Να επιστρέψει ο πρωθυπουργός το δώρο του Ιασώ υπέρ των εργαζομένων

Αν κάποιος δεν πληρώσει όλο το λογαριασμό, θα τον πληρώσουν άλλοι (κινέζικη παροιμία)

                   National Geographic: Βαλκάνιος άρχων προ κερδοφόρου,                       θαυματουργής & φοροαπαλλασσομένης εικόνος.

National Religious Geographic: Βαλκάνιος άρχων προ κερδοφόρου, θαυματουργής & φοροαπαλλασσομένης εικόνος.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η επιχείρηση του μαιευτηρίου Ιασώ περνάει κρίση:

«Παύση πληρωμών στο Ιασώ σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι» (2/4/2015).
Mε την επιχείρηση αυτή έχει συνδεθεί το όνομα του πρωθυπουργού, όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Είχαμε τότε (3/7/2012) γράψει: «Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης; Γιατί συναινεί ο κόσμος της Αριστεράς;»

Η αποδοχή της μικρής οικονομικής παροχής στον κάτοχο ενός σοβαρού θεσμικού αξιώματος της Δημοκρατίας μας, συνέβη δυο φορές, σε απόσταση χρόνου, και ακολούθησαν και άλλες μικροαταξίες.

Αν το κόμμα του, o αριστερός Τύπος και οι πολίτες (το κατεστημένο πολιτικό σύστημα βουτηγμένο σε απείρως χειρότερα σκάνδαλα δεν το μπορούσε), του ασκούσαν τότε τον επιβαλλόμενο ψύχραιμο και ακριβοδίκαιο έλεγχο,  πέρα από το ότι θα αποδεικνύονταν έντιμοι, σοβαροί και συνεπείς, πιθανότατα να τον έκαναν ωριμότερο και ίσως μερικά πράγματα να είχαν αποφευχθεί. Οι αντιδράσεις ήταν ελάχιστες, κυρίως από το χώρο της εξωσυστημικής μερίδας της λαϊκιστικής Δεξιάς, υπήρξαν όμως και ελάχιστες πολύ τεκμηριωμένες και ψύχραιμες τοποθετήσεις όπως η παρακάτω:

«Το δωρεάν πληρώνεται» (protagon.gr, Κατ. Μπακογιάννη, 25.5.2010), στο οποίο αφού η αρθογράφος εξέθετε με συγκεκριμένα ιστορικά παραδείγματα της νεότερης Ελλάδας, πόσο διαδεδομένο ήταν το σπορ της Ελούντας κατέληγε: «Πόσοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι διαμένουν δωρεάν, ή σχεδόν δωρεάν, σε μαιευτήρια, ξενοδοχεία, χρησιμοποιούν αυτοκίνητα ή τα αγοράζουν κοψοχρονιάς, απολαμβάνουν δωρεάν ταξίδια, άρτον και θεάματα, τρώνε σε ακριβά εστιατόρια χωρίς να πληρώνουν τον λογαριασμό εις ολόκληρον, γενικώς σιτίζονται εις το Πρυτανείον; ‘Και αυτοί σταυλίζονται παρ΄ ημίν’, είναι η έκφραση που συνήθιζε να χρησιμοποιεί μεγάλος επιχειρηματίας τόσο για υπουργούς και βουλευτές όσο και για αρχισυντάκτες εφημερίδων».

Παραθέτω ακόμη μια ψύχραιμη τοποθέτηση (zoornalistas.gr, 21.5.2010), για να αποκτήσει ο αναγνώστης αντικειμενική εικόνα: “…με ανακοίνωση «από το γραφείο του προέδρου» του Συνασπισμού καταγγέλονται τα μέσα ενημέρωσης και τα blogs, που μετέδωσαν την είδηση, ότι προσπαθούν να απαξιώσουν το πρόσωπο του προέδρου.
Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επισημαίνουν ότι ‘η οικονομική δυνατότητα (σσ του κ. Τσίπρα) δεν του επιτρέπει να διαθέσει τέτοιο ποσό όσο και να το επιθυμούσε’, κάνουν λόγο για ‘κατασκευασμένη αλήθεια’ την οποία χαρακτηρίζουν σαν ‘μια πράξη βαθύτατα εχθρική όχι μόνο προς αυτόν αλλά και προς την κοινωνία. Διότι επιδιώκουν να την αποπροσανατολίσουν και να εκτρέψουν την οργή της για τη φτώχεια που υφίσταται, προς λάθος κατεύθυνση και λάθος ανθρώπους’. Το γραφείο του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να αποφύγει αυτούς τους μελοδραματισμούς. Και θα μπορούσαν οι συνεργάτες του προέδρου του Συνασπισμού να διευκρινίσουν πόσα πλήρωσε ο κ. Τσίπρας για τη γέννηση του παιδιού του. Έτσι θα διέλυαν τις φήμες και τις ψευδείς πληροφορίες. Θα μπορούσαν ακόμη και να παραδεχθούν τυχόν χορηγία από το Ιασώ…”.

H άρνηση του κ.Τσίπρα, όχι ενός ιδιώτη που απλά μπορεί να ελεγχθεί από την εφορία, αλλά ενός «αριστερού» πολιτικού που θέλει να αλλάξει την Ελλάδα και την Ευρώπη, να δώσει καθαρή εξήγηση, δεν πέρασε απαρατήρητη από όλους: «Σημειώνουμε ότι ο κ.Τσίπρας στην ανακοίνωσή του δε διευκρινίζει ούτε το ποσό που κατέβαλε ούτε εάν του έγινε κάποια έκπτωση από το Ιασώ. Αναφέρει μόνο ότι  » η πληροφορία απέχει πόρω από την πραγματικότητα» (tlife.gr, 20.5.2010, 17:16).Παραπέμπω σε μια ανάλογη υπόθεση που συνέβη στη Γερμανία, για να δούμε πως αντιμετωπίζουν οι «μερκελιστές» παρεμφερείς περιπτώσεις, με διαφορετική φιλοσοφία από την αθάνατη ελληνική λεβεντιά, υπερηφάνεια ή και μαγκιά. Εκεί βεβαίως υπήρχε και μια πολύ χειρότερη παράμετρος, αφού ο πολιτικός συνελήφθη να δείχνει άμεσα την ευγνωμοσύνη του στον ευγενικό μικροδωρητή (αμάρτησε για πολύ λιγότερα όμως, μόνο για 750 ευρώ!):  Γερμανία: Αρχίζει η δίκη του πρώην προέδρου Κρίστιαν Βουλφ

«Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2008 ο Βουλφ ως πρωθυπουργός της Κ. Σαξονίας είχε επισκεφθεί το Μόναχο για το Oktoberfest και είχε δεχτεί να φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο χωρίς να πληρώσει για την διαμονή του. Τα έξοδα ανέρχονταν στα 750 ευρώ περίπου και καλύφθηκαν από τον κινηματογραφικό παραγωγό Ντέιβιντ Γκρένεβολντ. Δυο μήνες μετά ο Βουλφ είχε μεσολαβήσει στη Siemens ζητώντας της να χρηματοδοτήσει την επόμενη ταινία του Γκρένεβολντ. Ο σύμμαχος της Μέρκελ υποχρεώθηκε πέρυσι να παραιτηθεί από την προεδρία της χώρας μετά τις αποκαλύψεις για αδήλωτα δωράκια και μεγάλα προνομιακά στεγαστικά δάνεια που φέρεται να έλαβε χάρη στις πολιτικές του θέσεις. Φέρεται επίσης να προσπάθησε να αποτρέψει την δημοσιοποίηση ενός ρεπορτάζ από την εφημερίδα “Bild” (σ.Λ. συμπτωματικά, ο κ.Τσίπρας έχει ασκήσει θορυβώδη αγωγή και σε αυτήν τη γερμανική λαϊκιστική δεξιά εφημερίδα, της οποίας όμως η τύχη έκτοτε αγνοείται). Ο τέως Πρόεδρος αρνείται γα την ώρα να προχωρήσει σε συμβιβασμό. Αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι επιδιώκει μία ξεκάθαρη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, ώστε να μην εμπλέκεται το όνομά του σε φημολογίες περί διαπλοκής», (gr.euronews.com, 14/11/13).

Για να καταλήξω: Οι δημόσιοι άνδρες, ιδιαίτερα στη σημερινή τραγική συγκυρία που παραμένουν κατ’εξαίρεσιν (γιατί κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;) καλοπληρωμένοι σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών, οφείλουν να μη δέχονται δωράκια. Οφείλουν να σέβονται και να ενθαρρύνουν το δημόσιο έλεγχο, να μην ξεφεύγουν με σοφίσματα και με θορυβώδεις κραυγές, να είναι διαφανείς, να δίνουν εξηγήσεις και αν χρειαστεί να επανορθώνουν, διότι το ήθος τους επηρεάζει το ήθος της «πόλεως», όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει ο παππούς μας ο Ισοκράτης (όταν ο παππούς Μέρκελ έτρωγε βελανίδια, θα έλεγε με τη γνωστή του ευγένεια και ιστορική επίγνωση ο πατριώτης συνέταιρος Καμμένος). Ο κ.Τσίπρας δεν πένεται και οφείλει να καταθέσει το όποιο ποσόν φέρεται ότι επωφελήθηκε (για το οποίο δεν καταδέχτηκε ποτέ ούτε να μας ενημερώσει και για το οποίο κανένας αρμόδιος δεν τον έλεγξε), στο αγωνιστικό ταμείο των υπαλλήλων του Ιασώ, αφού κι αυτός, έστω και σε απειροελάχιστο ή έστω σε συμβολικό μόνο επίπεδο, συνετέλεσε στη δυσκολία της επιχείρησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εκτός κι αν δεχθούμε ότι το αντάλλαγμα της διαφήμισης είναι θεμιτό και της απέδωσε περισσότερα.  Θεωρώ απόλυτα βέβαιο και το εννοώ,  πως το Υπ. Εργασίας, αν κληθεί,  θα αντιμετωπίσει το θέμα με την ίδια αμεροληψία που θα έδειχνε σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση, απλά σημειώνω πως καλό θα ήταν να μην δίνεται ποτέ λαβή  υποψίας, σε κανέναν κακόπιστο.

***

ΥΓ
Ασφαλώς υπάρχουν πολύ σοβαρότερα τρέχοντα θέματα όπως η είδηση:  «Λεφτά υπάρχουν: Απευθείας ανάθεση 500 εκατ. δολαρίων για πολεμικά αεροπλάνα έδωσαν Τσίπρας-Καμμένος. ΤΟ 2009 & ΤΟ 2015 ΕΙΧΕ ΚΡΙΘΕΙ ΑΣΥΜΦΟΡΗ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
….για να ανακατασκευάσει πέντε αεροπλάνα ηλικίας 35 ετών που εξειδικεύονται στον υποβρύχιο πόλεμο. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στην αμερικανική εταιρεία Lockheed προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων. Ο εκσυγχρονισμός θα κρατήσει 7 χρόνια .. όταν θα παραδοθούν τα αεροπλάνα θα είναι ηλικίας 42 ετών!…τον Ιανουάριο του 2015 το υπουργείο Αμυνας υπέβαλε στο υπ. Οικονομικών πρόταση…το Γεν. Λογιστήριο αρνήθηκε να αποδεσμεύσει χρήματα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. ..τότε έντονες ήταν και οι αντιδράσεις του επικεφαλής του Τμ.Αμυν.Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα, ο οποίος είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μην προχωρήσει σε εκταμίευση κονδυλίων για οπλικά συστήματα….».

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

32 Responses to Να επιστρέψει ο πρωθυπουργός το δώρο του Ιασώ υπέρ των εργαζομένων

 1. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Μητρόπουλος: Με τρομοκρατεί δημοσιογράφος της λίστας Νικολούδη. Οδήγησαν συγγενή μου σε απόπειρα αυτοκτονίας

  Τι απαντά ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος σε δημοσίευμα που αναφέρει πως καλείται να πληρώσει ποσό για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999

  Χρήστος Δεμέτης
  Απρίλιος 07 2015 07:46

  Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο αναμεταδόθηκε και από το «Mega» στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων.

  Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ο Αλέξης Μητρόπουλος καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999.

  Ο ίδιος επιμένει πως η υπόθεσή του έχει παραγραφεί. Από την άλλη, τα «Νέα» δημοσίευσαν πως η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.

  Η ανακοίνωση του κ. Μητρόπουλου αναφέρει αναλυτικά:
  http://news247.gr/eidiseis/politiki/mhtropoylos-me-tromokratei-dhmosiografos-ths-listas-nikoloudh-odhghsan-syggenh-moy-se-apopeira-aytoktonias.3400539.html

 2. Ο/Η ΕΛΟΥΝΤΑ BEACH λέει:

  http://www.tlife.gr/Article/FN/0-9-986.html

  20.05.2010 | 17:16

  Η απάντηση του Α.Τσίπρα για την πολυτελή σουίτα του Ιασώ

  (…..)

  Υπενθυμίζουμε ότι το TLIFE -διευκρινίζοντας ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να φέρνει στον κόσμο το παιδί του με όποιο κόστος και σε όποιο περιβάλλον επιθυμεί- είχε παρουσιάσειτο κόστος της συγκεκριμένης σουίτας του Ιασώ στην οποία γέννησε η σύντροφος του προέδρου του ΣΥΝ. Το κόστος αυτό, είναι όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ιδιωτικού μαιευτηρίου για τον κάθε Έλληνα πολίτη, σχεδόν 15.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του γιατρού.

  Κάθε ένας που χρησιμοποιεί αυτή τη σουίτα, πρέπει να καταβάλει αυτό το ποσό. Εκτός εάν το ιδιωτικό μαιευτήριο του κάνει έκπτωση ή δώρο και αυτός το δεχθεί.

  Σημειώνουμε ότι ο κ.Τσίπρας στην ανακοίνωσή του δε διευκρινίζει ούτε το ποσό που κατέβαλε ούτε εάν του έγινε κάποια έκπτωση από το Ιασώ. Αναφέρει μόνο ότι » η πληροφορία απέχει πόρω από την πραγματικότητα».

  Επειδή το TLIFE, δημοσίευσε την πληροφορία για την τιμή της σουίτας και αυτή είναι απόλυτα ακριβής, άλλωστε μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει με ένα απλό τηλεφώνημα στο Ιασώ, προφανώς ο κ. Τσίπρας θα εννοεί όσο αφορά το TLIFE ότι δεν πλήρωσε αυτό το ποσό αλλά κάποιο άλλο. ότι δηλαδή του έγινε κάποια παροχή από το μαιευτήριο για τη σουίτα του.

  Βέβαια αποφεύγει να δημοσιοποιήσει το ποσό που τελικά κατέβαλε.Θυμίζουμε ξανά πάντως ότι όπως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή το που δαπανά κανείς τα χρήματά του αποτελεί απόλυτο προσωπικό δικαίωμα.

  Όμως οι 15.000 είναι ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις ετήσιες αποδοχές ενός εργαζομένου από εκείνους που διαδήλωνε μαζί τους σήμερα ο κ.Τσίπρας.

 3. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΚΛΕΑ

  ΙΣΟΚΡ 2.27–35

  Συμβουλές για μια χρηστή διακυβέρνηση.

  [27] Φίλους κτῶ μὴ πάντας τοὺς βουλομένους, ἀλλὰ
  τοὺς τῆς σῆς φύσεως ἀξίους ὄντας, μηδὲ μεθ’ ὧν ἥδιστα
  συνδιατρίψεις, ἀλλὰ μεθ’ ὧν ἄριστα τὴν πόλιν διοικήσεις.
  ἀκριβεῖς ποιοῦ τὰς δοκιμασίας τῶν συνόντων, εἰδὼς ὅτι
  πάντες οἱ μή σοι πλησιάσαντες ὅμοιόν σε τοῖς χρωμένοις
  εἶναι νομιοῦσιν. τοιούτους ἐφίστη τοῖς πράγμασιν τοῖς μὴ
  διὰ σοῦ γιγνομένοις, ὡς αὐτὸς τὰς αἰτίας ἕξων ὧν ἂν ἐκεῖνοι
  πράξωσιν. [28] πιστοὺς ἡγοῦ μὴ τοὺς ἅπαν ὅ τι ἂν λέγῃς ἢ
  ποιῇς ἐπαινοῦντας, ἀλλὰ τοὺς τοῖς ἁμαρτανομένοις ἐπιτι-
  μῶντας. δίδου παρρησίαν τοῖς εὖ φρονοῦσιν, ἵνα περὶ ὧν
  ἂν ἀμφιγνοῇς, ἔχῃς τοὺς συνδοκιμάσοντας. διόρα καὶ τοὺς
  τέχνῃ κολακεύοντας καὶ τοὺς μετ’ εὐνοίας θεραπεύοντας,
  ἵνα μὴ πλέον οἱ πονηροὶ τῶν χρηστῶν ἔχωσιν. ἄκουε τοὺς
  λόγους τοὺς περὶ ἀλλήλων, καὶ πειρῶ γνωρίζειν ἅμα τούς
  τε λέγοντας, ὁποῖοί τινές εἰσι, καὶ περὶ ὧν ἂν λέγωσιν.
  [29] ταῖς αὐταῖς κόλαζε ζημίαις τοὺς ψευδῶς διαβάλλοντας,
  αἷσπερ τοὺς ἐξαμαρτάνοντας.

  Ἄρχε σαυτοῦ μηδὲν ἧττον ἢ τῶν ἄλλων, καὶ τοῦθ’
  ἡγοῦ βασιλικώτατον, ἂν μηδεμιᾷ δουλεύῃς τῶν ἡδονῶν,
  ἀλλὰ κρατῇς τῶν ἐπιθυμιῶν μᾶλλον ἢ τῶν πολιτῶν. μηδε-
  μίαν συνουσίαν εἰκῇ προσδέχου μηδ’ ἀλογίστως, ἀλλ’ ἐπ’
  ἐκείναις ταῖς διατριβαῖς ἔθιζε σαυτὸν χαίρειν, ἐξ ὧν αὐτός
  τ’ ἐπιδώσεις καὶ τοῖς ἄλλοις βελτίων εἶναι δόξεις. [30] μὴ
  φαίνου φιλοτιμούμενος ἐπὶ τοῖς τοιούτοις ἃ καὶ τοῖς κακοῖς
  διαπράξασθαι δυνατόν ἐστιν, ἀλλ’ ἐπ’ ἀρετῇ μέγα φρονῶν,
  ἧς οὐδὲν μέρος τοῖς πονηροῖς μέτεστιν. νόμιζε τῶν τιμῶν
  ἀληθεστάτας εἶναι μὴ τὰς ἐν τῷ φανερῷ μετὰ δέους γιγνο-
  μένας, ἀλλ’ ὅταν αὐτοὶ παρ’ αὑτοῖς ὄντες μᾶλλόν σου τὴν
  γνώμην ἢ τὴν τύχην θαυμάζωσιν. λάνθανε μέν, ἢν ἐπί τῴ
  σοι συμβῇ τῶν φαύλων χαίρειν, ἐνδείκνυσο δὲ περὶ τὰ
  μέγιστα σπουδάζων.

  [31] Μὴ τοὺς μὲν ἄλλους ἀξίου κοσμίως ζῆν τοὺς δὲ
  βασιλεῖς ἀτάκτως, ἀλλὰ τὴν σαυτοῦ σωφροσύνην παρά-
  δειγμα τοῖς ἄλλοις καθίστη, γιγνώσκων ὅτι τὸ τῆς πόλεως
  ὅλης ἦθος ὁμοιοῦται τοῖς ἄρχουσιν. σημεῖον ἔστω σοι τοῦ
  καλῶς βασιλεύειν, ἂν τοὺς ἀρχομένους ὁρᾷς εὐπορωτέρους
  καὶ σωφρονεστέρους γιγνομένους διὰ τὴν σὴν ἐπιμέλειαν.
  [32] περὶ πλείονος ποιοῦ δόξαν καλὴν ἢ πλοῦτον μέγαν τοῖς
  παισὶν καταλιπεῖν· ὁ μὲν γὰρ θνητός, ἡ δ’ ἀθάνατος, καὶ
  δόξῃ μὲν χρήματα κτητά, δόξα δὲ χρημάτων οὐκ ὠνητή, καὶ
  τὰ μὲν καὶ φαύλοις παραγίγνεται, τὴν δ’ οὐχ οἷόν τε ἀλλ’ ἢ
  τοὺς διενεγκόντας κτήσασθαι. τρύφα μὲν ἐν ταῖς ἐσθῆσι καὶ
  τοῖς περὶ τὸ σῶμα κόσμοις, καρτέρει δ’ ὡς χρὴ τοὺς βασιλεύ-
  οντας ἐν τοῖς ἄλλοις ἐπιτηδεύμασιν, ἵν’ οἱ μὲν ὁρῶντες διὰ
  τὴν ὄψιν ἄξιόν σε τῆς ἀρχῆς εἶναι νομίζωσιν, οἱ δὲ συνόντες
  διὰ τὴν τῆς ψυχῆς ῥώμην τὴν αὐτὴν ἐκείνοις γνώμην ἔχωσιν.

  [33] Ἐπισκόπει τοὺς λόγους ἀεὶ τοὺς σαυτοῦ καὶ τὰς
  πράξεις, ἵν’ ὡς ἐλαχίστοις ἁμαρτήμασιν περιπίπτῃς. κράτι-
  στον μὲν τῆς ἀκμῆς τῶν καιρῶν τυγχάνειν, ἐπειδὴ δὲ δυσ-
  καταμαθήτως ἔχουσιν, ἐλλείπειν αἱροῦ καὶ μὴ πλεονάζειν·
  αἱ γὰρ μετριότητες μᾶλλον ἐν ταῖς ἐνδείαις ἢ ταῖς ὑπερβο-
  λαῖς ἔνεισιν. [34] ἀστεῖος εἶναι πειρῶ καὶ σεμνός· τὸ μὲν
  γὰρ τῇ τυραννίδι πρέπει, τὸ δὲ πρὸς τὰς συνουσίας ἁρμότ-
  τει. χαλεπώτατον δὲ τοῦτο πάντων ἐστὶ τῶν προσταγμά-
  των· εὑρήσεις γὰρ ὡς ἐπὶ τὸ πολὺ τοὺς μὲν σεμνυνομένους
  ψυχροὺς ὄντας, τοὺς δὲ βουλομένους ἀστείους εἶναι ταπει-
  νοὺς φαινομένους. δεῖ δὲ χρῆσθαι μὲν ἀμφοτέραις ταῖς ἰδέαις
  ταύταις, τὴν δὲ συμφορὰν τὴν ἑκατέρᾳ προσοῦσαν διαφεύ-
  γειν. [35] ὅ τι ἂν ἀκριβῶσαι βουληθῇς ὧν ἐπίστασθαι προσή-
  κει τοὺς βασιλεῖς, ἐμπειρίᾳ μέτιθι καὶ φιλοσοφίᾳ· τὸ μὲν γὰρ
  φιλοσοφεῖν τὰς ὁδούς σοι δείξει, τὸ δ’ ἐπ’ αὐτῶν τῶν ἔργων
  γυμνάζεσθαι δύνασθαί σε χρῆσθαι τοῖς πράγμασι ποιήσει.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aυτός ο νέος και «αριστερός» άνθρωπος που κοροϊδεύει τάζοντας πράγματα που δεν έχει για να δώσει, δημαγωγώντας, αυτοαναιρούμενος συνεχώς και παίζοντας εν ου παικτοίς, φέρεται έντιμα, όταν χρησιμοποιεί το θεσμό της εξεταστικής επιτροπής με τόσο προκλητικά για τη νοημοσύνη μας άθλιο, διχαστικό, επιλεκτικό και τυχοδιωκτικό τρόπο, συμπεριφερόμενος σαν το κράτος να είναι αυτός και σαν οι θεσμοί να είναι αμπέλι του πατέρα του;

  http://www.ienimerosi.gr/al-tsipras5-o-karamanlis-odigise-ti-chora-sta-tartara-to-paradechome-ki-ego-video/
  Αλ. Τσίπρας: Ο Καραμανλής οδήγησε τη χώρα στα τάρταρα, το παραδέχομαι κι εγώ!


  Τι έλεγε στη Βουλή το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός: Πληρωμένη απάντηση του Α. Λοβέρδου στην απόφαση για εξαίρεση της περιόδου 2004-2009 από τη διερεύνηση της Εξεταστικής

  06.04.15

  Βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο αναγνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας το 2011, μιλώντας στη Βουλή ως πρόεδρος του «μικρού», τότε, ΣΥΡΙΖΑ.

  Με αφορμή την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξαιρέσει την περίοδο 2004-2009 από το πεδίο διερεύνησης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε «πληρωμένη απάντηση» στον πρωθυπουργό, ανασύροντας βίντεο από παλαιότερη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

  Στην ομιλία εκείνη, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας τόνιζε:

  «Μας είπατε ότι φταίει η Νέα Δημοκρατία, βεβαίως φταίει η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Γιούνκερ είπε “οι κυβερνήσεις μας φταίνε”. Βεβαίως και είχατε τη δικαιολογία πέρσι τέτοιον καιρό, ότι η Νέα Δημοκρατία μας οδήγησε στα τάρταρα και ο Καραμανλής σηκώθηκε κι έφυγε κι εσείς βρεθήκατε με την πλάτη στον τοίχο. Αλήθεια είναι λοιπόν αυτό, το παραδέχομαι κι εγώ».

  Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα ερευνήσει τέσσερις περιόδους: α) από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάιο του 2010 (1ο Μνημόνιο), β) από τον Μάιο του 2010 ως τον Νοέμβριο του 2011 (2ο Μνημόνιο), γ) από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 (PSI) και δ) από τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν.

  Στο στόχαστρο της Επιτροπής για το μνημόνιο τίθενται οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

  Ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ για την εξαίρεση της περιόδου Καραμανλή 2004-2009 από την εξεταστική για τα μνημόνια.

  Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία Τσίπρα του 2011:

 5. Ο/Η απλήρωτος λέει:

  Το Ιασώ είναι γενναιόδωρο σε πλούσιους πολιτικούς και τσιγκούνικο στους εργαζόμενους

  http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/04/blog-post_431.html
  Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

  Πίσω από την γκλαμουρία της γέννας της Μενεγάκη στο ΙΑΣΩ, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της κλινικής
  Χαμός στα πρωϊναδικα και μεσημεριανάδικα της ελληνικής τηλέορασης με την γέννα της Μενεγάκη. Φωτογραφίες, βιντεο με χαρά, χαμόγελα, και μέχρι εκεί όλα καλά…..για τον μέσο πολίτη!

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=2042103

  Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 16

  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  Τρομοκρατική απόλυση στο «ΙΑΣΩ GENERAL»

  Τετράωρη στάση εργασίας από τις 9 π.μ. – 1 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι του «ΙΑΣΩ GENERAL» καταγγέλλοντας τη διοίκηση του νοσοκομείου για την απόλυση της εργαζόμενης Σοφίας Γκόγκου.

  Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων χαρακτηρίζει «τρομοκρατική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία χωρίς να δίνει την ευκαιρία της απολογίας και χωρίς αποδείξεις απέλυσε» την εργαζόμενη. Καταγγέλλει ακόμα συνολικά την αυταρχική στάση της διοίκησης του νοσοκομείου που στοχεύει με την τρομοκρατία να τιθασεύσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και του σωματείου τους. Το σωματείο διαμαρτύρεται ακόμα για την καθημερινή εσωτερική μετακίνηση προσωπικού και την απαράδεκτη στάση της νοσηλευτικής διεύθυνσης απέναντι στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ετσι, ζητά την ανάκληση της απόλυσης, πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που αφορά τα επιδόματα του Μικροβιολογικού και Παθολογοανατομικού.

  Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στις 3 μ.μ της ίδιας μέρας για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

  https://news.makedonias.gr/21367/apolithike-mitera-monogonikis-ikogenias-apo-iaso-general/
  Συντάκτης:
  Κάτια Νταβράνη

  Τις συνθήκες που επικρατούν στους εργαζόμενους του ΙΑΣΩ GENERAL, με άκρως προσβλητικές συμπεριφορές, με κλίμα τρομοκρατίας και… τραμπουκισμού, τους είχαμε επισημάνει.

 6. Ο/Η Bολταίρος λέει:

  http://www.capital.gr/News.asp?id=2273173

  $500 εκατ. για την αναβάθμιση 5 παροπλισμένων αεροπλάνων

  Του Στέφανου Μάνου

  Συγκλονίζει η απόφαση της κυβέρνησης να ξοδέψει 500 εκατ. δολάρια για να αναβαθμίσει 5 παροπλισμένα από το 2009 αεροπλάνα.

  Από το 2009 μέχρι σήμερα ζήσαμε χωρίς τα συγκεκριμένα αεροπλάνα. Το ΚΥΣΕΑ (Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς, Πανούσης, Δρίτσας, Κωσταράκος) επέλεξε να ξοδέψει 500 εκατ. τη στιγμή που αναζητούνται αγωνιωδώς λεφτά για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Με μόνη την εισήγηση του υπουργού Άμυνας!

  Σύμφωνα με non-paper του Μαξίμου «ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών θα γίνει από την Lockheed Martin στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία [ΕΑΒ] και άλλες ελληνικές εταιρείες ως υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στα παλιά αεροσκάφη. Με την ανάθεση της δουλειάς στην ΕΑΒ εξασφαλίζεται εργασία για 7 χρόνια».

  Πότε θα έχουν εκσυγχρονιστεί τα 5 αεροπλάνα; Το 2022, μετά τα 7 χρόνια εξασφαλισμένης εργασίας;

  Ισχυρίζεται το non-paper: Επειδή δεν έχουμε αεροπλάνα, «την νατοϊκή επιτήρηση ανέλαβαν οι Τούρκοι που έχουν νέα αεροσκάφη τα CN -235. Οι Τούρκοι, λοιπόν, άρχισαν να πετούν με “νατοϊκό καπέλο” και πηγαίνοντας προς νοτιοανατολική Μεσόγειο περνούν απ’ όλο το Αιγαίο με τις ευλογίες του NATO.»

  Η «παράξενη κυβέρνησή» μας δεν θεώρησε υποχρέωση της να εξηγήσει πόσο θα κόστιζε η αγορά 5 καινούργιων αεροσκαφών P-3 ή CN-235 (αυτά που έχει η Τουρκία) και πότε θα ήταν επιχειρησιακά (προ της επταετίας;) Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η αγορά θα ήταν σημαντικά φθηνότερη από τον επιχειρούμενο εκσυγχρονισμό.

  Με αυτά τα δεδομένα η απόφαση του ΚΥΣΕΑ μοιάζει «παλαβή».

  Όταν πριν από 16 χρόνια το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αγοράσει τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214, όρος απαράβατος ήταν ότι μετά το πρώτο υποβρύχιο, οι εργασίες για τα υπόλοιπα θα γίνουν στην Ελλάδα από ελληνικό ναυπηγείο έτσι ώστε να δοθεί δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Το κόστος των υποβρυχίων έγινε δυσθεώρητο και αν δεν κάνω λάθος ακόμα περιμένουμε τα υποβρύχια (η απόκτηση των οποίων είχε χαρακτηριστεί επείγουσα!).

 7. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Για να μην λέμε και ό,τι θέλουμε:
  «Yπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ: Από το 2014 η συμφωνία για τα P-3 Orion»
  http://www.koutipandoras.gr/article/137489/ypoyrgeio-amynas-ton-ipa-apo-2014-i-symfonia-gia-ta-p-3-orion

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   «Το ΓΕΝ είχε εισηγηθεί να γίνει επισκευή μέσω FMS και πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια η ίδια συμφωνία προσυπεγράφη και πέρασε ΚΥΣΕΑ με τους ίδιους όρους και την χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2015 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία».

   Από που προκύπτει ότι η νέα κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να υπογράψει;
   Ούτε οι Τσιπροκαμμένοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.
   Η διατύπωση της κυβερνητικής ανακοίνωσης (ΥΠΕΘΑ) το πιθανότερο έγινε έτσι για να δημιουργήσει την εντύπωση πως αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν, μέχρι την τελευταία ημέρα.
   Δεν αναφέρει πουθενά ποινές ή νομική υποχρέωση υπογραφής.
   Μετά την καταληκτική ημερομηνία, θα χανόταν απλώς το τεφαρίκι.

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Την απόσυρση παπουτσιών που φέρουν στο πέλμα τους το σχήμα του Τιμίου Σταυρού ζητά με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χρήση του σχήματος του Τιμίου Σταυρού «συνιστά βεβήλωση, εξύβιση, ασέβεια και προσβολή του Λυτρωτικού Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας».

  Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει επίσης «την δυσφορία, την αντίθεση και τον αποτροπιασμό της για την βέβηλη αυτή ενέργεια, εν όψει μάλιστα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ζητά την απόσυρση του συγκεκριμένου τύπου υποδημάτων από την αγορά».

 9. Ο/Η του Τσίπρα λέει:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113497266

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ITAR TASS

  Αλ. Τσίπρας: Πρότυπά μου Ρήγας Φεραίος, Στέφανος Σαράφης, Αρης Βελουχιώτης, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου!

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Υπάρχουν και χειρότερα!

   Δήλωση-σοκ Καμμένου: «Αν Βερολίνο και Βρυξέλλες συνεχίσουν το bullying, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές»

 10. Ο/Η Centre-left λέει:

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ Centre-left…
   Ο Τατσόπουλος, που μας παραθέτεις το λινκ, λέει πράγματα ιστορικής ουσίας. Ας τα διαβάσουμε:
   «Αλέξη μου, μερικά πρόχειρα μαθήματα Ιστορίας, έτσι στα πεταχτά, γιατί αν είναι να μάθεις Ιστορία από τον μέντορά σου τον Φλαμπουράρη, που έβγαλε τις προάλλες τους Πολωνούς συμμάχους με τους Ναζιστές, πρόκοψες -και, αλίμονο, τώρα πια, θα προκόψουμε κι εμείς μαζί σου. ΄Εγραψες σήμερα ότι κατέθεσες στεφάνι στο Κρεμλίνο «για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί ο Ολοκληρωτισμός». Μάλιστα. ΄Ακου αγόρι μου, μεγάλο παιδί είσαι πια, σαραντάρισες, έγινες πρωθυπουργός, τέτοιες μαλακίες δεν γίνεται να τις πετάς στα ξεκούδουνα, γιατί τις παίρνουν και τα διεθνή πρακτορεία και μας βγάζουν βούκινο σε όλο τον πλανήτη. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα σαλάτα μέσα στο κεφάλι σου. Ο σοβιετικός στρατός πολέμησε το Ναζισμό -και μάλιστα όχι από την αρχή, όχι από το 1939, τουναντίον, το 1939, μήνα Σεπτέμβριο, τα έκανε πλακάκια με τη Βέρμαχτ και μοίρασαν σε δυο φέτες την Πολωνία του Φλαμπουράρη. Πολέμησε το Ναζισμό από το 1941, μήνα Ιούνιο -αυτό, δεν μπορεί, σίγουρα το έχεις ακουστά. Ο σοβιετικός στρατός έχυσε ποταμούς αίματος εναντίον του Ναζισμού. ΄Οχι όμως -πρόσεχε, στο σημείο αυτό, συγκεντρώσου- εναντίον του Ολοκληρωτισμού. Ο σοβιετικός στρατός ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ τον Ολοκληρωτισμό. Υπηρετούσε το σταλινικό καθεστώς, ένα από τα πιο αδυσώπητα ολοκληρωτικά καθεστώτα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Είπαμε. Δεν είσαι κανένας φλούφλης γυμνασιόπαις πλέον να κάνεις κοπάνες από το μάθημα. Είσαι ο πρωθυπουργός. Και μας εκθέτεις, ρε φίλε. Μας εκθέτεις ανεπανόρθωτα. Με την αγάπη μου.»

   • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    Ακούγεται γελοία η διατύπωση του Τσίπρα, αλλά δεν είναι γελοία, είναι επικίνδυνη.
    Είναι πολύ πιο προχωρημένη ψυχροπολεμική προπαγάνδα από τα «κλισέ» του Τατσόπουλου.
    Τουλάχιστον ο Τατσόπουλος λέει κάποιες αλήθειες.
    Η βασική είναι ότι ο Κόκκινος στρατός πολέμησε τον Ναζισμό και όχι τον «ολοκληρωτισμό».
    Η καινούρια «αφήγηση» του ιμπεριαλισμού, όμως, θέλει να σβήσει από την εικόνα την αναφορά στον Ναζισμό και να «τσουβαλιάσει» στον ίδιο όρο, (τον «ολοκληρωτισμό»), τον Ναζισμό, που βύθισε στο αίμα την Ευρώπη και τον Κόκκινο στρατό που τον τσάκισε.
    Στο τέλος δε, ετοιμάζονται να μας πούν, (Ο Ζίζεκ, που είναι και ιδεολογικός μέντορας του Τσίπρα, ήδη το λέει στο Spiegel), ότι το μείζον κακό δεν είναι ο Ναζισμός, αλλά ο Σταλινισμός και συλλήβδην ο κομμουνισμός.
    Αυτήν την καινούρια «αφήγηση», εξυπηρετεί η «ξεκούδουνη» (εκ πρώτης όψεως) διατύπωση του Τσίπρα.
    Όσο για την κλασσική δυτική προπαγάνδα και τα «πράγματα ιστορικής ουσίας» που λέει ο Τατσόπουλος, για το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ, που όλοι το θυμούνται, (ενώ ξεχνάνε την, κατά ένα έτος προηγηθείσα, συμφωνία του Μονάχου) έχουν ειπωθεί πολλά και δεν έχει πολύ νόημα η επανάληψη.
    Αξίζει όμως πιστεύω η παράθεση δύο ιστορικών γεγονότων, που αφορούν την Πολωνία του Πιντούλσκι και προτιμά να τα «ξεχνάει», τόσο η δυτική προπαγάνδα, όσο και ο σύγχρονος Πολωνικός ιμπεριαλισμός.
    1. Όταν οι δυτικοί παραχώρησαν την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ, στα πλαίσια της συμφωνίας του Μονάχου, Η Πολωνία, με συμφωνία με την Ναζιστική Γερμανία, πήρε ένα
    καλό κομμάτι, από την λεία της Τσεχοσλοβακίας.
    2. Οι Εβραίοι της ανατολικής Πολωνίας, που υπέφεραν στο αντισημιτικό καθεστώς του Πιντούλσκι, υποδέχτηκαν σαν ελευθερωτή τον Κόκκινο στρατό και σώθηκαν σχεδόν όλοι από την μοίρα που επιφύλαξε η Ιστορία για τους συμπατριώτες τους στην δυτική Πολωνία.

   • Ο/Η Po λέει:

    Δεν διαφωνώ σε τίποτα απολύτως απ’ όσα λέτε.
    Και δεν ξέρω, δεν έδωσα ποτέ σημασία, στη θεωρία των δύο άκρων, όμως όπως σήμερα γνωρίζουμε, αυτό που επέβαλε ο Στάλιν ήταν δικτατορία, ολοκληρωτισμός.
    Το να ξέρω και να καταγγέλλω τα κακά της Δύσης, δεν συνεπάγεται ότι η άλλη πλευρά ήταν παναγίες.

 11. Ο/Η Centre-left λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%C2%AB%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%C2%BB

  ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ

  Σε μια παλιά συνέντευξή του στην «Καθημερινή» (3/12/2006) με έντονα προσωπικό ύφος, ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος, περιγράφει και σχολιάζει, μεταξύ άλλων, προσωπικότητες του ελλαδικού κομμουνιστικού κινήματος. ………….

  Ήρθε μια στιγμή που μπορούσα να δω πολλά πράγματα από τη συμπεριφορά του Ζαχαριάδη, δεν τα είδα. Και νιώθω μια ευθύνη. Δεν ασκούσα, βέβαια, τότε καμιά απολύτως επιρροή. Ήμουν ένα στελεχάκι της βάσης, που δεν μετείχε στις πολιτικές διεργασίες, που δεν είχε την πληροφόρηση, αλλά δεν είχε και το κουράγιο να δει κατάματα τους ανθρώπους, οι οποίοι στα μάτια του παρουσιάζονταν γιγάντιοι. Και είδα ότι όλοι αυτοί, ας μην τους πω όλους, ήταν περιτρίμματα. Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο -τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άνθρωπος ήταν- θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά, ο οποίος ήταν για την εποχή εκείνη ένας ήρωας για τη νεολαία […] . Άνθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Κι όμως εκείνη την εποχή, σας επαναλαμβάνω, τους έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς σαν γίγαντες».

  ……………………..
  Τα έφερα στο μυαλό μου ξανά, παρακολουθώντας πρόσφατες τηλεοπτικές εικόνες από το υπουργικό συμβούλιο της νέας αριστερής κυβέρνησης, το προεδρείο της νέας Βουλής και την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Τους αδύναμους υπερασπίζονται με στόμφο ο Κατρούγκαλος και ο Στρατούλης, ο Βούτσης και ο Λαφαζάνης, ο Φλαμπουράρης και ο Σκουρλέτης, η Κωνσταντοπούλου και ο Μητρόπουλος. Και τη διόγκωση του δημόσιου χρέους διεκτραγωδεί αυτός που τόσο συνεισέφερε σε αυτή – ο Παυλόπουλος! Αλλά, βέβαια, όταν την «εθνική αξιοπρέπεια» υπερασπίσθηκαν ο Στυλιανίδης και ο Βουλγαράκης, η Βούλτεψη και ο Γιακουμμάτος, ο Λοβέρδος και ο Πρωτόπαπας, γιατί την «κοινωνική σωτηρία» να μην επαγγέλλονται οι απόγονοι του Μπαρτζώτα και του Βλαντά;

  Το ενδιαφέρον σήμερα δεν είναι μόνο ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, ούτε ότι δέχεται τόσες κολακείες, αλλά ότι προσέρχεται στην τελετή εκφωνώντας επαναστατικά συνθήματα!

  • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

   Προσβολή και θράσος, να τσουβαλιάζονται τα στελέχη του αντιφασιστικού αγώνα (με όλες τους τις ανεπάρκειες), με τον θίασο εξαπάτησης του ελληνικού λαού, στο έργο ΠΑΣΟΚ νο 2.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σίγουρα με όλες τους τις αδυναμίες οι αγωνιστές της Αντίστασης αξίζουν το σεβασμό μας, ειδικά όσοι δεν πρόλαβαν να γίνουν βουλευτές κλπ και να αυτοεξευτελιστούν.
    Άλλωστε ήταν άνθρωποι μιας άλλης εποχής, χωρίς δυνατότητες μόρφωσης, άνθρωποι που είχαν υποφέρει και αδικηθεί πολύ.
    Η σύγκριση με τον κάθε Σκουρλέτη ή Στρατούλη, πολλώ μάλλον με Μητρόπουλο κλπ τους αδικεί.

 12. Ο/Η τι'χες Γιάννη... λέει:

  http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b9%cf%8c-%ce%b7-%ce%b1%ce%af%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac%cf%81%ce%b7/ar-AAaUz0N?ocid=iehp

  Σε αστυνομικό κλοιό η Αίγινα για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Φλαμπουράρη

  Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας γιορτάζει την ημέρα του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η οικογένειά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

  Οι άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού έχουν λάβει εντολή να κρατήσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα το πασχαλινό τραπέζι που έχει στηθεί δίπλα στην πισίνα της εξοχικής κατοικίας του κ. Φλαμπουράρη και, βεβαια, τους καλεσμένους του.

  Γι’ αυτο το λόγο έχει στηθεί μπλόκο σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του, με τους αστυνομικούς να ελέγχουν πάνω στη διασταύρωση ποιος «μπαίνει» στη γειτονιά του κ. υπουργού.

  Για να περάσει κανείς, θα πρέπει να είναι είτε κάτοικος είτε προσκεκλημένος, δηλώνοντας πρώτα το όνομα του ατόμου που τον έχει καλέσει, ώστε στη συνέχεια να γίνει η απαραίτητη για τους άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού διασταύρωση στοιχείων.

  Ένα ακόμα μπλόκο έχει στηθεί στην περιοχή Παγώνι, πάνω στο δρόμο που οδηγεί στη βίλα του κ. Βαρουφάκη και σε απόσταση 500 μέτρων από αυτήν του κ. Φλαμπουράρη.

  Την ίδια στιγμή, άνδρες της κρατικής ασφάλειας με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού περιπολούν τη γύρω περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τις εξοχικές κατοικίες των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη και Φλαμπουράρη.

  Είναι το πρώτο Πάσχα του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού και η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος είχε συνηθίσει να περνάει πιο ήσυχα τις άγιες μέρες και όχι υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

 13. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64179611

  το Mont Blanc του Τσίπρα που έγινε… Bic

  «Τρεις ώρες μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel στην Αθήνα ώστε να πείσει το λαό του για την πολιτική του και να πετύχει τη στήριξή του στις περαιτέρω δύσκολες στιγμές. Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνέντευξης υπήρξαν πολλά διαφημιστικά διαλείμματα για να πάρει μία ανάσα, να συγκεντρωθεί, αλλά και να καλύψει η ομάδα του μία… γκάφα», σημειώνει η Bild.

  Και στη συνέχεια εξηγεί ποια είναι αυτή η γκάφα: «Κοιτώντας προσεκτικά, ο Αλέξης Τσίπρας κρατούσε ένα πανάκριβο στυλό, μάρκας Mont Blanc, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί κατά την ορκωμοσία για τις υπογραφές των υπουργών της κυβέρνησης. Και αυτή τη φορά είχε μαζί του αυτό το πανάκριβο στιλό (που η τιμή του κυμαίνεται από 290 έως 7.000 ευρώ), τον οποίο είχε αφήσει στο τραπέζι του στούντιο»

  «Το στιλό έγινε εμφανές στον τηλεοπτικό φακό, όταν έδωσε στον παρουσιαστή μία απάντηση κουνώντας τα χέρια του και κραδαίνοντας το εργαλείο γραφής…», σημειώνει το άρθρο.

  «Το εντυπωσιακό: Στο δεύτερο διαφημιστικό διάλειμμα το πανάκριβο στυλό είχε…εξαφανιστεί. Ο Τσίπρας το είχε αντικαταστήσει με ένα λευκό στιλό, άγνωστης μάρκας. Και συνέχισε τις υπόλοιπες δύο ώρες της συνέντευξης με το αγνώστου ταυτότητος στυλό», προσθέτει η Bild..

  Και καταλήγει: «Είτε το τόνισε κάποιος από τους συμβούλους των δημοσίων σχέσεών του είτε το συνειδητοποίησε μόνος του, ένα είναι σίγουρο: Το Mont Blanc δεν ταιριάζει και πολύ σε έναν αρχηγό ριζοσπαστικού, αριστερού κόμματος»

 14. Ο/Η Left and patriot reader λέει:

  http://aristerospatriotis.blogspot.gr/2012/06/4600.html

  Αριστερός Πατριώτης

  Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη απο μια νέα σύνθεση των κοινωνικών αιτημάτων με μια νέα αντίληψη για ένα συνεκτικό έθνος

  Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

  ΤΑ 4600 € ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΤΟ «ΙΑΣΩ» ΣΤΟΝ «ΑΝΔΡΕΑ» ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ (ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ!…) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΩΡΑΚΙ»;

  Ε, φυσικά, με «δωράκι» 4.600 €, την ίδια χαρά θα ‘χα κι εγώ…

  Τι άλλο είναι αυτό, Αλεξ»αντρέα» μας, από «Δωράκι» τύπου «Μαυράκη» της ΔΕΗ;
  (οι παληότεροι θα θυμούνται την καθοριστική ρήση ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ» του Ανδρέα Παπανδρέου για τον τότε Διοικητή της ΔΕΗ πρασινοφρουρό Μαυράκη που είχε πιαστεί να ‘χει πάρει μίζα «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια (δρχ τότε…)

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64234308

  Στη Μήλο με ιδιωτική θαλαμηγό για Δεκαπενταύγουστο ο Αλέξης Τσίπρας

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εξυπηρετήσεις, δωράκια, προσφορές, βίλες, σκάφη, η ζωή είναι ωραία όταν όλα γύρω σου κατααρρέουν (από την πολιτική σου) κι εσύ καλοπερνάς (επαναστατικά)

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/oi-kalokairines-diakopes-tou-tsipra-me-ton-mr-dhi-kai-to-skafos-tou

  « Αποκαλυπτήρια» των καλοκαιρινών διακοπών του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε πολυτελή βίλα στο Σούνιο , η οποία σύμφωνα με πληροφορίες «παραχωρήθηκε» στην οικογένεια Τσίπρα από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γιώτη ,κάνει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα είχε «μετακομίσει» από τις αρχές του καλοκαιριού στην βίλα στο Σούνιο ενώ την περασμένη εβδομάδα έγινε και ένα πάρτι εξ αφορμής της πανσελήνου με 60 και πλέον καλεσμένους.

  Τις φωτογραφίες από τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα οδηγώντας το σκάφος του επιχειρηματία και παίζοντας ποδοσφαιράκι έφερε στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα» και προέρχονται από το προφίλ στο Facebook του επιχειρηματία της DHI, μιας εταιρείας που ασχολείται με την εμφύτευση μαλλιών.

  Οι φωτογραφίες με τον Αλέξη Τσίπρα να οδηγεί χαμογελαστός και άνετος το σκάφος:

  Ο απελθών πρωθυπουργός παίζει ποδοσφαιράκι στον κήπο της πολυτελούς βίλας:

  • Ο/Η σακάκι 1000 ευρώ λέει:

   http://www.paraskhnio.gr/oi-diakopes-sto-skafos-to-sakaki-ton-1000-e/

   Την ίδια ώρα ο φακός αποκάλυπτε πως το σακάκι που …εγκατέλειψε ο Αλέξης Τσίπρας, πριν ανέβει στην εξέδρα στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, έφερε την υπογραφή Moschino, που μεταφράζεται σε κόστος άνω των 1000 ευρώ, το οποίο φόρεσε στην συγκέντρωση σε μια αμιγώς λαϊκή συνοικία…

   • Ο/Η Left and Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=42934

    Ο Τσίπρας δεν είναι ο πολιτικός που έχει μεγάλη διάθεση να κρατήσει προσχήματα. Το καλοκαίρι ξεκίνησε τις βόλτες με τα κότερα και τώρα, επέλεξε για το παιδί του ένα ακριβό ιδιωτικό. Και μάλιστα, ένα σχολείο όπου η φιλοσοφία του βασίζεται πέρα για πέρα, στην αγγλοσαξωνική παιδεία, αυτή δηλαδή που θεωρείται η βάση της σύγχρονης «αστικής κεφαλαιοκρατίας».

    Θα μου πεις τώρα και τι πειράζει. Εννοείται πως δεν πειράζει και μπράβο του. Από την άλλη όμως, περνάει από το μυαλό πολλών ανθρώπων, σαν γρήγορη εικόνα, η Περιστέρα να του λέει με αγανάκτηση: «Κι επειδή έγινες για ένα φεγγάρι, πρωθυπουργός, θα στείλουμε τα παιδιά σε δημόσιο σχολείο; Θα τα θυσιάσουμε για να βγάλεις εσύ φωτογραφίες για τον «λαό» σου;». Εν τω μεταξύ, δεν θέλει και πολλά ο Αλέξης. Δεν τρελαίνεται κιόλας να κρυφτεί. Λέει, λέει, και, στο τέλος, σφυρίζει αδιάφορος. «Είπα τίποτα εγώ για τα σχολεία;», θα σου πει, «μήπως ασχολήθηκα και ποτέ;». «Με τις καθαρίστριες έφτιαχνα αφίσες, όχι με τους επαναπροσληφθέντες καθηγητές των ΕΠΑΛ.».

 17. Παράθεμα: Ποιος θα εξηγήσει στην κα Τσίπρα πως έχουμε Δημοκρατία; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δωράκια στον εαυτό μας

  http://www.topontiki.gr/article/182369/kataggelia-voyleyti-syriza-pateras-meloys-tis-nomarhiakis-syriza-pire-tin-sitisi

  23.8.2016 / TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Καταγγελία βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Πατέρας μέλους της Νομαρχιακής Σύριζα πήρε την σίτιση μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ασφαλώς και ο Μίκης δεν δικαιούται δια να ομιλεί, άλλωστε ο Τσίπρας δεν είχε κρύψει ότι ήταν απόλυτα διεφθαρμένος, είχε στείλει πολλά μηνύματα, από την εποχή που ο Θεοδωράκης τον υποστήριζε ή έστω δεν του είχε ασκήσει κριτική για τα ήθη του. Eίχε έλθει ως αντιπολίτευση δημόσια σε συναλλαγή με τον αρχιεπίσκοπο, είχε συνεργαστεί με την άκρα Δεξιά, δεν έλεγε λέξη για τη δικαστική και αστυνομική ασυλία της Χ.Α., είχε δηλώσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, διόρισε ως πρωθυπουργός υφυπουργό της τον κ.Παπαγγελόπουλο της καραμανλικής ΕΥΠ και των δικαστικών αρχειοθετήσεων, διόρισε Πρόεδρο τον κ.Παυλόπουλο.

  03.12.2016
  Μίκης Θεοδωράκης: «Σύντροφε Αλέξη, είσαι ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ.»

  «Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

  Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

  Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα».

 20. Ο/Η Σοσιαλίστρια α λα καρτ λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/i-makri-vgazei-holi-gia-ton-theodoraki-epeidi-den

  Η Μακρή βγάζει χολή για τον Θεοδωράκη επειδή δεν πήγε να αφαιρέσει τον όγκο του σε δημόσιο νοσοκομείο

  «Ο νεοφιλελέ ποταμάκιας δεν πηγαίνει στα νοσοκομεία μαζί με το πόπολο»

  Παρά το γεγονός πως το Ποτάμι ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ότι ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης εισήχθη στο Metropolitan και όχι σε δημόσιο νοσοκομείο για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, επειδή κανένα δημόσιο δεν διαθέτει το ρομποτικό μηχάνημα που απαιτείται για τη συγκεκριμένη εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, η Ραχήλ Μακρή φρόντισε να ρίξει τις διαδικτυακές της ύβρεις, γράφοντας

 21. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-astynomia-ehei-apodeixeis-eis-varos-toy-proedroy-tis-vrazilias

  Η αστυνομία έχει αποδείξεις εις βάρος του προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ

  Ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας ετοιμάζει το κατηγορητήριο, το οποίο θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες, ζητώντας επισήμως τη δίωξη του Μισέλ Τέμερ. Όπως ανακοινώθηκε, η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας έχει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι έπαιρνε «δώρα» και ότι προσπάθησε να παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.