Διαγράφω άρα υπάρχω

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Ο κ. Σημίτης χρημάτισε πρωθυπουργός για 8 χρόνια και νίκησε σε δυο διαδοχικές βουλευτικές εκλογές. Το 2004 βλέποντας πως θα χάσει παραχώρησε την αρχηγία στον απόγονο πρωθυπουργών Γ. Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ), με την ελπίδα πως στο σύντομο προεκλογικό χρόνο ο λαός δεν θα αντιλαμβανόταν το πραγματικό μέγεθος του νέου ηγέτη, ο οποίος για χρόνια κρυβόταν ως ΥΠΕΞ εμφανιζόμενος μόνο σε προμελετημένες συνεντεύξεις και καλά σχεδιασμένες εκδηλώσεις. Νομίζω ο παππούς Παπανδρέου είχε πει για τον Γρίβα: «Κρυπτόμενος εδοξάσθη και εμφανιζόμενος εγελοιοποιήθη». Ταιριάζει και στον εγγονό η διαπίστωση.

Ο Γ.Α.Π, εξελέγη και επανεξελέγη με αντιδημοκρατική φιέστα η οποία τον κατέστησε παντοδύναμο αρχηγό που δεν λογοδοτεί σε κάποιο συγκροτημένο σώμα εκλεκτόρων αλλά μόνο στον λαό που τον είχε ψηφίσει, δηλαδή πουθενά. Έχασε πανηγυρικά τις βουλευτικές εκλογές, λόγω και της κακής φήμης του κ. Σημίτη και των κυβερνήσεών του, των οποίων συνυπεύθυνος υπουργός ήταν και ο ίδιος χωρίς να έχει διαχωρίσει κάπου τη θέση του.

Παρά την σκανδαλώδη διαφθορά και τις παραλείψεις του καθεστώτος Σημίτη-ΠΑΣΟΚ, ο τ. πρωθυπουργός έχει να επιδείξει και κάποιο έργο. Για την Ελλάδα αυτό είναι εξαίρεση. Ο nepos Καραμανλής δεν έχει να καυχηθεί για τίποτα: Ο Σημίτης προώθησε κάποιους θεσμούς και μικρομεταρρυθμίσεις όπως «Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων», «Συνήγορος του πολίτη», απαλοιφή θρησκεύματος από ταυτότητες, έθεσε σε λειτουργία το ΑΣΕΠ, τόλμησε το αυτονόητο να απόσχει από την ενθρόνιση ως αρχιεπισκόπου του από τότε γνωστού ως εθνικιστή και χουντικού Χρ. Παρασκευαϊδη, πέτυχε την είσοδο στην ΟΝΕ, την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. και έκανε κάποια μεγάλα δημόσια έργα όπως Μετρό, Γέφυρα Ρίου κλπ. Σε κάθε περίπτωση υπήρξε αυτός που χάρισε στο απαξιωμένο ΠΑΣΟΚ των Ανδρέα και Δήμητρας Παπανδρέου επίφαση σοβαρότητας, εκλογική διείσδυση στην κεντροδεξιά και παράταση εξουσίας, αφού είχε καταφέρει να μείνει μακριά από την αμαρτωλή αυλή του Α.Γ.Π.

Ο Κ. Σημίτης είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου και αντιστασιακός. Παραιτήθηκε και από την καθηγητική του σύνταξη υπέρ του Πανεπιστημίου του, άσχετο αν φίλοι του καθηγητές την λεηλάτησαν. Ο ΓΑΠ πριν διορισθεί από τον πατέρα του (με την συναίνεση του αδιόρθωτου κοσμάκη) βουλευτής και υπουργός, ήταν άνεργος. Το μόνο κοινό σημείο που έχουν οι δυο άνδρες είναι τα άθλια ελληνικά τους, αν και ο κ. Σημίτης γνωρίζει να τα γράφει σωστά.

Ο ΓΑΠ θεώρησε πως μπορεί να διαγράψει τον τ. πρωθυπουργό, επειδή του επεσήμανε το αυτονόητο πως δεν είναι σωστό να προτείνει δημοψήφισμα για την ευρωσυνθήκη, τη στιγμή που την ψηφίζει μόνο και μόνο για να τρέξει πίσω από τον Αλαβάνο. Με λίγα λόγια ο ΓΑΠ πατάει σε δυο βάρκες τακτική που εφάρμοζε ο μαιτρ της πολιτικής σκακιέρας πατέρας του με επιτυχία, αλλά «ου παντός πλειν ες Κόρινθον» ή για να μείνουμε και στο κλίμα μας «Τα φαρδομάνικα είναι για τους δεσποτάδες». Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΚΚΕ. Δεν είναι δυνατόν να δρα ως ακτιβιστικό κόμμα της Αριστεράς, αφού τίποτα στις θέσεις του δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Ο ΓΑΠ προτείνει δημοψήφισμα έχοντας εξασφαλίσει πως η ΝΔ δεν θα το κάνει. Ψηφίζει την ευρωσυνθήκη μαζί με τη ΝΔ αλλά παράλληλα παριστάνει πως θέλει και τη λαϊκή συναίνεση, αφού δεν του φτάνουν οι 254 βουλευτές των δυο κομμάτων. Είναι απόλυτα βέβαιο πως αν το ΠΑΣΟΚ είχε την εξουσία, δεν θα διακινδύνευε δημοψήφισμα το οποίο δεδομένης της λαϊκής αγανάκτησης και της διόγκωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται να έφερνε σε τρομερά δύσκολη θέση την κυβέρνηση με ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Η Ιρλανδία κάτι έχει να πει στον ΓΑΠ. Δεν παίζουνε με τη φωτιά μικρέ μας Γιώργο.

Ο κ. Σημίτης για να εμφανισθεί ως ανακόλουθος, συκοφαντήθηκε από τα φερέφωνα του ΓΑΠ πως δήθεν στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος για την Ευρωσυνθήκη, σε μια σκόπιμη σύγχυσή της με το Ευρωσύνταγμα, για την έγκριση του οποίου είχε πράγματι ζητήσει δημοψήφισμα. Η αυτονόητη δημόσια έκφραση της φιλοευρωπαϊκής γνώμης ενός ευρωπαϊστή πρωθυπουργού, που δεν θέλει το κόμμα του να διαφοροποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα χωρίς λόγο, ούτε η Ελλάδα να εμφανίζεται ευρωσκεπτικιστική, δαιμονοποιήθηκε, καταγγέλθηκε, έγινε επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας και οδήγησε στην διαγραφή του. Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν κάποιο ανατρεπτικό μεταρρυθμιστικό κόμμα, ο κ. Σημίτης θα είχε άδικο. Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα συντηρητικό με κάμποσα πολύ δεξιά χαρακτηριστικά (υπερεξοπλισμοί, ενότητα Κράτους Εκκλησίας, ιδιωτικοποιήσεις, τρομονόμος, διαφθορά, διαπλοκή, πατριδοκαπηλία). Ο άκαπνος ΓΑΠ δεν αναγνωρίζει στον πρώην αρχηγό του και πρώην πρωθυπουργό το δικαίωμα της διαφωνίας. Του απευθύνει τον λόγο σε έναν αντιαισθητικό ενικό, παραβλέποντας ακόμη και τα 17 χρόνια ηλικίας που τους χωρίζουν. Οι σύμβουλοί του τον έπεισαν πως διαγράφοντας αυτόν που τον διόρισε αρχηγό, δείχνει πως έχει πυγμή. Στην ουσία έκανε μια τρύπα στο νερό, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας στο κόμμα του και σηκώνοντας κι άλλο κύμα φυγής ψηφοφόρων προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Οι Ευρωεκλογές του 2009 θα είναι το Βατερλώ του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σημίτης θα διαπιστώνει τώρα με πίκρα πόσο μικροί και αχάριστοι είναι οι πρώην βουλευτές του. Ίσως κάνει και αυτοκριτική για τη δική του σιωπή όταν ο ΑΓΠ διέγραφε στελέχη του εν πτήσει. Από τόσους υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές που ανέδειξε, 3-4 βγήκαν και διαμαρτυρήθηκαν. «Αυτή είναι η Ελλάδα» (του ΠΑΣΟΚ), που θα έλεγε και ο ιδιος. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από τους θαμώνες του ραδιο-«Αυριανή», που έτρεχαν πίσω από τα φουστάνια της Μιμής.

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

54 Responses to Διαγράφω άρα υπάρχω

  1. Ο/Η physicist λέει:

    Sugxarhthria, k. Laskarate, gia to ar0ro sas! Sta yila: auto pou epedei3e o Kwstas Shmiths, lambanontas up’ oyh to perikeimeno, to parel0on klp, den einai aplws «kapoio ergo» alla’ pragmatiko ergo. Ki apo thn pleura ths die0nous aktinobolias ths Elladas, htan o prwtos prw0upourgos meta apo 15 xronia pou tou etrefan megalo sebasmo stis prwteuouses ths Dutikhs Eurwphs.

    Filika, p.

  2. Ο/Η apollion λέει:

    Απορώ ειλικρινά με την κατάντια του Γιωργάκη, ξεκίνησε πολύχρωμος, ευχάριστος, προσήλιος, πολυσυλλεκτικός -για μια περίοδο συνυπήρχαν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ η Δαμανάκη με τον Ανδριανόπουλο, και το αποτέλεσμα είναι ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ αδύναμο, αυτιστικό, μίζερο, και ένας Γιωργάκης πιο φοβισμένος και από Παρθένα Κορασίδα σε φυλακή βαρυποινιτών…Καλά για τους γλοιώδεις αυλικούς του (πρώην υπουργούς επί Σημίτη) ότι και να πω είναι λίγο…Στο-ενδεχόμενο- Reload Σημίτη θα φρακάρουν πολλοί οχετοί από τις Αννούλες και τα Ρεπάκια…

  3. Ο/Η περιούσιος λέει:

    Όσο και αν εκτιμώ τον κ. Σημίτη για την πορεία του ως Πρωθυπουργού της χώρας, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ο νόμος περί ΑΣΕΠ ψηφίστηκε επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου με υπουργό τότε τον κ. Πεπονή και εφαρμόστηκε το πρώτον επί πρωθυπουργίας πάλι Α. Παπανδρέου. Απλά, έχω την εντύπωση ότι ο κ. Σημίτης επεξέτεινε την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ και στις ΔΕΚΟ.

  4. Ο/Η nikos10 λέει:

    Αγαπητέ Ανδρέα,

    σε ένα μονάχα διαφωνώ: η Συνθήκη της Λισσαβώνας είναι το Ευρωσύνταγμα, με ορισμένες παραλλαγές για να καταστεί πιο προσιτό σε χώρες όπου είχαν υπάρξει αντιδράσεις.

    Κατά τα λοιπά, απαράδεκτη η διάχυτη κακή κριτική στο Σημίτη και η εξομοίωσή του με τον Μητσοτάκη!!!

    Βαρύνεται, βεβαίως, με (πολλά, ίσως) λάθη, όπως βαρύνονται και τα κυβερνητικά του στελέχη με υποψίες σκανδάλων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε και όσα σωστά έγιναν επί πρωθυπουργίας του.

  5. Παράθεμα: PASOK, the great Jewish political party « Abravanel

  6. Ο/Η Τα πρωτόκολλα των σοφών λέει:

    Πολύ ενδιαφερον κειμενο για να θυμηθουμε πως αντιμετωπισε η Φαια προπαγανδα της Δεξιας τον Σημιτη , Ροζακη κλπ εκεινα τα χρονια (μαζί με την ιστορια με τις αστυνομικές ταυτοτητες κλπ κλπ) :

    PASOK, the great Jewish political party

  7. Ο/Η akamas λέει:

    Ο Γιωργάκης νομίζει ότι διαγράφονας τον Σημίτη πουλάιε μαγκιά και μο΄θρη, δεν έχει καταλάβει ότι είναι τελείως ανίκανος να κερδίσει μια εκλογική μάχη και αν αυτό γίνει κατά λάθος λόγω ονόματος θα είναι καταστροφή για την χώρα. Παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της διακυβερνήσεως της χώας από τον Σημίτη και τα προβλήματα που υπήρξαν (Ίμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο), ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση που έχει να επιδείξει κάποιο έργο, το οποίο δεν μπορεί να διαγραφεί έτσια πλά από το ίδιο του το κόμμα.

  8. Ο/Η Elikas λέει:

    Το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει ένα brand-name χωρίς brand. Μια εταιρεία με αναγνωρίσιμο λογότυπο που δεν παράγει πολιτικό προϊόν κοινώς (ούτε καν σε αντιδιαστολή με το προϊόν άλλων κομματικών εταιρειών). Οι εσωκομματικές έριδες αδυνατούν να συνθέσουν πολιτική ταυτότητα, ιδίως όταν περιστρέφονται γύρω από πρόσωπα αντί για θέσεις. Το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι μία μακροπρόθεσμη και βασανιστική διάσπαση, κρατώντας παράλληλα σε ομηρία ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων ψηφοφόρων.

    Αν πραγματικά θέλει ο ΓΑΠ να αποστασιοποιηθεί από την περίοδο Σημίτη και όλα όσα σηματοδοτεί, θα πρέπει να τολμήσει το αυτονόητο: Να διαγράψει (κανονικά) τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, ΜΑΖΙ με δεκάδες πρωτοκλασάτα (και μη) στελέχη που έχουν ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με σκάνδαλα, καθεστωτική αλαζονεία, κλπ. Όμως το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος ο ΓΑΠ συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτά τα στελέχη, οπότε δεν γίνεται να διαγράψει τον εαυτό του προκειμένου να πείσει ότι κάνει (άλλη μία) καινούργια αρχή.

    Περιμένοντας μάταια ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί να σηκώσει το γάντι για να γίνει επιτέλους το μεγάλο ξεκαθάρισμα, ο ΓΑΠ υπονομεύει όχι μόνον τη δική του πολιτική σταδιοδρομία, αλλά και των εσωκομματικών του αντιπάλων. Από πού κι ως πού να πείσει αύριο για ηγέτης ο Μπένυ, όταν δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τον άνθρωπο που τον ανέδειξε και τον στήριξε ανοιχτά στις εκλογές του Νοεμβρίου; Τι είδους αντιπολίτευση στην κυβέρνηση να κάνει η όποια Άννα όταν δεν παρεμβαίνει δυναμικά για να αποτρέψει τη φεουδαρχοποίηση (sic) της παράταξης της; Και για ποιό λόγο να πιστέψουν οι ψηφοφόροι στην καραμέλα της συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας, όταν ένας πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κινήματος δεν δικαιούται να εκφέρει τη γνώμη του δημόσια;

    Ο μόνος τρόπος να συνεχίσει κανείς να τρέφει ελπίδες για μελλοντική αυτοδυναμία (ή έστω εκλογική νίκη) του ΠΑΣΟΚ, είναι να θυσιαστεί ο ΓΑΠ και να δώσει την παράταξη αντιπαροχή. Σε ποιόν όμως; Ας το κλείσουν λοιπόν το μαγαζί όσο πιο γρήγορα γίνεται, μπας και προλάβει να δημιουργηθεί μία αληθινά προοδευτική παράταξη που θα συσπειρώσει τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Όσο για τις κλίκες και τους αυλοκόλακες, ας αρκεστούν στο κομπόδεμα που έχουν φτιάξει τόσα χρόνια…

  9. Ο/Η physicist λέει:

    @ akamas 7

    Adikeis ton Kwnstantino Karamanlh. Ekane terastio ergo sta xronia pou htane prw0upourgos (1974-1980).

    p.

  10. Ο/Η Diagrammenos λέει:

    Το μόνο για το οποίο θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ότι δεν διέγραψε το ανθρωπάκι που ακούει στο όνομα Κώστας Σημίτης, μερικά χρόνια νωρίτερα.

    Ο Κώστας Σημίτης, όντως έχει να επιδείξει κάποιο έργο. Μεθοδικά έκτιζε το προφίλ του με τη βοήθεια του Λαμπρακέικου και των υπολοίπων αμαρτωλών συγκροτημάτων του χώρου του Τύπου και των καναλιών, τα οποία πλουσιοπάροχα και αντάμειψε με δημόσια έργα κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του. Έφαγε αδιαμαρτύρητα τις σφαλιάρες που του έριξε δύο φορές ο Ανδρέας Παπανδρέου αδειάζοντάς τον ως υπουργό, περιμένοντας υπομονετικά πότε θα αρρωστήσει ανεπανόρθωτα ο ΑΓΠ, ώστε να χτυπήσει μαζί με τη «συμμορία των τεσσάρων» και να κερδίσει το συνέδριο του 1996, τάζοντας τα πάντα στους συνδικαλιστές του κόμματος για να τους ξεπουλήσει μετά (μαζί με την «Ολυμπιακή»).

    Με το που ανέλαβε την Πρωθυπουργία, ο φιλοευρωπαϊστής Κώστας Σημίτης, κατάφερε να δημιουργήσει τις πρώτες επίσημες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, στα Ίμια, ευχαριστώντας για πρώτη φορά ως έλληνας Πρωθυπουργός τους Αμερικανούς – για να τις επισημοποιήσει αργότερα με τη Συμφωνία της Μαδρίτης.

    Κατάφερε την έκδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους, ύστερα από χρόνια βοήθειας και ημιεπίσημων διαβεβαιώσεων ότι ο ΑΠΟ ήταν ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα. Δεν είχε καν τα κότσια να τον συλλάβει και να τον φυλακίσει στην Ελλάδα, όπως είχε προτείνει ο Αλ. Παπαδόπουλος.

    Κατάφερε να συνυπογράψει τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και να περάσει από το ελληνικό έδαφος το μισό ΝΑΤΟ χωρίς να τολμήσει να φέρει το θέμα ενώπιον της Βουλής, κατά τα συνταγματικώς οριζόμενα.

    Κατάφερε να καταργήσει με τη βοήθεια των ΜΑΤ την επετηρίδα των εκπαιδευτικών – την επετηρίδα που στόμωσε με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, όταν διπλασίασε σχεδόν τις Σχολές στην Ελλάδα – και να συλλάβει για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση γονείς έξω από τα σχολεία, που διαμαρτύρονταν για την περιβόητη «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» του Αρσένη. Κατάφερε να δημιουργήσει Σχολές εν είδη «πάρκινγκ ανέργων νέων», χωρίς κτήρια, χωρίς υποδομές και φοιτητικές εστίες, μόνο και μόνο για άγρα ψήφων και για τεχνητή μείωση των ποσοστών ανεργίας.

    Κατάφερε να μετοχοποιήσει το 66% του ΟΤΕ, να ιδιωτικοποιήσει την Ιονική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μια σειρά από άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, να δημιουργήσει νέα τζάκια πράσινων επιχειρηματιών, με κορυφαίο τον «εθνικό προμηθευτή».

    Κατάφερε να απαλείψει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες και πάλι χωρίς την άδεια της Βουλής, χωρίς τα κότσια να αλλάξει τον ισχύοντα νόμο, αλλά επικαλούμενος μία δήθεν ανεξάρτητη Αρχή ανδρεικέλων που διόρισε το κόμμα του. Κατάφερε να εξασφαλίσει την πλήρη ασυλία των καναλιών, με τη βοήθεια μιας άλλης ανεξάρτητης Αρχής ανδρεικέλων που άκουγε στο όνομα ΕΣΡ. Κατάφερε να δημιουργήσει μαύρες λίστες ανεπιθύμητων δημοσιογράφων αποκλεισμένων επαγγελματικά από το πρωθυπουργικό του γραφείο, ώστε να μην υφίσταται η παραμικρή αμφισβήτηση του έργου του, έχοντας εξασφαλίσει συν τοις άλλοις και την αμέριστη υποστήριξη του Γιώργου Κουρή της «Αυριανής», (ο οποίος επιδιδόταν συστηματικά στην εξύβριση του Κώστα Καραμανλή και του Δημήτρη Τσοβόλα) και διατηρώντας τον αρχιαυριανιστή ταγματασφαλίτη Ευάγγελο Γιαννόπουλο στο υπουργείο Εργασίας.

    Κατάφερε να ανοίξει ένα κάρο τρύπες στο ΑΣΕΠ που θεσπίστηκε επί Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου να βολεύονται τα πράσινα παιδιά.

    Κατάφερε να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, προειδοποιώντας μέσω του Κώστα Λαλιώτη πριν τις Ευρωεκλογές του 1999, ότι «οι επενδυτές δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους με πειραματισμούς» και διαβεβαιώνοντας πριν τις εκλογές του 2000 ότι «ο Σημίτης δεν θ’ αφήσει το Χρηματιστήριο να πέσει». Κατάφερε, μαζί με τον υποστηρικτή του Νίκο Χριστοδουλάκη (τον γνωστό αγωνιστή του Πολυτεχνείου) τη δεύτερη έμμεση ληστεία του λαού με την είσοδο της δραχμής στο ευρώ.

    Ο αντιστασιακός κος Σημίτης, κατάφερε να επικυρώσει αδιαμαρτύρητα τη Συμφωνία του Σένγκεν, να υπερψηφίσει τον τρομονόμο στη Βουλή με τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας, (νομοθετήματα που παραδίδανε τα προσωπικά δεδομένα σε υπερεθνικές αρχές άνευ δημοκρατικού ελέγχου), να ξεκινήσει το Εθνικό Κτηματολόγιο ως μία φάρσα ρεμούλας, η οποία επέσυρε τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδας.

    Κατάφερε όντως να παραδώσει μια μεγάλη σειρά δημοσίων έργων, υπερτιμολογημένων και χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε., κατάφερε να βάλει πιο βαθειά το μαχαίρι στο κόκαλο των θυμάτων της Ρικομέξ, να μην τιμωρηθεί κανένας για το θάνατο του Νίκου Κρανιδιώτη, να μην τιμωρηθεί κανένας και για τίποτα, καλώντας «όσους έχουν στοιχεία να τα πάνε στον εισαγγελέα». Και πάνω απ’ όλα, κατάφερε να αναδείξει μέσα από την ομαδούλα του, μια νέα συμμορία αρπακτικών που αντικατέστησαν το λεγόμενο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ στη ρεμούλα, την αλαζονεία και τη θρασύτητα.

    Το ανθρωπάκι που ακούει στο όνομα Κώστας Σημίτης, δειλός και μικρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αντί να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, ή να παραιτηθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν απ’ αυτές, έδωσε το χρίσμα στο Γιώργο Παπανδρέου για να γλυτώσει το ΠΑΣΟΚ τη συντριβή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ώστε να χρεωθεί ο Γιώργος την πρώτη ήττα με το καλημέρα.

    Ο άνθρωπος που πέρασε τη Συμφωνία του Μάαστριχτ χωρίς δημοψήφισμα, έγινε ξαφνικά οπαδός των δημοψηφισμάτων για την επικύρωση της μεταρρυθμιστικής Συνθήκης της Ε.Ε. προκειμένου να τα πάει πρίμα με τον ΓΑΠ και θυμήθηκε ξανά ότι είναι εναντίον των δημοψηφισμάτων με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας, προκειμένου να εξανεμίσει τις παραμικρές πιθανότητες που είχε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ να σηκώσει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις.

    Ο ελληνικός λαός, έχει ήδη κατατάξει τον Κώστα Σημίτη εκεί που του αξίζει, υπερψηφίζοντας την μετριότατη, έως ανύπαρκτη κυβέρνηση Καραμανλή, υπό το φόβο ότι θα ξανακαθήσουν στο σβέρκο του, οι Χριστοδουλάκηδες, οι Β. Παπανδρέηδες, οι Παπαντωνίου, οι Πανταγιάδες, οι Τσουκάτοι, οι Μαντέληδες, οι Πρωτοπαπάδες, οι Βερελήδες και οι λοιποί αστέρες του «εκσυγχρονισμού».

    Αν κάτι με συγκρατεί από το να χειροκροτήσω την απόφαση του ΓΑΠ, είναι ότι ίσως ήρθε υπερβολικά αργά για το ΠΑΣΟΚ…

  11. Ο/Η Sotiris Koukios λέει:

    θα διαφωνήσω τόσο πολύ με το άρθρο σου :
    1. «παντοδύναμο αρχηγό που δεν λογοδοτεί σε κάποιο συγκροτημένο σώμα εκλεκτόρων αλλά μόνο στον λαό που τον είχε ψηφίσει, δηλαδή πουθενά.» Ο Λαός είναι το πουθενά; Μάλλον εκνευρισμένος το έγραψες αυτό… Και στις 11/11 πάλι ο λαός ήταν στημένος σε μια αντιδημοκρατική φιέστα;
    2. Ως προς το έργο Σημίτη φυσικά και παρήχθη και ήταν σημαντικό. Και φυσικά τότε τον κράζατε όλοι όσοι τώρα διαρρηγνύεται τα ιμάτια σας… μου κάνει εντύπωση βέβαια αυτό. Πως να το εξηγήσω;
    3. Συμφωνώ ότι η πολιτική ΓΑΠ περί δημοψηφίσματος είναι εκ του ασφαλούς επαναστάση αλλά και η αντίρρηση Σημίτη είναι ψευδεπίγραφη. Δεν είναι αυτό η ουσία της κόντρας. Από την άλλη όμως και εσύ όπως και άλλοι απαξιώνεται την πραγματική σημασία της Συνθήκης που δεν έχει διαβάσει κανείς και που φυσικά και είναι το Σύνταγμα. Ονομάστηκε Συνθήκη μπας και ηρεμήσουν οι οργισμένοι Ευρωπαίοι που αν τους ρωτάγαμε η επικύρωση δεν θα επιτυγχανόταν σε περισσότερα από 5 κράτη μέλη …
    4. Τώρα η ευαισθησία περί ηλικίας και αντιαισθητικού ενικού…ε όσο να πεις είναι λίγο too much…για να το πω και ελληνικά Γιώργου Σημίτη.
    5. Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο σου. Δεν θα ήθελα να το ζήσω και να είμαι στην θέση του.

  12. Ο/Η elias λέει:

    Ο Σημίτης επιβίωσε του ΑΓΠ, νίκησε τον Μητσοτάκη, και τελικά διαγράφηκε από τον ΓΑΠ. Ηθικό δίδαγμα: τα πάντα μπορεί να νικήσει ο άνθρωπος εκτός από τη βλακεία. Η βλακεία είναι ανίκητη, μια και έχει το ακαταλόγιστο.

  13. Ο/Η Τριανταφυνλής λέει:

    Ναι ναι ..Το Θυμομαστε το εργο του Καραμανλή ..Θυμόμαστε τον Κουμη και την Κανελοπουλου και αλλους πολλους , τον Ν 815, τα απιστευτα σαρδαμ, τους ακατανοητους λογους που φανταζαν σπουδαιοι στους εντελώς ασχετους και στους γλυφτες του , την Αυτοεξορια του στο Παρίσι οπου επαιζε γκολφ και διαβαζε αρχαια τραγωδια που ελεγε κι ο Νιονιος μετά την Υποθεση Λαμπρακη και την Βια και Νοθεία , τον πληθωρισμό, την αστυνομοκρατια , τον Μνημειωδη αυταρχισμό., τον Αβερωφ , τον Γκικα ,την »Αποχουντοποιηση» κλπ κλπ
    Οπως και την εκ των Υστερων μυθοποιηση του απο οσους ειχαν καθε συμφερον να τον Μυθοποίησουν στις επομενες γενιές που ποτε δεν μπορουν να φανταστουν τι σημαινε ο τότε Καραμανλισμός και το τοτε Νεοδημοκρατικό Δεξιότατο κρατος ..Ισως χρειαστει καμμια τετραετια ακομα του νεοτερου Κραμανλή για να το καταλαβουν και να το Θυμηθούμε …

  14. Ο/Η physicist λέει:

    @13

    Egraya: 1974-1980, ka0ws o logos htane gia meta th Metapoliteush. Egw 0umamai … thn enta3h ths Elladas sthn EOK … thn ka0ierwsh ths Dhmotikhs … thn ka0arh ru0mish tou Politeiakou … th nomimopoihsh tou KKE … th fulakish twn xountikwn kai … thn adirhth epimonh tou ston sta0era filodutiko prosanatolismo ths Elladas, otan to KKE htane paramagazo tou Sobietikou Oloklhrwtismou kai to pasok oneireuotane Kinhmata twn Adesmeutwn kai thn idrush ths Tzamaxarias tou Elladistan.

  15. Ο/Η Θου Βου λέει:

    ο άξιος διαδοχος του Μητσοτάκη στην πολιτική σκηνή , που γεμάτος συστολή,με σκυμμένο το κεφαλάκι του εκλιπαρουσε τον Άγγλο πρωθυπουργό Τονυ Μπλερ-θυμάστε;;- να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης με τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα, επειδή πλησίαζαν εκλογές στην Ελλάδα (!!!), πήρε αυτό που τού άξιζε.

    βεβαίως και ο γιος της Φρειδερικης ….συγγνωμη της Μαργκαρετ ήθελα να πω, θα έχει κι αυτός την ανταμοιβή του από την ιστορία .

    όσο για τον γερο Καραμανλή,τον περιμένει ένας κλειστός φάκελλος της Κυπρου, την οποία το 1974 την έβλεπε «πολύ μακριά» για να στείλει ΕΝΑ υποβρυχιο και να ματαιωσει την τουρκική εισβολή.

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Sotiris Koukios,
    όταν ένας πολιτικός αρχηγός έχει εκλεγεί άμεσα από 600-900 χιλιάδες μέλη και φίλους-που οι συντριπτικά περισσότεροι δεν έχουν απολύτως καμμία συμμετοχή στην κομματική ζωή και αρκετοί μπορεί κάλλιστα να είναι και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, ήδη έχουμε έλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης αυτής της διαδικασίας. Όταν δεν υπάρχει κάποια Κεντρική Επιτροπή στην οποία να λογοδοτεί ο αρχηγός, η οποία να τον έχει εκλέξει και να μπορεί να τον ανακαλέσει, τότε λογοδοτεί στην πλαδαρή και απροσδιόριστη μάζα των 700.000 που θα πρέπει να συνέλθει για να τον καταργήσει, πράγμα ανέφικτο. Καταλαβαινεις φαντάζομαι πως ο ελέω λαού αρχηγός είναι παντοδύναμος, κανείς δεν τολμάει να τον αμφισβητήσει και η κατάσταση αυτή οδηγεί σε τραγελαφικά αδιέξοδα. Φαντάσου στις ευρωεκλογές ένα ηττημένο ΠΑΣΟΚ του 30% (μπορεί και παρακάτω) με έναν Γιώργο που αρνείται να παραιτηθεί. Μπορείς να μου πεις με ποιό τρόπο μπορεί να υποχρεωθεί να το κάνει; Μόνο με γιουρούσι στα γραφεία του κόμματος. Το πιθανότερο είναι η διάσπαση. Ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να τον καταργήσει από αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ξαναψηφίσουν οι φίλοι και οι περαστικοί, τους οποίους όμως θα αρνείται ο αρχηγός να συγκαλέσει. Φαύλος κύκλος. Αυτές οι κούφιες και θορυβώδεις διαδικασίες του λαϊκισμού, δεν έχουν ομαλή διέξοδο.

    @Ως προς το έργο Σημίτη φυσικά και παρήχθη και ήταν σημαντικό. Και φυσικά τότε τον κράζατε όλοι όσοι τώρα διαρρηγνύεται τα ιμάτια σας… μου κάνει εντύπωση βέβαια αυτό. Πως να το εξηγήσω;@

    Μέτριο ήταν το έργο Σημίτη, πολύ σημαντικό αν συγκριθεί με τα πεπραγμένα Καραμανλή τζούνιορ. Και τότε και τώρα τον κράζω για τους διεφθαρμένους υπουργούς του, για τη Ζήμενς, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τους υπερεξοπλισμούς που καταδίκαζε ως απλός βουλευτής, για τις φοροαπαλλαγές στην Εκκλησία, για τους Ολυμπιακούς αγώνες, για την περιφρόνηση στο περιβάλλον. Απλώς ο Γιωργάκης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να τον κρίνει.

    Για τον ενικό του ΓΑΠ, μπορεί εσύ να τον κρίνεις παρονυχίδα, αλλά σε εμένα δείχνει έναν άξεστο και κακόγουστο άνθρωπο που δεν ξέρει να απευθυνθεί δημόσια σε έναν ηλικιωμένο άνδρα, σε ένα πρώην πρωθυπουργό, στον πρώην αρχηγό του και σ’αυτόν που του έδωσε το χρίσμα. Το βλέπω σαν δείγμα της γενικότερης παρακμής και ευτελισμού του δημόσιου βίου. Βέβαια το γράμμα δεν το έγραψε ο ΓΑΠ, το έγραψαν οι σύμβουλοί του.
    Τόσο το χειρότερο.

    περιούσιος,
    ο Σημίτης έβαλε σε πλήρη λειτουργία το ΑΣΕΠ, δεν είπα πως το θέσπισε. Η ΝΔ με διάφορες κουτοπονηριές και ατιμίες (διαγωνισμός Ζαχόπουλου) το παρακάμπτει. Ασφαλώς η τιμή αυτής της λαμπρής καινοτομίας ανήκει στον Αν.Πεπονή.

  17. Διαγραμενε,
    ως …καλος χριστιανος και ανθρωπος της εκκλησιας που εισαι -απ΄οτι φαινεται απο τα γραφομενα σου- θα ηταν αδιανοητο να μην παραληρεις ετσι εναντιον του Σημιτη.
    Ειναι φυσικο αλλωστε αφου επι πρωθυπουργιας του καταλαβατε οτι αυτη η χωρα δεν ανηκει μονο στους παπαδες και στο χριστεπωνυμο πληρωμα της.

  18. Ο/Η πασόκα και δεν το 'ξερα λέει:

    >όταν ένας πολιτικός αρχηγός έχει εκλεγεί άμεσα από 600-900 χιλιάδες μέλη και φίλους-που οι συντριπτικά περισσότεροι δεν έχουν απολύτως καμμία συμμετοχή στην κομματική ζωή και αρκετοί μπορεί κάλλιστα να είναι και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων

    Και μπορεί να μη γνωρίζουν καν ότι… ψήφισαν, όπως συνέβη σε εμένα, που αν και μέλος άλλου πολιτικού σχηματισμού, αν και δεν κατέβηκα καν στην πατρίδα μου να ψηφίσω για την ανάδειξη του ΓΑΠ, βρήκα μετά από καιρό στο πατρικό μου… ευχαριστήρια επιστολή του για τη συμμετοχή μου στις εκλογές.

    Άλλη μια ένδειξη για την κατάντια του υποτιθέμενου… Κινήματος. Τον Αντρέα τον «συγχωρούσες» απλώς γιατί είχε το χάρισμα να σε τυφλώνει και να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται πραγματικά. Τον Σημίτη τον έκραζες, αλλά μετά σε τύφλωνε η Μεγάλη Ελλάδα των ψευδαισθήσεων που έφτιαξε (Ολυμπιακοί, ΟΝΕ κλπ) και, συγκρίνοντάς τον με τα χάλια του ΓΑΠ, εκ των υστέρων τον αναβάθμιζες από μέτριο διαχειριστή σε μεγάλο πολιτικό. Τον Γιωργάκη τι τον κάνεις αλήθεια;

    (Με κάτι τέτοια θα μας κυβερνά ο Καραμανλής εσαεί).

  19. Ο/Η Elikas λέει:

    Το έργο της κυβέρνησης Σημίτη δε μπορεί να το βλέπουμε ως άσπρο ή μαύρο, ούτε μπορούμε να το αποδίδουμε εξ ολοκλήρου σε ένα και μόνο πρόσωπο. Αλλά με τις πρόσφατες εξελίξεις κρίνεται το ποιός κάνει κουμάντο και ποιοί θα φαγωθούν, δεν κρίνεται το έργο Σημίτη. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε η ενδοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ να εμβαθύνει αρκετά ώστε να συμπεριλάβει πάρα πολύ κόσμο. Από τον ίδιο τον ΓΑΠ και τους τότε συναδέλφους του, μέχρι τοπικούς κομματάρχες και λαμόγια πέμπτης κατηγορίας. Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί στρουθοκαμηλισμό.

    Αντιστοίχως, οι αγνές (έστω ότι) προθέσεις του ΓΑΠ για περισσότερη δημοκρατία, καλύτερο κοινωνικό κράτος, κλπ, προκειμένου να έχουν ελπίδες να πραγματοποιηθούν, χρειάζονται μία παράταξη με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και πρόσωπα-κλειδιά που δεν επιδιώκουν απλά την επαναφορά τους στην εξουσία. Δεν είναι μόνο οι πρώην και νυν σημιτικοί που περισσεύουν από μια τέτοια προσπάθεια. Είναι και όλοι όσοι σιώπησαν ή σιωπούν σήμερα. Όσοι ήταν εκεί αλλά προτίμησαν να συμπλεύσουν με την εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση για το καλό της δικής τους σταδιοδρομίας. Άρα και ο ΓΑΠ αυτοπροσώπως.

    Χωρίς τον προσωποπαγή χαρακτήρα από τον οποίο προέκυψε, το ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένο στην ίδια του την ιστορία. Μέχρι να αποφασίσει αν είναι σοσιαλιστικό κίνημα, νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, ή οτιδήποτε άλλο, θα φάμε πολύ χρόνο. Ίσως να γίνει δύο κομμάτια, ίσως περισσότερα, ίσως και να καταφέρει να παραμείνει ένα. Κάθε τρεις και λίγο θα γίνονται ξεκαθαρίσματα, ανεβοκατεβάσματα στελεχών κι επικοινωνιακές ασκήσεις επί χάρτου για το πώς θα ξαναγυρίσουν τα κουκιά στα γκάλοπ. Δε λέω, πλάκα θα έχει να το παρακολουθεί κανείς το σήριαλ. Αν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει…

    Όμως πολύ φοβάμαι πως ο ελληνικός λαός που γονατίζει από την ασυδοσία και την ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει την έκβαση αυτής της ιλαροτραγωδίας.

  20. Ο/Η Παράφωνος λέει:

    Αγαπητέ αν και ομολογώ ότι το ποστ σου έχει ενδιαφέροντα επιχειρήματα, νομίζω ότι θα είναι μία από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου.

    Δεν λατρεύω τον ΓΠ αλλά νομίζω ότι επιτέλους συμπεριφέρθηκε σαν αρχηγός και όχι σαν έρμαιο τον κυκλωμάτων. Νομίζω ότι ο Σημίτης υπέκυψε στην ξαφνικά ευρωλατρεία διότι ελπίζει σε κάποια θεσούλα με ευρωπαικές περγαμηνές. Επίσης νομίζω ότι ο Σημίτης ροκανίζει με κάθε τρόπο τον ΓΠ παρόλο που σαν πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον στηρίζει μόνο και μόνο για λόγους αρχής.

  21. Ο/Η enas λέει:

    «κακόγουστο άνθρωπο που δεν ξέρει να απευθυνθεί δημόσια σε έναν ηλικιωμένο άνδρα, σε ένα πρώην πρωθυπουργό, στον πρώην αρχηγό»

    Σιγά τα ωά. Σεβασμός εκεί που αξίζει μόνο. Οχι σε ηλικίες και status.

    «και σ’αυτόν που του έδωσε το χρίσμα.»

    aka ‘Δεν θέλω να χάσω εγώ απο τον χοντρό, χάσε εσύ (κοροίδο)’.

  22. Ο/Η Sotiris Koukios λέει:

    600-900 χιλιάδες μέλη και έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης δεν πάνε μαζί. Αντίθετα αυτό αποτελεί νομιμοποίηση και όχι οι έμμεσες εκλογές από αντιπροσωπούς και ενδιάμεσους. Φίλε μου είναι πως βλέπεις την πολιτική…εγώ επιμένω ότι η μέθοδος ΓΑΠ είναι πολύ καλύτερη και όχι αδιέξοδη. Εξάλλου με ένα 30% ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές φεύγεις η αποφασίζεις να πας σε άλλο κομματικό σχηματισμό. Ούτε το βλέπω ως αναγκαία συνθήκη 30% και αποχώρηση του εκάστοτε αρχηγού. Πάντως έχεις (αν και αιρετικός) μια μονολιθική θεώρηση της πολιτικής.
    Για τον Σημίτη συμφωνούμε. Το αν έχει δικαίωμα ο ΓΑΠ ή όχι να τον κρίνει (αφού αναβιβάζεται ως συμέτοχος και άρα συνένοχος) είναι μάλλον λογική η θέση σου. Αλλά αν την ακολουθήσουμε θα έπρεπε (όπως κι εγώ στηρίζω) το μισό ΠΑΣΟΚ να πάει σπίτι…Φυσικά αυτό λέει και ο λαός εδώ και 3 εκλογικές αναμετρήσεις και μάλλον θα το πει και στην επόμενη πρώτη ευκαιρία…!
    Τέλος μου αρέσει το γιουρούσι που αναφέρεις. Εγώ λέω ότι το γιουρούσι έπρεπε να γίνει τώρα. Κι όχι όταν θα αρνείται ο ΓΑΠ ή ο οποισδήποτε διάδοχος να φύγει ή να μείνει. Και είναι τόσο κρίσιμα τα πράγματα που όσο δεν γίνεται αυτό το γιουρούσι μόνο προς τον εκφυλισμό υπάρχει κατεύθυνση.

    Για όλους αυτούς του λόγους μου είναι αδιάφορο αν το ΠΑΣΟΚ εκτοπίζει τον Σημίτη, τον ΓΑΠ, τον Ανωμερίτη ή τον Αθανσάκη. ΑΥτό το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και έχει πια μόνο ένα στόχο : Να συγκυβερνήσει με κάποιον….όποιον. Αρκεί να κυβερνήσει!!!

    Ε εγώ δεν βλέπω και πολλούς διαθέσιμους ψηφόφορους για αυτό το παιχνίδι…

  23. Ο/Η roidis λέει:

    Φίλε Σωτήρη,
    Οι εκτιμήσεις είναι δικές σου ως αναφορά το Πασόκ, και έχεις κάθε δικαίωμα να τις εκφράζεις ασχέτως αν εγώ τώρα διαφωνώ….και πολύ μάλιστα, αλλά είναι άσχετο.

    Μία παρατήρηση όμως, που την έχω κάνει και αλλού:
    – Οι κύριοι και κυρίες του Πολιτικού Γραφείου του «σοσιαλιστικού» αυτού κινήματος, τι ρόλο παίζουν. Μπορεί ένας πρόεδρος να τους παρακάμπτει; Αν ναι τότε:

    1- δεν είναι συλλογικό όργανο το Π.Γραφείο.
    2- αν είναι, τότε δεν αποτελείται από σοβαρά πολιτικά πρόσωπα, άρα…
    3- Αυτά τα πρόσωπα δεν σέβονται την προσωπικότητά τους, δεν είναι καν προσωπικότητες, αν ναι…
    4- τότε παίζουν το ρόλο της γλάστρας στον εκάστοτε πρόεδρο, άρα…
    5- πρόκειται για κόμμα, αυστηρά προσωπικό και αρχηγικό, και άρα…
    6- τα περί εσωκομματικής δημοκρατίας, και «δημοκρατικών διαδικασιών» και περί «συλλογικών αποφάσεων» είναι επιεικώς του κώλου (σόρρυ, δεν βρίσκω άλλη λέξη).
    7- Που είναι οι «ισχυροί» άνδρες τύπου Βενιζέλος κ.α. Τι άποψη έχουν.

    Αυτά τα λίγα.
    Το Πασόκ ΔΕΝ είναι εδώ.

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Gia ton eniko ths prosfwnhshs kai gia na eimaste akribeis, nomizw prepei na laboume up’ oyh mas duo stoixeia:

    1. O K.S. apeu0un0hke o idios ston eniko ston G.A.P. sthn epistolh tou pros auton pou prohgh0hke auths tou G.A.P. O teleutaios den eixe allh epilogh para ton eniko, alliws 0a fainotane san allhlografia tou daskalou me to ma0htako tou.

    2. O dhmosios enikos anamesa stous suntrofous apotelei pagia praktikh tou laikistikou pasok, thn opoia eishgage o idruths tou, p.x. «egrayes istoria» kai sugxronws sout ston Antwnh Tritsh klp. Auth thn agenestath sunh0eia thn perasane malista kai se megalh merida tou Ellhnikou Laou meta thn alhsmonhth oktaetia 1981-1989.

    Leptomereies, 3erw, omws auth th 0esmopoihmenh ageneia th louzontai twra dikaioi kai adikoi.

    p.

  25. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Tα οσα συμβαινουν στο Πασοκ με την επιδειξη ΠΥΓΜΗΣ απο τον Γιωργακη απενατι στον Σημιτη(και μαλιστα με αφορμή το..»δημοψηφισμα» γνωριζοντας οτι δεν ..προβλεπεται)

    δεν δειχνουν μόνο το χαλι του Πασόκ
    Δειχνουν κυριως το χαλι μιας Κοινωνιας συνολικά .. Μιας αρχοντοχωριατικης Κοινωνιας που χαρη σε μια ευνοική συγκυρια ειδε για μια 2Οετία και κατι ψιλά ασπρη μερα και Νομιζε οτι ολα αυτά οφειλόταν στην αξια της … Και επειδή ο Φθόνος ειναιη κινητηρια δυναμη της νεωτερης ιστοριας μας απαιτει ΔΡΑΣΗ …

    – Να χτυπάτε το χερι σας στο τραπέζι παιδια .. Ολοι .

    Να κοβετε κεφάλια .Οταν κατι δεν μπορειτε να εκτιμησετε ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ γιατί ειστε ασχετοι και με ελλειψεις ..Μη στεναχωριεσται ..Κοψτε τους τον Βηχα .. Βαρεστε το χερι στο Τραπέζι .Ιδου η απλή λύση για πασαν Νοσον και πασαν μαλακίαν της ελληνικής κοινωνιας .Ορματε .. Φατε τους αυτους που σας κανουν τον Εξυπνο .

    Δειξτε τους εσεις ποσα απίδια χωραει ο Σακκος …

    Ακους εκει να θελουν να μας επιβαλλουν τις αποψεις τους .Ποιοι νομίζουν οτι ειναι ρε ;

    Υ. Γ Θειε Ισιδωρα οπως ειπες αγάλι αγαλι γινεται η Αγουριδα μέλι αλλά εγώ δυστυχώς δεν εχω υπομονή να περιμενω ασε που ειμαι και εντελώς απαισιοδοξος πλεον ..Ας γινει οτι θελει η αγουριδα ..
    Μονο σε παρακαλώ φροντισε εκει που εισαι τον Μηρμυγκολέοντα (μην αφησεις κανενα να τον πειράξει απο αυτους τους καινουριους που βλεπω να συχναζουν εκει πέρα )

    ..Ειναι πολύ εαισθητος ..Ταχουμε πει αυτά ..Αντιο (κι απο δώ)

  26. Ο/Η Flantzpirin λέει:

  27. Ο/Η padrazo λέει:

    Αγαπητέ Ροίδη
    Για άλλη μια φορά «δια των εσωκομματικών παιγνίων» επιχειρείται να παραχθεί πολιτική με τον ίδιο ασυλλόγιστο και απελπισμένο τρόπο που ένας «οικονομικά ασθενής» επιχειρεί «δια των τυχερών παιγνίων» να αναδιανείμει τον πλούτο υπέρ του εαυτού του. Αμφιβάλω σοβαρά για την ικανότητα των δύο ανδρών να προβλέψουν τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους. Είναι απαραίτητο προσόν για έναν πολιτικό η διορατικότητα. Ίσως θα έπρεπε να θεσπιστούν εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους πολιτευτές.

  28. Ο/Η Elikas λέει:

    Καβγάδες για το πάπλωμα. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι και οι δύο αντίπαλοι συμφωνούν με τους όρους της ευρωσυνθήκης. Το ίδιο κι ο Καραμανλής.

    Το να βάλεις τον Σημίτη στο γαϊδούρι ανάποδα, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι χαράζεις ριζικά διαφορετική πολιτική από αυτή που εκείνος ακολούθησε.

    Το να κατηγορήσεις τον Λαμπράκη και τα μεγάλα συμφέροντα ότι σιγοντάρουν τον Βενιζέλο ή οποιονδήποτε άλλο επίδοξο σφετεριστή του θρόνου, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι αρνείσαι τη συναλλαγή με τέτοιου είδους συμφέροντα.

    Το να μιλάς για δημοκρατία και παράλληλα να εκδίδεις απαγορευτικό στα στελέχη σου ή εμμέσως να τους απειλείς ότι αν διαφοροποιηθούν από τις αποφάσεις του προέδρου θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός κινήματος, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι λειτουργείς δημοκρατικά.

    Βρήκαμε ένα δάχτυλο να κρύψουμε πέντ-έξι…

  29. Ο/Η akamas λέει:

    physist
    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ότι χειρότερο έχει να αποδείξει η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, μπορώ να σου θυμίσω ότι ήταν ο μοναδικός από τους λεγόμενους δημοκράτες που δεν είχε το κουράγιο να αθήσει ποτέ στα εδρανα της αντιπολίτευσης, κατηγορείται και όχι άδικα για την προδοσία της Κύπρου, την πρώτη περίοδο της παντοδυναμίας του είχαμε την παντοδυναμία του παρακράτους, υπάρχει η περίφημη φωτογραφία με βουλγάρικη στολή πάνω από κομμένα κεφάλια ανταρτών κατά την διάρκεια της κατοχής. Πριν μιλήσεις για ολοκληρωτισμό των άλλων θα πρέπει να μην υπερασπίζεσαι τους σύγχρονους εφιάλτες της χώρας μας.

  30. Ο/Η physicist λέει:

    @akamas 29

    deite post 14. Gia ta upoloipa, se allo thread mias kai den einai o K.K. to 0ema mas kai den 0elw na ektroxiasw, eprokeito mono gia parathrhsh mou sto peri0wrio oswn grayate. Euxaristw, pantws, gia thn topo0ethsh sas (me thn opoia, profanws, diafwnw).

    Filika, p.

    YG: Paraklhsh s’ esas kai se allous: to nick mou einai «physicist», mh mou trwte th sullabh 🙂

  31. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Συμφωνώ με το σχ 29… Δεν μπορουμε σε καμμια περίπτωση να συγκρίνουμε τον Σημιτη με τον Κωνσταντινο Καραμανλή ..Ο πρωτος αν μη τι αλλο συμμετειχε ενεργά στον αντιδιδακτορικό αγώνα . Και οσο και να διαφωνει κανεις μαζί του δεν μπορει να μην παραδεχτει οτι το εργο του σημαδευτηκε και απο Δημοκρατική ευαισθησια ..

    . Ο δευτερος ηταν η ενσαρκωση της πιο Αυταρχικής δεξιας , παντα αποφευγοντας τις κακοτοπιές και αγιοποιημένος με τον γνωστό τροπο που ακολουθηθηκε και στον Κων/νο Μητσοτάκη απο αυτους που ειχανε καθε λόγο να το κανουν …..

    Ε να μην πουμε και για τον Ανηψιο του…τον Κωστακη ..

  32. Ο/Η laskaratos λέει:

    Θέλω κι εγώ να πω ότι η σύγκριση μεταξύ Σημίτη και «Εθνάρχη» (Χα Χα Χα ) Καραμανλή, αδικεί τον πρώτο κατάφωρα. Δεν έχουμε τρελλαθεί εδώ μέσα. Ο Καραμανλής διορίστηκε πρωθυπουργός από τα Ανάκτορα βάσει της θεωρίας του βασιλικού κηπουρού, εξελέγη είτε με βία και νοθεία (1961) είτε με τον πιό κατάπτυστο εκλογικό νόμο που ίσχυσε ποτέ. Αυτόν του 1956 που έδινε στο δεύτερο κόμμα (ΕΡΕ) περισσότερες έδρες (30) από το πρώτο.
    Από εκεί και πέρα τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Αστυνομικό κράτος, φακελώματα κλπ Όσο και να αντιπαθώ τον Σημίτη, δεν θα τον συγκρίνω ποτέ με τον Καραμανλή, τον εμπνευστή του «στιγμιαίου» με το οποίο αμνηστεύθηκαν οι υπουργοί της Χούντας.
    Και μια ερώτηση προς τους οπαδούς του Εθνάρχη:
    Σε ποιά αντιστασιακή οργάνωση δρστηριοποιήθηκε στην διάρκεια της Κατοχής;

  33. Ο/Η physicist λέει:

    @31

    Eipa na mhn to sunexisw, Nosferate. Apanthsh sto post 14 den egraye, pantws, kaneis, etsi; To 0arros na anagnwrsei ston K.K. thn eisodo ths Elladas sthn EOK den to exei kaneis; Ti einai edw pera, group therapy session gia apogphteumenous kai apoprosanatolismenous opadous tou pasok; Oti o K.K. antiproswpeue thn autarxikh De3ia prin to 1967 to exw akousei kai to dexomai alla’ egw eimai 40arhs kai ton ezhsa meta th Metapoliteush. Opou ezhsa kai th fasistikh aristera ths KNE me tous trampoukismous ths sta Panepisthmia, kai to pasok tou 1981-1989 me to tritokosmiko tou ka0estws. Ki an sugkrinete ton K.K. p.x. ws Proedro ths Dhmokratias me to faidro proswpo pou ton antikatesthse thn pentaetia 1985-1990, 0a katalabete. Nomizw malista oti s’ ekeinh thn yhfoforia eixe labei meros kai o K. Shmiths, sun-eklegontas sto upato a3iwma ths xwras enan geloio aristero-e0nikofrona. Afhste, loipon, th dikh mou th genia na exei tis empeiries ths kai na bgazei ta sumperasmata ths ki oxi sunexeia ti egine to 60 kai to 50 kai sth Mikrasiatikh Katastrofh. Kai touta alh0eia kai t’ ‘alla alh0eia.

    p.

    YG: Apo pou’ ki ws pou’ eu0unetai o K.K. gia to ti kanei o anhyios tou;

  34. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Ε για να λέμε του Στραβου το δικιο στη διαρκεια της Χούντας εκανε αντισταση ..Κι αν δεν εκανε , τουλαχιστον , εξοριστηκε ,. Η μαλλον αυτο εξοριστηκε , Λίγο πιο πριν απο την χουντα βεβαια αλλά δεν εχει σημασια ,,Το ιδιο ειναι Τι Πρίν, Τι μετά…

    μετα γυρισε ομως … Γυρισε και ειπε : ΑΦΟΥ ΜΕ ΦΕΡΑΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΦΕΡΑΤΕ , ΘΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΦΕΡΑΤΕ (λες και ημεις τον φεραμε και οχι οι γεφυροποιοί)

    Η πλάκα ειναι οτι επιασε και τον …Ψηφισαν . Γιαυτό λεω : ειμαστε χωρα για κλαματα .

  35. Ο/Η physicist λέει:

    @32 Laskaratos

    To sxolio 3ekinhse apo thn sugkrish tou ergou twn metadiktatorikwn prw0upourgwn kai s’ auto to perikeimeno einai a0liothta na mh ginetai kan mneia sto ergo tou K.K. An den ma0oume na anagnwrizoume to ergo twn politikwn mas antipalwn den 0a 3efugoume pote’ apo ton eparxiwtismo kai ta emfuliopolemika sumplegmata. Sxedon panta otan ginetai anafora ston K.K. apo aristeres phges, to idio libanisthri gia th Freiderikh kai ton khpouro klp. Ta idia lene kai oi xountikoi pou ton misoun 0anasima — giati arage, an tous wfelhse toso polu me to stigmiaio; Mhpws arage o K.K. h0ele n’ apofugei neo dixasmo, nees entaseis, wste na paei h xwra mprosta; Gia keino to upobruxio pou egraye kapoios oti 0a ‘prepe na exei steilei o K.K. tuon Ioulio tou 1974 sthn Kupro, as mh sxoliasw kalutera, mou 0umizei to «bu0isate to Hora» pou legane kai kati sosialistes.

    Den 3erw ti ekane o K.K. sthn Katoxh, oute ki exw edw prosbash se stoixeia. Milaw apo th mnhmh kai thn empeiria pou exw apo ton K.K. ws politiko meta to 1974, apo tous logous tou sth Boulh kai allou, milaw apo graptes entupwseis kai epainetikes kriseis pou kate0esan gia ton K.K. megaloi Eurwpaioi Dhmokrates opws o Helmut Schmidt (SPD), pou de xrwstaei kalh koubenta oute sth mana tou, pou leei o logos. Kalo kai xruso einai to EDAD, kala ta kondulia ths EE gia to Metro kai tous autokinhtodromous, twra pw’s kai giati kai xarh se poion eimaste sthn EOK/EE apo to 1981, edw sfurizoume adiafora, etsi; Ntroph.

    p.

  36. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Παντως υπάρχει και κατι πιο …μεταφυσικό σε ολο αυτό το απεριγραπτο σκηνικό ..
    Θελω να πω Διαλεξαμε 2 φορες τον προφανώς απιστευτα πιο Χαλια πρωθυπουργό της Δεξιας απο το Πασοκ , στο εσωτερικό του Πασοκ διαλεξαν τον Γαπ σε σχεση με τον μαλλον εξυπνοτερο Βενιζελο, και απερριψαν τον πολυ ικανωτερο Σημιτη , στον Συνασπισμό περιθωριοποιησαν τον Παπαγιαννακη ακομα και σε μικροτερα κομματια (για το ΚΚΕ δεν το συζητάω )

    εκεινο που φαινεται ειναι οτι Παντου – Σε Μεγαλη κλιμακα ή μικροτερη προτιμουν τους ….(εχοντες ενα ας το πουμε μαλακά:ελλειμα ικανοτητων και ισως ΄-λέγω- ελειμα νοημοσυνης )
    Μια γενική οπισθοχωρηση , μια Μνησικακια ισως ; Σε σχεση με οτι τους κανει να θυμιζουν την Μετριοτητα τους ;Ενας ανεστραμμενος -αυτοκαταστροφικός φθονος

    Θα μου επιτρεψετε -αν δεν κανω καταχρηση – να προσθεσω κιενα σχολιο που εκαν και αλλου που μαλλον εχει σχεση (αν και μερικοι αποκλειεται να το ..συσχετισουν

    Για τη στενότατη συνάφεια Κακίας και Βλακείας
    —————————————————————————————–
    Συνηθως η εικονα της Κακιας ειναι συνυφασμενη με τον Μεφιστοφελή και τον Φάουστ, θεωρειται περιπου συνωνυμη της Διαβολικής εξυπναδας …

    Αυτός ο μυθος καλλιεργηθηκε κατα τον 18ο αιώνα εποχή που οι θρησκευάμενοι αλλά και οι απλοικοι ανθρωποι εβλεπαν με τρόμο και δεος την ανοδο της επιστήμης .

    -Αντιθετα η εικονα του ΒΛάκα συνειρμικά οδηγει στην Αγαθοσύνη .. Γιατί ; Γιατί ο βλακας ειναι κατι το οικείο, πολύ κοντα στην εμπειρία του λεγόμενου”μεσου ”ανθρώπου..

    Δεν το αισθανόμαστε ως κατι το Απειλητικό..

    Ε λεμε,αυτος; καλό παιδι ..Λιγο Βλακας βεβαια αλλά καλό παιδι ..

    Ομως η εμπειρια του περασμενου αιωνα θαπρεπε να μας πείσει οτι η Κακία δεν ειναι παρά μια εκδοχή της Βλακείας…

    Πιο σωστά: Ειναι η βλακεία στην επαρση της , Η βλακεια σε ολο της το Μεγαλείο

    Τι ειναι η Κακία; Ειναι η Βλακεία οταν Κρίνει, οταν αποφασίζει , οταν Καταδικάζει ..

    Κακία ειναι η Βλακεία που ξετυλιγει την Σημαια της έπαρσης

  37. Νοσφερατε,
    δεν αναφερθηκα εγω σε …αγουρίδα, σε …αγγουρίδα αναφερθηκα!
    Ο Μηρμυγκολεων ειναι μια χαρα, μην ανησυχεις!

    * * *

    Περι Κων/νου Καραμανλη (του περσβυτερου) θα διαφωνησω με πολλους …αντιδεξιους και πρωτα απ΄ολους με το Νοσφυ.
    Τον Κ. Καραμανλη θα πρεπει να το δει κανεις μεσα στο ιστορικο πλαισιο της εποχης του και τις πολιτικες συνθηκες που επικρατουσαν (διαχωρισμος κοινωνιας μετα απο εναν εμφυλιο πολεμο, ισχυρο παρακρατος, παλατι ως κεντρο εξουσιας, ψυχρος πολεμος κοκ).
    Ο ιδιος αλλωστε εγκατεληψε την χωρα κατω απο τις γνωστες συνθηκες, αυτο σημαινει οτι σ΄αυτη την ανωμαλη πολιτικη περιοδο δεν ειχε τον πληρη ελεγχο της κρατικης εξουσιας.
    Σιγουρα διεθετε εναν αυταρχικο χαρακτηρα, και ποτε δεν μπορουσε να βιωσει την πολιτικη …ηττα.
    Θα πρεπει επισης να δουμε την εξελιξη του σαν πολιτικο ατομο και να του πιστωσουμε τα θετικα που του αντιστοιχουν:
    Νο 1 -κατ’εμενα- ειναι το οτι ποτε δεν υπηρξε λαϊκιστης ενω παραλληλα η αποψη του για την εκκλησια ηταν πολυ πιο σωστη απο αυτη ολων των σοσιαλδημοκρατικων ηγετων -του Σημιτη εξαιρουμενου.
    Στην δευτερη θητεια του 74-79 κατορθωσε να οδηγησει την χωρα στην ΕΕ εχοντας ολοκληρο τον πολιτικο κοσμο εναντιον του μεσα σ’ενα ντεληριο λαϊκισμου (αυτο ας μην το ξεχναμε).
    Ειχε κατα νουν οτι η χωρα θα επρεπε να μπει και να λειτουργησει σε ενα πλαισιο συγχρονων δημοκρατικων διαδικασιων με ομαλη εναλλαγη κομματων στην εξουσια. Ετσι συνειργησε στη νομιμοποιηση της αριστερας μετα την μεταπολιτευση.
    Δικο του εργο ηταν η αλλαγη του πολιτευματος (δεν φανταζομαι να εχει κανεις την εκτιμηση οτι το ξυλωμα του θεσμου της βασιλειας ηταν αποτελεσμα προσπαθειας των …προοδευτικων δυναμεων κλπ).
    Τελος, το σημαντικοτερο πολιτικο εργο που πρεπει να του πιστωθει ειναι οτι ειχε την πολιτικη οξυδερκεια να μαντρωσει την ακροδεξια μεσα στην δεξια φυμονωντας την ταυτοχρονα. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα η χωρα να μην διαθετει για τρεις ολοκληρες δεκαετιες πολιτικη εκφραση της ακροδεξιας.
    Οποιος καταλαβαινει τι σημαινει αυτο και μονο για την συγκεκριμενη κοινωνια, αρκει για να τον κρινει πιο σωστα.
    Δυστυχως αυτο δεν μπορεσε να το αντιληφθει και να το διαχειριστει ο συνονοματος του σημερινος πρωθυπουργος με τα γνωστα αποτελεσματα (και οσα ενδεχεται να ακολουθησουν στο μελλον).

    Τωρα το γιατι …»δεν εστειλε τα υποβρυχια να ελευθερωσουν την Κυπρο» δεν νομιζω οτι αντεχουν σε σοβαρη συζητηση (τουλαχιστον μεταξυ ανθρωπων που δεν γνωριζουν τα δεδομενα της υποθεσης).

    Δεν ειμαι εγω αυτος που θα κανει την αγιογραφια του ΚΚ, αλλωστε οι αγιογραφιες αφορουν ανθρωπους με θεολογικη και οχι με πολιτικη σκεψη.

    Ο Σημιτης ειναι πολιτικο ον μιας αλλης εποχης με εναν αλλο πολιτικο πολιτισμο και η συγκριση των δυο ειναι τουλαχιστον αβασιμη.

  38. Ο/Η argosholos λέει:

    όσο και αν η δεύτερη τετραετία Σημίτη ήταν μάλλον κακή, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι επί πρωθυπουργίας του έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα μεγάλα έργα. Εντάξει, τι του λείπει του ψειριάρη, σκούφια με μαργαριτάρι, αλλά οι έλληνες τους ήθελαν, ανεξάρτητα από το κόστος…Φανταστείτε μία χώρα που τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, να είναι ικανή τουλάχιστον για 15 +15 ημέρες (παραολυμπιακοί) να είναι καθαρή, να χαμογελάει και το σπουδαιότερο να γνωρίζει την άγνωστη παράδοση του εθελοντισμού… ΟΚ μπορεί να μην συμπαθώ την Γιάννα γιατί είναι πιο πλούσια από μένα, αλλά το γεγονός ότι συντόνισε αυτό το τεράστιο έργο, νομίζω ότι αξίζει κάποιας μνείας, όπως βέβαια και ο πρωθυπουργεύων…
    Από την άλλη μεριά και ο ΓΑΠ, όσο ήταν υπουργός, προσέφερε σημαντικό έργο: μόνο η μείωση των εξοπλισμών κατά ένα μικρό ποσοστό, λόγω του λυωσίματος των πάγων με τη Τουρκία, ήταν σημαντικότερη από τις όποιες μάταιες προσπάθειες των εκάστοτε Υπουργών ΕΘν Οικ να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Δυστυχώς οι παλικαράδες μετρούν τις αποδόσεις των πρωθυπουργών και ΥΠΕΞ από τις μάχες τους με τη Τουρκία: θέλαν πόλεμο για τα Ίμια και τον Οτσαλάν, για να γυρίσουν την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω…Ξεχνούν οι θλιβεροί ανάδελφοι ότι η Ελλάδα μόνη ΠΟΤΕ δεν νίκησε σε πόλεμο, από το Ναυαρίνο ως τους Βαλκανικούς και το 40 και δυστυχώς από το ’97 ως το 22 και το 74…Και η πλάκα είναι ότι αυτοί που λέγαν τόσα χρόνια για τα ζεϊμπέκικα, τώρα είναι με τον ΓΑΠ!
    Όσο για το χρηματιστήριο, προτού κάποιος συγκρίνει τους παγκόσμιους δείκτες, που επίσης καταποντίστηκαν, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό, εκείνη τη περίοδο (2001), ας αναλογιστεί ότι το χρηματιστήριο είναι παιχνίδι για ενήλικες: έλα τώρα, μεταξύ μας, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε όταν αγοράζοντας Γενική Αποθηκών για να γίνει πλούσιος, είδε τα λεφτά του να χάνονται: μη μου πείτε ότι αγόρασε μετά από επισταμένη ανάλυση της κατάστασης της εταιρείας…
    Και φυσικά το μεγαλύτερο επίτευγμα του Σημίτη, όπως και του ΚΚ senior, ήταν ότι δεν έσκυψαν να φιλήσουν το χέρι κανενός τραγόπαπα. Ίσως για αυτό τους μίσησαν…
    Για τους παραπάνω λόγους θλίβομαι για όσα συμβαίνουν. Δύο άνθρωποι που κανονικά θαπρεπε να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, να απομακρύνονται τόσο.. Κρίμα! Και επιπλέον, ανησυχώ όταν βλέπω τον ΓΑΠ με τα κεράκια στους επιτάφιους μπροστά στις κάμερες.

  39. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

    Κατά τη γνώμη μου ο Σημίτης είναι ο άνθρωπος, που καταρράκωσε αμετάκλητα το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα. Το γεγονός και μόνο ότι, έβαλε την Ελλάδα στην Ο.Ν.Ε. εντελώς απροετοίμαστη, κάνοντάς την έτσι «δωράκι» στους ντόπιους κερδοσκόπους και στα ντόπια καρτέλ, φανερώνει τόσο την επιστημονική, όσο και την ηθική του κατάρτιση.
    Ένας αδίστακτος μάνατζερ είναι. Ούτε καθηγητής, ούτε τίποτα. Και οι μάνατζερς, πέφτουν κάποτε σε δυσμένεια. Ειδικά όσοι από αυτούς υπήρξαν και διαπλεκόμενοι.

    Όσο για το ΠΑΣΟΚ, καιρός να διαλυθεί. Αρκετά κράτησε αυτή η «σοσιαλιστική» κωμωδία. Πιό άχρηστο κόμμα στην Ευρώπη, δεν πρέπει να υπάρχει αυτή τη στιγμή.

  40. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    η αληθεια ειναι οτι μπροστα στα σημερινά χαλια ακομα και εκεινος ο Κ. Κ ο πρεσβυτερος δηλαδή μοιαζει γιγαντας … Πολύ δε περισσοτερον ο Σημιτης
    Θειε Αγγουριδα ειπες ..; Δεν το ειχα προσεξει ..ε τοτε ενταξει.
    δεν μπορει να γινει μελι …

    Ο Μηρμυγκολεων ειναι μια χαρα; δέν τον πειραξε κανεις απο πίσω …ετσι ; ειναι πολύ ευαισθητος σε εκεινη την περιοχή ( πως μου μπηκε η ιδεα; Ε ξερω γω; ..Πολλά ακουμε, πολλά βλεπουμε τελευταια ….)

  41. Ο/Η physicist λέει:

    Peri ths karamelas tou stigmiaiou: se oles tis xwres pou egine omalh metabash apo th Diktatoria sth Dhmokratia, h teleutaia edei3e megaloyuxia, stoixeio aparaithto gia na te0ei telos sth diaiwnish tou misous. Paradeigmata uparxoun af0ona: sthn Ispania, o Manuel Fraga Iribarne, Ypourgos tou Franco, htan mexri pro tinos (pi0anws na einai akomh) e3exwn stelexos tou Partido Popular kai monima eklegomenos bouleuths apo th Galikia. Qa mporousa na anaferw kai thn Portogalia, ‘h akoma thn DDR, opou diwx0hkan (oso diwx0hkan) mono prwtoklasatoi opws o Honecker kai o Mielke (o Honecker malista th glitwse kai thn ekane gia th Xilh). H Xilh einai akoma ena paradeigma, opou akoma kai o idios o Pinochet (dolofonos kai tyrannos) eklex0hke se uyhla a3iwmata meta thn apokatastash ths Dhmokratias — mias Dhmokratias pou sto meta3u exei ekle3ei ekei mia gunaika, a0eh aristerh Proedro ths xwras (auto 0a perasoune 250 xronia mexri na ginei sthn Ellada). Ta idia kai se oles tis xwres tou prwhn Sobietikou Block. Balte ta pragmata sthn prooptikh tous kai stamathste to paralhrhma.

    p.

  42. Ο/Η Diagrammenos λέει:

    @Διαγραμενε,
    ως …καλος χριστιανος και ανθρωπος της εκκλησιας που εισαι -απ΄οτι φαινεται απο τα γραφομενα σου- θα ηταν αδιανοητο να μην παραληρεις ετσι εναντιον του Σημιτη.
    Ειναι φυσικο αλλωστε αφου επι πρωθυπουργιας του καταλαβατε οτι αυτη η χωρα δεν ανηκει μονο στους παπαδες και στο χριστεπωνυμο πληρωμα της.@

    Θείε Ισίδωρε

    Με τη λογική του σκύλου του Παυλώφ που σας διακρίνει, ήταν φυσικό να σταθείτε δίπλα στον κατεργαράκο Σημίτη. Σας κούνησε μία απαγόρευση που θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς με τις νέες ευρωπαϊκές ταυτότητες κι εσείς κατάπιατε αμάσητη τη μη εφαρμογή του νόμου Τρίτση, τη διατήρηση των υφισταμένων σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους, τη συστηματική φοροδιαφυγή της Εκκλησίας η οποία έφθασε μάλιστα να καταγράφεται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την διατήρηση της απαγόρευσης αποτέφρωσης των νεκρών, τον παράνομο διορισμό του Σταύρου Ψυχάρη ως διοικητή στο Άγιο Όρος – του ανθρώπου βεβαίως που ανέδειξε τον Κώστα Σημίτη και τον Χριστόδουλο Δημητριάδος στην κορυφή του Κράτους και της Εκκλησίας.

    Ευτυχώς που καταλάβατε επί Σημίτη ότι «η χώρα δεν ανήκει μόνον στους παπάδες και το χριστεπώνυμο πλήρωμά της», γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να ανασταλεί…ο εκσυγχρονισμός!

    Ε, ρε γλέντια…

  43. Ο/Η akamas λέει:

    @physicist
    Κατ΄αράς μς προσβάλλετε προσωπικά εαν μ θεωρείται οπαδό του ΠΑΣΟΚ, απέχω πολύ από αυτό. Κατά δεύτερον και ο Εθνάρχης όπως τον χαρακτηρίζεται δημιούργησε μια από τις μεταδικτατορικές κυβερνήσεις, οπότε η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Δεν μπορώ να καταλάβω που ωφέλησε την χώρα μας η είσοδος στην ΕΟΚ και αργότερα στην ΟΝΕ. Όντως έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα μας, όμως εαν θέλουμε να δώσουμε το βραβείο του μεγαλύτερου φασίστα και προδότη στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος αυτός ανήκει αποκλειστικά στον Κωνσταντίν Καρμανλή, τεκμηριωμένο με ιστορικά στοιχεία.

  44. Ο/Η physicist λέει:

    @akamas 43

    1. Den sas apokalesa opado tou pasok, kanete la0os.

    2. Pote’ kai pou0ena den xarakthrisa ton K.K. E0narxh. Auto to egraye eirwnika o k. Laskaratos. Parakalw mh mou bazete sto stoma logia pou den eipa kai grammes pou DEN EGRAYA.

    3. Eseis den 0ewreite thn eisodo ths Elladas sthn EE wfelimh, gia mena einai o,ti kalutero sunebh sth xwra mas metapolemika. Exoume diametrika diaforetikes apoyeis, profanws. Oso gia thn ONE, kai mono to gegonos oti h summetoxh mas ekei einai h kaluterh egguhsh kata tou plh0wrismou leei polla. Epeidh ezhsa epoxes plh0wrismou 20% sthn Ellada (nomizw malista htan epi Kwnstantinou Karamanlh, gia na mh nomizete oti ton latreuw kiolas), sas lew oti den uparxei xeirotero gia tous biopalaistes kai tous mis0wtous apo enan uyhlo plh0wrismo.

    4. Elate, twra, an einai o K.K. «o megaluteros fasistas kai prodoths sthn istoria ths sugxronhs Elladas», tote ti 0a peite gia ton Iwannh Meta3a kai gia tous prwtergartes ths 21hs Apriliou 1967; Mh xanete teleiws thn a3iopistia sas …

    Filika, p.

  45. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    ΠΡΟΕΔΡΕ
    λες :

    »Τελος, το σημαντικοτερο πολιτικο εργο που πρεπει να του πιστωθει ειναι οτι ειχε την πολιτικη οξυδερκεια να μαντρωσει την ακροδεξια μεσα στην δεξια φυμονωντας την ταυτοχρονα. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα η χωρα να μην διαθετει για τρεις ολοκληρες δεκαετιες πολιτικη εκφραση της ακροδεξιας΄»

    Χωρις να διαφωνώ επι της ουσιας σου θυμιζω οτι η ακροδεξια στην δεαετια του 70 ηταν σε αμυνα ..Καποιοι ισως θυμουνται το τι ντοματα επεφτε οταν πηγαινε να μιλήζει κανεις εκπροσωπος της …

    αντιθετα η σημερινή ακροδεξια – οσο αποτροπαιη κιαν φαινεται -ειναι επιθετική επικνδυνη και – καλά θεωρητικα΄εξοπλισμένη ..( Απο τον Αλαιν ντε Μπιενουά και την ομαδα του οπως και σε ολη την Ευρωπη)

    Η τοτε ακροδεξια ηταν για γελια . Ειχε ξεσκεπαστει τελειως λόγω Χουντας .. Και μαλλον αυτό που της προσφερε ο Κραμμανλής ηταν ενα σωσιβιο
    Γιαυτό αλωστε δεν τον εφεραν απο τα Παρισια οπου εξοριζόντανε , ο ..γεφυροποιός ;

  46. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Χεσμένε
    ή μηπως ..πρεπει να σε αποκαλώ ..Χεσμένη
    Παλι απο Πανω μου σ’εχω;

  47. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

    Νοσφεράτος είπε:
    «Χεσμένε
    Παλι απο Πανω μου σ’εχω;»

    Κάνε όνειρα…

  48. Ο/Η Πολιτική Ορθότητα λέει:

    Βρε παιδι μου, ειναι λογια αυτά να λεγονται εδώ μεσα ;Δηλαδή ..Τι νομιζεις οτι κανεις και πρεπει να μας το λές και μάλιστα σε όλες τις κλισεις .
    Είσαι τόσο περηφανος Γιαυτό που κανεις ωστε να το διαλξεις και ΩΣ ΟΝΟΜΑ;
    Μα αυτό για το οποιον επαίρεσαι ,το κανουν ολοι..
    Και οχι μόνον τα Ανθρωποειδή . Αλλά και τα Κτήνη….

    -Κοντολογής θα σου προτεινα και εγώ ,ευγενικά βεβαια και με το μαλακό γιατί βλεπω οτι προσβαλεσαι, -κια ανοιγεις το τρυφερό στοματακι σου και μας …ξεχέζεις –

    -να αλλάξεις λίγο το ονοματακι σου.

    αν γινεται βεβαια και δεν μου πεις κατι σαν »Το ονομα ειναι η ψυχή μου και δεν το αλλάζω με τίποτε κλπ κλπ »
    Ευγενικά σου το ζητάω
    Να χαρεις το Αποχωρητήριο σου.

  49. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

    Kαι πού ‘σαι Πολιτική Ορθότητα!
    Το σωστό νήμα για αυτά στα οποία αναφέρεσαι είναι αυτό:

    Παρακαλώ, μπορώ να έχω έναν Λεσβιακό Χάρτη; ( μπαμπά, αυτός γελάει )


    Κατανοώ την γνωστή -αδερφίστικη- τακτική σου: θέλεις να τα λες εδώ, για να κατηγορείς «ελεύθερα», χωρίς να είναι ενήμεροι οι άλλοι, το ποιός και το γιατί είναι κατηγορούμενος.

    Γι’ αυτό θα παρακαλούσα τον κ. Διαχειριστή να μεταφέρει (αν και αυτός κρίνει σκόπιμο) όλα τα σχετικά μηνύματα στην προαναφερθείσα διεύθυνση.

  50. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Έχω ακουσει για παιδεραστιες, εχω ακουσει για κοπρολαγνειες, εχω ακουσει για νεκροφιλίες, αλλα για για οπαδους του Σημιτη, ομολογω πως ΤΕΤΟΙΑ διαστροφη ΔΕΝ περιμενα οτι θα υπαρχει.

    Για να σας διευκολυνω δε σας παραπεμπω στην προτελευταια μου αναρτηση

    http://theoprovlitos.blogspot.com/2008/06/ta-koype.html

    αλλα και στην τελευταια

    http://theoprovlitos.blogspot.com/

    Για το ΑΣΕΠ και πως στηνονται οι προσληψεις μεσω ΑΣΕΠ επιφυλασσομαι σε προσεχη αναρτηση.

  51. Ο/Η akamas λέει:

    @physicist
    Δεν θεωρώ τηνείσοδο στην ΕΟΚ ως κάτι σημαντικό, δεν κατάλαβα τι κερδίσαμε από την είσοδό μας αυτή. Όσν αφορά τον πληθωρισμό στον οποίο αναφέρεστε δεν αποτελεί από μόνο του κάτι σημαντικό αν δεν συνοδεύεται από μια σημαντική ανάπτυξη. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να μας επιβάλλουν εξωγενείς παράγοντες την όποια μείωση του πληθωρισμού και δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνι μας. Από εκεί και πέρα πολύ αμφιβάλλω εαν με την είσοδο του ευρώ στη ζωή μας ο πληθωρισμός έπεσε ή ανέβηκε κατακόρυφα, πορσωπική μου εκτίμηση είναιότι εκτινάχθηκε κατακόρυφα και έχουμε γίνει μια από τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο, ενώ τα εισοδήματά μας δεν έχουν ανέβει καθόλου. Αυτά χωρίς να είμαι οικονομολόγος, παρά μόνο ένας απλός κάτοικος της χώρα με στοιχειώδη νοημοσύνη που μπορεί να παρατηρεί όλα οσα συμβαίνουν γύρω του. Με ρωτάτε ακόμη για τον Μεταξά ή γιατους πρωτεργάτες του πραξικοπήματοε του 1967. Χωρίς να κινούμαι ούτε κατά διάνοια στον χώρο της δεξιάς, είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος, να σας θυμήσω ότι παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για γραφικά άτομα κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά ιδρύθηκε το ΙΚΑ, καιερώθηκαν το οκτάωρο και η αργία της Κυριακής, ενώ στη δεύτερη διτατορία που είδαμε στην Ελλάδα το κατά κεφαλή εισόδημα στην Ελλάδα ήταν αρκετά υψηλά, σας επαναλάβω όλ αυτά σας τα γράφω όντας εκ διαμέτρου αντίθετός τους.

  52. Ο/Η physicist λέει:

    @akamas 51

    Eipate ton K.K. ton megalutero fasista ki egw sas rwthsa «an einai o K.K. o megluteros fasistas, tote ti htane o Met3as kai oi Aprilianoi»; Kai meta mou grafete gia to IKA kai to kata kefalhn eisodhma pou au3h0hke. Tipota basanisthria, e3ories, ESA, exete akousta; Giati auto pou grayate akougetai san ekeino pou lene «thn epoxh tou Mussolini ta trena erxotane sthn wra tous».

    p.

  53. Ο/Η akamas λέει:

    Φυσικά και έχω ακούσει ότι την εποχή του Μεταξά και των Απριλιανών λειτουργούσαν τα ξερονήσια που ξεκίνησαν την λειτουργία τους την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου και συνέχισαν και επί Γεωργίου Παπανδρέου παππού και επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αν τώρα αναφέρθηκα και σε κάποια άλλα γεγονότα που έγιναν ενδιάμεσα ήταν απλά και μόνο για να δείξω ότι οι δικτατορίες ήταν αυτές που πήραν και κάποια θετικά μέτρα για τον λαό, έστω και για να τον αποπροσανατολίσουν από τα βασανιστηρια αυτά, ενώ οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσες δεν είχαν ανάλογα προβλήματα.

  54. Ο/Η Πολιτική Ορθότητα λέει:

    καλα μη κανεις ετσι.Δεν σε είπαμε και ..καμπούρη

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.