Η Δική μας Αριστερά, δεν είναι εθνικολαϊκίστικη, ούτε θα κυβερνά με ακροδεξιούς!

[Ενδιαφέρουσα «συνομιλία» μεταξύ κ. Βαξεβάνη και Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε και τα υστερόγραφά μας]

ro16may15

Διαβάστε πρώτα πως κουκουλώνει η δήθεν αριστερά μέσω του εικονιζόμενου συντρόφου, τη διαφθορά και τη διαπλοκή

1. Κουτί της Πανδώρας: Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;

Σοβαρό θέμα φαίνεται πως δημιουργείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν αφορά πολιτικές διαφωνίες και τη διαχείριση της κρίσης, αλλά τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά.

Ο βουλευτής, ο οποίος έχει οριστεί για να υποβοηθά το Κοινοβουλευτικό έργο, εμφανίζεται από τους συναδέλφους του να ξεπερνά το ρόλο που του αποδίδει ο κανονισμός της Βουλής και να εμφανίζεται ως λογοκριτής των βουλευτών. Ήδη ο βουλευτής των Ιωαννίνων αποκαλείται από πολλούς ως «αυτός που ζήλεψε το ρόλο Μπαλτάκου και θέλει να γίνει ο Μπαλτάκος της Αριστεράς».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ευθέως τον Χρήστο Μαντά πως παρεμβαίνει στο Κοινοβουλευτικό έργο και έχει αποδώσει στο ρόλο του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον εαυτό του, εξουσίες που δεν έχει στο Κοινοβούλιο ούτε ο πρωθυπουργός.

Οι κοινοβουλευτικοί ψίθυροι που υπάρχουν εδώ και μήνες για τον Μαντά έγιναν πλέον κραυγές, αφού ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας λειτουργεί όπως λένε ως υπερβουλευτής που καθορίζει τι θα ρωτήσουν οι βουλευτές στη Βουλή και τι όχι.

Ο Μαντάς φέρεται να δίνει εντολές σε βουλευτές ή να τους απαγορεύει να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο, βάζοντας μάλιστα ακόμη και υπαλλήλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να δίνουν εντολές για να συνετίσουν τους βουλευτές οι οποίοι θεωρούν τη λειτουργία αυτή πέρα από κάθε αρμοδιότητά του και αντισυνταγματική.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέδιδαν στο Χρήστο Μαντά τη μέθη του νεόκοπου της εξουσίας, εξηγώντας έτσι την προσπάθεια να έχει εξουσίες που όπως έλεγαν δεν του δίνει ο κανονισμός της Βουλής, πρόσφατα όμως άρχισαν τα σχόλια, όταν έγινε γνωστό πως ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσπάθησε να αποτρέψει να κατατεθεί ερώτηση με αντικείμενο συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Στο Χρήστο Μαντά, ο οποίος ανήκει στην «Ομάδα των 53» που είχε δημοσιοποιήσει κείμενο κριτικής στον Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές, αποδίδουν ακόμη την προσπάθεια να μπουν σε Επιτροπές της Βουλής και Κοινοβουλευτικά Όργανα μεγάλης σημασίας, μέλη της «Ομάδας των 53», εκπαραθυρώνοντας ακόμη και βουλευτές με πείρα και σχετικό αντικείμενο.

«Η κατάσταση αυτή» επιμένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αφορά τις ψυχολογικές ανάγκες του ψυχιάτρου βουλευτή Μαντά, όπως ίσως πιστεύουν μερικοί. Είναι πολύ σοβαρή και πολιτική. Όσο ο Τσίπρας δίνει μάχη στο εξωτερικό μέτωπο, κάποιοι διαμορφώνουν στο κόμμα ένα εσωτερικό μέτωπο για να ελέγχουν το κόμμα, την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τσίπρα».

***

2. Ανακοίνωση (!)-απάντηση του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμα στην ιστοσελίδα το «Κουτί της Πανδώρας»:

Εκφράζουμε την έκπληξή μας για το ύφος και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, υπό τον τίτλο «έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;»  στην ιστοσελίδα το «Κουτί της Πανδώρας».

Ο συντάκτης καταφεύγει σε κρίσεις για τη λειτουργία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σε προσωπική αήθη επίθεση εναντίον του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά, χωρίς να τηρήσει στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσει  τις «πληροφορίες του» και να δώσει δυνατότητα απάντησης.

Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει απολύτως τον κανονισμό λειτουργίας, όπως έχει εγκριθεί από την ΚΕ και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  15/05/2015

***

3. Ο Κώστας Βαξεβάνης απαντά στο Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ:

Η πραγματική έκπληξη προέρχεται από τη διαπίστωση ότι [ που δεν της αρέσουν. Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά για αυτά δε μιλά το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, να τα επαναλάβουμε:

1. Δεν πρόκειται για άρθρο αλλά για ρεπορτάζ που πληροφορίες του προέρχονται από τo ΣΥΡΙΖΑ.

2. Οι πληροφορίες αυτές είναι διασταυρωμένες και φέρουν τον κο. Μαντά να προσπαθεί να αποτρέψει την κατάθεση συγκεκριμένης Ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ερώτηση ωστόσο κατατέθηκε μετά την απόφαση των βουλευτών να μη συμμορφωθούν “προς τας υποδείξεις”.

3. Η απόφαση του Προεδρείου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στους χαρακτηρισμούς περί αήθους επίθεσης, δεν ξέρω ποια ηθική διάσταση έχει όταν απευθύνονται σε ένα Μέσο όπως το koutipandoras.gr και σε εμένα προσωπικά.

4. Η ελεύθερη λειτουργία του Κοινοβουλίου κι ο σεβασμός της Δημοκρατίας είναι για εμάς το ζητούμενο και φαντάζομαι πως δεν υιοθετούνται από το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα που μου μεταφέρθηκαν τηλεφωνικά ότι “υπήρχε απλώς μια συζήτηση για την υπό κατάθεση ερώτηση γιατί υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα”. Ως τώρα είχα την πεποίθηση ότι το ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δημοκρατία κι η Αριστερά κι όχι τα συμφέροντα.

5. Υπάρχει σοβαρό θέμα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του γραμματέα της κι αυτό είναι που μεταφέρθηκε αυτούσιο στο ρεπορτάζ. Ή το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρει, οπότε είναι σοβαρό θέμα, ή το ξέρει και ψεύδεται κι αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό.

Ο ρόλος του δημοσιογράφου πρέπει να παραμένει ο έλεγχος της εξουσίας κι όχι κάποιας εξουσίας ειδικά όταν γίνεται αυθαίρετη.

Κώστας Βαξεβάνης

***

ΥΓ: Ο κ. Βαξεβάνης επιβεβαιώνει τις απορίες και τις ενστάσεις μας εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχεις στις τάξεις του έντιμους αριστερούς, αυτό όμως δεν τον κάνει υποχρεωτικά Αριστερό κόμμα. Απόδειξη η συνεργασία του με την ψεκασμένη ακροδεξιά όπου κανένα, μα κανένα αριστερό κόμμα που σέβεται τον εαυτό του δεν θα την διανοούνταν, απόδειξη οι στενές σχέσεις με την εκκλησίας με τα παράλογα του κ. Τσίπρα στο Αγιο Όρος, τα λείψανα της Βαρβάρας και τη συνέχιση της Πασοκαριανής παράδοσης μέσω της αερομεταφοράς του «αγίου» φωτός. Οι επισκέψεις του κ. Τσίπρα με το ανώτατο ιερατείο ξεπέρασε σε συχνότητα όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργός μαζί! Τη συνέχιση των πρακτικών του πελατειακού κράτους -το οποίο προεκλογικά κατακεραύνωνε- και τώρα διορίζει μαζικά ημετέρους. Δείτε την πρόσφατη ομολογία Βούτση για συγκάλυψη της διαφθοράς, όπου προσπαθεί να δικαιολογήσει με το επικίνδυνα φαιδρό «Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη»! (8 Μαΐου 2015 – 15:21). Η Δική μας Αριστερά, δεν είναι εθνικολαϊκίστικη, δεν κατακρεουργεί ό,τι θετικό νομοθέτησαν οι προηγούμενοι (βλ. Παιδεία), ούτε θα κολυμπά μέσα στο ψέμα συγκαλύπτοντας τη διαπλοκή και τη νοημοσύνη μας. Αν αυτή η αριστερά δεν υπάρξει, τόσο το χειρότερο για την Αριστερά…

ΥΓ2: Εμείς τα λέμε καιρό τώρα κύριοι και πολλοί από εσάς μας εγκαταλείψατε ως αναγνώστες, δεν μας πειράζει, κερδίσαμε νέους και αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει: δεν χάσαμε ποτέ την αξιοπρέπειά μας. Δεν μας ενδιέφερε ποτέ πως θα μας χαρακτηρίζατε. Με χρόνια με καιρούς, πιστεύουμε πως θα επανέλθετε κοντά μας. Είμαστε σίγουροι.

 

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Η Δική μας Αριστερά, δεν είναι εθνικολαϊκίστικη, ούτε θα κυβερνά με ακροδεξιούς!

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Υπόθαλψη της Χ.Α. ατιμωρησία και συγκάλυψη σκανδάλων, αυτή είναι η επίσημη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ:

    Έχουμε εδώ και χρόνια, ξεκινώντας από τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, επισημάνει μια επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να προστατεύει με τη σιωπή του οικονομικά σκάνδαλα που έχουν δημοσιοποιηθεί και όμως δεν ξεκινούν ή δεν τελεσφορούν ποτέ δικαστικά οι σχετικές έρευνες. Ενδεικτικά αναφέρω το άρθρο: «ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα συγκάλυψης σκανδάλων;» (26.10.2014).

    Εσπερινός Κυριακής: ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα συγκάλυψης σκανδάλων;

    Εκεί σημείωνα και το εξής: «Παραθέτω την κριτική του κ.Βαξεβάνη, το τραγικότερο είναι πως κανείς δεν του απάντησε … (11.7): «Προσοχή! Σύνδρομο στ’ Αριστερά….. Πιο σημαντική έκφραση αυτού του συνδρόμου, θεωρώ την αποχή της Αριστεράς από την προώθηση δύο αποκαλύψεων που αφορούν το σύστημα της διαφθοράς που οδηγεί απευθείας στον πυρήνα της εξουσίας και το Σαμαρά. Η μία είναι η αποκάλυψη για τη δικογραφία Μιχελάκη και τον πιθανό χρηματισμό του και η άλλη η αποκάλυψη για το πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου αλλά και όσα ακόμη αφορούν τη δράση του. ….Η Αριστερά δηλαδή, εγκατέλειψε δύο θέματα ουσίας που αποκαλύπτουν τη διαπλοκή αλλά και πρωτοφανείς μεθόδους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, μόνο και μόνο επειδή φοβήθηκε μήπως κατηγορηθεί για σύμπλευση με τη Χ. Α..».

    Θεωρώ μια τέτοια δικαιολογία εμφανώς τραβηγμένη από τα μαλλιά και είναι προφανές πως ο δημοσιογράφος αποκλείεται να την πίστευε. Απλώς δεν ήθελε να συγκρουστεί, αντικειμενικά δεν το μπορούσε άλλωστε-αυτό θα σήμαινε τον επαγγελματικό του θάνατο, αν δηλαδή συγκρουόταν μετωπικά με το μοναδικό κόμμα που τότε εμφανιζόταν (για τους πάρα πολλούς που ήθελαν μέσα στην απόγνωσή τους να εθελοτυφλούν) ως η μοναδική σανίδα της σωτηρίας της πατρίδας μας. Υποθέτω πως είναι ίδια η δικαιολογία που θα επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-αν φιλοτιμιόταν κάποιος να ρωτήσει- στο ερώτημα γιατί η κυβέρνησή του παρακαλεί δημόσια δια του αρμοδίου υπουργού τους χρυσαυγίτες αστυνομικούς να μετανοήσουν, αντί να εφαρμόσει το Νόμο. Ίσα ίσα όμως, η εφαρμογή των Νόμων, η τιμωρία των Ναζιστών, η αποκάλυψη και εκδίκαση των σκανδάλων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από την αντιπολίτευση και μετά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι αφ’ενός υποχρεωτικός μονόδρομος ως στοιχειώδες συνταγματικό, πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον, αλλά και η μόνη οδός για να αποφευχθεί η ηθική καταβαράθρωση του πολιτικού κόσμου (από τη ΝΔ ως το ΚΚΕ) ώστε να μην μπορεί μια παρακρατική δύναμη των πιο σκοτεινών υπονόμων να εμφανίζεται ως αντισυστημική και καθαρτήρια. Προς το παρόν όμως, πρέπει να αρκεστούμε στην όποια αυτοκάθαρση έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέτοιες «αστικές» ευαισθησίες, ως κόμμα «επαναστατικό», θεωρεί πως ο ιερός σκοπός (η ατομική ευτυχία των στελεχών του και των συγγενών και φίλων τους), αγιάζει τα μέσα.
    ______________
    Χτες ο κ.Βαξεβάνης κατήγγειλε επίσημα πως «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέδιδαν στον Χ.Μαντά …. πως ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσπάθησε να αποτρέψει να κατατεθεί ερώτηση με αντικείμενο συγκεκριμένο επιχειρηματία». Είναι απίστευτο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προσποιήθηκε πως δεν κατάλαβε και ξέχασε (ακόμη και ο θιγόμενος βουλευτής), να ζητήσει από το δημοσιογράφο να κατονομάσει τον επιχειρηματία ή έστω να τους δώσει το όνομα εμπιστευτικά για να ελέγξουν.
    _______________

    Θαυμάστε τώρα τον προκλητικό κυνισμό της Πρωτηφορααριστερά και πείτε μου αν από το 1974 και μετά υπάρχει τόσο αποκαλυπτική ομολογία διαφθοράς, που ξεπερνάει αντίστοιχες δηλώσεις που αποδόθηκαν (δεν ακούστηκαν δημόσια) στους Καραμανλή Α΄ και Παπανδρέου Β΄, που μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου («τους πρωθυπουργούς δεν τους δικάζεις τους στέλνεις στο σπίτι τους», «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!»).

    http://www.xryshaygh.com/gengramateas/view/dhlwsh-bomba-boutsh-an-oi-fakeloi-tou-susthmatos-diaplokhs-bgoun-sthn-dhmos#ixzz3aH3Hotpn

    Βόμβα Βούτση: «Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη»! (8 Μαΐου 2015 – 15:21)

    Ωμή παραδοχή, ότι το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο δικαιούται να ομιλεί για τα έργα και τις ημέρες των κλεφτών των διαφόρων φορέων του «συνταγματικού τόξου» είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έκανε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, κατά την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Σιθωνία Χαλκιδικής.
    ……..
    Η συγκεκριμένη δήλωση του Βούτση αποτελεί έναν Τίτλο Τιμής για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, καθώς υποδηλώνει ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όχι μόνο δεν συμμετείχε ποτέ στην διαφθορά, αλλά απεναντίας είναι η μόνη αμόλυντη κομματική δύναμη στο σύγχρονο πολιτικό στερέωμα. Γι’ αυτό, άλλωστε, και βρίσκεται υπό δικαστικό διωγμό, ακριβώς επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στο κλαμπ των διαπλεκόμενων και των διεφθαρμένων του κλεπτοκρατικού συστήματος.

  2. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Αυτό που τελικά διαφαίνεται είναι ότι από μια κοινωνία όπως είναι η ελληνική, με τα σοβαρότατα προβλήματα νοοτροπίας και μεθόδων (δουλοπρέπεια, μυθολαγνεία, θεοκρατία, αναξιοκρατία, ανορθολογισμός, ανεντιμότητα, μεσαιωνισμός κ.λπ.), είναι πολύ, πολύ δύσκολο να προκύψει κάποιο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα απέχει από τις «αξίες» της, αφού προέρχεται ακριβώς από το υπόβαθρο αυτό.

    Φαντάζομαι τι τρανταχτά γέλια θα προκαλεί η ευσεβέστατη, προσκυνούσα και σταυροκοπούμενη ελληνική «Αριστερά» στον πολιτισμένο κόσμο, όταν κωλοτρίβεται γουργουρίζοντας στις μακριές γκλίτσες των χρυσοποίκιλτων «τσοπάνηδων»!…

  3. Ο/Η alex λέει:

    Ο Συριζα εχει δείξει απο χρόνια οτι ειναι ακόμη μια φασίζουσα λαικιστικη «συνιστώσα» της κοινωνίας μας. Η αντιγραμμένη απο το ΄50 μέθοδος των αντισυγκεντρωσεων με γιαουρτώματα & διαλύσεις κλειστών κομματικών συγκεντρώσεων, ηταν ο προαγγελος γιαυτά που βλέπουμε σήμερα. Ο μικροαστικός ψευτοεπαναστατικός λόγος , ο χωρίς τσίπα νεποτισμός , η ολοενα & αυξανόμενη μη ανοχή στην διαφορετική άποψη, η χρήση των υπόγειων προνομίων της «εξουσιας¨ (υποκλοπές -παρακολουθήσεις- μυστικά κονδύλια ), οι γελοίες ιδεοληψίες ( πλέγμα κατωτερότητας απέναντι στο ΚΚΕ- υποκλήσεις σε Ρώσσους ολιγάρχες – ζήτηση συμβουλών απο την Βενεζουέλα που το εκεί καθεστώς εχει διαλύσει την οικονομία & φυσικά την κοινωνική συνοχή με την τεράστια ανεξελεγκτη εγκηματικότητα) , η εγκατάλειψη οποιασδήποτε εκσυγχρονιστικης πρωτοβουλίας ( ανάκτηση απο την Πολιτεία τών προνομίων της εναντι της εκκλησίας: εφαρμογή του απο το1976 νομου περι δηλωσης ονοματοδοσίας των νεογέννητων- κατάργηση αναγνώρησης πράξεων μη τελούμενων ή δηλούμενων ενωπιον αρμοδίων κρατικών αρχών, γάμοι κλπ & παντελής χωρισμος κράτους απο εκκλησία) , ειναι τα σημάδια γραφής στις εκατοντόσες μέρες της πρώτης φοράς αριστεράς.Θα μπορούσε κάποιος να γράφει & να γράφει για τα κατορθωματα του Συριζα. Μερικοί θέλουν να συγκρίνουν το σήμερα με το Πασοκ του Ανδρεα.Μόνο που τότε είχαμε εναν αμοραλιστή χαρισματικό δημαγωγό & λεφτά υπήρχαν ( απο αυτά που πληρώνουμε σήμερα) & σήμερα εχουμε εναν ημιμαθή ελαφρως άξεστο ψευτόμαγκα χωρις μια. Η συνέχεια προβλέπεται ζοφερή…

  4. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    ΥΓ: Ο κ. ΒαξεβάνηΣ επιβεβαιώνει …

  5. Ο/Η atheofobos λέει:

    Επειδή είμαστε αρκετά πλέον χρόνια μαζί στην μπλγκόσφαιρα και παρακολουθώ εκτός από τα ιστολόγιο και τα σχόλια που γίνονται στα ποστ, ένα είναι γεγονός.
    Όταν γράφεις την αλήθεια, άσχετα από κομματικές προτιμήσεις, δεν υπάρχουν σχόλια που να αντικρούουν με σοβαρά επιχειρήματα αυτό που έχεις γράψει.
    Οπότε αυτονόητα η αξιοπρέπεια που γράφεις, έχει κατακτηθεί με την αναγραφή της αλήθειας, όσο πικρή και να είναι αυτή, γιατί αυτή είναι και εθνική ανάγκη, σύμφωνα με την γνωστή ρήση του Σολωμού.
    Μπορεί αρκετοί να πικραίνονται όταν διαβάζουν κάτι που είναι αντίθετο στις εδραιωμένες ψευδαισθήσεις τους και να αποχωρούν χολωμένοι, αλλά η αλήθεια των γεγονότων προκαλεί τελικά κάποιο ρήγμα σε αυτές με αποτέλεσμα να αρχίζουν και αυτοί να βλέπουν σιγά -σιγά την πραγματικότητα.
    Και αυτό είναι και το ουσιαστικό κέρδος και η δικαίωση του κόπου να γράφει κανείς τόσα χρόνια τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο του σε κάτι που δεν του προσφέρει βέβαια υλικές απολαβές αλλά ηθικές.

    • Ο/Η Po λέει:

      Σ’ ευχαριστώ «παλιό»φιλε.
      Εκτιμώ το λόγο σου…

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

        https://www.efsyn.gr/arthro/aristera-itan-o-mperlingkoyer-ohi-o-syriza
        Άλκη Ζέη
        Αριστερά ήταν ο Μπερλινγκουέρ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

        17.05.2015

        Συντάκτης:

        Παρή Σπίνου

        Θα θεωρούσα ότι έγινε πραγματικότητα το «πρώτη φορά Αριστερά» στην Ελλάδα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν τον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ στην Ιταλία. Τότε έβλεπες μια Αριστερά που έκανε καινούργια πράγματα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.