Αγωγή μητροπολίτη σε ομοφυλόφιλο ακτιβιστή

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Διάβασα στην «Αυγή» του Σαββάτου, στην «Αχάριστον φωνήν» του κ.Δ.Γουσέτη το εξής:

agwgi«ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ο άγιος Πειραιώς Σεραφείμ προσέβαλε βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες, χωρίς να του ασκηθεί κανένα θεσμικό ή νομικό μέτρο. Αποκάλεσε τους γκέι «ηθικά απονευρωμένους, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων». Ο Λύο Καλοβυρνάς, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, κατήγγειλε αυτή τη ρητορική μίσους. Ο δε άγιος, ζητώντας και τα ρέστα, κατέφυγε στη συνήθη μέθοδο της αγωγής, που δικάζεται στις 2/2/2009 * Όσοι πιστοί, υπογράψτε την επιστολή διαμαρτυρίας που θα βρείτε στο http://www.10percent.gr».
http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=416753

Ο ίδιος έχει μιλήσει για «την παράνοια των παρά την ανθρώπινη φύση και τον ανθρώπινο οργανισμό ψυχοπαθολογικών εκτροπών του γενετήσιου χώρου».
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 05/04/2008)

Εκφράζω την απορία μου πως ο δεσπότης εξετράπη σε τέτοιες προσβλητικές εκφράσεις κατά ανθρώπων που πολλοί από αυτούς είναι κληρικοί ή μέλη της Εκκλησίας. Ανατρέχω σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» της 21/4/2006:

agwgi3«-Ως φοιτητής δεν είχατε σχέσεις με γυναίκες;
-Εννοείς σαρκική επικοινωνία;
-Ναι.
-Ποτέ. Ασφαλώς σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος μου άρεσε το άλλο φύλο. Όμως ποτέ δεν προχώρησα σε μια τέτοια επικοινωνία
-Πόσο εύκολο όμως είναι σε έναν φυσιολογικό άντρα να αρνηθεί την επαφή του με μια γυναίκα;
-H σχέση με τη γυναίκα στον άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να αφιερωθεί στον Θεό δημιουργεί πνευματική σύγχυση. Εγώ, για να ξεπεράσω την επιθυμία της νεανικότητάς μου, έκανα «ψυχολογικό διαλογισμό», δηλαδή σκεφτόμουν τη ματαιότητα των πραγμάτων, σκεφτόμουν το ανθρώπινο σώμα χωρίς την επιδερμίδα. Θυμάστε τους πίνακες που είχαμε στο σχολείο με τους μυς χωρίς το δέρμα;
-Λίγο αποτρόπαιο ακούγεται……..
».
http://cheruvim.wordpress.com/

Ομολογώ πως θαυμάζω τη δύναμη του λεβέντη δεσπότη με το αντρίκιο αρειμάνιο μουστάκι να απέχει από ερωτική σχέση με γυναίκα και πιστεύω ακράδαντα πως λέει την αλήθεια. Η συνταγή να σκέφτεσαι τις γυναίκες χωρίς δέρμα αποδίδει. Καταλαβαίνω και το μαρτύριο που θα υφίσταται να βλέπι τη Σύνοδο να μην καθαιρεί τον Πανιερώτατο Παντελεήμονα, τον πανοσιολογιώτατο Γιοσάκη και τον αιδεσιμολογιώτατο (20 χρόνια φυλακή για παιδεραστία) Πέτρο Παπουτσάκη και πόσο θα ενοχλείται από τα τεράστια ποσά που ξοδεύει από το φιλόπτωχο ο Σεβασμιώτατος Αμερικής Δημήτριος για να αποζημιώνει τα θύματα των παιδεραστών κληρικών.
Ο ίδιος διαδέχτηκε στον θρόνο τον πνευματικό πατέρα του Αγίου Χριστόδουλου Άγιο Καλλίνικο, (διώκτης των ομοφυλόφιλων κι αυτός όπως αμείλικτος διώκτης υπήρξε και ο άγιος Χριστόδουλος) ο οποίος παραιτήθηκε «για λόγους υγείας» μετά από καταγγελίες εναντίον του ενός θεολόγου-ιεροψάλτη, ενός πνευματικού του τέκνου εργολάβου σε εκπομπές του αδελφού του προέδρου του ΛΑΟΣ κ.Σ.Καρατζαφέρη για σεξουαλική παρενόχληση. Προσωπικώς πιστεύω στην αγνότητα του αγίου Καλλίνικου, παρ’όλο που δεν γνωρίζω αφού δεν διάβασα κάτι σχετικό στον Τύπο την τελική δικαστική εξέλιξη της υπόθεσagwgi2ης. Βασίζομαι στο γεγονός πως η Σύνοδος τον αθώωσε και τον παρασημοφόρησε. Ο Πανιερώτατος Σεραφείμ του συμπαραστάθηκε και τον τίμησε.

Η απορία μου είναι γιατί ένας τόσο αξιόλογος άνθρωπος όπως ο Πανιερώτατος Σεραφείμ καταναλώνεται σε μάχες κατά των εχθρών του Έθνους, στερώντας έτσι ενεργειακά αποθέματα από το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο του. Άλλοτε «φωτογραφίζει το εβραϊκόν λόμπυ» (Φωτ. πρωτοσέλιδο «Ορθόδοξου Τύπου»), άλλοτε συγκρούεται με τον κ.Αλαβάνο και με τους Καθολικούς:

«Ο κ. Αλαβάνος σε ομιλία του στην Κεντρική επιτροπή του κόμματος επέκρινε τον Μητροπολίτη Πειραιώς τονίζοντας: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που πολλούς ηγέτες της Εκκλησίας τους έχει πιάσει προς επικίνδυνα παραληρήματα…..Τώρα βλέπουμε με λύπη τον Μητροπολίτη Πειραιώς να στρέφεται με επιστολή του ενάντια στους Καθολικούς της χώρας, το λέω αυτό διότι η Τήνος είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να συμβιώσουμε ειρηνικά και αρμονικά Ορθόδοξοι και Καθολικοί». Η ορθόδοξη «Ρομφαία» από όπου αντιγράφω συμπληρώνει: «Να αναφέρουμε πως στην επιστολή του προς τον Επίσκοπο Φραγκίσκο στην Τήνο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς αποκαλεί τον Πάπα αιρεσιάρχη και τις διδασκαλίες τους αιρετικές».
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=445&Itemid=2

Για την Ιστορία, ο Άγιος Πειραιώς υπηρετούσε ως οικονομικός μετανάστης βοηθός επίσκοπος στην Αυστραλία, όπου βρέθηκε αρχικά θρόνος να ικανοποιήσει τον πόθο του για αρχιερωσύνη. Aγωνίστηκε όμως να φύγει από εκεί και να γυρίσει και να πολεμήσει στην απειλούμενη από Εβραίους, ομοφυλόφιλους, Καθολικούς Αριστερούς κλπ πατρίδα μας.. Εικάζω πως δεν θα άντεχε να ακούει τον Πανιερώτατο αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό να λέει πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος «λικνίζεται σαν μεθυσμένη οδαλίσκη». (Το ΒΗΜΑ, 21/07/2002 , Σελ.: A36)

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

26 Responses to Αγωγή μητροπολίτη σε ομοφυλόφιλο ακτιβιστή

  1. Ο/Η nomikos λέει:

    Καλημέρα αγαπητέ Κε Λασκαράτε.
    Λέγει ο μητροπολίτης:
    «-Ως φοιτητής δεν είχατε σχέσεις με γυναίκες;
    -Εννοείς σαρκική επικοινωνία;
    -Ναι.
    -Ποτέ. Ασφαλώς σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος μου άρεσε το άλλο φύλο. Όμως ποτέ δεν προχώρησα σε μια τέτοια επικοινωνία.
    Είναι φυσιολογικό.Όπως όλοι γνωρίζουμε, για να επιτευχθεί επικοινωνία, η «κεραία» πρέπει να έχει «σήμα».Αν δεν… τζίφος.Γρήγορα λοιπόν, μια βόλτα στον Γερμανό.

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Φίλε Νομικέ,
    οι άγιοι Πατέρες αποκόπτουν το σήμα το οποίο εκπέμπεται από τα αμαρτωλά θήλεα, άλλος έτσι άλλος αλλιώς, πάντα όμως με σκληρόν πνευματικόν αγώνα. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν αισθανθεί από μικρά παιδιά τη θεία κλήση και η Θεία Χάρις τους προστάτευε από τους πειρασμούς της Εύας.

    Ο μακαριστός Χριστόδουλος σε μια από τις πρώτες μετά την ενθρόνισή του συνεντεύξεις, στο «ΒΗΜΑ» (3.6.1998) , αποδίδει την ένταξή του στο ιερατείο σε «θεϊκή πρόσκληση», για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:
    κ.Π..: «…Από παιδί ήθελα να γίνω παπάς»
    Δημοσιογ.: «Αυτή η θεϊκή επιθυμία πώς εκδηλωνόταν όταν ήσασταν παιδί;»
    κ.Π: «Με το να ντύνομαι στο σπίτι μου 8, 9, 10, 11 ετών με άμφια τα οποία είχα φτιάξει μόνος μου».
    ……………………………………………………
    Τελικώς, σας έμαθαν χορό; Εχετε χορέψει ποτέ σας τσα-τσα, σέικ, τουίστ;

    (γέλια) «Μια-δυο φορές πήγα στο σπίτι ενός συμμαθητή μου ­ Νίκος Κιρίκος ελέγετο ­ και άρχισαν να με μαθαίνουν. Εβαλαν το πικ-απ εκεί αλλά αυτό έγινε μια-δυο φορές… Τι να μάθεις; Εγώ είχα αλλού το μυαλό μου».

    ­ Είχατε μπει σε πειρασμούς ως παιδί; Σας είχαν δώσει, π.χ., να καπνίσετε κανένα τσιγάρο;

    «Βεβαίως. Και είχα καπνίσει ένα τσιγάρο στην παρέα μια φορά».

    ­ Είχατε κανέναν εφηβικό έρωτα, κανένα κορίτσι που να σας άρεσε;

    «Και βέβαια… Αλλά δεν έδωσα συνέχεια».

    ­ Μπορείτε να μας πείτε κάτι περισσότερο γι’ αυτόν τον εφηβικό σας έρωτα; (γέλια)

    «Είχα βάλει στο μυαλό μου μια κοπέλα που την έβλεπα στη γειτονιά αλλά δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να προχωρήσει περισσότερο γιατί σκεφτόμουν ότι εγώ θα γίνω παπάς και δεν πρέπει να το κάνω αυτό. Τι θα πω μετά; Πώς θα τα βγάλω πέρα με τον Θεό; Εντάξει, από τον πνευματικό μου μπορεί να τα κρύψω, που λέει ο λόγος. Αλλά από τον Θεό μπορείς να κρυφτείς αναρωτιόμουν… Αυτό με προφύλαξε πολύ αλλά βεβαίως ήμουν πολύ ανοιχτός τύπος. Είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που αντιμετώπισα ως παιδί τον πειρασμό.

    http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12479&m=A20&aa=1

    Το να ντύνεται από μικρός ο άγιος Χριστόδουλος με αμφια που μάλιστα έφτιαχνε (έραβε;) μόνος του, αποδεικνύουν όχι μόνο θεία αλλά και καλλιτεχνική κλήση. Θυμίζει την περίπτωση του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, που του άρεσε όπως διηγείται ο βιογράφος του να μεταμφιέζεται σε μοναχή Ευσεβία ή σε επίσκοπο. Υπάρχει μάλιστα και πίνακάς του στον οποίο φορά αρχιερατικη στολή. O χορευτής και συλλέκτης Ιόλας επίσης, ως έφηβος θαύμαζε την γκαρνταρόμπα του πατριάρχη Αλεξάνδρειας Φώτιου: «Ήταν ‘η μεγαλύτερη καλλονή’ που είχε δει στη ζωή του. Κάθε Κυριακή……άλλαζε πέντε φορές τα άμφιά του ‘σαν τη Σάρα Μπερνάρ’. Ήταν όλη η τελετουργία σαν παράσταση. Όλος ο κόσμος ήταν πολύ σικ ντυμένος…» (Ν.Σταθούλη «Αλ. Ιόλας»).
    Καταλλήγοντας αγαπητέ Νομικέ, θέλω να πως πως η Θεία Κλήση εκδηλώνεται σε διάφορους ανθρώπους με πολλούς τρόπους. Θαυμαστός ο Κύριος εν τοις Αγίοις Αυτού.

  3. Αγαπητοί Ροϊδολασκαράτοι, μια παράκληση επί πρακτικού ζητήματος. Θέλησα να υπογράψω την επιστολή διαμαρτυρίας για την εκφοβιστική αγωγή εναντίον του Λύο Καλοβυρνά (ο οποίος, εκτός των άλλων, είναι και ευφυέστατος συγγραφέας-λεξιπλάστης και γερός μεταφραστής), αλλά στο 10percent.gr, όπου πήγα, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να το βρω. Για να μην δυσκολευτούν κι άλλοι, σημειώστε παρακαλώ ότι η σελίδα για τις υπογραφές είναι:

    http://www.10percent.gr/component/chronocontact/?chronoformname=lawsuit_seraphim_gr

    Το άρθρο του 10% το οποίο καλεί σε υπογραφή (για να ξέρετε τι υπογράφετε) είναι:
    http://www.10percent.gr/stiles/koinotita/synthesis/528.html

    Κι ένα σχετικό άρθρο του αγαπητού Λύο:
    http://www.10percent.gr/stiles/h-gnwmh-tou-10/350–1-.html

    Και μια ερώτηση: Μήνυση/αγωγή προς επισκόπους για εξύβριση, δυσφήμηση κτλ. γίνεται, ή έχουν ασυλία; Αν γινεται, γιατί δεν έχει γίνει;

  4. Ο/Η e-lawyer λέει:

    Δεν έχει γίνει επειδή ο οχετος του μητροπολίτη δεν στράφηκε εναντίον ενός μεμονωμένου ατόμου ώστε αυτο το άτομο να έχει έννομο συμφέρον. Αν πάει ένας σύλλογος ομοφυλόφιλων θα απορριφθεί το αίτημά τους επειδή ο παπάς δεν μίλησε εναντίον του συλλογου, αλλά εναντίον της ομοφυλοφιλίας ως κατάσταση. Πάντως ασυλία δεν έχουν οι παπάδες.

  5. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Φίλε Λασκαράτο
    Μου αρέσει ο τρόπος γραφής σου, που παραθέτεις λινκ για κάθε στοιχείο που παρουσιάζεις.

    Ας βγει τώρα ο δηδρ και ο κάθε δηδρ να πει οτι δεν έχετε αποδείξεις….

  6. Ο/Η vloutis λέει:

    Πολύ καλό άρθρο.
    Όλοι έχουμε μάθει τα «σημεία και τέρατα» μερικών εξ αυτών.
    Είναι γνωστά.
    Παλλά από τα παρατσούκλια τους (Μαίρη, Πέρλα, Ντέζυ και πάει λέγοντας…) έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς και ντοκουμέντα με απλωμένες κυλόττες σε σχοινιά…

    Την καλησπέρα μου.

    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

  7. Ο/Η Po λέει:

    Φίλοι μου αγαπητοί,
    Ένας Δηδρ ή ένας Εξ-παγανιστής, δεν ασχολούνται με τα πρακτικά θέματα της Εκκλησιαστικής μας Πολιτικής, όπως αυτή των Διακρίσεων (ομοφυλόφιλων κλπ.) ή Βατοπεδίων, αλλά με ζητήματα πιο θεωρητικά και ουσιώδη…

    Όπως το κρυφό σχολειό, το σκήνωμα του Αγ. Σπυρίδωνος, το αριστερό χέρι της Αγίας Θουλπεκίας, την ευωδία του οσ. Βησσαρίωνος και για τις εχθρικές σχέσεις της Εκκλησίας με την Εξουσία ανά τους αιώνας.

    Μην γίνεστε χυδαίοι.

  8. Ο/Η Pygoskelis Lucideris λέει:

    Κάτι δεν έλεγε ο Ιησους χριστός για τους υποκριτές που βλέπανε την αγκίδα στο μάτι του γείτονα αλλά όχι το δοκάρι στο δικό τους μάτι;

    «Αγίων» μ π ι ν ε λ ι κ ί ω ν Απάνθισμα

  9. Ο/Η Αναμοχλευτής λέει:

    Μας δόθηκε επιτέλους η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την ειδοποιό διαφορά ταλιμπάνων και ιερέων της καθ’ ημάς Ορθοδοξίας, πράγμα που αποστομώνει όσους αχρείους επιμένουν να τους εξομειώνουν με τους ακραίους ισλαμιστές ασιάτες.

    Οι βάρβαροι ταλιμπάνοι είναι γνωστό ότι θέλουν την γυναίκα κρυμμένη υπό την μπούργκα, ενώ, όπως τώρα διαπιστώσαμε, οι πεπολιτισμένοι ορθόδοξοι την ονειρεύονται γδαρμένη. Ζωντανή πάντως, τολμώ να υποθέσω.

    Ο καθείς με τη διαστροφή του.

  10. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Φίλε Ρο
    Που ξέρεις τόσες πολλές λεπτομέρειες για τον Δηδρ;;
    Μήπως… εσύ είσαι τελικά αυτός ο μυστηριώδης τύπος, που σύσσωμες οι δυνάμεις της CIA και ΚΥΠ βάλθηκαν να ανακαλύψουν και να φιμώσουν;;;
    Μήπως είσαι ντοκτορ Τζέκυλ και μίστερ Χάιντ, καλός Ροΐδης το πρωί, σκοτεινός Δηδρ το βράδυ;; 🙂

  11. Ο/Η Abravanel λέει:

    Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι μπουμπούκι από τα λίγα και ζητώ συγνώμη για την έκφραση αλλά σε μια μικρή μου έρευνα ανακάλυψα όχι μόνο αυτό το πρωτοσέλιδο αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες του. Προς το παρόν ας ξαναθυμηθούμε μια δήλωση που είχα αναφέρει εδώ πρόσφατα:

    «τα διευθυντήρια του σιωνισμού και των συγχρόνων «illuminati», διάβαζε εωσφοριστών, επιχειρούν να δηλητηριάσουν ολόκληρο τον πλανήτη για τα άθεσμα σχέδιά τους, την καταδολίευση της ελευθερίας κάθε ανθρώπου και την εφιαλτική ομογενοποίηση της ανθρώπινης οικογένειας στην πανθρησκεία του σκότους».

  12. Παράθεμα: Αγωγή μητροπολίτη σε ομοφυλόφιλο ακτιβιστή (2) « Ροΐδη Εμμονές

  13. Αναμοχλευτή γράφεις:
    «Οι βάρβαροι ταλιμπάνοι είναι γνωστό ότι θέλουν την γυναίκα κρυμμένη υπό την μπούργκα, ενώ, όπως τώρα διαπιστώσαμε, οι πεπολιτισμένοι ορθόδοξοι την ονειρεύονται γδαρμένη. Ζωντανή πάντως, τολμώ να υποθέσω.»
    Πολύ έξυπνο… Αν δεν κατάλαβες είπε ότι έφερνε τέτοιες εικόνες στο μυαλό του για να μην νικιέται από την επιθυμία για γυναίκες… Και δε μιλάει συγκεκριμένα για γυναίκες… Λέει «σκεφτόμουν το ανθρώπινο σώμα χωρίς την επιδερμίδα. Θυμάστε τους πίνακες που είχαμε στο σχολείο με τους μυς χωρίς το δέρμα;» Μπορεί να σκεφτόταν και το δικό του σώμα έτσι…

    Δε σας πιάνει κανένας βρε άθεοι… Αν ο Χριστιανός είναι φυσιολογικός άντρας και θέλει να κρατηθεί παρθένος λέτε ότι θέλει τις γυναίκες γδαρμένες… Αν είναι απατεώνας που πάει να κρύψει την ομοφυλοφιλία του κάτω από δήθεν «αφιέρωση στο Χριστό» τον κοροϊδεύετε για υποκρισία… Και σ’ αυτό το δεύτερο καλά κάνετε… Αλά είσαστε τόσο εμπαθείς που ό,τι και να κάνει ο Χριστιανός θα τον κατηγορήσετε…
    Υποκρισία…

  14. Ο/Η εκδιδομενο βιβλιο λέει:

    απλως να υπενθυμισουμε πως πολλοι ιερεις ειναΙ
    ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ και ισως ο μητροπολιτης πειραιως
    μεσω αυτης της αγωγης τους στελνει ενα μηνυμα
    και δεν ειναι κακο ενας ιερεας να ειναι γκει
    εξαλλου ο χριστος π[οτε δεν καταδικασε ανοιχτα στο ευαγγελιο την ομοφυλοφιλια

    http://www.arelis.gr
    περιεχει ερωτονομικον για ομοφοβικους

    • Ο/Η Po λέει:

      εκδιδομενο βιβλιο,
      Πολύ ενδιαφέρουσα η λινκ-ο-παραπομπή σας! Ίσως, αν μου το επιτρέψετε να αναρτήσω εδώ αυτό το…»ερωτονομικόν» είναι ομολογουμένως υπέροχο.
      Το ιστολόγιο αυτό από την αρχή της ύπαρξής του σέβεται την όποια ανθρώπινη διαφορετικότητα. Οι κληρικοί είναι άνθρωποι όπως όλοι μας, και φυσικά οι σεξουαλικές προτιμήσεις ο καθενός μας πρέπει να γίνονται σεβαστές. Να μην σας υπενθυμίσω τη στάση και θέση της εκκλησίας σε αυτά τα ζητήματα, που είναι και ο λόγος των καταγγελιών μας.

  15. Παράθεμα: Γιατί η Εκκλησία δεν θέλει σεξουαλική αγωγή στα σχολειά (1) « Ροΐδη Εμμονές

  16. Ο/Η Kαλλινίκη λέει:

    Από εθνικιστικό μπλογκ:
    Κοκορεύονται πως ο δεσπότης Πειραιά είναι ΑΚΑΡΔΟΣ και έδιωξε προσφυγόπουλα.

    Δάκρυσε ο Εύζωνας. Δάκρυσε για τον χαμό την Πατρίδος…
    ΑΜΥΝΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!
    Η Πατρίδα, δυστυχώς, «σβήνει» αμαχητί μπροστά στα μάτια όλων μας, εδώ και αρκετά χρόνια…

    Κάποιοι, από αυτήν εδώ την έπαλξη, θα δίδουμε τον αγώνα τον καλό όμως, ανεξαρτήτως τού αποτελέσματος…
    Πέμπτη, 3 Σεπτέμβριος 2009
    Ο Ελληνόψυχος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελόπουλος , αρνήθηκε να προσφέρει κατάλυμα στους λαθρομετανάστες που έφερε από την Λέσβο ο Πάκης !..
    Από την κόλαση της Παγανής στο πουθενά του Πειραιά

    εφημερίδα «ΑΥΓΗ» Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 20009

    Του NIKO AGO

    Με προφανή στόχο την αποσυμφόρηση του χώρου κράτησης μεταναστών στη Παγανή Μυτιλήνης, όπου εδώ και καιρό έχει καταγγελθεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, όπου σε έναν χώρο που με το ζόρι χωράνε 200 άτομα, έχουν στοιβαχτεί πάνω από 850 άτομα, χθες το πρωί αποβιβάστηκαν στον Πειραιά από το πλοίο Μυτιλήνη περίπου 300 πρόσφυγες. Είχε προηγηθεί η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών σε άθλιες εγκαταστάσεις από τις Λιμενικές Αρχές Λέσβου. Επίσης, αξίζει αναφοράς και το γεγονός πως τη χθεσινή μέρα είχε διαλέξει τυχαία(;) και ο υφυπουργός Υγείας κ. Σιαλμάς για να επισκεφτεί τη Παγανή. Κάπως έπρεπε να φανεί συμμαζεμένος λοιπόν ο χώρος.

    Έτσι, τις πρώτες πρωινές ώρες, συνοδευόμενοι από τέσσερα λεωφορεία αστυνομικών, μετανάστες από το…

    Μπαγκλαντές, τη Σιέρα Λεόνε, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν αφέθηκαν ελεύθεροι στο Λιμάνι Πειραιά. Εκεί όπου, ειδοποιημένο από ιδιώτες και ΜΚΟ, τους περίμενε μόνο ένα κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Μπενέτο, αλλά και μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, επικεφαλής ΜΚΟ, όπως και μερικοί απλοί πολίτες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο για τις πρώτες ανάγκες των αποβιβασθέντων. Από τον χώρο της πολιτικής, ο μόνος που παρευρέθηκε και έκανε τα πάντα για την εξυπηρέτησή τους ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας.

    Ανάμεσα στους μετανάστες και μεγάλος αριθμός από μικρά παιδιά. Ο μικρότερος από αυτά, μόλις δώδεκα ημερών! Ενώ οι μεγαλύτεροι, μετά από λίγο χρόνο παραμονής στον χώρο του λιμανιού και αφού ήταν εμφανές πως ήρθαν σε επαφή με άλλους συμπατριώτες τους που ήδη ζουν στην Αττική, απομακρύνθηκαν για να γίνουν και αυτοί από σήμερα μέρος του άλυτου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Αθήνα εξαιτίας της αδράνειας της πολιτείας και της ανυπαρξίας μεταναστευτικής πολιτικής της. Οι άλλοι παρέμειναν εκεί.

    Ο Δήμος Πειραιά, με δυο οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας που χρησίμευσαν ως πρόχειρο κυλικείο, μοίρασε στους μετανάστες νερά και σάντουιτς και προσφέρθηκε να βοηθήσει τουλάχιστον τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά να στεγαστούν. Έτσι, περίπου τριάντα πέντε με σαράντα άτομα, κυρίως ανήλικα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του δήμου και βρήκαν προσωρινή στέγη στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Πειραιά, κι αφού, όπως μας είπε ο κ. Μπενέτος, η Μητρόπολη Πειραιά αρνήθηκε(!) να παραχωρήσει κάποιο κατάλυμα για τη στέγασή τους.

    Εκεί θα μείνουν για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθεί μια καλύτερη λύση και να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ζήσουν σε συνθήκες κάπως υποφερτές και ανθρώπινες.

    Αξίζει εδώ πάντως να σημειωθεί πως η εικόνα με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι οι λίγοι δημοσιογράφοι που βρεθήκαμε από τα χαράματα στο λιμάνι ήταν πρωτόγνωρη. Εκατοντάδες μετανάστες, με μόνο εφόδιο στα χέρια τους ένα χαρτί που είχε εκδοθεί πριν δεκαπέντε μέρες και που τους καλούσε είτε να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός μηνός από την ημέρα έκδοσής του είτε να κάνουν αίτηση πολιτικού ασύλου, εξαφανίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις, με τη σιωπηρή κατάφαση των αστυνομικών δυνάμεων και των λιμενικών. Οι οποίοι, το μόνο που έκαναν, ήταν να τους βγάλουν από το πλοίο που τους μετέφερε και αμέσως μετά να απομακρυνθούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

    ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=487332

    Αναρτήθηκε από Διηνέκης στις 7:32 μμ
    Ετικέτες ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ – ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΚΟΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

    ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΖΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    Φραστικό επεισόδιο Πειραιώς με τον υφυπουργό Εσωτερικών
    Τελευταία Ενημέρωση: Sep 18, 2009
    Hits: 614 Share | | Εκτύπωση Αποστολή

    Ελασσόνα,του Νίκου Παπαχρήστου

    Έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στο μητροπολίτη Πειραιώς και τον υφυπουργό Εσωτερικών Χρήστο Ζώη με αντικείμενο ένα τετρακίνητο εννεαθέσιο όχημα Cherokee συνέβη νωρίτερα σήμερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας.

    Περιμένοντας να αφιχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελασσόνα, ο κ. Σεραφείμ θυμήθηκε ότι ο κ. Ζώης δεν ενέκρινε τη χορήγηση από τον ΟΔΔΥ μικρού οχήματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη στέγη γερόντων Άγιος Σπυρίδων. «Το υπουργείο Εσωτερικών δεν χορηγεί οχήματα hummer παρά μόνο στο στρατό» ήταν η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών. «Αυτό είναι ψέμα δεν λέτε την αλήθεια» ανταπάντησε ο μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε «Εγώ είμαι άντρας και δεν έχω πρόβλημα να σας το πω. Λέτε ψέματα».

    Εμφανώς ενοχλημένος ο μητροπολίτης Πειραιώς συνέχισε «Δεν κάνατε τίποτα και με αυτά που λέτε θα φάτε «μαύρο» δαγκωτό στις εκλογές θα σας δώσουμε μαύρο δαγκωτό». ο υφυπουργός Εσωτερικών ξαφνιασμένος από την αντίδραση του μητροπολίτη το μόνο που επαναλάμβανε μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο στους έκπληκτους ιεράρχες, τους βουλευτές, τους πολιτευτές και τους τοπικούς παράγοντες που παρακολουθούσαν τη συζήτηση «Δεν μπορούσε το υπουργείο να διαθέσει Hummer».

    O δυναμικός μητροπολίτης σηκώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα όταν o δήμαρχος Λάρισας κ.Κώστας Τζανακούλης αντέδρασε και του είπε πως μιλάει έτσι στον υπουργό, για να λάβει την απάντηση: «Δέκα ημέρες σας έμειναν ακόμα, δέκα ημέρες σας έμειναν».

    Αργότερα συνεργάτες του μητροπολίτη διευκρίνισαν πως η αντίδραση του κ. Σεραφείμ αφορούσε ένα εννεαθέσιο αυτοκίνητο τύπου van που ζητούσε η μητρόπολη για τους ηλικιωμένους και όχι jeep τύπου hummer όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών. Άφηναν δε να εννοηθεί πως το εν λόγω όχημα κατέληξε σε πρόσωπο που συνδέεται με το περιβάλλον του υφυπουργού.

  17. Παράθεμα: Αγωγή Πειραιώς Σεραφείμ κατά ακτιβιστήν διότι… αντιμίλησεν! « Ροΐδη Εμμονές

  18. Παράθεμα: Η ταινία ΝΗSOS και η ιερατική ομοφυλοφιλία. « Ροΐδη Εμμονές

  19. Ο/Η XRISTODOYLOS MONAXOS λέει:

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ, ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΑ ΨΥΧΟΝΕΥΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ!!! ΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΥΣΕΒΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!

  20. Παράθεμα: H κα Μπακογιάννη και ο Αγιατολάχ Πειραιώς « Ροΐδη Εμμονές

  21. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει τον φίλο του κ.Δρίτσα επιχειρηματία Μεντζελόπουλο για εργασιακό Μεσαίωνα στο ιδιωτικό σχολείο της Μητρόπολης, στον πρωθυπουργό, που ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε σπεύσε να πάρει την ευλογία του. Ο Μεντζελόπουλος αντί να δώσει δημόσια απαντήσεις, καταφεύγει στο γνωστό μηχανισμό του εκφοβισμού μέσω της ευσεβούς Δικαιοσύνης:

    http://www.enpeiraiei.gr/news/serafeim-oiele/

    Μήνυση και αγωγή Σεραφείμ κατά του προέδρου της ΟΙΕΛΕ

    Με μήνυση και αγωγή κατά του προέδρου της ΟΙΙΕΛΕ απαντά ο Μητροπολίτης Πειραιώς μετά την ανοιχτή επιστολή του κου Κουρουτού προς τον Πρωθυπουργό όπου κάνει λόγο για βαρύτατες παρανομίες στο σχολείο της Μητρόπολης Πειραιώς και την προσωπική ευθύνη του κκ. Σεραφείμ, ο οποίος όπως λέει, πίσω από την πύρινη ρητορική εναντίον της ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση, κρύβει την πραγματική του βούληση για τη συνέχιση του εργασιακού μεσαίωνα στον εν λόγω εκπαιδευτήριο.

    Το Γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Πειραιώς μιλά για άκρως συκοφαντική και γεμάτη αναλήθειες επιστολή “η οποία στοχεύει τόσο στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ όσο και στο πολυσχιδές έργο της τοπικής μας Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς προσφεύγει άμεσα στην ποινική και τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ.Μιχάλης Κουρουτός να αποδείξει τα αληθή σχετικά με καταγγελίες του, οι οποίες αφορούν το εκπαιδευτικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό, νεανικό και πολιτιστικό μας έργο. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο” τονίζει.

    Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ

    ΠΡΟΣ:

    Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ Αλ. Τσίπρα

    Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

    Αποτελεί χρέος για μια σύγχρονη, δημοκρατική πολιτεία να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών και δη τα εργασιακά δικαιώματα, απέναντι σε κάθε είδους πίεση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ιστορική περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για την προστασία τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σπουδαίος Αμερικάνος κοινωνιολόγος MichaelApple, ένας συνασπισμός ανεξέλεγκτων δυνάμεων της αγοράς και υπερσυντηρητικών κύκλων επιδιώκουν την επαναφορά ενός ιδιότυπου Μεσαίωνα στις κοινωνίες με την ακύρωση των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος τις τελευταίες δεκαετίες. Η κάλυψη των πιο ακραίων, νεοφιλελεύθερων θέσεων με δήθεν θρησκευτικό περίβλημα, ώστε να πειστούν για τη συντήρηση του υπάρχοντος βάρβαρου στάτους κβο στις κοινωνίες τα πιο αδύναμα στρώματα που είναι ευάλωτα στη ρητορική του μίσους και της προκατάληψης, είναι πάγια τακτική που ακολουθείται σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α..

    Φαίνεται ότι κάποιοι στη χώρα μας ζήλεψαν το αμερικανικό μοντέλο, εξαπολύοντας με προκάλυμμα την Εκκλησία, μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον των θεσμών της πολιτείας και των εργαζόμενων. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, που συχνά προκαλεί με τις ακραίες θέσεις του, σε κήρυγμά του την περασμένη Πέμπτη σε κτήριο της Μητρόπολης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Υπουργού Παιδείας για τη νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ποιος ο λόγος παρέμβασης του Μητροπολίτη για την ιδιωτική εκπαίδευση, θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Η Μητρόπολη έχει υπό τον έλεγχό της ιδιωτικό σχολείο και ο λόγος της οργής του Μητροπολίτη έχει να κάνει με το ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση βάζει φραγμό στο όργιο ανομίας και καταδυνάστευσης των εκπαιδευτικών στο εν λόγω σχολείο.

    Τι συμβαίνει στο σχολείο της Μητρόπολης (που έχει μάλιστα το χαρακτήρα του χριστιανικού, μη κερδοσκοπικού σχολείου);

    Εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου υποχρεώθηκαν με την απειλή της απόλυσης να υπογράψουν έγγραφο ότι επιθυμούν τη μείωση (!) του ωραρίου τους και τη συνεπακόλουθη μείωση του μισθού τους
    Εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται να εργάζονται αμισθί μέχρι τα τέλη Ιουλίου!
    Εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν να συναινέσουν στις «απαιτήσεις» της διοίκησης του σχολείου απολύθηκαν. Οι απολύσεις τους υπογράφηκαν, όχι από το νόμιμο εκπρόσωπο του σχολείου, αλλά παρανόμως από υπάλληλο του λογιστηρίου!
    Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά αρνήθηκε να αποδεχτεί τις παρανόμως υπογραφείσες απολύσεις και έδωσε εντολή να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο. Όμως, προφανώς με εντολή της Μητρόπολης, το σχολείο παρανόμως αρνήθηκε στους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπηρεσία
    Υπάλληλος του σχολείου που κατέχει υψηλή διοικητική θέση στη Μητρόπολη υποκαθιστά τη νόμιμη, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, Διεύθυνση.
    Το κτήριο έχει σοβαρότατες παρανομίες που δεν απαντώνται ούτε στο πλέον ανεξέλεγκτο ιδιωτικό σχολείο. Πολλές αίθουσες είναι παράνομες, ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, αντί να διαθέτει υπολογιστές και γενικό εποπτικό υλικό διδασκαλίας (όπως προβλέπει η αδειοδότησή της), διατίθεται για μνημόσυνα!
    (Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση πως,μετά την άρνηση του Μητροπολίτη Πειραιώς να υπάρξει συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ για να συζητηθούν τα προβλήματα ανομίας του σχολείου, αν και η Ομοσπονδία απέστειλε την υπ. αριθμ. 42120/2-9-2016 Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος για το φλέγον αυτό ζήτημα, δεν έχει λάβει καμία απάντηση…)

    Ακόμη και ο πλέον αδαής και ανενημέρωτος αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τις πύρινες κορώνες περί «αντιχρίστων» που πολεμούν την Εκκλησία κρύβεται η επιδίωξη διαιώνισης ενός μεσαιωνικού καθεστώτος καταδυνάστευσης και εκμετάλλευσης (στο όνομα του Θεού, άραγε;) των εργαζόμενων. Είναι προτιμότερη, φρονούμε, η ατόφια νεοφιλελεύθερη ρητορική που κυνικά μιλά για την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα του επιχειρηματικού κέρδους και της δήθεν ανάπτυξης, από την επίκληση των θείων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν βάρβαρες αντικοινωνικές επιδιώξεις εναντίον των αντικειμενικά πιο αδύναμων, των εργαζόμενων, που τρέμουν στη δύσκολη παρούσα συγκυρία για την απώλεια της θέσης εργασίας τους.

    Κύριε Πρωθυπουργέ,

    Οι προοδευτικοί πολίτες αντιλαμβάνονται ότι πίσω από την «ιερή οργή» του Μητροπολίτη Πειραιώς κρύβονται σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Όμως η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που αποκατέστησε τη συνταγματική νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση και εμποδίζει το όνειδος της αδήλωτης εργασίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής στα ιδιωτικά σχολεία, προστατεύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης από αλλοίωση (παράνομοι τίτλοι σπουδών), είναι μια κατάκτηση της κοινωνίας.

    Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία, όχι μόνο να προστατεύσει τους νόμους που ψηφίζει, αλλά κυρίως να τιμωρεί όσους τους περιφρονούν θεωρώντας εαυτόν «κράτος εν κράτει». Οφείλει να το πράξει αυτό ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί με τους εκπροσώπους μιας υπερσυντηρητικής, φονταμενταλιστικής αντίληψης που θέλει τη χώρα ένα σκοταδιστικό, «χριστιανικό Ιράν», χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, για τις γυναίκες, για τους μετανάστες, για κάθε είδους μειονότητα. Η σύγκρουση αυτή είναι, επιτέλους, αναγκαία, αν θέλουμε να επιβιώσουν στη χώρα το Κράτος Δικαίου και οι αρχές του Διαφωτισμού.
    _________________

    Yποθέτω πως ο υπερασπιστής των φοροκλεφτών της Ύδρας Δρίτσας, θα σπεύσει μάρτυρας υπεράσπισης του φίλου του δεσπότη-εργοδότη

    http://www.portnet.gr/paraliaka-portnet/4250-efsevis-dritsas.html

    Ευσεβής Δρίτσας

    Μέσα σε ένα 48ωρο πρόλαβε να δείξει δυο φορές την ευσέβειά του ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Την Παρασκευή επισκέφθηκε τη Μητρόπολη (για την ακρίβεια τα γραφεία της) και ευχήθηκε για την ονομαστική εορτή του κκ.Σεραφείμ (γιορτάζει μαζί με την Αγία Βαρβάρα). Και την Κυριακή συμμετείχε στη λιτάνευση της εικόνας του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου.
    Ενδεδυμένος και τις δύο φορές ευπρεπώς, όπως επέβαλαν οι περιστάσεις, δηλαδή με κουστούμι και γραβάτα. Πάντως ο ενδυματολογικός κώδικας του υπουργού δεν πρέπει να «μεταφραστεί» σε πολιτική απόκλιση από τον πρωθυπουργό και άλλους υπουργούς, απλώς πρέπει να αποδοθεί στο γεγονός ότι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την συμβολική και ουσιαστική σημασία που έχουν κάποιες φορές οι τύποι.

  22. Ο/Η laskaratos λέει:


    «Ψήφισα τον Καμμένο και δεν το κρύβω. Τον εκτιμώ και τον αγαπώ…..

    Όλα τα άλλα ήταν καλά, ο «Εβραίος» τον πείραξε

    Και τον Διάβολο θα δεχόταν για συμπαραστάτη στη μήνυση κατά καλλιτεχνών


    (για την φωτό με Χ.Α): Η κακόβουλη βλασφημία των θείων προσβάλλει τους πιστεύοντες. Όταν ευτελίζεται το πρόσωπο που τιμά ο πιστός, ευτελίζεται και ο πιστός. Είχα προσφύγει έννομα στην ελληνική πολιτεία στο Α.Τ. Ομονοίας υπέβαλα έγκληση κατ’ αυτής της πραγματικότητος για να παύσει η περαιτέρω περαιτέρω βλασφημία. Ούτε λυπούμαι ούτε ντρέπομαι (για το ενσταντανέ με χρυσαυγίτες). Δήλωσαν συμπαράσταση προς την έγκλησή μου και όποιος και να ερχόταν εγώ θα το δεχόμουν. Η Χ.Α. μόλις πέρασε ο θόρυβος εξαφανίστηκε άρα εκμεταλλεύτηκαν το θέμα.. Είναι ένα παγανιστικό μόρφωμα η Χ.Α που έχει ως πνευματικό καθοδηγητή τον Πατεράκη και το βιβλίο του περί σκοταδισμού. Δεν έχει καμία σχέση με την ορθόδοξη πίστη.

    http://www.iefimerida.gr/news/320856/serafeim-apogoiteytika-apo-ton-tsipra-otan-ypevale-ta-sevi-toy-stoys-rothschild#ixzz4ZZtaJNsA
    22|02|2017

    Σεραφείμ: Απογοητεύτηκα από τον Τσίπρα όταν υπέβαλε τα σέβη του στους Rothschild

    «θεωρούσα ότι ο Τσίπρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα πράγματα αλλά απογοητεύτηκα όταν είδα ότι υπέβαλλε τα σέβη του στην οικογένεια Rothschild» και τόνισε ότι «χρειάζεται δυναμική αλλαγή των πραγμάτων. Οι δανειστές μάς επιβάλλουν σκληρά μέτρα λιτότητας».

    Αναφερόμενος σε κυβερνητικά στελέχη που εκτιμά, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Π. Κουρουμπλή και τον Νίκο Κοτζιά: «Εκτιμώ και έχω πολύ ζεστή σχέση με ορισμένα άτομα από την κυβέρνηση. Θαυμάζω τον Κουρουμπλή, έχουμε σχέση ζωής από τα φοιτητικά μας χρόνια. Ο Κοτζιάς αποτελεί πλούτο για την ελληνική κυβέρνηση. Εχέγγυο για την υπεράσπιση των δικαίων της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι».

    Εξέφρασε την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση της ΝΔ για το Τάμα του Έθνους και την απόσυρση των υπογραφών βουλευτών της από ερώτηση στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με προβληματίζει η επάρκεια αυτών, πώς θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας αύριο…

    «Ψήφισα τον Καμμένο και δεν το κρύβω. Τον εκτιμώ και τον αγαπώ…..

  23. Ο/Η Gay homophobic bishop λέει:

  24. Ο/Η Gay monk λέει:

    φρόνιμο θα ήταν ο καθείς εξ’ υμών να κοιτάζει μόνο την καμπούρα του

    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/apistefti-stirixi-se-konano-ke-epithesi-se-pireos-serafim-apo-paleo-imerologio/

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΟΝΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
    Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 12:50

    Σεβασμιώτατε Άγιε Πειραιώς -Με λύπη πληροφορήθηκα για την επιστολή σας προς λίαν αγαπητό αδελφό κύριο Ανδρέα Κονάνο.

    Είστε γνωστός για τις γνήσιες Ορθόδοξες εκκλησιαστικοπολιτικές απόψεις σας ,σε βαθμό που αγγίζουν την ακρότητα και την υπερβολή.
    Πολλάκις δε, αυτές γίνονται αιτία διχασμού του πιστού λαού καθώς και βαρυτάτου σκανδαλισμού του.
    Μάλιστα τολμώ να σας πω πως αν ανήκατε στο Παλαιό Ημερολόγιο θα γράφατε ιστορία γιατί θυμίζετε περισσότερο παλαιοημερολογίτη Ιεράρχη,καθότι δεν είναι λίγες οι φορές που εκφράσατε την άποψη σας η οποία ήταν αντίθετη για την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πόσα άλλα.

    Με σεβασμό προς το τετίμημενο πρόσωπο σας ήθελα να σας υπενθυμίσω την φράση σας《Ὁ δέ σκανδαλισμός τῆς συνειδήσεως τῶν πιστῶν πού ἀποτελεῖ παρεπόμενον ἀδίκημα τῶν ἀνωτέρω βασικῶν προβλέπεται καί κολάζεται μέ τά Κυριακά λόγια «οὐαί τῷ ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι’ οὗ τό σκάνδαλον ἔρχεται…» (Ματθ. 18,7) «ὅς δ’ ἄν σκανδαλίση ἕναν τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῆ μύλος ὀνικός εἰς τόν τράχηλον αὐτοῦ καί καταποντισθῆ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης…» (Ματθ. 18,6).》
    ή οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος του φακέλου σας στο Συνοδικό δικαστήριο και έκπτωση σας απο το θρόνο της Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Σκανδαλισμός είναι και τα βαρύτιμα χτυσοπύκιλτα μοναδικά σας άμφια τα οποία κοσμούν καθέ εμφάνιση σας στις φτωχογειτονιές του Πειραιά.
    Το ίδιο και οι δηλώσεις σας περί Παλαιού Ημερολογίου, περί ομοφυλοφιλίας, περί αιρέσεων, περί οικουμενισμού κ.α.

    Για τον λόγω αυτό Σεβασμιώτατε επιτρέψατε μου ως μικρός και ελάχιστος ενώπιον σας ,να σας πω ότι φρόνιμο θα ήταν ο καθείς εξ’ υμών να κοιτάζει μόνο την καμπούρα του και τα του οίκου του.

    +ο Αθηνών Παρθένιος
    Του Πατρώου Ορθοδόξου Εορτολογίου

  25. Ο/Η Gay monk λέει:

    Νέα μόδα στις μίτρες λανσάρει ο Πειραιά Σεραφείμ

    Νιου λουκ, πολύ μοδάτο

    Μακρόστενη ψηλή μίτρα

    https://imp.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B9%CF%8E/

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.