Καταδίκη δολοφόνου-ψευτογιατρού, που τα θύματά του, του τα προμήθευε ένα μοναστήρι

[Η (ατιμώρητη) ηγουμένη προπαγάνδιζε και του πίστωνε μια «θεραπεία» μοναχής]

Το περιβάλλον της Μονής ήταν όντως ενάρετο: Ο δεσπότης του Βώλου άγιος Ιγνάτιος (βλ. «Η Ι.Μ.Βώλου και ο κατηγορούμενος για παιδεραστία καλεσμένος της») και ο όσιος Εφραίμ Βατοπεδινός (η εφέστια εικόνα της Μονής δωρήθηκε από το Βατοπέδι) σε χειροθεσία νέας μοναχής (27.12.2019) στην Μονή της ιατρικής πρωτοπορίας. Η ηγουμένη δεν ύπέστη καμία συνέπεια για την εγκληματική ανοησία της.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Στις 16.11  ο Dr Kontos καταδικάστηκε σε 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ…..Είναι μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ στη χώρα. Η εγκληματική του δράση βασίστηκε στη θρησκοληψία πιστών ασθενών και στην ανοησία μιας ηγουμένης. Για πολλοστή φορά εκδηλώνονται οι εγκληματικές παρενέργειες της αποκρυφιστικής αίρεσης της Ορθοδοξίας, η οποία προστατεύεται σκανδαλωδώς από το Κράτος και από όλα τα κόμματα:

«Ψευτογιατρός: Στα μοναστήρια τον «αγιοποίησαν» («Ελ.Τύπος»-Αθανασία Αγγελοπούλου,  02/10/2022/ 13:40). Με τις ευλογίες των μοναχών σε μοναστήρι του Πηλίου ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης ξεκίνησε να πουλάει την «πραμάτεια» του, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα ένα «θαύμα» στο οποίο όλοι όσοι τον πλησίαζαν είχαν ανάγκη να πιστέψουν. Η ίδια η ηγουμένη του μοναστηριού είχε επιμείνει ακόμα και στην κατάθεσή της ότι μία μοναχή που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι θεραπεύτηκε από τα μαντζούνια του δρος Κόντου ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο στη δράση του. Ηδη ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του ψευτογιατρού, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία, έχει προτείνει την ενοχή του για τον θάνατο έξι ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιών, ηλικίας 16 και 14 ετών. Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε ότι ο ψευτογιατρός αποκόμισε κέρδη ύψους 687.000 ευρώ από 21 περιπτώσεις οικογενειών που έπεσαν στα δίχτυα του. Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνει στο φως την κατάθεση της ηγουμένης του μοναστηριού, που τονίζει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή του, καθώς ήταν, όπως λέει, ευεργέτης της μονής, γιατί έσωσε τη μοναχή από τον καρκίνο. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι οι μοναχές δεν τον πλήρωσαν αλλά του πρόσφεραν δωρεάν διαφήμιση διαλαλώντας στους πιστούς το δήθεν θαύμα του.Ετσι, ο ψευτογιατρός άρχισε να μπαινοβγαίνει σε μοναστήρια και κλινικές «ψαρεύοντας» τα ανυποψίαστα θύματά του.

+Δρ Κόντος+, επικοινωνών με τον Δημιουργόν

Καταθέτοντας, τον Ιούνιο του 2020,….η ηγουμένη αναφέρει ότι οι μοναχές υποβλήθηκαν σε εξετάσεις σε ιδιωτική κλινική στο Μαρούσι «με φερόμενο συστήσαντα ιατρό τον Κόντο Νικόλαο», τον οποίο αντιλήφθηκαν κάποιες φορές να κινείται στον χώρο. Τον είχαν γνωρίσει, όπως λέει, το 2016 όταν επισκεπτόταν το μοναστήρι στο πλαίσιο της «θεραπείας» μιας μοναχής η οποία έπασχε από μεταστατικό καρκίνο στο συκώτι και την οποία είχε συναντήσει σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας νωρίτερα το ίδιο έτος. «Ο συγκεκριμένος ιατρός βοήθησε την αδελφή Θ… να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της (καρκίνο) δίνοντάς της θεραπεία, η οποία αποτελείτο από ένα διατροφολόγιο με βιολογικές τροφές και συμπληρώματα διατροφής που αγοράζαμε από φαρμακεία, βότανα που βρίσκονται ελεύθερα στη φύση, καθώς και κάποια σκευάσματα σε μπουκαλάκια υγρής μορφής τα οποία ελάμβανε με τη μορφή σταγονιδίων διαλυμένες σε πορτοκαλάδα ή γάλα, πριν από το φαγητό ή αρκετή ώρα μετά. Τα σκευάσματα τα χορηγούσε ο ίδιος και όταν τελείωναν είτε μας έδινε νέα σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις είτε τα απέστελνε με ταχυδρομείο», κατέθεσε η ηγουμένη του μοναστηριού…..«Μας είχε συστηθεί ως Κόντος Νικόλαος, ιατρός με πολλές ειδικότητες, όπως νευροχειρουργός, βοτανολόγος, μας εξήγησε ότι η έδρα του είναι στο εξωτερικό και δεν ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο στην Ελλάδα», κατέθεσε η ηγουμένη, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τη «θαυματουργή» μέθοδο του υποτιθέμενου επιστήμονα με τα μαντζούνια. «Να αναφέρω ότι η μοναχή Θ… από τη στιγμή που ακολούθησε τη διατροφή που της έδωσε ο ιατρός (ο Κοντοστάθης) και σε συνδυασμό με τα βότανα-συμπληρώματα διατροφής που αγοράζαμε από διάφορα φαρμακεία και τα προαναφερόμενα σκευάσματα που της έδωσε ο ίδιος είδε αμέσως βελτίωση και πλέον χαίρει άκρας υγείας», κατέθεσε, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι θεραπεύτηκε η μοναχή επιβεβαιώνεται και από τον προσωπικό της ιατρό, που εργάζεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Περιγράφει, μάλιστα, τον γιατρό ως ευγενικό και ευλαβή, που έδειξε μεγάλη κατανόηση και υπομονή στο πρόβλημα της μοναχής.

Μύστες της Ιερής Ιατρικής: Γυμνάσιος Λαυριώτης, ο αγιορείτης κομπογιαννίτης καλόγερος-φωτ. «O διαχρονικός και αγιάτρευτος ιός του τσαρλατανισμού»-Γιώργος Καραγιάννης-12.3.2020imerodromos.gr

«Σε καμία φάση της γνωριμίας μας δεν ζήτησε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες του ή τα σκευάσματα που έδινε στην αδελφή. Το μόνο που ζητούσε ήταν να προσευχόμαστε για τον ίδιο», είπε στους αστυνομικούς, ενώ σε ερώτηση αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Κοντοστάθη η ηγουμένη εξεπλάγη. «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επιθυμώ την ποινική δίωξη του Κόντου Νικόλαου, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου να έχει τελέσει το παραμικρό επίδικο τόσο εναντίον μου όσο και εναντίον της ιεράς μονής. «Ο κ. Κόντος είναι κατά κάποιον τρόπο ευεργέτης για την υγεία της αδελφής μας και κατ’ επέκταση και της μονής», επισημαίνει και παραδέχεται ότι το μοναστήρι διαφήμιζε τη δράση του…..Τα νέα για τον «θαυματοποιό» διαδόθηκαν ταχύτατα, με τα θύματα του ψευτογιατρού να αυξάνονται και να πληθύνονται, όπως και τα ποσά που κατέληγαν στην τσέπη του. Η πρόσφατη αποκάλυψη της υπόθεσης στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού αποτυπώνει τη δίψα των πιστών για «θαύματα» που διαχρονικά, από την εποχή του «νερού του Καματερού» μέχρι και σήμερα, γίνονται πιο εύκολα πιστευτά όταν έχουν ιερό μανδύα, ο οποίος λειτουργεί σαν μαγνήτης, κυρίως, για πιστούς με βαριά προβλήματα υγείας.

Ανάμεσα στις ανθρωποκτονίες ήταν και εκείνες δύο ανήλικων παιδιών, ενώ πλην αυτών καταδικάστηκε και για τις κατηγορίες της κακουργηματικού βαθμού απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και ασθενών. Ο Κοντοστάθης κρίθηκε, επίσης, ένοχος για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.2020 έως 16.6.2020, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου».

YΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Ηγουμένισσες συνεργαζόμενες με ιατρούς του Βώλου, (ατιμώρητες) θεραπαινίδες της Ελληνορθόδοξης Ιατρικής: «Θάνατος Μητροπολίτη Κοσμά: Έρευνες για τον ρόλο ηγουμένης-ιατρού για καθυστέρηση της εισαγωγής του (agriniopress-15/01/2022). «…η εν λόγω είχε στενή συνεργασία με αρνητή ιατρό από τον Βόλο. Οι δυο τους μάλιστα φέρονται να κούραραν τον μακαριστό Κοσμά».

«Βόλος: Αντιεμβολιαστής γιατρός έδινε την «αγωγή του κορονοϊού» – «Ψάρευε» πελάτες στους κόλπους της Εκκλησίας». «…φέρεται να πλησίαζε ανεμβολίαστους μέσα από τους κόλπους της Εκκλησίας και τους υπόσχονταν ότι θα γίνουν καλά στο σπίτι, λέγοντας μάλιστα ότι αν πάνε στο νοσοκομείο θα πεθάνουν».

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Καταδίκη δολοφόνου-ψευτογιατρού, που τα θύματά του, του τα προμήθευε ένα μοναστήρι

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.imerodromos.gr/o-diachronikos-kai-agiatreytos-ios-toy-tsarlatanismoy/

    O διαχρονικός και αγιάτρευτος ιός του τσαρλατανισμού

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

    ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

    Kάλιο αργά παρά ποτέ. Αυτό που δεν έκανε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τις τάχα μου επιστολές του Ιησού,..

    Kάλιο αργά παρά ποτέ. Αυτό που δεν έκανε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τις τάχα μου επιστολές του Ιησού, που διαφήμιζε ο Βελόπουλος το έκανε επιτέλους τώρα ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βασίλης Πλιώτας. Επιτέλους, στέλνοντας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, την αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τη νέα αθλιότητα του βουλευτή, αρχηγού κόμματος (τρομάρα μας) και τηλεοπτικού πραματευτή με την «θαυματουργό» αλοιφή που τα πάντα γιατρεύει και εξαφανίζει ακόμη και τον κορωνοιό.

    Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τις δικές του ενέργειες. Και πολύ σωστά γιατί όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση των φαρμακοποιών «ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει σε αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό. Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση, όσους τον εμπιστευτούν και κατ’ επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία».

    Και λέμε «κάλιο αργά» γιατί η νεώτερη ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα και ιστορίες κομπογιαννιτών και τσαρλατάνων που εκμεταλλεύονταν το φόβο και την αμάθεια τμημάτων του πληθυσμού και του υπόσχονταν τη σωτηρία από πολέμους, λιμούς (πείνα) , λοιμούς (επιδημίες), σεισμούς και καταποντισμούς με συνταγές και γιατροσόφια δια πάσαν νόσον και μαλακίαν.

    Παραδείγματα με τσαρλατάνους και αγύρτες που αλώνιζαν τη χώρα πολλές φορές και με την κάλυψη ισχυρών πολιτικών προσώπων της εποχής:

    Πριν από ενενήντα χρόνια, το 1930 την Ελλάδα της φτώχειας που προσπαθούσε να συνέλθει από τη Μικρασιατική Καταστροφή, συντάραξε η υπόθεση ενός απατεώνα, κομπογιαννίτη αγιορείτη καλόγερου από τη μονή Μεγίστης Λαύρας, του Γυμνάσιου που αντάλλασσε με αβγά , κοτόπουλα και χρυσές λίρες (ανάλογα με το πουγκί του αρρώστου) γιατροσόφια, έμπλαστρα, και ξόρκια τα οποία έφτιαχνε κοπανώντας στο γουδί του βότανα, αλεσμένα κεφάλια σκύλων, μύτες γουρουνιών και σκαντζόχειρων κι ότι άλλο αηδιαστικό μπορεί να χωρέσει κάθε διεστραμμένος νους.


    Γυμνάσιος Λαυριώτης, ο αγιορείτης κομπογιαννίτης καλόγερος

    Ο Γεώργιος Τζανετής (αυτό ήταν το κοσμικό του όνομα) γεννήθηκε στην τουρκοκρατούμενη τότε Θάσο το 1865. Νεαρός μπαρκάρισε σε ένα πλοίο και ταξίδεψε στην Αγγλία. Εκεί γνώρισε ένα φακίρη που πούλαγε βότανα φτιαγμένα με ινδικές συνταγές. Το 1919 πήγε στο Άγιον Όρος και έγινε καλόγερος στη Μεγίστη Λαύρα. Στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του ’30 επέστρεψε στη Θάσο. Εκεί άρχισε να πλασάρει τα γιατροσόφιά του και επιτήδεια να διαδίδει πως τα βότανά του γιατρεύουν κάθε αρρώστια. Σύντομα σ’ όλο το νησί κυκλοφόρησε η φήμη πως είχε «γιατρέψει» ένα νέο που είχε αγιάτρευτη πληγή στα πόδια.

    Ο πρόεδρος του χωριού του, του Θεολόγου βλέποντας πως ο Γυμνάσιος με τα γιατροσόφιά του μπορεί να φέρει και μεγάλη κονόμα στην κοινότητα έδωσε σπίτι στο Γυμνάσιο και χωράφι για να καλλιεργεί τα βότανά του. Παράλληλα έβγαλε ντελάληδες στα άλλα χωριά για τις «θαυματουργές ρετσέτες» του Γυμνάσιου. Μέσα σε λίγες μέρες χιλιάδες άρρωστοι, ψυχασθενείς δεμένοι σε κρεβάτια, παραλυτικοί πάνω σε φορεία, τυφλοί, χωλοί,σημαδεμένοι από κάθε είδους αρρώστια όχι μόνο από τη Θάσο αλά και από άλλες περιοχές, συνέρρεαν στο Θεολόγο με τους συγγενείς τους και ζούσαν σε πρόχειρους καταυλισμούς με τσαντήρια κάτω από τις ελιές περιμένοντας να τους δει ο Γυμνάσιος και να τους δώσει τα μαντζούνια του.

    Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο (χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακεδονικά Νέα», «Κήρυξ» κ.α. του Ιουλίου του 1930).Τα πλήθη συνέρρεαν ακατάπαυστα.

    Μάλιστα ως πονηρός πολιτευτής ο κοινοτάρχης έβαλε και πρόγραμμα για τις επισκέψεις στον Γυμνάσιο:

    -Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα γινόταν «θεραπεία» των ντόπιων.

    -Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή «θεραπεία» των «ξένων».

    Το Σάββατο ήταν αφιερωμένο στη συλλογή από των καλόγερο των αναγκαίων υλικών για τα γιατροσόφιά του.

    -Την Κυριακή ο ευσεβής Γυμνάσιος εκκλησιαζόταν και αναπαυόταν.

    Όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο ο νομάρχης και ο εισαγγελέας Καβάλας αποφάσισαν να πάρουν μέτρα. Έστειλαν το διοικητή Χωροφυλακής με ισχυρή δύναμη συνέλαβαν το Γυμνάσιο και τον μετέφεραν στην Καβάλα.


    Η πρώτη σελίδα της «Μακεδονίας» στις 29 Ιουλίου 1930! «Ο καλόγηρος της Θάσου και τα «θαύματά του» – Πώς ήρχισε να εξαπατά τον απλοικόν κοσμάκην».

    Στην Καβάλα ο Γυμνάσιος ανακρίθηκε αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες γιατί υποστήριξε πως δεν έπαιρνε χρήματα. Η αλήθεια είναι πως ο θεομπαίχτης καλόγερος είχε ισχυρούς προστάτες στην Αθήνα με πρώτο τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου Γ. Σιδέρη. Αυτοί μεσολάβησαν, αφέθηκε ελεύθερος και εγκαταστάθηκε στο Παλιό Τσιφλίκι. Εκεί άρχισε τα ίδια, μέχρις ότου και κάτω από τη γενική κατακραυγή ο υπουργός-Γενικός Διοικητής Θράκης Γ. Κακουλίδης διέταξε να μαζέψουν το Γυμνάσιο και να τον στείλουν στο Άγιον Όρος.


    Η «Μακεδονία» της 30ης Ιουλίου 1930: «Ήρχισαν ανακρίσεις δια την επαίσχυντον αγυρτείαν-Ο τσαρλατάνος θα απελαθή εις το Άγιον Όρος»

    Όμως οι εν Χριστώ αδελφοί» αγιορείτες του Γυμνάσιου ούτε να τον δουν ούτε να τον ακούσουν ήθελαν. Έτσι του έδωσαν απολυτήριο ( για την ακρίβεια τον ξαπόστειλαν) και επέστρεψε στην Καβάλα απ’ όπου με αστυνομική συνοδεία οδηγήθηκε στην Αθήνα και στο Δρομοκαίτειο. Ωστόσο κι εκεί μαζεύονταν κόσμος και κοσμάκης και περίμενε να ρίξει ο Γυμνάσιος από το 2ο όροφο που κρατείτο τις θαυματουργές συνταγές του

    Εκεί όμως έπεσαν και πάλι τα «μεγάλα μέσα» του Σιδέρη και ο καλόγερος επέστρεψε στη Θάσο, για να ξαναγυρίσει στην κρυφά Αθήνα το 1933 και να μοιράζει τις «συνταγές» του με μεσάζοντα ένα ανιψιό του που εισέπραττε και τις αμοιβές. Δυο χρόνια μετά, το 1935, ο Γυμνάσιος πέθανε. Όμως και όσο ζούσε , αλλά και μετά το θάνατό του δεν έλειψαν διάφοροι έμποροι της αμάθειας να κυκλοφορούν βιβλία με τις συνταγές του καλόγερου και να κονομάνε χρήμα με ουρά…

  2. Ο/Η Κάποιος λέει:

    https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/bolos-antiemboliastis-giatros-edine-tin-agogi-tou-koronoiou—psareue-pelates-stous-kolpous-tis-ekklisias/

    Βόλος: Αντιεμβολιαστής γιατρός έδινε την «αγωγή του κορονοϊού» – «Ψάρευε» πελάτες στους κόλπους της εκκλησίας
    Ο αντιεμβολιαστής γιατρός στον Βόλο απέτρεπε ασθενείς με κορονοϊό να πάνε στο νοσοκομείο και τους υπόσχονταν ότι θα γίνουν καλά στο σπίτι.

    THETOC TEAM
    20 ΔΕΚ. 21 (19:48)

    Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη δράση ανεμβολίαστου γιατρού στο Βόλο, που έδινε τις δικές του συνταγές του κορονοϊού, έναντι αδράς αμοιβής, αποτρέποντας τους ασθενείς να πάνε στο νοσοκομείο.

    Η «αγωγή του κορονοϊού» όπως την ονόμαζε, δινόταν σε χειρόγραφα χαρτιά και ήταν ένα κοκτέιλ αντιβίωσης, βιταμινών, σταγόνων και ασπιρίνης.


    Ένα από τα θύματά του περιγράφει στο Mega και την εκπομπή «Live News» πώς έχασε τη γυναίκα του, η οποία έπεσε στα δίχτυα του εν λόγω γιατρού και άργησε να πάει στο νοσοκομείο.

    Ο γιατρός που έχει βγει σε διαθεσιμότητα, φέρεται να πλησίαζε ανεμβολίαστους μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας και τους υπόσχονταν ότι θα γίνουν καλά στο σπίτι, λέγοντας μάλιστα ότι αν πάνε στο νοσοκομείο θα πεθάνουν.

    Ο παθολόγος που βρέθηκε ανάμεσα σε ιερείς να κάνει ενημέρωση για τον κορπνοϊό, δηλώνει προσωπικός γιατρός του Οσίου Εφραίμ και του Οσίου Ιακώβου.

    Σε βίντεο ντοκουμέντο, δίπλα από τον γιατρό ένας ιερέας, καταφέρεται κατά του εμβολίου, ενώ στην ίδια εκδήλωση και ο γιατρός είπε τις δικές του απόψεις κατά του εμβολίου, προτρέποντας τον κόσμο να δοκιμάσει την φαρμακευτική αγωγή που συστήνει αντί του εμβολίου.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας κάλεσε σε απολογία τον γιατρό, ωστόσο ο ίδιος ανέφερε στην ίδια εκπομπή ότι δεν έχει κληθεί από τον ιατρικό σύλλογο και δεν είναι δική του η χειρόγραφη συνταγή.

    Τι υποστηρίζει ο γιατρός

    «Η «αγωγή του κορονοϊού” δεν είναι δικιά μου. Δεν ξέρω γιατί είναι γραμμένο το τηλέφωνό μου στο χαρτί. Δεν έχω καμία σχέση. Ούτε με έχει καλέσει ο ιατρικός σύλλογος» υποστήριξε.

    Ωστόσο πάνω στην χειρόγραφη συνταγή αναφέρεται το τηλέφωνό του, ενώ το κοκτέϊλ φαρμάκων που αναγράφεται είναι το ίδιο με αυτό που προτείνει στις ομιλίες του.

    Σύμφωνα με το Mega, ο γιατρός δρούσε ανεξέλεγκτα όλους αυτούς τους μήνες, με δεκάδες ασθενείς να έχουν παρουσιαστεί με βαρύτατα συμπτώματα στο νοσοκομείο του Βόλου κρατώντας την ίδια χειρόγραφη συνταγή, «αγωγή του κορονοϊού», με κάποιους από αυτούς να είναι ήδη πολύ αργά και να αφήνουν την τελευταία τους πνοή.

  3. Παράθεμα: Καταδίκη δολοφόνου-ψευτογιατρού, που τα θύματά του, του τα προμήθευε ένα μοναστήρι — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

  4. Ο/Η Αλέκσισ Αλαβάνοφ Παπασπιτούλης λέει:

    https://www.kathimerini.gr/society/562145287/kivotos-toy-kosmoy-eides-ti-moy-ekane-den-eimai-trelos/

    Κιβωτός του Κόσμου: «Είδες τι μου έκανε; Δεν είμαι τρελός»

    Παιδιά της «Κιβωτού» μιλούν στην «Κ» για όσα έζησαν σε δομές, καταγγέλλοντας βία, εκμετάλλευση, σεξουαλική κακοποίηση


    Η σιδερένια πύλη της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων μοιάζει απόκοσμη κάτω από τη συννεφιά.

    Η 20χρονη Σοφία, η οποία έζησε εκεί τα εφηβικά της χρόνια, αναφέρει πως οι τρόφιμοι ήταν αναγκασμένοι να καθαρίζουν τουαλέτες, κουζίνες και αποθήκες έναντι αμοιβής 10 ευρώ τον μήνα, τα οποία λάμβαναν αποκλειστικά για αγορές από το «μίνι μάρκετ» της δομής.
    Ηλιάνα Μάγρα
    20.11.2022 • 20:37
    UPD: 20:41

    Θα ήταν σαν το βιβλικό της πρότυπο: μια κιβωτός σωτηρίας. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στον οποίο ο ιδρυτής του έδωσε το φιλόδοξο όνομα «Κιβωτός του Κόσμου», καθελκύστηκε ως σκάφος που θα έσωζε τα απροστάτευτα παιδιά. Ηταν το 1998. Ο νεαρός τότε κληρικός Αντώνιος Παπανικολάου «αγωνιούσε για το ποίμνιο εκείνο που κινδύνευε περιπλανώμενο, χαμένο μέσα στην άγνοιά του, μακριά από τη Μάνα-Εκκλησία που είναι η μόνη Κιβωτός της Σωτηρίας», όπως γράφει η ιστοσελίδα του φιλανθρωπικού οργανισμού. Απευθυνόταν σε περιθωριοποιημένα παιδιά, που τα έβλεπαν ο ίδιος και η πρεσβυτέρα του, Σταματία, «να τριγυρνάνε χωρίς κανένα σκοπό στη ζωή τους, μέσα στην άγνοια και στον κίνδυνο που παραμόνευε δίπλα τους». Σήμερα, 24 χρόνια μετά, μια σειρά καταγγελιών δείχνει ότι οι δομές της «Κιβωτού» ανά την επικράτεια δεν ήταν στεγανές στους κινδύνους.

    Την περασμένη Τετάρτη, ένας φάκελος με στοιχεία που είχε συλλέξει η Συνήγορος για το Παιδί κατατέθηκε στην αστυνομία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία ήδη διεξάγει έρευνα και για καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών σε δομές της «Κιβωτού». Η οργάνωση δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της «Κ» να σχολιάσει τις πληροφορίες.

    Ενας 19χρονος, του οποίου η κατάθεση περιλαμβάνεται στον φάκελο, μιλάει αποκλειστικά στην «Κ» και περιγράφει τη σκηνή στην οποία έγινε αυτόπτης μάρτυρας. Από το 2018, ο τότε 15χρονος διέμενε στη δομή της Χίου, όπου μετακόμισε ξαφνικά όταν, μετά μια εκδρομή της «Κιβωτού» στο νησί, οι υπεύθυνοι τον ενημέρωσαν ότι τα υπόλοιπα παιδιά θα επέστρεφαν στην Αθήνα, αλλά εκείνος θα παρέμενε στη Χίο. Ηθελε να συνεχίσει το σχολείο –είχε αποφοιτήσει ήδη από το γυμνάσιο–, αλλά του είπαν από την «Κιβωτό» πως δεν χρειαζόταν. Τον ενέγραψαν σε μια ιδιωτική σχολή, την οποία στην αρχή τού είπαν πως θα πλήρωναν εξ ολοκλήρου, αλλά στη συνέχεια τον ανάγκασαν να πληρώσει ο ίδιος με όλα τα χρήματα που, όπως λέει, υποτίθεται πως ήταν η αμοιβή του για την καθημερινή του εργασία – χρήματα τα οποία για χρόνια κρατούσαν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι.

    «Κιβωτός του Κόσμου»: Ακόμα μία μαρτυρία στην «Κ» για εκμετάλλευση και σωματική βία
    Τον Αύγουστο του 2021, ο 19χρονος σήμερα, περίμενε ξύπνιος στην κουζίνα, όπου ήταν το σύνηθες πόστο του, σε περίπτωση που θα τον καλούσαν. Είχε φθάσει μεσάνυχτα, και πράγματι του ζήτησαν να μεταφέρει φαγητό –σούπα βελουτέ λαχανικών– σε ένα από τα δωμάτια όπου διέμενε διευθυντικό στέλεχος της «Κιβωτού». Ακουγε μουσική, φορούσε ακουστικά. Οταν έφθασε έξω από το δωμάτιο κρατώντας τον δίσκο, αφηρημένος όπως ήταν, δεν χτύπησε. Απλώς άνοιξε την πόρτα. Την έκλεισε γρήγορα. Οπως λέει στην «Κ», στο κρεβάτι του δωματίου αντίκρισε ξαπλωμένο και ημίγυμνο έναν 17χρονο φίλο του, ο οποίος του είχε προηγουμένως εκμυστηρευθεί ότι βίωνε αντίστοιχα περιστατικά, αλλά μέχρι τότε ο 19χρονος δεν τον πίστευε. Ορθιο από πάνω του και επιδιδόμενο εκείνη τη στιγμή σε σεξουαλική πράξη με τον 17χρονο, ήταν ένα από τα στελέχη της «Κιβωτού». «Το είδες», του είπε την επόμενη μέρα ο 17χρονος, «ότι δεν είμαι τρελός».

    Ο 19χρονος είναι μόνο ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν στην «Κιβωτό» και μίλησαν αποκλειστικά στην «Κ» για τα όσα βίωσαν στις δομές της. Μπορεί ο ίδιος να μην υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά ένας εργαζόμενος της «Κιβωτού» το 2017 του έριξε μια μπάλα μπάσκετ στο κεφάλι, τον χαστούκισε και του άνοιξε το γόνατο. Μία κοπέλα που πέρασε έξι χρόνια σε δομή της Χίου δήλωσε στην «Κ» ότι οι υπεύθυνοι τους χτυπούσαν όταν δεν υπάκουαν. Ενας 27χρονος που έζησε από τα 14 στη δομή του Κολωνού ισχυρίζεται στην «Κ» πως ένας εργαζόμενος του έδωσε γροθιά στο πρόσωπο επειδή αντιμίλησε. Οταν εκείνος το κατήγγειλε στην ηγεσία του οργανισμού, ο παιδαγωγός μεταφέρθηκε για ένα μήνα σε άλλη δομή της επικράτειας και μετά επέστρεψε. Οταν ένας άλλος εργαζόμενος της «Κιβωτού», τον οποίο ο 27χρονος χαρακτηρίζει ως υψηλά ιστάμενο, ασέλγησε πάνω του, το εκμυστηρεύτηκε σε ένα φίλο του. Αποφάσισαν να μη μιλήσουν σε κανέναν, γιατί όταν κάποιος άλλος είχε κατηγορήσει τον ίδιο εργαζόμενο για σεξουαλική παρενόχληση, η ηγεσία της «Κιβωτού» τον είχε βγάλει τρελό, λέει ο 27χρονος. Μια άλλη κοπέλα δηλώνει πως ο ίδιος εργαζόμενος την είχε χαστουκίσει.

    Οι τιμωρίες

    Τα παιδιά που μεγάλωσαν στην «Κιβωτό» ήταν ήδη ταλαιπωρημένα. Πολλά ήταν ήδη κακοποιημένα. Δεν είχαν ζήσει εύκολες ζωές στα σπίτια τους, και οι περισσότεροι παραδέχονται στην «Κ» για τους εαυτούς τους πως, όταν πήγαν στο ίδρυμα, ήταν δύσκολα και οξύθυμα παιδιά. Ηλπιζαν πως στην «Κιβωτό», αν δεν έβρισκαν τη σωτηρία, μπορεί να έβρισκαν μια οικογένεια. Πολλοί είναι ακόμη ευγνώμονες. Για τα γράμματα που έμαθαν, για το ότι είχαν στέγη, τροφή, μια καθημερινότητα που στην αρχή έμοιαζε φυσιολογική, πριν γίνει γρήγορα καταπιεστική, κακοποιητική και βυθισμένη στην υποκρισία. Δύο εκ των παιδιών που μιλούν στην «Κ» αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι της «Κιβωτού» ενημέρωναν τα παιδιά ότι θα επισκέπτονταν τις δομές δημοσιογράφοι δύο μέρες πριν έρθουν και τους υπαγόρευαν τι να πουν. Αν παρεξέκλιναν από τις οδηγίες, τους τιμωρούσαν, ισχυρίζονται στην «Κ».

    Οι τιμωρίες ήταν συχνές, ενίοτε πολύμηνες και σκληρές –εγκλεισμός σε δωμάτια, σε σπίτια ή σε αποθήκες του οργανισμού, «δεν μας τάιζαν και δεν βλέπαμε ούτε το φως του ήλιου», λέει η κοπέλα από τη δομή της Χίου– και αυθαίρετες. Παραδείγματος χάριν, ο 27χρονος δηλώνει πως όποιο παιδί ήταν χριστιανός και δεν πήγαινε τις Κυριακές στην εκκλησία, τιμωρούνταν. Ειδικά αν κάποιο παιδί που δεν έμενε στη δομή, αλλά την επισκεπτόταν για μαθήματα ή η «Κιβωτός» βοηθούσε την οικογένειά του, δεν πήγαινε στην εκκλησία τις Κυριακές, ως τιμωρία η «Κιβωτός» σταματούσε να δίνει τρόφιμα στους δικούς του, ισχυρίζεται.

    Οπως και ο 19χρονος, και άλλοι τρεις μιλούν για ύποπτη οικονομική διαχείριση. «Μας έκλεβαν λεφτά καμιά φορά, αλλά δεν το παραδέχονταν», λέει η κοπέλα από τη δομή της Χίου. Η 20χρονη Σοφία, η οποία έζησε από τα 12 μέχρι τα 18 σε δομή της «Κιβωτού» στην Ηπειρο, αναφέρει πως για την υποχρεωτική τους εργασία –καθαρίζοντας τουαλέτες, κουζίνες και αποθήκες της «Κιβωτού», μεταξύ άλλων– και ως ανταμοιβή για καλή διαγωγή οι υπεύθυνοι τους έδιναν συνήθως 10 ευρώ τον μήνα, τα οποία τους έλεγαν πως δικαιούνται αλλά τα κρατούσαν οι ίδιοι. Ο μόνος τρόπος να τα εξαργυρώσουν, όπως περιγράφει, ήταν να αγοράσουν κάτι από «το μίνι μάρκετ που είχαν δημιουργήσει μέσα στη δομή – για να επιστρέφουν τα χρήματα πάλι στους ίδιους» ή να τα ξοδέψουν μέσα σε ένα μήνα. Αν ο μήνας περνούσε και πήγαιναν στους υπευθύνους για να ζητήσουν τα χρήματά τους, τους έλεγαν πως τα είχαν ήδη ξοδέψει και δεν το θυμόνταν.

    Ο 27χρονος αναφέρει πως ένας ευεργέτης του ιδρύματος έδινε 10.000 ευρώ σε όποιο παιδί της «Κιβωτού» συνέχιζε το σχολείο. Εκείνος έλαβε 8.000 ευρώ –η «Κ» έχει δει απόδειξη του βιβλιαρίου του– και μετά ο εργαζόμενος που περιγράφει ως υψηλά ιστάμενο του είπε πως θα έπρεπε να επιστρέψει τα περισσότερα χρήματα στην «Κιβωτό» και ο 27χρονος να κρατήσει 2.000 ευρώ, για να βοηθήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά, κάτι που είχε ακούσει πως είχαν ζητήσει και από άλλα παιδιά του ιδρύματος. «Θα πάμε μαζί στην τράπεζα να τα τραβήξουμε», δηλώνει πως του είχε πει ο εν λόγω εργαζόμενος.

    «Δεν πιστεύω πια σε αγίους. Μόνο σε όσους δεν φαίνονται»

    Η υποχρεωτική εργασία ήταν συχνό φαινόμενο, λένε τα παιδιά που έζησαν σε διαφορετικές δομές της «Κιβωτού» –στον Κολωνό, στη Χίο και στην Ηπειρο– και τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση της εφημερίδας. Η κοπέλα από τη δομή της Χίου αναφέρει πως όταν ήταν 7 χρόνων εκείνη και άλλα παιδιά έπρεπε να εργάζονται στα χωράφια. Ο 19χρονος περιγράφει πώς ξυπνούσαν 6 το πρωί. Στις 6.15 έτρωγαν πρωινό, μέχρι τις 6.30 είχαν αρχίσει τις αγροτικές δουλειές στο βουνό. «Μας έδιναν κασμάδες και τσουγκράνες», λέει στην «Κ», «και σπάγαμε πέτρες». Σταματούσαν για να φάνε μεσημεριανό και ύστερα συνέχιζαν την ίδια δουλειά, μες στο καλοκαίρι, χωρίς να καταλαβαίνουν ακριβώς γιατί. Ο πατέρας Αντώνιος τους έλεγε ότι, αν σπάσεις τις πέτρες και καθαρίσεις το χώμα, θα μαλακώσει, θα βγάλει καρπούς, όπως και οι άνθρωποι. Στο μεταξύ, όμως, το μόνο που οι ίδιοι έβγαζαν ήταν φουσκάλες.

    Τα παιδιά επισήμαναν πως όχι μόνο φοβούνταν να αντιδράσουν, αλλά δεν ήξεραν και σε ποιον να απευθυνθούν. Το ίδρυμα δεν τους επέτρεπε, λένε, να έχουν κινητά. Οταν έπαιρναν τηλέφωνο οι συγγενείς τους, τις περισσότερες φορές οι υπεύθυνοι τους έλεγαν ψέματα ότι τα παιδιά έλειπαν ή δεν ήθελαν να τους μιλήσουν, κάτι που δηλώνει στην «Κ» και ο πατέρας ενός παιδιού που βρισκόταν σε δομή του ιδρύματος.

    Οι αντιρρήσεις

    Παρ’ όλα αυτά, δεν συμφωνούν όλοι με τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως, τόσο μέσω της έρευνας των Αρχών όσο και ως μαρτυρίες στην «Κ». Ενας 20χρονος, ο οποίος, κρίνοντας από δεδομένα σε ένα κοινωνικό μέσο, φαίνεται να διατηρούσε φιλική σχέση με έναν εργαζόμενο που άλλα παιδιά έχουν κατηγορήσει στην «Κ» για ασέλγεια και σωματική βία, λέει στην εφημερίδα ότι διαφωνεί με όσα ακούγονται. Ο ίδιος δεν ζούσε σε δομή, ωστόσο όπως και άλλα παιδιά επισκεπτόταν από την Δ΄ Δημοτικού μέχρι πέρυσι καθημερινά την «Κιβωτό». «Εχω ζήσει κάτι εντελώς διαφορετικό εκεί μέσα, έχω στήσει τη ζωή μου, σπουδάζω και είμαι καθημερινά ευγνώμων για όσα έλαβα», τονίζει στην «Κ». «Δεν βίωσα κάτι τέτοιο ούτε είδα να συμβαίνει», λέει αναφορικά με περιστατικά σωματικής βίας, παρενόχλησης, εκβιασμού ή τιμωρίας.

    «Εχω ζήσει κάτι εντελώς διαφορετικό εκεί μέσα, είμαι ευγνώμων για όσα έλαβα», λέει στην «Κ» 20χρονος, ο οποίος διαφωνεί με όσα ακούγονται για την «Κιβωτό».

    Τόσο η Σοφία όσο και ο 27χρονος υπογραμμίζουν πως για κάποια πράγματα παραμένουν ευγνώμονες στην «Κιβωτό». «Δεν κρατάω κακία, μου έμαθαν να μην κρατάω κακία», λέει ο 27χρονος για την «Κιβωτό». «Αλλά είναι κάποια πράγματα που ακόμη με πληγώνουν», εξηγεί. Οπως ότι, όπως λέει, κάποιοι παιδαγωγοί (πολλοί από αυτούς, όπως δηλώνουν τα παιδιά, δεν είχαν εμπειρία με παιδιά και ήταν υδραυλικοί ή ηλεκτρολόγοι) τους φέρονταν «σαν σκυλιά» ή «σαν σκλάβους». Ή ότι τον απέτρεψαν από το να συνεχίσει το λύκειο, κάτι που κάνει τώρα. Ή ότι η «Κιβωτός» δεν ήταν αυτό που το όνομά της υποσχόταν. «Ούτε εκεί έζησα παιδικά χρόνια», αναφέρει ο 27χρονος.

    Το νέο πλαίσιο

    Αν μη τι άλλο, οι συγκεκριμένες καταγγελίες υποδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για έλεγχο των ιδρυμάτων. Πρόσφατα θεσπίστηκε ένα κανονιστικό πλαίσιο που θέτει προδιαγραφές και σαφή κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων παιδικής προστασίας και φροντίδας. Ο σκοπός των νέων ρυθμίσεων, στις οποίες κάποιες μη κρατικές δομές είχαν αντιδράσει εντόνως, είναι, σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Κοινωνικής Προστασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, όχι μόνον η βέλτιστη λειτουργία τους, αλλά και η μετεξέλιξη του ρόλου τους «σε ένα παιδοκεντρικό μοντέλο εύρεσης της κατάλληλης γι’ αυτά οικογένειας».

    Τελειώνοντας τη διά ζώσης συνέντευξη με έναν από τους πρώην ωφελουμένους της «Κιβωτού», τα λόγια μας πνίγει ο εκκωφαντικός ήχος της καμπάνας που ηχεί από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

    Τον ρωτάω αν ο ίδιος πιστεύει πια σε αγίους. «Οχι», απαντά. «Μόνο στους αγνούς», συμπληρώνει, «και σε εκείνους που κάνουν έργο και δεν φαίνονται».

  5. Ο/Η Psycho λέει:

    https://www.protothema.gr/greece/article/1309573/kivotos-tou-kosmou-epeisodio-me-goneis-apo-ti-suria-pou-kataggelloun-oti-tous-piran-ta-paidia/

    Κιβωτός του Κόσμου: Επεισόδιο με γονείς από τη Συρία που καταγγέλλουν ότι τους πήραν τα παιδιά

    Βία, κακοποίηση και «ομερτά» καταγγέλλουν παιδιά κι εργαζόμενοι της Κιβωτού – Μαρτυρίες και για παράνομες υιοθεσίες

    Επεισόδιο με γονείς από τη Συρία οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στην Κιβωτό του Κόσμου τους πήραν τα τέσσερα παιδιά τους το 2021 και τα έχουν μοιράσει σε διάφορες δομές ανά την Ελλάδα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Κολωνό.

    Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων από τη Συρία, μαζί με τους οποίους ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Σύρων Ελλάδας, κοινωνική λειτουργός πήρε τα παιδιά της οικογένειας τα οποία έχουν χωριστεί.

    Όπως κατάγγέλλουν, ζητούσαν εδώ και ημέρες ραντεβού, αλλά αυτό δεν κανονιζόταν.

    «Μας είπαν μην κάνετε τέτοια πράγματα, θα βρείτε το μπελά σας. Τα παιδιά μας θέλουμε να δούμε, τα παιδιά μας» είπε ο πρόεδρος των Σύρων μεταφέροντας όσα έλεγαν οι γονείς.

    Στην ερώτηση, δε, γιατί πήραν τα παιδιά, ο ίδιος είπε «για να τα πουλήσουν, υιοθετήσεις εκεί είναι όλη η ιστορία»

  6. Ο/Η λόγια του Βώλου λέει:

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/ieres-mones/eortazei-simera-i-gerontissa-nikodimi-kathigoumeni-tis-i-monis-pammegiston-taksiarxon-piliou/

    14 Ιουλίου, 2022 – 12:47

    Εορτάζει σήμερα η Γερόντισσα Νικοδήμη, Καθηγούμενη της Ι.Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

    H Αδελφότητα της Ι.Μ. Ταξιαρχών σήμερα, υπό την ηγουμενία της Μοναχής Νικοδήμης (Κίσσα), την πνευματική καθοδήγηση του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού και την ποιμαντική μέριμνα του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου συνεχίζει με νέες σελίδες ζωής και δημιουργίας τη μακραίωνη ασκητική παράδοση της Μονής, προς δόξαν του Θεού και της Εκκλησίας Του.

    Υπό την ηγουμενία της Γερόντισσας Νικοδήμης η αδελφότητα εργάζεται για την πνευματική της πρόοδο, με πνεύμα υπακοής, παρθενίας και ακτημοσύνης, κα λειτουργεί ως στήριγμα και παρηγοριά μέσα από το έργο της.

    Τα μέλη του Ιερού Κοινοβίου, παράλληλα με τον αγώνα για τον πνευματικό τους καταρτισμό, έχουν αναλάβει και αυτόν της ανακαινίσεως του κτηριακού συγκροτήματος της Μονής, το οποίο παρέλαβαν ερειπωμένο και το οποίο έχουν καταστήσει σε ικανοποιητικά επίπεδα λειτουργικό, με τη χάρη του Θεού και των Αγίων, αλλά και τη βοήθεια του ευσεβούς λαού.

    https://www.thenewspaper.gr/2021/01/17/i-igoymeni-toy-pilioy-eylogoyse-ton/

    Η ηγουμένη του Πηλίου «ευλογούσε» τον ψευτογιατρό – Δικογραφία αποκάλυψη
    17 Ιανουαρίου 2021

    Η ηγουμένη του Πηλίου

    Στην υπόθεση κατηγορείται ότι εμπλέκεται και μία ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Νηλείας Πηλίου. Η κατηγορούμενη φέρεται να παρείχε στον ψευτογιατρό ειδικό χώρο μέσα (!) στη μονή για να εξετάζει ασθενείς. Σε μία από τις περιπτώσεις οι εγκαλούντες κατέβαλαν στον Κοντοστάθη το ποσό των 52.620 ευρώ καθώς τους έπεισε ότι μπορούσε να θεραπεύσει την ανήλικη κόρη τους που έπασχε από πιλοκυτταρικό και πολυμυξοειδές αστροκύτωμμα. Στον συγκεκριμένο χώρο για τον οποίο κατηγορείται ότι παρείχε η ηγουμένη, όπως υπογραμμίζεται, ο γιατρός-μαϊμού υποδείκνυε σε πολλούς ασθενείς που επισκέπτονταν το μοναστήρι από διάφορα σημεία της Ελλάδας «προγράμματα και μεθόδους θεραπείας, πράξεις οι οποίες λάμβαναν χώρα και εντάσσονταν στο πλαίσιο του ιατρικού θεραπευτικού έργου του Κοντοστάθη».

    https://www.astratv.gr/se-oktakis-isovia-sto-pseftogiatro-athoa-i-igoumeni-tis-monis-taxiarchon-piliou-kai-oi-alloi-katigoroumenoi/

    οκτάκις ισόβια στο ψευτογιατρό αθώα η Ηγουμένη της Μονής Ταξιαρχών Πηλίου και οι αλλοι κατηγορούμενοι

    17 Νοεμβρίου 2022

    Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι οι 16 συγκατηγορούμενοι του ψευτογιατρού, κρίθηκαν όλοι αθώοι. Μεταξύ αυτών ήταν ένας γιατρός, πρώην υπουργός, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μια μοναχή και ένας έμπορος βοτάνων από το Πήλιο!

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το τι καπνό φούμαρε ο κυρ Αντώνης φώναζε από μίλια μακριά.
    Ο αντιχριστιανικός ναρκισσισμός του με τις προσωπικές του πόζες αρκούσε για να υποψιαστείς πως κάτι έτρεχε.
    Με αφορμή το σώου μετά την κατασροφή στο Λύρειο, είχαμε κάνει το 2019 κάποιες επισημάνσεις, σε δαδοχικά σχόλια, σχετικά με την φιλάνθρωπική επιχείρηση του κυρ Αντώνη

    Ερωτήματα για το Λύρειο Ορθόδοξο ίδρυμα


    03/08/2018

    Ερωτήματα για το Λύρειο Ορθόδοξο ίδρυμα

    laskaratos λέει:
    21/06/2019 στο 6:20 μμ

    Δεν έχει ακουστεί το παραμικρό κατά της αλυσσίδας των ιδρυμάτων του.
    Όμως 34 φωτογραφίες του παπά, σε διάφορες πόζες, σε μια σελίδα!
    Τόση αυτοπροβολή!
    Προς τι;
    Έχει ακούσει ποτέ για την χριστιανική αρετή της σεμνότητας;

    https://www.kivotostoukosmou.org/el/kivotos-tou-kosmou/pater-antonios

    Πατερ Αντώνιος





    Ερωτήματα για το Λύρειο Ορθόδοξο ίδρυμα


    laskaratos λέει:
    23/11/2019 στο 4:04 μμ

    Κάτι δεν πάει καλά με τον κυρ Αντώνη
    https://www.kar.org.gr/2019/11/23/emetiko-xenofoviko-paralirima-apo-tin-kivoto-toy-kosmoy/

    Εμετικό ξενοφοβικό παραλήρημα από την Κιβωτό του Κόσμου
    Νοέ 23, 2019

    Σε ένα άνευ προηγουμένου ξενοφοβικό παραλήρημα, που φτάνει στα όρια του εμετικού, ξεσπά η Κιβωτός του Κόσμου, με αφορμή την προωθούμενη κατασκευή της νέας κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αίπους και συγκεκριμένα κοντά στο Πιτυός.

    Ερωτήματα για το Λύρειο Ορθόδοξο ίδρυμα


    Po λέει:
    23/11/2019 στο 6:56 μμ
    Πάντα κάτι μου μύριζε με τον κυρ-Αντώνη…

    Ερωτήματα για το Λύρειο Ορθόδοξο ίδρυμα


    laskaratos λέει:
    24/11/2019 στο 5:45 μμ

    Για τους παιδραστές συναδέλφους του έχει πληροφορηθεί ο παπάς, γιατί δεν τον έχω ακούσει να ανησυχεί

    https://www.tanea.gr/2000/06/17/greece/kekleismenwn-twn-thyrwn-drama-xwris-akroatirio/%5D
    «Κεκλεισμένων των θυρών». Δράμα χωρίς ακροατήριο

    Αλεξίου Σίλα
    17 Ιουνίου 2000 | 00:00


    Πέτρος Παπουτσάκης

    Tώρα τον πήρατε χαμπάρι;

    https://www.newsit.gr/ellada/kivotos-tou-kosmou-patir-antonios-o-narkissos-iereas-ekane-diakriseis-sta-paidia-ton-domon/3644645/

    7:51 20/11/2022
    «Κιβωτός του κόσμου» – Πατήρ Αντώνιος: Ο «νάρκισσος» ιερέας «έκανε διακρίσεις» στα παιδιά των δομών

    Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίες πλέον έχουν στο επίκεντρο τον πατέρα Αντώνιο που ίδρυσε τον εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Οργανισμό.

    Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπαν στην ΕΡΤ, άνθρωποι από τη δομή της Καλαμάτας, που λειτουργεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

    Μίλησαν καταρχάς για «φόβο» που υπήρχε γύρω από το πρόσωπο του ιδρυτή της ΜΚΟ αλλά και για το πόσο απόμακρος ήταν με τους εργαζομένους της δομής. Οι περισσότεροι δεν είχε καμία επαφή μαζί του!

    Τον περιγράφουν ως «νάρκισσο» και ιδιαίτερα περίεργο άνθρωπο, που είχε επαφή μόνο με πρόσωπα του «οικείου» περιβάλλοντος του, που είχαν σημαντικό «ρόλο» σε όλες τις δομές και όχι μόνο σε αυτή της Καλαμάτας.

    Οι διακρίσεις μεταξύ των παιδιών και τα αδικαιολόγητα ταξίδια τους

    Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν περιγραφές για συχνές μετακινήσεις παιδιών από δομή σε δομή, χωρίς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους να έχουν λόγο σε αυτές τις μετακινήσεις ή να γνωρίζουν την αιτία.

    Για παράδειγμα καλούσε ο Πάτερ στο τηλέφωνο της δομής και ζητούσε σε μισή με μια ώρα, να ετοιμάσουν ένα παιδί (ή και περισσότερα) να το στείλουν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ.

    Εκεί ο τρόφιμος της δομής μπορεί να έμενε για 2 μέρες μέχρι και ένα μήνα ή μπορεί ακόμα να βρισκόταν και σε άλλες δομές της Κιβωτού ανά τη χώρα.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παιδιά αυτά ήταν ταυτόχρονα και μαθητές σε σχολεία της Καλαμάτας, από τα οποία απουσίαζαν χωρίς δικαιολογία το χρονικό διάστημα που ο Πάτερ τα είχε καλέσει στην Αθήνα ή είχαν προσωρινά μεταφερθεί σε άλλες δομές.

    Επίσης, μεταξύ των παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή, γίνονταν και κάποιου είδους διακρίσεις. Άλλος είχε πολύ ακριβό κινητό και ακριβά ρούχα και άλλος ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του.

    Η αναχώρηση των μεγαλύτερων παιδιών για την Αθήνα, τα μεταμεσονύχτια μπάνια με τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά – «σκλάβοι»

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ κομβικό σημείο στη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, είναι το διάστημα που έφυγαν για πάντα από τη δομή της Καλαμάτας τα μεγαλύτερα παιδιά. Είναι η ίδια περίοδος, που περιέγραψε ο 19χρονος ότι έγιναν όσα κατήγγειλε.

    Τότε λοιπόν αποχώρησαν ξαφνικά από τη δομή τρία παιδιά και μετά από λίγες μέρες ακολούθησαν άλλα δυο. Όλα άνω των 13 ετών. Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί στους περισσοτέρους ανθρώπους γύρω από τη δομή ενώ η «φημολογία» στα ενδότερα της Κιβωτού ανέφερε ότι τιμωρήθηκαν γιατί τους βρήκαν «κουπόνια με στοίχημα» ή ότι «τραγουδούσαν τραπ».

    Μάλιστα, για το ένα παιδί που αποχώρησε έγινε και αναφορά από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, στην εισαγγελία πρωτοδικών γιατί δεν ξαναεμφανίστηκε στο σχολείο του, έμεινε στην τάξη από απουσίες (ενώ μέχρι τότε ήταν ένα παιδί που πήγαινε στο σχολείο) και καθώς ήταν κάτω των 15 ετών που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

    Λίγο αργότερα, από αυτή την ξαφνική αποχώρηση των παιδιών, κάποια λίγο μικρότερα παιδιά, κλήθηκαν στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο από τον Πάτερ και στην επιστροφή τους αναπτύχθηκε «φημολογία» μέσα στη δομή για κακομεταχείριση όσων είχαν φύγει τις προηγούμενες μέρες από την Καλαμάτα.

    Τότε δε, δημιουργήθηκε και ένας «τρόμος» στα παραμένοντα παιδιά στη δομή γύρω από την Αθήνα.

    Οι «σκληρές εργασίες» και παιδιά που επέστρεφαν «ερείπια»

    Οι μαρτυρίες στην ΕΡΤ κάνουν λόγο επίσης για εργασίες που έκαναν ακόμα και τα μικρότερα παιδιά κάποιες σκληρές στον κήπο, για παιδιά που γυρνούσαν «ερείπια» από τα ξαφνικά ταξίδια στην Αθήνα.

    Μίλησαν για «δώρα» που έφερναν γονείς και η δομή τα κράταγε για να τα δώσει ο «Πάτερ» στα παιδιά, και αρκετά άλλα…
    Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι είχαν μιλήσει για κάποια πράγματα σε αρμόδιους μέσα στη δομή αλλά ουδέποτε ακούστηκε η φωνή τους.

    Τόνισαν τέλος ότι κανείς δε «βάζει το χέρι του στη φωτιά» για το τι συνέβαινε όταν ο Πάτερ ζητούσε και έμενε μόνος με τα παιδιά, πήγαιναν για μπάνιο κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες ή όταν πήγαιναν σε άλλες δομές και στην Αθήνα.

    Περιγράφοντας τη λειτουργία της δομής μίλησαν για μια «Κουστωδία» με ανθρώπους που είχαν την απόλυτη εμπιστοσύνη του ιδρυτή του Οργανισμού και «Σκλάβους», τα παιδιά της δομής και την πλειονότητα των εργαζομένων που δεν άνηκαν στο «στενό» πυρήνα ενώ ήταν και «αναλώσιμοι» καθώς άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Μετά πάντως τις τελευταίες εξελίξεις, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέταξε ανακρίσεις για τον πατέρα Αντώνιο και του απαγόρευσε να ιερουργεί.

    Τη Δευτέρα ο πατήρ Αντώνιος και η «Κιβωτός του κόσμου» θα είναι θέμα σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    ____________________________________

    https://www.europarl.europa.eu/greece/el/%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82/%CE%B4-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%BA%CE%BF-%C2%AB%CE%BA%CE%B9%CE%B2%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85%C2%BB-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7?webaction=view.acceptCookies

    08-06-2018
    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ) – Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», μετά από πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη

    Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι και μέλος της Επιτροπής Επιλογής των Βραβείων του Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2018. Η συγκεκριμένη Επιτροπή συνεδρίασε την 6η Ιουνίου στις Βρυξέλλες και επεξεργάστηκε τις υποψηφιότητες που είχε καταθέσει η Εθνική Επιτροπή κάθε χώρας-μέλους της ΕE, για να καταλήξει στον τελικό κατάλογο βραβευθέντων.

    ____________________________

    και αιδώ, δείγματα πολιτικής αθωότητας

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ειδικά η κυβερνήσασα και θαλασσώσασα) ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

      https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/367654_sobares-oi-antidraseis-tis-antipoliteysis-gia-tin-kiboto-toy-kosmoy

      19.11.2022, 15:10
      Σοβαρές οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την «Κιβωτό του Κόσμου»
      efsyn.gr

      Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η έκταση της υπόθεσης των καταγγελιών για τις κακοποιήσεις παιδιών που λάμβαναν φροντίδα στην «Κιβωτό του Κόσμου». ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 έχουν τοποθετηθεί για την υπόθεση μέχρι στιγμής και ζητούν επίσπευση των διαδικασιών της δικαιοσύνης για να χυθεί άπλετο φως, ενώ κάνουν κριτική στην κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική της στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας των παιδιών και απαιτούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη.

      ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι επικοινωνιακές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την προστασία των παιδιών είναι κενό γράμμα

      Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερώπη Τζιούφη, εξέδωσε δήλωση εκ μέρους της αξιωματική αντιπολίτευσης αναφέροντας ότι «η συμπερίληψη στο σχολείο, η ουσιαστική εποπτεία και η υποστήριξη από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορούσαν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν παθογένειες και κακοποιητικές συμπεριφορές κάθε είδους. Ειδικά όταν μιλάμε για ευάλωτα και απροστάτευτα παιδιά», ενώ στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ η οποία υπονόμευσε «κάθε πρωτοβουλία, κάθε προσπάθεια και κάθε θετική αλλαγή» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

      «Η υπόθεση της «Κιβωτού» συγκλονίζει και σίγουρα δε βοηθά να παίζει κανείς τον προφήτη εκ των υστέρων. Ωστόσο, στο πρόσφατο παρελθόν, οι επίμονες προσπάθειες της πρώην διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού να ενταχθούν τα παιδιά της ΜΚΟ σε σχολείο γειτονικού χωριού, συνάντησαν την πεισματική αντίδραση τόσο της «Κιβωτού» όσο και τοπικών παραγόντων.

      Επίσης στο πρόσφατο παρελθόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια επίμονη προσπάθεια χαρτογράφησης όλων των κλειστών δομών παιδικής προστασίας, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών. Την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε η Θεανώ Φωτίου από τη θέση της αναπλ. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καταγράφοντας κρίσιμα στοιχεία (αριθμός παιδιών, προσωπικό, οικονομικά στοιχεία). Επιπλέον μια σειρά από νομοθετικές αλλαγές ήρθαν για να ενισχύσουν τη διαφάνεια και τον έλεγχο, όπως και τη σωστή στελέχωση των δημόσιων δομών.

      Ωστόσο κάθε πρωτοβουλία, κάθε προσπάθεια και κάθε θετική αλλαγή υπονομεύτηκε και εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Μάλιστα φέτος προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας σχολείου για παιδιά αποκλειστικά από τις κλειστές δομές (Κιβωτός, Κέντρο Παιδικής Προστασίας), αδιαφορώντας για την πιθανή «γκετοποίηση» των παιδιών. Η συμπερίληψη στο σχολείο, η ουσιαστική εποπτεία και η υποστήριξη από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορούσαν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν παθογένειες και κακοποιητικές συμπεριφορές κάθε είδους. Ειδικά όταν μιλάμε για ευάλωτα και απροστάτευτα παιδιά.

      Οι επικοινωνιακές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των «πρωτοκλασάτων» υπουργών περί… Εθνικών Σχεδίων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ευχολόγια και γράμματα κενά.

      Χρειαζόμαστε συνολική και οργανωμένη αναδόμηση του πλαισίου. Ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης εστιασμένο στην πρόληψη, στην έγκαιρη και έγκυρη ανίχνευση των περιστατικών, τη νομική προστασία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του παιδιού-θύματος. Τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν, πρέπει να γίνουν γρήγορα με σωστή κοινωνική και επιστημονική προσέγγιση. Ίσως τότε σταματήσουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν τα δραματικά αυτά γεγονότα βλέπουν το φως της δημοσιότητας», αναφέρει στη δήλωσή της η Μερώπη Τζιούφη.

      ΚΚΕ: Η προστασία παιδιών δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών και ΜΚΟ

      «Οι νέες καταγγελίες σχετικά με την κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν σε προβεβλημένη ΜΚΟ και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, επιβεβαιώνουν τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ ότι η προστασία παιδιών που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, επαγγελματιών αναδόχων, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και διαφόρων «φιλανθρώπων»» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

      «Μαζί με την αυτονόητη άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας για ανάπτυξη ενιαίου φορέα παιδικής προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με ανάπτυξη σύγχρονων δημόσιων δομών βραχύχρονης φιλοξενίας μαζί με την ουσιαστική στήριξη των θεσμών της τεκνοθεσίας και αναδοχής και πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στο θέμα της παιδικής προστασίας» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος και τονίζει καταλήγοντας:

      «Κανένας συμβιβασμός με τη σήψη της σημερινής εκμεταλλευτικής κοινωνίας που αφήνει τα παιδιά ευάλωτα κι απροστάτευτα στις διάφορες «Κιβωτούς του Τρόμου»».

      ΜέΡΑ25: Αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας η προστασία των παιδιών
      Σχόλιο για τις εξελίξεις έκανε και ο εκπρόσωποςΤύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδης:

      «Τα δικαιώματα και η προστασία των παιδιών αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας και δεν πρέπει να επαφίονται σε κανέναν «καλό; Σαμαρείτη». Δεν μπορεί η ανηλικότητα και ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα παιδιά να αφήνονται στα χέρια καμίας πολυδιαφημισμένης δομής».

  8. Ο/Η Αγία Μπεκατώρου λέει:

    https://www.iefimerida.gr/ellada/kibotos-toy-kosmoy-nees-apokalypseis-o-pater-antonios-kykloforoyse-me-somatofylakes

    Κιβωτός: Νέες αποκαλύψεις -Ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με σωματοφύλακες, η πρεσβυτέρα τα ήξερε όλα

    https://www.iefimerida.gr/ellada/i-hira-toy-biomihanoy-karelia-sto-iefimerida-antonioy-kai-presbyteras-otan-dorisame-akinito

    Η χήρα του βιομήχανου Καρέλια στο iefimerida: «Η περίεργη συμπεριφορά Αντώνιου και πρεσβυτέρας όταν δωρίσαμε ακίνητο

    https://www.protothema.gr/greece/article/1309527/kivotos-tou-kosmou-dorees-akinita-kai-paktolos-hrimaton-piso-apo-ti-vitrina/

    Κιβωτός του Κόσμου: Δωρεές, ακίνητα και πακτωλός χρημάτων πίσω από τη βιτρίνα
    Η δομή διαχειριζόταν δεκάδες εκατ. χωρίς ποτέ κανείς να έχει ελέγξει τα οικονομικά τους – Η αμηχανία του ιδρυτή μπροστά στις αποκαλύψεις

    https://www.protothema.gr/life-style/article/1309782/liagas-se-patera-adonio-me-epairnes-tilefono-na-kalupso-reportaz-pou-epaizes-basket-me-paidakia/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

    Λιάγκας σε πατέρα Αντώνιο: «Με έπαιρνες τηλέφωνο να καλύψω ρεπορτάζ που έπαιζες μπάσκετ με παιδάκια»
    «Λυπάμαι που κρύβεσαι και δεν σηκώνεις τα τηλέφωνα, δεν έπεσα από τα σύννεφα» τόνισε ο παρουσιαστής

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.