Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν ήξερε για τον «κλέφτη» Σέρβο παπά

Η σκανδαλώδης σερβική Εκκλησία

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Είναι γνωστό πως οι Έλληνες και οι Σέρβοι oρθόδοξοι πατριώται είναι αδέλφια. Τους ενώνει η Ορθοδοξία και η κοινή τους αγάπη για το Αιγαίο. Οι Σέρβοι πάντα ήθελαν διέξοδο προς τα εκεί και γενικά προς το Νότο (Θεσσαλονίκη κλπ), γι’αυτό και έχουμε από νωρίς εκστρατείες Σέρβων βασιλιάδων στην Ελλάδα, όπως του Στέφανου Δουσάν που κατέλαβε το 1348 την Ήπειρο και τη Θεσσαλία (ήτο φιλέλλην) και στέφθηκε βασιλιάς Σέρβων και Ρωμαίων. Η διάσπαση της Σερβίας και η παρεμβολή της Σλαβομακεδονίας αντί να θεωρηθεί ως δώρο στην αναχαίτιση του σέρβικου φιλελληνισμού, θεωρήθηκε αφορμή καυγάδων, τεράστιας αδιαφανούς σπατάλης μυστικών κονδυλίων από τον Μακεδονομάχο κ.Α.Σαμαρά (που πήγαν τα λεφτά μας;) και επίδειξης φτηνιάρικου πατριωτικού φρονήματος.

Τους Σέρβους και τους Έλληνες κληρικούς ενώνει η κοινή ροπή προς τα σκάνδαλα και το κοινό μίσος προς τους Αλβανούς και προς τη λεγόμενη μακεδονική Εκκλησία, η οποία αποσχίστηκε από τη σερβική ακολουθώντας το πάγιο βαλκανικό ορθόδοξο έθιμο: Κάθε έθνος και μια χωριστή Εκκλησία, που θα είναι ευθυγραμμισμένη με την κρατική πολιτική και θα βάζει τρικλοποδιές στις μισητές αδελφές Εκκλησίες. Νομίζω πως τα σκάνδαλα του κλήρου της Σερβίας πάνε να σπάσουν το ελληνορθόδοξο ρεκόρ και ανησυχώ. Θα μας μείνουν μόνο τα ρεκόρ της παχυσαρκίας, των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και του πατριωτισμού.

Υπενθυμίζω:
1. Ο Σέρβος επίσκοπος Αλάσκας Νικόλαος έχασε την επισκοπή του κατηγορούμενος μεταξύ άλλων πως χειροθέτησε ως Αναγνώστη τον αδελφό Τερέντιο καταδικασμένο για παιδεραστία.

2. Ο Σέρβος επίσκοπος του Καναδά Γεώργιος κατηγορήθηκε από μοναχή για σεξουαλική παρενόχληση. Η αδελφή Αγγελίνα του επιτέθηκε δημόσια με σκοπό να τον δείρει.

3. Ο Σέρβος εθνικιστής επίσκοπος Βρανίων Παχώμιος, συλλειτουργός των Βώλου Ιγνάτιου και ιερών Καλλινίκου και Θεοκλήτου (αδελφού, πατρός και τέκνου Χριστοδούλου αντιστοίχως) κατά την εορτή του βάνδαλου Αγ.Νικόλαου κατηγορήθηκε για παιδεραστία σε βάρος 5 αγοριών, αλλά αθωώθηκε από την αδέκαστη σερβική Δικαιοσύνη και από την Εκκλησία.

4. Ο μηχανόβιος ιερέας Βρανίσλαος Peranovik, βασάνιζε ασθενείς σε άσυλο αποτοξίνωσης.

5. Νεαρός Σέρβος θεολόγος, φοιτητής στην Ελλάδα, ανηψιός του Σέρβου μητροπολίτη Αμφιλόχιου, συνεδέθη αισθηματικώς με την (μεγαλύτερή του) πρεσβυτέρα του καθηγητή της Θεολογικής συζύγου που τον φιλοξενούσε.

Δεν απαιτούσε κανείς από τον σύζυγο, να δείξει την βουδιστική αταραξία του παπά για τον οποίο έγραψε ο Σουρής:
«Η κυρά ενός παπά/ έναν διάκο αγαπά
και πολύ μ’αυτόν τα έχει
και ο άνδρας της κοιτά/ τα πολλά της χωρατά
μα για τούτον πέρα βρέχει….».

Όμως με απόρρητο έγγραφό της η Σύνοδος προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ζήτησε την απέλαση του φοιτητή. Ήταν παράνομη ενέργεια την οποία ο εκπρόσωπός της δημόσια ψευδώς αποποιήθηκε. Το αστείο είναι ότι το συνοδικό έγγραφο που εμφανίστηκε μετά και επικαλείτο την ανηθικότητα του φοιτητή, το υπέγραφε τότε χωρεπίσκοπος και νυν μητροπολίτης (!), του οποίου οι ερωτικές συνομιλίες με άντρες, είχαν παλιότερα δημοσιευτεί (χωρίς να ενοχλήσουν κανέναν ηθικολόγο κληρικό και χωρίς να πάρουν ευρύτερη δημοσιότητα) απομαγνητοφωνημένες στους «Νέους Ανθρώπους» του φυλακισμένου (για απόπειρα εκβιασμών) Μεγάλου Άρχοντα των πατριαρχείων, Ομολογητή της Ορθοδοξίας και αρχηγού της ‘Εθνικής Συμμαχίας» κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλου και στον «Ορθόδοξο Τύπο». H υπόθεση του εκδικητικού διωγμού του φοιτητή διέρρευσε αργότερα σε μερίδα του Τύπου και στην εκπομπή του κ.Τριανταφυλλόπουλου. Έτσι αποκαλύφθηκε ξυλοδαρμός του ζεύγους από «4 πληρωμένους μπράβους» με επικεφαλής τον παπά που «έφτυνε, χτυπούσε την πρώην σύζυγό του», καταγγέλθηκαν επώνυμα βαθμολογικές λαθροχειρίες και εξαφανίσεις γραπτών, από συναδέλφους του συζύγου καθηγητών της Θεολογικής εις βάρος του φοιτητή, ενώ ο τελευταίος, απελάθηκε («Έθνος», Χ.Ψαθά-7-3-’99). Καταφέρνει να επιστρέψει, παίρνει μηνιαία άδεια παραμονής και λίγο πριν αυτή λήξει, του ανακοινώνεται η ανάκλησή της, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται παράνομα στο κέντρο απελάσεων Παλλήνης, με την έωλη δικαιολογία, πως δεν είχε πρόοδο στις σπουδές του. Η δημοσιότητα ανάγκασε το νέο υπουργό να διατάξει την απελευθέρωση του φοιτητή. Η Σύνοδος τον Μάρτη του 2006 που η υπόθεση είχε ξεχαστεί τίμησε τον σεβάσμιο ιερέα με το Ανώτατο παράσημο του Απ.Παύλου, με το οποίο τίμησε μετά την πανηγυρική του αθώωση (από τη Σύνοδο) και τον συκοφαντημένο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών ιερό Καλλίνικο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ

6. Τώρα έσκασε και η βόμβα του Φιλέλληνα-αναζητείστε σχετικούς ύμνους στην ελληνορθόδοξον μπλογκόσφαιρα- εθνικιστή επίσκοπου Αρτέμιου του Κόσσοβου (Ράσκας και Πριζρένης), δαχτυλοδεικτούμενου στη Δ.Ευρώπη ως εξτρεμιστή επισκόπου του μίσους, του πρωτοσύγκελού του Συμεών Vilovski και συνεργατών τους, που κατηγορούνται για κατάχρηση κεφαλαίων προοριζόμενων για τους φτωχούς και για την ανοικοδόμηση ναών στην Επισκοπή του. Φαντάζομαι πως στα λεφτά αυτά θα συγκαταλέγονται και χρήματα αφελών Νεοελλήνων. Ο Συμεών (46 χρονών) ήταν πολύ στενός βοηθός του γηραιού Αρτέμιου. Κάποιοι (κακοήθεις) τους κουτσομπολεύουν και ως εραστές.

Αντιγράφω από τον ευσεβή ιστότοπο της «Ρομφαίας» (μανία κι αυτή με τα φονικά όπλα!), που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις της σερβικής Εκκλησίας, η οποία τρέχει τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Παραλείπω πολλές παπαδίστικες περικοκλάδες:

«Κατά τη θητεία του ως Καθηγουμένου της Μονής Αγ. Στεφάνου και Γραμματέως του Επισκόπου Αρτεμίου, ο π. Συμεών καταγγέλλεται από την Εκκλησία και τις αστυνομικές αρχές για κατάχρηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που υπεξαιρέθηκαν προς ίδιον όφελος, για ενοικίαση επιχειρηματικών ακινήτων στη Σερβία και ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης για άλλες παράνομες και αντικανονικές πράξεις. Στις 19.5.2006 η Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας ζήτησε από τον Επίσκοπο να λάβει και κανονικά μέτρα στο επίπεδο του εκκλησιαστικού δικαστηρίου κατά του Πρωτοσυγκέλλου Συμεών και να τον απαλλάξει από τα διοικητικά εκκλησιαστικά καθήκοντα. Ο Επίσκοπος είχε επίσης αρνηθεί να εκτελέσει απόφαση της Ιεραρχίας να παραλάβει και να θέσει σε λειτουργία τις κατεστραμμένες από τους Αλβανούς εκκλησίες και τους εκκλησιαστικούς οίκους, που είχαν ανανεωθεί και αναστηλωθεί από μια Διεθνή Επιτροπή…. Ο Επίσκοπος δεν δέχθηκε να επιστρέψει στην έδρα του ούτε να λειτουργήσει στον ανακαινισμένο Καθεδρικό Ναό και αλλού, αν και οι πιστοί του το ζήτησαν επανειλημμένως. Παρά την απόφαση της Ιεραρχίας, ο Αρτέμιος παρέλειψε να την υλοποιήσει και υπερασπίστηκε πεισμόνως τον Συμεών (για τον οποίον και τώρα ακόμη λέγει ότι είναι συκοφαντίες!)».

Διακόπτω την ευσεβή εξιστόρηση για να πω πως αυτό το γεροντικό πείσμα μου φαίνεται πολύ ύποπτο και συνεχίζω:

«Η Σύνοδος επανέλαβε την απόφασή της σχετικά με το θέμα τον Νοέμβριο του 2008 και τον Μάιο του 2009, ζητώντας ξανά από τον κ. Αρτέμιο να λάβει μέτρα κατά του π. Συμεών Βιλόφσκυ και των συνεργατών του. Παρά τις πολλές προσπάθειες, ο κ. Αρτέμιος …..αμφισβήτησε ανοιχτά στα μέσα ενημερώσεως την απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας σχετικά με την ανακαίνιση κατεστραμμένων εκκλησιών στο Κοσσυφοπέδιο και άλλες αποφάσεις. Αντί της παραπομπής του κληρικού του στο εκκλησιαστικό δικαστήριο ο κ. Αρτέμιος τον προήγαγε στον βαθμό του Αρχιμανδρίτου και αναπληρωτού του, καθιστώντας τον επίσημα το ουσιαστικά ισχυρότερο πρόσωπο στην Μητρόπολή του. Ο π. Συμεών εν τω μεταξύ κακομεταχειρίστηκε κατά κόρον την θέσιν αυτήν. Μετά από την εκλογή του νέου Πατριάρχου Ειρηναίου, τον Ιανουάριο του 2010, η Σύνοδος ασχολήθηκε και πάλι αφού είχε προηγηθεί και μεγάλος αριθμός καταγγελιών από μοναχούς και μοναχές της Μητροπόλεως Ράσκας σχετικά με την κατάσταση στην Μητρόπολη…….Ο Επίσκοπος αρνήθηκε επίμονα να συνεργαστεί και εξέδωσε μια δήλωση κατηγορώντας, τον Πατριάρχη και την Σύνοδο ότι ενεργούν κάτω από πολιτικές πιέσεις ξένων πρεσβειών. Ο Αρτέμιος κλήθηκε για άλλη μια φορά να παρουσιαστή στις 11 Φεβρουαρίου 2010 στο Βελιγράδι….εμφανίστηκε ενώ μια ομάδα οπαδών και υποστηρικτών του έκαναν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Πατριαρχικό μέγαρο.….επέμεινε στην στάση του….Η Σύνοδος όρισε τοποτηρητή ….Στο μεταξύ ο Συμεών – την νύκτα, σαν κλέφτης – έφυγε από το Κόσοβο και πέρασε στην ΠΓΔΜ με αυτοκίνητο που είχε πινακίδες εγγραφής της ΠΓΔΜ και στην συνέχεια στην Ελλάδα με άλλο όχημα με πινακίδες Βελιγραδίου. Στην Ελλάδα δε αυτός μάλλον έχει τραπεζικούς λογαριασμούς επειδή κατά τα προηγούμενα χρόνια είχε στείλει γύρω στις 600,000 δολάρια (US$ 600.000) από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στον ελληνοαμερικανό κ. Τζάτρας (James Jatras)…. ..ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως ανακάλυψε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο Συμεών έγινε δεκτός στις αρχές Ιανουαρίου του 2010 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ως μέλος του κλήρου του. Για το γεγονός αυτό δεν ενημερώθηκαν ούτε η Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας ούτε η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι ο Αρχιμανδρίτης Συμεών ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΣΚΕΙ όλα τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα στην Επισκοπή Ράσκας ακόμα και μετά την έκδοση απολυτηρίου για τη Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς,. …. ….Φημολογείται ότι έγινε μέλος της Μονής Ζωοδόχου Πηγής Π. Κοκκινιάς Μητρόπολης Πειραιώς, αλλά είναι εξ ίσου πολύ πιθανό να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Με όλα αυτά τα δεδομένα, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι θύμα πλεκτάνης, αφού είναι βέβαιον ότι ήταν αδύνατο να γνωρίζει ότι ο Αρχιμανδρίτης τον οποίο έκανε δεκτό ως κληρικό της Μητροπόλεως του, είχε καταδικαστεί δύο φορές από την ίδια την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Σερβίας και ότι εναντίον του εκκρεμεί αυτή τη στιγμή διεθνές ένταλμα συλλήψεως.

Ο πιο στενός συνεργάτης του π. Συμεών, ο Πρέδραγκ Σουμπότιτσκυ, οικονομικός υπεύθυνος της Μητροπόλεως και Προϊστάμενος της Επισκοπικής Επιτροπής για τις Οικοδομές, έχει συλληφθεί ήδη από τη σερβική αστυνομία στο Βελιγράδι …».
Όπως ήδη έγινε γνωστό ο όσιος Συμεών συνελήφθη ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Γνωρίζουμε όλοι το αδαμάντινον ήθος του Αγίου Πειραιώς, διαδόχου Καλλινίκου, μαχητού κατά ομοφυλοφίλων, Εβραίων, Καθολικών, μεταναστών, Αριστερών, Έλτον Τζων και γενικώς κατά κακοποιών στοιχείων. Αναρωτιέμαι όμως, όταν δέχτηκε τον ξένο παπά, δεν ρώτησε το πατριαρχείο της Σερβίας πούθε κρατάει η σκούφια του; Αναρωτιέμαι αφού η υπόθεση ήλθε στη δημοσιότητα επίσημα από το 2006, με πολύ μάλιστα θόρυβο και αφορούσε τον κρίσιμο (Κόσσοβο) και δημοφιλή στην Ελλάδα επίσκοπο Αρτέμιο που κι αυτός, και άλλοι Σέρβοι επίσκοποι, είχε ανοιχτή γραμμή με τους εδώ δεσποτάδες, δεν είχε φθάσει κάτι στα αυτιά του; Η ανακοίνωση της Συνόδου καταγγέλλει τον Συμεών και για σωρεία παλιότερων αστείων τελετουργικών παραπτωμάτων- κάποια από δαύτα τελέστηκαν σε ελληνικό έδαφος-που για την ψευτοηθική των δεσποτάδων είναι πολύ χειρότερα από τις κλεψιές και τις παιδεραστίες. Δεν αστειεύομαι, η απειθαρχία στον επίσκοπο διώκεται αμείλικτα, η παιδεραστία κουκουλώνεται. Γνωστά πράγματα και ευκόλως αποδείξιμα:
«Μια από τις κανονικές παραβάσεις του ιερομονάχου Συμεών είναι ότι ως φοιτητής Θεσσαλονίκης το 1992 λειτουργούσε στο παρεκκλήσι του Αγίου Σάββα, στη Θεσσαλονίκη, με το Αντιμήνσιο του Επισκόπου Αρτεμίου και μνημόνευε στην Λειτουργία τον Επίσκοπο Αρτέμιο αντί να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη.Από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ήλθε ο Πρωτοσύγγελος και του πήρε το Αντιμήνσιο και άφησε το του Οικουμενικού Πατριάρχου. Ο Επ. Αρτέμιος δεν τιμώρησε τον Συμεών δια την κανονική παράβαση αυτή!»

Τίποτα δεν είχε ακούσει ο Σεραφείμ; Η αλληλογραφία του με τη βασίλισσα Ελισάβετ δεν του άφησε χρόνο για αλληλογραφία με Σερβία; Στον ίδιο μικρόκοσμο ζούσε με τους Σέρβους κληρικούς, μια οικογένεια είναι τα δυο ιερατεία, με κοινούς αγώνες κατά τω απίστων, με επισκέψεις, πάρε δώσε, φιλοξενίες, εράνους, ανταλλαγές φοιτητών, λιτανείες στο Βώλο, αλληλογραφία, κλπ κλπ Ο άγιος Παχώμιος π.χ. δεν έτυχε να πεί κάτι στον Βώλου άγιο Ιγνάτιο κι αυτός στον άγιο Σεραφείμ;

Και γιατί παρακαλώ: «Για το γεγονός αυτό δεν ενημερώθηκαν ούτε η Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας ούτε η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος», όπως μας πληροφορεί αθώα η ευλαβής Ρομφαία; Ξεχάστηκε ο άγιος Σεραφείμ να ενημερώσει για το νέο του απόκτημα; Δεν έτυχε να ακούσει ο άγιος Σεραφείμ πως για πολύ καιρό, τον προϊστάμενο του Συμεών, Αρτέμιο η Σύνοδος προσπαθούσε από το 2004 να τον βγάλει «τρελό», όπως μπορεί, έστω τώρα, να διαβάσει στον επόμενο σύνδεσμο. Τίποτα δεν ακούστηκε στην Ελλάδα; Ούτε για τις κλεψιές του Συμεών δεν υπήρχαν έστω οι γνωστοί υπόγειοι ιερατικοί ψίθυροι στις δυο Εκκλησίες που είναι συγκοινωνούντα δοχεία;

For a long time now Synod has tried [to remove Artemije]. On several occasions the Bishop has been accused for financial manipulation without any proof. In autumn of 2004 they tried to declare him mentally deranged. They even tried to convince me that he is ill of a serious mental illness,” says former translator for President George Bush, Kosara Gavrilovic, who moved from Baltimore to Monastery of Gracanica in Kosovo to translate for the Bishop.Gavrilovic says that she was telephoned by two Bishops to convince her that Bishop Artemije is mad.

Στο μεταξύ ως είθισται παρά τη Εκκλησία και τη Μαφία, άρχισαν να βγαίνουν άπλυτα στη φόρα και συμψηφισμοί: οι οπαδοί του αγίου Αρτέμιου, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία και να διαβάσετε εδώ, θυμήθηκαν να βγάλουν στη φόρα πως η Σύνοδος συνεχίζει να καλύπτει τις «παιδεραστίες» (αν είναι δυνατόν!) του Αγίου Παχώμιου, ενώ θυμήθηκαν πως ο νέος πατριάρχης υπήρξε ευνοούμενος της κλέφτρας κας Μίρα Μάρκοβιτς (χήρας Μιλόσεβιτς):
«The supporters noted that Bishop Irinej has been the favored one by Slobodan Milosevic’s wife Mira Markovic who is in exile after embezzling money from the Serbian state. Artemije’s supporters also protested Serbian Church’s ongoing support for Bishop Pahomije who has been mired for years in allegations of child molestation».

Υ.Γ.
Σπάνιαι Φωτογραφίαι:
Ο σεβάσμιος Αρτέμιος του οποίου το πρόσωπο αναδεικνύει την Αγιότητα της ψυχής Του, με δυο Έλληνες, κληρικό (αρχιεπισκοπής ΗΠΑ) και οπλίτη.
Οι άγιοι Αρτέμιος και Συμεών
Οπαδοί (προσέξτε τις ευγενικές τους φυσιογνωμίες) διαδηλώνουν υπέρ των συκοφαντημένων και ξεφωνίζουν (Μπορείτε να διαβάσετε κάπως και τις πικέτες για χήρα Μιλόσεβιτς και παιδεραστία) τον πατριάρχη και τη Σύνοδο.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

23 Responses to Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν ήξερε για τον «κλέφτη» Σέρβο παπά

  1. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    H Eλευθεροτυπία έχει κάποιες πληροφορίες

    Σύλληψη Σέρβου παπά στη Θεσσαλονίκη
    Σέρβος παπάς συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, για απάτη στο Κόσοβο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιερέας, που έκανε μεταπτυχιακό στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, πιάστηκε στην περιοχή της Περαίας, καθώς ήταν καταζητούμενος στη χώρα του για οικονομική απάτη.
    Το ανώτατο δικαστήριο του Βελιγραδίου που ερευνά τη διασπάθιση οικονομικών κονδυλίων για την ανέγερση εκκλησιών, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 47χρονου παπά, τον περασμένο Φλεβάρη.

    Ο ιερέας απ την πλευρά του αρνείται οποιαδήποτε αναμιξη και ζητά να μην εκδοθεί στη χώρα του, επειδή διώκεται από την τοπική εκκλησία.

    Πάντως, από τα διωκτικά έγγραφα φέρεται ότι εμπλεκεται σε διασπάθιση κονδυλίων 350 χιλιάδων ευρώ, στο χρονικό διάστημα 2004-2008, για την ανέγερση εκκλησιών στην περιοχή του Κοσόβου.

  2. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Σέρβος ιερέας, που έκανε μεταπτυχιακό στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, συνελήφθη από αστυνομικούς στην Περαία, καθώς αναζητείτο στη χώρα του ως ύποπτος για απάτη με τα κονδύλια ανοικοδόμησης εκκλησιών του Κοσόβου. Ο ιερέας προσήχθη χθες ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του.

    Το ανώτερο δικαστήριο του Βελιγραδίου, που ερευνά την υπόθεση, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 47χρονου ιερέα Συμεών Διλόφσκι τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δόθηκαν πληροφορίες στις ελληνικές διωκτικές αρχές ότι ζει στην Περαία. Το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στην περιοχή και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια.
    Ο ιερέας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, όπως και να εκδοθεί στη Σερβία, επειδή, όπως υποστήριξε χθες, διώκεται από την τοπική εκκλησία. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, αλλά και πληροφορίες από τις σερβικές αρχές, ο 47χρονος εμπλέκεται ως ύποπτος στην υπόθεση κατασπατάλησης κονδυλίου που φτάνει τα 350.000 ευρώ στην τετραετία 2004 – 2008, χρήματα που προορίζονταν για την ανοικοδόμηση ορθόδοξων εκκλησιών. Όπως μεταδόθηκε από τη Σερβία, αρχικά ο ιερέας υπηρετούσε στο Κόσοβο και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Βελιγράδι.
    Συνοδευόμενος χθες από αστυνομικούς ο ιερέας περίμενε την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Εισαγγελίας Εφετών και εμφανίστηκε ενώπιον του αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση. Οι δικαστικές υπηρεσίες περίμεναν από τις σερβικές αρχές την αποστολή αντίγραφου της δικογραφίας για την υπόθεση των εκκλησιών του Κοσόβου, προκειμένου το Συμβούλιο Εφετών να αποφασίσει εάν κάνει δεκτό το αίτημα της έκδοσης ή όχι. Μέχρι τότε αναμένεται να μείνει κρατούμενος. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από την πλευρά των σερβικών αρχών ο ιερέας χαρακτηρίζεται ύποπτος, παρόλα αυτά εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις για να καταθέσει.

    Κ.Κ.

    Μαρ 13, 2010
    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=52304

  3. Ο/Η TARZANAKOS λέει:

    ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

    Για τον κύριο Ανδριόπουλο Κωνσταντίνο, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ του Πειραιά, χρειάζονται επειγόντως ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ. Η ομάδα αίματος είναι Β αρνητικό (-).
    Μας πληροφόρησαν ότι είναι μεγάλη ανάγκη.

    Όσοι θέλετε να βοηθήσετε τον Κώστα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο οδός Μπόταση 51 τηλ.: 213.207.9100
    εσωτ. 9349,9622,9369

  4. Ο/Η Ζωζώ Σαπουντζάκη λέει:

    Ωραίος ο Σέρβος.
    Λιγάκι γκάγκστερ, λίγο μαφιόζος, μεγάλο μούτρο.
    Να εκδοθεί άμεσα παρακαλώ στη φίλη Σερβία

  5. Ο/Η modern father λέει:

    γιατι καταδικαζεται αφου δεν εχει γινει η ακροαματικη διαδικασια???
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ Η ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ!!!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Modern father,
      εννοείτε υποθέτω: «Γιατί καταδικάζετε;» και αναφέρεσθε σε εμένα.
      Ασφαλώς ο πανοσιολογιώτατος έχει το τεκμήριο της αθωότητας.
      Έβαλα το «κλέφτης» σε εισαγωγικά.
      Αλλοι τον είπαν απατεώνα:
      http://www.salonicanews.com/2010/03/blog-post_7524.html

      «Σέρβος παπάς απατεώνας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

      Εράνους, για την ανακατασκευή των σέρβικων μοναστηριών, πραγματοποιούσε 47χρονος ιερέας από τη Σερβία. Μόνον που τα χρήματα τα έβαζε… στην τσέπη του! ….».

      Τώρα μεταξύ μας father μου, η υπόθεση όζει αγρίως. Δεν ξέρω πολλούς αθώους να το σκάνε τόσο περιπετειωδώς. Εκτός κι αν μου πείτε πως η Εκκλησία της Σερβίας είναι μαφιόζικη και το κράτος εξάρτημά της, οπότε καλώς δραπέτευσε, φοβούμενος τα χειρότερα.
      Η Εκκλησία του η ίδια τον κατηγορεί, ο δε επίσκοπός του αν δεν είναι παρανοϊκός όπως πάει να τον βγάλει η Σύνοδος είναι ένας φοβερός αγριάνθρωπος.

      Εκείνοι οι οπαδοί του, που τώτα θυμήθηκαν χάριν συμψηφισμού, πως ο εξ ίσου πατριώτης επίσκοπος Παχώμιος είναι παιδεραστής και η Εκκλησία τον προστατεύει, δεν σας λένε τίποτα;

      Α προ πο, για εκείνα τα σκάνδαλα της σερβικής Εκκλησίας και για την υπόθεση του Σέρβου θεολόγου που τον απέλασαν παράνομα με ενέργειες της Συνόδου σας, έχετε να μας πείτε κάτι;
      Περιμένω.

  6. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

    Δεν θα σας απαντήσει ο ο μόντερν πάτερ κε Λασκαράτε.
    Όπως δεν σας απάντησε και σε προηγούμενη απάντησή σας.
    Μπράβο που θυμηθήκατε τη θαμμένη υπόθεση του Σέρβου φοιτητή Αναστάσιου Ράντοβιτς ανηψιού του μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου.
    Δείτε εδώ
    http://www.hri.org/news/grpapers/typos/1999/99-02-10.typos.html#1
    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τον διώχνουν για τα μάτια μιας παπαδιάς. Μεσαίωνας: ερήμην ή είς γνώσιν Πάγκαλου; Σέρβος φοιτητής της Θεολογίας, ανιψιός δεσπότη, στα δίχτυα ιεράς εξέτασης.

  7. Ο/Η Observer λέει:

    Kύριοι για την ενημέρωσή σας σας στέλνω από το ελληνοσερβικό φόρουμ την είδηση και το έγγραφο μιας εξέγερσης κατά του μητροπολίτη Αρτέμιου σε σερβικό μοναστήρι. Η αξία αυτού του μεταφρασμένου εγγράφου έγκειται στο ότι στη σερβική Εκκλησία γίνονται άγριες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων εξουσίας. Είναι πραγματικές συμμορίες. Στο έγγραφο αναφέρετε και ο συλληφθείς παπάς Συμεών στη Θεσσαλονίκη και συγκρούσεις που θυμίζουν μαφιόζους. Eχετε δίκιο να ρωτάτε τον δεσπότη Πειραιά γιατί προσέλαβε τον Συμεών. Ξέρανε οι Έλληνες παπάδες ότι κάτι συνέβαινε με Αρτέμιο και Συμεών.
    Η δημοσίευση του ελληνοσερβικού φόρουμ είναι από το 2008.
    Ο Αρτέμιος κατηγορεί τους αντιπάλους του κληρικούς, κάποιον επίσκοπο Θεοδόσιο, για κτηνώδη βία εναντίον του.

    29. Αύγουστος 2008. 07:02
    Εξεγερση στην Ιερά Μονή Βίσοκι Ντέτσανι

    Εξαιτίας της εξέργεσης η οποία ξέσπασε στην Ιερά Μονή Βίσοκι Ντέτσανι εναντίον του αρμόδιου Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης Δρ Αρτέμιου, ακολουθεί η Επίσημη Διακοίνωση, η οποία συντάχθηκε από τον Μητροπολίτη Αρτέμιο περί των γεγονότων αυτών και των αιτίων τους, για να συμβάλλουμε, μεταξύ άλλων, στην αληθινή ενημέρωση του κοινού.

    Υπηρεσία Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ράσκας και Πριζρένης

    ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΙΣΟΚΙ ΝΤΕΤΣΑΝΙ

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Εκείνο το οποίο συνέβη στην Ιερά Μονή Βίσοκι Ντέτσανι στις 21 και 22 Αυγούστου 2008 προετοιμαζόταν τέσσερα πλήρη έτη, από την εκλογή του τότε ηγούμενου Θεοδοσίου ως βοηθού Επισκόπου με τον τίτλο: Επίσκοπος του Λίπλιαν. Τότε υπήρχε ευφορία εκλογών βοηθών επισκόπων (τέσσερις σε μια Σύνοδο της Ιεραρχίας, Μάιος 2004).
    Δυστυχώς κι εγώ τον πρότεινα τότε. Σκεφτόμουν να αποκτήσω βοηθό και συνεργάτη, ενώ απέκτησα αντίπαλο και διεκδικητή, ο οποίος αμέσως μετά από την χειροτονία του και το απέδειξε (περίπτωση της Ιεράς Μονής Γκόριοτς, το ζήτημα κατάθεσης της Μήνυσης κατά τεσσάρων ευρωπαϊκών κρατών – την ημέρα του Αγίου Βιντ (Βίντοβνταν στις 28.06. 2004), και αντιπαράθεση όλων των εγχειρημάτων μου στον αγώνα κατά της αδικίας, με σκοπό προστασίας του λαού μας και των ιερών τόπων μας. Γνωστές είναι οι σχέσεις με τον Γκριμπόσκι από την Ουάσινγκτον, η μυστική αλληλογραφία με τον ίδιο και η υπονόμευση των προσπαθειών μας. Ειδικά από τις 15 Δεκεμβρίου 2004, όταν ξεκίνησε ανοιχτά ο αγώνας και η πίεση για απόσυρση της ήδη καταθεθείσης Μήνυσης στο Στρασβούργο. Ο αγώνας αυτός περιγράφηκε λεπτομερώς στις τότε πράξεις, ανακοινώσεις κλπ. Τότε έρχεται το πασίγνωστο Υπόμνημα (Memorandum), καθώς και η θέση την οποία ο Θεοδόσιος αποκτά από μερικούς Επίσκοπους, μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Συνόδου της Ιεραρχίας, πριν από όλα τον Μητροπολίτη Αμφιλοχίο Ράντοβιτς και πρώην Επίσκοπο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Αθανάσιο Γιέφτιτς. Χάρη στην υποστήριξη αυτή, ο Επίσκοπος Θεοδόσιος αποστάτησε, κατήχησε την αδελφότητα του μοναστηρίου Ντέτσανι – δεν πέτυχε όλους – εναντίον Εμάς. Ενέσπειρε διχόνοια και μηχανορραφίες σε άλλα μοναστήρια της Μητρόπολης μας, ανάμεσα στους ιερείς, και ανάμεσα στον λαό. Εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία να δείξει ειδική «φροντίδα» για εκείνους που χρειαζόταν βοήθεια, για τα παιδιά, για τους επιστρέφοντες… Σαν τον Αβεσαλώμ. Δίνοντας την εντύπωση και αίσθηση ότι ο Μητροπολίτης Αρτέμιος δεν φροντίζει για τον λαό του, για την εκκλησία…Ειδικά στάθηκε κατά των συνεργατών μου. Ειδικά κατά του π. Συμεών. Λόγω ζήλιας. Αυτή την εχθρότητά του κατέφερε να μεταφέρει και σε μερικά άλλα μοναστήρια, καθώς και σε μερικούς Επίσκοπους, με τους οποίους είναι πολύ στενός – Αμφιλόχιος Ράντοβιτς, Αθανάσιος Γιέφτιτς, Γρηγόριος Ντούριτς, Ιωαννίκιος Μίτσοβιτς….).
    Αυτή η ανόσια εργασία διαρκεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Ανεχόμασταν και υποφέραμε κατανοώντας τη δύσκολή μας κατάσταση στο Κόσσοβο και τα Μετόχια. Είχαμε συναντήσεις, λειτουργούσαμε μαζί, δίναμε την εντύπωση ότι όλα είναι σε κάλλιστη κατάσταση. Ενώ δεν ήταν. Δεν μπόρεσε πλέον να συνεχιστεί έτσι. Η διαρχία στην Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης (κατά των ιερών Κανόνων) έπρεπε να διακοπεί. Η εκκλησιαστικό-κανονική τάξη να επιστραφεί και θεσπιστεί.
    Ακολούθησαν οι δικές μας (βαθιά μελετημένες) αποφάσεις μας. Και τότε άρχισε η ανοιχτή εξέργερση στο Ντέτσανι. Σε σύντομες γραμμές συνέβη ως εξής:

    Στις 21 Αυγούστου 2008, σύμφωνα με το άρθρο 211 του Καταστατικού της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έστειλα τριμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρωτοσύγκελο Συμεών (Βιλόφσκυ), κ. Μίλιβοϊ Μάρκοβιτς, ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου της Μητρόπολης και τον ιερομόναχο Ποιμήν (Ντεγιάνοβιτς), να παραδώσουν τις γραμμένες μας αποφάσεις. Η αντιπροσωπεία εμποδίστηκε από την πλευρά του Επ. Θεοδοσίου να πραγματοποιήσει την εντολή μας. Υποδέχθηκαν εχθρικά με προσβολές και εξευτελισμούς. Ούτε η τηλεφωνική μας συζήτηση με τον Θεοδόσιο δεν απέδωσε καρπούς. Η αντιπροσωπεία επέστρεψε μην εκτελώντας την εντολή. Καλύτερα να πούμε τους έδιωξαν από το μοναστήρι.

    Στις 22 Αυγούστου 2008 στις 7,00 το πρωί ξεκινήσαμε με τη συνοδεία, εγώ, ο π. Συμεών στο τζιπ της αστυνομίας των ΗΕ, και το αμάξι μας το οποίο οδηγούσε ο π. Βαρνάβας, και στο ίδιο ήταν ο κ. Μ. Μάρκοβιτς και ο π. Ποιμήν. Στο Ντέτσανε φτάσαμε στις 8,30 η ώρα. Οι αδελφοί με επικεφαλής τον Επίσκοπο Θεοδόσιο μας περίμεναν. Βγήκα από το αμάξι, χαιρέτησα τον Επίσκοπο Θεοδόσιο. Οι αδελφοί ερχόταν για ευλογία. Και μερικοί πολίτες. Πηγαίνουμε, ως συνήθως, στην εκκλησία. Εκείνοι στριμώχθηκαν γύρω μου, και αμέσως αρχίζουν να ψάλλουν «Άξιον εστίν…» (ενώ παλιότερα το άρχιζαν μετά την είσοδο στην εκκλησία). (Αυτό ήταν σκηνοθετημένο για να μην δω και άκουω τι συμβαίνει με τον π. Συμεών). Μετά από ασπασμό των λειψάνων του αγίου Βασιλιά και της Αγίας Τράπεζας, απευθύνομαι στους αδελφούς να πάμε όλοι στην τραπεζαρία. Ο Θεοδόσιος προτείνει στο σαλόνι (πρώην τραπεζαρία). Συμφωνώ.
    Όταν βγήκα από την εκκλησία, παρατηρώ ότι λείπει η αντιπροσωπεία μου, η οποία ταξίδεψε μαζί μας. Ρωτάω: Τι έγινε με αυτούς; Μετά από σύντομο αιφνιδιασμό «για ποίον ρωτάω», λένε (ο Ιεζεκιήλ) ότι βρίσκονται πίσω από την πύλη. Δημιουργείται μια τεταμένη κατάσταση. Απορρίπτω να πάω στο σαλόνι χωρίς τους αδελφούς μου. Και ξεκινάει ένας πραγματικός λεκτικός πόλεμος: άσκηση πειθούς, πίεση, προσβολές (τι δεν μου έχουν πει). «Αυτοί δεν θα μπουν σε αυτό το μοναστήρι όσο είμαστε εμείς εδώ». Αυτό διαρκεί μισή ώρα. Ανοιχτή εξέγερση. Ανυπακοή εκφρασμένη με τον πιο σκαιό τρόπο. Δεν υποχωρούν. Επιτέλους τους διαβιβάζω φακέλους με τις αποφάσεις. Τους ανοίγουν εξαγριωμένοι και διαβάζουν φωναχτά: ο Σάββας, και μετά ο Θεοδόσιος. Και αρνούνται να συμμορφωθούν.
    Μπαίνω στο αμάξι στις 9:15. Επιστρέφουμε. Και τότε μαθαίνω:
    1. Το αμάξι μας (με δυο εκπρόσωπους) εμποδίστηκε από δυο (αναθετημένους) πολίτες να μπει στην είσοδο του μοναστηρίου.
    2. Μόλις βγήκε από το τζιπ, δυο μοναχοί (Ιεζεκιήλ, Δανιήλ), επετέθησαν κατά του π. Συμεών, και τότε έσμιξε ακόμη ένας (Ησαΐας). Κακοποιημένος σωματικά (κάταγμα οστού του δεξιού άκρου ποδός, και τώρα σε γύψο), τον τράβηξαν και τον πέταξαν σαν τσουβάλι, με εξοργισμένα λόγια: «Εσύ δεν μπαίνεις στο Ντέτσανε» (Δανιήλ). Έπαθε περισσότερα σωματικά τραύματα, πράγμα που κατόπιν επιστροφής στην Γκρατσάνιτσα, κατά την εξέταση στο νοσοκομείο «Συμονίδα» διαπίστωσε και ο ιατρός Πέριτς.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

    Τα γεγονότα των δυο αυτών ημερών δείχνουν κατά τον καλύτερο τρόπο ότι η Απόφασή Μας να αντικαταστήσουμε τη διοίκηση της Ιεράς Μονής Ντέτσανε είναι δικαιολογημένη. Αυτή η Διοίκηση, σύμφωνα με διοικητική ευθύνη, φταιει για αυτά τα δραματικά γεγονότα. Οι ίδιοι με τον τρόπο διοίκησης του μοναστηρίου από ήρεμους και σεμνούς μοναχούς, για τέσσερα χρόνια αποστασίας, δημιούργησαν αντάρτες, οι οποίοι αναιδώς αρνήθηκαν να υπακούσουν τον Μητροπολίτη και πνευματικό τους και οι οποίοι είναι έτοιμοι τυφλά να εκτελέσουν και την πιο κτηνώδη βία. Για τον λόγο αυτό ο 27ος Αποστολικός Κανόνας πλήττει άμεσα όχι μόνο τους δράστες της βίας κατά του π. Συμεών, αλλά, πριν από όλα, τον Επίσκοπο Θεοδόσιο, ως ηγούμενο, και τον αναπληρωτή του πρωτοσύγκελο Σάβα Γιάνιτς, οι οποίοι το διοργάνωσαν όλα και τα επινόησαν στρατηγικά. Και ο 27ος Αποστολικός Κανόνας έχει ως εξής:
    „Ἐπίσκοπον, ἢ πρεσβύτερον ἢ διάκονον, τύπτοντα πιστοὺς ἁμαρτάνοντας, ἢ ἀπίστους ἀδικήσαντας, καὶ διὰ τοιούτων φοβεῖν ἐθέλοντα, καθαιρεῖσθαι προστάττομεν• οὐδαμοῦ γὰρ ὁ Κύριος τοῦτο ἡμᾶς ἐδίδαξε• τοὐναντίον δέ, αὐτὸς τυπτόμενος, οὐκ ἀντέτυπτε, λοιδορούμενος οὐκ ἀντελοιδόρει, πάσχων, οὐκ ἠπείλει“ (Α Πετρ. 2, 22).
    Νικόδημος Μίλας, Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας με ερμηνείες, βιβλίο Α, σελ. 84.

    (Βλέπε την ερμηνεία του Κανόνα αυτού από τον Νικόδημο Αγιορείτη, Πηδάλιον, Αθήνα 1976, σελ. 26-27. Πρβλ. και τον 9ο Κανόνα της Α΄και Β΄ Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη το 861, με την ερμηνεία του Ν. Μίλας, βιβλίο Β, σελ. 283-284.).

    22 Αυγούστου 2008
    Μητροπολίτης ΑΡΤΕΜΙΟΣ
    Το έγγραφο θα το βρείτε και δω
    http://www.epikoinonia-arg.gr/html/content/view/2739/99/lang,el/
    Στα αγγλικά το έγγραφο υπάρχει στην
    http://www.eparhija-prizren.com/defaultE.asp?idvestep=3191

    Ξέρανε λοιπόν οι δεσποτάδες της Ελλάδας

  8. Ο/Η Eνορίτης λέει:

    Γνωρίζω ποίοι είσθε.
    Είσθε Μάρτυρες του Ιεχωβά ή όργανα αυτών.
    Δεν είστε εις θέσιν να κρίνετε την Εκκλησίαν της Σερβίας.
    Είναι θείον καθίδρυμα και εσείς είστε αμέτοχοι της Χάριτος.
    ΑΣχοληθείτε με τα οικεία κακά.
    Η Εκκλησία πολεμουμένη Νικά.
    Ο Σταυρός Νικά.

  9. Ο/Η Κυρία Τασία λέει:

    Ο παπούλης Συμεόν είναι ένας αγιος.
    Πάντα με το μαύρο γυαλί του όπως και ο Αμφιλόχιος

    Κόψτε φάτσα και κάντε μόκο
    Τζειμς Μποντ

    με καλόγριες

  10. Ο/Η Φοιτητής Θεολογικής λέει:

    Κύριε Λασκαράτε είναι η πρώτη φορά που σας γράφω.
    Είδα που επαναφέρατε εδώ την περίπτωση του Βράνιε Παχώμιου ο οποίος κατηγορήθηκε ως παιδεραστής αγοριών και αθώωθηκε. Πολύ καλά κάνετε και υπογραμμίζετε πως τώρα οι οπαδοί του Αρτέμιου κράζουνε τη Σύνοδο για αντιπερισπασμό. Μέχρι τώρα δεν ακουγόταν λέξη.
    ΣΑς θυμίζω πως κάποιος φανατικός που υπόγραφε ως Φουνταμενταλιστής είχε παραδεχτεί πως ήξερε την υπόθεση επειδή γνώριζε τον παπά που έκανε τις καταγγελίες και πως τα αγοράκια που δέχθηκαν τις επιθέσεις του δεσπότη ήταν 22 και όχι μόνο 5 που ήταν ο επίσημος αριθμός.

    Να μέρος του διαλόγου μεταξύ σας.

    Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Β)

    10/10/2007 3:33 μμ

    Φουνταμενταλιστης
    Κε Λασκαρατε,

    Δεν καταλαβαινω την σκοπιμοτητα των κειμενων σας. Δηλαδη η παραθεση αρνητικων περιστατικων σε τι αποσκοπει; Στο να καταδειξει οτι η Ορθοδοξη Εκκλησια ειναι διαφθορειο;

    Αν μου επιτρεπεται να κανω καμμια φορα και εγω τον εξυπνο και τον πολυπραγμωνα ας τον κανω τώρα: Είμαι σε θεση να γνωριζω καλυτερα απο τον καθενα τοσο το Εσθονικο ζητημα καθοτι εργασθηκα και προσωπικα για την χειραφετηση της Εκκλησιας απο την Ρωσσικη μποτα (απο ντοκουμεντα οσα θελετε μεχρι και την λιστα των Ρωσσων ιερεων που ηταν συνεργατες της KGB), όσο και την περιπτωση του παιδεραστη Μητροπολίτη Βρανιε στη Σερβια. Και τουτο διοτι ο ιερεας που τον κατειγγειλε, ο πατηρ Γκοραν, τυγχανει να ειναι φιλος μου και φιλοξενουμενός μου απο τοτε που σπουδαζε Θεολογικη στην Ελλαδα.

    Ημουν εκει στην χειροτονια του σε ιερεα από τον ιδιο τον Παχωμιο το 1995. Ξερω όλες τις λεπτομερειες για τις καταγγελιες των παιδιων που κατηγγειλαν το δεσποτη στην αστυνομια αλλα το κρατος τα κουκουλωνε μεχρι που αναγκαστηκαν να καταφυγουν στο τυπο. Γνωρισα ο ιδιος 3 απο τα 5 παιδια της γειτονιας που εκαναν τις καταγγελιες.

    Ημουν εκει οταν ηρθε στον π Γκοραν χαρτι που του απαγορευε καθε ιεροπραξια τη Δευτερα του Πασχα του 2003. Και ημουν το 2005 παλι εκει οταν του ηρθε απο τον Παχωμιο χαρτι καθαιρεσης καταδικάζωντας εναν εγγαμο ιερεα με δυο μικρα παιδά χωρις εσοδα. Και εαν δεν ηταν η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ να διορισει τη παπαδια μονιμη καθηγητρια στο Γυμνασιο του Βρανιε 2 εβδομαδες μετα της καθαιρεση του π. Γκοραν η οικογενεια θα λιμοκτονουσε.

    Ειδα εκ των εσω τον μαρτυρικο αγωνα του π Γκοραν, ενος αλλου διακονου και 3 μοναζουσων εναντια στον Παχωμιο και ακομα χειροτερα αυτους που τον συγκαλυπταν. Ειδα ομως και την Ανάσταση τους.

    Και μολις πριν λιγες εβδομαδες ο π. Γκοραν δικαιωθηκε. Η Συνοδος της Σερβικης Εκκλησιας τον δικαιωσε. (Μηπως δεν ειναι τελικα και τόοοοσο διεφθαρμενη;) Εφυγε απο αυτη την Μητροπολη σε αλλη την οποια ποιμαινει αλλος αξιος ιεραρχης και εργαζεται ξανα σαν ιερεας χωρις “τυχερα” σε κεντρο υποδοχης ναρκομανων”, βλεπωντας τον ανθρωπινο πονο σε ολο του το μεγαλειο, οπως και τοτε που στηριζε ανθρωπους μισοτρελλους που ειχαν χασει τους παντες τα παντα απο τους βομβαρδισμους των φιλων σας των Αμερικανοεβραιων, τοτε που περιφερόταν στα νεκροταφεια και εμψυχωνε, την εποχη που οι πεθαμενοι ηταν περισσοτεροι απο τους ζωντανους.

    Το προβλημα αγαπητε κε Λασκαρατε, δεν το εχει η Εκκλησια. Οσο και εαν σας φανει παραδοξο, το εχετε ΕΣΕΙΣ. Διοτι εσεις, εστω και εμμεσως τον μονο που μπορεσατε να γνωρισετε ειναι ο Μητροπολιτης Παχωμιος, ενω τον π. Γκοραν ουτε τον ξερετε, ουτε θα τον γνωρισετε ποτε. Και αυτο γιατι ίσως ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΑΞΑΤΕ.

    Ανηκετε και εσεις ισως, αλλα χωρις να το εχετε καταλαβει, στην ιδια κατηγορια με τις θειτσες που παρατρεχουν ως ουρες γύρω από τα ρασα των Χριστοδουλων και των Ανθιμων και αλλων εκλεκτων ιεραρχων και ρασοφορων. Η μονη διαφορα ειναι οτι αυτες παρατρεχουν σωματικα για να αποκομίσουν κατι απο την “ιερη” εικονα τους, ενω εσεις παρατρεχετε διανοητικα για να αμαυρισετε την εικονα τους.
    Ετσι ή αλλοιως, στο περιβαλλον τους ανηκετε και οι δύο γιατι τους κουβαλατε μαζι σας.

    Αλλά ακομα και αν αυτες ειναι ηλίθιες, τουλαχιστον σκεπτονται – οσο σκεπτονται – θετικα. Ενω πολλοι απο τους γραφοντες εχουν κανει ως στοχο ζωης την αναμοχλευση των περιττωματων των αλλων, συγκεντώνοντας τα σε ενα καζανι και αρεσκουμενοι στο να εισπνεουν τις αναθυμιασεις, χωρις να εισηγουνται ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ.

    Στο οικοδομημα που λεγεται ανθρωπινη κοινωνια, κάποιοι εχουν το ρολο του συνεργειου κατεδαφίσεων και το αναλαμβανουν υπεργολαβία. Απο ολες τις ειδικοτητες ΑΥΤΗ σας ενέπνευσε; Και αντε και τα κατεδαφίσαμε όλα, εμείς οι ανήκοντες στην Σχολή των Αδιάβλητων. Ο εργολαβος-επιχειρηματιας ποιος θα ειναι; Και τι αντιπαροχη θα δώσει;

    Εκτος αν αυτο που σας κανει τοσο αντι-ζηλωτή ειναι μια θεμιτή και λογική πίκρα για αυτο που θα έπρεπε να ειναι η Εκκλησία και δεν ειναι, και για αυτο που ίσως να θελατε αλλα δεν μπορεσατε να γινετε ουτε εσεις.

    Αυτη την πίκρα, εγω ομολογω ότι την έχω.

    Φουνταμενταλιστης

    Για να μην σας αδικήσω να και η δική σας απάντηση, ένα μέρος της, όποιος θέλει ας πάει στον συνδεσμο

    Λασκαράτος
    Κύριε Φου (:) νταμενταλιστά , έφαγα τον κόσμο να βρω αν κάποιοι στην σερβική Εκκλησία διαφοροποιήθηκαν και όπως οφείλατε να έχετε δει τον ιερέα Γκόραν (Goran) τον αναφέρω μαζί με άλλους τίμιους ρασοφόρους:

    “Το «Humanitarian Law Center” (H.L.C), με ανακοίνωσή του (12.5.’03), κατηγόρησε την σερβική Εκκλησία, πως άσκησε δίωξη στους ιερείς Goran Arsiz Milorad Milosavljeviz και στην μοναχή Jovana Stankoviz, που μαζί με τις γυναίκες των ιερέων και τον διάκο Vladimir Slaviz, προθυμοποιήθηκαν να καταθέσουν κατά του δεσπότη.”.

    Μπορούσα να το παραλείψω, ούτε φανταζόμουνα πως θα έπεφτα σε άμεσο γνώστη, αλλά δεν το έκανα, όπως ΔΕΝ είδατε. Έχετε επιλεκτική όραση και μονομερή, μεροληπτική ιστορική άποψη όπως θα σας πω στο τέλος. Μην κρίνετε οι εκκλησιαστικοί εξ ιδίων.

    Και τώρα κύριε, αντιπαρερχόμενος τις προσωπικές σας επιθέσεις ΄και τις παπαδίστικες φλυαρίες σας που δεν με αγγίζουν, ρωτάω. Ο αθώος ιερέας αθωώθηκε όπως μας λέτε και σας πιστεύω από τη Σύνοδο που αρχικά τον κυνήγησε άγριότατα όπως ομολογείτε. Δεν έχετε τίποτα να πείτε για τον διωγμό ενός αθώου από τη Σύνοδο χάριν ενός παιδεραστή επισκόπου; Τι συμπέρασμα βγάζετε. Το δικό μου είναι “Όμοιος στον όμοιο…”. Αθωώθηκε βέβαια τελικά ο ιερέας, ΑΛΛΑ ύστερα από τον ξεσηκωμό της διεθνούς κοινής γνώμης (όχι της ελληνικής, που δεν έμαθε ποτέ), και όχι ύστερα από επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Αυτό μας το παρουσιάζετε ως μέγα κατόρθωμα της Συνόδου. Ξαναρωτάω, τι απόκαμε η Σύνοδος με τον επίσκοπο; Τον καταδίκασε ή τον έχει ακόμα στους κόλπους της; Αθώος και ο κατήγορος αθώος και ο κατηγορούμενος δεν γίνεται ούτε στην χώρα των Ζουλού, και στην Ορθοδοξία. Ρωτάω γιατί θυμάμαι πως στην Ελλάδα, στα 1978-1979,η Σύνοδος αθώωσε τον μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο από την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης των ιερέων του, αθώωσε όμως ταυτόχρονα και τον κατήγορό του αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Κολλά!!!!!!!!!!!! Μην μου μιλάτε για την Εκκλησία, αφείστε όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Εκκλησία και πιό πολύ εσείς εκ των ένδον, και μη μου προσάπτετε προθέσεις και χαρακτηρισμούς που πρέπει να τους προσάψετε αλλού. Διαβάζω από πάνω τη μάγισσα penguin που λέει και παραπέμπει σε πηγή, πως ο δεσπότης ΑΘΩΩΘΗΚΕ. Έχετε κάτι να πείτε επ’αυτού; Αθώος ο παιδεραστής, αθώος και ο κατήγορός του; Η ίδια φάρσα επαναλαμβάνεται; Μας θεωρείτε ηλίθιους;

    Αμέσως αποκάτω και η ανταπόκριση του Φουνταμενταλιστή, ένα μέρος της δηλ.

    Φουνταμενταλιστής

    Οσο για τις ανθρωπιστικες οργανωσεις, δυστυχως δεν μπορω να σας πω εαν συνεβαλλα και εγω στην ευαισθητοποίησή τους για μια δικαιη δίκη στελνωντας στοιχεια, όπως οτι τα περιστατικα δεν ήταν 5 αλλά 22.

    Λετε να μην ξερω ότι ο Παχωμιος αθωωώθηκε; Λετε να συμπαθουν όλοι οι δεσποταδες τον Παχωμιο; Λετε να μην προσπαθησα να συμβαλω και στην αθώωση του π. Goran με τις όποιες ελαχιστες δυναμεις μου;

    Αυτο που εξακολουθειτε να μην βλεπετε γιατι ΔΕΝ θελετε ειναι οτι ο π. Goran ΚΑΙ ηταν ΚΑΙ ειναι Ορθοδοξος ιερέας όπως και ο διώκτης του. Και αμφιβαλω αν εσεις η ακομα και εγω μπορουμε να συμπασχουμε και να νοιαζοματε υποκριτκα περισσότερο απο αυτον που κουβαλησε το σταυρο τον δικό του, της γυναικας και των παιδιων του, των κακοποιημενων παιδιών, και της ιδοτητας του σαν ιερεας. Το γεγονος οτι αυτος ο παπας υπεστη ότι υπεστη για την ΕΚΚΛΗΣΙΑ παρα τα οσα τραβηξε απο στελεχη της ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙ; Εγω εχω την επιλεκτικη όραση; Αυτο εννοουσα και ισως να μην εγινα κατανοητος οταν ειπα με αλλα λογια οτι αλλος ασχολειται με τον Παχωμιο και αλλος με τον π. Goran. Και οι δυο ανηκουν στην ιδια Εκκλησια και ο καθενας απο εμας ασχολειται με αυτον που τον ενδιαφερει περισσότερο.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ φοιτητή,
      σε ευχαριστώ για την υπόμνηση.
      Θα ήταν ενδιαφέρον να μας έλεγε ο Φουνταμενταλιστής αν έστω ένας (Αριθμ.1) έχει αναφερθεί στην Ελλάδα στον ιερέα Γκόραν και στις καλόγριες και στο διάκο που κατήγγειλαν τον Παχώμιο ως παιδεραστή.
      Απαντώ, κανείς.
      Όσο για τη Σερβία, την Εκκλησία τη διοικούν οι επίσκοποι Παχώμιοι, όχι οι ιερείς Γκόραν.

      Επίσης τι θα μας έλεγε ο Φουνταμενταλιστής για τους μητροπολίτες της Ελλλαδας που συλλειτουργούν χωρίς πρόβλημα με τον Παχώμιο στο Βώλο και για τους ιερείς και για τους πιστούς
      Εμείς λοιπόν έχουμε το πρόβλημα που καταγγείλαμε τα συμβάντα και όχι αυτοί που υποκρίνονται πως δεν ξέρουν.
      Πλήρης αντιστροφή της ηθικής τάξης:

      http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001006&nodeId=51&articleId=19596

      θα τελεσθεί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ.κ. Απόστολος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρανίων κ.κ. Παχώμιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σέρβοι καλόγεροι δυο μοναστηριών, οπαδοί του εθνικιστή δεσπότη Αρτέμιου που εκθρονίστηκε για διαφθορά σηκώνουν αντάρτικο κατά της Συνόδου.

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1320

    Turmoil continues in Serbian church as monks rebel
    Date Published: 6/2/2010

    Publication: EarthTimes

    Belgrade – The Serbian Orthodox Church (SPC) continues to be racked by dissent, as monks in two monasteries have openly rebelled against the church leadership, the daily Blic said Wednesday.

    Monks from monasteries the Crna Reka and Holy Archangels launched their rebellion in support of Bishop Artemije, the former head of the Kosovo eparchy whom the SPC replaced because he had ignored orders and was implicated in corruption scandals.

    The monks said they were set to abandon their monasteries despite orders from the SPC to remain in place.

    The influential Bishop Amfilohije, the provisional administrator of the Kosovo eparchy, which also covers a part of south-western Serbia, met the monks in Crna Reka at an unspecified date but had failed to reach a settlement.

    ”They … were told that the Church cannot allow pseudo-zealotry, sectarianism that undermines the unity of the Church,” the Kosovo eparchy said in a statement.

    The Kosovo eparchy has been in focus not only because of the secession of Kosovo in 2008, but also because of alleged financial abuse. The allegations have so far led to the criminal indictment and arrest of Artemije’s right-hand man, Simeon Vilovski.

    Monks at the Crna Reka monastery caused outrage last year when they disclosed they were ”curing” drug addicts by torturing them.

  12. Ο/Η ΑΡΚΑΝ λέει:

    Ξεκατίνιασμα Σέρβων παπάδων

    http://romfea.gr/2009-12-18-11-21-40/13/5287-Συμεών-Βιλόφκσκι3a-22Οι-κατηγορίες-εναντίον-μου22

    α) Για τον ιερέα Zoran Grujic (Ζόραν Γκρούιτς)

    Λέτε στη συνέντευξη:

    «Όταν ο Συμεών τελείωσε τις σπουδές από την Θεσσαλονίκη, αμέσως κατηγόρησε τον μέχρι τότε γραμματέα, Πρωθιερέα Ζόραν Γκρουίτς του Αρτεμίου. Τελικά τον καθαίρεσε ο Αρτέμιος και τον βάλανε φυλακή.

    Υπήρχαν ατασθαλίες οικονομικές και αυτό μέρα με την ημέρα χειροτέρευε, μετά ο Συμεών μπήκε στη θέση του Πρωθιερέα Ζόραν, και πήρε στα χέρια του όλη την εξουσία. Κυρίως όμως η σύγκρουση του Αρτεμίου, είναι με την Ιεραρχία και τη Σύνοδο.»
    +++++

    β) Περί Συμεών

    Λέτε στη συνέντευξη: «Κοιτάξτε, η Ιεραρχία ζήτησε από τον Αρτέμιο να περάσει τον Συμεών από δικαστήριο και να τον βγάλει από όλες τις υποχρεώσεις της Μητροπόλεως. Όμως άδικα! Ο Συμεών όλο και περισσότερο εγκαθίσταται, έγινε και αρχιερατικός επίτροπος, και εκτόπισε τον βοηθό επίσκοπο Θεοδόσιο και να αναλάβει αυτός τα πάντα (Διοικητικά, Οικονομικά κ.α.).
    ++++++++++

    ια) Ο π. Μίροσλαβ Τσολάκοβιτς αδυνατεί να στηρίξει κατηγορία εναντίον μου στο ποινικό δικαστήριο

    Ο π. Μίροσλαβ Τσολάκοβιτς, αφού παρέστη στον Ανακριτή (29-4-2010) με την ιδιότητα του κατηγόρου δυόμισυ μήνες μετά την έκδοση του ενοχοποιητικού πορίσματος της επιτροπής της ΔΙΣ (11-2-2010), στην οποία συμμετείχε (το οποίο πόρισμα και απετέλεσε το έναυσμα της μηνυτήριας αναφοράς της ΔΙΣ εναντίον εμού και του Suboticki), θα περίμενε κανείς στο ποινικό δικαστήριο να είναι σε θέση να κατονομάσει συγκεκριμένες παράνομες πράξεις. Δεν το έπραξε βέβαια, διότι παράνομες πράξεις δεν υπήρχαν. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η ΣΟΕ υπέστη κάποια ζημία μέχρι τη στιγμή που κατέθετε και επέμενε στην ποινική δίωξη εμού και του Suboticki. Γιατί αυτό, αναρωτιέται κανείς; Μα επειδή αλλιώς η Σύνοδος έπρεπε να παραιτηθεί της δίωξης και κατά συνέπεια τόσο ο Suboticki όσο και εγώ να απελευθερωθούμε με όλες τις συνέπειες (εκκλησιαστικές και νομικές) που αυτό θα συνεπαγόταν
    +++++++++

    ιστ) Μήνυση Συμεών κατά Αθανασίου

    Προσπαθείτε να αποδώσετε σε εμένα εμπάθεια και θράσος λέγοντας: «Κλείνοντας, να ξέρετε ότι ο Συμεών προσέλαβε ακριβούς δικηγόρους και μήνυσε με ψεύτικες κατηγορίες εμένα και άλλους δύο δικηγόρους.»

  13. Ο/Η Σλόμπο λέει:

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1346

    Greece’s Supreme Court has rejected Serbia’s request for the extradition of Simeon Vilovski, an Orthodox monk suspected of abusing his post in the Diocese of Raska and Prizren, according to Vilovski’s attorney.

  14. Παράθεμα: Ο ΓΑΠ στον Άγιο Νεκτάριο « Ροΐδη Εμμονές

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ο εθνικιστής επίσκοπος Αρτέμιος, φίλος των παρεκκλησιαστικών (ΠΟΕ) ιδιοκτητών του ναού αγ.Νεκτάριου όπου προσεύχεται ο ΓΑΠ, που είχε κηρυχθεί έκπτωτος για οικονομικές καταχρήσεις, διώχτηκε από τη σερβική Εκκλησία και κήρυξε αντάρτικο:

      http://www.winnipegfreepress.com/world/breakingnews/ex-kosovo-bishop-breaks-into-monastery-to-hold-liturgy-disobeying-serbian-orthodox-church-109173484.html

      Serbian Orthodox Church strips ex-Kosovo bishop of ranks after he disobeyed order to retire

      …………………………

      On Friday, Artemije defied the church by breaking into a monastery in northern Kosovo and holding a liturgy there with his followers.

      Serbian media reported later Friday that Artemije and his followers also tried to take control of other monasteries in Kosovo.

      The church statement said police have detained at least two of Artemije’s supporters outside the Crna Reka monastery in southern Serbia, close to Kosovo.

      While serving as the spiritual leader of Serbs in Kosovo, Artemije had ordered his clergy to cease contact with Kosovo’s ethnic Albanian authorities and the EU mission there after Kosovo declared independence from Serbia in 2008.

      ……………………….

  15. Ο/Η Πατρινός λέει:

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/02/blog-post_11.html

    Η επιστολή του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ προς τον καθαιρεθέντα υπό της Σερβικής Εκκλησίας Επίσκοπο Αρτέμιο (Επίσκοπο, προ της εκπτώσεώς του, Ράσκας και Πριζρένης), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί ευθεία εισπήδηση στα εσωτερικά της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Σερβίας, στην οποία ο Πειραιώς αποδίδει βαριές κατηγορίες, όπως αυτή της “υπακοής” της Αγιοσαββαϊτικής Εκκλησίας “στα κελεύσματα του δαιμονιώδους Αμερικανοσιωνιστικού παράγοντος”! Δηλαδή ο Μητροπολίτης Πειραιώς θεωρεί πως η Σερβική Εκκλησία, ο Πατριάρχης Ειρηναίος και η περί αυτόν Σύνοδος, είναι προδότες του Σερβικού Έθνους και έχουν ξεπουλήσει τα πάντα ως “δαιμονοκίνητοι”!
    Απορεί ο καθείς με την υπομονή της Σερβικής Εκκλησίας, η οποία δεν έχει διαμαρτυρηθεί ακόμη, απ’ όσο γνωρίζω, προς την Εκκλησία της Ελλάδος γι’ αυτές τις φοβερές κατηγορίες.
    Ο αναγνώστης, όμως, της επιστολής Πειραιώς προς Αρτέμιο, στέκεται και σε κείνο το σημείο που επίσης ενέχει πρόκληση. Ο κ. Σεραφείμ αναγνωρίζει τον Αρτέμιο ως κανονικό Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης γιατί ό,τι έγινε εναντίον του, έγινε “δίχα Κανονικοῦ κατηγορητηρίου καί προσάψεως πραγματικῶν περιστατικῶν, Κανονικῶν ἀνακρίσεων καί διερευνήσεως τοῦ κατηγορητηρίου, Κανονικῆς δίκης καί Ἀπολογίας καί ἐνδίκων μέσων”.
    Διερωτάται λοιπόν ο καθείς. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ακολούθησε την κατά Πειραιώς “κανονική διαδικασία” στην περίπτωση του πρ. Αττικής Νικοδήμου; Μήπως στην περίπτωση του πρ. Αττικής και νυν μοναχού Παντελεήμονος; Μήπως στην περίπτωση του ήδη εκτίοντος ποινή δεκαετούς καθείρξεως αρχιμ. Ιάκωβου Γιοσάκη;
    Ο πρ. Αττικής Νικόδημος σχεδόν σαράντα χρόνια φωνάζει πως κηρύχθηκε έκπτωτος του θρόνου του χωρίς απολογία, δίκη κ.λπ. Ο καθηρημένος Παντελεήμων Μπεζενίτης ουδέποτε δικάστηκε κανονικώς από την Εκκλησία της Ελλάδος. Καθαιρέθηκε λόγω εγγράφου …Σανιδά! Ο εν φυλακή Ιάκωβος Γιοσάκης δεν έχει καθαιρεθεί! Είναι ξανά στη φυλακή και παραμένει αρχιμανδρίτης!
    Μήπως ο Άγιος Πειραιώς, πριν …λύσει τα προβλήματα της Σερβικής Εκκλησίας, ως νομικός που είναι, θα έπρεπε να εισηγηθεί τα δέοντα στην Σύνοδο στην οποία μετέχει για τις παραπάνω – ενδεχομένως και για άλλες παρόμοιες – περιπτώσεις;
    Η δε Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πρέπει να σκεφθεί πώς θα της φαινόταν αν κάποιος ιεράρχης της Σερβικής ή άλλης αυτοκέφαλης Εκκλησίας αναγνώριζε τον καθηρημένο υπ’ αυτής Παντελεήμονα Μπεζενίτη ως κανονικό Μητροπολίτη Αττικής, αφού δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες κανονικές διαδικασίες για την καθαίρεσή του, και συνακόλουθα θεωρούσε τους νυν Μητροπολίτες Κηφισίας και Ιλίου ως “μοιχεπιβάτες”, γιατί αυτό ουσιαστικά κάνει ο Πειραιώς όταν αναγνωρίζει ως “κανονικό” Ράσκας και Πριζρένης τον Αρτέμιο και όχι τον υπό της Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας εκλεγμένο Θεοδόσιο.
    Η “λογική” του Αγίου Πειραιώς …αγγίζει και τα Ιεροσόλυμα. Ο νυν Πατριάρχης Θεόφιλος φέρεται υπό πολλών ως …αμερικανοκίνητος, η διαδικασία εκπτώσεως του πρ. Πατριάρχη Ειρηναίου “πάσχει” κατά πολλούς εξ επόψεως κανονικότητος κ.ο.κ. Μήπως να περιμένουμε ανάλογη επιστολή Πειραιώς και γι’ αυτό το θέμα;
    Π.Α.Α.

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/06/2011&id=281912

    Σατανικά

    Ποιος ευθύνεται για την κρίση, την «υποδούλωση και εξαθλίωση» της Ελλάδας, με στόχο «την αρπαγή του φυσικού της πλούτου και των βασικών υποδομών της σε εξευτελισμένες τιμές, εφαρμόζοντας τη γνωστή μέθοδο των αρπακτικών του διεθνιστικού συστήματος»;
    Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δίνει την απάντηση μέσα από μια ανακοίνωση 15 σελίδων. Με τρεις λέξεις, φταίει η «σατανοκίνητη λέσχη Μπίλντεμπεργκ».

    Η οποία, όπως σημειώνει ο ιεράρχης, «αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα του δαιμονιώδους Σιωνιστικού τέρατος και η οποία είναι η συντονίστρια των διαφόρων μασονικών και ναζιστικής υφής οργανώσεών που στοχεύουν στην παγκόσμια ολιγαρχική και τυραννική διακυβέρνηση». Στην ανακοίνωση αναφέρονται πάνω από 85 ονόματα, που άλλοι είναι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, άλλοι «Σιωνιστές» και άλλοι Εβραίοι.

    Ανακατεύει τον ΟΗΕ, το Χόλιγουντ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και πολλούς οργανισμούς, για να υπερασπιστεί με «επιχειρήματα» τη θεωρία του και να γράψει: «Να, λοιπόν γιατί συγχαίρω από τα βάθη της ψυχής μου το κίνημα «αγανακτισμένων»».

    Αλλος ένας «αγανακτισμένος» ιεράρχης.

  17. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11303

    Αναμάρτητοι ρασοφόροι

    23/12/2011

    του Τάκη Μίχα

    Στην πρόσφατη μήνυσή του εναντίον των Καθολικών ο αρχιρασοφόρος των Ορθοδόξων του Πειραιά Σεραφείμ, κάνει εκτεταμένες αναφορές στις ευθύνες των Καθολικών ιερέων στην σφαγή χιλιάδων Σέρβων από τους Κροάτες εθνικιστές κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Δεν έχουμε καμιά διάθεση να διαφωνήσουμε με τον αρχιπαπά του Πειραιά για το συγκεκριμένο γεγονός. Όμως θα περιμέναμε να μας είχε πει και δυο λόγια για ένα πιο πρόσφατο και σχετικό γεγονός: την συμμετοχή των Ελλήνων κληρικών στην γενοκτονία των Βοσνίων από τους Σέρβους κατά την περίοδο 1991-1995.

    Όπως είναι γνωστό Έλληνες κληρικοί ταξίδευαν τακτικά στις ρημαγμένες από τον πόλεμο περιοχές της Βοσνίας όχι για να ανακουφίσουν όλους τους ταλαιπωρημένους πολίτες αλλά για να παράσχουν πνευματική αρωγή στον Σερβικό στρατό και να συλλειτουργήσουν με Σέρβους ιερείς παρουσία Σέρβων αξιωματικών.

    Είναι χαρακτηριστική η αποστολή της Ελληνικής εκκλησίας που επισκέφτηκε τον σερβικό τομέα του Σαράγιεβο στις αρχές του Φεβρουαρίου του 1995. Με επικεφαλής τον τότε Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο, Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης του Πειραιά, οι Έλληνες κληρικοί συναντήθηκαν με τον εγκληματία πολέμου Ράντοβαν Κάραζιτς και επισκέφτηκαν και ευλόγησαν τα σερβικά στρατεύματα που βομβάρδιζαν την βοσνιακή πρωτεύουσα καθημερινά από τον Απρίλιο του 1992. Αυτοί οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12.000 πολιτών μεταξύ αυτών και 70 παιδιών. Το μηνιαίο έντυπο της Μητρόπολης Πειραιά στην οποία γινόταν αναφορά στην επίσκεψη, δεν έκανε καμιά αναφορά στο δράμα των πολιορκημένων του Σαράγιεβο. Αντίθετα ήταν γεμάτο κολακευτικές αναφορές για τους «γενναίους Σέρβους στρατιώτες τους καλύτερους πλέον πολεμιστές του κόσμου»(!)

    Όμως ακόμα πιο ανατριχιαστική ήταν η πρακτική των Ελλήνων ρασοφόρων να επισκέπτονται τους τόπους εθνικών «εκκαθαρίσεων» και άλλων εγκλημάτων σε βάρος των Βοσνίων και να συλλειτουργούν με τους Σέρβους αδελφούς τους. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση το Σεπτέμβριο του 1993 όταν μια αντιπροσωπεία Ελληνορθόδοξων κληρικών από την Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε την βοσνιακή πόλη του Ζβορνικ. Εκεί από κοινού με τον επίσκοπο της Σερβικής εκκλησίας Βασίλειο τέλεσαν την λειτουργία των Χριστουγέννων στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ένα χρόνο πριν η σερβική παραστρατιωτική ομάδα «Τίγρεις» υπό την αρχηγία του πολέμαρχου Αρκάν είχε προβεί σε εκτεταμένες σφαγές του μουσουλμανικού πληθυσμού στην διάρκεια της «εκκαθάρισης» του Ζβορνικ από το σημαντικό μουσουλμανικό στοιχείο. Ο Χοσέ Μαρία Μεντιλούτσι, ο αρχαιότερος αξιωματούχος από το γραφείο του Ανώτατου Επιτρόπου των ΗΕ για τους Πρόσφυγες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, έτυχε να βρεθεί στο Ζβορνικ την ημέρα που έπεσε η πόλη στα χέρια των Σέρβων «αδελφών». Στην έκθεση του αναφέρει:

    «Έβλεπα φορτηγά γεμάτα πτώματα. Έβλεπα πολιτοφύλακες να βγάζουν και άλλα πτώματα παιδιών, γυναικών και γερόντων από τα σπίτια τους και να τα στοιβάζουν στα φορτηγά. Είδα τουλάχιστον τέσσερα η πέντε φορτηγά γεμάτα πτώματα. Όταν έφτασα η εκκαθάριση είχε ολοκληρωθεί. Δεν υπήρχε πια άνθρωπος στους δρόμους. Όλα είχαν τελειώσει».

    Ένα χρόνο μετά οι Έλληνες κληρικοί καθαγίαζαν το έγκλημα συλλειτουργώντας με τους σφαγιαστές στην Ορθόδοξη εκκλησία της μαρτυρικής πόλης.

    Διαβάστε επίσης
    Τα μήλα και το Αρχονταρίκι της Λουκρητίας
    Τα ράσα φτιάχνουν τον παπά του Δημήτρη Ποταμιάνου
    Μητροπολίτες, τους χρειαζόμαστε; του Άλκη Γαλδαδά

  18. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=377208

    Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

    Ο Β. Αλεξάκης απαντά στον Πειραιώς Σεραφείμ

    Αξιότιμε Μητροπολίτη Πειραιώς,με ξαφνιάζει πράγματι το γεγονός ότι η ροζοσπαστική νεολαία, που γράφει παντού συνθήματα, αποφεύγει να εκφράζεται πάνω στους τοίχους των εκκλησιών.

    Σε επιστολή σας της 21ης Ιουλίου (άργησα να τη διαβάσω γιατί έκανα διακοπές στην προσφιλή σας Τήνο) ισχυρίζεσθε ότι η επιείκεια των νέων είναι κατανοητή, δεδομένου ότι η Εκκλησία είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που μοιράζει γεύματα στους φτωχούς, φτωχή κι αυτή, εφόσον έχει δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο κράτος, και ότι έχει χύσει αίμα για την ελευθερία των Ελλήνων. Αλλά το Κατάρ, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δεν συνηθίζει να διαπραγματεύεται με φτωχούς. Τι συζήτησε εκεί ο κύριος αυτός; Μήπως την εκμετάλλευση των εκτάσεων που διαθέτετε στη Βουλιαγμένη; Αμφιβάλλω αν θα αρκούσε μια σελίδα αυτής της εφημερίδας για να δημοσιευθεί ο πλήρης κατάλογος των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας, ανοικοδόμητων εκτάσεων και κτηρίων σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις, γραφείων, ξενοδοχείων, βενζινάδικων, πάρκινγκ. Ακόμη και οι πλέον θεοσεβείς Ελληνες θα έμεναν άναυδοι ανακαλύπτονας τις διαστάσεις της επιχείρησής σας, διότι τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Παρά το γεγονός ότι εδώ και λίγο καιρό το κράτος φορολογεί τα κέρδη σας, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με άκρα ελαστικότητα απέναντί σας: δεν απαιτεί να κόβετε αποδείξεις για τα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά που εισπράττετε, όταν για παράδειγμα δίνετε μια ευλογία στο νεκροταφείο και τα οποία φυσικά δεν φορολογούνται, δεν σας έχει επιβάλει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και επιπλέον μισθοδοτεί τους κληρικούς! Είσθε η μόνη μεγάλη εταιρεία που δεν πληρώνει καν το προσωπικό της! Οσο για τα γεύματα που μοιράζετε και που δεν κοστίζουν παρά 80 λεπτά το ένα, αυτά μάλλον οι σπόνσορές σας τα πληρώνουν παρά εσείς. Δεν αγνοώ ότι μερικοί παπάδες πήραν μέρος στον αγώνα του ’21, όμως η ηγεσία της Εκκλησίας δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την εξέγερση των Ελλήνων. Υπήρξατε πάντα με το μέρος της εξουσίας, όποια κι αν ήταν αυτή. Δεν λησμονείτε ελπίζω ότι ευλογήσατε όλα τα δικτατορικά καθεστώτα που επιβλήθηκαν στον τόπο. Η σημερινή κρίση θα ήταν μια ευκαιρία να εξιλεωθείτε για τα αμαρτήματά σας. Αλλά δυστυχώς δεν έχετε μάθει να δίνετε, μόνο να παίρνετε.

    Ο Χριστός τον οποίο υπηρετείτε, οδηγεί τζιπ και φοράει μποτάκια prada.

    Μετά τιμής,

    Βασίλης Αλεξάκης

    συγγραφέας

  19. Παράθεμα: Η Εκκλησία της Σερβίας, υποδέχεται εγκληματία πολέμου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.