Εσπερινός Κυριακής: ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα συγκάλυψης σκανδάλων;

Η περίεργη άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκήσει έλεγχο

Ποιος θυμάται το Βατοπαίδι, την ιερή «Αλληλεγγύη», τον ατιμώρητο Τσουκάτο; Πάντως όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Έχουν γίνει πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά δυο υπουργών, των κ.κ. Αθανασίου και Μιχελάκη. Δεν λέω πως είναι αληθείς, λέω πως πρέπει να διερευνηθούν. Ρόλος της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής είναι να το ζητήσει και να παρακολουθήσει την εξέλιξη μέχρι τέλους. Για την περίπτωση του κ.υπουργού της Δικαιοσύνης, ούτε ένας από τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε. Έτσι το διαδικτυακό όργανο του κόμματος left.gr αναγκάστηκε να κάνει μια αθλιότητα και να δημοσιεύσει και μάλιστα ασχολίαστη, τη σχετική καταγγελία Κασιδιάρη, που τον πήρε τάχα ο πόνος.

Βέβαια η καταγγελία δεν ήταν τόσο απλή όπως τη μεταφέρει μέσω του ψευτοπαλληκαρά (που θέλει να εκδικηθεί για τις απόλυτα δικαιολογημένες δικαστικές διώξεις των νεοναζί συμμοριτών) το left.gr, ήταν πάρα πολύ βαρύτερη.

Ο ίδιος υπουργός έχει καταγγελθεί και για κάτι ακόμη, ενώ εκκρεμούν και φοβερές καταγγελίες για το παραδικαστικό.

Για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πάγια τακτική να μην αγγίζει επικίνδυνα εγχώρια σκάνδαλα και ζητήματα πολιτικής ηθικής, ιδιαίτερα όταν αφορούν σε μεμονωμένα πρόσωπα και όχι σε ένα αόριστο πλήθος, αλλά να μεταφέρει το πεδίο της μάχης του γενικά και αόριστα κατά του Κεφαλαίου, του διεθνούς καπιταλισμού, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του ΔΝΤ, της Μέρκελ, κλπ. Eξαίρεση στην τακτική αυτή αποτέλεσε η εύκολη και λίγο κωμική περίπτωση του λαϊκιστή υπουργού Αργύρη Ντινόπουλου (βλ.προηγούμενο ποστ), που καταγγέλθηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας όμως πάρει και από μόνη της μεγάλη έκταση, σε αντίθεση με την αφάνεια των δυο παραπάνω υποθέσων που επισημαίνουμε εδώ. Η μέθοδος της σιωπής, της επιλεκτικής καταγγελίας των πιο ασήμαντων ή των γενικόλογων αντισυστημικών αφορισμών, είναι παλιά, δοκιμασμένη, άσφαιρη, ασφαλής και ανώδυνη. Δεν κάνεις εχθρούς και μπορείς να βολέψεις τα παιδιά σου όταν χρειαστεί, να θάψεις το ελαττωματικό ‘πόθεν έσχες’ σου, να κρύψεις τη παρανομία του εξοχικού σου κλπ αφού πολλοί θα εκτιμήσουν τη σιωπή σου και ιδιαίτερα η Εκκλησία, που ξέρει με τη βοήθεια του θεού της να σώζει κάθε αμαρτωλή ψυχή που διψάει για Σωτηρία. Είναι χαρακτηριστική και αντίθετη με την σιωπή που επισημάναμε, η ευκολία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε, με θορυβώδη, ανεύθυνο και αναποτελεσματικό όσο και επικίνδυνα δηλητηριώδη για το πολίτευμα τρόπο, τις αναπόδεικτες κατηγορίες μιας σεσημασμένης για το απερίγραπτο και διαχρονικό χάλι της φυλλάδας για «εξαγορά» βουλευτών από την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ‘εξαγοράζει’ ακόμη και ακροδεξιούς βουλευτές με αντιπαροχή μια θέση στους συνδυασμούς του, με μοναδικό όρο να μην ψηφίσουν το Φλεβάρη, ούτε τον άριστο, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα μισή κουβέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποθέσεις που προανέφερα. Όποιος ξέρει κάτι θα με υποχρεώσει αν μου το στείλει για να επανορθώσω, αλλά νομίζω πως προς το παρόν υπάρχει μόνο η σιωπή, αυτό που οι κακεντρεχείς θα έλεγαν Ομερτά και συμψηφισμό για υπαρκτά ή εγγραφή υποθήκης για μελλούμενα, αριστερά κυβερνητικά σκάνδαλα.

Nα προσθέσω πως την αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ την έχει καταγγείλει, σε πολύ ήπιους τόνους, ο φίλος του κόμματος ο Κ.Βαξεβάνης, θιγμένος και προσωπικά από την αριστερή σιγή ιχθύος σε δικές του δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, δίνοντας μια ερμηνεία μάλλον υπερβολικά καλόπιστη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φανεί πως συμπλέει με τη Χ.Α. λες και οι Νεοναζί κάνουν ή είναι σε θέση να κάνουν σοβαρό, τεκμηριωμένο και εξ αριστερών έλεγχο. Αλλοίμονο αν η Αριστερά σιωπούσε εκεί που δημαγωγεί η Ακροδεξιά, (οφείλει να) έχει τη δική της διακριτή φωνή, οπτική και ήθος. Άλλωστε η Αριστερά συγκαλύπτει συστηματικά διάφορα πανελλήνια ή και τοπικά σκάνδαλα και δεν έχει ντραπεί να προσφέρει απροκάλυπτη υποστήριξη κατά καιρούς στη Χ.Α. για μικροκομματικούς λόγους, έχοντας αποσπάσει έτσι τη δημόσια ναζιστική αναγνώριση για πολύ περίεργες δηλώσεις τουλάχιστον τεσσάρων ή πέντε στελεχών της. Θυμίζω πως στο ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται πως οι προφυλακισμένοι Ναζί βουλευτές μισθοδοτούνται ακόμη, ο δε απερίγραπτος Γλέζος δεν ντράπηκε να απαιτήσει να χρηματοδοτείται και το κόμμα τους (και η εγκληματική δράση τους;).

Παραθέτω την κριτική του κ.Βαξεβάνη, το τραγικότερο είναι πως κανείς δεν του απάντησε κι αυτό δείχνει αβάσταχτη περιφρόνηση προς τη μαχητική (ακόμη και όταν είναι φιλική) Δημοσιογραφία και προς την κοινή γνώμη:
«Προσοχή! Σύνδρομο στ’ Αριστερά
11 Ιουλίου
…………………
Το «σύνδρομο της προενοχής» αφαιρεί από την Αριστερά σοβαρό κομμάτι της δράσης της και του πολιτικού της λόγου, μπροστά στο φόβο ότι μπορεί να κατηγορηθεί από τον αντίπαλο από τον οποίο έτσι και αλλιώς κατηγορείται για ο,τιδήποτε κάνει. Πιο σημαντική έκφραση αυτού του συνδρόμου, θεωρώ την αποχή της Αριστεράς από την προώθηση δύο αποκαλύψεων που αφορούν το σύστημα της διαφθοράς που οδηγεί απευθείας στον πυρήνα της εξουσίας και το Σαμαρά. Η μία είναι η αποκάλυψη για τη δικογραφία Μιχελάκη και τον πιθανό χρηματισμό του και η άλλη η αποκάλυψη για το πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου αλλά και όσα ακόμη αφορούν τη δράση του. Η αποχή της Αριστεράς και κυρίως του Συριζα από την προώθηση όσων αποκαλύφθηκαν, σχετίζονται με την προώθηση αυτών των θεμάτων από τη Χρυσή Αυγή. Η Αριστερά δηλαδή, εγκατέλειψε δύο θέματα ουσίας που αποκαλύπτουν τη διαπλοκή αλλά και πρωτοφανείς μεθόδους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, μόνο και μόνο επειδή φοβήθηκε μήπως κατηγορηθεί για σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή.………..».

Advertisements
This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

15 Responses to Εσπερινός Κυριακής: ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα συγκάλυψης σκανδάλων;

 1. Ο/Η Phoenix λέει:

  Reblogged this on tolmima.

 2. Ο/Η Aλέξιος, δούλος των δούλων του Θεού λέει:

  http://directnews.gr/greece/6686-stis-dikastikes-kalendes-to-skandalo-ths-mko-allhlegyh.html

  Στις δικαστικές… καλένδες το σκάνδαλο της ΜΚΟ »Αλληλεγγύη»

  Βάζουν «χαράτσια» σε μισθωτούς και συνταξιούχους, λόγω του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τιμωρηθούν εδώ και τώρα και να επιστρέψουν τα κλεμμένα, όσοι «έφαγαν» τεράστια ποσά από τα κρατικά ταμεία, όπως συνέβη και με την σκανδαλώδη υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Αλληλεγγύη» !

  (Δείτε το βίντεο)

  Συγκεκριμένα, η υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αλληλεγγύη» αφορά την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος, από το 2002 έως τον Μάιο του 2008.

  Ο επίμαχος δικαστικός φάκελος εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια στις δικαστικές αρχές χωρίς, ωστόσο, να έχει σημειωθεί κάποια αξιοσημείωτη εξέλιξη, πέρα από τη… μετακόμισή της δικογραφίας από το εισαγγελικό σε κάποιο δικαστικό συρτάρι.

  Η ενασχόληση της Δικαιοσύνης με την υπόθεση, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009 με την προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας.

  Αφορμή για την εισαγγελική ποινική έρευνα ήταν έκθεση Εξαμελούς Επιτροπής Ακροάσεως, που είχε συσταθεί με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

  allhlegyh2_7-10-2011Στην εν λόγω έκθεση διαπιστώνονται καταχρήσεις, κατασπατάληση μεγάλων ποσών, που προέρχονταν από τα κρατικά ταμεία και γενικότερα αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη».

  Το ύψος της ζημιάς για την εν λόγω ΜΚΟ, σύμφωνα με τους διαχειριστικούς ελέγχους και τα σχετικά πορίσματα, ανέρχεται στα 9.505. 200 ευρώ!

  Από το ποσό αυτό τα 7.450.456,99 ευρώ ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και τα ζητεί το Υπουργείο Εξωτερικών από τους υπόλογους με καταλογιστικές πράξεις, καθώς πρόκειται για προκαταβολές του ΥΠΕΞ προς τη ΜΚΟ για συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο, το οποίο η οργάνωση δεν πραγματοποίησε ποτέ.

  Αντίθετα, όπως προκύπτει από τους διαχειριστικούς ελέγχους, οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»… επένδυσαν τις χορηγίες του κράτους και των ιδιωτών ( από εράνους κ.α.) σε άσχετες με το καταστατικό της πράξεις, όπως:

  – αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και δωρεά τους στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

  -εξοφλήσεις τιμολογίων του Διορθόδοξου Κέντρου,

  -ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του μακαριστού Χριστόδουλου στο Κόσοβο,

  – αγορά αρχιερατικών εγκολπίων, σταυρών και ποιμαντικών ράβδων, κεριού εκκλησιών, ημερολογίων, έντυπων βιβλίων κ.λ.π.

  -μίσθωση ακινήτων χωρίς να υπάρχει ανάγκη,

  -αγορά τεσσάρων πολυώροφων ακινήτων και δαπάνη τεράστιων ποσών για τη διαρρύθμισή τους.

  Η αγωγή

  allhlegyh_7-10-2011Με την ίδια ταχύτητα… χελώνας κινείται η Δικαιοσύνη και στο αστικό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς η αγωγή που κατατέθηκε από τη ΜΚΟ «Αγάπη» – έτσι μετονομάστηκε η «Αλληλεγγύη» επί των ημερών του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που λειτουργεί πλέον υπό τον έλεγχο της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος – προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Πολυελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 10 Ιανουαρίου του… 2013!

  Ειδικότερα, η αγωγή στρέφεται κατά των:

  – Δημήτρη Φουρλεμάδη, διευθύνοντος συμβούλου της «Αλληλεγγύης» από το 2002, που ιδρύθηκε, έως τις ς 13/5/2008.

  Όπως επισημαίνεται στο δικόγραφο, στον κ. Φουρλεμάδη είχαν περιέλθει, κατόπιν εντολής του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, όλες οι εξουσίες του Διοικητικού Συμβουλίου

  -Γεωργίας Λυμπέρη, πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία αμισθί εργάστηκε στην «Αλληλεγγύη» από 13/9/2005 έως τον Ιούνιο του 2008.

  Στην αγωγή αναφέρεται ότι στην κ. Λυμπέρη είχε ανατεθεί ο εσωτερικός έλεγχος των οικονομικών της ΜΚΟ και η παρακολούθηση της εκτέλεσης των διαφόρων προγραμμάτων των υπουργείων και ειδικότερα του υπουργείου Εξωτερικών.

  Η κ. Λυμπέρη συνεπέγραφε τις επιταγές εξόδων της «Αλληλεγγύης» και γενικά ήταν το νούμερο 2 στην Ιεραρχία της.

  -Βασίλη Μαχαίρα, λογιστή και οικονομικού διευθυντή της «Αλληλεγγύης».

  Στην αρμοδιότητά του υπαγόταν ο έλεγχος των πληρωμών της ΜΚΟ και συνυπέγραφε τις σχετικές επιταγές.

  Φιλανθρωπίες που δεν έγιναν, χρήματα που δεν φαίνεται που πήγαν

  Στην αγωγή που βασίζεται στα ευρήματα των διαχειριστικών ελέγχων, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι εξής περιπτώσεις ατασθαλιών:

  allhlegyh3_7-10-2011* Πρόγραμμα αποστολής κοτόπουλων στο Ιρακ: Η «Αλληλεγγύη» έλαβε από το ΥΠΕΞ ως πρώτη δόση 5.600.000 ευρώ για την αποστολή, ωστόσο, δεν φαίνεται πού δαπανήθηκε αυτό το ποσό. Έτσι το ΥΠΕΞ έχει καταλογίσει σε βάρος της εν λόγω ΜΚΟ 6.700.000 ευρώ.

  *Αγορά 371.093 κιλών πουλερικών, αξίας 742.186 ευρώ. Τα πουλερικά βρέθηκαν χαλασμένα στα ψυγεία και δαπανήθηκαν άλλες 100.000 για την καταστροφή τους.

  *Αποστολή 70 τόνων ζυμαρικών στη Συρία. Οι ποσότητες επεστράφησαν ως ακατάλληλες.

  *Έρανος για τα θύματα του τσουνάμι. Απέφερε 1.663.900,63 ευρώ, ωστόσο η «Αλληλεγγύη» παρέδωσε στο ΥΠΕΞ μόνο 1.355.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει τι απέγινε το το υπόλοιπο των 308.000 ευρώ.

  -Κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Β. Σουμάτρα Ινδονησίας, που δεν πραγματοποιήθηκε, αν και δόθηκαν προκαταβολές.

  -Κατασκευή σχολείου-ορφανοτροφείου επίσης στη Β. Σουμάτρα, για την οποία εισπράχθηκαν προκαταβολές, χωρίς το έργο να εκτελεστεί ποτέ.

 3. Ο/Η gelosoil λέει:

  Ενα λεπτο γιατι θα χασουμε το μυαλο μας ετσι….εδω βλεπω οτι δεν κυωερναει ο συριζα ουτε οι δικαστες ειναι του χεριου του συριζα να κανουν οτι τους πει…αλλος φταιει μου φαινεται…..Αρχιζει το αρθρο με τις καταγγελιε κατα των ΝΔ βουλευτων,(οχι του ΣΥΡΙΖΑ) και συνεχιζει με αυθαιρετο συμπερασμα οτι ο συριζα δεν θα διερευνησει οταν και αν ερθει στην εξουσια τις υποθεσεις αυτες…οτι ναναι δηλαδη,μετα συγχωρησεως μονο την προκαταληψη του σθγγραφεα δειχνουν αυτα,καμμια προθεση κανενος συριζα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Είναι φανερό πως ή εγώ είμαι εμπαθής ή εσείς κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.
   Δεν λέω πουθενά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διερευνήσει κλπ παρ’όλο που αν με ρωτάτε πιστεύω πως το πολύ να διώξει επιλεκτικά κάποιους για τα μάτια (αν προλάβει δηλαδή).
   Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωϊ.
   Πάντως πρέπει να γνωρίζετε δυο στοιχειώδη πράγματα.

   1. Η Αντιπολίτευση οφείλει να ελέγχει άμεσα, να εμποδίζει το κακό, να φοβίζει αυτούς που ληστεύουν τους φτωχούς και όχι να αφήνει να εννοηθεί πως θα το κάνει αν πάρει την εξουσία, μπορεί να μην την πάρει ποτέ.

   2. Όταν η Αντιπολίτευση κάνει το κορόιδο, απλά είναι ύποπτη και εμφανώς συνένοχη.

   Η άποψη πως η Αντιπολίτευση πρέπει να πληρώνεται αδρά από τους φορολογούμενους και να κάνει το βλάκα, προσωπικά μου φαίνεται παρανοϊκή.

   Άλλωστε μέχρι να ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κάποιες από αυτές, όπως η «Αλληλεγγύη» που μας θυμίζει ο καλός μας σχολιαστής Θεολόγος, να παραγραφούν.

   • Ο/Η Όλα εδώ ανταμείβονται λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑς κάνει να το πω ένα είδος δημιουργικής αντιπολίτευσης, που παράγει αποτελέσματα και έχει αιτίες, για δείτε

    Στα βήματα του Κωστάκη! Από δασκάλα σε δημοτικό, στο Πολυτεχνείο η κα. Τσίπρα…

    Πολιτική παράδοση ή πολιτική της παράδοσης;

    Ωραία η Αριστερά και η επίκληση των ιδεών της, αλλά όταν φτάνει η ώρα της προσωπικής αποκατάστασης, όλα πάνε περίπατο. Χαρακτηριστική η περίπτωση της συντρόφου (με σύμφωνο συμβίωσης) του Αλέξη Τσίπρα Περιστέρας Μπαζιάνα, η οποία ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής Δημοτικού Σχολείου, έχει αποσπαστεί -και μάλιστα με τις υπογραφές δύο υπουργών- στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

    Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μετακομίζει από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους δασκάλους), κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην ξεφύγει από τα σύνορα της Αθήνας.

    Κριτήρια

    Και μπορεί μεν η κυρία Μπαζιάνα να καλύπτει τα τυπικά κριτήρια που απαιτούνται για την απόσπασή της και να μην έχει υψηλότερες αποδοχές, όμως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δύο αποφάσεις, η 1η του Φεβρουαρίου του 2014 (για το σχολικό έτος 2013-2014) που υπογράφει ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η δεύτερη του προηγούμενου μήνα (για το σχολικό έτος 2014-2015) με υπογραφή του νυν υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι η μοναδική εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παίρνει απόσπαση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και ειδικότερα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

    Οι αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ περισσότερες, αλλά στην τελική επιλογή, ως εκ θαύματος, υπερίσχυσε η σύντροφος του κ. Τσίπρα.

    Και αυτό την ώρα που ο κ. Λοβέρδος ζητά την άμεση άρση της αναλογίας μία πρόσληψη για δέκα συνταξιοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών.

    Ο ίδιος όμως με τις αποφάσεις του αποδυναμώνει τα σχολεία, καθώς έναν μήνα νωρίτερα υπέγραψε την απόσπαση της κυρίας Μπαζιάνα και άλλων 59 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε άλλα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

    Πηγή
    attikanea

    Η οικονομική άνεση του Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»!

    Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα

    Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.

    Πηγή
    logiosermis

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    ευχαριστώ για την μνεία κε Λασκαράτε.

    τω όντι πάνε για παραγραφή, δεν θα προλάβει ο Σύριζα (λέμε τώρα) να ρίξει τους κεραυνούς του που τώρα έχουν αφλογιστία

    http://www.farosradio.gr/el/faros-news/item/1898-mitropolitis-dodonis-xrysostomos.html
    ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

    Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2011

    Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου

    Νίκος Παπαδημητρίου

    Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Αρχιεπισκόπου, ο πρ. μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Χρυσόστομος σπάει τη σιωπή του

    )))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο; Ποια είναι η αλλαγή;

    Η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» ανάγεται πάντως στην προηγούμενη περίοδο…
    Σύμφωνοι, αλλά τι έγινε; Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί. Έχει στείλει γράμμα…

    Προς παραγραφή η «Αλληλεγγύη»
    Για ποιον μιλάτε;
    Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη. Έχει στείλει γράμμα στην επιτροπή [σ.σ.: της Εκκλησίας] που τον κάλεσε και τους είπε: «Δεν έρχομαι, αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά που ζητάτε τα έχω εγώ για να πληρώσω τα δικαστήρια όταν με κατηγορήσουν δημοσιογράφοι, ο Ζακύνθου κ.ά.».
    Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία ένα συμφωνητικό για τη μεταφορά επισιτιστικής βοήθειας στο εξωτερικό. Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί «Αλληλεγγύης», στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. Και επί τη ευκαιρία, ο κ. Δήμτσας [σ.σ.: γενικός διευθυντής της ΜΚΟ που διαδέχτηκε την «Αλληλεγγύη»] δεν ήταν και πριν συνεργάτης του Χριστόδουλου; Ούτε καν ο Μανωλιός δεν άλλαξε.

    Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης…
    Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης.

    Ωστόσο η Ιερά Σύνοδος απένειμε τα εύσημα στην τότε διοίκηση των οικονομικών υπηρεσιών, μια διοίκηση που απομακρύνθηκε αργότερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…
    Αν έδειχνε την πόρτα εκείνη τη στιγμή, ήταν κι εκείνη [σ.σ.: η Ιερά Σύνοδος] υπεύθυνη για την έγκριση των πράξεων. Το ερώτημα είναι ποιος από τους αρχιερείς κατάλαβε τι εισηγήθηκαν και αν το κουβέντιασαν μέσα στη Σύνοδο.

    Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι η απομάκρυνση του μητροπολίτη Ιωαννίνων και του κ. Ζαμπέλη από την Οικονομική Υπηρεσία οφείλεται στην υπόθεση αυτή;
    Και σε αυτή.

    (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

 4. Ο/Η Red λέει:

  Όλοι οι καλοί χωράνε
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_400.html

  Μεγάλη «μεταγραφική επιτυχία» του ΣΥΡΙΖΑ

  Από giorgis , Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 | 3:09 μ.μ.

  Του Γ.Γ.

  Γνωρίζαμε εδώ και καιρό για την κωλοτούμπα που είχε κάνει ο Γιάννης Ρουμπάτης που απ’ το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» βρέθηκε στις τηλεοράσεις να υπερασπίζεται την πολιτική του Σύριζα χαρακτηρίζοντας μάλιστα «πολιτικό εγκληματία» τον άνθρωπο στον οποίο διατέλεσε επί χρόνια εξ απορρήτων σύμβουλος του. Τον Γιώργο Παπανδρέου.

  Αυτό που δεν ξέραμε και το μάθαμε σήμερα από δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας –της Realnews- είναι ότι έγινε επίσημη «μεταγραφή» και εδώ και μερικές βδομάδες αποτελεί έναν από τους συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως μάλιστα σημειώνει το δημοσίευμα ο Γ. Ρουμπάτης συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις αλλά και σε «ειδικές αποστολές» της ηγεσίας της Κουμουνδούρου προς πρεσβείες στην Αθήνα ή και σε ξένες χώρες!

  Να χαίρονται λοιπόν τον νέο απόκτημα τους στον Σύριζα. Αν αρχίσουμε τώρα να θυμόμαστε τις επαγγελματικές σχέσεις αυτού του «αστεριού» με τον Γιώργο Κοσκωτά, τα λεγόμενα του σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος την περίοδο 1987-1988 ή πεπραγμένα του σαν Πασόκος ευρωβουλευτής, θα μας πουν ότι .. αναμοχλεύουμε το παρελθόν .. οπότε άστο καλύτερα.

 5. Αυτό θα πει σύγκρουση με συμφέροντα φιλενάδα;

  Στον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονται μεταξύ άλλων: 7 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, 20 εκατομμύρια για το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς και 2 εκατ. ευρώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.

 6. Ο/Η Εφραιμία Τσίπρα Ζαπάτα λέει:

  ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΔΩ ΤΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΑΛΕΚΣΙΣ;

  http://www.koutipandoras.gr/article/125825/sto-efeteio-komotinis-oi-diekdikiseis-toy-vatopedioy-sti-vistonida-paremvasi
  27 Οκτωβρίου 2014

  Στο Εφετείο Κομοτηνής οι διεκδικήσεις του Βατοπεδίου στη Βιστωνίδα – Παρέμβαση Εκκλησίας και Πατριαρχείου υπέρ Μονής!

  H υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου στη Λίμνη Βιστωνίδα συζητήθηκαν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής. Πρόκειται για μια από τις τελευταίες και σημαντικές πράξεις της πολυσυζητημένης υπόθεσης, που αποτελεί την βασική παράμετρο του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου.

  Το περίεργο είναι όμως ότι η συζήτηση της Έφεσης που έχουν ασκήσει το Δημόσιο και η Μονή εναντίον της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης του 2008 για την κυριότητα της λίμνης, δεν συγκεντρώνει κανένα ενδιαφέρον και δεν τυγχάνει καμίας προβολής, παρότι η υπόθεση έχει οδηγήσει στην πτώση μιας ολόκληρης κυβέρνησης και αποτέλεσε το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών στη χώρα.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομιμότητα των περίφημων ανταλλαγών, η κρίση για τις οποίες εκκρεμεί σε άλλα δικαστήρια, θα κριθεί από την έκβαση της υπόθεσης και την τελεσίδικη απόφαση για την κυριότητα της λίμνης, που χρησιμοποιήθηκε ως αντάλλαγμα από τη Μονή για την παραχώρηση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου σε όλη τη χώρα !

  Παρέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου υπέρ της Μονής !

  Παρέμβαση υπέρ της Μονής άσκησαν κατά τη συζήτηση της υπόθεσης η Εκκλησίας της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο . Η Εκκλησία υιοθετεί τις θέσεις της Μονής πλήρως ενώ το Πατριαρχείο παρεμβαίνει μόνο για το θέμα της ισχύος των Χρυσόβουλων, που απασχολούν τον Οικουμενικό Θρόνο. Το επίμαχο ζήτημα, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, είναι η πλέον στάση του Δημοσίου στη συνέχεια της υπόθεσης.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μητροπολίτες των δύο Μητροπόλεων Ξάνθης και Κομοτηνής, παραμένουν σταθερά αντίθετοι στις διεκδικήσεις της Μονής και βρίσκονται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών. Η στάση της Μητρόπολης Ξάνθης ( ο τότε Πρωτοσύγκελός της είναι ο νυν Μητροπολίτης Κομοτηνής) και το ενδιαφέρον των δύο δικηγορικών συλλόγων Ξάνθης και Κομοτηνής ήταν η βασική αιτία αποκάλυψης του σκανδάλου το 2004.

  Το χρονικό της υπόθεσης και η βαρύτητα των τελευταίων εξελίξεων!

  Τον Ιανουάριο 2003 κατατίθεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης αγωγή της Μονής Βατοπεδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία η Μονή ζητά να αναγνωριστεί η κυριότητά της σε έκταση, εμβαδού 27.044 τ.μ., που βρίσκεται στους δύο Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Πρόκειται για την έκταση, που περιλαμβάνεται στις τρεις «αμφισβητούμενης νομιμότητας» αποφάσεις των τότε Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γεωργίου Δρυ και Απόστολου Φωτιάδη, με τις οποίες αναγνωρίστηκαν δικαιώματα κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου. Η παραπάνω αγωγή συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης στις 5 Νοεμβρίου 2003 και η απόφαση, παρόλο που εκδόθηκε στις 21 Απριλίου 2004, δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2008, 4,5 χρόνια μετά. Είχε μεσολαβήσει στις 22-6-2004 η «πρωτοφανής» στα δικαστικά χρονικά αποδοχή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρο Δούκα του αιτήματος της Μονής Βατοπεδίου για μη έκδοση απόφασης επί της παραπάνω αγωγής της Μονής κατά του Ελληνικού Δημοσίου, η αφετηρία, δηλαδή, του μεγάλου σκανδάλου.

  Τελικά με τη με αριθμό 87/2008 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης έγινε δεκτή η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου αλλά μόνο για έκταση 1.720 τ.μ., ενώ απορρίφθηκε ως προς την υπόλοιπη έκταση, αφού είχε ξεσπάσει το πολυσυζητημένο σκάνδαλο. Κατά της παραπάνω απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και η Μονή Βατοπεδίου άσκησαν εφέσεις ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, οι οποίες δικάστηκαν στις 24 Οκτωβρίου 2014.

  Οι διαφορετικές προσεγγίσεις στις παρεμβάσεις της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου

  Το ενδιαφέρον είναι ότι στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Θράκης άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Μονής Βατοπεδίου και κατά του Ελληνικού Δημοσίου τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τα σχετικά δικόγραφα, η Εκκλησία της Ελλάδος στην πρόσθετη παρέμβασή της αποδέχεται πλήρως όλους τους ισχυρισμούς της Μονής Βατοπεδίου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν φαίνεται να αναμιγνύεται στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενδιαφέρεται όμως για τη νομική ισχύ των τίτλων ιδιοκτησίας επί Βυζαντινής και Οθωμανικής περιόδου (Χρυσόβουλλοι Λόγοι και Πατριαρχικά Συγίλλια), δεδομένου ότι και το ίδιο είναι κύριο εκτάσεων με βάση ανάλογους τίτλους ιδιοκτησίας.

  Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η παρέμβαση του Πατριαρχείου δεν έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα αφού με βάση το Δίκαιο οι τίτλοι που κατέχει το Πατριαρχείο και ρυθμίζουν τα θέματα της κυριότητάς του σε διάφορα σημεία, δεν έχουν ιδιαίτερη συνάφεια, αφενός γιατί στις περιπτώσεις εκείνες η κυριότητα διασφαλίζεται από τη διακατοχή των συγκεκριμένων ακινήτων που ήταν συνεχής στην πορεία των αιώνων (σε αντίθεση με τη Λίμνη Βιστωνίδα) αφετέρου γιατί ο τίτλος που ισχυρίζεται ότι κατέχει η Μονή προέρχεται από Σλάβο Ηγεμόνα και και όχι από τη Βυζαντινή ή την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

  Παρόλα αυτά όμως και η πρόσθετη παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη σχετική δίκη υπέρ της Μονής Βατοπεδίου και κατά του Ελληνικού Δημοσίου έχει τη σημειολογία της .

  Πηγή: xanthipress.gr

 7. Ο/Η Θεουσώ Συριζίδου-μουσίτσα λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/125869/synantisi-antiprosopeias-toy-syriza-me-ton-oikoymeniko-patriarhi

  Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
  27 Οκτωβρίου

  Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι συναντήθηκε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τη Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή και υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιάννη Αμανατίδη, βουλευτή και υπεύθυνο της Κ.Ο. για τα θρησκεύματα και τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Γλέζος, που στο ποστ τον χαρακτήρισα απερίγραπτο είναι αμετανόητος και ξαναχτύπησε.

  Αυτόν τον άνθρωπο που έχει γαντζωθεί στο βουλευτικό αξίωμα και που για πολλοστή φορά συλλαμβάνεται να λέει ασύστολα ψέματα και να υποκρίνεται, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με την επίσης πασοκογενή Σακοράφα που δεν έχει βρει μισή λέξη αν και «φίλη» των Παλαιστινίων να καταδικάσει τη Χαμάς και το ρωμέικο πατριαρχείο Ιεροσολύμων), έστειλαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πρώτους των πρώτων στην Ευρωβουλή.
  Ύστερα θα τους φταίει η Μέρκελ.

  Το αστείο είναι πως είναι η δεύτερη φορά που λέει το ίδιο γελοίο ψέμα αν και ξέρει πως η αδίστακτη και τυχοδιωκτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα υπέρ των καλπονοθευτικών νόμων και πως ακόμη κι αν το ήθελε η κατανομή των εδρών δεν μπορεί να αλλάξει αναδρομικά.
  Δείγμα του χαμηλού επιπέδου της δημοσιογραφίας είναι η προσποίηση πως τάχα η άσφαιρη στρακαστρούκα Γλέζου είναι βόμβα λες και την πέταξε για πρώτη φορά.

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113376445
  Βόμβα Γλέζου: «Δεν δεχόμαστε το μπόνους των 50 εδρών, πάμε σε νέες εκλογές»

  Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

  Εδώ η είδηση για όσους κάνουν πως έχουν ξεχάσει ότι ο Μινχάουζεν του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς το έχει ξαναπεί:

  http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=39432%3Aglezos-den-tha-ekmetalleytoyme-tis-50-edres-binteo&catid=78%3Asimvenei-twra&Itemid=71

  Γλέζος: Δεν θα εκμεταλλευτούμε τις 50 έδρες (BINTEO)

  Τετάρτη, 28 Μάιος 2014 08:43
  ______________

  Τα ερωτήματα που θα του έθετε οποιοσδήποτε δημοσιογράφος που σεβόταν τη δουλειά του είναι 8:
  1.Δεν ξέρει πως οι νόμοι εφαρμόζονται υποχρεωτικά;
  2.Δεν ξέρει ότι το κόμμα του είναι φανατικά υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής;
  3.Γιατί λέει για δεύτερη φορά το ίδιο ψέμα;
  4.Γιατί δεν απαιτεί από το ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει νομοσχέδιο απλής αναλογικής ΤΩΡΑ;
  Μήπως επειδή το πιθανότερο είναι να ψηφιστεί από όλους ίσως ακόμη και από τη ΝΔ ή από όσους χρειάζονται από αυτήν για να φτάσουν οι ψήφοι τους 200 και έτσι να εφαρμοστεί στις προσεχείς εκλογές;
  5.Δεν ντρέπεται να αποσταθεροποιεί την κατάσταση προαναγγέλλοντας δυο αλλεπάλληλες εκλογές;
  6.Πότε δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θα δεχθεί το μπόνους;
  7.Γιατί λέει συνεχώς εμφανή ψέματα ή υποκρίνεται προκλητικά, όποτε σχεδόν μιλήσει δημόσια;
  8. Δεν βαρέθηκε να παριστάνει τον ανιδιοτελή ιδεολόγο και το μεγάλο Επαναστάτη, αυτός ένας πολύ συντηρητικός, υψηλά και προκλητικά αμειβόμενος στυλοβάτης του συστήματος;

  Αν ήμουν θρήσκος θα τον ρωτούσα, αφού παριστάνει αυτός ο φίλος του Εμβέρ Χότζα και τον Χριστιανό Ορθόδοξο:
  Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρέ;

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Κάνετε λάθος είναι πολύ χειρότερη η περίπτωσή του.
   Έχει πει και τρίτη φορά το ίδιο ψέμα το 2013 και συνεχίζει

   Γιατί ο Μανώλης Γλέζος χτυπάει με δηλώσεις στην καρδιά τον Αλέξη Τσίπρα

   31.10.2013 10:32

   Ο Μανώλης Γλέζος δεν έμεινε σε αυτό αλλά χτύπησε στην καρδιά ενός ζητήματος που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να θίξει εδώ και ένα χρόνο: Τι θα γίνει με το μπόνους των 50 εδρών και την απλή αναλογική. «Εμείς το είπαμε και το έχουμε δηλώσει. Δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει».

   Πηγή: Γιατί ο Μανώλης Γλέζος χτυπάει με δηλώσεις στην καρδιά τον Αλέξη Τσίπρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/128474#ixzz3HPnpMDfT

 9. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ: το ψέμα το έχω στην άκρη της γλώσσας μου

  http://apokalypseis.com/?p=5105

  Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΠΡΟΕΔΡΟΣ», Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ …ΚΑΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

  27 Οκτωβρίου 2014 | By mnodaros

  Εδωσε η δεν έδωσε την συγκατάθεσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Σαλτάρη στον εκδότη – επιχειρηματία της Ηλείας που έγινε πρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δημοτικού Ταμείου Κατακόλου όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του στο ΜΜΕ που του ανήκει ?

  « Εχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια στοχοποίηση εναντίον μου από εσάς και από άλλους στο πρόσωπό μου .» – ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Σαλτάρη και απέφυγε να πάρει θέση για τις σχέσεις των τοπικών εκδοτών με εταιρείες που λαμβάνουν ακόμη και απ’ ευθείας αναθέσεις ζεστό κρατικό χρήμα επί σειρά ετών από τους ΟΤΑ της Ηλείας όπως αποκάλυψε το περιοδικό HOT DOC.

  Στην επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου αν ο εκδότης λέει τελικά ψέματα η κ. Σαλτάρη απάντησε με σιωπή .

  Ακούστε στο ηχητικό ολόκληρη την συνομιλία με την κ. Σαλτάρη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΥΞΗ ΕΔΩ SALTARH

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/127529/enohi-kai-synenohi-stin-periptosi-mihelaki

  Ενοχή και συνενοχή στην περίπτωση Μιχελάκη
  21 Νοεμβρίου

  από Κώστας Βαξεβάνης

  Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη. Ενώ δηλαδή ο Μιχελάκης έκανε 3 μηνύσεις και αγωγές εναντίον του HOT DOC, επειδή άφηνε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει καμία δίωξη εναντίον του, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται να οδηγηθεί σε δίκη με βάση τη δικογραφία που έχουμε δημοσιεύσει. Δηλαδή και δικογραφία υπάρχει και βάση στην κατηγορία που περιγράφει.

  Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Ολομέλεια; Επί χρόνια η Ελληνική Βουλή, είχε λειτουργήσει ως πλυντήριο βουλευτών. Συστηματικά παρουσίαζε άρνηση να κάνει άρση ασυλίας βουλευτή ακόμη και όταν το αδίκημα ήταν από αυτά που ονομάζουμε «του κοινού ποινικού Δικαίου». Υπήρξαν περιπτώσεις που βουλευτής μηνύθηκε για ατύχημα που προκάλεσε με το αυτοκίνητο και η Βουλή δεν έκανε άρση ασυλίας προκειμένου να δικαστεί όπως ο κάθε έλληνας πολίτης.

  Ο θεσμός της άρσης ασυλίας που σκοπό έχει να προστατεύσει τον Έλληνα βουλευτή από άσκοπες και πολλές φορές πολιτικής διάστασης διώξεις, είχε καταντήσει λειτουργία ατιμωρησίας.

  Επί Απόστολου Κακλαμάνη στην Προεδρία του Κοινοβουλίου, υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες για να πάψει να είναι η άρση ασυλίας το ξέπλυμα παραβατικών λειτουργιών των βουλευτών. Έτσι άρχισε να εφαρμόζεται αυτό το οποίο ορίζει ο ίδιος ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή πως η άρση δεν γίνεται μόνο όταν αφορά πράξεις που σχετίζονταν με την λειτουργία του βουλευτή.

  Δηλαδή η Βουλή δεν θα έκανε άρσεις, όταν για παράδειγμα κάποιος είχε μηνύσει τον βουλευτή για όσα είπε στα πλαίσια της πολιτικής του λειτουργίας.

  Η πρόβλεψη αυτή η οποία παρότι περιγραφόταν από τον κανονισμό δεν εφαρμοζόταν, αποκαταστάθηκε σταδιακά. Οι βουλευτές αποδέχθηκαν μάλιστα να άρουν την βουλευτική ασυλία σε περιπτώσεις που η Επιτροπή Δεοντολογίας κάνει τέτοια εισήγηση.

  Έτσι λοιπόν στην περίπτωση Μιχελάκη, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν την άρση του, όχι μόνο γιατί αυτό εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και γιατί αφορά αδίκημα του κοινού ποινικού Δικαίου και όχι κάποια πολιτική λειτουργία. Ακόμη χειρότερα αφορά το χρηματισμό του από τον επιχειρηματία Πάλλη για να κάνει ερώτηση στην ίδια τη Βουλή προς όφελός του. Οι βουλευτές δεν έχουν ηθικά το δικαίωμα να πουν «δεν ψηφίζω την άρση γιατί πιστεύω πως δεν είναι έτσι». Άλλωστε όσοι Έλληνες πολίτες οδηγούνται στα δικαστήρια δεν είναι γιατί είναι ένοχοι, αλλά γιατί υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. Δεν έχουν δικαίωμα επίσης να επιτρέψουν να υπάρχει μια σκιά πάνω από το Κοινοβούλιο, ότι τα μέλη του πληρώνονται για να γίνονται πιστόλια επιχειρηματικών συμφερόντων χρησιμοποιώντας τη Βουλή.

  Στην περίπτωση Μιχελάκη δεν υπάρχουν μόνο ενδείξεις αλλά αποδείξεις και έγγραφα. Αν λοιπόν οι βουλευτές πουν πως παρά τις ενδείξεις δεν ψηφίζουν άρση της ασυλίας, τότε απλώς θα έχει επιστρέψει η Βουλή σε ένα ρόλο πλυντηρίου πολύ σοβαρών εγκλημάτων.

  Με τον τρόπο αυτό οι βουλευτές, σε μια περίοδο μάλιστα που οι offshore και οι μίζες για τα εξοπλιστικά πέφτουν σαν το χαλάζι, θα δώσουν το δικαίωμα όχι μόνο σε μας αλλά σε κάθε κάτοικο αυτής της χώρας να υποθέτει βάσιμα πως κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Πως για να μην κάνουν άρση ασυλίας για κάποιον βουλευτή για τον οποίο η Εισαγγελία λέει ότι «τα παίρνει», τότε απλώς εκφράζουν τη συνενοχή τους. Δηλώνουν έμμεσα και την προσωπική τους ενοχή. Ότι τα παίρνουν και απλώς δημιουργούν ένα προηγούμενο για την περίπτωση που και αυτοί πιαστούν στα πράσα. Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε πως όλοι οι βουλευτές τα παίρνουν, ούτε πως όλοι είναι συνένοχοι ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν. Ήρθε η ώρα να το επιβεβαιώσουν και αυτοί.

  ΥΓ. 1: Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που μου έδωσε για το θέμα Καρατζαφέρη δήλωσε πως δε θα ψηφίσει την άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη επειδή το αδίκημα αφορά την πολιτική του δράση. Δηλαδή με την ίδια λογική, ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρέπει να βγει απ΄πο τη φυλακή γιατί το αδίκημά του αφορά την πολιτική του δράση για την οποία φυσικά χρηματίστηκε. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν πρόκειται για την πολιτική δράση αλλά για το αδίκημα του χρηματισμού.

  ΥΓ 2. Ακόμη και τώρα που η Επιτροπή Δεοντολογίας ζήτησε την άρση της ασυλίας Μιχελάκη, ο ίδιος όχι μόνο δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις, αλλά συνεχίζει να μιλάει για τις μηνύσεις, σαν να είναι η μήνυση η απάντηση και όχι οι πέντε λέξεις που οφείλει να δώσει επίσημα ως απάντηση.

 11. Παράθεμα: Υποβοήθηση της Χ.Α και συγκάλυψη σκανδάλων, αυτή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s