Βιομηχανία αγωγών

[Οι δραστηριότητες του κ. Δημητρά έχουν προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον του κοινοβουλίου – ο βουλευτής κ. Μπουτσικάκης της ΝουΔου έφερε το θέμα στη Βουλή, με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το πώς τελικά πρέπει να προστατεύεται η ελευθερία της έκφρασης και να μην είναι έρμαιο των διαθέσεων (αλλά και των απόψεων…) του κάθε πικραμένου που αναζητεί την προσωπική του καταξίωση διώκοντάς την…]

Ο ©Γιώργος Χρ. ΠαπαχρήστοςΤΑ ΝΕΑ, Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ όλων αυτών, εμφανίστηκε – αλίμονο… – ο γνωστός και μη εξαιρετέος. Κύριος Παναγιώτης Δημητράς. Ο περί ου ο λόγος φύλαξ πάσης αντιρατσιστικής, αντισοβινιστικής, αντιεθνικιστικής, «δικαιωματικής» αντίληψης στη χώρα, αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο άρθρο του συναδέλφου μου Κώστα Γιαννακίδη στο ευπρεπές και ιδιαίτερα σοβαρό site Protagon περί των γεγονότων στο Πέραμα.

Ο περί ου ο λόγος «φύλαξ» κατήγγειλε πως «το Protagon είναι ρατσιστικό! Τα επιχειρήματά του είναι προδήλως ψευδή και αντιτσιγγάνικα!».

Τούτου δοθέντος, θα ακολουθήσει προφανώς, στη συνέχεια, μία μήνυση για τον Γιαννακίδη και μία για το Protagon· ο εν λόγω Δημητράς το έχει μεταβάλει σε σχεδόν βιομηχανία – για οτιδήποτε κρίνει ότι εμπίπτει στα προαναφερόμενα «αντί» τούς τραβάει από μία μήνυση και τρέχουν οι άνθρωποι και δεν φτάνουν στις εισαγγελίες. Φίλος – θύμα αυτής της υπόθεσης, ο συνάδελφός μου Μαν. Βασιλάκης, μου έλεγε ότι αυτός έχει μηνυθεί από τον Δημητρά τρεις ή τέσσερις φορές, ενώ προσφάτως έλαβα άρθρο – διαμαρτυρία ενός ακόμη μηνυθέντος υπό του «φύλακος» Δημητρά, του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου, για άρθρο του στην «Καθημερινή». Μηνυθέντες ακόμη από την «Καθημερινή» για άλλα κείμενα είναι ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Διονύσης Γουσέτης, ενώ της εργώδους προσπάθειας του κ. Δημητρά να καταστήσει τη χώρα μια κοινωνία «αντί» δεν έχουν ξεφύγει μερικοί εισαγγελείς, η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου (την οποία κατήγγειλε για… ισλαμοφοβία, με αφορμή τα όσα εκείνη είχε γράψει προ ετών για το φρικιαστικό τρομοκρατικό χτύπημα του Μπατακλάν στο Παρίσι).

Οι δραστηριότητες του κ. Δημητρά έχουν προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον του κοινοβουλίου – ο βουλευτής κ. Μπουτσικάκης της ΝουΔου έφερε το θέμα στη Βουλή, με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το πώς τελικά πρέπει να προστατεύεται η ελευθερία της έκφρασης και να μην είναι έρμαιο των διαθέσεων (αλλά και των απόψεων…) του κάθε πικραμένου που αναζητεί την προσωπική του καταξίωση διώκοντάς την…

Ενα σημαντικό βιβλίο

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ προηγουμένως στον Αλέξη Παπαχελά (υπό την «ιδιότητα» του μηνυθέντος υπό του Δημητρά, θα ιδρύσουν σύλλογο όλοι αυτοί στο τέλος – το βλέπω) και δεν μπορεί να μην εξάρω ένα σημαντικό βιβλίο του που εξεδόθη προσφάτως από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Φέρει τον τίτλο «Ενα σκοτεινό δωμάτιο» και είναι το αποτέλεσμα της 25ετούς έρευνας του Παπαχελά για τη δικτατορία των συνταγματαρχών που κατέστρεψε τη χώρα και της κληροδότησε μια εθνική τραγωδία, το Κυπριακό.


This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Βιομηχανία αγωγών

 1. Ο/Η kpap01 λέει:

  Η βασική αιτία τής δράσης του κάθε Δημητρά είναι τα νομικά εξαμβλώματα που παράγει αφειδώς η βουλή. Απαισιόδοξα στοιχηματίζω πώς και η δράση του συγκεκριμένου καί οι διαμαρτυρίες κάποιων από τά θύματα (η τά «θύματα») θα λειτουργήσουν σαν αφορμή παραγωγής ενός ακόμη νομικού εξαμβλώματος. Τη στιγμή που ενός έστι χρεία. Πάς όστις είτε ώς μηνυτής είτε ώς μηνυόμενος προκαλεί κινητοποίηση του πανάκριβου καί σέ ανεπάρκεια θεσμού τής δικαιοσύνης νά επιβαρύνεται, κατ’ ελαχιστον, μέ τό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόστος, Δημοσίου ΚΑΙ Ιδιωτικού, που προκαλεί η άσκοπος κινητοποίησης. Τούτου εξασφαλισθέντος άς προσθέσουν οίαν θεωρούν πρόσφορη ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ποινή. Προσωπικά θά ήμουν ικανοποιημένος ακόμη και αν περιορίζονταν σε αυτή.
  Εννοείται πως η δράση πρέπει ν’ανακόπτεται σέ όποιο στάδιο διαπιστωθεί η καταχρηστική κινητοποίηση με την πρόβλεψη της αρχειοθέτησης άνευ δίκης. Θά δεχόμουν στήν περίπτωση αυτή η δαπάνη του καταχραστή νά περιορίζεται και αυτή, πάντοτε όμως κατ’ ελάχιστο στό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ Δημόσιο καί Ιδιωτικό.
  Η πραγματική ΖΗΜΙΑ είναι σχεδόν πάντα μεγαλύτερη από τό πραγματικό κόστος άν θεωρηθεί αληθές η ανεπάρκεια απονομής δικαιοσύνης σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αληθινή αμφισημία που απαιτεί υποβολή στή δικαστική βάσανο.

 2. Ο/Η kpap01 λέει:

  01/11/2021-13:10-ΠΡΟΣ τους διαχειριστές του Blong:
  Σάς παρακαλώ ενημερώστε μας εάν καί πώς μπορούμε νά διορθώσομε τό σχόλιό μας μετά τήν καταχώριση καί μετά τήν δημοσίευση. Συμβαίνει νά βλέπω τά γραμματικά, συντακτικά, ενίοτε εννοιολογικά καί ουσιαστικά λάθη μου μετά καί τήν δημοσίευση. Επεκτείνω τό ερώτημα καί στήν ανάκληση-ακύρωση του σχολίου μου.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κατ’αρχήν μη στενοχωριέστε, γιατί σε όλους μας συμβαίνει αυτό. Κανείς καλοπροαίρετος δεν θα παρεξηγήσει. Από την άλλη, θυμάμαι έναν αρχιμανδρίτη που μας κατέθετε ασύντακτα και ανορθόγραφα λάθη κι εγώ του έκανα πλάκα.
   Όσοι θέλουν διόρθωση μας υποβάλλουν ένα δεύτερο σχόλιο με τις επιθυμούμενες διορθώσεις κι εμείς χωρίς να το δημοσιεύσουμε, προβαίνουμε στα σχετικά.
   Όπως όμως είπα, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.
   Από τη φύση τους τα σχόλια είναι βιαστικά και πρόχειρα.

 3. Παράθεμα: Απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης που διαφωτίζει τη δράση του «Εθνικού Μηνυτή» Π. Δημητρά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 4. Παράθεμα: Tην τελευταία 5ετία, ο Παν. Δημητράς υπέβαλε 409(!!!) μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές (ψευδείς καταμηνύσεις στην πλειονότητά τους) | Ροΐδη και Λ

 5. Παράθεμα: Ο κ.Παν. Δημητράς, έχει καταθέσει μηνύσεις στα μισά πρωτοδικεία της επικρατείας εναντίον του Λιμενικού, εισαγγελέων, υπουργών… | Ροΐδη κα

 6. Παράθεμα: Ο εθνικός μας μηνυτής, Παναγιώτης Δημητράς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 7. Παράθεμα: Μετανοείτε! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 8. Παράθεμα: (και)Για αυτό το κείμενο μηνύθηκε από τον Εθνικό μας Μηνυτή η liberal.gr | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 9. Παράθεμα: Kοινοβουλευτική ερώτηση για το πογκρόμ μηνύσεων κατά δημοσιογράφων από Δημητρά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.