Μαντζουράνης: από το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκάνδαλο Παππά

[Ποιον διάλεξε ο υπουργός-καναλάρχης να εκπροσωπήσει το ελληνικό κράτος στο ΣτΕ και ποιον προσέλαβε ως νομικό σύμβουλο; Ποιον άλλον από τον εξέχοντα πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κοσκωτά-Κουτσόγιωργα;]

Mantz_Kouts_Kosk_Pappa

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίωντου Βλάση Γαβριηλίδη*

Ένας κύριος στόχος τόσο του σκανδάλου Κοσκωτά όσο και του σκανδάλου Παππά είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ. Ποιον όμως διάλεξε ο υπουργός-καναλάρχης να εκπροσωπήσει το ελληνικό κράτος στο ΣτΕ και ποιον προσέλαβε ως νομικό σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας; Κάποιον που έχει εμπειρία, το know how.
Ποιον άλλον από τον εξέχοντα πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κοσκωτά-Κουτσόγιωργα; Φυσικά πρόκειται για τον (ποινικολόγο) Γιάννη Μαντζουράνη, που φυλακίστηκε τότε στον Κορυδαλλό. Όπως αποκαλύφθηκε από τον ΣΚΑΪ, ο Μαντζουράνης ήταν δικηγόρος του Καλογρίτσα που συμμετέχει στον «διαγωνισμό» για τις άδειες. Μάλιστα «ο νομικός σύμβουλος του κράτους Γιάννης Μαντζουράνης, εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα».

Αντιγράφουμε από την wikipedia:

«Το Σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990. Παράλληλα σηματοδότησε, κυρίως, τον αγώνα για τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. και των τραπεζών. Κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου υπήρξε ο τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς, πλην όμως ενεπλάκησαν σ’ αυτό και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. [……]

Μια από τις σημαντικότερες πτυχές του σκανδάλου Κοσκωτά ήταν η εμπλοκή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Μένιου Κουτσόγιωργα, ο οποίος έχασε την ζωή του στο Είδικό Δικαστήριο. Ο Κουτσόγιωργας συνδεόταν με τον στενό συνεργάτη του Κοσκωτά Ιωάννη Μαντζουράνη ο οποίος προερχόταν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου. Το φθινόπωρο του 1988 ανοίχτηκε μέσω του Μαντζουράνη ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του Κουτσόγιωργα στην Ελβετία. Στη συνέχεια, λίγες εβδομάδες πριν τοποθετηθεί επίτροπος στην Τράπεζα Κρήτης, ο Μαντζουράνης μετέφερε 1.200.000 δολάρια στον λογαριασμό του Μένιου Κουτσόγιωργα. Ο Μαντζουράνης υποστήριξε ότι η κατάθεση έγινε εν γνώσει του Κουτσόγιωργα ενώ ο Κουτσόγιωργας υποστήριξε ότι παγιδεύτηκε από τους Κοσκωτά/Μαντζουράνη και ότι δεν είχε γνώση για το συγκεκριμένο έμβασμα. Ο Κουτσόγιωργας λίγες εβδομάδες μετά, έδωσε εντολή να επιστραφεί όλο το ποσό πίσω στον λογαριασμό του Μαντζουράνη από τον οποίο εμβάστηκε και έκλεισε τον λογαριασμό. Η υπόθεση αυτή γνωστοποιήθηκε έξι μήνες μετά από συνέντευξη του Κοσκωτά στο περιοδικό ΤΙΜΕ όταν ήταν πλέον φυλακισμένος στις ΗΠΑ. Ο Μαντζουράνης όταν κλήθηκε από την δικαιοσύνη κατέθεσε ότι τα χρήματα ήταν αντικείμενο δωροδοκίας σε σχέση με τον Ν. 1806/88 (Κουτσονόμος) που είχε ψηφιστεί στις αρχές Αυγούστου 1988 και θα παρείχε κάποια προνόμια στο Κοσκωτά σε σχέση με τον έλεγχο της Τράπεζα Κρήτης. Η κατάθεση του Μαντζουράνη επέφερε ευνοϊκή νομική μεταχείριση για τον ίδιο και καίριο πολιτικό πλήγμα για τον Κουτσόγιωργα. Ο στενός σύμβουλος του μετέπειτα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στρατηγός Γρυλλάκης γράφοντας για αυτά τα γεγονότα στο βιβλίο του, αναφέρει ότι ο Μαντζουράνης συμφώνησε να καταθέσει και να δώσει στοιχεία εναντίον του Κουτσόγιωργα μετά από συνεννόηση μαζί του και με στελέχη της ΝΔ που του παρείχαν υποσχέσεις για ευνοϊκή νομική μεταχείριση και αμοιβή 20 εκατομμύρια δραχμές. Ο Κουτσόγιωργας κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι ο Ν 1806/88 (Κουτσονόμος) δεν επηρέαζε τις ελεγκτικές δυνατότητες της Τράπεζας της Ελλάδος. …»

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Βλάση Γαβριηλίδη, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

33 Responses to Μαντζουράνης: από το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκάνδαλο Παππά

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αξίζει να θυμηθούμε επίσης, πως ο κ.Μαντζουράνης έχει υπάρξει δικηγόρος του κ.Κοτζιά (μαζί με τον κ.Φαήλο Κρανιδιώτη, όσο κι αν ο κ.Κοτζιάς δεν το παραδέχεται για τον δεύτερο-από σεμνότητα υποθέτω, για το ιλιγγιώδες ύψος της δικηγορικής του προστασίας, στο οποίο οδηγεί αυτό το νομικό άθροισμα):
    http://www.efsyn.gr/arthro/o-kotzias-o-failos-kai-skaner

    Δυστυχώς το διαδίκτυο δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση Κοσκωτά σε σχέση με τον κ.Μαντζουράνη.
    Υπάρχει όμως (από το 2010) πρόχειρο το παρακάτω, από το οποίο μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα.

    http://jmos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=25248&blid=390

    Ασθενής μνήμη θράσος και βρωμιά
    3879 αναγνώστες
    Τρίτη, 25 Μαΐου 2010
    23:51
    Τελευταία ο πολύς κ. Ιωάννης Ματζουράνης εμφανίζεται στα κανάλια να ξιφουλκεί κατά της δικαιοσύνης και να παραδίδει μαθήματα ήθους και δημοκρατίας.

    Βέβαια έχει δίκιο γιατι ξεχνάμε εύκολα, διαφορετικά θα έπρεπε να κρύβεται.

    Το 1992… στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν οι Γιώργος Κοσκωτάς, Γιάννης Ματζουράνης και Αλίκη Κουτσόγιωργα για ενεργητική δωροδοκία, απλή συνέργια και αποδοχή προϊόντος εγκλήματος από ιδιοτέλεια.
    Αυτός λοιπόν ο κύριος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

    Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικά από τα έργα του.
    Γιάννης Μαντζουράνης – δικηγόρος, πρώην μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ πρώην αναπληρωτής γραμματέας της επιτροπής διεθνών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, και υπεύθυνος για τις σχέσεις με τα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κράτη και πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και έμπιστος του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου.
    Διαβάζω στο Κλικ http://www.klik.gr/138/kouts/index.htm
    ο οριστικό, όμως, χτύπημα στην οικογένεια Κουτσόγιωργα το καταφέρει ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και έμπιστος του πρωθυπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος ως δικηγόρος του Κοσκωτά είχε αναλάβει τον χειρισμό πολλών υποθέσεών του. Καταθέτοντας στον ανακριτή Σκαρλάτο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ονοματίζει τον Μένιο, την Αλίκη και τον Δημήτρη ως τους αποδέκτες εκατομμυρίων δολαρίων, με τα οποία ο Κοσκωτάς προσπάθησε να εξαγοράσει τον έλεγχο της Δικαιοσύνης στην τράπεζά του. Ο ιλιγγιώδης κατήφορος του Μένιου έχει αρχίσει.
    Ο λαλίστατος Μαντζουράνης ξετυλίγει με λεπτομέρειες το κατ’ αυτόν χρονικό του χρηματισμού και είναι αυτά τα στοιχεία που οι Κουτσόγιωργα ακόμη και σήμερα προσπαθούν να αντικρούσουν. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στα μέσα Ιουνίου του �8, ο Κοσκωτάς του ζητά να μεταφέρει στον Κουτσόγιωργα τις ανησυχίες του για τον έλεγχο της τράπεζάς του. Αν το θέμα έκλεινε ευνοϊκά, ήταν έτοιμος να προσφέρει πλούσια ανταλλάγματα. Οι «Ρώσοι» (με αυτό τον κωδικό αναφέρεται ο Κοσκωτάς στο ζεύγος Κουτσόγιωργα) απαντούν θετικά και ο Μένιος ετοιμάζει την τροπολογία περί τραπεζικού απορρήτου, του γνωστού «Κουτσονόμου», που συνυπογράφουν οι Ρώτης και Τσοβόλας, και ο οποίος θα βοηθήσει τον Κοσκωτά να υπερπηδήσει τον έλεγχο. Στα τέλη Ιουλίου, ο Γιώργος και η Κάθυ Κοσκωτά καταθέτουν 2 εκ. δολάρια σε λογαριασμό του Μαντζουράνη σε ελβετική τράπεζα κι εκείνος τα 1,2 εκ. τα μεταφέρει σε άλλο λογαριασμό, που ανοίγει από κοινού με τον Μένιο και τον Δημήτρη ως προκαταβολή για τον «Κουτσονόμο».
    Λίγο αργότερα παίρνει εντολή να τα μεταφέρει σε άλλο λογαριασμό, στα ονόματα μόνο του Μένιου και της Αλίκης. Όταν ξεσπά το σκάνδαλο, οι Κουτσόγιωργα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Μαντζουράνη, ανήσυχοι του δίνουν εντολή να πάρει πίσω το ποσό (με τους τόκους σχεδόν 2 εκ. δολαρίων πια) στον προσωπικό του λογαριασμό και ζητούν από την τράπεζα να κλείσει τον δικό τους. Η ελβετική τράπεζα απρόθυμα επιβεβαιώνει τις κινήσεις των λογαριασμών. Οι «Ρώσοι» ανησυχούν, και δικαιολογημένα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μένιος θα κατηγορηθεί για δωροδοκία, ενώ η Αλίκη και ο Δημήτρης για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος με προβλεπόμενη ποινή για κάθε αδίκημα τα ισόβια. Η Αλίκη κάνει αλλεπάλληλα ταξίδια στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, που από τις εφημερίδες μεταφράζονται ως εγκατάλειψη συζυγικής στέγης, ενώ κάποιες κάνουν, μάλιστα, λόγο για διαζύγιο. Όμως, το ζεύγος φαίνεται άρρηκτα δεμένο και μοναδική έγνοια του Μένιου είναι «να σωθεί η Αλίκη… Εγώ τελείωσα».
    Επίσης διαβάζω στην Ελευθεροτυπία 4/12/2001 http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=24.12.2001,id=89417460
    20 εκατ. στον Μαντζουράνη για τους λογαριασμούς Κουτσόγιωργα
    Η Ελληνική Τεκτονική Στοά Σκωτίας υποστήριξε τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου του 1989, αναφέρει ο στρατηγός Γρυλλάκης.
    Τον επισκέφθηκε πριν από τις εκλογές στο γραφείο του στη Ρηγίλλης, στη Ν.Δ., ο δικηγόρος Δ.Φ. (σ.σ. έτσι τον αναφέρει ο ίδιος) πρόεδρος της Στοάς, συνοδευόμενος από τον Λ.Ε. επίσης δικηγόρο και του ανακοίνωσε ότι «λάβαμε εντολή» για την υποστήριξη αυτή. Επεσε κατά λάθος από το πορτοφόλι του Δ.Φ. πλαστικοποιημένη ταυτότητα συνδρομητή του ΚΚΕ Εσ. και του είπε:
    «Κύριε Δ., βλέπω ότι ανήκετε σε άλλο πολιτικό χώρο. Εάν ήρθατε στο γραφείο μου για να με κατασκοπεύσετε, σας παρακαλώ να φύγετε αμέσως».
    Ο δικηγόρος, ατάραχος, του απάντησε ξεκάθαρα:
    «Είμαι συνδρομητής και μέλος του ΚΚΕ Εσ., αλλά να είστε βέβαιος, στρατηγέ, ότι την εντολή που έλαβα από την Ελληνική Τεκτονική Στοά Σκωτίας, να βοηθήσω τη Ν.Δ. στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, θα την εκτελέσω στο ακέραιο».
    Λίγους μήνες αργότερα ο Δ.Φ. του πήγε «τους αριθμούς των λογαριασμών σε τράπεζα της Ελβετίας για τα 2 εκατομμύρια δολάρια που είχαν κατατεθεί στο όνομα του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Κουτσόγιωργα, από τον Κοσκωτά, για τον περιβόητο «Κουτσονόμο».
    Ο πρώτος λογαριασμός ήταν στα ονόματα Ιωάννης Μαντζουράνης και Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας. Ο δεύτερος, προερχόμενος από τον πρώτο, ήταν στα ονόματα Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας – Δημήτρης Κουτσόγιωργας και ο τρίτος, προερχόμενος από το δεύτερο, ήταν στα ονόματα Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας – Αλίκη Κουτσόγιωργα».
    Η Ν.Δ. έδωσε στον Γιάννη Μαντζουράνη 20 εκατ. δρχ. και αυτός έδωσε τους λογαριασμούς του Κουτσόγιωργα.
    Ενημέρωσε τον Κ. Μητσοτάκη, παρουσία της κας Μπενάκη και του δικηγόρου της Ν.Δ. Δ. Κανελλόπουλου, για τις εμπιστευτικές συζητήσεις που είχε το δικηγόρο Δ.Φ., συνήγορο του προφυλακισμένου για την υπόθεση Κοσκωτά Γιάννη Μαντζουράνη, ο οποίος είχε συναινέσει να δώσει στη Ν.Δ. τους λογαριασμούς και το όνομα της ελβετικής τράπεζας, όπου είχαν κατατεθεί τα 2 εκ. δολάρια.
    «Τα ανταλλάγματα που ζητούσε ο Μαντζουράνης από τη Ν.Δ. ήταν τα εξής:
    1) Δέσμευση του κόμματος πως, όταν ανέβαινε στην εξουσία, θα τον βοηθούσε στη δικαστική του περιπέτεια και ότι μετά την αποφυλάκισή του θα επιλαμβανόταν και της επαγγελματικής του αποκατάστασης (ήταν δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και πριν μεταπηδήσει στην Τράπεζα Κρήτης διετέλεσε γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου).
    2) Αμεση οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 20 εκατομμυρίων δραχμών προς αντιμετώπιση έκτακτων οικογενειακών-οικονομικών του προβλημάτων. (Την περίοδο της προφυλάκισής του είχε προκληθεί ρήξη στις σχέσεις του με τη γυναίκα του, γιατρό το επάγγελμα. Τους λόγους της ρήξης τους δεν τους γνωρίζω) […]
    Στη συνέχεια, έπειτα από διεξοδικές συζητήσεις του θέματος αυτού, παρουσία της κας Μπενάκη, στην ΟΚΕ Δικαιοσύνης της Ν.Δ., το αίτημα του Μαντζουράνη έγινε δεκτό. Πράγματι δόθηκε από το ταμείο της Ν.Δ. το ποσό των 20 εκατομμυρίων στο μεσάζοντα δικηγόρο Δ.Φ. και αυτός με τη σειρά του παρέδωσε χειρόγραφο σημείωμα του Μαντζουράνη, αποτελούμενο από 19 σελίδες.
    Φωτοτυπία του σημειώματος αυτού δόθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που το δημοσίευσε την 1η Μαρτίου 1989. Η δημισίευση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογική νίκη της Ν.Δ., τον Ιούνιο του 1989».
    Διαβάζω στο http://olympia.gr/ (σημ.Λασκ.: εννοεί εδώ: https://olympia.gr/tag/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83/ )
    …………………………….. Η επίκληση του Κοσκωτά από τον ΓΑΠ είναι λοιπόν περίεργη στην παρούσα συγκυρία. Κυρίως γιατί φέρνει αλγεινούς συνειρμούς για να μην πούμε ρήξη, τη στιγμή που δύο “σημαίες” όπως ο Τσοβόλας και ο Ματζουράνης, καταδικασμένοι για το σκάνδαλο Κοσκωτά, υπερασπίζονται εμπλεκόμενους της Siemens. Ιδιαίτερα ο Ματζουράνης είχε φωτογραφηθεί ως το “βαθύ λαρύγγι” που έδωσε τα στοιχεία για τους λογαριασμούς Κουτσόγιωργα στη ΝΔ (σε ένα παραληρηματικό όμως κείμενο όπου εμπλέκοντο μασωνικές στοές και λοιπές γελοιότητες) στο περιβόητο βιβλίο του στρατηγού Γρυλλάκη. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε σχέση, αυτό όμως δεν ακυρώνει το γεγονός ότι ΚΑΠΟΙΟΣ “έδωσε” επιβαρυντικά για το ΠΑΣΟΚ στοιχεία. Είναι λοιπόν περίεργος ο συνειρμός όταν τώρα κάποιοι προφυλακίστηκαν με σκοπό να πιεστούν να δώσουν στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ.
    jmos

  2. Παράθεμα: Μαντζουράνης: από το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκάνδαλο Παππά | tolmima

  3. Ο/Η ΑΡΕΤΗ λέει:

    ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ…

  4. Ο/Η Αλεξ Σήρας λέει:

    Εστω & ελλειπές το απο εσας δημοσιευμένο συνοπτικό βιογραφικό του Ι. Ματζουράνη είναι πολύ πιο κατατοπιστικό από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ακόμα & από διακείμενους εναντίον του οπως π.χ. ο ΣΚΑΙ που δεν κάνουν ούτε μια αναφορά στήν εμπλοκή του στην υπόθεση Κοσκωτά & την καταδίκη & φυλάκιση του. Βλέπουμε όμως μετά την αποφυλάκισή του & τήν εμπλοκή του με μοναστηριακούς κύκλους, την σταδιακή του επανεμφάνιση στην δημόσια ζωή ως έγκριτος νομικός & προσκεκλημένος σε tv panels ως σχολιαστής& τελευταία νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης.
    Μιά άλλη δυναμική επανεμφάνιση είναι του Βασίλειου Κουτσού aka ως Εφραίμ , ο οποίος αφού απεδόθει λευκός είς την κοινωνία, περιοδεύει τις αγυιές & τις ρύμες της πατρίδας μας , κουβαλόντας & διάφορα «προσκυνήματα» από τό τσιφλίκι του στο Βατοπέδι.Προσεχής εμφάνιση στο Αντίριο με guest star την εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/404512.
    Υ.Γ Και το βιογραφικό του αρχιυπηρέτη της Υπηρεσίας εμφανίζεται ελλειπές. Ισως οι κομιστές να έχουν το συνήθειο να ξεχνούν ή να αποβάλλουν ενοχλητικά παρελθόντα κατα τα στάδια των μεταμορφώσεων τους

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Υπάρχει ακόμη και μεταξύ των διαφόρων «Μαφιών», ακόμη και στον μεταξύ τους πόλεμο, ο κώδικας της Ομερτά, υπάρχουν και οι συμψηφισμοί μεταξύ διαφόρων αντιπάλων ομάδων συμφερόντων. Η σιωπή για το παρελθόν του τ.γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του Ανδρέα Παπατζή, ο οποιος εκπροσωπεί σήμερα το καθεστώς Παππά-Τσίπρα στην μάχη του κατά της διαφθοράς των ΜΜΕ (βοηθούντος και του τ.διοικητή της καραμανλικής ΕΥΠ κ.Παπαγγελόπουλου,

      υφυπουργού κατά της Διαφθοράς, που με το εξαιρετικό νομοθετικό του έργο έχει τρομοκρατήσει κάθε διεφθαρμένο), είναι συμψηφιστική σιωπή, γιατί και ο κ.Αλαφούζος, υπερασπιστής Εφραίμ, δεν είναι και του Κατηχητικού.
      Σιωπούν βέβαια και οι iskres των Λαφαζαναραίων, το ΚΚΕ, η κόρη Κωνσταντόπουλου, γνωστά αυτά, πάγια και αναμενόμενα, όλοι τους έχουν πολιτικούς σκελετούς στις ντουλάπες τους.

      Με την ευκαιρία να μην ξεχνάμε ποιος μας παρακολουθεί στην ΕΥΠ των Παππά-Τσίπρα, είναι ο τ.ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Ρουμπάτης,

      που απαλλάχθηκε με βούλευμα στην υπόθεση Κοσκωτά,αρχισυντάκτης αν ενθυμούμαι καλώς της εγκρίτου εφημερίδος του Κοσκωτά «24 ώρες», στοιχείο που λησμονιέται να αναφερθεί ακόμη και από το εχθρικό (τώρα) ΒΗΜΑ.

      Στο μεταξύ τoν σταθμό Alpha εκπροσωπεί ο πανοσιολογιότατος πατήρ Δημήτριος Φουρλεμάδης της υπόδικης (η δίκη εκκρεμεί-μέχρι παραγραφής;) ιερής «Αλληλεγγύης-Αποστολής», φέρων πολιτική περιβολή και γ’αυτόν επίσης δεν μιλάει κανείς.
      Στην φωτογραφία ο κ.Φουρλεμάδης με πορτοκαλί συνολάκι

  5. Ο/Η K λέει:

    «Όπως αποκαλύφθηκε από τον ΣΚΑΪ, ο Μαντζουράνης ήταν δικηγόρος του Καλογρίτσα που συμμετέχει στον «διαγωνισμό» για τις άδειες.»

    Μόνο και μόνο για λόγους ακρίβειας, πρώτος ο Άλφα και κατόπιν ο Σκάι κατήγγειλαν ότι ήταν δικηγόρος του Μαρινάκη και όχι του Καλογρίτσα (για τον οποίο πράγματι ήταν εκείνος που γνωμοδότησε θετικά). Εκείνος το διέψευσε και είπε πως η μόνη του επαγγελματική σχέση με κάποιο εκ των υποψηφίων ήταν όταν υπερασπίστηκε τον Κοντομηνά (του Άλφα!) για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου. Προανήγγειλε και αγωγές κατά των σταθμών.

    http://www.lifo.gr/now/greece/112381

    Η ουσία του κεντρικού άρθρου, φυσικά, ισχύει στο ακέραιο για το υποκείμενο αυτό.

  6. Ο/Η web tasarım λέει:

    Ποιον διάλεξε ο Αλί Παππάς ως νομικό σύμβουλο; Τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κοσκωτά… #Δημοπρασια_Αδειων #Greece + İlave olarak Γιάννης Μαντζουράνης: Από το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκάνδαλο Παππά!…

    Παντός κόμματος και καιρού!

  7. Ο/Η Νοοr1 ΤV λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/08/blog-post_934.html

    Και καναλάρχης ο «ευυπόληπτος» πολίτης κ. Β. Μαρινάκης;
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 | 9:37 μ.μ.

    «Παραφιλολογία» και «ανυπόστατη φήμη», χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι την πληροφορία που κυκλοφορεί πλατιά στο διαδίκτυο ότι η πρώτη τηλεοπτική άδεια κατέληξε στον Β. Μαρινάκη. (Ανεύθυνη θεωρούμε και την πληροφορία ενημερωτικής σελίδας ότι και οι άλλες τρεις ραδιοφωνικές άδειες είναι «καπαρωμένες» από Αλαφούζο – Κυριακού – Καλογρίτσα).

    Όπως και να είναι πάντως η τηλεοπτική ενημέρωση θα είναι και πάλι στα χέρια πλουτοκρατών με ότι σημαίνει αυτό. Και μια και ήρθε ο λόγος για τον Μαρινάκη να θυμίσουμε μια περασμένη είδηση του ιστότοπου μας.

    Όπως διαβάζουμε σ’ αυτή ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.α. σε βάρος του Β. Μαρινάκη.

    Σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενοί συνεργάτες του «προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο».

    Δεν ξέρουμε τι κατάληξη είχε αυτή η ιστορία, αν και μπορούμε να υποθέσουμε ότι και αυτή την περίπτωση την έφαγε το σκοτάδι.

    Θα δούμε λοιπόν αυτόν τον «ευυπόληπτο» πολίτη και καναλάρχη; Αναμένουμε.

  8. Ο/Η Μένιος Κουτσόγιαννης λέει:

    Ο Κοντομηνάς δεν διεκδικεί άδεια;
    Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης

    http://tvxs.gr/news/internet-mme/mantzoyranis-diapseydei-berykio-den-eimai-dikigoros-toy-marinaki-eimai-toy-kontomi

    Μαντζουράνης διαψεύδει Βερύκιο: Δεν είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη… είμαι του Κοντομηνά
    Η Γκάφα

    00:17 | 30 Αυγ. 2016

    Τον δημοσιογράφο του Alpha Δήμο Βερύκιο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες, Γιάννης Μαντζουράνης, είναι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, διέψευσε ο ίδιος ο δικηγόρος, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι «τουναντίον, είναι δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά».

    Ο Δήμος Βερύκιος, σε έκτακτη εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας στον Alpha, παρουσίασε ως αποκάλυψη την πληροφορία πως ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες Γιάννης Μαντζουράνης είναι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που όπως είπε εγείρει ερωτήματα για τη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθείται.

    Ωστόσο ο Γιάννης Μαντζουράνης, πέρα από τη διάψευση των ισχυρισμών πως είναι δικηγόρος του Μαρινάκη, σημείωσε πως είναι δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, του ιδιοκτήτη του Alpha.

    Ειδικότερα, σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημείωσε: «Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη. Είμαι δικηγόρος του Θεόδωρου Κουρίδη, συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη, και ουδέποτε έχω εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη σε καμία δίκη. Τουναντίον, είμαι δικηγόρος του Δ. Κοντομηνά (σ.σ.: ιδιοκτήτη του ALPHA) στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου και στο φορολογικό ποινικό του».

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μία αναδρομή:

    http://news247.gr/eidiseis/politiki/g-mantzoyranhs-apo-to-antidiktatoriko-kinhma-sto-skandalo-koskwta.4236847.html
    …………………….
    Αυτό που έμεινε από εκείνο το σκάνδαλο ήταν η απόδειξη σε βάρος του Μένιου Κουτσόγιωργα ότι έλαβε μίζα 2 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα νόμο. Τον περίφημο Κουτσονόμο (Νόμος 1806/1988), τον οποίο ως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Δικαιοσύνης έφερε για να προστατευθεί ο Γιώργος Κοσκωτάς και η Τράπεζα Κρήτης.

    Τα 2 εκατομμύρια δολάρια κατατέθηκαν στο όνομα του Μένιου Κουτσόγιωργα σε ελβετική τράπεζα με ενδιάμεσο τον Γιάννη Ματζουράνη πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Γιώργου Κοσκωτά.

    Ο Γιάννης Ματζουράνης υποστήριξε ότι η κατάθεση έγινε εν γνώσει του Κουτσόγιωργα και ήταν αντικείμενο δωροδοκίας ενώ ο Κουτσόγιωργας υποστήριξε ότι παγιδεύτηκε από τους Κοσκωτά – Ματζουράνη και ότι δεν είχε γνώση για το συγκεκριμένο έμβασμα.
    Ο Κουτσόγιωργας λίγες εβδομάδες μετά, έδωσε εντολή να επιστραφεί όλο το ποσό πίσω στον λογαριασμό του Μαντζουράνη από τον οποίο εμβάστηκε και έκλεισε τον λογαριασμό.
    ………………………
    _____________

    και ένα δικό μου ερώτημα:

    Αναρωτιέμαι πόσο ηθικό και πόσο νόμιμο (δεν ξέρω Νομικά) είναι, να είναι ταυτόχρονα δικηγόρος των συμφερόντων του κ.Κοντομηνά (σε άλλη υπόθεση) και δικηγόρος εκπρόσωπος των συμφερόντων του Δημοσίου, την ώρα που ο πελάτης του διεκδικεί άδεια από το Δημόσιο.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη και η δικηγορία του σε υπόθεση συγκατηγορούμενου του κ.Μαρινάκη, δημιουργεί ένα ζητηματάκι και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τόση οργή και απειλή με αγωγές για τις ανακρίβειες, αντί να ζητήσει πρώτα αποκατάσταση της αλήθειας, όπως προβλέπει ο Νόμος. Πάνω από 10.000 δικηγόρους έχει η Αθήνα, γιατί να στριμώχνεται τόσο πολύ ο κ.Μαντζουράνης ως δικηγόρος του Δημοσίου σε υποθέσεις σχετιζόμενων με το Δημόσιο προσώπων;
    Από τη «Λαϊκή Ημερησία των Αθηνών», η οποία ειρήσθω, έχει ξεχάσει τις περιπέτειες του κ.Μαντζουράνη (έτσι, ας πούμε για να ενημερώσει τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ). Θα έκανε το ίδιο η Αυγή, αν είχαμε κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ με εκπρόσωπο Μαντζουράνη;

    http://www.avgi.gr/article/10811/7394297/g-mantzouranes-agoges-se-alpha-kai-skai-gia-tis-athliotetes-eis-baros-mou-video-

    Γ. Μαντζουράνης: Αγωγές σε Alpha και ΣΚΑΙ για τις αθλιότητες εις βάρος μου (Video)

    Δημοσίευση: 30 Αυγούστου 2016 10:31
    ………………..
    «Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη. Είμαι δικηγόρος του Θεόδωρου Κουρίδη, συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη, και ουδέποτε έχω εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη σε καμία δίκη. Τουναντίον, είμαι δικηγόρος του Δ. Κοντομηνά (σ.σ.: ιδιοκτήτη του ALPHA) στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου και στο φορολογικό ποινικό του».
    ………………………

    Κατ. Μπρέγιαννη

  10. Ο/Η Noor-1 channel λέει:

    $$$$Την ίδια περίοδο, η πρόεδρος του Εφετείου Κακουργημάτων που προΐσταται φιλανθρωπικού ιδρύματος του Πειραιά εμφάνισε… μυϊκούς πόνους και παραιτήθηκε από την εκδίκαση της υπόθεσης, δύο κρίσιμοι μάρτυρες κατηγορούμενοι έχασαν τη ζωή τους$$$$

    http://www.sport-fm.gr/article/itan-ena-mikro-karabi-H-upothesi-tou-Noor-1-kai-i-xeiragwgisi-twn-MME/3135559

    Οι σκοτεινές διαδρομές αυτού του μικρού… βαποριού απ’ την Περσία και η περίεργη στάση των περισσότερων ΜΜΕ απέναντι στην υπόθεση.

    Ήταν ένα μικρό καράβι: H υπόθεση του Noor 1 και η χειραγώγηση των MME

    Τελευταία ενημέρωση 16/01/2016, 13:59

    Ηταν Ιούνιος του 2014, λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη της Αριστεράς στις ευρωεκλογές, με την κρίση να βαθαίνει και την κυβέρνηση Σαμαρά να πνέει τα λοίσθια. Στις δημοτικές εκλογές, δήμαρχος Πειραιά εκλέγεται ο Γιάννης Μώραλης και δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος. Την ώρα που η χώρα ασχολείται με τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ, μια σημαντική είδηση αλλάζει για λίγο την επικαιρότητα. Είναι η υπόθεση του πλοίου «Noor One».

    Υστερα από συντονισμένες επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος με τη βοήθεια των αμερικανικών αρχών δίωξης ναρκωτικών, σε διάφορα σημεία της Αττικής πιάνονται 2,1 τόνοι ηρωίνης υψηλής καθαρότητας – η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Την ώρα που κατρακυλούσαν διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου, κάποιοι φαίνεται ότι προτίμησαν την ηρωίνη. Ακολουθεί μπαράζ συλλήψεων Ελλήνων επιχειρηματιών από τον ναυτιλιακό χώρο και αρκετών αλλοδαπών κατηγορουμένων.

    Ενάμιση χρόνο μετά, για μια υπόθεση που έκανε τον δημοσιογραφικό γύρο του κόσμου, δικάζονται στο Εφετείο Αθηνών 33 κατηγορούμενοι. Οταν οι δρόμοι, οι πλατείες και οι φυλακές είναι γεμάτες με παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από την ηρωίνη, είναι τουλάχιστον εξωφρενική η αδιαφορία της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ για τη δίκη αυτή. Μια δίκη που δεν αφορά μόνο τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους.

    Η υπόθεση «Noor One» αφορά την εδραιωμένη διαφθορά δεκαετιών στη χώρα, κάποιους εφοπλιστές που πλούτισαν επί δεκαετίες «σκληρής» δουλειάς, τη φοροδιαφυγή, τα ορατά και αόρατα νήματα που συνδέουν τον υπόκοσμο εντός και εκτός Ελλάδος με μέρος της επιχειρηματικής ελίτ, αλλά ακόμα και εκπροσώπους των θεσμών.

    Αφορά ταυτόχρονα όμως την (επιλεκτική ανάλογα με το στρατόπεδο) ενημέρωση της κοινής γνώμης, τη λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης και την αυτολογοκρισία των δημοσιογράφων μπροστά στην ομερτά των αντικρουόμενων συμφερόντων.

    Κανένας δεν ξυπνάει ένα ωραίο πρωί με την ιδέα να πλουτίσει μεταφέροντας από τον Περσικό κόλπο ένα πλοίο γεμάτο ηρωίνη. Χρειάζεται τριβή στην πιάτσα, εμπειρίες από παρόμοιες μεταφορές πάσης φύσεως «προϊόντων» (τσιγάρων, πετρελαίων, όπλων, ναρκωτικών ακόμα και ανθρώπων), γνώσεις στη διακίνηση βρόμικου χρήματος, κατάλληλους συνδέσμους, ανθρώπους εμπιστοσύνης, εταιρειών ευκαιρίας, νηολόγων, πρακτόρων και δικηγόρων που να γνωρίζουν τους κατάλληλους ελιγμούς και τους νόμους της κάθε «επίμαχης» χώρας.

    Μόνο που σε μια «κακιά στιγμή» το έγκλημα ήρθε στο φως. Πολλές δικογραφίες συνενώθηκαν στην ανακριτική διαδικασία, ενώ, λίγες εβδομάδες πριν αρχίσει η δίκη, μέλη της ομάδας των λιμενικών που εξάρθρωσαν το κύκλωμα, παρά τρίχα να υποστούν «τυχαίες» μεταθέσεις.

    Την ίδια περίοδο, η πρόεδρος του Εφετείου Κακουργημάτων που προΐσταται φιλανθρωπικού ιδρύματος του Πειραιά εμφάνισε… μυϊκούς πόνους και παραιτήθηκε από την εκδίκαση της υπόθεσης, δύο κρίσιμοι μάρτυρες κατηγορούμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας. Με την απόκρυψη αυτής της δίκης από τα μέσα ενημέρωσης και ενώ ο φόβος ανιχνεύεται στα πρόσωπα όσων έχουν ενεργό και κρίσιμο ρόλο σε αυτήν, τι θα γίνει άραγε με το επόμενο παρόμοιο φορτίο;

    Η χειραγώγηση των ΜΜΕ

    Από την αρχή της υπόθεσης του πλοίου με τους 2,1 τόνους ηρωίνης φάνηκε η αντικειμενικότατη δημοσιογραφία! Τις πρώτες ημέρες οι ειδήσεις για το «Noor One» απασχολούσαν τις εφημερίδες (κυρίως) με μεγάλα ρεπορτάζ, ενώ παράλληλα τα διάφορα ιστολόγια άρχισαν κυριολεκτικά να «ξεσαλώνουν» για το ποιοι (κατά τη γνώμη τους) οργάνωσαν την εγκληματική «ναυτιλιακή» επιχείρηση, υποδεικνύοντας μάλιστα τους ενόχους. Αστυνομικοί συντάκτες έδιναν «μάχες» για να πάρουν πληροφορίες, ενώ, ως συνήθως, άλλοι τις είχαν έτοιμες στο πιάτο.

    Ο πρώτος κύκλος ανακρίσεων έκλεισε, αποδόθηκαν οι κατηγορίες και το θέμα πέρασε στα ψιλά. Όταν η δικογραφία για τα «στημένα», αλλά και το βρόμικο χρήμα αποκάλυψε μέσω του κοριού της ΕΥΠ τις τηλεφωνικές συνομιλίες (του 2012) που αφορούσαν και την υπόθεση του πλοίου, το θέμα «ξαναζεστάθηκε». Οι δικογραφίες συγχωνεύονται με απόφαση της δικαιοσύνης και συλλαμβάνεται τότε το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού ως κατηγορούμενος πλέον. Στο μεταξύ άρχιζαν να διαφαίνονται κι αθλητικοί παράγοντες που με αλληλοκαταγγελίες και νυχτερινές «αποκαλύψεις» τους έμπαιναν στο κάδρο αυτών των εγκληματικών υποθέσεων.

    Τα δελτία ειδήσεων σταμάτησαν κάθε αναφορά, ενώ παρέμεινε στις επάλξεις της ενημέρωσης όποιο μέσο είχε μεγάλη επιχειρηματική ή οπαδική αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, λες και το ζήτημα των ναρκωτικών αφορούσε την ομάδα ή τον κάθε παράγοντα. Η ροή πληροφοριών από τα αθλητικά ΜΜΕ και τα υπονοούμενα εμπλοκής του προέδρου της ΠΑΕ περίπου ως Εσκομπάρ διέτρεχε (κυρίως) τις ανώνυμες αναρτήσεις του κάθε φιλοπαναθηναϊκού ή φιλοενωσιακού Μέσου. Ανάλογες υπαινικτικές δηλώσεις έγιναν ακόμα και από ποδοσφαιρικούς προέδρους.

    Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπήκε ποτέ βέβαια στον κόπο να τραβήξει με δηλώσεις του μια καθαρή γραμμή απέναντι σε όσους υποτιθέμενους ή μη εφοπλιστές και πρώην συνεργάτες του βρέθηκαν κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Αντίθετα, απλά «έκοψε» τις ειδήσεις ή -ακόμα χειρότερα- έσπευσαν να τις κόψουν με δική τους πρωτοβουλία τα φιλοουμπιακά ΜΜΕ.

    Λίγο πριν τη διεξαγωγή της δίκης, σε κοινή γραμμή τα περισσότερα ΜΜΕ, αλλά και όλα τα κανάλια, πλην ΣΚΑΙ, περιόρισαν τις ειδήσεις γύρω από τις παραιτήσεις δικαστών της δίκης, επιλήψιμες σχέσεις δικαστών με τους υπόπτους στις εγκληματικές αυτές υποθέσεις, την προσπάθεια μεταθέσεων των λιμενικών και τελικά ακόμα και την κάλυψη της. Για λόγους ακατανόητους, ακόμα και το «Έθνος» που ξόδεψε σελίδες επί σελίδων αποκαλύπτοντας πτυχές της υπόθεσης, έπαψε να ενδιαφέρεται για τη δίκη. Απέμεναν να καλύπτουν τη δικαστική διαδικασία τα ΜΜΕ συμφερόντων Αλαφούζου και η εφημερίδα «Espresso».

    Κι έτσι κάποιοι απομένουν στη μοναξιά τους να καλύπτουν τη δίκη για την ηρωίνη, κάποιοι άλλοι καταγράφουν και μεταδίδουν απευθείας όλους τους διαλόγους με στόχο απλά να πλήξουν αντίπαλα ποδοσφαιρικά (και επιχειρηματικά) στρατόπεδα και κάποιοι τρίτοι πάντα είναι καλά πληροφορημένοι από «πηγές» γράφουν άρθρα σε διαφορετική γραμμή από όσα έγραφαν το 2014, υποδεικνύοντας ως εγκεφάλους τους Τούρκους (ασύλληπτους και μη) κατηγορούμενους, πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη.

    Με δύο λόγια, έγινε ξανά φανερό ότι μόλις ξεσπάει ένας πόλεμος ή μη επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Που κατέχουν τα ΜΜΕ, τότε αναλόγως θυμούνται ή ξεχνάνε τις μεγάλες εγκληματικές υποθέσεις. Στο τέλος, βέβαια, κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται και το πώς τελικά καθορίζονται τα περιεχόμενα των ρεπορτάζ.

    Αποτέλεσμα: η δίκη διεξάγεται σχεδόν στο σκοτάδι και μέσα σε έναν διάχυτο φόβο, οι δομές της καταπολέμησης των ναρκωτικών παραμένουν ανήμπορες με εξαθλιωμένα οικονομικά οι χρήστες γεμίζουν τους δρόμους, οι πολίτες συνεχίζουν να υποστηρίζουν φανατικά τις αθλητικές τους ηγεσίες στον μεταξύ τους υποτιθέμενο εμφύλιο, ενώ επόμενο φορτίο μπορεί ήδη να περνάει ανενόχλητα στον κόλπο του Σουέζ.

    Διότι το θέμα δεν είναι φυσικά το πόσο και ποιοι θα καταδικαστούν από τη Δικαιοσύνη, αλλά το πώς θα έπρεπε να αναδειχτεί στην ελληνική κοινή γνώμη η ευκολία παρόμοιων μεταφορών, να βρεθούν τρόποι καταπολέμησης και κυρίως να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρεύμα κοινωνικής απαξίας για παρόμοιες εγκληματικές κερδοφόρες επιχειρήσεις είτε με ναρκωτικά είτε με «στημένα», είτε με βρόμικο χρήμα. Αυτό όμως δεν γίνεται ούτε με ομερτά και σιωπή ούτε με φόβο.

    Στο μεταξύ, όλα τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζουν να κουνάνε το δάκτυλο στα τούρκικα καμιόνια που μεταφέρουν λαθραίο πετρέλαιο από τον ISIS. Δεν υπάρχει, βλέπετε, στα καμιόνια η δυνατότητα σημαίας Τογκό!

    Ολόκληρο το θέμα μπορείτε να το διαβάσετε στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί σήμερα.

    http://www.efsyn.gr/arthro/21-tonoi-iroini-sta-heria-tis-dikaiosynis
    2,1 τόνοι ηρωίνη στα χέρια της Δικαιοσύνης
    Συντάκτης: Κώστας Ζαφειρόπουλος, Αντα Ψαρρά

  11. Ο/Η Οι καλοί χωράν' παντού λέει:
  12. Ο/Η R.M. λέει:

    Τέρμα η διαπλοκή, όπως και ο ΕΝΦΙΑ και τα μνημόνια. Την μια άδεια ο Θεός θα την δώσει στο Σαββίδη, μετά στον φιλάνθρωπο Μαρινάκη, ο διάβολος θα δώσει την τρίτη στον Καλογρίτσα και η Παναγιά η Βατοπεδινή μορεί να κάνει το θάμα της και να πάρει κανάλι και ο Αλαφούζος, έτσι για ξεκάρφωμα.
    4 (με την ΕΡΤ)-1, το σκορ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔΣΟΚ


    Ο Ιβάν Σαββίδης σε… αγιογραφία εκκλησίας [εικόνα] | iefimerida.gr
    http://www.iefimerida.gr/news/283978/o-ivan-savvidis-se-agiografia-ekklisias-eikona
    19 Αυγ 2016 – O Ιβάν Σαββίδης έχει φροντίσει εδώ και χρόνια για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Πνεύματος στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, μια εκκλησία …
    Ο Ιβάν Σαββίδης χτίζει Εκκλησία στο Άγιον Όρος | Pontos News
    http://www.pontos-news.gr/article/12097/o-ivan-savvidis-htizei-ekklisia-sto-agion-oros
    Πέρα όμως από την πολιτική και επιχειρηματική του δράση, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης αναλαμβάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες το χτίσιμο …
    Ο Ιβάν Σαββίδης και η οικογένειά του σε τοιχογραφία εκκλησίας! – Seleo
    http://www.seleo.gr/…/218812-o-ivan-savvidis-kai-i-oikogeneia-tou-se-toixografia-ekklisias...
    17 Αυγ 2016 – Η εν λόγω φωτογραφία δείχνει μια τοιχογραφία σε Ορθόδοξη εκκλησία που απεικονίζει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, με τη …
    Φωτογραφίες: Στο Άγιον Όρος ο Ιβάν Σαββίδης-Τοποθετεί σταυρό σε …
    http://www.protothema.gr/…/fotografies-sto-agion-oros-o-ivan-savvidis-topothetei-stauro-se...
    2 Αυγ 2016 – Στον τρούλο της Εκκλησίας του Ιερού Κελιού Αγίου Γεωργίου Σκουρταιών …

  13. Ο/Η Red λέει:

    https://enosy.blogspot.gr/2016/08/blog-post_10.html

    ΤΕΤΆΡΤΗ, 31 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2016
    ΕΣΗΕΑ: Οξύτατη ανακοίνωση για τον τρόπο χορήγησης των τ/π αδειών

    Με τη διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών σε εξέλιξη, η ΕΣΗΕΑ έκανε παρέμβαση με ανακοίνωση της. Σε αυτή τάσσεται εναντίον του διαγωνισμού τον οποίο χαρακτήρισε «ριάλιτι», ενώ ανέφερε ότι η ενημέρωση δεν μπαίνει σε δημοπρασία.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    (….)

  14. Ο/Η Lawyer λέει:

    Καρφώνω το βρώμικο αφεντικό μου (τότε ήταν ο Μένιος Αλέξη) για να γλυτώσω εγώ με ευνοϊκή νομική μεταχείριση .

    http://www.logiosermis.net/2010/11/1988.html

    Χρονιά σκανδάλων το 1988: Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι!
    7/11/2010

    Πως ο Κουτσόγιωργας πήρε 2 εκατ. δολ. από τον Κοσκωτά για να φτιάξει τον γνωστό…Κουτσονόμο! .Το 1988 είναι η πρώτη χρονιά που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κρύβει έλλειμμα 503 δι. δρχ!

    Του Στεφ, Β. Αναγνώστου
    ………………..
    Ετσι ο Χαλικιάς στις 11 Νοεμβρίου 1988 έστειλε επιστολή στον τότε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κουτσόγιωργα, η οποία όμως δόθηκε στη δημοσιότητα πολύ αργότερα, στις 2 Μαρτίου του 1989! Στην επιστολή αυτή ο κ. Χαλικιάς, εκφράζοντας την αντίθεσή του για την νομοθετική ασυλία που παρεσχέθηκε στον Κοσκωτά, επεσήμανε: «Επιτρέψατέ μου να παρατηρήσω ότι οι περιορισμοί στην άσκηση του εποπτικού και του ελεγκτικού έργου της Τράπεζας της Ελλάδος εξακολουθούν να υπάρχουν, γιατί δυστυχώς, το άρθρο 40 του Ν.1806/88 «Τροποποίηση της νομοθεσίας για τα Χρηματιστήρια και άλλες διατάξεις» δεν έλυσε το πρόβλημα. Ισως έχει δημιουργήσει πρόσθετες δυσχέρειες στην άσκηση του ελέγχου».

    Σχετικά πάντως με την σκανδαλώδη διάταξη, που ονομάσθηκε «κουτσονόμος» πρέπει να τονισθούν τα ακόλουθα: Αρχικά κανένας δεν εγνώριζε αν υπήρξε χρηματισμός ή όχι του Κουτσόγιωργα για την επίμαχη διάταξη. Το μόνο που υπήρχε ήταν οι σχετικές καταγγελλίες του Κοσκωτά και της γυναίκας του. Ωστόσο στις 20 Μαρτίου 1989 και αφού ο Κουτσόγιωργας είχε παραιτηθεί από την Κυβέρνηση στα μέσα Μαρτίου, ο δικηγόρος Ιω. Μαντζουράνης «δεξί χέρι» του Κουτσόγιωργα, με ιδιόχειρο σημείωμά του 20 σελίδων, που έφθασε στις εφημερίδες από τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου είχε προφυλακισθεί για την υπόθεση Κοσκωτά, κατήγγειλε ότι ο Κουτσόγιωργας εισέπραξε από τον Κοσκωτά 2 εκατ. δολάρια, τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμό του ιδίου και μελών της οικογενείας του σε ελβετική Τράπεζα!

    Στο σημείωμά του αυτό ο Γιάννης Μαντζουράνης, περιέγραφε λεπτομερώς το χρονικό του ανοίγματος του λογαριασμό στην Ελβετία για την «οικογένεια των Ρώσων», όπως κωδικά ονόμαζε την οικογένειας Κουτσόγιωργα καθώς και τις κινήσεις μεταφοράς ποσών που έκανε! Γράφει χαρακτηριστικά: .« Τέλη Ιούλη 1988 ανοίγω λογαριασμό με τη βοήθεια του τραπεζίτη Elshon στην UBS. . 4 ή 5 Αυγούστου 1988 ο Γ . Κοσκωτάς και η γυναίκα του μεταβαίνουν στη Γενεύη και μου καταθέτουν στον παραπάνω λογαριασμό 2.000.000 δολάρια.» (Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα με την ιδιότητα του δικηγόρου της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης κυρίας Σταματίνας Μαντέλη που διώκεται για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου).

    http://www.aftodioikisi.gr/politiki/ti-leei-o-fotilas-gia-ton-mantzourani-kai-ti-dorodokia-tou-koutsogiorga/
    Τι λέει ο Φωτήλας για τον Μαντζουράνη και τη δωροδοκία του Κουτσόγιωργα
    30/08/2016
    Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ 105,8 ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι δικηγόρος του ελληνικού δημοσίου στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Χρήστος Μαντζουράνης που έχει παραδεχθεί ότι δωροδόκησε τον Μένιο Κουτσόγιωργα.

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    H περίπτωση Μαντζουράνη, προσφέρεται για να αντιληφθεί κάποιος το επίπεδο της δημόσιας ζωής μας και της ελληνικής κοινωνίας.

    Το δημόσιο εκπροσωπείται νομικά σε μια πολύ στρατηγική υπόθεση η οποία υποτίθεται πως θα φέρει Δημοκρατία, διαφάνεια και κάθαρση στον πράγματι πάρα πολύ προβληματικό (με τεράστια ευθύνη του ΝΔΠΑΣΟΚ) τομέα των ΜΜΕ, από έναν δικηγόρο και ταυτόχρονα πολιτικό πρόσωπο, ο οποίος είχε εμπλακεί και προφυλακιστεί και αναγκαστεί να ομολογήσει πως λειτούργησε ως αγωγός μεγάλης δωροδοκίας και πολιτικής διαφθοράς, μέσω της οποίας ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κουτσόγιωργας δωροδοκήθηκε από ζάπλουτο και πανίσχυρο επιχειρηματία-τραπεζίτη-εκδότη, για να εκδώσει ειδικό προστατευτικό «κουτσονόμο», στα πλαίσια του μεγαλύτερου μέχρι τότε μεταπολιτευτικού σκανδάλου. Ο δικηγόρος καρφώνει το αφεντικό του για να γλυτώσει ο ίδιος και να πέσει στα μαλακά. Ο πανδαμάτωρ χρόνος, η ποιότητα της δημοσιογραφίας και η γνωστή ηθική της κοινωνίας που της φταίει η Μέρκελ και οι ξένοι γενικώς, θα αναλάβουν τα υπόλοιπα.

    Η παρουσία του κ.Μαντζουράνη σήμερα σε εμβληματική δημόσια θέση με κρίσιμο ρόλο, αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο ζήτημα με πολλές πτυχές. Πέπλο σιωπής καλύπτει πολύ περιέργως την σημαντικότερη από αυτές και οι αντίπαλοι της κυβέρνησης αναλώνονται σε δευτερεύουσες λεπτομέρειες γύρω από το ποιοι είναι πελάτες του, ανακριβολογώντας ενδεχομένως, στην πρεμούρα τους να τον αποδυναμώσουν, μπας και πάρουν κι αυτοί κάποια άδεια.

    Ζούμε σε μια χώρα που ελάχιστοι δεν έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους και έτσι κανείς δεν παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές μιας ανομολόγητης Ομερτά, που λειτουργεί με αμοιβαίους συμψηφισμούς. Το ΚΚΕ για παράδειγμα, ένα από τα πιο συστημικά κόμματα, που εισέπραξε κι αυτό μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τα εκλογικά επίχειρα της κρίσης, δεν λέει κουβέντα και ξοδεύεται τυπικά στις συνήθεις κοινότοπες, άσφαιρες, γελοίες και συκοφαντικές (αν δούμε ποιοι τολμούν και με τι πανάθλιο σταλινικό όραμα να μιλούν για Δημοκρατία) γενικολογίες κατά της αστικής Δημοκρατίας, χωρίς να καταθέτει επί των θεσμικών, μισή μεταρρυθμιστική πρόταση (Το ΚΚΕ Φλωράκη είχε τέτοιες προτάσεις).

    Στην αποκολοκυνθωμένη μικροαστική και παλιομοδίτικη iskra της ΛΑΕ (και κλείνω με αυτό), υπάρχει ένα άρθρο, που ενώ αναφέρει μερικά σωστά και αυτονόητα για τις αρχές που έπρεπε να διέπουν τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ, δεν λέει κουβέντα για όλα αυτά τα προσωπικά επίδικα (ούτε πουθενά αλλού στο μπλογκ που αγωνίζεται να αλλάξει λέει το σύστημα) και μάλιστα με τη γνωστή συμπλεγματική τάση της άκρας Αριστεράς, τσουβαλιάζει όλους τους «πλούσιους», είτε πλούτισαν με νόμιμη και διαφανή επιχειρηματική δραστηριότητα, είτε πλούτισαν από όνομα, κληρονομιά ή πλούσιο γάμο (όπως καλή ώρα καμπόσοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), είτε πλούτισαν με αδιαφάνεια, είτε πλούτισαν π.χ. με ναρκωτικά (γι’αυτό δεν αποτολμά καμία αναφορά μην και παρεξηγηθεί), οδηγώντας έτσι την κριτική του στο γνωστό αδιέξοδο, πως για όλα φταίει το σύστημα το οποίο δεν μπορεί να βελτιωθεί (άρα το αφήνουμε να σαπίζει χωρίς να παρεμβαίνουμε ποτέ επί συγκεκριμένου, επί θεσμικού, επί ηθικού, κλπ) και αν δεν αλλάξει στο άδηλο μέλλον (από τον Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα και το γελοίο λαϊκίστικο τσούρμο του, που συνεργάστηκε σε κάθε παλιανθρωπιά της πρώτης κυβέρνησης του Τσίπρα, ψήφισε τον κ.Παυλόπουλο, συγκυβέρνησε με τον κ.Παπαγγελόπουλο και συναγελάστηκε με την Ακροδεξιά του Καμμένου), τότε δεν γίνεται τίποτα και καλό είναι να μην γινόμαστε ποτέ συγκεκριμένοι, να μην συγκρουόμαστε με βρώμικα συμφέροντα και πρόσωπα, να μην γίνουμε πραγματικά ενοχλητικοί για κανέναν ισχυρό παλιάνθρωπο, αλλά να γενικολογούμε θεωρητικά μήπως και εξασφαλίσουμε κάποια βουλευτική, αυτοδιοικητική ή συνδικαλιστική συνταξούλα βάζοντας το μαγαζάκι μας στη Βουλή.

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25138:tileoptikesadeiestheatro&catid=81:kivernisi&Itemid=198

    Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
    ……………

  16. Παράθεμα: NOMIKA NEA | γιάννης ματζουράνης: το δικαίωμα να είσαι δικηγόρος

  17. Παράθεμα: NOMIKA NEA | γιάννης μαντζουράνης: το δικαίωμα να είσαι δικηγόρος

  18. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

    http://www.antinews.gr/action.read/politiki/pappa-tzilikia/2.110153

    Παππα… τζιλίκια

    Ίσως ο Νίκος Παππάς όλα τα χρόνια των σπουδών του να μην είχε το χρόνο να διαβάσει κάποιο ορισμό της αλαζονείας.

    Και καλλιέργησε, άγνωστο με ποια κριτήρια, ένα ύφος που είτε θα τον οδηγήσει στην επιτυχία, είτε στην καταστροφή. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έξυπνο άνθρωπο και ταυτόχρονα κυνικό και αυτό θα τον οδηγήσει μάλλον στο να κάνει λάθη.

    Το νούμερο 2 της κυβέρνησης, κατά πολλούς αυτός που κάνει όλο το «βρόμικο» παιχνίδι, όπως παλιότερα οι έμπιστοι άλλων υπουργών, είδε πώς η επιτυχία από την αποτυχία απέχει ελάχιστα. Και πώς η αποθέωση από την γιούχα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

    Ο Νίκος Παππάς πήρε πάνω του την «κάθαρση» των μέσων ενημέρωσης. Αυτός αποτέλεσε την προμετωπίδα της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά των παλαιών τζακιών, των νταβατζήδων, των καναλαρχών. Νέος, άφθαρτος, χωρίς εμπλοκή στην πολιτική μέχρι που έγινε διευθυντής του γραφείου του φίλου του Τσίπρα, ανέλαβε με το που πάτησε το πόδι του στο Μαξίμου να παίξει το ρόλο του τιμητή των πάντων. Του Ρομπέν των Δασών και ταυτόχρονα του αριστερού… Μπάτμαν που θα τα έβαζε με τους κακούς.

    Οι κακές γλώσσες, όμως, κι όχι μόνο των κακών αλλά και συντρόφων του, λένε ότι ο Παππάς ήταν και είναι αυτός που «ευλόγησε» τις αγαστές σχέσεις που ανέπτυξε ο Τσίπρας, πριν και μετά τις εκλογές του 2015. Του έκλεισε ραντεβού με τους νταβατζήδες που τώρα «πολεμά», του κανόνισε επαφές που τον βοήθησαν σημαντικά στο δρόμο προς την εξουσία. Λέγεται ότι βρήκε και χρήματα για το κόμμα από επιφανείς επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος έπιναν νερό στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Φήμες λένε, βεβαίως, ότι ο Παππάς «ξεχνούσε» λίγους μήνες μετά ποιοι είναι οι «χορηγοί» του κόμματος.

    Μη έχοντας ουσιαστικό αντικείμενο, πέραν του ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ο Παππάς έπαιζε το ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή. Δεν του άρεσε κάποιος, αναλάμβανε το ρόλο του επιτιθέμενου. Λέγεται ότι πολλές φορές είχε και προσωπική ατζέντα, έκανε δηλαδή επιθέσεις χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό. Άμα δεν… χωνεύει κανέναν, αν κάποιος τον εμποδίζει στα σχέδιά του, αν είναι πιο σοβαρός από τους Συριζαίους, τον αποδομεί, τον στοχοποιεί, του επιτίθεται με σφοδρότητα.

    Ένας από τους άσπονδους εχθρούς του είναι π.χ. ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος πάντως αδιαφορεί και δεν απαντά ποτέ σε παπατζήδες.

    Όμως, ο Νίκος Παππάς, ο πανίσχυρος αυτός πολιτικός που όλοι περνούν από τον ίδιο για να δουν τον πρωθυπουργό, φαίνεται να έκανε το λάθος που κάνουν όλοι οι αλαζόνες. Η σπουδή του να δείξει έργο στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, η αγωνία του να στήσει νέο σύστημα, αλλά και η αμετροέπειά του τον οδηγούν σε λάθη. Ένα από αυτά ήταν ο διαγωνισμός που έστησε. Η χαρά για τα λεφτά που… θα έπαιρναν προκάλεσε ντελίριο. «Μπράβο ρε μάγκα», φέρεται να είπε έκπληκτος ο Τσίπρας στον Παππά, κι αυτός το πήρε πάνω του. Όμως, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη.

    Κάτι ο υπόδικος Μαρινάκης, κάτι ο Καλογρίτσας που περιφέρει την άδεια και ψάχνει για αγοραστή, κάτι οι κουμπαριές και κάτι ο Σαββίδης που ομολόγησε ότι ήταν «λαγός», και το όνειρο θόλωσε.

    Όλη αυτή η υπόθεση διέλυσε και τα όποια «οχυρά» ηθικής είχαν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία και οι διαστάσεις που πήρε τελικά οδήγησαν τον κόσμο στο να σιχαθεί και αυτή την κυβέρνηση και να πει «όλοι ίδιοι είναι». Ο…. αρχηγός της εκστρατείας Νίκος Παππάς θα πρέπει πλέον να μην αισθάνεται άνετος. Ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πνέουν μένεα εναντίον του καθώς οι ψηφοφόροι τους βρίζουν και τους χαρακτηρίζουν κι αυτούς διαπλεκόμενους. «Θα κάνετε εξυγίανση με τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο;», λένε οι ψηφοφόροι αλλά και στελέχη του κόμματος. Ενόψει του Συνεδρίου, μάλιστα, και με βάση την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση των αδειών, δεν αποκλείεται να ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Παππά, εμμέσως αποδοκιμάζοντας και τον Τσίπρα για τις επιλογές του.

    Ίσως, το μόνο που θα τους έσωζε από τον διασυρμό, κυρίως τον Παππά, θα ήταν μια απόφαση του ΣτΕ που θα ακύρωνε τον διαγωνισμό. Όμως, ο «σκοτεινός» αυτός τύπος, μαζί με τους κολαούζους του, δεν θα έχουν καλό τέλος. Η αλαζονεία οδηγεί πάντα στην καταστροφή, κι όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο μεγαλύτερος είναι ο θόρυβος της πτώσης.

  19. Ο/Η ΜΠΙΤΖΑΚΑ λέει:

    ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ [ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ] ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.


    ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΧΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ .
    ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΑΛΙ [ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ] ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΦΑΣΙΣΤΟΦΙΛΟΙ;;;;;
    ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ.
    ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.
    ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ.

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΤΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΛΣΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
    ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΦΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΥΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
    ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ .

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟ 70 ΕΤΩΝ ΝΑΖΙ.

  20. Ο/Η ΜΠΙΤΖΑΚΑ λέει:

    29 οκτωβριου είναι….

    αρα ο στομας μου λεει κατι σχετικο με τη περισταση
    και αληθινο

    εσυ με τι ακριβως εχεις πρόβλημα;
    με την μνημη της ητττας του φασισμου ;
    η με την αληθεια;

  21. Παράθεμα: ΤΟ ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

  22. Παράθεμα: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

  23. Παράθεμα: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ένας πολιτικός αρχηγός, πρώην πρωθυπουργός-όχι κάποιος ανίσχυρος ιδιώτης, υποτίθεται Αριστερός, που καταφεύγει στο κόλπο της αγωγής αντί να κάνει μήνυση (κι αυτό ακραίο θα ήταν) για να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους ζητώντας εξοντωτικά ποσά, ενώ θα μπορούσε να τους έχει απαντήσει με πληρότητα.
    Αυτό είναι κλασική ακροδεξιά μέθοδος φίμωσης του Τύπου.

    https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1087883/nd-exodotikes-oi-axioseis-tsipra-kata-dimosiografon/#.YBAXjEkYZYo.twitter

    ΝΔ για αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο: Η συγκεκριμένη ενέργεια λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική
    Parapolitika Newsroom
    26.01, 14:05

    Για εξοντωτικές αξιώσεις κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την κίνηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αφορμή τις αγωγές κατά των δημοσιογράφων

    «Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

    To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.