Της κοντής κοινωνίας του «Ο κλέψας του κλέψαντος», της φταίνε οι τρίχες

Τα περί «κατοχής» ανήκουν στους αθέλητα ή ηθελημένα αδαείς που ακόμα κι αν ισχύουν, ποια είναι η στάση, η απάντηση των «θεσμών» και των λειτουργών αυτών  

Πόσο παραπλανάται η κοινωνία με το πλαστό δίλημμα «Μνημόνιο ή το Αντιμνημόνιο» και πόσο αυτό αποδεικνύεται επικίνδυνο φαίνεται από την πραγματικότητα που καθημερινώς αναδύεται. Όσοι επιθυμούν την βλέπουν, και εάν πρόκειται για πολιτικούς σχηματισμούς ή κόμματα που έχουν τη δυνατότητα να την αναλύσουν, θα βγάλουν, με ειλικρίνεια, κοιτώντας στα μάτια κόσμο και πραγματικότητα, ορισμένα ρεαλιστικά συμπεράσματα, κατ’ επέκταση -ρεαλιστικές πολιτικές θέσεις. Αυτονόητα για μια κοινωνία τυφλών, γιατί περί τυφλότητας ο λόγος.

Το δίλημμα είναι λάθος, κι όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, τόσο το χειρότερο γι αυτούς. Όσοι το υιοθετήσουν προεκλογικά, θα προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στη πελατεία τους, στο κόσμο και στη χώρα.

Η χώρα είναι γεμάτη με ομοιώματα του Άκη, μικρά, μικρομεσαία, μεσαία, μεγαλομεσαία, μεγάλα και τελικώς γιγάντια. Άκηδες όλων των μεγεθών, ο κλέψας του κλέψαντος οριζοντίως και καθέτως,  σε όλα τα στρώματα και τάξεις της κοινωνίας. Οι μεγάλες σιωπηρές εξαιρέσεις, μεταξύ αυτών, τίμιοι άνθρωποι, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν άμεση ανάγκη επιβίωσης, της δικής τους, της οικογένειάς τους, αναγκάζονται να «προσαρμοστούν», να κερδίσουν, μετά βδελυγμίας –έστω βρόμικα, τη ζωή τους –μη ξέροντας που να στραφούν για το δίκιο τους, σε μια χώρα παράλογα γεμάτη Άκηδες, που συνεχίζει να τους αναπαράγει, παρά την οικονομική κρίση και τα δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας. Ο Άκης εκεί. Φυλάει διάτρητες, ηθικά φτηνές, Θερμοπύλες. Από κοντά, κατά πόδας ακολουθούν τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης» που κατά το δοκούν, αποκαλύπτουν ή αποσιωπούν.

Τα περί «κατοχής» ανήκουν στους αθέλητα ή ηθελημένα αδαείς που ακόμα κι αν ισχύουν, ποια είναι η στάση, η απάντηση των «θεσμών» και των λειτουργών αυτών. Ποιο το ηθικό τους στερέωμα, ή… ανάστημα; Πόση καταστροφή μπορεί να επιφέρει το κάθε είδους «Μνημόνιο και ΔΝΤ» σε μια ήδη, εδώ και μισό αιώνα, ηθικά κατεστραμμένη χώρα. Ποιος μπορεί να καταστρέψει τον κατεστραμμένο. Ποιες δυνάμεις μπορούν να εισβάλουν σε μια χώρα που βρίσκεται ήδη, μέχρι τα μπούνια διαβρωμένη, και ήδη σε κατοχή από λιλιπούτειες, μικρές, μεγάλες ή τεράστιες κυψέλες συμφερόντων γαντζωμένες, τρώγοντας, ζώντας από τη σάρκα του κράτους, εις βάρος της υπόλοιπης (και μη αθώας) κοινωνίας. Σκεφτείτε το.

Σκεφτείτε για λίγο. Που κατέληξαν οι κοινοτικές επιδοτήσεις από το 1981… δηλαδή, λαμβάνουμε επιδοτήσεις τριάνταδύο (32) ολόκληρα χρόνια!

Ω! τι έκπληξη:

  • «Σε περισσότερα από 500 άτομα επεκτείνεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΙΚΑ, για τη μεγάλη απάτη, εκατομμυρίων ευρώ, που αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα του ιδρύματος στην Καλλιθέα…
  • Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων, πρόκειται για ένα πραγματικό όργιο κλοπής σε βάρος του ΙΚΑ, με κέρδη «μαμούθ» για τα μέλη του κυκλώματος.
  • Όπως δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, μέχρι στιγμής προκύπτει ότι από τις 244 περιπτώσεις, τα επιδόματα «μαϊμού» που εισέπρατταν οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες τους, ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ, αλλά εξετάζονται και άλλες 260 περιπτώσεις που ενδέχεται να τριπλασιάσουν αυτό το ποσό και να το ανεβάσουν στα 18-20 εκατομμύρια ευρώ από το 2003 που άρχισε η δράση του κυκλώματος.

Ω! τι έκπληξη:

  • Tα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔOE στο πρώτο δίμηνο του έτους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39 φορολογούμενων είναι εντυπωσιακά. Tο «μαύρο χρήμα» που βρέθηκε υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ και ήδη οι «ύποπτοι» καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεών τους.
  • Xαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ιερέα ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό με καταθέσεις ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχε δηλώσει ο ίδιος με τη σύζυγό του στην εφορία. O ιερέας συνοδευόμενος μάλιστα από την πρεσβυτέρα (προκλητικής εμφανίσεως) για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την Aρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέχθηκε αμέσως να συμβιβαστεί. Έτσι πλήρωσε στην εφορία μετρητοίς το ποσό των 531. 000 ευρώ για τα αδήλωτα εισοδήματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό.
  • Aπό τις πιο εντυπωσιακές υποθέσεις που έφερε στην επιφάνεια η έρευνα το ΣΔOE, είναι ο αγρότης με την κόκκινη Φεράρι και την Πόρσε από περιοχή της Θάσου. Tην τελευταία δεκαετία είχε δηλώσει εισοδήματα 106. 000 ευρώ. Ωστόσο διατηρούσε 6 τραπεζικούς λογαριασμούς με 10,6 εκατ. ευρώ. O έλεγχος που διέταξε αμέσως ο επικεφαλής της διεύθυνσης σχεδιασμού και προγραμματισμού ελέγχων ΣΔOE N. Λέκκας αποκάλυψε ότι ο αγρότης όχι μόνο κέρδιζε πολλά περισσότερα από όσα δήλωνε στο κράτος, αλλά ασκούσε και ένα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα: Tην τοκογλυφία! O λογαριασμός του αγρότη αμέσως δεσμεύτηκε και όπως λέει ο κ. Λέκκας το ελληνικό κράτος είναι κοντά στο να εισπράξει 10 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο άνθρωπο μέσω του λογαριασμού του.

Ω! τι έκπληξη:

  • Πανεπιστημιακός γιατρός από την Aθήνα ο οποίος την τετραετία 2006-2009 είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους 1. 091. 544 ευρώ, αλλά στο λογαριασμό του το ΣΔOE βρήκε 2. 868. 763 ευρώ και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει καταθέσεις ύψους 1. 777. 219 ευρώ.
  • Γνωστός σχεδιαστής μόδας ο οποίος την περίοδο 2006-2011 «έκρυψε» έσοδα από πωλήσεις χωρίς να έχει κόψει 1. 559 αποδείξεις συνολικού ύψους 2. 489. 231 ευρώ. Tο ΣΔOE δέσμευσε τον τραπεζικό λογαριασμό του σχεδιαστή και του επέβαλε πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που δεν συμβιβαστεί, το Δημόσιο θα προχωρήσει στην κατάσχεση των χρημάτων που βρίσκονται στο λογαριασμό του.
  • Eταιρεία εμπορίας φαρμάκων που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. O τραπεζικός λογαριασμός της εταιρείας «κάρφωσε» αδήλωτες συναλλαγές ύψους 29,122 εκατ. ευρώ στη διετία 2008 – 2009. Tο ΣΔOE ήταν αμείλικτο απέναντι στην εταιρεία. Όχι μόνο δέσμευσε το λογαριασμό της αλλά της επέβαλε και πρόστιμο-μαμούθ ύψους 58,24 εκατ. ευρώ.

Ω! τι έκπληξη:

  • Eταιρεία με φαρμακευτικά και ιατρικά προϊόντα εντοπίστηκε για το έτος 2008 να μην έχει εκδώσει 51 φορολογικά στοιχεία αξίας 16,64 εκατ. ευρώ. Tα χρήματα βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας και δεσμεύτηκαν.
  • Eταιρεία που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες χρυσού, το νέο επιχειρηματικό είδος που ανθεί το τελευταίο διάστημα με τα ανταλλακτήρια χρυσού να ξεφυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια». H συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς να έχει κόψει ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού «απέκρυψε» από την εφορία έσοδα ύψους 4,55 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της. Oι φορο-ελεγκτές της επέβαλαν πρόστιμο ισόποσο με τις τραπεζικές καταθέσεις και στην περίπτωση που δεν συμβιβαστεί, θα προχωρήσει στην κατάσχεση των χρημάτων.
  • Kέντρο διασκέδασης στην Aθήνα μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του εντοπίστηκε να μην έχει δηλώσει στην εφορία έσοδα συνολικού ύψους 2,124 εκατ. ευρώ την περίοδο 2006-2008, καθώς δεν είχε εκδώσει 1. 641 φορολογικά στοιχεία.

Αλήθεια, υπάρχει κλάδος ή «θεσμός» που δεν είναι βουτηγμένος στο μέλι; (άλλοι το λένε Σκατά) και δεν το έχουμε αντιληφθεί; Πόσες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες έχουν κατέβει σε διαμαρτυρία για καταγγελία πρωτίστως των «δικών» τους αμαρτημάτων. Ποιο κόμμα ή παράταξη κατήγγειλε, αγγίζοντας την ουσία των πραγμάτων.

Κανένα κόμμα πέραν των δύο βρόμικων δεξιών κομμάτων που διαχειρίζονται την εξουσία εδώ και μισό αιώνα δεν «είχε αντιληφθεί» για:

  • τους «700 τυφλούς» της Ζακύνθου;
  • την Κάλυμνο που εμφανίζεται να έχει χτυπηθεί από «επιδημία» αναπήρων, αφού στο δίμηνο Ιούλιου – Αύγουστου του 2011 καταγράφονται 595 περιπτώσεις δικαιούχων με βαριά αναπηρία. Δηλαδή, με βάση τα στοιχεία, ο Δήμος Καλύμνου έχει το 31% των αναπήρων όλης της Δωδεκανήσου, ενώ ο πληθυσμός του νησιού είναι μόλις το 8% του νομού!

Κανένα κόμμα πέραν των δύο βρόμικων δεξιών κομμάτων που διαχειρίζονται την εξουσία εδώ και μισό αιώνα δεν «είχε αντιληφθεί» ότι:

  • Η φαρμακευτική δαπάνη ήταν 2,6 δις το 2000, έφτασε στα 8,5 δις το 2009. Η φαρμακευτική δαπάνη των δημόσιων ταμείων, από 880 εκ. το 2000 έφτασε τα 5,3 δις το 2009. Υπερσυνταγογράφηση, ακριβά φάρμακα, υψηλό ποσοστό κέρδους, μίζες δημιούργησαν μια μαύρη τρύπα που ξεπέρασε και αυτή των εξοπλισμών, 3,5 δις το χρόνο υπολογίζεται η σπατάλη…

Οι… Επαναστάτες «αντισυστημικοί», ούτε αυτοί δεν πήραν –έστω κάτι- μυρουδιά;

Όχι. Ούτε αυτοί -Ναι, αφήστε το, ξέρω. «Φταίνε αποκλειστικά οι Κεφαλαιοκράτες, η Πλουτοκρατία»

Έπρεπε να φέρουμε το ΔΝΤ, την τρόικα για να αναγκαστούμε να δούμε την Εθνική μας Τύφλωση, σε όλο της το μεγαλείο.

Τέλος να πω στους κυριότερους καταστροφείς μας, και νυν Σωτήρες ότι: Εάν δεν «τακτοποιηθεί» το δίπτυχο Παιδεία-Δικαιοσύνη, όσα κουρέματα κι αν κάνουν, η Πτώχευση θα επανέρχεται να μας το υπενθυμίζει.

Εις τον Αιώνα του Αιώνος.

Αμήν

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

48 Responses to Της κοντής κοινωνίας του «Ο κλέψας του κλέψαντος», της φταίνε οι τρίχες

  1. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας δωσω ενα σχετικο link. Εδω
    http://www.reuters.com/article/2012/03/13/us-greece-idUSBRE8270FH20120313
    το Reuters μας λεει οτι «το κουρεμα του ελληνικου χρεους ειναι μια μικρη αναπαυλα».

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  2. Ο/Η eklag λέει:

    Tα »2 βρόμικα δεξιά κόμματα» με bold
    ενώ »οι…Επαναστάτες αντισυστημικοί» στο άχρωμο,
    καθώς άχρωμοι είναι.
    Να ήταν τουλάχιστον καθαροί κι αυτοί…
    ΤΥΦΛΩΣΙΣ-Ζοσέ Σαραμάγκου

    ps
    Η Κατοχή υφίσταται.
    Πάντα σαφώς με την αγαστή συνεργασία αρκετών…Εγχωρίων Κατοίκων.

  3. Ο/Η Πανδίων λέει:

    Ε ναι τι πιο τραγικό απο ορδές ‘αγανακτισμένων’ που απο την μια στιγμή στην άλλη θα παραχωρούσαν την επαναστατική τους αγανάκτιση μαζί με την ψήφο τους για εκ νέου τζάμπα χρήμα, βόλεμα, φτηνά δάνεια, και το δικαίωμα στην λαμογιά. Δυστυχώς σαν κοινωνία φαίνεται να μην έχουμε μάθει τίποτα, και όντως η ‘σιωπή’ των μη κυβερνητικών κομμάτων για αυτά τα θέματα είναι εκτός απο λυπηρή και ύποπτη.

  4. Ο/Η πρκλς λέει:

    Εδώ που τα λέμε, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, οι Επαναστάτες «αντισυστημικοί» ήταν άχρηστοι: Η Ελλάδα στέναζε κάτω από τη δικτατορία του Μεταξά, και οι Επαναστάτες «αντισυστημικοί» ήταν ανίκανοι να ανατρέψουν αυτή τη δικτατορία.
    Ίσως πρέπει να λέμε «πάλι καλά» που βρέθηκαν οι Γερμανοί και η «κατοχή» για ν’ ανατρέψουν εκείνη τη δικτατορία και να δούμε άσπρη μέρα…
    🙂
    Την καλημέρα μου κύριε Ρο.

  5. Ο/Η ls3585 λέει:

    Reblogged this on .

  6. Ο/Η bernardina λέει:

    Αγαπητοί μου Λασκαράτε και Ροΐδη,
    επιτρέψτε μου να καταχραστώ το χώρο τον σχολίων σας για να σας επισυνάψω ένα βιδεοτεμάχιον που μας φίλεψε συσχολιαστής στο φίλιο μπλογκ του κ. Σαραντάκου. Για τα δέοντα

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, πάντα σιωπηρή αναγνώστριά σας.
    Έρρωσθε

  7. Ο/Η salonikios λέει:

    Απ’ τα καλυτερα κειμενα που διαβασα τελευταια. Ευγε!! κυριε Ροιδη.
    Το κανω copy-paste στον καρντασι μου!.

  8. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ΑΝΆΘΕΜΑ ΑΝΆΘΕΜΑ ΑΝΆΘΕΜΑ

  9. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας δωσω ενα ακομα link στο Reuters
    http://www.reuters.com/article/2012/03/13/us-eurozone-greece-austerity-idUSBRE82C0KP20120313
    O τιτλος ειναι:
    «Εκτακτο: Η Τροϊκα ανακοινωνει οτι η Ελλαδα χρειαζεται σκληροτερη λιτοτητα».
    Καλη υπομονη στους εν Ελλαδι κατοικουντας.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

      Αγαπητέ, εν διαδικτύω αδερφέ, Γεώργιε,

      εκτός από καλός Χριστιανός, αποδεικνύεστε και πολύ καλός ρεπόρτερ- ερευνητής. Εύγε!

      Και ευχαριστούμε για την ευχή.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Αγαπητο Μωλυ

        Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια, αλλα ουτε καλος Χριστιανος ειμαι, εφοσον δεν εφαρμοζω αυτα που διδασκω, ειμαι ενας Γραμματεας με την εννοια της Αγιας Γραφης. Ουτε ρεπορτερ ερευνητης ειμαι, αλλα οταν εχω προσβαση στο internet – ειμαι αστεγος στη Γαλλια – ριχνω μια ματια εδω
        http://www.reuters.com/places/greece

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η tomoly λέει:

        @ειμαι αστεγος στη Γαλλια

        Σοβαρολογείς, αδερφέ;

        Συγκλονίστηκα, Γιώργη.

        Σου εύχομαι, ΟΛΟΨΥΧΑ, καλή δύναμη, υγεία και ΤΥΧΗ…

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Αγαπητο Μωλυ

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι σοβαρολογω. Σας ευχαριστω για τις ευχες σας και σας πληροφορω οτι με τη χαρη του Θεου – Πατρος, Υιου και αγιου Πνευματος – εχω και δυναμη και υγεια, πλην της μονιμης σωματικης βλαβης, που οφειλεται σε ενεργεια του Σατανα, οπως μπορειτε να διαβασετε στην ιστοσελιδα μου – βγαινει με κλικ στο chretienorthodox – στο θεμα «η πολιτικη του Αντιχριστου». Οσον αφορα τη τυχη, ειναι κατι στο οποιο δεν πιστευω. Πιστευω μονο στο Θεο.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

        @Οσον αφορα τη τυχη, ειναι κατι στο οποιο δεν πιστευω. Πιστευω μονο στο Θεο.

        Έχεις απόλυτο δίκιο. Συνηθίζω να λέω κι εγώ κάτι σχετικό: Όποιος ελέγχει την Τύχη είναι Θεός.

        Επισκέφθηκα το μπλογκ σου και είδα τα σχετικά. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!

  10. Ο/Η atheofobos λέει:

    Αυτοί που περιέγραψες με τόσο γλαφυρό τρόπο είναι μια μικρή μειοψηφία από το πλήθος που υπάρχει ακόμα και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.
    Αλλά υπολόγισε και τον τεράστιο αριθμό αυτών που τα γνώριζαν και ή προσπαθούσαν και αυτοί να βάλουν χέρι στο μέλι ή παθητικά δεν έκαναν τίποτα.
    Οι τυφλοί πχ που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας δεν το έλεγαν στους συγγενείς τους ή δεν το καυχιόντουσαν στο καφενείο τους;

  11. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    »Οι τυφλοί πχ που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας δεν το έλεγαν στους συγγενείς τους ή δεν το καυχιόντουσαν στο καφενείο τους;»
    Πιθανον να το ελεγαν στους συγγενείς τους αλλα αυτοι να μη τους ακουγαν και να επαιρναν επιδομα Κουφοτητας

  12. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    «Η χώρα είναι γεμάτη Άκηδες…» Περιγραφικότατο – και (δυστυχώς) ακριβέστατο!!

    Και δεν πρόκειται να «αδειάσει» εύκολα από δαύτους… Ο «Ακησμός» καταικίζει τη Ρωμηοσύνη…

  13. Ο/Η κοκκινοσκουφίτσα λέει:

    σοφόν το σαφές ! όμως , αγαπητέ το τέλος του αρθριδίου σας κάπως αφελές . Από ποιους ακριβώς περιμένετε να σας φτιάξουν την παιδεία και τη δικαιοσύνη ? από τους εκπορνευτές της εδώ και δεκαετίες ?
    Μια μικρή υπόμνηση μόνον στην κατά τα λοιπά ικανή ανάλυσή σας.. Μεγάλο μέρος , όχι όμως το σύνολο του λαού , γνώριζε και σιωπούσε … φυσικά και η σιωπή λειτουργεί ως συναίνεση σε κάθε περίπτωση .. ξεχνάτε όμως κάτι… η οποιαδήποτε διάδοχη πολιτική κατάσταση με αυτόν το λαό θα πορευτεί.. το πρόβλημα λοιπόν είναι να διαμορφωθούν οι δικλείδες της ευνομίας σ’ αυτή τη χώρα .. Πώς , είναι το κεφαλαιώδες ερώτημα.. Δεν έχω ολοκληρωμένη απάντηση .. Βέβαια , δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά λυσιτελή απάντηση που να μην περνά πάνω από τα πτώματα , κυριλεκτικά και μεταφορικά , του σαπισμένου πολιτικού πτώματος της μεταπολίτευσης .. Ελπίζω να υπήρξα με τη σειρά μου σαφής …

    • Ο/Η Po λέει:

      Το «Παιδεία-Δικαιοσύνη» είναι γενική -και καθόλου αφελής- διαπίστωση. Γνώμη μου.
      Μια ανάλυση «Του Πως» θα μπορούσε να γίνει θέμα για μελλοντική ανάρτηση -και πιστέψτε με, χρειάζονται πολλές χιλιάδες λέξεις…

      σοφόν το σαφές.

  14. Παράθεμα: Το Μώλυ » Ω! τι έκπληξη: Η χώρα είναι γεμάτη με ομοιώματα του Άκη!

  15. Ο/Η roulis λέει:

    Νομίζω ότι η συνισφορά σας στην αυτοενοχοποίησή μας για την εδω και 30 χρόνια ηθική μας κατάπτωση, μας βοηθά να αποδεκτούμε κάπως τα μνημόνια και να μας απαλείνει λίγο τον πόνο που αυτά μας προκαλούν. Επιτέλους τάξις και ηθική. Να θάψουμε το σαπισμένο πολιτικό πτώμα της μεταπολίτευσης!! Δυστυχώς έπρεπε να έρθουν οι ευρωπαίοι φίλοι μας με την τροικα για να μας εξαγνήσουν όχι με ένα αλλά με δύο μνημόνια (συν 240 δισ). Αλλά εμείς αγνώμονες υποκύπουμε στους άθλιους λαϊκιστές της αριστέρας (και τώρα τελευταία και της δεξιάς) που μας καλούν σε αντιμνημονιακό μέτωπο. 🙂

    • Ο/Η Po λέει:

      roulis…
      δεν έχω στόχο την αυτοενοχοποίηση αλλά εάν αυτή βοηθά στο να μην κρύβουμε βρομιές κάτω από το χαλί, δεν με ενοχλεί.
      Απ’ όλα όσα λέω, εσείς καταλάβατε ότι υμνώ την τρόικα που ήρθε να μας «εξαγνίσει», κρίμα, κι εγώ νόμιζα ότι εναγωνίως υπογραμμίζω το καθήκον που έχουμε όλοι μας, ιδιαίτερα η Αριστερά, να μην κλείνουμε τα μάτια μας στη διαφθορά, τη διαπλοκή διότι σε βάθος χρόνου, αυτά στρέφονται εναντίον ενός έντιμου μέρους του λαού που ουδέποτε πήρε μέρος στο φαγοπότι.

      Τι σόι διεκδικήσεις, αναρωτιέμαι, μπορείς να κάνει κανείς, χωρίς πρώτιστα να φτιάξει, να καταγγείλει τη διαπλοκή του Οίκου του.

      Αναρωτιέμαι…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Roulis,
      επειδή βλέπω μια συλλογική παράνοια στην Αριστερά, σου λέω ευθέως πως η Αριστερά που καλύπτει (με τη σιωπή της ή και πιο ενεργητικά, όπως στην περίπτωση Τσουκάτου), τον εφοριακό που κλέβει, το γιατρό που παίρνει φακελάκι, τον επαγγελματία που δεν κόβει απόδειξη, το διεφθαρμένο δικαστικό, το μικρομεσαίο φοροφυγά, τον υπάλληλο της Πολεοδομίας, τον ψευτοανάπηρο, τον απόστρατο που πήρε σύνταξη στα 50, τον υπάλληλο της Βουλής με τους 16 μισθούς, τα μυστικά κονδύλια του κ.Σαμαρά, τα μυστικά κονδύλια του Τύπου, τα ρετιρέ του Δημοσίου, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τους νεκρούς συνταξιούχους, τον παιδεραστή κληρικό,τον αρχιεπίσκοπο της Βουλιαγμένης, το Θόδωρο Τσουκάτο τον Άκη Τσοχτζόπουλο, συμπλέει μεΤουρκοφάγους, αντισημίτες και εθνικιστές, και αντιπολιτεύεται τάχα τον Καπιταλισμό και το Κεφάλαιο με άσφαιρες κραυγές και με μικροδιαδηλώσεις που παραλύουν το κέντρο, δεν είναι Αριστερά.

      • Ο/Η roulis λέει:

        λασκαράτε,
        νομίζω οτι συμφωνούμε σχεδόν σε όλα τα παραπάνω – βγάζω έξω τα περι ρετιρέ του Δημοσίουγιατί αυτό ακριβώς οδηγεί στον κοινωνικό αυτοματισμό που εξυπηρετεί μόνο την αστική τάξη. Ομώς απο αυτά που ξέρω η αριστερά (κοινοβουλευτική & εξωκοινοβουλευτική) πάντα κατάγγελνε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς. Δεν τα έκανε σημαία της -και πολυ σωστά κατα την γνώμη μου- όπως ίσως θα επιθυμούσες, Νομίζω ότι η ηθικολογία ως πολιτική πρακτική είναι αδιέξοδη. Το πελατειακό κράτος είναι το καπιταλιστικό κράτος. Η διαφθορά και η διαπλοκή πάνε χέρι χέρι με την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ελευθερη αγορά.

        Ρο,

        θεωρείς ότι το μνημόνιο-αντιμνημόνιο είναι παραπλανητικό δίλημμα.ενω υπαινίσεσαι ότι το πραγματικό θα έπρεπε να είναι η αλλαγή της στάσης μας αποκηρύσοντας τον μικρό άκη που ολοι έχουμε μέσα μας. Με αυτό ακριβώς όμως το μοτίβο μας βομβαρδίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που αυτή η επικοινωνιακή πολιτική γιγαντώνεται στοχοποιώντας άλλοτε τους «φοροφυγάδες γιατρους του κολονακίου» , τους «διεφθαρμένους εφοριακούς» και άλλοτε τους επίορκους δημ. υπαλλήλους. Συνήθως μετά από καταστροφικά για τον κόσμο της εργασίας μέτρα, προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα και να ενοχοποιήσουν την ίδια την κοινωνία καλιεργώντας την συνενοχή του «μαζί τα φάγαμε».

      • Ο/Η Po λέει:

        OK. Έπεσα στη παγίδα που έστησε η πραγματικότητα της δοσοληψίας γύρω μου και ‘γω αντί να αδιαφορήσω, είπα την πικρή αλήθεια.
        Το δέχομαι.

      • Ο/Η Jihm λέει:

        Ο φακελλάκιας γιατρός είναι μεγάλο κάθαρμα, το ίδιο και ο εκβιαστής εφοριακός είναι μεγάλα γουρούνια που η Αριστερά δεν τα σημαδευει πριμένοντας την μέλουσα ζωή. Εγώ σαν μέλος της κοινωνίας δεν ένιωσα ποτέ στοχοποιημένος απο το αίτημα της κάθαρσης. Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Γίνεται όργιο κλεψιών από κρατικούς υπαλλήλους και πολίτες που κλέβουν το κράτος, δηλαδή εμάς. Όποιος δεν κόβει αποδείξεις είναι αντικοινωνικό στοιχείο.

    • Ο/Η alienellin λέει:

      Οι ξένοι και τα μνημόνια δεν ήρθαν να μας εξαγνίσουν βέβαια, δεν ήρθαν όμως και να μας κατατροπώσουν, όπως ασύστολα γράφεται από «αντιμνημονικά μέτωπα». Να συμμαζέψουν τ’ ασυμμάζευτα ήρθαν, με απώτερο στόχο την επιβίωση όλης της Ευρώπης. Για την κατάντια μας δεν φταίει ούτε η Τρόικα, ούτε «η δύναμη του χρήματος» (όπως γράφει η Lιberation κατά το ανεκδιήγητο αρθρο που κυκλοφορεί με μέιλ) ούτε τα πράσινα ανθρωπάκια από το υπερπέραν. Εμείς φταίμε και αν δεν το δούμε «εμείς» (που χλωμό το κόβω) δεν θα αλλάξουν ούτε αυτοί που μας κυβερνάνε και ορίζουν την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη. ‘Εμείς», η βάση. Η αρχή και το τέλος. Όπως δείχνει και το εξσιρετικό αυτό άρθρο.

  16. Παράθεμα: Το Μώλυ » Ω! τι έκπληξη: Η χώρα είναι γεμάτη με ομοιώματα του Άκη! («Ροΐδη εμμονές» έφα)

  17. Ο/Η Το Μώλυ λέει:

    @»Εάν δεν «τακτοποιηθεί» το δίπτυχο Παιδεία-Δικαιοσύνη…»

    Δικαιοσύνη δεν υπάρχει και έχουμε γίνει μπάχαλο. Οι πρώτοι που θέλουν κρέμασμα είναι οι ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ. Μετά οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, γιατί τα έκαναν πλακάκια με τις εξουσίες, αντί να τις ελέγχουν και να τις «ξεγυμνώνουν» μπροστά στον λαό. Μετά οι ΠΟΛΙΤΕΣ, εμείς, και μετά οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, αφού, χωρίς λάθος πολίτες δεν θα υπήρχαν και λάθος πολιτικοί, -νομίζω, το ελέχιστον…

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΕΓΚΏΜΙΟΝ:

    12/10/11: Έκρηξη Γλυφάδας: Ο «βαρόνος της κοκαΐνης», το «Πάμε Στοίχημα» της Iντραλότ των Κόκκαλη – Σαλονίκη και το «πλυντήριο» στον OΠAΠ

    21/12/11: Έλα, Αλέκο, πού είπε βρήκε το μύριο ο Βαΐτσης, ο βιτσιόζος; ΠΟΎ;;;;

    19/1/11: «Η νομιμοποίηση των εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα γινόταν επίσης μέσω αγοράς κερδισμένων δελτίων ΟΠΑΠ. Μέλη της οργάνωσης φέρονται ότι έπαιξαν δελτία αξίας 207.790 ευρώ, από όπου κέρδισαν 824.244 ευρώ».

    «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» -«και ΧΡΕΟΣ», θα πρέπει να συμπληρώσει, πλέον, η λαϊκή σοφία. Η Δικαιοσύνη είναι υπεύθυνη για την ασυδοσία που επικράτησε στην χώρα μας τα τελευταία -20; 25; 30; ή 40+;-, χρόνια. Η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και πήραν θάρρος η Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία και ξεσάλωσαν κατακλέβοντας το δημόσιο χρήμα => τα ΔΑΝΕΙΑ που παίρναμε τόσα χρόνια και, τώρα, δεν έχουμε να τα πληρώσουμε και κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

    Δηλαδή, πάλι, οι φτωχότεροι «πληρώνουν τη νύφη», για δεύτερη φορά: μία, αρχικά, που τους έκλεψαν και μία, τώρα, που τους ζητάνε να ξεχρεώσουν τις κλοπές. Αυτό συνέβη … «μικρο_κοινωνικά», -επιτρέψτε μας τον νεολογισμό. Το ίδιο έγινε και «μακρο_κοινωνικά», με τον καζινο- καπιταλισμό τού Νεοφιλελευθερισμού: «Τσέπωναν», ή ιδιωτικοποιούσαν, τόσα χρόνια, τα κέρδη από τα κάθε είδους παράγωγα και, τώρα, «αδειάζουν την τσέπη», ή κοινωνικοποιούν τα χρέη, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Τα ελείμματα είναι τα κλεμμένα. Τα χρέη των λαών/κρατών είναι τα κέρδη των καζινο- καπιτατιλιστών.

    Η ασυδοσία της Δικαιοσύνης, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, καταδεικνύεται και αποδεικνύεται με ένα και μόνο παράδειγμα, διότι, όπως είπαμε, «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»:

    Read more… http://gkdata.gr/?p=10682

  18. Ο/Η Μίνα λέει:

    Η σάτιρα, ο Κανάκης και το ΚΚΕ

    Η σάτιρα, ο Κανάκης και το ΚΚΕ

    13 Τρίτη Μαρ 2012

    Είναι λίγο πολύ γνωστή η ιστορία για όσους κινούνται στα γνωστά μπλογκς. Ο Κανάκης σατίρισε τη στάση του ΚΚΕ για το κίνημα της πατάτας πριν μία εβδομάδα (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο). Το ΚΚΕ απάντησε με άρθρο στον Ριζοσπάστη. Χτες το βράδυ ο Κανάκης απάντησε με τον δικό του «ξεκαρδιστικό» τρόπο.

    Το ΚΚΕ κακώς σχολίασε με τέτοιο τρόπο μια εκπομπή. Υπάρχουν σατιρικές εκπομπές που έχουν πει κατά καιρούς πολύ χειρότερα πράγματα για κόμματα ή πολιτικούς. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου που αυτοαποκαλείται σατιρικός καλλιτέχνης να λέει ό,τι θέλει. Επίσης το ΚΚΕ δεν μπορεί να αυτοεξαιρείται από την κριτική ή την σάτιρα, όσο κακής ποιότητας κι αν είναι αυτή επικαλούμενο τον αντικομμουνισμό.

    Από εκεί και πέρα όμως είναι ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο για το επίπεδο της σάτιρας της Αρβύλας και αυτών που την φορούν.

    Να ξεκαθαρίσω ότι έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα με αυτούς που κάνουν σάτιρα και το λένε. Με αυτούς δηλαδή που αυτοαποκαλούνται σατιρικοί καλλιτέχνες και νομίζουν ότι είναι οι ειδήμονες που καλούνται να απαντήσουν στο αιώνιο ερώτημα: έχει όρια η σάτιρα; Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει μόνο ο Κανάκης. Κλασικό παράδειγμα είναι πχ ο Λαζόπουλος. Το να λες ότι κάνεις σάτιρα είναι σαν να εξυμνείς τις σεξουαλικές σου επιδόσεις. Οπότε το αν κάνεις σάτιρα ή όχι άσε να το κρίνει κάποιος άλλος, όχι εσύ.

    Ο Κανάκης, ο μικρός Κωστόπουλος, προσπαθεί να συμβολίσει τον αυτοδημιούργητο πετυχημένο έλληνα, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την τριτοκοσμική του χώρα λάμπει με το ταλέντο και τις ικανότητές του. Δεν χάνει ευκαιρία να μας επιδείξει τις μουσικές του γνώσεις, τον alternative τρόπο ζωής του και την μοναδική του δυνατότητα να τα ξέρει όλα.

    Σε πολιτικό επίπεδο ο Κανάκης είναι η ενσάρκωση του νεοφιλελευθερισμού. Η κριτική του στο σύστημα και στο κράτος συμπυκνώνεται στο «γιατί το απαράδεκτο κράτος εμποδίζει την ανάπτυξη και την ελευθερία των πολιτών να δημιουργήσουν;». Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό το κάνει συνειδητά, αν έχει διαβάσει Χάγεκ και Φρίντμαν ή αν είναι απλά τα ταξικά του αντανακλαστικά που τον οδηγούν να παίρνει τέτοιες θέσεις.

    Όσοι ζούμε και κινούμαστε στην Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική έχουμε σχηματίσει μια άποψη για τον Κανάκη. Ιδιοκτήτης πολλών επιχειρήσεων στις οποίες συνηθίζει να πουλάει 10 ευρώ την μπύρα, 5 ευρώ τον καφέ κτλ. ο Αντώνης έχει καταφέρει να κάνει μεγάλη ζωή. Το καλοκαίρι θα τον δεις στην Χαλκιδική όπου διευθύνει τα μαγαζιά του, παρέα με τον Λατσιο και τον Αρναούτογλου να τρώνε αστακομακαρονάδες και να το παίζουν οι γόηδες της Βορείου Ελλάδας. Αν κάνεις το λάθος να πας στο beach bar του κρύψε στην τσάντα σου ένα μπουκάλι νερό, γιατί εκεί κοστίζει ένα ευρώ. Άσε που δεν αφήνει τους μικροπωλητές να πατήσουν την άμμο που νοικιάζει οπότε ξέχνα τον παραδοσιακό λουκουμά. Και μετά λέμε το κράτος νταβατζή…

    Δεν θα μιλήσω για τις φήμες ότι μανατζάρει μουσικά συγκροτήματα ή ότι είχε δανειστεί από το κύκλωμα εκβιασμού γιατί αυτά είναι φήμες και η πόλη μας έχει παράδοση στο κουτσομπολιό. Επίσης δεν θα τον κρίνω ως αφεντικό για τους μισθούς με τους οποίους ανταμείβει τους εργαζόμενους στα μαγαζιά του ούτε για τον τρόπο που τους φέρεται. Καπιταλιστής είναι, όσο παρωχημένη κι αν του φαίνεται η λέξη.

    Θα τον κρίνω όμως για το μέτριο χιούμορ του. Για την εγωκεντρικότητα που αναδεικνύει το στήσιμο της εκπομπής. Για το γεγονός ότι η κάμερα είναι μονίμως κολλημένη πάνω του και ο ίδιος δεν αφήνει τους συνεργάτες του να πουν πάνω από δύο λέξεις. Για το γεγονός ότι έχει ακυρώσει τον πιο συμπαθή από τους τέσσερις (Στάθη Παναγιωτόπουλο) και τον πιο ταλαντούχο (Γιάννη Σερβετά) οι οποίοι έχουν περιοριστεί σε ρόλο γλάστρας σε παλιό σόου του Σαρτίνι. Για το γεγονός ότι ο ίδιος με τον τρόπο που συμπεριφέρεται τηλεοπτικά μετατρέπει την σάτιρα που προσπαθεί να κάνει σε προσωπική αντιπαράθεση.

    Το χιούμορ της Αρβύλας είναι κουραστικό και παιδικό. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχει ενήλικας που γελάει με τα βίντεο που φτιάχνουν οι ίδιοι. Εντάξει δεν έπεσαν και στο επίπεδο του Σεφερλή αλλά το πλησιάζουν επικίνδυνα. Ένα διαρκώς επαναλαμβανόμενο και προβλέψιμο μοτίβο που ακυρώνει την όποια καλή και αστεία ατάκα μπορεί να ειπωθεί. Συνοδευόμενη και από πολλές δόσεις ηθικολογίας που αναδεικνύουν μόνο το πόσο γαμάτος είναι παρουσιαστής της και πόσο κακοί είναι οι πολιτικοί και το κράτος.

    Οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί όμως είναι συστατικό στοιχείο μιας ολοκληρωτικής αντίληψης των πραγμάτων, πανομοιότυπη με αυτήν που χρεώνει στο ΚΚΕ. Το κακό κράτος, οι κακοί, κλέφτες πολιτικοί που βύθισαν αυτή τη χώρα, η Αριστερά που μόνο κλαίγεται, το ΚΚΕ που είναι απολιθωμένο είναι το ρεζουμέ της πολιτικής της Αρβύλας. Αυτή όμως είναι και η αντίληψη που επικρατεί στον κόσμο, αυτή είναι και η αιτία για την οποία ο λαός ανέχεται να τον κυβερνά ένας τραπεζίτης και να τον διασκεδάζει η τηλεόραση.

    Από την σάτιρα θέλω, εκτός από το να με κάνει να γελάω, να δημιουργεί. Όχι να αναμασά βίντεο που βρίσκει έτοιμα σε άλλα κανάλια. Αν θέλω να γελάσω με τον Στέφανο Χίο θα δω Κόντρα δεν θα περιμένω να μου τον δείξει ο Κανάκης. Από τον όποιο Κανάκη όμως περιμένω να πρωτοτυπήσει, να εκφράσει αυτό που δεν μπορώ να εκφράσω εγώ από τον καναπέ μου, να πει την ατάκα που θα με κάνει να σκεφτώ «τι είπε το άτομο;». Στον τομέα αυτό η Αρβύλα είναι παντόφλα…

  19. Ο/Η eklag λέει:

    Αντισημίτες είναι όλοι όσοι διαφωνούν με την Ιαχή του Ταλμούδ:
    και ο καλύτερος Μη Εβραίος πρέπει να Δολοφονηθεί!
    Ο Κος Λασκαράτος φοβάμαι ότι πρέπει να υιοθετήσει έναν προσφορότερο όρο για να εκφράζει τα φιλοΕβρα’ι’κά του συναισθήματα,
    διαφορετικά και εμείς θα του υπενθυμίζουμε όταν δει,
    ότι ο »αντισημιτισμός» είναι απλά η λογική αντίδραση στις κοτσάνες του Ιερού χαχα Ταλμούδ.
    Γνωρίζουμε ότι οι υπόλοιπες διώξεις ανά εποχές και ανά τον κόσμο τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.
    Εμάς που μας νοιάζουν όλες,θεωρούμε ότι η so called Αριστερά αδυνατεί να τις συμμεριστεί και να τις εκφράσει,εγκλωβισμένη στο μικρόκοσμό της.
    Βλέπε π.χ. συμπάθειες προς Κ.Κ.Β.Κορέας σήμερα!
    need I say more?
    (To τελευταίο ως σχόλιο στην αθώα απορία του Υπουργού Κου Ρο
    περί καθαριότητας Οίκων.)

    • Ο/Η Po λέει:

      όλα τα… ιερά θρησκευτικά βιβλία είναι χαχα

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kυρία eklag,
      με αδικείτε κατάφωρα.
      Μας ενοχλεί η βία όπου κι αν ασκείται αυτή.
      Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καταγγείλουμε τη βία στο Ιράν, στη Β.Κορέα, στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Κολομβία, στη Γαλλία κλπ με όποια μορφή από όποιον σε όποιον.
      Προσωπικά καταγγέλω ότι θεωρώ κοντά μου είτε λόγω ιδεολογικής συγγένειας είτε λόγω εντοπιότητας, επειδή αυτό είναι το καθήκον όλων μας, να ξεκινάμε από το σπίτι μας, όπως το λέει ο Χριστός, να βγάλουμε πρώτα το δοκάρι από το μάτι μας και ύστερα το άχυρο από το μάτι του γείτονα.
      Καταγγέλω λοιπόν τον ελληνικό αντισημητισμό, την ελληνορθόδοξη βαρβαρότητα, τη χριστιανορθόδοξη βαρβαρότητα, τη «χριστιανική» βαρβαρότητα, τη νεοελληνική βαρβαρότητα, τα ελληνικά μη αριστερά κόμματα, και κάθε ασυνέπεια ή κουτοπονηριά της ελληνικής Αριστεράς.

      Όχι, οι 50 δολοφονημένοι Εβραίοι της Κέκυρας και οι χιλιάδες δολοφονημένοι Ελληνοεβραίοι στο Άουσβιτς δεν έπαθαν λόγω κανενός Ταλμούδ, το οποίο δεν είναι χειρότερο από το Κοράνι, από τις επιστολές του Απόστολου Παύλου, από τα μαντέματα του Κοσμά , απο τις παράνοιες των Αγίων Πατέρων, από τα εμετικά και αισχρά κυρήγματα του Χριστόδουλου, και δυστυχώς και από ουκ ολίγα σκοτεινά (πλαστογραφημένα;) ευαγγελικά χωρία.

  20. Ο/Η eklag λέει:

    Υπουργικές! Υπεκφυγές!
    μην ακούω όμως μετά Υπουργικές! Κλάψες!
    για γενοκτονίες etc. χαχα

    • Ο/Η Po λέει:

      αν σας πω να πάρετε μία ασπιρίνη, θα υπάρξουν παρεξηγήσεις.
      Παίρνω εγώ μία λοιπόν και μένουμε όλοι ευχαριστημένοι.
      (και μόλις ήρθα από το τζυμ…)

  21. Ο/Η eklag λέει:

    τσ τσ τσ!
    κοτζάμ Υπουργός!
    και πάει gym!
    ο Γιώργος έχει personal! trainer!
    και γλυτώνει και τα γιαούρτια!
    ενώ εσείς φιρί φιρί το πάτε…

  22. Ο/Η Δεξιός λέει:

    Noμίζω Ροιδη θα σε ενδιαφέρει και δεν θα πειράξει που είναι από την ολυμπία τζι αρ.

    ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΩΓΗ!!

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 14, 2012

    ΕΙΝΑΙ 100% ΑΚΡΙΒΗΣ, ΠΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΗΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ:

    ΝΔ 24%
    ΔΗΜΑΡ 13%
    ΣΥΡΙΖΑ 11,5%
    ΠΑΣΟΚ 11%
    ΚΚΕ 11%

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 6,5%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4%
    ΛΑΟΣ 3%
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3%

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΩΓΕΣ, ΦΙΔΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΒΟΛΕΣ.

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

  23. Ο/Η eklag λέει:

    Δεν έχω πρόθεση να σας αδικήσω Κε Λασκαράτε.
    Απλώς με τσιγκλίζετε κάτι φορές δηλ. όλες.
    Πάλι ξεκινάτε με τα του οίκου-πατρίδα μας και 1ον τοποθετείτε τον αντισημιτισμό.
    Χωρίς παρεξήγηση είναι το 1ο του δικού σας μόνο οίκου.
    Ποτέ μάλιστα δεν είδα τόσες παρεμβάσεις υπέρ προστασίας Εβραίων,
    (και σε σχετική πρόσφατη ανάρτηση)
    παρά τη στιγμή που παρετέθει το μισάνθρωπο βαθιά θεοκρατικό!
    θεωρητικό υπόβαθρο του Ισραήλ.
    Σε αυτό είχε συμφωνήσει και ο Εβραίος Κος asxetos παλαιότερα,
    όσο κι αν διαφωνεί τώρα με τις ερμηνείες μιας απλής καθαρής προτασούλας
    -και ο καλύτερος Μη Εβραίος πρέπει να δολοφονηθεί-
    από το Ταλμούδ.
    Ετικέτες όλοι μπορούμε να κολλήσουμε σε όλους.
    Κάπως πρέπει να τα μπαλώσουν…το προφανές…οι υπερασπιστές.
    Εμείς απλώς ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
    Οι Μη Δογματικοί το αντιλαμβάνονται απόλυτα…

    ps
    H δολοφονία της Άννας Φρανκ είναι θέμα μου!
    όσο όμως και του παιδιού που δολοφονείται αυτή τη στιγμή στο Ιράν
    επειδή είναι emo!
    Για έναν ΕΛΛΗΝΑ αυτό είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!
    Οι παλιοί οι πρόσφατοι και οι μελλοντικοί φόνοι αφορούν άμεσα σε μένα,
    τον πολίτη όποιου κράτους και στην υπόσταση όποιου κράτους.
    Όχι 300 μέτρα και σταθμά.
    Μάζελτα Κε Λασκαράτε
    (ξεκινάω εβρα’ι’κά,για να τρίβω στη μούρη κάθε κλάψα την ΑΛΗΘΕΙΑ!
    στη γλώσσα του,αφού την ΕΛΛΗΝΙΚΗ κάνει πώς δεν την καταλαβαίνει…)

  24. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  25. Ο/Η eklag λέει:

    Καλή! τύχη!
    τι ωραίο ονοματάκι! και τι ωραία μουσική επιλογή!
    σε μια από τις αγαπημένες μας ταινιούλες!
    το σχόλιό σας δεν ξέρω πώς βρέθηκε ακριβώς κάτω από το δικό μου,
    τόσες ώρες μετά από το-πολύ καλό-επόμενο των 6:49.
    Δεν πρόκειται υποθέτω για απάντηση στο δικό μου,
    καθώς εγώ και μουσικό αυτί διαθέτω και πολλή τύχη!
    άλλοι τη χρειάζονται απελπισμένα!
    κυρίως όσοι μελετούν ιερά βιβλία κανονικά! και με το νόμο!
    Ας τους την ευχηθούμε λοιπόν!
    για τα καλά ξεμπερδέματα!
    με τόσο ζύμωμα κάποτε θα ψήσουν ψωμιά!
    κάποτε!

  26. Ο/Η Καλή τύχη λέει:

    Σεβαστή μας ιέρεια eklag
    για να μην σπάτε άλλο το κεφαλάκι! σας
    και θορυβούνται!!! πολύ!!! οι λοιποί αναγνώστες
    το 14/03/2012 στις 6:49 μμ
    αναρτήθηκε ως ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ σχόλιο
    ενώ το 14/03/2012 στις 11:03 μμ
    σαν απάντηση! στο δικό σας.

  27. Ο/Η eklag λέει:

    Κι εσείς πού το ξέρετε;
    σας αφήνει ο Υπουργός να κάνετε κουμάντο εδώ;
    περιττή ούτως ή άλλως η διευκρίνισή σας,
    καθώς κάλυψα και την περίπτωση να είναι απάντηση στο δικό μου.
    Το πήρα πρέφα Κακή μου Τύχη!
    τι διάολο Ιέρεια είμαι;
    τζιτζίκια πεταλώνουμε;

  28. Ο/Η Καλή τύχη λέει:

    Θορυβηθήκαμε!!! ωστόσο
    istra balagina kish kish karya

  29. Ο/Η eklag λέει:

    Καλή Τύχη,
    με πόση ακρίβεια περιγράφετε τις προσπάθειές σας.
    Μήπως να βοηθούσατε λίγο και τους Μεταφραστές Ιερών Κειμένων;
    Η Μετάφραση είναι-σχεδόν-πρωτότυπη εργασία όπως γνωρίζετε
    κι είναι κρίμα να σπαταλάτε το φυσικό σας ταλέντο σε κοτσάνες
    στου Κουτρούλη το Γάμο.

  30. Ο/Η Comte de Toulouse λέει:

    Ε, ρε, θα φτάσουμε να πούμε ότι είναι ευλογία η Γερμανική κατοχή.
    Κοντά είμαστε…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.