Ποιος θα εξηγήσει στην κα Τσίπρα πως έχουμε Δημοκρατία;

[Ποιος θα της πει πως δεν είναι ανεξέλεγκτη;]

Λιβία Δρουσίλλα Ιουλία Αυγούστα, σύζυγος Οκταβιανού Αυγούστου

Λιβία Δρουσίλλα Ιουλία Αυγούστα, σύζυγος Οκταβιανού Αυγούστου

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τα καμώματα της κας Τσίπρα και γενικά του φιλόδοξου μικροαστικού πρωθυπουργικού ζεύγους τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά, αρκετές φορές. Η διπλή δωροληψία στο Ιασώ, οι βαστάζοι αστυνομικοί στους Παξούς, οι τζάμπα διακοπές, οι φιλόξενες επιχειρηματικές βίλες και τα σκάφη, τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών από αυτούς που επαγγέλλονται τη δημόσια εκπαίδευση (για τα παιδιά των άλλων), οι αποσπάσεις και τα Πανεπιστήμια της κυρίας, η δικαστική καταδίκη της στο Εφετείο Πατρών (2008) για δυσφήμηση καθηγητή της, η μανία της για συμμετοχή στα επίσημα ταξίδια του συζύγου της ακόμη και όταν δε έχει επίσημο ρόλο, η απουσία στοιχειώδους φεμινιστικού ήθους και γυναικείας αλληλεγγύης (επίσκεψη στο Ιράν) κλπ, μας έχουν ενοχλήσει και απασχολήσει, εδώ, εδώεδώεδώεδώεδώεδώ, και αλλού.

Η σύζυγος του Καίσαρα αρνείται προκλητικά να δώσει εξηγήσεις, και όταν υποτίθεται ότι το κάνει, προσποιείται πως δεν αντιλαμβάνεται γιατί κατηγορείται και δίνει ολότελα παρελκυστικές απαντήσεις. Νομίζω πως τώρα, την τελευταία δηλαδή φορά, ξεπέρασε τον εαυτό της. Με το μυαλουδάκι της που φοβάμαι πως είναι αναλόγως  πολύστροφο και ευρυμαθές με αυτό του συμβίου της, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως υπάρχουν πολιτικοί και πολίτες που ενδιαφέρονται με ειλικρίνεια για το δημόσιο συμφέρον και αποδίδει τον οφειλόμενο έλεγχο που της ασκούν, στην επιθυμία τους να πλήξουν τον πολιτικό γίγαντα σύζυγο, λες και λείπουν οι δεκάδες αφορμές να το κάνουν ευθέως. Συνέστησε «σε όσους θέλουν να χτυπήσουν τον σύζυγό της να το κάνουν απευθείας».  Συνήθως οι σύζυγοι καλούν ιπποτικά τους αντιπάλους τους να χτυπήσουν τους ίδιους και όχι τη γυναίκα τους, όπως έκανε ο μακαρίτης ο Ανδρέας για την Δήμητρα Λιάνη. Πρώτη φορά ακούω μια σύζυγο πολιτικού να καλεί όσους της κάνουν κριτική να την κάνουν στον άνδρα της. Αστοργία, φιλοτομαρισμός, κακή αγωγή, μικρότητα, μικρόνοια, κάτι άλλο; Δεν είμαι σε θέση να ξέρω, αλλά η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι χείριστη. Φαίνεται πως ο κ.Τσίπρας πόρρω απέχει από τους κανόνες της ιπποσύνης για να παρέμβει ο ίδιος και η σύζυγός του νομίζει πως καλώντας μας να χτυπήσουμε τον άντρα της, απαντάει έτσι πειστικά και ξεμπλέκει.

Ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Μαυρωτάς παραβίασε τον άγραφο νόμο της Ομερτά που έχει επιβάλλει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας το πολιτικό σύστημα (με την αποφασιστική συμβολή της Αριστεράς), ο οποίος νόμος λέει πως δεν ελέγχεται ποτέ η οικογενειακή διαφθορά των πολιτικών. Ο ευρών μισή ερώτηση της Αριστεράς από το 1974 μέχρι σήμερα που να ελέγχει τη διαφθορά συγγενών κυβερνητικών προσώπων, αμειφθήσεται. Ακόμη και ο διορισμός της θυγατέρας Πολύδωρα, του αντιμνημονιακού Προέδρου Βουλής  της μιας ημέρας ή οι (επιστημονικές) διαδικασίες μεταστροφής της κας Παζαΐτη στην Χειρουργική, πέρασαν ασχολίαστα και πρακτικά ανεξέλεγκτα από μια ζηλιάρα Αριστερά, που έκανε από τότε όνειρα. Η λογική της Αριστεράς, την είδαμε κι εδώ τώρα προκλητική, με διορισμούς συγγενών (παρά τη χρεοκοπία και τις ασφυκτικές δυσκολίες), βασίζεται στην πάγια παράδοση των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων από την Ανατολική Ευρώπη και την Ασία μέχρι τη Λατινική Αμερική, που υποστηρίζει με πάθος το δικαίωμα της οικογενειακής διαφθοράς των αριστερών κυβερνητικών ηγεσιών και την απόλυτη σιωπή γύρω από αυτήν. Από την κόρη Ζίβκωφ, τη χήρα Χότζα  και την Ελένα Τσαουσέσκου μέχρι τη χήρα Μάο, τον υιό Μπρέζνιεφ και τους απογόνους Σουνγκ και παραπέρα μέχρι τον αδελφό Κάστρο, όπου κυβέρνησε η αριστερή και κομμουνιστική εξουσιαστική Μαφία, εκεί θεώρησε δικαίωμά της την οικογενειακή καλοπέραση, την κληρονομική εξουσία και την ιδιωτική της ευημερία σε βάρος των πολιτών.

Εάν η προηγούμενη (27.9.2015) απάντηση της κας Τσίπρα στις κατηγορίες της διπλοθεσίας της στην Κοζάνη υπήρξε μνημείο υπεκφυγής και αποπροσανατολιστικής κοινότοπης και φτηνής αμπελοφιλοσοφίας, («Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι…νιώθω τιμή, γιατί ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά…έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα….Τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή…Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας»), νομίζω πως τώρα η τεχνολογία της, των μη απαντήσεων, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο. Γίνεται υβριστική και αρνείται το δημοκρατικό δικαίωμα του ελέγχου  επιλέγοντας ως σώμα στο οποίο λογοδοτεί τους ανήλικους πρώην μαθητές της του

Νηπιαγωγός-χειρούργος, με τον σύζυγό της.

Νηπιαγωγός-χειρούργος, με τον σύζυγό της.

Δημοτικού και τους φοιτητές της: «Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας….Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα στον δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο. Παρακολουθώ με θλίψη και ενόχληση τόσο την καταγγελία όσο και τα σχόλια που προκαλεί. Όμως, το θέμα δεν με αφορά προσωπικά….Η μέχρι τώρα διαδρομή μου δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλά για αδιαφάνεια (…) Ό,τι έχω καταφέρει ως ερευνήτρια δεν έχει κανένα θολό σημείο, είναι φανερό και μπορεί να κριθεί. Και γι’ αυτό είμαι υπερήφανη…..οι μαθητές και οι φοιτητές μου είναι για μένα οι πιο αυστηροί κριτές. Σε αυτούς λογοδοτώ, αυτών η γνώμη με ενδιαφέρει» (!!!). Δεν ξέρω αλλά χρειάζεται ένας Ντεγιάννης για να υπενθυμίσει στην κυρία πως η ιδιότητα του ελεγχόμενου, δεν αποκτάται εθελοντικά (απάντησή του στον δικτάτορα Παπαδόπουλο, που δήλωσε πως δεν νιώθει κατηγορούμενος) και η λογοδοσία δεν γίνεται σε επιλεγμένο από τον υπόλογο σώμα, το οποίο μάλιστα εξ αντικειμένου δεν μπορεί να εκφραστεί .

Η δημόσια ευπρεπής και σαφέστατη κριτική του βουλευτή αποτελεί ύψιστη δημοκρατική του υποχρέωση και όχι «χυδαιότητα». Η κυρία Μπαζιάνα οφείλει να γνωρίζει ότι ο σύζυγός της απέτυχε στην ανομολόγητη προσπάθειά του να αποσπάσει τη χώρα από την Ε.Ε. και να επιβάλλει τους ευρασιατικούς οραματισμούς του και ένα καθεστώς ρωσικού αυταρχισμού, σε συνεργασία με μερίδα της Ακροδεξιάς και με τις ευλογίες του Αγ. Όρους και της κρατικής Εκκλησίας. Κιότεψε την τελευταία στιγμή όταν κατάλαβε τις προφανείς συνέπειες. Θα ελέγχεται λοιπόν κι αυτός και οι συγγενείς του σε αυτήν την, κολοβή-ανεπαρκή-ημιδιαφανή, αλλά καλύτερη από πολλές άλλες, ευρωπαϊκή και δυτική Δημοκρατία μας. Η πρωθυπουργική σύζυγος, ειδικά όταν έχει δώσει τόσες αφορμές, οφείλει να απαντά ευχαρίστως και προ παντός με δημιουργική σαφήνεια στα συγκεκριμένα ερωτήματα, όταν ελέγχεται με στοιχεία, σε κάθε αρμόδιο και σε κάθε φορολογούμενο πολίτη, πολύ δε περισσότερο σε βουλευτή, χωρίς να εξοργίζεται ή να προσποιείται πως αδικείται από πλάγιες βολές.

Ο βουλευτής ξέρει πολύ καλά τι λέει και είναι πολύ σαφής: «Οργισμένη δηλώνει η κ. Μπαζιάνα επειδή θεώρησα φωτογραφική τη διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 33 παρ. 7. Τότε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί -όπως πρότεινα ήδη στη συζήτηση επί της αρχής του Ν/Σ- να φύγουν από το άρθρο 33 οι διατάξεις που την φωτογραφίζουν, δηλαδή ‘Η διετής προϋπηρεσία σε ΑΕΙ (τον Φεβρουάριο του 2016 η κ. Μπαζιάνα έκλεισε 2ετία) και η κατάργηση της 5ετίας από την προηγούμενη μετάταξη (έκανε μετάταξη από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια τον Αύγουστο του 2013)».

Ο βουλευτής του Ποταμιού, συνιστά στην σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα «αν πρέπει να είναι οργισμένη με κάποιους, αυτοί πρέπει να είναι οι συντάκτες του νόμου που την εκθέτουν κι όχι όσοι ανακαλύπτουν τις περίεργες συμπτώσεις». Παραδέχεται ότι η κυρία Μπαζιάνα έχει καλό βιογραφικό «όπως και εκατοντάδες άλλοι νέοι επιστήμονες στην ίδια κατηγορία» προσθέσει και αναρωτιέται: «Γιατί να αποκλειστούν αυτοί βάζοντας κάποιες φωτογραφικές διατάξεις-προϋποθέσεις;». Για να καταλήξει ο κ. Μαυρωτάς: «Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί σε αυτό, διότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θεσμικό» καλώντας εκ νέου το υπουργείο να βγάλει τις προϋποθέσεις αυτές από το άρθρο 33, «ώστε να πάψει να είναι φωτογραφική η διάταξη».

Τόσο συγκεκριμένος είναι ο κ.Μαυρωτάς, όσο δημιουργικά ασαφής είναι ο ευσεβής άθεος υπουργός Παιδείας, αιώνιος φοιτητής κ.Φίλης, που παραδέχτηκε αθώα (δηλαδή δεν ξέρει;) πως μπορεί και να αφορά και την σύζυγο του πρωθυπουργού η διάταξη: Σύμφωνα με το υπουργείο στο επίμαχο άρθρο 33 παρ. 7, του ν/σ «η διάταξη ρυθμίζει με πάγιο τρόπο, άρα, εξ ορισμού μη φωτογραφικό, θέματα μετάταξης μόνιμων εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης σε Α.Ε.Ι», και «αφορά πολλούς εκπαιδευτικούς με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και η τυχόν μετάταξή τους στα ΑΕΙ, θα τίθεται στην αυστηρή και αντικειμενική κρίση των Ακαδημαϊκών Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων ευρείας αντιπροσωπευτικής σύνθεσης».

Τι συνέβη, ποια ανάγκη προέκυψε και χρειάστηκε τώρα αυτή η διάταξη, ποια αδικία διορθώνει, πότε και που, σε ποιο σημείο του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγελθεί, ποιοι και πότε σύλλογοι ή πρόσωπα τη ζήτησαν, πόσοι περίπου είναι και σε ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα στεγάζονται οι ενδιαφερόμενοι, τι τους εμποδίζει να μετέχουν ισότιμα, χωρίς φωτογραφικές διατάξεις, με άλλους προσοντούχους υποψήφιους (που δεν είχαν την τύχη να αποσπαστούν από Δημοτικά σχολεία) στην διεκδίκηση πανεπιστημιακών θέσεων που προκηρύσσονται,  αυτά δεν μας τα λέει το υπουργείο, αν μη τι άλλο για να κλείσει τα κακόβουλα στόματα.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ποιος θα εξηγήσει στην κα Τσίπρα πως έχουμε Δημοκρατία;

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Η «δημοκρατία» της Ελλαδάρας σε όλη της τη δόξα! Αυτό κι αν είναι «αιρετικό κείμενο» κ. Λασκαράτε!!

  (Και) Τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πίσω από όλο το «πολιτικό φάσμα», από άκρα «Αριστερά» μέχρι άκρα Δεξιά, κρύβεται πάντα ο δουλοπρεπέστατος, κοντόφθαλμος, μικρόνους, κουτοπόνηρος χαρακτήρας του ρωμιού, γαλουχημένος με τα ιδανικά της «φυλής» (αμύνεσθαι περί πάρτης) και γαρνιρισμένος με την υποκρισία, το θράσος και την απόλυτη σαθρότητα της καταστροφικής «Ορθολοξίας» (που έχει κάνει ακόμα και «αριστερούς» «ηγέτες» της ρωμιοσύνης να πέφτουν στα τέσσερα μπροστά στο αισχρότατο ράσο).

  Η αξιοκρατία έχει εξοριστεί από την Ελλαδάρα από ιδρύσεως του νεοελληνικού «κράτους» – και δεν πρόκειται να επιστρέψει σύντομα. Αντίθετα, χιλιάδες άξιοι και εργατικοί επιστήμονες και νέοι άνθρωποι, ξένοι προς τα «χριστά» (sic) ήθη που επικρατούν στη χώρα των ευσεβών κλεφτάκων ρωμιών συμπατριωτών τους, θα την ακολουθούν αυτοεξοριζόμενοι για να δημιουργήσουν και να διαπρέψουν στο εξωτερικό, κοσμώντας με τα ονόματά τους από κορυφαίες επιστημονικές δημοσιεύσεις μέχρι τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις.

  Αν έμεναν στην Ελλαδάρα, θα τους είχε φάει το μαύρο «σκοτάδι» που τρώει εκείνους που δεν είναι προικισμένοι με το ρωμέικο θράσος και τον αδίστακτο αρριβισμό, την αξιοθαύμαστη οσφυοκαμπτική ικανότητα, και τον γλοιώδη ψυχισμό του Ορθόδοξα αναθρεμμένου κομματόσκυλου (λαμπρά δείγματα του οποίου έχει δώσει πρόσφατα κάποιος «υπουργός»)…

  Παρεμπιπτόντως, ημέρα της Γης σήμερα και στην «πολιτισμένη» Ζάκυνθο, από όπου περνά η Ολυμπιακή φλόγα τρεμοσβήνοντας από την ντροπή της (σκουπίδια, περιβαλλοντικές καταστροφές, αποχέτευση, πολεοδομία κ.λπ. κ.λπ), αντηχούν εδώ και μέρες τα βουνά από χιλιάδες πυροβολισμούς αγάπης προς τη Φύση. Οι Ζακυνθινοί Φυσιολάτρες με τις καραμπίνες εκτελούν για ποιοτική διασκέδαση όσα τρυγόνια του Απριλίου έχουν απομείνει, ευεργετώντας τη Φύση που λατρεύουν. Αυτά, ενώ το κυνήγι είναι απαγορευμένο. Βέβαια δεν τους ενοχλεί απολύτως κανείς (αφού και κορυφαίοι αιρετοί του «Νησιού του Πολιτισμού» ψηφοθηρεύουν λαθροθηρεύοντας, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους ψηφοφόρους λαθροθήρες την ατιμωρησία). Μην ξεχνάμε ότι πέρσι οι Φυσιολάτρες αυτοί πέταξαν στη θάλασσα κλιμάκιο της Θηροφυλακής που είχε σταλεί με σκοπό να περιορίσει ελάχιστα την τρομερή καταστροφή που επιτελείται στη Ζάκυνθο τον Απρίλιο…

  Γειά σου χιλιοδοξασμένη και ευλογημένη Ελλαδάρα μας με τον απαράμιλλο «πολιτισμό» σου!

  .

 2. Ο/Η Παπαγγελόπουλος λέει:

  http://politiki-gnomi.blogspot.gr/2008/04/blog-post_07.html

  Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

  Το Εφετείο Πατρών καταδίκασε την σύντροφο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα.

  Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Λυμπερόπουλο το χρονικό διάστημα 1999-2002 η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα (σύντροφος του κ. Τσίπρα τα τελευταία 16 χρόνια) συμμετείχε υπό την επίβλεψη του σε ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούσε ο ΟΤΕ.
  Στην αρχή του έργου η συνεργασία του καθηγητή με την κ. Περιστέρα Μπαζιάνα ήταν πάρα πολύ καλή. Στο τέλος του έργου όμως κ. Μπαζιάνα απαίτησε να παρουσιαστεί ως κύρια υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος ενώ αυτή η θέση προοριζόταν για άλλο μέλος της ερευνητικής ομάδος.
  Η κ .Μπαζιάνα αντέδρασε και πήρε τον σκληρό δίσκο που αφορούσε το ερευνητικό πρόγραμμα καθώς επίσης διέδιδε στο Πανεπιστήμιο ότι ο κ. Λυμπερόπουλος της είχε πάρει τρείς επιταγές που αφορούσαν την συμμετοχή της στο ερευνητικό έργο.
  Έτσι πρωτοδίκως στις 15 Μαρτίου 2004 καταδικάστηκε ο κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος σε αποζημίωση της κ. Μπαζιάνα με το ποσό των 30.000 Ευρώ.

  Στο Εφετείο Πατρών όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Καταδίκασε την κ. Μπαζιάνα για συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Λυμπερόπουλου και την υποχρέωσε να του καταβάλει 8.000 Ευρώ.

  Απλός σκεπτόμενος πολίτης

  Αναρτήθηκε από Έναν απλό σκεπτόμενο πολίτη στις 4/07/2008

 3. Ο/Η Ξάδελφος του ξαδέλφου λέει:

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Η Αριστερά που υπερασπίζεται με μανία τα προνόμια των προνομιούχων

  https://agrimologos.com/2016/04/22/22-4-16/
  εσαεί Πίτουρα

  Κλασικές αγριμολογίες

  Λέμε το ανέφικτο ξέροντας ότι είναι ανέφικτο. Φωνάζουμε και καταγγέλλουμε ξέροντας ότι όποιος φωνάζει και καταγγέλλει θεωρείται ότι έχει πάντα δίκιο. Ζητάς το απραγματοποίητο ξέροντας ότι ακουμπά στην καρδιά του πλήθους ενώ παραμένει απραγματοποίητο. Ζητάς τα πάντα ξέροντας πολύ καλά ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τίποτα. Στις πλάτες των αφελών πατάς και Υπάρχεις. Καταφέρνεις να ξεχωρίζει η δική σου κακοφωνία ανάμεσα στις τόσες άλλες. Λέγοντας το τίποτα ανταμείβεσαι με βουλευτική έδρα, παροχές, δόξα και αστυνομική προστασία. Δεν χρειάζεται καν να κυβερνήσεις· λίγο πάνω από το 4% είναι ό,τι πρέπει, αρκεί να το «κρατήσεις» για μερικές θητείες. Και το παραμύθι ανακυκλώνεται κι εσαεί θριαμβεύει.

  Και στο τέλος της ζωής και της θητείας σου, ανακηρύσσεσαι σύμβολο ασυμβίβαστου Λαϊκού Αγωνιστή.

 5. Ο/Η Χάι χού λέει:

 6. Η μια από δασκάλα καθηγήτρια πανεπιστημίου σε δυο πανεπιστήμια, δίπλα το ένα στο άλλο Αθήνα-Κοζάνη δυο τσιγάρα δρόμος, η άλλη από νηπιαγωγός μεγαλογιατρίνα.
  Αξιοκρατία και πάνω τούρλα

  http://www.tlife.gr/news/9/natasa/0-7410
  10.10.2010 | 10:38

  Νατάσα Καραμανλή: Από νηπιαγωγός, χειρουργός στο Λονδίνο, σε χρόνο μηδέν!

  Η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή,όπως είναι γνωστό, έκανε στροφή 180 μοιρών στον επαγγελματικό προσανατολισμό της. Έτσι από τις αίθουσες του νηπιαγωγείου, βρέθηκε σε αυτές του χειρουργείου θώρακος στο μελαγχολικό Λονδίνο…

  Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, βρέθηκε στο διασημότερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου, King’s College Hospital, στα πλαίσια της ειδίκευσής της στη γενική χειρουργική. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

  Πριν από 10 χρόνια η Νατάσα πήρε το πτυχίο της νηπιαγωγού. Αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει γιατρός. Δοκιμάζεται στις κατατακτήριες εξετάσεις και σημειώνει τεράστια επιτυχία. Περνάει Ιατρική και καταφέρνει να αποκτήσει διδακτορικό, πριν καν πάρει το πτυχίο της. Αυτό το κάνουν μόνο οι διάνοιες ή οι ευνοημένοι φοιτητές.

  Το 2004 αποκτά το πτυχίο της και μπαίνει σε λίστα αναμονής για το αγροτικό της. Είχε όμως τύχη βουνό, καθώς αυτό ξεκίνησε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Νεμέας αλλά ως αποσπαθείσα γιατρός, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας υπαίθρου το πέρασε στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Περιφαρειακού Νοσοκομείου Κορίνθου. Τον Σεπτέμβριο του 2005 πιστοποιείται η έκτιση της αγροτικής της θητείας.

  Δύο χρόνια μετά το αγροτικό της (αντί για 4 ή 8 όπως γίνεται συνήθως) ξεκινά η ειδίκευσή της στην Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου. Δύο χρόνια μετά προάγεται σε βοηθός Α’. Οι κακές γλώσσες μιλούν για ευνοϊκή μεταχείριση…

 7. Ο/Η Nikolaow λέει:

  Μέχρι σήμερα διάβαζα τα λογικώς εμπεριστατωμένα άρθρα σας με ιστορικό- εκκλησιαστικό ενδιαφέρον. Σήμερα παρατήρησα ανατρέχοντας στις παλαιότερες παραπομπές σας για την Μέγαιρα Μέδουσα Αυγουστα Περιστερα ότι τα ραντάρ σας είχαν πιάσει σήματα πολύ πριν έρθει το κακό (η μεγάλη συμφορά έπεται ακόμα). Έπρεπε να παραπεμψετε και στο προχθεσινο σας άρθρο για την Πουλχερια μιας και κάνει για Προεορτιο του σημερινού. Ειλικρινά μπράβο σας, ευχαριστώ για την φιλοξενία και συγνώμη για το άτονο πολλών λέξεων αλλά φταίει το κινητό.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευχαριστώ.
   Οι Ρωμαίες αυτοκράτειρες δεν σηματοδοτούν τον χαρακτηρισμό της Μέγαιρας, απλά παραπέμπουν στη γνωστή ρήση για τη γυναίκα του Καίσαρα, την οποία η κυρία δείχνει να αγνοεί.
   Ούτε Μέδουσα είναι, είναι απλά η μέση καταφερτζού Ρωμιά, που προσπαθεί να επωφεληθεί από το πόστο του συζύγου της κι όταν την πιάνουν στα πράσα βάζει τις φωνές κατά τη γνωστή παροιμία για να τρομάξει ο νοικοκύρης.
   Δεν θεωρώ την περίπτωσή της ασήμαντη, κατά τη γνωστή ισοκράτειο ρήση για το ήθος της πόλης και έρχομαι στη θέση των νέων προσοντούχων επιστημόνων που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη για να κρατάνε 3 θέσεις, την οργανική τους κι άλλες δυο και να εποφθαλμιούν και τα ανώτερα με φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούν πρόθυμοι απτυχίωτοι ευσεβείς-άθεοι υπουργοί.

   Μιλώντας για («αριστερές»!) γυναίκες («αγωνίστριες», νέας κοπής) γενικώς, δεν ξέρω γιατί, αλλά θυμήθηκα αυτές:


   Παρέλειψε να να αναφέρει το έβδομο και πιο σημαντικό δέλτα: το Δρομοκαΐτειο

   (Η λεζάντα είναι του lifo)
   http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/98084

   • Ο/Η Παλιός λέει:

    Γεμάτη νεολαία η εκδήλωση (της εποχής του κυρ Νίκου).
    «To νέο», που λέει και κάποιος άλλος καταφερτζής.

 8. Ο/Η massilia λέει:

  Μια μικρή παρατήρηση, αγαπητέ Λασκαράτο, στο εξαιρετικό κείμενό σας. Νομίζω ότι η φράση του Ντεγιάννη «Η ιδιότης του κατηγορουμένου δεν αποκτάται εθελοντικώς» απευθύνονταν στο Μακαρέζο, όχι στον Παπαδόπουλο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ειλικρινά εξακολουθώ να νομίζω πως απευθυνόταν στον Παπαδόπουλο, αλλά δεν επιμένω και ευχαριστώ.
   Όποιος ξέρει ας μας βοηθήσει.
   Πρέπει να ανατρέξουμε στα πρακτικά των εφημερίδων της 29ης Ιουλίου 1975, διότι νομίζω πως ειπώθηκε την πρώτη ημέρα (28η) της δίκης ή ίσως τη δεύτερη (πρακτικά της 30ης).

 9. Ο/Η massilia λέει:

  Πιθανώς να ειπώθηκε και στους δύο. Όπως είναι γνωστό οι πρωταίτιοι της χούντας αρνήθηκαν να απολογηθούν ισχυριζόμενοι ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους κατηγορουμένους, οπότε τόσο στην αρχή της δίκης όσο και στο τέλος ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ντεγιάννης είχε την ευκαιρία να τους θυμίσει την προφανή αυτή αρχή. Ο Μακαρέζος ξεκίνησε την απολογία λέγοντας «Παρακαλώ το δικαστήριον σας να μου επιτρέψη να μην απολογηθώ, διότι δεν θεωρώ τον εαυτόν μου κατηγορούμενον». Ο Ντεγιάννης απάντησε «Γιατί δεν φροντίζατε τότε να καταργηθούν οι διατάξεις, με τις οποίες βρίσκεθε σήμερα κατηγορούμενος; Θα είχατε λύσει εκ των πραγμάτων το πρόβλημα. Ετσι θα ανοίγατε μια πόρτα για τον καθένα να κάνη ένα κίνημα και μετά να λέη «Δεν είμαι κατηγορούμενος». Ο Μακαρέζος επέμεινε: «Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι νομικώς δεν θεωρώ ότι είμαι κατηγορούμενος», οπότε ο Ντεγιάννης του είπε «Η ιδιότης του κατηγορουμένου δεν αποκτάται εθελοντικώς. Είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε, είσθε κατηγορούμενος και επομένως ανακύπτουν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας.»

  Ξαναλέω ότι είναι πολύ πιθανό κάτι αντίστοιχο να ειπώθηκε στον Παπαδόπουλο στην έναρξη της δίκης. Δεν έχω πρόσβαση στα πρακτικά, το παραπάνω απόσπασμα το πήρα από την έκδοση «Η δίκη της Χούντας» που είχαν εκδώσει τα Νέα το 2008, με επιμελητή τον Α. Ρενιέρη. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για λεπτομέρεια, που δεν θάθελα να αποπροσανατολίσει από το εξαιρετικό κείμενό σας για την κ. Μπατζιάνα

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Kαθόλου δεν αποπροσανατόλισε, ίσα ίσα δείχνει σεβασμό σε κάθε ιστορική λεπτομέρεια, στην αλήθεια και στην έρευνά της.
   Θα σας πω σχετικά με τη δική μου ανάμνηση.
   Παρακολούθησα με τεράστιο ενδιαφέρον τη δίκη αν και ήμουν πολύ νέος και θυμάμαι πως την πρώτη ημέρα που κλήθηκαν οι κατηγορούμενοι ο μακαρίτης ο Ντεγιάννης έδωσε ρεσιτάλ χιούμορ με τους γελοίους τυραννίσκους που κάθονταν στο εδώλιο, χωρίς να θέλει να είναι σκληρός, αφού πλέον είχαν καταρρεύσει.
   Το δεν θεωρώ πως είμαι κατηγορούμενος ήταν κοινή γραμμή των τριών, το είπαν και ο Παπ και ο Πατ, με τον δεύτερο ο Ντεγιάννης ασχολήθηκε λίγη ώρα, νομίζω όμως πως έτσι είχε απαντήσει στον πρώτο, πιθανόν να το επανέλαβε με τον Μακαρέζο, πάντως ο δημοκρατικός Τύπος είχε σχολιάσει ιδιαίτερα αυτήν την αποστροφή του Δικαστή (το Δ με κεφαλαίο).
   Και πάλι ευχαριστώ.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η τωρινή σαφής απάντηση της κας Μπαζιάνα στην εφημερίδα «δημοκρατία» που επανέφερε το θέμα, δημιουργεί τρία μεγάλα ερωτηματικά.

  Λέει, στο μόνο σημείο της απάντησής της, όπου δίνει πραγματική απάντηση: «..Από το σχολικό έτος 2013 – 2014 υπηρετώ ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΜΠ, με υπηρεσιακή απόσπαση ενός σχολικού έτους κάθε φορά, με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου. Η θέση μου, λοιπόν, στο ΕΜΠ δεν είναι ούτε ΕΕΠ ούτε ΕΔΙΠ.Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπηρέτησα ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου επιλέχθηκα με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου κατόπιν ανοικτής προκήρυξης. Επομένως, ούτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατείχα θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ. Είναι προφανές ότι η διάταξη στην οποία αναφέρεστε δεν με αφορά.».

  1.Τι την εμπόδιζε να είχε απαντήσει έτσι συγκεκριμένα στον κ.Μαυρωτά, από τον Απρίλη, όταν έθεσε το θέμα;

  2. Τι εμπόδιζε τότε το υπουργείο να πει πως δεν αφορούσε η διάταξη την κα Μπαζιάνα, αντί να λέει: «η διάταξη ρυθμίζει με πάγιο τρόπο, άρα, εξ ορισμού μη φωτογραφικό, θέματα μετάταξης μόνιμων εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης σε Α.Ε.Ι», και «αφορά πολλούς εκπαιδευτικούς»;

  3. Γιατί τόση αδιαφορία για τις άδικες εντυπώσεις που για μήνες υπήρξαν σε βάρος της και σε βάρος της κυβέρνησης;

  http://makpress.blogspot.gr/2016/08/blog-post_1.html

  Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

  Τελικά είχε δίκιο ο Μαυρωτάς από το Ποτάμι για τη διάταξη σκάνδαλο για την Περιστέρα Μπαζιάνα

  Η κυβέρνηση απέσυρε από το νομοσχέδιο για την έρευνα τη φωτογραφική διάταξη για τον..Γιώργο Σταθάκη, αλλά άφησε εκείνη για την Περιστέρα Μπαζιάνα, καταγγέλλει ο Γιώργος Μαυρωτάς, γράφαμε στις 14 Απριλίου.
  «Αποσύρθηκε η «διάταξη Σταθάκη» στη νέα version του νομοσχεδίου για την Έρευνα, εξακολουθεί όμως το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει στο άρθρο 33 τη φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού. Που αφορά στη μετάταξη δηλαδή μόνιμων εκπαιδευτικών με διδακτορικό ως ΕΔΙΠ σε ΑΕΙ. Φαίνεται καλύφθηκαν τα κενά στα σχολεία…», έγραψε ο βουλευτής του Ποταμιού στον λογαριασμό του στο Twitter
  ………….

  Ένας ακόμη ηγέτης, παραμέρισε τις «αξίες» του, για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία της συμβίας του και να γλιτώσει την κρεβατομουρμούρα.
  ………..
  ______________________

  Η απάντηση Μπαζιάνα στην Αυγή:

  http://www.avgi.gr/article/10842/7411935/mpetty-mpaziana-de-tha-breite-to-onoma-mou-se-kryphes-kai-poneres-diataxeis

  05 Σεπτεμβρίου 2016
  …………………………………….
  Η εφημερίδα «Δημοκρατία» μετά την επιστολή της κυρίας Μπαζιάνα επέρριψε την ευθύνη για το θέμα στον βουλευτή κ. Μαυρωτά, δημοσιεύοντας τη θέση της συζύγου του πρωθυπουργού.

  Ολόκληρη η επιστολή της κυρίας Μπαζιάνα έχει ως εξής:

  Προς την εφημερίδα «Δημοκρατία»

  Αθήνα, 2-9-2016

  Κύριοι,

  Με έκπληξη διάβασα ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Ρύθμιση στα ΑΕΙ για την Περιστέρα!» που δημοσιεύτηκε στις κεντρικές σελίδες, με αναφορά και στην πρώτη σελίδα, του τεύχους της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 2-9-2016.

  Στο άρθρο αυτό αναφέρετε ότι: «με μια ‘νομοτεχνική βελτίωση’… ο Υπουργός Παιδείας πέρασε…. διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως εργαστηριακό προσωπικό -Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)- και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα».

  Η αναφορά αυτή στο όνομά μου είναι παντελώς ψευδής.

  Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, αφού αναφέρεστε στο θέμα αυτό, δεν κατέχω θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ σε κανένα ΑΕΙ της χώρας.

  Από το 2002 υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια πληροφορικής, αρχικά τη Β’-βάθμια και στη συνέχεια την Α΄ -βάθμια εκπαίδευση, στην οποία μετατάχθηκα το 2013 μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων υπό τον φόβο της διαθεσιμότητας. Από το σχολικό έτος 2013 – 2014 υπηρετώ ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΜΠ, με υπηρεσιακή απόσπαση ενός σχολικού έτους κάθε φορά, με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου. Η θέση μου, λοιπόν, στο ΕΜΠ δεν είναι ούτε ΕΕΠ ούτε ΕΔΙΠ.

  Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπηρέτησα ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου επιλέχθηκα με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου κατόπιν ανοικτής προκήρυξης. Επομένως, ούτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατείχα θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ.

  Είναι προφανές ότι η διάταξη στην οποία αναφέρεστε δεν με αφορά. Η αναφορά στο όνομά μου με προσβάλλει ως άνθρωπο, ως γυναίκα, ως πολίτη και ως επιστήμονα.

  Στο δημόσιο και επαγγελματικό βίο μου, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιοδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για αδιαφάνεια. Αυτό δηλαδή που δηλώνει σαφώς το δημοσίευμά σας.

  Είναι τιμή μου να υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση, από οποιαδήποτε βαθμίδα. Καθημερινοί κριτές μου είναι οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι φοιτητές μου.

  Μην ψάχνετε να βρείτε το όνομά μου πίσω από «κρυφές και πονηρές» διατάξεις ή νόμους. Το όνομά μου θα το βρίσκετε σε ανοικτές διαδικασίες και προκηρύξεις, όπου ζητώ να κρίνομαι με βάση το βιογραφικό μου, μαζί με άλλους συνυποψήφιους. Προσωποπαγή θέση για μένα, όσο και να ψάχνετε, δε θα βρείτε. Δεν δέχομαι να με χρησιμοποιούν ως βορά πολιτικής χυδαιότητας.

  Σας ζητώ να επανορθώσετε άμεσα, δημοσιεύοντας και αποκαθιστώντας την αλήθεια για το όνομά μου, στην ίδια έκταση με το αρχικό σας άρθρο και με την ίδια δημοσιότητα, λαμβάνοντας υπόψη την διάχυση των ψευδών σας ισχυρισμών στο διαδίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλάσσομαι για οποιοδήποτε νόμιμη ενέργειά μου.

  Μπέττυ Μπαζιάνα

  Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.