Προς την Δ. Ι. Σύνοδο: «Στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σχοινί»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Η Σύνοδος ανακοίνωσε ( 10.6.08 ): «Η ομοφυλοφιλία αποτελεί παράβαση του θελήματος του Αγίου Θεού και της διδασκαλίας του Ευαγγελίου». Η ανακοίνωση είναι πράγματι για τα ελληνικά δεδομένα ήπια και προφανώς προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των Φαρισαίων της Ιεραρχίας και της μικρής ομάδας του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Είναι θετικό ότι αποφεύγει να μπει σε ξένα χωράφια και δεν κάνει ούτε νύξη για θεσμούς όπως ο πολιτικός γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης. Ομολογώ πως δεν ξέρω από πού μαντεύει η Σύνοδος το θέλημα του θεού της, αλλά δεν μου πέφτει λόγος. Δικός της είναι κι ότι θέλει τον κάνει. Επειδή όμως το Ευαγγέλιο είναι σε όλους προσιτό και δεν έχω εντοπίσει σ’αυτό κάποια καταδίκη της ομοφυλοφιλίας, ομολογώ την άγνοιά μου και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος απολογητής της Ορθοδοξίας από αυτούς που περιφέρονται ευσχημόνως στο Διαδίκτυο κηρύττοντες και υβρίζοντες, να μας υποδείκνυε το σχετικό εδάφιο.

Μπαίνω στον πειρασμό να συγκρίνω την συμπεριφορά εκείνων των επισκόπων που εμποδίζουν την θεσμική πρόοδο της οπισθοδρομικής κοινωνίας μας, με αυτήν της Αγγλικανικής Εκκλησίας των ΗΠΑ, που προχώρησε στην χειροτονία δηλωμένου ομοφυλόφιλου ως επισκόπου του Νιού Χαμσάϊρ, σε πανεπιστημιακό ναό. Ο έγγαμος (με γυναίκα-διαζευγμένος) και πατέρας παιδιών και πραγματικά εξαιρετικός κληρικός Gene Robinson (φωτ), είχε συνήγορο στην χειροτονία του την μαύρη επίσκοπο (φωτ.) και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Barbara Harris (είναι διαζευγμένη και η ίδια). Πρόκειται για μια σύγχρονη Εκκλησία που δεν κλείνει τα μάτια της στα κοινωνικά προβλήματα και δεν διδάσκει στους πιστούς της την υποκρισία.

Καμία ομερτά δεν μπορεί να το κρύψει πιά, πως η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί καταφύγιο ομοφυλόφιλων, που βρίσκουν στις τάξεις του κλήρου μια εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση. Κάτω από το ράσο κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους, δικαιολογούν την αγαμία τους, αποκαθίστανται οικονομικά χωρίς να χρειαστεί να δουλέψουν, αποφεύγουν την περιθωριοποίηση που επιφυλάσσει η χρηστή κοινωνία μας σε όσους ομοφυλόφιλους δεν υποκρίνονται, ικανοποιούν την τάση τους για κοσμήματα και φανταχτερά φορέματα, δίνουν διέξοδο στον εγωϊσμό και την εξουσιομανία που παράγει η ερωτική στέρηση. Κατευθύνουν πνευματικά εκατοντάδες ομοφυλόφιλους που μέσα στην δυστυχία τους καταφεύγουν σε υποκριτές ομοφυλόφιλους γκουρού στο Άγιο Όρος και αλλού, που ενοχοποιούν τα θύματά τους και τα αποτρελαίνουν αναγκάζοντάς τα να ζουν μέσα στη σχιζοφρενή ένταξή τους σε μια Εκκλησία που τους καταδικάζει. Ο μοναχός Μιχαήλ Χατζηαντωνίου, ο θεολόγος καθηγητής Γιανναράς και ο ψυχαναλυτής αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Φάρος, έχουν καταγγείλει μέσα από τα βιβλία τους αυτήν την παρανοϊκή κατάσταση που οδηγεί στα ψυχοφάρμακα.

Διαβάστε εδώ.

Άνθρωποι που εμφανώς έχουν υποκύψει στα αμαρτήματα της αλαζονείας, του αθέμιτου πλουτισμού, της λαιμαργίας, εμφανίζονται ως εγκρατείς στο δυσκολότερο όλων, στην σεξουαλική αποχή και θέλουν να τους πιστέψουμε. Άνθρωποι που στη διάρκεια της δικτατορίας έδειξαν με τον πιο προκλητικό τρόπο την παντελή έλλειψη ήθους, ευλογώντας την τυραννία και συνευωχούμενοι μαζί της, παριστάνουν σήμερα τον επιθεωρητή Ιαβέρη των χρηστών ηθών.

Οι άγαμοι μαυροφόροι «παρθένοι» που επεμβαίνουν για να εμποδίσουν ανθρώπους ειλικρινείς που θέλουν να συμβιώσουν έντιμα στο φως της ημέρας και μπροστά στα μάτια της κοινωνίας με τον (την) σύντροφό τους όπως όλος ο κόσμος, προτιμούν τους συνανθρώπους μας αυτούς να δυστυχούν μέσα στην μοναξιά τους, να αλητεύουν τις νύχτες στα πάρκα ή να βρίσκονται μαχαιρωμένοι από εφήμερους εραστές, τιμωρημένοι για ένα «κουσούρι» με το οποίο τους προίκισε χωρίς να τους ρωτήσει ο θεός της Συνόδου (ο αισχρός χαρακτηρισμός ξεστομίστηκε από μακαρίτη αρχιφαρισαίο αρχιεπίσκοπο για τα υποτιθέμενα «πνευματικά παιδιά» του). Απλή αναδίφηση στο αστυνομικό δελτίο και στα αδιάψευστα δημοσιεύματα του Τύπου, αποκαλύπτει επισκόπους που συλλαμβάνονται σε τουαλέτες πορνοκινηματογράφων, αρχιεπισκόπους που επειδή έχουν αδυναμία στο Ναυτικό χάνουν τον θρόνο τους κάτω από την γενική κατακραυγή, μητροπολίτες που κατηγορούνται για την νυχτερινή τους δράση στα οικοτροφεία ανηλίκων να προάγονται, αρχιμανδρίτες δολοφονημένους από εραστές, πρωτοπρεσβύτερους που καταδικάστηκαν για βιασμούς ορφανών κοριτσιών να εξακολουθούν να ρασοφορούν, μητροπολίτες ιδιοκτήτες πορνείων, μητροπολίτες που καταφεύγουν με το διάκο τους σε ερωτικά ξενοδοχεία, μητροπολίτες πρωταγωνιστές ροζ κασετών, μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες και πρωτοπρεσβύτερους παιδεραστές, μητροπολίτες που φεύγουν κυνηγημένοι από τις επισκοπές τους από τον εξεγερμένο λαό, μητροπολίτες που πεθαίνουν από AIDS, μητροπολίτες για την ερωτική ζωή των οποίων έχουν γραφτεί βιβλία, μητροπολίτες που το σκάνε για να ζήσουν με την ερωμένη τους, αρχιμανδρίτες παντρεμένους κρυφά με αλλοδαπές, αρχιμανδρίτες που ψωνίζονται σε πάρκα και αυτοκίνητα, ιεροσπουδαστές με γυναικείες περούκες, αρχιμανδρίτες που προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία με Τουρκοκύπριους και Τούρκους μέσα σε σάουνες, ιερείς που προωθούν την ελληνοαλβανική φιλία σε ξενοδοχεία της γείτονος, ηγούμενους που εκμαυλίζουν νεαρούς, πατριάρχες που προσλαμβάνουν νεαρούς λογιστές χωρίς στοιχειώδη τυπικά προσόντα, πατριάρχες που χορηγούν σε νεαρούς μοντέλους διαμερίσματα, φτωχούς ανήλικους να επανδρώνουν ιερές αδελφότητες και γενικά εκατοντάδες περιστατικά με πρωταγωνιστές κληρικούς ή μοναχές που μπροστά τους ωχριά η φαντασία του μαρκήσιου Ντε Σαντ και αρχιεπισκόπους που συγκατοικούν σε βίλλες με «θηλύγλωσσους» αρχιμανδρίτες, (Ο χαρακτηρισμός ανήκει στον πανεπιστημιακό καθηγητή και θεολόγο κ.Γιανναρά και διατυπώθηκε από τις στήλες της συντηρητικής «Καθημερινής»-07-08-2005:

«Aνταποκρίνεται στο λειτούργημά του ένας επίσκοπος, έστω σεξουαλικά αμόλυντος, όταν προσφεύγει σε κοσμικά δικαστήρια πόλης άσχετης με τον τόπο διαμονής του πλαστογραφώντας τη διεύθυνση κατοικίας του και φανερά διαπλεκόμενος με (τιμωρημένους πια σήμερα) επίορκους δικαστές;………. Oφειλε ή όχι η Σύνοδος να διερευνήσει ανακριτικά τη σκανδαλώδη εξάρτηση του αρχιεπισκόπου από τον συγκεκριμένο αυτόν επίσκοπο; Πίεσε ή όχι και ο αρχιεπίσκοπος συνεπισκόπους του να ψηφίσουν τον σήμερα τρόφιμο του Kορυδαλλού για συνοδικό γραμματέα; Συνδέθηκε ή όχι ο αρχιεπίσκοπος χάρη στον ίδιο εκλεκτό του επίσκοπο και με τον Bαβύλη, τον διαβόητο κρατούμενο των φυλακών της Iταλίας; Tον εικοσιεξάχρονο, προκλητικά θηλύγλωσσο κληρικό, που ο αρχιεπίσκοπος κατέστησε προϊστάμενο του δεκαμελούς προσωπικού του γραφείου, του τον παραχώρησε ή όχι ο ίδιος εκλεκτός του επίσκοπος;…». Και όλα αυτά και πολλά ακόμη, συντελούνται μέσα στην γενικευμένη ανοχή της Συνόδου, που τολμά μάλιστα να ζητά ξεδιάντροπα από την «Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων», ομερτά για τα ροζ σκάνδαλα των επισκόπων, χωρίς βέβαια η Αρχή να συνηγορεί στο απαράδεκτο αυτό αίτημα των Φαρισαίων που απαιτούν να ηθικολογούν βουτηγμένοι μέσα σε απόκρυφα σκάνδαλα.

Απλή αναδίφηση στις εφημερίδες του φυλακισμένου για εκβιασμούς Εκδότη και αρχηγού της πατριωτικής «Εθνικής Συμμαχίας» και «Μεγάλου Άρχοντα» και Οφικκιάλιου της Ορθόδοξης Εκκλησίας «Εντιμότατου» κ.Γρ.Μιχαλόπουλου, θα αποκαλύψει πολλά ροζ επεισόδια σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι δεκάδων δημοσιευμάτων, προειδοποιήσεων και απειλών, οι οποίες αντί να επισύρουν ανακρίσεις σε βάρος των καταγγελόμενων, είχαν ως μοναδικό εμφανές αποτέλεσμα την απόδοση εκκλησιαστικών τιμών, επαίνων και τίτλων στον καταγγέλοντα.

Κύριε Ροϊδη,
Η φωτογραφία που παραθέτω συμβολικά, δείχνει έναν όντως καλλιεργημένο Ιεράρχη, τον παλατιανό αρχιεπίσκοπο των 12 ημερών του 1962 Ιάκωβο, την ημέρα της εκλογής του. Ψηφίστηκε από την Ιεραρχία που γνώριζε πολύ καλά τις προκηρύξεις των παρεκκλησιαστικών: «…Οι έντιμοι Ιεράρχαι ας αισθανθούν τας τρομεράς ευθύνας των. ….. ‘το μικρόν ποίμνιον του Ιησού’, …..προβάλλει σαφές το αίτημά του. Ζητεί Αρχιεπίσκοπον ΑΝΔΡΑ».

Από το «ΒΗΜΑ» (20/02/2005 , Σελ.: A32) αντιγράφω τα της εκλογής: «Ο Κ. Καραμανλής ζητεί την καθυστέρηση της εκλογής καθώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Τα Ανάκτορα καλούν σε ακρόαση τον υπουργό Παιδείας ….. η Ιεραρχία συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών. Το κτίριο πολιορκείται από χιλιάδες πιστούς-μέλη εκκλησιαστικών οργανώσεων, με την Αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως ζητεί αναβολή. … Τελικά Αρχιεπίσκοπος εκλέγεται ο Ιάκωβος με ψήφους 33 …..Ενδεικτικό του κλίματος διχασμού .. αποτελεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του μηνύματος του νέου Αρχιεπισκόπου συμμετείχαν 32 Αρχιερείς και απείχαν 25. H ιαχή «ανάξιος» των πιστών συνοδεύει τον Αρχιεπίσκοπο σε κάθε του βήμα. Σχεδόν ταυτόχρονα κατατίθενται τρεις μηνύσεις εναντίον του, η μία εκ των οποίων είναι του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Γεωργακόπουλου. Οι υποστηρικτές του Ιάκωβου περνούν στην αντεπίθεση και κατηγορούν τον Αρχιμανδρίτη για ‘ΕΛΑΣίτικη δράση’ και κλοπή ιερών σκευών. …….Ο υπουργός Παιδείας δεν παρευρίσκεται στην τελετή ενθρόνισης, σε αντίθεση με τον Αυλάρχη …………..Οι πιστοί ζητούν την παραίτηση και στις 25 Ιανουαρίου στο Συνοδικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης Μαντινείας λέει στον Αρχιεπίσκοπο ‘Ιάκωβε παραιτήσου, έχεις απολέσει την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν, δεν ακούς, δεν βλέπεις τον λαόν που φωνάζει στο προαύλιον και έχει κλείσει τους δρόμους; Θα ξεχυθούν και θα μας ξεσχίσουν. Παραιτήσου τώρα’. ….. Τελικά το απόγευμα διαβάζεται το κείμενο της παραίτησης. Οπως δήλωνε ο Αρχιεπίσκοπος, ‘δεινή και καταθλιπτική κυβερνητική πιέσει, θυσιάζω και σφαγιάζω εμαυτόν και ρίπτομαι ως ο Ιωνάς εις την θάλασσαν, χάριν .. της Εκκλησίας. …………’…..Ο Ιάκωβος αποκαταστάθηκε με τον τίτλο του ‘Μακαριωτάτου Προέδρου της Αττικής, πρώην Αρχιεπισκόπου Αθηνών’ το 1966 …………Μετά τη φοβερή κρίση που πέρασε η Εκκλησία το 1962, υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις που η χώρα συγκλονίστηκε από καταγγελίες για σκάνδαλα σε Μητροπόλεις. ………».

Νομίζω πως στην πλειοψηφία της Ιεραρχίας που υποκρίνεται πως δεν ξέρει τι συμβαίνει στην αυλή της και ηθικολογεί (εξαιρώ τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους λίγους μητροπολίτες που συμφωνούν μαζί του) με επικεφαλής τον κυνηγό ομοφυλόφιλων «εκπρόσωπο» του Εσταυρωμένου Άνθιμο, και ταυτόχρονα θαυμαστή του ομοφυλόφιλου Σταυρωτή 2000 νέων της Τύρου Μεγαλέξανδρου, πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε τις παρακάτω ευαγγελικες φράσεις:

«Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»
«Υποκριτά έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου».

Και την παροιμία:
«Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα»

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

116 Responses to Προς την Δ. Ι. Σύνοδο: «Στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σχοινί»

 1. Ο/Η περιούσιος λέει:

  Αξίζει να έχετε υπόψη σας την πρόσφατη δήλωση του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ για του ομοφυλοφίλους, τους οποίους θεωρεί ασθενούντα πρόσωπα και άλλα παρόμοια.
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=19853864

 2. Ο/Η tony jakarta λέει:

  Κε Λασκαράτε το γράμμα σας λέει πικρές και ανομολόγητες αλήθειες , αλλά δείχνει την πραγματικότητα. Θα διαφωνίσω όμως σε ένα σημείο.
  Δεν γίνονται παπάδες επειδή είναι ομοφυλόφιλοι αλλά η αγαμία τους κάνει να γίνονται ομοφυλόφιλοι και παραφυλετικοί.

 3. Ο/Η Sky λέει:

  Ανέκαθεν η ανάγκη ωθούσε τους ανθρώπους να αρνηθούν την ιδια την ανθρώπινη υπόσταση τους, γενόμενοι παπάδες ή μοναχοί.

  Κάποτε η ανάγκη τους ήταν να τραφούν και να επιβιώσουν (δίχως κόπο) και όχι μόνο. Σήμερα που τίποτα δεν κρύβεται αποκαλύπτεται και μία ακόμα ανάγκη που τροφοδοτούσε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, ανέκαθεν.

  Καμία ανάγκη όμως δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλη και τόσο ικανή για να κάνει έναν άνθρωπο που σέβεται την ιδιότητα του, να την αρνηθεί. Γι’ αυτό πιστεύω τελικά πως μόνο μισάνθρωποι (αλλά και αποκτηνωμένοι υπάνθρωποι) οδηγούνται τελικά στο «πλήρωμα του κλήρου».

  Είναι τουλάχιστον πρόστυχο να καλλιεργείς μύθους ή και προτάσεις ζωής εν τέλει ήθη, τα οποία χαρακτήρισαν σκοτεινές εποχές. Δε δέχομαι την άποψη πως «εντάσσεται κάποιος στον κλήρο λόγω της βαθιάς θρησκευτικής του πίστης» ή των έντονων «μεταφυσικών» του ανησυχιών. Τουλάχιστον ο δεύτερος, πρώτα θα πρέπει να έχει κατανοήσει τα φυσικά πριν βαδίσει προς τα «μεταφυσικά».

  Εν κατακλείδι, κ. Λασκαράτε, αρνούμαι το «μη χείρον, βέλτιστον» όσον αφορά στις εκκλησίες, αφού όλες -με τον κλήρο της η καθεμιά- ευθύνονται για πολλά δεινά ανά τον κόσμο.

 4. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  «μητροπολίτες ιδιοκτήτες πορνείων…» Θέλεις να πεις και κανένα όνομα? Γιατί κάποιος θα μπορούσε να πει ότι συκοφαντείς……

 5. Ο/Η kos λέει:

  Υπάρχει και δήλωση του προέδρου του ΙΣΚΕ για την ομοφυλοφιλία των επισκόπων.

 6. Ο/Η Πυγοσκελίς η Οργίλη λέει:

  Μόλις έμαθα ότι εκλέχτηκε σαν πρόεδρος της ΔΙΣ ο Ιερώνυμος, αν και είδα θετικά την εξέλιξη, δεν είχα αυταπάτες. Περίμενα να συνέβαιναν δύο τινά. Η ο Ιερώνυμος θα έκανε την απόπειρα να ξεκαθαρίσει την Εκκλησία της Ελλάδας από την ισχυρή χριστοταλιμπάν παράταξη και θα έπεφτε άδοξα με κάποιο πρόσχημα σαν τον Ιάκωβο Βαβανάτσο που αναφέρατε, ή θα καταντούσε άθυρμα των χριστοταλιμπάν.
  Από ότι φαίνεται συμβαίνει το δεύτερο αυτή τη στιγμή. Αν και αρχιεπίσκοπος, έχει παραγκωνιστεί και η γραμμή δίνεται από τον παναγριώτατο Άνθιμο (κάτι έχει το νερό της Θεσσαλονίκης, δεν εξηγείται αλλιώς) και ταλιμπάν σαν τον Σεραφείμ Πειραιώς παραπάνω.
  Και δεν νομίζω ότι η στάση του Γιανναρά και των νεορθοδόξων απέναντι στην ομοφυλοφιλία διαφέρει πολύ από τη θέση του Άνθιμου. Τα αποσπάσματα του κειμένου παραπάνω δείχνουν μια σαφή περιφρόνηση απέναντι στους ομοφυλοφίλους (ο «θηλύγλωσσος» Κουλουσούσας είναι ενδεικτικός)
  Κι ανεκδοτολογικά θα σας αναφέρω ότι παρακολούθησα κάποτε συζήτηση μεταξύ αναρχορθόδοξου και πιστής ομοφυλόφιλης γυναίκας, στην οποία ο ελεεινός εκείνος είπε εν συντομία τα ακόλουθα: Ότι σύμφωνα με το θεό και τους πατέρες της εκκλησίας η μόνη αληθινή έκφραση του έρωτος είναι ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, ότι εκείνο που αυτή ένιωθε για τις γυναίκες δεν ήταν τίποτε άλλο από λαγνεία και πλαστογραφία του αληθινού ερωτα, ότι αν ήθελε πραγματικά να είναι πιστή θα έπρεπε να σηκώσει το σταυρό του ανικανοποίητου της επιθυμίας της και ότι έπρεπε να στρέψει τον έρωτά της προς την Παναγία, που ήταν γι’αυτήν η μόνη θεμιτή διέξοδος, εκτός αν είχε άλλο σκοπό ο θεός και της έφερενε έναν άντρα για να ερωτευτεί πραγματικά και να κάνει οικογένεια. Κι αυτό τη στιγμή που προηγουμένως είχε στηλιτεύσει την «αντιερωτική» στάση των «προτεσταντών» της επίσημης εκκλησίας, στο στύλ του Γιανναρά.
  Ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική η συζήτηση για το ποιόν των νεορθόδοξων και αναρχορθόδοξων, τους οποίους μέχρι τότε έβλεπα έως και θετικά. Συνειδητοποίησα ότι η ίδια και χειρότερη συντηρητικούρα και μούχλα χαρακτήριζε τόσο τους «ελεύθερους και αγαπητικούς» νεορθόδοξους όσο και τους «προτεσταντες» της «μισητής» γι’αυτούς εκκλησίας και των οργανώσεών τους. Τουλάχιστον οι «οργανωσιακοί» ήταν ειλικρινείς σε ότι αφορούσε τους σκοπούς τους.
  Προτιμώ την αξιόλογη πνευματικότητα και αποδοχή του πατρός Φιλόθεου ή του μοναχού Μιχαήλ, δυστυχώς όμως αυτοί είναι η εξαίρεση στον κανόνα και τόσο η επίσημη ορθοδοξία όσο και η νεορθοδοξία τους ξερνάνε..

 7. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Συμφωνώ με όλα αλλά, αυτό:

  «του ομοφυλόφιλου Σταυρωτή 2000 νέων της Τύρου Μεγαλέξανδρου»

  χαλάει τήν 100% ευστοχία του κειμένου.
  Ο Αλέξανδρος (τού οποίου ξεκαθαρίζω ότι, δεν τυγχάνω θαυμαστής) δεν ήταν φυσικά ομοφυλόφιλος. Οι όποιες «μαρτυρίες» για την υποτιθέμενη «ομοφυλοφιλία» του, ανήκουν όλες στην πρώιμη χριστιανική εποχή (ως γνωστόν, εποχή τής ολοκληρωτικής ιστορικής παραχάραξης) Επομένως δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην κρυπτοομοφυλόφιλη εκκλησία να τον (κρυφο)θαυμάζει και να τόν οικειοποιείται.

 8. Λασκαρατε,
  για τα ποιοτικα χαρακτηριστικα της …αγιας και μεγαλης ανατολικης του χριστου εκκλησιας (ορθοδοξης) θα συμφωνισω μαζι σου.
  Ομως αναφερομενος στην Αγγλικανικη εκκλησια λες: «Πρόκειται για μια σύγχρονη Εκκλησία που δεν κλείνει τα μάτια της στα κοινωνικά προβλήματα και δεν διδάσκει στους πιστούς της την υποκρισία.»

  Προφανως παρασυρεσαι απο επι μερους -συμπτωματολογικά- χαρακτηριστικα και σου διαφευγει η ουσια: τι εστι προτεσταντισμος!

 9. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @Λασκαράτε

  εσύ που τυρβάζεις περί τα εκκλησιαστικά υποκρίνεσαι ότι δεν γνωρίζεις τις βιβλικές τοποθετησεις για την ομοφυλοφιλία;

  http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=832

  http://www.jesusportal.org/magazine/20-3.htm

  το ότι μερικοί,αρκετοί ή πολλοί ιερωμένοι φερονται αντιθετα προς το Ευαγγέλιο ειναι αλήθεια αλλά δεν απαγορεύει στους καλους επισκοπους και ιερείς να μιλουν .

  τον Μιχαλόπουλο ,αλήθεια, γιατι τον επικαλείσαι;
  στη φυλακη δεν μπήκε ως συκοφαντης και εκβιαστής;
  άρα τι αξιοπιστία μπορεί να έχουν οι καταγγελίες του;
  δε γινεται να εισαι γερμανοτσολιάς και ελασίτης ταυτοχρονα.
  όμως για σένα αξιόπιστοι ,apriori ,είναι όλοι όσοι μεμφονται την ορθοδοξη εκκλησια ,δικαιως ή αδίκως,ψευδώς ή αληθώς ,καλοπροαιρετως ή κακοβούλως.
  κι αυτό είναι που κάνει εσένα τελικά αναξιόπιστο.

  «Υπάρχει εις μερικά από τα άλογα ζώα μεγάλη γενετήσιος ορμή και επιθυμία ασυ­γκράτητος, που δεν διαφέρει κα­θόλου από την τρέλλαν. Αλλ’ ό­μως, δεν γνωρίζουν τον έρωτα αυ­τόν του αρσενικού προς το αρσενικόν, αλλά στέκονται εις τα όρια, που έθεσεν η φύσις. Και αν ακόμη μυριάκις κοχλάζει μέσα των το πά­θος, όμως, δεν ανατρέπουν τους νόμους της φύσεως. Οι δήθεν, ό­μως, λογικοί, που εγνώρισαν την θείαν διδασκαλίαν και διδάσκουν εις άλλους τι πρέπει και τι δεν πρέ­πει να κάμνουν και ήκουσαν Γραφάς, που κατήλθον από τον ουρανόν, συνάπτουν σχέσεις όχι τόσον ελευθέρως με τας πόρνας, όσον με τους νέους. Ωσάν να μη είναι ακριβώς άνθρωποι, μήτε να υπάρχη η πρόνοια του Θεού, η οποία τιμωρή τας παρανομίας, αλλά ωσάν σκότος, που κατέλαβε τα πάντα και κανείς πλέον ούτε βλέπει αυτά ούτε τα ακούει, τοιουτοτρόπως αποτολμούν τα πάντα, και μάλιστα με τόσην μεγάλην μανίαν.»

  αγ.Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

 10. Ο/Η roidis λέει:

  Λάμπρος,
  Λέτε (με ύφος αθώου): “μητροπολίτες ιδιοκτήτες πορνείων…” Θέλεις να πεις και κανένα όνομα? Γιατί κάποιος θα μπορούσε να πει ότι συκοφαντείς……

  Κοιτάξτε Πρώτα να βρείτε στοιχεία για να διαψεύσετε 1) τον κ. Λασκαράτο, και 2) την Ιστορία…

  Όταν τακτοποιήσετε το παραπάνω ζήτημα, ίσως σκεφτούμε να αναφέρουμε και ονόματα. OK?

  …Όπως ο κύριος Θου Βου,
  που αραδιάζει (τον έχει πρόχειρο) ένα κιλό Χρυσόστομο αντί να ξαναδιαβάσει την τελευταία φρασούλα του κ. Λασκαράτου: «Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα»

  Κύριοι σε τέτοια κείμενα – Σοφότερη η σιωπή.

 11. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @roidis

  η λογική σας,αμφοτέρων,σπάει κόκκαλα.

  ελάχιστοι διαφωνούν πως κάποιοι πολιτικοί έχουν θησαυρισει από τότε που ασχολήθηκαν με τα κοινά.
  πιστευεις ότι αυτο το γεγονός απαγορευει στους υπολοίπους (κατά το «δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε» τους μακαρίτη Κουτσόγιωργα)
  να μιλούν ενάντια στη διαφθορά,στο μαύρο πολιτικό χρήμα και να νομοθετούν αναλόγως;
  η αναμφισβήτητη υπαρξη κλεφτών και σκανδαλοποιών πολιτικών δεν ακυρώνει την αξια της ύπαρξης της σχετικής με την διαφθορά και την υπεξαιρεση, νομοθεσίας για την κοινωνία ουτε καθιστά συνενόχους όλους τους πολιτικούς.

  το τσουβάλιασμα είναι φασιστική και γκεμπελική τακτική και την εφαρμόζει κατα κόρον ο συνεργάτης σας.

  ακόμα και εάν ένας μητροπολίτης ή κληρικός εχει λερωμένη τη φωλιά του,αυτο δεν αλλάζει την διδασκαλία της Εκκλησίας.

  ίσως να έχει σε αυτούς εφαρμογή μια άλλη παροιμία «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» αλλά έως εκεί.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κε Ροϊδη,
  θα απαντήσω με χωριστά σχόλια σε αντιπάλους και φίλους.
  Ξεκινώ από τους πρώτους από τους οποίους απαιτώ λίγη καλή πίστη και αν είναι δυνατόν να μην διαστρεβλώνουν αυτά που γράφω.

  1)Λάμπρος.
  Για τους μητροπολίτες ιδιοκτήτες πορνείων υπήρξα εξαιρετικά επιεικής. Για την ακρίβεια έπρεπε να πω ανδρικών πορνείων που λειτουργούν με την ανοχή του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και σύσωμης της Ιεραρχίας.
  Διάβασε λοιπόν:

  Καταγγελία για μητροπολίτη ιδιοκτήτη αντρικού πορνείου
  Επίσης, άλλη μία καταγγελία-βόμβα έγινε στη ΝΕΤ 105,8 δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. ….»ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς».

  http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/greek/eragr/2005/05-02-11.eragr.html

  ESPRESSO: Μητροπολίτης διατηρούσε ιερό… «πορνείο ανδρών». Συνέντευξη – βόμβα του γραμματέα του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

  http://www.bbc.co.uk/greek/pressreview/story/2005/02/050211_greekpress.shtml

  Εντύπωση όμως προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευστάθιου Κολλά, Γενικού Γραμματέα του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας: «Είχαμε προειδοποιήσει τον Αρχιεπίσκοπο για κάποιον ότι διατηρούσε πορνείο ανδρών και τον προώθησε επίσκοπο…», είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
  http://www.enet.gr/online/online_print?id=54430760,67664680,89871912,81838248,32493864,49822792

  Δεν καταγγέλω εγώ, καταγγέλει ο εκλεγμένος συνδικαλιστής κ.Κολλάς, πρόεδρος του σωματείου των παπάδων. Και πως αντέδρασε ο αρχιεπίσκοπος: Προάγοντας τον καταγγελόμενο σε επίσκοπο. Και πως αντέδρασε η Ιεραρχία; Με συνένοχη σιωπή. Και πως αντέδρασαν οι πιστοί που το άκουσαν και το διάβασαν (ΝΕΤ, Ελευθεροτυπία, Εσπρέσσο και αλλού); Με αδιαφορία. Και πως αντέδρασες εσύ που στην Ελλάδα ζεις και ξέρεις; Κάνοντας πως δεν ξέρεις. Γιατί οι πιστοί αδιαφορούν για την «ευπρέπειαν του οίκου Του»; Γιατί δεν τους ενοχλεί η πιό κραυγαλέα υποκρισία αλλά επιτίθενται σε όσους δεν κουκουλώνουν το πρόβλημα; Περιμένω μια απάντηση.

  Θέλεις κι άλλη περίπτωση;
  Ο είσκοπος Βρεσθένης Ματθαίος ο Μυροβλήτης, (άγιασε όπως ο αγ.Δημήτριος και από τον τάφο του τρέχει μύρο. Δεν ξέρω αν χρησιμοποίηθηκε ο ίδιος μηχανισμός που ο Cyril Magno -Bυζάντιο η αυτοκρατορία της Ν.Ρώμης, Μορφ.Ίδρ.Εθν.Τραπέζης, ισχυρίζεται πως χρησιμοποιήθηκε στον τάφο του Δημήτριου) ιστορικός ηγέτης των παλαιοημερολογιτών, ως αρχιμανδρίτης του οικουμενικού πατριαρχείου, ήταν ιδιοκτήτης πορνείου.

  Από τα πρακτικά της δίκης της Οσίας Μαριάμ, ηγουμένης Κερατέας, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία»:

  Tετάρτη 26 Ιανουαρίου 1953
  Εισαγγελεύς: Είναι αίσχος δια την Ελλάδα το ότι υπάρχει Κερατέα!…
  ΜΑΡΤΥΣ: Υποχρέωσαν τον φυματικό γαμπρό μου να μασά την τροφή και να την δίνει στο 6ετές παιδάκι του για να του μεταδώσει την επάρατη αρρώστια.
  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΙΣ: Γιατί;
  ΜΑΡΤΥΣ: Γιατί τον έπεισαν ότι θα γινόταν το παιδί του διάβολος και θα έκαιγε το μοναστήρι.

  Κάποτε το ανηψάκι μου, 10 χρονών κοριτσάκι, το έβαλαν αγγαρεία στο μαγειρείο. Πεινούσε κι έγλειψε μια πατάτα. Να η ποινή που του επέβαλαν: Το έδεσαν ολόγυμνο όλη τη νύκτα στο στάβλο και το πρωί το βρήκαν λιπόθυμο από το κρύο και το φόβο.
  Είχε καθαρίσει τη ψυχή του και είχε υποστεί όλη την προεργασία για τον παράδεισο…

  Είναι αίσχη όσα έγιναν. Φαντασθείτε πως ο νεωκόρος της μονής Κερατέας εχρίσθη από τον άγιον πατέρα μητροπολίτης Θεσσαλονίκης! Όταν λέγω ο άγιος πατέρας εννοώ αυτό το κάθαρμα τον μυρόβλητον Ματθαίον που ο τότε πρωτοσύγγελος και νυν Α.Θ.Π. ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας καθήρεσε διότι διατηρούσε οίκο ανοχής! Κι η αγία μητέρα η περίφημη οσία Μαριάμ ήταν μιά… κορδελιάστρα

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θ.Β.
  θέλω να σε ρωτήσω: Διαθέτεις κάποιο ίχνος καλή πίστης;

  Η Σύνοδος λέει πως η ομοφυλοφιλία αποτελεί παράβαση της διδασκαλίας του Ευαγγελίου και ρώτησα που το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Εγώ δεν ξέρω ούτε ένα χωρίο. Είπα αν κάποιος ξέρει να μας πει. Και τι μου απαντάς

  @@Λασκαράτε

  υποκρίνεσαι ότι δεν γνωρίζεις τις βιβλικές τοποθετησεις για την ομοφυλοφιλία;

  http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=832

  http://www.jesusportal.org/magazine/20-3.htm@

  Δεν μίλησα για την Π.Διαθήκη, ούτε για τον απ.Παύλο, ούτε για τον Χρυσόστομο, ούτε για τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη. Ξαναρωτάω:
  Ο Χριστός, το Ευαγγέλιο, έχει καταδικάσει την ομοφυλοφιλία όπως ισχυρίζεται η Σύνοδος; Αν ναί, πού;

 14. Ο/Η physicist λέει:

  Agaphte k. Laskarate,

  par’ o,ti den diafwnw me tis apoyeis sas kai oudlows me eklhssei h upokrisia tou Or0odo3ou Ierateiou, sthn opoia anafereste, exw orismenes sobares diafwnies me th stash thn opoia uio0eteite sto keimeno sas. E3hgoumai:

  1. Den einai apokleistikotha ths Or0odo3ias oute h ex0rikh stash pros thn omofulofilia oute h upokritikh «katapiesh» ths genethsias ormhs. Gnwrizete, p.x. oti oi Rwmaioka0olikh (RK) ekklhsia den epitrepei oute stous aplous iereis to gamo. Epishs, toso oi RK oso kai oi Diamarturomenoi den exoun anoxh pros thn omofulofilia. To antiparadeigma ths Agglikanikhs Ekklhsias (AE) pou anaferete einai h e3airesh pou epibebaiwnei ton kanona. H idia h AE eftase pro tou sxismatos logw autou tou zhthmatos.

  2. Pisteuw oti kanete sfalma taktikhs (toulaxiston) me to na kaleite tous or0odo3ous apologhtes na sas/mas e3hghsoun se poio shmeio tou Euaggeliou o Ihsous katadikazei thn omofulofilia. Nomizw gnwrizete ki eseis o idios oti auto to paixnidi den prokeitai na to kerdisete. Af’ enos men giati h Biblos einai ena sunon0uleuma keimenwn me ametrhtes eswterikes antinomies ki af’ eterou giati oi Or0odo3oi exoun pro pollou (kai me megalh ponhria) 0esei thn Agia Grafh sto idio epipedo me th legomenh Ierh Paradosh. Sth deuterh, eimai bebaios oti uparxei plh0wra twn legomenwn Paterwn ths Ekklhsias pou katadikasan thn omofulofilia. Diatrexete, epomenws, ton kinduno na analw0eite se suzhthseis sxetika me to periexomeno kai th «nomimothta» ths mias ‘h ths allhs Sunodou, thn egkurothta ths tade Egkukliou klp klp.

  3. Kontologis, pisteuw oti h monh sunephs epixeirhmatologia einai h e3hs: h askhsh ths se3oualikothtas meta3u sunainountwn enhlikwn einai austhra proswpikh/idiwtikh upo0esh. Do3asies peri omofulofilias pou basizontai se keimena ths Epoxhs tou Xalkou den einai sumbates me th sugxronh h0ikh, oute ki epitrepetai mia sugxronh koinwnia na ka0orizei th stash ths me bash to ti pisteoun oi opadoi ths cult tou Ihsou. Twra, an autoi oi idioi upokrinontai, toso to xeirotero gi’ autous.

  Filika, p.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Περιούσιος,
  Ο Άγιος Πειραιώς Σεραφείμ έχει διαδεχθεί τον Άγιο Καλλίνικο. Θα ήταν χρήσιμο μια και λέει πως οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι, και ελέγχει Γιώργο και Αλαβάνο για την υποστήριξη που τους παρέχουν, να μας πει τι απέγινε στην αυλή του, δηλαδή με τις καταγγελίες του θεολόγου Ιεροψάλτη και άλλων 3 (ενός δικηγόρου, ενός πρώην αρχιμανδρίτη, ενός εργολάβου πνευματικού του τέκνου)εναντίον του αγίου Καλλίνικου από τις εκπομπές του Σπ.Καρατζαφέρη. Εκδικάστηκαν οι εκατέρωθεν μυνήσεις; Εκδόθηκε δικαστική απόφαση; Ασφαλώς η Ι.Σύνοδος απήλλαξε πανυγηρικά τον άγιο Καλλίνικο και τον παρασημοφόρησε με το ανώτατο παράσημο του απ.Παύλου. Ο ίδιος υπέβαλε παραίτηση για λόγους υγείας. Όμως η Δικαιοσύνη ομίλησε σχετικώς, ή η υπόθεση εκκρεμεί ή έγινε συμβιβασμός; Τόσος θόρυβος έγινε. Δεν πρέπει το ποίμνιο να μάθει και η αθωότητα του Αγίου Καλλίνικου να λάμψει;
  Στο μεταξύ ρωτάω. Αφού η Σύνοδος αθώωσε τον Άγιο, ο ιεροψάλτης θεολόγος είναι συκοφάντης. Του απαγορεύτηκε να ψέλνει; Έγινε αναφορά εναντίον του ως συκοφάντη αγίων αρχιερέων στο υπουργείο Παιδείας;

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. ………………………………………..

  Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.

  ………………………………….
  Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

  * Οι επιθέσεις

  Από την ημέρα της εκλογής του κ. Χριστόδουλου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ο κ. Καλλίνικος άρχισε να δέχεται διάφορες επιθέσεις ακόμη και από τα πνευματικά παιδιά και τους φίλους του ίδιου του πνευματικού του παιδιού. Ο κ. Καλλίνικος όμως δεν δίσταζε να μιλάει για τους «παρδαλούς» και τους αναξίους του αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος και της Ιεραρχίας…

  Ο ιεράρχης σήμερα ζει δύσκολες ημέρες. Αυτοί που του συμπαρίστανται είναι πολλοί, διότι έχει το δικό του έργο το οποίο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ. Καλλίνικος προέρχονται από τα όσα ισχυρίζεται εκ νέου, 14 χρόνια μετά την πρώτη του καταγγελία ο κ. Τούμπας. Ο μητροπολίτης όμως δηλώνει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν διαμορφωθεί ορισμένα χαλκεία τα οποία θέλουν να τον καταστρέψουν. Πάντως, ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του μπορούν να πουν με βεβαιότητα το γιατί. Πολλά ακούγονται και πολλά ψιθυρίζονται, άλλωστε ο κ. Καλλίνικος στην πορεία των 50 χρόνων της διακονίας του απέκτησε επιστήθιους φίλους αλλά και φανατικούς εχθρούς…

  Το ΒΗΜΑ, 13/03/2005 , Σελ.: A18
  Κωδικός άρθρου: B14414A181

  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14414&m=A18&aa=1

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πυγοσκελίς η Οργίλη,
  δεν συμπαθώ τον Γιανναρά. Χρησιμοποιώ όμως τις μαρτυρίες του γιατί είναι θεολόγος, πανεπιστημιακός, δημοσιογραφεί στην Καθημερινή και το κυριότερο, ο Χριστόδουλος δεν τόλμησε να απαντήσει. Είναι οξύμωρο να καταγγέλεις το κουσούρι των άλλων και όταν εκκλησιαστικοί παράγοντες σε καταγγέλουν εμμέσως πλην σαφέστατα να κάνεις την πάπια. Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και ο μακαριστός, κάνοντας γαργάρα τις φοβερές σε βάρος του καταγγελίες της ΑΥΓΗΣ.
  Το ξαναλέω και είναι σαφές νομίζω. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου ακόμη και κληρικού να είναι ομοφυλόφιλος. Δεν είναι δικαίωμά του, όταν ο ίδιος ή η αυλή του είναι ομοφυλόφιλοι, να παριστάνει τον Τιμητή ή και τον υβριστή των ομοφυλόφιλων. Να βγάλει πρώτα το δοκάρι από το μάτι του, όπως του λέει ο Χριστός. Αυτό ακριβώς απάντησε με επίσημο έγγραφο η ίδια η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην φαρισαϊκή Σύνοδο που ζητούσε να κουκουλώνονται οι ομοφυλόφιλοι επίσκοποι. Όποιος διδάσκει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι ή αμαρτωλοί και επιδιώκει τη δυστυχία τους και την δαιμονοποίησή τους, αν έχει λερωμένη την φωλιά του θα ελεγχθεί γι’αυτό.

  Θείο Ισίδωρα,
  μακριά από εμένα κάθε προσπάθεια αθώωσης οποιασδήποτε Εκκλησίας. Η Αγγλικανική Εκκλησία των ΗΠΑ, έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Οφείλουμε να τα αναγνωρίσουμε. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Θέλω να επισημάνω πως ο Βρεττανός Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, έχει καταδικάσει την εισβολή Μπλερ στο Ιράκ. Οι δυο επίσκοποι που επαινώ εδώ, έχουν επίσης καταδικάσει τον Μπους για το Ιράκ. Αν μου βρεις έναν Αμερικανό Ορθόδοξο επίσκοπο ή Άγγλο Ορθόοξο (εννοώ και τους Ελληνορθόδοξους της περιοχής) να έχει καταδικάσει Μπους ή Μπλερ, θα πάω να ασπασθώ την δεξιά του Άνθιμου.

 17. Ο/Η περιούσιος λέει:

  Κύριε Λασκαράτε, μια μικρή παρατήρηση, την οποία έχω επαναλάβει είτε σε σας είτε στον κ. Ροΐδη παλαιότερα, με αφορμή τη μεταξύ μας συζήτηση για το ποιόν του Κοσμά του Αιτωλού και του Μακρυγιάννη : Όποιος φέρνει αντίρρηση στα λεγόμενά σας, δεν είναι απαραίτητα αντίπαλός σας. Απλά τυγχάνει να έχει αντίθετη άποψη από σας. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα σας αντιμετωπίσουν κακόπιστα αλλά αυτοί δεν αποτελούν απαραίτητα το σύνολο όσων αντιτάσσονται σε όσα λέτε. Εν ολίγοις, όσοι έχουν αντίθετη άποψη από σας είναι πρωτίστως συνομιλητές σας. Ευχαριστώ !

 18. Ο/Η physicist λέει:

  @laskaratos 14

  Kai o Papas exei katadikasei ton Bush, auto omws den ton kanei oute sebasto oute au0entia se zhthmata h0ikhs ta3hs. To idio isxuei kai gia ton Hugo Chavez ‘h gia ton Achmadinedzad. Oso gia tous Or0odo3ous, uparxei meta3u tous tosos Antiamerikanismos pou den 0a me e3eplhtte an kapoios eixe katadikasei ton Bush alla’ akomh ki an den to exei pra3ei, skefteite posoi Or0odo3oi katadikasan ton Bill Clinton kata th diarkeia ths epembashs tou NATO sthn prwhn Yugoslavia kai skefteite an h katadikh twn energeiwn twn HPA apotelei kat’ anagkh apodei3h proodeutikothtas.

  Filika, p.

 19. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @Λασκαράτε

  τα σοφίσματα έχουν και ημερομηνία λήξης,κάτι σαν τις αυτοκαταστρεφόμενες δισκέττες που βλέπαμε στο «Mission impossible»

  λετ δε σώου σταρτ

  ο Χριστός φέρεται (ποιος μάς διαβεβαίωσε ότι έτσι είναι;)να είπε στα κατά Ματθαίον «μη νομισητε οτι ηλθον καταλυσαι τον νομον η τους προφητας ουκ ηλθον καταλυσαι αλλα πληρωσαι. »( 5:17)

  δηλαδή ο Χριστός επικυρωσε τον νομο της Παλαιάς Διαθηκης στον οποίο σαφως καταδικάζεται η ομοφυλοφιλία.

  όμως παρόλα αυτά ,ουτε στην Καινη ,ουτε στην Π.Διαθηκη υπάρχει αναφορά στην γυναικεία ομοφυλοφιλία.

  άρα ,κατα το σοφισμα Λασκαρατου η γυναικεια ομοφυλοφιλία είναι επιτρεπτή στην Αγια Γραφη γενικώς!!!!

  πάμε παρακάτω στο«Λασκαράτος strip show»:

  είπεν ο Ιησούς (αλήθεια που ξέρουμε πως όντως το είπε;):
  «Ο εμβλέψας γυναικί προς το επιθυμήσαι αυτήν, ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού» (Ματθ. ε΄ 28)

  «ο εμβλεψας ΓΥΝΑΙΚΙ».δλδ κατά το σόφισμα Λασκαράτου, αν μια γυναίκα επιθυμεί ανδρα ή αν ενας ανδρας επιθυμεί άλλον άνδρα δεν υπάρχει προβλημα!!!

  και το κερασάκι στην τούρτα:

  «έσωθεν γαρ εκ της καρδίας των ανθρώπων οι διαλογισμοί οι κακοί εκπορεύονται, μοιχείαι, πορνείαι, φόνοι, . κλοπαί, πλεονεξίαι, πονηρίαι, δόλος, ΑΣΕΛΓΕΙΑ, οφθαλμός πονηρός, βλασφημία, υπερηφανία, αφροσύνη.»Μαρκ ζ 21-22.

  στον όρο «ασέλγεια» σαφως και εμπιπτει η ομοφυλοφιλία,ανδρική και γυναικεία.
  http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CE%B1%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1&dq=

  και από το κορυφαίο λεξικό της αρχαίας ελληνικής Liddell Scott,για να μη μενει καμμια αμφιβολία για την σημασια της λέξεως «ασέλγεια»:

  ΚΙΝΑΙΔΟΣ = ο κινών την Αιδώ, που με το πέρασμά του προκαλεί σε όλους ντροπή παραδομένος σε παρα φύσιν σαρκικές επιθυμίες, όλως δι όλου αισχρός, αχρείος, AΣΕΛΓΗΣ
  ΚΙΝΑΙΔΙΑ = ΚΙΝΑΙΔΕΙΑ = η παρά φύσιν ΑΣΕΛΓΕΙΑ
  ΚΙΝΑΙΔΙΑΙΟΣ = ο παραδομένος εις εις παρα φύσιν επιθυμίας, ο παρά φύσιν ΑΣΕΛΓΗΣ
  ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΑ = η παρά φύσιν ΑΣΕΛΓΕΙΑ
  ΚΙΝΑΙΔΟΓΡΑΦΟΣ = ο γράφων περί ΑΣΕΛΓΕΙΑ
  ΚΙΝΑΙΔΟΛΟΓΕΩ = ομιλώ περί αισχρών και ΑΣΕΛΓΩΝ πραγμάτων

 20. Ο/Η espectador λέει:

  Ιερα συνοδος εναντιον ΚΚΕ! Πριν χρονια-1986-το ΚΚΕ διεγραψε ολοκληρη κομματικη οργανωση σε ενα περιφερειακο πανεπιστημιο, διοτι αυτη η οργανωση ετολμησε να εκλεξει γραμματεα της ενα ομοφυλοφιλο συντροφο. Οι κατα κυματα εμφανισθεντες ινστρουχτορες πιπιλιζαν την μονιμη επωδο «οτι η ομοφυλοφιλια ειναι αποτελεσμα του καπιταλισμου». Και επειδη δεν επεισθη σχεδον κανεις-πλην ελαχιστων-μας-τους εστειλαν ολους ‘σπιτι τους», «πληροφορωντας» και την υπολοιπη κοινωνια οτι «τι να περιμενει κανεις απ αυτους που αλλαζουν ακομη και τις γυναικες τους». Φλωρακης-Ιερωνυμος σημειωσατε μαλλον Χ!

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Physist-1,
  ζητάω εδάφιο του Ευαγγελίου. Το έχω διευκρινίσει. Όποιος απαντάει με εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης ή πατέρων της Εκκλησίας, είναι σαν να παραδέχεται πως πουθενά στο Ευαγγέλιο (δηλαδή σε ένα από τα 4 Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης) δεν υπάρχει τέτοια καταδίκη, οπότε απλώς η Σύνοδος λέει ψέμματα. Αν κάνω λάθος, δεν το αποκλείω, ζητάω από κάποιον να μου υποδείξει το σχετικό ευαγγελικό εδάφιο.

  physist-2,
  νομίζω πως είμαι σαφής αλλά φαίνεται πως δεν είμαι. Ας γίνω πιό επεξηγηματικός. Ο Βρεττανός Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος καταδίκασε τον Βρεττανό πρωθυπουργό, οι Αγγλικανοί αμερικανοί επίσκοποι καταδίκασαν τον Αμερικανό πρόεδρο. Μιλάμε πως οι χώρες τους πολεμάνε κι αυτοί καταδικάζουν.
  Μπορώ να σου πως πως ένα σωρό Ορθόδοξοι ηγέτες καταδίκασαν τον πόλεμο στο Ιράκ. Γράφε: Χριστόδουλος Ελλάδας πρώτος και καλύτερος, Αλέξιος Μόσχας, πατριάρχης Αλεξανδρείας (εδρεύει σε αραβική χώρα),πατριάρχης Αντιοχείας (εδρεύει σε αραβική χώρα).
  Το ζήτημα είναι πως κανείς Ορθόδοξος ηγέτης στην Βρεττανία ή στις ΗΠΑ δεν πήγε κόντρα στην πολιτική της χώρας του στον πόλεμο του Ιράκ. Αντίθετα τον ευλόγησαν. Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τι ήθελα να πω.

  physist-3
  Ασφαλώς η Καθολική Εκκλησία έχει σπάσει ρεκόρ σε παιδεραστές κληρικούς (ξεπερνάει πολύ την Ορθόδοξη) σε ομοφυλόφιλους (διευκρινίζω για 1000 στη φορά πως δεν έχουν σχέση με τους παιδεραστές) κλπ κλπ
  Αυτό τι σχέση έχει με το συζητούμενο θέμα μας; Δεν είναι ο πάπας ο αρχηγός της κρατικής μας Εκκλησίας ούτε την Σύνοδο απαρτίζουν καθολικοί επίσκοποι. Δεν μπορώ να απαντάω εδώ σε κάθε ιμάμη ή παπά όπου Γης. Με τους δικούς μας καταπιανόμαστε πάνω σε συγκεκριμένο θέμα.

  Περιούσιος,
  από που προκύπτει πως σε κατέταξα στους αντίπαλους; Μπορείς να μου υποδείξεις που σε αποκάλεσα έτσι; Ίσα ίσα, έγραψες εδώ υποστηρηκτικά στα όσα είπα. Μας είπες για τον Άγιο Πειραιώς και εγώ πήρα την σκυτάλη και συνέχισα. Ούτε καν διαφώνησα κάπου με εσένα εδώ.
  Είσαι συνομιλητής.
  Αντίπαλοι είναι αυτοί που μπαίνουν και βρίζουν χυδαία ή διαστρεβλώνουν. Όχι αυτοί που διαφωνούν.
  Δεν τους βλέπεις;

 22. Πύρινος ο λόγος του κου Λασκαράτου, ως συνήθως βέβαια.

  Μόνο που θα προτιμούσα το ένα δέκατο απ’όσα γράφει, με τεκμηρίωση, παρά όλα αυτά, χωρίς.

  Ως γνωστόν, την ευθύνη της απόδειξης (ή ακόμα και της υπόδειξης βασιμότητας) έχει εκείνος που κατηγορεί, όχι εκείνοι που κατηγορούνται.

  Τα ίδια ισχύουν και για το κείμενο του Γιανναρά στην Καθημερινή: ουσιαστικά, με το να γράφει τόσα εξωφρενικά πράγματα για τόσους πολλούς κληρικούς, λαμβάνοντας όμως παράλληλα ιδιαίτερη προσοχή να μην αναφέρει καθόλου ονόματα, (παρατηρήσατε πως ο μόνος που κατονομάζει σε ολόκληρο το άρθρο είναι ο «Bαβύλης», ο «διαβόητος κρατούμενος των φυλακών της Iταλίας»; ) ο Γιανναράς παραδέχεται ουσιαστικά ότι επιδίδεται σε λίβελο, και απλά με το να μην κατονομάζει τα θύματά του αποφεύγει τις νόμιμες συνέπειες. Δεν είναι όμορφο αυτό, δεν είναι ηθικό, και επίσης δεν είναι αποτελεσματικό: δεν πείθει κανέναν παρά στους είδη πεπεισμένους, ενώ άπιστοι παραμένουν όχι μόνο οι ήδη άπιστοι, αλλά και οι αναποφάσιστοι. Εκτός αν ο κος Γιανναράς λειτουργεί με το σκεπτικό ότι αν πει πολλά, «όλο και κάτι θα μείνει.»

 23. Ο/Η physicist λέει:

  @Laskaratos 19

  Euxaristw gia tis e3hghseis kai tis dieukrinhseis. Na to 0esw diaforetika: ean upo0esoume oti pragmati uparxei/uphrxe sto Euaggelio katadikh ths omofulofilias, auto ti 0a shmaine gia sas; Poio baros 0a eixe ena tetoio edafio sth sugxronh koinwnia; H anafora mou sthn Ka0olikh Ekklhsia exei na kanei me th logikh oti oles oi apoxrwseis ths (xristianikhs toulaxiston) 0rhskeias einai e3 isou anaxronistikes s’ auto to zhthma, opws kai se polla alla. Auth einai kai h sxesh pou exei me to suzhtoumeno 0ema mas, dhladh: anti na analwnomaste se skandala, skandalakia kai kontra skandala tou enos ‘h tou allou ierarxh, as doume oti to problhma einai h 0rhskeia en genei kai oxi h Or0odo3ia eidika. Giati alliws mporei na pei kaneis, kala, autoi htane pente3i dief0armenoi ierarxes, h 0rhskeia omws einai auth ka0auth kati kalo kai 0etiko klp klp. Elpizw na katalabate ki eseis, twra, pw’s to ennow.

  Filika, p.

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ορθόδοξο ήθος.
  Ο εκπρόσωπος Τύπου του Χριστόδουλου, ομιλεί περί εξατμίσεως!!!!!!!!!!!!!
  την ίδια ώρα που οι Θεόκλητος, Γιοσάκης, Κουλουσούσας, αλώνιζαν στην Αρχιεπισκοπή:

  http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20040416&nid=4332139

  ΤΑ ΝΕΑ-16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004

  Περί «ακροδεξιών φαντασμάτων»
  Ο Aρχιμανδρίτης Eπιφάνιος Σ. Οικονόμου, εκπρόσωπος Tύπου του Aρχιεπισκόπου Aθηνών και πάσης Eλλάδος κ.κ. Xριστόδουλου, έστειλε στα «NEA» την ακόλουθη επιστολή, με αφορμή βιβλιοκριτική που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο «Bιβλιοδρόμιο»……………………………………………….

  Σε ένα ακατανόητα επικριτικό παραλήρημα εναντίον μου και κατά των θέσεών μου προέβη πρόσφατα ο αρθρογράφος των «ΝΕΩΝ» Ηλίας Κανέλλης, ……………………………………………………
  ……………………….
  Δεν μπορεί να δεχθεί τις θέσεις της Εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία. Προφανώς ανήκει σ’ εκείνους που θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως την ομαλότερη και φυσιολογικότερη κατάσταση στον κόσμο, σε σημείο που οι ετεροφυλόφιλοι να κλονίζονται μέσα τους και ν’ αρχίζουν ν’ αμφιβάλλουν για το αν οι ίδιοι είναι φυσιολογικοί ή όχι. Εγώ ξέρω πως φυσιολογικό είναι ό,τι προέρχεται από τη φύση και προάγει τη ζωή. Όταν η σαρκική ένωση δύο ανδρών ή δύο γυναικών μπορέσει να δημιουργήσει μια νέα ζωή, τότε θα πειστώ ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική. Μέχρι τότε, τη θεωρώ τόσο φυσιολογική όσο φυσικό είναι να βάζει κανείς βενζίνη στο αυτοκίνητό του από την εξάτμιση και όχι από το ρεζερβουάρ.

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  O ειδικός επί των εξατμίσεων και ρεζερβουάρ Επιφάνειος, αγοράζει ροζ κασέτες από καταζητούμενο στην πλατεία Κουμουνδούρου!!!

  Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Ιεραρχία ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο κ. Επιφάνιος πήγε να αγοράσει κασέτες με «ροζ» περιεχόμενο από «καταζητούμενο» που του έκλεισε ραντεβού στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παραδέχτηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου του «ανώριμη» και περιέγραψε τα γεγόνοτα σύμφωνα με τη δική του εκδοχή: «…………………………………………………………………………
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 21/02/2005

  http://www.enet.gr/online/online_print?id=72377672

  Παραιτήθηκε για τις κασέτες ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος, αλλά παραμένει στη θέση του
  Παραίτηση, που δεν έγινε δεκτή, υπέβαλε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος για την υπόθεση της αγοραπωλησίας κασετών, που είδε το φως της δημοσιότητας.

  Σύμφωνα με καταγγελίες, ο αρχιμανδρίτης επιχείρησε να αγοράσει από άγνωστο κασέτες, οι οποίες υποτίθεται ότι περιείχαν συνομιλίες που ενοχοποιούσαν μητροπολίτες. O άγνωστος, όμως, αφού τον παρέσυρε στην Πλατεία Κουμουνδούρου δήθεν για να του δώσει τις κασέτες, εξαφανίστηκε αφού κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 200 ευρώ.

  http://www.in.gr/news/Reviews/article.asp?lngReviewID=654964&lngItemID=603311

 26. Ο/Η physicist λέει:

  Agaphe k. Laskarate,

  H0ela na pros0esw kai kati akoma s’ auta pou egraya prohgoumenws: ta 4 Euaggelia einai gnwsto oti DEN grafthkan amesa meta th zwh tou Ihsou, epomenws den 3eroume kan ean antikatoptrizoun th didaskalia tou. Anti0eta, oi epistoles tou Paulou ap’ thn Tarso grafthkan ap’ ton idio kai malista, kata pollous melethtes, protou graftoun ta Euaggelia. Qelw na pw m’ auto, ti shmasia exei ti einai grammeno sta 4 Euaggelia otan akoma kai h genealogia tou Ihsou s’ auta einai gemath apo antikrouseis; Edw exoume duo endexomena:

  1. Kapoios pisteuei sth 0eopneustia twn Euaggeliwn.
  2. Kapoios den pisteuei s’ authn.

  Se o,ti afora to endexomeno 1, gnwrizete oti kamia apo tis poikilies tou Xristianismou den anagnwrizei apokleistika ta 4 Euaggelia, gia ton aploustato logo oti xwris thn Palaia Dia0hkh oloklhrh h Qeologia tou Xristianismou katarreei san xartinos purgos. Ara, einai mataio na rwta kaneis tous Xristianous «pes mou ti leei to Euaggelio alla’ agnohse thn Palaia Dia0hkh». H dikaiologia oswn Xristianwn gnwrizw einai h e3hs: «Opou h Kainh Dia0hkh EKPEFRASMENA antikrouei thn Palaia, isxuei to rh0en ths Kainhs. Opou auto den sumbainei, e3akolou0ei na isxuei h Palaia». Den eimai apologhths tou Xristianismou, opws nomizw einai profanes, aplws prospa0w na dei3w th mataiothta tou na prospa0ei kaneis na epixeirhmatologhsei sth bash twn 0rhskeutikwn keimenwn — mhn tous dinoume kai tosh pollh a3ia, etsi den einai;

  Ara mas menei to endexomeno 2, ki ekei nomizw einai protimotero na epikentrw0ei h prosoxh oswn apo emas den pisteuoun se kamia 0rhskeia, dhl. sto na dei3oume oti kaneis exei to dikaiwma, an to 0elei, na parei ta 0rhskeutika keimena sobara alla’ DEN exei to dikaiwma na epibalei tis didaxes tous se allous. Kai mh nomisete oti paw na sas epibalw twra to pw’s 0a epixeirhmatologhsete s’ ena blog pou einai «kata to hmisu» diko sas — aplws me 3enizei kapws h skandalo0hrikh tash pou emfanizetai sta teleutaia sas post gia arximandrites, papades, episkopous kai roz kasetes.

  Filika, p.

 27. Ο/Η περιούσιος λέει:

  Τους βλέπω και με το παραπάνω, κύριε Λασκαράτε, όντα τακτικός επισκέπτης του ιστολογίου σας. Δεν είπα ότι με κατατάσσετε στους αντιπάλους σας. Πού το είδατε αυτό; Μίλησα γενικά αναφερόμενος στη ρήση σας σε ανωτέρω σχόλιο περί αντιπάλων και φίλων. Μη με παρεξηγείτε!

 28. Ο/Η argosholos λέει:

  Αν η γυνή θεωρηθεί άνθρωπος, τότε πράγματι ο Απ. Παύλος καταδικάζει την ομοφυλοφυλία: Καλόν είναι εις τον άνθρωπον να μην εγγίση εις γυναίκα…
  Αν όμως το παραπάνω χωρίον αναφέρεται σε άντρες (=ανθρώπους) τότε το πράγμα χοντραίνει…Βέβαια στη συνέχεια γίνεται μια παραχώρηση, αλλά το πιάσατε το νόημα.
  Παρακαλώ όχι καλογερίστικες ερμηνείες!

 29. Ο/Η physicist λέει:

  H seira emfanisews twn mhnumatwn epifulassei diaskedastikes ekplh3eis, (akoma kai o au3wn ari0mos twn mhnumatwn allazei gia texnikous logous). Opws kai na ‘xei to pragma, diapistwsa me sarkastiko xamogelo oti h upoyia pou e3efrasa ston k. Laskarato, oti dhl. oi Xristianoi 0a poun «o,ti apo thn Palaia Dia0hkh den aperriye h Nea isxuei» (5:05 m.m.) eixe hdh ginei pragmatikothta sthn parembash tou Thou-Bou (2:52 m.m) — profanws en agnoia mou, mias kai to sxolio tou sunomilhth den eixe akomh dhmosieu0ei.

  p.

 30. Λασκαρατε,
  με συμπαθας που επανερχομαι αλλα εχω …φασωθεί* με την αποψη που εχεις για τον προτεσταντισμο.

  Μπροστα σ΄αυτο το …πραμα η δικη μας εκκλησια (οπως και η καθολικη) ειναι η φωλια της υλιστικης σκεψης.
  Τα ορθοδοξα φρικια ειναι …φιλελευθεροι κοσμικοι πραγματιστες-υλιστες!
  Γιαυτο και διεκδικουν απλως εξουσια, χρημα και …οτι αρπαξει ο κωλος τους!
  Ειναι αριστοι στην υποκριτικη τεχνη («ηθοποιος σημαινει φως») κιαυτα που λενε δεν τα πιστευουνε (τα λενε για να πιστεψουνε κατι βληματα σαν το Θου Βου) γιαυτο γελανε μεταξυ τους με τη θεολογια: εξ ου και κατι Νταιζη, Σαμανθα, Τεμπορα, Λουσυ κλπ ονοματα με τα οποια αποκαλει ο ενας τον αλλον.
  Επισης ειναι γνωστο οτι: «Δυο παπαδες να ειν’ καλοι, βγαζεις μια οκά μαλί».

  Ο προτεσταντες δεν υποκρινονται σαν τους δικους μας, οτι κυρισουνε αποτελει και βαθεια τους πεποιθηση, απολυτη πιστη.

  Δεν σε κοιτανε οπως οι δικοι μας στο …φερμουαρ ή στην τσεπη, κατευθειαν στην ψυχη και στο μυαλο των ανθρωπων στοχευουν.

  Ο προτεσταντισμος ειναι ενα πολυ πιο βαθυ και απολυτο συστημα ηθικων και κοινωνικων αξιων που διαποτιζει τις ανθρωπινες συνειδησεις και τις οριζει.
  Προκειται για οτι πιο βαθεια συντηρητικο και μαυρο υπαρχει στον χριστιανικο κοσμο.
  Απλως συμβαινει οι δυτικες κοινωνιες -στις οποιες κυριως φυεται κι ευδοκιμει αυτο το φρουτο- να’χουν περασει μια αναγενηση κι εναν διαφωτισμο με αποτελεσμα τον διαχωρισμο τους απο το κρατος κι ετσι εστραφησαν απερισπαστοι στα πνευματικα τους καθηκοντα ρυπανσης (ο διαχωρισμος απο το κρατος ειναι ζητημα χωροταξιας: κατι σαν τον διαχωρισμο του αποχωρητηριου απο τους χωρους των υπολοιπων χρησεων (κουζινα, τραπεζαρια, σαλονι, κρεβατοκαμαρα κλπ).

  Το γεγονος οτι καποιοι καλοι ανθρωποι (αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ κλπ) καταδικασαν τον Μπους και τον Μπλερ οχι απλα δεν μου «λεει» τιποτα θετικο αλλα αντιθετως το θεωρω κατι το ιδιετερα επικινδυνο καθοτι αυριο μπορει καποιοι ομολογοι τους να ζηλεψουν τη δοξα των δικων μας αγιων πατερων επαινενωντας ή να καταδικαζοντας ηγετες και ανακατευομενοι στην πολιτικη.
  Ενας αλλος λογος ειναι οτι και οτι τα δικα μας ιερα φρικια, οι Ιαχωβαδες, αυτη τη δουλεια κανουν συνεχεια: καταδικαζουν τον πολεμο και αρνουνται να παρουν οπλα στα χερια τους.

  Με τη λογικη που προβαλεις για τους Αγγλικανους τους Γιαχωβαδες πρεπει να τους θεωρουμε κοινωνικη πρωτοπορια!

  * εκφραση της συγρονης πιτσιρικαρίας: φασωθεί = ειμαι σε …φαση! 😉

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Physist,
  ασφαλώς και σε μένα δεν λέει τίποτα αν το Ευαγγέλιο καταδικάζει ή όχι την ομοφυλοφιλία. Αφού όμως δεν την καταδικάζει αξίζει να επισημαίνεται αυτό και να ξεμπροστιάζεται η Σύνοδος που κοροϊδεύει ισχυριζόμενη το αντίθετο.

 32. Ο/Η Θου Βου λέει:

  Λασκαράτε

  κανεις πως δεν ακους ,οπως ολοι οι προπαγανδιστες που σεβονται τον εαυτο τους και κανουνδιαλογο μονο με τις εμμονες τους.

  επαναλαμβανω: κατα Μάρκον ζ 21-23—-}ΑΣΕΛΓΕΙΑ

 33. Ο/Η physicist λέει:

  @laskaratos 31

  k. Laskarate katalabainw tis pro0eseis sas opws, nomizw, ki eseis th 0esh mou sxetika me to poso apotelesmatikh krinw thn taktikh sas s’ auto to zhthma. Mias kai ektimw polu tis eishghseis san en genei den 0a trabh3w allo th suzhthsh s’ auto to zhthma, den blepw na exoume kai kamia ba0ia diafwnia.

  @Theios Isidwros 30

  Osa grafete gia ton Protestantismo isxuoun gia merikes (isws gia tis perissoteres, den exw statistika stoixeia) ekfraseis tou (uparxoun blepete para polles tetoies). Omws uparxoun kai morfes tou Protestantismou pou moiazoun polu perisstero me hpies filosofies ths zwhs, pou einai anektikes kai pou «miloun» sthn kardia kai to mualo logikwn an0rwpwn. Proswpika, p.x., mou ekane 0etikh entupwsh pou ema0a apo gnwstous mou Protestantes oti 0ewroun thn Euxaristia aplws sumbolikh anamhsh sto Pa0os tou Ihsou kai oxi Musthrio sto opoio o artos kai o oinos metousiwnontai. Gnwrizw omws, sugxronws, oti uparxoun apan0rwpes morfes tou Protestantismou, opws auth pou orizei ton epigeio plouto kai thn polikitkh/oikonomikh isxu ws shmadi ths swthrias ths yuxhs. Ontws, se sugkrish me auto to teratourghma, h Or0odo3ia einai an0rwpistikh.

 34. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  ἄνθρωπος ὃς ἂν μοιχεύσηται γυναῖκα ἀνδρός, ἢ ὃς ἂν μοιχεύσηται γυναῖκα τοῦ πλησίον, θανάτῳ θανατούσθωσαν, ὁ μοιχεύων καὶ ἡ μοιχευομένη. 11 καὶ ἐάν τις κοιμηθῇ μετὰ γυναικὸς τοῦ πατρὸς αὐτοῦ, ἀσχημοσύνην τοῦ πατρὸς αὐτοῦ ἀπεκάλυψε, θανάτῳ θανατούσθωσαν, ἀμφότεροι ἔνοχοί εἰσι. 12 καὶ ἐάν τις κοιμηθῇ μετὰ νύμφης αὐτοῦ, θανάτῳ θανατούσθωσαν ἀμφότεροι· ἠσεβήκασι γάρ, ἔνοχοί εἰσι. 13 καὶ ὃς ἂν κοιμηθῇ μετά ἄρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα ἐποίησαν ἀμφότεροι· θανάτῳ θανατούσθωσαν, ἔνοχοί εἰσιν. 14 ὃς ἂν λάβῃ γυναῖκα καὶ τὴν μητέρα αὐτῆς, ἀνόμημά ἐστιν, ἐν πυρὶ κατακαύσουσιν αὐτὸν καὶ αὐτάς, καὶ οὐκ ἔσται ἀνομία ἐν ὑμῖν. 15 καὶ ὃς ἂν δῷ κοιτασίαν αὐτοῦ ἐν τετράποδι, θανάτῳ θανατούσθω, καὶ τὸ τετράπουν ἀποκτενεῖτε. 16 καὶ γυνή, ἥτις προσελεύσεται πρὸς πᾶν κτῆνος βιβασθῆναι αὐτὴν ὑπ᾿ αὐτοῦ, ἀποκτενεῖτε τὴν γυναῖκα καὶ τὸ κτῆνος· θανάτῳ θανατούσθωσαν, ἔνοχοί εἰσιν. 17 ὃς ἂν λάβῃ τὴν ἀδελφὴν αὐτοῦ ἐκ πατρὸς αὐτοῦ ἢ ἐκ μητρὸς αὐτοῦ καὶ ἴδῃ τὴν ἀσχημοσύνην αὐτῆς καὶ αὕτη ἴδῃ τὴν ἀσχημοσύνην αὐτοῦ, ὄνειδός ἐστιν, ἐξολοθρευθήσονται ἐνώπιον υἱῶν γένους αὐτῶν· ἀσχημοσύνην ἀδελφῆς αὐτοῦ ἀπεκάλυψεν, ἁμαρτίαν κομιοῦνται. 18 καὶ ἀνήρ, ὃς ἂν κοιμηθῇ μετὰ γυναικὸς ἀποκαθημένης καὶ ἀποκαλύψῃ τὴν ἀσχημοσύνην αὐτῆς, τὴν πηγὴν αὐτῆς ἀπεκάλυψε, καὶ αὕτη ἀπεκάλυψε τὴν ρύσιν τοῦ αἵματος αὐτῆς· ἐξολοθρευθήσονται ἀμφότεροι ἐκ τῆς γενεᾶς αὐτῶν. 19

  http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CF%85%CF%8A%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD

 35. Ο/Η Anthimus Maximus λέει:

  @laskaratos,

  Προς Ρωμαίους α’ 26-27:

  « Δια τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας, διότι και αι γυναίκες αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν. Ομοίως δε και οι άνδρες αφήσαντες την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, εξεκαύθησαν εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους, πράττοντες την ασχημοσύνη, άρσενες εις άρσενας και απολαμβάνοντες εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών. »

  Αδιάβαστος.

 36. Ο/Η stavroula λέει:

  Eilhkrina 8a prothmousa k gw na evlepa diaxwrismo ekklhsias
  ap to kratos…polu ligoi, sxedon duseuretoi pleon oi pneumatikoi
  an8rwpoi…isws ekane k kapoio kalo!

  @Physicist sto 14

  Exeis apoluto dikio k polu swsta ta les, gi autous pou DEN endeiaferontai gia to ti leei to euagelio k ta edafia tou, einai
  anwfelo na psaxnoun e3hghseis…poso mallon otan dhlwnhs
  a8eos 😉
  Oso gia ton diko mas Dhmhtrio, paizei thn idia politikh pou
  paizoun k polu protestantes klhrikoi(gia osous endeiaferontai na tous agaliasoun), h mhpws h papissa Betty dn filhse tous podas
  tou George W. Bush, mas kouvalh8hke edw ton Aprilio k dn eixe kanena provlhma me dauton…
  Twra giati o dikos mas Iereas(paroikias) ta eixe pei toso
  xontra, se kapoia kurhgmata tou(enantia Irak),pou fovh8hka oti 8a ton mpaglarwsoun kamia mera twn hmerwn…allo kapelo auto.
  Mallon anhkei s autous tous atrwmhtous pou xarakthrisan ton
  klhro mas apo thn epanastash enantion twn O8wmanwn mexri
  ths e8nikhs antistashs!
  To megalutero pososto twn protestantwn klhrikwn exoun eulogisei
  ton polemo Iran/Afganistan me protoporous tous Evangelists
  Southern Baptists, Methodists, Presvuterians, Episkopalians,
  Church of the 7th Adventists, k oti parafuada mporeis na fantasteis. Allo na eimaste e3w ap ta sunora k na gantemiazoume
  (always wanted to use that expresion)ka8e koinhsh ths Washington k allo edw sth xwra pou gia diaforous logous prepei
  na to kanoume moko…Opws leei k o sofos mas laos «e3w ap to
  xoro polla tragoudia legontai» Indeed:-)
  Mh kruvomaste pisw ap to daktulaki mas, opoiadhpote ta sumferonta ths Eurwphs, uparxei entonos antiamerikanismos,
  toulaxiston auto mas dixnoun edw se polla documantaries:
  (PBS channel, «America in Crossroads», «Why They Hate Us» klp)
  Mou aresoun panta oi dieukrinhseis!
  Twra ean polu thn psaxnoun xristianikws sthn Ellada (protestantismos?) allo toso thn psaxnoun k kapoioi alloi, kapou allou…(trust me) 20xr stis HPA me sugeneis edw ap thn 10/etia tou «20»! Kati 3erw.
  http://www.usatoday.com/news/religion/2007-01-11-orthodox_x.htm
  (xrhsimopoihste to plhktrologio)
  Ti na poume twra? To 3eno einai poio gluko?
  Mia fora h paroikia mas einai polu poikilomorfh(diverse) k polloi
  «converted» exoun ginei apo monoi tous, k oxi mesw gamwn,
  orthodo3oi.
  Sugnwmh an makrigorhsa h vghka ektos 8ematos, apla diavasa
  merika sxolia peri klhrou k 8elhsa n apanthsw.
  H apanthsh k dikh mou 8esh epi tou 8ematos vrisketai sthn arxh.

 37. Λασκαρατε,
  λες για τους Ομο : «προτιμούν τους συνανθρώπους μας αυτούς να δυστυχούν μέσα στην μοναξιά τους, να αλητεύουν τις νύχτες στα πάρκα ή να βρίσκονται μαχαιρωμένοι από εφήμερους εραστές, τιμωρημένοι για ένα «κουσούρι» με το οποίο τους προίκισε χωρίς να τους ρωτήσει….»

  Επ΄αυτων εχω να παρατηρησω τα εξης:
  Η μοναξια δεν ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα μονο των ομουλοφιλων.
  Πολλοι ανθρωποι -γκευ, στρεητ, σεξουαλικα εθισμενοι, ασεξουαλικοι, παντρεμενοι, οικογενειαρχες με παιδια και πεθερα, «καθωσπρεπει» κλπ- νοιωθουν μοναξια ακομα και μεσα στην οικογενεια τους ή ακομα και μεσα στη σχεση τους πολυ νεοι ανθρωποι.

  Πολλοι απο τους ανθρωπους -τους κοινωνικα ενταγμενους και …τακτοποιημενους- βγαινουν κρυφα απο την …κανονικοτητα τους και καταφευγουν σε μια διπλη κρυφη ζωη «αλητευοντας τις νυχτες στα παρκα ή βρίσκονται μαχαιρωμένοι από εφήμερους εραστές»

  Ομως αυτο που περιγραφεις αφορα το προφιλ ιδεοψυχαναγκαστικου ατομου και αν συμβαινει να ειναι ομοφυλοφιλος δεν προκειται να του λυσει το προβλημα κανενας «γαμος» ή κανενα συμφωνο συμβιωσης.

  Αφου ξαποστασει για λιγο μεσα στην ζέστη της μοντερνικης «οικογενειακης» του φωλιας παλι δεν θα βλεπει την ωρα να βρεθει στους δρομους και να υποβαλει τον εαυτο του σε οποιον ευτελισμο΄και κινδυνο.
  Δεν ειναι ουτε η λιμπιντο που τον οδηγει σ΄αυτο, η συγκεκριμενη ροπη οφειλεται στον ψυχαναγκασμο του.

 38. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  Λασκαράτος

  Ομολογώ πως σε αδίκησα εν μέρει κατά το παρελθόν, σχολιάζοντας το ύφος και τη σύνδεση των στοιχείων των κειμένων σου. Γιατί, ακόμα και όταν πασχίζεις να συντάξεις ένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο, όσο το δυνατόν χωρίς εμπάθεια (όπως αυτό), το τρικυμιώδες της πρόθεσής σου σε οδηγεί σε απώλεια θέσης, αποσυντονισμό κι ακόμα και σε παραληρηματικές αφηγήσεις.

  Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα από πιο κοντά.

  Κατ’ αρχήν, τόσο το alter ego σου, όσο κι εσύ, οι σταυροφόροι του κράτους δικαίου και της πολιτικοκοινωνικής ορθότητας, αδυνατείτε να ακολουθήσετε στοιχειώδεις αρχές, όπως η αθωότητα μέχρι την απόδειξη της ενοχής, ή η διαφορά μεταξύ καταγγελίας και πραγματικότητας. Ο κος Ροΐδης, με ύφος πορτιέρη της νύχτας μας λέει στο 10, πως πρώτα θα πρέπει να καταρρίψουμε τις αιτιάσεις σου και μετά, «άμα θέλετε», να αναφέρετε ονόματα.

  Εσύ πάλι, επικαλείσαι τις καταγγελίες ενός εκβιαστή, ενός ανθρώπου των ακροδεξιών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων που μαστίζουν την Εκκλησία – του Μιχαλόπουλου – καθώς και προκήρυξη των παραεκκλησιαστικών που λένε πως «το ποίμνιον ζητεί Αρχιεπίσκοπον άνδρα». Ξαφνικά, ο ρυπαρός παρεκκλησιαστικός χώρος της 21ης Απριλίου, αποκτά τέτοιο κύρος μέχρι του σημείου να πρέπει ο άλλος να αποδείξει ότι δεν είναι ομοφυλόφυλος.

  Επικαλείσαι τις καταγγελίες εναντίον ενός καθηρημένου πρώην επισκόπου που διατηρούσε πορνείο. Δεν γνωρίζω τι είδους πορνείο διατηρούσε ο άνθρωπος – μας λες όμως, ότι καθαιρέθηκε και πήγε στους παλαιοημερολογίτες. Παραθέτεις και ένα απόσπασμα μιας δίκης, τελείως άσχετης με το θέμα – και όλο αυτό το τοποθετείς σε ένα κείμενο ενάντια στην «υποκρισία» της Εκκλησίας, που διατηρεί έκφυλους σε καίριες θέσεις!

  Επικαλείσαι τις καταγγελίες του Κολλά, που κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι πιο σοβαρό διαθέτεις, αν και δεν ξέρουμε αν ο Κολλάς ελέγχεται ή δουλεύει για κάποιους άλλους.

  Έχουμε επίσης και μια σειρά άλλων γεγονότων, ανθρώπων που καθαιρέθηκαν, πιάστηκαν με περούκες κλπ, όπου μπερδεύεις ομοφυλόφιλους, αρχιμανδρίτες με γκόμενα, ακόμα και ανθρώπους που απαρνήθηκαν το σχήμα τους για μία γυναίκα (αυτό σε προηγούμενο post).

  Εγώ δεν θα αρχίσω τα γνωστά περί «γενικεύσεων» και «ποσοστώσεων». Θα δεχθώ, τόσο μεθοδολογικά, όσο και προσωπικά, ότι έχεις δίκιο. Η γενική εντύπωση του κόσμου για την Ιεραρχία είναι εξαιρετικά χαμηλή – και γι’ αυτό δεν χρειάζονται αποδείξεις. Και δεν θα υπήρχε λόγος να σχολιάσει κανείς κάτι που αποτελεί μια απλή υποπαράγραφο των όσων κατά καιρούς έχει φέρει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα, αν το κείμενό σου δεν οδηγούσε σε νέους δαιδάλους:

  @Προς την Δ.Ι.Σύνοδο: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί@

  Η προβληματική του κειμένου, ξεκινά από τον ίδιο του τον τίτλο, ο οποίος, είναι μεν σωστός σε επίπεδο αντιπαράθεσης, αλλά όχι κατ’ ουσίαν. Γνωρίζω αρκετούς γιατρούς που τυγχάνουν να είναι αρειμάνιοι καπνιστές. Αν κάποιος απ’ αυτούς μου συστήσει να κόψω το κάπνισμα γιατί βλάπτει την υγεία μου, κι αν αρθρογραφήσει σχετικά σε κάποιο περιοδικό, δικαιούμαι να του πω «κόψτο πρώτος εσύ» σε προσωπικό επίπεδο – όχι όμως να απαξιώσω την προτροπή του, επειδή δεν την κρατά ο ίδιος.

  Το ότι οι περισσότεροι πατεράδες έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών μιας πόρνης (είτε εξ επαφής, είτε εξ αποστάσεως), δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να αδιαφορούν ή και να συγκαταβαίνουν στο να ακολουθήσει η κόρη τους το ίδιο επάγγελμα για να μην χαρακτηριστούν υποκριτές.

  Ο σωστός τίτλος θα ήταν ο εξής: «Σε σπίτια που μιλάνε για σκοινί, δεν θα πρέπει να υπάρχουν κρεμασμένοι». Το ίδιο αναφέρει και ο Ιησούς που επικαλείσαι στο τέλος του κειμένου σου: «Υποκριτά έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου». Ο Ιησούς ζητά να βγάλει ο υποκριτής το δοκάρι απ’ το μάτι του, όχι να το νομιμοποιήσει, ή να προσθέσει και δεύτερο.

  @…δίνουν διέξοδο στον εγωϊσμό και την εξουσιομανία που παράγει η ερωτική στέρηση.@

  @…εμφανίζονται ως εγκρατείς στο δυσκολότερο όλων, στην σεξουαλική αποχή και θέλουν να τους πιστέψουμε@

  Οι ιεράρχες λοιπόν, είναι εγωιστές επειδή είναι στερημένοι και παριστάνουν τους στερημένους ενώ δεν είναι – και θέλουν να τους πιστέψουμε.

  Όταν τα επιχειρήματα αυτοακυρώνονται, εκθέτουν εσένα ως άνθρωπο που μοναδικό του στόχο έχει απλώς, να πλήξει την Εκκλησία, κάνοντας χρήση της διπλής υπόστασης των πραγμάτων, ακόμα και όταν δεν είσαι κακόβουλος.

  @…ικανοποιούν την τάση τους για κοσμήματα και φανταχτερά φορέματα…@

  Αυτό το ομοφοβικό μαργαριτάρι θα αρκούσε ως δικαιολογία για να αποκλείσει τους ομοφυλόφιλους από τα ιερατικά αξιώματα. Εκτός και αν θα πρέπει να καταργηθεί κάθε άμφιο, για να μην ταράζονται οι ομοφυλόφιλοι – κάτι που πάλι τους αναδεικνύει ως προβληματικούς.

  @Ο έγγαμος (με γυναίκα-διαζευγμένος) και πατέρας παιδιών και πραγματικά εξαιρετικός κληρικός Gene Robinson (φωτ), είχε συνήγορο στην χειροτονία του την μαύρη επίσκοπο (φωτ.) και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Barbara Harris (είναι διαζευγμένη και η ίδια). Πρόκειται για μια σύγχρονη Εκκλησία που δεν κλείνει τα μάτια της στα κοινωνικά προβλήματα και δεν διδάσκει στους πιστούς της την υποκρισία.@

  Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια έχεις διαπιστώσει εσύ ο ίδιος, ότι ο κος Ρόμπινσον είναι εξαιρετικός κληρικός. Από τα στοιχεία ωστόσο, που παραθέτεις, προκύπτει το συμπέρασμα, πως με τα δικά σου κριτήρια περί υποκρισίας, ο άνθρωπος αυτός, δεν θα δικαιούται να μιλήσει για οικογένεια και ανατροφή παιδιών, εφ’ όσον η δική του οικογένεια είναι διαλυμένη.

  Σημειωτέον, για σένα που δίνεις αξία στο γράμμα των Ευαγγελίων, ότι ο Ιησούς έχει καταδικάσει το διαζύγιο (Κατά Ματθαίον 19:8-9) ιδίως όταν ακολουθείται από δεύτερο γάμο.

  @Καμία ομερτά δεν μπορεί να το κρύψει πιά, πως η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί καταφύγιο ομοφυλόφιλων, που βρίσκουν στις τάξεις του κλήρου μια εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση.@

  Το ίδιο κι εδώ: Οι χειρότεροι ομοφοβικοί θα προσυπέγραφαν άνετα την κατηγορία, η οποία επιβεβαιώνει τα όσα λέγονται για το πού μπορεί να φτάσει κάποιος που έχει «το κουσούρι».

  Την ώρα όμως, που καταγγέλλεις ότι η Εκκλησία διοικείται από τεμπέληδες ομοφυλόφυλους, προτείνεις την νόμιμη χειροτονία τους. Δηλαδή την έξοδο από την υποκρισία, δια της συγκατάβασης στο πρόβλημα.

  @ Άνθρωποι που στη διάρκεια της δικτατορίας έδειξαν με τον πιο προκλητικό τρόπο την παντελή έλλειψη ήθους, ευλογώντας την τυραννία και συνευωχούμενοι μαζί της, παριστάνουν σήμερα τον επιθεωρητή Ιαβέρη των χρηστών ηθών.@

  Για το πώς, άνθρωποι που στη διάρκεια της δικτατορίας έδειξαν με τον πιο προκλητικό τρόπο την παντελή έλλειψη ήθους ευλογώντας την τυραννία, παριστάνουν σήμερα τον τιμητή των εκκλησιαστικών ηθών, τα είπαμε πριν.

  Εδώ θα αναγνωρίσω πως είναι εξαιρετική ρητορικά, η επιλογή της αμφίσημης λέξεως «ήθος», αλλά όχι ιδιαίτερα έντιμη. Ένας ανήθικος άνθρωπος, μπορεί κάλλιστα να μην προσβάλλει τα χρηστά ήθη και ένας ηθικότατος άνθρωπος να επιλέξει να γαμηθεί με την κοπέλα του μέρα μεσημέρι στην πλατεία Ομονοίας.

  Το ένα με το άλλο, δεν έχουν καμία σχέση. Ακόμα και ένας χουντικός δικαιούται να κάνει τη βόλτα του χωρίς να απολαμβάνει το θέαμα αυτό δημόσια.

  @Οι άγαμοι μαυροφόροι «παρθένοι» που επεμβαίνουν για να εμποδίσουν ανθρώπους ειλικρινείς που θέλουν να συμβιώσουν έντιμα στο φως της ημέρας και μπροστά στα μάτια της κοινωνίας με τον (την) σύντροφό τους όπως όλος ο κόσμος, προτιμούν τους συνανθρώπους μας αυτούς να δυστυχούν μέσα στην μοναξιά τους, να αλητεύουν τις νύχτες στα πάρκα ή να βρίσκονται μαχαιρωμένοι από εφήμερους εραστές, τιμωρημένοι για ένα «κουσούρι» με το οποίο τους προίκισε χωρίς να τους ρωτήσει ο θεός της Συνόδου@

  Εδώ εισάγεις ένα στοιχείο που αφορά τη νομοθεσία – και καθώς η νομοθεσία εμπίπτει στις αρμοδιότητες του κράτους και της Δημοκρατίας, είναι από κάθε άποψη συζητήσιμο.

  Θα ρωτήσω όμως κι εγώ: Τι εμπόδιζε τον μακαρίτη τον Ταχτσή, ή τον Παζολίνι να συμβιώσουν έντιμα στο φως της ημέρας με κάποιον μόνιμο εραστή, εφ’ όσον όλοι γνώριζαν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις; Η απαγόρευση του γάμου των ομοφυλοφίλων και η καταδίκη της Εκκλησίας, η αδυναμία εξεύρεσης μόνιμου εραστή, ή το πάθος του κινδύνου; Διότι εδώ, όπως καταλαβαίνεις, δεν τίθεται ζήτημα νομιμοποίησης της ομοφυλοφιλίας, αλλά ζήτημα πιθανοτήτων εξεύρεσης ερωτικών συντρόφων, ή και βίτσιου ακόμη.

  @Απλή αναδίφηση στο αστυνομικό δελτίο και στα αδιάψευστα δημοσιεύματα του Τύπου, (…)πατριάρχες που χορηγούν σε νεαρούς μοντέλους διαμερίσματα, φτωχούς ανήλικους να επανδρώνουν ιερές αδελφότητες και γενικά εκατοντάδες περιστατικά με πρωταγωνιστές κληρικούς ή μοναχές που μπροστά τους ωχριά η φαντασία του μαρκήσιου Ντε Σαντ και αρχιεπισκόπους που συγκατοικούν σε βίλλες με «θηλύγλωσσους» αρχιμανδρίτες,…@

  Η αναφορά όλων αυτών, θα είχε νόημα σε δύο περιπτώσεις: Αν θα τα θεωρούσαμε θεμιτά να νομιμοποιηθούν (αλλά κακώς και υποκριτικά τα αφήνουμε στο περιθώριο), ή αν θα τα καταδικάζουμε και θα θεωρούσαμε πως θα σταματούσαν, εφ’ όσον η Εκκλησία αποφάσιζε να ευλογήσει την ομοφυλοφιλία.

  Υποθέτω πως δεν εννοείς το πρώτο. Είναι ωστόσο βέβαιο, πως δεν αποδεικνύεις το δεύτερο. Δεν αποδεικνύεις, γιατί ο επίσκοπος δεν θα διαλέγει το νεαρό διάκο που θα του κάτσει για να τον προβιβάσει. Διότι, αν οι επίσκοποι ήσαν ετεροφυλόφιλοι, πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Το σύμπτωμα υφίσταται εφ’ όσον είναι ομοφυλόφιλοι, ή εφ’ όσον θα υπήρχαν γυναίκες στην ιεραρχία. Σύμπτωμα το οποίο απαντάται στην καθημερινή μας ζωή παντού – και σε πολλές περιπτώσεις και σε βάρος των ετεροφυλόφιλων.

  Όταν δεν μπαίνεις στην βάσανο του σχετικού προβληματισμού, το μόνο που μένει και πάλι, είναι ένας λίβελλος κατά της Εκκλησίας. Εντυπωσιακός μεν, λίβελλος δε.

  @Λασκαράτος: «Physist-1,
  ζητάω εδάφιο του Ευαγγελίου. Το έχω διευκρινίσει. Όποιος απαντάει με εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης ή πατέρων της Εκκλησίας, είναι σαν να παραδέχεται πως πουθενά στο Ευαγγέλιο (δηλαδή σε ένα από τα 4 Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης) δεν υπάρχει τέτοια καταδίκη, οπότε απλώς η Σύνοδος λέει ψέμματα. Αν κάνω λάθος, δεν το αποκλείω, ζητάω από κάποιον να μου υποδείξει το σχετικό ευαγγελικό εδάφιο».@

  @Ροΐδης: «Κύριοι σε τέτοια κείμενα – Σοφότερη η σιωπή».@

  Όπως υπάρχουν δύο τρόποι να απευθύνεται κανείς στους συνομιλητές του (ή τους κρατούμενούς του), υπάρχουν και δύο τρόποι για να απαντά κανείς σε ερωτήματα. Ο ένας είναι ο γηπεδικός – ο άλλος, ο σοβαρός.

  Ο γηπεδικός τρόπος αξιώνει: «Αφού ο Χριστός δεν καταφέρεται κατά της ομοφυλοφιλίας, τότε η Σύνοδος λέει ψέματα». Τελεία και παύλα. Ούτε λάθος μπορεί να κάνει η Σύνοδος, ούτε ελλιπές να είναι το πόρισμά της, ή κακή η συγγραφή του. Ακόμα και οι όροι που τίθεται το ερώτημα είναι προκαθορισμένοι, ώστε να προεξοφλούν την απάντηση: «Αν κάνω λάθος, ας μου υποδειχθεί το εδάφιο».

  Αφού λοιπόν η σκέψη ενός ανθρώπου, ή το πνεύμα μίας παράδοσης απαρτίζεται από εδάφια και μόνον, ας παραδεχθούμε γηπεδικώς αγαπητέ Λασκαράτε, ότι δεν υπάρχουν εδάφια ούτε για την ομοφυλοφιλία, ούτε για μια σειρά από άλλες πράξεις, καταδικαζόμενες σήμερα, όπως η κτηνοβασία, η αιμομιξία, η κοπρολαγνεία, ή η ανθρωποφαγία. Άλλο τόσο, από τα Ευαγγέλια απουσιάζουν αναφορές και για ένα άλλο ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο άσκησαν οι Εβραίοι στο παρελθόν (και ασκούν ορισμένοι και σήμερα) και το οποίο δεν αντιβαίνει, ούτε στους κανόνες υγιεινής, ούτε στην κοινή αισθητική – εκείνο της πολυγαμίας.

  Ο Ιησούς δεν αναφέρθηκε επίσης, στην χαρτοπαιξία και το πάθος του ιπποδρόμου, στην ηδονή της παρακολούθησης μονομαχιών, στην λαιμαργία, στην μονομανία, στους βιασμούς, στους υποχρεωτικούς γάμους, στην προίκα, στην απαγόρευση των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο και πολλά άλλα.

  Αντιθέτως, ο Ιησούς είπε στη μοιχαλίδα «ύπαγε και εις το εξής μη αμάρτανε» (Κατά Ιωάννην η’: 11) – ενώ χαρακτήρισε «μοιχεία» την απλή σεξουαλική επιθυμία με αντικείμενο τη γυναίκα (Κατά Ματθαίον ε’: 27-28). Αν κάτι είναι απορίας άξιον λοιπόν, είναι το πώς οι Βαλλιανάτοι δεν αξιοποίησαν το κενό αυτό των Ευαγγελίων, για να υποστηρίξουν ότι ο Χριστός είχε πρόβλημα μονάχα με τους ετεροφυλόφιλους και ότι πιθανότατα ήταν ομοφυλόφιλος ο ίδιος (τους πρόλαβε βλέπεις, ο Ντε Σαντ).

  Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Και για να μην νομιστεί πως αποφεύγω να πάρω θέση στο ζήτημα, ας υπενθυμίσω ότι ο Ιησούς κήρυξε την υπέρβαση του μωσαϊκού νόμου (και της Παλαιάς Διαθήκης) και όχι την κατάργησή του – κάτι που διαπιστώνεται για παράδειγμα περίτρανα, στην κατάληξη της παραβολής του Λαζάρου (Κατά Λουκάν 16:31), όπου ο κολαζόμενος πλούσιος ζητά από τον Αβραάμ να στείλει το Λάζαρο στους συγγενείς του, να τους προειδοποιήσει για τη μέλλουσα τιμωρία τους: «Του λέει ο Αβραάμ: Έχουν το Μωυσή και τους προφήτες».

  Το ότι μονάχα ένας αναμάρτητος (δηλαδή κανένας) έχει το δικαίωμα να λιθοβολήσει έναν «αμαρτωλό», δεν αναιρεί τη φύση της «αμαρτίας» του τελευταίου. Η διαφορά ανάμεσα στο ευαγγελικό κήρυγμα και την λεγόμενη «Παλαιά Διαθήκη», είναι ότι η τελευταία εντόπιζε την αμαρτία στην παραβίαση ενός συστήματος κανόνων, ενώ το ευαγγελικό κήρυγμα στην ουσία της εγωικής ανθρώπινης λειτουργικότητας. Υπό την έννοια αυτή, ένας ετεροφυλόφυλος, είναι εξίσου αμαρτωλός με έναν ομοφυλόφυλο – με τη μόνη διαφορά, ότι ο δεύτερος παρουσιάζεται με ένα επιπρόσθετο σύμπτωμα, εκείνο της διαστροφής της φύσης του.

  Εκείνο λοιπόν που θα μπορούσε ενδεχομένως κανείς να προσάψει στην Εκκλησία, δεν είναι ότι «λέει ψέματα» σε σχέση με το ευαγγελικό κήρυγμα, αλλά ότι ακολουθεί την αρχή που θέλει την ομοφυλοφιλία να αποτελεί διαστροφή και όχι αποτέλεσμα φυσικής προδιάθεσης, ή ακόμα και «ελεύθερης επιλογής», όπως την θέλει η ομοφυλόφιλη απολογητική. Αν κάποιος υποστηρίζει τις δύο τελευταίες θέσεις, σίγουρα έρχεται σε σύγκρουση με την εκκλησιαστική και χριστιανική παράδοση, όπως επίσης και με το επί αιώνες κοινό αίσθημα.

  Την περί διαστροφής θέση, υιοθετεί και ο απόστολος Παύλος, όταν αναφέρει στην Προς Ρωμαίους επιστολή, ότι «αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν είς την παρά φύσιν, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες». Δεν επικαλείται ο Παύλος τον μωσαϊκό νόμο, ή κάποιο άλλο προειλημμένο σύστημα αξιών.

  Το χάσμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο βεβαίως, καθώς η ομοφυλόφιλη πολεμική, επεκτείνεται τώρα, στην πλημμυρίδα της φιλολογίας περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεκδικώντας και το «δικαίωμα στην επιλογή του φύλου». Με την ίδια λογική που ισχυρίζεται πως ο Χριστός δεν καταδίκασε την ομοφυλοφιλία, κάποιος στο μέλλον θα διεκδικήσει από την Εκκλησία να συναινέσει στο φαινόμενο των τρανσέξουαλ – και μαζί με την ιεροσύνη των γυναικών, να αναγνωριστεί το ίδιο δικαίωμα και στους εγχειρισμένους.

  Αν κάποια στιγμή η επιστήμη αποδείξει πως η ομοφυλοφιλική προδιάθεση είναι ζήτημα γονιδίων (και άρα υφίσταται με ένα σταθερό ποσοστό στην κοινωνία που απλώς καταπιέζεται, ή αφήνεται να εκδηλωθεί), η Εκκλησία θα βρεθεί στριμωγμένη. Αν η κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία, αναγνωρίσει την ομοφυλοφιλία ως ερωτική εκδήλωση απόλυτα ισότιμη και ισόκυρη με την ετεροφυλοφιλία, τότε η Εκκλησία και η ηθική που προπαγανδίζει, θα φανούν απαρχαιωμένες. Σήμερα, προσωπικά δεν διαπιστώνω, ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

 39. Ο/Η stavroula λέει:

  @12
  Pou vghkan ola auta ta stoixeia k emeis dn exoume parei prefa…
  Toulaxiston osoi zoume «overseas», ennow me toses leptomeries!
  Kala valtoi einai merikoi ths ekklhsias h trella8hkan teleiws 😛

 40. Ο/Η laskaratos λέει:

  Παρεξήγηση ή άγνοια;

  Επανέρχομαι για τελευταία φορά γιατί το κακό παράγινε. Έγραψα πως από ότι ξέρω το Ευαγγέλιο δεν καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Σε απάντηση, παρ’όλο που έδωσα την όχι απαραίτητη διευκρίνηση πως η Π.Διαθήκη, ο απ.Παύλος, οι εκκλησιαστικοί πατέρες δεν περιλαμβάνονται στον όρο Ευαγγέλιο, πήρα κατεβατά από τον Χρυσόστομο, τον Παύλο και την Π.Διαθήκη. Η Σύνοδος όμως στην ανακοίνωσή της έκανε μια ανεπίτρεπτη λαθροχειρία. Ανέφερε πως η ομοφυλοφιλία είναι «παράβαση της διδασκαλίας του Ευαγγελίου».
  Ο Θ.Β. μετά από ενδιάμεσες άσχετες απαντήσεις μου γράφει επιτέλους ένα ευαγγελικό απόσπασμα που όμως δεν καταδικάζει την ομοφυλοφιλία αλλά την ασέλγεια. Υποθέτω πως ο ΘΒ ξέρει ελληνικά και πως η λέξη ασέλγεια δεν σημαίνει ομοφυλοφιλία. Στο μυαλό του ΘΒ και της κατηχήτριάς του μπορεί να σημαίνει και αυτό, τα λεξικά όμως διαφωνούν. Το λεξικό Ελευθερουδάκη λέει :αισχρά πράξις ακολασία λαγνεία. Τέλος πάντων θα μπορούσε ο θεός σου Θ.Β. να είναι πιό κατηγορηματικός και σαφής. Προφήτης ήταν και ήξερε πως κάποτε οι ομοφυλόφιλοι που κατασκεύασε από λάθος (;) την ώρα της δημιουργίας, θα ξεσπαθώνανε και με θράσος θα ζητούσανε ίδια δικαιώματα με τους φυσιολογικούς όπως ελόγου σου και η Ιερά Σύνοδος. Έπρεπε να τους είχε καταδικάσει με το όνομά τους. Ίσως να ντρεπόταν να το πει. Αλλά ο Χριστός όπως και ο θεός Απόλλωνας στους χρησμούς του, είναι συχνά ασαφής και αυτήν την ασάφεια την πλήρωσε βαρειά η Εκκλησία του γιατί παρήγαγε ατέλειωτες αιρέσεις και αλληλοσφαγές μεταξύ πιστών ανθρώπων.

  Τουλάχιστον δυο σχολιαστές εδώ (Θ.Β και Διαγραμμένος) με κατηγορούν γιατί αναφέρθηκα στον Εντιμώτατο (έτσι τον προσφωνούσε η Α.Θ.Π. ο οικουμενικός Πατριάρχης) Γρ.Μιχαλόπουλο. Προσοποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα. Ποιό πρόβλημα δηλαδή, την προβληματάρα. Ας γίνω λίγο σαφέστερος. Χρόνια τώρα ο κ.Γ.Μ. από τις εφμερίδες του με απίστευτο λεξιλόγιο λαχαναγοράς απειλεί, βρίζει και κατηγορεί με χυδαίο τρόπο επισκόπους. Σε απάντηση η Η Εκκλησία του δίνει συγχαρητήρια, τιμες και τίτλους, χωρίς να τιμωρεί κάποιον από τους καταγγελόμενους.

  Η εισαγγελέας στην δίκη του Γ.Μ. είπε: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…» (Ελευθεροτυπία, 13.4.’05). «. ….. ο κ. Χρυσόστομος (Ζακύνθου), …..μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι ‘από τους 80 Μητροπολίτες έχουν εκβιαστεί οι 180 και πως αν δεν μιλήσουν θεωρούνται ύποπτοι’. Ακόμη ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι όλοι οι Πατριάρχες έχουν εκβιαστεί…..(«Νέα», 5.2.’03).

  http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/greek/eragr/2003/03-02-05.eragr.html#02

  Κανείς μητροπολίτης πάντως δεν μίλησε και δεν πήγε να καταθέσει πως εκβιαζόταν για σεξουαλικά σκάνδαλα. Με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν κατά του Γ.Μ. για εκβιασμό επιχειρηματιών, ο «Α.Τύπος» (Ρίζου) ισχυριζόταν πως εκβιαζόντουσαν 20 μητροπολίτες και η «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτει την απάντηση της Εκκλησίας: «Χρυσός Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης τσεχικής και σλοβακικής εκκλησίας…πρόεδρος του τάγματος Αγίου ……Κι όμως Πολλά πρωτοσέλιδα…είχαν για πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους ιεράρχες» (Φ.Παπούλιας, 19-1-2003)
  Η εφημερίδα αγνοούσε πως και το πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει τιμήσει τον εκδότη και με την «ανώτατη διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου («Νέοι Ανθρωποι» 16-5-’03). Ο πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος τον παρασημοφόρησε επίσης («Ορθόδοξη Κατάθεση», Ιούνιος 2001). Ο αιδεσιμολογιώτατος Μεταλληνός και πολλοί μητροπολίτες αρθογραφούσαν στις εφημερίδες του και δεκάδες επίσκοποι του έστελναν συγχαρητήριες επιστοές. Θέλετε δείγμα Γραφής του κυρίου Μιχαλόπουλου;
  Ένα από τα εκατοντάδες παρόμοια δημοσιεύματα, αφορά «Μητροπολιτίνα» η οποία θα «ξεπετάξει» όλη τη «νεολαία», και θα «κάνει τα αγοράκια τσιράκια» αφού είναι «πρωκτολόγος», «πισωγλέντης», «οπισθογεμής», «κουνά την αχλαδιά», νοιώθει «ντε Κωλ» και αισθάνεται «τερψίπρωκτος» (2-2-2001). Υπάρχουν και πάρα πολύ χειρότερα. Οι ευσεβείς σχολιαστές μας τα γνωρίζουν. Παρακαλώ να μην με ξαναπροκαλέσουν με Μιχαλόπουλο. Αν μπορούν ας μας εξηγήσουν προς τι όλες αυτές οι τιμές;
  Για την ιστορία ο Άρχων της Εκκλησίας καταδικάστηκε σε 18χρονη φυλάκιση αρχικά και δευτεροδίκως σε 9 χρόνια για εκβιασμό επιχειρηματιών.

  Θείο Ισίδωρα,
  με βαράς συνεχώς για τον Προτεσταντισμό. Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως η Αγγλικανική ή Επισκοπική Εκκλησία, δεν ταυτίζεται με τον Προτεσταντισμό, είναι κάτι ενδοιάμεσο μεταξύ Καθολικισμού-Ορθοδοξίας από τη μία και Προτεσταντισμού από την άλλη, ιδιαίτερα η λεγόμενη High Church στην οποία ανήκουν οι δυο συμπαθέστατοι φωτογραφιζόμενοι. Χειροτονούν γυναίκες, διαζευγμένους, ομοφυλόφιλους (για το τελευταίο υπάρχει διαφωνία στους Αφρικανούς Αγγλικανούς κλπ), δραστηριοποιούνται σε κοινωνικά προβλήματα, κατά του πολέμου κλπ. Η συζήτηση για τον πολυπλόκαμο Προτεσταντισμό είναι τεράστιο ζήτημα και ξεφεύγει από το θέμα μας. Δεν διαφωνώ με εσένα για το πόσο επικίνδυνος και υπερσυντηρητικός γίνεται (Βλ. αμερικανικό Νότο) αλλά εγώ δεν αναφέρθηκα στον Προτεσταντισμό.

 41. Ο/Η laskaratos λέει:

  #
  Anthimus Maximus
  μου γράφεις κι εσύ:

  @laskaratos,

  Προς Ρωμαίους α’ 26-27:

  ……….

  Αδιάβαστος.@

  Αδιάβαστος είσαι εσύ Μεγάλε Μάξιμε. Ο Απ.Παύλος δεν ήταν Ευαγγελιστής ήταν Απόστολος. Έχεις κάποιο ευαγγελικό ρητό κατά της ομοφυλοφιλίας; Ιδού η Ρόδος.

  Το ξαναλέω. Καμμιά σημασία δεν έχει για τους μη πιστούς αν ο Χριστός είχε ή δεν είχε καταδικάσει την ομοφυλοφιλία. ΔΕΝ την έχει όμως καταδικάσει. Έ δεν μπορεί η Σύνοδος να λέει το αντίθετο και οι εδώ απολογητές της να ταυτίζουν τον Χριστό με τον Παύλο, τον Χρυσόστομο, την Π.Διαθήκη ή με τον Χριστόδουλο. Τι στο διάλο, κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε; Δυστυχώς για σας το παπαδαριό δεν πρόλαβε να αλλοιώσει σε αυτό το σημείο τα Ευαγγέλια. Αρκεστείτε στον υμνητή της δουλείας απόστολο Παύλο και στην φοβερή Παλαιά Διαθήκη που διατάζει τη θανάτωσή τους (θανάτω θανατούσθωσαν). Σκοτώστε τους ομοφυλόφιλους λοιπόν καλοί μου Χριστιανοί, αφού πιστεύετε στη Π.Διαθήκη.
  Προσέξτε μόνο τι θα κάνετε με τους επισκόπους. Θα αποδεκατισθεί η Ιεραρχία.

 42. Ο/Η laskaratos λέει:

  Βυζαντινισμοί

  Για να στηρίξουν οι πιστοί την αισχρή στάση της Εκκλησίας να καταδικάζει και να ενοχοποιεί ένα ποσοστό του πληθυσμού ως εκ γεννετής και μόνιμα αμαρτωλούς, καταφεύγουν σε μια λαθροχειρία. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι γονιδιακή, είναι επίκτητη.
  Κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως η ομοφυλοφιλία μπορεί να είναι είτε εγγενής είτε να αποκτήθηκε από κάποιο συμβάν της ζωής. (π.χ. επίθεση χριστιανού ιερέως μέσα στο ιερό ή στο ορφανοτροφείο κλπ). Ας δεχθούμε πως το παιδάκι που έγινε ομοφυλόφιλο φροντίδι του μητροπολίτη Τέρπανδρου, φταίει αυτό και δικαίως θα τιμωρείται εφ’όρου ζωής ως ομοφυλόφιλος να ακούει τους επισκόπους τύπου Άνθιμου Αμβρόσιου Καλλίνικου και Χριστόδουλου που είναι άμωμοι και άσπιλοι να του λένε πως έχει το «κουσούρι». Και αυτό γιατί υπάρχει βέβαια η λύση να επισκεφθεί τον ψυχίατρο δρα και ιερέα Στυλιανό Καραπαθίου και να θεραπευθεί με ψυχανάλυση.
  Πιάνω τώρα τους άλλους που ο καλός Θεός των Ορθοδόξων τους έκανε από παραξενιά του (Ανεξερεύνητοι αι βουλαί Του), εκ γεννετής ομοφυλόφιλους, με πολύ περισσότερη καλωσύνη από ότι κάνει σε άλλους που τους γεννά τυφλούς, κουφούς, κουτσούς, μουγγούς, διανοητικά καθυστερημένους κλπ κλπ
  (Να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ τη ομοφυλοφιλία αρρώστια).
  Αυτοί τι φταίνε; Φταίει ο Θεός και μόνο. Με αυτόν ας τα βάλει η Σύνοδος. Θα μου πείτε, ας πάνε στον αιδεσιμολογιότατο Καρπαθίου να θεραπευθούν. Και αν δεν έχουν να πληρώσουν; Ας τους δανείσει ο Πανιερώτατος δισεκατομυριούχος Άγιος τ.Αττικής Παντελεήμων.
  Καλά μέχρις εδώ. Από ότι ξέρω όμως ο κ.Καραπαθίου είναι ο μόνος ψυχίατρος στον κόσμο που θεραπεύει την ομοφυλοφιλία.
  Θα δημιουργηθεί συνωστισμός και θα πάθει ο δρ υπερκόπωση

  Καλά με τους ομοφυλόφιλους βρήκαμε μια κάποια λύση. Με τους ερμαφρόδιτους που γεννιούνται με γυναικεία και ανδρικά γεννητικά όργανα ταυτόχρονα τι κάνουμε; Τους αφήνουμε να ζήσουν όπως έκανε το ρωμαϊκό δίκαιο, αναγνωρίζοντάς τους το επικρατέστερο φύλο;
  ΟΧΙ. Ο Μέγας Ισαπόστολος και Άγιος Κωνσταντίνος έχει καλύτερη λύση. Την ίδια που έχει και η θεόπνευστη Π.Διαθήκη για τους ομοφυλόφιλους: ΘΑΝΑΤΟΣ.
  Πολύ αρχότερα τον Ζ΄αιώνα η Ορθόδοξη ρωμαϊκή ανατολική αυτοκρατορία τους άφηνε να ζουν κάνοντάς τους όμως τη ζωή ακόμη πιό δυστυχισμένη με στέρηση θρησκευτικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Έγινε μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει να βαπτίζονται. Φοβόντουσαν προφανώς μη τυχόν και πάνε μετά θάνατον βαπτισμένοι στον Παράδεισο και τον μολύνουν. Η αιώνια Κόλαση άξιζε στα δημιουργήματα ενός θεού που έκανε και κάνει συνεχώς λάθη, μη μπορώντας να σταθεί δίκαιος για τα παιδιά του, τουλάχιστον όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

 43. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @Λασκαράτε

  πάλι παριστανεις τον κουφο:

  σου γραφει ο Diagrammenos:
  «ας παραδεχθούμε γηπεδικώς , ότι δεν υπάρχουν εδάφια(στα Ευαγγελια) ούτε για την ομοφυλοφιλία, ούτε για μια σειρά από άλλες πράξεις, καταδικαζόμενες σήμερα, όπως η κτηνοβασία, η αιμομιξία, η κοπρολαγνεία, ή η ανθρωποφαγία. Άλλο τόσο, από τα Ευαγγέλια απουσιάζουν αναφορές και για ένα άλλο ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο άσκησαν οι Εβραίοι στο παρελθόν (και ασκούν ορισμένοι και σήμερα) και το οποίο δεν αντιβαίνει, ούτε στους κανόνες υγιεινής, ούτε στην κοινή αισθητική – εκείνο της πολυγαμίας.»

  γραφεις:«θα μπορούσε ο θεός σου Θ.Β. να είναι πιό κατηγορηματικός και σαφής. Προφήτης ήταν και ήξερε πως κάποτε οι ομοφυλόφιλοι θα ξεσπαθώνανε και με θράσος θα ζητούσανε ίδια δικαιώματα με τους φυσιολογικούς »

  ο Θεός μου επίσης γνωριζε ότι την ιδια εποχή ασκούνταν συστηματικά η ανθρωποφαγία σε πολλές περιοχές του πλανητη (Ν.Αμερική,Νησιά του Ν.Ειρηνικού κλπ)
  ουτε αυτή την συνήθεια αυτη απαγορευει ονομαστικά στα Ευαγγελια αλλά ουτε καπου αλλου στην Κ.Διαθηκη.

  επίσης γνωριζε οτι υπήρχε και θα υπάρχει η κτηνοβασία και επίσης πως οι κτηνοβατες θα ζητουν δικαιώματα μετονομαζόμενοι σε «ζωοφιλοι»(zoophilia).
  δες ομως !!!ουτε σε αυτούς αναφερεται ονομαστικα!

  τωρα μενει να συμπεράνεις ,με το κοφτερό σοφιστικό μυαλό σου, πως το Ευαγγέλιο προμοτάρει την κτηνοβασία και την ανθρωποφαγία ,εφόσον δεν τις καταδικάζει ονομαστικώς.

  για τους επαινους σου για τους προτεσταντες τι να πει κανείς….
  είσαι ικανός να επαινέσεις μέχρι και τον Μπους αυτοπροσωπως προκειμενου να υποβιβασεις την ορθοδοξη εκκλησία.

  όσον αφορά την κατασταση στην Αμερική,εχω γνωστους και φιλους οι οποιοι εχουν γεννηθεί εκει.

  στην Αμερική τα τελευταια χρόνια υπάρχει μαζική εισροή πιστων στην Ορθοδοξη Εκκλησία (οχι τοσο στην ελληνικη δικαιοδοσία) απο προτεσταντικές ομάδες ,ποικιλων αποχρωσεων.
  υπάρχουν ολοκληρες ενορίες που αποτελούνται αποκλειστικά από προσηλυτους!
  μάλιστα αρκετοι εχουν καταγραψει την πνευματική τους αναζήτηση αυτη,διαπιστωνοντας πως βρήκαν ,επιτέλους, την Εκκλησία του Χριστου και των Αποστολων Του.
  μεταξυ αυτων και ο γνωστος Φρανκ Σεφερ:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Schaeffer#Books
  Dancing Alone: The Quest for Orthodox Faith in the Age of False Religion, Brookline, MA: Holy Cross, 1994.

 44. Ο/Η physicist λέει:

  @Laskaratos 42

  k. Laskarate, grafete oti h omofulofilia mporei na epilex0ke me bash «kapoio sumban» ths zwhs kai perigrafete ws paradeigma epikthths omofulofilias mia traumatikh emperia enos eterofulou mikrou agoriou pou bias0hke apo enan ierea sto orfanotrofeio. Yparxoun diafora problhmata me auto to paradeigma:

  1. Giati epilogh me bash kapoio sumban kai oxi apotelesma mias makroxronhs diadikasias;

  2. Giati h kat’ epilogh omofulofilia einai kat’ anagkh apotelesma traumatikhs empeirias, opws afhnei na ennoh0ei to paradeigma sas; M’ auto ton tropo thn kanete yuxikh as0eneia.

  3. Koritsia, loipon, pou biazontai apo antres (p.x. tous paterades tous ‘h tous 0eious tous) anaptussoun thn tash na ginoun lesbies; Yparxoun stoixeia pou na apodeiknuoun kati tetoio;

  4. Yparxoun stoixeia pou na deixnoun oti andres pou nearoi (ws agoria) bias0hkan ‘h eginan abused apo enhlikes exoun taseis pros omofulofilia; Ap’ oso 3erw mallon exoun taseis na ginoun abusive oi idioi.

  Epanalambanw oti nai men sumfwnw me to pneuma twn oswn grafete alla’ briskw thn epixeirhmatologia sas biastikh kai uperbolika pro0umh na fortwsei ka0e sumfora tou kosmou toutou sthn Ekklhsia. Nomizw oi pragmatikes ths amarties arkoun kai perisseuoun.

  p.

 45. Ο/Η physicist λέει:

  @stavroula 39

  Oute ki egw eixa parei eidhsh auta ta roz pou grafontai gia tous papades, alla’ to point mou einai aplo: gia na ginei kaneis mh pisteuwn/-ousa den xreiazetai prosbash s’ autes tis plhrofories. Arkei h anagnwsh ths Biblou.

  Filika, p.

 46. (Ο μόνος Φανατισμός που επιτρέπω να γεννηθεί και να καρπίσει μέσα μου, είναι αυτός που στρέφεται κατά του εαυτού του.

  «Μάρτιν Όσελοτλ»)
  Martin Ocelotl at «Mortgage of God» (the Book)

  είναι στάση ζωής η ανεκτικότητα απέναντι στο διαφορετικό. Και στο τέλος τέλος όλοι είμαστε απόγονοι μιας διαφορετικότητας που κάποτε αποδείχτηκε εξελικτικό πλεονέκτημα.

  I.M.Δικαιακος

 47. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @Λασκαράτε

  έφτασες επιτέλους στο ζητούμενο σου:
  «Αυτοί τι φταίνε; Φταίει ο Θεός και μόνο. Με αυτόν ας τα βάλει η Σύνοδος.»

  Δες τωρα τι έλεγε κάποιος άλλος ανόητος
  (εχεις πια αποδείξει πέραν πασης αμφιβολίας οτι ανοητοι και υποκριτές ειναι ολοι πιστευουν σε Θεό)καμμια 500αριά χρόνια πριν τον Χριστό.
  Πλάτωνα τον ελεγαν αλλά δε νομιζω ότι σε πολυενδιαφέρει.

  «Το θείον καλόν, σοφόν, αγαθόν και παν ό,τι τοιούτον»
  (Φαίδρος 246Ε).
  «Τω όντι ο Θεός σοφός…η ανθρώπινη σοφία ολίγον τινός αξία εστί και ουδενός» (Απολογία Σωκράτη 23Α).
  «Θεός ουδαμή ουδαμώς άδικος» (Φαίδρος 246)
  «Των κακών άλλ’ άττα δει ζητείν τα αίτια, αλλ’ ού τον Θεό»
  «Για τις συμφορές πρέπει να αναζητούμε οπουδήποτε αλλού τα αίτια και όχι στο Θεό»(Πολιτεία 779C).

 48. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  »επίσης γνωριζε οτι υπήρχε και θα υπάρχει η κτηνοβασία και επίσης πως οι κτηνοβατες θα ζητουν δικαιώματα μετονομαζόμενοι σε «ζωοφιλοι»(zoophilia).»

  Παλι στα κτηνη μετατοπίζει την συζητησιν το Θεοσταλτον βλημα

  … εκει ο νους του…Στα κτηνη

 49. Ο/Η physicist λέει:

  @Diagrammenos 38

  Proswpika, exw mia spania idaiterothta — katanalwnw megales posothtes galaktokomikwn pro.i.ontwn. Endexomenws auto ofeiletai se kapoia gonidiakh paralla3h pou den m’ endiaferei kan na gnwrizw, dioti den exei alles epiptwseis panw mou ‘h panw sthn koinwnia (den pisteuw, p.x., oti ephreazei tis times twn turiwn sta super-market). To pi0anotero omws einai oti aplws m’ aresoun ta turia pantos eidous kai ta katanalwnw deontws. Eseis 0a hsastan diete0eimenos na dexteite auth mou thn para3enia MONO an htan gonidiaka prosdiorismenh kai oxi an einai aplws 0ema goustou; Ki ustera, poios mas egguatai oti an h ka0emia ablabhs kai apoluta fusikh idiaiterothta brei to gonidiako ths ka0refth (pragma ka0e ‘allo para eukolo ‘h dunato) den 0a xarakthris0ei «gonidiako elattwma» apo tous autoanaire0entes krites ths koinwnias; Den blepete oti h diazeu3h pou kanete anamesa sth gonidiakh prodia0esh kai sth suneidhth epilogh einai texnhth kai odhgei sto keno;

  Filika, p.

 50. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Την ωρα που κτηνοβατείς ….
  ——————————————-

  Την ωρα που κτηνοβατείς και τα σκυλιά αλυχτούνε
  Βλημα μου προσεξε καλά, μη τυχει και σε δουνε
  Μηπως απο εκει ψηλά, Περνα καμμια Μπεκάλτσα
  Και η Φωνή σου ακουστεί πουναι κι’ ολίγον Φάλτσα
  κιοταν σου ερθει η όρεξις και δεις κανέναν Γάτον
  και μια φωνίτσα μεσα σου σου λεει » ορίστε! Φατον»
  Ω! Βλήμα προσεξε καλά:Τους Καναρινογάτους
  Που εχουν τρίχωμα Στιλπνόν και Ονυχας Βαρβάτους
  Και αν Βρεθεις στη θαλασσα και π΄΄ας με Καρχαρίνια
  Νομίζοντας πως βρισκεσαι με τιποτις Πιπίνια
  Προσεξε Βλημα , Προσεξε τους μυτερούς Οδόντας
  προσεξε μπας και πληγωθείς ,εκεί, Κτηνοβατώντας..

 51. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρε Θ.Β.
  κάθε φορά που σου απαντάω, ντρέπομαι που ασχολούμαι μαζί σου, αλλά μερικές φορές μου δίνεις τόσο ωραίες πάσσες που μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω;
  Αρχικά σκούζεις:

  @Λασκαράτε

  πάλι παριστανεις τον κουφο:

  σου γραφει ο Diagrammenos:
  ………………..@

  Τι μου γράφει ο Διαγρ.; Μου γράφει πως ούτε την πολυγαμία καταδίκασε ο Χριστός, πάει να πει αυτό πως εγκρίνει την πολυγαμία;

  Ασφαλώς δεν πιστεύω πως ο θεός σου εγκρίνει την πολυγαμία. (Ούτε την κτηνοβασία ή την ανθρωποφαγία που προσθέτεις εσύ για να με αποστομώσεις. Σε παρακαλώ μη συνεχίζεις με απαρίθμηση ανωμαλιών που θα έκαναν ακόμη και επίσκοπο να κοκκινίσει από ντροπή) Απλά είναι τόσο θεός που δεν προνόησε να συμπεριλάβει στις προχειρότητές του και την καταδίκη της πολυγαμίας. Πιθανότατα να ήθελε να καταδικάσει και τη ομοφυλοφιλία, αν και υπάρχουν και άλλες απόψεις που με αφήνουν αδιάφορο γιατί το αν ο Χριστός συμπαθούσε ή όχι την ομοφυλοφιλία, αυτό αφορά εσάς τους πιστούς. Εγώ απλά επεσήμανα πως δεν αληθεύει αυτό που λέει η Σύνοδος, πως τάχα καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Δεν το έκανε τουλάχιστον ρητά, από αφηρημάδα, απο συμπάθεια, από παράλειψη, από ασάφεια, δεν με αφορά. Αλλά με αφορά πως η Σύνοδος λέει προκλητικές ανακρίβειες, όπως με αφορά και η υποκρισία της γιατί όλοι και εσύ ακόμη ΘΒ γνωρίζουν τι καπνό φουμάρει το επισκοπάτο. Ας μελετήσουν τα Άπαντα του Γρ.Μιχαλόπουλου, που μετά από κάθε χυδαίο περιλούσιμο κάποιου επίσκοπου, εισέπραττε παινέματα από το ιερατείο και κάποιον υψηλό εκκλησιαστικό τίτλο και μετά παίνευε αυτόν που πριν κατηγορούσε. Ο ίδιος στον επίλογο κάποιου βιβλίου το οποίο είχε βγάλει σε βάρος κάποιου μητροπολίτη (με ροζ κασέτες), αναφέρει πως ο δεσπότης αντί να τον μυνήσει, έσπευσε σε κάποια εκδήλωση να τον ασπαστεί!! Πατριάρχες και αρχιεπίσκοποι σφάζονταν στην ποδιά του Μιχαλόπουλου για το ποιός θα τον πρωτοτιμήσει και εισέπρατταν βρισιές.

  Μου δίνεις Θ.Β και αλλη μια πάσα.

  @στην Αμερική τα τελευταια χρόνια υπάρχει μαζική εισροή πιστων στην Ορθοδοξη Εκκλησία (οχι τοσο στην ελληνικη δικαιοδοσία) απο προτεσταντικές ομάδες ,ποικιλων αποχρωσεων.
  υπάρχουν ολοκληρες ενορίες που αποτελούνται αποκλειστικά από προσηλυτους!@

  Τι συγκινητικό και πόσο σχετικό με το θέμα μας. Ας το κάνω εγώ σχετικό αφού πας γυρεύοντας:
  Ανάμεσα στους προσήλυτους των ΗΠΑ πάντοτε, είναι και οι 5 μοναχοί της Ιεράς Μονής του Χριστού των λόφων του Τέξας, με την θαυματουργή δακρυροούσα εικόνα της Παναγίας. Καταδικάστηκαν και οι 5 για παιδεραστία και ο πανοσιολογιώτατος ηγούμενος Βενέδικτος Green αυτοκτόνησε. Ρίξε μια ματιά:
  https://roides.wordpress.com/2007/10/08/paiderastia081007/

  Ανάμεσα στους προσήλυτους είναι και ο διάσημος και δημοφιλέστατος Σεραφείμ (Ευγένιος) Rose. Εξ ομοφυλοφίλων κι αυτός:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose

  Eugene came out as homosexual to a close friend from college after his mother discovered letters penned between her son and Walter Pomeroy, a friend from high school. Eugene later ceased homosexual behavior as he accepted Orthodoxy, eventually ending his relationship with Gregerson.[2] This culminated in Eugene’s decision to enter the Church through chrismation in
  1962.

  Ανάμεσα στους προσύλητους και ο πατήρ Μιχαήλ Rymer. Κατηγορούμενος για παιδεραστία.
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=705

  Ανάμεσα στους προσύλητους και ο Joseph O’Bryan, καταδικασμένος για παιδεραστία.
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Convicted&id=36

  Ανάμεσα στους προσύλητους και ο (πρώην Αγγλικανός) αρχιμανδρίτης Andrew Rayburn κατηγορούμενος για παιδεραστία
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Convicted&id=39

  Ανάμεσα στους προσύλητους και ο κατηγορούμενος για παιδεραστία αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Barrow

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=268

  Σταματώ εδώ. Αν χρειαστεί θα επανέλθω. Υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμη επώνυμοι και αξιόλογοι προσύλητοι στην Ορθοδοξία στις ΗΠΑ.

  Ο κλήρος της ορθοδοξία, όπως και του καθολικισμού, αποτελούν καλό καταφύγιο ομοφυλόφιλων ή παιδεραστών (δυο διαφορετικά πράγματα) γιατί προσφέρουν κοινωνική κάλυψη. Στην Αγγλικανική Εκκλησία οι επίσκοποι είναι έγγαμοι, στις προτεσταντικές Εκκλησίες δεν αναγνωρίζουν ούτε την παρθενία της Μαρίας. Γενικά στους προτεστάντες η παρθενία ενός ενήλικα παίρνει την πραγματική της διάσταση είναι αρρώστια. Στην Ορθοδοξία και στον Καθολικισμό, βαπτίζονται αρετές (!!!), όπως και η αγαμία (μην παρεξηγηθώ δεν είναι κακό να μην παντρευτεί κανείς). Γι’αυτό και η ταλαίπωρη η βασίλισσα Χριστίνα της Σουηδίας (ρόλο που έπαιξε η Γκρ.Γκάρμπο) μετεστράφη στον Καθολικισμό θυσιάζοντας τον θρόνο της. Ήταν λεσβία και την πίεζαν να παντρευτεί για να δώσει διάδοχο

  Και επί της ευκαιρία. Υπάρχουν και προσύλητοι προς την άλλη μεριά. Από Ορθόδοξοι έγιναν μουσουλμάνοι. Όπως ο Κατ Στήβενς. η από Ορθόδοξοι έγιναν Καθολικοί όπως η πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας. Λεει κάτι αυτό;

 52. Ο/Η Anthimus Maximus λέει:

  @laskaratos

  « ΜΑΤΘ ιθ:3

  …ο πλάσας απ αρχής άρσεν και θήλυ έπλασεν αυτούς; Και είπεν, «Ένεκεν τούτου θέλει αφήσει άνθρωπος τον πατέρα και την μητέρα, και θέλει προσκολληθή εις την γυναίκα αυτού, και θέλουσιν είσθαι οι δύο εις σάρκα μίαν»; Ώστε δεν είναι πλέον δύο, αλλά μία σάρξ. »

  Από την αρχή, ο Θεός έπλασε το αρσενικό και το θηλυκό. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος (σ.σ. άντρας) αφήνει τους γεννήτορές του και νυμφεύεται ώστε να ολοκληρωθεί, διότι αυτός είναι ο αρχικός σκοπός του.

  Εντάξει και με το Ευαγγέλιο;

  Αγαπητέ μου, αυτό που κάνετε δεν σας τιμά. Το ίδιο θεόπνευστα είναι όλα τα κείμενα που δέχεται η Εκκλησία και αυτό είναι ζήτημα δικό της, όχι ερμηνείας των άθεων. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αφήστε τους Χριστιανούς να κάνουν λάθος, αφού είστε τόσο φιλελεύθερος.

 53. Ο/Η Anthimus Maximus λέει:

  Να σας πω και το εξής. Ο Ιησούς, τους δέχεται όλους αδιακρίτως, χωρίς πιέσεις. Τους δέχεται όμως για να μετανοήσουν, να ακολουθήσουν το Θείο Νόμο, ώστε να κερδίσουν τη Βασιλεία των Ουρανών. Δεν τους δέχεται για να μείνουν ίδιοι.

  Αν εσάς αυτό σας φαίνεται γελοίο, δικαίωμά σας. Από εκεί και πέρα, είναι άλλο το να λέτε «ο Ιησούς δεν είπε τίποτε για το μπάντζι-τζάμπινγκ χωρίς σκοινιά» και να διαστρεβλώνετε τα εκκλησιαστικά κείμενα.

 54. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @Λασκαρατε

  ου σε πείσω καν σε πείσω.

  ειναι τοσο κολλημενο το μυαλό σου που δεν ξεκολλάει με τίποτα.

  Η Συνοδος δεν έκανε λαθος στην τελευταια ανακοινωση της.

  κατα Μαρκον Ζ 21-22 «έσωθεν γαρ εκ της καρδιας των ανθρωπων οι διαλογισμοι οι κακοι εκπορευονται μοιχειαι ΠΟΡΝΕΙΑ φονοι κλοπαι πλεονεξιαι πονηριαι δολος ΑΣΕΛΓΕΙΑ οφθαλμος πονηρος βλασφημια υπερηφανια αφροσυνη παντα ταυτα τα πονηρα εσωθεν εκπορευεται και κοινοι τον ανθρωπον»

  Πορνεια στο λεξικό Μπαμπινιώτη:το να διαθέτει κανείς το σώμα του σε άλλους για ερωτική ικανοποίηση έναντι αμοιβής: προάγω/οδηγώ κάποιον στην πορνεία || ανδρική / παιδική ~ || η ~ θεωρείται το αρχαιότερο επάγγελμα τού κόσμου 2. (συνεκδ.) η ιδιότητα και η εργασία τής πόρνης 3. ΕΚΚΛΗΣ. κάθε σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

  για τον ορο «ασέλγεια» σου εδωσα αρκετες λεξικογραφικές παραπομπές.Αν θες να εμπλουτισεις τις γνωσεις σου μπορείς να ριξεις μια ματιά και στον ισχύοντα ποινικό κωδικα.
  Τωρα αν επιμενεις ότι η «ομοφυλοφιλία» δεν περιλαμβανεται στις ασελγείς πραξεις ,ελευθερία εχουμε…ότι θέλει νομίζει κανείς.
  κι ο Κλιντον μετά τα κόλπα με την Λιουίνσκυ έλεγε πως δεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί της.

 55. Ο/Η enas λέει:

  Nα θυμηθούμε οτι ο Ιησούς θεραπευσε τον αγαπημένο νεαρό… ‘δούλο’ του Ρωμαίου εκατόνταρχου.

 56. Ο/Η phoivos λέει:

  «Υπάρχει εις μερικά από τα άλογα ζώα μεγάλη γενετήσιος ορμή και επιθυμία ασυ­γκράτητος, που δεν διαφέρει κα­θόλου από την τρέλλαν. ………. Οι δήθεν, ό­μως, λογικοί, που εγνώρισαν την θείαν διδασκαλίαν και διδάσκουν εις άλλους τι πρέπει και τι δεν πρέ­πει να κάμνουν και ήκουσαν Γραφάς, που κατήλθον από τον ουρανόν, συνάπτουν σχέσεις όχι τόσον ελευθέρως με τας πόρνας, όσον με τους νέους. Ωσάν να μη είναι ακριβώς άνθρωποι, μήτε να υπάρχη η πρόνοια του Θεού, η οποία τιμωρή τας παρανομίας, αλλά ωσάν σκότος, που κατέλαβε τα πάντα και κανείς πλέον ούτε βλέπει αυτά ούτε τα ακούει, τοιουτοτρόπως αποτολμούν τα πάντα, και μάλιστα με τόσην μεγάλην μανίαν.»

  αγ.Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

  Ελάχιστοι θυμούνται τον Εθνικό Διχασμό και τη διαμάχη του βασιλέως Κωνσταντίνου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Σ’αυτήν την υπόθεση αναμείχθηκε – βεβαίως – και η εκκλησία· προβλέπεται άλλωστε…

  Το 1916 είχαμε εθνικές βουλευτικές εκλογές. Γράφει ο ιστορικός Γιώργος Καρανικόλας στο βιβλίο του «Νόθες Εκλογές στην Ελλάδα» (σελ. 464) τα ακόλουθα:

  Απετέλεσαν μνημείο πάθους, φανατισμού και θεοκαπηλίας εκ μέρους των κομμάτων και της Εκκλησίας ιδιαίτερα. Ο μητροπολίτης μάλιστα των Αθηνών και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Θεόκλητος Α’, για να ενισχύση εκκλησιαστικώς την αντιβενιζελική παράταξη, εκμεταλλευόμενος την πλευρίτιδα που υπέστη ο άναξ Κωνσταντίνος εξαιτίας κρυολογήματος και όχι από τη «βενιζελική επιθετικότητα, όπως οι ενδιαφερόμενοι διέδιδαν, συνέταξε ένα γλοιώδες κείμενο προσευχής για τη μαθητιώσα νεολαία και απαίτησε αντί κανονικής προσευχής ν’απαγγέλεται το κείμενο αυτό. Ιδού ο πρώτος πικρός σπόρος του εθνικού διχασμού, αρχής γενομένης από τα σχολεία στοιχειώδους και μέσης παιδείας:

  «Γλυκύτατε Ιησού!
  Την χαράν μας, την ευτυχίαν μας και την ζωήν μας ολόκληρον θα θυσιάσωμεν διά την ιδικήν σου θρησκείαν, όταν οι δύσκολοι καιροί που διερχόμεθα το απαιτήσουν. Αλλά, διά να μη φθάσωμεν εις αυτό το κρίσιμον σημείον, θεράπευσον του ξανθού Βασιλέως μας την ασθένειαν. Ο κάθε πόνος, Χριστέ μας, είναι πάντοτε πικρός, αλλά ο πόνος του Βασιλέως μας είναι πικρότερος μέσα εις τον λαόν μας. Κύριε, θεράπευσον τον ένδοξον ημών Άνακτα, διά να επιστρέψη εις τον τιμημένον στρατόν και στόλον του, οι οποίοι τον αναμένουν διά νέα μεγάλα ανδραγαθήματα. Γλύκανε, ξανθέ μας Χριστέ, του ξανθού Βασιλέως τον πόνον, ο οποίος είναι ταυτοχρόνος και βαθύς λαϊκός πόνος».

 57. Ο/Η stavroula λέει:

  @47
  Einai varia h kalogerikh Ke. Laskrate polu swsta leei o laos mas k an dn mporeis na to ante3eis kalutera mhn monaseis pote sou.
  Kalio enan papa(monaxo) k kalo pou na ton psaxneis xiliometra
  para 100/des k skartoi.
  Yparxei vaivaia k o egamos klhros k osous alodo3ous pou eginan orthodo3oi,ierwmenous exw gnwrisei exoun oikogeneies, k politeknoi(been kept busy!) me 8aumasies sxeseis meta3u twn suzhgwn tous.
  Einai akrivws auto pou exei kanei pollous protestantes n anazhthsoun thn anatolikh ekklhsia dhmiourgontas oikogeneia
  k anatrefontas paidia, kati pou oi ka8olikoi oute ston upno tous
  oneireuontai…k otan tous lew oti eimai Gr. Orthodox h stash tous
  (body language)mou fainetai geleia opws geleies mou fainontai k
  oi dikaiologies tous, se anti8esh me pollous protestantes pou exw
  tuxei na shzhthsw k endeiaferontai gia mas, xwris na ginomai dogmatikh. Thn metarru8mhsh mia fora dn thn prokalesame emeis 😉
  Twra ean prospa8hsoume na vroume aplhta ierwmenwn k genika
  ekproswpwn 8rhskiwn, edw 8a meinoume olo to kalokairi na stelnoume koutsompolia..posoi protestantes pastores dn kouvalane skandala sthn plath tous (zeugos Baker)posoi Voudistes monaxoi exoun diagnwstei me Aids k molunan a8wa 8umata kai kai…ti ftaiei h 8rhskia h o an8rwpos k oi adunamies tou telika?
  «Kai epi ths eukairia» Kaneis dn amfivalei oti uparxoun prosulhtoi
  se alles meries. Opws thn vriskei o ka8enas k opws ais8anetai,
  ean thn psaxnete telika k seis 8rhskeutikws vreite kati na sas
  tairiazei, ideed.

  «stis protestantikes Ekklhsies dn anagnwrizoun thn par8enia ths
  Marias» mporeite na mou dwsete kati sugekrimeno giati exoun
  ena swro parafuades…mia fora dn isxuei gia Southern Baptists,
  Episkopelians, Evangelists, Loutherans k toses alles pou 8ewrountai epishma dogmata. Mh milame gia oles tis Afroam churches…an peis kati tetoio 8a se koita3oun kala-kala.

 58. Ο/Η laskaratos λέει:

  Anthimus Maximus
  @»Ο Ιησούς, τους δέχεται όλους αδιακρίτως, χωρίς πιέσεις. Τους δέχεται όμως για να μετανοήσουν… Δεν τους δέχεται για να μείνουν ίδιοι.@
  Mεγάλε Άνθιμε,
  χωρίς πιέσεις; Τους απειλεί με ολόκληρη αιώνια Κόλαση, με διαβόλους με δικράνια, γέαινες του πυρός, τρομοκράτησε γενεές ταλαίπωρων ηλιθίων και αμαθών και το λες αυτό χωρίς πιέσεις; Κι αδιακρίτως; Πως αδιακρίτως αφού σου ζητά να αλλάξεις. Δέχεται δηλαδή τον ομοφυλόφιλο, αρκεί να γίνει στρέϊτ; Πως να καταφέρει η φουκαριάρα η τραβεστί της Συγγρού να το πετύχει αυτό; Με θαύμα της Παναγιάς της Τήνου; Εδώ η Παναγιά δεν έκανε καλά κοτζάμ Χριστόδουλο, με την τραβεστί θα ασχοληθεί; Σοβαρέψου Άνθιμε Μάξιμε.

  Eκτος κι αν προτείνεις τον εξορκισμό για τη θεραπεία και της ομοφυλοφιλίας. Είναι αλάνθαστη μέθοδος που θεραπεύει κάθε νόσο και τη χρησιμοποίησε και ο Χριστός. Εβγαλε τα δαιμόνια από κάποιον δαιμονισμένο και τα έστειλε στα γουρουνάκια ενός φτωχού περαστικού χοιροβοσκού, τα οποία γκρεμοτσακίστηκαν καταδικάζοντας έτσι τον αθώο χοιροβοσκό και τα παιδιά του στην πείνα.
  Την μέθοδο του εξορκισμού χρησιμοποίησε για τη θεραπεία μιας 23χρονης δαιμονισμένης καλόγριας και ο πανοσιώτατος Ρουμάνος ορθόδοξος αρχιμανδρίτης Δανιήλ Corogeanu στέλνοντάς την αλυσοδεμένη στο Σταυρό, στον άλλο κόσμο. Καταδικάστηκε αυτός και 4 σατανικές καλόγριες που τον βοηθήσανε στα βασανιστήρια, σε 14 χρόνια φυλακή.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6376211.stm

 59. Ο/Η stavroula λέει:

  @pfysicist 45
  Nai einai proswpiko…emena m aresei na pisteuw…einai aisiodo3o!
  Mou aresei na dw agaphmena proswpa mia mera twn hmerwn.
  Pou mou dinetai h eukairia na pw mia suzhthsh pou eixa m enan
  sunadelfo, pou dhlwne a8eos h dn ton endeiefere k toso h 8rhskeia genika.
  Ton eixa rwthsei ean eixe agaphmena proswpa pou dn vriskontan
  pia sth zwh. Fusika mou eipe nai. Meta ton rwthsa ean pisteuei oti
  auta ta agaphmena proswpa ginetai na exoun thn idia amhvh me
  ton Xitler pou aimatokulhse thn an8rwpothta DEN dikasthke DEN
  apologh8hke OUTE ena sugnwmh…evale k to koumpouri sto kefali tou…enw tosa 8umata tou marturisan sta kraimatoria…
  k tosoi alloi s authn thn zwh pou phgan mpouxtismenoi, pathsan
  epi ptwmatwn k psofhsan xwris kamia dikh…k tosoi alloi pou dusthxws zoun anamesa mas k 8a psofhsoun «eutuxismenoi».
  Auto dn to dexomai ws an8rwpos, na eimaste oloi to idio(idia amhvh) me tetoia paradeigmata eite ap thn istoria eite anamesa mas.
  Sto telos mou eipe: You got a point.

 60. Ο/Η apollion λέει:

  Κύριε Θου.Βου διάβασα τον Ιωάννη τον «Χρυσόστομο» οποίος, συν τοις άλλοις, αποκαλεί «Δαίμονες» τους ομοφυλόφιλους. Εικάζω πως ήταν μια στυγνή ομοφοβική αντίδραση του «Χρυσόστομου» ο οποίος ίσως τελικά να μην αδικείται από το παρατσουκλάκι του….Ας είναι! Πάντως κύριε Θου Βου καλό θα ήταν να παραδεχθείτε και εσείς ότι δεν σας αφήνουν ασυγκίνητο οι πεζοναύτες…Μπορεί να σοκαριστεί η μαμά αλλά η αλήθεια Σώζει, έτσι? Δεν γνωρίζω κανένα αληθινό ετεροφυλόφιλο ο οποίος να μισεί και να εκφράζεται όπως εσείς για τους ομοφυλόφιλους. Βγείτε από την ντουλάπα, αρκετά με την υποκρισία σας!

 61. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητή Stavrοula,
  ξέρω πολύ καλά πως στις ΗΠΑ έχουν προσχωρήσει στην Ορθοδοξία κάμποσες χιλιάδες προσύλητοι. Μην κοιτάς πως απαντώ στον ΘΒ κατά πως φέρεται και του αξίζει. Είναι σεβαστή η πίστη των ανθρώπων όσο δεν είναι κρατική θρησκεία, δεν ασχημονεί, δεν υποκρίνεται, δεν εμπορεύεται, δεν διδάσκει το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος. Είχα διαβάσει πριν λίγα χρόνια για έναν ελληνορθόδοξο παπά στις ΗΠΑ που χάρισε το νεφρό του σε κάποιον νεαρό ενορίτη του. Μέσα σε 11 παιδεραστές ιερείς της Greek Orthodox Archdiocese που έχουν αποκαλυφθεί να και ένα διαμάντι που μπορούν οι ενορίτες του να τον λένε πατέρα.

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=691

  Αλλά πατέρας ο Άνθιμος που παράτησε τα παιδιά του (Αλεξανδρούπολη) για να γίνει δεσπότης της πλούσιας Θεσσαλονίκης παραβιάζοντας τους Ι.Κανόνες που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ με ποινή καθαίρεσης τη μετάθεση επισκόπου από τη νύμφη επισκοπή; Κι αυτος ο ανθρωπάκος να ουρλιάζει στον ομόλογό του της Οχρίδος ¨Μολών Λαβέ»; Ας δώσει ο πατέρας Άνθιμος κι αυτός το ένα του νεφρό αντί να λεονταρίζει στον ποντικό που βρυχάται.
  Για την Ιστορί τώρα: O καλός ιερέας λεγόταν Ιωάννης Χαιρόπουλος και διάβασα πρόσφατα πως παραιτήθηκε από την ιερωσύνη! Υποθέτω πως έφριξε.
  Στην ερώτησή σου τώρα, σε παραπέμπω σε μια ορθόδοξη ιστοσελίδα, όπου θα διαβάσεις για τους Προτεστάντες και την παρθενία της Παναγίας:

  7 ) Αρνούνται, την Παρθενία, αλλά και την Αειπαρθενία,( μετά τήν γέννηση τού Χριστού), αλλά και αγνότητα της Θεοτόκου.

  Θεωρούν την Παναγία μας, σάν «μία καλή γυναίκα», πού έκανε όμως και άλλα παιδιά,( επειδή το Ευαγγέλιο αναφέρει ώς αδελφούς τού Κυρίου τά παιδιά τού χήρου Ιωσήφ, από τόν γάμο του πρίν.

  http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/03/efaggelikoi-protestantes-giati-einai-airesh.html

 62. Ο/Η physicist λέει:

  @stavroula 59

  S’ euxaristw pou moirazesai me mas pragmata pou se aggizoune. Gnwrizeis asfalws oti kai oi pepeismenoi a0rhskoi/a0eoi kanoun tetoies skeyeis kai basanizontai apo erwthmata ths apodoshs dikaiou. Epomenws, 0a sou dwsw (fwnaxta) thn idia apanthsh pou elabes ap’ to sunadelfo sou: «you got a point». Plhn omws (apo mesa mou) lew «but I still think you are wrong if you believe a God will sort things out post-mortem». Opws kai na ‘xei to pragma, katalabaineis oti sebomai th stash sou ki exw gnwrisei e3airetikous Xristianous pou exoun analoga kinhtra opws ta dika sou.

  Filika, p.

 63. Ο/Η stavroula λέει:

  @62
  Na sai kala Physicist , megalh mou timh pou vre8hka se toso endiaferon blog k moirazomaste idees!
  Oti k na pisteuoume (8rhskoi/orthologistes)sigoura paleuoume gia ena kalutero aurio, ap opou k na phgazoun oi h8ikes mas
  a3ies…k sthn Ellada xreiazomaste polu doulia na katalavoume o enas ton allon h toulaxiston na dextoume ton plhsion opws einai.
  Agapw ton kosmo mesa ap ta matia twn paidiwn mou, sta a8wa auta matia pou einai krima na apogohteutoun idiaitera otan exei na kanei me ta pisteuw sou k didaxes ths ekklhsias poio idiaitera….

  Gi auto: @61
  Einai kalos o agwnas gia «thn pisth twn an8rwpwn, oso dn einai kratikh 8rhskeia, dn asxhmonei, dn upokrinetai, dn emporeutai
  dn didaskei to fuletiko k e8nikistiko misos».
  Etsi allwste mas 8elei k o Kurios! 🙂

 64. Ο/Η Anthimus Maximus λέει:

  @laskaratos

  σοβαρευτείτε εσείς και σταματήστε να ειρωνεύεστε. Πριν λέγατε διάφορα για την ομοφυλοφιλία και τα εκκλησιαστικά κείμενα, πήρατε τις απαντήσεις σας και τώρα κάνετε πως δεν τρέχει τίποτε.

  Έγραψα πως ο Ιησούς τους δέχεται όλους, αδιακρίτως, χωρίς πιέσεις. «Όστις θέλει», είπε. Όποιος θέλει πιστεύει και όποιος δεν θέλει, δεν πιστεύει. Όποιος δεν πιστεύει, γιατί να νιώσει πως «απειλείται» από κάτι που δεν πιστεύει;!; Όλους τους δέχεται και το έχει αποδείξει με το παράδειγμά του πολλάκις.

  Είστε άσχετος με το πνεύμα των εκκλησιαστικών κειμένων και τη συμβολική γραφή που χρησιμοποιείται. Δεν υπάρχουν καζάνια με ζεματιστά υγρά και σουβλερές τρίαινες, αγαπητέ. Ούτε χρυσές κορώνες. Αφού σας ξινίζουν τα εκκλησιαστικά, να δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν συμβολισμούς για τα φυσικά φαινόμενα με τις διάφορες θεότητες. Το κατανοείτε ευκολότερα;

  Θα μου επιτρέψετε μια ερώτηση. Γιατί τέτοιος ζήλος να σώσετε τον κόσμο από την «κακή» Εκκλησία; Μας λέτε πως υπάρχουν διάφοροι «απολογητές» εν αφθονία στο διαδίκτυο. Εσείς τι είστε; Αντι-απολογητής;

  Όπως υπάρχουν καλοί και κακοί παντού, το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα της Εκκλησίας. Υπάρχουν ρεμάλια δικαστές, ασυνείδητοι μανάβηδες, χίλιοι δυο που μπορούν να βλάψουν την κοινωνία.

  Εσείς που είστε άθεος και φιλελεύθερος, έχετε να κερδίσετε κάτι από την πολεμική σας; Διότι, παρατηρώ και από τα υπόλοιπα θέματα με τα οποία ασχολείστε, πως σας έχει γίνει μονομανία.

  Αφού λέτε για τους «ζηλωτές» του διαδικτύου, δικαιολογούμαστε κι εμείς να πιστεύουμε το αντίθετο για εσάς;

  Απλά ερωτώ.

 65. Ο/Η physicist λέει:

  @stavroula 63

  Ta paidia einai kinhtro gia na kanoume skeyeis kai skeyeis. Egw eixa panta tis amfibolies mou gia th 0rhskeia en genei, pera apo th dedomenh kritkh sthn Ekklhsia ka0auth, alla’ den eixa katsei na balw thn kritikh mou se ta3h. Meta th gennhsh ths korhs mou arxisa na kanw skeyeis sxetika me thn anatrofh ths. Kai 0umh0hka ti trabh3a xronia kai xronia sthn Ellada me thn kratika kai koinwnika epibeblhmenh 0rhskeia, me tis antifaseis ths, me tous katanagkasmous ths, me tous papades pou sou bgazoune to aspro-mauro, me to Mesaiwna pou antiproswpeuei klp klp. S’ auta proste0hkan h metwpikh anti0esh anamesa sth 0rhskeia kai thn episthmh, h empeiria mou apo tis xwres tou e3wterikou ka0ws kai alloi paragontes ki apofasisa oti einai kalutera na mh ginei to paidi antikeimeno egkefalikhs plushs opws egine me th genia mou sthn Ellada. Na ma0ei gia to Xristianismo, na ma0ei gia alles 0rhskeies, na ekte0ei stis antifaseis kai afou anaptu3ei kritiko pneuma, as apofasisei monh ths an 0a pisteyei ‘h oxi.

  Filika, p.

 66. Ο/Η trivoli λέει:

  64 @Anthimus Maximus

  Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με το τι λέει η οποιαδήποτε εκκλησία, θρησκεία, φιλισοφικό ρεύμα κ.τ.λ. φτάνει να :

  1) Να μην ασκούν ή εμπλέκονται με την πολιτική εξουσία
  2) Να είναι αυτάρκεις οικονομικά και να μην χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  3) Να μην επηρεάζουν με κανέναν τρόπο τις ζωές ανθρώπων που δεν ανήκουν σ΄αυτές τις ομάδες..
  ……
  Ως τότε υπάρχει πόλεμος. Πόλεμος για την ελευθερία από το σκοταδισμό και τον ραγιαδισμό τον οποίο μας έχουν επιβάλλει οι παπάδες.

  Διαχωρισμός κράτους κι εκκλησίας με κάθε θυσία.

 67. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @Proswpika, exw mia spania idaiterothta — katanalwnw megales posothtes galaktokomikwn pro.i.ontwn. (…)Eseis 0a hsastan diete0eimenos na dexteite auth mou thn para3enia MONO an htan gonidiaka prosdiorismenh kai oxi an einai aplws 0ema goustou;@

  Ακριβώς την ίδια παραξενιά έχω κι εγώ – μόνο που αφορά το γάλα. Ίσως σ’ αυτό να φταίει το ότι δεν μου άρεσε το γάλα της μάνας μου και προτιμούσα το μπιμπερό.

  @Eseis 0a hsastan diete0eimenos na dexteite auth mou thn para3enia MONO an htan gonidiaka prosdiorismenh kai oxi an einai aplws 0ema goustou;@

  Το ερώτημά σας είναι όντως διανοητικά γοητευτικό. Νομίζω όμως, ότι το αντίστοιχο του υποδείγματός σας, δεν εντοπίζεται στο ερώτημα, αν κάποιος επιθυμεί την σεξουαλική συνεύρεση με άνδρα ή με γυναίκα, αλλά στο ερώτημα, αν κάποιος προτιμά τη μία σεξουαλική στάση ή την άλλη.

  Υπάρχουν άνθρωποι που απεχθάνονται τα τυριά και άλλοι που τα λατρεύουν. Υπάρχουν αλλεργικές ασθένειες που υπαγορεύουν σε κάποιους ανθρώπους να απέχουν από ορισμένες τροφές (π.χ. από ουσίες που περιέχουν λακτόζη) – και χαρακτηρίζονται ακριβώς έτσι: Ασθένειες. Μέχρι στιγμής, η επιστήμη αποδέχεται ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πίνει γάλα και να τρώει γιαούρτι. Δεν έχει αποδείξει ωστόσο, ότι ο άνθρωπος είναι φύσει αμφισεξουαλικός και απλά προτιμά στην πορεία το ένα φύλο, ή το άλλο.

 68. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @Τουλάχιστον δυο σχολιαστές εδώ (Θ.Β και Διαγραμμένος) με κατηγορούν γιατί αναφέρθηκα στον Εντιμώτατο (έτσι τον προσφωνούσε η Α.Θ.Π. ο οικουμενικός Πατριάρχης) Γρ.Μιχαλόπουλο. Προσοποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα. Ποιό πρόβλημα δηλαδή, την προβληματάρα@

  Όταν με κατηγορείς ότι προσποιούμαι, δηλαδή ότι είμαι υποκριτής, μην διαμαρτύρεσαι μετά για τα όσα θα ακούς, αγαπητέ «αναγνώστη».

  @Σε απάντηση η Η Εκκλησία του δίνει συγχαρητήρια, τιμες και τίτλους, χωρίς να τιμωρεί κάποιον από τους καταγγελόμενους.

  Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης τσεχικής και σλοβακικής εκκλησίας…πρόεδρος του τάγματος Αγίου ……Κι όμως Πολλά πρωτοσέλιδα…είχαν για πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους ιεράρχες”

  Παρακαλώ να μην με ξαναπροκαλέσουν με Μιχαλόπουλο.@

  Έγραψα και ξαναέγραψα πως ο Μιχαλόπουλος είναι άνθρωπος των χουντικών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, που μαστίζουν επί χρόνια την Εκκλησία. Είναι ο άνθρωπος που επί χρόνια έβριζε συστηματικά τον Σεραφείμ και εκβίαζε τον Αγγελόπουλο, ο οποίος υπήρξε Μέγας Ευεργέτης του Πατριαρχείου, λόγω των δωρεών του προς το Ίδρυμα. Τον εκβίαζε απειλώντας τη ζωή του. Και ρωτάς, πώς το Πατριαρχείο τον αποκαλεί «εντιμότατο».

  Επικαλείσαι μετά, μια σειρά από τίτλους που έχουν δώσει στο Μιχαλόπουλο Εκκλησίες της αλλοδαπής, για να αποδείξεις ότι οι καταγγελίες του σε σχέση με την ελλαδική Εκκλησία είναι αληθινές. Κάνεις πως δεν γνωρίζεις την κόντρα που έχει το Φανάρι με την Αθήνα, τις αντιπάθειες που είχε δημιουργήσει ο Χριστόδουλος στις τέσσερις γωνιές του ορίζοντα και τις οποίες στη συνέχεια πήγε να γεφυρώσει για να χτυπήσει το Βαρθολομαίο – κινήσεις οι οποίες πάντα ευνοούν αρουραίους τύπου Μιχαλόπουλου.

  Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη, μπορεί να κατανοήσει το ρόλο που έπαιζε και ενδεχομένως να παίζει ο Μιχαλόπουλος στην Εκκλησία. Το ότι μπορεί κάποια απ’ αυτά που γράφει, ή όλα, να είναι αλήθειες, δεν το αμφισβήτησα. Αν ωστόσο τις δικές του τακτικές τις είχε εφαρμόσει για ανθρώπους που ήσαν φίλοι σου, ο Μιχαλόπουλος, ή το ίδιο το κράτος, αναρωτιέμαι πώς θα είχες αντιδράσει.

  Θα ήθελα όμως τώρα, να νοιώσεις κι εσύ τη γλύκα της εκ των έσω δαγκωματιάς: Η κόρη της Ούλρικε Μάινχοφ, αφού τα έβαλε με τη νεκρή μάνα της, τον αξιότιμο οικολόγο κο Γιόσκα Φίσερ και άλλους «ριζοσπάστες», υπενθύμισε ότι ο ριζοσπάστης, οικολόγος, προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της χασισοποτείας και της ομοφυλοφιλίας βεβαίως, ο κος Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, στο βιβλίο του «Το Μεγάλο Παζάρι», είχε αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε ένα νηπιαγωγείο της Γερμανίας, άφηνε τα παιδιά να του κατεβάζουν το φερμουάρ και να τον χαϊδεύουν, κάτι που ανταπέδιδε κι εκείνος.

  Η γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν», αρνήθηκε στην αρχή να αναδημοσιεύσει την καταγγελία της Γερμανίδας, αλλά στη συνέχεια, ψάχνοντας τα αρχεία της, βρήκε άρθρα που υπερασπίζονταν δασκάλους καταδικασμένους για παιδεραστία, την αναφορά ενός ανθρώπου που είχε αποπλανήσει την πεντάχρονη κόρη ενός φίλου του και μία λίστα γάλλων διανοουμένων, που ζητούσαν να καταργηθεί ο νόμος που καθιέρωνε όριο ηλικίας στη νομιμότητα των σεξουαλικών επαφών.

  Δες το άρθρο “Dany the Red”: http://www.cfr.org/content/publications/attachments/CORR_summer-fall_2001.pdf

  Το ότι οι ψυχοσυνθέσεις της Μποβουάρ και του Μπεντίτ, είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες των παιδεραστών ιερέων, δεν χωρά βεβαίως αμφιβολία. Αφού όμως, ομογενοποιείς τις κατηγορίες, το ίδιο πράγμα δικαιούμαι να κάνω κι εγώ. Οι παπάδες με τα κάθε λογής κουσούρια που μας διηγείσαι, καταδικάστηκαν, αποσχηματίστηκαν, ντροπιάστηκαν, στιγματίστηκαν κοινωνικά. Ο κος Κον Μπεντίτ, όμως και η ριζοσπαστική παρεούλα του, εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ευρωβουλή, να προσκαλείται στην ΑΣΟΕΕ για να δίνει διαλέξεις υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης της κάναβης και κανείς Λασκαράτος να μην συγκινείται.

  Αν τώρα είναι αρκετό για σένα, το ότι οι μεν το διαλαλούν, ενώ οι ιερωμένοι το κρύβουν, εγώ πάω πάσο.

  @Έχεις κάποιο ευαγγελικό ρητό κατά της ομοφυλοφιλίας; Ιδού η Ρόδος.

  Έ δεν μπορεί η Σύνοδος να λέει το αντίθετο και οι εδώ απολογητές της να ταυτίζουν τον Χριστό με τον Παύλο, τον Χρυσόστομο, την Π.Διαθήκη ή με τον Χριστόδουλο. Τι στο διάλο, κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε;@

  Εσύ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και πως δεν διάβασες στη σωρεία των εδαφίων, όπου ο Ιησούς εξηγεί γιατί η Παλαιά Διαθήκη εξακολουθεί να ισχύει, όντας όμως ξεπερασμένη.

  @ Σκοτώστε τους ομοφυλόφιλους λοιπόν καλοί μου Χριστιανοί, αφού πιστεύετε στη Π.Διαθήκη.@

  Ανάμεσα στο θάνατο των ομοφυλοφίλων και το γάμο ή την χειροτονία τους, υπάρχει τεράστια απόσταση καλέ μου ριζοσπάστη.

  @Ο κλήρος της ορθοδοξία, όπως και του καθολικισμού, αποτελούν καλό καταφύγιο ομοφυλόφιλων ή παιδεραστών@
  @Eugene came out as homosexual to a close friend from college after his mother discovered letters penned between her son and Walter Pomeroy, a friend from high school. Eugene later ceased homosexual behavior as he accepted Orthodoxy, eventually ending his relationship with Gregerson@

  Ο Ευγένιος Rose, σύμφωνα με τα στοιχεία που ΕΣΥ παρουσιάζεις, υπήρξε ομοφυλόφιλος και «εγκατέλειψε την συμπεριφορά του αυτή, καθώς δέχθηκε την Ορθοδοξία».

  Με βάση όμως και αυτήν την παράγραφο, συμπεραίνεις στο τέλος, ότι ο κλήρος αποτελεί καλό καταφύγιο για κοινωνική κάλυψη των ομοφυλοφίλων. Δηλαδή ότι ο Rose π.χ. μπήκε στην Ορθοδοξία για να καλυφθεί από κάτι, που υποτίθεται πως εγκατέλειψε πριν μπει στην Ορθοδοξία.

  Καλό θα είναι, όταν θριαμβολογείς για τα στοιχεία σου, να προσέχεις να μην γρονθοκοπούν το ένα το άλλο, γιατί εκτίθεσαι.

  @When the victim discovered that Mr. Barrow was a Greek Orthodox priest, he reported his allegations to Greek archdiocesan officials.

  The Greek church held a tribunal in New York in June, 2004, in which the victim, now 46, said he and three others testified about the alleged abuse.@

  @Νομίζω πως στην πλειοψηφία της Ιεραρχίας που υποκρίνεται πως δεν ξέρει τι συμβαίνει στην αυλή της και ηθικολογεί@

  Ώστε η Ελληνική Εκκλησία στην Αμερική, αποσχημάτισε τον κο Μπάρροου μετά τις καταγγελίες, αλλά υποκρίνεται πως δεν ξέρει τι συμβαίνει στην αυλή της. Μάλιστα.

  Αν τον κρατούσε στη θέση του, θα φώναζες ότι τον καλύπτει.

  Τι προτείνεις για τους παιδεραστές λοιπόν; Πώς να αντιμετωπίσει την είσοδό τους στην Εκκλησία η ιεραρχία; Έχεις θέση;

  @καλό καταφύγιο ομοφυλόφιλων ή παιδεραστών (δυο διαφορετικά πράγματα)@

  Η ομοφυλοφιλία, είναι όντως διαφορετικό πράγμα από την παιδεραστία. Η ζωή ωστόσο, δείχνει πως οι κοινότητες δεν είναι πάντα μακρινές. Για τους υπομονετικούς, υπάρχει παρακάτω η ιστορία του γαλλικού ομοφυλόφιλου περιοδικού Gai Pied, το οποίο άνοιγε συχνά τις πόρτες του σε παιδεραστές αρθογράφους, όπως ο Gabriel Matzneff και ο καθηγητής René Scherer:

  Click to access Chassaigne.pdf

  @Ας δεχθούμε πως το παιδάκι που έγινε ομοφυλόφιλο φροντίδι του μητροπολίτη Τέρπανδρου, φταίει αυτό και δικαίως θα τιμωρείται εφ’όρου ζωής ως ομοφυλόφιλος να ακούει τους επισκόπους τύπου Άνθιμου Αμβρόσιου Καλλίνικου και Χριστόδουλου που είναι άμωμοι και άσπιλοι να του λένε πως έχει το “κουσούρι”. Και αυτό γιατί υπάρχει βέβαια η λύση να επισκεφθεί τον ψυχίατρο δρα και ιερέα Στυλιανό Καραπαθίου και να θεραπευθεί με ψυχανάλυση.@

  Είτε το παιδάκι αυτό έγινε ομοφυλόφιλο φροντίδι του μητροπολίτη, είτε έγινε ένεκα του κωλομπαρά της απέναντι πολυκατοικίας, δεν παύει να είναι ένα ψυχικά κακοποιημένο άτομο, δηλαδή άτομο που έχει ένα κουσούρι.

  Κουσούρι έχουν και τα παιδιά που τα έδερνε συστηματικά ο πατέρας τους. Δεν γνωρίζω εάν θα έπρεπε η κοινωνία να πάψει να αναζητά τα αίτια του κουσουριού των παιδιών αυτών, είτε να αποδεχθεί την κακοποίησή τους, για να μην τραυματίζονται ψυχολογικά και να είναι όλα μέλι-γάλα.

  Το γεγονός, ότι ως μόνες αιτίες της ομοφυλοφιλίας επικαλείσαι την δόλια αποπλάνηση και την εκ γενετής προτίμηση και αρνείσαι καν να σκεφτείς οιεσδήποτε άλλες εκδοχές, κοινωνικής φύσεως, καταδεικνύει, αφ’ ενός τη στενομυαλιά που συστηματικά επιδεικνύεις στις συζητήσεις του site σου (μήπως και τύχει να αναγκαστείς να κάνεις πίσω στο παραμικρό), αφ’ ετέρου την αδιαφορία σου για την ψυχική θεραπεία, έστω και ενός από τους συνανθρώπους σου.

  @Πιάνω τώρα τους άλλους που ο καλός Θεός των Ορθοδόξων τους έκανε από παραξενιά του (Ανεξερεύνητοι αι βουλαί Του), εκ γεννετής ομοφυλόφιλους, με πολύ περισσότερη καλωσύνη από ότι κάνει σε άλλους που τους γεννά τυφλούς, κουφούς, κουτσούς, μουγγούς, διανοητικά καθυστερημένους κλπ κλπ
  (Να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ τη ομοφυλοφιλία αρρώστια).@

  Αν κάποιος έχει οδηγηθεί στην αθεΐα, ή στον γνωστικισμό εξ αιτίας των σφαλμάτων που κάνει ομολογουμένως η φύση, η οποία ανάγεται (έστω και εκπεσμένη κατά τας Γραφάς) στο Θεό, έχει μια θέση πραγματικά ολοκληρωμένη, χωρίς εσωτερικές αντιφάσεις.

  Ολοκληρωμένη θέση, έχει και η Ιεραρχία, προσκολλούμενη στην παράδοση. «Η ζωή είναι μικρή, η φύση διεφθαρμένη απ’ τη σάρκα, η πατρίδα μας αλλού, η Αγία Γραφή και το ευαγγέλιο καταδικάζει την ομοφυλοφιλία, τελεία και παύλα». Μπορεί η θέση αυτή να είναι σκληρή, ίσως και απάνθρωπη σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά έχει τη δική της, εσωτερική λογική.

  Όπως σου εξήγησα πολλές φορές μέχρι τώρα, εσύ απλώς δεν έχεις θέση. Είσαι ομοφοβικός όσο χρειάζεσαι για να καταγγείλεις τους ιεράρχες («φούστες και κοσμήματα») και ριζοσπάστης όσο χρειάζεσαι για να καταγγείλεις τους ιεράρχες.

  @Αυτοί τι φταίνε;@

  Το ίδιο θα σε ρώταγε μια γυναίκα νάνος, που θα ήθελε να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση μαζί σου (ή απλώς να κοιμηθεί ένα βράδυ) κι εσύ προσωπικά, θα της το αρνιόσουν. Το ίδιο και μία υπερβολικά άσχημη γυναίκα, που δεν θα την ήθελε κανένας.

  Τα δικαιώματα είναι ωραία πράγματα για να τα διακηρύσσει κανείς στα λόγια και για να νοιώθει πως είναι και μεγάλος ριζοσπάστης, καταφερόμενος εναντίον των εχθρών των δικαιωμάτων. Αρκεί να μην μπει ποτέ στην ουσία της οδύνης της ύπαρξης ενός εκάστου των ανθρώπων, στους οποίους ο Θεός (της Συνόδου, των ανθρώπων, ή σκέτος) δεν έχει δώσει ίσα δικαιώματα.

 69. Ο/Η stavroula λέει:

  @Physicist
  Exeis apoluto dikio se auto, oute k emena mou aresoun oi e3anagasmoi gt anti8eta apotelesmata fernoun.
  Otan mas phgainan gia ekklhsiasmo me to sxoleio shmene mia le3h: kopana!
  Gt kaneis dn sou eipe gt prepei na pas, ti 8a epwfelh8eis k ela na
  to suzhthsoume h toulaxiston 8a mporouse na sunodeuotan m ena swro ere8ismata, pou kata va8os oi neoi toso agapoun(e8elontismo klp) Alla sto epevalan etsi ekneuristika k epernes k
  apousia an dn phgaines…
  Twra oson afora thn diatrofh twn paidiwn mesa se mia oikogeneia allazei ap thn apopsh oti prin n apokthsei kaneis paidia (eite duo goneis eite einai «single parent») prepei na skeutoun gia thn poreia tous.
  Sigoura ta paidia exoun ton teleutaio logo sto na vroun to dromo tous!
  Se kapoia vaftish edw sthn paroikia o iereas(k pateras 5 paidiwn) mas eipe to e3hs(ap tous iereis pou aresei na e3hgoun).
  «Otan oi goneis/os apofasisoun/ei, se olh thn diarkeia tou viou, na sumetasxoun/ei sthn 8rhskeutikh zwh ths ekklhsias, 8a prepei na skeutoun/ei k thn poreia twn paidiwn. Stelnoume ta paidia mas
  sto sxoleio mikra, prepei na ma8oun grammata,eite to 8eloun eite oxi, ta phgainoume ston giatro gia emvoliasmous, einai kalo
  gia thn ugeia tous, eite to 8eloun eite oxi,otan ftasoun sthn wrimh
  hlikia k apofasisoun to mellon tous kaneis dn mporei na ta piesei
  oti prepei na spoudasoun. To idio akrivws sumvainei k sthn epilogh tous sto na sunexisoun opoiadhpote 8rhskeutikh anatrofh
  tous do8hke.
  Proswpika ean ta paidia mou, mou poun aurio 3ereis dn 8elw,
  variemai, phga thn perasmenh Kuriakh Ekklhsia k 8eloun na ka8hsoun spiti h na kanoun kati allo, einai apolutws eleu8era, kalutera eleu8era, para e3aganasmena k variesthmena.
  To idio isxuei k e3w sthn koinwnia k sxoleio!

 70. Ο/Η physicist λέει:

  @67 Diagrammenos

  Fainetai oti exoume koina traumata: oute kai mena mou arese to gala ths manas mou — koita kousouria pou sou bgazei h zwh 🙂

  Den 3erw an einai toso aplo na entopis0ei h omofulofilia gonidiaka: asfalws kai den prokeitai na broume apanthsh ths morfhs «to gonidio tade einai upeu0uno gia thn omofulofilia», ka0ws h anaptu3h ths an0rwpinhs se3oualikothtas einai e3airetika peplegmeno fainomeno pou ephreazetai apo mia seira allous paragontes. H omofulofilia fainetai na uparxei se sta0era pososta, ( nomizw 4-5% stous andres kai 1-2% stis gunaikes ) se politistika diesparmenous plh0usmous, ara prokeitai gia fainomeno pou pi0anotata exei kapoia gonidiakh aitiothta. Merikoi omofulofiloi uposthrizoun oti to pososto andrwn pou «dokimasan» einai uyhlotero, den gnwrizw an isxuei alla’ einai plausible giati andres pou dokimasan den to dialaloun kiolas. Ara exoume ki ena stoixeio proswpikou peiramatismou/epiloghs se kapoio pososto. To point pou 0elw na kanw einai oti einai outws ‘h allws duskolo na 3exwrisei kaneis tis sunistwses, den milame gia kati toso aplo oso to xrwma twn matiwn. Kai, mias kai h omofulofilia meta3u sunainountwn enhlikwn den blaptei kanena kai einai austhra proswpikh/idiwtikh upo0esh, epomenws to dilhmma «gonidia ‘h epilogh» den ti0etai, den exei ousiastiko periexomeno.

  Filika, p.

 71. Ο/Η physicist λέει:

  @stavroula 69

  M’ endiaferei auto pou grafeis gia thn anatrofh twn paidiwn. H gunaika mou skeftetai ligo-polu san esena (an exw katalabei kala th 0esh sou), dhl.: h pisth einai sthrigma, dinei dunamh ki aisiodo3ia. Egw pali lew, den exw pisth oute briskw sthrigma s’ ena Qeo pou exei apodei3ei oti einai apwn kai adiaforos. H anatrofh ths korhs mas den fainetai na exei problhmata (shm.: kata t’ ‘alla exoune koines arxes me th gunaika mou), ki auto deixnei nomizw duo pragmata:

  1. Oti ta paidia mporoune mia xara na ta bgaloun pera me ta conflicts, oso auta einai politismena kai ekfrazontai apokleistika me logo kai me dialogo.

  2. Sthn pra3h, oute h h0ikh oute oi arxes oute o tropos zwhs twn reasonable believers kai twn a0rhskwn diaferoun se tipote basiko, ki auto giati h pleioyhfia twn Xristianwn den einai kollhmenh oute sth Biblo oute stous papades. Nomizw oti h 0rhskeia einai telika overrated 🙂

  Xairetw kai xairomai pou ta leme,
  p.

 72. Ο/Η laskaratos λέει:

  Diagrammene,
  με ταλαιπωρείς κι εσύ και ο Θ.Β. και στην ουσία γίνεται διάλογος κουφών

  1)Για Μιχαλόπουλο. Ας το εξηγήσω ξανά. Έχουμε έναν δημοσιογράφο που κατά την ταπεινή μου άποψη ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΦΟΡΗΤΑ και επιτίθεται με απειλές σε μητροπολίτες. Περιέργως πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες τον τιμούν, μητροπολίτες όπως ο Σισανίου Αντώνιος και ιερείς όπως ο κ.Μεταλληνός αρθογραφούν δίπλα σε αισχρές απειλές που εκτοξεύονται προς επισκόπους. Ο άνθρωπος αυτός έχει καταδικαστεί για εκβιασμούς:

  Απευθύνομαι στην κρίση όσων διαβάσουν αυτό το σχόλιο:

  «Ηγουμένη, κόρη τρισάθλια, ψηλή-ψηλή, σε μοναστήρι κοντά στη Λαμία…Αλλά και με περιβάλλον ξένο και πανέμορφο! Καμούφλα από την κοράκλα!» , «Η μητροπολιτίνα…σύντομα θα χάσει τα τεκνά της…Μας βρίζει χυδαία η τερψίπρωκτη κόρη…Από τέτοια βρώμα, μόνο βρώμες…Μια φωτογραφία σε κάποιο νησί του Αιγαίου έχει ξεχάσει; (sic) Την φυλάνε για Χριστουγεννιάτικο δώρο» . «Ποιός μητροπολίτης εν ενεργεία στην φωτό;» «Για αυτή τη φωτογραφία …δεν είδα να διαγράφεται κάποιο ενδιαφέρον για τους γνωστούς ανησυχούντες Μητροπολίτες …Απλώς το επισημαίνω» , «του οποίου τον βίο καλά γνωρίζετε, όπως και άλλων στο παρελθόν» , «Μη τολμήσουν να εκλέξουν την αρχιμανδριτίνα, δεσπότη», «Μη τα βάζετε με τον Κορίνθου….τίποτα δεν το έχει να αρχίσει τα ξεφωνήματα! Και έχει ένα ΑΡΧΕΙΟ από τα λίγα» , «Καιρός να γίνουν και στην Εκκλησία κάποιες πρωκτοσκοπίσεις για…την Όπισθεν καλή μαρτυρία!», «Η Παυλίνα», που «την πιάσανε με νεαρό σε αυτοκίνητο, αλλά τώρα την πάνε για μεγάλη θέση…Άντε και να μην πάμε παρακάτω! Αν χρειασθή» , «Μητροπολίτης γνωρίζει δόξες με ποικίλους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων» «αδελφάτο» μονής που ορέγεται «πεζικάριους» , κληρικός «Επικεφαλής Πνευματικού Οργανισμού» που είναι «Αδελφάρα» , «Εγώ είμαι τραπεζίτης…έχω την Μούνα μπανκ», «αν ενώσει τα πέη που έχει φάει και τα κάνει σωλήνα φέρνει πετρέλαιο από το Αμπουντάμπι». Κάθε πουτάνας η τύχη πίσω από την πόρτα» «Και εδώ μιλάμε για πουτανάρα»,
  «Κυκλοφορεί για κάποια κόρη της Εκκλησίας: Δώστε τη Ντόντο στο λαό την Βυζού που κάνει πιάτσα στη Συγγρού». «Αν μιλήσουν τα τείχη της Ιερουσαλήμ, θα πουν πολλά και ποικίλα για κάποιο ΥΠΟΨΗΦΙΟ!. Αλλά αν βρεθεί και η Ρουμάνα καλόγρια….και τα λοιπά…»

  «Σκατόφατσα» και «κακοκρεββατιασμένη» , «λάκος με τα κωλοδάχτυλα» , οι εκδρομείς επέστρεψαν στο κλεινόν άστυ «ρευόμενοι και περδόμενοι» «πεοκρουσίες» «θα πάμε και παρακάτω αν δεν τύχουμε απαντήσεώς σας», «τόση γλύκα έχει αυτό το τεκνό Σεβασμιώτατε» «Εντός των ημερών θα χαθεί μια πατερίτσα! Έτσι για να τιμωρηθεί η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!».
  «Στο PALMIER γιόρτασε Επίσκοπος με τα δύο του τεκνά…Ντροπές, Ντροπές…το Άγιο Ράσο…το βρωμίζουν πανάθλια πρόσωπα» . «ελέχθη για Μητροπολίτη Νήσου, λίαν αδελφής καραμπινάτης..», «Τα σκαλιά του Μαξίμου είναι μαρτυριάρικα και ο Θεόκλητος τα πηδάει δυο δυο» «Μητροπολίτης Ενόπλων δυνάμεων από τους κληρικούς των Ε.Δ. και όχι ξενόφερτους και αδελφές». «Τα δυο παιδιά καλά και τα άλλα γ…το σόϊ τους», «Παπάς παπά καλό δεν θέλει», «Ξέχασε που έπαιζε το τραινάκι στην Ιερατική σχολή; Που πάντα του άρεσε να είναι ατμομηχανή με γερή καρβουνιέρα από πίσω της…». «Μέλη της Εθνικής Συμμαχίας γίνονται μόνον Έλληνες εξ Ελλήνων το γένος, Ορθόδοξοι Χριστιανοί…Υπερτερούν οι Εθνικές υποχρεώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Οι Τούρκοι κτήνη γεννήθηκαν και κτήνη παρέμειναν…».
  Ιερέας «Γλυκειά Πάολα», που την «εποχή του οικοτροφείου έψαχνε με τον φακό αγγουράκια καλυβιώτικα κάτω από τα σεντόνια των σπουδαστών», ερώτημα για δεσπότη που φέρεται πως το έσκασε νύχτα από την έδρα του, η λέξη του Καμπρόν δις

  «Παπα-Γιάννη
  Τί έγραψαν στον Βόλο για
  τον Αρχιμανδρίτη Κουμαριανό;
  Στείλε μου σε παρακαλώ ένα αντίγραφο.
  Φιλικά
  Παπα-Γιώργης» .
  «Ας μας αποκαλύψουν την ιστορία», «του γνωστού ραδιούργου μητροπολίτη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στα νερά του Βοσπόρου μετά από άγριο ξυλοδαρμό του από…. Δεν συνεχίζουμε σταματούμε εδώ…..Όσο κι αν ο Πατριάρχης μας πικραίνει» . Για τον Αλεξανδρείας Πέτρο («πλήρης έλεγχος των οικονομικών» του παπάτου του, γιατί «δεν μπορεί να πληρώνει ανεξέλεγκτα ο Έλληνας φορολογούμενος» και γιατί «πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται» και που δημοσιεύεται τα ερώτηματα αν «έχει αρχίσει το ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας του Πατριαρχείου», αν ο Πέτρος αγόρασε «πολυτελέστατο διαμέρισμα στην πλέον αριστοκρατική συνοικία της Αλεξάνδρειας», «τίνος είναι η πολυτελέστατη κατοικία στην Πεντέλη στην οποία ‘μονάζει’ » ο αλεξανδρινός άγιος Καρθαγένης, «Ο Αλεξανδρείας τσαλαβουτάει ανάλογα τις παροχές» ,

  Η απειλή κατά του νεοεκλεγέντος, εκλεκτού του μεν πλην «αχάριστου», πατριάρχη Ιεροσολύμων, ότι του ετοιμάζει κάποιο δημοσιογραφικό «οδοιπορικό», φαίνεται πως είχε ταχύτατα αποτελέσματα αφού στο επόμενο τεύχος ο κ Ειρηναίος φέρεται ότι εδήλωσε: «Αναγνωρίζω Άρχοντά μου τον αγώνα σου και την προσφορά σου στην εκλογή μου. Ήσουν ο Μοναδικός». Ευτυχώς πρόλαβε, γιατί σε άλλες σελίδες η εφημερίδα του «Άρχοντα», φωτογραφιζόμενου με συνευωχούμενους μητροπολίτες από το γεύμα που παρέθεσε στο «Κάραβελ» 34 χρονος επίσκοπος, ξεσπά προς διάφορες κατευθύνσεις: «Παπαριές…η παλιοαδερφάρα…η παλιοπατσαβούρα…χέσθηκε (sic)…ο γκαβίζων αναλυτής…του γλοιώδους κυρίου…» , ενώ σε άλλο τεύχος απειλεί με δικαστήρια την «σαπιοκοιλιά» που δυσφήμισε νεκρό μητροπολίτη διαδίδοντας πως όταν πέθαινε «έβριζε, βλαστημούσε και αρνήθηκε να μεταλάβει…» . Αργότερα όμως οι ‘Ν.Ά.» , ξαναχτύπησαν. Υπενθυμίζουν και προειδοποιούν για τον Ειρηναίο: «υπήρξε απέναντί μας ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ και ΑΡΧΙΑΧΑΡΙΣΤΟΣ. Άλλωστε και τα ΔΥΟ τα βρήκε μπροστά του.. Για τα από πίσω του θα μιλήσουμε σύντομα». Απειλή που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, παρ’όλο που το δίκιο του έπνιγε τον Γ.Μιχαλόπουλο: «Ξέχασε ότι ενώπιον πολλών προσώπων είχε σχεδόν γονατιστός φωνάξει…Άρχοντά μου χωρίς εσένα δεν θα γινόμουν ποτέ Πατριάρχης». Ποτέ δεν μάθαμε λοιπόν διά χειρός Μιχαλόπουλου για τα «από πίσω» του κ.Ειρηναίου, που όταν έχασε τον θρόνο του ο κ.Μ. υπήρξε μαχητικός υποστηρικτής του, ο μόνος εκδότης που συνέχιζε μαζί με την κυβέρνηση του «επάρατου» Ισραήλ να τον αναγνωρίζει ως πατριάρχη.
  «Ο Δεσπότης…είναι ΑΔΕΛΦΑΡΑ» , «Με το πουλί-πρόκειται για τον αναγεννώμενο φοίνικα-από πίσω του ο Ζακύνθου», «Ο ΎΔΡΑΣ, πάνω απ’όλα είναι ΑΝΤΡΑΣ!», ρωτά: «Το πουλάκι που κελαηδούσε πίσω σου το θυμάσαι Χρυσόστομε;» .
  Παπάς είναι «σχέτη Ηγουμένη», γιατί ο δεσπότης του σιωπά ενώ ο κόσμος βοά και παραθέτει την παροιμία δουλειά δεν είχε ο διάβολος «γ…σε τα παιδιά του». Άρθρο για τον λόρδο Βύρωνα ο οποίος καταγγέλλεται ως «κλέφτης, ομοφυλόφιλος, αρχαιοκάπηλος …» με την προσθήκη ότι «είχε πεογδάρει (;) όλους (!) τους Αγωνιστές!».
  Ο κ.Γ.Μ. μεταφέρει και διαλόγους μητροπολιτών με αρχιμανδρίτες:
  Μητρ.: «Ευλογημένη πρέπει να προσέχεις…Λένε…»
  Αρχιμ.: «Γνωρίζω Σεβασμιώτατε…ποια βρώμα τα λέει…Να της πείτε αυτής της πουτάνας να προσέχει γιατί έχω φωτογραφίες του με το τεκνό του» … και παράλληλα ενδιαφέρεται για την υγεία τους: «Με συμπτώματα οξείας σαλπιγγίτιδας εισήχθη στο Νοσοκομείο η Ντόντο…» .
  Η πρόταση για εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Εκκλησία και συγκεκριμένα του «πρωκτόμετρου» το οποίο θα χρησιμοποιείται για την εξέταση υποψηφίων κληρικών, συνοδεύεται από βομβαρδισμό επίκαιρων φωτογραφιών του εκδότη με τον πατριάρχη και χαριεντιζόμενο τέτ α τέτ με πλειάδα μητροπολιτών . Ο έπαινος του Χριστόδουλου.: «Αξιότιμε κ. Μιχαλόπουλε………Και εσείς ως άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και διακρίνεσθε για την αγάπη και την πίστη σας προς τον Τρισάγιο Θεό και την Εκκλησία μας….». συνοδεύεται λίγους πόντους πιο πέρα από σχόλια για «Ηγούμενο αδελφή καραμπινάτη» για τον οποίο «Άχνα δεν βγάζει ΟΥΔΕΙΣ, ενώ ΟΛΟΙ γνωρίζουν την σαπίλα και τη βρωμιά»-τα κεφαλαία δικά του»Μητροπολιτίνα» η οποία θα «ξεπετάξει» όλη τη «νεολαία», και θα «κάνει τα αγοράκια τσιράκια» αφού είναι «πρωκτολόγος», «πισωγλέντης», «οπισθογεμής», «κουνά την αχλαδιά», νοιώθει «ντε Κωλ» και αισθάνεται «τερψίπρωκτος» . «Πρέπει ο Αρχιεπίσκοπος……όταν πηγαίνει και στην τουαλέτα, να καλεί τον Πειραιώς για το σχετικό τίναγμα!» . Ο ελλόγιμος δημοσιογράφος φωτογραφίζεται να ανταλλάσσει χειραψία θριάμβου με τον Χριστόδουλο υπό την σκιά φωτογραφίας θεόγυμνου μητροπολίτη- ενώ σε άλλη στήλη ξεσπαθώνει κατά των «κουραδοκεφτέδων» που συκοφάντησαν προεκλογικά προστατευόμενό του υποψήφιο μητροπολίτη ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί .
  «Μια άλλη κασέτα στον αέρα. Εμπλέκει δικαστικούς, δημοσιογράφους, Νομικούς, Χριστόδουλο. Έρχεται Μπόρα» , “ΓΝΩΣΤΗ ΑΔΕΛΦΗ της Αρχιεπισκοπικής Αυλής»: «..μάζεψε τα οπίσθιά σου…» .
  Ο πασών των Ρωσιών Αλέξιος ο Γ΄, παρασημοφόρησε παρουσία του κ.Π. τον κ.Μ. . Φαίνεται πως εκτίμησε ιδιαίτερα τον τίτλο: «Ταλιμπάν προς ΗΠΑ Ελάτε με την όπισθεν» , ή άρθρα συνεργατών του κ.Γ.Μ., όπως «οι αδελφοί Ρώσοι είναι σήμερα Χριστιανοί…χάρις στο μ…..και την άφθονη τσαχπινιά της Βυζαντινής πριγκίπησσας Άννας», που με «ερωτικά τερτίπια, γυναικείους εκβιασμούς και ταχυδακτυλουργίες, έπεισε τον βάρβαρο Ρώσο ηγεμόνα Βλαδίμηρο (σήμερα είναι ο πρώτος Άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας) να γίνει Χριστιανός….» και εκρήξεις ειλικρίνειας όπως «Έτσι σώθηκε …η Ορθοδοξία….: Με τα ερωτικά κόλπα….και όχι με την χριστιανική αγάπη…» .
  Ο Ζακύνθου, κατήγγειλε: «Σε ζωγράφιζε και στη συνέχεια όταν πήγαινες και του έλεγες πάρε αυτά, από Μπουμπουλίνα σε έκανε Παπαφλέσσα ή αν αργούσες από Παπαφλέσσα σε έκανε Μπουμπουλίνα» . Ταυτόχρονα για το ίδιο θέμα ο «Αδ.Τύπος» (Μήτση), έγραφε «Σιγήν ιχθύος τηρεί η Εκκλησία…», η «Καθημερινή» σημείωνε πως «Σε δεινή θέση έναντι της Ελληνικής κοινωνίας έχει περιέλθει…η διοικούσα Εκκλησία…», ενώ ο Χριστόδουλος συμβούλευε: «Μη παρασύρεστε από διάφορες φημολογίες….από αυτά που ακούτε ούτε τα μισά να πιστεύετε…προσπαθούν να γκρεμίσουν την Εκκλησία…» . O Ζακύνθου υποστήριξε πως ο Χριστόδουλος γνώριζε τα τεκταινόμενα και πως όλοι οι μητροπολίτες και οι πατριάρχες έπεσαν θύμα εκβιασμού. Επεσήμανε επίσης, όπως και ο Θηβών (ο τωρινός αρχιεπίσκοπος), πως ο Χριστόδουλος είχε πάρει τον κ.Γ.Μ. μαζί του στο ταξίδι του στη Μόσχα. Σε δηλώσεις του μάλιστα στην «Ημέρα τση Ζάκυθος» (30.3.’03), γίνεται πιο σαφής: «ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν ήξερε, δεν είδε, δε διάβασε τίποτα περί εκβιασμών. Πώς γίνεται να μην ξέρει τίποτα, για τη δράση τού κ. Μ., τα τελευταία 30 χρόνια;…… Αν τον έπαιρνε μαζί με τους άλλους δημοσιογράφους, θα έλεγα πάει κι ένας από την «Ελεύθερη Ώρα». Οι δημοσιογράφοι, όμως, πήγαν στη Μόσχα, με το αεροπλάνο της γραμμής, ενώ ο M. πήγε με το αεροπλάνο του Αρχιεπισκόπου! Οι πολλοί πήγαν με τη γραμμή και οι εκλεκτοί με το Falcon!».
  Ο Γ.Μ. ρωτά τον ηθικολόγο Καλαβρύτων για τέως κληρικούς της μητρόπολής του «αδελφούλες…είτε αγράμματοι και κλεφτρόνια….πως ανέχεται τέτοια υποκείμενα…» και φωτογραφίζει «φωνακλά» κλπ, κλπ. κληρικό, που «ερεθίζεται» από «κυρία των Β.Προαστίων» και «φωνάζει» ακουγόμενος «μέχρι την Πεντέλη» .
  «Να μην χαίρονται τα πουσταριά» απειλεί: «…η Αρχικόρη παίρνει τηλέφωνα και δηλώνει: Τον θάψαμε!…Του κλείσαμε το στόμα! Και χαχα-χούχα! Έχουμε δρόμο κόρες μου!….Δεν θα γλυτώσουν οι αδελφές ρασοφόρες…Ήλθε όμως η Ώρα του Αρχιεπισκόπου….Έχει φακέλους στα συρτάρια του….Γνωρίζει τα πάντα…Όχι από λόγια και φήμες! Αλλά από πράξεις Από ντοκουμέντα! Από μαρτυρίες…για να ξεβρωμίσει το ράσο από τους λερούς και τους γνωστούς κίναιδους!… Εκτός αν ΟΛΟΙ αυτοί οι λεχρίλοι είναι ‘η κάποια λύσις’ μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας…Εκτός και αν…Εκτός, το επαναλαμβάνω, και…» .
  Ο Τύπος: «Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης με θύματα Μητροπολίτες μελετά ο εισαγγελέας ….. αναζητά – όπως όλα δείχνουν – στοιχεία από το περιβάλλον των κληρικών που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα ….. μεταβεί ο ίδιος στον δικό τους χώρο, ώστε να τους προστατεύσει από τη δημοσιότητα.» . Απολογούμενος στη δίκη του ο κ.Γ.Μ., επιτέθηκε στον μοναδικό μητροπολίτη που κατέθεσε εναντίον του τον Ζακύνθου: «…του είπα πρώτος για τους φαντάρους, τους Αλβανούς και τους οικοδόμους…» . Η εισαγγελέας στην δίκη Γ.Μ. είπε: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…» .
  Το δικαστήριο τον απήλλαξε για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης και απάτης αντίστοιχα σε βάρος του μητροπολίτη Ζακύνθου και δύο αρχιμανδριτών των Ιεροσολύμων. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Ζακύνθου τον οποίο ο κ.Μ. αποκάλεσε στο δικαστήριο «Μπουμπουλίνα» , δεν τον κατηγόρησε πως τον εκβίαζε για ηθικά παραπτώματα, αλλά πως τον απειλούσε ως στόχο της 17 Νοέμβρη κι αυτό το τελευταίο είναι που το δικαστήριο εξέτασε και απέρριψε.
  Ο κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον κ. Μιχαλόπουλο υποστήριξε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: ‘Ποιος από σας δεν ξέρει ότι τη μια μέρα έγραφε ελεεινολογήματα και την άλλη υπέρ’. Στα όσα υποστήριξε ο Χρυσόστομος, απάντησε ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του κ. Μιχαλόπουλου: ‘Δεν γνωρίζω τι απ’ όλα αυτά απηχεί την πραγματικότητα. Θέλω όμως να πω ότι ίσως στόχος όλων αυτών να είναι ο Μακαριώτατος’.
  Πως απαντούν οι μητροπολίτες σε αυτόν τον οχετό;
  Επιστολές των μητροπολιτών Καρπενησίου («αγαπητέ Γρηγόριε…»), Κώου, Ν.Ιωνίας, και Σισανίου εγκωμιαστικών για τον κ. Γ.Μ. «δημοσιεύονται παράλληλα έντεκα συγχαρητήρια γράμματα μητροπολιτών μαζί με ένα του αρχιεπισκόπου για την εφημερίδα του κ.Μ. «Ορθόδοξη Κατάθεση». Ανάμεσα στα εγκώμια που απευθύνουν προς τον αρχηγό της «Εθ.Συμμαχίας», ξεχωρίζει αυτό του Παντελεήμονα Ξάνθης, που διαπιστώνει «το γνήσιον και αρραγές φρόνημα της ελλογιμότητός Σας υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως και ζωηφόρου παραδόσεως». Με θερμή ευχετήρια επιστολή του («Αγαπητέ μου κ.Μιχαλόπουλε») ο Μονεμβασίας διαπιστώνει πως κάθε ψυχή που δεν είναι «διεστραμμένη» (sic), «αναζητάει και με πάθος λαχταράει Αγάπη, Αλήθεια…» κ.λ.π. Σε διπλανές στήλες ο κ.Γ.Μ. αναζητώντας την Αλήθεια που λαχταρά ο επιστολογράφος του, ξεδιπλώνει φήμες με αφορμή την επικείμενη πλήρωση του θρόνου της Ύδρας για «καταχρήσεις και αρπαχτές» και για «Μοναχές» και «προστατευόμενους» και «βαλίτσες» που «όταν κατά λάθος ανοίγουν σκορπίζουν τα δεκαχίλιαρα στη θάλασσα».
  Φωτογραφίες εγκάρδιου τετ-α-τετ κ.Βαρθολομαίου-κ.Γ.Μ., με χαμόγελα, χειραψίες κ.λ.π. Σε άλλο τεύχος πάλι δημοσιεύεται συγχαρητήριος επιστολή μεταξύ πολλών άλλων (Χριστόδουλου, Πέτρου Αλεξανδρείας κ.ά.) για την εφημερίδα του κ.Γ.Μ. «Ορθόδοξη Κατάθεση», του Ζιχνών Σπυρίδωνος στην οποία διαπιστώνεται: «Κύριε Μιχαλόπουλε, όλα τα έντυπά σας πλημμυρίζουν από Ηθικές Χριστιανικές Διδασκαλίες και από καθαρή πλούσια ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ ΕΘΝΙΚΟΝ» (sic). Σε επιστέγασμα, δίπλα από φιλοφρονητική εποστολή του Ιερόθεου Ναυπάκτου, και πάνω από φωτογραφία του άρτι εκδημήσαντος εις Κύριον(;) «ευπατρίδη» χουντοπρωθυπουργού Ανδρουτσόπουλου, δημοσιεύεται φωτογραφία, από κάποια δεξίωση, του αλβανοφάγου εκδότη μαζί με τον Αναστάσιο Αλβανίας, ο οποίος φέρεται να του δήλωσε: «Αγωνίζεσθε για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, όσο λίγοι» (!!!!!!).
  Πάντως η Α.Θ.Π. ο πατριάρχης τον αποκαλεί σε ευχαριστήρια επιστολή του «Εντιμότατον» , ενώ παλιότερα δήλωνε: «Κε Μιχαλόπουλε με πολεμάτε αλλά εγώ σας αγαπώ…» .
  Φωτογραφία φιλικής συνάντησης Μιχαλόπουλου-Πέτρου Αλεξανδρείας σε σαλονάκι υποτιτλιζόμενη με δηλώσεις του πατριάρχη «Κύριε Μιχαλόπουλε προσφέρετε σπουδαίες υπηρεσίες μπλά μπλά μπλά στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα, …..θα είμαι πάντα δίπλα σας».
  Ο Νικοπόλεως Μελέτιος σε επιστολή του, μιλάει απευθυνόμενος στον κ.Γ.Μ. για τα «ευγενή βιβλία-πονήματα Σας και εκδόσεις Σας», τα οποία έλαβε. Αν δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος που επαναλαμβάνεται πεντάκις, γράφει το Σας με Σ κεφαλαίο. Ευχαριστεί για παλαιότερο δημοσίευμα των «Νέων Ανθρώπων» και διαβεβαιώνει πως «Ανάλογα αισθήματα έχω και εγώ…». Καταλήγει εμπλέκοντας το «άγιο θέλημά Του», το κεφαλαίο Τ εδώ ανήκει στον Θεό, αμπελοφιλοσοφώντας: «Για τους Χριστιανούς δεν υπάρχει παρελθόν…».

 73. Ο/Η laskaratos λέει:

  Diagrammenos,
  ελπίζω να μου απαντήσεις πως εξηγείς διαβάζοντας αυτό το μικρό απάνθισμα των αναθυμιάσεων του Μεγάλου Άρχοντα της Ορθοδοξίας, οι επίσκοποι, οι εγχώριοι όχι μόνο της αλλοδαπής, να απονέμουν τέτοιους επαίνους. Τον φοβούνται; είναι λάτρεις της αργκό του κ.Γ.Μ.; Τι στο διάλο συμβαίνει;
  ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ.

  2)Μου λες
  @Εσύ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και πως δεν διάβασες στη σωρεία των εδαφίων, όπου ο Ιησούς εξηγεί γιατί η Παλαιά Διαθήκη εξακολουθεί να ισχύει, όντας όμως ξεπερασμένη.@

  Άρα ευαγγελικό ρητό που να καταδικάζει την ομοφυλοφιλία δεν έχουμε όπως ισχυρίζεται ανακριβώς η Σύνοδος. Καταφεύγουμε λοιπόν στην Παλ.Διαθήκη, που όπως λές αν και «ξεπερασμένη» «εξακολουθεί να ισχύει», για να δανειστούμε καταδίκη της ομοφυλοφιλίας. Επικίνδυνο μονοπάτι γιατί η Π.Διαθήκη λέει φοβερά πράγματα, σε πολλά ζητήματα.
  Αν ισχύει λοιπόν η Π.Δ., τότε η Εκκλησία ζητά να εφαρμοστεί η θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους όπως απαιτεί ρητά και κατηγορηματικά η Π.Διαθήκη, ή ισχύει κάποια πιό light εκδοχή ποινής, ποιά είναι αυτή και πόθεν προκύπτει;
  Μήπως η καβλοτομία που εφαρμοζόταν στο Ορθόδοξο Βυζάντιο που η Εκκλησία ποτέ δεν την καταδίκασε και για την οποία δεν ζήτησε συγγνώμη;

 74. Ο/Η stavroula λέει:

  @71
  Thanks and
  Happy Fathers day 🙂

 75. Ο/Η stavroula λέει:

  @blog Roidi Emmones

  Euxaristw gia thn plhroforia gia ton monaxo Mixahl k thn istoselida
  http://www.dorcas.gr
  Polu eneimerwtikh, idiaitera mia k shmera giortasa thn mera
  ths Penthkosths!
  M endeiaferoun polu ta vivlia tou 🙂

 76. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15385&m=A72&aa=1
  TO BHMA-Πανδώρα

  Με ένα απολαυστικό κείμενο, όπου η γλαφυρότητα συνδυάζεται με την αμηχανία, ο Πειραιώς Σεραφείμ εκφράζει την απογοήτευσή του από τη στάση των αρχηγών του ΠαΣοΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του γάμου των ομοφυλοφίλων. Τους καταλογίζει ότι αγνόησαν πως η πλειονότητα του ελληνικού λαού «καταδικάζει και βδελύσσεται όχι ασφαλώς τα ασθενούντα πρόσωπα, τα οποία εντός της τραγικότητός των προκαλούν άλγος και συμπάθειαν, αλλά την ευτελή πρακτική αυτών, η οποία τυγχάνει αποτρόπαιος και εξόχως αποϊεροποιούσα το ανθρώπινον πρόσωπον, προξενούσα εν ταυτώ τραγικάς ασθενείας εις το τε σώμα και την ψυχήν εκ της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων, άλλως προορισμένων, ως ευκόλως αντιλαμβάνεσθε».

  * * *

  Φοβάμαι όμως ότι λόγω του υπερβολικού δογματισμού του ο σεβασμιότατος καταλήγει να αδικεί την ευφυΐα του. Τι εννοώ: κατ’ αρχάς, είναι προφανές ότι και ο ίδιος βδελύσσεται τους ομοφυλοφίλους. Κατά συνέπειαν, η ουδόλως ισχνή παρουσία του είδους στους κόλπους της εκκλησιαστικής ιεραρχίας πρέπει να αηδιάζει τον άτεγκτο μητροπολίτη. Αυτή η αηδία είναι, οπωσδήποτε, μια δοκιμασία υπομονής από τον Θεό – δεν θα ήθελε όμως να απαλλαγεί η ιεραρχία στο μέλλον από τους «ασθενούντας»; Υποθέτω ότι θα το επιθυμούσε.

  * * *

  Λοιπόν, η θέσπιση του γάμου των ομοφυλοφίλων είναι ο τρόπος για την επίτευξη του στόχου αυτού. Διότι η αναγνώριση από την πολιτεία του δικαιώματος των ομοφυλοφίλων στον γάμο θα προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους τη δυνατότητα μιας κανονικής ζωής. Αυτή η δυνατότητα θα ανακόψει την τάση μιας μερίδας ομοφυλοφίλων να κρύψουν την ιδιαιτερότητά τους (ή ακόμη και να εξασφαλίσουν την ικανοποίησή της) κάτω από το σχήμα του ράσου, που εν προκειμένω λειτουργεί ως πρόσχημα. Ετσι ο σεβασμιότατος δεν θα αναγουλιάζει με τη θέα ενίων αδελφών του.

  * * *

  Εκτός αν φοβάται ότι αυτή η εξέλιξη θα έπληττε την Εκκλησία επιφέροντας τη δραστική μείωση των φιλοδοξούντων να σταδιοδρομήσουν στη διοίκησή της…………..

 77. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Άγιος Σεραφείμ του Πειραιά, διάδοχος του Αγίου Καλλίνικου που παραιτήθηκε «για λόγους υγείας» συκοφαντούμενος ως ομοφυλόφιλος, εξηγεί πως νικάει ο ίδιος τους πειρασμούς του Σεξ, θυμίζοντας μας αν πασάν και τον ιερό Τερτυλλιανό: («Η γυναίκα «είναι η θύρα που οδηγεί στην κόλαση»).

  http://cheruvim.wordpress.com/

  Συνέντευξη στα «Νέα» 21-4-2006:

  -Δημοσ.: Ως φοιτητής δεν είχατε σχέσεις με γυναίκες;

  -Άγιος (σημ.Λασκ.:Δεν κατάλαβε το ερώτημα και σητά διευκρίνηση):
  Εννοείς σαρκική επικοινωνία;

  -Δημ.:Ναι.

  -Άγιος: Ποτέ. Ασφαλώς σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος μου άρεσε το άλλο φύλο. Όμως ποτέ δεν προχώρησα σε μια τέτοια επικοινωνία

  -Δημ:Πόσο εύκολο όμως είναι σε έναν φυσιολογικό άντρα να αρνηθεί την επαφή του με μια γυναίκα;

  Άγιος:H σχέση με τη γυναίκα στον άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να αφιερωθεί στον Θεό δημιουργεί πνευματική σύγχυση. Εγώ, για να ξεπεράσω την επιθυμία της νεανικότητάς μου, έκανα «ψυχολογικό διαλογισμό», δηλαδή σκεφτόμουν τη ματαιότητα των πραγμάτων, σκεφτόμουν το ανθρώπινο σώμα χωρίς την επιδερμίδα. Θυμάστε τους πίνακες που είχαμε στο σχολείο με τους μυς χωρίς το δέρμα;

  Δημ.:Λίγο αποτρόπαιο ακούγεται…..».

 78. Ο/Η laskaratos λέει:

  Diagrammenos,
  Mε την ευκαιρία που μιλάμε για τον αθυρόστομο ομολογητή της Ορθοδοξίας Γ.Μ. που την λογοτεχνική λογοπλαστική του δεινότητα θαυμάζει σχεδόν σύσσωμη η Ιεραρχία με την τιμητική εξαίρεση των αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, Ζακύνθου Χρυσόστομου και ίσως και μερικών ακόμη που μου διαφεύγουν:
  Στο σχόλιο σου αριθ.25 στην «σοσιαληστική Siemens», ξετυλίγεις το ορθόδοξο χριστιανικό σου ήθος, απευθυνόμενος σε μένα με λέξεις που θα χρησιμοποιούσε και ο Αρχων Μέγας Σταυροφόρος του πατριαρχείου Ιεροσολύμων εντιμώτατος κ.Γρηγόριος Μιχαλόπουλος:

  @Χαίρομαι που ξαναβρίσκεις τη χαμένη σου φόρμα καυλιάρη μου! Ευκαιρία για ένα μαθηματάκι ακόμη…@

  Επειδή δεν είμαι ούτε μαθητής Λυκείου, ούτε φαντάρος, ούτε αρχιμανδρίτης, ούτε θαμώνας των υπογείων της Ομόνοιας για να μου μιλάνε έτσι και επειδή αυτό το χριστιανικό λεξιλόγιο μπορεί να παρεξηγηθεί (να θεωρηθεί π.χ. πως η διαπίστωσή σου μπορεί να πηγάζει από προσωπική σου εμπειρία), σε παρακαλώ μέχρι το βράδυ που θα έχω επιστρέψει, αν έχεις την ευκαιρία να ανακαλέσεις. Κάνε μου όση κριτική θέλεις, βγάλε με αδιάβαστο, εμπαθή, άσχετο, κακόπιστο αλλά σε παρακαλώ πρόσεχε πως μιλάς και μετρίασε λίγο την επιθετικότητά σου. Δεν είμαστε ούτε μητροπολίτες ούτε χουλιγκάνοι για να μιλάμε έτσι.

  Θυμήθηκα τώρα και τον Συνοδικό Φώτιο του πατριαρχείου Ιεροσολύμων που μούτζωνε και την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Ειρηναίο που χρησιμοποιούσε λέξεις όπως «σκατάνθρωπος», ή τον καυγά στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας μεταξύ δυο μητροπολιτών: «Σκάσε Μωρή», ή το «παρούσα» που εκφωνήθηκε σε συνεδρίαση της Ιεραρχίας, ή το «Χαμένε έ χαμένε» που είπε ο Χριστόδουλος μέσα στη Σύνοδο στον Ζακύνθου, ή το «Σε έχω συνδέσει με Καϊρο» που ελέχθη πάλι στη Σύνοδο από τον άγιο Καλλίνικο, ή τις οδηγίες του Λαγκαδά Σπυρίδωνα μέσω της «Εσπρέσσο» προς τις παντρεμένες για το συζυγικό σεξ, ή τις τηλεοπτικές αθυροστομίες του αιδεσιμολογιώτατου Τσάκαλου.

  Μην χαλάς την ατμόσφαιρα εδώ μέσα. Δεν μας φτάνουν οι επιχειρηματολογίες για κτηνοβασίες του ΘΒ και του Αμβρόσιου Αιγιαλείας, έχουμε κι εσένα. Πάει πολύ.

 79. Ο/Η Anthimus Maximus λέει:

  Ο κ. Λασκαράτος ξέχασε κιόλας το σχόλιο #52, μετά το οποίο δεν είπε κουβέντα;

  =

  « ΜΑΤΘ ιθ:3

  …ο πλάσας απ αρχής άρσεν και θήλυ έπλασεν αυτούς· Και είπεν, “Ένεκεν τούτου θέλει αφήσει άνθρωπος τον πατέρα και την μητέρα, και θέλει προσκολληθή εις την γυναίκα αυτού, και θέλουσιν είσθαι οι δύο εις σάρκα μίαν”· Ώστε δεν είναι πλέον δύο, αλλά μία σάρξ. »

  Από την αρχή, ο Θεός έπλασε το αρσενικό και το θηλυκό. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος (σ.σ. άντρας) αφήνει τους γεννήτορές του και νυμφεύεται ώστε να ολοκληρωθεί, διότι αυτός είναι ο αρχικός σκοπός του.

  =

  Βλέπε και σχόλιά μου που ακολούθησαν.

 80. Ο/Η Anthimus Maximus λέει:

  Απόσπασμα διαλόγου Διαγραμμένου-Λασκαράτου:

  =

  @Χαίρομαι που ξαναβρίσκεις τη χαμένη σου φόρμα καυλιάρη μου! Ευκαιρία για ένα μαθηματάκι ακόμη…@

  Επειδή δεν είμαι ούτε μαθητής Λυκείου, ούτε φαντάρος, ούτε αρχιμανδρίτης, ούτε θαμώνας των υπογείων της Ομόνοιας για να μου μιλάνε έτσι και επειδή αυτό το χριστιανικό λεξιλόγιο μπορεί να παρεξηγηθεί (να θεωρηθεί π.χ. πως η διαπίστωσή σου μπορεί να πηγάζει από προσωπική σου εμπειρία), σε παρακαλώ μέχρι το βράδυ που θα έχω επιστρέψει, αν έχεις την ευκαιρία να ανακαλέσεις. Κάνε μου όση κριτική θέλεις, βγάλε με αδιάβαστο, εμπαθή, άσχετο, κακόπιστο αλλά σε παρακαλώ πρόσεχε πως μιλάς και μετρίασε λίγο την επιθετικότητά σου.

  =

  Περίεργο. Νόμιζα πως αυτή η γλώσσα γίνεται λογοτεχνικώς αποδεκτή, για σχολική χρήση. Επίσης, είναι ενδιαφέρουσα η επισήμανση της επιθετικότητας και του υβρεολογίου του Διαγραμμένου, αλλά στην απάντησή σας, αγαπητέ Λασκαράτε, αφήνετε επίσης αισχρά υπονοούμενα για τη σεξουαλικότητά του («προσωπική εμπειρία»). Νόμιζα πως δεν καταδικάζατε τις διαφορετικές σεξουαλικές επιλογές των συνανθρώπων μας!

  Τελικά, είναι καλό να λούζεται κανείς όσα κάνει ο ίδιος; Γιατί από επιθετικότητα και ειρωνία στα κείμενά σας, αγαπητέ, άλλο τίποτε.

  Άλλο τίποτε.

  Πολύ λυπάμαι.

 81. Ο/Η roidis λέει:

  Anthimus Maximus,
  μπορεί αυτή η γλώσσα να γίνεται «λογοτεχνικώς αποδεκτή» όπως λέτε, αλλά εμείς εδώ δεν την δεχόμαστε.

  Εδώ ισχύουν αυτά που καθορίζουμε εμείς.

  Την επόμενη φορά που λεχθεί κάτι παρόμοιο, θα διαγραφεί όλο το σχόλιο. Επομένως είναι η τελευταία φορά που αναφέρεται ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, έστω και σαν παραπομπή.

  Σας ευχαριστώ.

 82. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @roidis

  χαιρομαι που είστε σταθεροί στις απόψεις σας.
  μολις πριν λίγες μέρες χαλάσατε τον κοσμο επειδη δεν επιτρεπεται, πλεον ,να υπαρχει στις σχολικες βιβλιοθηκες ενα βιβλίο που περιεχει εκφρασεις σαν αυτή που εγραψε ,χαριτολογώντας, ο Diagrammenos.

  σήμερα μάς λέτε πως εσεις αποφασιζετε και διατασσετε στο ιστολόγιο σας.
  και μην επικαλεσθειτε πως ,δηθεν,το «κ…..ης» απευθυνεται προσωπικά στον Λασκαρατος, γιατι ,αν κοιταξετε μονο ενα απο τα κειμενα του, οι προσωπικές,ανοικειες επιθέσεις του εναντιον οσων διαφωνούν μαζί του είναι κοινός τόπος.

  ελπιζω η χονδροειδεστατη αντιφαση να γινεται αντιληπτή και από εσάς.
  τουλαχιστον ειμαι βεβαιος πως οι ,μη εθελότυφλοι ,αναγνωστες αντιλαμβανονται.

  @Λασκαρατος

  συνεχιζεις να παριστανεις το παγωνι .
  σου παρατιθενται τοσα ευαγγελικα χωρια που αναφερονται στην ομοφυλοφιλία και συ ..το βιολί σου…να υποστηριζεις πως,δήθεν, το ευαγγέλιο δεν απορριπτει την ομοφυλοφιλία,οπως εξαλλου ισχυριζονται και οι ίδιοι οι ομοφυλοφιλοι στις ιστοσελίδες τους.

 83. Ο/Η roidis λέει:

  Χαίρομαι που ευχαριστώ το Θου Βου για τις σταθερές μου απόψεις. Αυτά για το πρώτο μέρος.

  Δεν απαντώ στη θέση του κ. Λασκαράτου,
  Αλλά σήμερα στο δελτίο των 3 η ΝΕΤ είχε ρεπορτάζ με το γάμο 2 ομοφυλόφιλων Αγγλικανών ιερέων που παντρεύτηκαν, δλδ ήλθαν σε γάμο κοινωνία με …Θρησκευτικό μάλιστα γάμο. Ο ιερέας που ετέλεσε το μυστήριο, είπε στο φακό ότι, έψαξε τα Ευαγγέλια, και δεν είδε πουθενά να απαγορεύονται γάμοι μεταξύ ομοφύλων, «επομένως δεν είχα το δικαίωμα να αρνηθώ»…

  Λέτε οι Αγγλικανοί να διαθέτουν άλλα ευαγγέλια από τους Ορθόδοξους; (ίσως, ποιος ξέρει… )

  Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δίκιο σε αυτά που λένε για το Ευαγγέλιο στις ιστοσελίδες τους.

 84. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @roidis

  τωρα γινατε και αυθεντικός ερμηνευτής των γραφών;
  δυστυχώς τοσο τα ευαγγελικά κειμενα οσο και η εκκλησιαστική παράδοση ,η οποια προϋπήρξε των γραπτων κειμένων,σας διαψευδουν κατηγορηματικά.

  βεβαιως κατα καιρους εμφανιστηκαν ποικιλες αιρεσεις ,όπως οι οργιάζοντες νεοπροτεστάντες,οι οποιοι για να δικαιολογησουν τις προσωπικές αδυναμιες των μελών τους διαστρεφουν τα κειμενα των ευαγγελιων και τις εντολες του Χριστού.

  α,και κατι ακομα roidis.
  στα ευαγγελικά κειμενα δεν απαγορευεται ονομαστικως ο κανιβαλισμός,η νεκροφιλία,η επιδειξιομανία,ο φετιχισμός και άλλες παραφιλιες.

  συνεπως, κατα τη λογική σας και των gay αιρετικών το ευαγγελιο επιτρεπει ολα τα παραπανω.

 85. Ο/Η FrapDigo λέει:

  @roidis: «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δίκιο σε αυτά που λένε για το Ευαγγέλιο στις ιστοσελίδες τους.»

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νοιάζονται οι ομοφυλόφιλοι για το τί λέει η Εκκλησία για αυτούς.

  Στη θέση τους θα έκανα ό,τι ήθελα, και δεν θα έδινα δεκάρα για το τί λένε τα Ευαγγέλια ή ο κάθε πικραμένος.

 86. Ο/Η laskaratos λέει:

  θ.β.
  Τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που μου έχεις υποδείξει εσύ και ο Μέγας Άνθιμος, συνήγορος του Diagrammenou, δεν λένε κουβέντα για ομοφυλοφιλία. Επανέρχεσαι στο θέμα που σου έχω απαντήσει επανειλημμένα. Βρες κάτι άλλο να ασχοληθείς.

  Μεγάλε Άνθιμε, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφορά μεταξύ του να διαβάζει κανείς ένα λογοτεχνικό έργο με τολμηρό λεξιλόγιο, ερωτικές περιγραφές κλπ και μεταξύ του να απευθύνεσαι σε έναν συνομιλητή σου και να του λες «καυλιάρη μου», όπως έκανε ο Διαγρ. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς αυτή τη διαφορά, έχεις σοβαρό νοητικό πρόβλημα. Για να στο κάνω λιανά, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να γράφει κάποιο λογοτεχνικό έργο: «Της είπε: Έλα στην αγκαλιά μου να σε κάνω δική μου». Αν όμως Θ.Β. το πεις αυτό σε κάποια περαστική κυρία (μην προσβάλεσαι και δεν μου γεμίζεις το μάτι για κάτι τέτοιο, εσύ είσαι του κατηχητικού), τότε θα σε χαστουκίσει.
  Μπορώ να διαβάζω τον Μεγάλο Ανατολικό του Εμπειρίκου χωρίς να προσβληθώ, αλλά αν εσύ, ο Θ.Β. ή ο Διαγραμμένος μου μιλήσετε με το λεξιλόγιο του λογοτέχνη, θα καλέσω το τμήμα Ηθών και θα ενημερώσω τον εξομολόγο σας. Μα τον Άγιο Αττικής.
  Όσο για την απάντησή μου στον Διαγρ μου έδωσε κάθε δικαίωμα να του απαντήσω έτσι και χειρότερα. Για να με λέει έτσι θα το γνωρίζει εκ πείρας.

 87. Ο/Η roidis λέει:

  Θου Βου,
  δεν μπορείτε να ξέρετε τι ξέρω για τα ευαγγέλια, παρ’ όλα αυτά έχετε δίκιο δεν είμαι αυθεντικός ερμηνευτής τους, το ομολογώ και δεν σκοπεύω να γίνω, τα λίγα που γνωρίζω μου αρκούν. Άλλωστε η θεολογία δεν είναι δα…. Επιστήμη, ποτέ δεν υπήρξε.

  Όσο για τις αιρέσεις…Τι να πω, ξεχνάτε βεβαίως ότι ο Χριστιανισμός ξεκίνησε σαν Ιουδαϊκή αίρεση… Δεν με απασχολεί αν συνεχίζει ή όχι να είναι.

 88. Ο/Η physicist λέει:

  @FrapDigo 85

  Akribws, agaphte mou! ‘H gia to giati analwnomaste se atermones logokritikes analuseis tou Euaggeliou gia 1000sth fora, enw to zhtoumeno einai h diamorfwsh mias sugxronhs H0ikhs kai h apodesmeush mas apo to mu0o oti h H0ikh mas basizetai stis xristianikes arxes.

  Filika, p.

 89. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @Λασκαρατε

  δεν το γραφω για σενα .ειναι προφανές πως εχεις βουλωσει αυτιά και μάτια.

  για οσους τυχον από τους επισκέπτες εχουν απορια αν ο Χριστός απέρριψε την ομοφυλοφιλια :

  «ο Δημιουργός από την αρχή δημιουργησε άνδρες και γυναικες»
  «Γι αυτό ο άνθρωπος θα εγκαταλείψη τον πατέρα και την μητέρα του και θα προσκολληθεί στη γυναικα του και θα γινουν οι δύο σε σάρκα μια»
  (Ματθ ιθ 4,5)

  η ερμηνεία ότι λεγοντας «άρσεν» πιθανόν να εννοούσε την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και λέγοντας «θήλυ» πιθανόν να εννοούσε τον Βαλλιανάτο, ελέγχεται από τους αρμοδιους σοφούς ερευνητές της Gay Pride Parade.

 90. Ο/Η laskaratos λέει:

  H σεξουαλικότητα του Ιησού

  Ο Χριστός ήταν σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία τέλειος θεός και τέλειος άνθρωπος. Ως τέλειος άνθρωπος, λέει η κοινή λογική, πως δεν θα ήταν σεξουαλικά ανίκανος. Απλά δεν ενέδιδε σε πειρασμούς. Προσωπικά δεν δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ο Ιησούς έζησε ανέραστος όταν αυτό το κατάφεραν εύκολα απλοί ιεράρχες όπως ο Τρισμάκαρ Χριστόδουλος ή ο Βρεσθένης Θεόκλητος, ή ο Πειραιώς Καλλίνικος.
  Είναι πάντως γεγονός πως δεν αναφέρεται κάποιο φλερτάκι του αν και μερικοί κακοήθεις υπαινίσσονται-χωρίς επαρκή τεκμήρια-κάποιο ειδύλλιο με την Μαγδαληνή.
  Υπάρχουν και κακοηθέστεροι όπως οι Timothy Freke και Peter Gandy που στο βιβλίο τους «Τα μυστήρια του Ιησού», Ενάλιος-2001, βασιζόμενοι σε ένα΄ευαγγελικό χωρίο που αναφέρεται στην σύλληψη του Ιησού:¨»Και εις τις νεανίσκος ηκολούθησεν αυτω, περιβεβλημένος σινδόνα επί γυμνού• και κρατούσιν αυτόν οι νεανίσκοι. ο δε καταλιπών την σινδόνα γυμνός έφυγεν απ’ αυτών», ισχυρίζονται πως ο Χριστός ήταν ομοφυλόφιλος.
  Η θεόπνευστη ορθόδοξη ομάδα δογματικής έρευνας, η οποία έχει αναλάβει να κηρύττει τον θείο λόγο στην αμαρτωλή μπλογκόσφαιρα έχει ήδη απαντήσει επ’αυτού στον ασεβέστατο συγγραφέα κ.Μ.Καλόπουλο:

  «………Με δυο λόγια είναι ένα ασήμαντο περιστατικό που απλώς αναφέρθηκε λόγω της ασυνήθιστης πλοκής του, και για να δείξει την εγκατάλειψη του Χριστού από όλους. Και ακριβώς λοιπόν επειδή είναι ασήμαντο (και αστήρικτο σε κάθε ερμηνεία), είναι και ανάξιο ερμηνευτικών εμμονών»
  ………………………………………………………….

  Κάποιος γυμνός τυλιγμένος με σεντόνι ακολούθησε το απόσπασμα του ρωμαϊκού στρατού που συνέλαβε τον Ιησού, προφανέστατα επειδή ήθελε να δει τι γινόταν. Το γεγονός αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα το βρώμικο για τον Χριστό. Οι άνθρωποι τυλίγονται με σεντόνια όταν κοιμούνται, κι όχι όταν κάνουν ομοφυλοφιλικό σεξ σε κήπους!!!
  ……………………………………………………………..
  Ο νεανίας θα κοιμόταν γυμνός με σεντόνι, μια ζεστή ανοιξιάτικη νύχτα, και ακούγοντας το απόσπασμα να περνάει, βγήκε αμέσως να δει τί γίνεται, και παρακολουθούσε την πομπή. Όταν κάποιος βγαίνει έξω τη νύχτα τυλιγμένος σε σεντόνι, δεν σημαίνει ότι είναι εραστής τού Χριστού!!! Πολύ βρώμικο μυαλό έχουν κάποιοι παγανιστές…».

  Ομολογώ πως βρίσκω τα επιχειρήματα της ΟΟΔΕ, πειστικά.
  Προσθέτω δε πως το γεγονός πως δεν πήγαινε με γυναίκες δεν σημαίνει πως ήταν ομοφυλόφιλος. Εκατοντάδες επίσκοποι έμειναν παρθένοι χωρίς να είναι ομοφυλόφιλοι. Απλώς είχαν ισχυρή πίστη και θέληση. Κλασσικό παράδειγμα ο Πειραιώς Σεραφείμ (Βλ.σχ.77), που όταν μπαίνει στον πειρασμό, βλέπει κάτω από το γυμνό γυναικείο σώμα έναν σκελετό και αυτοαναστέλλεται.

  Η μέθοδος φαίνεται να είναι αλάνθαστη.

 91. Ο/Η Anthimus Maximus λέει:

  «Εδώ ισχύουν αυτά που καθορίζουμε εμείς.»

  είπατε κ. Ροΐδη.

  Όντως, αν δεν το έβλεπα, θα έπασχα από νοητική υστέρηση, όπως λέχθηκε. Ελπίζω να μου επιτρέπετε να χρησιμοποιώ αυτήν την έκφραση, αφού τη χρησιμοποίησε κι ο κ. Λασκαράτος για να με κατηγορήσει προσωπικά.

  Μπορεί να μην το είδατε, γιατί το καθορίσατε εσείς – και ισχύει.

  Έτσι, ο συνοδοιπόρος σας νομιμοποιείται να απαντά με υπονοούμενα για τη σεξουαλική ταυτότητα των συμπολιτών του («προσωπική εμπειρία» του Διαγραμμένου), ενώ υπερασπίζεται το δικαίωμα στη σεξουαλική επιλογή.

  Μπορεί να μην το είδατε, γιατί το καθορίσατε εσείς – και ισχύει.

  Μικρέ Λασκαράτε,

  είναι αδύνατο ν’ αντιληφθείτε τη σκωπτικότητα π.χ. στο ψευδώνυμό μου και την αναφορά στη λογοτεχνική χρήση του υβρεολογίου.

  Διόλου εντύπωση δεν μου κάνει, από έναν άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τις λέξεις και λέει πως το απόσπασμα του Ευαγγελίου που παρατέθηκε, δεν ισχύει, γιατί δεν τα γράφει όπως τα θέλει εκείνος!

  Λέει στο Ευαγγέλιο ποιος είναι ο σκοπός των φύλων και ο κ. Λασκαράτος λέει πως δεν είδε τίποτε, γιατί δεν γράφει και ποιος δεν είναι ο σκοπός των φύλων!

  Θα έγραφα έναν κόσμιο χαρακτηρισμό, αλλά εδώ μέσα υπάρχει μια περίεργη αντίληψη για την ελευθερία του λόγου. Μου θυμίζει γνωστή «προοδευτική» εφημερίδα.

  Με συγχωρείτε που λέρωσα την ανάρτησή σας και αμφισβήτησα τη μοναδική σας Αλήθεια.

 92. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  «τον μυρόβλητον Ματθαίο που ο τότε πρωτοσύγγελος και νυν Α.Θ.Π. Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας καθήρησε διότι διατηρούσε οίκο ανοχής». Να ρωτήσω το εξής : Είστε σίγουρος ότι ο μάρτυς δεν είναι ψευδομάρτυς και συκοφάντης? Σε ποιά μητρόπολη και πότε ο «πρωτοσύγγκελος» Αθηναγόρας(μήπως στην Κέρκυρα?) καθήρεσε (από τι άραγε? ο Ματθαίος έγινε κληρικός μόλις το 1935, ήταν αγιορείτης μοναχός μέχρι τότε) τον Ματθαίο Καρπαθάκη? Θέλετε να ξαναδείτε λίγο το θέμα αυτό ? Διατηρώ αμφιβολίες για την αξιοπιστία της καταγγελίας .

 93. Ο/Η laskaratos λέει:

  Magnus Antimus,

  1)@Έτσι, ο συνοδοιπόρος σας νομιμοποιείται να απαντά με υπονοούμενα για τη σεξουαλική ταυτότητα των συμπολιτών του («προσωπική εμπειρία» του Διαγραμμένου), ενώ υπερασπίζεται το δικαίωμα στη σεξουαλική επιλογή@.

  Στη θέση σου θα φερόμουν λιγότερο κουτοπόνηρα. Πρώτα απ’όλα ο λαλίστατος Διαγραμμένος μπορούσε να απαντήσει ο ίδιος. Απαντάς εσύ, κάντο τίμια.
  Δεν έχω ιδέα για τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς του Διαγραμμένου, δεν τον ξέρω και οποιοσδήποτε υπαινιγμός μου για τον ανδρισμό του είναι εκ προοιμίου άκυρος. Με αποκάλεσε με μια λέξη που μπορεί εσείς στην Εκκλησία να την χρησιμοποιείτε συχνά, αν κρίνω από όσα έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο κι αν κρίνω από τους επαίνους και τις τιμές που το αρχιερατείο επιφύλασσε στον υβριστή του και αθυρόστομο Γρ.Μιχαλόπουλο (γι’αυτά δεν μας είπες κουβέντα). Εμένα δε μου αρέσει να με αποκαλούν όπως ο φίλος σου με αποκάλεσε δηλ.»καυλιάρη». Η πρώτη άμεση ατάκα που οποιοσδήποτε θα του απηύθηνε είναι αυτή που είπα εγώ: «Θα το ξέρεις εκ πείρας». Πήγε γυρεύοντας και μην σκούζετε εσύ και ο ΘΒ για λογαριασμό του σαν θιγμένες μυξοπαρθένες. Αυτός ήρξατο χειρών αδίκων.

  2)@Διόλου εντύπωση δεν μου κάνει, από έναν άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τις λέξεις και λέει πως το απόσπασμα του Ευαγγελίου που παρατέθηκε, δεν ισχύει, γιατί δεν τα γράφει όπως τα θέλει εκείνος!@

  Διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου. Όλα τα αποσπάσματατου Ευαγγελίου ισχύουν, αλλά όχι για την ερμηνεία που βολεύει εσένα και το ΘΒ. Η ομοφυλοφιλία δεν καταδικάζεται. Περιγράφεται ο γάμος ως συνένωση ετερόφυλων, καταδικάζεται η ασέλγεια, αλλά για ομοφυλοφιλία δεν γίνεται καμμία κουβέντα.
  Από εκεί και πέρα με νομικισμούς και βυζαντινισμούς μπορείς να βγάλεις όποιο συμπέρασμα θέλεις. Ο Παύλος, η Π.Διαθήκη, πολλοί εκκλησιαστικοί καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά την ομοφυλοφιλία με το όνομά της. Ο Χριστός δεν το έχει κάνει. Δεχτείτε το, δεν χάθηκε ο κόσμος.

  3)@αλλά εδώ μέσα υπάρχει μια περίεργη αντίληψη για την ελευθερία του λόγου. Μου θυμίζει γνωστή “προοδευτική” εφημερίδα@.

  Γράφετε κατεβατά ολόκληρα ο ΘΒ, ο Διαγραμμένος, ο Δηδρ, ο Μύρων, ο Άνθ. Μάξιμος κλπ Δεν ξέρω αν είστε πολλοί ή ένας ή δυο, αλλά έχετε γραψει δεκάδες σελίδες, επιθετικές, υβριστικές, διαστρεβλωτικές. Δεν σας λογόκρινε κανείς. Ο ΘΒ μας αηδίασε με τις κτηνοβασίες του. Ο Διαγρ. με έβρισε. Τέτοιες χυδαιότητες καλό είναι να μην επαναληφθούν.
  Αν εγώ έμπαινα να γράψω στο μλογκ της Χρυσής Αυγής ή του Αμβρόσιου της Αιγιαλείας, ούτε μια λέξη μου δεν θα έβγαινε στο φως.

 94. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @Diagrammenos,
  ελπίζω να μου απαντήσεις πως εξηγείς διαβάζοντας αυτό το μικρό απάνθισμα των αναθυμιάσεων του Μεγάλου Άρχοντα της Ορθοδοξίας, οι επίσκοποι, οι εγχώριοι όχι μόνο της αλλοδαπής, να απονέμουν τέτοιους επαίνους. Τον φοβούνται; είναι λάτρεις της αργκό του κ.Γ.Μ.; Τι στο διάλο συμβαίνει;
  ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ.@

  Παραπέμπω τον κάθε αναγνώστη, στα όσα έχω ήδη γράψει. Αν βαριέσαι να διαβάζεις τα κείμενά μου, δεν φταίω εγώ να γράφω τα ίδια και τα ίδια.

  @Άρα ευαγγελικό ρητό που να καταδικάζει την ομοφυλοφιλία δεν έχουμε όπως ισχυρίζεται ανακριβώς η Σύνοδο@

  Εφαρμόζοντας την τακτική σου του αδέκαστου κριτή, θα μπορούσα να σου πω πως η Σύνοδος δεν κάνει λόγο για «ευαγγελικό ρητό», όπως ανακριβώς ισχυρίζεσαι, αλλά για «ευαγγελική διδασκαλία».

  @Κάνε μου όση κριτική θέλεις, βγάλε με αδιάβαστο, εμπαθή, άσχετο, κακόπιστο αλλά σε παρακαλώ πρόσεχε πως μιλάς και μετρίασε λίγο την επιθετικότητά σου. (…) Μην χαλάς την ατμόσφαιρα εδώ μέσα. Δεν μας φτάνουν οι επιχειρηματολογίες για κτηνοβασίες του ΘΒ και του Αμβρόσιου Αιγιαλείας, έχουμε κι εσένα. Πάει πολύ.@

  Δεν σε είδα να ανακαλείς στην τάξη, ούτε τον εαυτό σου που μου καταλόγισες ότι «προσποιούμαι» (στην ίδια ακριβώς αυτή σελίδα), ούτε τους χυδαίους υβριστές του Θ.Β. και εμού του ιδίου σε προηγούμενες σελίδες. Αντιθέτως, μ’ αυτούς, τόσο εσύ όσο και το alter ego σου, πιάσατε την καλή ψιλή κουβεντούλα.

  @σε παρακαλώ μέχρι το βράδυ που θα έχω επιστρέψει, αν έχεις την ευκαιρία να ανακαλέσεις@

  @Για να με λέει έτσι, θα το γνωρίζει εκ πείρας@

  Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ανακαλέσω, αλλά η δεύτερη επανάληψη βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

 95. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  Προς Anthimus Maximus

  Σ’ ευχαριστώ για την υποστήριξη αγαπητέ, αλλά θα σου ζητήσω να σταματήσεις. Άλλωστε εσύ κι εγώ είμαστε λαθρομετανάστες στην δημοκρατική ιστοσελίδα του μεγάλου Ροΐδη, όπου «ισχύουν τα όσα καθορίζουν εκείνοι».

 96. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @laskaratos

  @Ο ΘΒ μας αηδίασε με τις κτηνοβασίες του.@

  ας βγάλουν οι επισκέπτες τα συμπερασματα τους για το ήθος,τον τρόπο και την διαστροφική λογική σου.

 97. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λάμπρος,
  επανέρχεσαι πάλι με αμφιβολίες. Στην πρώτη σου αμφιβολία σου απάντησα φέρνοντας ως απόδειξη τις (αναπάντητες) καταγγελίες του εκλεγμένου συδικαλιστή των παπάδων ιερέα κ.Κολλά, για ιδιοκτήτη αντρικού πορνείου, ο οποίος προήχθη σε επίσκοπο από τον Χριστόδουλο που γνώριζε.
  Τώρα αμφιβάλεις για τον Πανιερώτατο μητροπολίτη Βρεσθένης Ματθαίο που κατηγορήγθηκε από μάρτυρα στην δίκη της Οσίας Μαριάμ, ως ιδιοκτήτης πορνείου. Μου θυμίζεις την εξής παροιμία:
  Κάποιος είπε σε κάποιον: Ρε κερατά και ο άλλος απάντησε:
  Όχι και ρε.
  Στην μονή της Κερατέας έγιναν σημεία και τέρατα. Το πορνείο του Αγίου Ματθαίου σε πείραξε. Τέλος πάντων. Στα πρακτικά της δίκης, όπως δημοσιεύτηκαν στην «Ελευθερία», δεν διαψεύστηκε η καταγγελία ως πορνοβοσκού του Αγιώτατου Ματθαίου.
  Από άρθρο του Τρισμάκαρος Χριστόδουλου στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας, αντιγράφω:
  «Ο ηγούμενος της αδιαλλάκτου παρατάξεως των παλαιοημερολογιτών «Επίσκοπος» Βρεσθένης Ματθαίος Καρπαθάκης «γνωστός ταραξίας του Αγ. Όρους» κατά τον Αρχιεπ/πον Σπυρίδωνα(561) και «περιβόητος»(562) διά την ανατρεπτικήν αυτού δράσιν, έδραν και ορμητήριον έχων την εν Κερατέα Αττικής υπ’ αυτού ιδρυθείσαν Μονήν γυναικών, εξεμέτρησεν εν Αθήναις το ζην τη 14-5-1950 κηδευθείς ως άγιος και πατήρ της Εκκλησίας εν μέσω γενικού πένθους των οπαδών αυτού και ενταφιασθείς εν τω περιβόλω της διαληφθείσης Μονής. Ο κατά την έκφρασιν επισήμου ανακοινωθέντος του Γραφείου Τύπου της Ι.Σ. «αμαθής και φανατικός και υπόπτου βίου»(563) Ματθαίος ούτος, «αναιδέστερος και πονηρότερος»(564) των άλλων παλαιοημερολογιτών υπάρχων «δεν εδίστασε, παρά πάντα νόμον και κανόνα, να χειροτονήση μόνος αυτός, νέους Επισκόπους και να σχηματίση νέαν ψευδοσύνοδον»(565) ήτις και ανέλαβε την συνέχισιν του «ιερού αγώνος» τη επικουρία των προσόδων της τεραστίας περιουσίας την οποίαν είχαν δημιουργήσει «δια των γνωστών μεθόδων»(566).

  http://www.myriobiblos.gr/books/book1/kef5_per3_fas2_meros2.htm#563_bottom

  Η Σύνοδος λοιπόν χαρακτηρίζει τον Πανιερότατο Ματθαίο:

  αμαθής και φανατικός και υπόπτου βίου
  αναιδέστερος και πονηρότερος
  περιβόητος

  Στην παπαδίστική γλώσσα αυτά μπορούν να σημαίνουν και αυτό που κατέθεσε ο αδιάψευστος μάρτυρας.

 98. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  από ποιόν να διαψευστεί ο «αδιάψευστος μαρτυρας»? Ο άμεσα θιγόμενος(ο Ματθαίος) ήταν νεκρός ήδη από τριετίας(1950). Τώρα αν με τα επίθετα του τύπου ‘πονηρότερος» υπόπτου βίου «δια γνωστών μεθόδων» «αναιδέστερος»συνάγεται και η κατηγορία ιδιοκτήτης οίκου ανοχής αυτό ας το αφήσουμε στον κάθε αναγνώστη να κρίνει.

 99. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λάμπρος
  Ο άγιος Ματθαίος ήταν νεκρός (σωματικά μόνο, γιατί η ψυχή του βρισκόταν ήδη στον Παράδεισο) αλλά η οσία Μαριάμ, πολλοί αγιώτατοι επίσκοποι του Ματθαίου και δεκάδες όσιες μοναχές ήταν παρόντες (-ούσες) στη δίκη. Μπορούσαν να διαψεύσουν. Είπα ότι αυτά που γράφει η ιστοσελίδα της Εκκλησίας και ιδιαίτερα ο ύποπτος βίος «μπορούν να σημαίνουν», δεν είναι απόδειξη. Μην δείχνεις κακή πίστη. Τι αποδείξεις θέλεις να σου φέρω για το πορνείο του αγίου Ματθαίου; Ο καθένας εδώ μπορεί να κρίνει. Πελάτης του πορνείου του δεν υπήρξα, δεν είχα καν γεννηθεί. Επαναλαμβάνω πως στο μοναστήρι της Κερατέας υπό την καθοδήγηση του αγίου Ματθαίου γινόντουσαν κακουργήματα, βασανιστήρια και δολοφονίες ανηλίκων. Το πορνείο ήταν το ελάχιστο. Διϋλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλο.
  Ο τρισμάκαρ Χριστόδουλος δεν θέλησε στο άρθρο του να γράψει περισσότερα. Ο ίδιος κατηγορείται από τον ψηφισμένο από χιλιάδες παπάδες κ.Κολλά πως ιδιοκτήτη πορνείου το προήγαγε εν γνώσει του, σε επίσκοπο. Δεν τόλμησε να απαντήσει πολύ περισσότερο να καλέσει σε απολογία τον κατήγορό του. Το καταπίνεις κι αυτό ασχολίαστο.

 100. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λάμπρος,
  πας γυρεύοντας. Θα μπορούσα να σε παραπέμψω σε παλιότερο ποστ μας για την μονή Κερατέας, αλλά θα προτιμήσω ένα πρόσφατο άρθρο από το ημιεπίσημο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος

  http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050612.htm

  την ιερή Espresso.

  Εκεί θα διαβάσεις και για το θαύμα του της μυρόβλησης του Αγίου Ματθαίου, θαύμα αντίστοιχο με αυτό του Δημήτρη του μυροβλήτη:

  Το μοναστήρι των νεκρών

  Κακοποιήσεις παιδιών, πλύση εγκεφάλου, τρομερά βασανιστήρια, φριχτά μυστικά, φόβος και θάνατος… Κι όλα αυτά μ’ ένα θρησκευτικό φανατισμό που φέρνει στο μυαλό τα έργα και τις ημέρες της Ιεράς Εξέτασης. Αν αναρωτηθείτε πότε και πού μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο, η απάντηση προκαλεί σοκ: Εν έτει 1950, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, στην περιοχή της Κερατέας, στην παλαιοημερολογίτικη Μονή Πευκοβουνογιάτρισσας. Εκεί που κάποτε αναβίωσε ο Μεσαίωνας, η «Espresso» συνάντησε τις μοναχές που υπηρετούν σήμερα τον Κύριο στο ίδιο μοναστήρι και οι οποίες επιμένουν ότι όλα αυτά ήταν μια… παρεξήγηση. Μάλιστα, «βαφτίζουν» τους βασανιστές των παιδιών… αγίους!

  «Εκεί πέθαναν η αδελφή μου και ο γαμπρός μου, φυματικοί. Τα δε τρία παιδάκια τους, υπεβάλλοντο σε διάφορες κακοποιήσεις, όπως το αγοράκι που εκρεμάσθη ανάποδα γυμνό πολλές φορές και το έδερναν μέχρις αναισθησίας. Οταν δε ζούσε ο πατέρας, οι καλόγριες τον προέτρεπαν να μολύνει το παιδί του με φυματίωση, γιατί αν ζούσε, θα γινόταν κακός άνθρωπος. Τον συμβούλεψαν να μασάει αυτός το φαγητό και να ταΐζει με αυτό το αγοράκι του ώστε να πεθάνει πριν από αυτόν»!

  Εκατοντάδες άνθρωποι -ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά- βασανίστηκαν μέχρι θανάτου από την ηγουμένη για να σταλούν «αναμάρτητα στον παράδεισο»…

  Περισσότερες από διακόσιες αθώες ψυχές υποβλήθηκαν σε φρικτά βασανιστήρια κατόπιν εντολής της ηγουμένης Μαριάμ Σουλακιώτη, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση και πέθανε στις φυλακές Αβέρωφ. Για χρόνια ολόκληρα η Κερατέα και οι φρικτοί θάνατοι είχαν στοιχειώσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι μία ακόμη συγκλονιστική ιστορία ξεπηδούσε από την κόλαση.

  Οπως αυτή του Σεραφείμ Σίλβεστρου, που έχασε στα κελιά της μονής την αδελφή του, τον γαμπρό του και τα τρία του ανίψψια, αλλά και μιας νεαρής γυναίκας που άφησε άφωνη την έδρα του δικαστηρίου όταν άρχισε να εξιστορεί όσα έκαναν οι μοναχές στη 10χρονη ανιψιά της.

  «Κάποτε το ανιψάκι μου, 10 χρόνων κοριτσάκι, το έβαλαν αγγαρεία στο μαγειρείο. Πεινούσε και έγλειψε μια πατάτα. Να η ποινή που του επέβαλαν: Το έδεσαν ολόγυμνο όλη τη νύχτα στο στάβλο και το πρωί το βρήκαν λιπόθυμο από το κρύο και το φόβο. Είχε καθαρίσει την ψυχή του και είχε υποστεί όλη την προεργασία για τον παράδεισο…»

  Τα χρόνια όμως πέρασαν, οι απάνθρωπες ιστορίες ξεχάστηκαν και σήμερα σχεδόν κανείς δεν θυμάται τα ουρλιαχτά των παιδιών που εκλιπαρούσαν για βοήθεια. Οι παλιές καλόγριες πλήρωσαν για τα εγκλήματά τους, άλλες φυλακίστηκαν και πέθαναν στη φυλακή και άλλες στη μονή, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί με νέες μοναχές, που προσεύχονται καθημερινά για την ψυχή της «Αγίας Μαριάμ».

  «Πλήρωσε για κάτι που δεν έκανε»

  Πενήντα οχτώ ολόκληρα χρόνια μετά, οι καλόγριες στη μονή της Κερατέας μπορεί να άλλαξαν, να ήρθαν καινούργιες, όλες όμως δεν σταματούν λεπτό να προσεύχονται στην ηγουμένη Μαριάμ, «στην αγία αυτή που συκοφαντήθηκε και πλήρωσε για κάτι που δεν έκανε», όπως λένε χαρακτηριστικά.

  Οπως επισήμαναν στην «Espresso» δύο από τις παλαιότερες μοναχές, «η μονή αυτή έχει χτυπηθεί ανελέητα στο παρελθόν και συνεχίζουν να την πολεμούν. Αλλά δεν φοβόμαστε. Οπως δεν φοβήθηκε και η Μαριάμ που την καταδίκασαν να πεθάνει πάνω σ’ ένα κρεβάτι των φυλακών για εγκλήματα που όχι μόνο δεν είχε κάνει, αλλά και να ήθελε δεν της το επέτρεπε η ψυχής της. Ηταν ένας άγιος άνθρωπος» τόνισαν και πρόσθεσαν: «Μάλιστα, περίμενε ότι θα είχε τραγική κατάληξη, όπως και άλλες αγίες που βασανίστηκαν από τους κοσμικούς πριν πάρουν τη θέση τους δίπλα από τον Θεό».

  Οπως μας εξιστόρησαν οι μοναχές: «Η μονή, που χρονολογείται από το 1927, είχε την τύχη να φιλοξενήσει εκλεκτούς ανθρώπους, θεόσταλτους. Οπως τον Αρχιεπίσκοπο των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών Ματθαίο Καρπαθάκη, την ηγουμένη Μαριάμ και αρκετούς άλλους. Εμείς εδώ τιμάμε τον Αγιο Ματθαίο κάθε Μάιο και αρκετοί πιστοί έρχονται να προσευχηθούν στην εικόνα του για να τους βοηθήσει. Αλλωστε, τα θαύματά του είναι αρκετά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ένα θαύμα που έγινε εδώ πριν από περίπου δέκα χρόνια και το οποίο ακόμα και σήμερα πολλοί αμφισβητούν».

  Το κοριτσάκι που κατάπιε… θεία κοινωνία

  Σύμφωνα με τη μοναχή Δέσποινα, «πριν από δέκα χρόνια είχε έρθει στη μονή ένα κοριτσάκι 10 ετών το οποίο ήταν μουγκό. Οι γονείς του το είχαν πάει σε όλους τους γιατρούς, αλλά δεν είχαν δει αποτέλεσμα. Μια θεία του παιδιού τούς είπε να το φέρουν εδώ, όπως και έκαναν. Μόλις το κοριτσάκι φίλησε την εικόνα του Αγίου Ματθαίου, γύρισε και για πρώτη φορά είπε στη μητέρα της: “Μανούλα, κάτι έχω στο λαιμό”. Μείναμε όλοι άφωνοι. Η μητέρα της της είπε να το φτύσει, αλλά η μικρή απάντησε ότι “ο κύριος της φωτογραφίας (σ.σ.: η εικόνα του Ματθαίου) μου είπε να το καταπιώ”. Μόλις το κατάπιε άρχισε να γελάει και να μας λέει ότι ήταν κάτι πολύ ωραίο και γλυκό. Καταλάβαμε ότι ήταν θεία κοινωνία. Το κοριτσάκι αυτό, γυναίκα πια, έρχεται ακόμα και σήμερα στη Μονή».

  Το πτώμα που «μυροβόλησε» και τα φρικώδη βασανιστήρια

  Η «Espresso» βρήκε και αναδημοσιεύει μερικά αποσπάσματα από τα μακροσκελή κείμενα της εφημερίδας «Ελευθερία» εκείνη την εποχή.

  Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 1950: «Η ηγουμένη Μαριάμ μετά τον θάνατο του επισκόπου Ματθαίου Καρπαθάκη διέδωσε επίτηδες ότι το πτώμα του “μυροβόλησε”! Διά του τρόπου αυτού προσέλκυσαν εκατοντάδες απλοϊκούς ανθρώπους, οι οποίοι έσπευσαν εκεί από πολλά μέρη της Ελλάδας για να δουν το θαύμα του Αγίου Ματθαίου…

  Στην πραγματικότητα, όμως, η πονηρή ηγουμένη είχε ραντίσει το πτώμα του με άρωμα για να παραπλανήσει τους ευσεβείς και να δημιουργήσει θρύλο πέριξ του ονόματος του Ματθαίου…»

  Σάββατο 25 Νοεμβρίου 1950: «Η γραία Ευγενία Μαργέτη περιέγραψε με τα μελανώτερα χρώματα μερικά από τα φρικώδη βασανιστήρια εις τα οποία υπεβάλλετο αυτή και άλλες μοναχές… Η Μαριάμ διέτασσε τις υπό τιμωρία μοναχές να μείνουν με τα εσώρουχα μόνο και κατόπιν ανέθετε σε μια μοναχή από το περιβάλλον της να τις κτυπά με μια σανίδα. Αλλες μοναχές μετά τον εσπερινό ωδηγούντο εις τα περί την μονήν δάση και ημίγυμνοι προσδένεντο εις τα πεύκα και παρέμειναν δεμέναι μέχρι του όρθρου».

  Τρίτη 28 Νοεμβρίου 1950: «Ο υιός της Παυλάκη αφηγήθη εις την μητέρα του ότι οι μοναχές τον υπέβαλλαν σε βασανιστήρια. Συγκεκριμένα, ξυπνούσαν τους μικρούς και τις μικρές με ένα άγριο ξυλοκόπημα και τους έλεγαν ότι αυτό το έπραττον διά τον εξαγνισμό των, διότι μόνο έτσι θα αντιλαμβάνονταν το μεγαλείον της χριστιανικής θρησκείας. Αν κανένα από τα μικρά τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, οι μοναχές το μετέφεραν εις τον πλησίον πευκώνα, του έδεναν τα πόδια και το κρεμούσαν από ένα πεύκο με το κεφάλι προς το έδαφος».

  espressonews.gr

 101. Ο/Η Αλεξιπρόβατος Αμνοερίφιος λέει:

  Προς Ρωμαίους 1:27
  «…το ίδιο και οι άντρες αντικατέστησαν τις φυσικές σχέσεις με αφύσικες, άφησαν την φυσική σχέση με την γυναίκα και φλογίστηκαν με σφοδρό πάθος ο ένας για τον άλλο, διαπράττοντας ασχήμιες αρσενικού με αρσενικούς…»

  Ορίστε ένα σεβαστό εδάφιο από την καινή διαθήκη που καταδικάζει ευθέως την ομοφυλοφιλία. Η Παλαιά Διαθήκη καταδικάζει επίσης την ομοφυλοφιλία, όμως οι ορθόδοξοι έχουν μια ύποπτα ιδιόρρυθμη σχέση με τις ιουδαϊκές στους ρίζες και όποτε τους βολεύει (δλδ όταν στους στριμώχνεις παραπέμποντας τους σε κάποια αθλιότητα της συγκεκριμένης λογοτεχνίας) σου λένε ότι δεν ισχύει, αφού είναι «παλαιά».

  Σχετικά με τα θέματα που θίγεις Αναγνώστη Λασκαράτε, δλδ την ομοφυλοφιλία και τις «προοδευτικές» εκκλησίες.

  Ο χριστιανισμός έχει δόγμα. Δεν είναι 12θεο όπου κάθε πόλη λατρεύει τον θεό της όπως γουστάρει. Ο χριστιανισμός έχει ένα μαύρο βιβλίο (βγαίνει και σε άσπρο) που λέει πως πρέπει να έχουν τα πράματα μεσ’την εκκλησία. Να ξεκαθαρίζουμε τα πράματα.

  Εκκλησία στην οποία υπάρχει γυναίκα διάκονος (παπάς), δεν είναι εκκλησία του Χριστού:

  ΄Α Προς Τιμόθεον 2:11
  «Η γυναίκα στην σύναξη πρέπει να ακούει και να μαθαίνει σιωπηλή και με πλήρη υποταγή. Δεν επιτρέπω σε γυναίκα να διδάσκει σε εκκλησία ούτε να κάνει τον αφέντη στον άνδρα, αλλά να μένει σιωπηλή. Γιατί ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος και ύστερα η Εύα κι αυτός που απατήθηκε δεν ήταν ο Αδάμ, αλλά η γυναίκα εξαπατήθηκε και έπεσε στην παράβαση»
  (σ.σ .θυμάμαι στην 1η λυκείου ένα κεφάλαιο στο δύσοσμο βιβλίο θρησκευτικών κάτι έλεγε για την ισότητα των φύλων…)

  Επίσης εκκλησία όπου πρεσβύτερος δεν έχει οικογένεια και μάλιστα οικογένεια όπου τα παιδία ακλουθούν τον Χριστό, δεν είναι εκκλησία του Χριστού.
  Επίσης εκκλησία όπου οι πρεσβύτεροι επιδιώκουν κέρδη, δεν είναι του Χριστού:

  [Διάβασε:
  προς Τιτον 1:5, (πιο κάτω λέει κάτι για τους κρητικούς…)
  προς Τιμόθεον 3:2
  βαριέμαι να τα γράφω, αλλά ρίξε μια ματιά -αξίζει.]

  Επίσης εκκλησία όπου υπάρχουν ομοφυλόφιλοι πρεσβύτεροι (παπάδες), δεν είναι εκκλησία του Χριστού.
  (Αυτό πιστεύω εννοείται)

  Γενικά ασχολούμαστε όπως καταλαβαίνετε με περιπτώσεις ΠΟΡΝΕΙΑΣ.
  Ας πάρουμε όμως τα πράματα από την αρχή, και εν αρχήν είναι ο λόγος -έτσι;
  Ας μιλήσει ο Ναζωραίος, ο μόνος αληθινός και ζωντανός Θεός (επειδή παραπάνω παρέθεσα εδάφια μόνο από τις επιστολές του Παύλου και επειδή η «Αίρεση των Ορθοδόξων» κάνει τα στραβά μάτια στις οδηγίες του Παύλου).

  ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 5:27
  «Ακούσατε επίσης πως δόθηκε στους προγόνους μας η εντολή: ΟΥ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ.
  Εγω (σ.σ. ο Ιησούς, που είμαι ο θεός) σας λέω πως όποιος βλέπει μια γυναίκα με πονηρή επιθυμία, έχει κιόλας διαπράξει μοιχεία με αυτήν. Και αν κάτι τόσο σπουδαίο όσο το δεξί σου μάτι σε σκανδαλίζει, βγάλτο και πέταξε το, γιατί σε συμφέρει να χάσεις ένα μέλος σου παρά να ριχτεί όλο το σώμα σου στην κόλαση.»

  Και συνεχίζει ακάθεκτος, ο Υιός του Ανθρώπου:

  5:31
  «δόθηκε ακόμα η εντολή: «όποιος χωρίσει την γυναίκα του, να της δώσει έγγραφο διαζυγίου». Εγώ (σ.σ. ο Ιησούς, που είμαι ο θεός) όμως σας λέω πως όποιος χωρίσει την γυναίκα του για οποιοδήποτε λόγο εκτός από πορνεία, την οδηγεί στη μοιχεία, αλλά και όποιος παντρευτεί χωρισμένοι διαπράττει μοιχεία»

  !!!!!!!!!!!!
  Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα είπες;;;
  Μιλάνε οι ρασοφόρες οχιές και λένε τον πολιτικό γάμο πορνεία;;
  Μα, άμα πιστέψουμε αυτά που λέει ο Ιησούς, όταν παντρεύουν οι ορθόδοξοι ιερείς κάποιον με κάποια χωρισμένη (και 2 και 3 φόρες), ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!!!
  Μα, αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!!! Εξαιτίας τους «θα μας ρίξουν στο καμίνι της φωτιάς όπου θα κλαίμε και θα τρίζουν τα δόντια μας» (κατά Ματθαίον 13:42)
  Και μην μου πει κανείς ότι τα ερμηνεύω με τον δικό μου τρόπο!!
  Νομίζω ότι είμαι λογικότατος και ότι έχω σώας τα φρένα (άλλαξα τακάκια προχθές).
  Και μην μου πει κανείς ότι παραθέτω αποσπασματικά και επιλεκτικά τα εδάφια, γιατί θα του την χώσω ολόκληρη, παλαιά και καινή εκεί απ’όπου βγαίνουν οι μελανές ακαθαρσίες.

  Επειδή οι επιστολές του Παύλου, ο οποίος μιλάει πληρωμένος δια πνεύματος Αγίου,
  μου γαργαλάνε το μυαλό, θα παραθέσω ένα μεγάλο απόσπασμα το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον για τα συμπεράσματα μας σχετικά με το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί η εκκλησία του Χριστού.

  Προς Κορινθίους 5
  «Κυκλοφορεί η φήμη οτι παρουσιάστηκαν ανάμεσα σας περιπτώσεις πορνείας (σ.σ ο Παύλος είναι πραγματικά θαυμαστός, είναι σαν να υποψιάζεται κάποιος σήμερα ότι στο Άμστερνταμ πίνουν μπάφους)
  και μάλιστα τέτοιου είδους που δεν την συναντάει κανείς ούτε στους ειδωλολάτρες…
  κι εσείς αντί να λυπηθείτε βαθιά ώστε αυτός που διέπραξε κάτι τέτοιο να απομακρυνθεί από την εκκλησία, είστε περήφανοι για τον εαυτό σας!
  Εγώ πάντως, απών σωματικά, παρών όμως πνευματικά (σ.σ. βρε μπράβο τον Παυλάκη) και με την εξουσία που μου δίνει ο Κύριος μας Ιησούς, έχω ήδη καταδικάσει σαν να ήμουν παρών αυτόν που διέπραξε τέτοια ασχήμια. Αφού λοιπόν συγκεντρωθεί η εκκλησία, στην οποία μετέχω και εγώ πνευματικά, με την δύναμη του Κυρίου μας Ιησού να παραδοθεί ο άνθρωπος αυτός στον σατανά για τον σωματικό του αφανισμό, έτσι ώστε να σωθεί το πνεύμα του την ημέρα ου Κυρίου (σ.σ. πόσο ευαγγελικό…ξεχειλίζει από αγάπη!)
  …Σας έγραψα στην προηγούμενη επιστολή να μην συναναστρέφεστε ανθρώπους που έχουν κακή διαγωγή. Βέβαια, δεν εννοούσα όλους γενικά τους έξω από την εκκλησία… γιατί τότε θα έπρεπε να εγκαταλείψετε τον κόσμο. Με αυτό λοιπόν που σας έγραψα εννοούσα να μην συναναστρέφεστε με κάποιον που ενώ ονομάζεται χριστιανός, είναι ανήθικος ή πλεονέκτης ή ειδωλολάτρης… Φυσικά δεν είναι δικό μου έργο να κρίνω εγώ κιαυτούς που είναι έξω από την εκκλησία. Ο Θεός θα τους κρίνει. Αλλά αυτούς που είναι μέσα στην εκκλησία εσείς δεν πρέπει να τους κρίνετε; Η Γραφή (σ.σ φυσικά εννοεί την Παλαιά διαθήκη) λέει: διώξε το κακό από ανάμεσα σας.»

  Τι μπορεί να πει κανείς μετά από αυτό;;
  Ας διαβάσουν το παραπάνω εδάφιο όσοι ορθόδοξοι ανεμίζουν τα καταστατικά της εκκλησίας τους με τους ιεράρχες. Καταστατικό της σωστής εκκλησίας είναι, ο Ιησούς Χριστός και θεόπνευστος λόγος του.
  Η ορθόδοξη εκκλησία είναι μια αίρεση η οποία κάνει ό,τι της καπνίσει, την συμφέρει, διογκώνει την περιουσία της, την απληστία της, την λαιμαργία της, την σεξουαλική της ικανοποίηση. Αυτό γίνεται εδω και δεκάδες αιώνες -ξεκίνησε με στόχο τον ακμαίο ελληνιστικό κόσμο και αφού τον αφαίμαξε εξαπλώθηκε σαν γάγγραινα σε όλες τις ηπείρους.
  Δεν ξέρω άμα θα ήταν καλύτεροι άμα οι ρασοφόρες οχιές ήταν σωστοί χριστιανοί ή είναι καλύτερα έτσι.

  Βασικά ξέρω, αλλά δεν σας λέω!

  Να ζείτε καλά

  Αλεξιπρόβατος Αμνοερίφιος

 102. Ο/Η MariosTanoulis λέει:

  Aλεξιπρόβατε, είσαι ένας νεοταξίτης, οπαδός του πολυπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης και θα ήθελες πολύ την αποδόμηση της ορθόδοξης πίστης και εκκλησίας. Δεν θα σου περάσει όμως. Έχουν γνώση οι φύλακες.

 103. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρε Αλεξιπρόβατε,
  είπαμε δεν υπάρχει δήλωση του Χριστού σαφής όπως της Π.Διαθήκης ή του Παύλου κατά της ομοφυλοφιλίας. Τι μου το λες για τον Παύλο, διαφώνησε κανείς. Όσο για την Ορθοδοξία, θα συμφωνήσω μαζί σου πως έχει καταπατήσει το Ευαγγέλιο, τόσο με τη θεολογία της όσο και με την πράξη της. Αλλά αυτό αφορά τους πιστούς της, εμάς μόνο στο βαθμό που καταπατά τα στοιχειώδη δικαιώματά μας (Ανεξιθρησκεία, καύση νεκρών, φορολογία κλπ).

 104. Ο/Η Αλεξιπρόβατος Αμνοερίφιος λέει:

  Προς ΜάριοΤανουλίνο επιστολή

  Μάριε αγαπητέ, πλλάκα με κάνεις;
  Πρέπει να καταλάβεις οτι δεν μπορείς να δηλώνεις κάτι χωρίς στοιχεία γιατί μου δίνεις το δικαίωμα να το απορρίψω χωρίς στοιχεία.
  «Ερευνητικά προγράμματα ορθόδοξων επιστημόνων, σεκιουριτάδων της γνώσης με έδρα τα υπόγεια bunker στο φανάρι, είχαν αποτελέσματα και η χρονομηχανή είναι σχεδόν έτοιμη. Προορισμός: μεσαίωνας! Το τολμηρό εγχείρημα να επιστρέψουν στον χρόνο και να σώσουν τον κόσμο από τον διαφωτισμό είναι μια βρωμοδουλειά, που κάποιος πρέπει να την κάνει.
  Καλή τύχη, φύλακες της γνώσης!»

  Ξέρω ότι σε προσβάλλω επειδή δεν σέβομαι την πίστη σου, αλλά να ξέρεις ότι σε σέβομαι σαν άνθρωπο. Οι φύλακες που αναφέρεις έχουν την γνώση, έχεις δίκιο.
  Εσύ όμως έχεις πίστη, δεν έχεις γνώση. Πιστεύεις ό,τι σου λένε και να ξέρεις ότι νιώθουν μεγάλη ηδονή όταν γίνονται πιστευτά τα ψέματα τους.
  Σχετικά με την αποδόμηση.
  Η αποδόμηση μαρέσει στην αρχιτεκτονική. Στην εκκλησία θα προτιμούσα να δω την αρπαγή (Προς Θεσσαλονικείς Α’ 4:17). Πίστεψε με την περιμένω όσο και εσύ.

  Εξήγησε μου πιο είναι το πρόβλημα με τον πολυπολιτισμό; Άμα σε χαλάει, γιατί μπαινεις στο ίντερνετ; Πάνε σε ένα μοναστήρι. Εκεί θα φιλάς εικόνες, θα προσκυνάς ξύλα, μπογιές,πολύτιμα μέταλα, τον Θεό δηλαδή!! Και εξήγησε μου τι υπηρεσίες σου προσφέρει η εκκλησία και οι χοντρές μπαλίτσες της και την υποστηρίζεις τόσο; Εννοώ σε τι σε έχει βοηθήσει; Μήπως την υποστηρίζεις επειδή σου έτσι σου μάθαν κάποιοι, οι οποίοι το μάθαν απο κάποιους;
  Κατσε και σκέψου σαν άτομο, όχι σαν μάζα, όχι σαν ποίμνιο.
  Καλό θα σου κάνει.

  Φιλικά
  Αμνοερίφιος Αλεξιπρόβατος -αυτός που διώχνει τα πρόβατα
  (και έλκει τις γυναίκες…)

 105. Ο/Η Αλεξιπρόβατος Αμνοερίφιος λέει:

  Προς Λασκαράτο

  Μην βάζεις νερό στο κρασί σου και ψάχνεις να βρεις μόνο τι είπε ο Χριστός. Όλη η Αγία Γραφή είναι Θεόπνευστη και Ωφέλιμος. Ό,τι λέει εκεί μέσα είναι λόγος Θεού, το είπε ο Πατήρ, ο Χριστός και το Άγιο πνεύμα. Άμα ψάχνεις μόνο στα 4 ευαγγέλια, είναι σαν να αμφισβητείς την τριαδική φύση του Θεού. Ο Υιός υπήρχε από καταβολής κόσμου, δεν υπάρχει από την ημέρα που ενανθρωπίστηκε. Κάθε λόγος Θεού στην Παλαιά, είναι λόγος του Τριαδικού Θεού άρα και του Υιού. Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Καταλαβαινω ότι σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο επειδή είσαι άθεος και αντιλαμβάνεσαι τον Ναζωραίο απλά σαν ένα Ραβί που γεννήθηκε, δίδαξε και πέθανε. Δεν μπαίνω σε υποθέσεις σχετικά με την ζωή του Ιησού (για την ώρα) αλλά κάνω την παραδοχή ότι είναι ο αληθινός Θεός.

  Ο Ιησούς είναι ο Θεός της Παλαιάς διαθήκης, αυτό έχει ζωτική σημασία.

  «Μη νομίζετε ότι ήρθα (σ.σ εγώ ο Θεός) να καταργήσω το νόμο ή τους προφήτες. Δεν ήρθα για να τα καταργήσω αλλά να τα πραγματοποιήσω». Ματθαίος 5:17.

  Επίσης μην απαξιώνεις τον Παύλο. Ο Ιησούς έκανε μεγάλα θαύματα στην ζωή του και τον έχει πληρώσει με Πνεύμα Άγιο, δεν λέει ότι του κατέβει. Αναφέρεται συχνά στην Παλαιά όταν κηρύττει αφού μπορεί ο νόμος της να μην σώζει πιά, διδάσκει όμως ποιά είναι η αμαρτία.

  Ξέρω ότι ακούγομαι σαν σκληροπυρηνικός χριστιανός -αλλά οι χριστιανοί έτσι πρέπει να είναι. Πρέπει να μοιάζουν με το χρυσάφι ή το ασήμι, ώστε όταν έρθει η φωτιά να καθαριστούν και να μην κατακαούν σαν το ξύλο ή το καλάμι (καλό ε; Ο Παύλος το είπε).

  Οι μεταρρυθμίσεις και οι προοδευτικές τάσεις στην εκκλησία κακό κάνουν γιατί της δίνουν κι άλλη ζωή. Σίγουρα ως άθεο, με απασχολούν τα δικαιώματα και τα ζητήματα που αναφέρεις (σε λίγες μέρες ο ίδιος καλούμαι να ορκιστώ…). Κάθε μέρα προσβάλλεται η νοημοσύνη μου και η αισθητική μου από την θρησκεία. Όμως το ότι η εκκλησία καταπατάει το ευαγγέλιο δεν αφορά μονό τους πιστούς αλλά και εμάς. Μας βοηθάει να κατανοήσουμε τι έχουμε απέναντι μας.
  Φίδια πάνω σε ζάντες αλουμινίου.

 106. Ο/Η Μάριος Τανούλης λέει:

  δεν θα σε ρωτήσω Αμνοερίφιε γιατί μπαίνω στον ιντερνέτ αυτό είναι δικό μου θέμα. Αν σου αρέσει ο πολυπολιτισμός να πας να κατοικήσεις σε αντίστοιχη Χώρα όχι στην Ελλάδα που ανήκει(ακόμη) στους ‘Ελληνες και όχι στους ξένους, όπως εσύ και οι (ψευδο)διαφωτιστές ομοϊδεάτες σου, θα ήθελαν. Και κάτι άλλο: μάθε ότι οι ορθόδοξοι δεν λατρεύουν το ξύλο και τις μπογιές από τις εικόνες όπως ψευδώς και παραπλανητικώς διακηρύττεις. Αυτό το έκαναν κάποιοι ακραίοι την εποχή της εικονομαχίας και φυσικά δεν εκφράζουν την ορθοδοξία αυτοί. Εμείς τιμούμε τα πρόσωπα που εικονίζονται στις εικόνες. Αν σε ενοχλούν κάποιες υπερβολές της λαϊκής ευσέβεια να τα βάλεις με τα συγκεκριμένα άτομα και όχι με τη θεολογία της Εκκλησίας. Και κάτι τελευταίο, οι πιστοί είναι το «λογικό ποίμνιο», αν το ξέρεις, και όχι απλά το «ποίμνιο».

 107. Ο/Η Αλεξιπρόβατος Αμνοερίφιος λέει:

  Ωχ, λες κοτσάνες και ο άνθρωπος βαθιά μέσα σου το ξέρει.
  Καλά ρε και εσύ Λιακόπουλο διαβάζεις;;

  ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ, ΞΥΠΝΑΑΑΑΑ!

  Μάθε ότι η χώρα σου ανήκει στους ρωμιούς, για αυτό και είναι μια μιζορουφήχτρα, όπου οι ψηφισμένοι από το πλειοψηφικό ποίμνιο ρουφάνε τα εκατομμύρια όπως οι ψηφοφόροι το φραπεδάκι τους, αντί να κοιτάξουν να φτιάξουν λίγο τις σάπιες πόλεις όπου φυτοζωούμε. Απότι φαίνεται όμως τα φυτά δεν έχετε πρόβλημα.

  Ναι είμαι διεθνιστούλης!
  Οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο έλληνες από εσάς. Δεν τρώνε μόνο, χτίζουν και κανα αξιόλογο κτίριο, γράφουν κανα θεατρικό έργο της προκοπής, κάνουν ωραίες συναυλίες… κάνουν γυμναστική στα σχολεία, διδάσκουν μουσική… Οι χώρες όπου επιδιώκουν τον σκοταδισμό (δλδ όπου η παιδεία και η θρησκεία κάνουν 69 στο γραφείο του υπουργού ) έχουν και τα ανάλογα σχολεία -τύπου Ελλινιστάν. Άτομα σαν εσένα θέλουν και μπορώ να πω τα καταφέρνουν ρε γαμωτο.
  Η χώρα καταχρηστικά λέγεται Ελλάδα. Βυζάντιο θα έπρεπε να λέγεται – και είμαι σίγουρος πως δεν θα σε χάλαγε καθόλου.

  Υ.Γ. 1: Η εικόνα της παναγίας (ξέρω ξέρω-η Παναγία, όχι η εικόνα)…όλο κλάιει βρε παιδάκι μου. Θα μας σκάσει και ένα χαμόγελο καμιά μέρα;

  Υ.Γ.2 Έμειναν άλλα 8 πακέτα μόνο, προλαβαίνεις ακόμα. Σήκω από τον καναπέ, το ντιβάνι, την πολυθρόνα και πάρε τηλέφωνο.

 108. Ο/Η Θωμάς Μαράτος λέει:

  σε ειρωνίες, χυδαιότητες και χλευασμούς δεν απαντώ. Αλλά τι λέω, αυτό είναι το επίπεδο (κάποιων άθεων). Και κάτι άλλο. Τα ξύπνααααα ρε και σε δουλεύουν να πεις αλλού ανόητε, ε ανόητε.

 109. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @Aλεξιπρόβατε

  γράφεις

  «Μάθε ότι η χώρα σου ανήκει στους ρωμιούς, για αυτό και είναι μια μιζορουφήχτρα»

  δε μου λες ,καρντάση, το Αμέρικο που εχει προεδρο και αντιπρόεδρο πετραλαιάδες,μπλεγμενους μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα,τους χρηματισμούς ,τις μιζες ανηκει κι αυτο στους ρωμιους;

  το Ντόητσλαντ όπου εδρεύει η Μηζενς ανήκει κι αυτό στους ρωμιούς;

  ο Καβαλιέρε Μπερλουσκόνι που έχει εμπλακεί σε δεκάδες σκάνδαλα και ως πρωθυπουργός νομοθετεί την παραγραφή των οποιων ευθυνων του ψηφιστηκε,μήπως,απο ρωμιους;

  ο φιλονατο-ικός Μπερίσας στην γειτονική Αλβανία που κατεκλεψε με τις πυραμίδες τους ταλαίπωρους Αλβανους είναι κι αυτός ρωμιος;

  σταματω εδω,αν και θα μπορούσα να συνεχίζω επί ωρες,με μια παρακληση:

  βγαλε το κεφάλι από την άμμο της ευρωλιγούρας.

 110. Ο/Η Κερκυραίος λέει:

  o Αλεξιπρόβατος Αμνοερίφιος είναι προβατόσχημος Λύκος.

 111. Ο/Η Αλεξιπρόβατος Αμνοερίφιος λέει:

  Εγώ απαντάω συγκεκριμένα -σε αντίθεση με εσάς.
  ‘Εχουμε και λέμε, ΘΟΥ ΒΟΥ-

  1ον
  Ο Μπούς είναι αναγεννημένος Χριστιανός. Οι αναγεννημένοι χριστιανοί είναι πολύ πιο TRUE από εσάς – τους ιουδαΐζοντες ορθόδοξους που ακόμα αγιάζετε τα ύδατα λες και έκαναν καμία αμαρτία τα νερά. Αυτά τα κάνανε στην παλαιά διαθήκη αγαπητέ.
  Θα μου πεις ότι είναι άλλου δόγματος οι αναγεννημένοι χριστιανοί, όμως στην Αγία Γραφή λέει ότι ο χριστιανός πρέπει να αναγεννηθεί, οπότε επέτρεψε μου να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Θα σε συμβουλέψω να μην μου αναφέρεις γενικά το δόγμα σου ως επιχείρημα γιατί δεν σώζει το δόγμα ούτε η θρησκεία. Ο Ιησούς Χριστός σώζει.

  Θα ήθελα να μου πεις μια μέρα συγκεκριμένα τι γνωρίζεις για τα πετρέλαια πάντως, με ενδιαφέρει.

  2ον
  Η Γερμανία ανήκει στους γερμανούς σίγουρα. Εκεί δεν πετάνε τουρκικά μαχητικά στον εναέριο τους χώρο για να κόψουν βόλτες. Γενικά μην συγκρίνεις την Γερμανία με το Ελληνιστάν τώρα, είναι λίγο άκυρο…

  3ον
  Το επόμενο σου παράδειγμα ήταν η Ιταλία και ρωτάς άμα κυβερνάται από Ρωμαίους.…
  Συγνώμη, τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχανε πατέρα;;

  4ον
  Και τέλος μου λες για την Αλβανία…
  Μιλάω για Ευρώπη και μου λες για Αλβανία…

  Λες «θα μπορούσα να συνεχίσω με τις ώρες τα παραδείγματα»,
  Σε ευχαριστώ που σταματάς εδώ.

  ΠΡΟΣ ΘΩΜΑ ΜΑΡΑΤΟ

  Συγνώμη ειλικρινά για το ειρωνικό μου ύφος. Ξέρω ότι έτσι σε πριζώνω πιο πολύ και δεν σε βοηθάω να ακούσεις αυτά που λέω. Προφανώς δεν είναι σκοπός μου να χαϊδέψω και να σεβαστώ αυτήν την στιγμή, αλλά να κάνω πολεμική.
  Πειράζει που το φχαριστιέμαι κιόλας;

  ΠΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟ

  Έχω μια σανίδα του snowboard με αερογραφία ένα λύκο που ξεσκίζει τις σάρκες του από το πτώμα του Ιησού. Πως σου φαίνεται;

 112. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θλιβερότατο γεγονός και όχι ασυνήθιστο.
  Η γειτόνισσα είναι αποκαλυπτική.

  http://www.protothema.gr/greece/article/654472/eglima-sto-geraka-sto-perivallon-tou-atuhou-ierea-psahnoun-ton-dolofono-/

  Η Αστυνομία έχει το DNA του δράστη

  Έγκλημα στο Γέρακα: Στο περιβάλλον του άτυχου ιερέα ψάχνουν τον δολοφόνο
  15/02/201707:
  Ο δολοφόνος είχε ξυλοκοπήσει άγρια τον Αρχιμανδρίτη

  Γέρακας: Ιερέας βρέθηκε δολοφονημένος στο κρεβάτι του – Τον έπνιξαν με μαξιλάρι
  Τα στοιχεία δείχνουν το θύμα να υποδέχθηκε και να σέρβιρε τον φονιά του – «Οργή και θυμό» του δράστη διαπιστώνουν οι αστυνομικοί

  Το θύμα και ο δράστης πρέπει να ήταν γνωστοί. Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση δολοφονίας του άτυχου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου ο οποίος χθες, Τρίτη, βρέθηκε δολοφονημένος στο κρεβάτι του.

  Η Αστυνομία αναζητά τον δολοφόνο του 46χρονου Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον και σε πρόσωπα που κατά πάσα πιθανότητα είχαν προσωπικές διαφορές μαζί του ή κάτι συνέβη στιγμιαία ανάμεσά τους. Το στοιχείο που οδηγεί τους αξιωματικούς της ασφάλειας στο συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι η διαπίστωση του ιατροδικαστή ότι ο ιερωμένος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, πριν δολοφονηθεί.

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών που συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας προσπαθώντας να συμπληρώσουν όλα τα κενά στο «κάδρο», ο ιερέας άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του ενώ το έγκλημα δεν φαίνεται να ήταν προμελετημένο αφού ο δολοφόνος δεν χρησιμοποίησε κάποιο όπλο, αλλά ένα αντικείμενο που βρήκε στο χώρο – το μαξιλάρι. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη έκανε προσπάθεια να σκηνοθετήσει σκηνικό ληστείας, ώστε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Γι’ αυτό, άλλωστε, εκτιμούν ότι έσπασε έπιπλο και πήρε μαζί του κοσμήματα και ιερατικά αντικείμενα.

  Ο Αρχιμανδρίτης ήταν εκείνος που άνοιξε την πόρτα -δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα- ενώ φορούσε τις πυτζάμες μου, γεγονός που δείχνει ότι είχε άνεση με τον επισκέπτη του, ενώ και το σκυλάκι του ιερωμένου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων δεν ακούστηκε να γαβγίζει, πράγμα που έκανε όταν πλησίαζαν άγνωστοι.

  Ο αδικοχαμένος ιερέας με το αγαπημένο του σκυλάκι

  Σέρβιρε τον φονιά του

  Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο κρατούν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», δύο πιάτα γλυκού, το πρώτο είχε ένα απείραχτο κομμάτι μπακλαβά και το δεύτερο ένα μισοφαγωμένο, ένα ανοιχτό κουτάκι αναψυκτικού που είχε καταναλωθεί μέχρι τη μέση και ένα τασάκι με τρία αποτσίγαρα βρέθηκαν πάνω στο πάσο της κουζίνας του σπιτιού του άτυχου ιερέα. Αυτόν τον επισκέπτη προσπαθούν να αποκαλύψουν τώρα οι αστυνομικοί μέσω DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα σερβίτσια, τα τρόφιμα και τα τσιγάρα.

  • Ο/Η Αμβρόσιος Χωροφύλακας λέει:

   http://www.protothema.gr/greece/article/654472/eglima-sto-geraka-sto-perivallon-tou-atuhou-ierea-psahnoun-ton-dolofono-/

   Στο περιβάλλον του άτυχου ιερέα ψάχνουν τον δολοφόνο

   Σοκαρισμένη είναι και η γειτονιά του αρχιμανδρίτη, από το στυγερό έγκλημα. Όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τον ιερωμένο, ενώ υπήρχαν και μερικοί που όπως έλεγαν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί χθες έξω από το σπίτι της οδού Ναυπλίου 5 στο Γέρακα, ίσως ο δολοφόνος να ήταν κάποιος σύντροφος του αρχιμανδρίτη.
   Άλλωστε αρκετοί γείτονές του τον είχαν δει να κάνει παρέα με άγνωστα άτομα, που έβαζε στο σπίτι του.

   • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.protothema.gr/greece/article/654634/o-anthropos-mustirio-pou-evgaze-volta-to-skuli-tou-dolofonimenou-arhimandriti-/

    Ο άνθρωπος μυστήριο που έβγαζε βόλτα το σκυλί του δολοφονημένου αρχιμανδρίτη
    Χριστιάνα Μπακατσιά
    15/02/201716:425

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
    Ο δολοφόνος είχε ξυλοκοπήσει άγρια τον Αρχιμανδρίτη

    Σε κατάσταση σοκ ο αρχιμανδρίτης που βρήκε τον άτυχο ιερέα: «Έχασα τον αδερφό μου»

    Έγκλημα στο Γέρακα: Στο περιβάλλον του άτυχου ιερέα ψάχνουν τον δολοφόνο

    Το πρόσωπο μυστήριο, ωστόσο, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν και η παρουσία του κοντά στον αρχιμανδρίτη Ιερόθεο τις τελευταίες ημέρες της ζωής του θεωρείται κρίσιμη, είναι εκείνος που οι γείτονες περιγράφουν ότι έβγαζε βόλτα το σκυλάκι του ιερωμένου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

    Σφραγισμένα στόματα

    Στη γειτονιά του ιερέα μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι ένας άγνωστος άντρας που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη περιοχή έβγαζε βόλτα το αγαπημένο σκυλάκι του ιερέα,τον Βίκτωρα, τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω για τη ταυτότητα του άντρα -μυστήριο που από τις μαρτυρίες των γειτόνων προκύπτει ότι τον επισκεπτόταν πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα . Ο γείτονας του αρχιμανδρίτη ,Γιώργος Μαυρόπουλος μίλησε στο protothema.gr:»Αν ήθελε κάποιος να μην γίνει αντιληπτός θα μπορούσε».

   • Ο/Η Nιάου νιάου στα κεραμίδια λέει:

    http://www.star.gr/ellada/358319/nea-stoixeia-sto-thriler-me-th-dolofonia-toy-ierea-ston-geraka-ta-porismata-ths-astynomias

    Όχι μόνο υποδέχτηκε αλλά και σέρβιρε, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο πατήρ Ιερόθεος, τον δράστη του. Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο ιερέας βρέθηκε δολοφονημένος χθες, Τρίτη, στο σπίτι του.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αληθινές Ειδήσεις», ένα δαγκωμένο κομμάτι μπακλαβά, ένα μισογεμάτο κουτάκι αναψυκτικού και τρεις σβησμένες γόπες τσιγάρου, που βρέθηκαν στο τασάκι, εξετάζονται από την Αστυνομία, με την ελπίδα να την οδηγήσουν πιο κοντά στον δράστη.

    Η πρώτη εικόνα δείχνει μια φιλική συνάντηση στο σπίτι του ιερέα, που εξελίχθηκε σε άγριο φονικό.

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτμο. Φοίτησε στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή. Όταν ήταν 16 ετών, πέρασε την πόρτα της περίφημης Μονής της Πάτμου κι, έκτοτε, αφιερώθηκε στην εκκλησία. Ο ναός του Αγ. Γεωργίου στην Πεντέλη, μάλιστα, στον οποίο λειτουργούσε, αποτελεί μετόχι της Μονής Πάτμου.

 113. Ο/Η Μητροπολίτης Ντωντώ λέει:

  ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ι. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ «στην Κόλαση της Κ.Υ.Π.» ΕΚΔΟΣΗ. Ε΄, ΑΘΗΝΑ 1974, σελίδα 244

  «Έτσι έμαθα εκείνο τ’απόγεμα ότι η ΚΥΠ διατηρεί «φακέλλους» για όλους τους Έλληνες ομοφυλόφιλους κληρικούς, οι οποίοι φτάνουν στο απίστευτο ποσοστό των 90%.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.