Η υποκρισία του Ιερώνυμου και όλου του ιερού σιναφιού

[Η καθαίρεση ενός παπά επειδή ήθελε να παντρευτεί τη μητέρα του παιδιού του]

Καθηγητής Πανεπιστημίου, Υπουργός της «ριζοσπαστικής» Αριστεράς, που θα έδινε μαθήματα Διαφωτισμού στην Ευρώπη, o οποίος κάνει το κορόιδο στο πέταγμα στο δρόμο ενός υπαλλήλου του Υπουργείου του, επειδή ήθελε να προστατεύσει τη γυναίκα και το παιδί του.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

«Οριστική καθαίρεση του παπά – Χάρλεϊ από το Βόλο». Ο παπάς με τη μηχανή Χάρλεϊ «είχε ζητήσει να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο, καθώς μετά τον χωρισμό του με την πρώτη σύζυγο, έκανε σχέση με άλλη γυναίκα, η οποία κυοφορούσε και πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί του. Για τον λόγο αυτό είχε παραπεμφθεί στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο με την κατηγορία της πορνείας…Στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο προήδρευσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (8.3.2019)». Οι Φαρισαίοι της Συνόδου θα οχυρωθούν πίσω από τους Ι,Κανόνες που τους ποδοπατούν οι ίδιοι κάθε μέρα και τους χρησιμοποιούν προκλητικά επιλεκτικά. Αυτό που δεν του συγχώρησαν ήταν ότι χάλασε την πιάτσα, ενήργησε στο φως της ημέρας, δεν έκρυψε την πράξη του και θέλησε έντιμα να αποκαταστήσει γυναίκα και παιδί, αντί να ακολουθήσει τις συνήθεις απόκρυφες και σκοτεινές οδούς του ιερατείου. Για να μην πάμε μακριά, πριν λίγες μέρες ένα Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία εναντίον ενός άγαμου αρχιμανδρίτη από ασέλγεια σε νεαρό με νοητική στέρηση σε απλές χειρονομίες και λόγω παραγραφής (η υπόθεση καθυστέρησε να εκδικαστεί), απαλλάχτηκε ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλακή. Είχε προηγηθεί προφανής εξωδικαστικός συμβιβασμός των δυο μερών. Η Σύνοδος, οι αρμόδιοι μητροπολίτες ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης και ο Χρυσής Αυγής και Λαμίας Νίκος Πρωτόπαπας έκαναν και ξανακάνουν το κορόιδο. Ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γιώργος Ρέμπελος, διάδοχος του δεσπότη Νίκου Δρόσου που εκβιαζόταν σεξουαλικά από νεαρό πληρώνοντάς του 400.000 ευρώ, χωρίς να υποστεί καμία συνέπεια («Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις»), συλλειτουργούσε με τον αρχιμανδρίτη (22. 11. 2016) ενώ ήταν υπόδικος (!) και κανείς δεν ζητά τώρα να τεθεί σε αργία έστω για τις χειρονομίες στον ανυπεράσπιστο 20χρονο, που έγιναν με ολόκληρο συνωμοτικό σχέδιο σε ερημική παραλία, όπου τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του («Η ιερή ασέλγεια ήταν απλά άσεμνες χειρονομίες»).

Από τη στιγμή που ο ιερέας δεν παραβίασε κανέναν νόμο του Κράτους, με ποιο δικαίωμα η διοίκηση μιας κρατικής υπηρεσίας που χρηματοδοτείται από όλους τους φορολογούμενους όπως η Εκκλησία, τον απολύει, καταδικάζοντας αυτόν τη γυναίκα του και το παιδάκι τους σε δυστυχία; Αφού είναι δεδομένο ότι η Εκκλησία αυτή δεν σέβεται τους Νόμους του Κράτους, ποδοπατεί τους Ιερούς Κανόνες, περιφρονεί στην πράξη τις ευαγγελικές εντολές, ασχημονεί, παρανομεί, συγκαλύπτει ανομίες συστηματικά, πως τολμά με την ανοχή ενός αναξιοπρεπούς Υπουργού και προκαλεί το κοινό αίσθημα; Να υποθέσω πως αυτοί που βιάζουν αγοράκια ή νέους με νοητική υστέρηση και κοριτσάκια, ακόμη και θετές θυγατέρες τους («δολοφονία της Έλενας») ή καλύπτουν αυτούς που πηγαίνουν με ανήλικα, φθονούν παθολογικά έναν ιερέα που έντιμα έχει σύντροφο και παιδί; Για να μη παρεξηγηθώ, διευκρινίζω πως το ίδιο ερώτημα θα έθετα αν ο ιερωμένος είχε υπογράψει και σύμφωνο συμβίωσης με ενήλικο άνδρα.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε!

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

9 Responses to Η υποκρισία του Ιερώνυμου και όλου του ιερού σιναφιού

  1. Ο/Η Serafeim Chondros λέει:

    Σας παρακαλω επειδη δυσκολευομαι να επικοινωνησω μαζι σας ζητω τη δυνατοτητα μιας τηλ επικοινωνιας,ευχαριστω.

  2. Ο/Η SF λέει:

    [Rainer-Maria Rilke: Η επιστροφή του ασώτου ·

    «Δεν γνωρίζουμε αν παρέμεινε·
    ξέρουμε μόνο πως επέστρεψε.»

    [Rainer-Maria Rilke: Η επιστροφή του ασώτου ·

  3. Ο/Η Nikolaos λέει:

    Να ενημερώσω οτι οι αναρτήσεις κατεβαίνουν από το facebook ακόμα και όταν τους ποστάρουμε στο προφιλ μας ή σε γκρουπς. Μου έτυχε δύο φορές αυτή την εβδομάδα με το σκεπτικό οτι «παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας»….

    • Ο/Η Po λέει:

      Σας ευχαριστούμε.
      Σημειώνω ότι το 90% των φίλων μας που τα ανεβάζουν περνάνε, ακόμη και εάν το κατεβάσουν, τη ζημιά τους την έχουμε κάνει, διότι δεν προλαβαίνουν να τα κατεβάσουν όλα!

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυτά επιτρέπονται:

    Η οικονόμος του κλέφτη μητροπολίτη

    Εκκλησία Φρύνης και Λαΐδος

    Εκκλησία Φρύνης και Λαΐδος
    19/12/2013
    Η υποκρισία της Ι. Συνόδου


    …………..
    Στα 1965 δεσπότης Κορίνθου εκλέγεται ο Παντελεήμων, πρώην τιτουλάριος Αχαϊας, που είχε φτιάξει γερό κομπόδεμα από τις καλοπληρωμένες πολυάριθμες παραστάσεις του σε γάμους και κηδείες. Συγκατοίκησε, παρά τη ρητή απαγόρευση των Ιερών Κανόνων για τις «συνείσακτες», από το 1974 στο Μητροπολιτικό Μέγαρο με την πολύ νεότερή του και κομψή «οικονόμο» Ευδοξία Μοναστηριώτου (κα Λούλα-φωτ.1),
    …………………,

    Με την ανοχή λοιπον όλων των επισκόπων, που βρίσκονταν οι περισσότερoι σε αισχρότερη κατάσταση, ο υπόλογος Κορίνθου, συγγραφέας της μνημειώδους «Κλειδός των Ι.Κανόνων» (!), που δεν ντράπηκε τον άγιο Ι.Χρυσόστομο που φωνάζει: «Δεν ντρέπεσαι να βλέπουν οι επισκέπτες σου στο σπίτι του καλόγερου παπούτσια γυναικεία…», ούτε το Βασίλειο «μη σκανδαλίζεις τον κόσμο με τη συνείσακτη», δεν εκθρονίστηκε, πέθανε όμως αυτοεξόριστος, ασκώντας τα καθήκοντά του από απόσταση κατοικοεδρεύοντας, στη Λέσβο και στην Αθήνα μαζί με την κυρία Λούλα, τη μεγαλοκληρονόμο των σπιτιών του. Έχοντας δεχτεί πρωτόδικα ένα χρόνο φυλακή, συγκατηγορούμενος με πέντε ιερείς του, για μεγάλη οικονομική κατάχρηση που έκανε με τη βοήθειά της, εξαφανίζοντας τα ενοχοποιητικά στοιχεία στους κάδους της εθνικής οδού Αθήνας-Κορίνθου, για τα οποία ψευδώς κατέθεσε πως καταστράφηκαν στην πλημμύρα του 1997 στην Κόρινθο, ο Παντελεήμων ζήτησε στην ανατριχιαστική διαθήκη του: «να μην ταφώ πουθενά στην Κορινθίαν … να μην γίνη η κηδεία εις Κορινθίαν και να την κάμη δε ένας ιερέας οπωσδήποτε μη Κορίνθιος και ούτε ποτέ τα οστά μου να μεταφερθούν εις Κορινθίαν. Ούτε οδός της Κορινθίας να ονομασθή στο όνομά μου. H παράβασις των ανωτέρω είναι προσβολή εις την αγανακτισμένην ψυχήν μου και συνεπάγεται βαρυτάτας Αράς Αρχιερατικάς». Ο Παντελεήμων, που τιμήθηκε με ιδιαίτερη ξεδιαντροπιά από τον πατριάρχη, εξευτελίστηκε από τον Τοποτηρητή Αμβρόσιο, που ζήτησε να σφραγιστούν τα σπίτια του γιατί είχαν χαθεί πολλά κειμήλια από τη Μητρόπολη (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 25/09/2006). Η Λούλα πέθανε το 2010, έχοντας εισπράξει 8 χρόνια φυλακή (diogenis-press.gr. 4.1.2010)
    ……………………

    Όπου ο διώκτης της ομοφυλοφιλίας Αμβρόσιος κουκουλώνει καταστάσεις:

    Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς

    Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς
    ……………
    «Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!».
    …………………

    «…Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον αιγιώτικο Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διεπιστώθη η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη ως… φιλοξενούμενος(!) με την άδεια του κ. Αμβρόσιου («Τύπος Αιγιάλειας», 10/3/2011). Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε (το απέκρυψαν και ο Τύπος και ο μητροπολίτης), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετετέθη στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός».
    ……………………..

    http://lifenewscy.tothemaonline.com/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CE%B1%CE%BB/

    ΣΑΛΟΣ: Αρχιμανδρίτης συζεί με νεαρό Αλβανό
    Από polys_a – 07/09/2016

    Έντονη ανησυχία στην κοινωνία παραλιακής κωμόπολης της Δυτικής Ελλάδος αλλά και σκανδαλισμό των πιστών έχει προκαλέσει η παράνομη σχέση ενός νεαρού αρχιμανδρίτη με ευπαρουσίαστο νεαρό άνδρα αλβανικής καταγωγής.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας STARpress, το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον Μητροπολίτη της περιοχής, ωστόσο ο επίσκοπος δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις, καθώς, σύμφωνα με μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία είναι λαλίστατα τις τελευταίες ημέρες, ήταν απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη να τοποθετήσει τον Αρχιμανδρίτη σε νευραλγική θέση της εν λόγω Μητρόπολης και μάλιστα με σημαντικές ευθύνες επί οικονομικών θεμάτων.

    Ωστόσο, το γεγονός που έφερε την κατάσταση πέρα από κάθε όριο ήταν η απόφαση του υψηλόβαθμου ιερωμένου να συγκατοικήσει με τον νεαρό Αλβανό.

    Ο γυμνασμένος… αγρότης

    Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, ο οποίος κατάγεται από εύπορη οικογένεια, διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από πολλά καλλιεργήσιμα στρέμματα γης. Όπως είναι φυσικό βέβαια, δεν μπορεί ο ίδιος να απασχολείται με τις εργασίες της γης και για τον λόγο αυτό έχει προσλάβει αγρότες. Μεταξύ αυτών και ο νεαρός άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ξεχωρίζει για το εντυπωσιακά γυμνασμένο του σώμα. Ο συγκεκριμένος κύριος, αν και βρίσκεται λίγα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα μας κι έτσι, εκτός από τις αγροτικές εργασίες, εκτελεί και χρέη πορτιέρη σε νυχτερινό club της περιοχής. Για την ακρίβεια, στη δεύτερη αυτή δουλειά απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα…

    Με τον Αρχιμανδρίτη γνωρίστηκε στα χωράφια του πρώτου και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια η σχέση εξελίχθηκε σύντομα σε ερωτικής φύσεως, μιας και όπως ακούγεται στο χωριό, ο «μικρός» από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα μπλέχτηκε στα δίχτυα του πληρωμένου έρωτα, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνισή του με το εύκολο χρήμα.

    Τυφλωμένος από έρωτα

    Η τοπική κοινωνία άρχισε λοιπόν να σκανδαλίζεται έντονα από το ερωτικό ειδύλλιο ιερωμένου – Αλβανού, μέχρι που ο Αρχιμανδρίτης, χωρίς να λογαριάζει στην κυριολεξία τίποτα και τυφλωμένος από τον έρωτά του για τον αλλοδαπό άνδρα, του ζήτησε να σταματήσει από τη νυχτερινή δουλειά του στο club και παράλληλα να συγκατοικήσουν στο σπίτι του!

    Ο Αλβανός έπειτα από μερικά «νάζια» δέχθηκε τη γενναιόδωρη πρόταση, προκαλώντας στην κυριολεξία σεισμό στην περιοχή. Μάλιστα, όταν τον ρωτάνε οι υπόλοιποι εργάτες αργά το απόγευμα γιατί δεν φεύγει από τα κτήματα, εκείνος τους απαντά πως έχει να κάνει κι άλλες δουλειές και γι αυτό για λίγο χρονικό διάστημα μένει σε μία από τις αποθήκες.

    Το θέμα έχει φτάσει την Ιερά Μητρόπολη της περιοχής και αρκετοί κάτοικοι ζητούν μετ επιτάσεως από τον Μητροπολίτη την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, εκείνος λέγεται πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει την κατάσταση, καθώς ο εν λόγω κληρικός είναι από τα αγαπημένα του πνευματικά παιδιά και δεν έχει κρύψει στο παρελθόν την επιθυμία του να είναι εκείνος που θα τον διαδεχθεί.

    Τα δεδομένα όμως τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν. Ο Μητροπολίτης της περιοχής πριν από λίγες ημέρες κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη -ο οποίος να σημειώσουμε ότι διακρίνεται για την ευγένεια, την υψηλή μόρφωση αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που έχει επιτελέσει- και σε έντονο ύφος του ζήτησε εξηγήσεις για όσα έχουν συμβεί. Ο κληρικός αρνήθηκε τα πάντα και είπε πως πρόκειται για κακοήθη προσπάθεια συκοφάντησης προς το πρόσωπό του!

    • Ο/Η Θεολόγος λέει:

      https://www.lifo.gr/now/greece/229443/prosfygi-toy-papa-xarlei-se-eyropaiko-dikastirio-kai-ste-gia-na-akyrothei-i-kathairesi

      Προσφυγή του παπά-Χάρλεϊ σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ΣτΕ για να ακυρωθεί η καθαίρεση

      «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα σταματήσω να φοράω τα ράσα», είπε στο Facebook NEWSROOM 10.3.2019 | 16:28 44

      Το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος επέβαλε στον π. Γεώργιο Δεληκώστα από τον Βόλο, γνωστό και ως παπά-Χάρλεϊ, την ποινή της καθαιρέσεως από το σχήμα της ιεροσύνης και τώρα ο ίδιος απαντάει στην απόφαση με προσφυγές. Το δικαστήριο τον υποχρέωσε να βγάλει οριστικά τα ράσα, αφού επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοβάθμιου και τον καθαίρεσε με την κατηγορία της πορνείας, επειδή πήρε διαζύγιο από την πρώτη σύζυγό του και παντρεύτηκε την μητέρα του παιδιού του. Τώρα ο 48χρονος Γεώργιος Δεληκώστας, ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, από τα οποία θα ζητήσει ακύρωση των αποφάσεων των Συνοδικών Δικαστηρίων. Στη σελίδα του στο Facebook σχολίασε την απόφαση με τίτλο «Θέλει μαγκιά» και link που παραπέμπει στο ομώνυμο τραγούδι του Φίλιππου Πλιάτσικα και της Ευσταθίας: «Μετά από μία επεισοδιακή δίκη με πάρα πολλές εντάσεις, η συντηρητικότητα και ο αναχρονισμός που διαπνέει την Επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία της στην πράξη που έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία και μιλώ για την αγάπη υπό όρους και αφού χρησιμοποίησε συγκεκριμένους κανόνες, ερμηνεύοντάς τους με συγκεκριμένο τρόπο, την οδήγησαν στην επικύρωση της αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, δηλαδή την απόφαση της καθαιρέσεως μου από την τάξη των κληρικών και την επαναφορά μου στην τάξη των λαϊκών». Την ίδια στιγμή, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην αρχίσει να ντύνεται με πολιτικά ρούχα, αλλά να διατηρήσει την ενδυμασία των ιερέων. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα σταματήσω να φοράω τα ράσα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

      https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

      Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου “ψάρευε” παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.
      Posted by olympiada on July 9, 2011

      Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

      -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

      -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  5. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Να ποιοι ήσαν,είναι και θα είναι οι σταυρωτές του Χριστού!!Αυτοί,που έχουν αναλάβει δήθεν να τον λατρεύουν,να τον υπερασπίζονται και να είναι αφιερωμένοι σε Αυτόν!!Όλοι οι προαναφερθέντες και σκανδαλίσαντες ποικιλοτρόπως τον κόσμον! Μαζί τους και ο περί ού ο λόγος παπάς!!Είπαμε ότι είμαστε άνθρωποι,αλλά θα πρέπει,όταν θέλουμε να γίνουμε»λύχνοι», να το μπορούμε!!Λυπάμαι για όλα αυτά τα φαινόμενα,αλλά κυρίως για την ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ,που δεσπόζει στην»εκκλησία»!!

  6. Ο/Η Red λέει:

    https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/03/1987.html

    Σαν σήμερα το 1987, ο Α. Τρίτσης «έγραφε ιστορία» καταθέτοντας νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική περιουσία αναγκαζόμενος να απομακρυνθεί απ’ την κυβέρνηση ταπεινωμένος και «πουλημένος» από τον τότε πρωθυπουργό.
    Από giorgis , Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 | 1:10 π.μ.

    Του Γ. Γ.

    Ενα ζήτημα για το οποίο σχεδόν κανείς δεν ασχολείται, είναι το πώς βρέθηκε σήμερα η «επικρατούσα θρησκεία» να κατέχει και να διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία που διαθέτει.
    Θα επανέλθουμε στην συνέχεια σ’ αυτό, αφού υπογραμίσουμε ότι διαχρονικά όλα τα αστικά κόμματα αβαντάρουν να θεριεύει το θησαυροφυλάκιο του παπαδαριού.
    Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Εχουν ανοιχτά γραμμάτια που χρωστάνε οι καπιταλιστές στους ρασοφόρους, αφού με το κουτόχορτο που ταΐζουν το ποίμνιο τους, βοηθάνε να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους, και μέσω των κυβερνητικών υπαλλήλων τους τα ξοφλάν.

    Τα παραπάνω έγραφα στο παρελθόν σε μια ανάρτηση που είχε τίτλο «Ας μιλήσουμε για το πώς βρέθηκε η «επικρατούσα θρησκεία» να διαθέτει αμύθητη περιουσία».

    Και φυσικά διαχρονικά καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να πειράξει την τεράστια περιουσία του παπαδαριού. Οπως μας έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να αγγίζει την εκκλησιαστική περιουσία, στην τελική νίκησαν οι δεσποτάδες.

    Γιατί θυμήθηκα τα παραπάνω; Ο λόγος είναι ότι σαν σήμερα 12/3/1987 ο τότε Υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Τρίτσης, καταθέτει στην βουλή ένα νομοσχέδιο -το οποίο τελικά ψηφίστηκε στις 2 Απρίλη 1987 από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσ, ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από την αίθουσα όπου γινόταν η ψηφοφορία- με το οποίο επιχειρούσε να θέσει υπό κρατικό έλεγχο την εκκλησιαστική περιουσία.

    Οι δεσποτάδες ανέβηκαν στα κάγκελα. Απειλές ότι θα αφορίσουν τον Κεφαλλονίτη πολιτικό -αυτός όμως δεν χαμπάριαζε δηλώνοντας ότι «δεν εξαρτάται η νομοθετική ευθύνη της κυβέρνησης από την έγκριση της εκκλησίας»- συλλαλητήρια του χριστεπώνυμου ποιμνίου στο Σύνταγμα με ομιλητές τον τότε αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και τον διάδοχο του Χριστόδουλο.

    Την κατάληξη την ξέρετε. «Το ράσο είναι σαν το κάρβουνο. Οποιος το ακουμπήσει σβηστό μουτζουρώνεται, ενώ όποιος το πιάσει αναμμένο καίγεται», φέρεται ότι διαμήνυσε o τότε αρχιεπίσκοπος στον υπουργό Παιδείας. Και έτσι έγινε.
    Ο Τρίτσης «έγραψε ιστορία» σύμφωνα με τον Α. Παπανδρέου, γι’ αυτό και αναγκάστηκε να απομακρυνθεί απ’ την κυβέρνηση, ταπεινωμένος και «πουλημένος» από τον τότε πρωθυπουργό.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.