε κάθε αληταρά πολιτικό που πάει στην καφετέρια και δέχεται τα κεράσματα του ιδιοκτήτη επειδή του κάνει διαφήμιση με την εκεί παρουσία του.
      Για διαφημιστής μαιευτηρίων ψηφίστηκε ο Τσίπρας;

      Κι αν αύριο συλληφθεί να φοροδιαφεύγει το Ιασώ και πάρει τηλέφωνο την υπουργό νόμιμης φοροκλοπής του ΣΥΡΙΖΑ κα Λούκα Κατσέλη και πει μαντάμ η πρωθυπουργάρα μας μου έχει υποχρέωση, τι νομίζετε πως θα γίνει;
      Και που σταματάει αυτή η αλλυσίδα των νόμιμων εξυπηρετήσεων;
      Τέτοιοι πολιτικοί λοιπόν σας αξίζουν;
      Ψηφίστε τους.


      Η Παπαρήγα πλήρωνε κανονικά.

      • Ο/Η livas λέει:

        Αν… Αν … Αν…
        Στο τέλος δεν είναι καν σύζυγοι. Η γυναίκα αποφάσισε και τέλος.
        Ειλικρινά, από εσάς περίμενα κάτι καλύτερο.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Να αποφασίζει ότι θέλει, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ.

      • Ο/Η Κωλόγερας λέει:

        Δεν θα σχολιάσω την ιδιωτική κλινική. Η κάθε γυναίκα δικαιούται να έχει τον γυναικολόγο που εμπιστεύεται. Για μένα έχει σημασία και το ότι δέχτηκε να πάνε από το τρίκλινο (το οποίο είχαν κλείσει) σε μονόκλινο. Και ότι δέχτηκε το δώρο είναι βέβαια πέρα από κάθε λογική.

        Κάθομαι και σκέφτομαι συνειρμικά τον Ρίτσο που όταν πέθαινε στον Ευαγγελισμό του είπανε να τον πάνε σε μονόκλινο για να μην είναι στα άθλια και τότε και τώρα δωμάτια με όλους τους άλλους μαζί. Εκείνος βέβαια είχε απαντήσει ότι δεν έγραφε μια ολόκληρη ζωή για τον κόσμο για να πάει να κλειστεί στα στερνά σε μονόκλινο. Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό;

        Καμία απολύτως.

        Λασκαράτε, παρότι υπήρξα πολλές φορές κριτικός απέναντι στις απόψεις σου, αυτό δεν σημαίνει ότι εν προκειμένω δεν είμαι θερμός, με τα μπούνια, υποστηρικτής σου. Προσυπογράφω με πόδια και χέρια.

        Κωλόγερας,
        Σοφός Γέρων

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ιφιμέδεια και Κωλόγερα,
    ευχαριστώ πολύ

  29. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

    Τεκμηριωμένο κείμενο, κύριε Λασκαράτε, στη βάση της ηθικής που κάθε δημόσιο πρόσωπο, ανεξάρτητα από ιδεολογική κατεύθυνση, οφείλει να έχει. Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να πληρώσει και μάλιστα επιδεικτικά, να ευχαριστήσει μεν για την προσφορά, αλλά να μην τη δεχτεί. Μπορεί τυπικά να μην είναι παράνομο, αλλά δεν είναι και ηθικά άμεμπτο αυτό που έκανε. Φοβάμαι όμως ότι για τον πολύ κόσμο «καλά έκανε», αλά Ανδρέας Παπανδρέου.

    Ορθότατα βάλατε το κεφάλι της γυναίκας του Καίσαρα στο ξεκίνημα του κειμένου σας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ευχαριστώ,
      προσωπικά θα περίμενα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς να ποινικοποιήσει τη λήψη δώρων και γενικά την αποδοχή οικονομικών παροχών από τους κρατικούς λειτουργούς και τους βουλευτές που δίνονται λόγω της δημόσιας θέσης που κατέχουν.
      Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και βουλευτές που δηλώνουν πως θρησκεύονται και προσεύχονται μαζί με τον Κασιδιάρη μέσα στη Βουλή, όπως ο Μανώλης Γλέζος, καλό θα ήταν να θυμίσουν στον αρχηγό τους εκείνο το «ου γαρ ήλθον διακονηθήναι αλλά διακονήσαι».

      • Ο/Η OMG λέει:

        Πολύ καλά όλα όσα λέτε αλλά αυτή η εμμονή σας με τους θρησκευόμενους ανθρώπους είναι το κάτι άλλο. Γιατί βάζετε όποιον κάνει τον σταυρό του δίπλα στον Κασσιδιάρη? Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα; Ανεξιθρησκεία έχουμε και όχι υποχρεωτική αθεία… Προσωπικά δεν θρησκεύομαι, αλλά σέβομαι το θρησκευτικό αίσθημα των συνανθρώπων μου – όποιο και αν είναι αυτό – ακόμα και όταν διαφωνώ διαγωνίως και καθέτως με το θρήσκευμα τους. Αν είναι δυνατόν, στη λογική αυτή, να χαρίσουμε όλους τους ορθόδοξους Έλληνες που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, στους φασίστες….

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        OMG,
        επιτρέψτε μου να σας πω πως μιλάτε κάπως παράλογα.
        Δεν τα έχω βάλει ποτέ με κανένα θρησκευόμενο άνθρωπο, ποτέ και πουθενά.
        Με υποκριτές θρησκευόμενους ναι.

        Δεν τα έβαλα με κανέναν που κάνει το σταυρό του δίπλα στον Κασιδιάρη.
        Τα έβαλα με αυτούς που:
        1.συμπροσεύχονται με τα μέλη α.μιας ναζιστικής οργάνωσης β.με σατανιστικό παρελθόν κάποιων μελών της. Το απαγορεύουν αυστηρότατα πολλοί Ιεροί Κανόνες, δηλ.τη συμπροσευχή με αιρετικούς.

        2.Ορκίζονται στη Βουλή ενώ ζητούν:
        α.Την κατάργηση του όρκου
        β.Το χωρισμό Κράτους Εκκλησίας
        γ.Την ανεξιθρησκεία, που προφανέστατα δεν επιτρέπει κρατικές θρησκείες και εξαναγκασμό στηνεκδήλωση του θρησκευτικού φρονήματος.

        3. Υποκρίνονται τους θρησκευόμενους.
        Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι (χριστιανοί) δεν ορκίζονται ποτέ. Ξέρουν πολύ καλά πως ο θεός τους θα τους ζητήσει το λόγο και η δικαιολογία: Φταίει ο Ιερώνυμος, ο Γλέζος, ο Κουβέλης ή ο αρχιμανδρίτης Φωφώ που με παρέσυραν, δεν θα φανεί σοβαρή.
        Παλιότερα που ο όρκος ήταν υποχρεωτικός είχαμε καταδίκες χριστιανών για άρνηση όρκου.

        4.Οι αριστεροί άνθρωποι δεν ορκίζονται ποτέ.
        Οι φίλοι του τύρανου Εμβέρ Χότζα που είχε επιβάλει κρατική αθεϊα υποχρεωτικά, δεν έχουν αρχές δεν πιστεύουν σε τίποτα και ορκίζονται.
        Ο πρύτανης της Παντείου Δεσποτόπουλος πραγματικός Αριστερός και διανοούμενος, καταδικάστηκε για άρνηση όρκου.

        Μην δικαιολογείτε τόσο εύκολα τους καραγκιόζηδες πολιτικούς.
        Θα τους βρείτε μπροστά σας.

      • Ο/Η OMG λέει:

        Δεν έχετε άδικο αλλά θα το θεωρούσα και ολίγον τι φασιστικό (στην προκειμένη σταλινικό χεχ) όλοι οι βουλευτές ενός κόμματος να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στο ΚΚΕ και στη ΔΗΜΑΡ. Κατά κάποιο τρόπο, το βρίσκω και θετικό γιατί ξεφεύγει από τα στεγανά της αριστεράς. Στο ζήτημα εκκλησίας – κράτους εκτιμώ πολύ τις θέσεις της κυρίας Ρεπούση και μου έκανε εντύπωση που το κόμμα της δεν προέβαλε ενστάσεις για τον θρησκευτικό όρκο.Αυτό εμένα με στράβωσε πιο πολύ από το γεγονός ότι οι βουλευτές του ορίστηκαν. Επιμένω βέβαια ότι το όπως γράφτηκε (δίπλα στον Κασσιδιάρη) είναι προβοκατόρικο. τέλος πάντων.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Ακούστε με,
        δεν είναι προβοκατόρικο, έχει τεράστια σημασία.
        Ξεκινώ καλόπιστα πως ο Φώτης Κουβέλης, τ.Πρόεδρος του ΔΣΑ, ευρωπαϊστής Αριστερός, κλπ κλπ δεν είναι κοινός τσαρλατάνος, είναι ευσεβής Χ.Ο.
        Δέχομαι καλόπιστα πως έπαθε βέρτικο, ξέχασε το πρόγραμμα του κόμματός του, λησμόνησε πως ο Χριστός απαγορεύει τον όρκο, το μυαλό του σκοτείνιασε και δεν κατάλαβε πως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι ο Αρχιεπίσκοπος των Φωτοβολταϊκών κλπ
        Σηκώνει το χέρι του λοιπόν και ορκίζεται αφού πριν είχε προσευχηθεί στον προηγηθέντα Αγιασμό.

        Σαν καλός νομικός που είναι και ευσεβής Χριστιανός, ξέρει πολύ καλά πως οι Χριστιανοί ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΕΣ (=αιρετικοί), όχι μόνο γιατί οι Ιεροί Κανόνες το απαγορεύουν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ (Αν υπήρχε σοβαρή Ιερά Σύνοδος ο Αρχιεπίσκοπος θα είχε καθαιρεθεί, καλά ξέρω ο κ..Καστρινάκης θα πει πως ηθικολογώ, καταντήσαμε να απολογείται η Αρετή στην Κακία).

        Γιατί πάτε να βγάλετε εμένα προβοκάτορα;
        Μήπως θα ήταν εντιμότερο να παραδεχθείτε πως ο κ.Γλέζος δεν είναι παρθένα;
        Πάειι η παρθένα με το Σατανά;
        Αυτά συμβαίνουν μόνο στα τραγούδια του Σαβόπουλου:

        «Ολαρία – ολαρά, γύρω – γύρω τα παιδιά
        ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
        ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά»

        Αφιερωμένο στον Φώτιο-Φανούριο (του ΔΣΑ)

      • Ο/Η OMG λέει:

        Δεν νομίζω πραγματικά ότι οι βουλευτές κάνουν καν τέτοιες σκέψεις… η παιδεία σας αγαπητές μπορεί να είναι καλύτερη των εκπροσώπων μας στη βουλή… το έχετε σκεφτεί? Δεν έμεινα στον Γλέζο πάντως, νομίζω ότι δεν είναι προσωπικό το ζήτημα.

  30. Ο/Η christos λέει:

    Η απορία μου πέρα από τα πλήρως κατανοητά και αυτονόητα που γράφεις είναι σε τι διαφέρει ένας δεξιός από έναν αριστερό, ώστε ο δεύτερος να θεωρείται δεδομένο οτι είναι τίμιος (και τελικά να κατηγορείς τον Αλέξη ότι δέχτηκε το δωράκι, κάτι το οποίο δεν έπρεπε να το κάνει για τον επιπλέον λόγο ότι είναι αριστερός). Για να το θέσω αλλιώς θεωρώ ότι η τιμιότητα δεν αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεξιού σε σχέση με τον αριστερό ή αντιστρόφως α πριόρι, εκτός κι αν μου υποδείξεις κάποια επιστημονική μελέτη στην οποία αυτό να αποδεικνύεται, εκ των υστέρων.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ακούστε,
      όχι δεν θεωρώ εκ προοιμίου κανέναν τιμιότερο ή όχι.
      Η Αριστερά όμως έχει στη χώρα μας κάποιο αξιακό φορτίο, κάποιες κοινωνικές ευαισθησίες, κάποιους αγώνες, κάποιους διωγμούς, κάποιες περγαμηνές που δεν τις διαθέτει η Δεξιά.
      Εκείνο που φοβάμαι, είναι πως στις μέρες μας πολλά εξατμίζονται.

  31. Ο/Η Καστρινακης Μιχαλης λέει:

    Δυστυχώς η πέραν κάθε λογικού ορίου εμπάθεια, η ζήλεια , η μικροψυχία και η κακεντρέχεια του ρυπαρογραφήματος οδηγεί στην ανακύκλωση των πιο χυδαίων λίβελλων του δημοσιογραφικού υπόκοσμου της Δεξιάς
    Το ότι δεν υπάρχει καν γεγονός πίσω απο τις εκκρίσεις μίσους είναι λεπτομέρεια για τους καθεστωτικούς Ιαβέρηδες που βρίσκουν ανταπόκριση στην πνευματική καθυστέρηση μιας εκδοχής γελοιογραφίας της Αριστεράς, όπως είναι αυτή που εκπροσωπεί ο συγγραφέας. Γελιοιγραφία της Αριστεράς αποτελεί η κτηνώδης αυτιστική αδιαφορία για τα δράματα της κοινωνίας και η εμμονική ταύτιση με κουρελάκια πολιτισμικών αξιών σε ένα θέατρο αριστερού μισανθρωπισμού. όπου η υποκρισία της ηθικής καθαρότητας υποκαθιστά το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, ενώ η χουλιγκανική οικειοποίηση της αριστερής αισθητικής προσπαθεί να κρύψει τον βαθιά απολίτικο χαρακτήρα μιας άποψης που απουσιάζει μια και έχει αντικατασταθεί από τα αυτονόητα της κυρίαρχης προπαγάνδας (ακόμα και στην εξευτελιστική εκδοχή του τσαλαβουτήματος στις ακαθαρσίες του κίτρινου τύπου).
    Για να μιλήσουμε για τα υποτιθέμμενα γεγονότα, και εγώ επέλεξα, σε δύο μάλιστα γέννες της γυναίκας μου, την καταφυγή σε ιδιωτική κλινική, παρά το ότι τα οικονομικά μου δεν είναι ανθηρά. Ξέρετε, με τη ζωή και το θάνατο των αγαπημένων μας προσώπων δεν παίζουμε, (αφήστε που ο γυναικολόγος που την παρακολουθούσε παράτησε το νοσοκομείο για την κλινική)
    Η απαράδεκτη απανθρωπιά σας απέναντι σε τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα καταδεικνύει πως δεν υπάρχει όριο μπροστά στον ιερό σκοπό της συκοφάντησης του πολιτικού σας αντίπαλου.
    Μήπως, όμως, όλη αυτή η αγριότητα αποδεικνύει πως το μίσος για τον Τσίπρα συνιστά απλώς πρόσχημα.? Πίσω από το οποίο κρύβεται η απέχθεια για την κοινωνία, η οποία, φευ, δεν είναι τόσο αποστειρωμένα ακέραια όσο θα θέλατε, όπως σκέφτεστε παρατηρώντας την από το ύψος του απόκρημνου μοναστηριού σας. .

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Καστρινάκη,
      είστε μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΝ και με αυτά που γράφετε με κάνετε να ανησυχώ για το μέλλον και της Αριστεράς και της χώρας.

      1.Ποιόν ενδιαφερει κε Καστρινάκη που γέννησε η γυναίκα σας και η γυναίκα του καθενός;
      Τέθηκε τέτοιο θέμα;
      Τέθηκε μόνο το θέμα της συντρόφου του Αλ.Τσίπρα, αρχηγού της αντιπολίτευσης και πιθανότατου αυριανού πρωθυπουργού μιας χώρας οικονομικά κατεστραμμένης.

      Για το θεμα του ιδιωτικού μαιευτηρίου έγραψα: «Το κομμάτι αυτό θα το ξεπεράσω με σχετική ευκολία δεχόμενος πως η υπόθεση αφορά και τη σύντροφό του, η οποία έχει κάθε δικαίωμα να μην ενστερνίζεται τις δηλωμένες ευαισθησίες του κ.Τσίπρα στα κοινωνικά θέματα και να μη θέλει να υποστηρίξει είτε λόγω χαρακτήρα είτε λόγω συντηρητικών απόψεων, την πολιτική του προσπάθεια για δημόσια αρετή και για συνέπεια λόγων και πράξεων».

      Επομένως προς τι οι κραυγές σας:

      2.Το θέμα που ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΤΕ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ η συναλλαγη, με διαφημιζεις (όχι ως ιδιώτης, ως καλλιτέχνης, ως τηλεπαρουσιάτρια, ως ποδοσφαιριστής, αλλλά ως θεσμικός παράγων του πολιτεύματος) σου κάνω μεγάλη έκπτωση..

      Έτσι θα τη βγάλει ο πρωθυπουργόςσας στο μέλλον;
      Με εκπτώσεις στις κλινικές, στα ξενοδοχεία, στα αεροπορικά ταξίδια, με δώρα οικοσυσκευών Πίτσος (όχι από την εταιρεία, από το πολυκατάστημα του Γκύζη) κλπ κλπ Το εχουμε ξαναδεί το έργο.
      ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

      3.:@»Η απαράδεκτη απανθρωπιά σας απέναντι σε τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

      Μας κοροϊδεύετε; Εμείς κάναμε τη γέννα σήριαλ; Θα μπορούσε να είχε κρατηθεί μυστική. Τα δώρα των επιχειρηματιών είναι ευαίσθητα δεδομένα;

      4. @…στην πνευματική καθυστέρηση μιας εκδοχής γελοιογραφίας της Αριστεράς, όπως είναι αυτή που εκπροσωπεί ο συγγραφέας. Γελιοιγραφία της Αριστεράς αποτελεί η κτηνώδης αυτιστική αδιαφορία για τα δράματα της κοινωνίας και η εμμονική ταύτιση με κουρελάκια πολιτισμικών αξιών σε ένα θέατρο αριστερού μισανθρωπισμού.

      Ομολογώ πως δεν φανταζόμουνα ότι γεννώντας στη σουϊτα του Ιασώ εκμεταλευομενος την ψήφο των πασχόντων συμπολιτών σου, τους συμπαρίστασαι και τους δείχνεις ανθρωπιά και πως αυτοί που σε επικρίνουν είναι μισάνθρωποι, Ιαβέρηδες μας λέτε παρακάτω, κλεισμένους στο απόκρημνο (στο 8ο όροφο;) μοναστήρι μας κλπ. Θα μπορούσα να εκθέσω πολλά περιστατικά από τη ζωή μου κύριε που αποδεικνύουν πως διαθέτω εκατονταπλάσια κοινωνική ευαισθησία από κάποιους επαναστάτες του γλυκού νερού, αλλά είμαι ανώνυμος.

      Με λίγα λόγια κύριε, η γνώμη μου για τις αντιδράσεις σας:
      Φωνάζει ο κλέφτης να τρομάξει το νοικοκύρη.

      ΥΓ
      Λέμε και κάποια πράγματα για τον Τσουκάτο κλπ βέβαια, που προτιμάτε να κάνετε πως δεν τα διαβάσατε.

      Ο καθένας μπορεί να κρίνει το ύφος του ποστ και τι υπερασπίζεται, τις αξίες της Δημοκρατίας και της Αριστεράς (διαβάστε και το σχόλιο του Κωλόγερα για τον Γιάννη Ρίτσο στο νοσοκομείο να μάθετε πως συμπεριφέρονται οι Αριστεροί) με το γεμάτο κραυγές και βρισιές ύφοςσας που υπερασπίζεται το δικαίωμα του αρχηγού σας στα προνόμια και το δικαίωμα των εκπροσώπων του να αποφευγουν να απαντήσουν με ευθύτητα, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και το δικαίωμα της Αυγής να θάβει την είδηση.

      • Ο/Η athriskos λέει:

        «…Μήπως, όμως, όλη αυτή η αγριότητα αποδεικνύει πως το μίσος για τον Τσίπρα συνιστά απλώς πρόσχημα.? Πίσω από το οποίο κρύβεται η απέχθεια για την κοινωνία, η οποία, φευ, δεν είναι τόσο αποστειρωμένα ακέραια όσο θα θέλατε, όπως σκέφτεστε παρατηρώντας την από το ύψος του απόκρημνου μοναστηριού σας…». Καστρινακης Μιχαλης

        Είναι όντως εντυπωσιακή η αντίδραση του πολιτικού ανδρός ο οποίος είναι ολοφάνερο ότι θεωρεί πλέον δικαίωμα την διαδικασίας της δωροληψίας των πολιτικών, οι οποίοι έγιναν φίρμες με τον έναν ή άλλον τρόπο.

        Η αλλοπρόσαλλη αυτή αντίδραση του εν λόγω πολιτικού, ο οποίος μπέρδεψε εδώ τις γραβάτες με τα σώβρακα, φανερώνει την ισοπέδωση ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος από τον οδοστρωτήρα της ιδιωτείας. Αλίμονό μας.

    • Ο/Η Αντιρατσιστής λέει:

      Το θέμα υπάρχει στον τίτλο και είναι η Δωροληψία.
      Έχει κάτι να πει ο σύντροφος Καστρινάκης;

  32. Ο/Η eklag λέει:

    Οι εγνωσμένοι εδώ τσιμπλο-οπαδοί!
    όταν οι αριστεροί εμποράκοι ελπίδας τα σκατώνουν καταφανώς!
    σοφά ποιώντας κρύβονται!
    για να ξεμυτίσουν βέβαια σε κανένα »ευκολάκι» λα’ι’κής κατανάλωσης!
    προσπαθούν διάφοροι εντεταλμένοι θεωρητικοί παπαρολόγοι!
    να μπαλώσουν το διάτρυτο πάτσγουορκ!
    των κρυφών(;) μεγαλοαστικών ονείρων του τσιμπλοΠάντσα!
    Ματαίως!

  33. Παράθεμα: Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης;

  34. Ο/Η melen λέει:

    Kύριε Λασκαράτε,
    συμφωνώ μαζί σας ως προς τη συμβολική και ηθική αξία της πράξης.
    Θα έπρεπε, ο Τσίπρας και η σύντροφός του, είτε να μη δεχτούν την αναβάθμιση, είτε να πληρώσουν κανονικά το μονόκλινο.
    Διαφωνώ μαζί σας ως προς το μένος με το οποίο εκφράζεστε. Μου προκαλεί αυτομάτως καχυποψία.
    Προσωπικά, πριν γράψω κάτι τόσο καυστικό, θα απευθυνόμουν σε στελέχη του χώρου (έστω με επώνυμο mail, αν δεν είχα άλλον τρόπο) και θα προσπαθούσα να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε η κλινική να πληρωθεί κανονικά. Σύριζα, δεν είναι μόνο ο Τσίπρας. Θα προσπαθούσα να επισημάνω το λάθος πριν το καταγγείλω. Οι καταγγελίες είναι εύκολες, οι αλλαγές όχι και τόσο και απαιτούν την ενεργή συμμετοχή μας.

    Τέλος, το είδα και σε δικό σας σχόλιο και στης Ιφιμέδεια την οποία ευχαριστείτε: μπορούσε η σύντροφος του Τσίπρα να αποφασίσει για το δωμάτιο, αν πλήρωνε η ίδια τον λογαριασμό.
    Ω, μα σκεφτήκατε σε ποια εποχή μας γυρνάει αυτό; Δεν αποφασίζει το ζευγάρι από κοινού, αλλά αυτός που φέρνει τα λεφτά;
    Αν δεν εννοούσατε αυτό γράφοντας αυτό, χρήσιμο θα ήταν κάπως να το διευκρινίσετε τουλάχιστο . Δεν είναι βλέπετε αυτονόητο. Έτσι ειπωμένο, αναπαράγει στερεότυπα που δεν θέλετε, φαντάζομαι, να διαιωνίζονται.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ακούστε αγαπητή melen,
      υποθέτω ότι είστε γυναίκα και αντιλαμβάνομαι απόλυτα και τα δυο σημεία που επισημαίνετε.

      1. Η επισήμανση μιας γυναίκας, της Ιφιμέδειας, δεν είναι δυνατόν να είχε αντιφεμινιστικό χαρακτήρα, το ίδιο και το δικό μου ευχαριστώ σε αυτήν.
      Να πληρώσει η κα Τσίπρα κανονικά, σημαίνει φεμινισμό. Θεωρούμε αυτονόητα πως δεν πληρώνει μόνο ο άνδρας.Εξυπακούεται πως στο χρηματικό θέμα πλέον ευάλωτος είναι ο κ.Τσίπρας ως δημόσιο πρόσωπο που οφείλει να είναι τζέντλεμαν και να μην έχει συμπεριφορά λιγούρη-επιτρέψτε μου τη λέξη αλλά αποδίδει μια εικόνα που εκπέμπεται- πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.

      2. Κοιτάξτε, βρίσκετε εμπάθεια. Εγώ πάλι σας λέω ότι βρίσκω επιείκια στα όσα έγραψα. Κοιτάξτε τα λόγια του κ.Καστρινάκη, μέλους της ΚΕ του ΣΥΝ που τόσο πρόθυμα με βρίζει χυδαία για να υπερασπιστεί τον αναβαθμισμένο τώρα αρχηγό του, δείτε τα ήθη αυτών των ανθρώπων που μέχρι προχτές ήταν διαφορετικοί, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα εγώ.

      Δεν με ξέρετε, είμαι ένας ιδιώτης που έχει πληρώσει μέχρι κεραίας τους φόρους του, μάλιστα και φόρους που άλλοι κάνουν στη θέση μου το κορόϊδο, πολύ μεγάλα ποσά, το κράτος μου χρωστάει επιστροφές που δεν θα μου τις δώσει ποτέ, πολύ μεγάλα ποσά, έχω υπηρετήσει στο στρατό, πλήρη θητεία όχι σαν του κ.Τσίπρα, του αυριανο΄πρωθυπουργού, αν και θα μπορούσα να έξαγοράσω λόγω του ότι είχα και ξένη υπηκοότητα μεγάλης χώρας που την απαρνήθηκα, εκπληρώνω όλες μου τις υποχρεώσεις, δεν επωφελήθηκα ποτέ από κάποια ασήμαντη θέση που έχω ούτε στο ελάχιστο αν και μπορούσα να δεχτώ τις νόμιμες μικροπροσφορές να σας κάνω έκπτωση κλπ που δέχθηκα πολλές φορές, έχω αρνηθεί κάθε νόμιμο δικαίωμά μου που το θεώρησα προνόμιο και έχω προσφέρει στην κοιωνία εξ ιδίων όσο έκρινα ότι επιβαλλόταν ποικιλότροπα, εργαζόμενος ακόμη και σε αναρρωτικές μου άδειες κλπ κλπ κλπ.

      Αισθάνομαι πολύ άσχημα που τα γράφω αυτά αλλά θέλω να σας έξηγήσω.

      Και έρχεσαι εσύ παλιόπαιδο ο αρχηγός της αριστερής μάλιστα αντιπολίτευσης και για δεύτερη φορά δέχεσαι προσφορές, πότε τώρα ρε που η χώρα βουλιάζει, τώρα ρε που πρέπει να δώσεις το παράδειγμα της αρετής να εμπνεύσεις και ελπίδα, τώρε ρε που εκπροσωπείς ανθρώπους που μπήκαν φυλακή για τις ιδέες τους, δίνεις λαβή ρε παλιόπαιδο στη Χρυσή Αυγή που απειλεί και ξέρει πως τώρα η απειλή είναι τεράστια, να πει κοιτάξτε όλοι ίδιοι είναι να τσουβαλιάσει για να πει μετά σε αυτούς που μούντζωναν τη Βουλή επαινούμενοι από τον κ.Τσίπρα ως Εκκλησία του Δήμου, χρειαζόμαστε ένα λοχία κλπ κλπ

      Δεν μιλάει κανείς από το κόμμα του, δεν βρίσκεται ενας να του τραβήξει το
      αυτί, σε αυτόν που με θράσος ζητάει απόσυρση υπογραφών, απειλεί και νομίζει πως εκβιάζει και παίζει εν ού παικτοίς αντί να στρωθεί κάτω και να προτείνει σοβαρές εναλλακτικές λύσεις αν όντως νοιάζεται κλπ κλπ.

      Πόσα αντίγραφα των Παπανδρέου και πόσο τυχοδιωκτισμό μπορεί να αντέξει ο ταλαίπωρος τόπος μας;

  35. Ο/Η undantag λέει:

    Είναι λυπηρό να διαβάζει κανείς (εδώ αλλά και σε άλλους ιστοχώρους όπου αναρτήθηκε ή σχολιάστηκε το ποστ) οπαδούς (sic) του ΣΥΡΙΖΑ να εκλαμβάνουν μια εμπεριστατωμένη υπενθύμιση περί της γυναικός του Καίσαρος κτλ. ως δόλια επίθεση λάσπης κατά του Κόμματος, της Αριστεράς … του σύμπαντος κόσμου.
    Το σεπτόν πρόσωπον του Ηγέτου (πόσο μάλλον το της Συντρόφου Περιστέρας) ΔΕΝ είναι το Κόμμα. Ελπίζω πως δεν είναι ίδιον της ανθρώπινης φύσης να αναζητεί και να θεοποιεί ινδάλματα (από τον divus Iulius μέχρι το Μάο, τον Πατερούλη, ως τον Ανδρέα και τον Φιντέλ) – πιστεύω ότι αυτό συνήθως οφείλεται σε φτώχεια, αμορφωσιά, αδυναμία, αβουλία, ενισχυμένες από λαϊκισμό και δημαγωγία (καμία σχέση με την Ελλάδα του 2012, βεβαίως βεβαίως).
    Ναι, ο Τσίπρας είναι νέος, φωτογενής, προσηνής, χαμογελαστός. Κέρδισε μια μεγάλη και – πριν χρόνια – ανέλπιστη νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κυβερνήσει ακόμη – άρα είναι άφθαρτος. Όλα αυτά όμως δεν τον κατατάσσουν αυτόματα στην τάξη των ημιθέων. Αντίθετα, και προσωπική κριτική μπορεί να του ασκηθεί (δημόσιο πρόσωπο είναι!) και είναι θεμιτό να υπογραμμίσει κανείς την αναντιστοιχία των πράξεών του με τις ιδέες τις οποίες υποτίθεται πρεσβεύει.
    Ήμουν πεπεισμένος ότι υπήρχε μια μαγιά εντίμων και ιδεολόγων στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από αυτήν την άκρα του τάφου σιωπή τους όμως, και ακούγοντας τις στεντόρειες φωνές των απολογητών της συνεχιζόμενης – υπό άλλο φλάμπουρο – ατιμίας, αμφιβάλλω. Μεταλλαγμένοι ΠΑΣΟΚοι, με το συμπάθειο. Τα χειρότερα (ξανά-)έρχονται. Στις 18 σοσιαλησμός. Νυν και αεί και εις τους αιώνας θα διανύουμε την απόσταση από την Αλλαγή στο Ειδικό Δικαστήριο, μέσω μεταρρύθμισης, Τράπεζας Κρήτης, Χέρφηλντ και Ωνασείου. Με τις υγείες μας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ευχαριστώ πολύ,
      Η κριτική είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, η κολακεία του ισχυρού είναι ΟΝΕΙΔΟΣ,
      η δημόσια υποδειγματική αρετή αυτών που θέλουν να κυβερνήσουν μια χώρα που βούλιαξε στη διαφθορά είναι το ελάχιστο προαπαιτούμενο.

      Αλλά έχουν εθισθεί στους ύμνους στον ηγέτη-πατερούλη και μέ τέτοια ήθη ετοιμάζονται να μας σώσουν.

  36. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Απο την Ελλαδα του δηθεν ειμαι, … στην Ελλαδα του ειμαι-πολυ κοντα- σε κατι.
    Στην Ελλαδα (του δηθεν) σχεδον σιγουρα δεν εισαι οτι δηλωσεις.
    Πρεπει -σταδιακα- να βρισκεσαι -πολυ κοντα- σ΄αυτο που δηλωνεις.
    Μερικα παραδειγματα:
    Η αδυναμια αστικοποιησης μεγαλων πληθυσμων εσωτερικων μεταναστων στην Αθηνα και αλλες μεγαλες πολεις.Παρα τις σπουδες, ακομη και ανωτατες, το τμημα αυτο-στην πλειονοτητα του- δεν μπορεσε ποτε να ενσωματωθει στο πνευματικο δυναμικο της πρωτευουσας. Μπορει καποιος να υποστηριξει οτι υπαρχουν λ.χ. 500 χωρια στην Αττικη, μαζι με τα σχεδον συμπαγη αρβανιτικα χωρια της Αττικης. Ακομη και τωρα μπορεις να βρεις τετοιους θυλακες. Για τους λογους αυτους , τα χρονια της ευδαιμονικης αμεριμνησιας με δανεικα, τα μπουζουκομαγαζα και τα σκυλομαγαζα ηταν ολα γεματα καθημερινα, ενω το κοινο που πηγαινει στο θεατρο, στις εκθεσεις ζωγραφικης κ.λ.π. κυμαινεται απο 10 εως 30 χιλιαδες!!!
    Και , αν αφαιρεσεις εναν μικρο και σκληρο πυρηνα καλλιεργημενων αστων, αυτοι που αναγκαζονται για κοινωνικους λογους να πανε στο Ηρωδειο, στο Μεγαρο, στο σοβαρο θεατρο, δεν καταλαβαινουν σχεδον τιποτα, αλλα αυτο δεν πειραζει πανε για κοσμικοτητα, για να τους δουν και να δουν, για να τους γραψουν οι κιτρινες κωλοφυλλαδες κια για να δουν την φατσα τους σε εφημερίδες, περιοδικα και στην τηλεοραση…
    Ενας στους 2 ελληνες δεν εχει διαβασει ενα εξωσχολικο βιβλιο.
    Και τα Σαββατοκυριακα με το SUV και την βαμμενη ξανθια συζυγο στο χωριο για επιδειξη των λαφυρων της κομματοκρατιας και της μαυρης οικονομιας. 30 νεκροι καθε σαββατοκυριακο. Μια εκνευριστικη λεπτομερεια στα προαστεια οι ιδιοκτητες αυθαιρετα νεμονται τον δημοσιο δρομο σε επαφη με την ιδιοκτησια τους ως ιδιωτικο parking.
    Οι διορισμοι ΔΥ -αρκετες φορες- δεν καλυπτουν πραγματικες αναγκες, αλλα εκλογικες αναγκες των υπουργων. Παραδειγματα η αστυνομια, η υγεια, η παιδεια, οι υπαλληλοι του Υπουργειου Οικονομικων.
    Αστυνομια (αδιαφορια για προστασια του πολιτη, εμφαση σε ριψη χημικων και δολοφονικες επιθεσεις συνηθως κατα αθωων διαδηλωτων η βρισκομενων σε διαδηλωσεις για επαγγελματιικους λογους,..)
    Υγεια (χρηση ολοκληρων τμηματων δημοσιων νοσοκομειων ως ιδιωτικων κλινικων, απαιτηση χρηματισμου για επεμβασεις, πολυ μεγαλη ελλειψη νοσηλευτων,ετσι ωστε πολλοι να οδηγουνται στα ιδιωτικα ιατρεια και νοσοσκομεια).
    Παιδεια(τα εχω γραψει πολλες φορες. Χρειαζομαστε μια επικαιροποιημενη μεταρρυθμιση τυπου Παπανουτσου για την βέλτιστη παιδεια εκαστου/ης αναλογα με τα προσοντα και οχι με τις φαντασιακες επιθυμιες της οικογενειας/κοινωνιας, δραστικη μειωση των εισαγομενων ως και 70% σε κορεσμενα επιστημονικα πεδια, ξενογλωσσα πανεπιστημια για αλλοδαπους,…)
    Εφοριες/Τελωνεια
    Απ’ αυτα που ειχα ακουσει ο Προϊσταμενος ΔΟΥ, σχεδον εξαγοραζε την θεση του, ενδεχομενως και οι ελεγκτες υπαλληλοι.Για τα τελωνεια δεν γνωριζω πολλα , αλλα το λαθρεμποριο καυσιμων οργιαζει εδω και 25 ετη.Μονο η 25ετης δραση του Μακη Ψωμιαδη, ο οποίος απο το 2000 δεν ειχε υποβαλλει φορολογικη δηλωση, τα αποδεικνυει.
    ΥΓ Οι πλουσιοι και πολυ ευποροι του ΣΥΡΙΖΑ, να κανουν ενα “αριστερο” σωματειο αλληλεγγυης για να επιστρεψουν στα πιο αδυναμα μελη της κοινωνιας, μεγαλο μερος απο τα χρηματα που κερδισαν απο την επαγγελματικη/συνδικαλιστικη/βουλευτικη /ευρωβουλευτικη δραστηριοτητα τους και να μην αφησουν να επιδεινωθουν οι συνθηκες, (οπως επιθυμουν μερικες συνιστωσες του για δημιουργια χαους και της “σοσιαλιστικης επαναστασης” ) γιατι – σε λιγους μηνες- οι πραγματικοι αποκληροι “οι της γης οι κολασμενοι” θα επιτεθουν σε ολους τους ευπορους , χωρις διακριση, αρα και στους “αριστερους” ευπορους και πλουσιους.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

  37. Ο/Η Καστρινακης Μιχαλης λέει:

    Eπί της ουσίας του ζητήματος δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
    Επιβεβαιώνεται πως υπάρχει ριζική διαφορά αντίληψης μεταξύ μας μια και για μένα τα άξια συζήτησης θέματα που προκύπτουν από το κείμενο σας αφορούν την χρησιμοποίηση της ηθικολογίας ως συμπληρώματος του κιτρινισμού της Δεξιάς, την βαθιά παρακμιακή κτάσταση ενος ορισμένου είδους Αριστεράς η οποία συνομιλεί αποκλειστικά με τις εμπαθείς εμμονές που δεσπόζουν στο αυτιστικό σύμπαν της και τέλος η επικινδυνότητα του χωρίς όρια πολιτικού φανατισμού σας. Συνεχίζω να μην αναγνωρίζω πως υπάρχει θέμα σχετικό με όσα υπονοεί ο τίτλος του κειμένου που αναφέρεται σε ένα φανταστικό γεγονός (δωροληψία).
    Επανέρχομαι στον ανταπαντητικό σχολιασμό σας για να σημειώσω πως αδίκως μου προσάπτετε πως σας εξύβρισα. Δεν υπάρχει καμία βρισιά στην παρέμβαση μου. Οι σκληροί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιώ απευθύνονται εμμέσως σε εσάς μια και πρωτίστως αναφέρονται σε ένα τμήμα της Αριστεράς και σε έναν ορισμένο τρόπο (μη) σκέψης που θεωρώ πως σχετίζονται με τις αντιδράσεις σας
    Τέλος, αφού αναρωτιέστε σχετικώς, δεν θέλω να αναφερθώ στις κατηγορίες σας πως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει σκάνδαλα του δικομματισμού μια και δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε εμφανώς παράλογες συζητήσεις.
    Θα ήταν το ίδιο με το να σας καταγγείλω ως οπαδό της Χρυσής Αυγής ή σαν να έγραφε κάποιος πως ο Σαμαράς είναι Σταλινικός παλαιοκομμουνιστής που σχδιάζει την κολλεκτιβοποίηση των πάντων. .

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      1.@Ηθικολογία.
      Ωραίο τροπος να ξεφύγει κανείς, με αυτόν τον υποτιμητικό για τα επιχειρήματα του άλλου χαρακτηρισμό, από τις Ερινύες.

      2.Μην απαντάτε, τι να πείτε;
      Πως ο Τσουκάτος δεν δικάζετε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει μισή ερώτηση στη Βουλή για το θέμα;
      Όποτε θέλετε σας προκαλώ, πιάστε ένα (1) από τα κουκουλώματα για τα οποία κατηγορώ το ΣΥΡΙΖΑ να το συζητήσουμε.
      ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.

      3.Δεν με εξυβρίσατε;

      @η πέραν κάθε λογικού ορίου εμπάθεια, η ζήλεια , η μικροψυχία και η κακεντρέχεια του ρυπαρογραφήματος οδηγεί στην ανακύκλωση των πιο χυδαίων λίβελλων του δημοσιογραφικού υπόκοσμου της Δεξιάς…..Γελιοιγραφία της Αριστεράς αποτελεί η κτηνώδης αυτιστική αδιαφορία για τα δράματα της κοινωνίας και η εμμονική ταύτιση με κουρελάκια πολιτισμικών αξιών σε ένα θέατρο αριστερού μισανθρωπισμού. όπου η υποκρισία της ηθικής καθαρότητας υποκαθιστά το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, ενώ η χουλιγκανική οικειοποίηση της αριστερής αισθητικής προσπαθεί να κρύψει τον βαθιά απολίτικο χαρακτήρα …..

      Τι να πω;

      4.Η δική μου Αριστερά, για 100 λόγους, σας λέω τους δυο μόνο, δεν δέχεται εκπτώσεις τιμών, δωράκια (που σταματάνε και τι σήμα εκπέμπουν στους πολίτες;) με το αιτιολογικό ότι ο θεσμικός παράγοντας θα διαφημίσει την επιχείρηση ή πως ο επιχειρηματίας σαν βαθιά Αριστερός που είναι βοηθάει το κόμμα του χωρίς ανταλλάγματα.

      Μην κάνετε το βλάκα, μην γίνεστε αυλοκόλακας, εκτίθεσθε ανεπανόρθωτα.

      Δεν ήθελα να σας αποκαλύψω, αλλά εκρεμεί εδώ σε βάρος σας μια καταγγελία του κ.Τρεμόπουλου για συκοφάντηση του πολιτικού του χώρου κι εσείς το σκάσατε χωρίς να απαντήσετε.

      Τι θα ψηφίσω…

      Μιχάλης Τρεμόπουλος

      @»Καστρινακης Μιχαλης: Γνωρίζεις την εκτίμησή μου αλλά …..γίνεται ακόμη πιο απαράδεκτη όταν είσαι σε θέση να γνωρίζεις πως τίποτε τέτοιο δεν ισχύει»

      Θα σας πω και κάτι ακόμη που για σας θα είναι ηθικολογία.
      Ο κ.Τρεμόπουλος των Οικολόγων ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από τη θέση του Ευρωβουλευτή στο μισό της θητείας, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Παπαδημούληδες, οι Αλαβάνοι κλπ μαλλιοτραβιόντουσαν για την έδρα και ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ για εναλλαγή των Ευρωβουλευτών.
      ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

  38. Ο/Η Audette λέει:

    συμφωνώ με το κείμενο σας σε ένα ποσοστό σχεδόν της τάξεως του 60% γιατί κάπου το γ… ε με το συμπάθειο. νομίζω ότι κάποιοι αριστεροί συναινούν σε αυτό λόγω της πόλωσης που χαρακτηρίζει ακόμα την πολιτική ζωή από την προεκλογική περίοδο. έχουν λεχθεί τόσες μπαρούφες για την αριστερά εν γένει τελικά και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά που κάθε κριτική κρίνεται καχύποπτα πλέον. πολύ αρνητικό αυτό. κάτι που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι στο (κακό ομολογουμένως) παρελθόν της αριστεράς εδράζονται κάποιες προκαταλήψεις απέναντι της στο παρόν: Δηλαδή μόνο και μόνο επειδή μιλάμε με αριστερούς όρους η οποιαδήποτε συμπάθεια ή στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα εκλαμβάνεται ως υποταγή στον «πατερούλη»… τελικά νομίζω ότι η αριστερά η οποία θέλετε υπάρχει μόνο στο μυαλό σας. ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι αντισταλινικό, ρεφορμιστικό κόμμα… οπότε μπορώ να φανταστώ τι θα έχετε να σούρετε στο ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. άρα τι μένει? ότι δεν υπάρχει «καλή» αριστερά, ή όχι τουλάχιστον αντιαυταρχική… οπότε οφείλετε να εγκαταλείψετε το όνειρο σιγά σιγά…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Καλή Αριστερά με την έννοια των κομμάτων, προφανώς δεν υπάρχει.
      Το απέδειξε σχεδόν παντού όπου πήρε την εξουσία.
      Καλή Αριστερά σε πολλά ζητήματα υπάρχει.
      Σε όλα όχι.
      Υπάρχουν πολλοί καλοί Αριστεροί, τίμιοι και αγωνιστές.

      Αυτό που χρειάζεται είναι να αποενοχοποιήσουν στο μυαλό τους την κριτική.
      Στηρίξαμε την Αριστερά στις άδικες επιθέσεις που δέχεται.
      Η επίσημη Δεξιά, το ΠΑΣΟΚ κλπ δεν την κατηγορούν για το Ιασώ.
      Με τι μούτρα;

      Αν δεν το κάνουμε εμείς οι Αριστεροί, αν δεν καθαρίσουμε το σπίτι μας, αν δεν βγάλουμε το άχυρο απο το μάτι μας για να μπορούμε να μιλήσουμε για το δοκάρι στο μάτι του γείτονα, ποιός θα το κάνει;

      Η σιωπή είναι συνενοχή, φέρνει τα χειρότερα, το μαιευτήριο του σήμερα θα φέρει την υπουργική μίζα του αύριο.

      • Ο/Η Audette λέει:

        Αυτά τα οποία επαναλάβατε εδώ είναι τα σημεία στα οποία συμφωνώ με την κριτική σας. «Η σιωπή είναι συνενοχή, φέρνει τα χειρότερα, το μαιευτήριο του σήμερα θα φέρει την υπουργική μίζα του αύριο».
        Δεν θα με αποκαλούσα «αριστερή», οπότε δεν με πολυενδιαφέρει το ξεκαθάρισμα στους κόλπους της. Πάραυτα, αν και δεν τον ψηφίζω – γιατί διαφωνώ ιδεολογικά με την αριστερά γενικώς, δεν τη θεωρώ επικίνδυνη και τέτοιες μπαρούφες βέβαια – ο ΣΥΡΙΖΑ μου φαίνεται ότι πιο «νορμάλ» έχετε να επιδείξετε εσείς οι αριστεροί (χαχαχα). Ακόμα και αυτό το αλαλούμ συνιστωσών και θέσεων έχει κάτι το θετικό σε σχέση με την μονολιθικότητα των κομμουνιστικών κομμάτων. Βέβαια ίσως και το γεγονός ότι εκφράζομαι εγώ έτσι να δείχνει το πόσο αστικό ή συστημικό μπορεί να είναι αυτό το κόμμα. αυτά.

  39. Ο/Η melen λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,
    καταρχήν σας ευχαριστώ για την απάντηση
    Μερικές διευκρινήσεις
    1. Δεν μίλησα ούτε από φεμινιστική, ούτε από αντιφεμινιστική σκοπιά. Αλλού εστιάζω: ένα ζευγάρι -ίδιου ή διαφορετικού φύλου, αδιάφορο- αποφασίζει από κοινού και βάσει κοινού προϋπολογισμού για τις κινήσεις του. Το σχόλιό σας εστίαζε στο «ποιος πληρώνει το λογαριασμό». Αυτό είναι που θεώρησα -συγγνώμη αν σας προσβάλλω,δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου- παρωχημένο και επικίνδυνο ως προς τα στερεότυπα που, άθελά του φαντάζομαι, αναπαράγει.

    2. Το ότι ο κ. Καστρινάκης σας απαντά με τον αστείο τρόπο που σας απαντά, χαρακτηρίζει τον ίδιο ως άτομο και όχι τον σύριζα ως σύνολο. Διαφωνώ με τις γενικεύσεις.
    Είναι προφανές ότι ο σύριζα, όπως κάθε χώρος, έχει τα χλωρά, έχει και τα ξερά του, που δεν είναι λίγα. Όσο μεγαλώνει, τόσο τα ξερά αυξάνονται. Μπορεί το παραπάνω να μην είναι νόμος της φύσης, είναι όμως απαρέγκλιτος νόμος της κοινωνικής πραγματικότητας.
    Τώρα λοιπόν που η χώρα βουλιάζει, το θέμα είναι τι κάνει ο κάθε ένας από μας γι’ αυτό.
    Μπορεί κανείς να σταθεί απέναντι και να καταγγείλει διαχωρίζοντας εντελώς τη θέση του. Πέρα όμως από την προσωπική εκτόνωση, ποιο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει για το σύνολο μια τέτοια απόφαση;
    Μπορεί επίσης χωρίς να δικαιολογεί ή να συγκαλύπτει τα στραβά, να προσπαθήσει ενεργά να τα περιορίσει.
    Όχι περιμένοντας πως θα καταφέρει εντυπωσιακά άλματα.
    Ελπίζοντας πως ίσως κατορθώσει μικρά βήματα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Δεν διαφωνούμε ούτε η Ιφιμέδεια εννούσε κάτι διαφορετικό.
      Η έννοια ήταν το ζευγάρι να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

      Κοιτάξτε το θέμα της προσωπικής αντίδρασης είναι τεράστιο.
      Εγώ νομίζω πως κάποιοι οφείλουν πάντα να αντιδρούν, ήπια, χαμηλόφωνα, σεμνά, έστω υπαινικτικά, έστω ευκαιρίας δοθείσης, δεν μπορεί 70 βουλευτές να σιωπούν και να αποδέχονται κάθε παρεκτροπή του προέδρου τους.
      Τότε θα πρόκειται για συνωμοσία σιωπής.

      Kι εγώ σας ευχαριστώ

      • Ο/Η Ιφιμέδεια λέει:

        Με συγχωρείτε που δεν είδα την παρέμβαση της melen νωρίτερα εδώ και απαντώ τώρα κάπως εκ των υστέρων. Να διευκρινίσω ευθύς εξαρχής ότι η γνώμη μου διαμορφώνεται όχι μόνο από το γεγονός ότι είμαι γυναίκα αλλά και από το ότι πρόσφατα γέννησα σε ιδιωτικό μαιευτήριο πληρώνοντας ένα σοβαρό αντίτιμο μαζί με το σύζυγό μου. Εκ πείρας λοιπόν η γνώμη μου:) Εν προκειμένω σχολίασα (βιαστικά και με πολύ κακή σύνταξη) την παρατήρηση κάποιας σχολιάστριας στην αναδημοσίευση του άρθρου στη Lifo που υπερασπιζόταν την επιλογή της συντρόφου του αρχηγού να γεννήσει σε ιδιωτικό μαιευτήριο και κατηγορούσε τον κο Λασκαράτο για σεξισμό.
        Λέω λοιπόν: καμιά αντίρρηση, ας γεννήσει η κυρία όπου θέλει, αρκεί να έχει την αξιοπρέπεια να πληρώσει τον λογαριασμό βγαίνοντας (όπως κάνουμε όλοι) και να μην συμπεριφέρεται ως «σύντροφος πολιτικού αρχηγού» επωφελούμενη της εύνοιας και αποδεχόμενη και αυτή το δώρο. Είτε το θέλουμε είτε όχι έχει την ευθύνη της και η κυρία αυτή μαζί με το σύντροφό της. Η επιλογή μεταξύ τρίκλινου και σουΐτας ασφαλώς δεν έχει ιατρικό κριτήριο αλλά άνεσης. Αν λοιπόν αγαπά κανείς την άνεση οφείλει να την πληρώνει από την τσέπη του προκειμένου να είναι αξιοπρεπής και όχι δωρολήπτης. Αν μάλιστα θέλει η κυρία να διατηρήσει και την αυτονομία της και να προφυλάξει το σύντροφό της, τί καλύτερο από το να πληρώσει μόνη της το λογαριασμό της ακριβότερης σουΐτας αν εκείνη έχει τη δυνατότητα και εκείνος όχι. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό μας φέρνει χρόνια πίσω ή επαναλαμβάνει στερεότυπα: τουναντίον θα ήταν άκρως φεμινιστικό και πρωτοποριακό δεν νομίζετε;

  40. Ο/Η Καστρινακης Μιχαλης λέει:

    O ;λόγος που δεν απάντησα στο σχόλιο του αγαπητού Μιχάλη Τρεμόπουλου είναι πως αγνοούσα την ύπαρξη του ,΄
    Ο Μ.Τ. μου χρεώνει ότι υποστηρίζω κάτι (οικονομική, πολιτική και ιδεολογική εξάρτηση των Ο.Π από τους Γεμανούς συντρόφους τους) το οποίο ξέρω ότι δεν ισχύει. Τον διαβεβαιώ πως ή άποψη μου είναι πως ισχύει,. Φυσικά εγώ κρίνω από τη θέση του εξωτερικού παρατηρητή και εκείνος από τα μέσα ,συνεπώς, μπορεί να γνωρίζει καλύτερα το αν ισχύει το περί οικονομικής εξάρτησης. Αποδέχομαι λοιπόν πως η οικονομική δεν ισχύει. Συνεχίζω να θεωρώ πως ισχύουν οι υπόλοιπες (πολιτική και ιδεολογική)
    Στα περί εναλλαγής Παπαδημούλη ισχύει πως δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του συνεδρίου.
    Άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η ανθρωποφαγία.
    Επι της καρεκλοθηρίας γενικότερα δεν μπορεί κανεις να αρνηθεί πως υπάρχουν πολλά αρνητικά φαινόμεν αστο χώρο μου. Τα οποία συνυπάρχουν με τα αντίθετα τους. Δεν μου αρέσει η η περιαυτολογία, είναι γνωστό όμως στους παροικούντες την σχετική Ιερουσαλήμ πως π.χ. εγώ το 2006 έκανα τα πάντα για να ενωθεί μια δημοτική κίνηση (της οποίας ήμουν επικεφαλής κατά τις εκλογές του 2002) με μία άλλη του ευρύτερου χώρου, με υποψήφιο δήμαρχο το 2006 τον επικεφαλής της άλλης δημοτικής κίνησης (εγώ κατέβηκα ως υπ. δημοτικός σύμβουλος του ενιωμένου συνδυασμού.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Χαίρομαι που απαντάτε τόσο πολιτισμένα στον κ.Τρεμόπουλο.

      Κανεις δεν θα σας απαντούσε μετά το υβρεολόγιο που μου απευθύνατε αλλά θα σας πω κάτι που δεν θα το έλεγα ποτέ αν δεν μου είχατε δώσει το δικαίωμα.
      Ξέρετε έχω μνήμη ελέφαντα και θυμάμαι την υποψηφιότητά σας στη Νίκαια παρ’όλο που δεν έχω σχέση.
      Λοιπόν ναι δεχθήκατε κλπ να υποβιβαστείτε αλλά είχατε πάρει (ως υποψήφιος δήμαρχος, συνεργαζόμενος μάλιστα αν θυμάμαι καλά) κάποιο ποσοστό τόσο χαμηλό που δεν σας έδινε και πολλές επιλογές.

      Ελπίζω να έχετε και καλύτερες περγαμηνές κομματικής αυτοθυσίας.

      Ο Αφώτιστος Φιλέλληνας μου θύμισε την περίπτωση της κας Φιλίνη, του θυμίζω και του κ.Ψαριανού που ήθελε να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος, τον κ.Χατζησωκράτη τώρα, και κάποιον ακατάρτιστο πιτσιρικά που με την εύνοια του αρχηγού του εκτόπισε από την Αθήνα τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

  41. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @laskaratos
    Γραψατε και πολυ ορθως οτι «οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Παπαδημούληδες, οι Αλαβάνοι κλπ μαλλιοτραβιόντουσαν για την έδρα και ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ για εναλλαγή των Ευρωβουλευτών.» Να προσθεσω και το μαλλιοτραβηγμα της Φιλινη στην ΔΗΜΑΡ για την φετινη υποψηφιοτητα της στην Α Αθηνων και του μακαριτη Μπανια για την πρωτη θεση στο ψηφοδελτιο επικρατιας το 2007,…

    Αν θελετε, και οι συνσχολιαστες, ας ψαξετε τα ποθεν εσχες των ευρωβουλευτων του ΣΥΝ και τωρα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτο που καταλαβαβ ειανι οτι οι ευρωβουλευτες δινουν μολις το 10% στο κομμα απο τις ετησιες αποδοχες τους πανω απο 200.000. Ειναι πολλα τα λεφτα και το …κομποδεμα μεγαλο!!

  42. Ο/Η Καστρινακης Μιχαλης λέει:

    Nα που και στην περίπτωση μου χρησιμοποιείτε ερμηνείες κινήτρων, καταφεύγοντας στη δίκη προθέσεων προκειμένου να εκφράσετε μια εμπαθή άποψη η οποία αρνείται να αναγνωρίσει οτιδήποτε θετικό στον (αληθινό η υποτιθέμμενο) αντίπαλο. Η ένταση της εμπάθειας σας είναι τόσο μεγάλη ώστε όταν τα γεγονότα, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, δεν ταιριάζουν με την κατηγορία που απευθύνετε, δεν έχετε κανένα δισταγμό να τα διαστρεβλώσετε υιοθετώντας την πιο κακεντερεχή ερμηνεία που θα μπορούσατε να εφεύρετε,
    Δεν με ενοχλεί για την περίπτωση μου αυτή η απόπειρα να αποδώσετε ποταπές βλέψεις και συμφεροντολογικά κίνητρα για μια ενέργεια μου για την οποία δεν μπορείτε αντικειμενικά να γνωρίζετε τίποτα, αφού λέτε πως δεν είχατε σχέση.
    Είναι αποκαλυπτική όμως για την προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζετε τα στελέχη της Αριστεράς. ¨Ολοι είναι μικρόψυχοι και ποταποί, με την λαμπρή εξαίρεση του πανεπόπτη εαυτού σας ο οποίος κατέχει το ηθικόμετρο, το ανιδιοτελόμετρο και άλλα σχετικά εργαλεία.
    Θεωρώ πως μπορώ να ισχυριστώ βάσιμα πως αυτός ο βαθύς σαρτζετακισμός που σας διακατέχει βρίσκεται στη βάση του μίσους που αισθάνεστε για τον Τσίπρα.
    Παρά την σύγκρουση μας για το σχόλιο σας, με φιλικά αισθήματα (μια και από ό,τι καταλαβαίνω ξεκινάμε και οι δύο από την υποστήριξη μερικών κοινών αξιών όπως αντιρατσισμός και αντιεθνικισμός) σας καλώ να αναλογιστείτε την πιθανότητα να υπάρχει κάποιο ψήγμα αλήθειας στις παρατηρήσεις που σας απευθύνω, τις οποίες ατυχώς εκλαμβάνετε σαν βρισιές.
    Δεν είναι το γεγονός πως αν μετατρέπατε τις έξαλλες κραυγές και τις ισοπεδωτικές καταγγελίες σε πιο νηφάλιο λόγο θα αυξάνατε τις πιθανότητες να επιδράσευε σε ανθρώπους και πολιτικούς χώρους.
    Το σπουδαιότερο είναι πως θα απαλλασόσασταν από τη μανιέρα σας, θα ανανεωνόσασταν και μάλλον θα αισθανόσασταν καλύτερα. .

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Καστρινάκη,
      επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
      Εντάξει εγώ ζηλεύω, μισώ τον Τσίπρα, πάσχω από σαρτζετακισμό, κλπ κλπ.
      Δεκτό.

      Τρία απλά ερωτήματα:

      1.Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ίδιος ο Τσίπρας δεν δηλώνουν:
      Θα πληρωθεί όλος ο λογαριασμός. Δωράκια δεν δεχόμαστε. Τελεία-παύλα

      2.Γιατί αμφισβητούν το δικαίωμα της εφημερίδας να τους ασκεί έλεγχο;
      Είναι υποχρέωσή της. Καλά κάνει, μακάρι να το έκανε και για τους δεξιούς πολιτικούς.

      3. Αν τελικά έγινε αποδεκτό το δωράκι κάμποσων χιλιάδων ευρώ (και όσο δεν διαψεύδεται, έγινε),
      δέχεστε ένας θεσμικός παράγοντας του πολιτεύματος (αφήνω παράμερα το Αριστερός) να εκμεταλεύεται τη θέση του για να παίρνει δώρα;

      Σε αυτά τα 3 αν μπορείτε απαντείστε και αφείστε κατά μέρος την ψυχανάλυσή μου..

  43. Ο/Η antrikos λέει:

    Γιατί ο παπάρας δεν πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο; Θα δείτε που θα τον τσακίσει η ΧΑ στις προγραμματικές δηλώσεις.

  44. Ο/Η silver price λέει:

    Ως απάντηση στην εν λόγω ανακοίνωση ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Η εμμονή του κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται τη χώρα είναι πλέον αντιληπτή από τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι μάταια περιμένουν την υπεύθυνη αντιπολίτευση που τους υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».

  45. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

    Εξόλλυσιν εαυτόν ο δωρολήπτης, ο δέ μισών δώρων λήψεις σώζεται. Ελεημοσύναις και πίστεσιν αποκαθαίρονται αμαρτίαι, τω δέ φόβω Κυρίου, εκκλίνει πάς από κακού.

  46. Ο/Η ppan λέει:

    Μπράβο. Η περιουσία της αριστεράς ήταν οι ηγέτες της που ζούσαν και πέθαιναν μακριά από τα σιχαμερά παρεδώσε της εξουσίας και του μεγάλου κεφαλαίου, κι ας φορούσαν, εκείνοι, γραβάτα.

  47. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

    http://tvxs.gr/news/ellada/dimosieyma-emplekei-ti-gianna-aggelopoyloy-me-tin-kampania-toy-syriza

    Δημοσίευμα εμπλέκει τη Γιάννα Αγγελοπούλου με το ΣΥΡΙΖΑ!

    20:07, 09 Ιουλ 2012 | tvxsteamtvxs.gr/node/100050

    Μια «αποκάλυψη-βόμβα» υποστηρίζει πως φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Δημοκρατία». Πλούσιο σε συνωμοσιολογικό υλικό, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Γιάννα Αγγελοπούλου φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, η οποία, κατά την εφημερίδα, είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

  48. Ο/Η Μαζεύτηκε ο Τσίπρας λέει:

    http://olympia.gr/2012/08/01/%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%85%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc/

    Μαθήματα πολιτικής ευπρέπειας (πραγματικό περιστατικό)

    Ώρα 10:40 το πρωί στην πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με απλό μπλουζάκι, χωρίς καμία συνοδεία ασφάλειας και μάλιστα κάθισε στην οικονομική θέση.

    Καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης, συνομιλούσε σε φιλικό ύφος και κλίμα με τους συνεπιβάτες του αεροπλάνου, ενώ όταν κάποια στιγμή πήγε η αεροσυνοδός του αεροπλάνου να τον ενημερώσει ότι του είχαν ετοιμάσει VIP Service (λεωφορείο για την μεταφορά του μέσα στο κτήριο του αεροδρομίου και λοιπές ειδικές υπηρεσίες), ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε ευγενικά και μπήκε κανονικά στο λεωφορείο με τους υπόλοιπους επιβάτες της οικονομικής θέσης.

    Μαθήματα ευπρέπειας από ένα νέο πολιτικό που δυστυχώς κουβαλάει κάποια απομεινάρια του ..οθωμανολάγνου καρακιτσαριού, τα οποία αν καταφέρει να τα αποβάλλει (όπως έκανε με τον Αλαβάνο), τότε δύσκολα θα το βλέπτει κανείς μεμπτά.

  49. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eίναι δυνατόν;
    Πέρασε πάνω από μια ημέρα από όταν δημοσίευσε την είδηση η φυλλάδα Αναστασιάδη και δεν ακούστηκε διάψευση.
    Εντάξει το προβλέπει ο (κακός και άδικος) νόμος, αλλά με ποιές δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες επιλέχτηκαν;
    Με ποιά προσόντα;
    Οι φίλοι του αρχηγού;
    Και ένας διπλοθεσίτης;

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3309904

    Χτύπημα στην ανεργία: 100 «φίλους» διόρισε ο Τσίπρας στη Βουλή!

    1/10/2012
    Μέλη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν με επιστολές τους στην Κουμουνδούρου την ηγεσία του κόμματος σχετικά με τις προσλήψεις ατόμων, για μία εκ των περίπου εκατό θέσεων που το κόμμα δικαιούται, οι οποίες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ανάληψης καθηκόντων και δεν είχαν ακόμα και τις πανεπιστημιακές περγαμηνές που χρειάζονταν.

    Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δύο προσώπων που τοποθετήθηκαν με προσωπική απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή.

    Πρόκειται για δύο προσωπικές φίλες από τα νεανικά χρόνια του προέδρου που σε αντίθεση με δεκάδες βιογραφικά που δόθηκαν, δεν έχουν πτυχίο ΑΕΙ.

    Αντιδράσεις

    όμως υπήρξαν και για άλλους διορισμούς. Ο A. Τσίπρας δέχτηκε σφοδρή κριτική για την τοποθέτηση του δικηγόρου και πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

    Μάλιστα παρά το γεγονός, όπως αναφέρει η εφημερίδα ότι το κόμμα της Αριστεράς είχε αντιταχθεί στην παράλληλη απασχόληση, ο πρώην γραμματέας πήρε και άδεια εξαίρεσης από την υποχρέωση του να τελεί σε αναστολή το δικηγορικό του λειτούργημα.

    attikanea.blogspot.gr

    • Ο/Η Παλαβάνος λέει:

      Και μια και ανάφερα μετακλητούς υπαλλήλους, σας πληροφορώ ότι όλη αυτή η ιστορία πρόσληψης μετακλητών υπαλλήλων για κάλυψη κενών θέσεων (πόσες τέλος πάντων κενές θέσεις έχουν απομείνει ακόμα;) συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας τοποθέτησε τον δικηγόρο κ. Δ. Τζανακόπουλο σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή. Ο κ. Αντ. Σαμαράς, τοποθέτησε την κυρία Ειρήνη Καραβία του Βελησσάριου, επίσης σε μετακλητή θέση. Ο Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Δραγασάκης τοποθέτησε στη Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου τον κ. Δ. Τσιπούρα. Και έπεται, προβλέπω, συνέχεια.

      http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=473546

  50. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eλπίζω να δοθεί άμεσα απάντηση από τον κ.Τσίπρα, άσχετα με το ποιός καταγγέλει η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με την ευκαιρία, σήμερα ο κ.Μπαλάφας στην εφημερίδα Κύρτσου, εκδηλώνει έμμεσα πλην σαφέστατα πρόθεση κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΕΛ

    http://newsupgr.wordpress.com/2012/12/14/%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%b5/

    Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας «παντελόνιασε» τα λεφτά από το ΚΕΘΕΑ και ο Καμμένος είναι «καραγκιόζη

    Δεκεμβρίου 14,

    Σφοδρή επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Βήμα 99,5, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του να δώσει τα χρήματα, που δεν πλήρωσε για το «χαράτσι», στο ΚΕΘΕΑ, αλλά αντιθέτως -όπως είπε- τα «παντελόνιασε», ενώ για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Είναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης που έχει βγει στην πολιτική τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει δεύτερος».

    Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει δωρεά στο ΚΕΘΕΑ με το όνομα του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με απάντηση του αρμοδίου υπουργού. «Η απάντηση του υπουργείου Υγείας, που μου ήρθε χθες, αναφέρει ότι δεν υπάρχει κατάθεση στο όνομα του κ. Τσίπρα, αλλά υπάρχουν πολλές ανώνυμες δωρεές. Όταν κάποιος λέει δημοσίως πως θα δώσει το χαράτσι στο ΚΕΘΕΑ, δεν τον πιάνει ξαφνικά η σεμνότητα να πάει να τα δώσει ανώνυμα. Αφού υποτίθεται πως το κάνει για λόγους συμβολισμού. Ο κ. Τσίπρας τα «παντελόνιασε» τα λεφτά» τόνισε.Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης «επειδή είναι Τσίπρας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σου λέει ‘σιγά μη μου κόψουν και το ρεύμα’, πηγαίνει και κάνει μαγκιές. Ο πολιτικός δεν μπορεί να λέει ανώνυμα πράγματα. Αυτό, ότι ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας θεωρεί τον εαυτό του πιο έξυπνο από τους άλλους Έλληνες κι επειδή είναι αυτός που είναι και δεν θα του κόψουν το ρεύμα ‘παντελονιάζει’ τα λεφτά κι ο άλλος που είναι φτωχός και δεν έχει να πληρώσει μένει χωρίς ρεύμα, δεν το δέχομαι. Αυτό είναι αίσχος».

    Δριμύτερη ήταν η επίθεση προς τον κ. Καμμένο. «Είναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης που έχει βγει στην πολιτική τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει δεύτερος. Είναι ό,τι πιο αστείο υπάρχει στην πολιτική. Το ότι αυτός ο άνθρωπος πήρε 10% είναι δείγμα τρομερής παρακμής. Έβγαζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψεύτη, όλοι οι άλλοι τον καταλαβαίναμε ότι λέει ψέματα -πλην αυτών που τον ψηφίσανε δυστυχώς- και τώρα βγαίνουν οι δικοί του και αποκαλύπτουν πως ο ίδιος είχε δώσει το χαρτί.

    Το ακόμα χειρότερο, βέβαια, είναι η εμπλοκή Βουλγαράκη. Ο Καμμένος, που μέχρι πριν από μια εβδομάδα μάς έκανε μαθήματα ηθικής με το δάχτυλο στη Βουλή. Έστω κι έτσι, ελπίζω οι ψηφοφόροι του, που είναι άνθρωποι καλών προθέσεων, αγνοί Έλληνες που ήθελαν να αντιδράσουν στην πίεση που δέχτηκε η χώρα, να κατάλαβαν το λάθος τους» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

    newpost.gr

  51. Ο/Η Aleksis λέει:

    Tαξίδια με την οικογένεια στην Αργεντινή Βραζιλία και τώρα…
    όμορφη που είναι η ζωή στο Κολωνάκι

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=494208

    ΒΗΜΑτοδότης: Όταν ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την… business class

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2013 07:07

    Ήταν να μην πάρει φόρα με τα τόσο πολλά ταξίδια που κάνει τελευταίως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας. Πρώτη θέση παρακαλώ, με πληροφόρησαν ότι ζήτησε με όλες τις ανέσεις που παρέχει, στις πτήσεις, όχι μόνον στις υπερατλαντικές, αλλά και στις ευρωπαϊκές.

    ***

    Οι επιβάτες της Aegean για τη Φρανκφούρτη έμειναν έκπληκτοι όταν στο αεροσκάφος επιβιβάσθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και ο κ. Τσίπρας με τους συνεργάτες του, που πήγαινε μέσω Φρανκφούρτης στη Νέα Υόρκη. Όλη, μα όλη η αποστολή των βουλευτών για το Συμβούλιο της Ευρώπης βολεύτηκε στην οικονομική θέση, όπως οι ίδιοι οι βουλευτές με πληροφόρησαν. Μαζί τους (στην οικονομική) και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας. Στην πρώτη θέση κάθησε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους συνεργάτες του, καθώς και με την κυρία Ρένα Δούρου (την οποία επιτέλους παίρνει μαζί του σε αποστολή), αλλά έβαλε στην οικονομική θέση τους κκ. Δραγασάκη (αντιπρόεδρο της Βουλής που πήγαινε στο Στρασβούργο), Παπαδημούλη (κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) και Ντατσόπουλο.

    ***

    Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, αφού οι βουλευτές που πήγαιναν μέσω Φρανκφούρτης στο Στρασβούργο για το Συμβούλιο της Ευρώπης σχολίαζαν μεταξύ τους αυτή την «άνιση» κατανομή των θέσεων και ορισμένοι (της ΝΔ) υπενθύμιζαν ότι ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς είχε δώσει εντολή στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να ταξιδεύουν στην οικονομική θέση και το σημαντικότερο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας ταξίδεψε στην οικονομική θέση όταν εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής, τον περασμένο Ιούνιο.

  52. Ο/Η Psycho λέει:

    http://newsupgr.wordpress.com/2013/02/15/%cf%88%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81/

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραιτηθεί διότι, όχι μόνο είπε ψέματα για το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και παρανόμησε, αφού δεν το πλήρωσε, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα, άφησε εκ νέου αιχμές για… ατέρμονες παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προανακριτική που ασχολείται με τη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    «Ο κ. Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί έναν βουλευτή για το επάγγελμά του; Αποδείχθηκε ότι δεν έχει πληρώσει το χαράτσι, αλλά δεν έχει καταθέσει και χρήματα στο ΚΕΘΕΑ. Ως υπερασπιστική γραμμή, ήταν ότι μένει στο νοίκι. Μα, στο πόθεν έσχες του έχει δηλωμένη ιδιοκτησία ένα ακίνητο 120 τ.μ. στην Κυψέλη», σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ» ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

    «Το χαράτσι δεν το πλήρωσε, λοιπόν, και δεν κατέθεσε τα χρήματα στο ΚΕΘΕΑ. Είπε ψέματα και αντί να πει ότι θα καταθέσει τα χρήματα ή κάποια άλλη δικαιολογία, το γύρισε στον βιβλιοπώλη με την οκά.Δεν τον τιμά. Εάν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου πολιτικός είχε παρανομήσει – διότι το να μην πληρώνεις το φόρο είναι παρανομία – και είχε παραπλανήσει τον κόσμο, η πολιτική του καριέρα θα είχε σταματήσει εκείνη την ημέρα. Θα είχε παραιτηθεί και θα είχε πάει σπίτι του».

  53. Ο/Η Δεξιός λέει:

    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5001323/talantwsh-180-moirwn-apo-ton-tsipra/

    Ταλαντώσεις» μεταξύ μεσαίου χώρου και ριζοσπαστικής πλευράς κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μέσα σε μία και μόνη ημέρα, χθες:

    – διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι «δεν θα ανεχτεί παραβατικότητα από κανέναν, ούτε από όσους ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο»

    – υποσχέθηκε στους αγρότες του κάμπου φθηνό ρεύμα, πετρέλαιο και ρευστότητα

    – άναψε πράσινο φως για την επεισοδιακή εισβολή νεολαίων στο γραφείο του Γιώργου Μέργου.

    Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί Τσίπρα – πάντα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο – συνεχίστηκαν και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, με την Επιτροπή Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί υπέγραψε τη συμφωνία για αγωγό από το Αζερμπαϊτζάν, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η Κουμουνδούρου επιθυμεί συνέχεια της πολιτικής Καραμανλή με άνοιγμα στους Ρώσους. Ολα αυτά ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα, η οποία τοποθετείται χρονικά στον Μάρτιο, κι αφού έχει προηγηθεί ο φιλοατλαντικός ύμνος και τα περί συνεργασίας «και με τον διάβολο ακόμα», πρόσφατα στην Ουάσιγκτον!

    Πάντως ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο BBC, συνέχισε να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επενδύει πολιτικά στη στρατηγική της έντασης» με στόχο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσδιόρισε ως χώρο που «γεννά βία» τη Χρυσή Αυγή, παρότι παραδέχθηκε ότι «μπορεί να υπάρχουν μικροί πια πυρήνες στον αναρχικό χώρο, ο οποίος μπορώ να πω ότι πολιτικά είναι ηττημένος».

    Τόσο προς τη Χρυσή Αυγή όσο και προς τις ομάδες εκείνες που χρησιμοποιούν τη βία, πάντως, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως θα έχει την ίδια συμπεριφορά. Προς τη Χρυσή Αυγή «θα έχουμε μηδενική ανοχή» και προς τους αναρχικούς που ασκούν βία ότι «θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

  54. Ο/Η Φρόσω το δίκανο λέει:

    Mπορεί να είναι ψεύτης, ψευτόμαγκας και ψευτοτσαμπουκάς;

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
    29/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

    Η επεισοδιακή συνέντευξη Τσίπρα

    Του Σωτήρη Μανιάτη

    Σε πολλαπλό σφάλμα υπέπεσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του με τον τρόπο που αντέδρασαν στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίχαελ Μάρτενς, τον οποίο δεν άφησαν να ολοκληρώσει τη συνέντευξη, του έδειξαν την πόρτα της εξόδου και μετέπειτα του ζήτησαν, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, να πει αν είχε συνομιλήσει με Ελληνες δημοσιογράφους, κατονομάζοντας μάλιστα τον διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά.

    [……..]

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά απάντησε «Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο» κι εκεί ήρθε το τέλος της συνέντευξης καθώς μετά, σύμφωνα με τον Μάρτενς, ο κ. Τσίπρας παραπονέθηκε για «κακοήθεις ερωτήσεις», υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι ελληνικές κυβερνήσεις παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην κ. Μέρκελ. (Και όμως, αυτή τη φράση χρησιμοποίησε σε προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012). Ο Μάρτενς καταλήγει στο άρθρο του: «Εάν ο Αλέξης Τσίπρας και οι άνθρωποί του αποκαλούν έναν δημοσιογράφο “ανήθικο”, ο οποίος τους φέρνει αντιμέτωπους με τις ίδιες τις δηλώσεις τους, αυτό δεν λέει, τελικά, περισσότερα για τους ίδιους και τον πολιτισμό του δικού τους πολιτικού διαλόγου απ’ ό,τι για εκείνον ο οποίος παραθέτει τα λεγόμενά τους;».

  55. Ο/Η Δεξιός λέει:

    http://www.prismanews.gr/index.php/crete/item/51043-tsipras-ert-diakopes-krhth

    Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 18:37
    Ολόκληρο συνεργείο της ΕΡΤ είχε ζητήσει ο Τσίπρας για τις διακοπές στην Κρήτη

    Σκηνοθέτη και παραγωγό ζήτησε εκτός από το φορητό συνεργείο ο Αλέξης Τσίπρας από την ΕΡΤ για να καλύψει τηλεοπτικά την επίσκεψη του στην Κρήτη κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Υπεθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκευτεί τη Γαύδο. Σύμφωνα με το nocomments.gr το έγγραφο φέρει ημερομηνία 30/4/2013 και είναι σταλμένο από τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

    Δείτε το:

  56. Ο/Η Aλέκςισ Τςίμπλασ λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=27040

    Πλειστηριασμοί αξιοπιστίας
    Γιάννης Παντελάκης
    Ο Α. Τσίπρας είπε την Πέμπτη στην Κέρκυρα πως όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει! Ωραίο ακούγεται. Αν μπορεί να το εφαρμόσει, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να το κάνει και σε άλλα ζητήματα, δεν είναι μόνο οι πλειστηριασμοί το πρόβλημα. «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, μνημόνιο δεν θα υπάρξει» ή «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πουληθεί κανένα δημόσιο περιουσιακό στοιχείο». Και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αν δεν βρίσκουν σχετικά συνθήματα οι επικοινωνιολόγοι της Κουμουνδούρου, να με φωνάξουν. Έχω ένα σωρό σχετικές ιδέες.

    Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ατάκα Τσίπρα, έχει δυο-τρεις αδυναμίες. Η πρώτη είναι πως δεν έχει πραγματική βάση, δεν σημαίνει τίποτα δηλαδή. ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και καιρό και, παρ’ όλα αυτά, έχουν έρθει τα πάνω-κάτω. Και σπίτια χάθηκαν και εισοδήματα και εργασίες και ζωές ακόμα. Η δεύτερη αδυναμία, πως όταν κορύφωνε την αντιπολιτευτική του τακτική με αφορμή ένα τέτοιο θέμα, το θέμα αυτό είχε τουλάχιστον παγώσει σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές προθέσεις. Ακόμα και αν δεν πιστέψουμε πως θα χάσουν το σπίτι τους μόνο οι μπαταχτσήδες, όπως μας είπαν Σαμαράς-Βενιζέλος, το θέμα, έκλεισε προσωρινά. Η τρίτη αδυναμία είναι αισθητικού περιεχομένου, μοιάζει με «πολιτικό τσαμπουκά» (κάτι σαν το «θα περάσεις πάνω από το πτώμα μου»), αλλά αυτό μάλλον είναι δική μου… παραξενιά, άρα τριτεύουσας σημασίας.

    Το πρόβλημα είναι πως οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να μιλάνε με όρους παρελθόντος. Και αν ήταν και επιτυχημένο αυτό το παρελθόν ας το έκαναν. Αλλά ποιος θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο;

    Τον Α. Τσίπρα μιμήθηκαν, σε ό,τι αφορά τον παλαιοκομματισμό και μάλιστα με πολύ χειρότερο τρόπο, οι δυο συγκυβερνώντες αρχηγοί. Στο όνομα εντυπώσεων και ψήφων που προσπαθούν να κερδίσουν, εμφανίσθηκαν όχι απλά ευαίσθητοι, αλλά και περίπου σαν μη γνωρίζουν ότι σχεδιάζονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Υπάρχει μάλιστα και η σχετική θεατρική σκηνή από το υπουργικό συμβούλιο. Εκεί που τα λένε στο οβάλ γραφείο, πετάγεται ο Κωστής Χατζηδάκης και αναρωτιέται «τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς;». Αμέσως, επεμβαίνει ο Σαμαράς. «Το θέμα είναι μεγάλο και σοβαρό, θα το χειριστώ εγώ». Και το χειρίστηκε παγώνοντάς το. Όχι επειδή συγκινήθηκε στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να χάσει την πρώτη του κατοικία. Αλλά επειδή ήδη ο Δ. Σταμάτης είχε μετρήσει αρκετούς βουλευτές της Ν.Δ. (αλλά και του ΠΑΣΟΚ) που δεν θα ψήφιζαν μια τέτοια ρύθμιση. Και αυτή τη φορά μάλλον το εννοούσαν. Γνωρίζουν πως η έννοια «ιδιόκτητη κατοικία», για τον νεοέλληνα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

    Η αλήθεια είναι πως ο πρωθυπουργός το έχει ξανακάνει αυτό το κόλπο. Αφήνει να μεγεθύνεται (αν δεν το τροφοδοτεί κιόλας) ένα θέμα, μετράει αντιδράσεις και όταν δει πως αυτές είναι πολλές, εμφανίζεται σαν ο σωτήρας. Αυτός που θ’ απαντήσει στις σκληρές Τράπεζες και υπουργούς που ανακινούν τέτοια ζητήματα. Επίσης, αλήθεια είναι όμως πως το κόλπο παλιώνει. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ή βρίσκεις καινούργιο ή σταματάς τα κόλπα και λες την αλήθεια. Δεν τους έχω ικανούς για καμιά από τις δυο εκδοχές. Πολύ περισσότερο για τη δεύτερη…

  57. Ο/Η Τάκης λέει:

    Οι διακοπές του Αλέξη

    Hλίας Κανέλλης

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε λόγο στην Κέρκυρα. Πριν όμως δώσει το στίγμα του κόμματός του, είχε προλάβει να κάνει ινκόγκνιτο τις διακοπές του με τη σύζυγό του, τα παιδιά του και με μερικούς άλλους, στο Ιόνιο. Φέτος ειδικά στους Αντίπαξους, σε εξοχικό φίλου, όπως πληροφορεί τους αναγνώστες της η εφημερίδα Πρώτο Θέμα (25/8/2012), που πάντα έχει πολύ καλό ρεπορτάζ από τις διακοπές των διασήμων, είτε πολιτικοί είτε τραγουδιστές είτε τηλεοπτικοί σταρ…

    Στο ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλός, καθημερινός, στις διακοπές του. Δεν βγαίνανε ούτε στις ταβέρνες, ψωνίζανε από το μπακάλικο και μαγείρευαν στο σπίτι. Κάνανε εκδρομές και με μια βάρκα που τους είχαν παραχωρήσει. Άμα είσαι αρχηγός κόμματος, σου παραχωρούνε τελικά ευκολότερα διάφορα.

    Στο σαλόνι της εφημερίδας όπου δημοσιεύεται το ρεπορτάζ των ινκόγκνιτο διακοπών, υπάρχει φωτογραφία θαλάσσιου ταξί της εταιρείας Fasoulias Lines, ίδιο με εκείνα με τα οποία μετακινούνταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και τρεις μεγαλύτερες φωτογραφίες, στις οποίες εμφανίζεται η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα, σύζυγος του προέδρου, με τα παιδιά του ζεύγους, το ένα στην αγκαλιά της και το άλλο να το κρατάει απ’ το χέρι, την ώρα που το καράβι έχει φτάσει στην Κέρκυρα. Εμφανίζεται και ο Αλέξης Τσίπρας με καπελάκι, μαύρα γυαλιά, κόκκινο μπλουζάκι και «μπανάνα» στη μέση για να βάζει τα χρειώδη – πορτοφόλι, φαντάζομαι, τα εισιτήρια, τσιγάρα και αναπτήρα αν καπνίζει… Τρεις κύριοι συνοδεύουν το ζεύγος, ο ένας με πράσινο μπλουζάκι, οι άλλοι με πουκάμισα, κι είναι φορτωμένοι βαλίτσες. Η λεζάντα γράφει ότι «άντρες της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα μεταφέρουν τις βαλίτσες από την προβλήτα στα αυτοκίνητα που τους περίμεναν». Και σε άλλη λεζάντα, γράφει ότι, την κυρία Τσίπρα, «ακολουθεί κατά πόδας άνδρας της ασφάλειας με τις αποσκευές».

    Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι βέβαιος ότι η λεζάντα κάνει λάθος, είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για αφιερωμένους συντρόφους του αρχηγού. Διότι αν είναι σωστή η άλλη εκδοχή, μιλάμε για μεγάλη ανατροπή. Αλλά από πότε οι άντρες της ασφάλειας έπαψαν να είναι «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι», κατά τη συνήθη προσαγόρευση των αστυνομικών από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδηλώσεις; Κι αν όντως είναι αστυνομικοί αυτοί που κουβαλάνε τις βαλίτσες του αρχηγού (που δεν το πιστεύω, αλλά…) είναι σωστό; Δηλαδή, δεν είναι φρουροί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αχθοφόροι του; Και ως εκ τούτου, αν είναι όντως αστυνομικοί, το στοίχημα θα διασκευαστεί, από τον θερμό Σεπτέμβρη που αναμένουμε μέχρι νεωτέρας, σε «μπάτσοι-γουρούνια-ορντινάντσες»;

    Υ.Γ.: Στο ίδιο ρεπορτάζ, μαθαίνουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέλυσε στην πέτρινη βίλα ενός φίλου του επιχειρηματία. Προφανώς είναι από τους ελάχιστους επιχειρηματίες που δεν είναι καπιταλιστής. Προχώρα ακάθεκτος, πρόεδρε.

  58. Ο/Η Κυμοθόη λέει:

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=220095&catid=9

    Δεν είναι πολλές οι φορές που ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα σε μια δημόσια εμφάνιση.

    Μια από τις λίγες φορές είναι και αυτή στην Επίδαυρο, το περασμένο Σάββατο, όπου ο Γιώργος Κιμούλης έπαιξε Μήδεια.

    Αντίθετα από άλλες, το περασμένο Σάββατο σύμφωνα με την Espresso, η σύντροφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να φορέσει ψηλοτάκουνα πέδιλα.

    Μόνο που στην Επίδαυρο, όπως και στο Ηρώδειο, για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου απαγορεύεται ρητά να φοράει κανείς τακούνια.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα δεν έγινε καμία παρατήρηση, αντίθετα με άλλες κυρίες, που υποχρεώθηκαν να ανέβουν ξυπόλυτες στις θέσεις τους.

  59. Παράθεμα: Οι υπηρέτες του κ.Τσίπρα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  60. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_19/10/2013_523866

    Μια άγνωστη συνιστώσα του Αλέξη
    Του Κωνσταντίνου Ζούλα

    Ετσι μόνον μπορώ να εξηγήσω ότι επέλεξε να στείλει τον πρωτότοκο γιο του σε έναν από τους καλύτερους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, στην Πλάκα. Και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας έκανε -και τον τιμά αυτό- εκτενέστατη έρευνα πριν λάβει την απόφασή του, καθώς το εν λόγω σχολείο τυγχάνει και από τα ακριβότερα της πρωτεύουσας, με ετήσια δίδακτρα που φτάνουν τις 6.600 ευρώ. Αν το επιλέξει, δηλαδή, και για τον δευτερότοκο γιο του, η νηπιακή εκπαίδευση των παιδιών του θα του στοιχίζει περισσότερο από 1.000 ευρώ τον μήνα.

    Τυχόν απάντηση του κ. Τσίπρα ότι λόγω του υψηλού βουλευτικού του εισοδήματος δεν θα μπορούσε να στείλει το παιδί του σε δημόσιο σταθμό δεν είναι πειστική. Διότι με χρήματα των Ελλήνων πολιτών έχει δημιουργηθεί δημόσιο νηπιαγωγείο μέσα στη Βουλή το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν προτίμησε, ενώ επιπλέον η προνηπιακή τάξη την οποία παρακολουθεί ο γιος του δεν είναι καν υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου η επιλογή του κ. Τσίπρα ανάγεται χωρίς άλλο στις κραυγαλέες αντιφάσεις του χώρου που εκπροσωπεί.

    Θα γίνω σαφέστερος με ένα εξόχως γελοίο παράδειγμα: Χύθηκε πολλή μελάνι όταν ο κ. Τσίπρας φόρεσε ένα πουκάμισο Burberry και, ανάλογη, όταν στην πρόσφατη εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα, εξηγώντας μάλιστα γιατί δεν τη φορεί. «Κουβαλάω το βάρος ότι, αν ποτέ φορέσω γραβάτα, θα θεωρηθεί ότι είναι μια μετατόπιση προς τον συμβιβασμό, μια σημειολογική μετατόπιση προς τον συμβιβασμό», εξομολογήθηκε στον κ. Χατζηνικολάου, αντιμετωπίζοντας τον δημοσιογράφο σχεδόν ως ψυχαναλυτή του.

    Παραδόξως βέβαια, κανείς δεν έκανε μια διασύνδεση των ενδυματολογικών επιλογών Τσίπρα. Είναι άραγε πιο ακριβή μια γραβάτα ή ένα πουκάμισο; Και για να το πούμε ακόμη πιο φαιδρά: Το επαναστατικό προφίλ του κ. Τσίπρα συγχωρεί ένα πουκάμισο Burberry, αλλά θα πληγεί ανεπανόρθωτα αν βάλει μια γραβάτα, έστω του καλαθιού;

  61. Ο/Η Psycho λέει:

    http://pitsirikos.net/2013/10/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%84/

    17 Οκτ, ’13

    Εγραψε: Pitsirikos

    Κάποια από τα σχόλια μου των τελευταίων ημερών δεν άρεσαν σε κάποιους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, εκτός από διάφορα βρισίδια, με χαρακτήρισαν από «πράκτορα» ως «έμμισθο» που έκανε στροφή. Αφού πω σε αυτούς τους ανθρώπους να πάνε να γαμηθούνε, θέλω να διευκρινίσω μερικά πράγματα:

    Το γεγονός ότι η χώρα χρεοκόπησε και τα καθάρματα που την οδήγησαν στην χρεοκοπία παραμένουν στις θέσεις τους δεν με κάνει ΣΥΡΙΖΑ.

    Το γεγονός ότι θεωρώ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο δυο από τις πιο σκοτεινές και ελεεινές μορφές της ελληνικής πολιτικής σκηνής δεν με κάνει ΣΥΡΙΖΑ.

    Το γεγονός ότι ο Σαμαράς περιτριγυρίζεται από λούμπεν ακροδεξιούς που πουλάνε εθνικισμό ενώ ξεπουλούν τη χώρα δεν με κάνει ΣΥΡΙΖΑ.

    Το γεγονός ότι μου την έπεσε το γραφείο του πρωθυπουργού δεν με κάνει ΣΥΡΙΖΑ. Απλά, αυτοί είναι καθυστερημένοι.

    Το γεγονός ότι θα πανηγυρίσω έξαλλα μόλις η συμμορία Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ ηττηθεί και στην εξουσία θα βρεθεί για πρώτη φορά –μετά από σχεδόν μισό αιώνα- ένα άλλο κόμμα, δεν με κάνει ΣΥΡΙΖΑ.

    Το γεγονός ότι αποφεύγω να σχολιάζω αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει πως δεν βλέπω τραγικά λάθη, επιπολαιότητες, ανοργανωσιά, τεμπελιά κλπ στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πως μου προκαλεί τέτοια αηδία ο Σαμαράς και το επιτελείο του που σιγά να μην κάθομαι να ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Καταλαβαίνω όσους έχουν ενθουσιαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά, αυτούς που τρώνε ψωμί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή αυτούς που έπιασαν στασίδι στο ΣΥΡΙΖΑ για την ώρα που θα γίνει κυβέρνηση. Και δεν είναι λίγοι.

    Αλλά επειδή εγώ δεν τρώω ψωμί από τον ΣΥΡΙΖΑ –ούτε πρόκειται να εργαστώ ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ-, λέω να συνεχίσω να γράφω τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνομαι.

    Σε αυτό το σημείο, να θυμίσω πως είμαι μόνο ένας μπλόγκερ. Δηλαδή, είμαι ένας ελεύθερος πολίτης που γράφει από το σπίτι του. Ή απ’ όπου βρεθεί. Οπότε, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά κριτική από τσουτσέκια που είναι εξαγορασμένα από κόμματα και εκδοτικά συγκροτήματα. Όξω ρε, που έχετε και άποψη. Σκλαβάκια.

    Συγγνώμη που δεν μπορώ να ενθουσιαστώ -ξαφνικά, το 2013- με τον Παπαδημούλη, τον Δραγασάκη και τον Λαφαζάνη και να τους χτυπήσω τατουάζ στο μπράτσο μου.

    Πάντως, όσοι δεν είναι ενθουσιασμένοι μόνο και μόνο επειδή τους ταΐζει ο ΣΥΡΙΖΑ –και η λατρεία τους για τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται μόνο σε αγνές ιδέες-, ας μην ενθουσιάζονται τόσο εύκολα.

    Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα ηττηθούν. Αλλά, στη χώρα της απάτης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι μια ακόμα πολιτική απάτη.

    Και για την ώρα, δεν τα πάει και πολύ καλά. Ίσως, επειδή έχει πολύ ΠΑΣΟΚ μέσα του. Δηλαδή, την απόλυτη πολιτική απάτη.

    (Στην επόμενη επιστολή προς Συριζαίους, δεν θα είμαι τόσο ευγενικός. Try me.)

  62. Ο/Η στον ταβλά με τα κουλούρια λέει:

    http://pitsirikos.net/2013/10/%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%af-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9/
    19 Οκτ, ’13
    Κάτσε εκεί που είσαι
    Εγραψε: Pitsirikos

    Αριστερός αρθρογράφος, προφανώς συριζαίος, ενοχλημένος από την κριτική μου στον ΣΥΡΙΖΑ, με προτρέπει από αποτυχημένο διαδικτυακό τόπο να πάω στην κίνηση των 58 επειδή μου ταιριάζουν. Ατυχώς για τους συριζαίους, ακόμα και ο λίβελος θέλει ταλέντο.

    Ο αρθρογράφος με κατηγορεί για ανωνυμία. Ένας νέος Μουρούστης, από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά. Θέλει να γίνει διάσημος ο άνθρωπος. Θέλει το όνομά του να γίνει γνωστό.

    Προφανώς, ο αρθρογράφος δεν έχει πάρει χαμπάρι πως δεν είμαι καθόλου ανώνυμος. Ποτέ δεν ήμουν ανώνυμος –έχω εργαστεί σε διάφορα ΜΜΕ και με ξέρουν χιλιάδες άνθρωποι- αλλά όποιος δεν ήξερε το όνομά μου το έμαθε από το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και από τα δελτία ειδήσεων.

    Ο αρθρογράφος ερμηνεύει όπως θέλει το κείμενό μου για τον ΣΥΡΙΖΑ -κλασικές πουστιές των επαγγελματιών «αριστερών» που τις κάνουν και οι φασίστες- και με μέμφεται που δεν έχω ενδώσει στη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δηλαδή, να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ να πιάσω πόρτα για τον χειμώνα. Εγώ δεν βλέπω καμιά συλλογικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που βλέπω είναι πολλούς φιλόδοξους ανθρώπους –και πολλούς ατάλαντους- έτοιμους να κάνουν γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια.

    Το πόση συλλογικότητα υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από τις συγκεντρώσεις του. Μετά από τέσσερα χρόνια χρεοκοπίας της χώρας –και όντας πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις-, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κάνει μια συγκέντρωση της προκοπής. Όλοι από τα σπίτια τους.

    Είδα και την συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που προσπάθησε να καπελώσει τις πλατείες τον Ιούνιο του 2011. Αχ, τι ωραία συλλογικότητα.

    Επίσης, όλοι αυτοί που κατηγορούν τους άλλους πως δεν δρουν με συλλογικότητα είναι όλα αυτά τα δυστυχισμένα που ξέρουν πως δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και πάνε και χώνονται στα κόμματα, μπας και καταφέρουν να βρουν καμιά θεσούλα.

    Για έλλειψη συλλογικότητας με κατηγόρησε πέρσι κι ένας «αριστερός» δημοσιογράφος που τα παίρνει επί δεκαετίες από δέκα μεριές και από όλους τους νταβατζήδες. Πολλή συλλογικότητα ο άνθρωπος.

    Σιγά μην πάω στην Αυγή και στο Κόκκινο, βρε παιδιά. Δεν έχω μιλήσει καν ποτέ στη ζωή μου στο Κόκκινο. Ούτε μια φορά. Μου έχουν ζητήσει να μιλήσω αλλά δεν ήθελα εγώ. Δεν γουστάρω αστικά κόμματα και κομματικά όργανα. Ξερνάω.

    Με την ευκαιρία, μια παρατήρηση: Στα 8 χρόνια που γράφω, όλες οι προτάσεις συνεργασίας που μου έγιναν ήταν από μέσα που δεν ήταν αριστερά. Ούτε μια πρόταση δεν ήταν από αριστερό μέσο. Οι δεξιοί είναι πιο έξυπνοι. Και όχι τόσο κομπλεξικοί σαν τους αριστερούς.

    Βέβαια, εγώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχω αποδεχτεί καμία πρόταση συνεργασίας. Επίσης -με δυο εξαιρέσεις για δυο φίλους- δεν μίλησα στα ελληνικά ΜΜΕ. Ούτε με έχετε δει ποτέ στην τηλεόραση. Και με έχουν καλέσει στις εκπομπές τους όλοι. Όλοι. Αυτά τουλάχιστον θα μου τα αναγνωρίσει κανείς ποτέ;

    Επίσης, ο αρθρογράφος με συγκρίνει με τον Θεόδωρο Πάγκαλο -ναι, ήμουν κι εγώ υπουργός 30 χρόνια- και με κατηγορεί ότι βωμολοχώ. Αχ, αυτές οι παρθενόπες της Αριστεράς, οι γεροντοκόρες, οι αστούλες. Κοκκινίζουν τα χρυσά μου, όταν ακούν τη λέξη «μουνί». Γιατί είναι αριστεροί. Γιατί είναι ζουζουνάκια. Γιατί είναι λεβεντομαλάκες.

    Και τώρα να δώσω κι εγώ μια συμβουλή στον συριζαίο αρθρογράφο:

    Κάτσε εκεί που είσαι. Θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και κάπου θα σε βολέψει. Μόνος σου δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Αποκλείεται.

    (Αγαπητοί φίλοι, συγγνώμη που περιαυτολογώ και συγγνώμη που αναγκάστηκα να γράψω αυτό το κείμενο αλλά υπάρχουν και όρια. Καταλαβαίνω να μου την πέφτουν οι ακροδεξιοί μουρούστηδες και οι φασίστες καφρήλοι -το μπλογκ μου είναι πιο ενοχλητικό από τον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση- αλλά πάει πολύ να πρέπει να διαβάζω και τις ανοησίες που γράφει ο κάθε δυσκοίλιος που περιμένει να τον βολέψει κάπου ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχω καταλάβει εδώ και χρόνια πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι δεξιοί αλλά οι αριστεροί. Οι αριστεροί που ξεπουλιούνται για ένα κουλούρι. Το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που έχουν ξεσκιστεί τα τελευταία χρόνια να γράφουν πως είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, εσείς είστε ηλίθιοι. Εγώ σκοπεύω να παραμείνω ελεύθερος άνθρωπος. )

    (Ωραία το πάτε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίστε.)

  63. Ο/Η Φορολογούμενος που πληρώνει φόρους λέει:

    Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε
    Η επιτομή της έννοιας της μη απάντησης

  64. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/article/117523/parti-sto-errikos-ntynan-apo-proin-prothypoyrgoys-kai-ypoyrgoys-nd-pasok-poy

    6 Ιουλίου 2014

    Απίστευτες εκπτώσεις που έφταναν έως και 80% απολάμβαναν πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, κομματικά στελέχη αλλά ακόμα και καλλιτέχνες στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», σύμφωνα με τη δικογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Οι κοινοί θνητοί πλήρωναν κανονικά αλλά οι «άλλοι» με την, σχεδόν δωρεάν, νοσηλεία τους προκάλεσαν στο ίδρυμα απώλειες 34 εκατομμυρίων ευρώ για την τριετία 2007-2010.

    Η λίστα των «τζαμπατζήδων» πολιτικών που νοσηλεύθηκαν στο «Ερρίκος Ντυνάν» παρότι διαθέτουν μεγάλη περιουσία, είναι μεγάλη. Ανάμεσά τους είναι τρεις πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και οι σύζυγοι δύο πρώην πρωθυπουργών, με την έκπτωση που τους έγινε να φτάνει ακόμη και το 80%, σύμφωνα με το «Βήμα».

    Πρώην πρωθυπουργός της συντηρητικής παράταξης νοσηλεύτηκε στο ίδρυμα με κόστος 9.022,37 ευρώ και η έκπτωση που του έγινε ήταν της τάξεως των 8.422,65 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου της Grand Thorton. Η σύζυγός του νοσηλεύθηκε με κόστος 107.299,52 ευρώ, αλλά από αυτά τα 98.247,14 ευρώ δεν χρειάστηκε να τα πληρώσει.

    Το «πάρτι» ήταν «βολικό» για συγκεκριμένους πολιτικούς: Πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας , τα τέλη της δεκαετίας του ’80 είχε έκπτωση 34.918,79 ευρώ (κανονικό κόστος 48.171,83 ευρώ). Πρωθυπουργός από τη σοσιαλιστική παράταξη γλίτωσε 17.902 ευρώ (κανονικά νοσήλια 18.473 ευρώ) και η σύζυγός του δεν χρειάστηκε να πληρώσει 29.046 ευρώ (αρχικό κόστος 29.746 ευρώ), σύμφωνα, πάντα, με το «Βήμα» .

    Ακόμη, έξι πρώην υπουργοί και των δύο κυβερνώντων κομμάτων νοσηλεύθηκαν είτε εντελώς δωρεάν, είτε με έκπτωση τουλάχιστον 60%. Στον κατάλογο είναι και πολιτικό στέλεχος υπουργείου ο οποίος πριν από επτά χρόνια είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη με απόπειρα αυτοκτονίας που νοσηλεύθηκε με κόστος 100.909,95 ευρώ για το ίδρυμα και του χαρίστηκαν 86.835 ευρώ.

    Γενναία έκπτωση έγινε όμως ακόμη και σε σκηνοθέτη, ο οποίος από τα 67.975 που κόστιζαν τα νοσήλιά του, τα 60.628 ευρώ δεν τα κατέβαλε.

    Εναντίον του άλλοτε επικεφαλής του ιδρύματος, Ανδρέα Μαρτίνη ασκήθηκε δίωξη από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο για κακουργηματική απιστία, αφού το όριο της περιουσιακής ζημιάς του ιδρύματος ξεπερνά το όριο των 35.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος.

  65. Παράθεμα: Η κυρία Τσίπρα και «ο κύριος Μέρκελ»…. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  66. Ο/Η του κώλου λέει:

    Ειδικός σύμβουλος στο ΥΠΕΞ τοποθετείται πρώτος ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα

  67. Ο/Η laskaratos λέει:

    Noμίζω πως ήλθε η ώρα να επανορθώσει ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας πίσω το δώρο που του είχε κάνει δυο φορές η επιχείρηση, καταθέτοντάς το σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ των εργαζομένων.

    https://trenomag.wordpress.com/2015/04/02/%cf%80%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%89-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7/

    02/04/2015

    ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΙΑΣΩ – ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  68. Παράθεμα: Να επιστρέψει ο πρωθυπουργός το δώρο του Ιασώ υπέρ των εργαζομένων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  69. Παράθεμα: Ποιος θα εξηγήσει στην κα Τσίπρα πως έχουμε Δημοκρατία; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  70. Ο/Η Η βιβλιοφιλία είναι αρετή λέει:

    http://www.lifo.gr/now/politics/103253

    Παρέμβαση Ολυμπιακού για το δημοσίευμα που εμπλέκει Κατραμήτσο, Μαρινάκη και Τσίπρα σε συναλλαγή και το οποίο κατεγράφη από κοριό της ΕΥΠ .

    Η πρώτη αντίδραση μετά το δημοσίευμα στο zougla.gr και τις αποκαλύψεις του Τριανταφυλλόπουλου

    6.6.2016 | 16:57


    Ο κ. Μαρινάκης ακούγεται να ρωτάει: «Τριάντα βιβλία για τον Τσίπρα;» κι αμέσως μετά αναφέρεται στην συναλλαγή, θέλοντας να πληροφορηθεί τις απαιτήσεις του αποστολέα των «βιβλίων».
    (…)

    Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοινώνοντας τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε και στην οποία εμπλέκεται η Βασιλική Θάνου, μίλησε για «βιβλία» στα οποία ζητήθηκε να μπουν χρήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά του ζητήθηκε να ακολουθήσει τη «διαδικασία του βιβλίου». Να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός ενός βιβλίου και να το παραδώσει. «Στη συγκεκριμένη διαδικασία μού ζητήθηκε βιβλιοθήκη, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων».

    Τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι – Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση

    Απαντώντας στο εν λόγω δημοσίευμα, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Τάσος Καραμήτσος κάνει λόγω για «φιλική συνομιλία»:

    «Μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα, παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη «συναλλαγή». Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του «ρεπόρτερ» αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την «ερμηνεία»».

    Με ανακοίνωσή της και η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει λόγο «για αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών», ενώ τονίζει ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Μαρινάκης θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

  71. Παράθεμα: Πλήρωσε (και πόσα) ο πρωθυπουργός στο Ευγενίδειο; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  72. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    http://www.athensvoice.gr/viral/viral-now/435943_aihmiro-skitso-toy-andrea-petroylaki-gia-tin-peristera-mpaziana

    19.04.2018
    Το αιχμηρό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη για την Περιστέρα Μπαζιάνα
    Για την τοποθέτησή της στο διδακτικό προσωπικό του ΕΜΠ

  73. Παράθεμα: Μία απάντηση στον Καίσαρα και στα αδέλφια του | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  74. Ο/Η των ξέκωλων λέει:

    https://www.lifo.gr/now/greece/262361/mpety-mpaziana-prosexos-kathigitria-sto-panepistimio-thessalias

    Μπέτυ Μπαζιάνα: Προσεχώς καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

    Iσχυρό προβάδισμα για τη θέση της επίκουρης καθηγήτριας στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαθέτει η Μπέτυ Μπαζιάνα

    NEWSROOM10.12.2019 | 12:13 Πηγή: http://www.lifo.gr

    7 σχόλια

    σαλιγκάρι 10.12.2019 | 12:33

    χαχαχαχαχαχα ξεκίνησε από επισκέπτρια διδάσκουσα μετά έγινε απλή υπάλληλος του εμπ (στην γραμματεία;) γιατί όπως έλεγε την ενδιαφέρει η οικογένεια και όχι η καριέρα και τώρα γίνεται καθηγήτρια άβε Μπέτυ

    ΕΛΠΟ 10.12.2019 | 19:06 Μένει να την δούμε κάποτε και πρύτανη, να χαρεί η ψυχή μας καταλήψεις.

    λukum (το) 10.12.2019 | 13:05 Φαίνεται πως οι ομοιότητες με το ζεύγος Καραμανλή δεν σταματούν στην καταστροφική πολιτική…

    σκύλος 10.12.2019 | 13:18 Το ότι ο καραμανλής και ο τσίπρας μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό το ξέραμε. Το ότι η μπαζιάνα και η παζαίτη θα μας τρολάρανε απίστευτα και αυτό το ξέραμε. Τελικά όλα τα ξέραμε…

    One Eye 10.12.2019 | 14:11 Αυτά θα γίνονται όσο ο σύριζα είναι ακόμη κυβέρνηση. Άντε να έρθει η νδ να αποκατασταθούν οι αδικίες!

    VITROUVIOS 10.12.2019 | 15:38 Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Έτσι μπράβο χωρίς ντροπή!

    pirlipippo 10.12.2019 | 16:22 Το τελευταίο βήμα για να επιτευχθεί ο στόχος της ταύτισης του Κουρασμένου με τον Άχαστο, ειναι να κανει δίαιτα ο πρώτος και να πάρει (ακόμα) μερικά κιλά ο δεύτερος.

  75. Ο/Η Red λέει:

    https://leftg700.blogspot.com/search?updated-max=2021-01-07T16:48:00%2B02:00&max-results=1

    ΠΈΜΠΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020
    Παρ’ όλα αυτά, Καλή Χρονιά!

    Αύριο θα είναι μια καινούργια χρονιά. Η επίσημη πρώτη μιας νέας δεκαετίας. Μακάρι να μπορούσα να πω ως άλλη Σκάρλετ Ο’Χάρα ότι θα είναι και μια άλλη μέρα. Η δεύτερη δεκαετία του 21ού αιώνα έδωσε πολλές ευκαιρίες στην Αριστερά να «κάνει παιχνίδι». Τις κλώτσησε όλες, τη μία μετά την άλλη. Βλέποντας εκ των υστέρων τα πράγματα κάποιος που αρνείται να κοροϊδέψει τον εαυτό του και τους άλλους, συνειδητοποιεί ότι αυτοί που εκπροσωπούν την Αριστερά στην Ελλάδα (όχι πως αλλού είναι και πολύ καλύτερα τα πράγματα στις περιπτώσεις που δεν είναι χειρότερα), τόσο στη βάση της όσο και στις «κορυφές» της, δεν είχαν τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο.

    Τώρα στάχτες και αποκαΐδια. Και η φρικτή υποψία ότι δεν υπάρχει ούτε καν κάποια μέση για να συνεχίσει κανείς από αυτήν. Πρέπει να τα ξαναδεί όλα από την αρχή….

    ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ LEFTG700 ΣΤΙΣ 11:33 Μ.Μ.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.