Έτσι βροντάει ο Όλυμπος με τον Αλέξη σας σύντροφοι (H K.E τον… υπερψήφισε!)

[Η ίδια η Κεντρική Επιτροπή η οποία είχε απορρίψει τη συμφωνία χτες υπερψήφισε την πρόταση του πρωθυπουργού να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο!]

tsipras-oxi27.6.15b

Βαθύ ξεβαθύ το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖ’Α’ καρφί δεν μας καίγεται τι θ’ απογίνει τελικά με αυτόν εθνικολαϊκίστικο σουρεάλ χυλό που μας προέκυψε στο όνομα της Αριστεράς…

Η ίδια η Κεντρική Επιτροπή η οποία είχε απορρίψει τη συμφωνία χτες υπερψήφισε την πρόταση του πρωθυπουργού να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο. Παράδοξο; Νομίζω φυσιολογικό. Το ρήγμα δεν είναι επικερδές.

Αλλά, για ποιο «ρήγμα» μιλάνε. Εδώ στην Κ.Ε. υπάρχουν πολλοί έμπειροι –και όχι μόνο– τέως πασόκοι που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να κυβερνάς έχοντας ως λάφυρο ένα άκρως «κερδοφόρο» πελατειακό κράτος να κάνεις ως πολιτικός άρχων το κομμάτι σου. Έτσι δεν είναι;

Τα ξέρουν καλά όλα αυτά ο κ. Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του και με ένα συνέδριο και κατόπιν εκλογές είναι ό,τι πρέπει για να παραμερίσουν (και συμφωνώ) τους γραφικούς αιθεροβάμονες Παλαβιτσο-Λαφαζάνο-Λεουτσάκους της δεκάρας («ψιλό» της δραχμής). Δηλαδή: να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να υπογραφεί η συμφωνία και όλα τα άλλα να ακολουθήσουν. Η πλειοψηφία του κομματικού σώματος πειθάρχησε αφήνοντας δημοκρατικά όλα τα λουλούδια να ανθίσουν (τη Ζωή, τον Λαφαζά και τα’ άλλα παιδιά). άλλωστε προσφέρουν ένα ιδανικό δημοκρατικό άλλοθι… πολυφωνίας. Αμ πως.

Το «ή με στηρίζετε ή πέφτει η κυβέρνηση» λειτούργησε αποτελεσματικά. Η Κ.Ε. δέχθηκε/κατάπιε τα τετελεσμένα. Όλα καλά λοιπόν –προς το παρόν– για την ηγεσία.

Το Σεπτέμβριο θα γίνει το συνέδριο, ο Αλέξης θα ελέγξει τους συσχετισμούς μεταφέροντας τη μπάλα στις επαναστατικές καρικατούρες (Ζωή, Λαφαζά κ.α. παλαβίτσων) οι οποίοι είτε θα συμμορφωθούν στις καλά «προβλεπόμενες» συλλογικές αποφάσεις, είτε θα αποχωρήσουν κατεβαίνοντας με δικό τους ψηφοδέλτιο στις εκλογές όπου θα τους ξεχάσει και η φουκαριάρα η μάνα τους και άντε γειά, αλλά ακόμη και εάν δεν φύγουν από το κόμμα οι επαναστατικές καρικατούρες, δεν είναι τόσο αφελής ο Αλέξης μας, να τους ξαναβάλει σε εκλόγιμη θέση σε ψηφοδέλτιο με λίστα.

Έτσι βροντάει ο Όλυμπος με τον Αλέξη σας σύντροφοι και επαναστατήστε επ’ αυτού όσο επιθυμείτε. Τσάμπα είναι.

Εμάς εδώ πάντως, για το καλό της χώρας, δεν θα μας ενοχλούσε να φύγουν από την κεντρική πολιτική σκηνή οι επαναστατικές καρικατούρες των Ζωή-Λαφαζά-Λεουτσά-Παλαβίτσα -όσο το γρηγορότερο τόσο το καλύτερο. Ο σκοπός είναι ο καλός και (ως μη χείρον βέλτιστον) στηρίζουμε Alexis!

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Έτσι βροντάει ο Όλυμπος με τον Αλέξη σας σύντροφοι (H K.E τον… υπερψήφισε!)

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Στο Σούνιο παραθερίζει η οικογένεια Τσίπρα.
    Όπως έχουμε υποχρέωση, ρωτάμε:
    Το σπίτι ανήκει σε εφοπλιστή;
    Πληρώνεται ενοίκιο, υπάρχουν συμβόλαια, έγιναν όλα τα νόμιμα;

  2. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

    Που καταντήσαμε να φαίνεται ο Τσίπουρας σοβαρός μπροστά στο τσίρκο του βαψομαλιά ανεπάγγελτου γεροντοφοιτητή.

  3. Ο/Η φορολογημένος εφοπλιστής νοικιάζει βίλα λέει:

    Στου εφοπλιστή Μαρτίνου «νοίκιασε» ο Άλεξ, τώρα που θα τους φορολογήσει νοικιάζουν τις βίλες τους για να ρεφάρουν. Σε καλό σας, μην είσθε καχύποπτος.

  4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Στὶς ἑπόμενες ἐκλογὲς τί θὰ ψηφίσουν οἱ Ῥωμῃοὶ μὲ ἀπασχολεῖ. Θὰ βγάλουν καμμιὰ Χρυσῆ Αὐγή;

    Κάποιοι θεωροῦν τὴν παρακάτω εἴδησιν κακή. Ἐγὼ ὄχι, θεωρῶ ὅτι εἶναι μία καλὴ ἀρχή, ἐὰν ὅλα δουλέψουν σωστά.

    http://proionta-tis-fisis.com/oligopoliaki-biomixaniki-georgia-apofasistike-sto-eurogroup-gia-tin-ellada/

  5. Ο/Η Βίλα αριστεροδεξιάς διαπλοκής? λέει:

    http://www.makeleio.gr/?p=404156
    Διαπλεκόμενος δεξ ιός ο ιδιοκτήτης ή μήπως δωροδόκος;

    • Ο/Η Ελάτε Αλέξη στο εξοχικό μας λέει:

      Η κόρη Μαρτίνου είναι βουλεύτρια της Νου ΔΟΥ και ένας Μαρτίνος είναι Άρχων του πατριαρχείου-philanthropist οπότε μπορεί να νοικιάζει κοψοχρονιά ή να φιλοξενεί τζαμπατζήδες που υποφέρουν από το αντιμνημόνιο μνημόνιο 3.

      • Ο/Η ανώνυμος λέει:

        ντροπή σας !
        κάτω τα χέρια από την Dacha του συντρόφου !

      • Ο/Η Po λέει:

        ο γνωστός μας λέφτης των 700ων έχει μείνει έκπληκτος
        αν μας πίστευε εδώ και 3 χρόνια τώρα θα ήταν (τουλάχιστον) υποψιασμένος.
        βρε τον φουκαρά και τους παρόμοιους ευκολόπιστους φουκαράδες που τώρα ανακάλυψαν ότι η Απόλυτη Πίστη βλάπτει σοβαρότερα από τη νικοτίνη…

      • Ο/Η ανώνυμος λέει:

        Ένα σχόλιο για όλους: θρήσκους και άθρησκους,
        φιλελέδες και κομμούνια, απολιτίκ και πολιτικοποιημένους,
        και άλλους.

        Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε στο Manchester
        τον Φεβρουάριο του 2005.
        – Η original φωτό δεν περιείχε την ερώτηση από κάτω
        (δεν ξέρω αν κάποιος συμπλήρωσε το graffiti ,
        οπότε μιλάμε για νέα φωτογραφία
        ή αν είναι προϊόν photoshop).

        https://imgur.com/fUcSxd5

  6. Ο/Η eklag λέει:

    Προς απανταχού συνιστώσες:
    «Οι μπαλάντες του σκόρδου»-Μο Γιάν
    (όπου το κινέζικο δεν είναι συνώνυμο του ευτελούς)

  7. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Η κόρη Μαρτίνου είναι βουλευτής της Νου ΔΟΥ …

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ελπίζω να μην υπουργοποιηθεί ο σπιτονοικοκύρης σαν υπουργός Ναυτιλίας. Φτάνουν ο Φλαμπουράρηςκαι ο Μπαλτάς.

  9. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    Δεν είναι «γραφικοί αιθεροβάμονες», αλλά επαγγελματίες πολιτικοί απατεώνες, σε συνεργασία-ανταγωνισμό, εντός του ίδιου (προς το παρόν) ομίλου, με τους άλλους απατεώνες της «προεδρικής» ομάδας, των «53» κ.λ.π.
    Η ψηφοφορία ήταν μια επανάληψη της λογικής της ψηφοφορίας στην βουλή, όπως την περιέγραψε με ειλικρίνεια η βουλευτίνα, που δήλωσε ότι «κάποιοι πρέπει να ψηφίσουν ΝΑΙ και κάποιοι ΌΧΙ «. (Προσοχή μην μπερδευτούμε! η πλειοψηφία ΝΑΙ).
    Επίσης δεν είναι σίγουρο 1. ότι όλοι όσοι διαφωνούν θα φύγουν 2. ότι θα καταποντιστούν εκλογικά (και γενικότερα).
    1.Πολλοί θα μείνουν για να υπάρχει και η «πολυφωνία» η γιατί ο δραχμοκεντρικός προσανατολισμός του νέου σχήματος δεν τους εκφράζει, όπως ο «εγώ την έκανα νωρίς» Μηλιός.
    2.Το 62% είναι μεγάλο ποσοστό και εξασφαλίζει μια δεξαμενή από τα κάτω, αν υπολογίσουμε ότι και μέρος της ελληνικής αστικής τάξης, αρχίζει να συνηθίζει στην σκέψη για κάποιου είδους νομισματική χαλάρωση, θα υπάρξει και το κατάλληλο διακριτικό «σπρώξιμο» από τα πάνω, οπότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή κοινοβουλευτική παρουσία.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.