Και μετά ήρθε η Πραγματικότητα…

«Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη. Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά». [Χάρρυ Κλυνν , διασκεδαστής -entertainer]

©Γιάννης Κουνέλλης, μικτή τεχνική 2012.

©Γιάννης Κουνέλλης, μικτή τεχνική 2012.

Μετά τους πρώτους διθυράμβους, τα εύγε του μητροπολίτη Αμβροσίου, τη στάση στρατιωτικής προσοχής του Μπαλτάκου, μετά τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης, τα πλακάτ με τους φαλλούς που θα χώναμε στους φράγκους και τα μνημόνιά τους, τις σβάστικες που προσθέσαμε στους κακούς Γερμανούς, ήρθε και μας προσγείωσε η πραγματικότητα, μαζί με αυτήν προσγειώθηκε, ανώμαλα είναι αλήθεια, ευτυχώς και ο κ. Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ .

Μετά ήρθαν τα χελιδόνια· οι διαμαρτυρίες:

    • Του Μανώλη Γλέζου: «Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της»  .

  • Του Κώστα Λαπαβίτσα: «Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πως μέσα από αυτήν τη συμφωνία θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες ‘της Θεσσαλονίκης’ που περιλαμβάνουν τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την άμεση αντικατάσταση των Μνημονίων με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης»
  • Του Μίκη Θεοδωράκη: «Θα πρέπει όμως, για να ξεκινήσουν αποφασιστικά, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος».
  • Του ΚΚΕ: «Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών, αποδεικνύουν ότι το περιεχόμενο της καπιταλιστικής (υπάρχει άλλη;) ανάπτυξης, στην οποία ορκίζονται ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι από χέρι αντεργατικό, αντιλαϊκό».
  • Και οι στεντόρειες εθνοκραυγές λαϊκών ινδαλμάτων τύπου Χάρρυ Κλυνν με «Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη. Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά».

Ανάμεσα στις λέξεις των προαναφερθέντων δηλώσεων και «επιχειρημάτων» (με σημαντική απήχηση στον κόσμο) καταγράφονται ορισμένες αλήθειες αλλά και τεράστιες, μα τεράστιες ποσότητες αφέλειας, πρόκειται για την αποθέωση του ανεδαφισμού, που λόγω της μεγάλης πολιτικής εμπειρία ορισμένων (Γλέζος-ΚΚΕ) δεν δικαιολογείται. Είναι δυνατόν στη τρέχουσα συγκυρία κανείς, μα κανείς από αυτούς που υπερασπίζονται απόψεις του είδους να αγνοεί το ότι εάν οι διαπραγματεύσεις συνέχιζαν μία ακόμη εβδομάδα, από τις εκροές (3,5 δισ. σε μόλις μία εβδομάδα!) το διατραπεζικό σύστημα στράγγιζε;

Είναι δυνατόν (αφήστε ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κόσμο τους) ο κ. Γλέζος να πίστεψε πραγματικά (απίστευτο, αλλά τελικά ναι!) ότι με «ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της», όσο και αν αυτά ήταν προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Το πίστεψε ποτέ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το νομίζω. Αν πραγματικά το πίστευε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ήταν τραγικό για τη χώρα. Για ερασιτέχνες τους έχω, για βλάκες όχι.

Ουδείς από τους προαναφερθέντες, εκτός από διαμαρτυρίες, δεν κατέθεσε συγκεκριμένες λύσεις, για το κατεστραμμένο παραγωγικό ιστό της χώρας, για το «κόκκινο» του τραπεζικού συστήματος (και των περιορισμών/πιέσεων που συνεχώς αύξανε η ΕΚΤ), τη σταδιακή κατάρρευση των κρατικών εσόδων, το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της αβεβαιότητας που πέρασε από το πολιτικό επίπεδο στους πολίτες κατά τη διάρκεια των περίφημων (ερασιτεχνικών υπογραμμίζω) διαπραγματεύσεων. Ουδείς μίλησε για το «πάγωμα» των εξαγωγών όπου επιχειρήσεις βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά σε έλλειμμα πιστώσεων από πελάτες του εξωτερικού, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το «Ελληνικό Ζήτημα» διεθνώς.

Ελπίζω, εάν τυχόν πληρώσει (καθόλου σίγουρο λόγω ύπαρξης πληθώρας χρυσόψαρων) ο ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις προεκλογικές του αερολογίες, να μην την πληρώσει σκληρά και η χώρα. Πολλοί πίστεψαν –για τις σημερινές συγκυρίες– Τα Απίστευτα. Ναι, υπάρχει το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα στο όνειρο, φτάνει αυτό να μη καταστρέψει με την ανεδαφικότητά του, μια ολόκληρη χώρα και τη κοινωνία της, ιδιαίτερα αυτή των χαμηλών στρωμάτων…

Και τελειώνω (τι να πρωτο-συμπεριλάβει κανείς σε μια περιορισμένη ιστολογική ανάρτηση…) με τα λόγια του καλού φίλου του ιστολογίου μας, Κώστα Γιαννακίδη:
«Σε έναν άλλον κόσμο, στο παλιό μας σύμπαν, ο πρωθυπουργός θα ήταν στην αρχή της πρώτης από τις δύο θητείες του. Τώρα είναι αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλλιεργήσει στην κοινωνία τόσο μεγάλες προσδοκίες, που δίπλα τους το αξέχαστο «λεφτά υπάρχουν» δείχνει ειλικρινές. Πιθανότατα δε, πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση που υποχρεώνεται να ακυρώσει τόσο γρήγορα βασικούς πυλώνες της προεκλογικής ρητορικής. Και οι άλλοι το έκαναν, αλλά, τουλάχιστον, είχαν χρόνο για να κρατήσουν κάποια προσχήματα. Τώρα ακούς τον Σακελλαρίδη να λέει ότι δεν γνωρίζει πώς και αν θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή και ακόμα έχεις την ηχώ της Ζωής να φωνάζει για κατάλυση του πολιτεύματος όταν οι προηγούμενοι έφερναν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ο Τσίπρας δεν ήταν, τελικά, τόσο ευνοημένος. Ας πρόσεχε.» (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Εύχομαι, όπως κάνω πάντα σε όλες τις έως τώρα κυβερνήσεις, να πετύχουν,  και ελπίζω να ζήσουμε κάποτε κι εμείς σε ένα κράτος της ισονομίας και της προόδου, ένα κράτος πρόνοιας, ένα κράτος, επιτέλους, Δικαίου. Πάντα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί βρίσκεται η φυσική μας θέση. Πουθενά αλλού.

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Και μετά ήρθε η Πραγματικότητα…

  1. Ο/Η alex λέει:

    «Ενενηντάρηδες τρείς εχάθη η πατρίς» σε μια παράφραση του Bismarck.
    Ο νεώτερος ΜΚ. (1925) είναι ο ταλαντούχος & επιπόλαιος της παρέας , ο δεύτερος σκοτεινός ΜΓ (1922) εξαργυρώνει μόνος του δεκαετίες τώρα τα γραμμάτια του 1941 ( αιωνία η μνήμη σου Λάκη Σάντά) & ο τρίτος ΚΜ (1918) ο πλέον ικανός & διεφθαρμένος . Οι πεπερασμένοι να προσπαθούν πεισματικά να διαμορφώσουν το μέλλον αυτού του τόπου!
    » Drei Professoren – Vaterland verloren!» Για να επανέλθουμε στον Bismarck. Βέβαια δεν είναι μόνον τρείς αλλά για να περιοριστούμε, ο Μπαρουφάκης σύντομα θα γράφει τις εμπειρίες του στεγασμένος σε κάποιο πανεπιστήμιο του ευρύτερου αγγλοσαξονικού κόσμου. Ο Κοτζιάς τώρα που «έφτασε» δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει με οποιοδήποτε επόμενο σχήμα & ο, με μεταγραφές από Θράκη σε ΕΚΠΑ & απο ΠΑΣΟΚ σε ΔΗΜΑΡ- Σύριζα, Πανούσης ίσως έχει χρόνο να αναλογιστεί την γελοιότητα της έκκλησης του για αυτοδιάλυση των ναζιστικών πυρήνων στην αστυνομία.
    Όσο για τον αμετροεπή πρωθυπουργό Τσίπρα αρχίζω να πιστεύω ότι πραγματικά είναι τόσο ανόητος που πίστευε τις μπουρδολογίες Σαμαρά περί ανάκαμψης, ώστε να επισπεύσει τις εκλογές & να κρατάει σήμερα στα χέρια του τον «μουτζούρη».
    ΥΓ. Ελπίζω να μην διέφυγε της προσοχής σας ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα παραμένουν & υπήρξε σφοδρή αντίδραση των νεοεκλεγμένων, μη υπουργοποιηθέντων, βουλευτών του Συριζα στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με την πρόεδρο της «πρωτης αντιμνημονιακής Βουλής»

  2. Ο/Η aleksis lefta yparxoun λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=39777

    Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν φύγει πάρα πολλά χρήματα από τις τράπεζες. Μόνο το τελευταίο δίμηνο έφυγαν 20 δισ.. Ταυτόχρονα με τις ανοησίες της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φροντίσει τον Ιανουάριο να πληρώσει περίπου όλους όσους χρωστούσε – φυσικά, όχι ανιδιοτελώς, με αποτέλεσμα η κατάσταση που βρήκαν οι «καινούριοι» να είναι χειρότερη από εκείνην που φαντάζονταν. Οι ερασιτεχνισμοί τους την κάνουν κάθε μέρα χειρότερη. Παρατηρούσα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πολύ πριν συμβούν όλα αυτά -ή τα γνώριζε;- να κοιτάει με απόλαυση τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν επέμενε ότι δεν ζητάμε χρήματα, όντας σίγουρος πως η Ελλάδα θα κάλυπτε τα χρηματοδοτικά προβλήματα του τρέχοντος τετραμήνου εξ ιδίων πόρων. Τώρα λείπουν πάνω από 7 δισ. και μέχρι το τέλος Απριλίου το ποσό αυτό θα έχει γίνει πολύ μεγαλύτερο, χοντρικά χωρίς μισθούς και συντάξεις (περίπου 2,8 δισ. τον μήνα) χρειαζόμαστε άλλα 3 δισ. μέχρι τότε.

    Δεν ξαναρωτώ πού θα τα βρουν. Δεν θα τα βρουν. Οι επιλογές είναι λιγοστές:
    Από τα αποθεματικά οργανισμών και ταμείων (3 δισ. είναι διαθέσιμα, αλλά πολλές διοικήσεις αρνούνται, και δικαίως).
    Από την ΕΚΤ με αύξηση του ELA και επαναποδοχή των ελληνικών ομολόγων. Ο κ. Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι χωρίς εφαρμογή του προγράμματος αυτό δεν θα γίνει.

    Άρα τι μένει; Να μην πληρώνει το δημόσιο κανέναν, εκτός από μισθούς και συντάξεις (αυτό θα γίνει, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς) και προσπάθεια να συλλεγούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από μια οικονομία που από το τελευταίο τρίμηνο του 2014 βρίσκεται πάλι σε ύφεση. Λέτε να δουλέψει; Δεν πιστεύω. Το αργότερο σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση θα ζητήσει χρήματα από τους δανειστές μας. Αφού όμως τα πράγματα είναι έτσι, μήπως θα ‘πρεπε να είναι πιο προσεκτική; Π.χ να μη διακηρύσσει την τελευταία μέρα της ισχύος της παρούσας συμφωνίας και ενώ ένα κοινοβούλιο δεν ψηφίζει για την παράταση ότι η «η συμφωνία είναι φύλλο συκής» (Γ. Βαρουφάκης). Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά διότι τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» και τέτοιο και μόνο τέτοιο ήταν η απόφαση-πλαίσιο του Eurogroup.

    Τον Ιούνιο το χρηματοδοτικό κενό θα έχει μεγαλώσει τόσο πολύ ώστε ενόψει των πληρωμών των ομολόγων προς την ΕΚΤ το καλοκαίρι (άλλα 6,5 δισ.) να χρειασθεί μια νέα χρηματοδότηση, ένα νέο πακέτο. Με όρους. Πιστεύει κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει και, αν ήθελε, μπορεί να το διαπραγματευθεί; Θα πει, και δικαίως, ότι δεν έχει εντολή για κάτι τέτοιο, θα χρειασθεί μια νέα εντολή. Είναι άγνωστο ποιος θα την πάρει και με όσα γνωρίζουμε σήμερα, το πιθανότερο είναι να την ξαναπάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι μία άλλη εντολή. Καθώς οι Ευρωπαίοι θα συνδέσουν χωρίς κανένα περιθώριο υπεκφυγής για τον ελληνικό λαό την παραμονή του στο ευρώ με την αποδοχή του τρίτου πακέτου.

  3. Ο/Η Αιδώς Αργείε λέει:

    o ευλαβικός βουλευτής μας Κοδέλας που τρέχει πίσω από τα ράσα, θέλει βουλευτικό αυτοκίνητο

    http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/27/politiki-bouleutika-autokinita_n_6766970.html

    Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ανοικτά μέσω facebook κατά της κατάργησης των βουλευτικών αυτοκινήτων

    • Ο/Η του κώλου λέει:

      Το θέμα των βουλευτικών προνομίων απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση επί κοινοβουλευτικών ζητημάτων που παρέθεσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με ορισμένους βουλευτές να εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την πρόθεση του πρωθυπουργού να τους τα περιορίσει.

      Κάλεσαν δε την κυρία Κωνσταντοπούλου να αγνοήσει την πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου αλλά και αυτή του υπουργού Δημοσίας Τάξης Γιάννη Πανούση να τους πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που έχουν για συνοδεία.

      Oρισμένοι βουλευτές υποστήριξαν πως το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι απαραίτητο «εργαλείο δουλειάς» και πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να τους το στερήσει. Σημείωσαν ότι αρκετοί δεν έχουν την οικονομική άνεση να έχουν ιδιωτικό ΙΧ και πως εάν τους αποστερηθεί το βουλευτικό τότε θα αναγκάζονται να μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλοι δε, πρότειναν να μην γίνει «οριζόντια» η κατάργηση των βουλευτικών ΙΧ, αλλά να μπουν οικονομικά κριτήρια.

      Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Πρόεδρος τους είπε ότι οι κληρώσεις για τα αυτοκίνητα θα γίνουν κανονικά και άρα δεν θα υπάρξει κατάργηση.

      Επιπροσθέτως, έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τους πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς καλώντας την Πρόεδρο να μεσολαβήσει προκειμένου να τους επιστραφεί.

      Να σημειωθεί ότι στην ενημέρωση προσήλθε η πλειοψηφία των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει υπουργοποιηθεί. Συγκεκριμένα παρέστησαν περί τους εξήντα βουλευτές και κυρίως εκείνοι που ελέγχτηκαν για πρώτη φορά.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Στον κατάλογο των θυμάτων του νεανικού μακιαβελισμού (νεοελληνιστί: ‘μαγκιάς’, μέχρι την ώρα άφιξης του λογαριασμού), θα πρέπει να προσθέσουμε και τον μακαρίτη το Μιχάλη Παπαγιαννάκη, από τον οποίο αφαιρέθηκε η υποψηφιότητα για το Δήμο Αθήνας.

    http://www.capital.gr/News.asp?id=2240920

    Ρωτήστε Αλαβάνο, Κουβέλη, Αβραμόπουλο να σας πουν για τον Τσίπρα
    Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

    …………Έχει πολύ ικανούς συμβούλους σε όλη αυτή την διαδρομή μέχρι την πρωθυπουργική καρέκλα. Τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής ίντριγκας. Είδατε πώς ντρίπλαρε την κοινοβουλευτική ομάδα. Με δύναμη κόντρα στη δύναμη. Αντιδράσεις αυτοί; Με κώδικα δεοντολογίας και δέσμευση ότι όποιος καταψηφίσει και παραιτηθεί θα πρέπει να παραδώσει και την έδρα, απάντησε αυτός. Γι΄ αυτό και νομίζω ότι και ο κ. Λαφαζάνης, αλλά και οι άλλοι αμφισβητίες, λίγο πολύ θα συνθηκολογήσουν. Μπορεί να πέσει, ναι, μπορεί κάλλιστα σε πολύ λίγο καιρό να διαπιστώσει ότι το χαλί κάτω από τα πόδια του δεν είναι και τόσο σταθερό και ότι από την άλλη πλευρά το τραβούν οι δανειστές, αλλά όχι από εσωκομματικές πρωτοβουλίες ή από δράση της αντιπολίτευσης. Από προσωπικά λάθη μπορεί. Από ιδεοληψίες μπορεί………….
    ______________

    Σχετικό:
    http://www.kathimerini.gr/361959/article/epikairothta/politikh/tote-poy-o-alekos-parado8hke-o-mixalhs-prodo8hke-kai-o-ale3hs-protimh8hke

    Τότε που ο Αλέκος παραδόθηκε, ο Μιχάλης προδόθηκε και ο Αλέξης προτιμήθηκε
    Της Μαριλης Μαργωμενου

    • Ο/Η Κάποιος λέει:

      Μύδροι Γερμανών πολιτικών κατά Τσίπρα-Βαρουφάκη
      © Provided by έθνος.gr

      Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κια του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσαν Γερμανοί πολιτικοί σε δηλώσεις τους στο γερμανικό Τύπο.

      «Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν για να είναι η κατάσταση πιο εύκολη για την ελληνική κυβέρνηση» δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη «Bild», ενώ στην ίδια εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας του άλλου κυβερνητικού εταίρου της Άγγελα Μέρκελ, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αντρέας Σόιερ, με δήλωσή του στην «Passauer Neue Presse» υπερασπίζεται τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμώντας ότι φέρεται με συνέπεια: «Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν υπήρξε».

      Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ δηλώνει στη «Bild» ότι «οι κανόνες της ΟΝΕ δεν επιτρέπεται να παραβιαστούν εκ νέου», ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, σε συνέντευξή του στην «Mittelbayerische Zeitung» θεωρεί διαχειρίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Οι άλλες χώρες του ευρώ θα το άντεχαν, για την Ελλάδα αντιθέτως, θα ήταν δραματικό. Πολλοί θα τα έχαναν όλα. Όχι σε υποχώρηση έναντι της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλιώς θα ξεκινήσουν και άλλες χώρες να ξεφεύγουν από την πορεία σταθεροποίησης».

      Τον κ. Σόιμπλε ευχαριστεί, μέσω της «Bild» και ο πρόεδρος των Γερμανών φορολογουμένων Ράινερ Χολτσνάγκελ: «Με τους Έλληνες, βοηθά μόνο μια ξεκάθαρη θέση. Ευχαριστώ κύριε Σόιμπλε».

  5. Ο/Η αυνάνοφ λέει:

    γελάει και το παρδαλό κατσίκι με το άρθρο, αναφέρεται σε μείωση κρατικών εσόδων ενώ υπάρχει πλεόνασμα αντί να ενδιαφέρει τον «συγγραφέα» που θα πάει. Εκροές αυτά υπήρχαν και πριν άλλαξαν πράγματα στην ΕΚΤ για να αντιμετωπιστεί αλλά δεν λες τίποτε, όσο για τις πιέσεις από ΕΚΤ αυτά έχει η ΕΕ που στο τέλος βγάζεις και συμπέρασμα που ανήκουμε … ας γίνει δημοψήφισμα. Στο τέλος έχει το λινκ του κολητού του ποτάμια … άντε καλά τσουνάμια …

  6. Ο/Η Frixos λέει:

    Κυριε Λασκαρατε,
    φαινεται οτι, στη χωρα μας, η ενασχοληση με την πολιτικη δημιουργει ιδεοψυχαναγκαστικα προβληματα. Δεν εξηγουνται αλλιως το αγχος και η πρεμουρα που πιανει καθε φορα την ηγεσια της αντιπολιτευσης να επιζητα προωρες εκλογες και να ταζει «τον ουρανο με τα αστρα» προκειμενου να κερδισει την εξουσια.
    Και μετα αναγκαζετε να πραξει τα αντιθετα: Θυμηθειτε τον (πανομοιτυπο με τον Τσιπρα) εκβιασμο προωρων εκλογων απο τον ΓΑΠ με την αρνηση του να ψηφισει Προεδρο τον Παπουλια και το «λεφτα υπαρχουν» που στο τελος εφερε το μνημονιο.
    Θυμηθειται το Ζαπειο 1 & 2 και την προεκλογικες εξαγγελιες για «καταργηση» της λιτοτητας απο το Σαμαρα που με τη σειρα του εφαρμοσε το μνημονιο.
    Τα ιδια εκανε και ο Τσιπρας που υποσχεθηκε σε ολους τους τονους οτι θα σκισει το μνημονιο και θα καταργησει την τροϊκα και -πριν αλεκτωρ λαλησει- βαφτησε το μνημονιο …γεφυρα και την τρϊκα …θεσμους!
    Το ακρως ανησυχητικο εως επικινδυνο, στην περιπτωση του Τσιπρα, ειναι οτι -σε αντιθεση με τους προκατοχους του- ενδεχεται να πιστευει αυτα που λεει, και κυριως ειναι πιθανο εως σιγουρο οτι τα πιστευει ικαο ποσοστο Συριζαιων.

  7. Ο/Η Frixos λέει:

    Παντως, με βαση τη λαϊκη παροιμια («μην ταξεις στη γρια ψωλη και του παιδιου κουλουρι»), εκτος απο τους νεους μας, οι μονοι οι οποιοι δικαιουνται δια να ομιλουν (γκρινιαζουν) για αθετηση των προεκλογικων εξαγγελιων απο τον Τσιπρα, ειναι οι εθνικοι μας αγωνιστες Μικης Θεοδωρακης και Μανωλης Γλεζος!

  8. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    Απορώ πραγματικά, πως βάζετε στο ίδιο το τσουβάλι, την απόλυτα έντιμη στάση του ΚΚΕ, που με τεράστιο πολιτικό κόστος (ειδικά στις εκλογές το 2012), έχει πεί από την εποχή της συνθήκης του Μααστρίχτ, τη σκληρή αλήθεια στον λαό, με αυτούς που κορόϊδευαν τον κόσμο, και τώρα που η κοροϊδία αποκαλύπτεται, σπεύδουν να «¨πέσουν από τα σύννεφα», εξακολουθώντας, επί της ουσίας, να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

    Δεν μπαίνω στην ουσία, του «δεν υπάρχει άλλη ανάπτυξη από την καπιταλιστική» (Thatcher:TINA) και στο ότι η θέση μας στην ΕΕ, είναι «φυσική»!

    • Ο/Η Po λέει:

      Αγαπητέ η στάση του ΚΚΕ είναι όντως η μόνη έντιμη, το έχουμε ξαναγράψει…
      Αλλά, δεν έχει ούτε μία εδώ-και-τώρα-ΤΙ-κάνουμε για συγκεκριμένα τρέχοντα ζητήματα.
      Οι θέσεις που εκφράζει, πάντα με συνέπεια, συμφωνώ, αφορούν το μακρινό μέλλον το οποίο (υποτίθεται ότι)θα απολαύσουμε μετά θάνατον.
      Αντι να πει, επί παραδείγματι, «πρέπει να κάνουμε αυτό κι αυτό προκειμένου να βγούμε από ‘αυτό’ το πρόβλημα»
      Βάζει την ίδια (μετά ζωή) κασέτα περί…
      Δεν συνεχίζω, ίσως δεν έχετε καταλάβει, ή να μην καταλάβετε ποτέ, τι εννοώ.

  9. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά καταλαβαίνω δεν σημαίνει και συμφωνώ.
    Χαίρομαι πάντως που συμφωνείται για την εντιμότητα της στάσης του, και άρα το διαχωρίζετε από όλους τους άλλους που αναφέρετε στην ανάρτηση σας, εκτός και αν η εντιμότητα και το να ασκείς πολιτική με αρχές και συνέπεια, δεν θεωρείται σημαντική αρετή.
    Όσον αφορά το «εδώ-και-τώρα-ΤΙ-κάνουμε για συγκεκριμένα τρέχοντα ζητήματα.»
    Λέω, α) «Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια»
    β) Σας θυμίζω τα δικά σας άρθρα (από το 2010),
    Προς υπεράσπιση του ΠΑΜΕ στα λιμάνια [1] & [2].

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Εμείς θεωρούμε την εντιμότητα και την άσκηση πολιτικής αρχών ως πολύ σημαντικά πράγματα.
      Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρες θέσεις και κράτησε μια εξαιρετικά δύσκολη στάση, αυτήν της μη εμπλοκής με τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είχε κόστος γιατί ο κόσμος βλέπει το Σύριζα ως ελπίδα και όχι ως ένα κόμμα που νομίζει πως μπορεί να πατάει σε δυο βάρκες για πολύ.
      Αν ο Σύριζα αποτύχει, όπως όλα δυστυχώς δείχνουν, τότε το ΚΚΕ θα δρέψει τους καρπούς αυτής της πολιτικής του, που όμως από τη φύση του δεν θα του επιτρέψουν κάποια ισχυρή παρέμβαση, θα είναι πάντα κόμμα διαμαρτυρίας, διότι έχει αναγάγει σχεδόν τα πάντα στον μελλοντικό σοσιαλιστικό κόσμο που υπόσχεται, έναν κόσμο όμως που δεν θα εγγυάται όλα τα ατομικά δικαιώματα.

  10. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    Ο Β. Ραφαηλίδης ήταν σταθερός, αν και πάντα κριτικός, υποστηρικτής του ΚΚΕ.
    Δεν νομίζω να δρέψει ιδιαίτερα πολλούς καρπούς το ΚΚΕ, από την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η δεδομένη, (όσον αφορά τις λαίκές προσδοκίες, για ανακούφιση) αποτυχία, θα αφήσει, σε πρώτη φάση, πίσω της, απογοητευμένους, παραιτημένους και αποκαρδιωμένους ανθρώπους.
    Μια μειοψηφία μόνο θα βρεί το κουράγιο να μπεί στη λογική ενός αγώνα πολύ πιο σκληρού, αλλά και ουσιαστικού, από αυτόν στον οποίο απέτυχε.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πράγματι επέκρινε το ΚΚΕ αλλά το ψήφιζε.
      Ασφαλώς οι ορδές που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους νοσταλγοί του πελατειακού κράτους ακόμη και λαϊκοί δεξιοί και ακροδεξιοί, δεν θα πάνε στο ΚΚΕ.
      Το ΚΚΕ θα καρπωθεί ένα 3%, οι υπόλοιποι θα σκορπίσουν στα εξ ων συνετέθησαν.

  11. Παράθεμα: Και μετά ήρθε η Πραγματικότητα… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.