Δεσπότης ευλόγησε χουντικούς κυνηγούς

«Η ευλογία του κυνηγιού από την Εκκλησία αποτελεί από μόνη της μια βαρβαρότητα…»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Διαβάζω στο «Κιλκίς 24», διορθώνοντας κάποια συντακτικά και ορθογραφικά λάθη:

«Χουντοσύναξη κυνηγών ενώπιον Εμμανουήλ!

Κάθε χρόνο, παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, οι κυνηγοί του νομού Κιλκίς κόβουν τη βασιλόπιτά τους …Εκεί λοιπόν περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη τον Δεσπότη Εμανουήλ που πήγε να ευλογήσει τους παρευρισκόμενους. Οι διακόσιοι και πλέον κυνηγοί, είχαν σηκώσει τη σημαία με το πουλί του Γεωργίου Παπαδόπουλου και από τα ηχεία στη διαπασών έπαιζε το ‘ωρέ Γιώργο Παπαδόπουλε’ και άλλα άσματα της εποχής! Ο Δεσπότης μετά το πρώτο σόκ που υπέστη, απαίτησε να κατέβει η σημαία και να σταματήσουν τα χουντοτράγουδα για να ξεκινήσει την τελετή! Κάτι όμως ΠΟΥ ΔΕΝ έγινε και ο Δεσπότης αναγκάστηκε με το πουλί να κυματίζει να ευλογήσει την βασιλόπιτα. Μέχρι που έφυγε ο Δεσπότης, γιατί το χουντικό ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα!  Παρόντες στα γεγονότα ήταν περιφερειακοί και δημοτικού σύμβουλοι του Κιλκίς! Κάθε χρόνο οι βουλευτές του νομού έδιναν το παρόν τους …εκτός από εφέτος, όπου δεν εμφανίστηκε ΚΑΝΕΙΣ!.

Χουντοσύναξη των κυνηγών του Κιλκίς στη Μαυροπλαγιά, ενώπιον του μητροπολίτη Εμμανουήλ, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων! Υπάρχει τίποτα πιο …σοκαριστικό;».

Κύριε Ροΐδη,
H ευλογία του κυνηγιού από την Εκκλησία αποτελεί από μόνη της μια βαρβαρότητα. Το ότι ο δεσπότης κ.Μανώλης Σιγάλας (επίγονος του βλάσφημου δεσπότη Κιλκισίου Χαρίτωνα, που παρομοίαζε τη Δέσποινα Παπαδοπούλου με την Παναγία), σοκαρίστηκε, αναγκάστηκε (με το πιστόλι στον κρόταφο;) κλπ το βρίσκω αστείο, από τη στιγμή που είναι δεσπότης της αμετανόητα χουντικής Εκκλησίας η οποία διέπραξε απίστευτες αισχρότητες στη διάρκεια της Δικτατορίας. Ελπίζω (μάταια) πως η προϊσταμένη του δεσπότη, η Υπουργός Θρησκευμάτων θα διατάξει ΕΔΕ.

Αφού συγχαρώ τον ιστότοπο του Κιλκίς για τη δημοκρατική του ευαισθησία, να απαντήσω στο καλοπροαίρετο ερώτημά του: («Υπάρχει τίποτα πιο …σοκαριστικό;») ότι η ιστορία της Ανατολικής Εκκλησίας είναι γεμάτη από κακουργήματα και εκατόμβες του κλήρου σε βάρος αθώων ανθρώπων. Το ερώτημά του είναι, θα με συγχωρήσει να πω, το λιγότερο, αφελές.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

29 Responses to Δεσπότης ευλόγησε χουντικούς κυνηγούς

  1. Ο/Η Psycho λέει:

    Εφημερίδα Στόχος

    ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    stoxos.gr/2012/02/blog-post_4730.html

    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ! ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ «ΧΟΥΝΤΟΓΛΕΝΤΙ»…
    Κυρ, 26/02/2012 – 21:36
    ΤΟ ΛΕΝ ΟΙ ΠΕΤΡΟΠΕΡΔΙΚΕΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Τ΄ΑΗΔΟΝΙ…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ! ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΣΑΛΕΜΕΝΟΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ… ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

    • Ο/Η Psycho λέει:

      Ό ύμνος των ψυχανώμαλων της Χούντας διανθισμένος με φωτογραφίες των δικτατορίσκων και δεσποτάδων που τους ευλογούσαν.
      Συνίσταται ως ισχυρό εμετικό σε περιπτώσεις τροφικών δηλητηριάσεων

  2. Ο/Η Κόκκκινη Ρόζα λέει:

    Δέσποινα και Παναγιά
    H κυρα Δέσποινα ομολογεί με υπερηφάνεια πως η Χούντα αγόραζε ποδοσφαιρικά ματς

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Τη Δέσποινα Παπαδοπούλου και τη σύζυγο του στρατιωτικού διοικητή Πελοποννήσου Καρύδη την «Καιτούλα», παρομοίασαν με την Παναγία αντίστοιχα δυο θεομπαίχτες μητροπολίτες.

      Ο παλιός στρατιωτικός παπάς της εκστρατείας της Κορέας Χαρίτων, δεσπότης Κιλκίς διορισμένος από τη Χούντα (ο χουντικός Σεραφείμ τον απέλυσε παράνομα χωρίς δίκη, ως χουντικό!!!) και ο μαφιόζος μητροπολίτης Ηλείας Θανάσης, έφεδρος αξιωματικός, που βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ιταλίας, αφού προηγουμένως οι όμοιοι του στην Ιερά Σύνοδο τον αθώωσαν απο τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης του αρχιμανδρίτη κ.Θανάση Κολλά, αδελφού του συνδικαλιστή (σωματείο παπάδων ΙΣΚΕ) παπά κ.Κολλά που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη φράση:
      Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες.
      http://xairete.blogspot.com/2008/07/blog-post_7190.html

      Εξυπακούεται πως η Σύνοδος αθώωσε και τον «συκοφάντη» του Δεσπότη, ξέροντας πως λέει αλήθεια και μη τολμώντας να τραβήξει το σχοινί ξυρίζοντάς τον που τόλμησε να μιλήσει κατά της επισκοπικής -κατά τον τίμιο αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Φάρο-Μαφίας, επειδή η υπόθεση είχε παρει μεγάλη δημοσιότητα.

      Η μητρόπολη Ηλείας (ο μητροπολίτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, έφεδρος ανθυποσμηναγός, ήταν ως ιερέας συνεργάτης του μητροπολίτη Θανάση Βασιλόπουλου), για να κουκουλώσει τις φήμες που κατέκλυσαν την Ηλεία για τον περίεργο θάνατο του δεσπότη, θεώρησε καλό να προσθέσει στη βιογραφία του:

      http://www.imilias.gr/component/content/article/80-istorika-stoixeia-mitropoleos-ilias/65-mitropolites-ilias.html

      «Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος την 16ην Αυγούστου του 1981, μετά από ένα κοπιώδες Δεκαπενταύγουστο, ανεχώρησε με μηνιαίαν κανονικήν άδειαν δια την Ιταλίαν δια ποσιοθεραπεία, προς θεραπείαν της χολής του. Την νύκτα της 1ης πρός 2αν Σεπτεμβρίου, επιστρέφων εις Ελλάδα, εκοιμήθη εν Κυρίω εις την Φλωρεντίαν της Ιταλίας από καρδιακόν έμφραγμα. Το Ελληνικόν Προξενείον του Λιβόρνου της Ιταλίας στο υπ’ αριθμ. Πρωτοκ. 2659/7-9-1981 Πιστοποιητικόν του «πιστοποιεί ότι εκ του συνημμένου σε Φωτοστατικό αντίγραφο Πιστοποιητικού Νοσοκομείου Φλωρεντίας, Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, της 03-09-1981, Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ απεβίωσε αιφνιδίωςις την 02-091981 εις Φλωρεντία (Ιταλία) από ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ (ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ)».

      Για τους χουντικούς δεσποτάδες εδώ (Ιός Ελευθεροτυπίας):
      http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010422a.htm

      και μια σειρά πέντε άρθρων μου εδώ

      Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών [2-B]

      Ο χουντικός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ [2]

      ΥΓ
      Σημαντική παράλειψη για την οποία ζητώ συγνώμη
      Η φωτογραφία
      είναι από το «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε»:
      «Δολοφονημένα ζώα στο κέντρο της Αθήνας! » Νεκρο σπουργιτι»

      Νεκρο σπουργιτι

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πρός τον καλοπροαίρετο συντάκτη του Κιλκίς 24 που πιστεύει πως ο δεσπότης κ.Μανώλης Σιγάλας έπαθε σοκ και αναγκάστηκε-τραβάτε με κι ας κλαίω-να ευλογησει τη χουντοσύναξη:

      http://www.kilkis24.gr/%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%ba%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%89%cf%80/

      «….Ούτε ένας από τους σημερινούς μητροπολίτες που είχαν κάποια ηλικία (και θέση) επί δικτατορίας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαφοροποιήθηκε. Με πικρία το διαπιστώνει ο πρωτοπρεσβύτερος Πυρουνάκης, με επιστολή του στον ερευνητή Γιώργο Καρανικόλα: «Σημειώνω το καλόπιστο λάθος σου, να νομίζεις ότι ελάχιστοι δεσπότες στη δικτατορία έκαναν Αντίσταση. Κανείς!».

      Επίσης για τον Κιλκισίου Χαρίτωνα:

      ο οποίος δήλωνε ότι «η Επανάστασις εδώ είμεθα ο κ. Νομάρχης, ο κ. Διοικητής, και εγώ»;

      Επίσης άλλος ένας που παρομοίασε την Παπαδοπούλου με την Παναγία: «Ιός», Ελευθεροτυπία, 22/4/2001)

      «Λεωνίδας Παρασκευόπουλος Δεσπότης Θεσσαλονίκης:
      «Ευχαριστώ την Εθνική Κυβέρνησιν, ήτις προέκρινεν την μετριότητά μου διά να ποιμάνω το ποίμνιον της θεοσώστου ταύτης επαρχίας».

      Κατά τα άλλα, είναι γνωστό ότι (σύμφωνα με την παράδοση) την εκλογή των ιεραρχών την καθορίζει το… Αγιο Πνεύμα.

      Ο Λεωνίδας πάντως δεν υπήρξε αγνώμων. Σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε θερμός προπαγανδιστής του «προεδρικού» ζεύγους. Τον δικτάτορα Παπαδόπουλο τον αποκαλούσε «Σωτήρα του Εθνους», «ευλογημένον», «άνθρωπο του Θεού» και «άξιο της πατρίδος». Οσο για τη διαβόητη Δέσποινα Παπαδοπούλου, γι’ αυτήν επιφύλασσε μια ειδική προσφώνηση: «Δύο Δέσποινας έχομεν: Μίαν εις τους ουρανούς, την Παναγίαν, και άλλην εις την γην, την κυρίαν Προέδρου».

      http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010422a.htm

  3. Ο/Η θάνος Α. λέει:

    Υπάρχει στο κυνήγι και μια ακόμη κανονιστική εμπλοκή: η βρώση πνικτού, δηλαδή κρέατος από το οποίο δεν έχει στραγγιστεί το αίμα, αποτελεί εκκλησιαστικό αμάρτημα.

    Το είπε κανένας παπάς στους κυνηγούς όταν τους ευλογεί;

    Βλέπε:

    http://e-homoreligiosus.blogspot.com/2010/12/patriarch-jeremias-iii-of.html

  4. Ο/Η Είμαι Ελληναράς με ζαρτιέρες σκοτώνω σπουργίτια λέει:

  5. Ο/Η Είμαι Ελληναράς με ζαρτιέρες σκοτώνω σπουργίτια λέει:

  6. Ο/Η Ιωάννα λέει:

  7. Ο/Η eklag λέει:

    Πέρα από τα παραεκκλησιαστικά,
    το κυνήγι παραμένει βαρβαρότητα,
    όπως κάθε δολοφονία
    και η υποκρισία των ζωόφιλων με τα δερμάτινα παπούτσια,
    παραμένει υποκρισία.
    Η φύση πάλι,στα πλαίσια ελέγχου του πληθυσμού,
    επικροτεί ανέκαθεν παρόμοιες πρακτικές
    και ο άνθρωπος την ακολουθεί ως προς το είδος του και όχι μόνο…
    Απ’ όλα έχει το πανέρι λοιπόν,απλώνεις χέρι και αρπάς
    ή αλλιώς:
    τα γεγονότα και οι ερμηνείες τους…

  8. Ο/Η Nένα λέει:

    Η ακροδεξιά θρησκόληπτη Σάρα Πέϊλιν χρηματοδοτεί το κυνήγι λύκων από ελικόπτερο

  9. Ο/Η Nένα λέει:

    Σκληρό θέαμα για γερά νεύρα, η εξόντωση της φώκιας από το κτήνος άνθρωπος

  10. Ο/Η Πατρινός λέει:

    http://www.dete.gr/news.php?article_id=4174

    Παπάς κυνηγός… και ψεματάρης!

    ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

    Από την Πάτρα είναι ο ένας από τους δύο ιερείς που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή Κρυόβρυσης Αρχαίας Ολυμπίας να… κυνηγούν παράνομα λαγό! Οι δύο παπάδες (συγγενείς μεταξύ τους) έπεσαν πάνω σε μπλόκο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και συνελήφθησαν! Κάποιοι από τους θηροφύλακες στην αρχή νόμισαν ότι ονειρεύονταν και κάποιοι άλλοι ότι έβλεπαν νεράιδες, καθώς από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου που είχαν εντοπίσει να κινείται ύποπτα στην περιοχή, έβλεπαν να ανεμίζουν ράσα από μια μαυροφορεμένη φιγούρα που κρατούσε όπλο.

    Όταν συνήλθαν από την έκπληξη και ακινητοποίησαν το όχημα, βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα. Δύο παπάδες, 63 και 38 ετών, (θείος και ανιψιός), χωρίς να φέρουν καμιά απολύτως αντίσταση παραδέχτηκαν ότι κυνηγούσαν λαγούς στην περιοχή. Η περαιτέρω έρευνα των θηροφυλάκων έφερε στην επιφάνεια νέες απίστευτες εκπλήξεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο παπάδες δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας, οι ίδιοι δεν είχαν κυνηγετική άδεια θεωρημένη, ενώ το όπλο που είχαν στην κατοχή τους δεν ήταν δικό τους.
    Όμως φαίνεται πως οι παπάδες έλεγαν και… ψέματα! Όπως είπαν στους θηροφύλακες, τις πινακίδες του αγροτικού στο οποίο επέβαιναν τις είχαν φυλάξει στο σπίτι τους γιατί τους έπεσαν κατά τη διαδρομή… ενώ το κυνηγετικό όπλο που κατείχαν ανήκε σε συγγενικό τους πρόσωπο.

    Οι ρασοφόροι λαθροκυνηγοί, με καταγωγή ο ένας από την Ηλεία και ο άλλος από την Πάτρα, οδηγήθηκαν από τους θηροφύλακες στο Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου παρέμειναν όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί πέρασαν από το αυτόφωρο, όπου με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε η διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης. Οι δύο ιερείς, μετά τη σύλληψή τους αναμένεται να παραπεμφθούν και στο μητροπολιτικό συμβούλιο της περιοχής τους και να τιμωρηθούν για την παραβατική τους συμπεριφορά. Η υπόθεση δηλαδή βρίσκεται πλέον στα χέρια του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου. Ο ιερέας από την Πάτρα λειτουργεί σε ναό πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Είναι γνωστός κυνηγός, όμως, δεν γνωρίζουμε αν αυτός είπε… τα ψέματα για τις παραβάσεις ή ο επίσης παπάς ανιψιός του!

    • Ο/Η Mάνος λέει:

      23 Φεβρουαρίου 2012
      http://www.perifereianews.com/%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7/%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-20-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-60%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85

      Ηράκλειο: Ιερέας «Γάζωσε» με 20 σφαίρες το σπίτι 60χρονου !

      Στο πόδι βρίσκεται η αστυνομία στη Μεσαρά εξαιτίας της απαγωγής μια 15χρονης από ένα 23χρονο, με τον οποίο ήταν αρραβωνιασμένοι, στο χωριό Βορίζια του δήμου Φαιστού. Η απαγωγή καταγγέλθηκε προχθές από την 32χρονη μητέρα της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

      Χθες όμως ο 40χρονος πατέρας της απαχθείσας, που είναι ο ιερέας του χωριού, πήγε έξω από το σπίτι του 60χρονου πατέρα του 23χρονου δράστη, και άρχισε να πυροβολεί με αυτόματο πολεμικό όπλο. Συνολικά έπεσαν πάνω από 20 σφαίρες που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο σπίτι, ενώ η αστυνομία που πήγε αμέσως στο σημείο, βρήκε στο δρόμο 12 κάλυκες φυσιγγίων.

      Μετά την πράξη του ο 40χρονος ιερέας που έχει μετάσχει και στο παρελθόν σε πράξεις βίας με τη χρήση όπλων, εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

  11. Ο/Η Πατρινός λέει:

  12. Ο/Η chris λέει:

    την εχει στο αιμα της τη βαρβαροτητα η ορθοδοξη εκκλησια.ανεκαθεν ευλογουσε το κυνηγι αλλοθρησκων,ομοφυλοφυλων,αριστερων τωρα και των ζωων.εμενα αυτος ο συνδιασμος χουντικος και κυνηγος μου μοιαζει πολυ ταιριαστος,αλλωστε και ο βοριδης σαν γνησιος χουντικος,κυνηγος ηταν…κεφαλων αριστερων και μεταναστων!

  13. Ο/Η Far away λέει:

    Greek village priest held over church ‘treasure hunt’

    Police in northern Greece have arrested a village priest and a church
    elder for allegedly digging for treasure in the chancel of the church.

    A police statement Friday says villagers complained of loud drilling noises late Thursday from the church at Fyska near Kilkis, some 30 miles (50 kilometers) north of Thessaloniki.

    Officers found a two-by-one-meter (six-by-three-foot) hole in the chancel of the 150-year-old church of the Prophet Elijah. Police are seeking four other people suspected of taking part in the illegal dig — in which a pneumatic drill was used.

    Illegal treasure hunting has increased amid Greece’s acute financial crisis. In recent months, police have made a string of arrests, mainly in the north of the country, and located several tunnels.

    AP
    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/greek-village-priest-held-over-church-treasure-hunt-6295541.html

  14. Ο/Η Ο Κιλκισίου Καραμπίνας λέει:

    Αυτές οι ευαισθησίες δεν είναι για δω. Εκπαίδευση Σκύλων στο Κυνήγι Αγριογούρουνου στο όρος Πάικο στη Γρίβα Κιλκίς

  15. Ο/Η Ο Κιλκισίου Καραμπίνας λέει:

    δεν μπήκε ακόμα το προηγούμενό μου με ένα βίντεο. Βάλτε αυτό έχει ενδιαφέρον να καταλάβετε τον τόπο μας

    Η ΠΑΟ (Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση)
    στο Κιλκίς

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rTRT2FtSlW8J:kokkinosfakelos.blogspot.com/2011/03/blog-post_2915.html+%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CF%82+%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%82&cd=6&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    Μετά τις επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο ΕΛΑΣ στην Βόρεια Μακεδονία κατά των Γερμανών και των Βουλγάρων την άνοιξη του 1944, στην περιοχή κάνει την εμφάνισή της και μια δοσιλογική οργάνωση, γνωστή ήδη από το 1942, με το όνομα ΠΑΟ (Πανελλήνια Άπελευθερωτική Οργάνωση). Οι ανταρτομάδες της ΠΑΟ δεν υποκινούνταν ασφαλώς από φιλοπατριωτικά αισθήματα, υποβοηθούσαν την Γκεστάπο και τις δυνάμεις των κατακτητών στην περιοχή. Στο άρθρο αυτό θα παρουσιάσουμε συνοπτικά την δράση της φασιστικής ΠΑΟ μέσα από πηγές του περιοδικού Εθνική Αντίσταση αλλά και μαρτυρίες του Προέδρου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αργυρούπολης Ιορδάνη Μασμανίδη.

    Οι ομάδες της ΠΑΟ έκαναν την εμφάνισή τους τον Μάρτη του 1944. Αρχικά χωρισμένοι σε μικρά τμήματα εμφανίζονταν στα χωριά και έκαναν πλιάτσικο. Στο χωριό Κρούσια μάζεψαν όλα τα υπάρχοντα από τους φτωχούς κατοίκους και κυνήγησαν ανηλεώς τις τουρκόφωνες οικογένειες. Οι ΠΑΟτζήδες έπιασαν τον Παύλο Τσαλουχίδη και τον βασάνισαν για να τους πει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι του ΕΑΜ του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ. Αυτός άρχισε να μαρτυράει μερικά ονόματα μέχρι που εμφανίστηκε ο κουμπάρος του και είπε στους ΠΑΟτζήδες ότι αυτός είναι τρελός και δεν ξέρει τι λέει. Έτσι γλίτωσε και ο ίδιος και τα στελέχη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

    Στην περιοχή γνωστός αρχηγός της ΠΑΟ ήταν ο Κώστας Παπαδόπουλος που έμπαινε με το έτσι θέλω σε σπίτια χωρικών και αφού τους ξυλοκοπούσε ρώταγε να μάθει πληροφορίες για τον ΕΛΑΣ. Ο Παπαδόπουλος σε ένα περιστατικό συνέλαβε τον αριστερό αγρότη Λαμπριανίδη Κώστα. Οι ΠΑΟτζήδες τον βασάνισαν φρικτά και αφού του έκοψαν τα αυτιά και την μύτη τον λιάνισαν και τον πέταξαν σε παρακείμενο ρέμα. Μετά το περιστατικό κατευθύνθηκαν στο χωριό Ροδάνα και το λεηλάτησαν. Παράλληλα, άλλες ομάδες τις ΠΑΟ έκαιγαν και λεηλατούσαν το χωριό Κεντρικό. Εκεί οι ΠΑΟτζήδες μάζεψαν τις γυναίκες του χωριού και αφού τις βίασαν και τις έδειραν τις κούρεψαν γιατί όπως είπαν ήταν όλες του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ.

    Φυσικά, αργότερα οι δυνάμεις των Γερμανών απαίτησαν μεγαλύτερη δράση ενάντια στον ΕΛΑΣ. Έτσι η ΠΑΟ οργανώθηκε καλύτερα. Σε πολλά χωριά του Κιλκίς δημιούργησαν τα λεγόμενα φρουραρχεία και όπλιζαν χωρικούς με το ζόρι. Έδρα της ΠΑΟ ορίστηκε το Κιλκίς και αρχηγός της ο Κώστας Παπαδόπουλος. Ανοιχτά, πια οι ΠΑΟτζήδες οπλίζονταν από τον γερμανικό στρατό και τους Βούλγαρους. Με τις επιχειρήσεις του γερμανικού στρατού και των Βούλγαρων, οι αντάρτες της ΠΑΟ βγαίνουν και αυτές στο πλευρό τους και ενάντια στους αντάρτες. Λεηλατόνται πολλά χωριά όπως οι Μουριές και το Βαθύ. Επίσης η ΠΑΟ διενεργεί συλλήψεις και εκτελεί πολλά στελέχη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Σε χωριά όπως το Κεντρικό δολοφονούνται μέχρι και γυναίκες. Τα χωριά παίρνουν φωτιά και οπλίζονται στο πλευρό του ΕΛΑΣ. Τα μόνα χωριά που δεν σηκώνουν τουφέκι ενάντια στην ΠΑΟ και τους Ναζί είναι οι Πετράδες και η Γαύρα. Τα χωριά αυτά βέβαια είχαν κοντά τους ισχυρό φρουραρχείο με φρούραρχο τον φρικτό Σάββα που σκότωνε και έκαιγε ανηλεώς.

  16. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Άλλο ένα τρανό δείγμα της ζοφερής, οπισθοδρομικής πραγματικότητας της Ρωμιοσύνης, το βαρβαρικό, αισχρό, ανατριχιαστικό «χόμπι» του «κυνηγιού», κατά το οποίο οι καραμπινοφόροι «αθλητές – φυσιολάτρες» εκτελούν ή τραυματίζουν και βασανίζουν με ριπές των όπλων τους χιλιάδες ζώα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ» ΤΟΥΣ, όχι για να ικανοποιήσουν κάποια πραγματική ανάγκη.

    Η βαρβαρική, κτηνώδης «ψυχαγωγία» των νεόπλουτων, ανεγκέφαλων κακοαναθρεμμένων με τα πολυτελή 4Χ4 και τις καραμπίνες ακριβής μάρκας, που «αγόρασαν» με τα δανεικά των Κουτόφραγκων! Ένα χόμπι, το οποίο με περηφάνεια αναφέρουν στα βιογραφικά τους πολλοί αιρετοί της Ρωμιοσύνης!

    Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η πλειονότητά αυτών των βανδάλων δεν σέβεται κανένα απολύτως σχετικό νόμο και κανέναν άτυχο κάτοικο των περιοχών που λυμαίνονται, προκαλώντας κίνδυνο ατυχημάτων, μεγάλη ενόχληση και σημαντικές καταστροφές σε περιουσίες, κυνηγώντας με κάθε απαγορευμένο τρόπο και γνωρίζοντας καλά ότι το διεφθαρμένο, πελατειακό σύστημα κράτους της μεσαιωνικής Νεορωμιοσύνης δεν θα τους ενοχλήσει στο παραμικρό. Μάλιστα, στην Πελοπόννησο το παράνομο κυνήγι και πώληση αγριόχοιρων αποφέρει σημαντικά κέρδη στους άριστα οργανωμένους «νομοταγείς κυνηγούς» και σ’ εκείνους που τους «προστατεύουν»!!

    Άλλο ένα βάρβαρο φαινόμενο για το οποίο θα έπρεπε η χώρα αυτή να ντρέπεται – αντίθετα, όμως, υπερηφανεύεται για την κτηνωδία και διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά «κυνηγών» σε σχέση με τον πληθυσμό της, μέχρι και εκείνο το γελοιότατο «κόμμα κυνηγών», του οποίου οι εκπρόσωποι αραδιάζουν απίστευτες ανοησίες σε θορυβώδεις συνάξεις όπου οι φυσιογνωμίες και το κλίμα φέρνουν στο μυαλό θάλαμο ψυχιατρείου για Νεάντερταλ…

    Πρώτοι σε κάθε τι αρνητικό, καταστροφικό, οπισθοδρομικό! Πρώτοι στην κτηνωδία, στην κακομεταχείριση των ζώων, από την οποία δεν απέχει πολύ η κακομεταχείριση των ανθρώπων. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε!

  17. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Εάν την τάξη των κυνηγών που έχουν απομείνει πλέον, δεν την μάστιζε η παχυσαρκία, και η βουλιμία (γρήγορα παρατάνε το κυνήγι για να ψήσουν τα λουκάνικά τους, τα οποία καταβροχθίζουν με τα κιλά, συνοδεία λίτρων ούζου – οπότε γίνονται γκάιντες και δεν μπορούν να πάρουν όχι θήραμα αλλά ούτε καν τα πόδια τους), δεν θα είχε απομείνει στην ελληνική επικράτεια ίχνος θηράματος.

  18. Ο/Η gryphon λέει:

    Πολυ σωστα τα οσα λεει ο Επ-αναστασιος .Πραγματι ο ανθρωπος πρεπει να ειναι το μοναδικο ειδος που σκοτωνει για διασκεδαση.
    Τα λιονταρια π.χ που τά θεωρουμε αγρια θηρια οταν ειναι χορτασμενα ουτε που δινουν σημασια στα διαφορα φυτοφαγα ζωα που περνουν διπλα τους.
    Και αυτό το κομμα κυνηγων τι καταντια.Ανθρωποι που δεν κουνανε ουτε το δακτυλακι τους τωρα που καταλυεται η εθνικη κυριαρχια θα εβγαιναν μαινομενοι στον δρομο εαν τολμουσε οποιαδηποτε κυβερνηση να απαγορεθσει το κυνηγι.
    Σωστη και η παρατηρηση του Σταυρου για την παχυσαρκια και την βουλιμια που μαστιζει την ταξη των κυνηγών.Ταιριαζει και με την δικη μουεμπειρια.
    Υπερβαροι μπουχεσες κατα φαντασιαν κομαντο που παρα τις στολες παραλλαγης τον εξοπλισμο κλπ η συμπεριφορα τους μοιαζει πιο πολυ με του γκουφη η του ελμερ φαντ.Γι’αυτο αλλωστε συχνα πυκνα αλληλοπυροβολουνται.
    Το πιο κωμικοτραγικο ειναι να παρακολουθει κανεις συζητησεις αυτων των κουφιοκεφαλων τυπων ενω περιγραφουν το πως καταφεραν να ξεγελασουν και να σκοτωσουν π.χ καποιο φουκαρα λαγο.
    Αποδιδουν στο αμοιρο ζωο ικανοτητες που θα ειχε ο στραταρχης Ρομελ η ο Ναπολεων προκειμενου να εμφανισουν σαν μεγαλο κατορθωμα το οτι το σκοτωσαν

    • Ο/Η Στέλλα λέει:

      Άνανδροι, μικροτσούτσουνοι, σκληρόκαρδοι, μπουνταλάδες, ψευτοπαλληκαράδες, συνηθέστατα παράνομοι εκτός κυνηγητικής περιόδου, χοντράνθρωποι, κενοί, φασισταριά του Παπαδόπουλου, εθελοντές δούλοι των καραβανάδων, μαστίγωσέ με συνταγματάρχα μου, θέλουν έναν σκληρό άντρα να τους γκουβερνάρει, χαμαντράκια που σκοτώουν με τις ευλογίες της χουντοεκκλησίας τους σπουργίτια, λαγούς και αλεπουδίτσες, σε άνισο πόλεμο.

  19. Ο/Η Στέλλα λέει:

    Oι τοπικές οργανώσεις των Οικολόγων-Πράσινων, του ΣΥΝ, του ΚΚΕ, της ΔημΑρ, της Ανταρσύας κατάγγειλαν τη φασιστική φιέστα και τον δεσπότη;
    Ή το βουλώνουν γιατί οι κυνηγοί είναι αντιμνημνιακοί τρομάρα τους;

  20. Ο/Η bioannis λέει:

    Εύλογη η καχυποψία σου Στέλλα, μέσα στον χυλό του διαχωρισμού αντι- και υπερ- του μνημονίου. Ωστόσο, «τα δάχτυλα του χεριού» δεν όλα ίδια.

    http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2948:2012-02-02-14-36-14&catid=73:auroparlnews

    Επί του συγκεκριμένου υπήρξε αντίδραση αλλά δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να παραθέσω σύνδεσμο.

  21. Ο/Η laskaratos λέει:

    Διαψεύδουν τη συμμετοχή του δεσπότη και μειώνουν την έκταση του επεισοδίου:

    http://www.kilkis-press.gr/page/psemata-kai-athliotites-i-ypsosi-tis-simaias-tis-21is-aprilioy-stoys-kynigoys-kilkis

    …..

    Ψέματα και αθλιότητες που προσβάλουν όχι μόνο τους κυνηγούς και την ωραία γιορτή που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι κυνηγοί αλλά και για όλους τους Κιλκισιώτες.

    Πράγματι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου και πήγε στην Μαυροπλαγιά. Δεν υπήρχε ούτε σημαία της 21ης Απριλίου, ούτε χουντικά τραγούδια, ούτε τίποτα. Ο Δεσπότης ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους κυνηγούς ενώ παρόντες ήταν ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Κολότσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βεργίδης, ο πρώην βουλευτής κ. Πασσαλίδης, ο πολιτευτής κ. Γεωργαντάς, ο δασάρχης κ. Πολιτίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυνηγών κ. Ιωάννης Πολυχρόνης.

    Μετά από επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Ηλία Μιχαλόπουλο μας είπε ότι πράγματι κάποια στιγμή μετά την αναχώρηση του Μητροπολίτη μια μικρή ομάδα προσπάθησε να υψώσει την σημαία αλλά απετράπη από τους διοργανωτές ενώ τα ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο είναι αναληθή και στόχο έχουν να αμαυρώσουν τον Σύλλογο και την ετήσια εκδήλωση.

    Το Κιλκίς 24 δημοσιεύει το εξής

    http://www.kilkis24.gr/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%bb%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%cf%89%cf%81/

    Περιορισμενο το «χουντογλεντι» και χωρις Εμμανουηλ

    Posted by Kilkis24 on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2012 · Leave a Comment

    Νεώτερες πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24 για το χθεσινό συμβάν στη κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κυνηγών Κιλκίς στη Μαυροπλαγιά, θέλουν κάπως τροποποιημένο το απίστευτο από πρώτη άποψη σκηνικό που στήθηκε εκεί.

    Όπως ισχυρίζονται κύκλοι της Μητρόπολης, κατά τη διάρκεια που ήταν παρών στην εκδήλωση ο μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, δεν συνέβη το παραμικρό επεισόδιο. Ο μητροπολίτης πήγε, ευλόγησε την βασιλόπιτα, παρέμεινε για λίγη ώρα και στην συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να εκδηλωθεί κάτι το ασυνήθιστο.

    Το ίδιο παρατηρήθηκε και κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο χώρο της εκδήλωσης, του πολιτευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι όσο ήταν παρών δεν υπήρξε καμιά πρόκληση από κανέναν.

    Ωστόσο, το «πανηγύρι» φαίνεται πως εξελίχτηκε αργότερα: Ομάδα κυνηγών, με φιλοχουντικά προφανώς αισθήματα, άρχισε να τραγουδά τον «ύμνο» του αρχιδικτάτορα της χούντας, «ωρέ Γιώργο Παπαδόπουλε». Απ` τη πλευρά του συλλόγου, τονίζεται ότι επρόκειτο για «μεμονωμένο γεγονός», το οποίο έλαβε τέλος γρήγορα, ωστόσο μαρτυρίες λένε ότι το «χουντογλέντι» συνεχίστηκε επ` αρκετό!

    Να σημειωθεί ότι μεταξύ των πολιτικών παραγόντων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν κι ο δημαρχεύων στο Δήμο Κιλκίς, Περικλής Κολότσιος, καθώς κι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Πασσαλίδης.

    Σε κάθε περίπτωση αυτό που συνέβει χθες στη Μαυροπλαγιά ήταν απαράδεκτο και προκαλεί τις δημοκρατικές ευαισθησίες των Κιλκισιωτών. Νομίζουμε δε, ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς, είτε με τα συμβάντα, είτε με τις πληροφορίες που από χθες βράδυ κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, πρέπει να πάρουν θέση. Αλλά αυτό που θεωρείται σημαντικότερο, είναι να διαταχθεί μια επίσημη έρευνα για ν` αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

    Σημ.Λασκ.:
    Σε κάθε περίπτωση ο αγιασμός του δεσπότη στους κυνηγούς είναι από μόνος του απαράδεκτος.

  22. Ο/Η bioannis λέει:

    Το γεγονός ότι οι Χουντικοί είχαν περί πολλού το κυνήγι δεν είναι κάτι που μπορεί να είναι συμπτωματικό. Ο χουντοσωτήρας είχε φτιάξει ολόκληρο σαλέ στην Ελατιά Δράμας για να απολαμβάνει το κυνήγι του (και οι σοβιετικοί ινστρούχτορες το ίδιο) με ελάφια και αρκούδες. Άλλωστε ο βασικός σκελετός της κυνηγετικής νομοθεσίας (π.χ το κράτος να εισπράττει μαζί με τα κρατικά τέλη και τις –αναγκαστικές- εισφορές των κυνηγών στους συλλόγους και την ομοσπονδία τους, όπως κάνει η ΔΕΗ για την κρατική TV, δημοτικά τέλη, το χαράτσι κ.λ.π.) είναι χουντικής κατασκευής και έμπνευσης.
    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι λογικοί άνθρωποι ταυτίζουν χουντικός=κυνηγός, ή το αντίστροφο. Αλλά αυτό το ταλιμπανικό ατόπημα, το διαπράττουν πρώτοι οι κυνηγοί όταν κρύβονται, για παράδειγμα, πίσω από τους πολίτες του Κιλκίς («…προσβάλουν όχι μόνο τους κυνηγούς και την ωραία γιορτή που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι κυνηγοί αλλά και για όλους τους Κιλκισιώτες» … λέει η ανακοίνωση) ή όπως πάντα εξισώνουν επικοινωνιακά, όσους αντιστέκονται κριτικάροντας αυτήν την ανεξέλεγκτη, αταβιστική και αντικοινωνική συμπεριφορά (το κυνήγι) καταγγέλλοντάς όσους κάνουν κριτική, ή και πολεμική ακόμη, ως «αντικυνηγούς» συλλήβδην, υπονοώντας και προωθώντας επικοινωνιακά, ότι είναι εναντίον (όχι του κυνηγίου) αλλά των κυνηγών. Φαίνεται ότι αυτό το το εφεύρημα είναι ένα επιτυχημένο επικοινωνιακό δάνειο του γνωστού » είσαι αντι-ΚΚΕ «αντικομμουνιστής» (σε όποιον κάνει κριτική στο κόμμα του Περισού) και αποδίδει, δημιουργώντας όμως στεγανά και παρανοϊκά μίση, ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες, καλλιεργώντας «ένθεν – κακείθεν» τον τυφλό ταλιμπανισμό.

    Ωστόσο, πρέπει να κάνετε τα παράπονά σας, για τις τάχα υπερβολές στη δημοσιοποίηση της «μαυροπλαγιάς των κυνηγών», κυρίως στα ακροδεξιά μπλογκ γιατί φαίνεται ότι αυτή η ενέργεια μάλλον από αυτούς δημοσιοποιήθηκε για ευνόητους -επικοινωνιακούς- λόγους. Εκλογές έρχονται …

    Τι πρέπει να γίνει ;
    Διαγράψτε από τους συλλόγους σας τους φασιστιχουντικούς κυνηγούς πρώτα, δημοσιοποιείστε το, και μετά … τα συζητάμε. Έχετε την ευαισθησία ; έχτε τα κότσια ; Ιδού η Ρόδος.

    http://www.odosellinwn.com/2012/02/21.html

    http://www.eglimatikotita.gr/2012/02/21_28.html

  23. Ο/Η Συνελήφθη παπάς αρχαιοκάπηλος λέει:

    Φύσκα Κιλκίς: Ο παπάς έσκαψε με κομπρεσέρ το ιερό για λίρες

    28/01/2012,
    Ο παπάς, ο επίτροπος και άλλοι τέσσερις κάτοικοι της

    Φύσκας Κιλκίς έσκαψαν το ιερό του Προφήτη Ηλία, αναζητώντας χρυσές λίρες.
    Κάτοικοι του χωριού που άκουσαν θόρυβο από κομπρεσέρ μέσα από την εκκλησία του χωριού, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ειδοποίησαν την αστυνομία.
    Αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον παπα-Βασίλη, 53 χρονών, σε ώρα… νυχτερινής εργασίας. Ο ιερέας ομολόγησε την πράξη του και «πήρε πάνω του» την παράνομη ανασκαφή. Οπως είπε είχε πληροφορίες πως μέσα στο ιερό και πίσω από την Αγία Τράπεζα υπήρχε κρυμμένος θησαυρός, με μεγάλο αριθμό λιρών από την εποχή της τουρκοκρατίας και ακόμη παλαιότερες.
    Οι δράστες είχαν σκάψει ένα λαγούμι, διαμέτρου ενός μέτρου και βάθους δύο μέτρων, και εκτιμούσαν ότι μερικά μέτρα πιο κάτω θα έβρισκαν το πολύτιμο σεντούκι.
    Χθες το πρωί συνελήφθη και ένας 53χρονος, ο Δ.Α., επίτροπος της εκκλησίας, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, που φέρονται ως συνεργοί του ιερέα στην αναζήτηση του θησαυρού.
    Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία χρονολογείται στο 1854 και αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία μεταβυζαντινά μνημεία της ευρύτερης περιοχής Φύσκας.
    Το χωριό απέχει 20 χιλιόμετρα από το Κιλκίς και όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, είναι όλο σκαμμένο από χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλους που αναζητούν χρυσές λίρες και αρχαία. Στα χωράφια και στη δασική έκταση που το περιβάλλει, χάσκουν μεγάλες τρύπες και λαγούμια που ανοίγουν επιτήδειοι, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και ανιχνευτές μετάλλων.
    Ο παπα-Βασίλης κατάγεται από τη Φύσκα και χειροτονήθηκε ιερέας την τελευταία δεκαετία, ενώ λειτουργούσε στη Φύσκα και στον γειτονικό Σπουργίτη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Κιλκίς.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.