Η κυρία Τσίπρα και «ο κύριος Μέρκελ»….

…σχετικά με τη σύζυγο του πρωθυπουργού και με συναφή ζητήματα

lask9feb15του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ξέρω ότι πολλοί θα πουν το άρθρο πικρόχολο και πρόωρο, ανεπίκαιρο μετά τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, αλλά η πολιτική ηθική με τους άγραφους κανόνες της είναι πάντα το ζητούμενο και η εξουσία πρέπει να υφίσταται τον έλεγχο της πιο σκληρής και λεπτομερειακής δημόσιας κριτικής, ειδικά της προληπτικής, προς αποφυγήν των χειρότερων. Νομίζω πως από τα μικρά κρίνονται τα μεγάλα, πως ο αόρατος μικρόκοσμος του Λουδοβίκου Boltzmann κατευθύνει και ερμηνεύει τη συμπεριφορά του πολιτικού μας μακρόκοσμου. Οι κόλακες των ισχυρών δεν έλλειψαν ποτέ από την Ψωροκώσταινα γι’αυτό οι πολίτες οφείλουν να εξαντλήσουν όλα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, ότι κι αν αντιτάξουν οι πάντα πολλοί και πρόθυμοι Ηρακλείς του στέμματος. Άλλωστε η χώρα αυτή έχει και κάποια άριστη ελληνική παράδοση, αυστηρής κριτικής, σάτιρας και δημόσιας αποτίμησης ακόμη και της πιο μικρής λεπτομέρειας των κακώς κειμένων, δεν είναι μόνο κληρονόμος των ασιατικών κολακειών των βυζαντινών ευνούχων.

Η παρουσία της κας Τσίπρα στην ορκωμοσία του συζύγου της και προέδρου της συγκυβέρνησης της Αριστεράς με το Διάβολο, μου θύμισε αναπόφευκτα την απουσία του συζύγου της κας Μέρκελ από τις ανάλογες υποχρεώσεις της Γερμανίδας πρωθυπουργού. Δεν εννοώ πως η συμπεριφορά των Γερμανών πολιτικών πρέπει να είναι υποχρεωτικά το πρότυπό μας, οι συγκυρίες όμως επιβάλλουν συγκρίσεις και με την ευκαιρία θυμιζω πως ο προηγούμενος Πρόεδρός της Δημοκρατίας τους (μιας Δημοκρατίας με δηλωμένους ομοφυλόφιλους αντικαγκελάριους ή με Βιετναμέζους υπουργούς και με μετανάστες βουλευτές), ο Χριστιανοδημοκράτης Christian Wulff, παραιτήθηκε το 2013 και κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για αποδοχή χαριστικής πληρωμής ενός ασήμαντου ξενοδοχειακού λογαριασμού (φαντάζομαι το ίδιο μεμπτό θα ήταν και για λογαριασμό ιδιωτικού μαιευτήριου) από έναν κινηματογραφικό παραγωγό, ενώ ήταν Πρόεδρος της Κάτω Σαξονίας το 2008. Ο λαμπρός διάδοχός του, ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρώην πάστορας, που είχε και παλιότερα προταθεί από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, μας κάνει να ντρεπόμαστε για τη συμπλεγματική Αριστερά, που προτείνει Αβραμόπουλο (!) ή κάποιο φιλόδοξο καλόγερο (!!) για Προέδρους της κολοβής Δημοκρατίας μας. Να αποτολμήσω λοιπόν αντιπαραβολή του πως η χώρα του Γκαίτε θεραπεύει τις ατυχίες της με τα «οικεία» μας (διακομματικά) «κακά», να συγκρίνω τους αυτοαποσχηματισμένους πάστορές της με τους χρυσοφόρους φοροκλέφτες ρασοφόρους μας που συγκαλύπτει ο πρωθυπουργός στην προγραμματική του ομιλία; Καλύτερα όχι. Ο «κύριος Μέρκελ» λοιπόν ή για την ακρίβεια ο κ.Ιωακείμ Sauer, ένας διακεκριμένος Φυσικοχημικός, πανεπιστημιακός ερευνητής, παρακολούθησε την πρεμιέρα της Καγκελαρίου το 2005 από την τηλεόραση του εργαστηρίου του, έχοντας δηλώσει πως δεν συναρτά τις δικές του εμφανίσεις με τα πολιτικά καθήκοντα της συζύγου του. Δεν κάνει δημόσιες δηλώσεις και σπάνια εμφανίζεται επίσημα στο πλευρό της, μια εφημερίδα μάλιστα έγραψε πως είναι αόρατος σαν χημικό μόριο. Νομίζω πως έχουμε ένα σαφές μήνυμα, η πολιτική δεν είναι θέαμα, ούτε οικογενειακή διασκέδαση, δεν είναι μια παρεϊστικη σύναξη, είναι βάρος και ευθύνη. Το ζευγάρι δεν είναι τόσο συμβατικό όσο θα περίμενε κανείς από την κόρη ενός πάστορα, συζούσε δέκα χρόνια πριν να παντρευθεί το 1998 κάτω από τις πιέσεις της Εκκλησίας και των συντηρητικών μελών του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και εδώ θέλω να ελπίζω πως το δικό μας πρωθυπουργικό ζεύγος θα σταθεί στο ύψος των μέχρι τώρα αξιοπρεπών επιλογών του, παρά την προεκλογική δέσμευση του κ.Τσίπρα σε κάποιους μητροπολίτες (‘ΒΗΜΑτοδότης’, 9.1.2015). Συμπτωματικά και η σύζυγός του κου Τσίπρα έχει εργαστεί ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο, εισπράττοντας δυστυχώς και μια καταδίκη (δίκαιη ή άδικη, δεν είμαι σε θέση να ξέρω) καταβολής προστίμου, για δυσφήμηση του καθηγητή της, από το Εφετείο, παρά την ισχυρή συνηγορία της σημερινής Προέδρου της Βουλής.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι συγγενείς των βουλευτών δεν έχουν θέση στα θεωρεία του Κοινοβουλείου μια τέτοια ημέρα. Η βουλευτική ιδιότητα είναι εθελοντική προσφορά, αυστηρά δημόσια και θεσμική και όχι υπόθεση οικογενειακής χαράς και ανέλιξης, αλλά παραδέχομαι πως το 90% των Νεοελλήνων θα διαφωνούσαν με αυτήν μου την άποψη, που φαίνεται ιαβέρικη αλλά εγώ νομίζω πως αποτελεί ένα πολύ καλό μέτρο για τη στάθμιση της δημόσιας πολιτικής ηθικής. Αναγνωρίζω την μοναδική ιστορικότητα της στιγμής, αλλά δικαιούμαι να σχολιάσω πως δεν θυμάμαι ποτέ τη Μάγδα Φλωράκη ή την Ελευθερία Ηλιού να παρακολουθούν τελετές ορκωμοσίας και νομίζω πως η επιστήμων και σοβαρή σύζυγός ενός ηγέτη της Αριστεράς δικαιούται να καμαρώσει τον άνδρα της από τα θεωρεία παρακολουθώντας μια τυχαία ημέρα μια αγόρευσή του και όχι κάποια πανηγύρια ταυτόχρονα με παρελαύνουσες και επιδεικνυόμενες συζύγους και κόρες ναζιστών βουλευτών ή βλαχαδερών πολιτικάντηδων. Η πρωθυπουργική σύζυγος οφείλει με αυστηρότητα προς τον εαυτό της να δίνει το μέτρο της συμπεριφοράς προς τις συζύγους όλων των πολιτικών, ειδικά σήμερα που η χώρα δοκιμάζεται όχι λόγω της κας Μέρκελ ή του μνημονίου, όχι έστω στο βαθμό που ισχυρίζονται οι εταίροι του κ.Καμμένου, αλλά λόγω της τεράστιας πολιτικής διαφθοράς. Τις επίσημες ημέρες τα θεωρεία ανήκουν στους πολίτες, οι οικογένειες των πολιτικών εκπροσωπούνται ήδη στα έδρανα, δεν τους ανήκει και όλη η Βουλή. Μαζί με τη σύζυγο του πρωθυπουργού βρέθηκαν και τα αδέλφια του, δίπλα στην οικογένεια του Αχιλλέα Καραμανλή και οι κοσμικογράφοι (δημοσιογράφοι;) σημείωσαν τον ασπασμό της κας Τσίπρα με την κα Φωτεινή Καραμανλή, αφού τα παιδιά τους είναι συμμαθητές σε ακριβό νηπιαγωγείο της Πλάκας. Φοβάμαι πως θα έχουμε τη συνέχεια της παράδοσης, που επιβάλλει οι γόνοι των μεγάλων πολιτικών τζακιών, παλιών και νέων να γνωρίζονται και να διασυνδέονται, με πιθανή συνέπεια μερικές φορές, τις αλληλοεξυπηρετήσεις, τους συμψηφισμούς και τις αμβλύνσεις της έντασης της επιβεβλημένης κριτικής και του αναγκαίου δημόσιου ελέγχου. Είναι δικαίωμα των γονιών να εξασφαλίζουν νόμιμα την πιο καλή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, όμως για τους πολιτικούς, ειδικά όσους κυβερνούν, υπάρχει και η προϋπόθεση να αγωνίζονται να την εξασφαλίσουν και στα παιδιά των πιο ταπεινών. Υποθέτω πως η οικογένεια του πρωθυπουργού θα έκανε μεγάλες οικονομικές θυσίες για να ανταποκριθεί στα ακριβά δίδακτρα, στα οποία δεν θα υπήρξαν ελπίζω διαφημιστικοί συμψηφισμοί του είδους του Ιασώ, δεδομένου ότι το 20% του μισθού του δινόταν στο κόμμα και ένα άλλο 20% υποτίθεται πως δινόταν για «κοινωνικό έργο», αν και παρά την κραυγαλέα αυτοδιαφήμιση δεν αποδόθηκε ποτέ η οφειλόμενη λογοδοσία. Ευτυχώς δεν δόθηκε ποτέ από κανέναν σημασία στην υποκριτική πρόταση Γλέζου να πληρώνονται οι βουλευτές με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, γιατί τότε τα τέκνα Τσίπρα θα φοιτούσαν στο δημόσια παιδικό σταθμό Κυψέλης και δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να συγχρωτισθούν με ευκλεείς και ευκατάστατους γόνους Καραμανλήδων.

Σημειώνω πως η κα Τσίπρα προσήλθε αφρούρητη και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και να μην πρόκειται για την κλασσική ημιτελή και ευτελή πρεμιέρα, που έχει παιχτεί με πρωταγωνιστές του παλιού δικομματισμού πολλές φορές στο παρελθόν. Υποθέτω καλόπιστα πως η κα Τσίπρα χρεώθηκε με κάθε τυπικότητα κανονική άδεια από τη δημόσια υπηρεσία στην οποία υπηρετεί, γιατί αλλοίμονο αν η τίμια γυναίκα του Καίσαρα δεν δίνει το καλό παράδειγμα.

Έχουμε ασχοληθεί ξανά με την κα Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση δωροληψίας του συζύγου της στο μαιευτήριο Ιασώ δυο φορές καθώς και με την αθέμιτη και προσβλητική χρησιμοποίηση των αστυνομικών της φρουράς του ως βαστάζων των αποσκευών της, στη διάρκεια των διακοπών τους στο εξοχικό σπίτι φίλου τους επιχειρηματία.

Και για τις δυο υποθέσεις υπήρξαν ατυχείς απόπειρες διάψευσης που χρεώνουν με έλλειμμα θάρρους τον πρωθυπουργό, ο οποίος ως νέος Ανδρέας Παπανδρέου, τη δειλία που έδειξε συστηματικά ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης στο εσωτερικό της χώρας προς τους ισχυρούς παραβάτες των νόμων, την αναπληρώνει με ριψοκίνδυνη φραστική τόλμη (ή και με αγενή «τσαμπουκά») στις θεατρικές εξέδρες της εξωτερικής του πολιτικής, τόλμη που αμβλύνεται μετά με αναδιπλώσεις.

Η κυρία Τσίπρα έχει αποσπαστεί από το δημοτικό σχολείο που εργαζόταν ως καθηγήτρια (δασκάλα) της Πληροφορικής, στο Πολυτεχνείο, κάτι ολότελα ασυνήθιστο, που ίσως να οφείλεται σε κάποια εξαιρετικά της προσόντα, που εγώ αγνοώ, ίσως όμως να το χρωστάει και στη θέση του συζύγου της, αφού δυστυχώς δεν δόθηκαν οι οφειλόμενες εξηγήσεις, γιατί «…η μοναδική εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παίρνει απόσπαση στο Πολυτεχνείο… αντί να μετακομίζει από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους δασκάλους), κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην ξεφύγει από τα σύνορα της Αθήνας..».

Προσωπικά θα συμβούλευα τη σύζυγο του πρωθυπουργού να απέχει από δημόσιες εμφανίσεις και να είναι υπερβολικά προσεκτική στις συμπεριφορές της. Η δόξα του κόσμου είναι πολύ πρόσκαιρη, συχνά είναι και απρόβλεπτα καταστροφική και οι άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στην εξουσία δεν θα μετανιώσουν ποτέ για τη σεμνότητά τους, ειδικά σε καιρούς πολύ δύσκολους. Σήμερα η εμπιστοσύνη των Νεοελλήνων σε πολιτικά πρόσωπα μπαίνει στη δοκιμασία της πιο σκληρής κριτικής, η οποία αναπόφευκτα θα ασκηθεί από την ίδια την αμείλικτη πραγματικότητα. Ελπίζουμε να μη συμβεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι χειρονομίες των «αγανακτισμένων» να αντικαταστήσουν αύριο τα σημερινά χειροκροτήματα. Είναι τέτοια η ποιότητα μιας μερίδας του εκλογικού σώματος, που τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

57 Responses to Η κυρία Τσίπρα και «ο κύριος Μέρκελ»….

 1. Ο/Η Xoντρός-Λιγνός λέει:

  «Τσίπρας- Καμμένος: Μαζί θα σταματήσουμε τη Μέρκελ»

  «Βild»: Εκστρατεία αντι-Μέρκελ από Τσίπρα και Καμμένο

  http://www.protothema.gr/politics/article/446475/vild-ekstrateia-adi-merkel-apo-tsipra-kai-kammeno-/

  Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως το ελληνικό ηγετικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για να φρενάρει τη… σιδηρά κυρία της Γερμανίας
  «Τσίπρας- Καμμένος: Μαζί θα σταματήσουμε τη Μέρκελ», γράφει στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας της η γερμανική εφημερίδα «Bild» απεικονίζοντας χαμογελαστούς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον ηγέτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μουτρωμένη την… αντίπαλό τους, Γερμανίδα καγκελάριο.

 2. Ο/Η Red λέει:

  http://enosy.blogspot.gr/2015/02/blog-post_7.html

  Ο θεός, που τόσο έχει προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει το χέρι του!

  Όταν βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της χώρας με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ν’ αποτιμήσουμε τις δυνατότητες που έχει η νέα κυβέρνηση να ασκήσει ουσιαστική πίεση στους δανειστές. Τα κυβερνητικά και κομματικά όργανα (υπουργικό συμβούλιο, γραμματεία) είναι καθ’ ύλην υπεύθυνα για τη διεξαγωγή των συνομιλιών και, πάντως, είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του καθορίζουν, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, την τακτική της διαπραγμάτευσης.

  Δυστυχώς, από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να αποδοθεί η ευθύνη μιας πιθανής αποτυχίας στο πρόσωπο του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο εγκαλείται ως υπεύθυνος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Ελάχιστοι μέχρι σήμερα είχαν προβληματιστεί για τις δυνατότητες να δώσουμε, με σχετική επιτυχία, μια μεγάλη εθνική, ταξική και πολιτική σύγκρουση με τα όργανα της σκληρά νεοφιλελεύθερης ΕΕ. Ελάχιστοι είχαν μιλήσει για την αναγκαιότητα ενός μαζικού αριστερού κόμματος, ανοιχτού στην κοινωνία, για την ενεργοποίηση των λαϊκών τάξεων ώστε να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα, για τη σημασία ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για άμεσες δράσεις στον χώρο της οικονομίας. Τέλος, ελάχιστοι είχαν ανησυχήσει για τις «εκκαθαρίσεις» προσώπων και θέσεων που δε χωρούσαν στο σχέδιο της ηγετικής ομάδας και όσων τη στήριζαν ή συναινούσαν.

  Διαβάστε περισσότερα »

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Γνώριζε κανείς την εικαστικό του Βαρουφάκη πριν τις εκλογές;
  Σε όλες αυτές τις νατασες ζωές κ.τλ. αφιερώνεται το ποίημα
  Τώρα by Α. Χριστόπουλος:
  Εγώ ζητώ το τώρα και τούτη μόν’ την ώρα
  -όσον ημπορώ-
  τον Βάκχο μου ρουφώντας τον Έρωτα φιλώντας
  πασχίζω να χαρώ!

 4. Ο/Η elisabmichael λέει:

  Πολλά ξέρετε κ. ΡΟ σας ευχαριστούμε που τα μοιράζεστε μαζί μας. Μικρές λεπτομέρειες κοινωνικής συμπεριφοράς που συνθέτουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου.

 5. Ο/Η Ξενέρωτοι Γερμαναράδες λέει:

  Έτσι ακριβώς

  http://www.spiegel.de/international/merkel-s-phantom-of-the-opera-a-fleeting-glimpse-of-germany-s-camera-shy-first-man-a-386384.html

  Merkel’s Phantom of the Opera: A Fleeting Glimpse of Germany’s Camera-Shy First Man

  By David Crossland in Berlin
  November 22, 2005

  You would think that if your wife gets made leader of the country you might go along to see it happen. Not Professor Joachim Sauer, the eminent chemistry professor wedded to Angela Merkel who was formally voted and sworn in as chancellor of Germany in parliament on Tuesday.

  Professor Sauer was unable to come to the Reichstag because he was too busy working at Berlin’s Humboldt University, said one source close to Germany’s first female leader.

 6. Ο/Η Αλμπιρέο λέει:

  εγώ πάντως αν ορκιζόταν ο αγαπημένος μου θα πήγαινα…
  και θα ήθελα να έρθει κι αυτός, αν ορκιζόμουν εγώ!

  Πολύ ανθρώπινη μου φάνηκε η γυναίκα, και πουθενά δεν είδα καμιά διάθεση προβολής.

  ο γερμανός μάλλον δεν πήγε γιατί, ε, δεν είναι κι εύκολο, γυναίκα αυτή, άνδρας αυτός,
  μάλλον θα ζήλευε 😉

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Economist: Μάγος ή κλόουν ο Τσίπρας;

  Σκίτσο του περιοδικού εμφανίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως μάγο να προσπαθεί να εξαφανίσει το τέρας του χρέους

  Βαρουφάκης: Ηταν μια σημαντική στιγμή – Συγκινήθηκα

  «Ήταν μια σημαντική στιγμή. Εγώ προσωπικά συγκινήθηκα» ήταν το μόνο σχόλιο που έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Η εκτέλεση της Ιφιγένειας» !!!!!!!
  Τι άλλο θα ακούσουμε από το στόμα αυτού του πρωθυπουργού;

  • Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

   Στο σχολείο πάντως διδάσκεται η θυσία της Ιφιγένειας δεν φταίει η εκπαιδευτική κοινότητα των καθηγητών Μ.Ε.
   Πως δίνονται τα πτυχία στους συνδικαλιστές φοιτητές των Πολυτεχνείων δεν το γνωρίζω.

 9. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://dexiextrem.blogspot.gr/2008/04/blog-post_12.html

  Σάββατο, 12 Απριλίου 2008

  Τελικά η περιστέρα δεν είναι τόσο αθώα…

  Αντιγράφω μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση από το Syriza Watch για την καταδίκη της συντρόφου του Τσίπρα, για συκοφαντική δυσφήμηση :

  «Όλοι διαβάσαμε την είδηση ότι η Περιστέρα Μπαζιάνα (επί 16 χρόνια σύντροφος του Τσίπρα) κέρδισε τη δικαστική μάχη εναντίον του καθηγητή στον οποίο έκανε διδακτορικό στην Πάτρα, τον οποίο κατηγορούσε για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων (ιδιοποίηση ερευνητικού προγράμματος) και για υπεξαίρεση των αμοιβών της από το πρόγραμμα που είχε αναθέσει ο ΟΤΕ στο Παν/μιο και στο οποίο συμμετείχε η ίδια.

  Μάλιστα προβλήθηκε το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο κλήθηκε να πληρώσει 30.000 ευρώ, στην Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα ως αποζημίωση. Η δε απόφαση χαρακτηρίστηκε από την ΠΟΣΔΕΠ του ΕΜΠ, των γνωστών Πρωτονωτάριου και Παπαγιαννάκη, ως «Ετυμηγορία – σταθμός κατά της εκμετάλλευσης νέων ερευνητών» τον Νοέμβριο του 2005.

  Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε κάνει μάλιστα και ερώτηση στη Βουλή προς την Γιαννάκου ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλης, για να επιβεβαιώσει το γνωστό «αν έχεις μέσο διάβαινε».

  Η Αυγή στις 8.11.2005 σε άρθρο του Στεφανάκου Πίκια, με τίτλο «Υπόθεση Μπέτυ Mπαζιάνα» αφού έλεγε διάφορα για κουμπάρους καθηγητές που αθωώνουν ο ένας τον άλλο στο πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε για την υπόθεση από το Παν/μιο και αφού πανηγύριζε για την απόφαση του δικαστηρίου έλεγε ψευδώς:

  «Το δικαστήριο στην απόφασή του που δεν επιδέχεται έφεση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το προκλητικό πόρισμα της ΕΔΕ, αθώωσε πανηγυρικά την μεταπτυχιακή φοιτήτρια αναγνωρίζοντας έτσι ότι άδικα συκοφαντήθηκε από τον Δ. Λυμπερόπουλο και το Πανεπιστήμιο Πατρών»

  Παρά όμως τα αντιθέτως θρυλούμενα από την Αυγή, ήρθε η ώρα να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, στο εφετείο και ω του θαύματος τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα θέλαμε και τσαλακώθηκε η εικόνα.

  Αντιγράφω από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

  «Έπεσαν στο κενό όλες οι κατηγορίες της κυρίας Μπαζιάνα προς το πρόσωπό µου. Αθωώθηκα στο εφετείο και καταδικάστηκε η ίδια να µου καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ και να µην αναφερθεί ξανά στο όνοµά µου. Επειδή ανήκει στον αριστερό χώρο και διαθέτει πολιτική στήριξη, της δίνεται το δικαίωµα να καθυβρίζει έναν καθηγητή Πανεπιστηµίου;»

  Ο καθηγητής κ. ∆ημήτρης Λυμπερόπουλος μιλάει στο ΘΕΜΑ και δίνει τη δική του απάντηση για τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εναντίον του η σύντροφος του κ. Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως ερευνήτρια που ήταν τότε στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας υπό την επίβλεψή του. Ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρεται στο χρονικό της κόντρας με τη φοιτήτρια, για τον δικαστικό αγώνα που ακολούθησε, την αρχική νίκη της φοιτήτριας στο πρωτοδικείο και τη δικαίωσή του στο Εφετείο Πατρών, το οποίο υποχρέωσε την κυρία Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη.

  Οπως αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος, επί τρία συνεχή χρόνια (1999-2002) η κυρία Μπαζιάνα βρισκόταν υπό την επίβλεψή του, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούνταν από τον ΟΤΕ. Μάλιστα, όπως λέει, μεταξύ τους υπήρχε πολύ καλό κλίμα και όλα έβαιναν καλώς, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. «Η συνεργασία µας ήταν άψογη τα πρώτα τρία χρόνια. Το ίδιο και η συµπεριφορά της. ∆εν είχε δηµιουργήσει το παραµικρό και µάλιστα αποτελούσε βασικό συντελεστή της προσπάθειάς µας.» Το κλίμα ανάμεσα στον καθηγητή και στη φοιτήτρια άλλαξε ξαφνικά όταν το έργο βρισκόταν στο τελικό στάδιό του. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η Μπαζιάνα απαίτησε να το παρουσιάσει ως κύρια υπεύθυνη του ερευνητικού έργου. Εµείς, εκτιµώντας τη δουλειά της, της είπαµε να κάνει ένα κοµµάτι της παρουσίασης και όχι το βασικό, καθώς αυτό προοριζόταν για άλλο µέλος της οµάδας, που διέθετε µεγαλύτερη εµπειρία». Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο καθηγητής: «Η φοιτήτρια εκδήλωσε την αντίθεσή της µε άσχηµο τρόπο, πήρε τον δίσκο του προγράµµατος και σηκώθηκε και έφυγε. Την ψάχναµε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να τη βρούµε. Εν συνεχεία άρχισε να διαδίδει αριστερά και δεξιά ότι εγώ της είχα πάρει τρεις επιταγές που αφορούσαν χρήµατα της αµοιβής της για τη συµµετοχή της στο έργο». Η συνέχεια της κόντρας δόθηκε ενώπιον της ∆ικαιοσύνης, με τον καθηγητή και τη φοιτήτρια να ανταλλάσσουν αγωγές. Αυτές συνεκδικάστηκαν στην Πάτρα στις 15 Μαρτίου του 2004. Το δικαστήριο αρχικά δέχτηκε ότι ο καθηγητής διέπραξε τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, καταδικάζοντας να πληρώσει 30.000 ευρώ στην κυρία Μπαζιάνα ως αποζημίωση. Ο καθηγητής άσκησε έφεση κατά της απόφασης και το Εφετείο Πατρών την έκανε δεκτή.

  «Σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου», αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος, «ο ισχυρισμός της κυρίας Μπαζιάνα ότι δήθεν της υπεξαίρεσα χρήματα παρακρατώντας αμοιβές της κατέπεσε. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ισχυρισμοί της αποδείχτηκαν απολύτως ψευδείς και συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Ψευδής και συκοφαντικός αποδείχθηκε πως ήταν και ο ισχυρισμός της ότι δήθεν ιδιοποιηθήκαμε πνευματική της εργασία. Με δύο δικαστικές αποφάσεις κρίθηκε ότι η κυρία Μπαζιάνα δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί να γραφτεί το όνομά της σε εργασία που δεν γνωρίζει και δεν έχει αυτή εκπονήσει, ούτε μπορεί να απαγορεύει στην επιστημονική ομάδα που είχε εκπονήσει το έργο να το παρουσιάσουν και να το δημοσιεύσουν.»

  Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με την κυρία Μπαζιάνα για να ζητήσει την άποψή της για τα όσα υποστηρίζει ο καθηγητής, όμως η ίδια δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

 10. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  http://lykavitos.gr/archives/171272
  Σφοδρή επίθεση της Αριστερής «Liberation» κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Ρατσιστικό κόμμα οι ΑΝΕΛ

  Πρωτοφανή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κάνει σήμερα η ιστορική εφημερίδα-σύμβολο της γαλλικής Αριστεράς «Liberation» μέσω του δημοσιογράφου της Ζαν Κατρεμέρ, ο οποίος -μεταξύ των άλλων- κατακεραυνώνει το κυβερνών ελληνικό κόμμα και για τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

  Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  «”Υπάρχει μια ηθική υποχρέωση απέναντι στον λαό μας, απέναντι στην Ιστορία, απέναντι σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που πολέμησαν και έδωσαν το αίμα τους εναντίον του ναζισμού.

  Μια ιστορική υποχρέωση” να ζητήσουμε από τη Γερμανία να πληρώσει 162 δισ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις. Βρισκόμαστε στις Βερσαλλίες το 1919; Βρισκόμαστε στο Πότσνταμ το 1945; Καθόλου. Βρισκόμαστε στην Αθήνα το 2015 και η δήλωση έγινε στις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.

  70 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και περίπου 60 χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Ρώμης, 16 χρόνια μετά τη δημιουργία του ευρώ, ένας ηγέτης που γεννήθηκε το 1974, την επαύριο της πτώσης της χούντας, δεν βρίσκει τίποτα καλύτερο για να εξηγήσει τις δυσκολίες της χώρας του από το να δείξει με το δάχτυλο τη Γερμανία ως υπεύθυνη.

  Ο Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, 92 ετών, ο οποίος όταν ήταν 19 ετών είχε κατεβάσει τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη. Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης που πιστεύαμε ότι είχε οριστικά εγκαταληφθεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

  Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή η γερμανοφοβική ρητορική δεν εκπλήσσει στην παρούσα συγκυρία.

  Η Ελλάδα μάς έχει συνηθίσει με πυρετώδη ξεσπάσματα εθνικισμού και ξενοφοβίας τα οποία επιτρέπουν να καταπνίγουν κάθε κριτική εναντίον των ελίτ που διοικούν λανθασμένα τη χώρα.

  Δεν είναι τυχαίο που το αφήγημα της σύγχρονης Ελλάδας είναι το αφήγημα του θύματος: θύμα των Οθωμανών, των ξένων δυνάμεων κατοχής (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία), της Τουρκίας, των ναζί, των Ηνωμένων Πολιτειών (εμφύλιος και μετά χούντα), των αγορών, της Ευρώπης, της Γερμανίας…

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάφωνο άλλων τοπικών κομμάτων. Απαιτώντας από το Βερολίνο πολεμικές αποζημιώσεις, απλώς επαναλαμβάνει όσα έλεγαν τόσα χρόνια τα πιο εθνικιστικά κομμάτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 2010, τα οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν τις τότε κυβερνήσεις να φτάσουν ως το επίσημο αίτημα.

  Αυτό όμως δεν δίστασε να το κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Για να δώσει τον τόνο, ο πρωθυπουργός, αμέσως μόλις ορκίστηκε, πήγε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου 200 αντιστασιακοί κομμουνιστές εκτελέστηκαν από τους ναζί την 1η Μαϊου 1944, προκειμένου να αποδείξει ποιος είναι ο εχθρός…

  Η απαίτηση πολεμικών αποζημιώσεων δεν είναι λοιπόν έκπληξη, εκτός για εκείνους που ήλπιζαν ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε μια πολιτισμική αλλαγή. Ο Τσίπρας, δείχνοντας ποιος είναι ο εξωτερικός εχθρός και η αιτία των ελληνικών προβλημάτων, πέτυχε αυτό που ήθελε: 70% των Ελλήνων τον στηρίζουν στη σκληρή διαπραγμάτευση που κάνει με τους Ευρωπαίους, περήφανος για την «ανάκτηση της εθνικής περηφάνειας»…

  «Εθνικιστικό ξέσπασμα»
  Αυτό το εθνικιστικό ξέσπασμα δεν σταματάει εδώ. Ο σύμμαχός του Πάνος Καμμένος, υπουργός Αμυνας και ηγέτης των ΑΝΕΛ -ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Δεξιάς ευρωφοβικό, ξενόφοβο, ομόφοβο- έκανε επίδειξη προκλητικότητας απέναντι στην Τουρκία πετώντας, στις 30 Ιανουαρίου, με τους επικεφαλής του Στρατού, στα νησάκια Ιμια, που βρίσκονται σε απόσταση 7 χλμ. από την ακτή της Τουρκίας, στα Δωδεκάνησα, για να αφήσει ένα στεφάνι στη μνήμη των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν σε ένα δυστύχημα ελικοπτέρου το 1996.

  Ας σημειώσουμε ότι εκείνη την εποχή Ελλάδα και Τουρκία παραλίγο να εμπλακούν σε πόλεμο, όταν η Αγκυρα αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στην ακατοίκητη ξερονησίδα.

  Η Τουρκία δεν ικανοποιήθηκε με αυτή την κίνηση, που θεωρήθηκε επιθετική, την ώρα που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ειρηνικές.

  Επομένως, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα είναι μια «χώρα σε πολιορκία» δείχνει να είναι μια στρατηγική που προέκυψε μετά από ώριμη σκέψη.

  Κατά βάθος, το ελληνικό αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις δεν έχει ιστορικά και πολιτικά κανένα νόημα. Κατ’ αρχάς, γιατί έκανε αυτό το αίτημα 70 χρόνια μετά τα γεγονότα; Είναι περίεργο που τόσες ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες εξελέγησαν δημοκρατικά μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1949 δεν κατέθεσαν ποτέ τέτοιο αίτημα. Επίσης, ακόμη κι αν η Ελλάδα έπαιρνε τις πολεμικές αποζημιώσεις, πώς θα απέφευγε τη χρεοκοπία;

  Αν ξαναγράψουμε την Ιστορία, πρέπει να την ξαναγράψουμε πλήρως. Ομως, η Ιστορία δεν δίνει δίκιο σε αυτή τη χώρα, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα πήρε ευρωπαϊκά κονδύλια που αντιστοιχούν στο 4% του ΑΕΠ της εδώ και 30 χρόνια, τα οποία χρησίμευσαν απλώς να τρέφουν την ντόπια πελατοκρατία.

  Η Αθήνα δεν πρέπει να ξεχνάει επίσης ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι -τα περισσότερα- γερμανικά. Και, κυρίως, να μην ξεχνά ότι η Ευρώπη χτίστηκε πάνω στη συγγνώμη: Ολες οι ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν -ήδη από το 1953- να απαιτήσουν πολεμικές αποζημιώσεις ώστε να μην επαναλάβουν το λάθος της Συμφωνίας των Βερσαλλιών.

  Η Γερμανία σίγουρα είναι υπεύθυνη γιατί έπραξε το μέγιστο έγκλημα, αλλά το πλήρωσε ακριβά και το πληρώνει ακόμη. Ακόμη πληρώνει την επανένωση με την Ανατολική Γερμανία μόνη της.

  «Γελοίο το ελληνικό αίτημα»
  Αλλά, όμως, γιατί οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν στις απαιτήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις μόνο από τη Γερμανία; Γιατί η Ελλάδα δεν ζητάει επανόρθωση από τους Τούρκους, μετά από 4 αιώνες κατοχής; Ας μη μιλήσουμε για τους Βενετούς, τους Γάλλους, τους Ρωμαίους, που όλοι κατείχαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Γιατί αν αυτό συμβεί με τη Γερμανία, τότε ανοίγει η πόρτα για απαιτήσεις στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

  Η Γαλλία, για παράδειγμα, δεν έχει ποτέ πληρώσει αποζημιώσεις στην Αφρική ή στην Ινδοκίνα για την κατοχή, η Σουηδία δεν έχει ποτέ πληρώσει αποζημιώσεις για τον Τριακονταετή Πόλεμο κ.λπ. Φαίνεται έτσι πόσο γελοίο είναι το ελληνικό αίτημα.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οφείλεται ένα συγγνώμη στους Ελληνες. Οπως έχω ήδη εξηγήσει, η Ευρωζώνη έκανε πολύ σοβαρό λάθος που δέχτηκε την Ελλάδα στους κόλπους της χωρίς να την ελέγξει περισσότερο.

  Η Ευρωζώνη πρέπει λοιπόν να παραδεχθεί το λάθος της και να πληρώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το τίμημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει αυτό το πολιτικό επιχείρημα στη διαπραγμάτευση και αυτό είναι διαφορετικό από το να ζητάει πολεμικές αποζημιώσεις.

  Πρέπει όμως να πούμε ότι αυτή η απαίτηση έχει τουλάχιστον ένα όφελος. Μας υπενθυμίζει ότι η ειρήνη δεν είναι εγγυημένη στην Ευρώπη. Αντίθετα, πάντα θα βρίσκουμε έναν ηγέτη που επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση θα είναι έτοιμος να παίξει με τα σπίρτα της Ιστορίας για να ξανανάψει παλιές έχθρες που πιστεύαμε ότι είχαν ξεχαστεί (δείτε τι έγινε στην Ουγγαρία).

  Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς προσφέρει το παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι χωρίς αυτή τη μηχανή συμβιβασμών, που είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα παλιά πάθη εκδίκησης μπορούν ακόμη να μας οδηγήσουν στο χειρότερο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε από τη μικρή Βοσνία…».

  Το σκίτσο με τη Μέρκελ φορτωμένη ευρώ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο τζίτζικα κοσμεί το άρθρο του Ζαν Κατρεμέρ και δημοσιεύεται στη Liberation.

 11. Ο/Η Για να γνωρίζετε λέει:

  Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα

  Ποιος είναι ο άνθρωπος που επέβαλε τον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

  Του Γιώργου Κατσίγιαννη, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

  Στη σκιά της πρόσκαιρης αντιπαράθεσης ανάμεσα στη νέα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και στην ηγεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση του γηπέδου των «κιτρινόμαυρων» στη Νέα Φιλαδέλφεια, κυκλοφόρησαν «πληροφορίες» στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου ότι για τη διευθέτηση του ζητήματος επιστρατεύτηκε ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών από το έμπιστο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα. Αν και από την Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έφεραν τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη να αναλαμβάνει για λογαριασμό του κόμματος την αποστολή της συνεννόησης με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη, εν τούτοις η εσωκομματική συζήτηση που προκλήθηκε γύρω από το όνομά του ήρθε να επαληθεύσει τον κυρίαρχο ρόλο και την ουσιαστική επιρροή που ασκεί σε σειρά πρωτοβουλιών και αποφάσεων του Αλέξη Τσίπρα.

  ΑΛΑΒΑΝΟΣ

  Η εντύπωση που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, ότι ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικό τέκνο του Αλέκου Αλαβάνου, επειδή ο τελευταίος τον «έχρισε» διάδοχό του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ το 2008, είναι εντελώς λανθασμένη, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι ο μόνος που τον βοήθησε στα δύσκολα και τον επέβαλε ως αρχηγό του κόμματος ήταν ο Α. Φλαμπουράρης, τον οποίο συμβουλεύεται και εμπιστεύεται «σαν πατέρα». Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Α. Φλαμπουράρης ήταν αυτός που «έσωσε» τον Α. Τσίπρα από την πρόωρη εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία του κόμματος, μετά τις ευρωεκλογές του 2009, όταν ο Αλέκος Αλαβάνος ήθελε να επιστρέψει εκ νέου στην προεδρία και να μην επιτρέψει στον «διάδοχό» του να τεθεί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του ίδιου έτους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Φλαμπουράρης ήταν αυτός που παραπλάνησε τους «ομολόγους» του από την παλαιά φρουρά, κυρίως τον Α. Αλαβάνο, ότι ο «μικρός», όπως αποκαλούσαν τότε τον Α. Τσίπρα, δεν είχε δυνατότητες να συνεχίσει στην ηγεσία. Ωστόσο, στο τέλος όχι μόνο τον στήριξε, αλλά ήταν και αυτός που μετά τις εθνικές εκλογές τού εισηγήθηκε να έρθει σε ρήξη με τον Α. Αλαβάνο και να μην του δώσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής το 2010, αλλά να προτείνει ως υποψήφιο τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Αλέξη Μητρόπουλο.

  Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που προέρχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανήκει στην κατηγορία των «ευκατάστατων αστών» του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Δεν έχει καμία σχέση με τους «απεριποίητους ταγαροφόρους» του ΣΥΡΙΖΑ ή όσους «φτιάχνονται» με επαναστατικές ιδέες στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων. Τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τον «αποκαλούν» μπον βιβέρ της Αριστεράς, καθώς κάθε φορά που εμφανίζεται στις συνεδριάσεις είναι «καλοντυμένος» και ευγενής με το ασθενές φύλο, δεδομένου ότι δεν φείδεται κομπλιμέντων.

  ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

  Είναι το πρόσωπο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο ήταν εναντίον της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, προβάλλοντας συνθήματα του τύπου «όταν δίπλα σου χορεύουνε τα δισ. είναι βλακεία να είσαι εθελοντής», κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, και μετέπειτα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Μάλιστα, κατόπιν δικών του συνεννοήσεων η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Κουμουνδούρου το 2003 για να ενημερώσει το κόμμα για την πορεία εκτέλεσης των έργων. Ο ίδιος ο Α. Φλαμπουράρης, δε, είχε τότε αναλάβει υπεύθυνος του κόμματος για την «παρακολούθηση των Ολυμπιακών Εργων», γεγονός που τον είχε φέρει σε αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες στο κόμμα «κινήσεις πολιτών», οι οποίες του χρέωναν σκοπιμότητες για τη θέση που είχε πάρει υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας τη στάση του με την επαγγελματική του δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2000 σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» είχε φιλοξενηθεί ανακοίνωση της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ «Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Ολυμπιάδα», η οποία κατήγγειλε «αριστερά διαπλεκόμενα» στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, συνδέοντας την αλλαγή της κοινοβουλευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της διεξαγωγής του έργου με τη «στενή φιλία που είχε ο κ. Φλαμπουράρης με τον διοικητή του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, κ. Ιωαννίδη».

  «Για να μην είμαστε άδικοι, η κυρία Λουλέ (βουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ) απλώς εκφώνησε όσα είχε συντάξει ο υπεύθυνος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τα Ολυμπιακά Εργα, ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, στενός φίλος του κ. Ιωαννίδη, διοικητή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

  Η βίλα της Αίγινας και τα «υιοθετημένα εγγόνια»

  Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αν δεν πίστευε ότι μπορούσε να «καθιερώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα, θα είχε ακολουθήσει στη Δημοκρατική Αριστερά τον «κολλητό» του, Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος διαθέτει εξοχική κατοικία στο ίδιο νησί του Αργοσαρωνικού με εκείνον, την Αίγινα, όπου εδώ και περίπου μία τριακονταετία περνούν τις θερινές τους διακοπές. Ο Α. Φλαμπουράρης απέκτησε την πολυτελή του κατοικία στα ορεινά του νησιού, όταν ως πολιτικός μηχανικός είχε εκπονήσει τα σχέδια για την κατασκευή οικοδομών στην περιοχή. Η οικία του στην Αίγινα, που διαθέτει και πισίνα, είναι το δεύτερο σπίτι για τον Α. Τσίπρα και την οικογένειά του. Εκεί γιορτάζουν κάθε χρόνο τα γενέθλιά τους τα παιδιά του Α. Τσίπρα, Φοίβος-Παύλος και Ορφέας-Ερνέστο. Για όσους έχουν αξιόπιστη ενημέρωση για τις σχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Α. Φλαμπουράρη, ο τελευταίος αντιμετωπίζει τα παιδιά του Α. Τσίπρα ως «εγγόνια» του, ενώ και εκείνα από τη μεριά τους τον αποκαλούν «παππού». Μάλιστα, όσοι δεν τον συναντούν τα καλοκαίρια στην Αίγινα να «παίζει» με τα παιδιά του Α. Τσίπρα στο «Εν Πλω», τον βλέπουν συχνά-πυκνά να τα έχει «αγκαλιά» κοντά στην οικία του, πιο κάτω από τον Λυκαβηττό, στην καφετέρια «Φίλιον» στο Κολωνάκι.

  Εκεί τα πηγαίνει για να τον συναντήσουν η σύζυγος του Α. Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα. Πολλές φορές σε διπλανό τραπέζι απολαμβάνει το θέαμα κάνοντας θετικά σχόλια ο επίσης θαμώνας στην ίδια καφετέρια, Κώστας Λαλιώτης.

 12. Ο/Η Τόλμη και γοητεία λέει:

  Εξώφυλλο στο Hello
  Τα λαϊκά περιοδικά άρχισαν τους ύμνους και τα φιλικά ψέματα στην υπόθεση με τον καθηγητή.

  Ένα μέρος της αλήθειας:
  [[σε σουίτα του «Ιασώ», με το μεγαλύτερο ποσό να καλύπτεται από το μαιευτήριο, ως δώρο.]]
  ψιλά γράμματα αυτά για τους ξύπνιους στο Ελλάντα, στη Γεερμαναρία όμως ρίχνουν Προέδρους

  http://www.missbloom.gr/celebrities/celebs-now/25489/articles/peristera-mpaziana–i-diakritiki-tis-par/article.aspx

  Περιστέρα Μπαζιάνα: Η διακριτική της παρουσία και όλες οι λεπτομέρειες της ζωής της

  Δικηγόρος της ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημερινή πρόεδρος της Βουλής –στο γάμο της οποίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το νυν πρωθυπουργικό ζεύγος είχε κάνει μια σπάνια δημόσια εμφάνιση– και τον Μάρτιο του 2008 δικαιώθηκε δικαστικά, παρότι είχε όλο τον πανεπιστημιακό κόσμο της Πάτρας εναντίον της.
  (….)

  οι εχθροί τους δεν έχουν πολλά να τους προσάψουν, εκτός από μια εμφάνιση της Περιστέρας στην Επίδαυρο με παπούτσια με ξύλινο τακούνι κι ένα ακόμη δημοσίευμα που αφορούσε τη γέννηση του πρωτότοκου γιου τους, Φοίβου – Παύλου, σε σουίτα του «Ιασώ», με το μεγαλύτερο ποσό να καλύπτεται από το μαιευτήριο, ως δώρο.

  Στον αντίποδα, όταν παρακολούθησε την παράσταση «Το Τραγούδι της Λιλιπούλης», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τους δυο γιους της, δε δίστασε να θηλάσει δημόσια τον μικρότερο, Ορφέα – Ερνέστο. Οι φωτογραφίες από κινητά που έφτασαν σε διάφορα δημοσιογραφικά γραφεία, δε βγήκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

  Στον άλλο ύμνο όμως που ακολουθεί γράφεται η αλήθεια για την αντιδικία με τον καθηγητή

  http://www.madata.gr/epikairotita/social/397451.html
  28 Ιανουαρίου 2015 – 08:29 5149

  Περιστέρα Μπαζιάνα: Η φοιτήτρια που τα έβαλε με τον καθηγητή

  Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες της, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης -κάτι που ποτέ δεν δέχτηκε ο καθηγητής της ο οποίος αθωώθηκε στο Εφετείο.

 13. Ο/Η Zωζώ Σ. λέει:

  Με τη σύζυγό του στη Βουλή ο Βαρουφάκης

  Μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

  Ο υπουργός Οικονομικών έφτασε στη Βουλή για τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να το ενημερώσει αναλυτικά για τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων της στο χθεσινό Eurogoup.

  http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%8d%ce%b6%cf%85%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82/ar-BBhPlRW?ocid=iehp

 14. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

  Ο Τσίπρας διόρισε τον ξάδελφό του στο υπουργείο Εξωτερικών [δείτε το ΦΕΚ]

  Πηγή: Ο Τσίπρας διόρισε τον ξάδελφό του στο υπουργείο Εξωτερικών [δείτε το ΦΕΚ] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/194230/o-tsipras-diorise-ton-xadelfo-toy-sto-ypoyrgeio-exoterikon-deite-fek#ixzz3TQVZJdPP

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/134965/den-psifizo-syriza-alla-entyposiastika-apo-tin-aplotita-tsipra-deite-fotos-toy

  «Δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εντυπωσιάστηκα από την απλότητα Τσίπρα» (δείτε φώτος του πρωθυπουργού από οικογενειακή εξόρμηση την Καθαρά Δευτέρα)

  07 Μαρτίου

  Το φωτορεπορτάζ μας πηγαίνει πίσω στην Καθαρά Δευτέρα, αλλά έχει την αξία του. «Δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εντυπωσιάστηκα από την απλότητα του Τσίπρα». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε αναγνώστρια του defencenet.gr την παρουσία του πρωθυπουργού σε ταβέρνα της Αίγινας άνευ σωματοφυλάκων (τουλάχιστον εμφανώς) κι άλλων παρατρεχάμενων. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο νησί μαζί με τη σύντροφό του Περιστέρα και τα παιδιά τους, προσκεκλημένος του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος διατηρεί κατοικία στην Αίγινα.

  Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ο πρωθυπουργός εμφανίζεται με ναυτικό αμπέχωνο με σηκωμένο το γιακά, λόγω του κρύου, να δοκιμάζει σιμιγδαλένιο χαλβά, ενώ ήπιε και χύμα κρασί. Στη συνέχεια, μάλιστα, πέταξε χαρταετό με το σήμα του Παναθηναϊκού με τα παιδιά του.

 16. Ο/Η Μπριζίτ Καρακαλτάκα λέει:

  Περιστέρα Μπαζιάνα: Με τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι

  Ένα ρομαντικό 24ωρο μαζί με τον σύζυγό της, Αλέξη Τσίπρα πέρασε η Περιστέρα Μπαζιάνα στο Παρίσι.

  Μετά τις εκλογές το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι κάτι… παραπάνω από φορτωμένο και σχεδόν το σπίτι του δεν τον βλέπει καν. Αυτό δεν ήταν κάτι συνηθισμένο πριν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση καθώς πάντα ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρόνο και για την οικογένειά του. Πλέον όμως αυτό άλλαξε και για να μπορέσει η σύζυγός του να περάσει λίγο χρόνο μαζί του ταξίδεψε αεροπορικώς για ένα 24ωρο στην «πόλη του φωτός», χωρίς να την αντιληφθεί κανείς, ενώ στην ίδια πτήση, αλλά όχι και στην διπλανή θέση της κας Μπαζιάνα, ήταν όπως γράφουν τα Παραπολιτικά, και η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κα Δανάη Στράτου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο κυρίες έφυγαν ωστόσο μαζί από το αεροδρόμιο του Παρισιού για το ξενοδοχείο, όπου θα διέμεναν ο πρωθυπουργός και ο κ.Βαρουφάκης.

  Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/inside-stories/G-Politics/story/368860/peristera-mpaziana-me-ton-alexi-tsipra-sto-parisi#ixzz3UsNEyVE8

  • Ο/Η Πιλότος παρελαύνων υπεράνω πλατείας λέει:

   Nα συμμετάσχει το χορευτικό των Σοφάδων Καρδίτσας στην παρέλαση Καμμένου-Δούρου στο Σύνταγμα
   Τικφέσκινο-Ζαγορίσιος-Mορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων
   προσφορά συνδέσμου των εν Παρισίοις Σοφαδιτών

   • Ο/Η μια παριζιάνα απτιςσοφάδες λέει:

    καλέ τι κακοί είστενε.
    Αυτούνου θα πει σοσιαλισμός, να μπουρεί μια εγαζόμενη στου πολυτεχνείου, απουσπασμένη απού του δημοτικό, να πετάγεται μια μέρα να γλέπει στου Παρίσι τουν άντρα της και την άλλη πίσου στου μεροκάματου.
    Σε καλό σας η κακία σας

    Ρένα Βλαχοπούλου : Pelagie De Paris.

 17. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113497366

  ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

  Εφτασε στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ (φωτογραφίες)

  • Ο/Η Επισκέπτης λέει:

   http://www.iefimerida.gr/news/200936/h-italiki-messenger-tsanta-poy-den-apohoristike-i-peristera-mpaziana-sti-mosha-eikones

   ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FURLA

   H ιταλική messenger τσάντα που δεν αποχωρίστηκε η Περιστέρα Μπαζιάνα στη Μόσχα [εικόνες]

   Μία φίνα τσάντα messenger, γνωστή και ως τσάντα «του ταχυδρόμου», από μαύρο δέρμα ταύρου κρατούσε σε κάθε της εμφάνιση στη Μόσχα η Περιστέρα Μπαζιάνα.

   Περισσότερο κομψή από ποτέ, η σύντροφος του πρωθυπουργού δεν αποχωρίστηκε καμία στιγμή, ούτε καν όταν κάθισε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα σε μια από τις επίσημες συναντήσεις του, την τσάντα της. Μοντέλο της γνωστής ιταλικής εταιρείας Furla, που ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1927.

 18. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.gossip-tv.gr/lifestyle/story/380125/mpety-mpaziana-leptomereies-apo-to-parti-gia-ta-pempta-genethlia-toy-prototokoy-gioy-toy-tsipra

  Μπέτυ Μπαζιάνα: Πάρτι για τα πέμπτα γενέθλια του Φοίβου-Παύλου

  Μπέτυ Μπαζιάνα: Πάρτι για τα πέμπτα γενέθλια του Φοίβου-Παύλου  © Παρέχεται από: myself.gr Μπέτυ Μπαζιάνα: Πάρτι για τα πέμπτα γενέθλια του Φοίβου-Παύλου
  Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ωστόσο, που εξασφάλισε το Hello! αποδεικνύουν ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα παραμένει το «κορίτσι της διπλανής πόρτας», μια γυναίκα που δουλεύει και φροντίζει τα παιδιά και το σπίτι της και, φυσικά, όταν βγαίνει για αγορές οδηγεί μόνη της και δε συνοδεύεται από κανέναν.

  Ο φακός του Hello! την εντόπισε σε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών, κάτι λογικό αφού είναι μητέρα δύο αγοριών, 5 και 3 ετών.

  Μάλιστα, πρόσφατα ο πρωτότοκος γιος της, Φοίβος-Παύλος, είχε τα γενέθλιά του, και οι γονείς του διοργάνωσαν ένα υπέροχο πάρτι, το οποίο δεν έγινε στην Αίγινα, όπως το συνήθιζαν, αλλά στην Αθήνα, ώστε ο ΑλέξηςΤσίπρας ν’ αφήσει για λίγο τα καθήκοντά του και να μπορέσει να το χαρείκι εκείνος.

  Το πάρτι έγινε στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης«Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, με την Μπέτυ Μπαζιάνα να έχει επιμεληθεί μόνη της τη διακόσμηση στα χρώματα του γαλάζιου, τα μπαλόνια και τα παιχνίδια για τους φίλους και τους συμμαθητές του birthday boy, από τον παιδικό σταθμό στον οποίο πηγαίνει.

  Περισσότερα στο περιοδικό Hello! που κυκλοφορεί

 19. Ο/Η Mαμάκιας και Mέγαιρα λέει:

  The Times: Αν ο Τσίπρας υποχωρήσει η Μπέτυ θα τον χωρίσει

  Μια διαφορετική διάσταση δίνει στις συνέπειες από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων η βρετανική εφημερίδα The Times υποστηρίζοντας σε άρθρο της ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα τον έχει απειλήσει πως θα τον παρατήσει σε περίπτωση που υποχωρήσει στους δανειστές.

  «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αποκαλύψει ότι η σύντροφός του και μητέρα των παιδιών του τον έχει απειλήσει πως θα τον αφήσει αν κάνει συμφωνία με τους δανειστές που θα απομακρύνει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» γράφει η βρετανική εφημερίδα
  Σημειώνετα, πάντως, ότι οι Times χρησιμοποιούν ως «πηγή» δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaîné.

  «Μου είπε (στμ. ο Τσίπρας) ότι αν υποχωρήσει σε πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας, ρισκάρει όχι μόνο να χάσει το κόμμα του αλλά και τη σύντροφό του, που είναι σφόδρα πολέμια των δανειστών και πολύ πιο αριστερή από αυτόν» φέρεται να είπε στη σατιρική εφημερίδα ο Γάλλος πρόεδρος.

 20. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/215947/i-soti-triantafylloy-exalli-mi-moy-milate-mi-moy-tilefoneite-mi-me-synanastrefeste?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

  Η Σώτη Τριανταφύλλου ………………..

  …..
  • Μιλώντας για τα ταξίδια του κ. Τσίπρα, στη Μόσχα τον συνόδευσε η σύζυγός του. Μια φορά Κνίτης, παντοτινά Κνίτης. Στο τραπέζι της επίσημης δεξίωσης, το πρωθυπουργικό ζεύγος συνέφαγε με στελέχη της ρωσικής μαφίας. Οι Σοπράνος στη Μόσχα.

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μετά τον εφοπλιστή που του «νοίκιασε» το εξοχικό του στο Σούνιο.
  Ποιος είναι ο γενναιόδωρος οικοδεσπότης του αρχιτζαμπατζή πρωθυπουργού;

  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_248.html

  Άρχισε ο Τσίπρας να «καβαλάει» και ιδιωτικές θαλαμηγούς

  Με αυτές, υποθέτουμε, που θα υπερφορολογούσε, και των οποίων οι ιδιοκτήτες θα πλήρωναν το μερίδιο στην κρίση, που δεν πλήρωσαν τα τελευταία πέντε χρόνια;
  ……………………………..

 22. Ο/Η oι podemos τον αποκαθήλωσαν λέει:

  http://www.press-gr.com/2015/08/iglesias-podemos.html

  Ο Iglesias των Podemos κατέβασε την φωτογραφία του με τον Τσίπρα…

 23. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Στο σάιτ του Πρώτου Θέματος γράφει όλες τις εκδοχές θαλαμηγός η σκαφάκι Πολάκι. Ο δήμαρχος Μήλου υποστήριξε πως ήρθε με το ταχύπλοο του Πολάκι.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Από την Κρήτη στη Μήλο o ενοικιαστής της εφοπλιστικής βίλας του Σουνίου, από εκεί στη Σίκινο, μαζί με την οικογένειά του και με τη φρουρά του, διανυκτέρευση στο κατάστρωμα, αφού κανένα ξενοδοχείο δεν τους φιλοξένησε, νομίζω πως ο υπουργός του είναι ο δεύτερος Πυθέας ο Μασσαλιώτης και ο πρωθυπουργός ο δεύτερος Τολστόι, που θέλει να ζήσει σαν φτωχός μουζίκος ή Σύρος μετανάστης.

 24. Ο/Η της συζύγου λέει:

  http://makpress.blogspot.com/2015/09/blog-post_17.html

  Ψιτ ..Νεοδημοκράτη, λίγα λόγια για την απόσπαση της Μπέτυς Μπαζιάνα Τσίπρα (φυσικά ΚΑΙ αυτή πληρώνεται από το δημόσιο)

  Την είδηση την ξέρετε. Η σύζυγος του παπατζή Τσίπρα, που είναι δασκάλα, φυσικά και δεν διδάσκει σε σχολείο (αλλά και δεν απαρνιέται το μισθό του δημοσίου!) και φυσιολογικά….
  πήρε απόσπαση, όπως όλοι οι εκλεκτοί της ελίτ που μας κυβερνά (έλα ρε φίλε με την αριστερά και τη δεξιά, αυτά είναι για ηλίθιους, δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά, υπάρχουν τα τζάκια και ο λαουτζίκος. Και ο Τσίπρας είναι αναντάμ-παπαντάμ «τζάκι», πάμπλουτος, αριστοκράτης.)

  Και φυσικά πήρε απόσπαση σε μια πολύ βολική υπηρεσία, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο δηλαδή, όπου προφανώς δεν κάνει τίποτε, αν πηγαίνει ποτέ.

  Το θέμα όμως είναι, ότι, βλέπω ότι χαίρονται οι Νεοδημοκράτες με την αποκάλυψη !

  Να τους ξαναφέρω στα ίσια τους, λέγοντας ότι ΚΑΙ με ΝΔ στην κυβέρνηση, η Μπαζιάνα θα έπαιρνε την ίδια ακριβώς απόσπαση ! Και του χρόνου, αν Πρωθυπουργός είναι ο Μεϊμαράκης, πάλι θα πάρει την ίδια απόσπαση ! Τα «τζάκια» τα βρίσκουν μεταξύ τους κορόιδαααααααα.

  Διαφωνεί κανείς;

  Φώτης Μακρίδης

  Η ΕΙΔΗΣΗ:

  «Μπορεί η… πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση να ολοκλήρωσε τον κύκλο της και να προετοιμάζεται διασπασμένη για τις επερχόμενες εκλογές, όμως ακόμα και στο παρά ένα απέδειξε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους τους προηγούμενους. Αναφερόμαστε φυσικά στη σύντροφο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα,η οποία, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής δημοτικού…σχολείου, αποσπάται για ακόμη μία χρονιά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  Μόλις μία μέρα πριν από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του, ο τέως –πλέον- αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ελάχιστες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του, φρόντισε να υπογράψει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το επόμενο σχολικό έτος. Και, ως εκ θαύματος, στις δύο λίστες με τους συνολικά 82 καθηγητές περιλαμβάνεται και η κυρία Μπαζιάνα.»

  στις Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015 54 Comments

 25. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/225569/proti-mera-sto-sholeio-i-peristera-pige-ton-tsipra-junior-sti-sholi-hill-stin-plaka#ixzz3lTUDl0Yo

  ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΙΚ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

  Πρώτη μέρα στο σχολείο: Η Περιστέρα πήγε τον Τσίπρα junior στη Σχολή Χιλλ στην Πλάκα [εικόνες]

  • Ο/Η Po λέει:

   το σχολείο αυτό είναι προλεταριακόν
   κε του κώλου, είσθε κακός.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ίσα που πρόλαβε να τoν γράψει στο αντικαπιταλιστικό νηπιαγωγείο η αποσπασμένη (ευτυχώς υπογράφτηκε στο παρά πέντε η απόσπαση), πριχού ο Αλέξης καταργήσει τα βουλευτικά αυτοκίνητα και φορολογήσει τις βουλευτικές αποζημιώσεις (δεν πρόκανε).

  • Ο/Η Τσίπρας Τσε λέει:

   http://kourdistoportocali.com/post/43991/otan-synanththhkan-oi-oikogeneies-tsipra-kokkalh-kai-patera

   Ο ΜΙΚΡΟΣ ΦΟΙΒΟΣ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΙΛΛ ΕΝΩ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

   Oταν συναντήθηκαν οι οικογένειες Τσίπρα, Κόκκαλη και Πατέρα

   Ο μικρός γιος του πρωθυπουργού Φοίβος -Παύλος έκλεισε τα 5 χρόνια και οι ευτυχισμένοι γονείς άφησαν για λίγο τις σκοτούρες της καθημερινότητας και ειδικά ο πρωθυπουργός την βάσανο της διπραγμάτευσης και ετοίμασαν μια ωραία γιορτή για το γιο τους.

   Το πάρτι έγινε την περασμένη Κυριακή 17 Μαΐου και σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που τέτοιου είδους γιορτές δίνονταν στην Αίγινα, φέτος έγινε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον.

   Ο μικρός γιος του Αλέξη-σύμφωνα με το iefimerida και την Σίβυλλα- μοιράστηκε τη γιορτή με τον συμμαθητή του από τον παιδικό σταθμό Διαμαντή Πατέρα γιο του Γιάννη Πατέρα και δεύτερο εξάδελφο του Νίκου Πατέρα ο οποίος έφυγε νέος από τη ζωή.

   Ο μικρός Φοίβος θα φοιτήσει στη Σχολή Χιλλ ενώ ο γιος του Πατέρα στο Κολλέγιο.

   Στο κτήμα «Πύργος Βασιλίσσης», αλλά και στο ευρύτερο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», σε ιδιωτική έκταση περίπου 25 στρεμμάτων, δραστηριοποιείται και η Οργάνωση Γη της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι ο Πέτρος Κόκκαλης στον οποίο ανήκει και ο χώρος που ο μικρός γιος του πρωθυπουργού υποδέχθηκε τους φίλους του.

   • Ο/Η του κώλου λέει:

    «O Συριζα από το ιδρυτικό του συνέδριο έχει ήδη επισημάνει ότι βασικός στόχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι η παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο ολόκληρων τομέων, κλάδων και υπηρεσιών της εκπαίδευσης που ακόμη παρέχονται δημόσια και η συνακόλουθη εμπορευματοποίηση της γνώσης»

   • Ο/Η 23%; Έχουμε και πλερώνουμε λέει:

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η κυρία Τσίπρα ενοχλήθηκε

  http://www.iefimerida.gr/news/226492/apeiloyn-na-dioxoyn-mathitria-apo-ti-sholi-hill-katigoroyn-ton-patera-tis-oti#ixzz3m1p27miK

  ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΞΩΔΙΚΟ

  Απειλούν να διώξουν μαθήτρια από τη Σχολή Χιλλ -Κατηγορούν τον πατέρα της ότι φωτογράφισε την Περιστέρα Μπαζιάνα [εικόνες]

  Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με την Περιστέρα Μπαζιάνα στο προαύλιο της Σχολής Χιλλ την ημέρα του αγιασμού πήρε περίεργες διαστάσεις, αφού η διεύθυνση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου αναζητά -προφανώς έπειτα από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν- να αποδώσει κάπου ευθύνες.

  Σε μια πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά ήθη κίνηση, οι υπεύθυνοι της Σχολής Χιλλ έστειλαν εξώδικο στον γνωστό φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος βρισκόταν εκεί συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του στην πρώτη της μέρα στο σχολείο. Ουσιαστικά, με το εξώδικο η διεύθυνση της σχολής καταλογίζει στον φωτορεπόρτερ τον σάλο που προκλήθηκε από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες της Περιστέρας Μπαζιάνα στο προαύλιο της Σχολής Χιλλ, αλλά και τις αντιδράσεις για την επιλογή του κ. Τσίπρα να φοιτήσουν τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και όχι σε δημόσιο.

  Οπως γράφει το protothema, σύμφωνα με όσα αναφέρει το εξώδικο, η διοίκηση του ιστορικού εκπαιδευτηρίου έβαλε στο στόχαστρό της τον φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, εκβιάζεται να πάρει το παιδί του και να φύγει από το σχολείο, καθώς, μέσω εξωδίκου, κατονομάζεται ως «υπαίτιος» για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι η διεύθυνση της Σχολής Χιλλ επικαλείται στη συνέχεια του εγγράφου αόριστες μαρτυρίες δασκάλων και γονέων για να «χρεώσει» στον φωτορεπόρτερ την ευθύνη για τις επίμαχες φωτογραφίες.

  ……………………

  Τα ερωτήματα που προκύπτουν
  •Ποιος απαίτησε από τους ανθρώπους της Σχολής Χιλλ να παρέμβουν ώστε να «τιμωρηθεί» λίγες ώρες μετά ο φωτορεπόρτερ με την αποστολή της εξώδικης δήλωσης, η οποία βρίθει σκληρών χαρακτηρισμών και αναπόδεικτων ισχυρισμών;
  •Από πότε κρίνεται παράνομη η φωτογράφιση ενός δημόσιου προσώπου, πόσω μάλλον όταν το πρόσωπο αυτό τυγχάνει να είναι η σύντροφος ενός πρωθυπουργού;
  •Μήπως τελικά αυτό που ενόχλησε ήταν το γεγονός ότι μέσω της δημοσιοποίησης των επίμαχων φωτογραφιών μαθεύτηκε ότι τα παιδιά του κ. Τσίπρα φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία;

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Έχασε την ψυχραιμία της η μανδάμ.
   Δεν θέλει η αποσπασμένη στο Πολυτεχνείο τα βέβηλα βλέμματα του λαουτζίκου πάνω στα ιδιωτικά της σχολεία

 27. Ο/Η Περιστέρα δούκισσα της Καρδίτσας λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/319774/i-apantisi-toy-fotoreporter-sto-exodiko-tis-sholis-hill
  17.09.2015 | 19:49

  Η απάντηση του φωτορεπόρτερ στο εξώδικο της Σχολής Χιλλ

  Ο Βασίλης Κουτρουμάνος τονίζει πως οι φωτογραφίες δεν είναι δικές του, ενώ είναι σε θέση να αποδείξει την προέλευσή τους

  Ο γνωστός φωτορεπόρτερ, Βασίλης Κουτρουμάνος, έδωσε την απάντησή του μετά το εξώδικο που του απέστειλε η Σχολή Χιλλ, λόγω των φωτογραφιών της Περιστέρας Μπαζιάνα, συζύγου του Αλέξη Τσίπρα, που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

  Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, καθώς μετά τη λογοκρισία του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου εις βάρος του φωτορεπόρτερ, απειλούν να αποβάλουν της 7χρονη κόρη του, που φοιτά στην Β’ Δημοτικού!

  Ο Βασίλης Κουτρουμάνος τονίζει πως οι φωτογραφίες δεν είναι δικές του, ενώ είναι σε θέση να αποδείξει την προέλευσή τους.

  Παράλληλα επισημαίνει το γεγονός ότι ποτέ δεν μετέδωσε κάποια φωτογραφία που να απεικονίζει πρόσωπο, μαθητή, γονέα ή διδασκάλου, πέρα από αυτό της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού.

  Αναλυτικά η εξώδικος απάντηση του κ. Κουτρουμάνου:

 28. Ο/Η Μαρκησία του Σοφικού Καρδίτσας λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF

  Γιαλαντζί αριστεροί
  ΝΙΚΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

  Δικαίωμα και σε εμάς να κρίνουμε σε ποιον άνθρωπο πρέπει να εμπιστευτούμε την ψήφο μας, ακόμη κι αν όλα όσα κάνει είναι νόμιμα αλλά αρκετά προκλητικά. Αν πληρώνει 16.000 ετησίως, τότε με ένα γρήγορο υπολογισμό σε 12 χρόνια για να φοιτήσουν Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, θα του κοστίσει περίπου 200.000 ευρώ, δηλαδή μία περιουσία. Μπορεί να έχω ενστάσεις, να μου πείτε: ρε φίλε, είσαι φιλελεύθερος και κριτικάρεις κάποιον που στέλνει τα παιδιά του στην ιδιωτική εκπαίδευση; Στο κάτω-κάτω πώς θα ζήσουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και αυτές οι επιχειρήσεις; Απλά κριτικάρω αυτούς που επιμένουν ακόμη να πουλάνε αριστερά και προστασία των φτωχών με επαναστατική ρητορική, αλλά στην πραγματικότητα είναι γιαλαντζί αριστεροί και δήθεν επαναστάτες.

  Να θέλεις να αφυπνίσεις όλη την Ευρώπη από τη λιτότητα, αλλά να σουλατσάρεις με σκάφος επιχειρηματία στα νησιά, να καταγγέλλεις τη διαφθορά και το παλιό αλλά να φιλοξενείσαι στο Σούνιο σε βίλα εφοπλιστή που είναι στη λίστα Λαγκάρντ, και να βαφτίζεις το παιδί σου με το όνομα του Τσε αλλά να το στέλνεις σε ιδιωτικό.

 29. Ο/Η Μπέτυ Νεοπλουτίδου λέει:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113733374

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΑΛΟΣ

  «Η σύζυγος του κ. Τσίπρα είπε να με ανακρίνουν» δηλώνει ο φωτορεπόρτερ του παιδιού στο σχολείο Χιλλ

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με ποιο σκεπτικό, σχεδιασμό, πότε και από ποιόν ή ποιούς φτιάχτηκε η συγκεκριμένη θέση. Είναι η πρώτη φορά που καλύπτεται;
  Ποια προσόντα θεωρούνταν απαραίτητα;
  Η καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμηση καθηγητή, δεν θεωρείται ανασταλτικό στοιχείο, αν όχι κώλυμα;
  Πόσοι άλλοι είχαν θέσει υποψηφιότητα για τη θέση, που δημοσιεύτηκε η προκήρυξη, πόσος χρόνος δίνονταν για υποβολή αιτήσεων.
  Θα είναι διπλοθεσίτρια η κυρία Μπαζιάνα, έστω και με μείωση του δεύτερου μισθού της;
  Είναι θεμιτό σε καιρούς τεράστιας ανεργίας να έχει η σύζυγος του πρωθυπουργού δυο θέσεις στο Δημόσιο, για την ακρίβεια μια σε Δημοτικό σχολείο, απόσπαση στο Πολυτεχνείο Αθήνας και δεύτερη θέση στην Κοζάνη;
  Πως θα προλαβαίνει τα καθήκοντά της με τέτοια απόσταση;

  http://www.iefimerida.gr/news/227701/i-peristera-mpaziana-ginetai-kathigitria-tha-didaskei-sto-panepistimio-dytikis#ixzz3mvboD5Yy

  Η Περιστέρα Μπαζιάνα γίνεται καθηγήτρια – Θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

  24|09|2015

  Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, θα διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

  O πρύτανης του πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, λέγοντας πως «η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα όντως υπέβαλε αίτηση στη διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού. Αξιολογήθηκε η αίτησή της από την αρμόδια επιτροπή και ακολουλήθηκε η τυπική διαγωνιστική διαδικασία…

  Έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει, καθώς πράγματι διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα. Έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά και ενδιαφέρεται να έρθει να κάνει το μάθημα. Χρονικά, το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα η κυρία Μπαζιάνα θα πρέπει να έχει έρθει και να ξεκινήσει τα μαθήματα», ανέφερε ο πρύτανης.

  Η Περιστέρα Μπαζιάνα σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο και παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕ και ξεκινώντας διδακτορική διατριβή.

  • Ο/Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ λέει:

   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43182

   Είναι ηθικός ο διορισμός της Περιστέρας;
   του Γιάννη Τριανταφύλλου

   Η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα θα διδάξει στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μετά από αίτηση που υπέβαλε το καλοκαίρι και έγινε δεκτή. Ο πρύτανης δηλώνει ότι η κυρία Μπαζιάνα διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα, συνεπώς προς τι το όλο θέμα που δημιουργήθηκε σε social mediα, Τύπο, κανάλια. Ο πρύτανης εννοεί ότι όλα έγιναν καλώς και πιθανότατα από αυστηρά τυπικής απόψεως τα πράγματα να είναι όντως έτσι. Όμως η κυρία Μπαζιάνα είναι ταυτόχρονα και σύντροφος πρωθυπουργού. Κι αυτό, θέλουμε δεν θέλουμε, δίνει μια διάσταση στο θέμα αρκετά διαφορετική.

   Πρώτα πρώτα ζούμε στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό πράγμα αλλά, για κάποιους λόγους που όλοι γνωρίζουμε και δεν είναι της παρούσης η ανάλυσή τους, τελικά μάλλον δεν είναι τόσο. Όταν σχεδόν όλο το Δημόσιο έχει διοριστεί με κομματικά κριτήρια μπλε και πράσινων… κόκκων, πιστεύει κανείς στην αξιοκρατική πρόσληψη τής κυρίας πρωθυπουργού; Είναι παγκοίνως γνωστό ότι στους διορισμούς στα ελληνικά Πανεπιστήμια, τα προσόντα συνήθως έχουν μικρότερο ειδικό βάρος από άλλες παραμέτρους. Δυστυχώς…

   O Βουλγαράκης κάποτε μίλησε για το νόμιμο και το ηθικό και τον έκραξαν άπαντες. Κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση; Δεν είπε κανείς ότι είναι παράνομη η επιλογή της κυρίας Μπαζιάνα για τη θέση τής καθηγήτριας. Αλλά, ειλικρινά, υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι το ότι είναι σύντροφος του πρωθυπουργού δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στην επιλογή της; Μα κανέναν; Γνωρίζω, αφελές το ερώτημα. Και εν τέλει ποιος γνωρίζει τα ακριβή προσόντα των υπολοίπων υποψηφίων για την ίδια θέση; Κι αν ήταν περισσότερα από αυτά της κυρίας Μπαζιάνα; Κι αν η κυρία Μπαζιάνα στέρησε τη θέση από μια άλλη επιστήμονα που είναι βέβαιο ότι θα την είχε και μεγαλύτερη ανάγκη; Τότε προσελήφθη καλώς και αξιοκρατικά; Μάλλον όχι…

   Υπάρχουν κι εκείνοι που θα ισχυριστούν ότι επειδή ο σύντροφος της είναι πρωθυπουργός δεν χάνει η ίδια το δικαίωμα να δραστηριοποιείται στον τομέα της. Σαφώς και το έχει, αλλά καλό θα ήταν να μην συμβαίνει αυτό επί των ημερών του συντρόφου της στο Μαξίμου. Γιατί, ας μην αυταπατόμαστε, υπήρχε περίπτωση, ούσα υποψήφια, να απορριφθεί από κάποιον η κυρία Μπαζιάνα; Ή, αν αύριο μεθαύριο, κάνει κάποιο -ανθρώπινο- σφάλμα στην εργασία της, θα υπάρξει κάποιος προϊστάμενός της που θα διανοηθεί να της το επισημάνει; Εάν δε αυτό συνέβαινε επί άλλης κυβερνήσεως, δεν θα χρησιμοποιούσε η κυρία Μπαζιάνα το βολικό επιχείρημα ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης, εξαιτίας της ιδιότητάς της;

   Φυσικά υπάρχει και το παράδειγμα μιας άλλης «πρώτης κυρίας», της Νατάσας Καραμανλή. Που από νηπιαγωγός βρέθηκε κάπως ξαφνικά… γιατρός, με πλήθος άρθρων στις εφημερίδες για την εκπαίδευση που έλαβε, τις εγχειρήσεις που έκανε, κ.λπ. Μεταξύ μας και πάλι, υπάρχει κανείς που θα εμπιστευόταν τη ζωή του σε μια σοβαρή εγχείρηση στη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού; Λέμε στην ίδια, όχι στο πολυπληθές γκρουπ των γιατρών που θα τη… συνέδραμε. Κι εδώ, ρητορικό το ερώτημα, η απάντηση είναι -και πάλι- προφανής.

   Ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι εξελέγη για να φέρει στη χώρα το καινούριο και το διαφορετικό. Και φυσικά στην πολιτική, όπως και σε όλους τους τομείς, ισχύει το leading by example. Δηλαδή, να κυβερνάς μέσω του προσωπικού παραδείγματός σου. Ποιο είναι το παράδειγμα που δίνει ο κ. Τσίπρας ως ηγέτης σε αυτή την περίπτωση; Αν αυτό σημαίνει βόλεμα της συντρόφου και των συγγενών του, τότε δεν μιλάμε για το νέο αλλά για την επιστροφή εκείνου που ο ίδιος αρέσκεται να χαρακτηρίζει παλιό. Απλώς με άλλο χρώμα.

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Είχα εκφράσει στο παραπάνω ποστ την ελπίδα η κα Τσίπρα να συνεχίσει να είναι αφρούρητη, όμως όλα αποδείχθηκαν ένα πρώιμο επικοινωνιακό τρυκ.
  Τώρα έχει σωματοφύλακες.
  Όσο για την σκάλες ανώτερη από τα δικά μας πολιτικά σκουπίδια κα Μέρκελ, ας μιλήσει ο Βαρουφάκης:

  http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/30/varoufakis-merkel-tsipras_n_8432086.html

  Μιλώντας για την Ευρώπη γενικότερα, αναφέρει ότι «ως Ευρωπαίος, είμαι πάρα πολύ περήφανος για την καγκελάριο Μέρκελ όσον αφορά στην στάση της, με αρχές, στο ζήτημα των προσφύγων. Αυτό είναι παράδειγμα του πόσο λάθος είναι οι επικρίσεις στη Γερμανία, που την παρουσιάζουν ως την πηγή προβλημάτων για την Ευρώπη…η στάση της καγκελαρίου Μέρκελ μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων για την Ευρώπη. Όταν κάποιος ο οποίος είναι πεινασμένος, τον έχουν πυροβολήσει, είναι τραυματισμένος, χτυπά την πόρτα σου, έχεις μια ηθική υποχρέωση – και νομίζω ότι η καγκελάριος Μέρκελ το καταλαβαίνει- να ανοίξεις την πόρτα, όποιο και αν είναι το κόστος, και να τον δεχτείς μέσα».

 32. Παράθεμα: Ποιος θα εξηγήσει στην κα Τσίπρα πως έχουμε Δημοκρατία; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 33. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  Μητσοτάκης: Υποκρισία κ. Τσίπρα, στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο

  Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τώρα έχουν προκύψει νέα δεδομένα για τη διαπλοκή όπως ο κ. Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και η οφσόρ της Αυγής

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/326024/mitsotakis-stelnete-ta-paidia-sas-se-idiotiko-sholeio-k-tsipra-upokrisia-/#ixzz4LaLQqZMf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.