Σχετικά με την αγωγή στη Bild…

Ο Κίτρινος Τύπος είναι προτιμότερος από το φιμωμένο Τύπο 

Γράμμα από το Ληξούρι:  Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Δεν τρέφω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του κ.Τσίπρα, για τον οποίο θεωρώ ότι και λόγω της ηλικίας του στερείται κάποια προσόντα για τις δυο δημόσιες θέσεις τις οποίες κατέλαβε ευνοιοκρατικά (την πρώτη εκτοπίζοντας τον Μ.Παπαγιαννάκη), αποσπώντας βεβαίως εκ των υστέρων και την ψήφο των μελών του ΣΥΝ. Αποδείχτηκε έτσι για μια ακόμη φορά,  πόσο εύκολα μπορούν να χειραγωγηθούν ακόμα και ενεργοί, ενημερωμένοι, προοδευτικοί πολίτες, ειδικά με τη δημιουργία τετελεσμένων, από αυτούς που κρατάνε τα κλειδιά και χειρίζονται μηχανισμούς (Αλέκος Αλαβάνος).

Η στάση του κ.Τσίπρα στο θέμα του μαιευτηρίου «Ιασώ» ήταν για μένα η πρώτη ένδειξη, ότι ένας ελπιδοφόρος νέος άνθρωπος στερούνταν σε κάποιο βαθμό την αρετή που απαιτείται για μια δημόσια θέση, το απέδωσα όμως σε απειρία.  Στην ανακοίνωσή του τότε, δε διευκρίνισε όπως όφειλε, ούτε το ποσό που κατέβαλε ούτε εάν του έγινε κάποια έκπτωση, αρκούμενος στη σιβυλλική φράση «η πληροφορία απέχει πόρω από την πραγματικότητα», ομολογώντας έμμεσα ότι δεν πλήρωσε το υψηλό ποσό του συγκεκριμένου τιμολογίου της πολυτελούς σουίτας, αλλά του έγινε κάποια παροχή, την οποία όφειλε επίμονα να αρνηθεί, έστω και αναγκαζόμενος αν το «Ιασώ» επέμενε στη σουίτα, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας ή ενόχλησης των πελατών του, να πάει σε δημόσιο μαιευτήριο. Αν τώρα η διάχυτη διαφθορά και η συλλογική ελαστική συνείδηση τον βοήθησε να ξεφύγει εύκολα από μια κατάσταση που στη Σουηδία π.χ. θα του κόστιζε πιθανόν και την αρχηγία, αυτό δεν σημαίνει πως οι Ερινύες δεν καραδοκούσαν για να τιμωρήσουν τη χώρα, που είναι βυθισμένη σε τέτοιες και σε απείρως χειρότερες πρακτικές. Ασφαλώς ο κ.Τσίπρας όπως π.χ. (προσοχή, δεν τους εξισώνω) ο ελεήμων και ενάρετος αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ή ο κ.Π.Καμμένος, ή η κα Μιλένα Αποστολάκη, προνομιούχοι εκλεκτοί του λαού, χρηματοδοτούμενοι, επιχορηγούμενοι, προστατευόμενοι, μισθοδοτούμενοι και συνταξιοδοτούμενοι, πλουσιοπάροχα από ένα υπερδανειζόμενο Κράτος, έχουν κάθε συμφέρον να χρεώνουν σε ξένους τη νεοελληνική ηθική, πολιτική και οικονομική κρίση (ή και τραγωδία, το ναι ή όχι, θα φανεί).

Θέλω να διευκρινίσω ότι η Bild είναι μια λαϊκή φυλλάδα, με πολύ μεγάλη κυκλοφορία χάρις στα γυμνά και στις δημαγωγίες της, είναι αυτό που  θα λέγαμε Κίτρινος  Τύπος. Το σοβαρό Spiegel ερμηνεύει την επιτυχία της: («Sex, Smut and Shock Bild Zeitung Rules Germany»). Δεν είναι βέβαια  υποχρεωτικά χειρότερη από κάποια τηλε-κανάλια, μπλογκς και δημοσιογράφους όπου συνεντευξιάζεται φιλικά, έστω εξ ανάγκης, συχνά ο κ.Τσίπρας. Οι πολιτικοί που υποστηρίζει δεν διαφέρουν ουσιωδώς από κάποιους επίδοξους συμμάχους του κ.Τσίπρα, γνωστούς χαμαιλέοντες, είτε ερευνητές του γερμανικού (με χρωμοσώματα του Αλάριχου) DNA και απ’ευθείας (μέσω Ομέρ Βρυώνη) απόγονους του αριστοκρατικού Πλάτωνα,  είτε τ.υπουργούς της ΝΔ οι οποίοι πιστεύουν ότι «Οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού» και «θες να είσαι Τούρκος; Πήγαινε στην Τουρκία», για να περιοριστώ μόνο σε αυτούς, γιατί ο κόσμος των υποψηφίων συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μια αξιοσημείωτη ποικιλία.

Θεωρώ πως οι κατηγορίες τις οποίες εκτόξευσε κατά του προέδρου του ΣΥΝ η Bild ήταν συκοφαντικές, ανεύθυνες, επικίνδυνες και με ιδιοτελή πολιτική στόχευση, πιθανόν και άνανδρες, αφού σπιλώνουν ένα νέο αριστερό πολιτικό μιας χώρας που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, όχι με δική του ευθύνη, αλλά με την ευθύνη πολιτικών, Ελλήνων και Ευρωπαίων, συγγενών ιδεολογικά με τη Bild: «Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος “ΣΥΡΙΖΑ”, στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους. Την προηγούμενη Κυριακή, οι αναρχικοί έκαψαν περισσότερα από 40 σπίτια. Η Αθήνα τυλίχτηκε στις φλόγες». Το υπόλοιπο δεν νομίζω πως δημιουργεί κάποιο θέμα, παρά μόνο σε συνάρτηση με τον τίτλο του ρεπορτάζ που θα τον δώσω παρακάτω: «Ο Τσίπρας θα σχηματίσει συνασπισμό με την πιο μετριοπαθή “Δημοκρατική Αριστερά” του Φώτη Κουβέλη. Ο Τσίπρας έχει δηλώσει: “Όλα τα νέα μέτρα λιτότητας είναι ανούσια. Χρειαζόμαστε τώρα μια άμεση χρεοκοπία. Η λύση μπορεί να έλθει μόνο από τα αριστερά κόμματα, πρέπει να αγωνιστούμε μαζί και να ενωθούμε ενάντια στο Μνημόνιο. Το χρέος της Γερμανίας διαγράφηκε μετά τον πόλεμο- Γιατί δεν μπορεί να βοηθήσει εμάς; Προετοιμάζεται ένα νέο ολοκαύτωμα για την Ελλάδα”.

Δεν αφορούν την προσωπική του ζωή, είναι μεν κακόβουλες οι επικρίσεις, συκοφαντικές («στηρίζει», «μέλος τους», «χρηματοδοτεί») αλλά καθαρά πολιτικής υφής. Υποθέτω πως αν η υπόθεση αυτή φτάσει στην (ελληνική στην οποία «έχει εμπιστοσύνη» ο κ.Τσίπρας, ή στη γερμανική; Έχει σημασία) Δικαιοσύνη, η Bild θα έχει κάνει φύλλο και φτερό τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που χρηματοδοτούνται από την κρατική χορηγία του ΣΥΝ, και σίγουρα θα βρει υλικό δηλώσεων-εκδηλώσεων κλπ ιδιαίτερα από την «εξέγερση του Δεκέμβρη», από το τότε «Ημερολόγιο της Αυγής», από καταγγελίες τότε σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφων, στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή και της «Δημάρ», από αμφίσημες δηλώσεις του κ.Τσίπρα, για κουκούλες, πανεπιστημιακά άσυλα, οργισμένα νιάτα κλπ και από τους «γαβριάδες» του μέντορα κ.Αλαβάνου, για να επιτύχει την πανηγυρική της αθώωση. Εγώ πάντως θα αθώωνα την αντιπαθή φυλλάδα, γιατί αλίμονο αν οι πολιτικές επικρίσεις μπαίνουν στην κρίση του Δικαστή. Αλίμονο αν ο δημοσιογράφος ή ο πολιτικός, βρίσκονται κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των αγωγών και στρίβουν τρεις φορές τη γλώσσα τους ή την πένα τους πριν να μιλήσουν η να γράψουν πολιτικά.

Όποιος διαβάσει το διαδικτυακό δημοσίευμα της Bild θα αποκομίσει την εντύπωση ότι ο κ.Τσίπρας θυμίζει λίγο τη γεροντοκόρη που μήνυσε το γείτονά της του απέναντι διαμερίσματος επειδή κυκλοφορούσε γυμνός στο σπίτι του κι αυτή μπορούσε να τον δει αν έβαζε τα κιάλια της. Πιο συγκεκριμένα Στην αγωγή Τσίπρα γίνεται αναφορά σε «άκρως συκοφαντικές περικοπές του επίμαχου δημοσιεύματος» που «αποσκοπούν στην ποινικοποίηση και δαιμονοποίηση της αριστεράς και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, εμφανίζοντας τον Πρόεδρό του ως «ακραίο», «αμφιλεγόμενης φήμης», «ημι-εγκληματία», που «στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς και κατηγορείται ότι είναι μέλος τους και χρηματοδοτεί τις ομάδες τους που έκαψαν 40 σπίτια στην Αθήνα!». Είναι φανερό πως εδώ έγινε μια λαθροχειρία. Αυθαίρετα ο κ.Τσίπρας, επέλεξε από τον τίτλο του δημοσιεύματος το οποίο αναφερόταν στην Αριστερά, στον Καρατζαφέρη και στη Χρυσή Αυγή, και θεώρησε πως τον αφορά ο όρος ημιεγκληματίας (το ακραίος βέβαια και το αμφιλεγόμενος, δεν αποτελούν προσβολή για πολιτικό πρόσωπο). Ο τίτλος ήταν: ««Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες: Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» και είναι φανερό πως τον κ.Τσίπρα (και την επίσης μνημονευόμενη κα Παπαρήγα που ορθότατα καθόλου δε θίχτηκε για το «Οι Έλληνες Κομμουνιστές είναι ακόμη πιο ακραίοι!»), αφορά το «κομμουνιστές» άντε και το ακραίοι. Το αντισημίτες αφορά τον και φωτογραφιζόμενο κ.Καρατζαφέρη και το ημιεγκληματίες τη Χ.Αυγή:

       «Πέρα από την άκρα αριστερά, σε άνοδο βρίσκονται και τα ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα. Το κόμμα ΛΑΟΣ του αντισημίτη αγκιτάτορα Γιώργου Καρατζαφέρη (“Είμαστε οι μοναδικοί πραγματικοί Έλληνες. Δεν είμαστε σαν τους Εβραίους, τους ομοφυλόφιλους και τους κομμουνιστές”) ενεπλάκη πρόσφατα στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά τώρα, με την παραίτηση από την κυβέρνηση, ελπίζει να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους. Ακόμη και οι φασίστες που κυνηγούν στην πόλη τους μετανάστες, έχουν πιθανότητες να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο. Το ναζιστικό κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου παίρνει στις δημοσκοπήσεις πάνω από 3%, ποσοστό που αρκεί για την είσοδο στο κοινοβούλιο».

Ο κ.Τσίπρας ακολουθεί (όχι χωρίς να το καταλαβαίνει, έχει συμβούλους, απλά χωρίς να πτοείται από αυτό), τα βήματα του Γ.Καρατζαφέρη, που απειλούσε, πριν εμφανιστεί με νέο προσωπείο, με αγωγές όσους τον αποκαλούσαν ακροδεξιό και προσπαθούσε να φιμώσει τις εναντίον του πολιτικές καταγγελίες, ανοίγοντας τον πολύ επικίνδυνο δρόμο της ποινικοποίησης πολιτικών απόψεων. Θέλω να θυμίσω πως αντίστοιχο ατόπημα είχε διαπράξει κατά του κ.Τσίπρα ο επιχειρηματίας κ.Βγενόπουλος, ένα σαφώς ισχυρό δημόσιο πρόσωπο που δεν ήταν ανυπεράσπιστο στις (δίκαιες ή άδικες) επιθέσεις του κ.Τσίπρα και μπορούσε να τις αντιμετωπίσει με αντίλογο. Φοβάμαι πως ο κ.Τσίπρας ανοίγει την πύλη της Κόλασης, διευκολύνοντας διεφθαρμένα ή ακροδεξιά πρόσωπα, να κάνουν αγωγές στον Τύπο και φαντάζομαι τι θα έλεγε ο κ.Τσίπρας αν η κα Μέρκελ, ο πρόεδρος Μπους, ο Πούτιν ή ο Μπερλουσκόνι έκαναν αγωγές στην «Αυγή» ή στο «Ριζοσπάστη» ή γενικά στον Τύπο, για ότι από αυτά που γράφτηκαν εναντίον τους, το θεωρούσαν συκοφαντικό ή ψευδές. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι οι πολιτικοί (και ιδιαίτερα οι αρχηγοί κομμάτων) δεν μηνύουν εφημερίδες, απαντούν πολιτικά, ανέχονται την άδικη κριτική, την πολεμούν με επιχειρήματα χάριν του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης γνώμης. Καλύτερα είναι ο Κίτρινος Τύπος από το φιμωμένο Τύπο. Η πρακτική της ποινικής δίωξης δημοσιογράφων, ασκείται καταχρηστικά από την άκρα Δεξιά και νομίζω πως είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που αριστερός ηγέτης καταφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά εφημερίδας. Αυτή η πρακτική δεν ανήκει στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο κ.Τσίπρας μπορεί να άνοιξε με την επιπόλαιη κίνησή του τον ασκό του Αιόλου. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η κα Μέρκελ δεν έκανε το ίδιο κατά Ελλήνων  δημοσιογράφων, εντύπων, ΜΜΕ, που τη βρίζουν καπηλικότατα. Θέλω να θυμίσω πως συντηρητικοί πολιτικοί, όπως οι Κ.Μητσοτάκης (ίσως με μια ή δυο εξαιρέσεις σε μια μακρόχρονη σταδιοδρομία) και Σπύρος Μαρκεζίνης, υβριζόμενοι, συκοφαντούμενοι και λοιδωρούμενοι συστηματικά, δεν διανοήθηκαν να στραφούν κατά του Τύπου. Το έκανε ο Γ.Ράλλης (ως πρωθυπουργός μάλιστα και επικρίθηκε γι’ αυτό), για να υπερασπιστεί όμως τη σύζυγό του. Η προσφυγή Τσίπρα στη Δικαιοσύνη είναι σαφώς ενταγμένη στο κλίμα του κραυγαλέου πατριωτισμού της «Ελλαδίτσας που πέσανε να τη φάνε», ή έστω του πληγωμένου, επιλεκτικού και μυθολογούμενου, «ελληνικού φιλότιμου», κατά των Γερμανών (ή και Γερμαναράδων;) που μας μισούν γιατί τους νικήσαμε (!) και αποσκοπεί σε αυτό που ο κ.Τσίπρας δείχνει να έχει κάνει σκοπό ζωής, το ψάρεμα ψήφων στα θολά νερά των εκλογικών πελατών της Εκκλησίας, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και της λαϊκής Δεξιάς.

 Θα ήθελα να θυμίσω πως οι ελληνικές κυβερνήσεις τις οποίες ο ελληνικός λαός ψηφίζει για σχεδόν 60 χρόνια (από το 1974 και μετά μάλιστα ελεύθερα), δεν διεκδίκησαν ποτέ τις γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε και σήμερα, χωρίς να υπάρξει κάποια λαϊκή αντίδραση σε αυτή τους τη στάση, με εξαίρεση κάποιες κινήσεις του ανιδιοτελή Ευ.Μαχαίρα, αλλά και άλλων όχι και τόσο υπεράνω υποψίας προσώπων όσο αυτός (νομίζω μεταξύ τους και πάλαι ποτέ δικηγόρος της «Αυριανής»), μάλιστα δε με κινήσεις που (έπρεπε να) ήταν φανερό πως θα ήταν χαμένες εκ των προτέρων όπως η ελληνική προσφυγή σε ιταλικά δικαστήρια (!). Θα ήθελα να θυμίσω πως μια πλειάδα επιστημόνων, διανοουμένων, πολιτικών κλπ σπούδασαν στη Γερμανία και πως εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας έφτιαξαν εκεί τη ζωή τους και απολαμβάνουν δικαιώματα και επίπεδο ζωής που ούτε στον ύπνο τους δεν μπορούν να ονειρευτούν οι ξένοι που κατέφυγαν στη δική μας χώρα. Θέλω να θυμίσω πως η Γερμανία έχει (αντιπαθή) Βιετναμέζο υπουργό («κιτρινιάρη» τον ανεβοκατεβάζουν εδώ οι Άρειοι Έλληνες) και πως ο ομοφυλόφιλος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελεύθερων εμφανίζεται επίσημα με το σύντροφό του, την ώρα που στην Ελλάδα η Εκκλησία των κρυφοομοφιλόφιλων δεσποτάδων και των μη αποσχηματιζόμενων παιδεραστών ή και καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη απατεώνων ρασοφόρων, εμποδίζει το σύμφωνο συμβίωσης και το αποτεφρωτήριο, το τελευταίο μάλιστα με μοχλό το Βατοπεδινό  δεσπότη της «Χρυσής Αυγής», ο οποίος απολαμβάνει τη δηλωμένη εκτίμηση του αμετροεπή κ.Τσίπρα. Θέλω επίσης να θυμίσω πως ανάλογη κίνηση για παροχή αποζημιώσεων σε ομάδες του πληθυσμού της Ελλάδας που λεηλατήθηκαν και διώχθηκαν άδικα και κακήν κακώς από τη χώρα με βάση τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, δεν έχει μέχρι στιγμής εκδηλωθεί από τις διάφορες «αριστερές» (ο Θεός να τις κάνει) πατριωτικές «Ελάδες», «Σπίθες» κλπ που φοβάμαι πως πάσχουν από κακοήθη δαλτωνισμό. Θέλω να θυμίσω πως η σκανδαλώδης υπόθεση Μέρτεν και ο άθλιος χειρισμός της από την ελληνική Πολιτεία, δεν μείωσαν τη δημοφιλία του ενεχόμενου «Εθνάρχη» Καραμανλή και βέβαια όταν διαπράττεται μια ύβρις από το εξουσιαστικό κατεστημένο μιας χώρας, η Νέμεση την ώρα που θα χτυπήσει, δεν θα αθωώσει το λαό που στην πλειοψηφία του την ανέχτηκε ή και που την επιβράβευσε. Εκτός κι αν μερικοί θεωρούν πως στη χώρα του (ακόμη και κατά την κα Ρεπουση της «Δημάρ»!) Δάσκαλου του Γένους (!) αντισημίτη, αμαθή χυδαιολόγου, συκοφάντη και εθελόδουλου μάντη Αγίου Κοσμά, η μυρουδιά της καμένης σάρκας 50.000 Εβραίων της Ελλάδας δεν φτάνει από το Άουσβιτς στην Ελλάδα του Πλεύρη πατρός. Θέλω να θυμίσω πως στο Βερολίνο λειτουργούν δεκάδες ορθόδοξες Εκκλησίες (ελληνικές, ρωσικές, αραβικές, ρουμανικές κλπ) και στην Αθήνα του σπαγκοραμμένου Αρχιεπισκόπου Λαυρεντιάδη, ΓΑΠ και Αλέξη Τσίπρα κ.Ιερώνυμου, ούτε ένα τζαμί! Θέλω να θυμίσω πως την ώρα που στη Γερμανία ο Εισαγγελέας θέλει να φέρει στο εδώλιο της Δικαιοσύνης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ο οποίος πάντως δεν ψηφίστηκε, σχεδόν ομόφωνα, ως συνδανειστής της κας Μέρκελ), στην Ελλάδα ο κ.Τσουκάτος της Siemens απολαμβάνει ιδιαίτερης ασυλίας από τη Δικαιοσύνη και από τα κόμματα, με το έτσι θέλω, χωρίς το παραμικρό νομικό πρόσχημα, ενώ ο «δικομανής» κ.Τσίπρας δεν έχει φιλοτιμηθεί να κάνει ούτε μια παράσταση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο ή μια ερώτηση την ώρα του πρωθυπουργού και ενώ δεν έχει κατατεθεί ούτε μια επερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτή την πρόκληση μιας κοινωνίας που δικάζει τον κλέφτη της φρατζόλας αλλά όχι το μαύρο πολιτικό χρήμα και μετά παριστάνει πως της φταίει η Bild και η Μέρκελ.

Θέλω να πω πως πολλοί συμμερίζονται (υπό την προϋπόθεση της αυτοκριτικής και της σοβαρής απαίτησης να τιμωρηθούν οι ιθαγενείς ένοχοι), την οργή του μέσου πολίτη κατά των ασύδοτων δυτικών καπιταλιστών της αχαλίνωτης Αγοράς και των υποταγμένων σε αυτήν πολιτικών νάνων που αφήνουν το «αόρατο χέρι» του Άνταμ Σμιθ να ρυθμίζει τη ζωή μας, ζητούν όμως από τη δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή Αριστερά (στο βαθμό τουλάχιστον που ο ΣΥΝ ανήκει ακόμη εκεί) να μην πετάει στα σκουπίδια τον κεκτημένο πολιτικό της πολιτισμό για να χαϊδέψει αυτιά φανατικών και ηλίθιων.


ΥΓ
Αγωγή (για 1 εκατ.ευρώ πάλι!) Βγενόπουλου κατά Τσίπρα. Ο κ.Βερελής πολύ σωστά υποστηρίζει το δεύτερο.

This entry was posted in Για την Αριστερά, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

73 Responses to Σχετικά με την αγωγή στη Bild…

 1. Ο/Η Γιάννης Ἄλφα λέει:

  Υπέροχος! όπως πάντα. Το άρθρο καδράρει την πραγματικότητα στη σωστή σκοπιά.

  Και ναι, απ’ ό,τι φαίνεται, η μυρωδιά τής καμμένης σάρκας δε φτάνει μέχρι την Ελλάδα. Όχι μόνο σε εκείνη τού Πλεύρη, αλλά μερικές φορές και στην άλλη, την κανονική. Πολλοί βάζουν στο ίδιο τσουβάλι και συμψηφίζουν πράγματα ασύνδετα και ασύμμετρα (χωρίς κοινό μέτρο δηλαδή), εννοώ το Ολοκαύτωμα και το Μεσανατολικό. Έχουμε φτάσει σχεδόν να θεωρούμε ενδόμυχα το πρώτο ως «λεπτομέρεια τής Ιστορίας τού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Ο Κίτρινος Τύπος ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση καλύτερος από τον φιμωμένο και απορούμε ούτως ή άλλως με ένα τέτοιο δίλημμα…
  Η ελευθερία του τύπου απαιτεί φυσικά ελεύθερους ανθρώπους
  και όχι το σκηνικό της χώρας μας αυτή τη στιγμή,
  με πιθανές αναλογίες του σκηνικού πριν την άνοδο του Χίτλερ,
  στη σύμμαχο (;) χώρα
  (ειρήσθω εν παρόδω,οι δικοί μας πουλημένοι όντως δεν τόλμησαν ποτέ
  να ζητήσουν τις αποζημιώσεις και μακάρι κάποιοι λιγότερο πουλημένοι να το κάνουν).
  Ως προς Τσίπρα,
  είναι δίκοπο μαχαίρι τέτοιου είδους αγωγές,
  ποιος όμως θα υποδείξει τρόπους αντιμετώπισης και δεοντολογίες σε όποιον θεωρεί ότι βλάπτεται η υπόληψή του;
  έξω απ’το χορό είναι πάντα πιο εύκολο…

  nota bene
  Αξίζει να τονιστεί μια είδηση που είδαμε και σε σχόλιο εδώ:
  ομάδες πολιτοφυλάκων εκπαιδεύουν πολίτες στη χρήση όπλων.
  Μια υπηρεσία θα είναι και η καταγραφή παραβατικών συμπεριφορών σε σχολικά προαύλια.
  Με 11 ληστείες ανά ώρα και μία ανθρωποκτονία ανά 2 μέρες
  και τα βαποράκια να ψαρεύουν χρήστες και στα νηπιαγωγεία πια,
  στεκόμαστε με ιδιαίτερο προβληματισμό απέναντι στην κίνηση αυτή.
  Αν η συντεταγμένη (;) πολιτεία συνεχίσει να είναι καρικατούρα του ρόλου της
  πάντως,σκεπτόμαστε πολλοί από μας να απευθυνθούμε στις ομάδες αυτές
  να μάθουμε 5 πραματάκια για κανα εξάσφαιρο!
  μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε!
  κι ας χύνουν μελάνι οι δημοσιογράφοι μετά να βρίζουν τον όποιο Καρατζαφέρη και τις προτάσεις του περί όπλων…
  Έφτασε μάλλον η ώρα που το αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο,
  θα ισχύσει όχι για προφανείς εξωτερικούς εχθρούς
  -ως όφειλε,με τέτοιους γείτονες,να ισχύει-
  αλλά για το μεγαλύτερο εσωτερικό εχθρό:
  ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ και τους προστάτες του:
  ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΙΜΩΜΕΝΟ ΤΥΠΟ και συναφείς παρατρεχάμενους…

 3. Ο/Η ioanna λέει:

  Εχω διαβάσει αρκετά από τα σχόλια σας και τις απόψεις σας. Μού έχει κάνει εντύπωση η πολύπλευρη και πολυεπίπεδη σκέψη σας. Αλλά επίσης μου έχει κάνει εντύπωση η εμπάθεια που ξεχειλίζει από κάθε πρόταση, κάθε σκέψη σας. Θα μπορύσα να τη δικαιολογήσω μόνο αν πρόκειται για τη μετάλλαξη μιας μεγάλης πίρας. Αλλά και πάλι….. Εμπάθεια , έως κακία. Αυτό είναι σοκαριστικό. Μια γλώσσα χυμαρώδης, καταρρακτώδης θα έλεγα μορφή κειμένου. Αυτά είναι τα συναιθήματα που μου αποπνέουν τα άρθρα σας. Αλλά βλέπω οτι επί της ουσίας έχετε πολλά επιχειρήματα. Σε πολλά απ΄αυτά που λέτε συμφωνώ, ασχετα αν ειναι δοσμένα με το παραπάνω συναισθηματικό ύφος. Απλά αν δεν σας κάνει κόπο θάθελα να μου απαντήσετε στα εξής. Από που προκύπτει ομοιότητα έως και τάυτιση του Αλέξη Τσίπρα , η του Συριζα με ακροδεξιά κόμματα, και κυρίως Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ. Το παραπάνω το ρωτώ διότι έχετε την τάση να συγκρίνετε αυτά τα δύο σε πολλά άρθρα σας ενώ άλλοι χώροι που έχουν περισσότερες ομοιότητες με τα ακροδεξιά στοιχεία μένουν ΑΛΩΒΗΤΟΙ. Επίσης θάθελα να μου απαντήσετε -αν το επιθυμείτε- από που προκύπτει η καλή σχέση του Α.Τσίπρα με την εκκλησία και διάφορους εκπροσώπους της όπως λέτε ακατάπαυστα. Επίσης θάθελα να μου πείτε αν πιστεύετε ότι η εφημερίδα Μπιλτ έχει παίξει ένα αρνητικό ρόλο στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη δυσφημίζοντας τους Ελληνες και πλασσάροντας μια λάθος εικόνα, προβάλλοντας την προπαγάνδα της Μέρκλελ περί «κακών και τεμπέληδων» Ελλήνων προκειμένου να επιβληθούν τα μνημόνια, ή όχι. Δηλαδή αν πιστεύετε οτι η Μπιλτ έδρασε εναντίον μας (το μας αφορά τους Ελληνες και οχι τον Τσίπρα), συκοφαντώντας μας και προβάλλοντας κατά κόρον τα όποια αρνητικά στοιχεία μας μεγεθύνοντάς τα, προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά μας ως λαού, αλλά και την εθνική μας υπερηφάνεια . Αυτά ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΥΓ Για να μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα δεν είμαι «οπαδός» ούτε φίλαθλος κανενός κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος που ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.

 4. Ο/Η ioanna λέει:

  κκ

 5. Ο/Η undantag λέει:

  «Ο κ.Τσίπρας ακολουθεί …, τα βήματα του Γ.Καρατζαφέρη, που απειλούσε, πριν εμφανιστεί με νέο προσωπείο, με αγωγές όσους τον αποκαλούσαν ακροδεξιό και προσπαθούσε να φιμώσει τις εναντίον του πολιτικές καταγγελίες, ανοίγοντας τον πολύ επικίνδυνο δρόμο της ποινικοποίησης πολιτικών απόψεων.»
  Αγαπητέ Λασκαράτε, ν’ αγιάσει (sic!) η πένα σου. Η πιο νηφάλια και μεστή ανάλυση για το θέμα που διάβασα. Και προσθέτω, θα αποτύχει όπως ο Καρατζαφέρης.
  Αν αυτή είναι η «σύγχρονη αριστερά», καλύτερα σταλίνας του ΚΚΕ – κατά τι ειλικρινέστεροι, όσο και αν τους έχει ξεχάσει ο χρόνος.
  ΥΓ: σε ποια ΜΚΟ θα χαρίσει ο Τρίπρας το επιδικασθησόμενο ποσό μάθαμε; (βλ. την, αναλόγου επιπέδου/δαπέδου διαμάχη ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΛΑΛΙΩΤΗ).

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Γιάννη Άλφα, Undantag,
  ευχαριστώ πολύ.

  Eklag,
  η φράση δεν είναι δική μου, στη διάρκεια της Χούντας την επικαλέστηκαν συνήγοροι δημοσιογράφων που διώκονταν. Είναι δε πολύ σωστή γιατί ο Κίτρινος Τύπος μπορεί πολύ εύκολα να αντιμετωπιστεί με τον ελεύθερο αντίλογο, όταν όμως ο Τύπος είναι φιμωμένος ακούγεται μόνη η κίτρινη ή και κατάμαυρη φωνή της τυραννίας.

  Κυρία Ιωάννα,
  1. Καμία Bild δεν θα μπορούσε να παίξει ρόλο σε βάρος της χώρας μας αν δεν υπήρχαν αφορμές. Όπως η Ελλάδα έχει τον κίτρινο τύπο της, έτσι δικαιούται να τον έχει και η Γερμανία. Όταν ο κ.Τσίπρας δίνει συνεντεύξεις σε κατακίτρινους δμοσιογράφους σε φιλικό στυλ, απόλυτα συμβιβασμένος με τα ήθη τους, γιατί ενοχλείται από τη Bild;
  Δείτε σας παρακαλώ που έχει μιλήσει ο ίδιος (τρεις φορές!) και πείτε μου αν θέλετε τη γνώμη σας:
  http://olympia.gr/2011/11/18/alexis-tsipras-3/

  2.Σχετικά με την Εκκλησία μπορείτε να δείτε εδώ:

  https://roides.wordpress.com/2011/02/18/18feb11b/

  https://roides.wordpress.com/2011/09/02/2sep11/

  και με την ευκαιρία πείτε μου τη γνώμη σας για τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ιερά οικονομικά σκάνδαλα, όπως το Βοιωτοπέδιο, η Σιβιτανίδειος, η Βουλιαγμένη και η Αλληλεγγύη και στις σχέσεις μητροπολιτών (τον ένα τον έχει και δημόσια επαινέσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ) με τη Χρυσή Αυγή.

  3@»..Από που προκύπτει ομοιότητα έως και τάυτιση του Αλέξη Τσίπρα , η του Συριζα με ακροδεξιά κόμματα, και κυρίως Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ..»
  Θα σας παρακαλέσω να μου υποδείξετε που γράφω για τέτοια ομοιότητα, χωρίς μάλιστα να περιγράφω κάποια συγεκριμένη συμπεριφορά.

  4. Ασκώ το δικαίωμά μου στην κριτική που μου αναγνωρίζει το Σύνταγμα, όσο αυτό θα υπάρχει. Με κατηγορείτε για μίσος και εμπάθεια. Πολύ βαρειά κατηγορία. Οφείλετε αν είσθε έντιμη, να μου επισημάνετε τα σχετικά αποσπάσματα για να απολογηθώ ή και για να ομολογήσω και να επανορθώσω.
  Περιμένοντας, σας ευχαριστώ.

 7. Ο/Η Ντίνα Καραμπίνα λέει:

  Nα κάνει αγωγή και η Μέρκελ στον Τράγκα;

 8. Ο/Η Ντίνα Καραμπίνα λέει:

  Ελληναράδικες εθνικά υπερήφανες αλητείες

 9. Ο/Η Παλιός λέει:

  Nύχτες με τον Τράγκα

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κ.Καμμένος πήγε στο Δίστομο. Θα ήταν καλή ευκαιρία να μας πει επιτέλους τη γνώμη του για τη Χρυσή Αυγή, για τη Χούντα και για τα Τάγματα Ασφαλείας.
  Το λαϊκοδεξιό ξενοφοβικο πατριωτικό μπλογκ olympia στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τρεις συνεχείς συνεντεύξεις τον προβάλει πανηγυρικά:
  «Η εκρηκτική ομιλία του Πάνου Καμμένου στο Δίστομο».
  Συνοδεύεται από την κα Κουντουρά και τον κ.Μανώλη (ΔΑΚΕ)Παιανίζει ο εθνικός ύμνος και η ξαστεριά.
  Απολαύστε τον:

 11. Ο/Η eklag λέει:

  Για μένα και τώρα χούντα έχουμε και μάλιστα πιο επικίνδυνη,
  καθώς φορά εκλογικό sexy φουστανάκι!
  είναι δε άλλο μια δυο παλιοκίτρινες παλιοφυλλάδες
  κι εντελώς άλλο μια ενορχηστρωμένη κίτρινη επίθεση!
  Ατσούμπαλες εξάλλου οι φιγούρες της Κα Μέρκελ,
  καθώς απ’ τα νιάτα του φαίνεται ο άνθρωπος!
  Εξίσου άκομψα αλλά απόλυτα μεθοδικά ετοιμάζει το επόμενο Ράιχ
  κι ο κάθε Τσίπρας δεν είναι ούτε μεζεδάκι στο στόμα των καρχαριών αυτών.
  Χωρίς εμπάθεια ασκώ το δικαίωμα μου στην κριτική,
  για όσο η Χούντα κρατάει low profile.
  Mετά βλέπουμε…
  δεν θα μείνουμε όλοι με σταυρωμένα τα χέρια…

  ps
  Οι γερμανικές σφαγές είναι αρκετά πρόσφατες για να κάνουν οι Γερμανοί
  τους…Κινέζους,τους ειδικούς επί οικονομίας (βλέπε Βάλραφ)
  και τους γενικότερους τέλος πάντων Τιμητές!

 12. Ο/Η nispell λέει:

  ‘polly kala ii’Bild einai»1mia’fylada’opos merikes’san tis egchories dikes mas,alla mou kani entiposi pou kanis’MAS’ apo Ellada’pote’de eipe 1mia kouventa’gia’ta sovara’germanika ‘ard.de’zdf.de,’persi’nomizo’se mia’anthelliniki'[kath’ypervoli]ekpompi’satiras’opou’dichni’1tourko’me me’ti’Simaia’&’to’fesi’tou’na»kani’erota[pidaii]1ellina’me’Simaia’kai’to’skoufaki’tou’Ayta os pros ta Sovara kai Ypey[f]thina germanika’Mme.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ nispell,
   θέλω να σε ευχαριστήσω για την φιλία σου και για την προβολή του μπλογκ.
   Στο θέμα μας τωρα: Εγώ πιστεύω (κι αυτή ήταν μέχρι τώρα η πρακτική της Αριστεράς, αλλά και των σοβαρών αστών πολιτικών) πως η πολιτική κριτική του Τύπου, όσο υπερβολική κι αν είναι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους πολιτικούς με αγωγές και μυνήσεις.
   Εκτός κι αν θίγεται η υπόληψή τους με ψεύτικες κατηγορίες για κλεψιές κλπ

   • Ο/Η nispell λέει:

    ‘symfono apolyta i Ypervoli’ myniseon/agogon einai aparadekti!’episis zito syggnomi Gia ta fraggolevantika’mou’alla…..!….:-)

 13. Ο/Η giorgos1 λέει:

  το κείμενο της αγωγής – περιλαμβάνει και τη μετάφραση του δημοσιεύματος – βρίσκεται εδώ :

  http://topontiki.gr/article/31701

  το περιεχόμενο της αγωγής δεν έχει καμιά σχέση με ελληναράδικο πατριωτισμό

  κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κίτρινος τύπος προετοιμάζει τον ολοκληρωτισμό και τον φιμωμένο τύπο

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   giorgos1

   1. @»κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κίτρινος τύπος προετοιμάζει τον ολοκληρωτισμό και τον φιμωμένο τύπο».

   Συμφωνώ γι’αυτό καλό θα ήταν οι αριστεροί πολιτικοί ηγέτες να μην δίνουν συνεντεύξεις σε κίτρινους δημοσιογράφους και κίτρινα μέσα ενημέρωσης, όταν δε δέχονται προτάσεις συνεργασίας από λαϊκοδεξιούς και ακροδεξιούς πολιτικούς να μην κάνουν τον κουφό αλλά να αρνούνται αμέσως και να μην αφήνουν να δημιουργούνται εντυπώσεις και παρερμηνείες, που νομιμοποιούν πολιτικά με άρωμα αριστερής συνεργασίας, τους θαυμαστές των ρατσιστών ΟΫΚάδων.

   http://zeidoron.blogspot.com/2011/11/3.html
   Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΡΟΣ 3 ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤ​ΕΡΟ ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ .ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ !!!
   Συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας – το νέο ΕΑΜ

   2.@»το περιεχόμενο της αγωγής δεν έχει καμιά σχέση με ελληναράδικο πατριωτισμό».

   Συμφωνώ απόλυτα, γι’αυτό και δεν έγραψα κάτι τέτοιο.

   Η KΙΝΗΣΗ της αγωγής, εντελώς αντίθετη με τις δημοκρατικές παραδοσεις της ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά και της κομμουνιστικής, αποσκοπεί στο να αποσπάσει τις συμπάθειες Ελληναράδων για τον Έλληνα πολιτικό που τους τα λέει χύμα και γι’αυτό τον στοχοποιούν οι Γερμαναράδες που μας μισούν γιατί τους νικήσαμε.

   Αυτή κίνηση τροφοδοτεί δεξιό λαϊκό μίσος κατά της Δύσης.
   Δεν νοείται η ευρωπαϊκή Αριστερά να συμμετέχει στη δημιουργία αυτής της πολύ επικίνδυνης ατμόσφαιρας. Η Αριστερη απάντηση και πρόταση πρέπει να είναι η ορθολογική, δημοκρατική, ανθρωπιστική, ξεκάθαρη χωρίς περιθώρια λυκοφιλίας με τη λαϊκή Δεξιά.

   • Ο/Η giorgos1 λέει:

    για τα των συνεντεύξεων τσίπρα στην «λαϊκοπατριωτική» ακροδεξιά, μαζί σου

    στα περί αγωγής θεωρώ ότι κάνεις ερμηνεία προθέσεων, εκ των προηγούμενων κινήσεών του – οι οποίες εκ των εξελίξεων έχουν ηττηθεί πολιτικά εντός του χώρου του

    πιστεύω πως ο χώρος της αριστεράς πρέπει να αντιπαρατεθεί στα ακροδεξιά στερεότυπα – όπως αυτά που φιλοξενεί η bild – με κάθε τρόπο, και στη χώρα του (κατ’ αρχήν) και στην ευρώπη

    ας σκεφτούμε πως ο αντίστοιχος γερμανός «laskaratos» μπορεί και να θεωρεί καλή ευκαιρία την αγωγή για την αντιπαράθεσή του με την δική του ακροδεξιά

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    giorgos1,
    η Αριστερά δεν αντιπαρατίθεται στα δικαστήρια, ιδιαίτερα δε στα ελληνικά Δικαστήρια, γιατί αν κατάλαβα καλά, εδώ κατατέθηκε η αγωγή.
    Δεν ζητά χρηματικές αποζημιώσεις κλπ.
    Σιγά τη βλάβη που του έκανε μια φυλλαδα σαν τη Bild.
    Να θυμίσω τι έγραφε η Αυριανή (χυδαιότατα και προσωπικά) κατά του Χατζηδάκη ο δε Γλέζος σύχναζε και στο κανάλι της;
    Άκου ο δρόμος των αγωγών είναι επικίνδυνος, ειδικά στην Ελλάδα.
    Μπορεί να εξοντωθούν άνθρωποι.
    Ο πολιτικός λόγος κρίνεται από τους πολίτες, όχι από τους δικαστές και απαντιέται με αντίλογο.
    Το να σε κατηγορεί η Bild για χρηματοδότη των αναρχικών πέρα από το προφανές ψέμα, κατά τη γνώμη μου είναι διαφήμηση.

    Σκασίλα του του Τσίπρα για τη Bild.
    Ντόρο θέλει να κάνει, λαϊκές αφελείς συμπάθειες να αποσπάσει, πατριωτικά παράσημα να φορέσει, και σκασίλα του αν έτσι κάνει πολύ κακό και στην Αριστερά και στις ιδέες της, στις παραδόσεις της, και σκασίλα του αν ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Είναι η συνέχεια μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής που ψαρεύει στα θολά νερά, στερείται ουσίας, αποπροσανατολίζει ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    Οι εγχώριοι κλέφτες και απατεώνες, ολόκληρες ομάδες, η Εκκλησία, αλλά και πρόσωπα τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κατονομάζει ούτε ζητά τη δικαστική τους δίωξη, ούτε την επιδιώκει, έπρεπε να είναι ο στόχος του.

 14. Ο/Η Του κώλου λέει:

  http://www.inews.gr/96/me-neo-komma-i-synergazomenos-me-syriza-ypopsifios-o-kammenos.htm

  Με νέο κόμμα ή συνεργαζόμενος με ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος ο Καμμένος!

  19:37 2/1/2012 – Πηγή: Tromaktiko

  Σε μια δήλωση-βόμβα προχώρησε από τα Αμπελάκια ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος όπου γευμάτιζε με τον Χρήστο Ζώη και άλλους φίλους.Μιλώντας στην ομήγυρή του για τις μελλοντικές του πολιτικές κινήσεις, ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να είπε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr ότι θα συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές «ή με νέο κόμμα ή συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΡΖΑ στο πλαίσιο του αντιμνημονιακού μπλοκ».

  http://olympia.gr/2011/12/22/tsipras-5/

  Άνοιγμα – σοκ Τσίπρα σε Πάνο Καμμένο! Κλονίζονται τα θεμέλια της μεταπολίτευσης…

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 22, 2011

  Χθες το βράδυ στο Κόντρα και την εκπομπή “Επί του πιεστηρίου”, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι εννοεί τα όσα μας είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξη του.

  Κυρίως όμως με το άνοιγμα του σε κέντρο και λαϊκή δεξιά, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αφού εδώ δεν υπάρχουν οι όποιες υπόνοιες του ’89 αλλά ένα άνοιγμα που συνοδεύεται από μία πρόταση διακυβέρνησης βασισμένη σε αρχές και όχι σε αστείους μύθους “κομματικής καθαρότητας”.

  “Δεν έχω να χωρίσω τίποτα από έναν τριαντάρη νεοδημοκράτη που ξεριζώνεται από την πατρίδα του για να βρει δουλειά”!

  Εκεί όμως που άναψαν τα τηλέφωνα, ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ξεκάθαρο άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο, γκρεμίζοντας έτσι ιδεοληψίες δεκαετιών.

  ¨Πρέπει να υψώσουμε ανάχωμα με πρόταση εξουσίας, απέναντι στην συμμαχία των προθύμων”. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο Τσίπρας από το βήμα της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων μάλιστα της νέας κυβέρνησης, απένειμε τα εύσημα στον Βασίλη Μιχαλολιάκο για την αυτοδιοικητική του πορεία!

  Εάν πάει απλώς να υφαρπάξει ψήφους, θα το δείξει η ιστορία. Ένα γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ότι ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που καταφέρθηκε συγκεκριμένα και ονομαστικά εναντίον του Ψυχάρη και του Μπόμπολα, κατονομάζοντας τους ως εχθρούς του λαού και της πατρίδας. Γεγονός που το έχει πληρώσει ακριβά σε θέματα προβολής. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να το ξανατονίσουμε, την ίδια στιγμή που ο κύριος Κουβέλης έχει πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής, ως απόχη πράσινων απογοητευμένων ψηφοφόρων και εξαγνισμού “πρώην φασιστών”.

  Τελείως διαφορετικό να κάνεις άνοιγμα στον Καμμένο, από το να κάνεις τα γλυκά μάτια στην κυβέρνηση Καρατζαφέρη…

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/01/05/%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%be%ce%b9%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-%cf%84/

  Κάλεσμα σε εξέγερση! – Αν αυτός είναι δεξιός, τότε η Αριστερά τι είναι;;;
  από ormithiella
  Γράφει ο Παύλος

  Δημ: Σε ένα μήνυμα μας γράφουν: «ο Πάνος Καμμένος άλλαξε κόμμα και έγινε ΚΚΕ;».

  Ναι. Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και όποιον χρειαστεί προκειμένου να συμφωνήσουμε πως μπορούμε να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας. Τον Γοργοπόταμο τον ανατίναξε ο Βελουχιώτης μαζί με τον Ζέρβα. Εγώ είμαι δεξιός αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είμαι δεξιός και επειδή το κόμμα στο οποίο ανήκω επέλεξε τον συμβιβασμό εγώ θα συμβιβαστώ

 15. Ο/Η undantag λέει:

  Μόλις έχασα ένα τέταρτο της ζωής μου, διαβάζοντας την αγωγή. Αν και έχω γνώμη περί της πχιότητας (και της πιθανότητας ευδοκίμησης) αυτής, είναι αντιδεοντολογικό να επεκταθώ. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σχολιάσω ένα απόσπασμα:
  «Επειδή στην πράξη τους αυτή οι εναγόμενοι προέβησαν με δόλο και με σκοπό τη σπίλωση της προσωπικότητάς μου, αλλά και την ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, με πορισμό εκλογικών ωφελημάτων στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».
  Υπ’ όψιν:
  – ο Τσίπρας ενάγει ατομικώς, όχι ως νόμιμος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν ενάγων, τα ωφελήματα των άλλων δεν είναι κατ’ ανάγκη αποζημιώσιμη ζημία του ΣΥΡΙΖΑ.
  – ο διεθνής τύπος – εξ΄ορισμού – παρεμβαίνει στα εσωτερικά όλων των χωρών. Σήμερα, π.χ. κράζουν τον Σαρκοζύ για τις π@π@ριές του περί εξόδου της Γαλλίας από το Σένγκεν. Λέτε να το κάνουν εξεπιτούτου για να πάρει πόντους η δεσποινίς Λεπέν;
  – τέλος, πώς διάλο θα προσπορίσει η Bild εκλογικά ωφελήματα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ; Ψηφίζει το Μεκλεμβούργο στις ελληνικές βουλευτικές και δεν το επληροφορήθην;
  Εν ολίγοις:
  – There is no better publicity than bad publicity και
  – (με το συμπάθειο κιόλας, αλλά ένεκα το … τριώδιο) της κοντής ψ*λής, οι τρίχες της φταίνε…

 16. Ο/Η Po λέει:

  στο στίβο των ιδεών, παίζουν κι οι κιτρινισμοί, κι αυτοί όπως όλες οι απόψεις αντιμετωπίζονται με τη σοβαρή και συνεπή στάση των ιδεών. Οι αγωγές ωθούν προς νόμιμη φίμωση των ιδεών μέσω τυχόν μελλοντικών αμφίβολης ποιότητας κριτών. Κάπως έτσι ξεκινούν οι απροκάλυπτες κοινοβουλευτικές δικτατορίες (βλ. Ουγγαρία).

  Η αγωγή, είναι πράξη πολιτικά απαράδεκτη.
  Σήμερα φιμώνουμε τον «κίτρινο τύπο»
  αύριο τα πορνογραφικά περιοδικά, και…
  μεθαύριο την Ελεύθερη Έκφραση.

  Δεν υπάρχει φρένο σε τέτοιου είδους πρακτικές.

 17. Ο/Η eklag λέει:

  Οι κιτρινισμοί δεν αντιμετωπίζονται όπως όλες οι απόψεις.
  Είναι άλλο το π.χ. αποδεικνύω με στοιχεία ότι κλέβεις
  από το: κάποιοι είπαν ότι μοιάζεις με κλέφτη
  και εντελώς άλλο από το: μου φαίνεσαι κλέφτης άρα είσαι κ.τλ.
  Ο κιτρινισμός έχει θέση μόνο σε κοινωνίες δούλων,
  γιατί απλούστατα σε κοινωνίες ελεύθερων πολιτών δεν θα υπήρχε,
  ελλείψει αναγνωστικού κοινού.
  Οι απροκάλυπτες κοινοβουλευτικές δικτατορίες είναι εδώ!
  ΚΑΙ εξαιτίας της ανοχής τους στον κιτρινισμό!
  +ευλόγησον+

 18. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  “Επειδή στην πράξη τους αυτή οι εναγόμενοι προέβησαν με δόλο και με σκοπό τη σπίλωση της προσωπικότητάς μου, αλλά και την ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, με πορισμό εκλογικών ωφελημάτων στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.”.

  ΑΡΑ : δεν πανε καλάααααα! . Ρεζιλι. Ποιος την συνεταξε αυτήν την αγωγή .. Θα γελάνε…….
  εντω μεταξύ ευτυχώς που υπάρχουν ακομα σοβαροι ανθρωπο στον Συνασπισμό . Ας ελπίσουμε::
  πηγη IN.GR
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231185928

  «Εμείς λέμε στους πολίτες προκαταβολικά ότι έχουν κάθε δίκιο να εκφράζουν την διαμαρτυρία, την απόγνωση τους, το θυμό τους για την κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο, αλλά πρέπει να προφυλαχτούν από ενέργειες προπηλακισμών και βίας, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιτρέπουν στους θύτες αυτής της πολιτικής να μετατρέπονται σε θύματα» είπε, μιλώντας στο Ράδιο 9, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης.

  Και πρόσθεσε: «Επειδή ήδη διάφοροι διαμορφώνουν 15 μέρες πριν ένα κλίμα ότι ό,τι συμβεί θα φταίει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δηλώνω απερίφραστα ότι: Εμείς είμαστε υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, ενωτικών αγώνων εναντίον της βίας και των προπηλακισμών που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν και να διχάζουν».

 19. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Ευτυχώς και στο ΚΚΕ υπάρχουν σοβαροι που αντιλαμβανονται
  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6737613

 20. κατά τη γνώμη μου το 1 εκατομμύριο που ζητά ο Τσίπρας είναι πολύ λίγο. Θα έπρεπε να ζητήσει πολλά παραπάνω και να υποστηρίξει με κατάλληλα νομικά μέσα τα επιχειρήματά του για να γδύσει την γερμανική φυλλάδα. Αυτό θα κανει τους γερμανούς πιο προσεκτικούς ..Την υπόλοιπη επιχειρηματολογία του αρχικού γράφοντος την προσπερνάω .Είναι αργά και βαριέμαι .. ίσως αύριο .

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Λάβε υπόψιν σου πως μπορούν και οι Γερμανοί πολιτικοί να ζητήσουν αύριο αποζημιώσεις από ελληνικές εφημερίδες της Αριστεράς που τους κάνουν υποτίθεται πολιτική ζημιά στο χώρο των Ελλήνων μεταναστών που αυτοί μάλιστα ψηφίζουν στη Γερμανία.
   Αυτή η λογική είναι πολύ επικίνδυνη.

 21. Ο/Η H κυρά σας η μαμμή λέει:

  Yπόθεση Ιασώ

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=27421&catid=9

  Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα με τα οποία ζητείται από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πόσα χρήματα πλήρωσε στο ιδιωτικό μαιευτήριο όπου γεννήθηκε ο γιός του την περασμένη Κυριακή.

  Παρά το γεγονός οτι ο κ. Τσίπρας απάντησε χθες στα δημοσιεύματα και την αποκάλυψη του TLIFE, ωστόσο δεν έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις ώστε να κλείσει η υπόθεση. Πόσο στοίχισε, πόσα πλήρωσε και αν του έγινε έκπτωση πόσην και ποιά ήταν.

  Ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην απάντησή του αναφέρει: «Μερίδα των ΜΜΕ και των blogs με πλήρη συναίσθηση και με στόχο να υπάρξει απαξίωση στο πρόσωπο του προέδρου, χρησιμοποίησε το συμβάν διακινώντας πληροφορία για μεγάλη καταβολή αμοιβής νοσηλείων της γέννας. Μία πληροφορία η οποία πόρω απέχει από την πραγματικότητα. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η οικονομική του δυνατότητα δεν του επιτρέπει να διαθέσει τέτοιο ποσό, όσο και να το επιθυμούσε, η κατασκευασμένη αλήθεια του είναι μια πράξη βαθύτατα εχθρική, όχι μόνο προς αυτόν, αλλά και προς την κοινωνία. Διότι επιδιώκουν να την αποπροσανατολίσουν και να εκτρέψουν την οργή της για τη φτώχεια που υφίσταται, προς λάθος κατεύθυνση και λάθος ανθρώπους».

  Υπενθυμίζουμε ότι το TLIFE – διευκρινίζοντας ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να φέρνει στον κόσμο το παιδί του με όποιο κόστος και σε όποιο περιβάλλον επιθυμεί- είχε παρουσιάσει το κόστος της συγκεκριμένης σουίτας του Ιασώ στην οποία γέννησε η σύντροφος του προέδρου του ΣΥΝ.

  Το κόστος αυτό, είναι όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ιδιωτικού μαιευτηρίου για τον κάθε Έλληνα πολίτη, σχεδόν 15.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του γιατρού.

  Ο κ.Τσίπρας στην ανακοίνωσή του δε διευκρινίζει ούτε το ποσό που κατέβαλε ούτε εάν του έγινε κάποια έκπτωση από το Ιασώ. Αναφέρει μόνο ότι » η πληροφορία απέχει πόρω από την πραγματικότητα».

  Αποφεύγει έως και σήμερα να δημοσιοποιήσει το ποσό που τελικά κατέβαλε. Θυμίζουμε ξανά πάντως ότι όπως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή το που δαπανά κανείς τα χρήματά του αποτελεί απόλυτο προσωπικό δικαίωμα.

  Όμως οι 15.000 ευρώ είναι ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις ετήσιες αποδοχές ενός εργαζομένου από εκείνους που διαδήλωνε μαζί τους χθες ο κ.Τσίπρας.
  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=27421&catid=9

 22. Ο/Η H κυρά σας η μαμμή λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=13371

  Ένας πατριώτης που ζητάει λετά από την Ελλάδα

  Ευγένιος, ο ευπατρίδης!

  11/03/2012
  της Χριστίνας Ταχιάου

  Στη βόρεια Ελλάδα το όνομά του είναι αρκετά γνωστό. Ο Σερραίος πολιτικός μηχανικός διετέλεσε νομάρχης Θεσσαλονίκης (διορισμένος), βουλευτής νομού Σερρών (εκλεγμένος) και διοικητής Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαίδας (διορισμένος). Εάν ξεχνώ κάποια από τα αξιώματα με τα οποία τον τίμησαν το κόμμα και ο σοφός ελληνικός λαός, παρακαλώ να με συγχωρήσει. Έτσι κι αλλιώς, τις τελευταίες ημέρες ο Ευγένιος Χαϊτίδης ήρθε στην επικαιρότητα για πρώτη φορά με τόση ένταση λόγω μιας πρόσφατης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου με την οποία δεν δικαιώνεται στο ζήτημα των αναδρομικών. Πρόκειται για την πρώτη εφετειακή απόφαση που αφορά διεκδικήσεις πρώην βουλευτών.

  Δείτε λίγο το σκηνικό: ο κ. Χαϊτίδης προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών διεκδικώντας το ποσό των 401.152,82 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει τη διαφορά της βουλευτικής αποζημίωσης με τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό οι δικαστές το επιδίκασαν στους εαυτούς τους ως έκτακτη παροχή για το διάστημα 2003-2007 με αποφάσεις του Μισθοδικείου.

  Το δικαστήριο πρωτόδικα επιδίκασε στον πρώην νομάρχη, βουλευτή και διοικητή νοσοκομείου το ευτελές ποσό των 202.496,18 ευρώ, κάνοντας μερικά δεκτή την αγωγή. Επειδή, όμως, τα 200 ψωροχιλιάρικα δεν ήταν αρκετά στον κ. Χαϊτίδη, συνέχισε τον αγώνα του, διεκδικώντας στο Εφετείο τη διαφορά από τα αρχικά 400κάτι χιλιάρικα. Επίσης, διεκδικούσε και χρηματική ικανοποίηση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τη μη καταβολή των προσαυξήσεων της βουλευτικής αποζημίωσής του. Πρωτόδικα του επιδικάστηκαν μόνο 1.000 ευρώ.

  Το δημόσιο ζήτησε την απόρριψη της έφεσης, όπως κι έγινε τελικά.

  Ο Ευγένιος Χαϊτίδης που έφτασε να διεκδικεί ανερυθρίαστα μέχρι και το τελευταίο δεκαχίλιαρο ευρώ από μια πτωχευμένη Ελλάδα που κόβει τις χαμηλές συντάξεις και δεν έχει χρήματα να βάλει πετρέλαιο στις σχολικές αίθουσες, διετέλεσε βουλευτής από το 1993 έως το 2007. Το 2007 δεν επανεξελέγη και η κυβέρνηση Καραμανλή τον τίμησε διορίζοντάς τον έως το 2009 διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας. Το 1990 είχε διοριστεί Νομάρχης Θεσσαλονίκης, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1993.

  Προσέφυγε νόμιμα στα δικαστήρια, όπως και πολλοί ακόμη πρώην βουλευτές, η πορεία των οποίων κρύβεται καλά κάπου στα έγκατα της ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας. Ψάχνοντας σε αραχνιασμένες ειδήσεις από το παρελθόν, ανακαλύπτουμε τον Ευγένιο Χαϊτίδη να έχει σημαντικό έργο ως πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό. Να έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε συνέδρια και εκδηλώσεις στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Αμερική, πιθανόν να έχει πάει και μέχρι τη μακρινή Αυστραλία. Να έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση της διεύθυνσης της ΕΡΑ 5 της ΕΡΤ (επρόκειτο για το ομογενειακό πρόγραμμα «Φωνή της Ελλάδας». Η ΕΡΤ το υποβάθμισε σε τμήμα των ειδήσεων). Να έχει καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε δίκη κατηγορουμένου ότι διέσπειρε ψευδείς φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχία στους πολίτες σε πολιτιστική εκδήλωση των Βλάχων στην Νάουσα. Να έχει παρεβρεθεί στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου στο Μέγα Δέρειο. Να έχει παραστεί σε προσκύνημα στη βόρειο Ήπειρο «με οδηγό τη γαλανόλευκη». Να έχει δηλώσει έτοιμος να υπερασπιστεί την Ελλάδα έναντι των Τούρκων κι οποιουδήποτε άλλου την επιβουλεύεται.

  Α, το δίχως άλλο, ο Ευγένιος Χαϊτίδης είναι ένας υποδειγματικός πατριώτης!

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=13371

 23. Παράθεμα: Σχετικά με την αγωγή στη Bild… « ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ηγουμενιτσα

 24. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Αυστηρή αλλά δίκαιη κριτική. Δεν γίνεται να είσαι «αριστερός προοδευτικός» και ταυτόχρονα ολίγον από Καμμένο, ολίγον από Καρατζαφέρη και ολίγον από Σαμαρά.

 25. Ο/Η ioanna λέει:

  Ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες . Δεν έχω κατορθώσει να τις διαβάσω όλες. Μερικές με εξέπληξαν ομολογώ, και δεν τις γνώριζα. Δεν είναι ακριβές όμως το ότι δεν έχει καταδικάσει ο Σύριζα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. http://kanali.wordpress.com/2010/10/19/porisma_vatopedi_dritsas/ . Οσον αφορά την εμπάθεια που αναφέρω είναι συναίσθημα που προκύπτει από το ύφος του κειμένου, ίσως να είναι αυτό το στυλ σας και να το ερμηνεύω λάθος. Υπάρχει πάντως μια συναισθηματική απόχρωση που αν δεν είναι εμπάθεια τότε ίσως να είναι κάτι άλλο που δεν μπορώ να προσδιορίσω. Πάντως η αλήθεια είναι ότι εμενα προσωπικά θα μου ήταν πιο εύκολο να προσεγγίσω το κείμενο αν είχε πιο ουδέτερο ύφος. Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να σας προσβάλλω, αλλά να εκφράσω αυτό που μου μεταδόθηκε διαβάζοντάς σας.
  Οσον αφορά την ομοιότητα που αφήνετε από το κείμενό σας να προκύψει του Συριζα με άλλα κόμματα της ακροδεξιάς, και του κατεστημένου γενικότερα αυτό είναι προφανές αν πχ διαβάσει κανείς «Ασφαλώς ο κ.Τσίπρας όπως π.χ. (προσοχή, δεν τους εξισώνω) ο ελεήμων και ενάρετος αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ή ο κ.Π.Καμμένος, ή η κα Μιλένα Αποστολάκη, προνομιούχοι εκλεκτοί του λαού, χρηματοδοτούμενοι, επιχορηγούμενοι, προστατευόμενοι, μισθοδοτούμενοι και συνταξιοδοτούμενοι, πλουσιοπάροχα από ένα υπερδανειζόμενο Κράτος, έχουν κάθε συμφέρον να χρεώνουν σε ξένους τη νεοελληνική ηθική, πολιτική και οικονομική κρίση» Ερωτηση μόνο αυτοί επιχορηγούνται? Γιατί αναφέρεστε μόνο σ΄αυτούς? Επίσης παρακάτω λέτε «Ο κ.Τσίπρας ακολουθεί (όχι χωρίς να το καταλαβαίνει, έχει συμβούλους, απλά χωρίς να πτοείται από αυτό), τα βήματα του Γ.Καρατζαφέρη», επίσης παρακάτω λέτε «το Βατοπεδινό δεσπότη της «Χρυσής Αυγής», ο οποίος απολαμβάνει τη δηλωμένη εκτίμηση του αμετροεπή κ.Τσίπρα». Και γενικά στα κείμενά σας αφήνετε να εννοηθεί οτι η Εκκλησία και οι εκπρόσωποί της διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα όπως συμβαίνει και με τα άλλα κόμματα εξουσίας, που υποτίθεται τα καταδικάζουμε γι΄αυτό. Αλλά τελικά καταδικάζουμε μόνο τον Τσίπρα. Δεν ξέρω μπορεί να έχετε και δίκιο σε πολλά και εγώ να κάνω λάθος. Αλλά εκτός από την εμπάθεια αυτή προς την Αριστερά (αυτήν την αριστερά διαθέτουμε, μακάρι να είχαμε μια καλύτερη) έχετε να προσθέσετε κάτι πιο δημιουργικό? Εχετε να κάνετε μια κάπως πιο επικοδομιτική κριτική? ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

 26. Ο/Η Jmoll λέει:

  Bοιωτο-πεδίου σας είπε κυρία

 27. Ο/Η κωστας λέει:

  αγαπητε λασκαρατε
  επιτρεψτε μου διχως να επιχειρηματολογησω μη εχοντας το δικο σας ταλεντο να διαπιστωσω οτι υπαρχει εμπαθεια προς τον τσιπρα ,αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο, αλλα μην προσπαθειται να το κρυψεται πισω απο γεγονοτα που ειναι πραγματικα ,αλλα δεν συνιστουν την πραγματικη εικονα του συριζα και του τσιπρα.και εγω δημοσια και επωνυμα εχω κανει κριτικη στον τσιπρα για μια σειρα γεγονοτων αλλα θα ηταν μεγαλο το ελλειμα στην πολιτικη μας ζωη η απουσια αυτης; της -ελλειπους- αριστερας;
  υγ σας παρακολουθω με μεγαλη προσοχη και το σημερινο μου σχολιο δεν εχει με τον κιτρινο τυπο η τον φιμωμενο.

 28. Ο/Η ioanna λέει:

  Συγνώμμη αλλά τη λέξη βοιωτοπέδιο δεν τη γνωρίζω. Ισως να είναι φτωχές οι γνώσεις μου της ελληνικής γλώσσας. Λυπάμαι.
  Προς τον παρεμβαίνοντα.

 29. Ο/Η Kelly λέει:

  Σκάνδαλο βοιωτοπεδίου το γκουγκλ θα σας οδηγήσει στην αλήθεια που κρύβουν

 30. Ο/Η Ioanna λέει:

  ευχαριστω για την πληροφορία

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητή Ιωάννα,
  νομίζω πως έχετε παρεξηγήσει πολλά πράγματα,

  1. πέρα από το Βοιωτοπέδιο για το οποίο, ο κ.Τσίπρας προφανώς συμβιβάστηκε:

  https://roides.wordpress.com/2010/09/16/16sep10/

  «Με εξαίρεση τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε πρώτος το θέμα για να εισπράξει μια όχι πειστική απάντηση από τη μητρόπολη Θήβας τα υπόλοιπα κόμματα και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν. Μάλιστα το “Ποντίκι” (16.10.2008) έγραψε:: “Ψύχρα μεταξύ Ιερώνυμου – Τσίπρα…………….Στη βάση του παγώματος των σχέσεων κρύβεται το πρώτο μεγάλο δημοσίευμα εφημερίδας με προσωπικές καταγγελίες για τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο. Μιλάμε για το δισέλιδο της «Ελευθεροτυπίας» του Σαββάτου 4 του μηνός με τίτλο «Σκάνδαλο… Βοιωτοπεδίου»….. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράματα στη Βοιωτία λένε πως τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας (και σούρνονταν μήνες τώρα στα διάφορα δημοσιογραφικά στέκια) προέρχονται από ανθρώπους του Συνασπισμού. Μάλιστα οι ίδιες πηγές λένε πως είχε κλειστεί ραντεβού Τσίπρα – αρχιεπισκόπου, το οποίο ματαιώθηκε με πρωτοβουλία του Συνασπισμού την παραμονή της δημοσίευσης του επίμαχου ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία» και αφού τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων έκαναν παρέμβαση στα κεντρικά του ΣΥΝ…”.

  2. Ακολουθεί τα βήματα του Καρατζαφέρη στο θέμα των αγωγών κατά εφημερίδων. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Με όποιες αντιστοιχίσεις υπάρχουν στο θέμα αυτό.

  3. Αποστολάκη: Λαικίστρια ΠΑΣΟΚ
  Καμμένος: λαϊκιστής ΝΔ
  έ δεν μπορουσα να παραθέσω και 200 ονόματα βουλευτών,ενδεικτικά είναι αυτά, μαζί με του Τσίπρα, αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν πως φταίει η Δύση.
  Η Δύση περνάει τεράστια κρίση, αλλα δεν φταίει αυτή αν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυπταν συστηματικα τις κλεψιές του Άκη, πολλές κλεψιές της Εκκλησίας, τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Τύπου, τη διαφθορά των μικρομεσαίων, των γιατρών, των εφοριακών, του κρατικού μηχανισμού κλπ κλπ κλπ τα μυστικά κονδύλια του ΓΑΠ που ο Τσίπρας τα ανακάλυψε στις 12:5.

  Κώστα, ασφαλώς και χρειάζεται η Αριστερά όλη η Αριστερά, δεν βλάπτει όμως να διορθωθεί λιγάκι.

 32. Ο/Η Ioanna λέει:

  Το θέμα του Βοιωτοπεδίου ομολογώ ότι δεν το κατέχω, οπότε δεν έχω άποψη, θα διαβάσω σχετικά. Αλλά για τα υπόλοιπα πιστεύετε ότι είστε τουλάχιστον υπερβολικός?
  Η Δύση που όπως λέτε έχει κρίση δεν είναι αυτή που θέλει τώρα να μας βάλει τα δυό πόδια σ΄ένα παπούτσι, κάτι που είναι εντελώς ανέφικτο? Η Δύση (Γερμανία)δεν είναι αυτή που γνώριζε τόσα χρόνια και συγκάλυπτε τα σκάναδαλα όπως πχ Σιμενς μας αναγκαζε και μας αναγκάζει να αγοράζουμε τα διάφορα όπλα της τη στιγμή που σε λίγο δεν θάχει να φάει ο κόσμος, η Δύση δεν είναι που αντί να μας στηρίξει στην δύσκολη ώρα μας σπρώχνει στο γκρεμό μέσω μνημονίων και της ύφεσης που προκαλούν? Πού είναι η ευρωπαική αλληλεγγύη αυτή τη δύσκολη ώρα?Η μήπως ευννεί και την ισχυροποίηση της Γερμανίας η ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση της Ελλάδας? Αυτά δεν είδα να τα αναφέρετε στο άρθρο σας. Επικεντρώνεστε μόνο στις αδυναμίες του δικού μας πολιτικού συστήματος, και κυρίως των κομμάτων της Αριατεράς. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει και καλλίεργείται από διάφορους κύκλους ένας λαικισμός που με βρίσκει αντίθετη. Αλλά με βρίσκει απολύτως αντίθετη και η έλλειψη εθνικής πολιτικής, η κατευθυνόμενη από την Τρόικα πολιτική που είναι κυρίαρχη και η ανυπαρξία λύσεων, προτάσεων και θέσεων σχεδιασμού εξόδου από την κρίση που να έχουν ελληνική υπογραφή. Και αυτή τη στιγμή τέτοιες έστω και κουτσές λύσεις μόνο σε κόμματα και χώρους της ευρύτερης Αριστεράς μπορώ να βρώ. Εχετε εσείς να προτείνετε κάτι άλλο?

 33. Ο/Η stranger λέει:

  Σχετικά με την αγωγή Μόσιαλου, τι έχετε να πείτε;

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/h-%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85

  H ιντερνετική επίθεση κατά του Μόσιαλου

  Δημήτρης Φύσσας

  Σχετικά με το διαδικτυακό πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον του, ότι δήθεν ευνοεί συγκεκριμένες βιομηχανίες φαρμάκων του Ισραήλ επειδή ο ίδιος είναι Εβραίος, ο Ηλίας Μόσιαλος, βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι στοχοποιείται γιατί θίγει συμφέροντα που ευνοούνται από την υπερυσυνταγογράφηση, ζήτησε την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στις συκοφαντίες και ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά όσων τον συκοφαντούν και του κάνουν βρώμικο πόλεμο.

 34. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Λασκαρατο,

  Παρακαλω πολυ να μου επιττρεψετε να σας πω οτι παντα συνεφερε στους σιωνιστες η παρανοϊκη πολιτικη των ναζηδων, διοτι ετσι βρισκουν προφαση να κανουν αυτα που δεν δικαιουνται.

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Θεοδοσίου,
   επιτρέψτε μου να σας πω πως διαφωνώ απόλυτα μαζί σας στο συγκεκριμένο.

 35. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Λασκαρατο,

  Παρακαλω πολυ να δεχθειτε τις θερμες μου ευχαριστιες για τη καλωσυνη σας να απαντησετε στο μηνυμα μου.
  Λυπαμαι βεβαια που διαφωνειτε απολυτα μαζι μου στο θεμα αυτο, εμενα μου αρεσει ο συνομιλητης μου να συμφωνει μαζι μου.
  Παντως παρα την απολυτη διαφωνια σας, παραμενω σταθερα στη πιο πανω θεση μου.

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 36. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kάποτε ο γερο-Καραμανλής πετούσε δημοσιογράφους έξω από το τραίνο,
  τώρα «στελέχη» (;) του ΣΥΡΙΖΑ πετάνε με κλωτσιές δυσάρεστους δημοσιογράφους.
  Μήπως αυτό λέγεται τραμουκισμός;

  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=64576
  ΣΥΡΙΖΑ: Πέταξαν έξω δημοσιογράφο της γερμανικής Bild

  Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την συνάντηση του Προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με τον Αλέξη Τσίπρα.

  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν στην κυριολεξία από τον σβέρκο Γερμανό δημοσιογράφο της Bild ο οποίος το «έπαιζε» σύμβουλος του Σουλτς και τον πέταξαν έξω από την αίθουσα.

  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γερμανό δημοσιογράφο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σκληρή προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας και κυρίως εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και τον πέταξαν έξω.

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  Oργιάζουν τα δημοσιεύματα, με αφετηρία δεξιά φυλλάδα, ότι και η δεύτερη γέννα στο Ιασώ συνοδεύεται από «προσφορά» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έγινε παρά τη θέλησή του (τραβάτε με κι ας κλαίω;) ίσως με απειλή περιστρόφου. Θα το μάθουμε.
  Θέλω να ελπίζω πως είναι ψέμματα γιατί αν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δέχεται δώρα και προσφορές από επιχειρηματίες αυτό δεν αποτελεί τίποτα άλλο από ομολογία πως ως πρωθυπουργός θα δέχεται ακόμη μεγαλύτερες προσφορές και δώρα (οι κακοήθεις θα τα έλεγαν μίζες), και βέβαια και οι υπουργοί του γιατί τα τσιράκια ακολουθούν το παράδειγμα του αφεντικού και όσοι δεν διαμαρτύρονται τώρα-αν αυτά δεν διαψευστούν-είναι αυριανά υπουργικά τσιράκια.
  Ας περιμενουμε λοιπόν και ας ελπίζουμε, γιατί η μητέρα και το βρέφος δεν έχουν ακόμη βγει, υπάρχει πάντα η πιθανότητα αυτά να αποδειχτούν δεξιές κακοήθειες, το ευχόμαστε ολόψυχα, διότι εάν το άλας μωρανθεί εν τίνι αλισθήσεται;

  • Ο/Η Δεξιός λέει:

   Μπορεί ως ηγέτης αριστερού κόμματος να μη δέχεται μύγα στο σπαθί του για τα σκάνδαλα ή τις υπόνοιες σκανδάλων άλλων πολιτικών, αλλά στο… δωράκι των 4.600 ευρώ του πολυτελέστατου ιδιωτικού μαιευτηρίου όπου γεννήθηκε χθες το δεύτερο αγόρι του ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε (αν και έπρεπε!) να πει «όχι», παρότι είναι σαφέστατα νόμιμο, αλλά όχι και ηθικό!

   Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ως original… επαναστάτης αντικομφορμιστής, πήγε τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα να γεννήσει τον δεύτερο γιο τους σε τρίκλινο δωμάτιο του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ. Γι’ αυτό και θα πλήρωνε 1.073 ευρώ. Η διοίκηση της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής όμως, επειδή επρόκειτο για τη σύντροφο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πλέον), έσπευσε να κάνει ένα «δώρο» στο ζευγάρι, αναβαθμίζοντας το δωμάτιο σε μονόκλινο, στον όγδοο όροφο του κτιρίου, αξίας 4.600 ευρώ (!) για τον μέσο ασφαλισμένο στον ΕΟΠΥΥ. «Δεν θα μπορούσε να μη γίνει αυτή η αλλαγή δωματίου για τη διευκόλυνση της συντρόφου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δήλωναν λίγο αργότερα εκπρόσωποι της διοίκησης του μαιευτηρίου, επιβεβαιώνοντας την είδηση. Η κίνηση ήταν αναμενόμενη και για έναν ακόμα λόγο, καθώς η οικογένεια Τσίπρα είναι «σταθερός πελάτης» του εν λόγω μαιευτηρίου, καθώς εκεί είχε γεννηθεί προ διετίας και ο πρωτότοκός τους Παύλος. Η κυρία Μπαζιάνα, άλλωστε, πραγματοποιούσε επισκέψεις στην κλινική μέχρι και την προηγουμένη της γέννησης του γιου της, οπότε είχε υποβληθεί στον τελευταίο προγενετικό έλεγχο. Η έλευση του δεύτερου παιδιού του ζεύγους, εξάλλου, είχε «προγραμματισμένη καταληκτική ημερομηνία» την αυριανή μέρα, ωστόσο ο Τσίπρας junior τούς άλλαξε τα σχέδια, κάνοντας τον Αλέξη και την Μπέτυ να περνουν τρέχοντας χθες τα ξημερώματα την πύλη της κλινικής, οδεύοντας κατευθείαν για το χειρουργείο. Εκεί ήρθε στη ζωή, δύο ώρες αργότερα, με καισαρική τομή ένα υγιές αγοράκι βάρους 3,370 κιλών.

   Πέντε μέρες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία είχε έρθει στη ζωή του ζευγαριού και ο πρώτος τους γιος, ο Παύλος, το 2010. Τότε είχε επαναληφθεί το ίδιο περίπου σκηνικό, καθώς το ζευγάρι είχε κλείσει κρεβάτι σε εξάκλινο δωμάτιο στο ίδιο μαιευτήριο, αξίας τότε 2.550 ευρώ για τις μέρες παραμονής που απαιτούνται. Τότε όμως η διοίκηση του νοσοκομείου (πιο γαλαντόμος!) είχε παραχωρήσει σουίτα στο ζευγάρι, κατεβάζοντας την τιμή κατά περίπου 10.000 (!) ευρώ και παραχωρώντας τη στον πρόεδρο του Συνασπισμού αντί περίπου 4.000 ευρώ (από 14.000 ευρώ που στοίχιζε λίγο προτού γίνει τόσο εμφανής η κρίση στη χώρα μας). Η ιδιωτική κλινική (που προφανώς δεν κάνει τέτοιες εκπτώσεις και παραχωρήσεις σε… κοινούς θνητούς όση ανάγκη κι αν έχουν) είχε αποδώσει το σχετικό σκόντο στη διαφήμιση που γινόταν στο ΙΑΣΩ από την επιλογή του όποιου «επωνύμου» το προτιμούσε, αλλά και σε λόγους ασφαλείας για την οικογένεια του προέδρου ενός κόμματος. Περιττό να σημειωθεί ότι το δώρο είχε γίνει και τότε ευχαρίστως αποδεκτό. Μόνο που τότε ο Συνασπισμός το διέψευδε.

   http://www.dimokratianews.gr/content/7976/%C2%AB%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%89

   • Ο/Η Η σιωπή είναι χρυσός λέει:

    Ομολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ
    Αρνείται να διαψεύσει με στοιχεία
    Δεν δίνει καμία συγκεκριένη πληροφορία

    http://www.inews.gr/89/syriza–asteio-to-dimosievma-gia-to-maieftirio-kai-ton-tsipra.htm

    ΣΥΡΙΖΑ : ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

    Ως ασόβαρη απέριψε την φημολογία σχετικά με το κόστος της γέννησης του δεύτερου παιδιού του Αλέξη Τσίπρα σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Σε δηλώσεις του στο…
    ραδιοφωνικό σταθμό RealFM ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «αστείο» το σχετικό δημοσίευμα. Η εφημερίδα «Δημοκρατία» ανέφερε στο δημοσίευμα ότι το ιδιωτικό μαιευτήριο «ΙΑΣΩ», αν και η οικογένεια Τσίπρα ζήτησε να μπει σε τρίκλινο δωμάτιο, προσέφερε χωρίς επιπλέον επιβάρυνση μονόκλινο, «αναβαθμίζοντας» με τον τρόπο αυτό το δωμάτιο

   • Ο/Η Δεξιός λέει:

    Σχόλιο makeleio.gr: Κι όμως Αλέξη, το δημοσίευμα δεν είναι αστείο. Αστείοι γινόμαστε εμείς πολλές φορές. Με την εν γένει αριστερή συμπεριφορά μας. Δεν μπορεί να είμαστε και με τον χωροφύλακα και με τον κλέφτη ή «στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι» που είπε πρόσφατα και ο μπαρμπα-Φανούρης Κουβέλης.

    Εκτός Αλέξη εαν δεν πήγες σε δημόσιο μαιευτήριο «για να μην σου αρπάξουν οι γύφτοι τα παιδιά», όπως ακούγεται -αναληθώς- για μερικά μαιευτήρια του κέντρου της Αθήνας, φήμες που προφανώς έχουν φτάσει και στα δικά σου αυτιά.

    Αλλά ένας νεόκοπος αριστερός ευγενής βορείων προαστίων κομμάτι δύσκολο το βρίσκουμε να ξεπέσει στα σκαλοπάτια των Αμπελοκήπων.

    http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2620:2012-06-27-15-23-35&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

 38. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι νέοι φανς του κ.Τσίπρα κουβαλούν μαζί τους και νέα ήθη για την Αριστερά.
  Θίχτηκε ο κ.Κιμούλης και κατέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη.

  http://www.lifo.gr/now/culture/30556

  12.7.2013

  Αγωγή Κιμούλη σε δημοσιογράφο

  Επειδή έγραψε ότι είδε τον υπουργό πίσω από κλειστές πόρτες

  ΣΧΟΛΙΑ (7)

  Αγωγή κατά της Εφημερίδας των Συντακτών και της δημοσιογράφου Βένας Γεωργακοπούλου κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης με αφορμή άρθρο της που αφορούσε τη συνάντηση και την άρνησή του να φωτογραφηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο.

  Την αγωγή γνωστοποίησε η δημοσιογράφος με ανάρτηση της στο Facebook.

  Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Βένα Γεωργακοπούλου έγραφε τα εξής, υπό τον τίτλο: «Πλάκα τα γαλόνια».

  «Λέω ’γώ τώρα. Δέχεσαι να συμμετάσχεις σε κρατικό φεστιβάλ. Της Επιδαύρου. Ας είσαι αντισυστημικός. Και όχι απλώς δέχεσαι, αλλά το επιδιώκεις. Το ζητάς. Κάνεις αίτηση. Καταφέρνεις, μάλιστα, να πάρεις και την καλύτερη μέρα, την πρεμιέρα. Κερδίζεις, έτσι, τεράστια διαφήμιση για την παράστασή σου, που στη συνέχεια ο ιδιώτης παραγωγός σου θα τη γυρίσει -και θα θησαυρίσει- σε δεκάδες πιάτσες ανά τη χώρα. Όχι σαν κάτι άλλα καλοκαίρια, που ανέβαζες παραστάσεις αστείες, σχεδόν ερασιτεχνικές, χωρίς ούτε ένα δελτίο Τύπου για ενημέρωση…

  Μεγαλεία, λοιπόν, φέτος ο Γιώργος Κιμούλης. Μέσα στη χαρά του, όμως, δεν υπολόγισε ότι το παιχνίδι στο οποίο πήρε μέρος έχει και κανόνες. Στα εγκαίνια των Επιδαυρίων είθισται να παρευρίσκεται και ο υπουργός Πολιτισμού αυτής της χώρας. Και όταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πήγε στα καμαρίνια να τον συγχαρεί, έτσι θέλει το τελετουργικό, ξύπνησε ξαφνικά μέσα του ο επαναστάτης. Έβγαλε έξω τις κάμερες και τους φωτογράφους για να μην υπάρξει έστω και μια φωτογραφία μαζί του, που θα μουντζούρωνε τα ανυπότακτα γαλόνια του.

  Τον ίδιο, όμως, τον υπουργό τον καλοδέχτηκε. Δεν του άστραψε κάνα χαστούκι για τους μισθούς και τις συντάξεις. Δεν του γύρισε την πλάτη, δεν του ’πε «Φύγε, Πάνο, κρατάω μαχαίρι». Τον φίλησε. Θα ‘παν και καμιά κουβεντούλα, στον ενικό βεβαίως. Ολα τα έκανε ο Κιμούλης. Αλλά πίσω από κλειστές πόρτες. Χωρίς τεκμήρια. Αυτά δεν ήθελε να αφήσει πίσω του. Για να μπορεί την άλλη μέρα να φωτογραφηθεί άσπιλος και αμόλυντος με τον επόμενο πρωθυπουργό. Τον πρωθυπουργό της ψυχής του.

  Μετά το μέγα Κιμούλειον μάθημα ανεξαρτησίας, με τι καρδιά ο Γιώργος Λούκος θα συνομιλεί και θα συντρώγει με υπουργούς; Αλλά αυτός, θα μου πείτε, το έργο και την προσφορά του δεν έχει ανάγκη να τα υπογραμμίζει με υποκριτικά πυροτεχνήματα.

  Βένα Γεωργακοπουλου».

  http://www.lifo.gr/now/culture/30556

 39. Ο/Η Αγανακτισμένοι επιχορηγούμενοι λέει:

  http://feleki.wordpress.com/2013/07/13/%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9/

  Είχα ξεχάσει την ύπαρξή του Κιμούλη (όπως επίσης είχε κάνει και το μεγαλύτερο μέρος του θεατρόφιλου κοινού) μέχρι που επέστρεψε στην επικαιρότητα, ξαναζεσταίνοντας, σαν κακοφορμισμένη φάρσα, τη νεανική του αντισυμβατικότητα, υπό το όχημα μιας πούρας αντιμνημονιακής στάσης.
  Το τελευταίο επεισόδιο, με τη μήνυση στην Εφημερίδα των Συντακτών, εξαιτίας ενός άρθρου γνώμης της Βένας Γεωργακοπούλου, φτάνει σε νέα βάθη την ασυγκράτητη κατρακύλα του. Ένας ακόμη που περιμένει την “αλλαγή φρουράς” στην πολιτική ζωή ως σανίδα σωτηρίας για τα αδιέξοδά του, και όσο αυτή καθυστερεί, τόσο περισσότερο γρυλίζει θυμωμένα και γαβγίζει απειλητικά.

 40. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mε δεδομένο ότι το left.gr απαξιοί να μας ενημερώσει για το νέο κατόρθωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγουμε αλλού, αναρωτώμενοι τι μας περιμενει αν ο άνθρωπος αυτός γίνει πρωθυπουργός:
  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/211592

  Ο Τσίπρας πέταξε έξω από το γραφείο Γερμανό δημοσιογράφο!

  Δεν του άρεσαν οι… ερωτήσεις

  24/07/2013

  Σταμάτησε τη συνέντευξη, γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις που του έκανε, ο δημοσιογράφος της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Frankfurter Allgemeinene. Τον «πέταξε» έξω από το γραφείο του επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις που του έκανε. Ο λόγος για τον ανταποκριτή της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίκαελ Μάρτινς, ο οποίος επισκέφθηκε πριν μερικά 24ωρα τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για την FAZ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ήταν πολύ ικανοποιημένοι για την πρωτοβουλία της FAZ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα. Όμως, η επαφή των δύο ανδρών ήταν κάπως επεισοδιακή, αφού ο δημοσιογράφος -σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα – απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα ερωτήσεις που δεν του άρεσαν!

  Στελέχη της Κουμουνδούρου που ήταν παρόντες στη συνέντευξη, χαρακτηρίζουν τις ερωτήσεις «επιπέδου γαλάζιας μονταζιέρας». Λένε επίσης ότι ο δημοσιογράφος είχε σταματήσει να ρωτά και απλώς επετίθετο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με παραπολιτικού χαρακτήρα ερωτήσεις και αξιοποιώντας «επιχειρήματα» από τα non paper που κατά καιρούς εκδίδει η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέκοψε την κουβέντα και ανακοίνωσε στον συνομιλητή του ότι η συνέντευξή τους «θα γίνει σε μιαν άλλη ζωή.»

 41. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μετά το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Σταθά που κορόιδευε την αναπηρία του Σόιμπλε τώρα και ο Ρέμος

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113083378

  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

  Bild: Ο Ρέμος και οι πλούσιοι Έλληνες χλεύαζαν τον ανάπηρο Σόιμπλε

  «Αρρωστο εκτροχιασμό» χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild την πρόσφατη εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου, κατά την οποία, όπως λέει, πλήθος πλουσίων έπιναν πανάκριβες σαμπάνιες και κορόιδευαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την Άγκελα Μέρκελ.

  «Ήταν ένα πάρτι για τους πλούσιους και διάσημους της Ελλάδας – και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χλευαζόταν με τον πιο άγευστο τρόπο», αναφέρει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.

  «Η Μύκονος, το νησί των jet-setters. Όποιος κάνει διακοπές εδώ, έχει πολλά χρήματα και έχει νιώσει ελάχιστα στο πετσί του τη δραματική οικονομική κρίση.

  Το ίδιο και οι 1.500 επισκέπτες που την Κυριακή το βράδυ βρέθηκαν σε μια ιδιωτική εκδήλωση, καταναλώνοντας περισσότερα από 300 μπουκάλια σαμπάνιας, με την ακριβότερη να πωλείται αντί για 25.000 ευρώ τη φιάλη», συνεχίζει το άρθρο.

  «Το πλήθος ζητωκραύγαζε και γέλαγε σε κάθε σχόλιο του τραγουδιστή για την αναπηρία του υπουργού Οικονομικών, που προκλήθηκε από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το 1990», γράφει η Bild που επικαλείται δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας παραθέτοντας και το αντίστοιχο πρωτοσέλιδο. «Ο Ρέμος τραγουδούσε ελληνικά φολκλόρ, αλλά όχι μόνο αυτό», αναφέροντας και προσβλητικές ατάκες του Αντώνη Ρέμου για την Ανγκελα Μέρκελ.

  Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι προφανώς το μίσος των πλούσιων Ελλήνων προέρχεται από τον φόβο για τα περιουσιακά τους στοιχεία, και αυτό γιατί ο κ .Σόιμπλε έχει ζητήσει επανειλημμένως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα να ελέγχεται καλύτερα. «Φοβούνται για τις κρυφές τους πισίνες και τα πολυτελή γιοτ, ο έλεγχος για τα οποία έχει γίνει πιο εντατικός από τις ελληνικές αρχές.

  Παράλληλα αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σόιμπλε επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις.

  Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από ποτέ κι επικαλείται την έκθεση της Eurostat, βάσει της οποίας το έλλειμμα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε ακόμη περισσότερο.
  ___________________________________________

  Αυτός ο αλήτης θα αποδοκιμαστεί;

  Α. Ρέμος: »Σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο πούστης!»

  • Ο/Η athriskos λέει:

   Οι αμόρφωτοι άνθρωποι είναι σε όλα τους άσχημοι. Με βλογιοκομμένη ψυχή, καρδιά και μυαλό. Η βρώμα της χωριατιάς του άθλιου μικροαστού.

 42. Παράθεμα: Αντώνης Ρέμος (αμόρφωτο υποκείμενο χαρακτηριστικού δείγματος νέο-Ρωμιού): ”Σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο πούστης!” | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 43. Ο/Η laskaratos λέει:

  Oi αθλιότητες του κ.Τσίπρα και της Αυγής δεν έχουν τέλος.
  Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να κρίνει.
  Η Αυγή-Πράβντα δεν λεει κουβέντα για τα διατρέξαντα.
  Μόνο αόριστες εξυπνάδες.
  Nόμιζε ο κ.Τσίπρας ότι θα μιλούσε με το φίλοτου τον κ.Τράγκα:

  http://www.avgi.gr/article/657564/mipos-douleuei-stin-bild-
  «Μήπως δουλεύει στην Bild;
  21.07.2013

  Η FAZ είναι μία από τις πιο μεγάλες και έγκριτες γερμανικές εφημερίδες και είναι λογικό να ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και να τις καλύπτει. Πλην όμως, ο ανταποκριτής της για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, Μ. Μάρτινς, έχει μάλλον επηρεαστεί από το ύφος ανθύπατου, με το οποίο κυκλοφορούν στα κυβερνητικά γραφεία οι συμπατριώτες του πολιτικοί και τα στελέχη της τρόικας, και νόμιζε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεκτή και από τους υπόλοιπους. Έτσι θεώρησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γενικώς διαθέσιμος ακόμη και για παραπολιτικού τύπου συνεντεύξεις με ερωτήσεις επιπέδου μονταζιέρας.

  Δεν ξέρουμε από πού συνέλεξε τα στοιχεία για τη συνέντευξή του ο συνάδελφος, αλλά αν κρίνουμε από το ύφος, την αποσπασματικότητα και τις ανακρίβειες, μάλλον κατέβηκε μέχρι την παραλία να εισπνεύσει καθαρό φαληρικό αεράκι και να εμπνευστεί.

  Εκτός, αν αντί για τη FAZ εκπροσωπεί την Bild και δεν το είχαμε καταλάβει…».
  _____________________

  Ο Γερμανός όμως δημοσιογράφος είναι πολύ σαφής και ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ:
  http://www.protothema.gr/politics/article/297605/germanos-dimosiografos-auti-einai-i-erotisi-pou-exorgise-ton-tsipra/

  Τι απαντά ο Μίκαελ Μάρτινς στα όσα του καταλόγισε η Κουμουνδούρου για την επεισοδιακή συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ
  Στην αντεπίθεση περνά ο Γερμανός δημοσιογράφος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίκαελ Μάρτινς, για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που επρόκειτο να του παραχωρήσει.

  Η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα, ωστόσο η επαφή των δύο ανδρών ήταν επεισοδιακή και είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αντιδράσει, να διακόψει την κουβέντα και να πει στον δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».

  Μάλιστα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν πως η όλη κατάσταση παρέπεμπε σε «γαλάζια μονταζιέρα».

  Μετά τις διαρροές από την Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα της «Αυγής»,αλλά και την επιστολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία γίνεται λόγος για αναπαραγωγή φημών και ρεπορτάζ που δεν έχει διασταυρωθεί και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό», ο Μίκαελ Μάρτινς επανήλθε στο ζήτημα, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

  Και προαναγγέλλει πως στο κυριακάτικο φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, ζητώντας παράλληλα γραπτή απάντηση του κ. Τσίπρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

  Συγκεκριμένα λοιπόν, σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, ο δημοσιογράφος υπαινίσσεται παρέμβαση από την Κουμουνδούρου στο ρεπορτάζ και τις πηγές του, επιστρέφει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επιθετικό προσδιορισμό του «ανήθικου» και αποκαλύπτει ποια είναι η ερώτηση που φέρεται να εξόργισε τον κ. Τσίπρα.

  Όπως αναφέρει το newpost.gr, στην επιστολή του ο Γερμανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως η υπεύθυνη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνέντευξη επικοινώνησε με δημοσιογράφους από την «Καθημερινή» και τον ίδιο και ρωτούσε εάν είχε συναντήσει τον Αλέξη Παπαχελά και οποιονδήποτε δημοσιογράφο της ελληνικής εφημερίδας προκειμένου να προετοιμάσει τις ερωτήσεις του για τη συνέντευξη και αναρωτιέται αν κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό για την υπεύθυνη Τύπου τουαρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

  Όλες οι ερωτήσεις που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει στην επιστολή του, βασίζονταν σε δημοσιεύματα της «Αυγής» και ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι σε φήμες και δηλώσεις τρίτων, όπως τον κατηγόρησε η Κουμουνδούρου.

  Και ισχυρίζεται πως η επίμαχη ερώτηση που εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς τον να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012 όπου έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ».

  Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται» αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σημειώνει στην επιστολή του, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».

  «Αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει »ανήθικο» τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα», καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

 44. Ο/Η Psycho λέει:

  O κομπλεξικός Ελληναράς τσαμπουκαλής λαϊκιστής πολιτικός που δεν ανέχεται δύσκολες ερωτήσεις, μαθημένος στις στημένες συνεντεύξεις της Αυγής και του Ιφικράτη Αμυρά την πάτησε λόγω παλιοχαρακτήρα. O εγωϊστάκος δεν μπόρεσε να κρατήσει την οργή του και νόμισε πως μπορεί με αλήτικες συμπεριφορές σε καλούς δημοσιογράφους έγκυρων εφημερίδων όπως η FAZ να τη βγάλει καθαρή.
  Την Κυριακή θα τον κάνουν με τα κρεμμυδάκια ξεφωνίζοντάς τον στην Ευρώπη και στους Έλληνες της Γερμανίας.
  Το ερώτημα που του έκανε ήταν φυσιολογικό.
  Τον ρώτησε για μια μαλακία που είχε πει για την Γερμανίδα πρωθυπουργό σε δημόσια ομιλία του.
  Το κουτοπόνηρο ανθρωπάκι που νόμιζε πως μιλάει στον Αντέννα ή στο Τράγκα, είπε ψέματα πως δεν το έχει πει κι αυτός του έτριψε την Αυγή στη μούρη.
  Όσο για την Αυγή, το ρεπορτάζ της που δεν λέει επί της ουσίας τίποτα, είναι για την αποχέτευση.
  Ο Michael Martens, είναι επεξηγηματικός και λεπτομερής.
  Η Αυγή είναι τρία πουλάκια κάθονται.
  Δεν υπογράφεται το μη ρεπορτάζ της γιατί κανείς δημοσιογράφος της δεν θέλει να ξεφτιλιστεί στρεφόμενος ενάντια στο Γερμανό συνάδελφό του που έκανε άριστα τη δουλειά του με το σταλινίσκο που νομιζει πως έχει πιάσει τον πάπα απο τα μπαλάκια του. Έκανε κι η μύγα κώλο. Οι σοβαροί Γερμανοί δημοσιογράφοι πάνε διαβασμένοι στις συνεντεύξεις με πολιτικούς με ένα σκοπό. Να τον στριμώξουν. Ανάγκασε η Μπίλτ, που της έκανε αγωγή ο Τσίπρας, το Γερμανό Προεδρο πέρσι να παραιτηθεί ντροπιασμένος.

  Δεν πέρασαν τα μαθητικά τους χρόνια να κλείνουν σχολεία επειδή η καντίνα δεν πουλάει μπουγάτσες και να καμαρώνουν στην τουβούλα με τη θεούσα Παναγιωταρέα για το κατόρθωμά τους.

  O Tσίπρας είναι τέκνο της ρωμέικης τραγωδίας που λέγεται μαγκιά, αγραμματοσύνη, τσαμπουκάς, πονηριά, λεβεντομαλακία, αριβισμός, λούφα και λεφτά του μπαμπά.

  Οι φίλοι του Τσίπρα στη Δεξιά του Καμμένου επικροτούν το κατόρθωμα:

  Ο Τσίπρας πέταξε έξω από το γραφείο του Γερμανό δημοσιογράφο!

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 24, 2013

  • Ο/Η Γιώργος Τράμπας, αγανακτισμένος, παίρνω κρατικές διαφημήσεις λέει:

   http://www.matrix24.gr/2013/07/%CF%84%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84/

   Παράλληλα, στην απαντητική επιστολή του, ο δημοσιογράφος της FAZ αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στον εκδότη της εφημερίδας του, κατηγορώντας τον ίδιο ότι «υπερέβη κατά πολύ τη δημοσιογραφική ηθική και χρησιμοποίησε φήμες, δηλώσεις τρίτων ανθρώπων και πληροφορίες χωρίς να τις διασταυρώσει», αλλά και πως «οι ερωτήσεις του ήταν ερωτήσεις του κίτρινου τύπου». Στη συνέχεια, ο Μίκαελ Μάρτινς, που απεπέμφθη από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα όταν τον ρώτησε αν συμφωνεί με γελοιογραφία της «Αυγής» που παρουσίαζε την Άνγκελα Μέρκελ να συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Χίτλερ, απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν «χρησιμοποίησε φήμες, δηλώσεις τρίτων ανθρώπων και πληροφορίες χωρίς να τις διασταυρώσει», όπως κατηγορήθηκε από την Κουμουνδούρου.

   Τα ερωτήματα Μάρτινς

   «Θα καταλαβαίνετε, προφανώς, ότι τέτοιες κατηγορίες εναντίον ενός δημοσιογράφου που βασίζεται στη φήμη του, είναι σοβαρές. Γι’ αυτό σας παρακαλώ αν μπορείτε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις μου σχετικά με τις κατηγορίες:

   Πρώτον, είναι «φήμη, δήλωση τρίτου ατόμου ή ανεπιβεβαίωτη πληροφορία» το σκίτσο στην Αυγή με τον Αδόλφο Χίτλερ να τηλεφωνεί στην Άνγκελα Μέρκελ;

   Δεύτερον, στην τρίτη ερώτηση ρώτησα τον κ. Τσίπρα αν πιστεύει ότι η συζήτηση για τη Γερμανία σήμερα είναι ότι πρόκειται για το Τέταρτο Ράιχ που προσπαθεί να αποικιοποιήσει την Ελλάδα και αν αυτή είναι η γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιεί ένας ευρωπαίος ηγέτης το 2013. Σ’ αυτό, ο κ. Τσίπρας μου είχε απαντήσει ότι ούτε ο ίδιος ούτ ε η Αυγή έχουν υιοθετήσει τέτοιους χαρακτηρισμούς. Είναι, κατά τη γνώμη σας, “φήμη, δήλωση τρίτου προσώπου ή ανεπιβεβαίωτη πληροφορία” ένα παράδειγμα -από τα πολλά- που χρησιμοποίησα, δηλαδή το άρθρο με τίτλο «Ο Γκαουλάιτερ Σόιμπλε στηρίζει τους μαθητές του» που δημοσιεύθηκε στην Αυγή;».

   Ο Μίκαλε Μάρτινς συνεχίζει τις ερωτήσεις προς τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ως εξής:

   «Τρίτον, είναι κατά τη γνώμη σας “φήμη, δήλωση τρίτου προσώπου ή ανεπιβεβαίωτη πληροφορία” ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα στις 24/04/2013 στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, όπου είπε: “Η παράδοση στη στρατηγική της κ. Μέρκελ δημιουργεί τις συνθήκες για την οικονομική αποικιοποίηση της χώρας”»; «Είναι ένας δημοσιογράφος που απλώς ρωτά τον κ. Τσίπρα τί εννοούσε με τη δήλωσή του εκπρόσωπος του “κίτρινου τύπου”»;

   «Τέταρτον, σε ό,τι αφορά την πέμπτη ερώτηση που έκανα στον κ. Τσίπρα και τον οδήγησε στο να διακόψει τη συνέντευξη. Η ερώτηση ήταν: “Τον Ιούνιο του 2012 είπατε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κατέβασαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ. Μπορείτε να μας πείτε τί σημαίνει αυτό;”. Ο κ. Τσίπρας μού απάντησε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί αν έκανε τέτοια δήλωση, μετά ισχυρίστηκε ότι “ποτέ” δεν είπε κάτι τέτοιο και μετά τελείωσε τη συνέντευξη, λέγοντάς μου ότι οι προθέσεις μου δεν ήταν υγιείς και πως δεν είμαι ευγενικός». Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος επικαλείται το λινκ με το βίντεο όπου φαίνεται ο κ. Τσίπρας να λέει όντως τη δήλωση περί σημαίας και ρωτά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είναι ή δεν είναι το συνημμένο λινκ από την κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα στην πλατεία Ομονοίας; Είναι ένας δημοσιογράφος που στηρίζεται στο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ για να προετοιμάσει τις ερωτήσεις του ένοχος για χρήση “φημών, δηλώσεων τρίτων προσώπων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών;

   Το matrix24.gr παρουσιάζει, κατ’ αποκλειστικότητα, στην επίσημη γλώσσα που γράφτηκε, τα αγλλικά, την επιστολή του Μίκαελ Μάρτινς, όπως αυτή έφτασε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα:

   «Dear Mr. Tsipras, Dear Mrs. Badogianni,
   http://www.matrix24.gr/2013/07/%CF%84%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84/

   • Ο/Η Lawyer λέει:

    Έχουν καλομάθει με τις στημένες ερωτήσεις των διαπλεκόμενων κωλοκάναλων και των κωλοφυλλάδων και δεν ανέχονται την δημοσιογραφία που δεν αστειεύεται.
    Ότι ρώτησε ο Γερμανός το πήρε από την Αυγή, όχι από φήμες και κουτσομπολιά όπως τον συκοφάντησαν και ο Συριζας κάνει τώρα τουμπεκί γιατί το παλληκάρι θα το τραβήξει, δεν παίζει ούτε θα τα βρει μαζί τους.
    Νομίζανε πως μπορούν να παίζουν με την υπόληψη ενός δημοσιογράφου-εργαζόμενου συκοφαντώντας τον στον εργοδότη του και προκαλώντας του ηθική και επαγγελματική βλάβη.

   • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Επεσε στην περίπτωση ο κ. Τσίπρας. Ο εν λόγω δημοσιογράφος συμμετείχε ως συντονιστής σε συνέδρια του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου και κάποιας Νοτιοευρωπαίκής …κάτι με στόχο να αμβλυνθεί ο δημοσιογραφικός λόγος σε Ελλάδα και Γερμανία… κάτι σαν ΞΕΠΛΥΜΑ δηλαδή. Aν ενδιαφέρεστε, ψάξτε Michael Martens Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Εκτός των άλλων, φιλαράκι του ψευταράκου πρώην Ναζί Νομπελίστα Günter Grass (γράψανε και βιβλιαράκι μαζί).

    ——-
    Και ένα σχόλιο που βρήκα στο olympia.gr το οποίο δεν μπόρεσα να διασταυρώσω (όποιος μπορεί, ας βοηθήσει)

    … … «FAZ» (29/9/2011 ) : ΑΙΜΟΒΟΡΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ – ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

    Άρθρο- ΠΡΟΤΡΟΠΗ της Ναυαρχίδας του γερμανικού τύπου , εκφραστής του Γερμανικού Βιομηχανικού (όπου καθοριστικό ρόλο παίζει η Πολεμική Βιομηχανία), Τραπεζιτικού και Χρηματιστηριακού Συμπλέγματος ,η «FAZ» , «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάϊνε Τσάϊτουνγκ» (29/9/2011). Το άρθρο είναι του «πολιτικού αναλυτή» και «ειδικού για την Ελλάδα» («GRIECHENLAND SPEZIALIST») Michael Martens . Δίνει σαν παράδειγμα , για την «τελική λύση» στις σημερινές λαϊκές και εργατικές αντιστάσεις , την καταστολή και την δολοφονία των τότε ηγετών του Γερμανικού εργατικού κινήματος με εντολή του σοσιαλδημοκράτη υπουργού των εσωτερικών NOSKE , ο οποίος έλαβε στην ιστορία το τιμητικό όνομα του χασάπη – αιμοβόρικου σκυλιού (BLUTHUND) .

    Σημειώστε ότι πολλούς σημερινούς Γερμανούς «αναλυτές» για την Ελλάδα , μπορούμε να τους θεωρούμε κάτι σαν τους προηγούμενους «πολεμικούς ανταποκριτές» του «Λαϊκού Παρατηρητή» («Voelkische Beobachter») του ναζιστιστικού καθεστώτος … …

    ——-
    Σύντομο βιογραφικό:
    http://www.zoominfo.com/p/Michael-Martens/1328638146
    Michael Martens is a Foreign Correspondent for the Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z.). Since 2002, he is based in Belgrade and is responsible for coverage of Albania, Bosnia, Bulgaria, Serbia, Greece, Macedonia, Moldova and Montenegro. Prior to his current assignment, he worked for two years in the newspaper’s Frankfurt headquarters on the foreign desk, where he reported on the former Soviet Republics and South Asia and travelled extensively throughout the region. From 1995 to 2000, he was based in various capitals of the former Soviet Union (Central Asia, the Ukraine and Russia) and also covered Afghanistan. He has published several books, among them «Keeping up old sores» (1999, with Nobel-prize-winner Günter Grass). F.A.Z. reaches between 800,000 and one million readers daily. It is widely considered to be the most influential daily paper among decision makers published in German language.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Αρχειοφύλακς,
    είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που θα διαφωνήσω μαζί σας.
    Αρχικά να σας πω ότι τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Γκύντερ Γκρας για πολλούς λόγους που κάθε ενημερωμένος Έλληνας αντιλαμβάνεται και πως η συνεργασία του Γερμανού δημοσιογράφου μαζί του αποτελεί τίτλο τιμής για τον πρώτο.

    Θα δεχθώ όμως για τις ανάγκες του διαλόγου, πως ο Γερμανός δημοσιογράφος της σοβαρής Δεξιάς Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, είναι ένας εχθρός της Ελλάδας κλπ κλπ.

    1. Δικαιολογείται ο κ.Τσίπρας να αρνηθεί να απαντήσει σε μια ξεκάθαρη, έντιμη και αυτονόητη ερώτησή του;
    2.Δικαιολογείται να πετάξει έξω από το γραφείο του χωρίς κανένα λόγο έναν ξένο δημοσιογράφο τον οποίο ο ίδιος είχε δεχτεί, εν γνώσει του πόσο εχθρός της αιωνίου και τιμίας Ελλάδος ήταν;

    3. Δικαιούται να συκοφαντεί και μάλιστα εγγράφως έναν εργαζόμενο στον εργοδότη του;

    4. Δικαιούται να προσπαθεί χωρίς λόγο να τον βλάψει ηθικά και επαγγελματικά;

    5. Δικαιούται να περιφρονεί αυτός και η Αυγή, ακόμη και τους ψηφοφόρους και αναγνώστες τους και να αρνούνται να μας πουν τι τέλος πάντων άπρεπο έκανε ο δημοσιογράφος;

    6.Ο Γερμανός δημοσιογράφος υπήρξε πολύ σαφής και αναλυτικός στην επιστολή του.

    Περιμένω να δω αν θα απαντήσει και τι ο κ.Τσίπρας, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων και για αήθεις παρασκηνιακές κινήσεις σε βάρος ενός καλού επαγγελματία, μέσω της γραμματέως του.

   • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Δυό τρεις ρητορικές ερωτήσεις
    (i) αν ήταν γνωστό το παρελθόν του Günter Grass, θα έπαιρνε ποτέ το βραβείο Nobel ;
    (ii) μετά την γνωστοποίηση, γιατί δεν το επέστρεψε, όπως μέχρι και ο Λεχ Βαλέσα υποστήριξε;
    (ως γνωστόν, η δεξιά Σουηδική Ακαδημία δεν έχει αφαιρέσει μέχρι σήμερα κάποιο βραβείο που έδωσε,
    και παράλληλα να θυμίσω εδώ την περίπτωση του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου)

    Ισως και να σε μεταπείσω, ίσως και όχι:
    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=175109
    Κατουρήθηκα πάνω μου!
    Οι Ερινύες του Γκύντερ Γκρας
    Ανάρπαστη γίνεται η αυτοβιογραφία του «Ξεφλουδίζοντας το κρεμμύδι» που μόλις κυκλοφόρησε
    Βιστωνίτης Αναστάσης – 20/08/2006

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=15581
    Δεν με συγκινεί ο Γκύντερ Γκρας
    Niko Ago – 27 Μαΐου 2012

    http://www.nytimes.com/2006/08/17/arts/17gras.html?pagewanted=all&_r=0
    Günter Grass Under Siege After Revealing SS Past Twitter
    By ALAN RIDING – Published: August 17, 2006

    Οσο για τα υπόλοιπα,
    ΔΕΝ υπερασπίζομαι τον κ. Τσίπρα (αν έδωσα αυτή την εντύπωση)
    απλά προσπαθώ να θέσω την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο

    … Να λυπάσαι το έθνος που δοξάζει μ’ εγκώμια
    τον τραμπούκο σαν ήρωα
    και τον κατακτητή του με την κίβδηλη λάμψη
    θεωρεί ευεργέτη …
    (Χαλίλ Γκιμπράν, από τον Κήπο του Προφήτη, 1933
    The Athens Review of Books – Τεύχος 30 – Ιούνιος 2012)

    Εν κατακλείδι:
    (i) «η αιώνια και τίμια Ελλάδα» που γράφεις δεν αποτελεί άλλοθι για άλλα εγκλήματα
    (ii) κατά την ταπεινή μου γνώμη, ΠΡΩΤΑ επανορθώνουμε τις οποιεσδήποτε βλάβες και ΜΕΤΑ μιλάμε για ΛΗΘΗ και ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ.
    Ο νοών νοείτω …

 45. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ήταν 17 χρονος τότε.

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BA%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81_%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%82

  Εδώ στην Ελλάδα δεν εγκαλεί κανένας το Γλέζο, τον Κουβέλη, το Λαφαζάνη για ανοιχτή υποστήριξη σε εγκληματίες πολέμου και σε φονιάδες, όταν ήταν ήδη μεσόκοποι και ήξεραν.

  Ούτε από αυτόν τον κύριο που εξακολουθεί και ασχημονεί ζητά κανείς λογαριασμό:
  http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/20/mikis-ymnoi-metaxa/

  Τα εφηβικά ποιήματα-ύμνοι στο δικτάτορα Μεταξά του Σκαπανέα Μίκη Θεοδωράκη

  Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2011/03/20

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   Οταν πήρε το Νobel prize πόσων χρονών ήταν;
   Οταν κατηγορούσε άλλους (όπως φαίνεται και στο άρθρο των New York Times) ;

   Για τον δεύτερο, τα έχουμε ξαναπεί …

 46. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BC-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%82-%C2%AB%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%84%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BE%CE%B5-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%C2%BB

  Μ. Μάρτινς: «Ο Τσίπρας μ΄έδιωξε λόγω ερωτήσεων»

  26/07/2013

  Τι λέει το γράμμα του δημοσιογράφου

  Τεκμηριωμένη απάντηση έδωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος της έγκυρης «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FDZ) κ. Μίκαελ Μάρτινς στον κ. Αλέξη Τσίπρα και την εφημερίδα «Αυγή», για όσα κουτοπόνηρα δημοσιεύτηκαν μετά την άδοξη διακοπή προγραμματισμένης συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τη γερμανική εφημερίδα. Από το γράμμα – απάντηση, που δημοσιεύτηκε στο matrix24, προκύπτει σαφώς ότι ο κ. Τσίπρας απέπεμψε το δημοσιογράφο επειδή δεν ανεχόταν και δεν μπορούσε ν΄ απαντήσει στις ερωτήσεις του. Γιατί η «Αυγή» κατηγόρησε το δημοσιογράφο, βολικότατα, ότι εκπροσωπούσε, δήθεν, τη λαϊκίστικη «Bild», υπαινισσόμενη και επαφές του με «Σκάι» και «Καθημερινή» (σα να ήταν αυτό το τελευταίο κάτι το απαγορευτικό). Ωστόσο οι ερωτήσεις του κ. Μάρτινς ήταν τεκμηριωμένες και βασισμένες σε ομιλίες, δηλώσεις και δημοσιεύματα της πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

 47. Ο/Η Αριστερή μουχρίτσα λέει:

  O Tσίπρας λεει ψέματα.
  Την είχε πει τη φράση, άδικα κατηγορεί για μονταζιέρα το Γερμαναρά
  Η φράση στην οποία αναφέρθηκε ο γερμανός δημοσιογράφος ακούγεται καθαρά στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

  Δείτε το βίντεο στο 3’14’’.

 48. Ο/Η Mίμης ο σιδεράς λέει:

  Διεθνής διασυρμός για Τσίπρα από επιστολή δημοσιογράφου που πέταξε έξω από το γραφείο του

  25/07/2013 – 19:44

  Διεθνής διασυρμός για Τσίπρα από επιστολή δημοσιογράφου που πέταξε έξω από το γραφείο του

  Ο Γερμανός ανταποκριτής καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «περίεργες» αντιλήψεις για την ελευθερία του Τύπου

  Σάλο έχει προκαλέσει η επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα, ο…
  ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Michael Martens, όπου περιγράφει το επεισόδιο, κατά το οποίο πετάχτηκε, κακήν κακώς, έξω από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο δημοσιογράφος εξιστορεί το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, την οποία διέκοψε εκνευρισμένος λόγω των ερωτήσεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Στην επιστολή-κόλαφο τίθεται το θέμα σεβασμού της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφού καταγγέλλονται απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο ρεπορτάζ και τις πηγές του δημοσιογράφου.

  Από τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκαν να δοθεί η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην γερμανική εφημερίδα δεν θα έπρεπε εκ των υστέρων να ψάχνουν δήθεν «πληροφοριοδότες», γράφει, χαρακτηριστικά, ο Γερμανός ανταποκριτής.

  Η επιστολή απεστάλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την υπεύθυνη Τύπου του κυρίου Τσίπρα και απαντά σε δημοσίευμα της Αυγής αλλά και επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διευθυντή του δημοσιογράφου, στην οποία κατηγορείται για αναπαραγωγή φημών και ρεπορτάζ που δεν έχει διασταυρωθεί καθώς και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό».

  Ο ανταποκριτής στην επιστολή του τονίζει πως η υπεύθυνη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνέντευξη επικοινώνησε με δημοσιογράφους από την Καθημερινή και τον ίδιο και ρωτούσε εάν είχε συναντήσει τον Αλέξη Παπαχελά ή κάποιον άλλο δημοσιογράφο ελληνικής εφημερίδας προκειμένου να προετοιμάσει τις ερωτήσεις του για τη συνέντευξη.

  Ο Michael Martens αναρωτιέται εάν αυτό θεωρείται φυσιολογικό από την υπεύθυνη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

  Όπως δηλώνει βεβαίως στην επιστολή του, όλες του οι ερωτήσεις βασίζονταν σε δημοσιεύματα της Αυγής και αγορεύσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε διάδοσες και δηλώσεις τρίτων.

  Η επίμαχη ερώτηση που έκανε τον κ. Τσίπρα να χάσει την ψυχραιμία του και να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του αγόρευση στην Ομόνοια το 2012, όπου έλεγε «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ».

  Σύμφωνα με τον Michael Martens, ο κύριος Τσίπρας του απάντησε αρχικά ότι «δεν θυμάται » αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, λέει ο γερμανός δημοσιογράφος, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».

  Ο δημοσιογράφος καταλήγει λέγοντας πως «αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει ”ανήθικο” τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα».

  Ο Michael Martens διαφωτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως μέσα από την επιστολή του πως το κυριακάτικο φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα ενώ ζητά γραπτή απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα για να την συμπεριλάβει στο ρεπορτάζ του.
  http://www.top7news.gr/blogs/diethnis-diasirmos-gia-tsipra-apo-epistoli-dimosiografou-pou-petakse-ekso-apo-grafeio-tou

 49. Ο/Η Μαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces

  ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

  .

  Για την ιστορία: η πλήρης απάντηση του Γερμανού δημοσιογράφου στον Τσίπρα (και στην υπεύθυνη τύπου του)

  Ξεφτίλα…

  Όταν αντί να απαντάμε σε ερωτήσεις σχετικά με πράγματα που έχουμε πει και έχουμε κάνει, βρίσκουμε τα δύσκολα, διακόπτουμε συνεντεύξεις και μετά ξεκινάμε συνωμοσιολογία, τα πράγματα -επικοινωνιακά τουλάχιστον- δεν πάνε και πολύ καλά.

  Ο Τσίπρας ενοχλήθηκε από τις σκληρές ερωτήσεις δημοσιογράφου της Frankfurter Allgemeine Zeitung -είναι μία απ’ τις σοβαρότερες ευρωπαϊκές εφημερίδες- και σηκώθηκε και έφυγε απ’ τη συνέντευξη. Μαγκιά του. «Τον βρήκα επιθετικό τον δημοσιογράφο και δεν βρίσκω ευγενικό να σε πιέζουν» θα μπορούσε να είχε πει. Δεν είπε αυτό όμως.

  Αμέσως απ’ τον Σύριζα άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας (ότι ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε «κουτσομπολιά» «γνώμες τρίτων» και «αδιασταύρωτες πληροφορίες» που πάρθηκαν από τον Παπαχελά, ότι η συνέντευξη θύμιζε «γαλάζια μονταζιέρα κλπ!).

  Λες και δεν θα διέρρεαν οι ερωταπαντήσεις που, λυπάμαι που θα το πω, σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν να βασίστηκαν σε «κουτσομπολιά» «γνώμες τρίτων» και «αδιασταύρωτες πληροφορίες», αλλά στα πεπραγμένα του Τσίπρα, στις πράξεις του, και στα δημοσιεύματα της Αυγής. Ευτυχώς οι συνεντεύξεις ηχογραφούνται.

  Αν μου επιτρέπεται θα κάνω μια εικασία: πρόκειται περί παρεξήγησης. Ο δημοσιογράφος θύμισε στον Τσίπρα κάποιες δηλώσεις του, ο Τσίπρας είπε ότι δεν τις έκανε ποτέ (φυσικά και τις έκανε) και το πίστευε εκείνη τη στιγμή ότι δεν είχε κάνει τέτοιες δηλώσεις. Θύμωσε γιατί πίστευε ότι ο δημοσιογράφος προσπάθησε να τον παγιδεύσει με πλαστή δήλωση. Και έφυγε.

  Ωραία ως εδώ. Μετά όμως, όταν είδε ότι είχε κάνει στ’ αλήθεια τη δήλωση; (Και σιγά τη σπουδαία δήλωση.) Γιατί δεν είπε «σόρι, νόμιζα ότι με κορόιδευε ο Γερμανός και συγχύστηκα», παρά μόνο προσπάθησε να τους βγάλει όλους τρελούς;

  Ναι. Οι Γερμανοί είναι εχθροί μας και τους μισούμε και δεν θέλουμε να μας κάνουν δύσκολες ερωτήσεις – και μπορεί όντως να κάνουν δύσκολες ερωτήσεις για να στριμώξουν τον Τσίπρα και όντως να ρωτούν τους «εχθρούς» του Τσίπρα για πιθανές ερωτήσεις.

  Όμως δεν χρειάζεται να αυτοεξευτελιζόμαστε αν δεν κατέχουμε την τέχνη της επικοινωνίας. Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι.

 50. Ο/Η Μαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/40237#comments
  σχόλια ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  17 σχόλια
  .

  AleaJactaEstAleaJactaEst 26.7.2013 | 16:47 .
  Το επιπεδο και το πολιτικο μεγεθος του, εκ του κομματικου σωληνα, γαλουχημενου προεδρακου αποκαλυπτεται.
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (73) ΟΧΙ (14)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  VHS GlitchVHS Glitch 26.7.2013 | 16:48 .
  Εμ, ετσι είναι αυτά. Άρθρα της αυγής, ομιλίες και συνθήματα που απευθύνονται σε λοβοτομημένους που μόλις αποφοίτησαν από την κομματική νεολαία, και επίσημες θέσεις συνιστωσών και μη από το επίσημο site είναι πηγή ντροπής για αυτούς και κωμωδίας για τους άλλους για τα επόμενα 100 χρόνια.

  Κάτι παρόμοιο έπαθε και ο Σαμαράς btw, μετά την πρώτη εκλογή του όταν είχε πάει στη Γερμανία και των ρώτησαν για τις προεκλογικές του θέσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ το πνεύμα της απάντησής του ήταν ‘ε προεκλογικά λέμε και καμιά Μ… για να περνάει η ώρα’. Όχι ακριβώς φυσικά άλλα όποιος ψάξει θα τα βρει.

  Το πανελλήνιο ρεκόρ κωλοτούμπας Σαμαρά μάλλον θα συντριβεί στο άμεσο μέλλον.
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (58) ΟΧΙ (11)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  Gia_PGia_P 26.7.2013 | 16:48 .
  If Mr, Tsipras, confronted with his own quotes, calls me «unethical», that might indeed say more about him then about me. Πηγή: http://www.lifo.gr

  Ομολογώ ότι πέθανα στα γέλια. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει δημοσιογράφος, με το Θέμο και το Star…
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (75) ΟΧΙ (3)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  avatarThe man who sold the world 26.7.2013 | 16:50 .
  …όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή με τον ορθολογισμό (δεν τους κατηγορώ, όταν έφυγα για το μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό, έπαθα το ίδιο σοκ, έφαγα τα μούτρα μου και έστρωσα-το ανησυχητικό είναι πως παρά τα σουρεαλιστικά που λένε κατά καιρούς, πίστευα ότι αντιλαμβάνονταν την πραγματικότητα. Φαίνεται πως έκανα λάθος).
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (41) ΟΧΙ (6)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  VHS GlitchVHS Glitch 26.7.2013 | 17:44 .
  Δεν είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, απλά συντάσσονται με την εκδοχή της πραγματικότητας που αρέσει στους περισσότερους ψηφοφόρους. Γι’αυτό και οι στιγμές αμηχανίας όταν ξαφνικά πρέπει να απευθυνθούν σε κοινό με iq μεγαλύτερο του μπρόκολου. Ξέρεις ότι εκεί πρέπει να είσαι σοβαρός αλλά δεν θέλεις να χάσεις και τους ψηφοφόρους… Δύσκολη δουλειά!
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (26) ΟΧΙ (7)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  avatarThe man who sold the world 26.7.2013 | 19:49 .
  …ακόμα χειρότερα ( αν και δεν πείθομαι)
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (1) ΟΧΙ (1)
  ΑναφοράPermalink
  .

  avatar MariaThessaloniki 26.7.2013 | 16:50 .
  αυτή η γαλάζια μονταζιέρα πώς ακριβώς είναι; κάτι ανάμεσα σε ραπτομηχανή σίγγκερ και πολυεργαλείο makita? στα praktiker θα τη βρω;
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (37) ΟΧΙ (7)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  Gia_PGia_P 26.7.2013 | 16:55 .
  Να ανοίξουμε εργοστάσιο μονταζιερών να τονωθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!

  (Πέθανα με το σχόλιο σου!!! 🙂 )
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (15) ΟΧΙ (4)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  manoorfmanoorf 26.7.2013 | 16:52 .
  Θέλει και να κυβερνήσει τη χώρα στα δύσκολα, εδώ δεν είναι έτοιμος να δώσει μια δύσκολη συνέντευξη!
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (40) ΟΧΙ (8)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  Αταξινόμητος Αταξινόμητος 26.7.2013 | 17:01 .
  «Αν μου επιτρέπεται θα κάνω μια εικασία: πρόκειται περί παρεξήγησης. »

  Δεν το νομίζω. Σαν αποτυχημένη προσπάθεια συσπείρωσης του εκλογικού του κοινού μου φαίνεται:

  «δείτε πως χτυπάω το χέρι στο τραπέζι μπροστά στους κακούς τους Γερμανούς»
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (37) ΟΧΙ (9)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  AstreaAstrea 26.7.2013 | 17:30 .
  Αγαπητέ μου Άρη,
  αυτό που εσύ θεωρείς αυτοεξευτελισμό, οι Συριζαίοι το θεωρούν, δυστυχώς, μαγκιά.
  Εγώ πάντως συμφωνώ με τον εξευτελισμό.

  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (55) ΟΧΙ (9)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  ein Steppenwolfein Steppenwolf 26.7.2013 | 18:19 .
  Φαντάζεστε πόσο καλύτερη θα ήταν η ελληνική δημοκρατία αν είχαμε κι εδώ δημοσιογράφους σαν τον Michael Martens (που τον γράψανε «Μάρτινς» από λάθος); Φυσικά θα έμπαιναν σε δύσκολη θέση και πολλοί άλλοι πολιτικοί, όχι μόνο ο Τσίπρας.
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (6) ΟΧΙ (2)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  avatarDionasa 26.7.2013 | 18:21 .
  Σοβαρά τώρα. Νομίζετε ότι έξω δεν ξέρουν τι γίνεται εντός Ελλάδος? Δεν ξέρουν π.χ ποιος είναι ο Τσίπρας, ο Μιχαλολιάκος κλπ? Η Bild πριν ένα χρόνο περίπου είχε γράψει ότι ο Τσίπρας στηρίζει τους αναρχικούς , τους μπάχαλους κ τους τρομοκράτες στην Ελλάδα κ ο Τσίπρας… έκανε αγωγή. Ποιος θα πάρει στα σοβαρά έναν τέτοιο «πολιτικο» εκεί έξω , αν κερδίσει τις εκλογές? Θα πρεπε ήδη να θεωρείται καμμένο χαρτί.

  Στην τελική αν ο Τσίπρας δε θέλει να τον δυσφημίζουν στις εφημερίδες αντί να κάνει αγωγές ας προσέχει τι λέει. Οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους κάνουν.

  Δυστυχώς στην πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων χρόνων έχουμε μείνει χωρίς πολιτικούς.

  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (7) ΟΧΙ (3)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  avatarScriptum77 26.7.2013 | 18:31 .
  αρχικά ήμουν διαθετημένος να πιστέψω Αλέξη, αλλά ο φριτς έδωσε ολοκληρωμένη απάντηση…ας είναι…ο κόσμος αύριο θα έχει ξεχάσει το θέμα και ο Αλέξης θα επιστρέψει στις πρόβες για το ζιβάγκο του ανδρέα
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (4) ΟΧΙ (2)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  avatarKostas Rethymno 26.7.2013 | 18:46 .
  Wie sagt man «p**tsa» auf Deutsch?
  Καλά, στ’ αλήθεια πίστεψε ο καημένος πως οι κουτοπονηριές του μπορούν να περάσουν κι εκτός Ελλάδος;
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (6) ΟΧΙ (2)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  George FlorosGeorge Floros 26.7.2013 | 19:06 .
  Ο πολιτικός που φαίνεται να ξεχνά αυτά που έχει πει είναι επειδή του τα έγραψαν για να πουλήσει όμως αυτός δεν τα πιστεύει. Θλιβερό αν πιστεύεις ότι οι πολιτικοί είναι αυθεντικοί. Βέβαια αν ο Αλέξης έχει προοπτική να βρεθεί στην εξουσία είναι και κάπως ανακουφιστικό για εμάς τους υπόλοιπους (όχι για τους ψηφοφόρους του…)
  .
  Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (2) ΟΧΙ (2)
  ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
  .

  LixLuxLixLux 26.7.2013 | 19:40 .
  Είναι εγκάθετος ο δημοσιογράφος γιατί δεν ξέρει ότι σε αυτή τη χώρα ο λαγός λέει και καμιά μλκ για το λιοντάρι για να περνάει η ώρα. Εδώ ο άλλος φώναζε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» εντελώς αεριτζίδικα, στην υποστολή σημαίας του Τσίπρα κόλλησαν…

 51. Ο/Η Kόκκινη Ρόζα λέει:

  ένα ενδιαφέρον σχόλιο ΄φίλου του Συριζα

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/40237

  sarant 26.7.2013 | 21:04 .
  Ενώ δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο χειρισμός του θέματος από πλευράς Σύριζα ήταν κάκιστος, ο δημοσιογράφος δεν μου δίνει την εντύπωση σοβαρού ανθρώπου -ούτε βέβαια αντικειμενικού. Για παράδειγμα, στο σημείο 4b) ο δημοσιογράφος λέει: In my third question I asked whether Mr. Tsipras believes that all the talk about today’s Germany being the «fourth Reich», wanting to «colonize» Greece etc. is really the kind of language that European leaders in 2013 should use. Κι όμως, στο άρθρο που Ο ΙΔΙΟΣ παραθέτει ως τεκμηρίωση της θέσης του, δεν υπάρχει η διατύπωση «Ράιχ» ή «αποικία», μονο το «γκαουλάιτερ» στον τίτλο. Αλλά αυτό βέβαια δεν μπορεί να το ξέρει ο Τσίπρας την ώρα της συνέντευξης.

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η σωστή απάντηση εδώ θα ήταν: Αγαπητέ κύριε, δεν μπορώ να θυμάμαι τα εκατομμύρια λέξεις που έχει δημοσιεύσει η Αυγή τα δύο τελευταία χρόνια, ούτε είναι η εφημερίδα Αυγή όργανο του Σύριζα. Σε καμιά επίσημη ανακοίνωση του κόμματος δεν υπάρχει αυτή η φρασεολογία -μόνο γι’ αυτά έχουμε να απολογηθούμε, όχι για τον υπερβάλλοντα οίστρο των ευθυμογράφων ή των γελοιογράφων μας. Άλλωστε, αν κοιτάξετε όλον τον τύπο των χωρών του Νότου, θα δείτε ότι οι απροκάλυπτες ή οι έμμεσες παρομοιώσεις της συμπεριφοράς της κυρίας Μέρκελ με το ναζιστικό καθεστώς αφθονούν και εκτός Ελλάδος -και αναρωτηθείτε γιατί. Από μια σοβαρή εφημερίδα σαν τη δική σας θα περίμενα να διερωτηθεί πάνω σ’ αυτό.

  Αν έχετε κάποιες ουσιαστικές ερωτήσεις να μου κάνετε για το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα, ευχαρίστως να τα συζητήσουμε.

 52. Ο/Η Psycho λέει:

  Η οργή του Αλέξη Τσίπρα

  Η ιστορική συγκυρία και οι επιλεκτικές ευαισθησίες ενός πολιτικού

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2013 06:00

  Δεν ξέρουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας ακκίζεται με τα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ή αν ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος, αν δηλαδή δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του όταν οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις τον στριμώχνουν. Υπάρχουν, όμως, δεδομένα από τα οποία, αν τα παραθέσουμε, προκύπτουν συμπεράσματα. Πριν από λίγες ημέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδιωξε από το γραφείο του τον ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο οποίος έθεσε ερωτήματα βασισμένα σε παλιότερες δηλώσεις του. Οι ερωτήσεις δεν ήταν οι προσήκουσες, οι βολικές, και η συνομιλία κράτησε μόλις 8 λεπτά.

  Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει ξεκάθαρα τις απόψεις του για τα media, τουλάχιστον για τα εγχώρια. Προεκλογικά στηλίτευσε τη «μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής, μιντιακής ολιγαρχίας», η οποία συνεργάστηκε με το χρεoκοπημένο πολιτικό σύστημα. Στο προεκλογικό επιτελείο του ενέταξε χωρίς ενδοιασμούς ιστορικό στέλεχος της «μαφίας», δηλαδή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Κι ενώ από τα μπαλκόνια συνέχισε να υβρίζει τους εφημεριδάρχες, έκανε επισκέψεις αβρότητας στα γραφεία τους. Πήγε, δηλαδή, να δει από κοντά πώς είναι οι «νονοί». Θέλησε, έστω και για λίγο, να τα έχει καλά μαζί τους, στο πλαίσιο ενός «προγράμματος επαφών».

  Η σχέση του με τα μέσα ενημέρωσης είναι ενδεικτική μιας στρατηγικής πολιτικού που θέλει να αυξήσει το κοινό του, να πιάσει τη μεγάλη μάζα χωρίς να προδώσει το επαναστατικό προφίλ του. Με την ίδια λογική, στηρίζει όλους ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπαλλήλους, ως έρμαια του πολιτικού συστήματος, χωρίς να βάζει κανέναν όρο για την παραγωγικότητα, χωρίς να προτείνει ελέγχους κοπανατζήδων, χωρίς να στηρίζει εκείνους που επελέγησαν με διαγωνισμό. Εφτασε στο σημείο να συντάσσεται με τους υπαλλήλους της Βουλής, με εκείνους που προσελήφθησαν πλαγίως επειδή διέθεταν κάποια γνωριμία με το σύστημα της πολιτικής διαπλοκής. Του φάνηκε, λοιπόν, ηθικό και σωστό, όπως φάνηκε σωστό στον Πάνο Καμμένο, να μείνουν στις θέσεις τους οι σημαιοφόροι του ρουσφετιού. Δεν είχε καν τη λεπτότητα να προτείνει κατάργηση των κρυφών μισθολογικών προνομίων.

  Την ίδια γενναιοδωρία έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας και στα ποντίκια τα οποία πήδηξαν από το κυβερνητικό σκάφος που βουλιάζει. Πρώην βουλευτές, κομματάρχες, αφισοκολλητές που στήριξαν με πάθος κυβερνήσεις του παρελθόντος εναγκαλίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ωσάν να μην είχαν παρελθόν. Οι Φωτόπουλοι βρήκαν νέο ρόλο, πάντα όμως σε σενάριο γραμμένο από λαοπλάνους. Καμία νύξη για το παρελθόν, καμία νύξη για εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν ή τα έφαγαν οι συνδικαλιστές για να κάνουν διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία – τάχα μου ζύμωση για τον αγώνα. Αυτά τα εκατομμύρια, που ελέγχονται τώρα, και μάλιστα ποινικά, θεωρούνται το ψίχουλο που έπεσε από το τραπέζι της πλουτοκρατίας. Δεν λογίζονται οι συνδικαλιστές ως «προνομιούχοι».

  Ενα ακόμη δείγμα πολιτικής στάσης αντλείται από τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ανατολική Αττική. Η τοποθέτηση ήταν σαφής: υπάρχει ένας εργολάβος, μέρος της «ολιγαρχίας», ο οποίος ανέλαβε την κατασκευή ενός χώρου υγειονομικής ταφής των σκουπιδιών. Το έργο πήρε τη μορφή ταξικού εχθρού. Οι κάτοικοι της Κερατέας, με τα αυθαίρετα και τις καταπατήσεις, δικαιώθηκαν από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ που είδε κάτι επαναστατικό στην υπόθεση. Φαίνεται ότι είναι καλύτερες οι ανοιχτές χωματερές ή η αποστολή των σκουπιδιών εκεί όπου ζουν οι παρίες, στη Δυτική Αττική.
  Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει τον μέσο Ελληνα ως θύμα της ιστορικής συγκυρίας, ως έρμαιο της πολιτικής κατάστασης. Τα πάντα αποτελούν λαϊκό δικαίωμα. Για τον εαυτό του ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει το λαϊκό δικαίωμα της τρυφερής συνέντευξης. Ποτέ δεν σηκώθηκε να φύγει από συνομιλία όταν τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι ούτε έκανε παρατήρηση σε δημοσιογράφο για «ελαφριές» ερωτήσεις. Στα δύσκολα, όμως, όταν ανασύρουν αντιφατικές δηλώσεις από το παρελθόν, εξανίσταται. Θύμωσε με τον γερμανό δημοσιογράφο, παρ’ ότι στάθηκε στην ουσία των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Καλύτερα, δηλαδή, να τον ρωτούσε ο άνθρωπος κάτι για τη Ναόμι Κλαιν, την οποία ο αρχηγός της Αριστεράς μπερδεύει με τη Ναόμι Κάμπελ.

  *Δημοσιεύθηκε στο ΒΗmagazino την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

 53. Ο/Η laskaratos λέει:

  1.Γιατί αγωγή και όχι μήνυση;
  2. Γιατί το υπουργείο και όχι ο υπουργός, σε μια ιδιωτική υπόθεση;
  3.Τι απέγινε η αγωγή Τσίπρα;

  http://tvxs.gr/news/ellada/mardas-exo-xarti-tis-trapezas-agogi-stin-bild

  Αγωγή κατά της Bild

  Την ίδια στιγμή, και το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υπογραμμίζει ότι θα προβεί σε μήνυση εναντίον της γερμανικής εφημερίδας Bild, με αφορμή το δημοσίευμά της, το οποίο άφηνε υπόνοιες για το πρόσωπο του Δ. Μάρδα.

  Όπως σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η γερμανική εφημερίδα «είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα»

 54. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πολύ ωραία τα λέει ο Κ.Βαξεβάνης και μπράβο του γιατί δεν τα λέει σχεδόν κανείς άλλος, αλλά καλό είναι να θυμάται πως την ίδια τακτική έχει ακολουθήσει και ο Τσίπρας και η Γεροβασίλη όταν καταγγέλθηκε από δημοσιογράφο για ««Γκρίζα» σημεία στο πόθεν έσχες της».
  https://roides.wordpress.com/2014/08/05/5aug14/
  Τι απέγινε δεν μάθαμε ποτέ, ούτε ρώτησε κανείς
  Στρίβειν δια της προσφυγής στην αδέκαστη (και χρονοβόρα) ελληνική Δικαιοσύνη:

  http://www.koutipandoras.gr/article/oi-koytoponhries-toy-samara-me-tis-mhnyseis
  Οι κουτοπονηριές του Σαμαρά με τις μηνύσεις

  Μήνυση καταθέτει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, του koutipandoras.gr και των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Δημοκρατία». Ο λόγος είναι τα δημοσιεύματα περί συγγενών του Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ για τα οποία η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε πολιτικές απαντήσεις.

  Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για μια άκρως αντιδημοκρατική κίνηση από έναν πρώην πρωθυπουργό η οποία εκφράζει την αντίληψή του για την ελευθεροτυπία και την κριτική, επί της ουσίας είναι μια κουτοπονηριά. Σκοπός είναι να μην χρειαστεί να απαντήσει ο Σαμαράς σε όσα με στοιχεία έχουν γραφτεί.

  Ο Αντώνης Σαμαράς και οι δικηγόροι του γνωρίζουν καλά πως η μήνυση δεν έχει τύχη. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί όσα έχουν γραφτεί είναι αληθινά και στοιχειοθετημένα. Τόσο η οικογένεια της νύφης του όσο και τα ξαδέφια του είναι στη λίστα πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Το έχουν άλλωστε παραδεχθεί και οι ίδιοι με επιστολές του.

  Ο δεύτερος είναι ότι τα δημόσια πρόσωπα, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός, είναι υποχρεωμένα, σύμφωνα με το άρθρο 10 της Ευρωπαικής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), να υπόκεινται σε δημοσιογραφικό έλεγχο, ακόμη και αν αυτός είναι άδικος ή καθ υπερβολήν.

  Συνεπώς από νομικής άποψης, μια μήνυση πρωθυπουργού σε δημοσιογράφο επειδή τον κάλεσε να απαντήσει δημόσια για θέματα που ο ίδιος οικειοθελώς έχει θέσει τον εαυτό του σε δημόσιο έλεγχο, δεν έχει τύχη. Γιατί γίνεται λοιπόν; Για να μην απαντήσει ο Σαμαράς.

  Αυτή την κουτοπόνηρη τακτική ακολουθούν τα πολιτικά πρόσωπα στο σύνολό τους. Αντί για απάντηση που είναι υποχρεωμένα να δώσουν, κραδαίνουν ένα «έχω μηνύσει τους συκοφάντες μου» και προσπαθούν να τελειώσουν με το θέμα.

  Τόσο ο Σαμαράς όσο και πολλοί από αυτούς με τους οποίους συμπορεύονται, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τη δημοσιογραφία, εκμεταλλευόμενοι και το κενό που έχει δημιουργήσει η έλλειψη στοιβαρού συνδικαλιστικού δημοσιογραφικού οργάνου.

  Έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε τι θέση θα πάρουν οι κατά καιρούς υπέρμαχοι της ελευθερίας του Τύπου στη μήνυση Σαμαρά. Θα καταδικάσουν ή αντιλαμβάνονται την ελευθερία του τύπου ως κάτι που συμφέρει ή δεν συμφέρει πολιτικά;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.