Η παρούσα κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ολοκληρώσει αυτό που ανέλαβε

samaras-orosΟποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι τυχοδιωκτισμός και εγκληματική αποφυγή ευθυνών.

Και η αντιπολίτευση; Ασφαλώς έχει υποχρέωση να επισημαίνει τις ανακολουθίες, τις ολιγωρίες και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης. Ομως, η καλλιέργεια της ψευδούς εντύπωσης ότι μια άλλη κυβέρνηση θα φέρει τα πάνω-κάτω και σε διαφορετική κατεύθυνση δεν οδηγεί πουθενά. Στο κάτω- κάτω ας παραδειγματιστεί από το πάθημα του κ. Τσίπρα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε το λάθος να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και όλα πήγαν χειρότερα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο >>>

This entry was posted in Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Η παρούσα κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ολοκληρώσει αυτό που ανέλαβε

  1. Ο/Η του κώλου λέει:

    Μουφαnet

    Οριστικά εκλογές! Ο Τσίπρας έκανε test «Ποιός Πρωθυπουργός είσαι;» και βγηκε «Καραμανλής»!

    Σε σημερινή φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο επικεφαλής της Κυβέρνησης έκανε το δημοφιλές test στο Facebook και το αποτέλεσμα έδειξε ότι είναι ο Κώστας Καραμανλής. Συνεπώς η διαφυγή του είναι βέβαιη

    Νίκος Ζαχαριάδης

    Νίκος Ζαχαριάδης
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να ταυτίζεται απόλυτα με τον πρώην Πρωθυπουργό. Αλλά για πρώτη φορά αυτό τεκμηριώνεται και επίσημα όπως δείχνει η οθόνη του υπολογιστή που ξεχάστηκε πάνω στο γραφείο του.

    Μόνο τυχαίο δεν θεωρούν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές το γεγονός ότι ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, με την αξιολόγηση να εκκρεμεί και τη χώρα για άλλη μια φορά σε οικονομικό αδιέξοδο, ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε σκόπιμο να κάνει στο Facebook το δημοφιλές test με τίτλο «Βρείτε ποιός πρωθυπουργός είστε».

    Οπως και ο Κώστας Καραμανλής λίγο πριν προκηρύξει εκλογές το 2009 είχε διαβεβαιώσει ότι η Ελληνική Οικονομία είναι «θωρακισμένη» απέναντι στην κρίση. Το ίδιο ακριβώς έκανε πριν λίγες ημέρες και ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας ότι η οικονομία είναι έτοιμη να εκτοξευθεί.

    Αμφιβάλλει κανείς ότι το επόμενο βήμα του θα είναι οι εκλογές όπως συνέβη και με το – βεβαιωμένο πια – πολιτικό του alter ego; Ή ότι στη συνέχεια, μετά την ήττα θα αποσυρθεί στην Αίγινα και θα αρνείται να μιλήσει μέχρι κάποιοι να αρχίσουν να τον θεωρούν «Εθνικό Κεφάλαιο»;

    • Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

      AΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ

      Θέμα χρόνου είναι πλέον η παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτιμούν τα σημερινά (27/04/2016) δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, στον απόηχο του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των Θεσμών.

      «Είναι θέμα χρόνου η παραίτηση Τσίπρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Μόνο ο χρόνος για την παραίτησή του δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σε άρθρο της που τιτλοφορείται: «Καμία μεταρρύθμιση, κανένα ευρώ: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».

      «Καθώς ο χρόνος στενεύει και τα ταμεία της χώρας είναι μείον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή να μεταφερθούν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στο Δημόσιο», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

      Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων την Μεγάλη Τρίτη και την αναβολή του Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και τις Βρυξέλλες να μιλούν για πιθανό έκτακτο Eurogroup την Τρίτη του Πάσχα.

      Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχολίασε πως «για ακόμη μια φορά επιχειρήσαμε πολιτική διαπραγμάτευση, η οποία δυστυχώς δεν μας βγήκε, όπως δεν μας έχει βγει εδώ και 1,5 χρόνο που την παλεύουμε» .

      «Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτη σύνοδο Κορυφής και για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μας παρέπεμψε στο Eurogroup δηλαδή στον Σόιμπλε! Άρα γυρνάμε συνέχεια γύρω γύρω από τον εαυτό μας», πρόσθεσε η κυρία Μακρή, επισημαίνοντας τον υποστηρικτικό ρόλο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .

      «Δυστυχώς όμως για εμάς κανείς δεν ακούει πλέον τον Γιούνκερ, γιατί ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν βάζει λεφτά στο ελληνικό πρόγραμμα, οπότε όλες τις αποφάσεις τις παίρνουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλαδή ο Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι «ρεαλιστικά μπροστά μας υπάρχουν δύο σενάρια».

      «Ή η κυβέρνηση θα αναζητήσει έναν τρόπο αξιοπρεπούς αναδίπλωσης, δηλαδή από όλα όσα ζητά το ΔΝΤ, θα κερδίσουμε ένα 30% , με το Ταμείο να παίρνει το υπόλοιπο 70%. Μπορεί δηλαδή τα μέτρα να μην πάνε κωδικό-κωδικό, αλλά να προσδιοριστούν μόνο οι «περιοχές» (των μέτρων) και να υπάρξει συμβιβασμός και να κλείσουμε τα επόμενα 24ωρα ή αν δεν γίνει αυτό, πάμε για… ΕΚΛΟΓΕΣ», εξήγησε η κυρία Μακρή.

      Όπως είπε η γνωστή δημοσιογράφος, το σενάριο να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και να παραδώσει την εντολή, δεν υπάρχει γιατί ο κύριος Μητσοτάκης με 76 βουλευτές δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η γνωστή δημοσιογράφος ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα παραλάβει καν την εντολή που θα του παραδοθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, αποκλείεται όπως είπε και το σενάριο της οικουμενικής, γιατί αυτό το θέλει μόνο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

      Ωστόσο, η κυρία Μακρή εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί αυτή η παράταση επίτευξης συμφωνίας, δεν θα μπορούν να αποφευχθούν οι εκλογές.

  2. «Αν λατρέψετε την εξουσία, θα αισθάνεστε αδύναμοι και τρομαγμένοι, και θα χρειάζεται να ασκείτε όλο και μεγαλύτερη εξουσία στους άλλους για να μη σας κατακλύσει ο φόβος».

    David Foster Wallace, 1962-2008

    Πηγή: http://www.lifo.gr/articles/book_articles/81062

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.