Παρακαλώ, μπορώ να έχω έναν Λεσβιακό Χάρτη; ( μπαμπά, αυτός γελάει )


amno_erifion2.jpgΑσφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) κατέθεσαν τρεις κάτοικοι της Λέσβου, διεκδικώντας την… αποκλειστικότητα στο όνομα του νησιού για τον προσδιορισμό των καταγόμενων από τη Λέσβο.
Όπως υποστηρίζουν οι τρεις Λέσβιοι, η χρήση της λέξης με στόχο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ορισμένων γυναικών «προσβάλλει παρανόμως την ιστορική και γεωγραφική ταυτότητα και προσωπικότητά τους».

.
1. Κάποιος κύριος Νίκος Τζίμας ο οποίος μου το ανακοίνωσε μέρες πριν – τον οποίο και τον ευχαριστώ.

2. Από το in.gr

3. Από τον Σίμων με τον εύστοχο τίτλο: «Περιοδικό Δαυλός: σοβαρή άποψη ή νοητική ασθένεια;»

4. Από το BBC (!!!) – oh dear, what a dispute!…

5. Από τον animats που αναρτά το θέμα με τίτλο: «εκ Λέσβου (αν με εννοείτε)»

6. Από το blog ‘Τα τσακίδια’ με τίτλο: «Εμείς είμαστε πιο Λεσβίες»

7. Τον γνωστό κι αγαπητό μας E-Lawyer που τονίζει (και πολύ σωστά) ο «φόβος για τις λέξεις και ο ρατσισμός των όρων χτυπάει και πάλι[…]»

8. Το StudioA-Blog που απλά αναμεταδίδει την είδηση

9. Στο ANDROS NEWSBLOG – 2DAY που χλευάζει με τίτλο: «Η Λέσβος στους… Λέσβιους»

10. Ο Thomas Xomeritis που «αναλύει» το θέμα με τίτλο «Η γαλοπούλα, η Τουρκία, η λεσβία και η ΟΛΚΕ»

11. ο Παράφωνος έχει μια πιο ρεαλιστικά προωθημένη θέση,προτείνει να κατοχυρωθεί διεθνώς το όνομα Λέσβος όπως η Φέτα

12. Στη Καλύβα του Πάνου, έχουμε ρεσιτάλ απόψεων και σκέψεων που φτάνουν μέχρι τον ΟΗΕ, δεν είναι ασήμαντο όπως βλέπετε το ζήτημα…

13. Ο Σοφιστής ανοίγει επιτέλους τα χαρτιά του, η πηγές του λένε ότι ο Νίμιτς οδεύει προς Λέσβο, και όπως είναι φυσικό παγώνει προς το παρών, το Σκοπιανό!

14. Ο Σπιρτούλης δημοσιεύοντας σκανδαλωδώς ταις δύο γυναίκαις να φιλιούνται με τίτλο Λέσβιες εναντίων λεσβίες.

15. Ο Τσοπάνης πάλι, άνοιξε τον Μπαμπινιώτη βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους: Lesbians (not) for Λέσβος λοιπόν κι ότι προκύψει.

16. O Andriou μας προτρέπει στο «Δρόμο που χάραξε η Λέσβος» αλλά προβληματίζεται σοβαρά κι αναρωτιέται τώρα που καλοκαιριάζει λέγοντας: «Και που να σφίξουν και άλλο οι ζέστες…»

17. Ο Αναμοχλευτής των ανθρωπίνων παθών, Λυκάων, με τίτλο προφανώς επηρεασμένο από το καθημερινό φαινόμενο των λαθρομεταναστών: «Στη Λέσβο έγειρε η λέμβος» γράφει πολλά βαθυστόχαστα.


.
…και μάλλον θα υπάρχουν κι άλλα blog ακόμη που θα έγραψαν για το θέμα, όμως δεν γίνεται να ψάξω άλλο. Αν τα εντοπίσετε ευχαρίστως να τα προσθέσω.

Ο κ. Λάμπρου του περιοδικού «Δαυλός», αν ήθελε να διαφημίσει ή να δυσφημίσει το περιοδικό του, νομίζω ότι το κατάφερε, ενδεχομένως δε, να υπάρξουν και νέοι συνδρομητές εκ της ( Oh dear me!… ) Γηραιάς Αλβιώνος.

This entry was posted in Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

144 Responses to Παρακαλώ, μπορώ να έχω έναν Λεσβιακό Χάρτη; ( μπαμπά, αυτός γελάει )

 1. Ο/Η Θου Βου λέει:

  νομίζω πως η αντίδραση των εκ Λέσβου συμπολιτων μας είναι ορθή αν και εξαιρετικά καθυστερημένη.

  δυστυχώς τόσα χρόνια ανέχθηκαν την διοργάνωση παγκοσμιων ετήσιων ομοφυλοφυλικών συναντησεων στην Ερεσό της Λέσβου με αντάλλαγμα την αύξηση του τουρισμού και τα οικονομικά οφέλη που προέκυπταν από την άφιξη των θηλεων-ομοφυλοφιλων.

  έτσι φτασαμε να μη μπορουν να πουν οι εκ Λέσβου γυναίκες την καταγωγή τους γιατι η λέξη ¨λεσβία¨ ταυτιζεται με συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατισμό.

  αν πει καποια γυναίκα :¨είμαι κερκυραίᨨείμαι κρητικιά¨ ή ¨ειμαι σερραία¨ όλοι κατανοούν το γεωγραφικό διαμέρισμα από το οποίο κατλαγεται.Αν πεί όμως ¨είμαι λεσβία¨ ,αμέσως ο συνειρμός προσανατολίζεται αλλού.

  εύχομαι η,έστω αργοπορημένη, κινοτοποίηση των εκ Λέσβου συμπατριωτών μας να έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα .

 2. Ο/Η roidis λέει:

  Θου Βου,
  οι αναγνώστες μας αρχίζουν να σε ερωτεύονται.
  😀

 3. Ο/Η Nικος Τζίμας λέει:

  To θέμα έχει καλυφθή με εξαιρετικές αναλύσεις, όχι μόνο από το BBC, αλλά από όλα τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  πχ CNN
  http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/04/30/greece.lesbos.ap/index.html

  MSNBC, AOL, Star Tribune, Daily Mail, The Times, Australian.
  http://article.wn.com/view/2008/04/30/Straight_Lesbians_Want_Their_Identity_Back/?section=TopStories&template=cheetah-meta%2Frelated-stories.txt

  ELPAIS
  http://www.elpais.com/articulo/sociedad/habitantes/Lesbos/quieren/les/tome/homosexuales/elpepusoc/20080430elpepusoc_11/Tes

  Bάλτε στο google τις λέξεις Lesbians και Lambrou και θα βρήτε όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία πχ Γαλλίας, Γερμανίας, ακόμα κι Αυστραλίας, αλλά κι από άλλες πολύ μακρυνές χώρες πχ Tασμανία, Νησιά Φίτζι κτλ κτλ., που έχουν αναφερθή στο θέμα.

  Όλοι οι ξένοι αντιμετωπίζουν το θέμα τελείως διαφορετικά από τον τρόπο, που το αντιμετωπίζουν οι ρωμηοί.
  Ποιοί ρωμηοί;
  Αυτοί που τα χώνουν στον Δαυλό, αλλά εδώ και δεκαπέντε χρόνια αυνανίζονται με το όνομα Μακεδονία, ενώ ο Δαυλός είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα, που εδώ και 15 χρόνια λέει σταθερά Ναί στην ονομασία του γειτονικού κράτους ως Μακεδονία. (Βλ. «Η Ρωμιοσύνη του χαλβά», http://www.davlos.gr).

  Ο ιουδαιοχριστιανικός ρωμιοσυνισμός έχει διαποτίσει βαθιά τα μυαλά των ρωμηών, τα μυαλά σας, γι’ αυτό δεν δύνασθε ούτε καν να υποψιασθείτε τη διάσταση του θέματος.

  Ο Δαυλός προσπαθεί να σας ξυπνήσει εδώ και 30 χρόνια, το λόγο του αναμασάτε ασυνείδητα ή ενσεινείδητα, νομίζετε όμως, ότι ξυπνήσατε, αλλά κοιμάσθε ακόμα με τα τσαρούχια της ρωμιοσύνης.

 4. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία να λυθούν δια της δικαστικής οδού εκκρεμείς υποθέσεις χρονίζουσαι και πυοροούσαι, σχετιζόμεναι με προβλήματα ονοματοδοσίας. Το δικαστικόν μας σώμα διαθέτει ενίους εξαίρετους λειτουργούς έχοντας δώσει δείγματα γραφής με σκεπτικά τα οποία προκαλούν τον φθόνον εις τους δικαστάς της Εσπερίας (Χάγη και τα τοιαύτα). Φρονώ πως όλαι αι υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιωθούν μέσω του λαμπρού δικαστού ο οποίος προσφάτως εδέχθη την προσφυγήν του κ.Πλεύρη (πατρός) και διέταξε την προσωρινήν απόσυρσιν του βιβλίου της κας Σωτηροπούλου.
  Συνελόντι ειπείν προτείνω να ομιλήσει η Θέμις δια τα κάτωθι:

  1) Ονομασία Γυφτοσκοπιανών. Προτείνω το Ανθυπομικρομακεδονία το οποίον περιορίζει το κρατίδιον των Σκοπίων ει τας πραγματικάς του διαστάσεις και ικανοποιεί και τας ανιστορήτους ορέξεις των με μερίδιον (αυστηρώς γεωγραφικόν) εις το αρχαίον όνομα.

  2)Ονομασία των Λεσβιών: Προτείνω το Αλβιόναι, ονομασία που παραπέμπει εις την γηραιάν Αλβιόνα (Αγγλίαν) πατρίδα και προτέκτορα ως γνωστόν όλων των κάθε μορφής ομοφυλόφιλων.

  3)The Greek way. Ως γνωστόν οι εχθροί του Έθνους, έχουν διεθνώς καθιερώσει την προσβλητικήν δι’ημάς φράσιν δια τον προσδιορισμόν της σεξουαλικής επαφής, την οποίαν ημείς ως πατριώται αποκαλούμεν «οθωμανικήν». Νομίζω πως ο όρος αυτός που παραπέμπει εις την ενοχλητικήν γείτονα πρέπει να επιβληθεί διεθνώς. Με έναν σμπάρον θα επιτύχωμεν δυο τρυγόνια.

  4)It is Greek to me. Φράσις αντεθνική υπονοούσα το ακατάληπτον. Να αντικατασταθεί με το «Αυτά για μένα είναι Κινέζικα».

  5)Τέλος, επέστη η στιγμή να απαιτήσωμεν από την ελληνικήν Δικαιοσύνην να πάρει άμεσα προσωρινά μέτρα δια να πάψουν να μας αποκαλούν Γραικούς (Greeks) και την χώραν μας Greece (Γραικίαν).
  Υπάρχει το Hellas ή η υπέροχος Ρωμανία του πατρός Μεταλληνού, ήτις παραπέμπει εις την ένδοξόν μας ρωμαϊκήν και ορθόδοξον δουλείαν και εις την αδιατάρακτον ελληνοχριστιανικήν συνέχειάν μας από τον Όμηρον εις τον Ρωμανόν τον Μελωδόν.

  Είμαι βέβαιος πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί εις το ύψος της.

 5. Ο/Η ioudas λέει:

  Ίσως η πιο γελοία διεκδίκηση που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Αν οι Λεσβίες της Λέσβου θέλουν να χαρακτηρίζονται γεωγραφικά γιατί δεν λένε απλά «Μυτιληνιές»; Τους χαλάει το άλλο όνομα του νησιού τους; Επίσης υπάρχει και η εναλλακτική του να απαντούν με τη φράση» είμαι Λεσβία με το Λ κεφαλαίο» μια που οι ομοφυλόφιλες δεν μπορούν να διεκδικήσουν το Λ κεφαλαίο στο χαρακτηρισμό τους.

  Σα να λέμε απ’ όπου και να το πιάσεις το θέμα είναι για γέλια.

  Παρακαλώ επίσης οι Μυτιληνιοί που έκαναν την αγωγή να αφορίσουν και τη Σαπφώ που είναι η αιτία όλων των κακών μια που εξαιτίας της κακοχαρακτηρίστηκε το νησί της. Όπως επίσης να ξηλώσουν και το κάμπινγκ της Ερεσού και όλα τα μαγαζιά της περιοχής που ζουν τόσα χρόνια από τις λεσβίες με το λ μικρό.

 6. Ο/Η Ανιστορικόν Ραδιόφωνον Αθηνών λέει:

  Καλημέρα σας.
  Σας μιλάμε απο το Βασίλειον του Αϊδωνέως.
  Μήνυσιν και αίτησιν ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της αρχαιοελληνικής γραμματείας ενώπιων των εντιμοτάτων δικαστών του Άδου κ.κ. Μίνωος, Ραδάμανθυ και Αιακού κατέθεσαν εκπρόσωποι των πόλεων Κλαζομενές, Άβδηρα και Ανάγυρος ώς και ο Δάτις, προκειμένου να σταματήσει η καταρχηστική και υβριστική χρήση των ονομάτων τους.
  Συγκεκριμένα οι Κλαζομένιοι διαμαρτύρονται για την χρήση του τοπωνύμιου «Κλαζομένιος» ώς ένδειξη χυδαιότητος, οι Αβδηρίται διαμαρτύρονται δια το ότι η έκφραση Αβδηρίτης χρησιμοποιείται για τον διανοητικά καθυστερημένο, οι Αναγυρίται δια το ότι η λέξη ανάγυρος χρησιμοποιείται και δια τα ουρητήρια-αφοδευτήρια και ο Δάτις διότι παράγωγα του ονόματός του χρησιμοποιούνται ως προσδιοριστικά και ενδεικτικά του βαρβαρισμού.
  «Πρόκειται δια βάναυσον προσβολήν της προσωπικότητος και της ιστορίας των σπουδαίων αυτών πόλεως, οιτινες ανέδειξαν σπουδαίες προσωπικότητες ως ο φιλόσοφος Δημόκριτος,» δήλωσεν ο δικηγόρος αυτών Στρεψιάδης ο Αθηναίος.
  Το δικαστήριον εξετάζει την υπόθεσιν.
  Αυτά απο το βασίλειον του Αϊδωνέως.
  Πειρίθους ο Λαπίθης
  Καλή σας μέρα..

  (το βλέπετε το email κύριε Ροίδη 😉 )

 7. Ο/Η doctor λέει:

  Νίκο Τζίμα, όταν με ξυπνήσεις θέλω σε παρακαλώ breakfast in bed….

  doc

 8. Αγαπητέ Ιούδα, και οι άλλοι φίλοι, εννοείται ότι δεν δίνω δίκιο στον διευθυντή του Δαυλού και στο εξωπραγματικό, γελοίο αίτημά του -που μάλλον για διαφήμιση το έκανε- αλλά άλλο είναι το Λεσβία και άλλο το Μυτιληνιά. Για τους ντόπιους, το Λέσβιος, λεσβιακός παραπέμπει σε ολόκληρο το νησί, το Μυτιληνιός κυρίως στην πρωτεύουσά του. Το μεγάλο πνευματικό και φιλολογικό κίνημα που άνθισε στη Μυτιλήνη στον μεσοπόλεμο ονομάστηκε, θυμίζω, Λεσβιακή άνοιξη, όχι Μυτιληναϊκή ή κάτι ανάλογο.

  Θυμάμαι πολύ καλά τη συχωρεμένη τη γιαγιά μου, που ήταν από τη Μυτιλήνη και έγραφε ποιήματα, να λέει πριν από 30 χρόνια «οι Λεσβίες φίλες μου» ή «πολλές Λεσβίες ποιήτριες» και να μην εννοεί, βέβαια, φίλες της ή ποιητριες με ομοερωτικό προσανατολισμό, αλλά φίλες της ή ποιήτριες από το νησί. Και όταν το έλεγε αυτό, οι συνομιλητές της δεν χαμογελούσαν ούτε παραξενεύονταν. Θέλω να πω, μέχρι τη μεταπολίτευση τουλάχιστο, Λεσβία για τους ντόπιους σήμαινε κυρίως τη γυναίκα που κατάγεται από το νησί (και όχι απαραιτήτως από τη Μυτιλήνη).

  Φυσικά, ξαναλέω, το σημερινό αίτημα είναι εξωφρενικό, παράλογο, τόσο παράλογο που δεν βρίσκω λόγια να το χαρακτηρίσω. Μην ξεχνάμε όμως ότι οι τρεις αγανακτισμένοι δεν εκφράζουν φαντάζομαι πολλούς πέρα από τον εαυτό τους.

  Μια και είμαστε, όμως, σε μέρες διαπραγματεύσεων για ένα άλλο Όνομα, απορώ πώς δεν πρότειναν -οι ενάγοντες- τη δική τους εναλλακτική αντιπρόταση -το ανάλογο της Δαρδανίας. Θα μπορούσαν να προτείνουν, για τις ομοερωτικές γυναίκες, το γκέησες, θηλυκό του γκέης, αλλά τότε πέφτουμε στην ομοηχία με τις γιαπωνέζες γκέισσες. Οπότε, μάλλον είναι αναπόφευκτο να μείνει το «λεσβίες» -το οποίο, στο κάτω κάτω, μάλλον διαφημίζει το νησί διεθνώς, όχι;

 9. Ο/Η animats λέει:

  @ Ροΐδη εμμονές:
  ευχαριστούμε για την αναφορά, στο μεταξύ παραμένοντες επί των επάλξεων και επί της πρώτης γραμμής της καυτής επικαιρότητας έχουμε αναρτήσει δύο επιπλέον posts γα το θέμα

  στο ένα post που θα βρείτε εδώ
  http://animats.wordpress.com/2008/05/03/lworld/
  παραπέμπουμε σε κατάλογο όπου και καταγράφονται οι αντιδράσεις από τα διεθνή μέσα και fora και επιπλέον ως άλλοι Μάθιου Νίμιτς προτείνουμε νέες, εναλλακτικές ονομασίες / όρους οι οποίες (προσοχή!) σε αντίθεσηιν με το θέμα της FYROM δεν εμπεριέχουν γεωγραφικό προσδιορισμό

  στο έταιρο post που θα βρείτε εδώ
  http://animats.wordpress.com/2008/05/02/correctness/
  αναλύεται το προσφάτως ανακύψαν πρόβλημα υπό το πνεύμα της γυναικείας σεξουαλικότητας και της λεγόμενης «πολιτικής ορθότητας»

  @ Νίκος Τζίμας:
  ο προαναφερθείς κατάλογος των αναφερομένων στο θέμα εντός και εκτός επικράτειας ολοένα και μεγαλώνει (ιλιγγιωδώς θα λέγαμε)

  @ Λασκαράτος:
  για το θέμα των Σκοπίων έχουμε να προτείνουμε ονομασία η οποία και γεωγραφικό προσδιορισμό εμπεριέχει και την ιστορική αλήθεια αποκαθιστά, ήτοι: Ψευδομακεδονία

  (ήταν να μη μπούμε στο ρόλο του Μάθιου Νίμιτς, τώρα που το κάναμε, βλέπουμε την καρέκλα του κατ’ επανάληψιν αποτυχόντος διαμεσολαβητού να τρίζει – αλλά επ’ αυτού θα επανέλθουμε σε νεότερον post)

 10. Ο/Η Vassia λέει:

  Αυτή η πατρίδα μας είναι μοναδική.

  Έχει προηγούμενο αυτή η γεωγραφική ονοματολογία με αίτιο την αποφυγή του σεξουαλικού προσανατολισμού;;

  Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον iouda.

  «Οι άνθρωποι θα γίνονται όλο και πιο και πιο έξυπνοι ολο και πιο πονηροί, μα αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνουν και καλύτεροι…»
  (Φ.Νίτσε)

 11. Ο/Η roidis λέει:

  Κύριε Nικο Τζίμα,
  Δεν κατατάσσω το περιοδικό «Δαυλός» στα χυδαία, κάθε άλλο. Νομίζω ότι υπερασπίζεται αυτά που πιστεύει με συνέπεια, και αυτό το σέβομαι. Όμως εδώ έπραξε Ατόπημα. Φάουλ.

  Λυπάμαι.

 12. Ο/Η Παράφωνος λέει:

  Σε ευχαριστώ αγαπητέ για την Αναφορά 🙂 και ομολογώ δημόσια στο μπλογκ σου ότι μετά από σκέψη αποφάσισα πως…
  «Ναι είμαι λεσβία, μου αρέσουν μόνο οι γυναίκες» 😉

  Καλημέρα και καλή εβδομάδα

 13. Ο/Η theofrastos λέει:

  Η δικαστική (γραφική) αυτή διαδικασία μακροπρόθεσμα κι εφόσον πάρει έκταση σε παγκόσμιο επίπεδο θα λειτουργήσει τονωτικά στη φήμη του και τελικά την τουριστική ανάπτυξη. Τώρα δίνεται η ευκαιρία να συνδεθεί ο χαρακτηρισμός για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες με το γεωγραφικό χώρο προέλευσης του ονόματος. Πόσοι νομίζεται Αμερικάνοι, Αυστραλοί, Ιάπωνες κ.τ.λ γνωρίζουν την ύπαρξη του νησιού; Τώρα θα το μάθουν όλοι. Γιατί τις λεσβίες όλοι τις ξέρουν τώρα θα μάθουν τη Λέσβο και τους Λέσβιους.
  Βέβαια θα μου πείτε η Λέσβος έχει τον Άγιο Ραφαήλ και εξαιτίας του έχει δημιουργηθεί ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού προς το νησί, αλλά νομίζω πως η φήμη του Αγίου δεν είναι τόσο μεγάλης εμβέλειας όσο το όνομα του νησιού και της έννοιας που δόθηκε σ΄ αυτό από τη συγκεκριμένη χρήση του ονόματος του…
  Πέρα απ΄όλα αυτά στην Λέσβο έχω βιώσει την πιο όμορφη άνοιξη της ζωής μου…λουλούδια, χρώματα, μυρωδιές…όπως πουθενά αλλού…

 14. …Όπως συνήθως συμβαίνει όταν η ταυτότητα είναι αντικείμενο και όχι υποκέιμενο…

 15. Ο/Η elias λέει:

  Η μόνη λύση είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός και ως νέος Νίμιτς προτείνω.

  1. Να ονομαστεί η Λέσβος νέα Λέσβος και οι λεσβίες παλιές λεσβίες ώστε να επικρατήσει το παλιολεσβίες

  2. Να ονομαστεί η Λέσβος , Λέσβος –
  (Μυτιλήνη), και οι λεσβίες, λεσβίες – (ομοφυλόφιλες γυναίκες) ώστε να υπάρχει σαφή διάκριση

  3. Να ονομαστεί η Λέσβος , ΛπδΜ (δηλαδή Λέσβος Πρώην Δήμος Μυτιλήνης) και οι κάτοικοι ΛπδΜιώτες

  Σε κάθε περίπτωση η ονομασία να επικυρωθεί από τον ΟΗΕ και να μην γίνονται δεκτές πουθενά γυναίκες που αυτοπροσδιορίζονται λεσβίες. Να γίνεται αυτομάτως μήνυσή σε όποιον υποστηρίζει ότι η Σαπφώ υπήρξε λεσβία. Ακόμα στο νησί να υπάρξει ειδικός εκτιμητής που να τεστάρει οποιαδήποτε τουρίστρια υπάρχουν υποψίες ότι είναι λεσβία. Θα επιθυμούσα δε το πόστο του εκτιμητή να το αναλάβω εγώ.

 16. Ο/Η animats λέει:

  @ Παράφωνος:

  μπορούμε να το γενικεύσουμε και όλοι οι άντρες στους οποίους αρέσουν οι γυναίκες ας αναφωνήσουν:

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ

  δείτε σχετική έκκληση στο:

  http://animats.wordpress.com/2008/05/03/lesbioi/

 17. Ο/Η espectador λέει:

  Σκεφτεσθε να εκλεγει η Χιλαρυ και σε ενδεχομενη επισκεψη της στην Λεσβο-σαν αλλος Κεννεντυ-να αναφωνησει «ειμαι μια Λεσβια»?

 18. Έχετε ξεχάσει την πολιτική ορθότητα! Μόνη αποδεκτή λύση, για τις κοπέλες αυτές, είναι το «γυναίκες με μη συμβατικό σεξουαλικό προσανατολισμό»!

 19. Ο/Η stardust30 λέει:

  Πάντως εγώ τις γουστάρω τις λεσβίες. Δεν κατάλαβα γιατί είναι υποτιμητικό δηλαδή; Μια χαρά κοπέλες είναι. Αλλά αν είσαι ρατσιστής σου βρωμάει είτε είναι ξένος, είτε είναι γκέυ , είτε μαύρος, είτε είναι «μη-χριστιανός». Πόσα χρόνια θα ζούμε με τέτοια μυαλά; Πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτός ο πολιτιστικός μας μεσαίωνας; Κατακαημένη Ρούμελη..

 20. Οριστε και η συμβολη της Καλυβας στο θεμα

  και οι προτασεις …εμου του ιδίου (για να μην τα ξαναλεμε) 😉

  http://panosz.wordpress.com/2008/04/30/lesbians/

 21. Ο/Η sexpistols.gege λέει:

  Θου Βου σε εχω ερωτευθειιιιιιιιιιιι!!!!!!!

  Πεθαινω για την παρτη σου, πως να στο πω? σκιζω τα στριγκακια μου για σενα ρε αδελφε!!

  Μπες στο blog μου για prive συζητηση…και μετα… οτι προκυψει…:-))

 22. Ο/Η Θου Βου λέει:

  Γκεγκέ

  «Άμα ξυπνήσεις και έχεις βγάλει ουρά, άμα ψαχτείς και έχεις βγάλει βυζιά…
  Don’t Worry Be Happy
  Άμα η κόρη σου σε λέει μπαμπά ενώ ο γιος σου σε φωνάζει μαμά…
  Don’t Worry Be Happy
  Δεν είναι αυτό για να σ’ ανησυχεί, είναι μια ψιλομετάλλαξη…
  Don’t Worry Be Happy»

  μη σε χαλάει ομως αυτό το σκηνικό,εντάσσεται στο φαινόμενο της ¨θηλεοποιησης του περιβάλλοντος¨ και δεν μπορείς να του αντισταθείς,οπότε απόλαυσε το 😛

 23. Ο/Η animats λέει:

  ανακεφαλαιώνοντας όσα έχουμε πει για το θέμα, σας παραπέμπουμε στα παρακάτω:

  αρχικό post:
  http://animats.wordpress.com/2008/05/01/ouzo/

  και εδώ για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα:
  http://animats.wordpress.com/2008/05/03/un/

  για προτάσεις περί των όρων που έχουν τεθεί ως εναλλακτικές λύσεις δείτε εδώ:
  http://animats.wordpress.com/2008/05/03/lworld/

  δείτε εδώ:
  http://animats.wordpress.com/2008/05/02/correctness/
  για τη συσχέτιση του θέματος με την έννοια της πολιτικής ορθότητας

  τέλος δείτε και αυτό
  http://animats.wordpress.com/2008/05/03/lesbioi/
  και πείτε μου αν συμφωνείτε

 24. Ο/Η maiv λέει:

  Και εγώ έχω γράψει για το θέμα αφού με ενδιαφέρει προσωπικά ως κάτοικος Μυτιλήνης
  http://spirtoylis.blogspot.com/

 25. Ο/Η yan λέει:

  τι θα κανουμε ομως τωρα που εχουν ανακυψει τοοοοσο σοβαρα θεματα με το
  «amour greque » που λενε οι γαλλοι ?
  πηπως πρεπει να σπασουμε το
  «ελλας – γαλλια συμμαχια » ?
  γιατι μπορει να εκτεθουμε κοινωνικα-σεξουαλικα (μην ξεχναμε οτι
  οι γαλλοι ειναι και μερικα εκατομυρια περισσοτεροι απο εμας )
  και οχι τιποτα αλλο θα τριζουν και τα κοκκαλα της μακαριστης
  μπεμπας μπλανς – χουντοδουλης
  (παει ξεχαστηκε κι αυτη η καυμενη )

 26. Ο/Η tsopanis λέει:

  Ένα από τα «θέματα» που αν μη τι άλλο θα ασχοληθείς… 😆
  Τι γινεται στο Ελλάντα του 2008!!!
  Τι να πεις 😉
  Καλημέρα

 27. Ο/Η αντονιο λέει:

  Και η blogΌπερα προσφεύγει κατά του …Μανώλη Χιώτη, για τον ίδιο λόγο:

  http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2008/05/blog-post_378.html

 28. Ο/Η penguin-witch λέει:

  Να μηνύσουνε και τον Αριστοφάνη που χρησιμοποιούσε τον όρο «λεσβιάζειν» για αυτό που σήμερα λέγεται «στοματικός έρωτας». >:D

 29. Ο/Η silia λέει:

  Επιτέλους … το θέμα είναι σοβαρό … Αντί να … κοροϊδεύουμε , ας κάνουμε κάτι θετικό . Ας αρχίσουμε , όπως πολλοί συνάνθρωποί μας να προτείνουμε ονόματα και για τις δύο πλευρές (έχουν τα δίκια του και οι δύο) … Κάποτε θα βρεθεί αποδεκτή λύση για όλους …. Αισιοδοξείτε.
  Εγώ προσωπικά προτιμώ για μεν τις ομοφυλόφιλες γυναίκες την από τον κύριο Κρείττονα Κουσουράτο (το όνομα σου νόμιζα ότι γράφεται «Κρίτων» – αλλά τελος πάντων) ονομασία ««γυναίκες με μη συμβατικό σεξουαλικό προσανατολισμό» ήτοι ΓΜΜΣΣΠ (Γουμουμουσουσουπου)… είναι και … εύηχο . Για δε τις κατοίκους του όμορφου βορειοαιγιοπελαγίτικου νησιού τον από τον Αναμοχλευτή προτεινόμενο «Λεσβίες -με την καλή έννοια» (Υπέροχο) .
  Επίσης τώρα που το λέω υπάρχει κι άλλη λύση ΟΙ Λέσβιες να ονομάζονται με την πιο στενή έννοια καταγωγής πχ Σιγρίτισσες , Μυτιληνιές , Ερεσίτισσες , Καλλονές (sic) κλπ … όπως εδώ στην Θράκη λέμε Σουφλιώτισσες , Ορεστιαδίτισσες και όχι πάντα Ευρίτισσες … επίσης οι γνωστές ομοφυλόφιλες μπορούν να ονομαστούν γκέϊσες …
  Καλέ , … ένα σωρό λύσεις υπάρχουν …. Ας τις βοηθήσουμε τις γυναίκες .
  ———————————
  Άσχετο : τώρα μου κατέβηκε στο μυαλό …. Τους κατοίκους του κράτους Λάος , πως τους λέγανε ;

 30. Ο/Η ριτσα μασουρα λέει:

  Μετα την υπόθεση του Πλεύρη και της Ερσης εχουμε τωρα τουτο το γεγονός. Προηγουμενως είχαμε τον Πικάσσο, προηγουμένως ειχαμε τα βιβλία του Ανδρουλάκη και δεν ξέρω τί άλλο. Αλλά ολο αυτό δεν ειναι λίγο σουρεαλ για την εποχή μας; Τώρα, αν σηκωθεί η Σαπφω από τον τάφο της και τους πάρει όλους σβάρνα θα φταίει ;
  Αγαπητέ κ. Ροίδη ταπεινά ζητώ συγγνώμη που ΄ριχνω το επίπεδο, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω αυτές τις χαζές αντιδράσεις των ανθρώπων. Καποια πράγματα , για να μην πω ολα εχουν τη δική τους νομοτελειακή πορεία. Κανείς δεν μπορεί να τα κανει να αλλάξουν ροτα.
  χαιρετω
  ριτς

 31. > αν πει καποια γυναίκα :¨είμαι κερκυραίᨨείμαι κρητικιά¨ ή
  > ¨ειμαι σερραία¨ όλοι κατανοούν το γεωγραφικό διαμέρισμα από
  > το οποίο κατλαγεται.Αν πεί όμως ¨είμαι λεσβία¨ ,αμέσως ο
  > συνειρμός προσανατολίζεται αλλού.

  Ναι, ξέρεις, και μιά γυναίκα απ’τη Μήλο επίσης δεν μπορεί να πει «είμαι Μηλιά, γιατί «αμέσως ο συνειρμός προσανατολίζεται αλλού», (σε ένα δένδρο,) οπότε λέει «είμαι απ’τη Μήλο» και τελειώνει η υπόθεση. Αλλά βέβαια άμα κάποιος θέλει κάνει θέμα απ’το πουθενά, τίποτα δεν τον εμποδίζει.

  Επίσης: αυτά που βάζεις δεν είναι εισαγωγικά, είναι διαλυτικά. Τα διπλά εισαγωγικά μπαίνουν με Shift + «’». Το «’» βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο «;» που πιέζεις εσύ.

 32. Ο/Η Θου Βου λέει:

  δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να χαριστεί ο επιθετικός προσδιορισμός ,που προκύπτει από το όνομα της νήσου Λέσβου, προς αποκλειστική χρήση από μια ομάδα ατόμων που παραχρώνται και καταχρώνται αυτό τον όρο.

  αν οι ομοφυλοφιλες γυναικες θεωρούν πως η σεξουαλική επιλογή τους έλκει την καταγωγή της από την Σαπφώ ας ονομαστούν Σαπφίστριες ή σαπφικές ,τριβάδες (όπως ήταν γνωστές από την αρχαιότητα ) ή απλά ομοφυλόφιλες γυναίκες.

 33. Ο/Η omadeon λέει:

  Σχετικά με σχόλιο 33 (Θου-Βου)

  1) ΠΟΙΟΣ είπε ότι ο όριος «λεσβία» είναι «αποκλειστική χρήση της ομάδας ατόμων που παραχρώνται και καταχρώνται τον όρο». ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ» η χρήση του.

  2) ΙΣΑ-ΙΣΑ, οι αηδιαστικοί αυτοί φανατίλες επιδιώκουν οι ΙΔΙΟΙ να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ την «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» σε μία ΔΙΕΘΝΗ ΛΕΞΗ η οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, αλλά παγκόσμια εδώ και 2 (?) αιώνες.

  3) Ο υπόλοιπος πλανήτης τους έχει ΗΔΗ χεσμένους, θα γελάσει πολύ μαζί τους, και η χώρα θα διασυρθεί. Αν ήταν να φερθούμε πατριωτικά, έπρεπε να φάνε ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΥΝΗΤΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ για ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΧΩΡΑΣ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.

  Λοιπόν, αλληλεγγύη με τις λεσβίες!
  Είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ φίλες ημών των μη-σεξιστών ανδρών, διότι… όπως κι εμείς, ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ τις γυναίκες!

  Κατά τα άλλα, ζήτω η Σαπφώ, είναι ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ που ήταν η Σαπφώ ήταν ΚΑΙ λεσβία ΚΑΙ _Λεσβία_(γεωγραφ)! 🙂

  ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ κάνει ο όρος «λεσβία» στο φτωχό αυτό νησί, προσελκύοντας ΚΑΙ εκατοντάδες λεσβίες για το ετ΄ξησιο συνέδριο που κάνουν στο νησί κάθε χρόνο,

  Επομένως, μηνυτές θα έπρεπε να μηνυθούν ΚΑΙ για… διαφυγόντα κέρδη (από τουριστική διαφήμιση). α χα χα

  Αλλά… άντε, τους τη χαρίζουμε τούτη τη φορά, γιατί δημιουργούν… αρνητική διαφήμιση! 🙂

 34. Ο/Η Θου Βου λέει:

  αγαπητέ Ομαδεόν, καθ ήν στιγμή η χώρα μας κατάφερε να αποσπάσει την αποκλειστικότητα της χρήσεως του όρου φέτα ή ούζο ,πιστεύετε πως θα δυσκολευθουν οι ενάγοντες να καταδείξουν την παράχρηση τού όρου «λεσβία»,«λεσβιακός» από μέρους της ΟΛΚΕ;

  θα αστειεύεστε νομίζω.

 35. Θου Βου, ούτε τυριά παράγει η ΟΛΚΕ, ούτε οινοπνευματώδη.
  Ασχολείται με άλλα πράγματα*. Επίσης, η ΟΛΚΕ δεν εφηύρε καν τον όρο λεσβία με την ομοφυλοφιλική του έννοια, χρησιμοποιεί απλώς μία λέξη+έννοια από το παγκόσμιο λεξιλόγιο. Επίσης, η εποχή που μπορούσες να κάνεις μηνύσεις με βάση το σκεπτικό ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το εξ’ορισμού μεμπτό έχει περάσει.

  Για τους απλούστατους αυτούς λόγους, λοιπόν, ναι, δεν αστειευόμαστε καθόλου, θα φάνε τα μούτρα τους οι ενάγοντες.

  * Επειδή ακριβώς πρόκειται για άλλα πράγματα είμαστε σήμερα σε θέση να ονομάζουμε το τυρί αυτό φέτα, (παρ’ότι η λέξη είναι ιταλική, και σημαίνει «λεπτό τεμάχιο») και το ποτό αυτό ούζο (παρ’ότι το όνομα προέρχεται είτε από το τουρκικό üzüm που σημαίνει σταφύλι, είτε από το ιταλικό uso που σημαίνει «για χρήση».)

 36. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Οι κάτοικοι της Λέσβου ζητούν το επίθετο «λέσβιος» να μην συνδέεται με καμμία σεξουαλική προτίμηση. Απολύτως θεμιτό. Είναι ακριβώς όπως αυτό που με κόπο πέτυχαν οι πόντιοι, όταν κατάφεραν τελικά η λέξη «πόντιος» να μην ταυτίζεται με την ιδιότητα του ηλιθίου, μια ταύτιση που διαδόθηκε με τα βλακώδη και κακόγουστα «ποντιακά ανέκδοτα».

  Αν η λέξη «λεσβία» σήμαινε «ηλίθια», δεν θα αντιδρούσε κανένας μας στη νομική αυτή προσφυγή των κατοίκων του νησιού. Απλώς, επειδή επεκράτησε – ΚΑΚΩΣ – να σημαίνει «ομοφυλόφιλη γυναίκα» (λες και οι κυρίες της ΟΛΚΕ θα παθαίνανε τίποτε αν, αντί για λεσβίες, αυτοπροσδιορίζονταν ως ομοφυλόφιλες ή gay) και τα πολιτικώς ορθά αντανακλαστικά μας μας επιβάλλουν να τασσόμαστε πάντοτε στο πλευρό της «μειονότητας» (έτσι επεκράτησε να τη βλέπουμε, λες και οι άνθρωποι αυτοί υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκονται στο περιθώριο) των ομοφυλοφίλων όποτε (λένε ή θεωρούμε ότι) βάλλονται, στρεφόμαστε κατά των ανθρώπων που εκ των πραγμάτων δικαιούνται να χρησιμοποιούν αυτό το επίθετο.

  Προσωπικά είμαι ΚΑΤΑ της άκριτης τοποθέτησης υπέρ του ενός ή του άλλου και, βεβαίως, οι ομοφυλόφιλοι ΔΕΝ έχουν πάντα δίκιο, όπως και κανένας άνθρωπος ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο – ούτε, φυσικά, έχει κανένας ΠΑΝΤΑ άδικο, πολλώ δε μάλλον a priori.

  Κι εγώ, εάν η λέξη που υποδηλώνει τον τόπο κατοικίας ή καταγωγής μου επικρατούσε να έχει ως σημασία της κάποια σεξουαλική συμπεριφορά που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θεωρεί «παρεκκλίνουσα» ή κατακριτέα – ή αν η σημασία της λέξης επικρατούσε να σημαίνει «ηλίθιος», «προδότης» ή κάτι άλλο αρνητικά φορτισμένο, θα έκανα ό,τι έκαναν και οι ενάγοντες.

  Μια διάσταση που δεν εξετάσαμε είναι η εμπορική. Η οικογένεια Λάμπρου τυγχάνει να παράγει και κρασί, το «Μεθυμναίο», χρησιμοποιώντας απομεινάρια της ποικιλίας του λεσβιακού κρασοστάφυλου, το οποίο παρήγαγε εξαιρετικής ποιότητας κρασί στα παλαιότερα χρόνια. Είναι εύλογο να θεωρεί σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στην εμπορική πορεία του προϊόντος της την ταύτιση του επιθέτου «λέσβιος» με οποιαδήποτε σεξουαλική προτίμηση ή συμπεριφορά. Εάν, λοιπόν, υπάρχει και τέτοιος λόγος στη νομική προσφυγή του κ. Λάμπρου και των άλλων κατοίκων της Λέσβου κατά της σύνδεσης του επιθέτου «λέσβιος» με τη γυναικεία ομοφυλοφιλία, τους βγάζω το καπέλο, διότι, από επιχειρηματικής και εμπορικής πλευράς, θα έκανα κι εγώ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, για να υπερασπισθώ τα επιχειρηματικά μου συμφέροντα.

  Και έχω μάθει να μην κατηγορώ ποτέ κανέναν για κάτι που θα έκανα κι εγώ.

 37. Ο/Η omadeon λέει:

  ΠΟΙΑ επιχειρηματικά συμφέροντα, αγαπητέ Αιρετικέ;

  ΕΔΩ έχει ΠΗΞΕΙ στο χρήμα η Λέσβος ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ από το ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ των ΛΕΣΒΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ του κόσμου, που γίνεται στο νησί κάθε χρόνο.

  Αν ΦΥΓΕΙ αυτός ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ τουρισμός, ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!!

  Η δική μου λύση πάντως είναι απλή, την εξέφραση στα αγγλικά:
  http://omadeon.wordpress.com/2008/05/07/lesvians-instead-of-lesbians/

  Απλούστατα, να μετονομαστεί η μετάφραση του νησιού σε «LesVos» (με «V») και οι κάτοικοί του να γίνουν «LesVians» (αντί για «Lesbian»). Πάντως… αυτό θα επιφέρει ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

  ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ προσφέρουν οι Λεσβίες ΟΛΟΥ του κόσμου στο νησί της Λέσβου.

  ΖΗΤΩ οι Λεσβίες. Μαζί τους έχω και κάτι ΠΟΛΥ κοινό, προτιμάμε από κοινού τις… γυναίκες! 🙂

 38. Ο/Η omadeon λέει:

  Υ.Γ.
  Επιπλέον, ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ.

  ΟΛΗ αυτή η ιστορία ΜΑΛΛΟΝ είναι ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ του νησιού, γιατί ο τουρισμός έχει πέσει τελευταία, με όλα τα ΚΙΡΙΛΕ ζευγαράκια που ΧΑΛΑΝΕ την ΩΡΑΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ των Λεσβίων γυναικών όλου του κόσμου.

  Κάποιοι μάλλον θέλουν να ΜΑΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ για το ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΕΣΒΙΩΝ και να ξανα-αρχίσει να λειτουργεί ο παλιός τεράστιος τουρισμός εξ αιτίας του.

  Κάνουν ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ (το θεωρώ πιθανό κατά 90%)

 39. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Omadeon: Μιλώ για το ιδιωτικό οικονομικό συμφέρον. Όταν ο οινοποιός κινεί διαδικασίες για αναγνώριση της Λέσβου ως οινοπαραγωγικής περιοχής, για αναγνώριση της ποικιλίας του λεσβιακού κρασοστάφυλου και προσπαθεί να προωθήσει στο εξωτερικό το προϊόν του, καταλαβαίνεις ότι του χαλάει τη μόστρα η ταύτιση του «λέσβιος» με τη γυναικεία ομοφυλοφιλία.

  Φαντάσου τώρα διαφήμιση «lesbian wine» στα αγγλικά. Με την κρατούσα ερμηνεία, αλλού θα πάει το μυαλό του αναγνώστη και προφανώς δεν είναι ο οινόφιλος αυτός που θα τη βρει ενδιαφέρουσα, αλλά ο Squigley από το Sinfest. Και, σίγουρα, οι εμπορικές προοπτικές θα είναι πτωχές.

  Μην τα παίρνουμε όλα τόσο ελαφρά και στην πλάκα. Καλό είναι να σπάμε την πλάκα μας, να κάνουμε το χαβαλέ μας, αλλά υπάρχουν ορισμένοι χώροι (όπως οι επιχειρήσεις) όπου πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα πιο σοβαρά.

 40. Παράθεμα: Το όνομά μας είναι η ψυχή μας! « mariosp

 41. Ο/Η j95 λέει:

  αν οι ομοφυλοφιλες γυναικες θεωρούν πως η σεξουαλική επιλογή τους έλκει την καταγωγή της από την Σαπφώ ας ονομαστούν Σαπφίστριες ή σαπφικές ,τριβάδες (όπως ήταν γνωστές από την αρχαιότητα ) ή απλά ομοφυλόφιλες γυναίκες.

  Κάτι μου λέει πως ό,τι επιχειρείται να κερδίσει το νησί στο μέτωπο «λεσβίες» θα το χάσει στο μέτωπο «μαλακοβιόληδες».

 42. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  j95
  μου(ή μαλλον με) ελειψες…

 43. Ο/Η EXΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Όπως όλοι, έτσι και οι ομοφυλόφιλες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται. Το ερώτημα είναι γιατί δεν το κάνουν και χρησιμοποιούν τον προσδιορισμό κάποιων άλλων;

  Click to access 22156.pdf

 44. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Γιατί αυτόν τον όρο μάθανε απ’τις τσόντες που διαβάζανε και παρακολουθούσανε στην εφηβεία τους.

 45. Ο/Η omadeon λέει:

  Γιατί απλώς χρησιμποιούν μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ λέξη που υπάρχει πολλές γενιές πιο πριν.

  ΑΡΓΗΣΑΝΕ οι Μυτιληνιοί κατά… 200 χρόνια. Τώρα είναι ΑΡΓΑ.

 46. Ο/Η omadeon λέει:

  @Αιρετικέ

  Ε, φαίνεται ότι λείπουν καινοτομίες από το δογματικό μυαλό του Λεσβίου Οινοπαραγωγού. Να μερικές προτάσεις, σχεδόν προφανείς:

  1) Να προωθήσει ΕΙΔΙΚΗ ποικιλλία κρασιού με όνομα «Σαπφώ» εκμεταλλευόμενος το αναδυόμενο παγκόσμιο «Niche Market». Αν μάλιστα ρίξει και χρήματα στο τοπικό Συνέδριο Λεσβίων (gay) γυναικών που γίνεται στη Λέσβο κάθε χρόνο, θα γίνει κροίσος! 🙂
  «The best wine for every lesbian woman IS lesbian» (νέο σλόγκαν)

  2) Αν δεν γουστάρει το (1) τότε… να βάλει την ουρά στα σκέλη (in English «eat humble pie») και να μετονομάσει το κρασί του «Mytilenian Wine». Ετσι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ξέρει τη σχέση του με τις Λεσβίες κι έτσι θα χάσει πελατεία (από Λεσβίες) αλλά θα κερδίσει πελατεία από τις straight γυναίκες. 🙂

 47. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Omadeon, και τον οθωμανικό ζυγό αργήσαμε να τον αποτινάξουμε, αλλά τους διώξαμε (τις παρενέργειες να δω πότε θα διώξουμε). Άρα, δεν είναι αργά. Τώρα, για τις μεθόδους προώθησεις που προτείνεις, μήπως είσαι ένα βήμα πριν το να εισηγηθείς σύμβαση με τη Silvia Saint και την Tylene Buck;

 48. Ο/Η EXΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Omadeon, η χρήση τού εθνολογικού-πολιτισμικού-γεωγραφικού προσδιορισμού «λεσβία» για …ερωτικούς λόγους συμβαίνει (according to dictionaries) μόνο λίγο πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και όχι «εδώ και πολλές γενιές» όπως νομίζεις.
  Πέραν αυτού, για το κείμενο του Αμερικανού καθηγητή περί Γεωπειρατείας, που παρέπεμψα δεν είδα να κάνεις λόγο:

  Click to access 22156.pdf

  Με τη λογική σου και οι Ναζί πολύ καλά έκαναν και σφετερίστηκαν ένα πανάρχαιο παγκόσμιο σύμβολο, τη σβάστικα, γαι να αυτοπροσδιοριστούν. Και άρα οι Ναζί ήσαν πολιτικώς ορθοί. Και επίσης όσοι χρησιμοποιούσαν τη σβάστικα μέχρι τότε, πρέπει τώρα να βρουν κάτι άλλο…

 49. Ο/Η omadeon λέει:

  Αιρετικέ μου, οι καημένες οι λεσβίες ΔΕΝ είναι οθωμανικός Ζυγός.
  Ζυγός είναι ορισμένες στρέϊτ γυναίκες που τις αντιπαθούν και… μας κάνουν χαλάστρα. Διότι οι λεσβίες είναι οι καλύτερες ΦΙΛΕΣ μας!

  Για τη Silvia Saint και την Tylene Buck δεν γνωρίζω, αλλά θα τις ψάξω και θα σου πω αν είναι… Οθωμανές υπήκοες! 🙂

 50. Ο/Η EXΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Για να συζητήσουμε και λίγο επί της ουσίας και να απεγκλωβιστούμε από γραφικά και παρωχημένα ψευτοπροοδευτικά τσιτάτα (που καταδυναστεύουν τη σκέψη όσο και η γελοία εθνικοφροσύνη που υποτίθεται ότι πολεμούν), παραθέτω ολόκληρο το εξαιρετικά επίκαιρο κείμενο περί Γεωπειρατείας:

  Η ΓΕΩΠΕΙΡΑΤΕΙΑ
  και η διεθνής νομική έννοια
  «Προστασία του Δικαιώματος Γεωγραφικής Ταυτότητας»

  Το ζήτημα της Γεωπειρατείας φαντάζει ως λεηλασία, αρπαγή. Σε όσους διαθέτουν κοινό νου παραλληλίζεται αμέσως με την Βιοπειρατεία (στην λιγώτερο φορτισμένη συναισθηματικά γλώσσα των νομικών η λέξη «βιοπειρατεία» σημαίνει την αφαίρεση η εξάλειψη γενετικών δεδομένων χωρίς συναίνεση η αντιστάθμισμα).
  Θα εξηγήσουμε, γιατί η συσχέτιση της Γεωπειρατείας με την Βιοπειρατεία είναι ένα αποτελεσματικό πρώτο βήμα για την πρόσβαση στην εξελισσόμενη συζήτηση για τις γεωγραφικές ενδείξεις (Πνευματικά Δικαιώματα Ιδιοκτησίας/Θέματα σχετικά με το Εμπόριο).
  Πιστεύουμε ότι το θέμα της Γεωπειρατείας αποτελεί κραυγή αγωνίας μικρών γεωγραφικών περιοχών, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές συνέπειες μιας πλαστογραφίας. Θα καταδείξουμε, ότι η βαρύτερη συνέπεια, που προκαλείται από την Γεωπειρατεία, είναι ψυχολογική: είναι η αποσάθρωση, η δόλια αλλοίωση της ταυτότητας και της κουλτούρας μιας κοινότητας, οι οποίες και αποτελούν την βάση της λειτουργίας της.
  Παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.
  Η ταινία «Ο τελευταίος των Μοϊκανών» είναι η κινηματογραφική απόδοση του κλασικού έργου του Αμερικανού Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ. Η υπόθεση αφορά στην εκδίωξη μιας εθνικής ομάδας (ιθαγενών) από τον χώρο, όπου βρίσκεται σήμερα η Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Αντί η ταινία να γυριστή στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε έζησαν οι Μοϊκανοί, οι παραγωγοί επέλεξαν την περιοχή Smoky Mountains στην Βόρειο Καρολίνα, όπου έζησαν οι Τσερόκυς. Η Γεωπειρατεία αυτή είναι επιζήμια για τους ζώντες απογόνους τόσο των Μοϊκανών όσο και των Τσερόκυς.
  Και βέβαια τέτοιου είδους αδικία δεν είναι ασυνήθης μόνο στις κοινότητες των ιθαγενών της Αμερικής. Η Αυστραλέζα ιθαγενής Elder Iris Lovett-Gardiner σημειώνει: «Για τους ιθαγενείς, αλλά και για όλους τους ανθρώπους, πιστεύω, ότι ο τόπος, όπου γεννήθηκαν, είναι η πηγή της κουλτούρας τους, της πνευματικότητάς τους, των εθίμων τους.» Και συνεχίζει: «Η ταυτότητα διαμορφώνεται από την γη και ολοκληρώνεται από τον τρόπο ζωής.»
  [Σημαντικώτατο παράδειγμα Γεωπειρατείας σε κινηματογραφική μορφή αποτελεί η χρήση του όρου Lesbian (σ.σ. Λέσβιος-ία-ο, λεσβιακός-η-ο) σε κινηματογραφικές ταινίες. Όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της Διαδικτυακής Βάσης Δεδομένων Ταινιών (Internet Movie Database: <www.imdb.com), υπάρχουν πενήντα περίπου ταινίες, που χρησιμοποιούν παράνομα και πλαστά τη γεωγραφική ταυτότητα της ελληνικής νήσου Λέσβου και των Λεσβίων στους υπότιτλούς τους• π.χ.: «Thank God, I’ m a Lesbian» (1992), «Two brides and a scalpel: Diary of a Lesbian marriage» (1999), «Lesbian gymnasts in USSR» (2000), «Is your wife a secret Lesbian?» (2002), «The truth about Lesbian sex» (TV-2002), «Lesbian sex and sexuality» (TV-2007) κ.λπ.]
  Η σημασία της αφηρημένης έννοιας των «αξιών της ύπαρξης» εκφράζεται πολύ όμορφα στον επίλογο του κεφαλαίου «Τυχαίοι κατακτητές» του βραβευμένου βιβλίου «Ο Τρίτος Χιμπαντζής» του Τζάρεντ Ντάιμοντ: «Μακροπρόθεσμα και σε ευρεία κλίμακα ο τόπος, όπου ζούμε, συμβάλλει καθοριστικά στο να γίνουμε αυτοί που είμαστε.»
  Η αποτελεσματικότητα της επιχειρηματολογίας των μικρών γεωγραφικών περιοχών κατά της Γεωπειρατείας έγκειται στην σαφή κατάδειξη των βαρύτατων συνεπειών της στα διάφορα συνέδρια που ασχολούνται με τις γεωγραφικές ενδείξεις. Μιλώντας κατ’ αναλογία, τα μικρά κράτη είναι εκείνα που θα ζημιωθούν περισσότερο, εάν δεν οργανωθούν ενάντια στην Γεωπειρατεία.

  Joseph Vogel, J. Robles, C. Gomides, C. Muniz
  «Environmental Law Journal» (Άνοιξη 2008, τόμος 21, σελ. 391.)

  Εφαρμογές της έννοιας «Προστασία του Δικαιώματος Γεωγραφικής Ταυτότητας» στην νομοθεσία της Ε.Ε. είναι οι εξής:
  Τὸ «Περί Καταχώρισης Γεωγραφικών Ενδείξεων και Ονομασιών Προέλευσης» Άρθρο 17 της Διάταξης του Συμβουλίου (EEC) No 2081/92 και ειδικώτερα με
  τὴν Διάταξη του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νο 2081/92 της 14ης Ιουλίου 1992 «Περί Προστασίας Γεωγραφικών Ενδείξεων και Ονομασιών Προέλευσης»,
  τὸ Άρθρο 17 της Διάταξης «Περί Νομίμως Προστατευομένων Ονομασιών η Ονομάτων σύμφωνα με την χρήση που επιθυμούν τα κράτη-μέλη»,
  τὴν Διάταξη «Περί Ρύθμισης, Καταχώρισης και Προστασίας των δικαιούχων σε Κοινοτικό Επίπεδο Γεωγραφικών Ενδείξεων η Ονομασιών προέλευσης».

  ——————————————

  [Aπό εδώ: http://www.davlos.gr/pdf/22156.pdf%5D

 51. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Omadeon, κι εγώ είχα ξέρεις την αυταπάτη ότι οι λεσβίες είναι εκείνες οι γκομενάρες που έβλεπα στις τσόντες κι ήταν έτοιμες για όλα, αλλά όταν τις είδα από κοντά στην πραγματική ζωή, διαπίστωσα πως πολλές δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις feminazi.

  Κι από τότε που μ’ένα φίλο μου παίξαμε ξύλο στη Λεωφόρο Σούδας με μια ομοφυλόφιλη γυναίκα (αρχικά νομίζαμε ότι ήταν άντρας – σαν πεζοναύτης έμοιαζε) που έδερνε την ερωμένη (?) της στη μέση του δρόμου για να τις χωρίσουμε, είπα «άσε, από μακριά κι αγαπημένοι».

 52. Ο/Η omadeon λέει:

  Το σχόλιο 51 είναι εκτός θέματος, γιατί ξεκινάει ΜΗ αναγνωρίζοντας την προύπαρξη της λέξης «λεσβία» (με άλλη έννοια από την Ελληνική) σε όλες τις χώρες του κόσμου επί μακράν περίοδο.

  Το μόνο που καταφέρνουν τέτοιες προσπάθειες είναι να εκθέτουν διεθνώς τη χώρα για τη ζούρλα της και τη στενομυαλιά της, καθώς και τις παράλογες απαιτήσεις να συμμορφωθεί ο υπόλοιπος πλανήτης με τις δικές μας παραξενιές και τα δικά μας γεωγραφικά ονόματα.

  Είμαστε μια σάπια, οπισθοδρομική και αλαζονική χώρα, ΠΑΤΟΣ σε όλα πλην της μαγκιάς και της… δικομανίας. Ας συνεχίσουμε ΚΑΙ διεθνώς.

 53. Ο/Η omadeon λέει:

  Στα βρωμερά Βαλκάνια, έχουν την τάση οι λαοί να επαλαμβάνει ο καθένας τα λάθη του (και τα λάθη των άλλων) ολοένα και πιο πολύ, αντί να βάλει μυαλό. Π.χ. στην αρχή, οι Σλαβομακεδόνες άρχισαν να λένε παραμύθρια ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (επειδή οι αδιάλλακτοι δικοί μας τους εξώθησαν, μάλλον). Μετά, ζήλεψαν οι Αλβανοί. ΚΙ ΑΥΤΟΙ τώρα λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δικός τους. Μετά, επαναστάτησαν και οι δικοί μας Βλάχοι και Αρβανίτες, ΚΙ ΑΥΤΟΙ λένε δικά τους παραμύθια ότι είναι απόγονοι Δωριέων καθαραόαιμων Αρχαίων Ελλήνων (αντί άλλων λαών)…

  Στην αρχή εξέλαβα λοιπόν την ιστορία αυτή της Λέσβου σαν αστείο. Τώρα που βλέπω όμως ότι κάποιοι το ΕΝΝΟΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ, (εκτός των ανθρώπων που το ξεκίνησαν) ειλικρινά αισθάνομαι άσχημα που πριν λίγο καιρό υποστήριξα με επιμονή ένα άααλλο, πολύ πιο σοβαρό θέμα ονόματος: Το σύνθετο όνομα για τη γνωστή γειτονική χώρα. Τώρα βλέπω πως ΕΧΑΣΑ τον καιρό μου, γιατί σε λίγο θα καταστεί εντελώς αδύνατον να μας πάρουν οι άλλες χώρες στα σοβαρά, στα βίτσια μας περί ονομάτων…

  Η πόλωση είναι εμφανής στη νέα στροφή προς τον εθνικισμό. Τα γεγονότα του σχολείου της Γκράβας, δεν τα μάθατε;

 54. Ο/Η Nικος Τζίμας λέει:

  Οmadeon,
  κάπου έχασες την μπάλλα, μου φαίνεται.

  Άν έκανες τον κόπο και διάβαζες το σχόλιο 51,
  θα έβλεπες, ότι τα περί Γεωπειρατείας
  τα έχουν γράψει τέσσερις ξένοι.

  Άν επί πλέον διαβάσεις το εκδοτικό σημείωμα του νέου
  Δαυλού (Ιουν. 08 ή http://www.davlos.gr/pdf/22150.pdf),
  θα δείς, ότι το θέμα της Γεωπειρατείας γράφτηκε στους New York Times και το σχολίασε ο ίδιος ο εκδότης των New York Times.
  Τι εκθέτουν τη χώρα και τέτοια λές;
  ΕΕΕ!!! Δεν τα λένε Έλληνες, ξένοι τα λένε!
  Wake up!

  Τι για Βαλκάνια μας λές,
  τι για Μ. Αλέξανδρους, διαβλέπεις και «πόλωση στη νέα στροφή προς
  τον εθνικισμό» και μάλιστα «εμφανή»!

  Μήπως έφαγες πολύ ληγμένο Ηλιέλαιο, βρε Omadeon;

 55. Ο/Η EXΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Omadeon, βλέπω ότι υπεκφεύγεις και στα δύο ζητήματα που τέθηκαν:

  α) στο ζήτημα της Γεωπειρατείας. Το οποίο έθεσαν τέσσερεις ξένοι καθηγητές, εξ’ αιτίας ακριβώς της ιδιοποίησης του γεωγραφικού-πολιτισμικού-εθνολογικού προσδιορισμού «λεσβία» από τις ομοφυλόφιλες. Προφανώς, κατ’ εσέ, οι καθηγητές είναι άσχετοι…

  β) στο ζήτημα του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των Ναζί, οι οποίοι σφετερίστηκαν το πανάρχαιο και παγκόσμιο ιερό σύμβολο της σβάστικας. Ενώ για τις λεσμπίες (εκ του lesbian) υπήρξες λαλίστατος, για τους Ναζί ποιείς την νήσσαν. Γιατί; Δεν είναι κι αυτοί άνθρωποι; Δεν έχουν κι αυτοί δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, συμφώνως προς την «πολιτικώς ορθή» συλλογιστική σου;

  Αντιθέτως, διαπιστώνω ότι συνεχίζεις να καταφεύγεις σε απλοϊκά, γραφικά και άσχετα με το θέμα μας, τσιτάτα περί «εθνικισμού» , «βρωμερών Βαλκανίων»κλπ. Συν λίγες ηθικολογικές κοινοτοπίες περί του ότι «οι λαοί επαναλαμβάνουν τα λάθη τους» και… «δεν βάζουν μυαλό». Συν μια προσωπική σου απογοήτευση και διάψευση από αυτή την κατάσταση (έτσι όπως ΕΣΥ την έχεις εκτιμήσει).
  Κατανοώ το σοβαρό πρόβλημα ταυτότητας, που αντιμετωπίζεις και εσύ και όλοι οι -νυν και πρώην- αριστεροί σε αυτόν τον σκληρό και άκαρδο κόσμο, που σάς έχει προσπεράσει τόσο πολύ. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μήν είσαι συνεπής με αυτά που διακηρύττεις και να τα λές «τη μία έτσι και την άλλη γιουβέτσι». Οπότε, ή θα πρέπει να παραμείνεις φονταμενταλιστικά πιστός στα τσιτάτα των αγίων πατέρων ημών (Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Τρότσκυ, Στάλιν, Μάο),ή θα πρέπει να παραμείνεις, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, μόνος, μέχρι να ξεμπερδευτείς και να τα βρεις με τον εαυτό σου.

 56. Ο/Η Nίκος Τζίμας λέει:

  Σήμερα μιά γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη λέει άνετα
  «είμαι Θεσσαλονικιά», ενώ μιά γυναίκα από τη Λέσβο
  δεν λέει ποτέ «είμαι Λεσβία», γιατί θα φάει καζούρα.
  Λέει «είμαι από τη Λέσβο».

  Άν οι ομοφυλόφιλες χρησιμοποιούν το όνομα «λέσβία»
  για 200 χρόνια, όπως κάποιος είπε παραπάνω (που δεν είναι
  200, είναι μόνο μερικές δεκαετίες),
  οι Λεσβίες, οι γυναίκες που κατάγονται από τη Λέσβο δηλαδή,
  χρησιμοποιούν το όνομα αυτό για κάποιες χιλιάδες χρόνια.

  Βάσει ποιάς λογικής πρέπει οι γυναίκες αυτές να απεμπολήσουν
  τον πανάρχαιο αυτό προσδιορισμό τους;
  Δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα αυτές;
  Μόνο οι ομοφυλόφιλες έχουν;

 57. Ο/Η omadeon λέει:

  Ο καθένας το βιολί βιολάκι, και το θέμα που τον απασχολεί νομίζει ότι είναι το ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  ΟΚ, δεν είχα δει το PDF του «Δαυλού». Το ΕΙΔΑ ΤΩΡΑ όμως , και…

  Πάω να δω ΤΙ λένε τέλος πάντων κάποιοι άλλοι περί «Γεωπειρατείας», υποθέτοντας ότι (μέσα στην καλοπροαίρετη αφέλεια που ίσως έχουν ΚΑΙ αυτοί) ΔΕΝ κατάλαβαν ότι εδώ είναι Βαλκάνια, και έχουμε να κάνουμε πάρα πολύ συχνά με σκέτους παρανοϊκούς. ΕΞΗΓΩ:
  Εκ πρώτης όψεως, μου φαίνεται σκέτη ΠΑΡΑΝΟΙΑ, να αποδίδει κανείς «πειρατεία» οποιασδήποτε (κερδοσκοπικής) μορφής, στη χρήση του όρου «λεσβία». Κερδοσκόπος είναι π.χ. ο παραγωγός κρασιών εκ Λέσβου. ΣΙΓΑ μην κερδίσανε κιόλας κάποιοι από την «κλοπή» του όρου «λεσβία». Εεεεε… όποιος το πει αυτό, είναι ΜΟΝΟ για κλωτσιές.

  Λυπάμαι που δεν ανταποκρίθηκα στις… τελειομανείς απαιτήσεις ορισμένων να τα… διαβάζω ΟΛΑ και να τα ξέρω ΟΛΑ. Η αλήθεια είναι ότι όταν έγραψα τα πρόσφατα σχόλια είχα το μυαλό μου αλλού, σε κάποιον άαααλλον παρανοϊκό (αλλού) που με είπε και «προδότη». Come To The Balkans. All your Nightmares come true.

 58. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Και οι παραγωγοί φέτας κερδοσκόποι είναι… Και κάτι ακόμα: η χρήση του όρου «lesbian/λεσβία/λεσβιακό» κλπ συνήθως για κερδοσκοπικούς σκοπούς χρησιμοποιείται (τσόντες). Οπότε, καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή: το χρήμα.

  Καιρός είναι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Οι δε ομοφυλόφιλοι, καλώς να αποκτήσουν και δικαίωμα γάμου (σιγά μην ταυτιστούμε με τον απίστευτο παπά-Κολλά που λέει «να κάτσουν στην άκρη και να μη ζητάν δικαιώματα»), αλλά παντού να υπάρχει λογική. Όπως οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα στην ύπαρξη, στην ισότιμη αντιμετώπιση και στην αποφυγή και καταστολή των εις βάρος τους διακρίσεων, έτσι και οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το τοπωνύμιό τους χωρίς να τους κάνει ο κάθε βλάκας καζούρα.

  Έτσι ακριβώς, φίλε Omadeon, έχουν δικαίωμα – για να σε πάω σ’έναν άλλο τομέα – και οι άνθρωποι που προτιμούν να φοράνε στρινγκ στην παραλία (γυναίκες και άνδρες) να μην έχουν το φόβο ότι ο κάθε κακόπιστος θ’αρχίσει τα «α, κοίτα την πουτάνα» (για γυναίκα που φοράει στρινγκ) ή τα «κοίτα τη λούγκρα» (για άνδρα που φοράει στρινγκ).

 59. Ο/Η Nικος Τζίμας λέει:

  Άν νομιμοποιηθή ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, τότε θα δικαιούνται
  ό,τι και τα κανονικά ζευγάρια, δηλαδή επίδομα γάμου, σύνταξη κ.τ.λ.

  Αυτά τα έχει δώσει όμως η πολιτεία, προκειμένου να βοηθήσει τα κανονικά ζευγάρια να φτιάξουν οικογένεια και να κάνουν παιδιά, οπότε έχει νόημα να επιβαρύνεται ο φορολογούμενος πολίτης για τέτοια επιδόματα.

  Γιατί εγώ όμως, ως φορολογούμενος πολίτης, να επιβαρύνομαι να
  πληρώνω επίδομα γάμου σε δύο ντιγκιντάγκες,
  που μένουν μαζί;

  Και για να σας το πώ κι αλλιώς:
  Άν εγώ είμαι κτηνοβάτης, γιατί να μην δικαιούμαι να
  παντρευτώ μιά κατσίκα;
  Εσείς, οι φορολογούμενοι πολίτες, οι «πολιτικά ορθοί»,
  θα σας αρέσει να μου πληρώνετε επίδομα γάμου;

 60. Ο/Η physicist λέει:

  @Nikos Tzimas

  1. M’ auth th logikh, h Politeia 0a prepei amesws na aposurei ola ta sxetika pronomia apo ta atekna, eterofula zeugaria.

  2. Na leipoun oi e3upnades: o Nomos parexei dikaiwmata kai pronomia se fusika proswpa, dhl. melh tou biologikou eidous «homo sapiens». Oi katsikes den anhkoun s’ auto, epomenws kaneis den mporei na sunayei gamo me mia katsika, akribws opws den mporei na kanei sumbolaio agorapwlhsias akinhtou me ena tsoubali patates.

  3. An den to exete katalabei: to zhthma den einai na pare3ei o Nomos eidika pronomia se 0iaswtes ths mias ‘h ths allhs se3oualikhs tashs. To zhthma einai AKRIBWS to anti0eto.

  p.

 61. Ο/Η EXΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Psysicist
  Λες ότι o «Nomos parexei dikaiwmata kai pronomia se fusika proswpa, dhl. melh tou biologikou eidous “homo sapiens”. Oi katsikes den anhkoun s’ auto, epomenws kaneis den mporei na sunayei gamo me mia katsika, akribws opws den mporei na kanei sumbolaio agorapwlhsias akinhtou me ena tsoubali patates».
  Αυτός όμως που θέλει να παντρευτεί μια κατσίκα είναι φυσικό πρόσωπο. Άρα πρέπει να του αναγνωριστεί αυτό το δικαίωμα. Άλλωστε η κτηνοβασία, όπως και η παιδεραστία, είναι «αναγνωρισμένες προτιμήσεις» και σύμφωνα με την πολιτικώς ορθή συλλογιστική σου πρέπει να τις …βοηθήσουμε. Άλλωστε σε πολλές χώρες οι συναλλαγές με ζώα είναι αναγνωρισμένες: ακούμε συχνά για διάφορες σκατόγριες που κληροδότησαν τις περιουσίες τους στα σκυλιά και τις γάτες τους…

  Λες επίσης ότι «M’ auth th logikh, h Politeia 0a prepei amesws na aposurei ola ta sxetika pronomia apo ta atekna, eterofula zeugaria.» Το άτεκνο ετερόφυλο ζευγάρι, μπορεί να υιοθετήσει παιδιά, στην περίπτωση που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει. Επομένως η πολιτεία οφείλει όχι μόνο να μην θίξει τα σχετικά «προνόμια» αλλά, αντιθέτως, να δώσει περισσότερα κίνητρα.
  Ενώ σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, τί δικαιώματα να δώσει; Μήπως το… δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά; Mου φαίνεται αντιφατικό, άνθρωποι που αρνούνται την φυσιολογική διαδικασία δημιουργίας νέας ζωής, να έχουν δικαίωμα επί αυτής ακριβώς της νέας ζωής. Επί πλέον κάθε παιδί έχει ανάγκη, όχι από απλώς «καλούς» γονείς (μ’ αυτή την έννοια δεν αποκλείω ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι «καλοί» ή «κακοί» γονείς, με οποιοδήποτε ετερόφυλο ζευγάρι), αλλά, πρωταρχικά, από ένα αρσενικό και ένα θηλυκό ΑΡΧΕΤΥΠΟ (προσοχή: μιλώ για ΑΡΧΕΤΥΠΟ και όχι ΠΡΟΤΥΠΟ). Τα αρχέτυπα αυτά μόνο ένα ετερόφυλο ζευγάρι μπορεί να τα παρέχει. Ενώ π.χ. ένα ζευγάρι λεσμπίες, τί αρχέτυπα μπορεί να δώσει; Ή τί αρχέτυπα μπορεί να έχει ένα παιδί που ξέρει ότι οι αρσενικοί «γονείς» του, ρουφάνε ο ένας το σπέρμα του άλλου, ή «τον παίρνουν» από τον κώλο; Σε διαβεβαιώ ότι ούτε ένας ομοφυλόφιλος δεν θα ήθελε τέτοιους γονείς (εκτός και είναι πραγματικά διεστραμμένος).
  Ωστόσο, αν επιτραπούν οι γάμοι μεατξύ ομοφυλοφίλων, κανείς δεν θα μπορεί να κάνει διακρίσεις εις βάρος αυτών των γάμων και να εφαρμόζει επιλεκτικά τον νόμο, π.χ. αρνούμενος
  στα έγγαμα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά.(Τώρα βέβαια μερικοί βλαχοδήμαρχοι, όπως αυτός της Τήλου, μπορεί να επικαλούνται τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και να θέλουν να «ευλογούν» γάμους ομοφυλοφίλων, με ανομολόγητο στόχο, φυσικά, να ανεβάσουν τον τουρισμό στις βραχονησίδες τους).

  Πέραν αυτών, οι ομοφυλόφιλοι σήμερα ομολογούν ότι, επιθυμούν να παντρεύονται για να θεμελιώσουν κυρίως, γαμικά, συνταξιοδοτικά και άλλα «δικαιώματα» (βλ. επιδόματα…) κάτι που αποτελεί ευθεία ομολογία ότι βλέπουν τον γάμο καθαρά και ωμά σαν οικονομική εξασφάλιση. Εξασφάλιση που, κατά τη γνώμη μου, τήν δικαιούνται μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια για τους λόγους που ανέπτυξα πιό πάνω.

  Τέλος θα ήθελα να προτείνω ένα συμβιβασμό στο θέμα της ονομασίας των ομοφυλόφιλων γυναικών. Κάποιες ξένες εφημερίδες που ασχολήθηκαν με το θέμα, έδωσαν έμφαση στη διαφορά μεταξύ lesbian και lesvian. Επειδή η χρήση του προσδιορισμού «λεσβία» για σεξουαλικούς λόγους ήλθε από το εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες, προτείνω την κατά γράμμα μεταφορά του στην ελληνική καθομολουμένη. Δηλ. οι ομοφυλόφιλες να αποκαλούνται «λεσμπίες», όπως στο εξωτερικό, και όχι «λεσβίες».

 62. Ο/Η Nίκος Τζίμας λέει:

  physicist,

  Ελληνικά δεν ξέρεις να γράφεις;
  Πρέπει να βγάλω τα μάτια μου
  να καταλάβω τι θέλεις να πείς;

  Άντε, και καλά στέφανα στην Τήλο…

 63. Ο/Η EXΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Προηγουμένως, αναφερόμενος στα δικαιώματα των σεξουαλικώς «διαφορετικών», απαριθμούσα τις διάφορες σεξουαλικές «σχολές» (κτηνοβάτες, παιδεραστές κλπ.). Παρέλειψα όμως την συμπαθέστατη τάξη των νεκροφίλων. Τούς ζητώ ταπεινά συγγνώμη.
  Άμποτε να οργανωθούν κι αυτοί σε κλάδο, όπως οι ομοφυλόφιλοι και οι «παιδόφιλοι»…

 64. Ο/Η physicist λέει:

  @62 kai @63

  @ Nikos Tzimas: eiste o monos pou isxurizetai oti «ebgale ta matia tou» na diabasei Greeklish. Den sas milhsa ston eniko, opote anamenw antistoixh prosfwnhsh. Yeutomagkies kai ntahlikia ek tou asfalous na ta kanete sth sunoikia pou menete, sunnenoh0hkame; An, sto telos telos, h hlikia sas uperbainei to deikth nohmosunhs sas, lupamai, den mporw na kanw tipote gia na sas boh0hsw.

  @ EXW X… Gia th nomimh sunayh gamou apaitountai DUO FUSIKA PROSWPA pou dinoun thn koinh tous sunainesh ws wrimoi enhikes kai mhn kanete oti den katalabainete. Den suzhtate edw me kretinous tou Kathxhtikou alla’ me nohmones an0rwpous. Peri uio0esias: prwton, h Politeia mporei kallista na xwrisei ta pronomia gamou apo ta epidomata teknwn, ki etsi den uparxei zhthma. Deuteron, giati na mhn mporoun na uio0ethsoun kai omofula zeugaria; Exete kamia egguhsh oti sta eterofula zeugaria ta paidia anatrefontai opws tous a3izei; An etsi nomizete, sas parapempw se osa sunebhsan prosfata se mia polh ths Austrias pou legetai Amstetten.

  p.

 65. Ο/Η physicist λέει:

  @62

  YG: Se o,ti afora stis ba0ustoxastes analuseis sas peri twn traumatwn pou antimetwpizoun (upoti0etai) paidia omofulwn zugariwn, ka0ws kai sthn akatasxeth xudaiologia pou diakatexei to mhnuma sas, kalutera na mhn kanw sxolia. Anarwtiemai mono ean hr0ate s’ auto ton kosmo kat’ eu0eian apo ton Mesaiwna kai den phrate murwdia apo to gegonos oti zoume sto 2008. An0rwpoi me poiothta kai epipedo den asxolountai me tis se3oualikes praktikes meta3u duo sunainountwn enhlikwn, eite diafopretikou eite tou idiou fulou, exoun sobarotera pragmata na kanoun.

  p.

 66. Ο/Η Nικος Τζίμας λέει:

  Phisicist,

  Ta epixeirhmata sou einai aktyphta.

  Me epeises kai me apostomoses,
  toso, poy apofasisa na grafo
  ki ego alampournezika, opos ki esy!

  Akoy loipon mia istoria, poy moy dihghthikan:

  Paei ena zeygari omofylofilon
  me to karabi sthn Thlo,
  na telesoyn ton -politika ortho- gamo toys.

  Ekei poy phgainan leei o enas:

  – Tha paixoyme to paixnidi ton erwthsewn
  ki o opoios xasei, tha ton phdhxei o allos. OK;

  – Symfono, leei o -politika orthos- syntrofos tou,
  ki arxizei to paixnidi.

  – Ti kanei niaou-niaou sta keramidia;

  – O skylos!

  – Mprabo bre, to brhkes!

 67. Ο/Η physicist λέει:

  @67

  1. Sta alampournezika einai «physicist» kai oxi «phicisist».
  2. Ti na kanoume, kai na to poulagane to atimo, pali autoi pou to ‘xoune 0a phgainane na to agorasoune.

  p.

 68. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Αγαπητέ physicist,
  Μου κάνει εντύπωση που δεν αναγνωρίζεις τα δικαιώματα συνανθρώπων μας, όπως οι κτηνόφιλοι, οι παιδόφιλοι και οι νεκρόφιλοι. Ο νόμος έχει πολλά παραθυράκια για όλους κι όχι μόνο για τους ομοφυλόφιλους.

  Στο ζήτημα του γάμου ομοφυλοφίλων είχα ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με ττην ανατροφή των παιδιών, αφού δέχτηκα ότι οι ομοφυλόφιλοι γονείς μπορούν να είναι το ίδιο «καλοί», ή «κακοί» με τους ετεροφυλόφιλους. Το πρόβλημα που προκύπτει έχει να κάνει με τα αρσενικά και θηλυκά ΑΡΧΕΤΥΠΑ (και όχι ΠΡΟΤΥΠΑ) που παρέχουν οι γονείς. Π.χ. ένας «πατέρας» που «τον παίρνει» δεν μπορεί να αποτελεί αρσενικό αρχέτυπο, όπως επίσης και μια «μάνα» με μουστάκι δεν μπορεί να αποτελεί θηλυκό αρχέτυπο.

  Επιπλέον δεν είδα να κάνεις κανένα σχόλιο στην παρατήρησή μου, πώς δύο «γονείς» που απορρίπτουν και συχαίνονται τον ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ τρόπο δημιουργίας ζωής, δικαιούνται να έχουν την απαίτηση να τους εμπιστευθεί κανείς γαι υιοθεσία ένα παιδί.

 69. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  ( σε συνέχεια του προηγούμενου)
  Όλα αυτά περί υιοθεσίας τα αναφέρω διότι ο νομοθέτης δεν μπορεί να εφαρμόζει επιλεκτικά τον νόμο: ό,τι ισχύει για τους γάμους ετεροφυλοφίλων θα ισχύσει και για τους γάμους ομοφυλοφίλων. Στη ΦΥΣΗ όμως, αν και υπάρχει ομοφυλοφιλία (όπως υπάρχει και εκ γεννετής παραπληγία, σύνδρομο ντάουν κλπ.) δεν θα δεις ΠΟΤΕ οικογένεια, στην οποία οι γονείς να είναι ομοφυλόφιλοι. Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι όποιος είναι (συνειδητά και όχι από αφέλεια) υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων είναι ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ, δηλ. είναι διεστραμμένος και άρρωστος.

  Αν πάλι όλα αυτά σου φαίνονται όπως λες «βαθυστόχαστες αναλύσεις» μπορώ να σου τα πω ΑΚΟΜΑ πιο απλά.

 70. Ο/Η stavroula λέει:

  Kati mou leei pio pi8anothtes exoun oi Amerikanoi na ginoun koumounistes para ellhnes na dextoun gamo meta3u twn duo filwn! Kala ean duo omofilofiloi 8eloun na pantreutoun gt den pane s alles xwres ths EE(etsi k alliws ena giname) na pantreutoun opws ginetai stis HPA. Opou polles polities einai sunthritikes k etsi phgainoun se poio fileleu8eres, California
  Las Vegas klp.
  Oso gia to nhsi ths Lesvou nomizw oti einai entelws gelio k paratravhgmeno, tosa xronia dn to phran xampari twra tous
  enoxlhse t onoma. Etsi gia n asxolountai me mas…dld!

 71. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  stavroula,
  Κατά τη γνώμη μου, το ζήτημα δεν είναι ότι ΤΩΡΑ ενοχλήθηκαν οι -αυθεντικοί- Λέσβιοι από τον σφετερισμό του πολιτισμικού/εθνολογικού/γεωγραφικού προσδιορισμού «λεσβία». Απλώς ΣΗΜΕΡΑ οι ομοφυλόφιλοι έχουν αρχίσει να μήν ξέρουν τί θέλουν. Πράγμα που φανερώνει τον διακαή τους πόθο να περαστούν ως «φυσιολογικοί» δηλ. κλασική περίπτωση κρίσης ταυτότητας (κρίση που εκδηλώνεται με τη μορφή διεκδίκησης δήθεν «ίσων» δικαιωμάτων).
  Νομίζω πάντως ότι, ως προς το όνομα, ο προσδιορισμός «λεσμπίες», που πρότεινα και αιτιολόγησα πιο πάνω, θα πρέπει να σε καλύπτει…

 72. Ο/Η Nίκος Τζίμας λέει:

  Σταυρούλα,
  πάμε για καμάκι;

 73. Ο/Η physicist λέει:

  @70

  Agaphte mou, epixeirhmatologeite me arloumpes, gia na to pw epieikws. Se paidofilous den anagnwrizw kanena dikaiwma kai pisteuw akradanta oti h paidofilia prepei na einai poinika kolasimh dioti ena paidi den mporei na dwsei sunainesh se3oualikhs epafhs kai polu eukola ginetai antikeimeno ekmetalleushs. H kthnobasia den me afora oute kai blepw to logo na timwreitai, asfalws omws peri gamou den mporei na ginei logos, dioti autos einai dunatos mono anamesa se fusika proswpa (to lew gia trith kai teleutaia fora, elpizonats oti 0a balete to mualo sas se leitourgia). H nekrofilia einai poinika kolasimh dioti to nerko swma enos an0rwpou a3izei sebasmo. Telos m’ auta kai na mhn kanoume tous koutous.

  H fush einai fush kai o politismos einai politismos. Sth fush sunantame suxnotata aimomi3ia, h opoia omws gia tous an0rwpous se mia leitourgousa koinwnia timwreitai apo to nomo af’ enos dioti au3anei tis pi0anothtes genetikwn anwmaliwn kai af’ eterou giati diatarassei tis oikogeneiakes sxeseis. Epi pleon de, o homo sapiens exei mia fusikh tash na mhn elketai apo proswpa me ta opoia exei magalwsei mazi. O politismos mas, mas odhgei se mhxanismous me tous opoious elegxoume thn askhsh ths se3oualikothtas mas. Sth fush, auth e3uphretei sxedon apokleistika thn anaparagwgh, stis an0rwpines epafes mono kat’ e3airesh. Gnwrizete polu kala oti sta eterofula zeugaria, to 99,999999% twn se3oualikwn epafwn ginetai gia logous apolaushs kai oxi gia logous anaparagwghs, eite mesa sto gamo eite e3w apo to gamo. Mhn mplekete, loipon, th fush giati af’ enos peftete se antifaseis o idios kai af’ eterou den mporeite na agnohsete thn koinwnikh kai politistikh e3eli3h tou an0rwpinou eidous.

  Den me ekplhssei pou monizete oti eimai diestrammenos kai arrwstos. Toulaxiston den mporeite na me kathgorhsete oti eimai hli0ios.

  p.

 74. Ο/Η Nίκος Τζίμας λέει:

  Γιατί δεν μπορούμε;

 75. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Αγαπητέ physicist
  Βλέπω ότι εξακολουθείτε να παρακάμπτετε την ουσία σφυρίζοντας, δήθεν, αδιάφορα.
  Σας ρώτησα με ποιό δικαίωμα δικαιούνται να παντρεύονται και να αναλαμβάνουν όλες τις σχετικές αρμοδιότητες (με κυριότερη την ανατροφή παιδιών) άνθρωποι που αισθάνονται αποστροφή για την ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ πράξη τεκνοποίησης. Με άλλα λόγια πώς θα δικαιούνται να υιοθετήσουν παιδί κάποιοι, οι οποίοι σιχαίνονται την ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ πράξη δημιουργίας ζωής και, άρα, παιδιών.
  Και ο πολιτισμός, τον οποίο επικαλείστε, δεν μπορεί να αντιβαίνει στη Φύση (αυτό μόνο ένας άρρωστος θα το πίστευε).

  Τα παραδείγματα περί αιμομιξίας κλπ. που αναφέρετε ότι παρατηρούνται στη φύση είναι, εκτός από άσχετα με το θέμα μας, ατυχέστατα. Οι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ( και όχι απλώς οι σεξουαλικές συνευρέσεις) στα πουλιά και στα θηλαστικά βασίζονται αυστηρώς σε ετεροφυλόφιλους γονείς. Γι’ αυτό και μόνο τον λόγο οι «οικογένειες» των ομοφυλόφιλων «γονέων» είναι ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ και όσοι τις προωθούν συνειδητά (και όχι από αφέλεια) είναι ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ.

  Ως προς τον σκοπό του σεξ που επικαλείστε και ο οποίος είναι κατ’ εσάς η απόλαυση (και μάλιστα σε αντιδιαστολή με την …αναπαραγωγή) έχετε μαύρα μεσάνυχτα. Ο σκοπός του σεξ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΦΥΣΗΣ είναι η αναπαραγωγή. Γι’ αυτό η φύση έχει επενδύσει το σεξ με τόσο ελκυστικό τρόπο. Άλλο πράγμα το εάν ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ το σεξ γίνεται αντιληπτό και επιδιώκεται (ορθότατα) κυρίως ως απόλαυση: πρόκειται απλώς για απόδειξη της ανθρώπινης ευφυίας που κατάφερε να «ξεγελάσει» με έναν ανώδυνο τρόπο τη φύση.

 76. Ο/Η physicist λέει:

  @75

  Giati sto spiti tou kremasmenou den milane gia sxoini, k. Tzima.

  p.

 77. Ο/Η physicist λέει:

  @72

  Bgeite ap’ to Mesaiwna sas, epitelous, kai katebhte ap’ to kalami. KANEIS den sas edwse to dikaiwma na kathgoreite tous omofulofilous ws mh fusiologikous. Diabaste kai kanena biblio na ma0ete oti prin apo 100-150 xronia oi mauroi kai oi gunaikes e0ewrounto katwtera onta, opws eseis prattete twra gia tous omofulofilous, kai balte ligo tis anohsies tis opoies grafete se istorikh prooptikh! Oi h0ikes a3ies mias koinwnias e3elissontai, den einai grammenes mia gia panta se biblia kai aparallaxtous nomous, polu ligotero de se protwgona suggrammata opws h Biblos.

  p.

 78. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @physicist

  i m sorry but απλώς λες μπούρδες,γιατί η πραγματικότητα σε έχει ήδη προλάβει :

  «Νομιμοποίηση του Κόμματος των Παιδοφίλων (PNVD) από την Ολλανδική Κυβέρνηση

  Μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία βασιζόμενη στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν απαγόρευσε την ίδρυσή του, η Ολλανδική Κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδοφίλων (PNVD).

  Σε αυτή την περίπτωση η ελευθερία της έκφρασης λειτούργησε εναντίον των δικαιωμάτων των παιδιών.

  Βασικοί στόχοι του κόμματος είναι:

  – Η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών.

  – Η νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση.

  Επίσης, κάθε νομοθεσία, που απαγορεύει την σεξουαλική επαφή μεταξύ ανθρώπων και ζώων, τους βρίσκει ρητά αντίθετους.

  Κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο οφείλει να αντιταχθεί στην νομιμοποίηση αυτού του πολιτικού κόμματος.

  Η Φινλανδία, έχοντας την Προεδρία της Ε.Ε. πρόκειται να αιτηθεί την καταστολή της δράσης του Κόμματος των Παιδοφίλων στην Ολλανδία. Η αίτηση από την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας κα. θα παραδοθεί στον Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Franco Frattini, Αρμόδιο για Εσωτερικές Υποθέσεις, στο τέλος του τρέχοντος έτους.

  Στα πλαίσια Ατυπης Συνάντησης μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε 20-22 Σεπτεμβρίου στην πόλη Tampere, οι Φινλανδοί πολίτες παρέδωσαν τις πρώτες υπογραφές στην Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρα τους.

  Όσο περισσότεροι σε ολόκληρο τον κόσμο συνυπογράψουμε το αίτημα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ισχύς του!

  Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην παγκόσμια αυτή διαμαρτυρία.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.adressit.com/pedonkielto»

  το παραπάνω δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του χαμόγελου του Παιδιού.

  προβλέπω πως σε καμμιά δεκαριά χρόνια θα δούμε «γάμους» μεταξύ κολωνακιωτών και των κυνών τους σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί με τελετάρχη τον πολυπολιτισμικό,εκσυγχρονισμένο δήμαρχο.

  καταπληκτικά δεν θα είναι;

  -«Αζώρ,δέχεσαι τον Λακη για σύζυγο σου;»

  -«Γαβ!»

 79. Ο/Η physicist λέει:

  Edw den 3erw apo pou’ n’ arxisw kai pou’ na teleiwsw, exei mazeutei olh h propaganda, h blakeia kai h diastreblwmenh enhmerwsh sta proswpa orismenwn sunomilhtwn. Suntoma:

  @76: To dikaiwma tou gamou den einai sunufasmeno oute me to dikaiwma oute me thn upoxrewsh gia apokthsh ‘h uio0esia teknwn. Pantreuontai kai an0rwpoi proxwrhmenhs hlikias, mhpws 0a eprepe na einai paranomo; Ti saxlamares grafete kai den exete idea peri twn antifasewn stis opoies upopitete; Thn aimomi3ia thn anefera mhpws kai katalabete oti h fush kai ta zwa den mporoune na einai protupo gia to pw’s sumperiferontai kai pw’s nomo0etoun oi an0rwpoi. Apla pragmatia. Tis krauges sas peri tou poios einai diestrammenos tis akousame, den xreiazetai na tis epanalambanete kai malista me kefalaia. Den amfisbhthsa to skopo tou sex apo pleuras ths fushs, egraya aplws oti h koultoura mas tou edwse ena allo periexomeno. H le3h-kleidi einai «politismikh e3eli3h» se anti0esh me thn prwtogenh kai protwgonh fush, eiste se 0esh na to katalabete; An eiste enas apo autous pou exoun sex mono gia anaparagwgh, dikaiwma sas. Gia to ti kanoun oi alloi sto krebati tous den sas peftei logos. Alh0eia, den exete tipote allo n’ asxolh0eite para me th se3oualikh sumperifora allwn an0rwpwn;

  @79 Thou-Bou kairo eixa na sas akousw kai mou eixan leiyei oi arloumpes sas. Sthn Ollandia uparxei eleu0eria ths ekfrashs. To Anwtato Dikasthrio ekrine oti einai nomimo to na mporei to PNVD na ekfrasei thn apoyh tou. H ekfrash apoyhs den einai adikhma. H pra3h ths paiderastias paramenei adikhma sthn Ollandia. Opws p.x. h ekfrash akrode3iwn 0esewn se politiko epipedo einai eleu0erh sth Germania (bl ta nomima kommata NPD, DUV klp.) omws h pra3h tou upodaulismou misous kata twn 3enwn ‘h h epidei3h e0nikososialistikwn sumbolwn timwreitai poinika. Leptes alla’ kairies diafores, isws kapws duskolo ni ginoun antilhptes apo sas alla’ prospa0hste.

  p.

 80. Ο/Η physicist λέει:

  @76

  H an0rwpinh eufuia exei epishs 3egelasei th fush sth 0erapeia enos megalou ari0mou as0eneiwn. Exei 3egelasei th fush sto na dior0wnei thn orash twn an0rwpwn me th xrhsh guialiwn, sthn pros0etikh odontwn kai ostwn, sthn kataskeuh mhxanhmatwn, sthn yhfiakh texnologia — kai 0a mporousa na anaferw xiliades ‘alla paradeigmata. Antitei0este kai s’ autes tis xrhseis ths an0rwpinhs eufuias ‘h mhpws sas enoxlei h upar3h an0rwpinhs eufuias en genei;

  p.

 81. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  physicist,
  Κάποτε θα πρέπει οι ομοφυλόφιλοι να αποκτήσουν αυτογνωσία, να συμφιλιωθούν με αυτό που είναι και να σταματήσουν να παριστάνουν τα θύματα της σημερινής κοινωνίας. Σήμερα ΟΡΘΩΣ απολαμβάνουν πραγματικά ίσων ευκαιριών στην εργασία, στη μόρφωση, ΠΑΝΤΟΥ.
  Αλλά ο ίδιος ο ερωτικός τους προσανατολισμός, τούς επιβάλλει να αποκτήσουν επίγνωση των ΟΡΙΩΝ τους και των ΡΟΛΩΝ τους: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ. Κατ’ επέκταση δεν γίνεται να κάνεις κάτι (π.χ. να παντρεύεσαι και να υιοθετείς παιδιά) το οποίο συνδέεται άμεσα με έναν σεξουαλικό προσανατολισμό (ετεροφυλόφιλο) ο οποίος σε αηδιάζει. Δεν γίνεται να θέλεις το «προϊόν» και να σιχαίνεσαι τη διαδικασία του.
  Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι διεστραμμένοι μόνο και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλοι. Γίνονται όμως διεστραμμένοι όταν επιδιώκουν να παραστήσουν τους «φυσιολογικούς».
  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ. ΣΥΝΕΛΘΕ!

 82. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Θου Βου, αυτό θα πει πολιτική ορθότητα!!!

 83. Ο/Η physicist λέει:

  @82

  «Den ginetai na 0eleis to proion kai na sixainesai th diadikasia tou».
  Edw den mporw n’ apofugw na sas parapamyw sto gnwsto aforismo tou Otto von Bismarck: «Laws are like sausages. It’s better not to see them being made». Se pollous an0rwpous aresoun oi nomoi kai ta loukanika alla’ sixainontai th diadikasia paragwghs tous.

  Oso gia to an exoun oi omofulofiloi pragmatikh isothta, arkei na diabasei kaneis merika sxolia s’ auto to blog (kai pou’ na fantasteite ‘alla blogs, ligotero politismena) kai 0a katalabei. Endiaferousa kai h teleutaia sas protash: «[oi omofulofiloi] ginontai diestrammenoi otan epidiwkoun na parasthsoun tous fusiologikous». Den blepete oti autoanaireiste m’ auta pou grafete;

  p.

 84. Ο/Η physicist λέει:

  @82

  Grayate: «… na pantreuesai kai na kaneis paidia». Epanalambanw oti auta ta duo einai asundeta. Yparxoun polloi gamoi xwris paidia kai polla paidia ektos gamwn. Apo pou’ ki ws pou’ eseis ta tautizete, den mporw na katalabw.

  p.

 85. Ο/Η Θου Βου λέει:

  physicist

  χαζός δε μου φαίνεσαι άρα μάλλον παριστάνεις τον χαζό.

  επιτρέπεται στη Γερμανία ιδρυση κόμματος που οριζει ως σκοπό του την νομιμοποίηση του ψησιματος των μη αρείων σε φούρνους;

  στην Ολλανδία ομως επετράπη η ίδρυση κομματος που έχει σκοπούς :

  1.νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών.

  -2 νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση.

  3.την καταργηση , κάθε νομοθεσίας που απαγορεύει την σεξουαλική επαφή μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

  οπότε αφησε τα δικολαβίστικα τύπου ΤΣΙΡΙΖΑ και δες την πραγματικότητα η οποία είναι σε κοινωνικό επίπεδο τόσο οικτρή οσο είναι και σε περιβαλλοντικό.

  όσο για τα κατορθωματα της «ανθρωπινης ευφυίας»,για την οποια περηφανεύεσαι, θα σου πω μόνο το εξής:
  σύμφωνα με τα τελευταία κλιματολογικά μοντέλα το 2030 η θερμοκρασία της Γης θα έχει ανέβει κατά 2 βαθμ C,εξαιτίας της ανθρωπογενούς αυξησης του CO2 στην ατμόσφαιρα.
  Η θερμοκρασιακή αυτη ανοδος θα προκαλέσει μη αντιστρεπτή τηξη του παγετωνα της Γροιλανδίας ,γεγονός το οποιο θα επιφερει αυξηση της σταθμης των υδάτων κατά 8 μέτρα και τεραστιες καταστροφές στον ανθρωπινο πολιτισμό.

  Συνέχισε να ονειρεύεσαι τον υπεράνθρωπο αλλά παρε καλου κακου και καμμιά συσκευή κατάδυσης διπλα στην κλινη σου και ξεκινα προπόνηση στις μπουρμπουλήθρες.

 86. Ο/Η Iokaste λέει:

  Καλά δεν ντρέπεστε να ταυτίζετε τους ομοφυλόφιλους με παιδόφιλους, νεκρόφιλους, κτηνοβάτες κι ό,τι άλλο υπάρχει; Έλεος δηλαδή. Χρειάζεται να έχει κανείς νοημοσύνη πολύ ανώτερη από ένα ραδίκι για να κατανοήσει τις διαφορές; Γιατί να μην παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά; Δεν τους επιτρέπεται δηλαδή να ζήσουν τις χαρές της ζωής, της μητρότητας-πατρότητας και να έχουν μια φυσιολογική οικογένεια επειδή διαφέρουν από εμάς (που υποτίθεται ότι είμαστε πλειοψηφία…); Μια ανύπαντρη γυναίκα μπορεί να αποκτήσει παιδί; Γιατί να μην μπορεί και μια λεσβία;; Δεν ζήτησαν να πηδήξουν κατσίκια κύριοι (συγνώμη κ. Ροϊδη αλλά έλεος πια), ούτε να βιάσουν παιδιά και πτώματα.

  Κι όσο για την Λέσβο, όλοι οι ξένοι (που έχω γνωρίσει τουλάχιστον) θέλουν να πάνε στην Ελλάδα Κεφαλονιά και Κρήτη (καλά και Αθήνα για την Ακρόπολη) και σχεδόν όλοι και στην Λέσβο (και δεν αναφέρομαι σε άτομα που είναι ομοφυλόφιλα), λόγω του ονόματος αλλιώς δεν θα την ήξερε κανείς.. Καλά αυτό το λέω σαν γεγονός κυρίως, τώρα αν θα ήταν καλό να την ήξεραν ή όχι είναι άλλο θέμα…

 87. Ο/Η FrapDigo λέει:

  @Αυτόν που έχει χεσμένη την πολιτική ορθότητα κλπ κλπ:

  «Στη ΦΥΣΗ όμως, αν και υπάρχει ομοφυλοφιλία (όπως υπάρχει και εκ γεννετής παραπληγία, σύνδρομο ντάουν κλπ.) δεν θα δεις ΠΟΤΕ οικογένεια, στην οποία οι γονείς να είναι ομοφυλόφιλοι.»

  Πσσσςςς…επιχειρήματα, όχι αστεία! Λοιπόν, εργασία για το σπίτι:

  Βρες μου ένα παράδειγμα οικογένειας στη φύση (ξέρεις, με πεθερές, εγγόνια, κρεβατομουρμούρες, Σαββατοκύριακα στο χωρίο κλπ… 😉 ), αλλιώς αύριο θα κινήσω τα πόστα-κόμπόστα μου (χο χο χο), για να καταργήσω τον θεσμό της οικογένειας.

  Εκτός και αν νομίζεις ότι τα cartoon με ανθρωπόμορφα ζωάκια είναι ντοκυμαντέρ. Αν ισχύει αυτό, σπάσε πλάκα, είσαι ωραίος.

  @Θου Βου: Το βραβείο Προπαγάνδας και Αρλούμπας απονέμεται στον Θου Βού. Όποιος λυπάται ή αισθάνεται αδικημένος δεν έχει παρά να διαβάσει τα σχόλια αυτού του blog.

  @physicist: Καλή υπομονή και καλή δύναμη, τα βάζεις με ιερά τέρατα-αφανείς ήρωες της αρλούμπας. Ευλογώ τον καφέ σου. 😉

 88. Ο/Η physicist λέει:

  @Thou-Bou, sxolio 86, teleutaia paragrafos:

  Katannow apoluta to gegonos oti exete sobara problhmata sth sxesh sas me thn an0rwpinh eufuia kai thn polemate me a3ioshmeiwto 0a elega s0enos.

  @Iokaste

  ekana akribws thn idia skeyh me sena otan egraya to post 61 alla’ perimena na dw poso 0a to trabh3oune … kai na pou to diapistwsame ekpefrasmena. Ontws, auth thn tautish kanoun oi entimotatoi sunomilhtes mas.

  @FrapDigo

  Edw sth Germania den briskeis frape kai mou leipei twra to kalokairi … prepei na efodiastw thn epomenh fora pou 0a er0w sthn Ellada. Na ‘sai kala pou mou to 0umises 🙂

  p.

 89. Ο/Η stavroula λέει:

  @73
  8a to euxomoun!!!
  (My single days are over)!
  😉

 90. Ο/Η stavroula λέει:

  1)8a mporouse kaneis na me katatophsei?Poies ap tis xwres ths
  EE exoun nomo8ethsei «same sex partnerships» mexri wras?

  2)Epishs: 3/6/08, 10:47mm (7 wrwn diaforas)
  k enw sthn Thlo ginetai tou Koutroulh(whatever) o gamos…
  Edw s emas o Obama einai pleon o ekproswpos tou D. kommatos!
  Katopin apofashs ths Kas Hillary Rodham Clinton na aposur8ei…
  fusika auto epetai k kapoias amhvhs…ws Antiproedrou (V.P.)..
  Ean telika sumvei kati tetoio eidulio… k proxwrhsoume sta nufika
  8a h8ela na dw tous apogonous… meta to gamhlio ta3idi…
  Etsi mia gnwmh k ayth!

  3)Oso gia thn Thlo mas…re seis… dn einai auto to nhsaki pou diavasa perusi to kalokairi, pou tous kophke to reuma k vu8hsthkan ston upno? Giati leei espase kapoio upo8alassio kalwdio? k egw pou espaza to kefali mou….ma poso megalos
  einai autos o vraxos! Xa8hke na dhmiourgh8ei mia monada hliakhs energeias pou 8a mporesei na trofodwthsei auto ton
  glaponhso? Poses alles monades dn 8a mporousan na dhmiourgh8oun! Oloklhrh Arizona konteuei n apalagei ap tis monades hlektrikou me paradosiakous tropous! Edw pou ta leme konteuoume na thn ftasoume stis 8ermokrasies ths to kalokairi!
  Oxi dld oti eimai ligo «pro-environment» k niazomai gia to erhmo
  mellon twn paidiwn mou…alla pws na to pw kapws ligo mou thn spaei pou ginetai tou Koutroulh o gamos ekei e3w…

 91. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  physicist,
  Το ερώτημα, το οποίο εξακολουθείς να υπεκφεύγεις, είναι αν μπορούν κάποιοι οι οποίοι αισθάνονται αηδία για την ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ γενετήσια πράξη της αναπαραγωγής (δηλ. αισθάνονται αηδία για κάτι φυσιολογικό) να τους επιτρέπεται να υιοθετούν παιδιά. Ο παραλληλισμός που κάνεις των παιδιών με λουκάνικα κ.α. είναι βέβαια στρεψόδικος και υποτιμητικός για τα παιδιά και άρα για κάθε ανθρώπινο πλάσμα.
  Επί τη ευκαιρία θα ήθελα, αν έχεις υπ’ όψιν σου, να μας φέρεις τίποτε μελέτες ή έρευνες ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και άλλων καθ’ ύλην αρμοδίων επιστημόνων, σχετικά με το εάν είναι ορθό για την ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού, να μεγαλώνει με δύο «μπαμπάδες», ή δύο «μαμάδες» (βέβαια αν είναι πολιτικώς ορθό, ποιός τη γαμεί την επιστήμη;…)

  Iokaste,
  Δεν νομίζω ότι παραλλήλισε κανείς τους ομοφυλόφιλους με τους κτηνόφιλους, τους νεκρόφιλους και τους παιδόφιλους. Απλώς ετέθη το ζήτημα ότι, βάσει της πολιτικής ορθότητας , οι σεξουαλικές προτιμήσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές. Όπως επίσης, πάλι λόγω πολιτικής ορθότητος, και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού πρέπει να γίνεται σεβαστό. Γι ‘ αυτό εάν δεν πρέπει να κατηγορούμε τις λεσμπίες, οι οποίες σφετερίστηκαν έναν γεωγραφικό/πολιτισμικό/εθνολογικό προσδιορισμό, τότε δεν πρέπει να κατηγορούμε και τους Ναζί οι οποίοι σφετερίστηκαν ένα πανάρχαιο ιερό σύμβολο, τη σβάστικα. Ή όλοι θα πρέπει να έχουν «ίσα διακιώματα», ή κανείς. Τα παραδείγματα αναφέρθηκαν για να καταδειχτεί πού οδηγεί η πολιτικώς ορθή μαλακοκουβέντα περί «ίσων δικαιωμάτων» .

  FrapDigo
  Τα αποστομωτικά «επιχειρήματά» σου μού θυμίζουν ξεφωνημένη αδερφή στα πρόθυρα πανικού, που προσπαθεί να παραστήσει την «άνετη». Αν είχες την καλωσύνη να απαντούσες και στο ζήτημα που τέθηκε θα σου ήμουν υπόχρεως: «Στη ΦΥΣΗ όμως, αν και υπάρχει ομοφυλοφιλία (όπως υπάρχει και εκ γεννετής παραπληγία, σύνδρομο ντάουν κλπ.) δεν θα δεις ΠΟΤΕ οικογένεια, στην οποία οι γονείς να είναι ομοφυλόφιλοι».

 92. Ο/Η physicist λέει:

  @stavroula 91

  Obama for President!

 93. Ο/Η physicist λέει:

  @92

  1. Ekana safh diaxwrismo anamesa sto gamo kai ta tekna kai s’ auto to shmeio siwpate enoxws.

  2. Oi epaggelmaties par0enes kalogries twn orfanotrofeiwn kai twn ekklhsiastikwn idrumatwn epishs apex0anontai thn se3oualikh pra3h (opws isxurizontai toulaxiston) ki ekei o Nomos den exei problhma na tous empisteutei (orfana) paidia gia na t’ ana0reyoun. Den exw kanena problhma me auto, to problhma pou exw einai h plush egkefalou pou trwne ta orfana sta ekklhsiastika orfanotrofeia. Epomenws h apanthsh mou einai ena 3eka0aro NAI: pisteuw oti kapoios mporei na exei agaph gia ta paidia, na ta frontisei kai na ta ana0reyei swsta, asxeta apo tis se3oualikes tou protimhseis. Mhpws den uparxoun da kai omofulofiloi antres pou einai fusikoi pateres paidiwn; Einai oloi tous kakoi pateres; Mporeite na apodei3ete kati tetoio;

  3. Ta paidia pou megalwnoun mono me ena gonea (logw 0anatou, diazugiou klp klp) einai kat’ anagkh meionektika epeidh tous leipei to ena arxetupo; Den nomizw. Isws meionektoun epeidh o enas goneas exei polu ligotero xrono na tous afierwsei kai ligotera xrhmata na ependusei sto paidi ap’ o,ti duo goneis, pou moirazontai tis upoxrewseis ths anatrofhs. Austhra krithria uio0esias, NAI. E3etash ths sobarothtas kai ths sta0erothtas ths sxeshs twn duo upoyhfiwn gonewn, NAI. Ek twn proterwn apokleismos omws logw se3oualikhs protimhshs, OXI.

  Kontologis, fainetai na exoume mia basikh diafora, dhl.: eseis bazete uperbolikh emfash (kata th gnwmh mou) s’ auto pou onomazete «fush» kai «fusiologiko» me mia polu stenh ennoia tou orou. Gia mena, shmantikes einai oi arxes, h ekpaideush, h frontida kai h agaph pou pairnei ena paidi sto periballon pou kaleitai oikogeneia kai pleon o oros «oikogeneia» exei dieurun0ei peran ths paradosiakhs «nuclear family».

  p.

 94. Ο/Η Nίκος Τζίμας λέει:

  Μου φαίνεται
  πως μαζεύτηκαν εδώ μέσα
  αρκετοί οπισθογεμείς πισωγλέντηδες, που:

  Το ρουφάνε το κανελόνι,
  τον βάζουν το σύρτη,
  τον πασπαλίζουν τον κουραμπιέ,
  την ξεφλουδίζουν τη μπανάνα,
  την ανοίγουν την πίσω πόρτα,
  το ρουφάνε το γλυφιτζούρι,
  το καταπίνουν το κουκούτσι,
  τη χαλαρώνουν τη βαλβίδα,
  το σφίγγουν το μπουλόνι
  τη σουρώνουν την ψαρόσουπα,
  το μελώνουν το παστέλι,
  το γρασάρουν το ρουλεμάν,
  τον στρίβουν τον ντολμά,
  την τρίζουν την όπισθεν.

  Πολύ αέρα πήραν οι κίναιδοι,
  αλλά και οι τριβάδες…

  Ούστ!

 95. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  physicist,

  Εξακολουθείς να προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις.
  Μάλλον σε βολεύει να αποσιωπάς την έννοια του γονέα ως ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ. Όπως λοιπόν μπορεί να σε διαβεβαιώσει οποιοσδήποτε ψυχολόγος (και όπως μπορείς να διαπιστώσεις κι εσύ με μια απλή ανάγνωση οποιασδήποτε εκλαϊκευμένης μελέτης για την Ψυχολογία των Αρχετύπων), το γονεϊκό αρχέτυπο είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού. Το γονεϊκό αρχέτυπο (όπως έχουν αποδείξει έρευνες σε παιδιά νεκρών πατεράδων του Β’ παγκοσμίου πολέμου) μπορεί να λειτουργήσει και απόντος του γονιού, αρκεί να υπάρχει και να υπομιμνήσκεται.
  Το γονεϊκό ΑΡΧΕΤΥΠΟ είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ένα απλό ΠΡΟΤΥΠΟ, αφού σχετίζεται κατά κύριο λόγο με τον τομέα τού κληρονομημένου ασυνειδήτου. Επομένως δεν αρκεί η αγάπη για να μεγαλώσει σωστά και ισορροπημένα ένα παιδί.
  Άρα αυτή προπαγάνδα, που κάνουν οι λεσμπίες και οι αρσενικοί ομοφυλόφιλοι «γονείς» (σε χώρες όπου εν ονόματι της πολιτικής ορθότητας τούς έχει επιτραπεί η υιοθεσία παιδιών ), ότι δηλ. «ο μπαμπάς», ή «μαμά» (αναλόγως την περίπτωση) «δεν είναι κάτι απαραίτητο» (πρόκειται για την κλασική απάντηση που δίνουν όταν το παιδάκι τούς αρχίσει στις ερωτήσεις που ξεπηδούν από το ασυνείδητό του) είναι μια κατάπτυστη, ανόσια απάτη εις βάρος ενός παιδιού. Απάτη που μόνο ένας διεστραμμένος εγκέφαλος και μια άρρωστη ψυχή θα μπορούσε να σκαρώσει.

  Περιμένω ακόμα τις επιστημονικές αιτιάσεις σου σχετικά με το ακίνδυνο της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφυλος γονείς.

 96. Ο/Η physicist λέει:

  @ stavroula 91

  http://en.wikipedia.org/wiki/Same-sex_marriage

  Ekei 0a breis ena xarth ths Eurwphs, color-coded sxetika m’ auto to zhthma. Kitrino, portokali kai kokkino kumainontai apo «debated» mexri «prohibited», prasino, mple kai bussini einai sthn anti0eth pleura. Endiaferon 0a htan na uparxei ki enas xarths me color coding tou GDP ‘h tou morfwtikou epipedou tou plh0usmou, gia na dei kaneis to correlation.

  p.

 97. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @φίλε που EXEIΣ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ

  άστους να τΣΥΡΙΖ(Α)ουν.

  όσο για το ερώτημα σου περί ειδικών που υποστηρίζουν την μια ή την άλλη άποψη σε πληροφορώ πως οτιδήποτε και να ισχυρίζεται κανείς θα βρεθεί καποιος ειδήμων ή «ειδήμων» να υποστηρίξει την άποψη του.

  παιρνω καποια ακραια παραδειγματα από τον χωρο των ειδεχθών παιδόφιλων:

  Frits Bernard,ψυχολόγος,σεξολόγος,και ακτιβιστης στο ομοφυλοφιλικο και παιδοφιλικο κίνημα της Ολλανδίας.
  (είδες πως πανε παρεουλα οι ανωμαλίες στην χώρα των παχιών αγελάδων;νομιμοποιηση χασίς,ευθανασίας,γαμων ομοφυλων και παιδοφιλίας)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Frits_Bernard

  Edward Brongersma,Ολλανδός νομικός και «αγωνιστής» των ανθρωπινων δικαιωμάτων μεταξυ των οποιων θεωρεί και την παιδοφιλια.
  Εχει κανει πληθος μελετων και δημοσιευσεων

  http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Brongersma

  Vern Leroy Bullough ,αμερικανός ιστορικός και σεξολόγος καθηγητής σε Πανεπιστημιο.Πολυγραφότατος -ανω των 50 βιβλιων-και….μέλος της εκδοτικής ομαδας του περιοδικου των παιδοφιλων Paidika: The Journal of Paedophilia.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Vern_L._Bullough

  και μαζί με αυτά τα κτήνη υπάρχουν πολλά ακόμη.

  όπως βλέπεις η επιστημονικοφανής προκάλυψη των ανοσιουργημάτων ηδη συντελείται.
  αν επιτρεψουμε στα τερατα,τα Ορκ και τα γκόλουμ να επιβάλλουν το «δίκαιο» τους θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

 98. Ο/Η physicist λέει:

  @Thou-Bou

  1. Sta paidofila kthnh sumperilambanontai kai oi poluari0moi Or0odo3oi kai Rwmaioka0olikoi papades kai despotades ‘h oxi;

  2. Exete estw stamathsei estw kai gia 1-2 wres sthn Ollandia, etsi transit apo to aerodromio Schiphol, gia paradeigma kai an oxi ti sas kanei eidiko sto na ekferete apoyh epi pantos gi’ auth th xwra;

  3. Bazoume kai metrame: Albania, Tourkia, Makedonia, Boulgaria, Ollandia, to upoloipon ths Dutikhs Eurwphs, HPA, Kanadas, … Rwsia giati mas ekleye to Patriarxeio, Israhl giati einai Ebraioi … den mou lete, uparxei kamia xwra ston Kosmo pou na mhn th miseite;

  4. H plaka plaka kai ta sobara sobara. Den ntrepeste ligo na fernete diarkws thn paidofilia se susxetismo me thn omofulofilia;

  p.

 99. Ο/Η FrapDigo λέει:

  @Χεσμένη πολιτική ορθότητα:

  «Τα αποστομωτικά “επιχειρήματά” σου μού θυμίζουν ξεφωνημένη αδερφή στα πρόθυρα πανικού, που προσπαθεί να παραστήσει την “άνετη”.»

  ΧΑχΑχΑ!!! Πιπέρι βρε! Είσαι και αστειούλης. Ήθελες και σοβαρά επιχειρήματα, φωστήρα μου, ε; :):):):) Αν ψάχνεις πάντως για ξεφωνημένες, ψάξε για μακριά μαύρα φουστάνια με ελαφριά μυρωδιά από λιβάνι….ξέρεις εσύ 😉

  Σου απάντησα σαφέστατα πάντως, αγαπητέ Θου Βου νούμερο 2, σε αυτό που με ρωτάς:στην φύση υπάρχει κάπου γενικότερα οικογένεια; Τα πουλάκια εννοείς, στις φωλίτσες τους; Είπαμε, τα κινούμενα σχέδια με τα ζωάκια δεν είναι documentary.

  Αρχέτυπο είπατε, ε; Γιούνγκ κι έτσι; Πώς θα νιώθατε αν εγώ σας μιλούσα για Κβαντική Φυσική χρησιμοποιώντας τα πονήματα του Γαλιλαίου και του Newton? H Ψυχολογία έχει προχωρήσει, αγαπητέ, ξεστραβωθείτε, και μη ζητάτε από άλλους να σας κάνουν ιδιαίτερα μέσω διαδικτύου.

  Τζίμας: Ξέρεις τί λένε γενικά για αυτούς που συνεχώς θέλουν να «κράζουν» τους ομοφυλόφιλους και να λένε τέτοιες «πανέξυπνες» φρασούλες ε; Κάτι μας κρύβετε, αγαπητέ, get out of the closet! 😉

  @Θου Βου: Όσο πας και καλυτερεύεις! Σαν το παλιό καλό…τυρί! 😉 (περισσότερο βαρετός ίσως)

  physicist: Τα λεγόμενά σου με κάλυψαν απόλυτα. Άσε τους λοβοτομημένους να χαίρονται! 😉

  κ.ΡοΊδη, τα σχόλια σε αυτό το blog θυμίζουν σταθμό τρόλλει! 🙂

  Την καλησπέρα μου σε όλους και καλά μυαλά στος λοβοτομημένους!

 100. Ο/Η FrapDigo λέει:

  Θου Βου, λαμβάνοντας υπόψη την Ορθοδοξοτρολιά σου, το πόσο υπερασπίζεσαι το παπαδαριό γενικά αλλά και τις αρλουμπολογίες, αρχίζει να μου φαίνεται ύποπτο το πόσο καλά γνωρίζεις τους επιστήμονες που μιλούν για την παιδοφιλία…

  Ειδικά με τα παραδείγματα που μας έχει δείξει ο κλήρος (ορθόδοξος και καθολικός σε όλον τον κόσμο)…ξέρεις, με την αγάπη του για τα παιδιά…

  Θου Βού, μήπως κι εσύ μας κρύβεις κάτι;

  Μήπως παράλληλα με τις παραπάνω παραπομπές σου έψαχνες και για ενοίκια στο Άμστερνταμ;

  :):):)

  (Ξέρεις…όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα…) :):):)

 101. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @physicist

  δεν ευθυνεται η ανυπαρκτος πρακτορική μου διάνοια ,αν οι προαναφερθέντες επιστήμονες «τυγχάνει» να είναι επι δεκαετίες ταυτοχρόνως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, των δικαιωμάτων των παιδοφίλων και των σεξοτουριστών;.

  πολλές διαβολικές «συμπτωσεις » ταυτοχρόνως στην ιδια χώρα παύουν να ειναι συμπτωσεις και καταδεικνύουν την τακτική «one step at a time» που ακολουθείται προς την κατευθυνση της unisex μεταμοντέρνας κοινωνίας.

 102. Ο/Η physicist λέει:

  Filoi Ollandoi, ACHTUNG-ACHTUNG, o Thou Bou khru3e ton polemo sth xwra sas! Suntoma apogeiwnetai metagwgiko aeroskafos tupou Orthotroll, epandrwmeno me 120 katadromeis-papades me rasa parallaghs kai ton fanero praktora ws suntonisth, me proosrismo to Nijmwegen. Ekei 0a pesoun me ale3iptwta kai 0a feroun th xwra sas upo ton elegxo tous entos 24wrou. Blitzkrieg pou legane kai kapoioi alloi peri ta mesa tou 20ou aiwna.

 103. Ο/Η stavroula λέει:

  @physicist
  Euxaristw gia thn enhmerwsh. An k vlepw oti Italia, Irlandia einai
  sthn 8esh me thn Ellada(paradosiakes koinwnies) Oso gia to mple
  ti akrivws ekproswpei?
  Sthn Amerikh to 3erw h plhopshfia twn politiwn DEN to apodexontai ALLA DEN GINETAI TETOIOS 8ORYVOS. Giati swnei k kala xtupiwmaste sthn Ellada…dn exoume poio sovara provlhmata na lusoume? Akrivws auto ennoousa sto prohgoumeno sxolio peri perivallontikwn k ananewshmwn phgwn
  energeias…k tosa alla provlhmata…asfalistiko…PAIDEIA (3odeuoume ek. posa sthn amuna se sxesh me alles xwres
  ths EE)..klp..Den m endeiaferei h proswpikh zwh tou ka8enos
  alla ws enos shmeiou…edw dn mporoume na mazepsoume ta
  skoupidia ap thn A8hna…8a ekpolitistoume dld ean pantrepsoume ton ka8e dilly-dally , proiko8ura, etsi giati 8elei na e3asfalisei to mellon tou..Eleos pia!!

  Nai xairomai gia ton Obama k eimaste etoimoi gi auton!
  To mellon 8a dei3ei!

 104. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Αγαπητέ Θου Βου, συμφωνώ ότι θα βρεθούν και μερικοί ομοφυλόφιλοι, ή παιδόφιλοι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ψυχολογίας, σεξολογίας κλπ. (και ΟΧΙ ψυχολόγοι) για να υποστηρίξουν τα αντίστοιχα βίτσια τους. Εδώ π.χ. στην Ελλάδα υπάρχει και γνωστός παπάς «ψυχολόγος» που βγαίνει συχνά στα κανάλια γαι να «συμβουλέψει» τη νεολαία. Πρόκειται για γραφικές περιπτώσεις, τις οποίες η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει ατύπως αποβάλλει. Το γιατί δεν έχει καταφέρει να τους αποβάλλει οριστικά και αμετάκλητα, οφείλεται στο ότι οι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ αυτοί (και όχι επιστήμονες) έχουν την υποστήριξη πολιτικών, δημοσιογράφων και, φυσικά, τού συνήθως εύπορου «κυκλώματός » τους (το χρήμα ως γνωστόν ανοίγει πολλές πόρτες).

  Πάντως επειδή αναφέρθηκε η Ολλανδία, χώρα στην οποία έχω ζήσει κάποια χρόνια (και στην οποία έχει νομιμοποιηθεί η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους «γονείς») πρέπει να αναφέρω ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί δέχονται τρομακτικές πιέσεις για να κατευθύνουν ένα ποσοσστό τών προς υιοθεσία παιδιών , προς ομοφυλόφιλους «γονείς».
  Πρόκειται για μια, κατά τα άλλα, θαυμάσια χώρα για να ζήσει κανείς με αξιοπρέπεια (σε αντίθεση με την Ελλάδα). Απλώς τους έχει βαρέσει η προπαγάνδα της πολιτικής ορθότητας στο κεφάλι. Ωστόσο και εκεί έχουν αρχίσει να ακούγονται όλο και δυνατότερα οι φωνές που επισημαίνουν ότι η νομιμοποίηση της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους «γονείς» θεσπίστηκε ύποπτα («νύχτα»)χωρίς να έχουν γίνει οι επιστημονικές έρευνες που θα απαιτούντο για ένα τόσο ζωτικό ζήτημα. Φυσικά η ζημιά στα άτυχα παιδιά που έπεσαν θύματα τέτοιων «υιοθεσιών» έχει ήδη γίνει. Ανέφερα ήδη την συνήθη απάντηση που δίνουν οι λεσμπίες «μάνες», ή οι ομοφυλόφιλοι «πατεράδες» στα παιδιά, όταν τα τελευταία τούς κάνουν την αυτονόητη και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ερώτηση :»πού είναι ο μπαμπάς μου;», ή «πού είναι η μαμά μου;». Τους απαντούν (κατά περίπτωση) ότι «ο μπαμπάς δεν είναι κάτι απαραίτητο», ή «η μαμά δεν είναι κάτι που χρειάζεσαι, αφού έχεις εμάς»…

  Προσωπικά γνωρίζω δύο συνειδητοποημένους ομοφυλόφιλους (και όχι «ξεφωνημένες»), οι οποίοι έχουν επίγνωση των ΟΡΙΩΝ τους και σαρκάζουν όσους όμοιούς τους προσπαθούν να ζήσουν μια δήθεν «φυσιολογική» ζωή. Έχουν κατανοήσει το απλούστατο ότι δηλ. άλλο ισότητα δικαιωμάτων (την οποία ήδη έχουν) και άλλο ισοπέδωση, χαίρονται αυτό που είναι και δεν έχουν κάνει την ομοφυλοφιλία σημαία τους. Πιστεύω ότι τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν τον σεβασμό μας. Οι υπόλοιποι είναι είτε αξιολύπητες πουστάρες, είτε εξίσου αξιολύπητες λεσμπίες.

 105. Ο/Η physicist λέει:

  @stavroula 104

  to mple shmainei oti anagnwrizontai ws partnerships paromoies me to gamo (isxuei to idio kai gia ta eterofula zeugaria), alla’ ap’ o,ti 3erw exoun mikroteres foroapallages apo tous pantremenous (sth Germania, toulaxiston).

  Sta upoloipa pou les sumfwnw apoluta oti uaprxoun problhmata pou einai polu pio kauta omws ta zhthmata pou suzhtame edw aggizoun 0emata arxhs kai mas dinoun thn eukairia na doume 3ana tis epiptwseis pou exei h apousia tou diaxwrismou ekklhsias kai kratous. Epomenws, den briskw th suzhthsh peritth. To oti odhgei se krauges kai entaseis exei kuriws na kanei me tis ba0ia rizwmenes prokatalhyeis pou exoun polloi an0rwpoi enantion twn omofulofilwn.

  Xairetw, p.

 106. Ο/Η Νίκος Τζίμας λέει:

  Την Τρίτη 10 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 9 π.μ. στο κτήριο 5 της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων θα εκδικασθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων της Λέσβου Κοκκώνης Κουβαλάκη, Μαρίας Ρόδου και Δημητρίου Λάμπρου, εκδότη του περιοδικού «Δαυλός» (www.davlos.gr), κατά του σωματείου «Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος ΟΛΚΕ».

  Το Πρωτοδικείο Αθηνών καλείται να αποφασίσει εάν το εν λόγω σωματείο δικαιούται να χρησιμοποιεί στην επωνυμία του τη λέξη «Λεσβιακή», ή για τα μέλη του τον σεξουαλικό προσδιορισμό «λεσβία», όταν ούτε το ίδιο, ούτε τα μέλη του έχουν οιαδήποτε σχέση με την Λέσβο και τα λεσβιακά πράγματα.

  Η αναγγελία της κατάθεσης της αίτησης αυτής των τριών κατοίκων της Λέσβου στις 10 Απριλίου 2008 είχε ως γνωστόν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο στα μέσα ενημερώσεως όπως το CNN, BBC, Associated Press, Reuters, New York Times, Guardian, Le Monde, Aljazeera και χιλιάδες άλλα ανά τον κόσμο είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή (βλ. http://www.davlos.gr/pdf/22150.pdf).

  Αναμένεται, ότι και η δίκη αλλά και η απόφαση της Δικαιοσύνης θα προκαλέσει το ίδιο ή και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 107. Ο/Η stavroula λέει:

  @106
  Thanks! 🙂

 108. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Πάντως, επειδή, όπως αναφέρθηκε πιό πάνω, η ελληνική λοινωνία έχει ήδη πάρα πολλά προβλήματα με κυριότερο αυτό τής προκλητικής ακρίβειας-κερδοσκοπίας και των χαμηλότερων μισθών στην Ε.Ε., προτείνω το εξής:
  Τώρα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι, θα καθιερωθεί αναγκαστικά το σύμφωνο συμβίωσης, να προστρέξουν να επωφεληθούν όλοι όσοι ανήκουν στη γενιά των700-1300 ευρώ. Δηλ. να παντρευτούν ο φίλος τον φίλο και η φιλενάδα τη φιλενάδα (έτσι ώστε να μην πάει χαμένο το χρονικό διάστημα μέχρι να παντρευτούν στ’ αλήθεια). ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Έτσι θα επωφεληθούν οικονομικά από τα διάφορα επιδόματα που σίγουρα θα υπάρξουν.

 109. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Κι επειδή η προπαγάνδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, πάρτε κι αυτό:

  Εντυπο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
  Ημ/νία: 31/01/2000
  Σελίδα: 15
  Κατηγορία: Κόσμος
  ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ φιλμ ερωτικής διαπαιδαγώγησης για μαθητές κατηγορείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία
  «Αποδοχή ή προτροπή;»
  Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ
  ΛΟΝΔΙΝΟ

  Διχάζει τη βρετανική κοινωνία ένα φιλμάκι για την ομοφυλοφιλία, που προβάλλεται στα σχολεία στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών.
  «Πέρα από αυτή τη φάση -οδηγός για την καταπολέμηση του φόβου για την ομοφιλοφυλία» ονομάζεται το φιλμάκι, διάρκειας 14 λεπτών, που συνοδεύεται από έντυπο υλικό και προβάλλεται μέχρι στιγμής σε μαθητές 14-16 ετών σε 180 σχολεία στη Μ. Βρετανία.
  Αφηγητής είναι ένας νεαρός φοιτητής κολεγίου, ο Καρλ, και συμβουλεύει τους νεαρούς μαθητές ότι πρέπει να πειραματιστούν ερωτικά με άτομα του άλλου αλλά και του ίδιου φύλου για να διαπιστώσουν με ποιο από τα δύο φύλα βρίσκουν ερωτική ολοκλήρωση και αισθάνονται άνετα. Αλλοι ήρωες μοιράζονται με τους μαθητές τις εμπειρίες τους όταν αποκάλυψαν τον ερωτικό τους προσανατολισμό στους γονείς τους, περιγράφουν τις αντιδράσεις του περίγυρού τους και συμβουλεύουν: «Είναι καλύτερο να είσαι ειλικρινής για τις ερωτικές σου προτιμήσεις πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους άλλους. Η ερωτική καταπίεση οδηγεί σε απόγνωση και μελλοντικά ίσως και σε διαταραχές της προσωπικότητας». Στο τελευταίο μέρος του βίντεο οι μαθητές καλούνται να συζητήσουν εάν ο 15χρονος Μαρκ θα πρέπει ή όχι να κάνει έρωτα χωρίς προφυλακτικό με το φίλο του.
  Το φιλμάκι, κόστους περίπου 5 εκατ. δρχ., δημιουργήθηκε πέρυσι για το κυβερνητικό πρόγραμμα ερωτικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών στα σχολεία, με συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και της εταιρείας Avon. Εκπρόσωπος της Avon, η οποία σε συνεργασία με την κυβέρνηση παράγει ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό για θέματα υγείας, δήλωσε: «Το φιλμάκι δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει την αξία της αποδοχής των συνανθρώπων μας, όποιες κι αν είναι οι ερωτικές τους προτιμήσεις».
  «Λάθος κατεύθυνση»
  Γονείς, όμως, και εκπαιδευτικοί έχουν διαφορετική άποψη και τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας δέχθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα για την απόσυρση του ενημερωτικού πακέτου από τα σχολεία «γιατί έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 28 του εκπαιδευτικού κώδικα, που απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στο σχολείο».
  «Το βίντεο κατευθύνει το μυαλό των νεαρών εφήβων σε περιοχές που δεν θα έπρεπε φυσιολογικά να πηγαίνουν. Είναι άλλο θέμα να μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αποδέχονται τους συνανθρώπους τους και άλλο να τα ενθαρρύνουμε να πειραματιστούν», δήλωσε η Βάλερι Ρίτσαρντς, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Εφηβοι και Γονείς» και τόνισε: «Δεν επιζητούμε την άγνοια, αλλά δεν μπορούμε να φθάνουμε και στην άλλη άκρη».
  «Ελάχιστοι γονείς θα ήθελαν να εκτίθενται τα παιδιά τους σε τέτοια ερεθίσματα. Το πακέτο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον εκπαιδευτικό κώδικα», δήλωσε ο βουλευτής Λίαμ Φοξ, εκπρόσωπος των Συντηρητικών στα θέματα υγείας, και πρότεινε στην κυβέρνηση «να αναπροσαρμόσει το ενημερωτικό πακέτο».
  Ακόμη και οι ίδιοι οι μαθητές παρουσιάζονται «μπερδεμένοι». Σε μίνι συνεντεύξεις τους στις κυριακάτικες εφημερίδες άλλοι παρουσιάζονται «ευτυχισμένοι που επιτέλους η αλήθεια βγαίνει στη φόρα» και άλλοι προβληματισμένοι για τη σύνδεση της αποδοχής των ομοφυλόφιλων με τις προτάσεις για ερωτικό πειραματισμό. Ο υπεύθυνος επιθεωρητής για όλα τα βρετανικά σχολεία, Κρις Γούντχεντ, υπερασπίστηκε το φιλμάκι λέγοντας: «Δεν έχει αρνητική επίδραση στα παιδιά. Δεν είναι αντίθετο με τον κώδικα. Αντίθετα, διευκολύνει τους δασκάλους να αποτρέπουν τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παιδιά βασανίζονται από τους συμμαθητές τους λόγω του ερωτικού τους προσανατολισμού».
  ——————————————————————————–
  Λεζάντες: «Αλλο να μην ντρέπεσαι γι’ αυτό που είσαι και άλλο να πειραματίζεσαι για να το βρεις», λένε οι πολέμιοι του φιλμ
  Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
  Θέμα: ΔΙΕΘΝΗ

 110. Ο/Η physicist λέει:

  @110

  Kat’ e3airesh(!) h apoyh pou ekfrazete s’ auto to mhnuma me briskei sumfwno. Protropes gia peiramatismous den xreiazontai kai exw thn entupwsh oti einai kai epiblabeis. Nomizw oti 99.9% twn efhbwn gnwrizei poios einai o erwtikos tous prosanatolismos, au0ormhta. Yparxoun ligoi me sugxush ws pros auto to zhthma, pou eite ginontai bisexuals eite paramenoun mperdemenoi alla’ autos den einai logos na en0arrunontai oi efhboi se ka0e loghs peiramatismous. Den exw dei to filmaki alla’ an einai etsi opws ta grafei h efhmerida, tote einai pragmati to ‘allo akro.

  p.

 111. Ο/Η EXΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Αγαπητέ physicist,
  Χαίρομαι που συμφωνούμε, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο.
  Δυστυχώς όμως οι ηγέτες των ομοφυλοφίλων, που έχουν φροντίσει να έχουν επιρροή σε τέτοια πράγματα, όπως η εκπαίδευση, δεν έιναι καθόλου δημοκρατικοί…

 112. Ο/Η physicist λέει:

  @112

  Nomizw oti uperbalete. Ki ustera, akoma ki an htan esti kai ontws uphrxe ena akraio omofulofiliko lobby me «treles» apaithseis [*], auto den 0a apotelouse epixeirhma gia th sterhsh apo tous omofulofilous dikaiwmatwn pou exoun oloi oi alloi polites. En pash periptwsei, opws blepete mporoume kai na sumfwnhsoume s’ ena metro, etsi gia na mhn nomizete oti osoi exoun allh apoyh apo sas sto 0ema ths omofulofilias einai panse3oualistes, amoralistes, diestrammenoi klp klp. Logika skeftomenoi an0rwpoi eimaste pou koitame pw’s 0a zhsoume oloi mazi se mian eirhnikh, dikaih kai armonikh koinwnia.

  p.

  [*] Kamia fora oi «treles» apaithseis ti0entai mono kai mono ws taktikh sundiallaghs: Aitoumai kati uperboliko, wste na mporw na to pazareyw kai na petuxw kati logiko. Negotiation tactics pou lene.

 113. Ο/Η EXΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Αντιγράφω από τα «Κυριακάτικα Αιολικά», κυριακάτικη έκδοση της μεγαλύτερης τοπικής εφημερίδας της Λέσβου, άρθρο του Στρατή Μολίνου, προέδρου του Σωματείου «Λεσβιακή Παροικία», στο οποίο φαίνεται καθαρά η θέση, που λαμβάνει ο τοπικός πληθυσμός επί του θέματος.
  [ <http://www.aiolikanea.gr/news/articles/detail.php?ID=32317 ]

  Αυτές τις μέρες πολύς θόρυβος γίνεται γύρω από τη χρήση του όρου «λεσβία» – αυτός στην ουσία είναι ο μόνος επίμαχος – από την Κοινότητα Ομοφυλοφίλων γυναικών, επίκειται δε σύντομα και εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εν λόγω κοινότητας, με τα οποία ζητείται να σταματήσει η χρήση του όρου αυτού και των διαφόρων άλλων παραγώγων, όπως λεσβιακός-ή-όν ή Λέσβιος, Λεσβία, Λέσβιον διότι, ενώ οι όροι αυτοί καθορίζουν γεωγραφικό προσδιορισμό ήτοι προέλευση ή καταγωγή από το νησί της Λέσβου, τώρα προσδιορίζουν και την ταυτότητα των ομοφυλοφίλων γυναικών.

  Το θέμα είναι ενδιαφέρον, αφορά άμεσα στις συντοπίτισσες και στους συντοπίτες μας και εύχομαι ολόψυχα η δικαιοσύνη να ικανοποιήσει το αίτημα των εναγόντων.

  Όμως το ζήτημα τούτο αποτελεί και την αφορμή για να γίνει μια περαιτέρω μικρή ανάλυση, ώστε να συνειδητοποιήσει κανείς ποιο είναι το «status» που επικρατεί σήμερα σε σχέση μ’ αυτές τις καταστάσεις.
  Η διεκδίκηση του ονόματός μας, ας το θέσω έτσι, κατ’ αρχήν έρχεται αρκετά καθυστερημένα τη στιγμή που η «υποκλοπή» του έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ίσως και εκατό. Ταυτόχρονα ο κάθε σχετικός όρος έχει πλέον παγκοσμιοποιηθεί ενώ τα ήθη, οι συνήθειες, οι ιδιαιτερότητες κάποιας μερίδας ανδρών και μιας άλλης μερίδας γυναικών είναι πλέον απρόβλεπτα προκλητικές. Στο εξωτερικό π.χ. έχει ιδρυθεί κόμμα παιδεραστών (!), ενώ οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων, αρσενικών και θηλυκών, παίρνουν και δίνουν. Δικαίως ο μέγας Κικέρων θα ξανααναφωνούσε: «O tempora! o mores!» (Catilina I,1.).

  Ο αγώνας για μια αποκατάσταση ορθότητας, λοιπόν, μοιάζει να χαροπαλεύει μέσα σ’ αυτό το χωνευτήρι των εν πολλοίς ακατανόητων ενασχολήσεων.

  Το όλο κακό άρχισε οπωσδήποτε από τη μακρινή γιαγιά μας τη Σαπφώ, της οποίας η ποίηση, το μέλος, οι ασχολίες της στον οίκο και στα κοινά παρεξηγήθηκαν ολωσδιόλου. Πολλοί λένε πάλι ότι από ζηλοφθονία οι ακοινώνητες γυναίκες την έβαλαν στη μαύρη λίστα. Κατηγορήθηκε ως τριβάς (= γυναίκα που ικανοποιεί το γενετήσιο ένστικτό της με ομόφυλη), κατηγορήθηκε ως fricatrix (= όρος παρόμοιος) ακόμα και ως mascula, τουτέστιν αρσενική, ανδροπρεπής.

  Αυτές οι κατηγορίες ανήκουν ανεπιστρεπτί στις πλάνες του παρελθόντος. Το κύρος της μεγάλης ποιήτριας απεκατέστησαν με τις εμβριθείς μελέτες τους διάσημοι ερευνητές, μεταξύ αυτών ο J. Falke και ο Ul. von Wilamowitz – Mollendorf.
  Αντί άλλου μέσου στήριξης, θα παραθέσω απόσπασμα από την επιχειρηματολογία του τελευταίου, μεγάλου ελληνιστή και διάσημου φιλολόγου:
  «Νεαραί κόραι προσήρχοντο προς αυτήν (σ.σ. Σαπφώ) δια να εκμάθωσιν το επάγγελμά της, το επάγγελμα των Μουσών. Όταν επέστρεφον εις τας πατρίδας των ενυμφεύοντο. Αν η νεωτέρα έκφρασις δεν μας τρομάζει, ημπορούμεν να ονομάσωμεν το ίδρυμά της οικοτροφείον κορασίδων. Εις τας Αθήνας και την Μίλητον δυστυχώς το τοιούτον, προς ευτυχίαν του εκεί γυναικείου κόσμου, θα ήτο παντελώς αδύνατον. Αι μαθήτριαι της Σαπφούς έδρεπον άνθη εις τας θεάς, εχόρευον χορούς, έψαλλον άσματα. Η μυσταγωγός εδίδασκεν αυτάς. Συνέθετε ωσαύτως ποιήματα δια την μεγάλην αυτών εορτήν, τον γάμον. Ποιήματα επίκαιρα είναι ταύτα, και όταν η γυνή στιχουργή δια γυναικείας υποθέσεις, ο κύκλος της ενέργειάς της είναι πολύ στενός.

  Είναι όμως μια εξαίρεσις διά την Σαπφώ. Διότι την επίκαιρον ταύτην ποίησιν εξηυγένισεν δια της τελειοτάτης εκφράσεως. Κάτι τι υψηλόν προστίθεται εις την ποίησιν ταύτην, η ψυχή της Σαπφούς, ήτις ζωογονεί τους στίχους τούτους.

  Ο αρχαίος ελληνικός κόσμος γνωρίζει σαρκικόν έρωτα μεταξύ ανδρός και γυναικός και επί τη βάσει ταύτη ηδύνατο εν τώ γάμω να αναπτυχθή αμοιβαία εμπιστοσύνη, την οποίαν οι Έλληνες ονομάζουσι φιλίαν. Αλλά η έλξις των ψυχών ευρίσκεται μόνον εις άτομα ανήκοντα εις το ίδιον φύλον. Και είναι βαθύ και γνήσιον εις τους άνδρας το αίσθημα τούτο αν και κατά τα επικρατούντα τότε ήθη η σαρκική φιληδονία δεν ελλείπει παντελώς. Αλλ’ εις τα ποιήματα της Σαφπούς, η θεράπαινα των Θεών, η διδασκάλισσα και μυσταγωγός διδάσκει τας μαθήτριάς της, εις τας ψυχάς των οποίων πρώτη αυτή εξύπνησε τον έρωτα προς την πνευματικήν ζωήν, εις τα ποιήματα ταύτα εις τα οποία κάθε ρυπαρά σκέψις είναι ού μόνον βλασφημία αλλά και βλακεία, ομιλεί η γλώσσα του θερμού ερωτικού αισθήματος, ως ήχος ερχόμενος εξ άλλου κόσμου, όχι γήινου…».

  Στην ουσία όμως. Φαίνεται ότι πολύς κόσμος στις μέρες μας, ιδιαίτερα ο θηλυκός που άγει την καταγωγή από τη Λέσβο, ενοχλείται ή και ντρέπεται ακόμα να λέει φανερά ότι «είναι Λεσβία» (= γεννήθηκε στη Λέσβο) ή ότι τη «λένε Λεσβία» (όνομα πολύ διαδεδομένο στο παρελθόν, εθνικού περιεχομένου όπως και τα βαφτιστικά Ευρώπη, Ελλάς κ.ο.κ.).

  Ως είπαμε η Σαπφώ απ’ όλη την περιπέτεια βγαίνει άσπιλη. Η Λέσβος πάλι, είναι μια κοινωνία ζωντανή, πρωτοπόρα, αδιαμφισβήτητη εδώ και αρκετές χιλιετίες. L’ Esbou, η εβδόμη στο μέγεθος νήσος στη Μεσόγειο. Έτσι ήταν γνωστή από τότε, έτσι δημιουργήθηκε η ονομασία της και ουδόλως την απασχολεί αν κάποιες κυρίες ταύτισαν τις σεξουαλικές τους ιδιαιτερότητες με το όνομα του νησιού. Πρόκειται περί ανοησίας και παρανοήσεως.
  Μάλιστα όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, κι αυτό θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα και θα παρότρυνα όλους σ’ αυτό, προωθώ με έμφαση τον όρο Λέσβιος, Λεσβία και με απόλυτο θάρρος και ψυχραιμία.

  Αποφεύγω τα μασημένα λόγια. Κανένας λόγος υπεκφυγής ή ντροπής. Είναι ένα είδος έντιμης άμυνας.

  Η Ιστορία μιλά και αναφέρεται σε μας και μόνον, όχι στις ομοφυλόφιλες.

 114. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Ειναι πολύ ενδιαφερον οτι κατοπιν της συστηματικής επιμονής του κυριου Κου Που * ο οποιος δια της μεθοδου » αμα σε φτυνουν ομαδικώς κανε οτι βρεχει» η συζητησις μεταφερθει απο την θαραλεαν πραξη του Δημαρχου της Τηλου

  στο παναρχαιο εθιμο της κτηνοβασιας το οποιον εντεχνως συνεδεθη με την Ομοφυλοφυλιαν ενώ ουδεμιαν σχεσιν ειχε (οπως αποδεικνυει και το εθιμον της Μακριας Γαιδουρας που αντανακλα μιας πολύ γνωστην πρακτικήν εις την ελληνικήν υπαιθρον επι αιωνας η οποια δε συναδει με την προστασιαν των αγνων παραδοσιακων μας ηθων )

  ενώ ανοιξε ο δρομός για διαφορους που εχουν »Χεσμένα διαφορα πραγματα» και επειδή τα εχουν »χεσμενα »
  θα πρεπει και εμεις να λουστουμε

  την τεχνητως και υποδοριως μετατοπισιν της συζητησεως εις τα τεκταινομενα εις δαφορα φιλμ

  και ουχι εις την οικτρην πραγματικότητα μιας χωρας οπου το δικαιωμα στην σεξουαλική Διαφορετικότητα Μονοπωλειται απο τους θρησκευαμενους ασκουμενον μονον ενδομύχως στα Εκκλησιαστικά και Μοναστικά εγκατα ενω αν τυχει κανεις Ομοφυλοφυλος να διαφυγει απο του προστατευτικου κελύφους της ‘Δεξιας του Κυριου » καταπίπτει απάνω του η Ρομφαια του κ. Κου Που και ολων των ‘εχόνων χεσμενην την πολιτικήν ορθοτητα » κατατασσοντας τον ομου με τους κτηνοβατας κλπ ως μη Πολιτικά ορθον ..

  * και οχι θου -βου οπως θελει να μας κανει να πιστευσωμεν ..Κου -Που..

 115. Ο/Η Θου Βου λέει:

  είναι πολύ σημαντικό πως ,επιτέλους, έστω και αδικαιολογήτως αργά, κάποιοι φορείς της Λέσβου λαμβάνουν θέση.

  και είναι εξόχως αποκαλυπτικό ,πως οι ημέτεροι περήφανοι φιλοτριβάδες της ροζ ιντελιγκέντσιας ,αντί να σπεύσουν να υποστηρίξουν το καταφανέστατο δίκαιο αίτημα των Λεσβίων συνεχίζουν ,πιστοί στις εξαρτήσεις τους,να φλυαρούν για δήθεν ρατσισμούς.

  ακριβώς όπως πράττουν στο θέμα της συμβιωσης ομοφυλοφίλων,στο σκοπιανό και σε κάθε άλλη περίπτωση όταν ο νεοταξίτικος πολιτισμικός ιμπεριαλισμός ζητά να ισοπεδώσει τις ρωμέϊκες παραδόσεις και αξίες.

 116. Ο/Η άλλος λέει:

  Πρόσεχε θουβου και οι υπόλοιποι σωτώρες του έθνους. Ακούγεται ότι το καλοκαίρι κατεβαίνουν για διακοπές στα νησιά σκοπιανές τζιβιτζιλούδες με την απαίτηση να τις αναγνωρίσουμε ως μακεδόνισσες λεσβίες. Γρηγορείτε!

 117. Ο/Η undantag λέει:

  Ώρε γλέντια!
  Το κείμενο το αναφερόμενο υπό 114 (καμία σχέση με το 1-1-4, φευ) επικαλείται τον Falke και τον Willamowitz για να στηρίξει της εδαφικές διεκδικήσεις του… περίπου όπως οι εθνικΆφρονες (με το συμπάθειο κε. Ροϊδη, δεν τη γλιτώνουμε τη μήνυση) ούρλιαζαν το «έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία» για να δικαιολογήσουν τις δικές τους. Αγαπητοί μου, το τι νομίζει για την ερωτική ζωή της Σαπφούς ο κάθε έγκριτος φιλόλογος δεν έχει καμία. Η ποίηση, όπως ο στρατός και η γνωστή σε σας θρησκεία, υπερβαίνει και καταλύει τη λογική. Σημασία έχει μόνο το συναίσθημα αυτού που διαβάζει…

  [Και όποιος διαβάζει το Σαπφικό: ‘έρως δ’ ετίναξε μοι φρένας/ως άνεμος κατ’ όρος δρύσιν εμπέτων’ και ΔΕΝ καταλαβαίνει περί τίνος ακριβώς πρόκειται, καλά σαράντα τούφχομαι!]

  Μα, τα ΟΝΟΜΑΤΑ είναι το πρόβλημα;

  Στο κάτω κάτω, αν μια κυρία διακηρύξει ότι είναι λεσβία, τι πιο αθώο απο το να την ρωτήσει κανείς αν τις αρέσουν οι γυναίκες ή κατάγεται από τη Μυτιλήνη!;

  Οι ηθικολόγοι έχουν τη βρωμιά στο μυαλό τους, και αυτό είναι το πρόβλημα (ή μάλλον έχουν συνεχώς στο μυαλό τους αυτό που ΑΥΤΟΙ θεωρούν βρωμιά).

  Και είναι ν’ απορεί κανείς που μετά έρχεται το κάθε τρόλι Κου-Που, βάζει στον ίδιο τορβά κοινωνικά θέματα (καμία διπλωματία – αδιαπραγμάτευτα) με θέματα εξωτερικής πολιτικής (πάρε δώσε) και καταλήγει με έναν αφορισμό κατά του κατηραμένου όφι του νεοταξίτικου πολιτισμικού ιμπεριαλισμού;

  Με τιμή,
  Undantag
  (ημέτερος περήφανος φιλοτριβάς της ροζ ιντελιγκέντσιας)

 118. Ο/Η Iokaste λέει:

  Πάντως όλοι οι ξένοι που γνωρίζω ξέρουν 2-3 μέρη στην Ελλάδα κι ένα από αυτά είναι και η Λέσβος και αυτό φυσικά λόγω του ονόματος.. Και όλοι θέλουν να πάνε κι όλας.. Θα απογοητευτούν, τους το λέω (γιατί περιμένουν ότι θα έχει κάποια σχέση με τις λεσβίες), αλλά δεν μ’ακούνε… Τώρα βέβαια αν είναι καλό ή αν θέλουν οι ντόπιοι να διαφημίζεται το νησί τους στο εξωτερικό είναι άλλο θέμα…

  @ undantag (σχόλιο 118)

  Άμα δεν τα έβαζαν όλα σ’έναν τορβά δεν θα ήταν τόσο κουβάρι η σκέψη τους και θα βγάζαμε νόημα στους «διαλόγους» που πάμε να κάνουμε. Και τότε που θα βρίσκαμε κι εμείς μια δόση σουρεαλισμού κάθε μέρα;;; ε; πού;;

 119. Ο/Η physicist λέει:

  @Iokaste 119

  Yparxei sourrealismos pou einai apo ais0htikh/logotexnikh apoyh akrws apolaustikos kai plousiotatos. Ypo0etw den entasseis tis parembaseis tou Kou-Pou kai loipwn s’ auth thn kathgoria, giati sta kalutera tous einai aplws diaskedastikoi kai sta xeirotera tous apex0estatoi, kata th dikh mou gnwmh.

  Filika, p.

 120. Ο/Η Iokaste λέει:

  Ναι, κυρίως ειρωνικά το είπα…

 121. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Κατανοώ ότι αρκετοί θορυβήθηκαν, τώρα που οι Λέσβιοι, μέσω της μεγαλύτερης εφημερίδας τους, δείχνουν αποφασισμένοι να αποκαθάρουν τον εθνολογικό-πολιτισμικό-γεωγραφικό τους αυτοπροσδιορισμό από την προσβλητική σύγχυσή του με μια (ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΠΟΙΑ) σεξουαλική κατεύθυνση.

  Σήμερα είναι η δίκη. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα (το οποίο, όποιο κι αν είναι, θα είναι μόνο τυπικό), το ζήτημα έχει πλέον τεθεί στην νεοελληνική κοινωνία, με τρόπο που δεν «ξεγίνεται».

  Γιατί, όπως καταλήγουν και οι Λέσβιοι:
  «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΕΣ».

 122. Ο/Η omadeon λέει:

  Κατανοώ ότι αρκετοί θορυβήθηκαν, τώρα που οι Λέσβιοι…

  Κανείς δεν θορυβήθηκε. Κανείς απολύτως. Απλά, τα περισσότερα σχόλια στο διεθνές διαδίκτυο για το θέμα δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούμε φαιδροί σαν χώρα, καθώς και να μην πάρει κανείς πλέον στα σοβαρά ένα… άαααλλο θέμα «ονόματος».

 123. Ο/Η omadeon λέει:

  Υ.Γ. Τα νησιά γενικώς θα πάνω πολύ κάτω λόγω του Peak Oil, διότι τα αεροπλάνα θα κοστίζουν πολλαπλάσια σε ναύλα λόγω πετρελαίου κι έτσι ο τουρισμός θα πέσει πολύ. Πολύ λιγότεροι τουρίστες θα ταξιδεύουν σε λίγα χρόνια, έως και ελάχιστοι μετά από πολύ καιρό.

  Επομένως, κατοχυρώστε το όνομα του νησιού για τα κρασιά (που δεν πρόκειται να σταματήσουν να βγάζουν κέρδη). Σας κατανοώ, τελικά. Whatever you feel, DO.

 124. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  βρε χεσμένε ….!
  Δεν αλλαζεις αυτο το νικ;

  Αηδια καταντησε εδώ μεσα με τις κτηνοβασιες και τις κοπροφιλιες οπου μετατοπίζετε τη συζητηση το Θεόσταλτον Βλήμα κι εσύ …

 125. Ο/Η άλλος λέει:

  Είναι γελοία αυτή η ιστορία. Η λέξη lesbian είναι παγκόσμια, αρχαία και καθιερωμένη. Ότι και να κάνουν κάποιοι που έχουν χεσμένη την κοινή λογική θα υπάρχει. Και μετά τι; Θα κάνουν ασφαλιστικά μέτρα οι κάτοικοι της Μαλακάσας;

 126. Ο/Η omadeon λέει:

  http://www.libertypundit.com/2008/04/30/greek-island-of-lesbos-suing-gay-group-over-term-lesbians/
  Ορίστε ένα ξένο blog, ΤΙ έγραψε και τι σχολίασα…

  @άλλος
  έεεε όχι και «αρχαία» λέξη η «λεσβία». ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, φτάνει! 🙂 🙂

 127. Ο/Η physicist λέει:

  @omadeon #127

  Den einai ena tuxaio 3eno blog einai ena conservative-republican blog twn HPA me tis gnwstes anti-ACLU, anti-gay kai anti-liberal 0eseis. Einai auto pou lene partisan epomenws kakws to onomazete aplws «ena 3eno blog», wsan na htan tuxaia epilegmeno. Dikaiwma tou kai dikaiwma sas alla’ auto to blog den antiproswpeuei thn koinh gnwmh sto e3wteriko.

  p.

 128. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Omadeon είπε:
  «Κανείς δεν θορυβήθηκε. Κανείς απολύτως. Απλά, τα περισσότερα σχόλια στο διεθνές διαδίκτυο για το θέμα δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούμε φαιδροί σαν χώρα, καθώς και να μην πάρει κανείς πλέον στα σοβαρά ένα… άαααλλο θέμα “ονόματος”.

  Ενοοώ ότι θορυβήθηκαν οι λεσμπίες γιατί, από την αρχή προσπαθούσαν να παρουσιάσουν το όλο θέμα ως διεκδίκηση τριών ιδιορρύθμων κατοίκων της Λέσβου, οι οποίοι δεν έιχαν με το μέρος τους το υπόλοιπο νησί. Τώρα όμως φαίνεται ότι δεν ήταν έτσι αλλά το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Λεσβίων αποτελεί σχεδόν καθολική διεκδίκησή τους.
  Όσο για το πόσο φαιδρή θεωρείται η Ελλάδα, αναζήτησε τους υπεύθυνους ανάμεσα σε αυτούς που την οδήγησαν στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Διαφθοράς. Γιατί αν αυτοί που έπρεπε είχαν φροντίσει για την διεθνή αξιοπιστία τής χώρας, τότε τα αιτήματα περί ονομάτων θα ακούγονταν πολύ πιο σοβαρότερα.

  Omadeon είπε:
  «Τα νησιά γενικώς θα πάνω πολύ κάτω λόγω του Peak Oil, διότι τα αεροπλάνα θα κοστίζουν πολλαπλάσια σε ναύλα λόγω πετρελαίου κι έτσι ο τουρισμός θα πέσει πολύ. Πολύ λιγότεροι τουρίστες θα ταξιδεύουν σε λίγα χρόνια, έως και ελάχιστοι μετά από πολύ καιρό.
  Επομένως, κατοχυρώστε το όνομα του νησιού για τα κρασιά (που δεν πρόκειται να σταματήσουν να βγάζουν κέρδη). Σας κατανοώ, τελικά. Whatever you feel, DO.»

  Ο τουρισμός της Λέσβου ποτέ δεν εξαρτιόταν από τις λεσμπίες. Πιστεύεις πραγματικά ότι αν σταματούσαν να έρχονται αυτές (κάτι που κανείς δεν τους το απαγόρευσε, ούτε θα τους το απαγορεύσει), δεν θα γέμιζε το κενό; Ή ότι αν σταματούσαν να συχνάζουν οι ομοφυλόφιλοι στη Μύκονο, θα …ξέμενε η Μύκονος από τουρίστες; Ξέρεις πόσος κόσμος θέλει να πάει στην Μύκονο και δεν πάει λόγω του ότι έχει καταντήσει γκέτο;
  Kαι τελικά σού είναι τόσο δύσκολο να δεχθείς ότι κάποια πράγματα, όπως το ζήτημα που έθεσαν οι Λέσβιοι, μπορεί να μην γίνονται για τα φράγκα αλλά, για την τιμή τους; Ή μήπως τους θεωρείς προκαταβολικά όλους άτιμους ; Σε διαβεβαιώ ότι η συνέχεια θα σε διαψεύσει, ως προς το ότι όλο αυτό προκλήθηκε για τα κρασιά…
  Nομίζω ότι, αυτό που βγάζει μάτι ως προς τη σκοπιμότητα για την οποία έγινε, είναι η κίνηση του κάθε βλαχοδήμαρχου, που θέλει να ανεβάσει τον τουρισμό στη βραχονησίδα του.

 129. Ο/Η omadeon λέει:

  @Physicist (@128)
  Αχά! Τώωωρα εξηγείται γιατί μόλις σχολίασα… μουγκαθήκανε. Ημουν κόσμιος οπότε δεν υπήρχε πάτημα για επίθεση, οπότε ΤΙ να πούνε οι άνθρωποι. Αν κάνανε κλικ να δούνε ποιός είμαι, θα είδαν τα ποστ κατά των βασανιστηρίων που διέταξε ο πρόεδρος, και… τουμπεκί.

  Πάντως αν και κάτι πήρε το μάτι μου, δεν ερεύνησα και ιδιαίτερα τις απόψεις τους. Τους βρήκα με αναζήτηση γύρω από το θέμα της Λέσβου. Το θέμα είναι ότι και σε άλλα μπλογκ εξίσου αρνητικά είδαν το θέμα, στην πλειοψηφία τους. Ακόμη και σε ένα που σχολίασε Φιλέλληνας καθηγητής, ήταν απομονωμένος (θα το βρω και θα σας το φέρω).

 130. Ο/Η physicist λέει:

  @omadeon 130

  Etsi — autoi pou lete aplws alieoun o,ti bre0ei kai akougetai anti-gay kai sunthrhtiko kai to bazoune sto blog, ara mhn perimenete kai polles apanthseis! An to breite to allo blog pou lete, steilte to mou, 0a m’ endiefere. Euxaristw!

  p.

 131. Ο/Η άλλος λέει:

  Σκέφτηκα να αποσαφηνίσω το «αρχαία» αλλά είπα δε βαριέσαι… Η λέξη είναι του 19ου αιώνα. Με το ρυθμό που εξελίσσεται η γλώσσα, είναι αρχαία.

  Οι λέσβιοι θα μπορούσαν να κάνουν καμπάνια ενημέρωσης, δικαίωμά τους. Άλλο όμως η δικαστική οδός. Ένας σοβαρός δικαστής θα τους γύριζε πίσω την αγωγή με το σχόλιο «η δικαιοσύνη δεν ασχολείται με γελοιότητες».

 132. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Κι αν έκαναν καμπάνια ενημέρωσης οι Λέσβιοι, τότε οι λεσμπίες και οι πολιτικώς ορθοί ευνούχοι τους, θα πείθονταν και θα έτρεχαν κατατυπτόμενοι να αλλάξουν τον καπηλικό «αυτοπροσδιορισμό» τους…

  Αφού είδαμε ότι, παρά την κατάρριψη της συκοφαντίας ότι η Σαπφώ ήταν δήθεν ομοφυλόφιλη (και παρά το ότι εμφανίστηκαν και πανεπιστημιακοί στην τηλεόραση για να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι τα περί «λεσβιακής ομοφυλοφιλίας» είναι παραεπιστημονικές μπούρδες ), τα πολιτικώς ορθά κρυπτοφασιστοειδή αναζητούσαν απεγνωσμένα καταφύγιο σε δήθεν θεωρίες συνομωσίας των «κακών» Λέσβιων. Τον διαταραγμένο ψυχικά και συνειρμικά λόγο τών εν λόγω πανικόβλητων κρυπτοφασιστοειδών, καμαρώσαμε και σε πολλά fora. Ούτε οι χουντικοί «οργισμένοι» πολίτες δεν συνηθίζουν να διαρρηγνύουν έτσι τα ιμάτιά τους…

  Ακόμα και ο προστατευόμενος των πολιτικώς ορθών κρυπτοφασιστόμουτρων, κ . Βαλιανάτος, δήλωσε μετά τη δίκη (και με ένα αμήχανο έως ηλίθιο ύφος) ότι… είναι τιμή για τη Λέσβο, που τή συνχέουν με την εν λόγω σεξουαλική ιδιαιτερότητα.
  «Μερικές» έχουν ξεφύγει τελείως…
  Άι σιχτήρ!

 133. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Χεσμένε
  Μη βριζεις τοσο σε παρακαΛώ να χαρεις τις διαστροφές σου
  (Πω Πω! Η κατάστασις παει απο το κακό στο Χοιρότερον..Εγώ παντως νίπτω τας Χοίρας μου)

 134. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Ακου Ποιοι μιλανε ! (και Τι λένε)

  «Ασθενείς» οι γκέι, λέει ο Πειραιώς

  «Βαθειά» η απογοήτευση του Πειραιώς Σεραφείμ
  Με χαρακτηρισμούς όπως «ασθενούντα πρόσωπα» και εκφράσεις όπως «μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής», ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απευθύνθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο για να περιγράψει την οδύνη του γιατί δήλωσαν τη συναίνεσή τους στους γάμους ομοφύλων. Και ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς κριτική στην απόφαση των δύο προέδρων να δηλώσουν ότι συμφωνούν με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, έγραψε: «Την οδύνην διεδέχθη η βαθεία απογοήτευσις διότι ομιλείτε εκπροσωπούντες τμήμα του ελληνικού λαού, ο οποίος εις την συντριπτικήν πλειονοψηφίαν αυτού καταδικάζει και βδελύσσεται όχι ασφαλώς τα ασθενούντα πρόσωπα, τα οποία εντός της τραγικότητός των προκαλούν άλγος και συμπάθειαν αλλά την ευτελή πρακτικήν αυτών, η οποία τυγχάνει αποτρόπαιος και εξόχως αποϊεροποιούσα το ανθρώπινον πρόσωπον, προξενούσα εν ταυτώ τραγικάς ασθενείας εις το τε σώμα και την ψυχήν εκ της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων άλλως προορισμένων ως ευκόλως αντιλαμβάνεσθε».

  Ο μητροπολίτης Πειραιώς κατά έναν παράξενο τρόπο συνδέει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου: ως επιστέγασμα «των ανωτέρων ήλθεν ο τραγικός θάνατος γνωστού ηθοποιού, όστις ανακαλεί εις την πραγματικότητα και εκείνους, οι οποίοι παραδιδόμενοι εις καιρικόν συναισθηματισμόν και εν προκειμένω εις το ψευδοδίλημμα διά την όντως συμβαίνουσαν καταστρατήγησιν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις έτερα όμως θέματα, ελησμόνησαν την τραγικότητα πολλών εξ αυτών οι οποίοι χάριν της μανίας ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής εκμεταλλεύονται την ανάγκην και το εμπερίστατον ανισχύρων συνανθρώπων».

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 12/06/2008

  Αιδως !!!!!!!

 135. Ο/Η omadeon λέει:

  Ε, όχι και κρυπτοφασιστόμουτρο ο Βαλιανάτος. Να τον πει κανείς άλλα πράματα, όπως π.χ. trendy, εξτρέμ, αλαζόνα ίσως, μπορεί…

  Ακόμη δεν έμαθε η Ψωροκώσταινα πέντε βασικά πράματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, και… παίρνουν»ντοκτορά» ορισμένοι στη γνώση καινοφανών όρων π.χ. «πολιτική ορθότητα». Αφού δεν ξέρετε τι είναι το στραβό, ξέρετε τι είναι το ορθόν; Ξέρετε -αλήθεια- τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ υπερβολές της πολιτικής ορθότητας διεθνώς; ΕΙΚΟΣΙ plus ΧΡΟΝΙΑ _πριν_ από σήμερα, υπήρχε έξαρσή της στην Αγγλία, αλλά έσβησε εντελώς.

  Αλλά μου φαίνεται ότι υπάρχει πλέον στην Ελλάδα μία _περίεργη_ τάση ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΝΝΟΙΩΝ και τσουβαλιάσματος των πάντων με άκρως ανάρμοστες, συκοφαντικές ετικέτες. Θα ήθελα πολύ να μην τους μοιάζετε, διότι όσο κι αν σας προειδοποιούμε για ενδεχόμενη γελοιοποίησή σας κλπ. δεν έχουμε και καμιά σοβαρή αντιδικία μαζί σας, ούτε με τη Λέσβο, ούτε με τις παραξενιές των μηνυτών.

  Η Ελλάδα είναι νούμερο ένα στα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ πράγματα σήμερα. Εσπασε όλα τα ρεκόρ. Κι αυτό δεν οφείλεται στους παράξενους μηνυτές από τη Λέσβο, αλλά στο ότι λύσσαξαν άαααλλοι κύκλοι, διαφορετικοί, από την ανταλλαγή ιδεών και ελευθερία απόψεων.

  Πήραν θάρρος ένα σωρό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φασιστάκια, με όλα αυτά…

 136. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  α)Δεν είπα ότι ο κ. Βαλιανάτος είναι κρυπτοφασιστόμουτρο αλλά, ότι είναι προστατευόμενος των πολιτικώς ορθών κρυπτοφασιστόμουτρων.

  β)Η πολιτική ορθότητα ζει και βασιλεύει. Αυτό φαίνεται από το ότι κατάφερε να επιτύχει διεθνώς μια ισοπέδωση των εννοιών. Π.χ. ότι δήθεν δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι πολιτισμοί και ότι οι Έλληνες έκλεψαν πολιτισμικά τους… Αφρικανούς και τους… Εβραίους (το έχουν άλλωστε πει και οι ιδρυτές της πολιτικής ορθότητας, οι χριστιανοί, ότι οι Έλληνες φιλόσοφοι έκλεψαν τον… Μωυσή) γι ‘ αυτό νομιμοποιούνται και οι κάθε λογής με πρόβλημα ταυτότητας, να διαστρέφουν και να σφετερίζονται τα ελληνικά πολιτισμικά επιτεύγματα (π.χ. οι λεσμπίες την… Σαπφώ και οι Ναζί τους… Σπαρτιάτες) . Άλλωστε όλοι έχουν δικαίωμα «αυτοπροσδιορισμού» (οι λεσμπίες καπηλευόμενες την Σαπφώ και οι Ναζί την πανάρχαια και ιερή σβάστικα -και γενικώς όποιον πάρει ο Χάρος). Ή ότι όλοι οι άνθρωποι είναι «ίσοι», εννοώντας, πονηρά και πλαγίως, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ΙΔΙΟΙ (όπερ έστι μεθερμηνευόμενον ότι π.χ. δεν υπάρχουν σαφείς φυσικές διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, οπότε άντρες και γυναίκες είναι απλώς μια κοινωνική σύμβαση και επιπλέον υπάρχουν και …ενδιάμεσα «φύλα») .Ή ότι στο όνομα μιας δήθεν δημοκρατίας πρέπει να αποκτήσουν όλοι -κι άλλα- «ίσα» δικαιώματα, (κατά το χριστιανικό «κουτσοί-στραβοί στον άγιο Παντελεήμονα») λες και δεν είχαν μέχρι τώρα ίσα δικαιώματα (έτσι σε ορισμένες χώρες έχουν αποκτήσει και τα …ενδιάμεσα «φύλα» το «δικαίωμα» της υιοθεσίας παιδιών, χωρίς να ερωτηθεί η διεθνής επιστημονική κοινότητα).

  Όπως είπε κάποιος θιασώτης της πολιτικής ορθότητας σε άλλο μπλογκ, «όλα είναι λέξεις και μόνο λέξεις». Αυτή η αντίληψη είναι η αρχή της απαξίωσης, της αυθαίρετης ερμηνείας και τής κατά βούλησιν διαστρέβλωσης των εννοιών. Είναι επίσης η θεμελιώδης και άρρητη αρχή της προπαγάνδας (όπως γνωρίζουν καλώς όλοι οι προπαγανδιστές, τόσο της δεξιάς, όσο και της αριστεράς). Και γι’ αυτό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φασιστικής παράνοιας.

  Είμαι κι εγώ υπέρ του πλήρους και κάθετου διαχωρισμού Εκκλησίας-Πολιτείας αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι ο χριστιανισμός (=φασιστική εξομοίωση, ισοπέδωση, απαξίωση, διαστρέβλωση των πάντων) έχει σήμερα μετεμψυχωθεί στην λεγόμενη «πολιτική ορθότητα».

 137. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Η λέξη «λεσβία»
  ως δηλωτικό σεξουαλικής ιδιορρυθμίας
  εισήχθη στα Λεξικά μόλις το 1976 !

  Απόηχο του διεθνούς σάλου, που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη λέξη «λεσβία» αποτελούν τα πρόσφατα δημοσιεύματα δύο εκ των μεγαλυτέρων και εγκυροτέρων παγκοσμίως Αγγλικών εφημερίδων, της Τhe Independent και της Daily Telegraph, όπου έγκριτοι επιστήμονες διευκρινίζουν, ότι η έννοια της λέξης «lesbian» ως δηλωτικό σεξουαλικής ιδιορρυθμίας εισήχθη πρώτα στο Λεξικό της Οξφόρδης, μόλις το 1976!
  Νωρίτερα η λέξη δήλωνε μόνο τον/την καταγόμενο/η από τη νήσο Λέσβο.

  Το ίδιο επιβεβαιώνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Λεξικού της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία «many words change in meaning or gain new senses: for example, ‘sex’ in 1911 meant only ‘being male or female or hermaphrodite’. Gay meant ‘full of or disposed to or indicating mirth; light-hearted, sportive’; ‘Lesbian’ was simply ‘of Lesbos’ [a Greek island].» Δηλαδή «για παράδειγμα, το 1911 «lesbian» ήταν απλά ο/η καταγόμενος από τη Λέσβο».
  (<http://www.askoxford.com/worldofwords/worddetectives/revising/?view=uk).

  Σε δημοσίευμα της Daily Telegraph υπό τον τίτλο «Πώς οι λεσβίες διείσδυσαν στο Λεξικό της Οξφόρδης» αναφέρεται: «Sexual intercourse may have begun between the end of the Chatterley ban and the Beatles’ first LP, but the lesbian variety didn’t made its debut until 1976. During the four decades it took to create the 12-volume Oxford English Dictionary, completed in 1928, Lesbian appeared only in reference to the island.
  » During preparations for its 1933 Supplement, one lexicographer averred: «Lesbianism is no doubt a very disagreeable thing, but the word is in regular use, & no serious Supplement to our work should omit it.» Omitted it was, though. Readers were left with Sapphism – which the Lancet in 1901 likened to morphiomania (opium craving). Lesbian surfaced only with 1976’s Supplement, as an 1890 synonym for Tribadism».
  (<http://www.telegraph.co.uk/arts/main.jhtml?xml=/arts/2008/01/05/bobre105.xml, 5.1.08)
  Δηλαδή επισημαίνεται, ότι η λέξη «λεσβία» εισήχθη στο συμπλήρωμα του Λεξικού της Οξφόρδης το 1976, ως συνώνυμο του «τριβαδισμού», που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε.

  Σε δημοσίευμα της The Independent αναφέρεται: «Ο κ. Λάμπρου επισημαίνει, ότι η σεξουαλική σημασία της λέξης «λεσβία» εδόθη μόνο τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ αυτός και οι άλλοι/ες καταγόμενοι/ες από τη Λέσβο είναι Λέσβιοι/ες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος το αρνείται. «Ανοησίες», είπε η εκπρόσωπός τους κ. Ευαγγελία Βλάμη. «Ο όρος χρησιμοποιείται, προκειμένου να υποδηλώσει τις ομοφυλόφιλες γυναίκες για χιλιάδες χρόνια».
  («Who are the real lesbians?», The Independent, 6.5.08,
  <http://www.independent.co.uk/news/world/europe/who-are-the-real-lesbians-821610.html).
  Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Τhe Oxford English Dictionary included the word with its modern usage only from the 1950s», δηλαδή: «Το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης συμπεριέλαβε τη λέξη με τη σύγχρονη χρήση της μόνο από τη δεκαετία του ’50 κι ύστερα».

  Στο παραπάνω άρθρο απάντησε με επιστολή της η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Hertford, Dr Charlotte Brewer, η οποία διευκρίνισε, ότι «it was not until 1976 that the sexual sense of lesbian got into the multi-volume OED itself», δηλαδή ήταν το 1976, που η σεξουαλική έννοια της λέξης «λεσβία» εισήχθη στο πολύτομο λεξικό της Οξφόρδης.
  (<http://www.independent.co.uk/opinion/letters/letters-the-bnp-822076.html)
  Το ίδιο επανέλαβε η ίδια με στόμφο και σε διαδικτυακή συζήτηση («lesbian only got in in 1976!») (<http://wordsmith.org/chat/oed2.html)

 138. Ο/Η Θου Βου λέει:

  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΠΟ Γ. ΓΙΑΝΝΕΛΛΗ ΚΑΙ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ

  «Παραπλανητική η χρήση του όρου «λεσβία»»

  ΛΕΣΒΙΑΚΗ EΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ»

  13.06.2008

  Θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τη χρήση του όρου «λεσβία», ως δηλωτικού της γυναικείας ομοφυλοφιλικής διάθεσης, πήρανε χθες με δηλώσεις τους δύο Βουλευτές του νομού μας, ο Γ. Γιαννέλλης και ο Ν. Σηφουνάκης.
  Και των δύο οι δηλώσεις κινούνται σε ήπιους τόνους και διατυπώνονται με περισσή ευπρέπεια. Ωστόσο και οι δύο συμφωνούν ότι η χρήση του όρου «λεσβία» απ’ τις ομοφυλόφιλες γυναίκες διαστρεβλώνει την ιστορία του νησιού και παραποιεί τη ζωή της μεγάλης μας ποιήτριας. Οι δηλώσεις Γιαννέλλη και Σηφουνάκη, λίγες εβδομάδες προτού εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε για το θέμα, είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν έναν νέο κύκλο συζητήσεων, τη στιγμή που το θέμα έδειχνε να μην ενδιαφέρει την κοινή γνώμη του νησιού.
  Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ν. Σηφουνάκης, όποια κι αν είναι η απόφαση του Δικαστηρίου, είναι δύσκολο να σταματήσει η χρήση του όρου, μια και χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς να έχει εκδηλωθεί όλο αυτό το διάστημα καμιά αντίδραση από φορείς του νησιού.

  Αναλυτικότερα:

  Θέση υπέρ των τριών Λέσβιων που έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για να παύσει η χρήση της λέξης «λεσβία» ως προσδιορισμού της ταυτότητας των ομοφυλόφιλων γυναικών, πήραν με δηλώσεις τους οι Bουλευτές του Nομού Γιάννης Γιαννέλλης και Nίκος Σηφουνάκης.
  Όπως έχουμε γράψει, ο Δημήτρης Λάμπρου και δύο γυναίκες από την Kαλλονή, η Mαρία Pόδου και η Kοκκώνη Kουβαλάκη, κατέθεσαν τον Aπρίλιο αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της OΛKE (Oμοφυλοφιλική και Λεσβιακή Kοινότητα Eλλάδας), ζητώντας να απαγορευτεί η χρήση της λέξης «λεσβία» από τις ομοφυλόφιλες γυναίκες και οργανώσεις. Η αίτηση συζητήθηκε στο Mονομελές Πρωτοδικείο την Tρίτη και η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε μερικές εβδομάδες.

  O Γ. Γιαννέλλης

  Ο Bουλευτής Γιάννης Γιαννέλλης, σε δήλωση που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Aθήνα 9,84», σημειώνει ότι «οι κάτοικοι του νησιού που έχουν προσφύγει δικαστικά έχουν δίκιο». «Tο θέμα – αναφέρει ο κ. Γιαννέλλης – είναι ότι προσβάλλεται η ιστορική, πολιτισμική και γεωγραφική ταυτότητα του τόπου, κατά τους προσφεύγοντες. Και έχουν δίκαιο γιατί υπάρχει παραχάραξη και νόθευση της Iστορίας». Kαι συνέχισε: «H Σαπφώ δεν ήταν ομοφυλόφιλη. Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη, ο Aλκαίος ήταν ερωτευμένος μαζί της και τελικά εκείνη αυτοκτόνησε στη Λευκάδα για τον Φάωνα που αγαπούσε. Kι ο ίδιος ο Πλάτων αναφέρει πως ήταν σπουδαία γυναίκα και ποιήτρια και πουθενά δεν κάνει λόγο για το αν υπήρχε κάποια ιδιαιτερότητα στη σεξουαλική της συμπεριφορά. Άρα, λοιπόν, νοθεύεται η Iστορία μας όταν κάποιοι την εμφανίζουν ως σύμβολο της γυναικείας ομοφυλοφιλίας». Αναφερόμενος στις ομοφυλόφιλες γυναίκες ο κ. Γιαννέλλης σημείωσε ότι «αυτές οι γυναίκες είναι σαφώς καλοδεχούμενες στο νησί, χωρίς να υπάρχει καμιά διαφορετική συμπεριφορά απέναντί τους από μέρος των Λέσβιων».
  Tέλος, για να δείξει ότι η αντίδραση των 3 Μυτιληνιών δεν ήταν τυχαία ανέφερε ένα προσωπικό του παράδειγμα: «Xτες ήμουν στη Bουλή – είπε – μαζί με τον Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος συνόδευε έναν Ευρωπαίο πολιτικό που είχε έρθει στη Bουλή. Aπευθυνόμενος ο κ. Πάγκαλος προς τον ξένο πολιτικό για τις απαραίτητες συστάσεις, του λέει χαρακτηριστικά: «Aπό εδώ ο κ. Γιάννης Γιαννέλλης, που είναι… Λέσβιος». Xαμογέλασε ο Πάγκαλος, χαμογέλασε και ο ξένος πολιτικός. Σκέψου, λοιπόν, πώς ακούγεται για μια γυναίκα αυτό! Όλη αυτή η ιστορία που έγινε θα βοηθήσει τουριστικά το νησί. Όμως, όπως προείπα, οι άνθρωποι που έχουν κάνει την προσφυγή τους, έχουν το δίκιο τους».

  O N. Σηφουνάκης

  Aπό την πλευρά του ο Bουλευτής Nίκος Σηφουνάκης, δήλωσε για το θέμα: «Πιστεύω ότι στον τόπο μας δεν ισχύει η σοφή ρήση, «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν» ή για να το πω καλύτερα, το θεραπεύειν είναι πολύ δυσκολότερο του προλαμβάνειν. Έχει δύο διαστάσεις το θέμα: Η μία αφορά τη χώρα μας και η δεύτερη αφορά τον έξω κόσμο. Kάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν από ιστορία θέλουν να τοποθετήσουν το θέμα στη σωστή του βάση πια. Bεβαίως είναι πολύ δύσκολη η ανατροπή, θέλει κόπο και χρόνο, ανθρώπους που θα είναι διατεθειμένοι να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή να εργαστούν στην κατεύθυνση της ανάλυσης της πραγματικότητας που είναι η παραποίηση της λέξης «λεσβία». Aπαιτείται σωστή πολιτική προς τα έξω, ώστε να γίνει κατανοητό πως η ιστορική αλήθεια, όπως αποτυπώνεται μέχρι σήμερα, δεν είναι σωστή. Kατανοώ απόλυτα τους πολίτες της Λέσβου, που επιθυμούν την αποκατάσταση μιας διαστρέβλωσης τοπωνυμίων της περιοχής», κατέληξε ο κ. Σηφουνάκης.

  http://www.aiolikanea.gr/news/main/detail.php?ID=32635

 139. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Χεσμένε
  Κατι ηθελα να σου γραψω αλλά το ξεχασα.

 140. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Αλύτρωτε Νεκρόφιλε (Νοσφεράτε),
  Μήπως είναι καλύτερα να αποκαλείς «Χεσμένον» τον εαυτό σου και τους ομοίους σου; Γιατί, απ’ ό,τι ξέρω, ένας συνήθης λόγος ακράτειας (δηλ. αδύνατου να ανασχεθεί χεσίματος) είναι και η χαλάρωση του όπισθεν δακτυλιοειδούς σφιγκτήρος λόγω παρά φύσιν χρήσης (αν με αντιλαμβάνεσαι).
  Προσωπικά αφοδεύω όποτε θέλω και σε όποιο μέρος κρίνω ότι διαθέτει στοιχειώδεις προδιαγραφές τουαλέττας (βλ. «πολιτική ορθότητα»).

  Δεν ξέρω, αν με τα παραπάνω, σε βοήθησα να θυμηθείς αυτό που ήθελες να μού γράψεις…

 141. Ο/Η roidis λέει:

  Νοσφεράτος + ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ….
  σας παρακαλώ, αν γίνεται να αποφεύγονται τα γαλλικά.

  …όμως κι εσύ (ξέρεις ποιον εννοώ, είναι και το όνομά σου…γαλλικό!) αν άλλαζες λίγο τ’ ονοματάκι σου…Είδες ότι δεν έχω αντίρρηση να αναρτώ όλες σου τις απόψεις, όμως, νομιμοποιείς τον Νοσφεράτο να σε φωνάξει με το…μικρό σου, γιατί το επώνυμο πέφτει λίγο μακρύ.
  😀

 142. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Kύριε Διαχειριστά,
  Κατ’ αρχήν ευχαριστώ για την παραχώρηση του χώρου.
  Επιτρέψτε μου όμως να επισημάνω ότι, το όνομά μου δεν είναι γαλλικό αλλά, ινδιάνικο. Ως εκ τούτου δεν διαθέτει επώνυμο και μικρό.
  Άρα, κλίνεται όπως τα ινδιάνικα ονόματα.
  Δηλ. κλίνεται ως προς τον ρηματικό τύπο που περιέχει:
  Π.χ.
  α’ πρόσωπο: ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ
  β’ πρόσωπο: ΕΧΕΙΣ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ
  γ’ πρόσωπο: ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ

  Ελπίζω, μετά από αυτές τις διευκρινήσεις, να μην συνεχιστεί η κακόπιστα παραποιημένη χρήση του ονόματός μου από μερίδα συνομιλητών (όπως π.χ. εξακολουθεί να συμβαίνει στην συζήτηση για τη διαγραφή Σημίτη, στην οποία κάποιοι μετέφεραν τήν προσωπική αυτή διένεξη).

 143. Ο/Η ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ λέει:

  Στη συζήτηση για τη διαγραφή Σημίτη (δηλ. σε εντελώς άσχετο νήμα) κάποιος υπό το όνομα
  «Πολιτική Ορθότητα» μού απευθύνει τα παρακάτω:

  “Βρε παιδι μου, ειναι λογια αυτά να λεγονται εδώ μεσα ;Δηλαδή ..Τι νομιζεις οτι κανεις και πρεπει να μας το λές και μάλιστα σε όλες τις κλισεις .
  Είσαι τόσο περηφανος Γιαυτό που κανεις ωστε να το διαλξεις και ΩΣ ΟΝΟΜΑ;
  Μα αυτό για το οποιον επαίρεσαι ,το κανουν ολοι..
  Και οχι μόνον τα Ανθρωποειδή . Αλλά και τα Κτήνη….
  -Κοντολογής θα σου προτεινα και εγώ ,ευγενικά βεβαια και με το μαλακό γιατί βλεπω οτι προσβαλεσαι, -κια ανοιγεις το τρυφερό στοματακι σου και μας …ξεχέζεις –
  -να αλλάξεις λίγο το ονοματακι σου.
  αν γινεται βεβαια και δεν μου πεις κατι σαν ”Το ονομα ειναι η ψυχή μου και δεν το αλλάζω με τίποτε κλπ κλπ ”
  Ευγενικά σου το ζητάω
  Να χαρεις το Αποχωρητήριο σου.”

  Aγαπητή «Πολιτική ορθότητα» ή όπως αλλιώς σε λέγανε μέχρι τώρα, αφού επέλεξες μόνη σου να μπεις στη θέση του χεσμένου (αφού το δικό μου όνομα το χρησιμοποιώ πολύ πριν διαλέξεις εσύ το δικό σου), δεν δικαιούσαι να παραπονιέσαι.
  Αν, όπως λες, συνηθίζουν να σε χέζουν, όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ανθρωποειδή (πίθηκοι, γορίλλες κλπ) και τα κτήνη, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να σε έχει ήδη προβληματίσει.
  Όσο για το αν είσαι, ΕΣΥ ειδικά, ικανή να με προσβάλλεις δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις: ίσως έτσι διαπιστώσουμε πόσο περισσότερο αστεία μπορείς να γίνεις.
  Το όνομά μου, δηλ. τον ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ μου, δεν θα έπρεπε, ειδικά εσύ, μια Πολιτική Ορθότητα, να μου ζητάς να το αλλάξω. Στο κάτω-κάτω το όνομά μου το έχω κερδίσει με την αξία μου (σε αντίθεση με σένα που σε έχουν βαφτίσει οι διάφοροι ιδεολογικοί νομάδες του δεξιού και αριστερού «προοδευτισμού» και «εκσυγχρονισμού»).
  Μήπως θα ήταν καλύτερα να άλλαζες εσύ το δικό σου ονοματάκι («Ορθότητα») το οποίο παραπέμπει θρασύτατα σε ορθοδοξίες, ορθοπρέπειες και κάθε είδους φασισμούς;
  Ή μήπως σε ενοχλεί μόνο το δικό μου όνομα (ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ) και όχι το… «λεσβία» (=ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΛΕΣΒΟ) που χρησιμοποιούν κάποιοι άλλοι; Δεν βρίσκεις ότι είσαι λίγο υποκρίτρια;
  Όσο για Αποχωρητήριο, ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι δεν έχω; Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι ασκώ τη δραστηριότητά μου δημόσια; Ή μήπως αυτό ακριβώς είναι που σε ενοχλεί;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.