Όταν η Εκκλησία κοροϊδεύει με τη βοήθεια πολιτικών αρχηγών

[Η υποκρισία των Τσίπρα, Κουβέλη, Θεοδωράκη, ως επισκεπτών του Αρχιεπισκόπου]

ecclessia3sep15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Έχω χάσει το λογαριασμό πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο γιός του ευσεβή εργολάβου τον φερόμενο ως γνώριμο του πατέρα του, από την αρχιεπισκοπική αυλή την εποχή της δικτατορίας.

Δεν υπάρχει νομίζω ανάλογο προηγούμενο στην ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς. Μια ημέρα μετά την εκλογική του νίκη, ο πρώτη φορά κλπ πρωθυπουργός, ασυγκράτητος, επισκέφθηκε για πολλοστή φορά τον Αρχιεπίσκοπο. Αντιγράφω ρεπορτάζ από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας (Μάκης Αδαμόπουλος): «Τη διαβεβαίωση του ότι οι σχέσεις Εκκλησίας Κράτους θα είναι πιο ουσιαστικές και αναβαθμισμένες από ποτέ, έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο.  «Ήρθα να πάρω την ευχή σας πριν αναλάβω το δύσκολο έργο….έχουμε ανάγκη από δύναμη. Ήρθα να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους με τη νέα κυβέρνηση θα είναι ουσιαστικότερες και πιο αναβαθμισμένες από ποτέ. Ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά και να προσφέρουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας. Μέσα από το διάλογο, τη καλή συνεργασία και το καλό κλίμα που υπάρχει νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Επακολούθησαν και τρεις μέσα σε ένα μήνα μυστικές συναντήσεις, γιατί ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ποτέ να απαλλαγεί από τα σταλινικά σύνδρομα των αδιαφανών κινήσεων και των παρασκηνιακών διαδικασιών, ειδικά της ηγετικής αυλής και η Αρχιεπισκοπή δεν θα έχανε ποτέ την ευκαιρία να επωφεληθεί από έναν τόσο αδαή και ανερμάτιστο πρωθυπουργό.

Στις 16.1.2013, είχε επισκεφθεί τον πνευματικό πατέρα των φιλανθρώπων Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη και υποψήφιο συνέταιρο με τον εμίρη του Κατάρ, ο κυρ Φώτης με τους κ.κ. Ν.Τσούκαλη και Ανδρ. Παπαδόπουλο. Αντιγράφω από τον ιστότοπο της τότε ΕΡΤ: «Την ανεύρεση δίαυλου επικοινωνίας για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων προς όφελος του λαού αναζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Αμέσως μετά τη συνάντηση που διήρκησε πάνω από 45 λεπτά ο κ. Κουβέλης εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του είπε ότι «συζητήσαμε θέματα που αφορούν την εκκλησία με άμεση αντανάκλαση στην κοινωνία. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανεύρεση δίαυλου επικοινωνίας για απευθείας ανταλλαγή απόψεων στην επίλυση των προβλημάτων».

Τώρα επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο «Αλληλεγγύης-Αποστολής», Βουλιαγμένης και Βοιωτοπεδίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Ο Αρχιεπίσκοπος μου είχε κάνει τη μεγάλη τιμή να μου δώσει την πρώτη του συνέντευξη όταν ανέλαβε αυτόν τον σημαντικό ρόλο. Εννοώ, ότι η σχέση μας είναι αρκετά παλιά και αν και το ραντεβού συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο, στην πραγματικότητα έχει ζητηθεί από μένα πολλούς μήνες πριν (τόσο πολύ σε περιφρονεί ο Αρχιεπίσκοπος;) προκειμένου να συζητήσουμε μερικά πράγματα, γιατί πάντα είναι χρήσιμο να ακούσει κανείς τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε ένα σημαντικό θέμα –το οποίο είχαμε συζητήσει και παλιότερα- το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Από παλιά ο Αρχιεπίσκοπος μου είχε μιλήσει για τις προσπάθειες που είχε κάνει να ξεκαθαριστεί το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Τι περιουσία υπάρχει, έτσι ώστε να μπορέσει στη συνέχεια με τη συμφωνία του κράτους να αξιοποιηθούν μεγάλα τμήματά της προς όφελος των πολλών, προς όφελος της κοινωνίας και των νέων αγροτών. Μας δόθηκε η ευκαιρία να το ξανασυζητήσουμε και νομίζουμε ότι κάποια στιγμή η πολιτεία μαζί με την Εκκλησία θα πρέπει να κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ξεδιαλύνει αυτή την υπόθεση, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο έργο για τους Έλληνες που το έχουν ανάγκη».

Κοινός τόπος όλων των επισκέψεων, το άλλοθι δηλαδή αυτού του παλκοσένικου εκτόξευσης πολυφορεμένων αοριστολογιών και φιλοφρονητικών ανοησιών, ήταν ο εξής. Κάποιο υποτιθέμενο κοινωνικό έργο το οποίο θα επιτελέσει η Εκκλησία σε συνεργασία με αυτά τα κόμματα, είτε μέσω της συμμετοχής τους σε κάποια κυβέρνηση ή μέσω των δυνατοτήτων που τους έδινε ή τους δίνει η κοινοβουλευτική τους παρουσία. Το ότι οι δυο πρώτες επισκέψεις έγιναν αποκλειστικά για το θεαθήναι (αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος), το πώς υπήρξαν ολότελα αναποτελεσματικές και χωρίς ίχνος κοινωφελούς συνέχειας είναι ηλίου φαεινότερο. Η αποκρατικοποίηση της Εκκλησίας ΑΕ, η ανεξιθρησκεία και η αποθρησκειοποίηση του Κράτους και της Εκπαίδευσης, οι αναρίθμητες νόμιμες ιερές  φοροαπαλλαγές και παράνομες φοροκλοπές, τα απειράριθμα και ποικιλόμορφα ιερά σκάνδαλα, η διαπλοκή Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, η παρεμπόδιση της νομοθετικής προόδου, τα σκοταδιστικά κηρύγματα, ο μεσαιωνικός νόμος περί βλασφημίας και η άθλια εφαρμογή του, η ελευθερία του Λόγου και της Τέχνης, οι ευλογίες προς τη Χ.Α. που αφειδώς έχουν προσφέρει δεκάδες κληρικοί δημόσια, η ιερή παιδεραστία και η μοίρα των παιδιών που η κακή τους τύχη τα έστειλε κάτω από την εκκλησιαστική σκέπη, ο ρατσιστικός εκκλησιαστικός λόγος (μισογυνισμός, ομοφοβία, αντισημιτισμός, εθνικισμός, κλπ), το (αφορολόγητο) εμπόριο θαυμάτων, είναι θέματα που δεν χώρεσαν σε αυτές τις συναντήσεις των τριών πολιτικών με τον παπά. Δεν νομίζω πως πιστεύει κανείς πως η τελευταία από αυτές, με τον υπόλογο ρεπόρτερ του Φαρμακονησίου, θα αποδειχθεί μετά τις προσεχείς εκλογές  τελεσφόρα, πως δηλαδή θα καταλήξει στη νομή της εκκλησιαστικής περιουσίας από τους αδύναμους συνανθρώπους μας, όπου κατά την ευαγγελική διδασκαλία ανήκει. Αυτό είναι πιο απίθανο και από τη συμμετοχή στις λίστες του Ποταμιού, του κυνηγημένου από το κόμμα, για χατίρι της συνέχισης της κρατικής στήριξης στην απάτη του Αγίου Φωτός, Νίκου Δήμου.

Οι ευχές και οι διφορούμενες υποσχέσεις του Αρχιεπισκόπου Σιβιτανιδείου Σχολής και Ασωπού ποταμού, είναι ολότελα άχρηστες και αυτό το ξέρουν όλοι. Υπάρχει όμως κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα. Ο λόγος του δεν μετράει καθόλου στην κοινωνία και αυτό αποδείχθηκε και από την αδιαφορία των πιστών να ακούσουν την προτροπή του για ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Οι λαϊκές συνοικίες, εκεί που κατοικεί η πελατεία του κλήρου, έδωσαν τεράστια ποσοστά στο ΟΧΙ και κανείς στην Εκάλη δεν ψήφισε ΝΑΙ επειδή το υπέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος. Αν για τον κ.Τσίπρα υπάρχουν οι παλιοί (ανιδιοτελείς) οικογενειακοί οικονομικοί δεσμοί με το παπαδαριό (υποθέτω και νέοι, εξ ίσου ανιδιοτελείς, με καθαρά μεταφυσικό περιεχόμενο), που εξηγούν θαυμάσια το πήγαινε έλα του Πινόκιο στην αρχιεπισκοπική αυλή, το νταραβέρι των δυο άλλων με τους ρασοφόρους δεν έχει λογική εξήγηση, γιατί ούτε απέδωσε ούτε αποδίδει τίποτα, πέρα από λίγα λεπτά ευτελούς δημοσιότητας. Πρόκειται για κεκτημένη ταχύτητα φιλόδοξων πολιτευτών που ζηλεύουν τα χούγια της Δεξιάς, τα οποία στο υποσυνείδητό τους έχουν ταυτιστεί με τον ασφαλή δίαυλο προς την εξουσία.

Ο πρώτος διδάξας, ήδη ξηλώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, αφού δεν μπορεί κανείς να κοροϊδεύει τόσους πολλούς για τόσο πολύ, χωρίς να έχει κερδίσει τα αναμενόμενα από τους μακιαβελικούς  τακτικισμούς του. Ο κ.Κουβέλης έχει ήδη γελοιοποιηθεί και απλώς αποπειράται μια επιστροφή, μια τελευταία σύντομη αναλαμπή, μέσω της βουλευτικής λίστας εξαδέλφων, φίλων, τυχοδιωκτών, μεντόρων και περιφερόμενων πολιτευτώ του κ.Τσίπρα. Ο κ.Θεοδωράκης όμως, που πλασάρει το άχρωμο κόμμα του ως κάτι δυναμικό, σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό και νέο, το αποστερεί από ένα δυναμικό πλεονέκτημα και διακριτικό έμβλημα, αυτό ενός φιλελεύθερου κόμματος του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, σε μια καθυστερημένη και διεφθαρμένη βαλκανική χώρα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την αμείλικτη αλήθεια. Το Ποτάμι διαθέτει κάποια εχέγγυα για έναν τέτοιο ρόλο, έχει κάποιο αξιόλογο περίγυρο στελεχών και φίλων, όμως οι βασικές ελλείψεις του αρχηγού και ενός μεγάλου μέρους της κοινοβουλευτικής του ομάδος, του στερούν το ρόλο, το χρώμα και το εκτόπισμα που θα μπορούσε να διεκδικήσει στην τωρινή συγκυρία.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Όταν η Εκκλησία κοροϊδεύει με τη βοήθεια πολιτικών αρχηγών

  1. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

    Από μικρό κι από μηχανικό ακούς καμιάν αλήθεια
    Τον πατέρα του Τσίπρα τον έβλεπα για βασιλόφρονα. Ο Τσίπρας είναι γιος χουντικού εργολάβου.»

    4.293

    Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβ 2015

    «Ένας ακροδεξιός που λέει ότι τον ψεκάζουν μαζί με αυτόν που θέλει να πάει την Ελλάδα πίσω. Γελοία η συνεργασία Τσίπρα Καμμένου.»
    «Ο Τσίπρας είναι γιος χουντικού εργολάβου. Εχω δουλέψει με τον πατέρα του σε έργο. Εγώ τον έβλεπα για βασιλόφρονα τον πατέρα του Τσίπρα, δεν τον έβλεπα για αριστερό. Και μένα με κορόϊδευε. Με έλεγε ότι είμαι αριστερός»
    Όλα τα σχόλια (5)

  2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://sfrang2.blogspot.gr/2010/08/ii.html

    21 August 2010

    Επάγγελμα: Οδοκαθαριστής-επενδυτής II

    2.186.000 € έβγαλαν σε λίγα λεπτά

    (Πληροφορίες από την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 15/08/2010)

    Νέα στοιχεία και περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν από τα υπόλοιπα τέσσερα συμβόλαια, τα οποία συνοδεύουν και αλληλοεμπλέκονται στη σκανδαλώδη πώληση των… ασημικών της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη στον… οδοκαθαριστή, ο οποίος τα μεταπώλησε την ίδια στιγμή, μέσα στα γραφεία της Εκκλησίας, στο ίδιο δηλαδή μέρος όπου έγινε το συμβόλαιο της αγοράς, σε κυπριακές εταιρείες τύπου… offshore. Και εδώ γεννιέται η απλοϊκή απορία:

    Πώς ένας οδοκαθαριστής βρήκε αυτές τις κυπριακές εταιρείες; Κάποιος πρέπει να του τις προξένεψε… Ποιος; Θα πρέπει να το αναζητήσει η Εισαγγελέας που διενεργεί την ανάκριση και από ώρα σε ώρα πρόκειται να στείλει την… απανταχούσα, το παραπεμπτικό βούλευμα, που θα δυσκολέψει τη ζωή πολλών, με πρώτους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου.

    Συνέχεια λοιπόν στην έρευνα για «τα φιλέτα της Βουλιαγμένης» και τη ζημιά της Εκκλησίας της Ελλάδος από τη «σκανδαλώδη και ύποπτη συναλλαγή», το deal με τα ασημικά της Εκκλησίας, που πουλήθηκαν 14 εκατομμύρια ευρώ από την Εκκλησία στον «οδοκαθαριστή» και τη «νοικοκυρά» μητέρα του και αμέσως μετά στις τρεις κυπριακές (offshore) εταιρείες με καπέλο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας 2.186.000 ευρώ, την ημέρα μάλιστα της εορτής του Αρχιεπισκόπου, που κατέληξε περιέργως στην απομάκρυνση του νομικού συμβούλου της Αρχιεπισκοπής κ. Γιάννη Παπασπύρου (για ποιον λόγο αλήθεια, θα πείτε ποτέ Μακαριώτατε;).

    Με βάση τα δημοσιεύματά μας στις 19/1/2010 υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο .

    Άραγε ο κ. Κων. Βλαχάκης, πρόεδρος των συμβολαιογράφων, σύζυγος και συνέταιρος της κ. Πάσχου, που ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της συζύγου του, αλλά και από τα ερωτήματα-απορίες που θέσαμε για τα συμβόλαια αυτά που αφορούν τα «φιλέτα», όπως χαρακτηρίζονται, της Βουλιαγμένης, τη γνωρίζει ή την αγνοεί τη μηνυτήρια αυτή αναφορά;

    Στο φύλλο μας της 20ής Ιουνίου 2010 παραθέσαμε αποσπάσματα δύο συμβολαίων με αριθμούς 12091 και 12094/15.6.2009 της συντάκτριάς τους συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μαρίας Πάσχου, της συμβολαιογραφικής αστικής «Εταιρείας Συμβολαιογράφων Κωνσταντίνος Βλαχάκης – Μαρία Πάσχου», που αφορούσαν το ένα, με τον αριθμό 5, από τα τρία πωληθέντα ακίνητα «φιλέτα της Βουλιαγμένης».

    Από τα υπόλοιπα τέσσερα (από τα συνολικά 6 που αναφέραμε στο προηγούμενο δημοσίευμά μας) συμβόλαια της συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μαρίας Πάσχου προκύπτουν τα εξής:

    1.Και τα τρία οικόπεδα «φιλέτα της Βουλιαγμένης» με τους αριθμούς 5, 6 και 7 πουλήθηκαν από την Εκκλησία της Ελλάδος στους Πολιτόπουλους το ένα αμέσως μετά το άλλο. Έτσι το υπ’ αριθμ. 5 οικόπεδο πουλήθηκε με το 12091 συμβόλαιο με αξία πώλησης 4.500.000 ευρώ, το υπ’ αριθμ. 6 οικόπεδο με το 12092 συμβόλαιο με αξία πώλησης 4.500.000 ευρώ και το υπ’ αριθμ. 7 οικόπεδο με το 12093 συμβόλαιο με αξία πώλησης 5.000.000 ευρώ, όλα την ίδια ημερομηνία (15/5/2009) και όλα της συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μ. Πάσχου.
    2.Μετά, και αστραπιαία, μέσα σε λίγα λεπτά τα 3 αυτά οικόπεδα με τα αμέσως επόμενα τρία συμβόλαια της συμβολαιογράφου κ. Μ. Πάσχου 12094, 12095 και 12096 άλλαξαν χέρια και από τον «οδοκαθαριστή» και τη «νοικοκυρά» μητέρα του πήγαν στις τρεις κυπριακές (offshore) εταιρείες. Με «τίμημα», όπως καταγράφεται στα συμβόλαια αυτά, για μεν το πρώτο, το υπ’ αριθμ. 5, ευρώ 5.206.000, για το υπ’ αριθμ. 6 ευρώ 5.206.000 και για το υπ’ αριθμ. 7 οικόπεδο ευρώ 5.774.000. Μια απλή μαθηματική πράξη προσθαφαίρεσης αποτιμά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά τη ζημιά της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πώληση αυτή σε 2.186.000 ευρώ, που κάποιοι ενθυλάκωσαν γρήγορα, εύκολα και χωρίς κόπο. Θα αναζητήσετε άραγε ευθύνες, Μακαριώτατε;
    3.Όπως αποδεικνύεται και από τα υπόλοιπα τέσσερα συμβόλαια της κ. Πάσχου (τα δύο με πωλήτρια την Εκκλησία της Ελλάδος και αγοραστές τους Πολιτόπουλους και τα άλλα δύο με πωλητές τους Πολιτόπουλους και αγοραστές τις τρεις κυπριακές offshore εταιρείες), οι Πολιτόπουλοι κατέβαλαν το τίμημα των αγοραπωλησιών αυτών με τις ίδιες αυτές τραπεζικές επιταγές που δόθηκαν σε διαταγή της πωλήτριας Εκκλησίας της Ελλάδος και αναφέρονται όμοια και στα τέσσερα αυτά συμβόλαια και για τα δύο άλλα συμβόλαια που τότε αναφέραμε, το 12091 και το 12094, για τα οποία η γνωμοδότηση του επιφανούς καθηγητή που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας ήταν καταπέλτης ως προς τις ευθύνες των συμμετασχόντων στα συμβόλαια αυτά, οι οποίες προέκυπταν από τον νόμο «για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», όπως διεξοδικά είχε αναλύσει ο κ. καθηγητής.

    (πλήρες κείμενο >>>)

  3. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Βίκυ ἢ ὄχι, εἰς τὴν πινακίδαν δεικνύει ὡς ἐπίσημον θρησκείαν τὴν Ὀρθοδοξίαν καὶ ἔμβλημα τῆς κυβερνήσεως τοῦ βουνοῦ, τὸν Φοίνικα.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE_%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

  4. Ο/Η Αλιέκςισ Tralala λέει:

    https://roides.files.wordpress.com/2010/08/omerta1.jpg?w=400&h=272

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=196126&cid=122

    «Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου Σχολής, στην οποία -βάσει νομοθεσίας- πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο αρχιεπίσκοπος και μέλη ανώτατα στελέχη του Νομ.Συμβουλίου του Κράτους. Σύμφωνα με πόρισμα-φωτιά της έρευνας που διενήργησαν επιθεωρητές στη δημόσια σχολή την περιοδο 2005 – 2007 και Μαρτίου – Οκτωβρίου του 2009, παρακρατήθηκαν ασφαλιστικές εισφορές, 2.589.000 ευρώ, από τους μισθούς των 255 μόνιμων εκπαιδευτικών…..ουδέποτε αποδοθηκαν στα ταμεία του Δημοσίου …..οι διοικούντες είχαν ισχυριστεί ότι οι παρακρατηθείσες εισφορές χρησιμοποιήθηκαν για λειτουργικές δαπάνες καθώς δεν είχαν λάβει επαρκείς επιχορηγήσεις από το κράτος. Όπως, οι δαπάνες κάλυψαν μόλις το 10% των επιπλέον αναγκών της σχολής, περίπου 250.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 2.300.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν, συμφωνα με πληροφορίες, για τη μισθοδοσία επιπλέον περίπου 150 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τις διοικήσεις την περίοδο 2005-2007. Η υπόθεση έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα για το πόρισμα-φωτιά έχει ενημερωθεί η αρχιεπισκοπή ενώ κατά της Σιβιτανιδειου έχουν στραφεί τα ταμεία του Δημοσίου, διεκδικώντας τις οφειλές».

  5. Ο/Η Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42780

    Ανδρέας Πετρουλάκης

    Στον αστερισμό του ρηχού

    [………….]

    Το πρώτο είναι η αψυχολόγητη απόφαση της κ. Μπακογιάννη να αλλάξει ξαφνικά θέση και να δεχτεί την παράτυπη αλλαγή του καταστατικού, εν μέσω εκλογής, που επεδίωκαν οι αντίπαλοί της και να συμφωνήσει στην εκλογή Προέδρου της ΝΔ από το λαό. Ήταν σίγουρο ότι με κάθε άλλο τρόπο θα κέρδιζε, θα στήριζε εξ αρχής το πρώτο Μνημόνιο και η χώρα δεν θα οδηγείτο σε τόσο οξύ διχασμό, αφού δεν θα εκπαιδευόταν στην αντιμνημονιακή υστερία ένα μεγάλο μέρος των συντηρητικών ψηφοφόρων. Αν η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ξυπνήσει αλλιώς εκείνη τη μέρα η ιστορία της πενταετίας θα ήταν διαφορετική. Το δεύτερο είναι η αστόχαστη απόφαση του κ. Κουβέλη να μην δεχτεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν γινόταν, η χώρα θα είχε αποφύγει τις περασμένες εκλογές, θα γινόταν η αξιολόγηση, θα μπαίναμε στην πιστωτική γραμμή στήριξης και τώρα θα είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη. Το τρίτο ήταν η φαεινή έμπνευση ενός διαφημιστή να συλλάβει την ιδέα με το τρενάκι. Αν εκείνη τη μέρα ήταν ανέμπνευστος, το κόμμα του 2% δεν θα γινόταν του 4,5%, δεν θα είχαμε γνωρίσει την ανερμάτιστη Κυβέρνηση της αριστεροακροδεξιάς και πιθανότατα τώρα θα ήμασταν πιο πλούσιοι κατά 60 δισ.

    Με κανονική χώρα με συμπαγείς και ριζωμένους θεσμούς δεν θα επέτρεπε σε τόσο στιγμιαία επεισόδια να την καταδικάσουν. Αλλά η δημόσια ζωή κινείται στον αφρό, στο τυχάρπαστο, στο επιπόλαιο, το αψήφιστο, το ανέμελο, το ανερμάτιστο, το αβαθές. Εκεί δηλαδή όπου ο κάθε κ. Λεβέντης μπορεί να βρει ρόλο.

  6. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406879

    Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: «Στην Ελλάδα είστε ο καθένας για την πάρτη του»

    Ο γαλλογερμανός ευρωβουλευτής επικρίνει Ελληνες και Ευρωπαίους και μιλάει για την κρίση, τους «Αγανακτισμένους» και τον εθνικισμό

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2011 05:45
    ……………
    Ο γαλλογερμανός ευρωβουλευτής «τα χώνει» σε όλους και δεν χαρίζεται σε κανέναν:ούτε στην Ευρώπη ούτε στους Ελληνες. Λέει ότι στην Ελλάδα «είστε ο καθένας για την πάρτη του». Και δεν καταλαβαίνει γιατί ενώ το ελληνικό κράτος επιθυμεί να εξοικονομήσει χρήματα,συνεχίζει να πληρώνει τους μισθούς των παπάδων και να πληρώνει για πανάκριβους εξοπλισμούς. «Ο ελληνικός εθνικισμός είναι εκείνος που συντηρεί σήμερα έναν εντελώς άχρηστο στρατό» λέει.

    …………………

    http://www.orthodoxia.info/news/das-erste-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CE%AE-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA/

    Das Erste: Ελλάδα, μια φτωχή χώρα με… πλούσια Εκκλησία

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=431215&catID=2

    Φέρχοφσταντ σε Τσίπρα: Δείξτε ότι είστε ηγέτης και όχι ψευτοπροφήτης

    «Πρέπει να ανοίξετε τα επαγγέλματα ώστε να λειτουργήσει η οικονομία. Πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια, στο κράτος, στο στρατό, στην εκκλησία αλλά και στα κόμματα».

    Διαπιστώσεις:
    http://www.lifo.gr/now/world/61450
    Βαρουφακης στο Charlie hebdo: H φορολόγηση της εκκλησίας και η αφαίμαξη του λαού

    Στην συνέντευξη και σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η Le Figaro, o Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται και στην φορολόγηση της εκκλησίας. Όπως σημειώνει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία η οποία έχει τεράστια ακίνητη περιουσία δεν φορολογείται όπως θα έπρεπε.

    http://www.capital.gr/story/2282386
    Σάββατο, 18-Απρ-2015 19:49
    «Ναι» στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας λέει σε δημοσκόπηση το 74,5%
    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για το Βήμα της Κυριακής το 74,5% της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, με μόνο ένα ποσοστό 19,7% να διαφωνεί.

    Πόσο εκτιμάται η περιουσία της και πόσα ακίνητα περιλαμβάνει

    http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=40343
    Bloomberg: Η έλλειψη φορολόγησης της Εκκλησίας είναι πρόβλημα για τους Έλληνες

    15 – ΙΟΥΛ – 2015

    http://www.lifo.gr/team/takalytera/56947

    20.4.2015 | 13:46

    ΓΚΑΛΟΠ για την εκκλησιαστική περιουσία, το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους και τη στάση του Τσίπρα .

    Ψηφίστε και δείτε πώς ψήφισαν οι υπόλοιποι αναγνώστες του LIFO.gr

    Μια εβδομάδα πέρασε απ’ την εκ τηλεοράσεως (στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ) υπόσχεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την παραχώρηση συγκεκριμένου κομματιού της εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος για την κάλυψη μέρους του Χρέους. Σε αυτή την εβδομάδα οι σχετικές συζητήσεις φούντωσαν και πολύ -ηλεκτρονικό κυρίως- μελάνι χύθηκε για το τι πρόκειται να συμβεί.

    Ακολουθούν τέσσερις σχετικές ερωτήσεις, για να μάθουμε τη γνώμη των αναγνωστών μας. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε την άποψή σας στα σχόλια.

    Ο Αρχιεπίσκοπος υποσχέθηκε μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος. Τι πιστεύετε;

    Η Εκκλησία θα τηρήσει σίγουρα το λόγο της και θα δώσει την περιουσία στο κράτος
    11.51% (340 ψήφοι)

    Ειναι μια εκ του ασφαλούς υπόσχεση που σίγουρα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ 67.86% (2,004 ψήφοι)

    Δεν είμαι σίγουρος/η
    20.62% (609 ψήφοι)

    • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

      Κάτι γιὰ τὸ ISIS ἔχει ἀκούσει ὁ κύριος Cohn-Bendit;
      Ὁ ἀντίστοιχος Καρατζαφέρης εἰς τὴν Τουρκίαν εἶναι πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας.
      Τὸ μόνον κακὸν μὲ τὸ στρατὸν εἶναι ὅτι εἶναι ῥωμέικος.
      Καὶ βιομηχανία ὅπλων χρειαζόμεθα.

  7. Ο/Η WS λέει:

    Εκτός από αδιάφορες συναντήσεις και αόριστες συζητήσεις, θα είχαν ενδιαφέρον οι απαντήσεις όλων επί της ουσίας (αν απαντήσουν):

    Από: Ένωση Αθέων
    Προς: Πολιτικά κόμματα
    Κοινοποίηση: ΜΜΕ
    Όπως πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση αποστέλλουμε στα πολιτικά κόμματα το ερωτηματολόγιο-πρότασή μας για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

    http://union.atheia.gr/δελτίο-τύπου-ερωτηματολόγιο-πρότασ/

  8. Ο/Η του κώλου λέει:

    Αλ. Τσίπρας: Σημασία έχει ακόμα κι όταν σε ρίξουν να σηκωθείς

    Κι όταν πέφτεις μόνος σου, μπουνταλά;

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$

    Ξανασκέφτονται την υποψηφιότητα Μητρόπουλου που συναντήθηκε με τον Τσίπρα

    όποιος απειλεί να ανοίξει το στόμα του τα καταφέρνει;

  9. Ο/Η Ζωή Τσίπρα Κασιδιάρη λέει:

    Petros Tatsopoulos

    2 Σεπτεμβρίου .

    Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους 6 μήνες πριν από τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής του. Ένας από τους όρους είναι και η μη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής -ένας όρος που καταπατήθηκε πλειστάκις μέχρι σήμερα, δίχως όμως και ο Κασιδιάρης να επιστρέψει στο κελί του. Απεναντίας, έφτασε χτες στο σημείο να απειλήσει ότι θα αποκλείσει «με χίλιους Χρυσαυγίτες» την ΕΡΤ, σε περίπτωση που ο Μιχαλολιάκος δεν γίνει δεκτός στο debate των αρχηγών, «και ας τρέξουν να βρουν στούντιο στο Καρπενήσι». Από τις δηλώσεις του Κασιδιάρη αντλούμε αβίαστα τρία συμπεράσματα: 1) Οι περιοριστικοί όροι δεν ισχύουν το ίδιο για όλους τους πολίτες. Για κάποιους ισχύουν, για κάποιους δεν ισχύουν. 2) Η Χρυσή Αυγή διατηρεί άθικτο το παραστρατιωτικό της σκέλος -για το οποίο, μην το ξεχνάμε, εξακολουθεί να δικάζεται στον Κορυδαλλό- και μπορεί ανά πάσα στιγμή να το επιστρατεύσει για να καταλύσει τη νομιμότητα. 3) Παραδοσιακά, οι ναζιστές καταλαμβάνουν όλο το χώρο που η δημοκρατία τούς παραχωρεί. Τους μαντρώνει σ’ ένα κελί, λουφάζουν σ’ ένα κελί. Τους αφήνει να αποθρασυνθούν, αποθρασύνονται. Με τους ναζιστές, όπως και με κάθε άλλη παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ή τους θέτεις εκτός νόμου ή τους λούζεσαι.

  10. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    φωτογραφίες
    http://goo.gl/V4acae

  11. Ο/Η ΕΥΤΥΧΙΑ λέει:

    Η «αγία» Εκκλησία Α.Ε. (ακολασία α.ε.) κρύβεται πίσω από τις τράπεζες συνεταιρικά με τους Ρότσιλντ και φυσικά τις ονόμασαν «άγιες» και «ιδρύματα»

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κανονική κοροϊδία:

    http://www.real.gr/DefaultPrint.aspx?page=arthroprint&id=443700

    Οι απαντήσεις Θεοδωράκη στον διαδικτυακό διάλογο

    4/9/2015 8:18:01 πμ
    ……………..

    Λαμβάνοντας υπόψη την οικτρή οικονομική κατάσταση στη χώρα μας μήπως ήρθε η ώρα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας;

    Για την εκκλησιαστική περιουσία πήγα χθες στον Αρχιεπίσκοπο. Ο στόχος είναι να αξιοποιηθεί η περιουσία των μοναστηριών και της Εκκλησίας προς όφελος των πολλών. Να δοθούν κτήματα στους νέους ακτήμονες και να υπάρξει αξιοποίηση κάποιων εκτάσεων ώστε να συντηρούνται τα ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά και υπερήλικες. Το είχα ξανασυζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο πριν τρία χρόνια. Το είχε προτείνει και αυτός στην κυβέρνηση. Βέβαια, τίποτα δεν έγινε. Και ο λόγος είναι απλός: Κάποιοι κερδίζουν πολλά από την εκκλησιαστική περιουσία που ούτε ξέρουμε πού είναι και πόση είναι.
    …………………

  13. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

    Κυνικός Χριστοδουλάκης σε Ανθιμο: «Μην ανησυχείς, καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την εκκλησία»

    http://www.koutipandoras.gr/article/149782/kynikos-hristodoylakis-se-anthimo-min-anisyheis-kamia-kyvernisi-den-tolmise-na

    05 Σεπτεμβρίου

    «Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την εκκλησία. Ορμώμενος βέβαια από τη μακρά μας γνωριμία, εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο». Αυτή ήταν η κυνική απάντηση του υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη, στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, όταν ο δεύτερος ζήτησε να πληροφορηθεί «πού πάνε οι φόροι που εισπράττει το κράτος».

    • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

      Που πάνε οι φόροι Άνθιμε;
      Στην κοιλάρα σου, στη λιμουζινάρα σου, στη μεγαράρα σου και στα χρυσά τα στολίδια σου.

  14. Ο/Η Kubi λέει:

    Εγώ δεν έχω βρει καμία ιδιοκτησιακή σχέση του μακαρίτη του Παύλου Τσίπρα με τον Σκαπανέα, μπορεί να δούλεψε σε κάποια έργα για αυτούς και ο Λεβέντης να νόμισε αλλαντάλλων. Σε τελική ανάλυση δεν είναι και ο ποιό αξιόπιστος των ανθρώπων ο Λεβέντης. Ακόμα όμως και να ήταν συνιδιοκτήτης τι θα έλεγε αυτό για τον γιο του? Τίποτα για εμένα.
    Ο Παύλος Τσίπρας είχε σίγουρα σχέση ως μέλος διοικητικού συμβουλιου κατασκευαστικών εταίρων των γνωστών εργολάβων που ο γιός του καταγγέλλει. Αλλα και αυτό δεν μου λέει κάτι κακό για τον γιό, αλλα ούτε για τον πατέρα, στην τελική μηχανικός ήταν και έκανε την δουλειά του.
    Εγώ άλλο πρόβλημα έχω με τον Αλέξη Τσίπρα, την πλαστογράφηση της εικόνας του, αυτό είναι για εμενα το σοβαρό.
    Δεν ήταν έγκλημα την εποχή της χούντας να μην είναι κανεις στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά να παρουσιάζει τους συγγενείς του από κομμάτια του συστήματος που ήταν, αντιδικτατορικούς ήρωες, είναι πλαστογραφία της οικογενειακής του ιστορίας.
    Ένα εύπορο παιδί όπως αυτός, την εποχή που μεγάλωνε ήταν σύνηθες να πηγαίνει σε ένα δημόσιο σχολειό με καλό όνομα, το να παρουσιάζει μετά τον εαυτό του σαν «παιδί του δημόσιου σχολείου» είναι πλαστογραφία της εικόνας του.
    Το να έχεις ένα σπίτι είναι απόλυτα θεμιτό, το να παρουσιάζει το φιλέτο που έχει ως «σπιτάκι στην Κυψέλη» επειδή τυγχάνει να βρίσκεται στον δήμο Κυψέλης, είναι πλαστογράφηση της οικονομικής του κατάστασης. (το τελευταίο πρέπει να έχει και νομικές προεκτάσεις, το «σπιτάκι στην Κυψέλη» που είναι οροφοδιαμέρισμα με θέα όλη την Αθήνα πιάτο, έκανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και όχι δεκάδες χιλιάδες όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του. Ποιός του το πούλησε στην τιμή που αυτός δήλωσε? Βρήκε τρελό ιδιοκτήτη ή βρήκε έναν τρόπο να περάσει στην κατοχή του μέρος της οικογενειακής του περιουσίας διατηρώντας παράλληλα το προφίλ του φτωχού λαϊκού παιδιού?)
    Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατά την γνώμη μου ένα θύμα των κανόνων της αριστεράς, των κανόνων που ζητούν από κάποιον όχι απλά να ενστερνιστεί την ιδεολογία, αλλα να παρουσιάσει «αριστερά ένσημα». Ένσημα σημαίνει το τι έκανε ο παππούς σου στον εμφύλιο, τι έκανε ο πατέρας σου στην χούντα, τι οικονομική κατάσταση και ταξική προέλευση είχε η πρώτη σου γκόμενα (που στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ήταν και η τελευταία) … μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις! Αυτός, ως χαμαιλέων που είναι από την φύση του, δημιούργησε το πλαστό προφίλ που ήθελε να ακούσει ο περίγυρος του για να τον αποδεχθεί.
    Το θέμα είναι πότε ο κόσμος θα καταλάβει ότι έχει μπροστά του έναν γεννημένο χαμαιλέοντα, πόσα χρώματα πρέπει να αλλάξει ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι να το καταλάβουν?

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.