Κύπρος. Ιερή Υποκρισία: Ο ανώνυμος τιμημένος «πρώην μητροπολίτης» παραπέμπεται για βιασμούς

[Ο πρώην Κιτίου Χρυσόστομος παραπέμπεται και για απόπειρες ακόμη και κατά 16χρονης]

Στις 25.2 δημοσιεύσαμε: «Κύπρος: Τρεις γυναίκες, (η μια ήταν ορφανή 16χρονη) καταγγέλλουν πρώην μητροπολίτη»-«Ο Αρχιεπίσκοπος καταγγέλλεται για συγκάλυψη». Οι εφημερίδες της Κύπρου βοούν και όλοι αναφέρονται σε πρώην μητροπολίτη χωρίς να τον κατονομάζουν (ο κόσμος το ‘χει τούμπανο)…..Ποιος είναι ο πρώην μητροπολίτης; Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στην Κύπρο; Υπάρχει εν ζωή μόνο ένας πρώην μητροπολίτης, που παραιτήθηκε το 2019 («οι λόγοι που τον ώθησαν στην απόφαση αυτή είναι η μεγάλη του αγάπη προς το ποίμνιό του και η αίσθησή του ότι εξασθενούν οι δυνάμεις του….ο Αρχιεπίσκοπος…τον συνεχάρη για την ενέργειά του η οποία…δείχνει αρετή τεραστίων διαστάσεων. Τον ευχαρίστησε… για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τουΗ Ι. Σύνοδος αποφάσισε να τον τιμήσει με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Βαρνάβα…»). Ο ίδιος το λέει σε συνέντευξή του (βλ.παρακάτω) πως δεν υπάρχει άλλος. Όσο κι αν έψαξα στο google δεν βρήκα άλλον πρώην μητροπολίτη εν ζωή, άλλωστε το νησί είναι μικρό και οι μητροπολίτες του όλοι κι όλοι εννιά. Τότε προς τι η αποσιώπηση του ονόματός του; Όλοι στο νησί ξέρουν ποιον εννοούν τα ρεπορτάζ κι αυτός κάνει πως δεν ακούει, αντί να βγει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, την Εκκλησία και τους πιστούς από το σκάνδαλο που «έρχεται δι’αυτού». Αλλά και δεύτερος αν υπήρχε, θα έπρεπε να αναφερόταν ο καταγγελλόμενος για να μην θίγεται άδικα ο άλλος. Τεράστια συλλογική υποκρισία αντάξια θεατρικής φαρσοκωμωδίαςη γυναίκα που κατήγγειλε το βιασμό της από τον κληρικό είχε ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για την υπόθεση το 2011 χωρίς εντούτοις να λάβει η Αρχιεπισκοπή οποιαδήποτε μέτρα εναντίον του». 

Με τον φιλοχρυσαυγίτη (ΕΛΑΜ) Αρχιεπίσκοπο Κύπρου που τον κάλυπτε

Πήραμε τότε την ευθύνη να αναφέρουμε μόνοι εμείς, σε Ελλάδα και σε Κύπρο το όνομα του καταγγελλόμενου, δημοσιεύοντας και φωτογραφία του με τον πρώην προφυλακισμένο ηγούμενο εντιμότατο όσιο Εφραίμ Βατοπεδινό και γιατί όλοι το γνώριζαν στην Κύπρο και γιατί τον «φωτογράφιζαν» και γιατί είναι ένα ισχυρό πρόσωπο, ηγετική μορφή της διαβόητης Εκκλησίας και όχι απλός ιδιώτης. Χτες μετά 46 ημέρες ανωνυμίας δημοσιεύτηκε το όνομά του. Νομίζω πως το δημοσίευμά μας (σύνδεσμος δόθηκε παραπάνω), που ερμηνεύει πάρα πολλά, αξίζει να διαβαστεί.

Οι χτεσινές εξελίξεις: «Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ (σημ.Λ..: Τα μάζεψε με έρανο;) αφέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, από δικαστήριο της Κύπρου, προκειμένου να παρουσιαστεί τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου ενώπιον του Κακουργιοδικείου (σημ.Λ.: πιθανότατα θα πάρει αναβολή) για να δικαστεί ως κατηγορούμενος για βιασμό γυναίκας το 2011 στο γραφείο του στην Μητρόπολη. Εναντίον του Μητροπολίτη που σήμερα είναι 83 ετών καταχωρήθηκε ακόμα μία υπόθεση στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας για σεξουαλική επίθεση εναντίον 16χρονης το 1981. Ακόμα δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει απόπειρα βιασμού τους από τον ίδιο Μητροπολίτη…» («Πρώτο Θέμα-Μανώλης Καλατζής – Λευκωσία 12/04/2021, 18:50).

Επιτέλους ο υπόνομος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ξεχείλισε πάλι και ένα ελάχιστο μέρος των λυμάτων της βγαίνει στην επιφάνεια.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
«ΚΙΤΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΑΓΑΠΗΣ – 46 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Κύπρος. Ιερή Υποκρισία: Ο ανώνυμος τιμημένος «πρώην μητροπολίτης» παραπέμπεται για βιασμούς

  1. Ο/Η Παφίτης λέει:


    Κι άλλος ένας άτρωτος Άγιος

    https://www.reporter.com.cy/local-news/article/798140/
    Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας
    12/04/2021 12:47

    Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ο οποίος τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.
    Ο Μητροπολίτης διαγνώστηκε ως θετικός έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο με τεστ ταχείας ανίχνευσης στη Μητρόπολη Ταμασού, στην οποία τέθηκαν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
    Σημειώνεται ότι στην Μητρόπολη το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Τρεις Ρωμιοί μητροπολίτες σε μια ημέρα με κορωνοϊό:

      https://huli.gr/news/n/321295/koronoios-sto-nosokomeio-eisixthi-o-mitropolitis-lerou.html?utm_source=rss

      Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Μητροπολίτης Λέρου Παΐσιος
      Δημοσιεύθηκε: Χθες 12:20

      ……………………

      ___________________________________


      Μετά τον μητροπολίτη Λέρου Παϊσιο, άλλο ένα ταυτόχρονο κρούσμα:

      Ο Γιώργος στο Καρπενήσι: Αρνητής της μάσκας, οπαδός του ανοίγματος των ναών, κήρυκας της ιοκτονίας της θείας Μετάληψης και εξυπνάκιας:

      https://www.protothema.gr/greece/article/1114148/thetikos-ston-koronoio-o-mitropolitis-karpenisiou-elege-oti-ehoume-petuhei-tin-anosia-tis-agelis/

      Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Καρπενησίου – Έλεγε ότι έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης

      12/04/2021, 22:36 4

      Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καρπενησίου αναφέρει το εξής: «Κατόπιν πυρετού που εμφάνισε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12/4, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας υποβλήθηκε σε rapid test, το οποίο ήταν θετικό».

      «Ως εκ τούτου, θα μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες των θεραπόντων ιατρών. Το διάστημα αυτό το γραφείο του Σεβασμιωτάτου θα παραμείνει κλειστό», προσθέτει.

      Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου είχε κοινοποιήσει άρθρο του, στο οποίο υποστήριζε ότι έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης και μάλιστα ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν νοσήσει όχι μία, αλλά πολλές φορές.

      Το άρθρο είναι το ακόλουθο::

      Μαθηματικά και covid

      Του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.Γεωργίου

      Ως μαθητής Δημοτικού, πριν από μισό περίπου αιώνα, και αργότερα ως δάσκαλος, διδάχτηκα και δίδαξα την απλή μέθοδο των τριών.

      Μεταφέροντας τη λογική αυτή στη σημερινή πραγματικότητα, κάνω την εξής σκέψη: καθημερινά, μέσω ΕΟΔΥ, γίνονται περίπου 50.000 τυχαία τεστ σε πανελλήνιο επίπεδο και βρίσκονται περίπου 3.000 θετικά. Κατ΄ αναλογία, αν στις 50.000 πολιτών οι 3.000 νοσούν, τότε στα 10.000.000 πληθυσμού θα πρέπει να έχουμε 600.000 θετικούς.

      Αφήνω την περσινή άνοιξη και ξεκινώ από το φθινόπωρο. Αν καθημερινά βρίσκουμε 600.000 θετικούς, τότε πρέπει όλοι οι κάτοικοι της χώρας να έχουν νοσήσει όχι μία αλλά πολλές φορές.

      Κάνω όμως μία άλλη πολύ πιο επιεική προσέγγιση. Από τον Οκτώβριο ως τώρα πέρασαν περίπου δώδεκα (12) 14/ήμερα. Αναφέρω το 14/ήμερο, γιατί θεωρείται ως χρόνος ασφαλείας για κάποιον που ασθένησε και πιθανόν να μην είχε συμπτώματα σοβαρά. Προσπερνώ το ότι οι μετρήσεις γίνονται κάθε μέρα και λέω κάθε 14/ήμερο. Αν οι θετικοί είναι 600.000 κάθε 14ήμερο, στα 12 γινόμαστε 7.200.000 θετικοί; Αυτή είναι μια πολύ επιεικής προσέγγιση. Άρα έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης. Προς τί λοιπόν ο καθημερινός πανικός;

      Αν όμως ο πανικός είναι αληθινός, τότε η μαθηματική λογική δεν ισχύει! Τελικά, πού είναι η αλήθεια;

      † Ο Καρπενησίου Γεώργιος

      12/04/2021, 19:47
      ΣΧΟΛΙΑ (4)
      Δγη
      12/04/2021, 23:35
      Και αφού έχουμε αποκτήσει ανοσία τότε γιατί εξακολουθούν να γεμίζουν οι εντατικές από περιστατικά covid!?

      stavros
      12/04/2021, 23:24
      Ετσι γίνεται πάντα οταν δεν ψάχνεις εσύ την αλήθεια ερχεται και σε βρίσκει εκείνη πρώτη!Έχουμε χρέος να λέμε την αλήθεια, όχι να λέμε πολλά! Περαστικά!

      G
      12/04/2021, 23:13
      Βλεπουμε συνεχως ολους αυτους τους ανθρωπους που δεν εχουν καμια σχεση με τις ιατρικες επιστημες, να το παιζουν μαγκες και να αναρτουν δημοσια τετοια αρθρα και να θετουν σε κινδυνο με τις ανυποστατες σκεψεις και υπολογισμους τους, αλλους ανθρωπους που μπορει να ακολουθησουν τα ιδια πιστευω. Για αυτο, καιρος ειναι να το βουλωσει ο καθε αμορφωτος και να αφησουμε χωρο να ακουστουν οι ειδικοι, που σπουδαζουν και ασχολουνται με αυτη την επιστημη ολη τους τη ζωη, γιατι αυτο δεν ειναι αστειο πια. Ολοι αυτοι οι ιερεις και οχι μονο που ελεγαν τοσο καιρο οτι ‘στην εκκλησια δεν κολλαει’ ή ‘ο θεος θα μας προστατευσει’ ενω το θεμα δεν ειχε να κανει με τη θρησκεια ή τον θεο, οι περισσοτεροι κολλησαν κορονοιο και μετα το βουλωσαν και δεν ξαναμιλησαν. Γιατι αραγε;; Για αυτο, καλο ειναι να θυμομαστε τα σοφα λογια του Ηροδοτου «έκαστος εφ’ ω ετάχθη».

      Βag
      12/04/2021, 22:55
      Nα που ειναι η αληθεια!

      • Ο/Η ΙΟΑΝΝΕΣ λέει:

        Ιδού η αλήθεια:
        Τρεις έντεκα, τρεις δώδεκα, τρεις δέκα-πέντε κι έντεκα
        κι εφτά κι οκτώ και δέκα-οκτώ και πέντε κι έξι και μισό
        που είναι το παπαδαριό;

        Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι το παπαδαριό;
        Έγκλειστοι στο σπίτι με Κορωνοϊό!
        Ελάς Ελλήνων γενικώς, σε στυλ Ορθόδοξο μπαρόκ.

      • Ο/Η kpap01 λέει:

        Στόν σεβασμιότατο Γεώργιο, Περαστικά.
        Ας αφιερώσει λίγο χρόνο να βρεί τό λάθος του. Μήν το ψάξει στά μαθηματικά (του) αλλά στή λογική του. Τά σχολικά μαθήματα παραδίδονται, δυστυχώς, αφαιρετικά. Γιά λόγους απλοποίησης αφαιρούνται πλήθος πραγματικών παραμέτρων. Επειδή αυτό δέν τονίζεται καταστρέφεται η λογική τών μαθητών.
        ———————————————————
        Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
        Bertrand Russell, 1872-1970

  2. Ο/Η Βιαστής απόρων κορασίδων λέει:




    https://www.pemptousia.gr/video/o-mitropolitis-kitiou-chrisostomos-st/

    Ο μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος στη Μονή Βατοπαιδίου

    https://politis.com.cy/politis-news/kypros/ekloges-gia-neo-mitropoliti-kitioy-synenteyxi-eymenioy-siippi-ston-p/

    Εκλογές για νέο μητροπολίτη Κιτίου – Συνέντευξη Ευμένιου Σιήππη στον «Π»
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ, 21/07/2019 (τελευταία ενημέρωση 11:48)

  3. Ο/Η Βαρνάβας λέει:

    https://www.reporter.com.cy/police/article/781498/-afta-einai-koina-mystika-stin-ekklisia-eiche-monachoys-me-filenades-kai-paidia

    «Αυτά είναι κοινά μυστικά στην εκκλησία, είχε μοναχούς με φιλενάδες και παιδιά»
    24/02/2021 08:23

    Εμβρόντητη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις αποκαλύψεις υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στην Κύπρο από όλους τους χώρους, με τις τρεις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εναντίον του πρώην Μητροπολίτη, να προκαλούν σοκ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έβαλε τα χείλη του στα δικά μου… Φώναζα, κλωτσούσα, έσπρωχνα»

    «Είναι κοινό μυστικό στους κόλπους της εκκλησίας τέτοιες υποθέσεις», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου. Όπως υποστήριξε ήταν γνωστό για παράδειγμα πως «μοναχοί είχαν φιλενάδες. Υπήρχαν και κάποιοι που είχαν παιδιά, Επισκόποι κλπ. Μια μεγάλη γενιά μοναχών που έγιναν μετά Επισκόποι έμπαιναν στους κόλπους της εκκλησίας για λόγους επιβίωσης. Δεν έμπαιναν στην εκκλησία, επειδή τους ενδιέφερε η Αγιότητα μέσα από την πορεία τους. Ο υπό κατηγορία Επίσκοπος, προέρχεται από εκείνη την εποχή. Από την εποχή του κοσμικού κληρικού, που ήθελε όλες τις ανέσεις του και δεν είχε σχέση με τη μοναχική ζωή».

    Όπως ανέφερε αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα στην Κύπρο στο χώρο της Ιεραρχίας. «Μου έρχεται στο μυαλό μόνο μία λέξη. Παρακμή. Στην Κύπρο είμαστε στα όρια της παρακμής που αγγίζει όλες τις πτυχές της ζωής. Δυστυχώς ζούμε τέτοιες καταστάσεις που μας απογοητεύουν και δεν είμαι σίγουρος εάν θα βρούμε τη δύναμη ως κοινωνία να δημιουργήσουμε υγιής δομές. Μια κοινωνία που πανικοβάλλεται κάθε φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια φαινόμενα, που υπάρχουν μέσα της και το γνωρίζει και απλώς επειδή βγαίνουν στα ΜΜΕ τότε αρχίζει να ευαισθητοποιείται και αυτή η ευαισθητοποίηση να κρατά μέχρι τα Μέσα να διατηρούν ένα θέμα, δεν έχει μέλλον».

    Ο γνωστός Θεολόγος, ανέφερε ότι είναι δύσκολο για τα θύματα αλλά και τους πιστούς να μιλήσουν για κάποια πράγματα που συμβαίνουν στους κόλπους της εκκλησίας. «Ο κόσμος επειδή σέβεται το ράσο, δεν είναι εύκολο να βγει και να μιλήσει, επειδή έχει και ένα μεταφυσικό φόβο μέσα του. Σκέφτονται “θα τα βάλω με τον άνθρωπο του Θεού;”. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα και τα θύματα πρέπει να βρουν το θάρρος να μιλήσουν και να τα βγάλουν στην επιφάνεια και πρέπει. Εάν τελικά αληθεύουν οι καταγγελίες για τον ανώτερο κληρικό, επειδή υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, τότε η Εκκλησία πρέπει να είναι κάθετη. Ακόμη κι αν σήμερα δεν βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Θρόνο, έχει το ιερατικό αξίωμα και πρέπει, εάν αληθεύει να καθαιρεθεί διότι πρέπει να δώσει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι δεν αστειεύεται σε θέματα ηθικής».

    Η εκκλησία όπως υπέδειξε ο κ. Κυριάκου, πρέπει να καθαιρεί αμέσως όσους εμπλέκονται σε τέτοια θέμα. «Γίνεται κουκούλωμα κάποιων υποθέσεων από την πλευρά της Ιεραρχίας, που είναι ακόμη χειρότερο από την άγνοια. Ήξεραν πράγματα και καταστάσεις αλλά πάντα δεν τα αγγίζουμε, γιατί θα χαλάσουμε την εικόνα της εκκλησίας. Δεν είναι έτσι. Την εικόνα την χαλούμε με αυτόν τον τρόπο, όχι με το να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο Μέγας Βασίλειος έλεγε τον 4ο αιώνα, “υπάρχουν ανάξιοι κληρικοί και πρέπει να εκκαθαρίσει η εκκλησία από αυτούς”. Κι όχι εμείς τώρα τόσους αιώνες μετά, να προσπαθούμε να καλύψουμε τα πράγματα επειδή δήθεν φοβόμαστε για την εικόνα της εκκλησίας».
    ……

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.