Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος (γελαστού πτώματος) Ιωσήφ Βατοπεδινού [1]

Έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό «Επίκαιρα»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Iosif1Kύριε Ροΐδη,
Από την ημέρα που ο καναλάρχης κ.Κοντομηνάς, αισθανόμενος πως απειλείται από την κυβέρνηση του μικρού Καραμανλή επέτρεψε να βγουν από το κανάλι του αποκαλύψεις για την απαγορευμένη υπόθεση του Βατοπεδίου, δημοσιεύθηκαν πολλά στοιχεία και η κοινή γνώμη βάζοντας και λίγη φαντασία μπορεί να υποψιαστεί το αστρονομικό εύρος των οικονομικών αυτής της Μαφίας. Του κάκου μέχρι τότε ο ΣΥΝ και ο Γ. Δραγασάκης προσπαθούσαν να σηκώσουν το θέμα. Το πολίτευμά μας είναι «Τηλεοπτική Θεοκρατία».

Το σκάνδαλο που λέγεται Μονή Βατοπεδίου έχει πολλές πτυχές. Αρκεί να πούμε πως ο ηγούμενος όσιος Εφραίμ καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή για (παρα)δικαστικά μαγειρέματα μαζί με τον υπαρχηγό του Αρσένιο και την ευσεβή δικαστίνα κ. (Ιερο;) Ψάλτη, χωρίς ούτε τότε ο πατριάρχης κ.Βαρθ.Αρχοντώνης να επιβάλει στον υφιστάμενό του το παραμικρό επιτίμιο. Μιλάμε για μια αδελφότητα βυθισμένη σε απίστευτο μεσαιωνικό σκοταδισμό, με αποκρυφιστικές μεθόδους, με αισχρές προφητείες, με λεκανομαντείες με τη μέθοδο της «καφετζούς» Γεωργίας Βασιλειάδου (δίκτυο εξομολόγων ανά την Ελλάδα ενημερώνει τον Εφραίμ για τους πελάτες που του στέλνει), με μαγικά εργαλεία όπως την δήθεν «Ζώνη της Παναγίας», με στημένα θαύματα, με Αναστάσεις μικρών παιδιών (κάπου στη Ρωσία), με θεραπείες καρκινοπαθών, με μια μεγάλη ομάδα ισχυρών Ελλήνων και ξένων πολιτικών και επιχειρηματιών γύρω της και με πάρα πολύ χρήμα. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω μια άλλη πτυχή αυτού του σκοτεινού κόσμου, που δεν προβλήθηκε επαρκώς. Το διαστροφικό ιερατικό σεξ,

Πρόσφατα πέθανε μια σκοτεινή φυσιογνωμία, ο Γέρων Ιωσήφ αρχηγός της συμμορίας του Βατοπεδίου, ένα αγράμματο φτωχόπαιδο της κυπριακής επαρχίας (απόφοιτος της Γ΄Δημοτικού) που από 15 χρονών φυλακίστηκε στο μοναστήρι και εκπαιδεύτηκε εκεί καταλλήλως. Αυτή η στρατολόγηση άπορων ανήλικων σε μοναστήρια συνιστά από μόνη της τεράστιο σκάνδαλο για πολλούς προφανείς λόγους.

Το με πόσους τρόπους ένα μικρό παιδί, αντί να μεγαλώνει φυσιολογικά μέσα στην κοινωνία, να πηγαίνει σχολείο και να γνωρίζεται με το άλλο φύλο, δολοφονείται ηθικά μέσα στους 4 τοίχους μιας μεσαιωνικής αντρικής αδελφότητας μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί. Πνευματικός καρπός αυτής της διαστροφικής γαλουχίας υπήρξε το συγγραφικό έργο του Ιωσήφ. Στο 1ο τεύχος του νέου περιοδικού «Επίκαιρα» φιλοξενείται ένα εξαιρετικό άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, (ο οποίος δεχόταν απειλές όταν δημοσιοποιούσε στοιχεία στο «Το κουτί της Πανδώρας»- Αlpha), με τον τίτλο «Ρασοφόροι ή Εωσφόροι; Βατοπαίδι, συνωμοσία, αποκρυφισμός και εξουσία». Εκεί κάτω από τον υπότιτλο «Προφητείες ενοράσεις Λιακόπουλος στο μπλέντερ», βρίσκουμε ένα δείγμα της πνευματικής παραγωγής του Μουτζαχεντίν Γέροντα Ιωσήφ: «Ένας γέροντας έστειλε τον υποτακτικό του στα βατράχια που φώναζαν….Να σταματήσετε είπε ο Γέροντας. Τότε μίλησε ένα βατράχι και λέει….». Βρεκεκέξ κουάξ κουάξ είναι λοιπόν το κήρυγμα του Ιωσήφ που θαυμάζεται ως Άγιος. Φουσκωμένο με Μπότοξ το πτώμα του λανσάρεται στους ανισόρροπους ως θαύμα και όντως είναι η μοναδική περίπτωση πτώματος που όσο ζούσε ήταν λιπόσαρκο και ρυτιδιασμένο ενώ μετά θάνατον φούσκωσε σαν πολιτευτής του Λάος που κάνει λίφτινγκ για να θέσει υποψηφιότητα. Όποιος αντέχει τα μακάβρια θέματα μπορεί εδώ να δει τις διαδοχικές μεταμορφώσεις του Ιωσήφ από νταβραντισμένο νεαρό καλόγερο σε ζωντανό λείψανο, μετά σε πελιδνό πτώμα και μετά σε σφριγηλό κουφάρι, έτοιμο να εκτοξεύσει τις χυδαίεςπροφητείες του για σφαγή του 1/3 των Τούρκων που λανσάρει και ο Λιακόπουλος,.

Αυτός και τα πνευματικά του τέκνα ακολουθούνται εδώ και χρόνια από βαριές κατηγορίες για σεξουαλικές συμπεριφορές όχι μόνο ασυμβίβαστες με τους εκκλησιαστικούς κανόνες αλλά και με τον ποινικό κώδικα στο βαθμό που αφορούν και σε παιδεραστία. Αθωώνονται από εκκλησιαστικά και πολιτικά δικαστήρια, ή οι υποθέσεις τους κουκουλώνονται.

Πιάνω το κουβάρι από την αρχή:
Μια δίκη στη Θεσσαλονίκη. Κομμωτής τ.μοναχός κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση των οσίων Εφραίμ και μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, πνευματικά τέκνα και οι δυο του Γέροντος Ιωσήφ. Ο τ. μοναχός του κατηγορούσε για σεξουαλική παρενόχληση και καταδικάζεται ο ίδιος. Δεν είμαι το μπλογκ του Βατοπεδίου για να αμφισβητώ προκλητικά δικαστικές αποφάσεις (όταν καταδικάζουν κληρικούς). Μεταφέρω όμως εδώ τη σχετική ειδησεογραφία μόνο και μόνο για δυο λόγους

α. Τις κατηγορίες αυτές κατά των δυο Βατοπεδινών υιοθετούσαν Κύπριοι επίσκοποι και κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο τότε Πάφου και νυν αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος! Απορώ λοιπόν πως ένας συκοφάντης επισκόπων και ηγουμένων εξελέγη αρχιεπίσκοπος.

β. Είναι αξιοπερίεργο πως για χιλιοστή φορά σε μια Εκκλησία που δοξάζει την παρθενία οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ κληρικών για παράνομο σεξ δίνουν και παίρνουν:

[10] ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΦΟΥ
«Θεσσαλονίκη, 15 Μαϊου 2001-Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε η διαμάχη μεταξύ των μητροπολιτών Λεμεσού και Πάφου για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 8 μηνών πρώην μοναχό που κατηγορείται ότι συκοφάντησε και ενέπλεξε, ακόμα και σε σεξουαλικά σκάνδαλα, το μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιο και τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγ.Όρους, Ευφραίμ. Πρόκειται για τον 34χρονο πρώην μοναχό και νυν κομμωτή Χρήστο Στάγγο, ο οποίος με επιστολή που απηύθηνε στην Ιερά Σύνοδο της Κύπρου κατηγορούσε τους δύο ιεράρχες, ενώ μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισής του στο δικαστήριο ήταν και ο μητροπολίτης Πάφου, Χρυσόστομος. Ιεράρχες και μοναχοί που ήταν στο Δικαστήριο σχολίαζαν ότι πίσω από τις καταγγελίες του κομμωτή κρύβεται η διαμάχη για τη διαδοχή στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου, στην οποία κύριοι διεκδικητές είναι οι Μητροπολίτες Πάφου και Λεμεσού. «Είναι ενεργούμενος, τοποθετήθηκε να τα πει και είναι αναπόδεικτα όσα ισχυρίζεται», υποστήριξαν στις καταθέσεις τους ο Μητροπολίτης Λεμεσού και ο ηγούμενος του Βατοπεδίου. Αντίθετα, ο Μητροπολίτης Πάφου επέμεινε ότι «δεν πρόκειται για καβγά που γίνεται για θέματα διαδοχής, άλλωστε η καταγγελία έγινε νωρίτερα», όπως κατέθεσε. Ο κατηγορούμενος μετά την καταδίκη άσκησε έφεσση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ παράλληλα κατέθεσε νέα μήνυση σε βάρος δύο ιερωμένων για συκοφαντική δυσφήμισή του στη διάρκεια της δίκης».

«Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος εξέφρασε ικανοποίηση από την απόφαση του δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρήκε ένοχο τον Χρίστο Στάγγο για εξύβριση και δυσφήμηση του ιδίου και του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Λεμεσού Αθανάσιος τόνισε ότι η Δικαιοσύνη έκαμε το καθήκον της και έχει λάμψει η αλήθεια. Απέρριψε επίσης τη θέση του Στάγγου και του τελούντος εν αργία Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη ότι επρόκειτο για δίκη παρωδία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: » Ο Θεός να τους ελεήσει ». Ο Μητροπολίτης Λεμεσού εξέφρασε έκπληξη από την παρουσία του Μητροπολίτου Πάφου, του Χωρεπισκόπου Αρσινόης καί του εν αργία αρχιμανδρίτη Κωνσταντινίδη στη δίκη, οι οποίοι, όπως είπε, πήγαν για να υποστηρίξουν τον Στάγγο».

Αναφορές σε αυτήν την υπόθεση βρίσκουμε και στο «ΒΗΜΑ» που με την ευκαιρία κάνει και νύξεις για ροζ ιστορίες του Γέροντα Ιωσήφ:

Iosif2 «…Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανδρική ομάδα των υποτακτικών του που θέλει να τους φέρει κοντά στην αγιορείτικη παράδοση, ο Ιωσήφ δημιουργεί και έναν κύκλο γυναικών. Αυτή η κίνηση του Ιωσήφ και ορισμένοι ψίθυροι θα προκαλέσουν την έντονη αντίδραση του τότε Μητροπολίτη Πάφου και σημερινού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος και του ζητεί να εγκαταλείψει την επαρχία του. …………………
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο κ. Χρυσόστομος εξαπολύει τη μεγαλύτερη ίσως επίθεσή του κατά του κ. Αθανασίου, του πνευματικού του πατέρα Ιωσήφ και του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ. Μια υπόθεση σκανδάλου συγκλονίζει στις αρχές του 2000 τη Μεγαλόνησο. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού καταγγέλλεται για τη συμμετοχή του σε ηθικής φύσεως σκάνδαλα, ενώ στοχοποιείται και ο γέροντας Ιωσήφ. Τελικά όλα θα καταρρεύσουν κατά τη διάρκεια μιας Μείζονος Συνόδου που συγκαλείται υπό τον τότε Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο».
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ | Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Αυτό που παραλείπει να μας πει το «ΒΗΜΑ», είναι πως ο άγιος Χριστόδουλος έστειλε στην Κύπρο να δικάσει κατηγορίες για «ηθικά» παραπτώματα τον άγιο Παντελεήμονα Αττικής, υπόλογο ήδη για ροζ κασέτες τις οποίες συστηματικά ο Χριστόδουλος-διώκτης του ‘κουσουριού’- κουκούλωνε.

.

(Στη φωτ. βλέπουμε τον άγιο αφικνούμενο στη δίκη επικεφαλής των αυστηρών Ιεραρχών-Δικαστών).

.

Συνεχίζεται: https://roides.wordpress.com/2009/10/29/29oct09/

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

49 Responses to Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος (γελαστού πτώματος) Ιωσήφ Βατοπεδινού [1]

  1. Ο/Η Λαμιώτης λέει:

    http://news.disabled.gr/?p=24859

    Καλά κρυμμένες πίσω από τα ράσα έκρυβε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ένας αρχιμανδρίτης που συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας. Ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για διακοπές στην περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, φέρεται να ασέλγησε σε βάρος 20χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το νεαρό αγόρι στους αξιωματικούς της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής και ενώ έκανε τη βόλτα του στην παραλία της Στυλίδας τον πλησίασε ένας παπάς, ο οποίος άρχισε να συζητά μαζί του για αρκετή ώρα. Μάλιστα, ήταν τόσο φιλικός απέναντί του, που του ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο για να κάνουν μαζί μια βόλτα στην πόλη.

    Ομως, όπως υποστηρίζει ο 20χρονος, ο αρχιμανδρίτης τον μετέφερε στην παραλία του Καλόγερου, σε μια ερημική περιοχή έξω από τη Στυλίδα, και άρχισε να τον χαϊδεύει και να τον φιλά. Ο 20χρονος αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο ιερέας να τρομοκρατηθεί. Ετσι, αφού δεν κατάφερε να τον βιάσει, επέστρεψε ξανά στην πόλη, όπου και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο.

    Αμέσως ο νεαρός πήγε στο σπίτι του και τρομαγμένος ενημέρωσε τους γονείς του για την περιπέτειά του. Εντρομοι οι δικοί του κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Στυλίδας και κατήγγειλαν τη σεξουαλική επίθεση. Αφού ο νεαρός έδωσε την περιγραφή του ρασοφόρου, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα ο παπάς βρέθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου έκανε τις… διακοπές του, και συνελήφθη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρινόμενος ο αρχιμανδρίτης ομολόγησε ότι προσπάθησε να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του στο 20χρονο αγόρι και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Λαμίας. Εκείνος του άσκησε δίωξη για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

    27 Ιουλίου 2009,

  2. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

    ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΝΑΟΥ…ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ…ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ…(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)
    Δευτέρα, Απρίλιος 20, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 5:09 μμ
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…

    Σοκ στην κοινωνία της Κοζάνης. Ιερέας του χωριού Λημα, συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου.
    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης, ζήτησε από 17χρονο να τον ακολουθήσει στο υπόγειο του ναού του χωριού, όπου και προέβη σε διάφορες ακόλαστες πράξεις.
    Το περιστατικό κατήγγειλε ο ανήλικος
    την επόμενη μέρα στις αστυνομικές αρχές.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας και στο παρελθόν έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις.

    Περα απο το συγκλονιστικο και σκανδαλοδες της υποθεσης…θελουμε να σταθουμε στο τελευταιο κομματι του ρεπορταζ…
    «Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας
    και στο παρελθόν έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις.»…
    Αυτο σημαινει πως ολοι οι χωριανοι κατι ειχαν ακουσει στο παρελθον για τον εν λογω παπα παιδεραστη…
    και τα χωρια οπως ολοι ξερουμε,ειναι πολυ κλειστη κοινωνια…
    ΚΙ’ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ
    ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ.
    ΓΙΑΤΙ;;;;

    ΠΟΣΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟY,
    ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ
    ΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΓΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ…
    ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ;;;

    ΠΡΕΖΑ TV
    20-4-2009

  3. Ο/Η Observer λέει:

    http://209.85.129.132/search?q=cache:OaNDfiDs3aIJ:www.sporeas.com/auksaneste_kai_plithineste_iereis.html+%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1+%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» Ορθόδοξοι ιερείς, στην ανωμαλία και στην παιδεραστία…!!!

    Και σε αυτό το άρθρο θέλω να επαναλάβω τα λόγια άλλου άρθρου μου, ότι: «Όταν γράφαμε για την Μονή Βατοπαιδίου και υποστηρίζαμε ότι έρχονται μέρες που θα δούμε τα χειρότερα για Μονές και Ενορίες, όπου και θα τραντάξουν τα θεμέλια της Ορθοδοξίας από την σωρεία σκανδάλων, πιστεύαμε πως αυτό δέν είναι «προφητεία» αλλά είναι μια πραγματικότητα που ενώ εμείς την βλέπουμε, η τυφλότητα των θρησκευομένων δεν τους αφήνει να την δούν σε βάθος…» Ε, λοιπόν, μαζί με Μονές και Ενορίες έρχονται συνεχώς στο φώς και οι ιερατικές αμαρτίες.

    Ιερατικών σκανδάλων, λοιπόν, συνέχεια:

  4. Ο/Η New reader λέει:

    Φίλοι ρίχτε μια ματιά στα παρακάτω.
    Ευχαριστώ

    http://redskywarning.blogspot.com/2008/05/blog-post.html

    Κυριακή, 04 Μαΐου 2008
    Ομοφυλοφιλία και Εκκλησία

    Ο Τζον Κλέγκ υπήρξε ιερέας για 20 χρόνια, στην Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ.

    Δίσταζε να κάνει φανερή την ομοφυλοφιλία του.

    Όταν μίλησε ανοιχτά, απομακρύνθηκε από την Καθολική Εκκλησία.

    Ο Κλέγκ δεν έμεινε έτσι.

    Αφού παντρεύτηκε με άντρα, εντάχθηκε στην κοινότητα “dignity” (αξιοπρέπεια), μία κοινότητα ομοφυλόφιλων ρωμαιοκαθολικών οι οποίοι έχουν δημιουργήσει την δική τους «εκκλησία» στην Βοστώνη και διατηρούν ομάδες σε όλες τις ΗΠΑ (βλέπε φωτο από την ώρα της «θείας ευχαριστίας»).

    Η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει βέβαια, την κοινότητα και δεν επιτρέπει να πραγματοποιούνται λειτουργίες τους σε καθολικούς ναούς.

    «Η επίσημη Καθολική Εκκλησία δεν μας αναγνωρίζει γιατί δεν ξέρει τι θα πει ανεκτικότητα, αγάπη και συγχώρεση»,ισχυρίζεται ο Κλεγκ.

    Είναι όμως έτσι;

    Οι θέσεις των διαφόρων χριστιανικών δογμάτων και ομολογιών επάνω στο θέμα της ομοφυλοφιλίας μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, ποικίλουν.

    Υπάρχουν εκκλησίες που έχουν ήδη δεχθεί (όχι χωρίς αντιδράσεις), όχι μόνο ομοφυλόφιλους πιστούς , αλλά και λειτουργούς και μάλιστα αξιωματούχους.

    Και άλλες πάλι, όχι.

    Πολλές φορές όμως τα διάφορα περιστατικά που βγαίνουν συνεχώς στην επιφάνεια, δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει αρκετή υποκρισία όσο και αγωνιώδης προσπάθεια συγκάλυψης, καθώς κάτω από τον μανδύα της άρνησης και της καταδίκης της ομοφυλοφιλίας, αυτή όχι μόνο επιβιώνει, αλλά και αυξάνει συνεχώς.

    Είναι όμως η άρνηση αυτή ένδειξη έλλειψης «ανεκτικότητας, αγάπης και συγχώρεσης», όπως ισχυρίζεται ο Κλεγκ και πολλοί «χριστιανοί» ομοφυλόφιλοι;

    Το θέμα αυτό έχει ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις και δεν θα ήταν υπερβολή να γραφτεί, ότι δεν υπάρχει δόγμα ή ομολογία που να μην έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα «ομοφυλοφιλία στην Εκκλησία».

    Και αν όχι, σίγουρα θα το αντιμετωπίσει στο εγγύς μέλλον.

    Ας το δούμε λίγο:

    Εν αρχή….

    Ο ΘΕΟΣ ΕΠΟΙΗΣΕΝ και (ύστερα) ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ… ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ

    «Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην.(Γένεσις 1:1)

    » Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ’ εικόνα εαυτού· κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν· άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς· (Γένεσις 1:27)

    Το ίδιο στην δημοτική: Και ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα· σύμφωνα με την εικόνα τού Θεού τον δημιούργησε· αρσενικό και θηλυκό τούς δημιούργησε·

    και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ’ αυτούς ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη…

    Ο άνθρωπος όμως είχε άλλη γνώμη. Δικαίωμά του.

    Εάν όμως ισχυρίζεται ότι η γνώμη του είναι και γνώμη του Θεού τότε υπάρχει πρόβλημα.

    Και αν επαγγέλλεται ότι είναι και λειτουργός Του και γνωρίζει το θέλημά Του και κηρύττει τον Λόγο Του, καταπατώντας, στην ουσία, τον Λόγο Του και αποστατώντας από το θέλημά Του, τότε ο Θεός διαμαρτύρεται :« Και στον ασεβή ο Θεός είπε: Τι συμβαίνει με σένα, ώστε να διηγείσαι τα διατάγματά μου, και να παίρνεις τη διαθήκη μου στο στόμα σου; Επειδή, εσύ μισείς την παιδεία, και πετάς πίσω σου τα λόγια μου.» (Ψαλμός 50:16,17)

    Δεν είναι τυχαία αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

    Η σήψη, η διαφθορά και η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ προχωράει με γοργούς ρυθμούς στις διάφορες εκκλησίες.

    Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ, Η ΠΟΡΝΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ετοιμάζεται. Το αποκρουστικό της πρόσωπο είναι πλέον φανερό.

    «Και η γυναίκα ήταν ντυμένη με πορφύρα και κόκκινο, και στολισμένη με χρυσάφι και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια, η οποία είχε στο χέρι της ένα χρυσό ποτήρι, που ήταν γεμάτο από βδελύγματα και ακαθαρσίες τής πορνείας της» (Αποκάλυψις 17:4)

    Ορισμένα παραδείγματα:

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ(…!)

    Ανάμεσα σε εκείνους που εκπαιδεύονται για να γίνουν ιερείς, αναλογικά πλέον, περιλαμβάνονται, περισσότεροι ομοφυλόφιλοι, από όσους υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό, λέει ο διευθυντής μίας από τις επτά αγγλικές σχολές της εκκλησίας, ο πατέρας Kevin Haggerty του ST John στο Wonersh, Surrey.

    Ο πατέρας James Overton, ο διευθυντής του Allen Hall στην επισκοπή του Γουέστμινστερ, είπε ότι «ένας αρκετά μεγάλος αριθμός» σπουδαστών του είναι τώρα ομοφυλόφιλοι – μια τάση που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις σχολές».

    Ένα ντοκιμαντέρ του Βρετανικού Καναλιού 4, με τον τίτλο «Αλλόκοτο και Καθολικό», αναφέρει ότι, το ομοφυλοφιλικό σεξ – που η Καθολική Εκκλησία επιμένει ότι είναι μία «σοβαρή διαφθορά» – έχει πάρει πλέον, την θέση του μέσα στο Αγγλικό Κολέγιο στη Ρώμη, όπου στέλνονται οι ελίτ υποψήφιοι για την ιεροσύνη.

    Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει επίσης, ότι οι σπουδαστές ιερείς του κολεγίου αναφέρονται συχνά ο ένας στον άλλο με ονόματα κοριτσιών…

    Ο πατέρας Donald Cozzens, (φωτο) διευθυντής μίας από τις κύριες αμερικανικές σχολές, το ST Mary στο Κλήβελαντ, Οχάιο, υποστήριξε ότι μεταξύ των ιερέων κάτω από την ηλικία των 40 ετών, το ποσοστό των ομοφυλόφιλων θα μπορούσε να είναι τόσο υψηλό το ποσοστό, όπως 60 τοις εκατό!

    Αναφέρθηκε πέρυσι, ότι ο αριθμός των ιερέων που πέθαναν από Aids ήταν αναλογικά τέσσερις φορές πάνω από αυτόν του γενικού πληθυσμού!!

    Οι αμερικανικοί σχολές απαιτούν τώρα ένα τέστ για Aids πριν από τη χειροτονία…

    Ο Cozzens έγραψε σε ένα βιβλίο με τίτλο «Το Μεταβαλλόμενο Πρόσωπο της Ιεροσύνης: «Η ιεροσύνη του 21ου αιώνα θα θεωρηθεί πιθανώς ως κυρίως ομοφυλοφιλικό επάγγελμα.»

    ΑΓΓΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΙΕΡΕΑ (…!)

    Ένας ανώτερος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας υποστηρίζει την χειροτονία ενός τραβεστί (transsexual), και υπερασπίζεται την απόφασή του παρά τις κριτικές από συντηρητικούς κύκλους.

    Ο αιδεσιμότατος Anthony Priddis, (δεξιά στην φωτο) επίσκοπος του Hereford, είπε ότι ήταν απόλυτα αποδεκτό να οριστεί ο(η) υπεφημέριος Sarah Jones, 43 ετών (αριστερά στην φωτο).

    Ο αιδ. Priddis έκανε έκκληση για κατανόηση των διαφορών και ζήτησε περισσότερο σεβασμό για τις μειονοτικές ομάδες. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είναι ένα πρόσωπο που πλάσθηκε από τον Θεό, που αγαπήθηκε από τον Θεό και του δόθηκαν χαρίσματα από το Θεό, που θεωρεί ότι έχει κληθεί να είναι ιερέας, και αυτό το κάλεσμα ελέγχεται από την εκκλησία αυστηρά,» είπε στο BBC.

    ΝΕΑ ΗΓΕΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ(…)

    Η πρόσφατα εκλεγμένη ηγέτης της Επισκοπικής Εκκλησίας των ΗΠΑ, επίσκοπος Katharine Jefferts Schori, (φωτο) δήλωσε ότι θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία και ότι οι ομοφυλόφιλοι δημιουργήθηκαν από το Θεό για να αγαπήσουν ανθρώπους του ίδιου γένους(!!!)

    Η Jefferts Schori, επίσκοπος της Επισκοπής της Νεβάδας, εκλέχτηκε ως η πρώτη γυναίκα ηγέτης της επισκοπικής εκκλησίας που αριθμεί 2.3 εκατομμύρια μέλη, που είναι ο αμερικάνικος κλάδος της παγκόσμιας αγγλικανικής κοινότητας.

    Σε συνέντευξή της στο CNN, η Jefferts Schori, ρωτήθηκε εάν είναι αμαρτία το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος. «Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι ο Θεός μας δημιουργεί με διαφορετικά χαρίσματα. Καθένας μας έρχεται σε αυτόν τον κόσμο με μια διαφορετική συλλογή πραγμάτων τα οποία μας προκαλούν και πραγμάτων που μας δίνουν χαρά και μας επιτρέπουν να ευλογήσουμε τον κόσμο που είναι γύρω μας,» είπε. «Μερικοί άνθρωποι έρχονται σε αυτόν τον κόσμο με αγάπη που κατευθύνεται προς ανθρώπους του ίδιου γένους και μερικοί άνθρωποι έρχονται σε αυτόν τον κόσμο με αγάπη που κατευθύνονται προς ανθρώπους του άλλου γένους.»

    ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΙΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

    Ένας από τους ανώτερους επισκόπους στην Εκκλησία της Αγγλίας είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ίσοι με τους ετεροφυλόφιλους στα μάτια του Θεού και δεν πρέπει να καταδικαστούν για το ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

    Ο επίσκοπος της Οξφόρδης, αιδ. Richard Harries, (φωτο) αναφερόμενος στην δήλωση του Αγίου Παύλου ότι «δεν υπάρχει ούτε Εβραίος ούτε Έλληνας, δεν υπάρχει ούτε σκλάβος ούτε ελεύθερος»(Σ.Σ. Γαλάτες 3:28), υποστήριξε ότι σε αυτό πρέπει να προστεθεί (!) η φράση: «Δεν υπάρχει ούτε ετεροφυλόφιλος ούτε ομοφυλόφιλος»….

    «Υπάρχουν άνθρωποι που ελκύονται κυρίως από άτομα του φύλου τους σε κάθε ηλικία και σε κάθε πολιτισμό», πρόσθεσε.

    Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΝΕΙ “gay” ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ (…)

    Η Ενωμένη Εκκλησία του Χριστού (United Church) θέσπισε μία υποτροφία με κεφάλαιο $500.000 για ομοφυλόφιλους και λεσβίες σπουδαστές θεολογικών σεμιναρίων και προωθεί την ευρύτερη αποδοχή των ομοφυλοφίλων από άλλες χριστιανικές ομολογίες. Το κεφάλαιο αυτό προορίζεται να υπογραμμίσει την αποδοχή της εκκλησίας στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, και ως μέλη και ως λειτουργούς.

    Η υποτροφία που ονομάστηκε υποτροφία Johnson, πήρε το όνομά της από τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο της εκκλησίας UCC, τον αναθ. William R. Johnson, που υπήρξε σημαίνον μέλος προσωπικού στα εθνικά γραφεία της εκκλησίας.

    Ο Johnson είπε ότι αισιοδοξεί ότι το πρόγραμμα υποτροφιών θα ενθαρρύνει και άλλες χριστιανικές ομολογίες, ειδικά τις Λουθηρανικές, Μεθοδιστικές και Πρεσβυτεριανές Εκκλησίες, ώστε να αναθεωρήσουν την πολιτική ενάντια στους ενεργούς ομοφυλοφίλους κληρικούς.

    ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΓΑΜΟΥΣ » ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ (…)

    Δύο εβδομάδες αφότου το Νομοθετικό Σώμα του Βερμόντ έκανε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση των ενώσεων (γάμων) των ατόμων του ιδίου φύλου, οι μεταρρυθμισμένοι εβραίοι ραβίνοι του έθνους έγιναν το μεγαλύτερο θρησκευτικό δόγμα στη χώρα που εγκρίνει επίσημα τέτοιες ενώσεις ενώπιον του Θεού.

    Το ψήφισμα που πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία στην ετήσια σύναξη της κεντρικής διάσκεψης των αμερικανικών ραβίνων, που αντιπροσωπεύει 1.5 εκατομμύριο Εβραίους, κήρυξε τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια «αντάξια επικύρωσης μέσω του κατάλληλου εβραϊκού γαμήλιου τελετουργικού».

    Το 1990 αποφάσισαν να επιτρέψουν την χειροτονία ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, ενώ πολλοί από τους 1.800 ραβίνους είχαν ήδη αρχίσει τις τελετές γάμου για άτομα του ιδίου φύλου. Παρόλα αυτά το να αγκαλιάζονται ομοφυλόφιλοι και λεσβίες δεν απεικονίζεται στο Torah, το οποίο καλεί την ομοφυλοφιλία βδελυκτή.

    Οι μεταρρυθμισμένοι Εβραίοι δεν ερμηνεύουν το γραπτό ως κυριολεκτικό λόγο του Θεού, και θεωρούν αντίθετα ότι γράφτηκε από άτομα που αντιπροσώπευαν συγκεκριμένο χρόνο, τόπο, και κατάσταση. «Σήμερα ξέρουμε περισσότερα» λέει ο ραβίνος Paul Menitoff.

    Ο «σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι κάτι που αποφασίζουμε. Είμαστε αυτοί που είμαστε», πρόσθεσε.

  5. Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

    New Reader, δεν κατάλαβα γιατί μας έδειξες το συγκεκριμμένο blog… βλέπω άλλον ένα δογματικό χριστιανό, με ολίγη απο συνομωσιολογία, ταυτότητες, εξαποδοί κλπ χαρούμενα… τι ακριβώς θες να προσέξουμε;

  6. Ο/Η MAO λέει:

    Καλά, δεν έχεις βαρεθεί ακόμη; Λες για τους παπάδες συνέχεια και εσύ μας έχεις λιβανίσει μην πω τι. Αυτό το άρθρο τι το έγραψες; Πέρα ότι δεν αναφέρεις καταδίκη, ώστε να πω ότι έστω το δικαστήριο τον καταδίκασε αφού ήταν παιδεραστής, ούτε καν κατηγορίες δεν έβαλες. Και μάλιστα έβαλες έναν που τον κατηγόρησε και καταδικάστηκε ο ίδιος! Τρελός είσαι;

  7. Ο/Η Νew Reader λέει:

    Μη βαράς ρε Εξαδάκτυλε.
    Για τζέρτζελο το έβαλα.

  8. Ο/Η Βιντεάκιας λέει:

    Ηard video for orthodox priests

    » Μαύρα Ράσα » , Active Member – Ενα Τραγούδι για την Εκκλησία

  9. Ο/Η Βιντεάκιας λέει:

    active member μεγάλα μαύρα ράσα

  10. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Ελληνική Νομαρχία: ο κλήρος επί Τουρκοκρατίας

    Ανωνύμου του Έλληνος, Ελληνική Νομαρχία – Ήτοι Λόγος Περί Ελευθερίας [1806].

    ‘Ω σύ μιαρά Σύνοδος τής Κωνσταντινουπόλεως, είς τί όμοιάζεις, ήθελα νά ήξεύρω άπό έσέ τώρα όπού σέ έρωτώ, είς τί, λέγω, όμοιάζεις τούς ίερούς καί θείους άποστόλους τού λόγου τής σοφίας τού ‘Ιησού Χριστού; ‘Ισως είς τήν ένδειαν καί άφιλοκέρδειαν, όπού έκείνοι έκήρυττον; ‘Αλλ’ έσύ είσαι γεμάτη άπό χρήματα, όπού καθημερινώς κλέπτεις άπό τούς ταλαιπώρους χριστιανούς. ‘Ισως είς τήν έγκράτειαν καί χαλιναγωγίαν τών παθών; ‘Αλλ’ είς ποίον μεγάλον ξεφάντωμα δέν εύρίσκεται μέρος άπό τούς συγκλήτους σου, καί ποίος άπό αύτούς δέν λατρεύει δύο καί τρείς άρχοντίσσας μέ άκραν άναισχυντίαν καί σχεδόν φανερά;

    Μήπως τούς όμοιάζεις κάν είς τήν εύλάβειάν των πρός τήν θρησκείαν; ‘Αλλά ποίος δέν γνωρίζει τήν άκραν άνευλάβειάν σου καί ποίος δέν ήξεύρει πόσον γελοιωδώς καί χλευαστικώς έκτελείς τάς ίερουργίας[2]; Είς τί λοιπόν τούς όμοιάζεις; Είς τήν φιλανθρωπότητα; ‘Εσύ, τούς πτωχούς δέν καταδέχεσαι ούτε κάν νά τούς ίδής, ούχί δέ νά τούς βοηθήσης. ‘Η λύσσα σου διά τά χρήματα είναι άπερίγραπτος[3]. Τούς όμοιάζεις ίσως είς τήν φιλαδελφότητα, είς τήν όμόνοιαν, είς τήν έπάλληλον άγάπην; ‘Αλλά ποίος δέν γνωρίζει πόσον προσπαθεί ό ένας νά βλάψη τόν άλλον[4]. Είς τί λοιπόν τούς όμοιάζεις; Βέβαια είς ούδέν. ‘Ω τής δυστυχίας σας, άνθρωποι βάρβαροι καί μωροί. ‘Επρεπε νά ξαναγυρίση ό Χριστός, γιά νά σάς φωτίση, έπειδή έσείς ούτε κάν στοχάζεσθε νά άνοίξητε ποτέ έν βιβλίον, διά νά λαμπρύνητε τόν έσκοτισμένον σας νούν.

    Αύτό είναι τό σύστημα τής έκκλησιαστικής άρχής, ό τρόπος δέ τής διοικήσεως είναι ό άκόλουθος: ‘Η Σύνοδος άγοράζει τόν πατριαρχικόν θρόνον άπό τόν όθωμανικόν άντιβασιλέα διά μίαν μεγάλην ποσότητα χρημάτων, έπειτα τόν πωλεί ούτινος τής δώση περισσότερον κέρδος, καί τόν άγοραστήν τόν όνομάζει πατριάρχην. Αύτός, λοιπόν, διά νά ξαναλάβη τά όσα έδανείσθη διά τήν άγοράν τού θρόνου, πωλεί τάς έπαρχίας, ήτοι τάς άρχιεπισκοπάς, ούτινος δώση περισσοτέραν ποσότητα, καί ούτως σχηματίζει τούς άρχιεπισκόπους, οί όποίοι πωλώσι καί αύτοί είς άλλους τάς έπισκοπάς των. Οί δέ έπίσκοποι τάς πωλώσι τών χριστιανών, δηλαδή γυμνώνουσι τόν λαόν, διά νά έβγάλωσι τά όσα έξώδευσαν. Καί ούτος έστίν ό τρόπος, μέ τόν όποίον έκλέγονται τών διαφόρων ταγμάτων τά ύποκείμενα, δηλαδή ό χρυσός.

    ‘Ο χορός τών έπισκόπων έξακολουθεί μετά τούς άρχιεπισκόπους. Αύτοί, πάλιν, είναι άλλοι λύκοι, ίσως χειρότεροι άπό τούς πρώτους, έπειδή κυριεύουσι τούς χωρικούς καί ίδιώτας. ‘Ανεκδιήγητα είναι τά άνομήματά των καί ή σκληρότης των διαπερνά κατά πολλά έκείνην τής ίδίας παρδάλεως. Αύτοί πέμπουσι τόσους ληστάς, διά νά είπώ έτζι, είς τά χωρία τής έπισκοπής των, καί τούς δίδοσι τόν τίτλον ή τού πρωτοσυγκέλλου ή τού άρχιμανδρίτου ή άλλου τινός τάγματος, οί όποίοι άλλο δέν ήξεύρουσι, παρά νά γράφουν όνόματα[5] τών χριστιανών μέ όλην τήν άνορθογραφίαν, καί νά προφέρωσι τό «νά είσαι κατηραμένος», «νά έχης τήν εύχήν» καί «δός μοι». Αύτοί, λοιπόν, περιφέρονται είς όλα τά χωρία τής έπισκοπής καί μέ άκραν άσπλαγχνίαν έκδύουσι τούς πολλά άθώους χωριάτας, καί μάλιστα τάς γυναίκας. ‘Οταν δέν τούς εύρίσκουσι χρήματα, τότε τίνος άρπάζουσι έν φόρεμα, τίνος έν έργαλείον τής γεωργικής, τίνος έν στολίδι τής γυναικός του, καί φθάνουσι νά τούς παίρνουσιν έως καί τά δοχεία τών φαγητών. ‘Από άλλους πάλιν λαμβάνουσι τόσα κιλά σιτάρι ή τόσον κρασί. ‘Εν ένί λόγω, τούς γυμνώνουσι, καί έπειτα τούς εύλογούσι καί φεύγουσι. Πολλάκις δέ περιέρχεται ό ίδιος έπίσκοπος είς τά χωρία, καί τότε πλέον άκολουθούν τά χειρότερα. Αύτός ό άναίσχυντος καί βάρβαρος καί άμαθέστατος άνθρωπος, άφού τρώγει δι’ όσας ήμέρας μένει είς τό χωρίον άπό τήν πτωχήν κοινότητα, άφού άρπάζει όσα περισσότερα δυνηθή, τότε άφορίζει ένα δύο, καί άλλους τόσους κάμνει παπάδες, καί έπειτα φεύγει.

    ‘Ο τρόπος δέ, μέ τόν όποίον κρίνει άξιον, ένα χωριάτην, τής ίερωσύνης, είναι ό άκόλουθος. Πρώτον τού ζητεί έκατόν, ή περισσότερα, ή όλιγότερα γρόσια, καί τά λαμβάνει, έπειτα τόν ρωτά, άν ήξεύρη γράμματα, ήτοι νά γράψη καί νά άναγνώση, ύστερον τού φέρει τό Ψαλτήριον, καί αύτός άναγινώσκει έν κατεβατόν, καί εύθύς τόν κάμνει ίερέα. ‘Η άμάθεια αύτών τών ίερέων είναι άκρα, καί άπό αύτούς οί περισσότεροι κατά συμβεβηκός άποκαθίστανται άρχιμανδρίται, έπειτα δέ κερδίζοντας, άγοράζουν έπισκοπάς, καί έξακολούθως γίνονται άρχιεπίσκοποι καί όχι όλίγας φοράς πατριάρχαι. ‘Οθεν, όλοι σχεδόν οί άρχηγοί τής έκκλησίας κατάγονται άπό τήν ίδίαν ποταπότητα, καί οί περισσότεροι είναι άμαθέστατοι.

    ‘Εκατόν χιλιάδες, καί ίσως περισσότεροι, μαυροφορεμένοι[6] ζώσιν άργοί καί τρέφονται άπό τούς ίδρωτας τών ταλαιπώρων καί πτωχών ‘Ελλήνων. Τόσαι έκατοντάδες μοναστήρια, όπού πανταχόθεν εύρίσκονται, είναι τόσαι πληγαί είς τήν πατρίδα, έπειδή, χωρίς νά τήν ώφελήσουν είς τό παραμικρόν, τρώγοσι τούς καρπούς της καί φυλάττουσι τούς λύκους, διά νά άρπάζουν καί ξεσχίζουν τά άθώα καί ίλαρά πρόβατα τής ποίμνης τού Χριστού

    ‘Ιδού, ώ ‘Ελληνες, άγαπητοί μου άδελφοί, ή σημερινή άθλία καί φοβερά κατάστασις τού έλληνικού ίερατείου, καί ή πρώτη αίτία όπού άργοπορεί τήν έλευθέρωσιν τής ‘Ελλάδος.

    Ο νύν άρχιερεύς τών ‘Ιωαννίνων είναι μοιχός καί άρσενοκοίτης, χωρίς τήν παραμικράν συστολήν.

    ‘Εγώ είδα πολλάκις ένα άρχιεπίσκοπον είς τήν μέσην τής λειτουργίας, νά ύβρίζη, νά άναθεματίζη, καί νά δέρνη όχι όλίγας φοράς τούς παπάδες, καί ώς έπί τό πλείστον τούς διακόνους.

    ‘Εγώ έγνώρισα ένα καλόγηρον τόσον φιλάργυρον, όπού μέ τό νά τού έκλέφθησαν μερικά χρήματα, ύστερα άπό ένα μήνα άπέθανεν άπό τήν θλίψιν του.

    ‘Ο θάνατος κανενός άρχιεπισκόπου άποδεικνύει φανερώτατα τόν βρωμερόν χαρακτήρα τής Συνόδου. ‘Επειδή τότε γεννάται έν μίσος άναμεταξύ των, μεταχειριζόμενος καθείς κάθε ούτιδανώτερον μέσον, όπού δυνηθή, διά νά άποκτήση έκείνην τήν έπαρχίαν, τό όποίον άκολουθεί είς όποιον δώση περισσότερα χρήματα.

    Μίαν φοράν έρώτησα ένα παπάν χωριάτην, έως έξηκοντούτην, πόθεν είχεν άγοράσει τό κονδύλι του τό όποίον ήτον λεπτόν, ώς τό μεγαλείτερόν μου δάκτυλον, καί μού άπεκρίθη, ότι τό είχε κληρονομήσει άπό τόν πατέρα του, καί έπειδή είχε τρείς υίούς, είχε σκοπόν νά τό κάμη τρία κομμάτια, καί νά άφήση άπό ένα τού κάθε υίού του. ‘Αλλος ένας, μέ πλατύ ράσον, ήθέλησεν νά μού έξηγήση, ότι τά μέν «γενέσια» έννοεί τήν γέννησιν, τά δέ «γενέθλια» έννοεί τόν θάνατον. ‘Ο ‘Ελλην άναγνώστης άς μήν γελάση, άλλά άς κλαύση.

    Οί τοιούτοι, όντες έλεύθεροι άπό κάθε στοχασμόν καί φροντίδα, χαίρονται άκραν ύγιείαν καί τρώγοσι διά έκατόν πενήντα χιλιάδας.

    ‘Οποιος ήθελε νά συνθέση ένα κώδικα είς τά έγκλήματα, καί ήθελε νά μήν παραιτήση κανένα άμάρτημα άνθρώπινον, άς ήθελεν ύπάγει είς τό ‘Αγιον ‘Ορος, καί άνίσως ήθελε έξετάσει τούς έκεί κατοικούντας, ήθελε κάμει τόν έντελέστερον κώδικα άπ’ όσους μέχρι τής σήμερον έφάνησαν.

  11. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Aγαπητοί έχουμε να κάνουμε με μια αδελφότητα που δεν διαθέτει ορθόδοξο φρόνημα αλλά κοσμικό. Όλες αυτές οι μπίζνες, ο συγχρωτισμός με αξιωματούχους του χρήματος και με κοσμικούς άρχοντες πιστέψτε με δεν συνάδει με την πατερική φιλοκαλία.
    Αγόρασα τα Επίκαιρα μετά το δημοσίευμά σας και ταράχτηκα με τις περιγραφές της σεξουαλικής κακοποίησης μιας 12χρονης από τον «Γέροντα» Ιωσήφ. Δεν κατάλαβα γιατί δεν βάλατε το κομμάτι αυτό που θα δικαιολογούσε και τον τίτλο σας. Το ξαναλέω. Ανατριχιαστικό! Μέσα στην εκκλησία κιόλας!
    Σκοπός που σας έγραψα όμως είναι να συμπληρώσω το εξής.
    Το μπλογκ της μονής έχει ξεσαλώσει. Σήμερα διοχετεύει άρρωστη συνωμοσιολογία.
    Μας ψεκάζουν λέει από τον ουρανό:

    (….Τι μας ψεκάζουν;

    Έχουμε δύο διαφορετικούς αεροψεκασμούς.

    1ο είδος:

    Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει και στην Αμερική, ψεκάζουν συστηματικά κάποια είδη ψυχοφαρμάκων ώστε όλοι οι κάτοικοι να μην αντιδρούν στις εξωφρενικές ενέργειες των «κρατούντων» τα ηνία των κρατών. Οι καταγγελίες έχουν γίνει στο διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι κυβερνήσεις διαφόρων κρατών προβαίνουν σε εξωφρενικές ενέργειες και οι λαοί παθητικά δέχονται χωρίς καν να ερωτηθούν και βεβαίως χωρίς να διαμαρτυρηθούν. Επίσημη παραδοχή ή καταγγελία δεν έχει γίνει. Καταγγέλθηκε επίσης ότι ψεκάζονται ιοί για να κρατούν τους πληθυσμούς σε διαρκή καταστολή, καθώς και εμβόλια για να δουν το χρόνο αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας με βιολογικά όπλα ή στην περίπτωση βιολογικού πολέμου. Τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει γίνει επισήμως αποδεκτό.

    2ο είδος:

    Ψεκάζουν οξείδια και ενώσεις του αλουμινίου και του βαρίου σε μικρές ίνες καθως και άλλων μετάλλων αλλάζοντας το πάνω μέρος της τροπόσφαιρας και κάνοντάς το κατάλληλο για ευκολότερη ηλέκτριση και ιονισμό, κατάλληλο δηλαδή να δεχθεί την ενέργεια που μπορεί να στείλει το δίκτυο HAARP, ώστε να εκπέμψει τα μικροκύματα διαμορφωμένα με εξαιρετικά χαμηλή συχνότητα (ELF) προς το έδαφος.

    Οι αεροψεκασμοί γίνονται απ’ ευθείας με ιπτάμενα τάνκερ ή μέσω των καυσίμων των αεροπλάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες το καύσιμο JP 8 περιέχει τα παραπάνω οξείδια, που δεν καίγονται και φεύγουν στην ατμόσφαιρα με τα καυσαέρια απο τις εξατμίσεις των αεροπλάνων.)

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Θεολόγε,
    μη βιάζεσαι υπάρχει και δεύτερο μέρος για τον πανοσιότατο Ιωσήφ.

    ΜΑΟ,
    φοβάμαι πως δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Θα δεις στο δεύτερο μέρος.
    Η υπόθεση της παιδεραστίας-που είναι ανατριχιαστική-αφορά τον όσιο Ιωσήφ συνέβαινε μάλιστα μέσα στον ναό, ακόμη και στο ιερό, και είναι αποδεδειγμένη με απόφαση της Συνόδου της Κυπριακής Εκκλησίας (21.12.1998), που διαβίβασε τον φάκελο στον πατριάρχη και στο Άγιο ‘Ορος για τα περαιτέρω.
    Δυστυχώς ο Παναγιότατος αποσχολημένος με οικολογικές κρουαζιέρες και συναντήσεις με τον ΓΑΠ, δεν βρήκε χρόνο να διενεργήσει τα δέοντα και έτσι τώρα ο Ιωσήφ χαμογελά στον τάφο του οραματιζόμενος το σεξ στο ιερό με 12χρονο κοριτσάκι και το χρυσάφι της Βιστωνίδας.
    Για τον όσιο Εφραίμ εξήγησα γιατί παρέθεσα τις δικαστικές αποφάσεις-τις οποίες είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ, αν και δεν βρήκα τι απέγινε με την έφεση του κομμωτή, εκδικάστηκε, αν ναι ποιά η απόφαση, αν δεν εκδικάστηκε, γιατί;
    Έγραψα:

    «Μεταφέρω όμως εδώ τη σχετική ειδησεογραφία μόνο και μόνο για δυο λόγους

    α. Τις κατηγορίες αυτές κατά των δυο Βατοπεδινών υιοθετούσαν Κύπριοι επίσκοποι και κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο τότε Πάφου και νυν αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος! Απορώ λοιπόν πως ένας συκοφάντης επισκόπων και ηγουμένων εξελέγη αρχιεπίσκοπος.

    β. Είναι αξιοπερίεργο πως για χιλιοστή φορά σε μια Εκκλησία που δοξάζει την παρθενία οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ κληρικών για παράνομο σεξ δίνουν και παίρνουν:»

    Μιλάς λοιπόν με μεγάλο θράσος και άγνοια.
    Δες τη μονή Βατοπεδίου πως κάνει την πάπια αντί να απαντήσει στις συντριπτικές αποκαλύψεις των «Επικαίρων».
    ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.
    Και τι να πει δηλαδή, αφού υπάρχουν στα «Επίκαιρα», φωτοτυπίες της απόφασης της Συνόδου και της κατάθεσης της παθούσας χωρίς ο όσιος Ιωσήφ να έχει τολμήσει να διαψεύσει.

    Και γιατί το πατριαρχείο δεν έκανε τα δέοντα;
    Είναι πάγια τακτική του το κουκούλωμα των παιδεραστιών;
    Αν κρίνω και από άλλες υποθέσεις, ΝΑΙ.
    Αξιέπαινος ο Παναγιότατος.

  13. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    Θυμήθηκα τώρα πως πέρυσι διάβασα εδώ στη Θεσσαλονίκη για μια παλιά υπόθεση παιδεραστίας σχετική με το μοναστήρι Βατοπαιδίου. Η εφημερίδα ήταν η «Μακεδονία».
    Μέσω Google τη βρήκα:

    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=29885

    ALPHA Η αδελφότητα του Βατοπεδίου. Ποιος είναι ο Εφραίμ και τα μέλη της αδελφότητας του Βατοπεδίου και ποιοι είναι αυτοί που έκαναν το ιστορικό μοναστήρι σύμβολο lifestyle πίστης και μόδα; Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα στο οποίο επιχειρεί να απαντήσει απόψε ο Κώστας Βαξεβάνης καθώς το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει τα μεσάνυχτα για να ασχοληθεί με το μεγάλο σκάνδαλο. Με την κάμερα του Alpha ο δημοσιογράφος καταγράφει τα πάντα γύρω από τον ηγούμενο που σκανδάλισε πιστούς και κλήρο καθώς και το πώς κατάφερε ο ίδιος και τα πνευματικά του αδέλφια να μπουν στα μεγάλα σαλόνια της δημόσιας ζωής και να αποκτήσουν επαφή με πολιτικούς δίνοντάς τους προνομιακή σχέση με την Αγία Ζώνη της Εκκλησίας. Το «Κουτί της Πανδώρας» αποκαλύπτει πως ο Εφραίμ και η αδελφότητα του Βατοπεδίου κράτησαν όμηρο σύμβουλο του πρωθυπουργού υποσχόμενοι πως θα τον θεραπεύσουν αλλά και πως το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν είναι τωρινό αλλά ξεκίνησε πριν 30 χρόνια με μια υπόθεση παιδεραστίας.

    Δεκ 09, 2008

  14. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    http://xairete.blogspot.com/2009/07/1-1921-1-2009.html

    Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009
    Αγιορείτης Ιωσήφ: Γεννήθηκε 1 Ιουλίου 1921 (εορτή των αγίων Αναργύρων), πέθανε σήμερα (1 Ιουλίου 2009)! [Έμενε στη μονή των αγίων Αναργύρων]

    Ο καλόγερος Ιωσήφ, ήταν φαίνεται, ο σουπερστάρ του Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου, και η σχέση του με τη λίμνη Βιστωνίδα, έγινε… αγιογραφία από το διαβόητο μοναστήρι!!!..

    (Η ανωτέρω εικόνα, είναι παρμένη από σημερινή ανάρτηση από το – διαβόητο ως γνωστόν – μπλογκ της μονής Βατοπεδίου)

  15. Ο/Η Σοφή κουκουβάγια λέει:

    ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΕΚΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟ
    ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΑΛΛΑΧ

    http://www.dailygreece.com/2008/10/post_341.php

    Ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος μιλάει για τα Μ.Μ.Ε, την ιεροκατηγορία και την μετάνοια
    Ο π Στέφανος Αναγνωστόπουλος ελέγχει όλους εμάς και τα Μ.Μ.Ε που γίναμε ιεροκάτήγοροι.

    Αυτά που σεβάστηκαν ακόμα και οι τούρκοι – οι εξολοθρευτές των Ελλήνων δηλ την περιουσία της Μονής Βατοπαιδίου,
    ήρθαν τώρα οι νεοέλληνες να τα διαλύσουν .

    Γίναμε όλοι ιεροκατήγοροι και αγιοποίησαμε τους εαυτούς τους μας
    και πυροβολούμε αδιακρίτως όλο το Αγιο Ορος και όλη την εκκλησία .

    Το Βατοπαίδι έχει πνευματικό καθοδηγητή τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό ,
    πνευματικό τέκνο του γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή .

    ΦΟΒΑΜΑΙ λέγει ο άγιος γέροντας αυτός,
    ότι υπάρχει μια καλά οργανωμένη προσπάθεια,
    κατά της εκκλησίας και του Αγίου Όρους.
    Τόσο κακό έκαμε η εκκλησία σ’ αυτόν το τόπο;

    Ακόμα και ΣΕΙΣ οι εκκλησιαζόμενοι κουτσομπολεύετε τους ιερείς σας.
    Μάλιστα.
    Το διαπιστώνω πλειστάκις μέσα στην εξομολόγηση.
    Δε μάθατε να κρατάτε το στόμα σας ΚΛΕΙΣΤΟ και να ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ.

  16. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Λασκαράτε, το σχόλιο σου για τις διαδοχικές μεταμορφώσεις του Γέροντα Ιωσήφ δείχνει πως δεν γνωρίζεις τα στοιχειώδη για την ελληνική τέχνη της αρχαϊκής περιόδου . Δες εδώ:

    Athens News
    Όταν ο γερμανός ιστορικός τέχνης Johann Joachim Winckelmann (1717-1768) σχολίασε πως η αρχαία ελληνική γλυπτική είναι διαποτισμένη από «ευγενική απλότητα και ήρεμη μεγαλοπρέπεια» αναφερόταν πρωτίστως στην κλασική περίοδο.
    Ιδωμένη από τη σύγχρονη σκοπιά, ωστόσο, η περιγραφή αυτή φαίνεται να ταιριάζει πολύ περισσότερο στη γλυπτική της αρχαϊκής περιόδου. . . . Σημειώστε επίσης τη μυστηριώδη έκφραση που έμεινε γνωστή ως το «αρχαϊκό μειδίαμα».

    http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?artid=5573

    Σημαντικό να αναφερθεί ότι στο Βατοπέδι φυλάσσεται και η μυροφόρος κάρα του Αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου, γνωστού από την καταστροφή της αμαρτωλής Εφέσου, του οποίου οι σιαγόνες σχηματίζουν το ίδιο ιερόν αρχαϊκό μειδίαμα, χαρακτηριστικό του ανθρώπου που επαναπαύεται γνωρίζων ότι εκτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του. Μετανοείτε και προσεύχεστε.

  17. Ο/Η Greecewatch λέει:

    Ο χαμένος ο Βαξεβάνης που έγραψε αυτές τις ηλιθιότητες ξέχασε να αναφέρει ότι η «κοπέλλα» αυτή πήγε από μόνη της κλαίγοντας και παραδέχθηκε ότι την είχαν βάλει να τα πει αυτά…
    Για αυτό σιχαμένα Λασκαράτο να λες όλη την αλήθεια αλλιώς είσαι ακόμα ενας ψεύτης…
    Ελπίζω να τον διώξουν και απο εκεί ….

    Και που είσαι αδερφούλα Λασκαράτε, μην ασχολείσαι άλλο με το site.

    • Ο/Η Po λέει:

      Greecewatch,
      Εάν εντοπίσετε κάπου αναλήθειες, να μας το πείτε και θα τις αφαιρέσουμε, έως τότε οι κότες οι λυράτες να παραμείνουν στις κερκίδες,
      εμείς θα ασχοληθούμε με όποιους ηλίθιους επιθυμούμε, θα τους γδύνουμε για να τους βλέπει ο κόσμος, κι εσείς από τις κερκίδες θα μας πανηγυρίζετε υποχρεωτικά, θέλετε δε θέλετε.
      Μπήκες;

  18. Ο/Η laskaratos λέει:

    Greecewatch,
    κανονικά δεν καταδέχομαι να απαντήσω σε γράμματα υβριστικά όπως το δικό σου, αλλά πραγματικά θεωρώ πως το χυδαίο αυτό υβρεολόγιό σου ήταν χρήσιμο γιατί δείχνει ποιό είναι το επίπεδο των ψευτοχριστιανών φίλων του Βατοπεδίου.

    Επί της ουσίας τώρα.
    Ας δεχτούμε λοιπόν πως η μάρτυς ανακάλεσε.
    1.Που πως και πότε έγινε αυτό;
    2.Που έχει δημοσιευθεί αυτή η ανάκληση;
    3.Πότε συνεδρίασε η Σύνοδος για να ανακαλέσει την ετυμηγορία της;
    4.Που είναι η νέα απαλλακτική απόφαση της Συνόδου;
    5.Γιατί αφού τα «Επίκαιρα» ψεύδονται τόσο ασύστολα δεν εκδόθηκε κάποια ανακοίνωση της μονής Βατοπεδίου που να τα διαψεύδει και να προστατεύει την μνήμη του Ιωσήφ;
    6.Η πορνοεπιστολή του Ιωσήφ προς την 12χρονη ήταν χειρόγραφη. Γιατί δεν ζήτησε ο Ιωσήφ να γίνει γραφολογική έρευνα για να αποδειχθεί η αθωότητά του;
    7.Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα μια ζάπλουτη μαφιόζικη Εκκλησία, δικτυωμένη μάλιστα με παραδικαστικά κυκλώματα μπορεί να εξαγοράσει ή να απειλήσει μάρτυρες.

    Αυτό το όρνιο που έχεις για έμβλημα, έχει καθόλου μυαλό έστω σε ένα από τα κεφάλια του;

  19. Ο/Η American orthodox λέει:

    Hi friends, have a look here

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Convicted&id=41&sType=Persons

    Metropolitan Archbishop Joseph Thaddeus
    Aliases:
    Alan Skip Stanford

    New Mexico Sex Offender Registry, 7/15/2008

    Date of Conviction: 11/28/1990
    Place of Conviction: Sonoma County, California

    Metropolitan Archbishop Joseph Thaddeus is the head of the American Orthodox Church, also called the North America Orthodox Church. He is based in Deming, New Mexico.

    The metropolitan was convicted of child sexual abuse in 1990 and was sentenced to 13 years and four months in state prison. Thaddeus had pleaded no contest to three counts of oral copulation with a child under the age of 18, and two counts of lewd and lascivious acts with a child under the age of 14. Both of the victims were male.

    The metropolitan can be found on the New Mexico sex offender registry by searching under the name ”Stanford,” and clicking on the page for ”Alan Skip Stanford.” ”Joseph Thaddeus” is listed on this page as an alias.

    Related Articles

    11/20/1991
    Father Al imprisoned for molesting two boys

    5/18/1991
    Sentence for clergyman in molest case

    4/1/1990
    Father Al’s’ shelter target of drug raid

    Related Groups

    American Orthodox Church

    Related Links

    American Orthodox Church

    © Copyright 2009 Pokrov.org
    site by Somethumb

  20. Ο/Η dim79 λέει:

    Λιγη τσιπα και ντροπη δεν βλαπτει.Ασε τον Γεροντα Ιωσηφ,γιατι εισαι αναξιος και μονο να αναφερεις το ονομα του,οχι να τον βριζεις.Συγκρατησε το τυφλωμενο μισος και τον αντιορθοδοξο οχετο σου,εστω για λιγο.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aγαπητέ αδελφέ dim79,
      ομιλείτε ασεβώς δια την Ιεράν Σύνοδον της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου, ήτις εν τη συνεδρία αυτής κατά την 21ην 12ου 1998, προεδρευόμενη υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου κατόπιν εισηγήσεως του τότε Πάφου και σημερινού αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, απεφάνθη πως οι πορνοερωτική επιστολή που κατατέθηκε από το θύμα ήταν γραμμένη δια χειρός του Γέροντος Ιωσήφ και εδέχθη ως αληθείς τας εξιστορήσεις του θύματος δια σεξ εις το ιερόν και αισχράς πράξεις του Γέροντος εντός του ναού κατά της 12χρονης κορασίδος, πράξεις εις τας οποίας ασεβώς ανεμίγνυεν και το όνομα του θεού του.
      Από όσον γνωρίζω, εαν γνωρίζετε κάτι διαφορετικόν πληροφορήσατέ μας, μέχρι σήμερον δεν έχει ανακληθεί η απόφασις.
      Σημειώσατε πως η Αγιοτάτη Σύνοδος λέγει εις το συνοδικόν της έγγραφον (του οποίου φωτοτυπία δημοσιεύεται εις την σελίδα 47 των «Επικαίρων»), πως «ΕΠΙΒΕΒΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΙ». Ακούσατε αδελφέ; Πλήρως.
      Απορώ πως υμείς προσωπικώς δεν απευθύνεσθε εις την Σύνοδον απ’ευθείας δια αναψηλάφησιν, αλλά υβρίζετε την ταπεινότητά μου διότι απλώς μεταφέρω τα ιερά ρήματα της Συνόδου.
      Επομένως τα παράπονά σας και τας ύβρεις σας, αλλού.
      Επί τη ευκαιρία συνηθίζεται αγαπητέ η κατασκευή φυλαχτού από τας τρίχας του αιδοίου 12χρονης παρθένου;
      Είναι ορθόδοξον μυστήριον ή απλώς ελεεινότατον βίτσιον του διεστραμένου οσίου Γέροντος;
      Αναμένων την απάντησίν σας σας εύχομαι να έχετε την ευχήν του Γέροντος.

  21. Ο/Η Po λέει:

    dim79…
    μέσα στις επόμενες μέρες να αναρτηθεί αντίγραφο της απόφασης Ιεράς Συνόδου που τον κρίνει ένοχο…

    Όχι εμείς, η Ιερά Σύνοδος λέγω.

    ΟΚ;

    😉

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Aκάκιε,
    εμένα μου θυμίζει πιό πολύ την Τζοκόντα ο ιερός Ιωσήφ.
    Όσο για την κάρα του Χρυσοστόμου, δεν ξέρω αν γνωρίζεις πως το Βατοπέδιο-πάντα απατεώνες οι καλόγεροί του- έστειλε το 1816 στον τσάρο Αλέξανδρο άλλη μια κάρα του Χρυσοστόμου, που φαίνεται πως ήταν δικέφαλος σαν τον αετό του εκλεκτού μας αναγνώστη Greecewatch.

  23. Ο/Η Aδελφή Νοσοκόμος λέει:

    http://xairete.blogspot.com/2009/10/blog-post_3105.html

    Αδελφές ψυχές…
    Άγιοι πατέρες Εφραίμ και Μουλατσιώτης

    Πάντες δε ημείς αδελφοί εσμέν εν Κυρίω
    Αμήν

  24. Παράθεμα: Παιδεραστία σε βάρος Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2] « Ροΐδη Εμμονές

  25. Ο/Η Πορνοηγούμενος λέει:

    Ένα χρόνο χωρίς τον Γέροντα Ιωσήφ! Των Αγίων Αναργύρων. 1 Ιουλίου 2010! Διπλή χαρά! Γιορτάζουμε τους φωστήρες της εκκλησίας μας μεν, αλλά και το χαμόγελο από την αιωνιότητα που αντικρύσαμε στο πρόσωπο του μακαριστού μας Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού!

    Παραμονή, και γιορτή των Δώδεκα Αποστόλων, πλήθος προσκυνητών βρεθήκαμε στο Βατοπαίδι! Αντικρύσαμε γνωστούς και αγνώστους, λαϊκούς και κληρικούς!

    Aυτά λέει το Βατοπέδι.
    Όμως η αλήθεια βρίσκεται εδώ

    Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος οσίου Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2]

  26. Ο/Η Πολέμαρχος λέει:

    Γιατί ρε κακομοίρη δεν παίρνεις τον Βαξεβάνη και να σου πει γιατί ήθελε να πάει να ζητήσει συγνώμη από τον Γέροντα Εφραίμ??
    Και αν είσαι μάγκας διάψεύσε το με το στόμα Βαξεβάνη…
    Τόσα ξέρεις τόσα λες αλιβάνιστε δαιμονολάτρη.

  27. Παράθεμα: η χώρα εισέρχεται εις ενάρετον κύκλον « Ροΐδη Εμμονές

  28. Ο/Η Ο Νοών λέει:

    Μια υπόθεση σκανδάλου συγκλονίζει στις αρχές του 2000 τη Μεγαλόνησο. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού καταγγέλλεται για τη συμμετοχή του σε ηθικής φύσεως σκάνδαλα, ενώ στοχοποιείται και ο γέροντας Ιωσήφ.
    #################################
    Τελικά όλα θα καταρρεύσουν κατά τη διάρκεια μιας Μείζονος Συνόδου που συγκαλείται υπό τον τότε Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο».
    ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ | Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

    Όπως έγινε γνωστό το ελικόπτερο απογειώθηκε από τα Μέγαρα στις 9¨30 ώρα Ελλάδας το πρωί του Σαββάτου και εξέπεμψε το τελευταίο σήμα στις 10:50 σε απόσταση 15 μιλίων από τις Καρυές.

    Στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο στο ’γιο Όρος επέβαιναν επίσης:

    Ο μητροπολίτης Πηλουσίου Ειρηναίος

    Ο μητροπολίτης Καρθαγένης Χρυσόστομος

    Ο επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος

    Ο αρχιμανδρίτης Αρσένιος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαχαιρά

    Ο αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος Οικονόμου

    Ο διάκονος Νεκτάριος Κοντογιώργος

    Ο Γεώργιος Μαύρος, νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη

    Ο Πάτροκλος Παπαστεφάνου, τεχνικός σύμβουλος του Πατριάρχη

    Ο Γεώργιος Ξενουδάκης, σύμβουλος Τύπου του Πατριάρχη

    Ο Γεώργιος Παπαπέτρου, αδελφός του Πατριάρχη

    Ο Σπυρίδων Κουρσάρης, αστυνομικός της προσωπικής ασφαλείας του Πατριάρχη,

    Ο αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ

    Ο ταγματάρχης (ΑΣ) Παναγιώτης Παπαναστασίου

    Ο ανθυπασπιστής (ΤΧ) Στυλιανός Ράπτης

    Ο αρχιλοχίας (ΤΧ) Παντελεήμων Χατζηβαγγάλης και

    Ο επιλοχίας (ΤΧ) Παναγιώτης Γολεγός.

    Σινούκ, ο τύπος του μοιραίου ελικοπτέρου

    άιντε να δούμε μεταξύ Ημών & Υμών ποιος έχει σειρά???????

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aνοήτως νοείς.
      Τι θέλεις να πεις, πως ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, που με τόση αλαζονεία επιβάρυνε τους Έλληνες φορολογούμενους με στρατιωτικό ελικόπτερο (!) αυτός που τόσο ιταμά εμφανιζόταν δήθεν ως εκπρόσωπος του επί πόλου όνου θεού, έπεσε θύμα κάποιας συνωμοσίας;
      Για ποιό λόγο, τι εκπροσωπούσε, ποιούς αγώνες είχε δώσει, ποιόν απειλούσε;
      Πατριάρχης ενός διεφθρμένου, χουντικού και ρατσιστικού πατριαρχείου ήταν, χωμένου στα κάθε φύσεως σκάνδαλα.

      Όσο για τη Μείζονα Σύνοδο και κάθε Ιερά Σύνοδο που αθωώνει παιδεραστές σκανδαλοποιούς κλπ κλπ Αρχιερείς, μην με προκαλείς τώρα να ξαναγράφω, να θυμίσω πως στη Σύνοδο που λες μετείχε ως δικαστής και ο Αττικής Παντελεήμων, ναι ο ίδιος που αθωώθηκε αργότερα παρά τα σκάνδαλα που προκάλεσε από την Ιερά Σύνοδο της ελλαδικής Εκκλησίας.
      Ποιός πιστεύει στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη;
      Είναι ανύπαρκτη.
      Καλύτερα μην τα σκαλίζεις λοιπόν.

  29. Ο/Η Ο Νοών λέει:

    «Ό,τι διαθέτει ο καθένας σε αφθονία δωρίζει»

    Ανδρέας Λ………

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πετάς ένα ευφυολόγημα και αποφεύγεις το διάλογο.
      Tώρα όμως μιλάς, άθελά σου, σωστά.

      Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Μονή Βατοπεδίου δίνουν και έχουν να δώσουν ατέλειωτο οχετό σκανδάλων που καμμιά ψευτοεκκλησιστική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ξεπλύνει.

      Τον καταδικσμένο για παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινό τον αθώωσε το Πατριαρχείο εν κρυπτώ χωρίς να ανακοινώσει ποτέ τη διαδικασία και το σκεπτικό της (!)

      Συχνότατα δεν τολμάει η ιερή Δικαιοσύνη να δικάσει ακόμη και διαβόητες περιπτώσεις κληρικών όπως ο καταδικασμένος πρωτόδικα για παιδεραστία σε 20 χρόνια φυλακή πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Παπουτσάκης που αποφεύγει το Εφετείο, ο Αττικής Παντελεήμων, ο Αγιορείτης αρχιμανδρίτης που παρενόχλησε νεαρό στη Στυλίδα, ο φυλακισμένος για παιδοφιλία αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης, ο φυλακισμένος ιερέας της Κοζάνης που παρενόχλησε νεαρό στην εκκλησία Μ.Παρσκευή, ή ο βαρυμένος με ποικιλία κατηγοριών πανοσιολογιότατος Γιοσάκης.
      Τον παιδερστή πρωτοπρεσβύτερο Α.Παπαιωάννου τον έκρυβαν για χρόνια μέχρι που βγήκε η υπόθεσή του στην τηλεόρση και τρομοκρατημένος ο Χριστόδουλος τον καταδίκασε.

      Τον μητροπολίτη Παντελεήμονα αναγκάστηκαν και τον δικασαν με εντολή του Αρείου Πάγου και τον αθώωσαν μάλιστα χωρίς καν σκεπτικό!

      Εδώ τα ομολογεί ο πρωτοπρεσβύτερος και καθηγητής της Νομικής Κώστας Μπέης, λέει δηλαδή το αυτονόητο:

      http://kostasbeys.gr/articles.php?s=4&mid=1479&mnu=3&id=25333

      «…Άν δε τυχόν το Δικαστήριο τον απαλλάξει δίχως τεκμηριωμένη αιτιολογία, η απόφασή του είναι παράνομη και ανυπόστατη, καθώς, ως απόφαση Δικαστηρίου της ελληνικής έννομης τάξης, είναι αντίθετη στο άρθρο 93 § 3 του Συντάγματος που επιτάσσει: «κάθε δικαστική απόφαση πρέπει να είναι ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένη».

  30. Παράθεμα: ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΗΡ ΤΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣTHΣ;

  31. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία (μέρος Θ’): 6χρονο κοριτσάκι για €50 σε ηλικιωμένο ιερέα… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  32. Παράθεμα: Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος (γελαστού πτώματος) Ιωσήφ Βατοπεδινού | Ασμοδαιος

  33. Ο/Η Ariston λέει:

    Η αλητεία της σκληροπυρηνικής ορθοδοξίας.

  34. Οι Μεταμορφώσεις ενός Αγίου
    Θάβμα θάβμα τρεχάτε χροιστοινεί

    +Γέρων Ιωσήφ, ο Βατοπαιδινός


    Νέος…

    Γέρων…


    Τρία τέταρτα, αφότου εξέπνευσε…


    Μιάμιση ώρα αφότου εξέπνευσε…¿¡¡………………..!!!
    Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός

    • Ο/Η ΧΡΗΣΤΟΣ λέει:

      μαθε να μιλας πρωτα μαθε ελληνικα..ουτε να γραφεις ξερεις.το ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ και μερικοι που γραφετε εδω μεσα τα παιδικα σας τραυματα..τραυματισμενες ψυχες που τα βαζετε με εναν ΑΓΙΟ.ΟΛΟ ΤΟ ιντερνετ εξεπλαγη με αυτο που εγινε.ο ιατρος που ηταν διπλα τα εχασε.μαθε λοιπον οτι ΠΟΤΕΣ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΓΩΝΕΙ.ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ οτι ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΝΕΚΡΟ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ.κατω τα χερακια σας απο την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ..

  35. Παράθεμα: Παιδεραστία σε βάρος Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2] – Ασμοδαιος

  36. Παράθεμα: Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος (γελαστού πτώματος) Ιωσήφ Βατοπεδινού | Ασμοδαιος

  37. Παράθεμα: Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος (γελαστού πτώματος) Ιωσήφ Βατοπεδινού | Ασμοδαιος

  38. Ο/Η laskaratos λέει:

    O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού

    O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού
    16/01/2012
    Ανατομία ενός κουκουλώματος, με αφορμή την προφυλάκιση Εφραίμ
    …………………..

    Και τι κάνει λοιπόν ο πατριάρχης; Αθωώνει τον Ιωσήφ. Έχουμε θέσει όμως μερικά εύλογα ερωτήματα:

    Α) Γιατί η Εκκλησία που δεν δικάζει παιδεραστές κληρικούς με το πρόσχημα πως θεωρεί πιο ικανή την κοσμική Δικαιοσύνη και περιμένει (να τελεσιδικήσει μάλιστα στον Άρειο Πάγο, δηλαδή για πάνω από δεκαετία ή και ποτέ γιατί έχει ο Θεός) την απόφασή της, δεν έστειλε την υπόθεση αυτή και εκεί όπως είχε εκ του νόμου μάλιστα υποχρέωση, ούτε η Εκκλησία της Κύπρου, ούτε το πατριαρχείο, αλλά τη χειρίστηκαν παράνομα και μυστικά, σαν εσωτερικό ζήτημα μιας αυτονομημένης από την κοινωνία μυστικής οργάνωσης που δεν θέλει να μαθευτεί τίποτα παραπέρα;

    Β) Γιατί έγκλημα το οποίο φέρεται ότι διαπράχθηκε στην Κύπρο δικάζεται στην Ιστανμπούλ;

    Γ) Γιατί δεν έγινε η δίκη στην Κύπρο, έστω με πατριαρχική Εξαρχία;

    Δ) Ποιοι ήταν οι πατριαρχικοί επίσκοποι που εκδίκασαν την υπόθεση Ιωσήφ;

    Ε) Ποιοι ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης;

    Στ) Το φερόμενο ως θύμα κλήθηκε και διευκολύνθηκε να πάει να καταθέσει; Κατέθεσε τελικά;

    Ζ) Ποιοι ήταν οι μάρτυρες κατηγορίας;

    Η) Ποιο είναι το σκεπτικό της αθώωσης;

    Θ) Ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου και οι μητροπολίτες εκείνοι που αποφάσισαν την ενοχή του οσίου Ιωσήφ συγνώμη; Αναγνώρισαν την απόφαση του πατριαρχείου;

    Ι) Και το συντριπτικότερο των ερωτημάτων: Έγινε γραφολογική εξέταση του ισχυρότατου πειστήριου του εγκλήματος; Δηλαδή της παιδεραστικής επιστολής που αποδόθηκε στον Ιωσήφ; Γατί δεν ανακοινώνεται τίποτα σχετικό;
    …………………………

  39. Παράθεμα: Παιδεραστία σε βάρος Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2] | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.