Η Κεντρική Επιτροπή είναι πάνω από τη Βουλή;

[Ερώτημα προς τον Αλεξέι Παύλοβιτς]

Leonid_1aug15Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Οι βουλευτές της ΝΔ ευλόγως ερωτούν για την άγνωστη διεύθυνση κατοικίας του εθνικού διαπραγματευτού, αιώνιου φοιτητή (22 χρόνια, όταν ακόμη και ο πολύπειρος Αλέξης έκανε μόλις 10) κ.Κορωνάκη, γεγονός που απέτρεψε τη στράτευσή του λόγω αδυναμίας εντοπισμού του από τους κλητήρες, ένα ερώτημα όμως το οποίο έπρεπε να είχαν θέσει πολύ νωρίτερα στην κυβέρνησή τους, που φαίνεται πως έπαιζε με το ΣΥΡΙΖΑ το ρωμέικο παιχνίδι της ομερτά των συμψηφισμών. Στο μεταξύ συμβαίνουν τα εξής: Ο μεγαλοφυής Μπαλτάς προτείνει μπουκαλάκια με νερό στις ουρές των ΑΤΜ και αύξηση του διδακτικού ωραρίου εργασίας που ο ΣΥΡΙΖΑ θα το μείωνε (το ίδιο έγκυρη υπόσχεση με την επαναλειτουργία κλειστών σχολείων).  Ο ευσεβής μαοϊκός Κοδέλας αναβάλει την παραίτησή του (του λείπουν κάποια ένσημα;). Η θυγάτηρ Κωνσταντοπούλου επινοεί νέα πολυέξοδα επιτροπάτα χρησιμοποιώντας τη Βουλή (και τον τηλεοπτικό σταθμό της) σαν παιδικό της παιχνίδι, ενώ στα πλαίσια των συντροφικών ξεκατινιασμάτων ο κ.Παππάς θυμήθηκε πως η μαμά της μετέχει (αξιοκρατικώς) στο ΕΡΣ. Η κα Βαλαβάνη αν και απολύτως αθώα και διαθέτουσα καταθέσεις, πόστο και ισχυρούς πρόθυμους φίλους, ζητάει και λαμβάνει τη συμπαράσταση της ΚΕ, ίσως διότι πολλά μέλη της νιώθουν ήδη την απειλή να τεθούν στο φως του δημόσιου ελέγχου, οι καταθέσεις τους, ο επαγγελματικός τους βίος κλπ ενοχλητικά που η αστική Δημοκρατία επιτρέπει, ενώ η σοβιετική θα έστελνε τους ερωτώντες στο πλησιέστερο νησάκι του Βόρειου παγωμένου ωκεανού.  Τέλος ενώ μια μεγάλη λυκοφιλία (Αλέξις-Γιάνις) διαλύθηκε, αναμένεται και το ‘δημοψήφισμα’ (τώρα που βρήκαμε παπά, κλπ), εν μέσω αυγουστιάτικων διακοπών, των 30.000 μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποδειχθούν πολύ λιγότερα ή πολύ περισσότερα, αναλόγως του εκλογικού νόμου που θα προτιμηθεί, τα οποία λέει θα αποφασίσουν για τη στάση της κυβέρνησης κλπ

Επειδή όμως στη χώρα αυτή μπορεί να αποφυλακίζονται οι Κασιδιάρης και Παπαγεωργόπουλος, αλλά δεν έχει επιβληθεί προς ώρας ούτε καθεστώς Χόνεκερ, ούτε καθεστώς Μαδούρο, Χομεϊνί,  ή Πούτιν ή Ντούγκιν και επειδή το Σύνταγμα δεν προβλέπει τέτοιες διαδικασίες, που υπάρχουν μόνο στο μαθητικό μυαλουδάκι του Αλέξη, που νοίκιασε λέει ένα σπίτι με μεγάλο κήπο στο Σούνιο για τις διακοπές της φαμίλιας του (ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, ποιο το ενοίκιο κλπ, αυτά δικαιούμαστε να τα ξέρουμε, γιατί μπορεί να προκύψει κάποιος γενναιόδωρος και φιλάνθρωπος επιχειρηματίας, από αυτούς που συνηθίζουν να φιλοξενούν ή να ξεγεννούν την επίδοξη οικογένεια Κάστρο), κάποιος να θυμίσει στον κ. Ήσυχο (τ.αναπληρωτή υπ.Άμυνας, αρχισυνδικαλιστή της αμαρτωλής Ολυμπιακής, ο οποίος δεν υπηρέτησε στο στρατό), στον αιώνιο φοιτητή Λαφαζάνη (αυτό το πάθος για παιδεία που έχουν, είναι συγκινητικό)  και στον υπόλοιπο θίασο της Κ.Ε, πως προς το παρόν  υπάρχει η Βουλή που, έστω και μετ’εμποδίων (λόγω των εμμονών της παιχνιδιάρας κυρίας με το στυλ μιλιτέρ)  αποφασίζει για τέτοια ζητήματα και το σύνολο του εκλογικού σώματος που την εξέλεξε, στο οποίο ποτέ το κόμμα των επαγγελματικών στελεχών δεν μίλησε και δεν πήρε έγκριση για δραχμή και για τα παρεπόμενα.

Σοβαρευτείτε Αλέξη, όσο κρατάει ακόμη η μπογιά σας στο πόπολο (για λόγους που άριστα εξηγεί η Ψυχιατρική), διενεργείστε τα δέοντα, αποκτείστε εκείνο το αίσθημα ευθύνης το οποίο σας λείπει σχεδόν ολοκληρωτικά, η ζωή δεν είναι ένα παιχνίδι όπως σας κακόμαθαν, βουλώστε όπως-όπως τις αρκαδικές καταβόθρες που ανοίξατε, αν θέλετε να μην έχετε την τύχη των τσοπαναραίων που οδήγησαν το κοπάδι τους στο στόμα του λύκου.

Ευχαριστώ.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Η Κεντρική Επιτροπή είναι πάνω από τη Βουλή;

 1. Ο/Η Ελάτε Αλέξη στο εξοχικό μας λέει:

  Στο Σούνιο συντροφιά αφορολόγητοι εφοπλιστές, στο Σούνιο. Η ζωή είναι γλυκιά για τους αριστερούς πρωθυπουργούς. Ας ψήνονται τα εθνικά περήφανα γηρατειά στα ΑΤΜ!

 2. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Πολλοί σύντροφοι αναγνώστες/τριες έδειξαν ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι σε ένα τόσο σύντομο διάστημα από την αναρρίχησή του στην εξουσία, το φαινόμενο της διαφθοράς φαίνεται να σημαδεύει ανεξίτηλα τον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ. Διορισμοί πολιτικών φίλων και συγγενών, χρήση εσωτερικής πληροφόρησης από υπουργούς για πλουτισμό τους καθώς και συγγενών τους, σχέδια για την υφαρπαγή μισθών και άλλων στοιχείων των πολιτών μέσω της δημιουργίας «σκιώδους τραπεζικού συστήματος», έκδοση «πλαστού» χρήματος – ιδού μερικές από τις προφανείς περιπτώσεις διαφθοράς του νέου καθεστώτος.

  Όμως, δεν θα έπρεπε να εκπλήσσονται για το γεγονός ότι από τα γεννοφάσκια της η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» φλερτάρει τόσο έντονα με τη διαφθορά. Όπως δείχνουν νέα αρχειακά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η διαφθορά δεν αποτελεί ένα μεταγενέστερο πρόβλημα που εμφανίζεται όταν το επαναστατικό καθεστώς χάσει με το πέρασμα του χρόνου την αρχική του ορμή και τα ιδεώδη. Αντίθετα, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που το συνοδεύει από τη γέννησή του.

  Τον Σεπτέμβριο του 1919, ο Λένιν πάθαινε σχεδόν αποπληξία διαβάζοντας την έκθεση που

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42323
  Τα λαμόγια της Επανάστασης
  Τάκης Μίχας – 30 Ιουλίου 2015

 3. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42356

  Ανδρέας Πετρουλάκης

  Κορωνάκης στην πρώτη γραμμή

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42351

  Βάσω Κιντή

  Αρκετά με την ελαφρότητα

  Ο κ. Τσίπρας στη Βουλή ήρθε στο ύψος των ολίγιστων σχεδίων του. Όμηρος όχι των εκβιασμών ολίγιστων συνεργατών αλλά της δικής του κοντόφθαλμης και ολίγιστης πολιτικής και της αγωνίας του να μείνει στην εξουσία. Ένας περιδεής, εκβιαζόμενος πολιτικός, χωρίς σχέδιο, χωρίς κόμμα, χωρίς συμμάχους, διατεθειμένος να κάνει οτιδήποτε, σπασμωδικά και υπό το κράτος πανικού, για να μην καταστραφεί. Ο ίδιος το είπε ρητά στη συνέντευξή του στο Κόκκινο: «Με ορισμένους συντρόφους δίναμε μάχες και καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι με την ίδια αγωνία λίγες μέρες πριν, ότι αν σκάσει μια τράπεζα θα καταστραφούμε πολιτικά.». Αυτό που τους απασχολούσε αν έσκαγε μία τράπεζα ήταν ότι θα καταστραφούν οι ίδιοι! Όχι η χώρα και οι πολίτες της! Το μόνο που τους νοιάζει είναι η πολιτική τους διάσωση και η εδραίωσή τους στο κράτος. Το έχουν καταλάβει και θέλουν ως απαγωγείς, ερήμην των πολιτών, στα όρια της εκτροπής, να το οδηγήσουν στα επικίνδυνα λιμάνια που τυχοδιωκτικά και ιδεολογικά ονειρεύονται, περιφρονώντας τη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42345

  Γιώργος Καρελιάς

  Η συγκολλητική δύναμη της εξουσίας
  Το ίδιο σώμα, το οποίο πριν από μερικές ημέρες είχε απορρίψει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές (τότε ο κ. Τσίπρας είχε χάσει την πλειοψηφία στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο), χτες υπερψήφισε την πρόταση του πρωθυπουργού να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, στο οποίο θα συζητηθεί το σύνολο της πολιτικής και πορείας του κόμματος, αλλά επί της ουσίας η συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42341

  Γιάννης Παντελάκης

  Δυσφημώντας και το δημοψήφισμα

  Ένα από τα κατορθώματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι να δυσφημίσει (μετά την έννοια της Αριστεράς) και την έννοια των δημοψηφισμάτων. Μιας διαδικασίας δηλαδή, που ενώ θα έπρεπε να αποτελεί άμεση εκφραση της κοινωνίας για σημαντικά ζητήματα, χρησιμοποιείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως διαδικασία πολιτικού παιχνιδιού, κάτι σαν ένα καλό χαρτί σε μια παρτίδα πόκερ.

  Το δημοψήφισμα του «ναι» ή «όχι» είχε ένα απόλυτα θολό περιεχόμενο.

  • Ο/Η Eco λέει:

   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42362
   ……………………

   Το βέβαιο είναι ότι στους λίγους μήνες διακυβέρνησης έχουμε καταναλώσει απίστευτες ποσότητες ηρωισμού για να περιγράψουμε συντριπτικές μας ήττες. Τόσες, που μας πισωγυρίζουν στην ωραία μας νιότη. Από την «Όπερα της πεντάρας» μέχρι το «Άννα μην κλαις, μιλάνε για καιρούς δοξασμένους, και πάλι, θα γυρέψουμε βερεσέ απ’ τον μπακάλη». Από την άλλη σε πιάνει και ένας κόμπος στον λαιμό. Είναι ασέβεια να επιχειρείς να αποδομήσεις την Αριστερά με Μπρεχτ. Μέχρι, ωστόσο, να αμφιταλαντευτείς, ανεβαίνει στο βήμα ο Πάνος Καμμένος σου τραβάει ένα δοξαστικό (από αυτά τα υπερθεαματικά…) κουνώντας χέρια πόδια ακανόνιστα και με ένταση (αυτό το λες και «στα τέσσερα») και σου φεύγει ο κόμπος…

   Δια του σημερινού γραπτού παραληρήματος προσπαθώ να καταλάβω τι έχουμε ζήσει αυτό το τριήμερο με την υπερέκθεση του πρωθυπουργού και μερικές, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακές παρεμβάσεις του. Εδώ χάνεται η χώρα και εμείς τρώμε τα νύχια μας για το εσωκομματικό υπερθέαμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως να θυμηθούμε ότι το πολίτευμά μας είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία και η δικτατορία του προλεταριάτου και του κόμματος της εργατικής τάξης δεν είναι το δικό μας όνειρο; Και, τέλος πάντων, τα πραγματικά προβλήματα λύνονται εντός Κοινοβουλίου ή στη χειρότερη περίπτωση στο Χίλτον με τους δανειστές, στους οποίους (το ομολόγησε ο πρωθυπουργός κι ας μην πήγε ως το Καστελόριζο) έχουμε εκχωρήσει μέρος της ανεξαρτησίας μας. Μας αφορά το άγχος τους αν φύγει ο Ρούντι Ρινάλντι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τι θα προκύψει από τη συνεύρεση Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θεόδωρου Κατσανέβα (παρουσία του Μανώλη Γλέζου) στην παράσταση «Μιας πεντάρας νιάτα», που νιάτα δεν τα λες;
   ………………….

 4. Ο/Η Mίλων Φιρίκης λέει:

  http://agrimologos.com/2015/08/01/1-8-15/

  ζούμε ανάμεσά τους

  Αριστείδης Μπαλτάς: επιστήμων και αναμορφωτής

  Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας (και Ορθοδοξίας) «να υπάρχουν δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να δίνουν ένα μπουκαλάκι νερό στους πολίτες που περιμένουν στα ΑΤΜ» >>>>
  http://agrimologos.com/2015/08/01/1-8-15/

 5. Ο/Η Ελάτε Αλέξη με ταχύπλοο λέει:

  Και με ταχύπλοο στην Ερείκουσα ένα ερημικό νησάκι της Κέρκυρας. Ποιοςτο πληρώνει ποιός τον φιλοξενεί;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s