Η αντιεμβολιαστική παράνοια του Άθωνα που διοχετεύεται και στην υποανάπτυκτη μερίδα της κοινωνίας

[Εξαρτημένοι άνθρωποι επηρεάζονται από θανατολάτρες γκουρου-γεροντες]

του Αναγνώστη Λασκαράτου 

Ο δημοσιογράφος Σ. Τζίμας της «Καθημερινής», έγραψε ένα αποκαλυπτικό άρθρο, όπου περιγράφεται η ιλαροτραγική αντιεμβολιαστική κατάσταση που επικρατεί στο Όρος. Ο κ.Τζίμας δεν είναι εχθρικός προς τον Άθωνα, τον είχε υπερασπιστεί παλιότερα, ατυχώς κατά την ταπεινή μου γνώμη, πάνω σε ένα λεπτό ζήτημα (βλ. «Απάντηση στην «Καθημερινή» για τους ανήλικους μαθητές του Άθωνα»), γι’αυτό και όσα γράφει τώρα αποκτούν μεγαλύτερη σημασία. Παραθέτω λοιπόν το τελευταίο άρθρο του κ.Τζίμα (06.12.2021-15:07), που ρίχνει λίγο φως σε μια επίκαιρη πτυχή του σκοτεινού κόσμου που κρύβεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής (Οι φωτογραφίες δεν είναι από το δημοσιογραφικό δημοσίευμα).

«Πατέρες» του κινήματος κατά των εμβολίων» «Η ισχυρή επιρροή μοναχών του Αγίου Όρους. Θεωρίες μοναχών για την πανδημία» «’Εως τώρα οι νεκροί από την COVID-19 καλόγεροι στο Αγιον Ορος φτάνουν τους 25, ενώ θεωρείται δύσκολο λόγω εδαφολογικών ιδιαιτεροτήτων, αλλά και εσωτερικής λειτουργίας, να καταγραφεί ο αριθμός όσων νόσησαν (σημ.Λ.: ο κ,Τζήμας μάλλον κάνει λάθος συρρικνώνοντας τον αριθμό κατά 8 άτομα: «Άγιον Όρος: Μεγαλώνει η λίστα θυμάτων της πανδημίας». «Δύο ασκητές πέθαναν σήμερα. Στους 33 όσοι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές κορονοϊού»-«Μακεδονία»-25/11/2021- 19:02):

«Σεβαστή Γερόντισσα, ευλογείτε. Ελαβα την επιστολή σας προ καιρού, και ζητώ να με συγχωρέσετε που καθυστέρησα να σας απαντήσω, λόγω ελλείψεως χρόνου. Δυσκολεύομαι, πράγματι, να απαντώ στα γράμματα, αλλά, επειδή είδα την ανησυχία σας για όσα συμβαίνουν στις μέρες μας και την καλή σας διάθεση να ενεργείτε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, σας απαντώ». Στην «Καλύβη Αναστάσεως – Καψάλα», στο Αγιον Ορος, στις παρυφές των Καρυών, ο ιερομόναχος Ευθύμιος δέχεται καθημερινά πιστούς που καταφεύγουν στο «Περιβόλι της Παναγίας» για να προσευχηθούν υπέρ σωτηρίας από την πανδημία και να ζητήσουν τη συμβουλή (που γι’ αυτούς είναι νόμος) «του Γέροντα», για την προστασία από τον ιό και βεβαίως για το εάν θα πρέπει να εμβολιαστούν. Δεν υπεκφεύγει όταν λέει στη «γερόντισσα», πιθανότατα ηγουμένη κάποιας γυναικείας μονής, ότι δυσκολεύεται να απαντάει στα γράμματα, «γιατί τέτοια καταφθάνουν πάρα πολλά» στο ασκηταριό του, ο γέρων Ευθύμιος. Πολύ περισσότεροι είναι οι κοσμικοί χριστιανοί που συρρέουν στο κελί του, σχηματίζοντας ουρές, κάποιες φορές από τα ξημερώματα, για να εξομολογηθούν και να λάβουν την επιφοίτησή του για το εμβόλιο.

 «Καθημερινώς, “ως κύματα θαλάσσης κυμαινομένης” καταφθάνουν προσκυνητές στο Αγιον Ορος, και κάποιοι μέχρι το κελί μας. Ολοι αυτοί, καθώς και όσοι στέλνουν γράμματα, έχουν μια αγωνία και ένα ερώτημα: “Τι θα γίνει με το υποχρεωτικό εμβόλιο;”. Ολα τα υπόλοιπα προβλήματα που τους έπνιγαν μέχρι τώρα τέθηκαν σε δεύτερη μοίρα», πληροφορεί τη «γερόντισσα», σε μία από τις «εγκυκλίους» του. Ο μοναχός Ευθύμιος είναι μια εξέχουσα πνευματική και θεολογική φυσιογνωμία στο Ορος, με πολλούς οπαδούς εντός και εκτός, καθώς περιβάλλεται με το «φωτοστέφανο» του «διαδόχου» του Αγίου Παϊσίου, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε στενούς πνευματικούς δεσμούς. Μάλιστα, στον χώρο πέριξ του κελιού του έχει ανεγείρει και εκκλησία στη μνήμη του. Εκτός από ασκητής, όμως, ο μοναχός Ευθύμιος είναι και φανατικός πολέμιος του εμβολίου. Μερικοί που γνωρίζουν, στις Καρυές, τον θεωρούν ως κατ’ εξοχήν ρασοφόρο γκουρού των αντιεμβολιαστών στον Αθω. Διαχέει τις απόψεις του στην κοσμική κοινωνία με «delivery» μέσω προσκυνητών που τον επισκέπτονται καθημερινά στο ησυχαστήριό του, αλλά και συνομιλώντας τηλεφωνικά με όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ορος.

Ένα από τα 8 αυτιά του Ιωάννη Χρυσοστόμου (Μονή Φιλοθέου του Αγ. Όρους). Το ένα από τα 4 κεφάλια του, βρίσκεται στο Βατοπέδι. «Πάντως το κεφάλι του που βρίσκεται στη Μόσχα δεν φαίνεται από τις φωτογραφίες να έχει άφθορο αυτί, όπως πολλοί Ρώσοι πιστεύουν» («Ορθοδοξία-Πρακτορείο ειδήσεων-30/01/2019 – 9:38).

Όπως και διά ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο –μία εξ αυτών που φέρεται να διαχειρίζεται υποτακτικός του εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετική– που διακινούν και αναπαράγουν τις εγκυκλίους του περί της πανδημίας, οι οποίες λειτουργούν ως ντιρεκτίβες για όσους τον ακολουθούν, αναζητώντας τη σωτηρία από τον ιό στα κηρύγματα και στις προφητείες του. Τι τους λέει σε αυτά; Πάνω κάτω τις θεωρίες και των εκτός Αθω αρνητών, με την αγιορείτικη αίγλη και επίκληση στον Παΐσιο. Επικαλείται μάλιστα ως παράδειγμα της αφοβίας του Παϊσίου παρόμοια περίπτωση, αυτής του πυρηνικού ατυχήματος του Τσερνόμπιλ. «Οταν οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και εξέταζαν τα λαχανικά και τα φρούτα για να τρώνε από αυτά που είχαν τη λιγότερη ακτινοβολία, ο όσιος Παΐσιος ερωτηθείς είπε να κάνουμε τον σταυρό μας και να τρώμε άφοβα, δίνοντας ο ίδιος πρώτος το παράδειγμα» (σημ.Λ.: ήταν ΚΚΕ ο Παϊσιος;).

Ο γέρων Παΐσιος, βεβαίως, αναπαύεται από το 1994 στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή, έξω από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας καταχωρισθεί στο πάνθεον των αγίων και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να εκφέρει άποψη για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, ούτε να προφητεύσει το μέλλον της πανδημίας. Οι αρνητές επίδοξοι «διάδοχοί» του, όμως, δεν θα μπορούσαν να μην εντάξουν στο οπλοστάσιό τους εναντίον της επιστημονικής προσέγγισης της μάχης κατά COVID-19, δεδομένης της ισχυρής γοητείας που εξακολουθεί να ασκεί στο εντός και εκτός Aθω ποίμνιo, τη βιβλική, όπως θεωρείτο, αυτή μορφή. «Ο Παΐσιος “πουλάει”, οι κήρυκες του αντιεμβολιασμού μια χαρά τον εργαλειοποιούν», είπε στην «Κ» εκπρόσωπος μονής που έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού. Οπωσδήποτε ο ιερομόναχος Ευθύμιος, το πιο βαρύ όνομα της ασκητικής στον Αθω στη μετά Παΐσιο εποχή, δεν είναι ο μόνος εξ αυτών που τον επικαλούνται για να προωθήσουν τις αντιεπιστημονικές θεωρίες τους περί της πανδημίας και τις επιθέσεις εναντίον της Πολιτείας και της επίσημης Εκκλησίας.

Το «Τάγμα των Καθαρών» (πνευματικά), όπως αποκαλούν στις Καρυές τους αυτοαναγορευθέντες σε θεματοφύλακες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, πρωτοστατεί στο εντός και εκτός Αθω αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Υπάρχει μια υποδόρια επικοινωνιακή αντιεμβολιαστική καταιγίδα εκπορευόμενη από τον Αθω, η οποία λειτουργεί ως καύσιμο στο κίνημα των αρνητών», έλεγε άλλη πηγή στις Καρυές. Φήμες που διέτρεχαν τις τελευταίες ημέρες την αγιορείτικη κοινωνία ήθελαν μητροπολίτη που αρνείτο να νοσηλευθεί να τελούσε υπό την καθοδήγηση πνευματικού του στον Αθω με επιρροή. Τα δύο «καλογεροπαίδια του Παϊσίου» έχουν μετατρέψει το κελί του, όπου εγκαταβιούν, σε αντιεμβολιαστικό προπύργιο. Διακινούν φυλλάδια συνωμοσιολογικού περιεχομένου και θεωρίες περί Αντίχριστου, Παπισμού, κ.ά. στα κελιά και στις μονές, και ομιλούν γι’ αυτά, εν ονόματι «του Γέροντα», στους πολλούς προσκυνητές που καταφθάνουν για να ανάψουν εις μνήμην κερί στο ησυχαστήριο και να προσευχηθούν. Και οι δυο τους φέρονται να έχουν νοσήσει από τον ιό, την ύπαρξη και επικινδυνότητά του, κατά τα άλλα, οι ίδιοι αμφισβητούν. Στη διαδρομή από τις Καρυές προς το κελί του Παϊσίου βρίσκεται η καλύβη του ζηλωτή μοναχού Γαβριήλ (φωτ.4). Με βιβλικό εμφανισιακά προφίλ υποδέχεται ξαπλωμένος επισκέπτες σ’ ένα ξύλινο κρεβάτι από όπου εξαπολύει μύδρους κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, της παγκοσμιοποίησης και κατάρες εναντίον των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας άλλος λιγότερο εμβληματικός αρνητής με πνευματική ωστόσο επιρροή στο χριστεπώνυμο κοινό, ο εγκαταβιών στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, στις Καρυές, ιερομόναχος Εφραίμ (φωτ. 5), φέρεται να διεκδικεί και αυτός μερίδιο «αγιότητας». Ο ιερομόναχος Ευθύμιος, όπως και οι άλλοι ρασοφόροι αρνητές, τροφοδοτεί με θεωρίες του τύπου: «…Εμείς αρνούμαστε να κάνουμε το εμβόλιο. Οποιος φοβάται, ας κάνει όσα εμβόλια θέλει, αλλά να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες, όπως είχαν τα εμβόλια που έκαναν στα παιδιά πριν από λίγα χρόνια για τη νόσο των πτηνών και πολλά παρέλυσαν. Οπως επίσης έπαθαν σκλήρυνση κατά πλάκας πολλοί που έκαναν το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β΄ και το ίδιο συμβαίνει και με άλλα εμβόλια. Αν δεν φυλάξει ο Θεός, τι μπορούν να κάνουν τα εμβόλια και τα φάρμακα;

«…Εμείς έχουμε ανώτερα εμβόλια και “φάρμακα αθανασίας”, τα άγια Μυστήρια. Γιατρούς δοκιμασμένους και ειδικούς για τον ιό, τον Αγιο Χαράλαμπο, τον Αγιο Βησσαρίωνα Δουσίκου, που είναι για την πανώλη και τόσους άλλους αγίους.…Οι σημερινοί “σωτήρες” μας δεν μας υπολογίζουν. Με το πρόσχημα της υγείας καταργούν την ελευθερία μας. Υστερα υπό τον φόβο του ιού, ήλθε η τρομοκρατία εξαιτίας του υποχρεωτικού εμβολιασμού…«…Στα αεροδρόμια υπάρχει μηχάνημα που αναγνωρίζει τους εμβολιασμένους και σε ορισμένα κινητά τηλέφωνα με μια συγκεκριμένη εφαρμογή, όταν πλησιάσει εμβολιασμένος εμφανίζεται ένας δωδεκαψήφιος αριθμός, στοιχεία αποδεικτικά ότι μέσω του εμβολίου μπορεί ο εμβολιασμένος να παρακολουθείται. «…Υπάρχει θεραπεία για τον ιό, αλλά κάποιοι δεν τη θέλουν. Μόνο το εμβόλιο προβάλλουν». Κλείνοντας την αλληλογραφία του με τη «σεβαστή γερόντισσα», ο γέρων Ευθύμιος αφού επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό και στους επισκόπους που συντάχθηκαν με τον εμβολιασμό, αποτυπώνει μεταξύ άλλων και την «ανησυχία για τη διαίρεση του λαού μας», ενώ δεν παραλείπει να «καταχεριάσει» και τα κόμματα που «ανέκαθεν κομμάτιαζαν και χώριζαν τον λαό» (Σημ.Λ.: Ενώ η Δικτατορία τον ένωνε).  

Ο ιός συνεχίζει απτόητος το δικό του έργο στο Αγιον Ορος, με μοναδικό αντίπαλο την επιστήμη και την οργανωμένη από την πολιτεία επιχείρηση υγειονομικής θωράκισης των μοναχών. Εως τώρα οι νεκροί από την COVID-19 καλόγεροι φτάνουν τους 25, ενώ θεωρείται δύσκολο λόγω των εδαφολογικών ιδιαιτεροτήτων, αλλά και της εσωτερικής λειτουργίας της «ιερής κοινωνίας», να καταγραφεί ο αριθμός όσων νόσησαν. Υπολογίζεται ότι μόνο στο ένα τρίτο των είκοσι μοναστηριώαν έγιναν μαζικοί εμβολιασμοί, ενώ ανεμβολίαστοι παραμένουν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εγκαταβιούντες σε κελιά και κάποιες σκήτες μοναχοί. Ο ισχυρισμός ότι έχουν νοσήσει οι πιο πολλοί και ως εκ τούτου σε συνδυασμό με τους εμβολιασθέντες έχει επιτευχθεί «ανοσία της αγέλης», είναι αδύνατο να ελεγχθεί».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Από το αυτοκτονικό και θεοπάλαβο ιερό αντιεμβολιαστικό μέτωπο: Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς, Ιεροκήρυκας της κορωνοϊόπληκτης μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: «Τα εμβόλια του κοροναϊού είναι λουσμένα στο αίμα εμβρύων», «με τον εμβολιασμό «ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

15 Responses to Η αντιεμβολιαστική παράνοια του Άθωνα που διοχετεύεται και στην υποανάπτυκτη μερίδα της κοινωνίας

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.tanea.gr/2021/12/07/greece/ksanaxtypise-arximandritis-tis-mitropolis-aitoloakarnanias-ta-emvolia-kata-tou-koronaiou-einai-lousmena-sto-aima-emvryon/

  Τα λόγια είναι… περιττά

  Ξαναχτύπησε αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας – Τα εμβόλια κατά του κοροναϊού είναι λουσμένα στο αίμα εμβρύων
  Μεταξύ άλλων ο αρχιμανδρίτης, αναφέρει ότι με τον εμβολιασμό «ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου».

  TANEA Team
  7 Δεκεμβρίου 2021 | 11:02

  Την ώρα που ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς δίνει τη μάχη του με τον κοροναϊό νοσηλευόμενος διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό», μεγάλη κουβέντα έχει προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία για τη στάση της τοπικής εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Όπως γράφει το agrinionews, ενώ είναι ωστόσο σε όλους γνωστό πως πλήθος ιερέων από άμβωνος εξαπέλυαν μύδρους κατά των εμβολίων και των μασκών, εντούτοις υπάρχουν ακόμη αρκετοί που επιμένουν να υποστηρίζουν πως η εκκλησία δεν εξέφρασε τέτοιες θέσεις.

  (….)

 2. Παράθεμα: Η αντιεμβολιαστική παράνοια του Άθωνα που διοχετεύεται και στην υποανάπτυκτη μερίδα της κοινωνίας — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ τω

 3. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://www.skai.gr/eksairetika-krisimi-i-katastasi-tou-mitropoliti-aitolias-kosma

  Κορωνοϊός: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά
  Η κατάσταση του είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και οι γιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι ως προς την εξέλιξη της υγείας του.

  07/12/2021 – 16:09
  27 ΣΧΟΛΙΑ

  Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” παραμένει από τις 2 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes το ιατρικό προσωπικό που φροντίζει τον Μητροπολίτη Αιτωλίας επιχείρησε να τον “ξυπνήσει”, με τον Μητροπολίτη ωστόσο να μην ανταποκρίνεται.

  Οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν δε πολυοργανική ανεπάρκεια με βαριά επιδείνωση του αναπνευστικού. 

  Η κατάσταση του είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και οι γιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι ως προς την εξέλιξη της υγείας του.

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/mitropolitis-aitoloakarnanias-kosmas-sto-nosokomeio-me-koronoio-kai-i-aderfi-tou/

  Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό και η αδερφή του
  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδερφή του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

  THETOC TEAM
  02 ΔΕΚ. 21 (17:31)

  ***********************************************


  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/gerontas-parthenios-to-emvolio-ine-apati/

  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ: «ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ»…
  Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/gerontas-parthenios-den-tha-doso-se-kanenan-evlogia-na-pai-na-kani-to-emvolio/

  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!
  Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ο Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα μιλά για τα έσχατα και το σφράγισμα
  Από Newsroom -8 Οκτωβρίου 2019

  Σφράγισμα: Πολλά γράφονται και ακούγονται σχετικά με τα γεγονότα των εσχάτων ημερών, την έλευση του ανθρώπου της απωλείας, και τις δυσκολείες που πρόκειται να υποστούν οι ομολογητές Ορθόδοξοι Χριστιανοί του καιρού εκείνου.
  Παρακολουθήστε το κατατοπιστικό εξάλεπτο βίντεο-συνέντευξη του γέροντα Εφραίμ, δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στο Άγιο Όρος, όπου ξεκαθαρίζει με γλαφυρό και χαριτωμένο τρόπο, το θολό τοπίο των εσχάτων ημερών.


  π. Ελπίδιος: Το ΕΜΒ@ΛΙ@ είναι το ΠΡΟΧΑΡΑΓΜΑ… | Χριστός Ανέστη
  54.324 προβολές7 Ιουλ 2021


  Να τρέξω για το εμβόλιο; ιατρός π. Αντώνιος
  355.432 προβολές15 Δεκ 2020

  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/8056356/pater-stylianos-karpathiou-afta-ta-opoia-plasaran-os-emvolia-den-einai-emvolia-makria-apo-nosokomeia-skotonoun

  29/11/2021
  12:58

  Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου: Αυτά τα οποία πλάσαραν ως εμβόλια, δεν είναι εμβόλια – Μακριά από νοσοκομεία, σκοτώνουν

  https://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/gerontas-nektarios-moylatsiotis-quot-einai-fimotra-kai-ochi-maskes-den-tha-kano-to-emvolio-quot-vinteo/
  Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: “Είναι φίμωτρα και όχι μάσκες – Δεν θα κάνω το εμβόλιο” (ΒΙΝΤΕΟ)
  Newsroom από Newsroom 26/02/2021 | 23:30

 5. https://www.agriniopress.gr/ti-egrapse-gia-ti-metafora-toy-mitropoliti-kosma-ston-eyaggelismo-o-kathigitis-g-paylakis/

  Τι έγραψε για τη μεταφορά του Μητροπολίτη Κοσμά στον Ευαγγελισμό ο καθηγητής Γ. Παυλάκης

  «Κατάθλιψη» γράφει πως νιώθει ο καθηγητής, για το ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ενώ άλλοι δεν θα έχουν αυτή την «πολυτέλεια»

  Κατάθλιψη νιώθει ο καθηγητής Παυλάκης για το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ανεμβολίαστος και αρνητής του κορωνοϊού, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, όπου σχεδόν με το ζόρι διασωληνώθηκε, ενώ άλλοι νοσούντες- που έκαναν το ηθικό τους καθήκον και εμβολιάστηκαν- δεν θα τύχουν τις ίδιας ιδιαίτερης αντιμετώπισης…

  «διαβάζω σήμερα ότι Μητροπολίτης, αρνητής του εμβολιασμού και της μάσκας, με έδρα περιοχή της επαρχίας της οποίας το κεντρικό νοσοκομείο πρόσφατα αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα με τη θνητότητα στη ΜΕΘ COVID-19 (αλήθεια, τι απέγινε με εκείνη την υπόθεση;) νόσησε από κορωνοϊό και κινήθηκε ολόκληρη διαδικασία διακομιδής σε μεγάλο νοσοκομείο (το οποίο έχει παράδοση στο να νοσηλεύει νοσούντες εκκλησιαστικούς αξιωματούχους) των Αθηνών.

  Αναρωτιέμαι, καλοπροαίρετα, πόσοι πολίτες συνομήλικοι του Μητροπολίτη (περαστικά του κιόλας) που νοσούν με κορωνοϊο και ευρίσκονται στην ίδια περιοχή όντες διασωληνωμένοι, τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης…;

  Το ίδιο φυσικά ισχύει και για πολιτικούς, επιχειρηματίες κ.ο.κ.

  Από τη μια έχουμε διασωληνωμένους απλούς πολίτες – οι οποίοι μπορεί και να έχουν επιτελέσει και το υγειονομικό και ηθικό τους καθήκον να έχουν εμβολιαστεί – εκτός ΜΕΘ (όπου βέβαια όπως ο Θάνος πριν 5 μέρες και ο Κυριάκος χθες μας είπαν ότι “δεν έχει και καμια σπουδαία διαφορά”), κι από την άλλη έχουμε τόσο επιλεκτική διαχείριση κι αντιμετώπιση ομοίων περιστατικών…;»

  THETOC

 6. Ο/Η Πτώματα, πτώματα, πτώματα λέει: 7. Ο/Η Red λέει:

  http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.com/

  Ροΐδη Εμμονές
  Η αντιεμβολιαστική παράνοια του Άθωνα που διοχετεύεται και στην υποανάπτυκτη μερίδα της κοινωνίας
  Πριν από 12 ώρες

 8. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2021/12/blog-post_79.html

  Μαζέψτε τους εγκληματίες ρασοφόρους! Με τα κηρύγματά τους οδηγούν ανθρώπους στον θάνατο!
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 | 7:46 μ.μ.

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2021/12/blog-post_30.html

  Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

  Θα παρακαλέσω πολύ τους συναδέλφους σε όλα τα Μέσα, να πάψουν πλέον να προσφωνούν την Αθηνά Λινού ως «η καθηγήτρια κυρία Λινού». Ο σωστός τίτλος της είναι πλέον «η ομότιμη καθηγήτρια πρεσβυτέρα Λινού». Το σχήμα πρέπει να τυγχάνει σεβασμού ακόμη και από δεδηλωμένους αθέους. Η στήλη τουλάχιστον είναι αυστηρή σ’ αυτό. Τι, δεν το μάθατε; Ο σύζυγός της (γιατρός κι αυτός) χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Ως γνωστόν, πρόκειται για εξαιρετικά θεοσεβούμενη οικογένεια.

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2021/12/blog-post_54.html

  Κομπογιαννίτες και οι τσαρλατάνοι.
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 | 10:45 μ.μ.

  Γράφει ο mitsos175

  Δυο από τα πολλά ενδιαφέροντα άρθρα του site μας είναι το «Μαζέψτε τους εγκληματίες ρασοφόρους! Με τα κηρύγματά τους οδηγούν ανθρώπους στον θάνατο!» και «Πρεσβυτέρα».

  Η «Πρεσβυτέρα» κάνει απείρως μεγαλύτερη ζημιά στους εμβολιασμούς από οποιοδήποτε φανατικό ιερέα. Γιατί δεν παρουσιάζεται ως αυτό που είναι, θεούσα δηλαδή, αλλά ως επιστήμονας.

  Θα μιλήσω γενικά, αυτά που θα πω δεν αφορούν μόνο τα παραπάνω πρόσωπα.

  Από τους παπάδες περιμένουμε διάφορες θεωρίες συνομωσίας. Άλλωστε αιώνες τώρα λένε παραμύθια. Όταν όμως ένας επιστήμονας χάνει το κύρος του αραδιάζοντας ανοησίες ή ακόμα χειρότερα λέγοντας ολοφάνερα ψέματα, τότε πλήττεται σοβαρά και η Επιστήμη.

  Το ότι ο κορωνοϊός κολλάει στο κουτάλι που πριν έβαλε άλλος στο στόμα του είναι απλή λογική. Ο ιός κολλάει από τα σταγονίδια, από το σάλιο. Αν φας με το ίδιο κουτάλι ή πιεις από το ίδιο ποτήρι που ήπιε φορέας του ιού, χωρίς να πλυθεί, πιθανότατα θα κολλήσεις.

  Το να βγαίνει λοιπόν κάποιος με την ταμπέλα του επιστήμονα και να λέει πως δεν κολλάς κορονοϊό από τη Θ. Κοινωνία είναι εγκληματικό. Θα σας το πω κι αλλιώς. Από τη μακαρίτισσα τη γιαγιά μου, που δεν τέλειωσε το δημοτικό, θα μπορούσα να ακούσω (αν και όχι συχνά) «είσαι ματιασμένος», όταν με έπιανε πονοκέφαλος. Αν άρχισε όμως το ξεμάτιασμα ο γιατρός μου, πιστεύετε πως θα έπρεπε να τον κρατήσω, ή να τον αλλάξω αμέσως; Στο έργο «η κυρά μας η μαμή» δίνεται μια απάντηση.

  (….)

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η τραγωδία και η απειλή των χειρότερων ανοίγει σφραγισμένα στόματα.

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/47156-messinias-xrysostomos-yparxei-mesaionas-stin-ekklisia

  Μεσσηνίας Χρυσόστομος: »Υπάρχει μεσαίωνας στην Εκκλησία»


  «Υπάρχουν παράγοντες μέσα στην κοινωνία και την πολιτεία που εκμεταλλεύονται τα ιδεολογήματα των αντιεμβολιαστών και τους ανθρώπους αυτούς προς ίδιον όφελος και θα το δούμε σε βάθος χρόνου, όταν θα εμφανιστούν πολιτικοί σχηματισμοί που θα έχουν επενδύσει σε αυτόν τον αντιεμβολιασμό» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

  Δυστυχώς το φαινόμενο του αντιεμβολιασμού μεγαλώνει στην χώρα μας, σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος.

  «Όσο και αν δείχνουν να αυξάνονται τα ποσοστά των εμβολιασμών εν τούτοις οι άνθρωποι οι οποίοι αντιδρούν, συσπειρώνονται, οργανώνονται πλέον σε ομάδες και προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν αντίποδα. Η γνώμη μου είναι ότι η υποχρεωτικότητα για όλους είναι η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και υπαγορεύεται από την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

  Το πώς όμως θα εφαρμοστεί αυτή η υποχρεωτικότητα είναι ένα θέμα που δεν αφορά την εκκλησία. Καταλαβαίνω ότι μέσα στα σπλάχνα μας έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται σε μια κατάσταση Μεσαίωνα, όμως αυτό δεν πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά, με βάση την αναγκαιότητα του εμβολιασμού να προχωρήσουμε σε μια υποχρεωτικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

  Ο μεσαίωνας αυτός στην εκκλησία ανδρώθηκε και ενισχύθηκε σιγά σιγά, υποστήριξε ο κ. Χρυσόστομος και έχει δημιουργήσει ιδεολογήματα πλέον πάνω στα οποία στηρίζονται.

  «Θα βρεθούν στην επικαιρότητα και θα εμφανιστούν προεκλογικά. Ο τρόπος με τον οποίο συσπειρώνονται και οργανώνονται δίνει αυτή την εικόνα. Σε αυτούς τους αντιεμβολιαστές υπάρχουν ακραίοι δεξιοί και ακραίοι αριστεροί. Οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος έχουν γίνει αντιεμβολιαστές τώρα με την έννοια της ιδεολογίας».

  «Όσο υπάρχουν αντιεμβολιαστές και ανδρώνονται στην κοινωνία, η αλυσίδα του θανάτου δεν θα σπάσει».

  Οι πραγματικοί πιστοί της εκκλησίας δεν μπορούν να επενδύουν στον θάνατο των συνανθρώπων τους, επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

  «Όταν κάνουν ό,τι κάνουν για να ικανοποιήσουν ένα ιδεολόγημά τους το οποίο προκαλεί θάνατο στους ανθρώπους δεν επενδύουν σε αυτό; Αυτή την στιγμή είναι πολιτικοί οι σκοποί, έχω εδραιώσει αυτή την άποψη μέσα μου» υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος.

  Προσέθεσε μάλιστα, πως υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν έναν αρνητισμό για θέματα υγείας ή προκαταλήψεων τους οποίους επίσης εκμεταλλεύονται και τους προβάλλουν, αλλά υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι συστηματικά πλέον χρησιμοποιούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα για να επενδύσουν στις δικές τους βλέψεις και στις δικές τους επιδιώξεις.

  Ο κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε τέλος και στην επίσκεψη του Πάπα, σημειώνοντας πως η παρουσία του Πάπα στον χώρο της ανατ. Μεσογείου έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

  «Η παρουσία του τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης των χριστιανικών αξιών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, κάτι το οποίο θα δούμε στο μέλλον να αναπτύσσεται και να επιβάλλεται».

  • Ο/Η Kenjin λέει:

   Αγαπητέ κ. Λασκαράτε χαίρετε! Επειδή έτυχε να γνωρίσω το συγκεκριμένο μητροπολίτη πρόσφατα… μην ακούτε τι λέει δημόσια. Δεν έχει αρχές ούτε σταθερά ιδεολογικά ερείσματα. Ξέρει ότι για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (για να θυμηθούμε λίγο και τον Ιζνογκούντ) πρέπει να λέει όσα λέει. Αν το ρεύμα στην εκκλησία (και στο Φανάρι) ήταν αντίθετο, θα υποστήριζε με την ίδια ευκολία τον αντιπαπισμό, τους αντιεμβολιαστές, θα καταριόταν την κακή Δύση και θα έστελνε «κατά Ισραήλ» που έλεγε και ο αλήστου μνήμης Χριστόδουλος. Και τούτο το γράφω γιατί είναι κι δαύτος ψεύτης. Δεν υπάρχει κανείς έντιμος στο χώρο της λεγόμενης Ιεραρχίας.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Aγαπητέ φίλε,
    ξέρω, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέτε και σας ευχαριστώ
    Ο συγκεκριμένος(ΔΑΠ ως φοιτητής, φίλος Σαμαρά, κλπ κλπ κλπ) έχει βάλει πλώρη για Αρχιεπίσκοπος και καταθέτει με την ευκαιρία ένα φιλελεύθερο προφίλ γιατί ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός ούτε ο επόμενος (ο ίδιος πιθανότατα) θέλουν κάποιον Αγιατολλάχ δίπλα τους.

    Κάποια από τα πολλά ερωτήματα για αυτήν την ιερή φιγούρα, αιδώ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε και επίσημα καραμανλικό, εκκλησιαστικό, αντεργατικό κόμμα;

    Το ορθόδοξο κοπάδι στη Μεσσηνία το βόσκει ο «Σαμαρικότερος» και του Σαμαρά» μητροπολίτης Γιώργος Σαββάτος (επαγγελματικό ψευδώνυμο Χρυσόστομος), από το Περιστέρι, επίκουρος καθηγητής της κρατικής αντιεπιστημονικής Θεολογικής Σχολής Αθήνας, που κατάφερε να φορέσει την αυτοκρατορική στολή, όταν ο Χουντόδουλος, τρομοκρατήθηκε από τις τοπικές αντιδράσεις για την πρόθεσή του να βολέψει στην Καλαμάτα ως μητροπολίτη το περιβεβλημένο με αχλύ σεξουαλικών, παραδικαστικών και άλλων σκανδάλων (σύλληψη σε μπαρ με ναρκωτικά), που πήραν μεγάλη έκταση («Sex and fraud woe for Greek church-The Guardian», 18.2.2005), τέκνο του εν Κυρίω αγαπητό και περιπόθητο, τον ιερό Θεόκλητο Βρεσθένης τέως Θεσσαλιώτιδος. Πρόσφατα ο κος Γιώργος απέλυσε συνδικαλιστές: «Καταγγελία ΑΔΕΔΥ: Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απέλυσε 5 εργαζόμενους, επειδή ίδρυσαν σωματείο στο Άσυλο Ανιάτων» (Ποντίκι-7.2.2020).

    ………………………

    Ο δεσπότης δεν διστάζει να τερατολογεί, όπως στην περίπτωση που είχε κατηγορήσει με ισχυρισμούς τραβηγμένους από τα μαλλιά (22.5.2017) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριζαν το αυτονόητο δικαίωμα μουσουλμανικού νεκροταφείου, καθώς και αυτό το στοιχειώδες της εθελούσιας καύσης των νεκρών, στηλιτεύοντας το γεγονός πως στην Ελλάδα αυτή απαγορευόταν, ότι δήθεν εκδήλωναν έτσι περιφρόνηση προς την Ορθόδοξη ταφή:
    ………………………….

    Ο ίδιος πατάει σε δυο βάρκες σε σχέση με τη ναζιστική, δολοφονική, σατανιστική συμμορία που ο φύρερ της την δηλώνει επίσημα ως «σπορά των νικημένων του ’45», με την οποία έχει δηλώσει αντίθετος, αλλά δεν διστάζει μα παρακάθεται με τον τοπικό βουλευτής της Κουκούτση (φωτ-2), μόνο που δεν θέλει αυτό να μαθευτεί: «Ο Μητροπολίτης, ευγενής από τη φύση του, «έπιασε» κουβέντα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε χαλαρό ύφος. Όλα αυτά, όμως, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο φωτογραφικός φακός! Όταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αντιλήφθηκε ότι η συνομιλία του με τον κ. Κουκούτση έχει προκαλέσει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον πετάχτηκε από την καρέκλα του! Ξαφνικά, σηκώθηκε όρθιος και αμήχανα έστρεψε την πλάτη στον βουλευτή. Μάλιστα, ο κ. Χρυσόστομος μετά το τρισάγιο που τέλεσε, επιστρέφοντας στις θέσεις των επισήμων, διακριτικά, δεν έκατσε στην αρχική του θέση» (messiniapress, 3.9.2016). Να σημειωθεί ότι ο Κουκούτσης τον είχε προσβάλλει πριν 4 χρόνια (1.11.2012-διατηρώ την ορθογραφία του Χρυσάβγουλου στο μπλογκ του), λέγοντάς τον «γκουρμέ», το οποίο ομολογώ πως αδυνατώ να ερμηνεύσω: «ο ΓΚΟΥΡΜΕ κ.ΣΑΒΒΑΤΟΣ δεν μπορει να αναπληρωσει το κενο των λαοπροβλητων προκατοχων του….εγω προσωπικα γνωριζα το ποιον του και του φερομουν αναλογα». Ο κος Γιώργος έχει δηλώσει κάτι για το οποίο, όσο αγράμματος κι αν είναι θεολογικά, είναι αδικαιολόγητος: «Αγιασμός στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Είναι θεμιτός;» ρωτήσαμε το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. «Ο καθένας μπορεί να ζητήσει τον αγιασμό και ο ιερέας καλείται να ανταποκριθεί. Οπως στους γάμους δεν εξετάζουμε αν το ζευγάρι που παντρεύεται υιοθετεί τα πιστεύω του χριστιανισμού, έτσι και στον αγιασμό. Το θέμα είναι δικό τους, όχι του ιερέα» (Κυρ. Ελευθεροτυπία, 29.9.2013-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ). Ό ισχυρισμός είναι βέβαια για τα σκουπίδια, γιατί αν το ζευγάρι δηλώνει π.χ. Βουδιστές, ο παπάς δεν τους παντρεύει και η Χ.Α. δεν είναι άγνωστη προσερχόμενη στο ναό, είναι πασιφανώς ναζιστική, εγκληματική, εωσφορική, ρατσιστική οργάνωση, που μέλη και φίλοι της δολοφονούν και βιαιοπραγούν.

    Ο ίδιος είχε καταγγείλει, χωρίς αποδείξεις, πως τον εκβίαζαν για λογαριασμό του αντισημίτη και (κατά τον Φύρερ) και παρανομούντος φιλοχρυσαυγίτη δεσπότη Σπάρτης Κώστα (Στάθη) Σπηλιώτη, ο οποίος όμως τον διέψευσε (30.9.2013):

    ……………………………….

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  O ιερέας είναι ΣΥΡΙΖΑ.
  Κομματίζεται προκλητικά και ως κληρικός και ως κρατικός υπάλληλος
  Επιπλέον:
  Ανήκει σε ένα κόμμα που συγκαλύπτει συστηματικά ιερά οικονομικά σκάνδαλα, ακόμη και ιερές παιδεραστίες, χάρισε φόρους στην Εκκλησία, ο αρχηγός του διαπλέκεται προκλητικά με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά ο παπάς κάνει πως δεν το ξέρει.

  Όμως στα παρακατω λέει την αλήθεια, έστω κι αν παριστάνει πως δεν ξέρει τι έκανε το κόμμα του Παπαγγελόπουλου για να αποτελειώσει τη Δικαιοσύνη

  Καλό θα ήταν να ρωτούσε κι αν υπάρχουν αριστεροί βουλευτές να ρωτήσουν επίσημα και να καταγγείλλουν τις ιερές αθλιότητες, κάτι για ο οποίο υπερπληρώνονται από τους φορολογούμενους

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/apanta-ston-ierokiryka-tis-mitropolis-o-papa-giannis-vathis-den-yparchi-isangeleas-sto-iran-tis-evropis/

  ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΘΗΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;»
  Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 11:54

  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για όσα αδιανόητα επανέλαβε ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας , Αρχιμανδρίτης, Παύλος Ντανάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «όλα τα εμβόλια κατά του κοροναϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων».

  Τα ανέφερε σε επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο και τον πατέρα Ιωάννη Βάθη καθώς ήταν μεταξύ αυτών που άσκησαν κριτική στον Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά.

  Ο παπα-Γιάννης Βάθης , που κατάγεται από τα Σελλιά Ρεθύμνου ενώ είναι και ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησε αναπάντητα τα λεγόμενα του Ιεροκήρυκα.Διερωτάται χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του «αν στο Ιράν της Ευρώπης που ζούμε υπάρχει κανένας εισαγγελέας διαθέσιμος γιατί η Ελλαδική Εκκλησία σιωπά και ο Ιεροκήρυξ έχει άμβωνα και οδηγεί το κόσμο στην απόγνωση και στο θάνατο!»

  Τα όσα αναφέρει ο πατέρας Ιωάννης:

  Στο Ιράν της Ευρώπης!

  Δεν θα απαντήσω σε τίποτα στον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Απλά θέλω να ρωτήσω εάν στο Ιράν της Ευρώπης που ζούμε υπάρχει κανένας εισαγγελέας διαθέσιμος γιατί η Ελλαδική Εκκλησία σιωπά και ο Ιεροκήρυξ έχει άμβωνα και οδηγεί το κόσμο στην απόγνωση και στο θάνατο!!!!

  Ένα θα ξαναπώ!!! Όποιος είναι αρνητής της επιστήμης, αντιεμβολιαστής, τι δουλειά έχει όταν ασθενήσει από covid στη ΜΕΘ και μάλιστα του “Ευαγγελισμού” ή του “Σωτηρία” την ώρα που ο απλός κόσμος πεθαίνει σε κοινούς θαλάμους???

  Οι ψευτοομολογητές που διχάζουν το κόσμο έχουν το δικαίωμα όταν ασθενούν να παραμένουν στα σπίτια τους προσευχόμενοι και να περιμένουν τον Κύριο τους, τι φοβούνται? δεν του έχουν εμπιστοσύνη??

  Δεν έχουν όμως το δικαίωμα, είναι ανήθικο να αρπάζουν τις θέσεις στις ΜΕΘ από αναγκεμένους όπως ο κρεοπώλης του Αγρινίου που μάλλον ήταν παιδί ενός κατώτερου Θεού!!!!!

  Κρείττον του λαλείν το σιγάν!

 11. Ο/Η ο κορονοίός είναι ορθόδοξος λέει:

  https://www.lifo.gr/stiles/ti-diavazoume-simera/thriskeia-kai-pandimia

  ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

  Στο Μαυροβούνιο έχει διπλοεμβολιαστεί μόνο το 42% του πληθυσμού, ο δε επίσημος απολογισμός θανάτων ανά εκατομμύριο (374) είναι ο τέταρτος στον κόσμο, μετά το Περού, τη Βουλγαρία και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

  Η θρησκεία φαίνεται ότι καθόρισε εν πολλοίς την κακή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, στην οποία το 72% είναι Ορθόδοξοι, το 19% μουσουλμάνοι και οι Καθολικοί 3%.

  «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Ιωαννίκιος. «Δεν αρνούμαστε τίποτε από όσα ορίζει η ιατρική, είμαστε κυρίως προσεκτικοί, επειδή πολιτικά ή κάποια άλλα συμφέροντα, ή ποιος-γνωρίζει-τι-άλλο, θέλουν να εμπλέκονται παντού», δίχως να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί όταν ρωτήθηκε.

  Ο Ιωαννίκος, που είχε βρεθεί θετικός τον Νοέμβριο του 2020, ενθρονίστηκε μετά τον θάνατο από κορωνοϊό του προκατόχου του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου, ο οποίος λέγεται ότι κόλλησε στην κηδεία του Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου που επίσης πέθανε από την covid-19.

  Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει κριτικαριστεί έντονα, διότι δεν ελάμβανε κανένα μέτρο προφύλαξης στις θρησκευτικές τελετές.

  Παρόμοια, αλλά σχετικά πιο ήπια, είναι η άρνηση των Καθολικών, οι οποίοι επιμένουν ότι «οι πιστοί μπορούν να εμβολιάζονται σύμφωνα με τη συνείδησή τους» και δεν δέχονται οι πιστοί να επιδεικνύουν «κανένα έγγραφο ή απόδειξη της υγείας τους», μολονότι συμφωνούν με «τα χρήσιμα μέτρα καταπολέμησης του κορωνοϊού».

  Απεναντίας, οι μουσουλμάνοι ξεκάθαρα υποστηρίζουν τον εμβολιασμό. Ο ηγέτης τους μάλιστα κάλεσε τους πιστούς να εμβολιάζονται μόλις τα εμβόλια είναι διαθέσιμα, ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει στο Ραμαζάνι.

  Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Νοεμβρίου, οι Μαυροβούνιοι με ποσοστό 60% εμπιστεύονται τις θρησκευτικές κοινότητες περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό, τη δε κυβέρνηση μόνο κατά 41%.

  Η χώρα έχει το θλιβερό προνόμιο ο πρωθυπουργός της, Ζράβκο Κριβοκάπιτς, να είναι ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης που δεν έχει εμβολιαστεί. Ο Κριβοκάπιτς είχε δηλώσει παλιότερα ότι «αν πιστεύετε, δεν θα μολυνθείτε από τη Θεία Κοινωνία», και πριν από έναν μήνα ότι θα εμβολιαστεί όταν του πει ο γιατρός του, διότι έχει «πολλά αντισώματα».

  Πηγή: RFE/RL

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Η Εκκλησία το χαβά της
  Πεθαίνουν ανεμβολίαστοι ιερείς, υμνούνται και κουβέντα για το από τι πέθαναν

  https://www.evima.gr/koinonia/koronoios-pethane-iereas-apo-to-prokopi-evvoias-nosilevotan-sti-meth-tou-ippokrateiou-nosokomeiou/

  Κορονοϊός: Πέθανε ιερέας από το Προκόπι Ευβοίας – Δεν είχε εμβολιαστεί
  Θρήνος για τον θάνατο του ιερέα του προσκηνύματος του Προκοπίου
  EVIMA TEAM
  08.12.2021 | 12:37

  Κορονοϊός: Πέθανε ιερέας από το Προκόπι Ευβοίας – Δεν είχε εμβολιαστεί

  Απέραντη θλίψη στο Προκόπι Ευβοίας από τον θάνατο του ιερέα, Νικόλαου Βερνέζου του ιερού προσκηνύματος Προκοπίου.

  Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών με κορονοϊό και το πρωί της Τετάρτης έχασε τη μάχη με τον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος ιερέας δεν είχε εμβολιαστεί.

  Ο 42χρονος ιερέας άφησε πίσω του μια υπέροχη οικογένεια με πέντε παιδιά.

  Η Μητρόπολη δεν λέει τίποτα για τον κορονοϊό

  https://www.vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/i-mitropoli-chalkidos-gia-tin-ekdimia-toy-protopresvyteroy-nikolaoy-vernezoy/

  Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βερνέζου, Πρωθιερέως του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου Ευβοίας.
  (…. (

  Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, στα τέκνα τους Ιωάννη, Δαυίδ, Ιωσήφ, Αικατερίνη και Άννα, στην πρεσβυτέρα μητέρα του, τα αδέλφια του, σε όλους τους οικείους του και στα πνευματικά του τέκνα.

  (…..(

 13. https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/ntropi-pou-pige-ston-evangelismo-o-mitropolitis-aitolias/

  Ντροπή που έβαλαν στον Ευαγγελισμό τον Μητροπολίτη Αιτωλίας

  «Ο δεσπότης αυτός είναι ένας συστηματικός αρνητής κι έχει παρασύρει πάρα πολλούς ανθρώπους στον όλεθρο»
  Από Άρης Δημοκίδης
  πριν 4 μέρες
  36.5kViews
  134
  SHARES

  Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας
  Ακούστηκε πολύ τον τελευταίο καιρό, καθώς καταγγέλθηκε για συγκάλυψη του βιασμού κοριτσιών στο Αγρίνιο, από δικό του ιερέα (1, 2, 3).

  Επίσης είναι αρνητής κορωνοϊού, εμβολίου, νοσοκομείου *και* διασωλήνωσης.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Live News του Mega, αρχικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Ο κ. Κοσμάς, φτάνοντας στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο, δεν ήθελε καν να φορέσει μάσκα οξυγόνου. Έπειτα από μία ώρα διαπραγματεύσεων, δέχτηκε τελικά να τη φορέσει και να μεταφερθεί στην κλινική Covid. Οι συγγενείς του, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη:

  Μέσα στη νύχτα, ο μητροπολίτης υποτροπίασε, με τη διασωλήνωση να γίνεται μονόδρομος. Τότε οι γιατροί ξαναβρήκαν «τοίχο», αυτήν τη φορά από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, που δεν επέτρεπαν τη διασωλήνωση.

  «Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης, μάλιστα, ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του», ανέφεραν πηγές από το νοσοκομείο Αγρινίου.

  Η εν λόγω συγγενής, εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα. Ο μητροπολίτης Κοσμάς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αρνητές γιατρούς που τον συμβούλευαν.

  Ποιος ξέρει πόσους έπεισε να μην εμβολιαστούν, όπως και διάφοροι άλλοι «πνευματικοί».
  Οι συμπολίτες του που τον άκουγαν πάντως, έμπαιναν στη ΜΕΘ Αγρινίου, που σε κάποια στιγμή είχε 100% θνητότητα! Αυτός όταν χρειάστηκε, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα, σε ορθώς εξοπλισμένη ΜΕΘ, τρώγοντας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τη θέση κάποιου άλλου:

  Ο Καθηγητής πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Ν. Τζανάκης είπε προχτες το πρωί στην εκπομπή “Συνδέσεις” στην ΕΡΤ1:

  “Ο δεσπότης αυτός είναι ένας συστηματικός αρνητής κι έχει παρασύρει πάρα πολλούς ανθρώπους στον όλεθρο. Παρά ταύτα, του εύχομαι να γίνει καλά, πραγματικά του εύχομαι να γίνει καλά και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στον “Ευαγγελισμό” θα δώσουν τη μάχη (…).

  Θέτω ένα θέμα. Αυτός ο άνθρωπος μεταφέρθηκε σε ένα εξειδικευμένο και καλά εξοπλισμένο νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Ρωτώ λοιπόν, πόσοι συνάνθρωποί μας θα είχαν τύχει αυτής της μέριμνας;

  Θέτω ένα θέμα ηθικό προς όλους και προς την πολιτεία θέμα ισοτιμίας και ισονομίας.

  Ένας αρνητής δεσπότης τυγχάνει αυτής της μέριμνας. Πόσοι απλοί πολίτες θα τύγχαναν αυτής της μέριμνας; Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να απαντηθεί για να μπορούμε να κοιτάμε στον καθρέφτη τα πρόσωπά μας.”

  Περισσότερα Tweet

  (…..)

  Αν δεν γίνει Διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους τώρα, πότε θα γίνει;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.