(Επαναστατικός) Αμνοεριφίων Λόγος: Ο «Ρουβίκωνας» για τον αγωνιστή Κουφοντίνα

Η περίπτωση του μέλους της 17 Νοέμβρη Δ. Κουφοντίνα είναι ενδεικτική: ένα άτομο και μια οργάνωση που έφεραν ρίγη φόβου στους επιτελείς του κράτους και του κεφαλαίου είναι αναμενόμενο να αντιμετωπίσουν μια τιμωρία που δεν μπορεί να περιορίζεται από νομους και διατάξεις»]

Jackson Pollock από το 1949 είχε προβλέψει τον εγκέφαλο του Αμβροσίου...

Ο Jackson Pollock από το 1949 είχε προβλέψει συγκεκριμένους εγκέφαλους

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του υπουργού δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στο Κολωνάκι πραγματοποίησαν χθες βράδυ οι αναρχικές συλλογικότητες «Ρουβίκωνας», Νέας Φιλαδέλφειας, «Kόκκινη γραμμή – Oμάδα για την εργατική αντεπίθεση», «Συνέλευση Αναρχικών- Κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και «αλληλεγγύης στον Μ. Σεϊσίδη».

Εκ της ανακοινώσεως:

«[…]Η περίπτωση του μέλους της 17 Νοέμβρη Δ. Κουφοντίνα είναι ενδεικτική: ένα άτομο και μια οργάνωση που έφεραν ρίγη φόβου στους επιτελείς του κράτους και του κεφαλαίου είναι αναμενόμενο να αντιμετωπίσουν μια τιμωρία που δεν μπορεί να περιορίζεται από νομους και διατάξεις. Το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης που βιώνουμε δεν κατάφερε να επιβιώσει, ούτε με μεγαλοψυχίες, ούτε με σεβασμό κανόνων. Δεκαπέντε χρόνια κλείνει στη φυλακή η Δ. Κουφοντίνας.[…]

«ο πολιτικός προϊστάμενος της άστικής δικαιοσύνης φέρει την άμεση και φυσική ευθύνη για το όσα γίνονται σε αυτό το πεδίο».

«Φέρει την ευθύνη για τις διώξεις και τις σκευωρίες κατά αγωνιστών όπως ο Μάριος Σεισίδης, φέρει την ευθύνη για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Δ. Κουφοντίνα, του καταλογίζουμε την ευθύνη για τις μορφές και τις μεθόδους της καταστολής σε όποιον σηκώνει κεφάλι και συνεχίζει να το κρατάει όρθιο παρά τους πειρασμούς της αυτοταπείνωσης της μετάνοιας.«

Ιερόν λίνκιον: athens.indymedia.org

This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to (Επαναστατικός) Αμνοεριφίων Λόγος: Ο «Ρουβίκωνας» για τον αγωνιστή Κουφοντίνα

  1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    ….ο Μάριος Σεϊσίδης….

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Προσωπικά θεωρώ τον Κουφοντίνα έναν ηλίθιο ιδεοληπτικό εκτελεστή που κατέστρεψε τον εαυτό του και ενίσχυσε με την εγκληματική δράση του την αυταρχική εκδοχή του Κράτους.

    Όμως πιστεύω πως η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν είναι μικρόψυχη. Το μόνο που θα ζητούσα από τον άνθρωπο αυτό είναι να δώσει εγγράφως το λόγο της τιμής του (θα τον τηρήσει), πως δεν θα χρησιμοποιήσει την άδειά του για να προωθήσει στο ελάχιστο τις ιδεοληψίες του εναντίον του οιουδήποτε και πως βεβαίως θα επιστρέψει. Δεκαπέντε χρόνια μέσα χωρίς μια ημέρα άδεια, από το ίδιο Κράτος που άφησε εν πλήρει επιγνώσει, με αναπολόγητους ακόμη και ατιμώρητους τους υπεύθυνους, με ψεύτικο πρόσχημα (δήθεν βλάβη της υγείας) ελεύθερο τον κτηνάνθρωπο Παττακό, απόλυτα και προκλητικά αμετανόητο, πάει πολύ.

    «Ρίγη φόβου στους επιτελείς του κράτους και του κεφαλαίου», δεν έφερε ο Κουφοντίνας, έφερε όμως, μεταξύ άλλων, πόνο στη μητέρα Αξαρλιάν, στους συγγενείς του αθώου Τούρκου διπλωμάτη, του αθώου νέγρου λοχία και είναι συνυπεύθυνος για τη δολοφονία του καλύτερου μέσα στη ΝΔ, του Π. Μπακογιάννη.

    Tώρα βέβαια να διαμαρτύρονται για έλλειψη επιείκειας του Κράτους, αυτοί που αρνούνται να εργαστούν για τη βελτίωση της αστικής Δημοκρατίας και επιζητούν την καταστροφή της, είναι και αυτό μια μεγάλη αντίφαση.

    • Ο/Η Po λέει:

      ακριβώς

      • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

        Ποτέ δεν με έπεισαν οι μεγάλοι επαναστάται με τη μεγάλη (όχι καλέ που πήγε το βρώμικο μυαλό σας) οργή.
        Τενεκέδες ήντον και είναι ή παλαβιαραίοι

  3. Έργα και ημέρες Βαξεβάνη/Εφημ.Documento -αυτοί που φιλοξένησαν τον μέγα αγωνιστή του λαού Κουφοντίνα, και μάλιστα στο ε ν α ρ κ τ ή ρ ι ο τεύχος:

    Πηγή: Της Μαρίας Κωνσταντοπούλου, άνεργης δημοσιογράφου, μέλος της ΕΣΠΗΤ – ertopen.com

    Προσωπική εμπειρία: Μετά από 70 μήνες συνεχούς ανεργίας και βρίσκοντας παντού τις πόρτες κλειστές … ανοίγει μια νέα εφημερίδα, ένα νέο μαγαζί που μου δίνει ένα μικρό χαμόγελο, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη δύσκολη επαγγελματική και οικονομική καθημερινότητα μου. Μιλάω για τη νέα εφημερίδα Documento του συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη.

    Πριν λίγες μέρες λοιπόν – βρέθηκα υποψήφια για μια θέση στο site, που κάνει πρεμιέρα μέσα στον Δεκέμβρη -. Η πρόταση ήταν για μπλοκάκι που έπρεπε να βγάλω άμεσα πριν λήξει συγκεκριμένα το 2016 (όπερ σημαίνει έξοδα ανοίγματος, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οι οποίες θα με βάραιναν για τις 10-15 τελευταίες μέρες της χρονιάς που εκπνέει, και πολλά πολλά άλλα οικονομικά τρεξίματα).

    Τα χρήματα που θα έπαιρνα μηνιαίως «καθαρά» αφορούσαν το «υπέρογκο» ποσό των 330€ !!!!Ποιες θα ήταν οι δικές μου υποχρεώσεις; Καθημερινό 9ωρο (η πρωινή βάρδια αναφέρονταν σε ξημέρωμα και η βραδινή θα τελείωνε μετά τα μεσάνυχτα), 2 Σ/Κ το μήνα, τα οποία φυσικά και δεν θα πληρώνομαι γιατί έχει καταργηθεί η αμοιβή της Σαββατιάτικης εργασίας, όχι ρεπό και κάποια «ανεβάσματα» θεμάτων από το σπίτι μου, όταν επιστρέφω από την εργασία! Και όλα αυτά; για σκάρτα 300€ μηνιαίως και την υποχρέωση να βγάλω μπλοκάκι για χρήματα που κανείς δεν μου εγγυάται «αν και πότε» θα εισπράττω.

    Φυσικά, οι υπεύθυνοι που έκανα τη συνέντευξη, μου μίλησαν για μια ευκαιρία την οποία δεν έπρεπε να χάσω επουδενί, με σκοπό να βγω από τη βαριά ανεργία και την κατάθλιψη της! Όταν προσπάθησα να διαπραγματευτώ τις συνθήκες, μιας και μου φάνηκαν απίστευτα απαιτητικές για τα ελάχιστα χρήματα που θα μου έδιναν, άκουσα το ωραίο «κυρία μου, αυτή είναι η δουλειά που σας δίνετε η ευκαιρία ν αλλάξει η ζωή σας ριζικά και να ξαναδουλέψετε! Αν σας αρέσει καλώς- αλλιώς- μην μας κουράζετε παραπάνω, γιατί περιμένουν πολλοί μετά από εσάς!!!

    Να την χαίρεστε λοιπόν, κύριοι και κύριες την ευκαιρία που μου δώσατε! Δε θέλω! Προτιμώ λάντζα σε κανένα εργοστάσιο, παρά δημοσιογράφος της ξεφτίλας!!
    http://tsak-giorgis.blogspot.be/2016/12/documento.html

    Κατάντημα: «Δημοσιογράφοι» υπερασπίζονται τον εργασιακό μεσαίωνα που υπάρχει στον χώρο τους

    Είναι θλιβερό, αλλά όχι ανεξήγητο ότι ο δημοσιογράφος Μάκης Νουδάρος, προσπαθεί στον ιστότοπο του να απαξιώσει και να αμφισβητήσει την καταγγελία μιας συναδέλφου του, όταν η τελευταία δημοσιοποίησε τα όσα βίωσε, όταν αναζητώντας εργασία προσφέρθηκε να στελεχώσει την νέα ιστοσελίδα της εφημερίδας Documento.
    Σιτιζόμενος και από το ταμείο των εντύπων του Κώστα Βαξεβάνη, είναι αντιληπτή η στάση του.
    Καμιά εντύπωση δεν μας έκανε επίσης που παρόμοια στάση κράτησε και ο ιδιοκτήτης του thepressproject, Κώστας Εφήμερος, μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή που έχει στην ιστοσελίδα του.

    Τα όσα βίωσε αναζητώντας εργασία η άνεργη δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ. Η καταγγελία της ήταν συγκεκριμένη, περιέγραφε ανάγλυφα τον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν οδηγήσει οι ταξικές μνημονικές πολιτικές, γ’ αυτό και ανακυκλώθηκε από πολλούς ιστότοπους.

    Η λάσπη που δέχτηκε όμως γιατί είχε την τόλμη να αναφερθεί σε καταστάσεις που όλοι/ες γνωρίζουμε ότι ισχύουν, θα ήταν κάτι σε ένα βαθμό αναμενόμενο αν αυτή περιοριζόταν απλώς σε απαξιωτικά σχόλια. Είμαστε σε θέση όμως να γνωρίζουμε ότι οι «ψιθυριστές», σ’ αυτή την περίπτωση ξεπέρασαν κάθε όρια. Δεν θα αναφερθούμε όμως σ’ αυτούς.
    Σε επόμενη ανάρτησή μας θα σχολιάσουμε αυτούς που επώνυμα προχώρησαν σε απαξιωτικά σχόλια για την άνεργη δημοσιογράφο.

    Προς το παρόν παραθέτουμε την ανακοίνωση που έκανε η ΕΣΠΗΤ αναφερόμενη στην παραπάνω περίπτωση και προφανώς σε παρόμοιες καταστάσεις
    http://tsak-giorgis.blogspot.be/2016/12/blog-post_28.html

    ***
    Ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ

    Στους δύσκολους καιρούς της συνεχιζόμενης κρίσης, με την ανεργία να έχει εκτοξευτεί σε ιλιγγιώδη ύψη, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ΣΣΕ να έχουν ουσιαστικά καταργηθεί, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης σε έξαρση, και την μαύρη, αδήλωτη, κακοπληρωμένη εργασία να παραμένει –σε πολλές περιπτώσεις– ατιμώρητη, όροι όπως δημοσιογραφική δεοντολογία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθοί και συνθήκες εργασίες, μπορεί να φαίνονται πραγματικά μακρινά και δυσθεώρητα για τους περισσότερους συναδέλφους.
    Αυτός όμως είναι και ο σημαντικότερος λόγος για να συνεχίζουμε να παλεύουμε γι’ αυτά και να τα διεκδικούμε.

    Η ΕΣΠΗΤ, αμετακίνητη στις αρχές της για υπεράσπιση της επαγγελματικής αξιοπρέπειας, της δημοσιοραφικής αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης, καταδικάζει απερίφραστα κάθε «προσφορά» εργασίας, που με το δόλωμα της «λύτρωσης από την ανεργία» δικαιώνει απόλυτα τον χαρακτηρισμό της εργασιακής γαλέρας, με όρους πληρωμής και συνθηκών εργασίας που όχι μόνο αγγίζουν τα όρια της εκμετάλλευσης αλλά τα ξεπερνούν προκλητικά και μάλιστα με περισσό θράσος και στυγνότητα.

    Η ΕΣΠΗΤ με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες συναδέλφων:

    • καταδικάζει απερίφραστα παρόμοιες εργοδοτικές συμπεριφορές –πολλώ δε μάλλον όταν αυτές προέρχονται από ανθρώπους που έχουν υπάρξει συνάδελφοι και συμμαχητές στο δύσκολο δρόμο της δημοσιογραφίας-, οι οποίες θίγουν και προσβάλλουν κατάφωρα όχι μόνο το δημοσιογραφικό επάγγελμα και τους λειτουργούς του, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αγωνία του άνεργου –και δη του μακροχρόνιου– να ξαναμπεί στην αγορά εργασίας.

    • Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του δημοσιογράφου να διεκδικεί όρους αμοιβής και εργασίας που σέβονται και τιμούν την πορεία του, το επαγγελματική ήθος του αλλά και την ίδια τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ενημέρωση, ως πρώτιστο κοινωνικό αγαθό, που δεν μπορεί να είναι προϊόν εκμετάλλευσης και κατάχρησης από κανέναν,

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Εδώ νομίζω πως παραβιάζονται βασικές αρχές του (υποτιθέμενου έστω) νομικού μας πολιτισμού και έχουμε μια πρωτοφανώς απάνθρωπη συμπεριφορά πανεπιστημιακής Σχολής, έξω από τις παραδόσεις των πανεπιστημίων και ειδικά τη δική της:

    https://www.efsyn.gr/arthro/pos-i-nomiki-ekopse-ton-koyfontina
    20.12.2016

    Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

    Μετά το πρόσφατο λοκ άουτ στη Νομική και την έλευση των ΜΑΤ με προφανή στόχο να μην πραγματοποιηθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για το δικαίωμα στην άδεια εξόδου από τη φυλακή του Δημήτρη Κουφοντίνα, νομικοί, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από τον χώρο των κινημάτων διοργάνωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ για να υποστηρίξουν το αίτημα χορήγησης της άδειας.

    Η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, υπενθύμισε την καταγγελία που είχε κάνει προ ημερών στην «Εφ.Συν.», ότι την προηγούμενη μέρα από το λοκ άουτ είχε γνωστοποιηθεί στον κρατούμενο επιστολή με την οποία η Νομική Σχολή ζητούσε από τη διεύθυνση της φυλακής να εμποδίσει τυχόν παρέμβασή του στην εκδήλωση και να του επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις εάν επέμενε να την κάνει.

    Η κ. Κούρτοβικ πρόσθεσε ότι υπήρχε και μια δεύτερη επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το αίτημα να επιβάλει κυρώσεις αυτή τη φορά στη διεύθυνση της φυλακής αν επέτρεπε στον Κουφοντίνα να παρέμβει στην εκδήλωση, ενώ ζήτησε να πάρουν θέση το Πανεπιστήμιο καθώς και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Παιδείας για το ζήτημα της πρωτοφανούς αυτής παρέμβασης ενός πανεπιστημιακού φορέα στη διοίκηση της φυλακής.

    Λόγοι ιδεολογίας

    Είπε ακόμη ότι ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος παραμένει στη φυλακή 14 χρόνια, έχει δικαίωμα στην άδεια ήδη από το 2010 με τη συμπλήρωση οκτώ ετών κράτησης, όμως, παρά την καλή συμπεριφορά του στη φυλακή, τα σχετικά αιτήματά του απορρίπτονται για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με την ιδεολογία του.

    «Το Συμβούλιο της φυλακής παρανομεί όταν επικαλείται τέτοιους λόγους», είπε η κ. Κούρτοβικ.

    Ο Τάκης Πολίτης, αν. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανέφερε ότι η απαγόρευση της εκδήλωσης από τη Νομική έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές που διδάσκονται στα αμφιθέατρα αυτής της σχολής, μιλώντας για «προσπάθεια δημιουργίας ενός αποστειρωμένου χώρου», όπου ξεχνιέται η ρήση του Βολτέρου:

    «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

    Ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης είπε ότι δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του Κουφοντίνα για να αποδοκιμάσει την απόρριψη της άδειας, αναφέροντας ότι η επιτροπή αρνήθηκε να τη χορηγήσει, διότι «δεν εκδήλωσε μεταστροφή και μεταμέλεια, παρότι μάλιστα ο ίδιος δεσμεύτηκε ενώπιόν της ότι θα κάνει ορθή χρήση της άδειας», ενώ ο δικηγόρος Δημήτρης Μπελαντής επισήμανε ότι πρόκειται για διάκριση, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν πρέπει να μεταμεληθεί για να κάνει χρήση ενός βασικού δικαιώματος που παρέχεται σε όλους τους άλλους με ποινή κάθειρξης».

    Τέλος, ο Σάββας Μιχαήλ, μέλος του ΕΕΚ και συγγραφέας, είπε ότι «αυτό που λέγεται νομικό δικαιικό σύστημα έχει γίνει σουρωτήρι και μέσα από τις τρύπες του μπορεί μεγάλοι καρχαρίες να φεύγουν».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.