Βουλευτής της ΝΔ και επιστήμονας μαθηματικός είδε εικόνα να… δακρύζει

[Βασίλης Αυλωνίτης: «Ωρε που πάμε, που πάμε ρε»]

❤︎

Advertisement
This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Βουλευτής της ΝΔ και επιστήμονας μαθηματικός είδε εικόνα να… δακρύζει

 1. Ο/Η ΗΠΣΤΓ λέει:

  ο λαός απαιτεί σχολιασμό 🙂

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η εικόνα πάσχει από αφορολόγητη κερδοφόρα δακρυρροϊκή υστερία.

 3. Ο/Η Ένας λέει:

  Δεν νομίζω πως είναι τόσο βλάκας.
  Απλά ψαρεύει ψεκασμένες ψήφους.
  Άλλωστε προέρχεται από το κόμμα του Λεβέντη

  https://www.tovima.gr/2016/08/30/politics/lebentis-o-kallianos-einai-kalo-paidi-den-katalabe-se-ti-komma-irthe/

  Λεβέντης: Ο Καλλιάνος είναι καλό παιδί, δεν κατάλαβε σε τι κόμμα ήρθε

  «Το πιο πιθανό είναι να γίνει «γάμος» μεταξύ Μητσοτάκη και Καλλιάνου. Εγώ αποκλείεται να πάω για γάμο με τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε o πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης για τον μέχρι χθες εκπρόσωπο Τύπου του κόμματός του κ. Καλλιάνο και τα όσα είπε το πρωί για σχέσεις του κ. Λεβέντη με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα φανεί ποιος πάει για γάμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης στον ραδιοσταθμό Real .
  ΤοΒΗΜΑ Team
  30 Αυγούστου 2016, 19:02 Ενημερώθηκε: 30 Αυγούστου 2016, 19:02

 4. Ο/Η kpap01 λέει:

  Βλαμμένος αλλά πονηρός. Πονηρός βλαμμένος. Άμε στο γεροδιιάολο κουτοπόνηρο σκουπίδι. Σέ χρυσοπληρώνουμε καί για βουλευτή τη μία με το Λεβέντη τήν άλλη με τή ΝΔ. Η ύπ[αρξη τοιούτων μάς υπενθυμίζει πώς καμιά 20-ριά χιλιάδες τόν σταύρωσαν. (ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου – 20.532Πηγή: iefimerida.grΟι πρώτοι σε σταυρούς: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στον Β3′ Νότιο Τομέα της Αθήνας ). Αυτοί είναι τό πρόβλημα. Καί τό κάμμα τής ΝΔ που μαζεύει τέτοιο αχρησταριό,

 5. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  https://info-war.gr/pos-na-ftiaxis-ke-esy-mia-ikona-pou-dakryzi/

  INFO-WAR

  Πως να φτιάξεις και εσύ μια εικόνα που δακρύζει
  13/07/2020
  Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε τον Απρίλιο του 2000. Επειδή όμως ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός προχώρησε ελάχιστα από τότε, το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο.

  Δεν υπάρχει Εκκλησία και πιστός σε ολόκληρο τον κόσμο που να μην αναμένει κάποιο σημάδι από το υπέρτατο Ον στο οποίο πιστεύει. Τα αγάλματα και οι εικόνες της Παναγίας ή του Χριστού που δακρύζουν θεωρούνται, πλέον, από τα εκ των ων ουκ άνευ θαύματα που παρατηρήθηκαν στο δεύτερο μισό αυτού του αιώνα. Και αν στις περισσότερες περιπτώσεις αποκαλύπτεται η… επίγεια παρέμβαση που προκαλεί τα δάκρυα, ένας Ιταλός καθηγητής χημείας φαίνεται ότι έχει προτείνει μια ακόμη πιο αποτελεσματική μέθοδο.

  Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου αποδείχτηκε ότι οι δακρυσμένες εικόνες και τα αγάλματα δάκρυσαν μόνο στη φαντασία των πιστών, οι οποίοι έχοντας μείνει για αρκετές ώρες όρθιοι με το βλέμμα προσηλωμένο σε κάποια συγκεκριμένη εικόνα είδαν, ουσιαστικά, αυτό που περίμεναν να δουν. Οποιοσδήποτε οφθαλμίατρος θα μπορούσε να βεβαιώσει ότι ο χαμηλός φωτισμός, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι αναθυμιάσεις που παρατηρούνται στο εσωτερικό εκκλησιών και μνημείων αρκούν για να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις.

  Οπως υποστηρίζουν, μάλιστα, αρκετοί ψυχολόγοι η προσμονή μίας συγκεκριμένης εξέλιξης από μία μεγάλη ομάδα ατόμων αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ομαδικών ψευδαισθήσεων. Συγκεκριμένα, μάλιστα, σε θρησκευτικούς χώρους, όπου η διαφωνία με την πλειονότητα των παρευρισκομένων ενδέχεται να εκληφθεί ως απιστία, οι πιθανότητες πολλαπλασιάζονται. Ο πιστός που δεν βλέπει αυτό που «βλέπουν» οι υπόλοιποι, αυτομάτως περιθωριοποιείται, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να αναγκάζεται να αποδεχθεί το… θαύμα.

  Το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει ευρύτερες διαστάσεις, εάν βάλουν το χέρι τους τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου το 1995 τα νυχτερινά δελτία ειδήσεων δημιούργησαν ένα κλίμα παροξυσμού, αναφέροντας συνεχώς υποτιθέμενες μαρτυρίες πιστών που έβλεπαν αγάλματα της Παναγίας να δακρύζουν.

  Τα «πραγματικά» θαύματα

  Οσο πειστικές και αν είναι, όμως, οι απόψεις ψυχολόγων και οφθαλμιάτρων δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν όλες τις μαρτυρίες. Σε αρκετές περιπτώσεις, διακρίνονται πράγματι σταγόνες στα μάτια αγαλμάτων και εικόνων, προκαλώντας παραληρηματικές αντιδράσεις στους παρευρισκόμενους! Συνήθως, ο ένοχος (ο οποίος έχει φροντίσει να δημιουργήσει τα δάκρυα) αποκαλύπτεται γρήγορα. Στην καλύτερη περίπτωση (εάν, δηλαδή, δεν έχουν απλώς περιλούσει την εικόνα με νερό ή αίμα) χρησιμοποιούν υγροσκοπικές ουσίες όπως το χλωριούχο ασβέστιο, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία της ατμόσφαιρας.

  Η συγκέντρωση της υγρασίας και η δημιουργία σταγονιδίων αρκεί για την πραγματοποίηση του «θαύματος». Συνήθως, όμως, οι υγροσκοπικές ουσίες δρουν άμεσα, με αποτέλεσμα όταν οι πιστοί εισέρχονται στον ναό να βλέπουν μία ήδη δακρυσμένη εικόνα – γεγονός που δημιουργεί αρκετές υποψίες.

  Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος έχουν… προταθεί αρκετές εναλλακτικές λύσεις που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικούς και χημικούς μηχανισμούς ή ακόμη και ολοκληρωμένα συστήματα σωληνώσεων που θα διοχετεύουν κάποιο υγρό στα μάτια του αγάλματος. Οπως φαίνεται, όμως, το υψηλό κόστος και η περίπλοκη κατασκευή τις καθιστά απαγορευτικές, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο μηχανισμός θα ανακαλυφθεί σε περίπτωση ενδελεχούς ελέγχου.

  Σε μία προσπάθεια να υπερκεράσει αυτούς τους… σκοπέλους, αλλά και να σατιρίσει το φαινόμενο, ο Ιταλός Λουίτζι Γκαρλαστσέλι, καθηγητής στο τμήμα οργανικής Χημείας στο πανεπιστήμιο της Πάβια, πρότεινε μία αρκετά πιο εξελιγμένη εκδοχή, την οποία και σας παρουσιάζουμε:

  «Καταρχάς», αναφέρει ο Γκαρλαστσέλι, «απαιτείται η κατασκευή με πορώδη υλικά (όπως κεραμικά ή γύψο) ενός κούφιου αγάλματος. Η εξωτερική επιφάνεια πρέπει να στιλβωθεί ή να βαφτεί με αδιάβροχα χρώματα. Γεμίζοντας, τώρα, το εσωτερικό του αγάλματος με το υγρό που επιθυμούμε, εξασφαλίζουμε ότι η κεραμική ουσία ή ο γύψος θα το απορροφήσουν. Το υγρό, όμως, δεν θα μπορέσει να διαπεράσει και την αδιάβροχη χρωστική ουσία. Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να ξύσουμε ελαφρά την αδιάβροχη ουσία στην περιοχή γύρω από τα μάτια, προσέχοντας, όμως, να μην ανοίξει τρύπα στην πορώδη επιφάνεια. Ύστερα από ορισμένο χρονικό διάστημα, το άγαλμα θα αρχίσει να δακρύζει.

  Το βασικό προτέρημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι, από τη στιγμή που θα εξέλθει όλη η ποσότητα του υγρού που έχουμε τοποθετήσει, δεν μένει απολύτως κανένα ίχνος». Όσο μικρότερη είναι η κοιλότητα που έχουμε δημιουργήσει πίσω από την περιοχή των ματιών τόσο μικρότερη θα είναι η διάρκεια του φαινομένου και, συνεπώς, αντίστοιχα λιγότερες οι πιθανότητες να μας εντοπίσουν.

  Από τη θεωρία στην πράξη

  Φυσικά, ο Γκαρλαστσέλι δεν έμεινε στην περιγραφή της επινόησής του. Κατασκεύασε ένα άγαλμα και κατάφερε να ξεγελάσει όλους τους συναδέλφους του. Ο ίδιος, μάλιστα, καλεί οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να του αποστείλει μέσω e-mail προτάσεις για τη βελτίωση της κατασκευής του.

  Οι έρευνες του Γκαρλαστσέλι, μάλιστα, τον οδήγησαν σε ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: Εξετάζοντας τη μοναδική περίπτωση παρόμοιου φαινομένου που έχει γίνει επισήμως αποδεκτή από την Καθολική Εκκλησία διαπίστωσε ότι η εφεύρεσή του ίσως να μην είναι και τόσο πρωτότυπη! Και αυτό, γιατί το συγκεκριμένο άγαλμα που βρέθηκε στη Σικελία και κινηματογραφήθηκε από ερασιτέχνη διέθετε μία κοιλότητα στο εσωτερικό του κεφαλιού και ήταν κατασκευασμένο από στιλβωμένο γύψο.

  Ο Ιταλός χημικός ίσως να έχασε την πρωτιά. Προλαβαίνει, άραγε, να κατοχυρώσει την εφεύρεσή του με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας; (Δεδομένου ότι οι κληρικοί της νότιας Ιταλίας δεν πρέπει να έχουν ανάλογες φιλοδοξίες.)

  Αρης Χατζηστεφάνου
  Περιοδικό ΠΡΙΣΜΑ, Ημερησία, Απρίλιος 2000

  • Ο/Η Red λέει:

   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=837316

   Τρίτη 19 Ιούνη 2001 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 40

   Βυσσινάδα το θαύμα! Πού; Στην εικόνα του Αγίου Φανουρίου! Η ανάλυση που έγινε, το απέδειξε. Αλλά μια πιστή είπε το πιο σωστό: «Τώρα δεν πρέπει να πιστεύει κανείς σε τίποτα»!
   Ετσι μπράβο! Ας ξυπνήσουμε…

 6. Ο/Η Τρίχορδος λέει:

  Άσχετο με την ανάρτηση αλλά πρόκειται για μαλακία σε νέα επίπεδα: https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/46414-synnefiasmeni-i-lamproforemeni-i-kyriaki
  Α ρε Τσιτσάνη, ευτυχώς δεν έζησες τα δυσθεώρητα ύψη μαλακίας. (Αυτόν τον αρχιμανδρίτη βέβαια, δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, ενώ εσύ πέρασες στην αθανασία, μόνο και μόνο για τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» (άσε στην άκρη τα υπόλοιπα 1.000 κομμάτια σου).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.