Οι Ροβεσπιέροι βρέθηκαν να απολογούνται

[Ας θυμηθούμε πόσο θερμά είχε συμπαρασταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις φαρμακοβιομηχανίες όταν υπέστησαν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης]

Η κυβέρνηση επί μία μέρα έτρωγε ξύλο στη Βουλή. Πήγε για το σκάνδαλο και άκουγε για τα εθνικά θέματα. Και όσο χειρίζεται την υπόθεση Novartis με θεσμικούς τραμπουκισμούς, τόσο θα επιτρέπει στους εμπλεκόμενους να εγείρουν θέμα πολιτικής δίωξης.
Από το πρωί της Τετάρτης, μέχρι τις μικρές ώρες της Πέμπτης, η κυβέρνηση άκουγε τους πολιτικούς της αντιπάλους να την κατηγορούν. Από την ύφανση μίας σκευωρίας, ως τη σύσταση συμμορίας. Και η εικόνα που βγήκε με τη μεγαλύτερη δύναμη μέσα από τη Βουλή, ήταν εκείνη του Παναγιώτη Πικραμμένου, να αντιμετωπίζει όλο αυτό με έναν λυγμό. Την ίδια στιγμή ο Παύλος Πολάκης χαχάνιζε. Ως εικόνες δεν κάνουν καλό στην κυβέρνηση, όσο και αν ισχυρίζεται ότι έχει τα καθαρά χέρια που πιάνουν από τον λαιμό τους διεφθαρμένους. Αυτή, άλλωστε, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης.
Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση Novartis, να απειλούν τον Πρωθυπουργό με Ειδικά Δικαστήρια, ακόμα και για πολιτικές πράξεις που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Ομως όσο η κυβέρνηση χειρίζεται την υπόθεση Novartis με θεσμικούς τραμπουκισμούς, τόσο θα επιτρέπει στους εμπλεκόμενους να εγείρουν θέμα πολιτικής δίωξης, σηκώνοντας τους τόνους ακόμα και πάνω από τα όρια. Κατά μία εκδοχή η κυβέρνηση πληρώνεται με το νόμισμα που η ίδια έβγαλε στην αγορά.[1]

Στις 6 Νοεμβρίου 2017, η εισαγγελέας Τουλουπάκη παίρνει κατάθεση από έναν μάρτυρα που εμπλέκει πρώην υπουργό. Σύμφωνα με το άρθρο 86,2 του Συντάγματος η εισαγγελέας είναι υποχρεωμένη να σταματήσει κάθε εξέταση και να στείλει «αμελλητί» (δηλαδή, αμέσως…) τη δικογραφία στη Βουλή.
Το έκανε; Οχι.
Συνέχισε να εξετάζει «προστατευόμενους» μάρτυρες που συμπτωματικά ενέπλεκαν όλο και περισσότερους αντιπάλους της κυβέρνησης. Σε συνεννόηση (έχει καταγγελθεί) με τον διαβόητο «Μίμη».
Συνέχισε δηλαδή την ανάκριση της υπόθεσης «χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής» – κάτι που ρητά απαγορεύει το άρθρο 86,2.
Η δικογραφία πήγε στη Βουλή μόλις στις 5 Φεβρουαρίου 2018, τρεις μήνες μετά την πρώτη αναφορά πολιτικού. Λυπάμαι αλλά «αμελλητί» διαρκείας τριών μηνών δεν υπάρχει.
Δεν θα σταθώ στις άλλες παρατυπίες που αποδίδονται στην εισαγγελέα Τουλουπάκη αλλά στο προφανές και κατάφωρο: το συνταγματικό.
Και θα σταθώ επειδή όταν τμήμα του κράτους δρα εκτός Συντάγματος, αυτό ονομάζεται παρακράτος.

Ερώτηση λοιπόν στον πρόεδρο, την εισαγγελέα και την Ενωση (Δικαστών και Εισαγγελέων)
Τι έκαναν στην προκειμένη περίπτωση τα «θεσμικά όργανα» και πώς λειτούργησε ο «θεσμικά προβλεπόμενος τρόπος ελέγχου»;
Έλεγξαν την εισαγγελέα Τουλουπάκη και τη βρήκαν εντάξει; Είναι κανονικά τα παραπάνω; Δεν την έλεγξαν; Γιατί; Την αφήνουν να δικάζει με το δικό της Σύνταγμα;[2]

***

Σημείωση 1η: By the way, με ποια ακριβώς ιδιότητα λίγες μέρες πριν τη συζήτηση στη βουλή, η Πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, νυν συνταξιούχος και σύμβουλος του Αλέκση, κ. Βασιλική Θάνου συνέφαγε σε εστιατόριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας με 12 εν ενεργεία προέδρους Εφετών. Πάντως όχι για κούλουμα Καθαράς Δευτέρας…

Σημείωση 2η: Η κυβέρνηση δεν θέλει ενόχους, αλλά υπόπτους. Για τον απλό κόσμο ακόμα και η υποψία συνεπάγεται ενοχή. Ωστόσο ένα κομμάτι της κοινής γνώμης δεν αποκλείεται να πιστέψει ότι και η ίδια κυβέρνηση συγκαλύπτει τελικά το σκάνδαλο. Ηταν μία διαδικασία κομμένη και ραμμένη πάνω στο σχεδιασμό του κ. Τσίπρα για την πόλωση του πολιτικού σκηνικού και το σκάψιμο χαρακωμάτων ανάμεσα σε «έντιμους» και «κλέφτες». Και τελικά κατέληξε στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη η κυβέρνηση.[1]

Σημείωση 3η: Ο κ. Κουτσούμπας είπε τα αυτονόητα: «δεν βλέπουμε τον λόγο να μην περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που θα ελεγχθούν και αυτό του κ. Κουρουμπλή. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη κύριοι της κυβέρνησης» και «ως κόμμα είμαστε αντίθετοι με τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων»

Σημείωση 4η, μάλλον ασήμαντη: Μια ακόμη νέα Αυριανή, μια νέα Κόντρα γεννήθηκε: η εφημερίδα το «Έθνος». (μία ακόμα οσονούπω πλησιάζει να ενταχθεί στην ίδια κατηγορία, «Η Εφημερίδα των Συντακτών»)…

__________________
[1] Κώστας Γιαννακίδης στο protagon 22.02.2018 
[2]Γιάννης Κ. Πρετεντέρης, Νηφάλια, Τα Νέα 20.02.2018
[3] Κώστας Γιαννακίδης στο protagon ο.π.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

22 Responses to Οι Ροβεσπιέροι βρέθηκαν να απολογούνται

  1. Κάθε Πέμπτη μοιράζουν 50.000 φύλλα του Documento στους δρόμους δωρεάν… Μία «εφημερίδα» που πουλάει κάθε Κυριακή 11-13.000 φύλλα πώς βρίσκει τα χρήματα για να κάνει εκτύπωση και ΔΩΡΕΑΝ διανομή άλλα 50.000 φύλλα; ΠΟΙΟΙ χρηματοδοτούν το Documento και με ποια μυστικά κονδύλια; Εκτός κι αν η εφημερίς είναι ΜΚΟ -τότε πάω πάσο!

    • Ο/Η Μιζαδόρος λέει:

      O Σόρος. Από τα χρήματα 50% δίνει στο blog του Ροίδη κ 50% στον Βαξεβάνη…

      • Ο/Η Po λέει:

        Τι λέτε καλέ Μιζαδόρε, μόνο εμάς πληρώνει ο Σόρος.
        Μπα σε καλό σας!

  2. Ο/Η Po λέει:

    Έξι απορίες για την ομιλία του πρωθυπουργού τα «μαύρα μεσάνυχτα»

    Ορισμένοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι «αποστολή εξετελέσθη». Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά…

    Ευτύχης ΠαλλήκαρηςAthens Voice

    Ήταν έκδηλος ο εκνευρισμός στο Προεδρείο της Βουλής αλλά και στην κυβερνητική παράταξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καθυστέρηση που υπήρξε στη διαδικασία της συζήτησης για τη Novartis, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της χώρας να μιλήσει κοντά μαύρα μεσάνυχτα-και βάλε. Μπορεί όμως ο κ. Τσίπρας να στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, γιατί οι απορίες και οι διαπιστώσεις, με την τοποθέτησή του στη Βουλή, μάλλον πολλαπλασιάστηκαν παρά αμβλύνθηκαν. Ας συνοψίσουμε ορισμένες απορίες που, σημειωτέον, σιγοψιθύριζαν στους διαδρόμους της Βουλής ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έζησαν ωστόσο το σχιζοφρενικό φαινόμενο να ρίχνουν το ψηφοδέλτιο με τη «γραμμή» στις 10 κάλπες.

    1. Ο κ. Τσίπρας έριξε όλο το βάρος στην ομιλία του στο ζήτημα των πολιτικών ευθυνών για το σκάνδαλο με τα φάρμακα. Έγινε πιεστικό το ερώτημά του, αν επιτέλους θα αναλάβει η αντιπολίτευση την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση. Την πολιτική ευθύνη! Μα στην περίπτωση αυτή, στην «προανακριτική» έπρεπε να παραπεμφθεί το σύμπαν των πολιτικά υπεύθυνων για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης. Θα έπρεπε λόγου χάρη να παραπεμφθεί ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, επί των ημερών του οποίου η δαπάνη έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη- και καμιά δεκαριά ακόμη υπουργοί της εποχής. Λέμε τώρα…

    2. Εάν το κύριο για τον πρωθυπουργό ήταν η αποκάλυψη για την πολιτική ευθύνη, τότε υπονομεύεται πλήρως η θέση για 10 κάλπες. Ενισχύεται η άποψη ότι έπρεπε να στηθεί μια και μόνο κάλπη για τη σύσταση προανακριτικής και γίνεται ακόμα πιο ακατανόητη η «τιμωρία» καθενός από τους εμπλεκόμενους ξεχωριστά.

    3. Εάν πράγματι το θέμα είναι οι πολιτικές ευθύνες για τους εκπροσώπους του «παλιού πολιτικού συστήματος» σχετικά με την αύξηση των δαπανών για την Υγεία, τότε δεν απαντάται το ερώτημα, γιατί εμπλέκονται όλοι όσοι συνέβαλαν -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, τα τελευταία χρόνια.

    4. Κανείς δεν κατάλαβε -συμπεριλαμβανομένων και πολλών «ψιθυριστών» του ΣΥΡΙΖΑ- πώς συσχετίζεται με το πρωθυπουργικό καταπέλτη περί πολιτικών ευθυνών η εμπλοκή του ονόματος του κ. Πικραμμένου στην ιστορία αυτή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι αυτό αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» της όλης συλλογιστικής της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το χτεσινό «υπερθέαμα».

    5. Τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με την όψιμη κατάταξη των μαρτύρων σε «δημοσίου συμφέροντος», τις αντιφάσεις και ολιγωρίες, την εξαίρεση του κ. Κουρουμπλή από το σκηνικό περί πολιτικών ευθυνών, τις πολιτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών πριν καν μάθουμε λεπτομέρειες για το «σκάνδαλο των τριών αιώνων»-όλα, καλύφθηκαν με τις αστραπές και βροντές του πρωθυπουργού περί πολιτικών ευθυνών.

    6. Παρεμπιπτόντως, έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που μάθαμε για τις διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό, και ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος δήλωσε τα ξημερώματα στη Βουλή ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει για την ονομασία. Δύο μήνες και ακόμα δεν γνωρίζουμε την ακριβή θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το θέμα!

    Όλα αυτά καθιστούν τη συνέχεια της συζήτησης εξόχως ενδιαφέρουσα το αμέσως προσεχές διάστημα. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε δια της ομιλίας του ότι τον ενδιαφέρει πρωτίστως το πολιτικό θέμα και όχι οι «λεπτομέρειες» της προκαταρκτικής. Με αυτήν την έννοια, ορισμένοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι «αποστολή εξετελέσθη». Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ευθύγραμμα. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα γι’ αυτό. Δεν είναι της στιγμής. Αλλά η τοποθέτηση και η εικόνα του κ. Πικραμμένου είναι κάτι που δύσκολα θα ανατρέψουν. Βλέπετε, ο κ. Πικραμμένος μίλησε νωρίς ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής δεν συγκρατούσε τα νεύρα του για το ότι πήγε μεσάνυχτα και κάτι για να πάρει το λόγο ο κ. Τσίπρας…

  3. Ο/Η Μιζαδόρος... λέει:

    κ. Ροίδη δεν σας αναγνωρίζω…τέτοια πρεμούρα για τα «θεσμικά ατοπήματα» στην υπόθεση Novartis από τον ΣΥΡΙΖΑ; Το μένος σας για το ΣΥΡΙΖΑ σας έχει τυφλώσει. Αθώοι όλοι…Μόνος ένοχος ο Τσίπρας!!!

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Είμαστε μια χώρα στην οποία η Δικαιοσύνη δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητη. Άσχετα από τις τεράστιες ευθύνες του προηγούμενου συστήματος, πολιτικές και ποινικές, συστήματος που ένα μέρος του (καραμανλικοί, λαϊκοπασόκοι, ακροδεξιοί, εκκλησιαστικοί) συνεχίζει να κυβερνά, οι ευθύνες του πρωθυπουργού και της παρέας του είναι οφθαλμοφανείς, αφού ενεργούν επιλεκτικά, καλύπτοντας Καραμανλή και Κουρουμπλή, αλλά επίσης και διότι είναι πασιφανή τα ιδιοτελή κίνητρα, οι αντισυνταγματικότητες και η γνωστή τελική κατάληξη των παραγραφών και της λήθης.
    Οι πολίτες έχουν για πολλοστή φορά την κυβέρνηση που αξίζει στην πλειοψηφία τους.

  5. Ο/Η Μιζαδόρος... λέει:

    Λάσπη…σκευωρία…συμμορίτες (έχουμε να το ακούσουμε από την περίοδο της χούντας)…περίπου τα ίδια λένε όλα τα λαμόγια…τα ίδια έλεγε και ο Τσοχατζόπουλος…Η σκευωρία των ΗΠΑ με τον Τσίπρα είναι προφανής…την ίδια πλεκτάνη εξυφαίνουν οι ΗΠΑ και για τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Λετονίας….Λάσπη στον ανεμιστήρα….και «θεσμικά ατοπήματα»…θα μπορούσε να είναι και ταινία!!!
    http://www.iefimerida.gr/news/397627/letonia-thyma-ekstrateias-spilosis-dilonei-o-kentrikos-trapezitis

  6. Ο/Η Μιζαδόρος λέει:

    Η Καμόρα στην Ελλάδα μεγαλουργεί…θανατηφορα δυστυχηματα στην αττικη οδο, 4000 ελληνες γιατροί ελέγχονται για δωροδοκία, μαρτυρες απειλούνται, οι εφέτες θέλουν να πάρουν τη δικογραφία απο τους ανακριτες, δισ ευρώ χαμένα απο το ελληνικό δημόσιο κλπ, κλπ…κ εστιάζεις στο θεσμικό ατόπημα…πόσο μύωπας μπορεί να είναι κανεις;ςς

  7. Ο/Η Po λέει:

    Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ 1-0

    Μην αφήσετε να σας επηρεάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

    Μάνος Βουλαρίνος http://www.athensvoice.gr/politics/420958_dimokratia-syriza-1-0
    Όταν αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση μιας χώρας απολογητές δικτατοριών και θαυμαστές δικτατόρων, η επίθεση στη Δημοκρατία είναι δεδομένη. Και δεν θα γίνει μόνο με τρόπους που θα ενθουσιάσουν τους αντιδημοκράτες οπαδούς, αλλά και με τρόπους που θα παρασύρουν και κάποιους πιο αφελείς συνανθρώπους. Θα γίνει με τη μιχαλολιάκεια επίκληση των χεριών που μπορεί να σηκώνονται για να χτυπήσουν, αλλά είναι «καθαρά χέρια», θα γίνει με την προσπάθεια να εμπεδωθεί το «όλοι ίδιοι είναι» και το «όλοι τα παίρνουν» και θα γίνει τόσο μαζικά, ώστε να φοβηθούν ακόμα και αυτοί που υπηρέτησαν τη Δημοκρατία δεχόμενοι να γίνουν υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί και υπουργοί. Μέχρι να μπει στο πίσω μέρος κάθε κεφαλιού ότι, αν δεν έχεις την ψυχοσύνθεση και τη συμπεριφορά παραβατικού, αν είσαι άνθρωπος που δεν θέλεις να μπλέκεις με δικαστήρια, καλό είναι να μην μπλέκεσαι ούτε με την πολιτική.

    Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημοκρατία δεν ξεκίνησε χτες στη Βουλή. Έχει ξεκινήσει πολύ πριν στις πλατείες και στα τηλεοπτικά πάνελ. Έχει ξεκινήσει από τότε που έριχναν την πετονιά του «άλλου κόσμου που είναι εφικτός» και περίμεναν τα ψάρια να τσιμπήσουν. Χτες ήταν άλλη μια μέρα του πολέμου. Αλλά μια μεγάλη μέρα. Μια μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όλα εκείνα τα λάθη που θα επιτρέψουν ακόμα και στους πιο αφελείς να καταλάβουν ότι ο θαυμασμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε δικτατορίες και δικτάτορες δεν είναι απλώς φιλολογικός. Μια μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε την προβιά του να πέσει και να φανεί ο λύκος που κρύβεται από κάτω της.

    Μην αφήσετε να σας επηρεάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Αυτό, όπως συνέβαινε και στις δικτατορίες που τόσο αρέσουν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν προδιαγεγραμμένο. Στην πραγματικότητα η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλη και επώδυνη. Και τις συνέπειές της δεν θα αργήσει να τις βρει μπροστά της η χαρούμενη παρέα του Αλέκση.

    Η μέρα ξεκίνησε με εκείνο το «ασταδιάλα» της κυρά Τασίας. Της γυναίκας που έχει βαλθεί να μετατρέψει τον τίτλο «Αντιπρόεδρος της Βουλής» σε «Κατίνα της Βουλής». Με το πρόβλημα να μην είναι τόσο η άνεση με την οποία βγαίνει το διαολόστελμα όσο η ευκολία με την οποία η κυρά-Τασία δείχνει (και δεν είναι η πρώτη φορά) την απαξία με την οποία αντιμετωπίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Είναι που δεν διστάζει, για πολλοστή φορά, να δείξει πόσο γραμμένη στις γόβες της έχει τη Βουλή και τη Δημοκρατία.

    Στη συνέχεια είχαμε τα γέλια του συριζαίου Κασιδιάρη, του Παύλου του Πολάκη, την ώρα που ο Παναγιώτης ο Πικραμμένος παραλίγο να βάλει τα κλάματα. Καταλαβαίνω πως για τους άτιμους η οδύνη ενός έντιμου που αμφισβητείται η τιμιότητά του δεν μπορεί να γίνει κατανοητή. Καταλαβαίνω πως ένας νταής που ομολογεί, με την άνεση καθ’ έξιν παραβατικού, οικονομικά εγκλήματα που έκανε ως δημοτικός άρχοντας, δεν μπορεί να συγκινηθεί με τετοιες αστικές ευαισθησίες, αλλά θα μπορούσε ακόμα και αυτός ο πολιτικός των σπηλαίων να συγκρατηθεί. Μόνο που δεν άντεξε να το κάνει. Ο Πικραμμένος – και ως δικαστής και ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε μια κρίσιμη περίοδο – είναι ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Τους θεσμούς που ο Πολάκης πολεμάει σε όλη την πολιτική του διαδρομή. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο θα ήταν για τον νταή Κρητικό να κρύψει τη χαρά του, που ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν – επιτέλους – έρμαιο στις ορέξεις της κυβέρνησης και του κόμματός του.

    Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ευκαιρία που έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέκσης ο Φούιτ στους βουλευτές της Χρυσής της Αυγής, στους ανθρώπους με τη σβάστικα στα μπράτσα, να κουνήσουν το δάχτυλο και να συκοφαντήσουν τον κοινοβουλευτισμό και τους εκπροσώπους του. Μια ευκαιρία που οι σβαστικοφόροι την άρπαξαν από τα μαλλιά. Μια ευκαιρία που τη γλέντησαν στη Βουλή, τη γλέντησαν στα σάιτ, τη γλέντησαν και στα μέσα της κοινωνικής της δικτύωσης.

    Δεν λέω, είναι συγκινητικό να βλέπεις τους παλιούς συναγωνιστές της πλατείας, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, ξανά πλάι πλάι. Είναι ενδιαφέρον να ακούς τον Μιχαλολιακο να υπερασπίζεται την πολιτική φαρμάκου της κυβέρνησης. Και είναι και κάπως τρομακτικό. Τουλάχιστον για όσους δεν έχουν τις απόψεις που έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής της Αυγής για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Αλλά, κυρίως (κι αυτό ίσως να μην είχαν υπολογίσει οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου), είναι διδακτικό. Και βοηθά όλο και περισσότερους να καταλάβουν τι πραγματικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι είδους άνθρωποι είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές του. Βοηθά όλο και περισσότερους να καταλάβουν ότι οι ουσιαστικές ομοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής της Αυγής είναι πολύ σημαντικότερες από τις αισθητικές διαφορές τους. Κι αυτή η κατανόηση είναι μια νίκη για τη Δημοκρατία. Και μπράβο της.

    • Ο/Η Po λέει:

      Εδώ οι σύνδροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν καμία αναστολή να συνεργαστούν με ψεκασμένους Ακροδεξιους ΑΝΕΛ, θα τους πείραζε που έκατσε πλάι τους χτες σούμπιτη η ΧρυσΑβγή; Εξ ού και το «ασταδιάλα» της κυρά Τασίας από θαυμασμό προς τον κοινοβουλευτισμό -εξ ού και το γέλιο του Πολάτση…

  8. Ο/Η του κώλου λέει:

    Αει στα διάλα η κυρά Τασία

    http://www.iefimerida.gr/news/397782/vinteo-akoyste-tin-tasia-hristodoylopoyloy-na-leei-ai-sto-diaolo-se-voyleyti-tis-nd

    Εκτεθειμένη βρέθηκε η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου, όταν η Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε με βάση τα πρακτικά της Βουλής ότι σε συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου στο τέλος χρησιμοποίησε τη φράση «Αϊ στο διάολο» εναντίον του.

    Η ΝΔ έθεσε θέμα επί προσωπικού και ζήτησε από την κυρία Χριστοδουλοπούλου να ανακαλέσει.

    «Να εξαλειφθεί από τα πρακτικά, ήταν αστοχία και αγένεια, όποιος κι αν το είπε», απάντησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, η οποία τελικά έδωσε τον λόγο στον κ. Αθανασίου για το θέμα επί προσωπικού.

    «Έχουμε καλή συνεργασία και αμοιβαία εκτίμηση. Αυτό που κάνετε τώρα είναι ανεπίτρεπτο. Σας ενόχλησαν οι παρεμβάσεις μου για την υπόθεση. Να το ανακαλέσετε τώρα. Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο αυτό που γίνεται», απάντησε ο πρώην υπουργός στην παρέμβασή του.

    Αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής κατέγραψε:

    Προεδρεύουσα: Σας παρακαλώ, κ. Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά; Πολιτικά ό,τι θέλετε (άι στο διάολο).

    Δείτε τη στιγμή που στα μικρόφωνα ακούγεται η Τασία Χριστοδουλοπούλου να λέει «Αϊ στο διάολο» στον Χαρ. Αθανασίου:

    Μίλησε ο όμορφος
    http://ysterografa.gr/%CF%86%CE%B1%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B1/

    Φαήλος: Τον Βενιζέλο θα τον παρέπεμπα… λόγω φάτσας
    Posted on February 21, 2018

    • Ο/Η Po λέει:

      ΑΥΤΟ θα πει σεβασμός προς την αντίθετη άποψη, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη μόνη έως τώρα τύπου Δημοκρατίας που γνώρισε η ανθρωπότητα.
      Αν ήξερα ότι τέτοια ήταν πάντα η Αριστερά…

  9. Άσπιλος!
    Πάνω απ΄ όλα Ηθική.
    Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι

  10. Ο/Η Po λέει:

    «ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ»

    ΓΓ Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

    Η Θάνου τρομοκρατεί και απειλεί τους δικαστές για την υπόθεση Novartis

    Θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη χαρακτήρισε την παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, για την υπόθεση Novartis ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας.

    Η δήλωση της Βασιλικής Θάνου περιέχει απειλή προς τους δικαστές, τονίζει ο γ.γ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, χαρακτηρίζοντας ακόμη την παρέμβασή της θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη.

    Μιλώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη και τον ΘΕΜΑ FM, ο κ. Σαλάτας είπε χαρακτηριτικά ότι η δήλωση της κυρίας Θάνου περιέχει απειλή «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».

    «Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πουν;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαλάτας, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι επιχειρείται πραξικόπημα.

    Εξήγησε ότι «αν αδρανήσει η διοίκηση (σ.σ.: για μια πολύ σοβαρή υπόθεση), μπορούν 20 δικαστές του Εφετείου με τις ανάλογες υπογραφές να κινήσουν διαδικασία σύγκλησης της ολομέλειας του Εφετείου. Είναι πραξικόπημα αυτό; Πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης από αυτό; Γιατί τα γράφουν αυτά;».

    Διαβέβαιωσε, δε, πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εφέτες που τυχόν επιλεγούν μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι οι καλύτεροι και οι πιο αμερόληπτοι».

    «Εμείς οι δικαστές πρέπει τώρα να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, να το δείξουμε αυτό, ώστε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέλημά μας, δεν είναι μέλημά μας να έχουμε σωσίβιο στους πολιτικούς», τόνισε ο κ. Σαλάτας.

    Εκτίμησε, επίσης, ότι ο αγώνας που δίνει η κυρία Θάνου είναι για να μείνει ο φάκελος Novartis στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

    Έκλεισε, δε, την τοποθέτησή του σημειώνοντας με νόημα: «Η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκβιάζει τους δικαστές».

    http://www.iefimerida.gr/news/398340/gg-enosis-dikaston-kai-eisaggeleon-i-thanoy-tromokratei-kai-apeilei-toys-dikastes-gia

  11. Γιώργος Παπαχρήστος

    «Πάλιν τον νουν απώλεσας»
    http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5520279/stigma/

    Παρακολούθησα και εγώ, όπως και ελάχιστοι (εκείνη την ώρα…) πατριώτες ομιλητή στη Βουλή κατά τη χθεσινή συζήτηση για το σκάνδαλο της Novartis, ο οποίος ήταν εμφανώς σε φάση «ντίρλα» ή άλλως πως «ντέφι» ή «κουδούνι» ή «λιάδα» ή «κουρούμπελο» ή «λιώμα» ή «χώμα» ή «σκνίπα» ή «τύφλα» ή…ή…
    Αντί άλλου σχολίου περί της παρουσίας αυτής, μεταφέρω εδώ σκωπτικό σύνθημα του κοινού του Ιπποδρόμου στο Βυζάντιο, το οποίο είχε ως στόχο να διεκτραγωδήσει την κατάσταση του αυτοκράτορα Φωκά ο οποίος είχε μια (ακατανίκητη) ροπή προς το κρασί:
    «Πάλι τον καύκον έπιες, πάλιν τον νουν απώλεσας»!..
    Εξηγώ απλώς ότι «καύκος» ονομαζόταν στο Βυζάντιο το μικρό ποτήρι και με αυτό έπιναν κρασί οι άνθρωποι – τα υπόλοιπα είναι ευκόλως αναγνωρίσιμα τι εννοούν.
    Και προσθέτω, προς ενημέρωση και του περί ου ο λόγος οινόφλυγα, ότι ο αυτοκράτωρ Φωκάς, μετρίων δυνατοτήτων, κυβέρνησε οκτώ μόλις χρόνια, ούτε δύο …τετραετίες δηλαδή, από το 602 ώς το 610, αλλά στο μεταξύ πρόλαβε μία φορά που του φώναξαν το συγκεκριμένο σύνθημα στον Ιππόδρομο να σφάξει περί τις 3.000 θεατές. Γιατί ήταν, λέει, όλως τυχαίως ξεμέθυστος εκείνη την ημέρα και τα «πήρε» άσχημα!..

    «Φθηνά» τη γλίτωσαν
    Και επειδή, με ξέρετε, επιμένω πολύ στον (εκ)παιδευτικό χαρακτήρα της στήλης, γνωρίζοντας σε ποιους απευθύνομαι, θα αναφερθώ επ’ ολίγον σε αυτήν τη ζοφερή προσωπικότητα, τον αυτοκράτορα Φωκά, μήπως και ανοίξω τα μάτια σε αυτούς που πρέπει, διότι η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται – και τις περισσότερες ως κακόγουστη φάρσα.
    Ο Φωκάς, λοιπόν, που είχε κάνει καριέρα ως εκατόνταρχος του βυζαντινού στρατού, κατέλαβε την εξουσία ύστερα από ανταρσία στις τάξεις του στρατεύματος, όταν ο έως τότε – μιλάμε για το 602 – αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μαυρίκιος διέταξε τα στρατά να παραμείνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα στα φυλάκιά τους στα βόρεια του Δούναβη, να προσέχουν τους βαρβάρους της περιοχής. Αλλά αυτό δεν άρεσε καθόλου των στρατιωτών που επιθυμούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τον χειμώνα, δυσαρέσκεια που ήταν αρκετή για να ακολουθήσουν τον Φωκά στην ανταρσία. Με χαρακτηριστική ευκολία ο τύπος βάδισε κατά Κωνσταντινουπόλεως, συνέλαβε τον άτυχο Μαυρίκιο και τους διαδόχους του και τους σκότωσε όλους.
    Ως αυτοκράτορας, ο άσχημος στην όψη Φωκάς άφησε πίσω του ένα και μόνο …έργο: τις φρικτές μεθόδους βασανιστηρίων και τιμωρίας, όπως η τύφλωση και ο ακρωτηριασμός, που έπειτα από αυτόν θα γίνονταν παράδοση στο Βυζάντιο, ειδικά στην αντιμετώπιση των αντιπάλων του αυτοκράτορα ή όσων εκείνος τέλος πάντων πίστευε ότι θα εξελιχθούν τόσο ώστε να τον αμφισβητήσουν στο μέλλον.
    Τούτων δοθέντων, θεωρώ ότι πάλι καλά να λένε οι δέκα της Novartis, διότι αν ήμασταν ακόμη Βυζάντιο, δεν τους έβλεπα καλά (και πολύ πιθανόν εκείνοι να μην με έβλεπαν καθόλου…).

    Κατήφεια στο Μαξίμου
    Περί τη μεσημβρία χθες είχα επικοινωνία με τον άνθρωπό μου στο Μέγαρο Μαξίμου, στον οποίο αποτάθηκα προκειμένου να πιάσω «κλίμα» μετά τη συζήτηση για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή.
    Τον βρήκα μάλλον κατηφή και, όπως συμπέρανα από αυτά που μου είπε, ο πρόεδρος Αλέξης δεν ήταν και πολύ ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Εως και καθόλου δηλαδή.
    Οπως μου είπε, τηλεφωνικά, από ένα σταθερό τηλέφωνο στον πέριξ της Λέσχης των Αξιωματικών χώρο της πλατείας Ρηγίλλης, «ο πρόεδρος ανέμενε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα στήριζε με μεγαλύτερη ένταση την πρόταση παραπομπής, και με εξαίρεση ένα δυο εκ των ομιλητών, οι υπόλοιποι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών του».
    Του ζήτησα να μου αξιολογήσει κάποιους από τους ομιλητές.
    – Ακουσα ότι δεν του άρεσε ο Πολάκης, περίμενε περισσότερα. Και πως ήταν ικανοποιημένος πολύ από τον Δρίτσα.
    Μετά διέκοψε αιφνιδίως, και συμπεραίνω ότι αποχώρησε σχεδόν τρέχοντας. Ο άνθρωπος φοβάται πια και τη σκιά του με όσα βλέπει και ακούει εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου όπου εγκαταβιοί, μαζί με διάφορους άλλους σαν τον φίλο μου τον Καρτερό.
    Τώρα που το θυμήθηκα, ο Θανάσης κάτι έχει πάθει, δεν εξηγείται, διότι τα τελευταία του non paper είναι πιο ανιαρά και από έκθεση ιδεών μαθητή της Β’ γυμνασίου…

    Δεν τους είδε (σχεδόν) κανείς
    Και δεν είναι μόνο οι εκτιμήσεις του προέδρου Αλέξη ότι το πράγμα «δεν πήγε τόσο καλά όσο ήθελε» (εξού και περί το τέλος της συνομιλίας του, ως γνωστόν το γύρισε στις κωλοτούμπες…), είναι και οι διαολεμένες οι μετρήσεις τηλεθέασης που δείχνουν ότι το σόου Novartis, το οποίο στήθηκε με τόση επιμέλεια, αυτή η ακριβή παραγωγή η οποία (προ)ετοιμαζόταν επί έναν και πλέον χρόνο, πάτωσε τηλεοπτικά! Εντελώς δε. Μόλις το 2,6% των τηλεθεατών είδε Novartis και τα συμπαρομαρτούντα, η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεθεατών, το 45% σου λέει του δυναμικού κοινού 18-44, έβλεπε ώς αργά το βράδυ «Survivor»!
    – Πρόεδρε Αλέξη, μία λύση υπάρχει, πιστεύω. Σε ένα μήνα που θα πραγματοποιηθεί η νέα συζήτηση για το σκάνδαλο, με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής, να απαγορεύσει ο αρμόδιος Νίκος (Παππάς) υπουργός τη μετάδοση του «Survivor», του «Master Chef», του «Τατουάζ», του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», του «Το σόι μας», το Champions League, τη Euroleague και ό,τι τέλος πάντων παίζουν τα κανάλια εκείνη την ώρα – να μπορέσει ο λαός να παρακολουθήσει απερίσπαστος το έργο της κάθαρσης!
    Η μόνη λύση.

  12. Ο/Η Πάκης Παπαγγελόπουλος λέει:

    http://www.athensvoice.gr/politics/343206_kostas-karamanlis-o-protos-syrizaios-prothypoyrgos

    Κώστας Καραμανλής, ο πρώτος συριζαίος πρωθυπουργός

    Μάνος Βουλαρίνος
    2729

    Φίλες φίλοι και οι υπόλοιποι, ξέρω ότι οι εξελίξεις τρέχουν, ξέρω ότι γεννιούνται υποψίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέκσης ο Τσίπρας μπορεί και να είναι απατέωνας (με την πολιτική έννοια του όρου) και ξέρω ότι ο μάνατζερ ράγκμπι είναι ακόμα στο Σερβάιβορ. Θα ήθελα, όμως, να σας παρακαλέσω να μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με τίποτα από όλα αυτά. Γιατί απόψε (τώρα που γράφω είναι Τριτη 7 του Μαρτίου, επέτειος των εκλογών του 2004) ο νους μου ταξιδεύει στον πρώτο Συριζαίο πρωθυπουργό της Ιστορίας. Το άνθρωπο που ηγήθηκε της ορίτζιναλ Π.Φ.Α. (Πρώτης Φοράς Αριστεράς) κυβέρνησης. Τον Κωνσταντίνο τον Εργατικό, τον Κωνσταντίνο τον Ικανό, τον Κωνσταντίνο τον Αποτελεσματικό, τον Κωνσταντίνο τον Ακούραστο (γράφω πολλά από τα επίθετα που συνοδεύουν τον μέγαλο ηγέτη, καθώς ακόμα ο ιστορικός του μέλλοντος δεν έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του και έτσι δεν ξέρουμε ποια από τις αρετές του θα υπερισχύσει στα μελλοντικά βιβλία της ιστορίας.

    Αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι από εσάς (σίγουρα όχι οι περισσότεροι) παραξενεύονται με αυτά που γράφω. Οι υπόλοιποι όμως, αυτοί που θυμούνται την ανικανότητα, την τεμπελοσκυλίαση, την επιπολαιότητα, την αδιαφορία για τις συνέπειες της κυβερνητικής απραξίας, τους διορισμούς, την αγάπη στο κράτος ως οντότητα φτιαγμένη για κυβερνητική αξιοποίηση και όχι για να υπηρετεί τα κορόιδα που πληρώνουν φόρους, καταλαβαίνουν πως ο άνθρωπος που πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο ΟΧΙ όταν διέκοψε τη νιρβάνα του για να υποστηρίξει τον ΝΑΙ, είναι πολύ περισσότερο ο πρώτος Τσίπρας παρά ο τελευταίος Καραμανλής.

    Στο κάτω-κάτω μιλάμε για τους ανθρώπους που είναι το Α και το Ω στην αξιέπαινη προσπάθεια να καταστραφεί η Ελλάδα. Μιλαμε για τον άνθρωπο που έκανε ό,τι περνούσε από την αδιαφορία του για να βρει η καταστροφική κρίση απροετοίμαστη τη χώρα και για τον άνθρωπο που πασχίζει να ολοκληρώσει την καταστροφή. Και πιθανόν επειδή είναι σαφές ότι ο ένας είναι συνέχεια του άλλου μοιράζονται και κοινές συμπάθειες. Αν δεν με πιστεύετε κάντε ένα απλό τεστ. Βρείτε –αν είναι ακόμα εύκολο να τους εντοπίσετε γιατί πια κρύβονται πολύ καλά– έναν ψηφοφόρο του Αλέκση και ρωτήστε τον τι γνωμη έχει για τον Κωσναντίνο τον Αποτελεσματικό. Το «είναι παρεξηγημένος» θα είναι το λιγότερο καραμανλικό που θα ακούσετε.

    Με τα παραπάνω στο νου είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι «καραμανλικοί κύκλοι» (όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τους ανώνυμους παρατρεχάμενους του ηγέτη της Ραφήνας) έχουν τόσο καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί οι καραμανλικοί βουλευτές έχουν ακόμα καλύτερες. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το νούμερο 2 της καραμανλικής διακυβέρνησης (ναι, τον πρόεδρο Παπάκη εννοώ) δέχτηκε να γίνει ο Χατζηαβάτης του Αλέκση με αντάλλαγμα την πιο καλοπληρωμένη αργομισθία. Είναι εύκολο να καταλάβουμε τα τσαλιμάκια του βαρύμαγκα Βαγγέλα και της συναινετικής και πολύ εξυπηρετικής για την κυβέρνηση θέσης που πήρε στη συζήτηση για την ψηφοφορία των νέων μέτρων που πλησιάζει και γίνεται παιχνιδάκι το να καταλάβουμε γιατί στις ενημερωτικές εκπομπές της κυβερνητικής τηλεόρασης μπορεί να κυριαρχούν οι –αναμενόμενοι– συριζοφρουροί μαχόμενοι δημοσιογράφοι, αλλά υπάρχει και αρκετός χώρος και για τους καραμανλοφρουρούς συναδέλφους τους.

  13. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.athensvoice.gr/politics/343138_ti-einai-i-anaptyxi
    Νίκος Ζαχαριάδης
    ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ (Από τη συνέντευξη στην εφημερίδα Documento)

    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας 1: «…θεωρώ ότι είναι μια επιτυχημένη συνεργασία (σ.σ.: με τους ΑΝΕΛ) παρά τις αναντίρρητες ιδεολογικές μας διαφορές. Διότι στηρίζεται σε μια κοινή παραδοχή: Ότι είναι ανάγκη να τελειώνουμε με το διεφθαρμένο παλιό πολιτικό σύστημα»

    Μετάφραση: Ο Πάνος Καμμένος δεν ανήκει στο παλιό πολιτικό σύστημα. Γιατί, ακούσατε κάτι άλλο;

    Αλέξης Τσίπρας 2: «…είμαι βέβαιος πως αν την ευθύνη αυτής της εξαιρετικά ευαίσθητης και κρίσιμης διαπραγμάτευσης την είχε ο κος Μητσοτάκης θα είχε αποδεχθεί με προθυμία βαρύτατο αντίτιμο που θα επέφερε επιπρόσθετη, ανυπολόγιστη ίσως, κοινωνική ζημία»

    Μετάφραση: Ας μη μιλήσουμε για αυτά που κάνω… Καλύτερα να μιλήσουμε υποθετικά για το μέλλον. Είναι πιο εύκολο.

    Αλέξης Τσίπρας 3: «Ο μετασχηματισμός αυτής της (σ.σ.: κρατικής) μηχανής δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Και η λύση δεν είναι η ανεξαρτητοποίηση από την κυβέρνηση…»

    Μετάφραση: Θα διορίσουμε δικούς μας παντού.

    Αλέξης Τσίπρας 4: «Ο μηχανισμός (σ.σ.: της οικονομικής επιτροπείας της χώρας) στη βασική του σύλληψη είναι πολύ απλός: Δανεισμός έναντι μεταρρυθμίσεων, διαφορετικά χρεοκοπία»

    Μετάφραση: Γιατί οι μεταρρυθμίσεις είναι κακό πράγμα. Το να μένουν όλα όπως έχουν είναι καλό.

    Αλέξης Τσίπρας 5: «Δεν υπάρχουν τεχνοκράτες χωρίς ιδεολογία. Δεν υπάρχει ουδέτερη τεχνική επίλυσης προβλημάτων»

    Μετάφραση: Οι ειδικοί που βασίζονται σε στοιχεία είναι εχθροί μας γιατί μας φέρνουν σε επαφή με την πραγματικότητα. Δεν τους χρειαζόμαστε γιατί χωρίς αυτούς μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε.

    Αλέξης Τσίπρας 6: «Ο Μεϊμαράκης σίγουρα δεν ήταν ένας εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ»

    Μετάφραση: Θα ξεθαρρέψουν τώρα οι καραμανλικοί και θα φαγωθείτε μεταξύ σας, γατάκια της ΝΔ.

    Αλέξης Τσίπρας 7: «Οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε (σ.σ.: ο Κώστας Καραμανλής) και το κοινοβουλευτικό του ήθος δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε»

    Μετάφραση: Ο άνθρωπος που το 2009 έλεγε ότι «η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη» είναι φίλος μου. Γιατί κι εγώ λέω ότι «μπαίνουμε στην ανάπτυξη».

  14. Κάποιο κουρουμπλήν είχεν πάντοτε η φάβα.
    Ελέησόν με Κύριε!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.