ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ψήφισαν για…»Εκκλησία ΑΕ»

(γιατί τα σύκα, είναι σύκα)

αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις...

Η πανελληνίως γνωστή και κακόφημη εταιρεία της Εκκλησίας ΣΥΜΕΑΝ, έγινε ΑΝΟΕΕ ΑΕ., δηλαδή σε απλοϊκά ελληνικά «άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του Αλλιώς»

Αλλά η ιστορία φίλοι μου είναι πολύ παλιά – κι εδώ δεν σας ξαφνιάζω – κρατάει πολλούς αιώνες εις την ορθοδοξίαν. Κάθε αμαρτία εξαλείφετε διά της μετανοίας και του εξαγνισμού, κι ο αμαρτωλός (και νυν εξαγνισμένος) επιστρέφει στη μάταιη καθημερινότητα άμωμος και άσπιλος, και εάν θέλουμε να ξεχαστούν τα αμαρτήματα, αλλάζουμε το όνομα του αμαρτωλού.

Η αμαρτωλή ΣΥΜΕΑΝ (Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης, Υποστήριξης Επιχειρηματικών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Μελετών και Έργων της Εκκλησίας) που ίδρυσε ο μακαρίτης Χριστόδουλος με στόχο την αξιοποίηση των κονδυλίων της Ευρ. Ένωσης, δηλαδή από τους «ευρωλιγούρηδες» όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος ο μακαρίτης, και νυν Λατρευόμενος, από τα συνήθη κατά τους αιώνας πλήθη των αμνοεριφίων, που όλο και μειώνονται, εξού και η μείωση του περιεχομένου των παγκαρίων σε όλες τις ενορίες της επικράτειας. Αυτή λοιπόν η ΣΥΜΕΑΝ φαλίρισε. Όταν ανέλαβε ο Ιερώνυμος, στα ταμεία της βρέθηκαν (το θυμάστε, είμαι βέβαιος) μόνο €366,45.

Ο αρχιεπίσκοπος διέταξε έρευνα, και στην πορεία (το θυμάστε, είμαι βέβαιος), βρέθηκαν τρύπες πολλές, μαύρες κι άραχνες, που να κακο-χρονο-να-χουν και να-πάνε-στον-αγύριστο γιατί περί του Σατανά επρόκειτο που, να-τον-δω-να-ψήνεται-στα-τάρταρα. Αποφασίστηκε λοιπόν· με την «συνεργασία» της επίσημης πολιτικής εξουσίας, πριν ακόμη βγει η δυσωδία και προστεθεί στις άλλες δυσωδίες (εκείνες που έχουν ήδη παραγραφεί…), να διαλυθεί η παλιά και να ανασυσταθεί με άλλο όνομα. Μια νέα εταιρεία, χωρίς αμαρτωλό παρελθόν γεννήθηκε, από προχθές υπάρχει πλέον στη ζωή άμωμη, άσπιλη, κυρίως Παρθένα με την ψήφο των ευσεβεστάτων ορθοδόξων κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ…

Η ψηφοφορία κατά περίεργη και τυχαία σύμπτωση έγινε λίγο πριν το κλείσιμο της ολομέλειας της Βουλής και, αν το μυαλό ορισμένων πάει στο κακόπιστο «διέγραψαν τα παλιά σκάνδαλα και ένα νέο γεννιέται, αυτό της Εκκλησίας ΑΕ«, νομίζω ότι τέτοιοι που σκέφτονται τέτοια, είναι κοινοί συκοφάντες, αναξιόπιστοι και κατά της «επιστροφής της πολιτικής»

Και αυτό που αναφέρεται στο νέο νόμο, το ….»O αναπτυξιακός οργανισμός της Εκκλησίας θα αναλαμβάνει την κατασκευή, τη μελέτη και την επίβλεψη έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διοίκηση θα ασκείται από την Εκκλησία και το προσωπικό θα μπορεί να αμείβεται από το δημόσιο…» Μην πάει ο κακόβουλος νους σας ότι πρόκειται για μια εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου, τυπικά μόνο αναφέρονται όλα αυτά, για τους κουτόφραγκους που θα μας χρηματοδοτούν. Κ α τ α λ ά β α τε;

Επίσης μην συγχέετε τα παραπάνω με συνθήματα τύπου «επανίδρυση του κράτους» + «η Ελλάδα θέλει μια νέα διακυβέρνηση» + «το Πασόκ επιθυμεί το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους». Όχι.

Ούτε τα παρακάτω ισχύουν:
Ότι η Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ, «... θέσπισαν στην κερδοσκοπική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και από τα πρόσφατα σκάνδαλα, με πρώτο αυτό του Βατοπεδίου, προχώρησαν από κοινού, μετά από μία δευτερεύουσα, για τα μάτια του κόσμου, κυβερνητική τροποποίηση, στην ψήφιση μιας χαριστικής και σκανδαλώδους τροπολογίας σε όφελος της ιεραρχίας της Εκκλησίας. Μια ανώνυμη εταιρεία με μοναδικό μέτοχο και διαχειριστή την Εκκλησία, η οποία υποκαθιστά τις δημόσιες αρχές στην ανάληψη, επίβλεψη, μελέτη και κατασκευή έργων του ΕΣΠΑ και συμπράξεων με άλλους δημόσιους φορείς, ενώ η Ανώνυμη Εταιρεία αυτή θα χρηματοδοτείται από το δημόσιο από το οποίο μπορεί να παίρνει και προσωπικό που θα πληρώνει το κράτος…» Όχι, και πάλι Όχι δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Πηγές
«Το Ποντίκι» 30.04.09.
«Αυγή» 08.05.09

.

ρο

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

18 Responses to ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ψήφισαν για…»Εκκλησία ΑΕ»

  1. Ο/Η Polykarpos λέει:

    κακοχρονοναχουν και λίγο

  2. Ο/Η ecobubble λέει:

    Μα αγαπητέ κ. Ρο, θα πληρώνει το δημόσιο γιατί η εκκλησία εκτελεί μόνον «πνευματικό» έργο, δεν μπορεί να μολύνει τα χέρια της πιάνοντας ευρώ…Βέβαια, το «πνευματικό» έργο έχει πολλά παρακλάδια…λέτε να καταθέσει προσφορά και για την «αυτοχρηματοδοτούμενη» [απο το δημόσιο] επέκταση της Αττικής Οδού;
    Καλημέρα!

  3. Ο/Η Πάτερ Γκομένιος λέει:

    Aγαπητέ Ροϊδη σταλήθεια τις λίγες μέρες που σανακάλυψα τσιμπιέμαι μη κιείσαι το φάντασμα του μακαρίτη. Μαζί με το φίλο σου έχετε κάνει το παπαδαριό και όχι μόνο, φύλλο και φτερό. Διάβασα πολλά παλιά άρθρα και συνεχίζω. Το αστείο είναι που σε βρήκα τελειώνοντας την Πάπισσα Ιωάννα και ψάχνοντας στο ψαχτήρι να βρω για τον συγγραφέα της.
    Στο προκείμενο τώρα. Καλά η ΝΔ είναι σούπερκαρακραγμένη περίπτωση, το ΛΑΟΣ αστα να πάνε, αλλά βρε Γιωργάκη, βρε Γιωργάκη, τι να σου πω καλέ μου.
    Είσαι απίστευτος. Θα φορολογήσεις την Εκκλησία εσύ τρομάρα σου; Ρε ΓΑΠ κοροϊδεύεις μόνο όσους θέλουν να εθελοτυφλούν.
    Έχεις ξεβρακωθεί προ πολλού.
    Δεν μπορείς να πείσεις κανένα πουχει κουκούτσι μυαλό.

  4. Ο/Η Σατανάς λέει:

    Το 2008 έγραφε πολλά το ΒΗΜΑ και πολλές άλλες εφημερίδεςγια την περιβόητη Αλληλεγγύη. Πέρασε πάνω από ένα έτος. Τι απέγινε με το μυστήριο των χαμένων εκατομμυρίων;

    Ενα πανάκριβο «τσουνάμι»

    Ριχάρδος Σωμερίτης

    Το θέμα αυτό αφορά το τι έγιναν τα 6,4 εκατομμύρια ευρώ που το υπουργείο Εξωτερικών είχε εμπιστευτεί στην «Αλληλεγγύη», τη γνωστή και ισχυρή μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας που σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτείται για το όποιο έργο της από τον κρατικό κορβανά.

    Το συγκεκριμένο ποσό εκχωρήθηκε στην «Αλληλεγγύη» όχι για τις ανάγκες της αλλά για τη βοήθεια προς τους δυστυχείς πληθυσμούς που είχε πλήξει το τσουνάμι. Αυτή η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ εκεί που έπρεπε. Ενα τμήμα της είχε διατεθεί για να αγοραστούν κοτόπουλα να φάνε οι πεινασμένοι. Διαπιστώθηκε από τη Νομαρχία Πειραιά ότι τα κοτόπουλα αυτά ήταν σάπια, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

    Με επίσημο έγγραφό του το υπουργείο Εξωτερικών- και μπράβο του- ζήτησε συνεπώς από την «Αλληλεγγύη», πριν από μερικές εβδομάδες, να επιστρέψει τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα». Είχε προηγηθεί διάλογος ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συγκεκριμένη ΜΚΟ προφανώς χωρίς αποτέλεσμα. Η «Αλληλεγγύη» υποστηρίζει ότι έδωσε εξηγήσεις, ότι έγιναν αποδεκτές προφορικά και κρίθηκαν ικανοποιητικές αλλά ότι το έγγραφο που της κοινοποιήθηκε μετά «ισχυρίζεται το αντίθετο». Και προσθέτει πονηρά: «ερωτήματα, ωστόσο, προκαλεί ο χρόνος επαναδημοσιοποίησης του θέματος».

  5. Ο/Η ecobubble λέει:

    Σατανά, σε εκείνη την αποστολή που είχε αναλάβει η «Αλληλεγγύη» για την ανακούφιση των πληγέντων απο το τσουνάμι, έκπληκτοι κάτοικοι της Ταϊλάνδης είδαν να ξεπροβάλλει απο ένα κουτί… αλληλεγγύης, στολή πιερότου! [δεν αστειεύομαι}

  6. Ο/Η Δαιμονισμένος λέει:

    Θα οργανώνει τουλάχιστον ξόρκια η επιχείρηση σαν και ετούτο του Αη Νεκτάρη;

    http://www.egolpio.com/SAINT_NEKTARIOS/thavmata_Agiou.Nektariou.htm

    @Λίγα Χρόνια μετά τη κοίμησή του, στα 1939, φέρανε στο μαναστήρι ένα δαιμονισμένο. Τον πήγαν στον τάφο του Δεσπότη. Τότες δεν υπήρχε τα εκκλησάκι πάνω από τον τάφο. Κι ο τάφος ήτανε χαμηλός. Το πεύκο μόνο ήταν κοντά. Οι παπάδες λοιπόν μνημονεύανε το δαιμονισμένο και τόνε διαβάζανε πάνω στον τάφο. Τον κρατούσαν δεμένο με αλυσίδες δύο χωροφύλακες και δύο ναύτες. Δεν μπορούσανε να τον κάνουνε καλά. Τους συντάραζε. Χάλαγε ο κόσμος. Μια στιγμή λοιπόν, ο δαιμονισμένος άρχισε να φωνάζει τόσο δυνατά, που φοβηθήκαμε όλοι: «Άγιε Νεκτάριε, μ’ έκαψες». Φώναζε το δαιμόνιο που ταλαιπωριόταν από τον Άγιο. Σε λίγο, ο άνθρωπος έπεσε σα νεκρός. Αυτό ήταν. Θεραπεύτηκε! Σηκώθηκε και με δάκρυα στα μάτια προσκύνησε τον τάφο, λέγοντας και ξαναλέγοντας: «Άγιε Νεκτάριε, μ’ έσωσες, σ’ ευχαριστώ»!

  7. Ο/Η χαρη λέει:

    αγαπητέ Ροΐδη, μια παρατήρηση μονάχα στα εύστοχα δικά σας (και ο θυμός (μας) σίγουρα περισσεύει, είναι αυτονόητος και (προς το παρόν;) μάταιος):

    το ότι οι παπάδες ζητάνε (ανερυθρίαστα) λεφτά από τούς «ευρωλιγούρηδες» και τους «φωταδιστές» (όπως λέτε αρχή-αρχή κιόλας, και είναι δικοί τους – αμφότεροι – οι όροι) θα κάναμε πολύ άσχημα να το πηδήσουμε ως δευτερεύουσα αντίφαση, λαθάκι, ή αβλεψία, από συμφέρον, πονηριά, και τα τοιαύτα: διότι αυτό το θράσος είναι ιστορικά όπως ξέρετε κι εσείς ε γ γ ε ν έ ς στην όλη τους «ιδεολογία»: (για κάποιον «καλοπροαίρετο» δηλαδή – ακόμα και «πιστό» – θα αρκούσε αυτό και μόνο το θράσος για να υποδείξει και τον πυρήνα τής ιδεολογικής τους γύμνιας: ο «σατανάς» τής γαλλικής επανάστασης δεν θα μπορούσε ποτέ να αποφέρει κέρδη στους υπέρμαχους τού ασκητισμού και τής αγαμίας): κάπου εδώ υπεισέρχεται η ιδέα ότι σατανάδες δεν υπάρχουν ουσιαστικά, και ότι όλα τα λεφτά είναι πάντα στα λεφτά.

    Μ’ αυτήν την έννοια και μόνο ξαναγυρίζω στο θέμα που με καίει: ενώ δεν υπάρχει λοιπόν ο σατανάς τής φωτισμένης δύσης όταν πρόκειται να μάς δώσει λεφτά, δεν κάνουμε καμιά παραχώρηση στον σατανά τής ισότητας όταν αυτό δεν πρόκειται να μάς στερήσει από αυτά τα λεφτά που ζητάμε: και δικαίως δεν μάς τά στερεί τα λεφτά η διαιώνιση τού μισογυνικού «άβατου», εφόσον, τι να σού κάνουνε κι αυτοί εκεί στας ευρώπας, που σύσσωμη η ελληνική πολιτική (κομματική) πραγματικότητα συμμαχεί επ’ αυτού με τούς καλογέρους; θυμίζω ότι η «αριστερά μας» δ ε ν διαχώρισε τη θέση της (από την δεξιά μας) όταν οι ευρωλιγούρηδες έθεσαν στο ευρωλιγουροβούλιό τους το σκανδαλώδες (για χώρα-μέλος τής ε.ε.) ζήτημα μιας τέτοιας μισογυνικής πραγματικότητας – τα’χουμε ξαναπεί, να μην τα ξαναλέμε. Το λέω τώρα που η «αριστερά μας» (εγχωρίως) διαχωρίζει τη θέση της από την εκκλησία και τα λεφτά της.

  8. Ο/Η zalmoxis λέει:

    Vatican Bank (Istituto per le Opere di Religione – IOR)…

    Dubai Islamic Bank…

    Islamic Investment Bank…

    Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδας A.E…

    (και να μην ξεχάσουμε και το λογοπαίγνιο με την Hatton National Bank, την ιδιωτική τράπεζα της Σρι Λάνκα που πριν 2 δεκαετίες την αποκαλούσαν …»Buddha Βank»)…

    Άντε και στην Wall Street οι παπάδες μας!

  9. Ο/Η Άδωνις Mπουμπούκος-Συγγραφεύς λέει:

    Κύριε Ροιδη, ως απλούς ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ διαμαρτύρομαι διότι συκοφανδείτε το κόμα μου. Δεν είμεθα Ταλιμβανισταί. Περιέχομεν εις τους κόλπους μας και μονδέρνας υπάρξεις όπως η πολιτευθίς ΚΥΡΙΑ με κεφαλαία Έφη Σαρρή.
    Τελευθαίον σουκσίον της το εκθίς:

    Αγάπησα Αφρικανό

    Που είχε έρθει με κανό

    Από τη Μαύρη Ήπειρο

    Τον είδα σε μια λαϊκή

    Και τότε ήμουνα λευκή

    Σα φέτα από την Ήπειρο

    Αφρικανέ Αφρικανέ

    Θέλεις να κάνουμε κονέ;

    Αγάπησα Αφρικανό

    Και σε υπόγειο σκοτεινό

    Με πήγε αξημέρωτα

    Πάνω σε στίβες DVD

    Και σε παράνομα CD

    Κάναμε οι δυό μας έρωτα

    Αφρικανέ Αφρικανέ

    Σε σημειώνω στο καρνέ

    Αγάπησα Αφρικανό

    Μα έφευγε κάθε πρωινό

    Και μόνη μου βαριόμουνα

    Έφτιαχνα τότε το μαλλί

    Και μ’ άλλους μαύρους η τρελλή

    Άρχισα και πηδιόμουνα

    Αφρικανέ Αφρικανέ

    Μου φαίνεσαι πολύ ξενέ

    Αγάπησα Αφρικανό

    Και μ’ έπιασε μ’ ένα τεκνό

    Τον κολλητό το φίλο του

    Και τώρα το ομολογώ

    Είμαι Αφρικανή κι εγώ

    Απ’ το πολύ το ξύλο του

    Αφρικανέ Αφρικανέ

    Τη μούρη μούκανες πανέ

  10. Ο/Η Άδωνις Mπουμπούκος-Συγγραφεύς λέει:

    Ecobbuble, πόσα λίγα λες. Δεν ήταν μόνο αποκριάτικες στολές.
    Η Εκκλησία είχε στείλει και πορνοεσώρουχα στριγκ και τάγκα.
    Χαμός.
    Που τα βρήκανε και τι τα θέλανε οι μητροπολίτες τα στριγκ;
    Έλα μου ντε.

    Google

    4 TPOXOI ‘Αρθρο Τεύχους – 10:53μ.μ
    Στρινγκ «Αλληλεγγύης» για το τσουνάμι «Η ελληνική φιλανθρωπική οργάνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας “Αλληλεγγύη” έστειλε κουτιά με “ανάρμοστη” βοήθεια σε θύματα …
    library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=348&article=10381 – 2k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες –
    PolitikoKafeneio.com :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας – Με κρατικά λεφτά η …Την εποχή του τσουνάμι στη Ν.Α. Ασία το 2005, ήταν πρώτη σε κρατικές … κιβώτια με αποκριάτικες στολές, γυναικεία εσώρουχα στρινγκ και ακατάλληλα τρόφιμα. …
    politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=8808&view=next&sid… – 26k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες –
    οι “Ιερές” και άλλες επενδύσεις στη Σητεία (συνέχεια) « Ροΐδη Εμμονές… βοήθειας της Αλληλεγγύης στην Σρι Λάνκα μετά το τσουνάμι (και ήταν αυτός που τότε άφησε να διαρρεύσουν στον τύπο τα τραγελαφικά κιβώτια με τα στρινγκ, …
    roides.wordpress.com/2007/04/30/shteia2/ – 77k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες –
    doncat: Δίνετε στα φανάρια;Το πρόσφατο παράδειγμα με το τσουνάμι και τα δημοσιεύματα για εξαφάνιση ….. Εθνών. (και της Αριχεπισκοπής με τα στρινγκ που σκανδάλισαν τους Ινδονήσιους). …. το Υπουργείο Πρόνοιας (welfare) σε Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (! …
    doncat.blogspot.com/2007/06/blog-post_04.html – 495k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες –

  11. Παράθεμα: ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ: τα κόμματα του Θεού! « Η καλύβα ψηλά στο βουνό

  12. Ο/Η ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ λέει:

    Αυτοί όλοι κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Την ίδια πάντα κάνουμε. Τους ψηφίζουμε πάλι και πάλι. Και θα τους ξαναψηφίσουμε. Μπεέέέέέ

  13. Ο/Η Kωστας Κοροβιλας λέει:

    Οι θρησκειες ανα τους αιωνες, κυριως τους τελευταιους εικοσι περιπου, αρχης γενομενης με την ελευση του χριστιανισμου, εδωσαν λαβη σε οργανωμενους μηχανορραφους, παμπονηρους «Σχεδιαστες Αρχιτεκτονες» κοινωνιων, ανθρωποι δολιοι, εκμεταλευτες, τα γνωστα ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ο κληρος, οι παπαδες, οπως θελεις ονομασε τους, ολο αυτο το ρασοφορο μαυρο σωμα, οι οποιοι εκμεταλευομενοι την αγνοια, την αμαθεια, την αμορφωσια, την αδυναμια του οχλου, της μαζας, που θελει παντα εναν Αρχηγο, εναν Βασηλια, εναν Αυτοκρατορα, ενα Αφεντικο τελος παντων, που να τον κυβερνα, να τον «οδηγει»και να υπηρετει δουλοπρεπα αυτον τον Αφεντη, κι ‘ εναν Θεο, κυριως εναν θεο, ειτε αυτος ειναι ο δυναστης χριστιανικος θεος, η , ο αδερφος του θεος Αλλαχ , η ο Μπουρντουμπουρντου Μπουντου, η , οποιος αλλος διαθεσιμος θεος, στον οποιο να προσβλεπει και να προσφευγει για Σωτηρια, απο τι? και στον οποιο να στηριζεται, διοτι δεν του λειπει μονο το μυαλο, αλλα και τα ποδια, γι’ αυτο και ερπει μπροστα στα ειδωλα των θρησκειων. Αυτος ο Οχλος, αυτη η Λαομαζα, ευθυνεται περισσοτερο, Ειναι ο Μεγαλος Ενοχος που συντηρει και διαιωνιζει διεθνως, ελεινα πολιτικα καθεστωτα, ελεινες πολιτικες, ελεινους πολιτικους, ελεινα πολιτικα κομματα, αυτος ο αμυαλος οχλος ευθυνεται και κατηγορειται σφοδρα, για ανοχη και «Συνεργασια» με τα εκαστοτε Ιερατεια, που τους εδωσε την ευκαιρια, οχι μονο να τον καταστρεψουν πνευματικα, αλλα και καταφερουν σημερα να ειναι ισχυρες οικονομικες δυναμεις, και σαν τετοιες να ειναι σε θεση να μπορουν να ελεγχουν και να ρυθμιζουν τις ζωες μας, και να εχουμε αυτες τις Μεγαλες Τραπεζες, που αναφερει ο,η, Zalmoxis.
    Vatican Bank ….
    Dubai Islamic Bank
    Islamic Investment Bank
    KAI,
    Aναπτυξιακος Οργανισμος της Εκκλησιας της Ελλαδος, Α.Ε.

    Ας μην γελιομαστε, η αληθεια ειναι πικρη, και το δικο μου σχολιο ισως να ειναι πικροτερο, αλλα η αγανακτηση μεγαλη. Εναι λιγοι οι σκεπτομενοι, οι φωτισμενοι και οι τοσο προβληματισμενοι σ’ αυτον τον Κοσμο.

  14. Ο/Η Bολταίρος λέει:

    H Βουλή ψήφισε το αίσχος της εκκλησιαστικής μπίζνας και έκλεισε πνιγμένη στη μυρωδιά των σκανδάλων

    ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ Ελευθεροτυπια

    «Καυτή» ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ στελεχών της αμερικανικής SAIC και της γερμανικής Siemens για την παράδοση του συστήματος C4Ι στην ελληνική κυβέρνηση (αφού είχε κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ.) περιέχει η δικογραφία.
    Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι και μετά τον Μάρτιο του 2004 στήθηκε χορός εκατομμυρίων για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών. Τα εμβάσματα πέρναγαν και μέσω εταιρειών στο Ντουμπάι, που στήθηκαν ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

    *Δημοσιεύουμε, συγκεκριμένα, e-mail (ηλεκτρονικό μήνυμα) του δικηγόρου της SAIC, Σίμου Δήμα προς το στέλεχος της Siemens Διον. Δενδρινό στις 8 Νοεμβρίου 2005, με ύποπτες αναφορές για πληρωμή «ελληνικών υποχρεώσεων» για το σύστημα C4Ι. Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Γεια σου, Διονύση. Φεύγω για Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη για δυο ημέρες. Εάν είναι δυνατόν, επιβεβαίωσε πότε θα γίνει η πληρωμή. Παίρνει σχεδόν 5 εργάσιμες ημέρες για να φτάσουν τα χρήματα από τη Siemens στις ΗΠΑ και 2 με 3 για να επιστρέψουν τα χρήματα στην Ελλάδα για την πληρωμή των ελληνικών υποχρεώσεων. Αυτό σημαίνει 8 με 9 ημέρες. Καταλαβαίνεις την ανησυχία μου. Ευχαριστώ, Σίμος».

    *Η… ανησυχία του κ. Δήμα είναι εύλογη, αφού το έργο δεν μπορούσε να παραδοθεί αν κάποιοι δεν ελάμβαναν τα απαραίτητα για να «γίνουν πιο ευέλικτοι», όπως σημειώνεται σε άλλο μήνυμα, στις 18/10/2006. Εκεί, ο δικηγόρος κάνει λόγο για επαφές με κάποιον «μεγάλο άνδρα» (βλ. πάνω αριστερά)… Ο κ. Δήμας θα κληθεί να απολογηθεί στον ανακριτή Ζαγοριανό κι είναι βέβαιο ότι θα ερωτηθεί επισταμένως για τους συνομιλητές του στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και για την ταυτότητα του «μεγάλου άνδρα».

    *Στο μεταξύ, ειδικά σχεδιαγράμματα, που κατατέθηκαν στην ελληνική δικογραφία δείχνουν πώς γίνονταν οι πληρωμές για το 2%, ποσοστό που, σύμφωνα με τους Γερμανούς, πήγαινε στα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας μας.

    *Το πιο εντυπωσιακό ποσό που έδωσε η Siemens το 2004 είναι αυτό της 12ης Ιουλίου προς την εταιρεία Fiberlite (5.947.500 ευρώ!).

    Στη συνοδευτική του τιμολογίου επιστολή αποκαλύπτεται ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση, η Fiberlite μπορεί να εισπράξει προμήθεια για παροχή υπηρεσιών αφότου η Siemens και η ελληνική κυβέρνηση θα έχουν συνάψει σύμβαση και η γερμανική εταιρεία θα έχει εισπράξει προκαταβολές ύψους 86 εκατομμυρίων ευρώ! Και, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η επιστολή φέρει τίτλο «Ελλάδα-Σύστημα Ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς» (βλέπε πάνω δεξιά).

    *Με ανάλογο τιμολόγιο στην τράπεζα ΗΥΡΟ του Τιρόλο στις 19 Ιουλίου 2004 πραγματοποιείται άλλη πληρωμή ύψους 690.000 ευρώ στην άλλη μαύρη εταιρεία της Siemens, την Khroma. Στην ίδια εταιρεία, τον Αύγουστο του 2004, δίνεται με τιμολόγιο το ποσό των 585.000 ευρώ στην τράπεζα Erste Bank της Βιέννης. Και τον Σεπτέμβριο άλλα 555.000 ευρώ κατευθύνονται ξανά στην Khroma μέσω Τιρόλο. Ολα για το C4Ι.

    *Για συμβουλευτικές, όμως, υπηρεσίες πληρώνεται την ίδια χρονιά και άλλη εταιρεία, στην τράπεζα Albany της Νέας Υόρκης: Με εντολή του ταμία της Siemens Keil Jage-mann δίνονται 475.000 ευρώ στην εταιρεία Weevind LLC για «υπηρεσίες για το C4Ι».

    *Ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός θα κληθεί να πιέσει τους ενδιάμεσους να κατονομάσουν τυχόν πολιτικούς-παραλήπτες. Προσοχή, όμως: οι απολογίες για το C4Ι αναμένονται τον Ιούλιο. Οταν αδικήματα πρώην υπουργών θα έχουν παραγραφεί…

  15. Ο/Η Αλ Καπόνε λέει:

    Mπράβο κΡοιδη για το σημερινό σου θέμα. Έλειπα το 3ήμερο αλλά και εφημερίδες διάβασα, και τηλεόραση άκουσα. Γύρισα απόψε και το είδα στο μπλογκ σου. Απορώ πως αποσιωπήθηκε το φλέγον αυτό ζήτημα. Δεν το είδα ούτε το άκουσα αλλού. Συμφωνία κυρίων με τα ΜΜΕ για χαμηλούς τόνους. Έτσι για να μη φανεί πως τα 3 αυτά κόμματα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές. Υπηρετούν το ορθόδοξο θρήσκευμα με αντάλλαγμα ψήφους.
    Πότε; Τώρα που η οικονομία θαλασσοπνίγεται.

  16. Παράθεμα: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ψήφισαν για…”Εκκλησία ΑΕ” « ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

  17. Ο/Η syrizaeydap λέει:

    Αγαπητέ κ Ροϊδη
    Ήδη επανορθώσαμε.
    Μας συγχωρείτε, για την παράλειψη, η απειρία μας φταίει.
    Συγχαρητήρια για το θαυμάσιο site σας και νάστε όλοι καλά.

  18. Παράθεμα: Η…«Αλληλεγγύη» (μιας) Αμαρτωλής Εκκλησίας « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.