Άκης: Είμαι πολιτικός κρατούμενος

τη δήλωση έκανε πριν μερικές ώρες από τη ΓΑΔΑ… 

Διευκρίνηση: Η επιλογή της φωτογραφίας έγινε Τυχαία. "Εκ της Διευθύνσεως"

This entry was posted in Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Άκης: Είμαι πολιτικός κρατούμενος

  1. Ο/Η doulosofos λέει:

    «Η επιλογή της φωτογραφίας έγινε Τυχαία»
    Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

  2. Ο/Η Kυρία Προμηθέως λέει:

    Τι μου θυμίζει ο νεαρός μπροστά από τον Άκις;
    Που το ξέρω το παλληκάρι;
    Καλε γιατί χάθηκε;
    Συνέβη κάτι;

  3. Ο/Η ατακτος λέει:

    xixxi το πίστεψε ο μπαγάσας

  4. Ο/Η Φύλαρχος λέει:

    Είναι πολλά τα δηνάρια Μουαμάρ

  5. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

    H Eλλάδα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Βέρνη

    Τη συμφωνία για φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Αυστριακοί σε ελβετικές τράπεζες υπέγραψαν στη Βέρνη οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, θέτοντας έτσι σε κίνηση τις διαδικασίες για να εφαρμοστεί από το 2013 πλαίσιο ανάλογο με τους Βρετανούς Γερμανούς καταθέτες στα ελβετικά ιδρύματα.

    Τη συμφωνία υπέγραψαν η Αυστριακή υπουργός Μαρία Φέκτερ και η Ελβετή πρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Εβελίνε Βίντμερ-Σλουμπφ. Η συμφωνία αποτελείται από δύο βασικά μέρη: Το πρώτο είναι η εφάπαξ φορολόγηση με συντελεστή μεταξύ σε 15% και 38% -κάπως ευνοϊκότερο για τις ελβετικές τράπεζες σε σύγκριση με τις συμφωνίες με Βρετανία και Γερμανία- για μη καταβληθέντες φόρους και το δεύτερο και βασικότερο η φορολόγηση μελλοντικά των ετήσιων τόκων των καταθέσεων με συντελεστή 25%.

    Η Αυστρία έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της για το 2013 και στο πλαίσιο του «πακέτου λιτότητας» ύψους 27 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια και την είσπραξη ενός δισ. ευρώ από αυτό τον φόρο «μαύρου χρήματος». Είναι όμως ακόμη ασαφές ποιό θα είναι το ποσό που πραγματικά θα εισπραχθεί το 2013, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί η στάση των καταθετών (μέρος των οποίων μπορεί να έχουν μεταφέρει μέχρι τότε τις καταθέσεις τους σε «φορολογικούς παραδείσους»).

    Τα ετήσια έσοδα από την είσπραξη του φόρου των τόκων καταθέσεων, που θα είναι υποχρεωτικός για τις αυστριακές καταθέσεις στην Ελβετία και θα αποδίδεται στην Αυστρία, υπολογίζεται να ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ.

  6. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Αν κελαϊδησει το πουλακι μεσα απο το κλουβι, θα χασουν τη λαλια τους ολα τα εξω?
    Αν δεν κανω λαθος ο Βενιζελος του παρειχε και νομικη υποστηριξη, τοτε που ο Ακης ηταν ακομη στα οπα οπα.
    Κι αν δεν απατωμαι ηταν ο μεθεπομενος αντικαταστατης του στο υπουργειο αγορας οπλων.
    Ε κατι θα ξερει κι αυτος.
    Και επιδη οσοι περασαν απο το συγκεκριμενο υπουργειο, τα λεφτα ειναι πολλα…..
    Καλο βολι στις 6 του Μαη???

    • Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

      Το πουλάκι δεν πρόκειται να κελαϊδήσει. Έχει γίνει συμφωνία ενόψει των εκλογών.
      Και δεν κάνεις λάθος σε ό,τι αφορά τον Βενιζέλο. Ιδού σελίδες από το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων:


  7. Ο/Η asxetos λέει:

    άκη μας, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται…

  8. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Να εισαι καλα Πειραχτηρι , ευχαριστω.
    Τωρα ομως με κανεις να υποψιαζομαι πως ολες αυτες τις τζιφρες που εβαλαν τα ελευθερα πουλακια , τις εβαλαν με το αζημιωτο.
    Αν τους αδικω και αμαρτανω, ημαρτον Κυριε τετοιες μερες.

  9. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Γκαρσόν, Πιάσε πέντε υποβρύχια……

    : http://wp.me/p13aWs-47o

  10. Ο/Η Μefisto λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/?p=18581

    Ο Άκης δεν μας έκλεψε μόνο, μας κυβέρνησε. Του Κώστα Βαξεβάνη

    Η σύλληψη ήταν αναμενόμενη. Εισαγγελικές Αρχές στη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα είχαν «ακουμπήσει» το όνομα Τσοζατζόπουλος σε δύο υποθέσεις. Στους TOR 1 και στα υποβρύχια. Στην μεν υπόθεση των υποβρυχίων, η ομάδα που είχε αναλάβει την διαδικασία είσπραξης και νομιμοποίησης των μιζών ήταν άμεσα εμπλεκόμενη με τον πρώην υπουργό Άμυνας, στη δε υπόθεση των συστημάτων TOR 1, η Offshore που εισέπραξε τις μίζες ανήκει σε συγγενή του Τσοχατζόπουλου και φαίνεται να του πουλά ακίνητα με ενδιάμεσο άλλη Offshore πάλι του συγγενή. Η ίδια offshore,πουλά και στο Βατοπέδι, αλλά αυτή είναι μια ιστορία για την οποία θα γράψουμε σύντομα.

    Τις ώρες που μεσολάβησαν από την σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Πως η στιγμή σύλληψης δεν είναι τυχαία, πως είναι ένα εξιλαστήριο θύμα, πως η κίνηση ήταν προεκλογική. Ακόμη και πως έπρεπε να τον αφήσουν να κάνει Πάσχα.

    Η χώρα αυτή μερικές φορές φτάνει στην παράνοια. Μπορεί να παραπονιέται γιατί κανένας από όσους φταίνε δεν μπαίνει φυλακή, αλλά όταν επιτέλους ελάχιστοι από τους πολλούς φτάσουν στην πόρτα της εισαγγελίας (Εφραίμ, Άκης) τότε αναζητά σκοπιμότητες, εφευρίσκει συγκυρίες, δίνει ακόμη και χάρη λόγω εορτών.

    Στα δημοσιογραφικά γραφεία υπήρξαν πολλοί συνάδελφοι που βλέποντας τις εικόνες της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου δήλωσαν «τον λυπάμαι». Στα πολιτικά γραφεία, ο Άκης χαρακτηρίστηκε «ένας πολιτικός που παρασύρθηκε κυρίως μετά την σχέση του με τη νεαρή σύζυγο, περνώντας από την πολιτική στο Four Seasons».

    Δεν αμφισβητώ το πως οι άνθρωποι μπορεί να επηρεάζονται από τους ανθρώπους σε σημείο να γίνονται για λύπηση. Ο Άκης συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας που είναι αρκετά πιο διδακτικά από οποιαδήποτε συναισθηματική ή ψυχολογική προσέγγιση.

    Ο Τσοχατζόπουλος των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης και των οραμάτων (του ζιβάγκο), μετατράπηκε σε ένα πολιτικό μηχανισμό εξουσίας που κάλυψε και δικαιολόγησε την αυθαιρεσία του με λαϊκισμό (τα ζεϊμπέκικα των φωτογραφιών), κυριάρχησε μετατρέποντας τους θεσμούς σε κανόνες διαπλοκής (οι εντιμότατοι συγκατηγορούμενοι φίλοι) και κατέληξε στην διαφθορά ως δικαιολογημένο στάδιο πολιτικής (μίζες και Four Seasons).

    Προφανώς αυτό δεν αφορά μόνο τον Άκη αλλά ολοκληρο το σύστημα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όταν η επιτροπή της Βουλής εξέταζε την υπόθεση των TOR 1, όταν έφτασαν οι λογαριασμοί των Offshore εταιρειών, ο Ευάγγελος βενιζέλος, είπε πως δεν είναι λογαριασμοί, αλλά αριθμοί τηλεφώνων. Η διαφθορά τύπου Άκη, ήταν η ίδια πολιτική.

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Άκης θα ριχτεί στην αρένα από αυτούς που τον προσκυνούσαν και παρα λίγο να τον βγάλουν και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να υπάρχει ένας ένοχος για να μην είναι οι ίδιοι.

    Ο ίδιος ο Άκης συνεχίζει να έχει την συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος. Δείχνει να μην καταλαβαίνει. Έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία μιλά για πολιτικές σκοπιμότητες. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με την νοοτροπία του 80, τότε που κάθε αποκάλυψη σκανδάλου για τα κόμματα ήταν πολιτική δίωξη και κάθε πιθανός ένοχος, ήρωας.

    Επιμένω πως ανάμεσα στο να μας έχει κλέψει ο Άκης ( αν μας έκλεψε) ή να μας κυβέρνησε, το χειρότερο είναι το δεύτερο. Όπως και όλοι αυτοί που τον χειροκροτούσαν, στη συνέχεια τον κάλυψαν ως όμοιο και τώρα τον πετάνε στα λιοντάρια.

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο Κάρατζιτς στην Ελλάδα με το παπαδαριό, τον Καραμανλή και τον Άκη

    http://christiannaloupa.wordpress.com/tag/%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B1/

    Τάκης Μίχας , συγγραφέας του βιβλίου “Ανίερη Συμμαχία: η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς”.

    Ο Σερβοβόσνιος πολέμαρχος Ράντοβαν Κάρατζιτς, που δικάζεται αυτές τις μέρες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, κατείχε πάντοτε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές – τόσο των Ελλήνων αξιωματούχων, όσο και των απλών ανθρώπων. Αποκορύφωμα αυτής της λατρείας, υπήρξε η ανοιχτή μαζική συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προς τιμήν του Κάρατζιτς τον Ιούνιο του 1993. Ο Σέρβος είχε έρθει στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και η εκδήλωση είχε οργανωθεί από την Εκκλησία της Ελλάδας με συνδιοργανωτές τη ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, την ΑΔΕΔΥ και άλλους σχετικούς φορείς.

    Ο Κάρατζιτς συναντά τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ

    «Η σερβική και η ελληνική Εκκλησία είναι βαθύτατα πατριωτικές», δήλωσε ο Κάρατζιτς στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ όταν αντάμωσαν στο Στάδιο. Ο τελευταίος με τη σειρά του, απάντησε ότι ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τον αγώνα των Σέρβων με μεγάλο ενδιαφέρον και βρίσκεται στο πλευρό του. «Η Εκκλησία της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να είναι και αυτή μαζί με τον ελληνικό λαό στο πλευρό του και να συμπαρίσταται με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα αυτό». Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ήταν τόσο εκστασιασμένος που συναντούσε τον Κάρατζιτς, ώστε όταν σε κάποια φάση της συνάντησης ο Κάρατζιτς προσπάθησε να του φιλήσει το χέρι, εκείνος τον απώθησε μαλακά λέγοντας: «Εγώ πρέπει να σου φιλήσω τα πόδια.»(!)

    Πέρα από την ελληνική Εκκλησία που πρωτοστατούσε στον εορτασμό προς τιμήν του Κάρατζιτς, παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι όλου του πολιτικού φάσματος, όπως ο (μετέπειτα ηγέτης της ΝΔ) Κώστας Καραμανλής, ο Άκης Τσοχατζόπουλος,

  12. Ο/Η Κώστας Λαδιώτης λέει:

    Στο κελί του Εφραίμ ο Τσοχατζόπουλος

  13. Ο/Η Εφραιμία η απελευθερωμένη λέει:

    Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση της μεταβίβασης τριών ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, στη Μονή Βατοπεδίου μέσω της εταιρείας «Torcaso Investment. Ltd». Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να…
    κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση δωροληψίας του Άκη Τσοχατζόπουλου ο ηγούμενος Εφραίμ, μία σκέψη που όμως, προσκρούει, κατ΄ άλλους, τόσο στην κοινή, όσο και στην δικονομική λογική, αφού εμπλέκεται ως κατηγορούμενος σε παρεμφερείς υποθέσεις.

    Κατά το χρονικό διάστημα από 24 Ιανουαρίου 2007 μέχρι το 2010, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελικής Αρχής, ο κ. Τσοχατζόπουλος ενεργώντας από κοινού με τους Νικόλαο Ζήγρα και Γεώργιο Σαχπατζίδη, μεταβίβασε από την εταιρία «TORCASO Investment Ltd», στην Ι.Μ. Βατοπεδίου, τρία ακίνητα επί της λεωφόρου Κηφισίας, η αγορά των οποίων είχε γίνει μέσω της εταιρίας «TORCASO Investment Ltd», η οποία «είχε δαπανήσει» για την αγορά τους περίπου 1.400.000.000 δραχμές.

    Τα ακίνητα περιγράφονται ως μία αίθουσα 964 τμ, αίθουσα 1000 τμ και 22 θέσεις πάρκιγκ, όλα στο ίδιο κτίριο, και ένα ακόμη στην Κυψέλη. Όλα πουλήθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου από το 2007 έως το 2010, η οποία έλαβε δάνεια για την αγορά τους, έναντι συνολικά 6 εκατ. ευρώ, ποσό που μέσω του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Ν. Ζήγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος τοποθέτησε στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    Μέσα σε 103 σελίδες οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, κ.κ. Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, αναλύουν με τον πλέον περιγραφικό τρόπο το πώς η «σκληρή ομάδα» οικονομικών –κατά το κατηγορητήριο- «εγκληματιών» περί τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, ξέπλενε το «μαύρο χρήμα» από τις μίζες γερμανικών εταιρειών. Το χρήμα, αρχικά κατατέθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπεράκτιων εταιρειών και «έκλεισε τον κύκλο» του με αγορές πολυτελών ακινήτων. «Πελάτης» της παράνομης «επιχείρησης», όπως προκύπτει από το πόρισμα, ήταν και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

  14. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    ΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ , Η ΒΑΣΟΥΛΑ , Ο ΓΙΑΝΝΟΣ , ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ..! ΡΕΜΑΛΙΑ!
    Invite Friends Thanks for watching!Help spread the word about this video.
    Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν τη σύμβαση για την πολύπαθη προμήθεια των γερμανικώνυποβρυχίων;

    Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, δεν είναι ο μόνος που έβαλε την υπογραφή του.

    Άλλωστε ο ίδιος, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας τότε, είχε λάβει την εντολή από το ΚΥΣΕΑ για να προχωρήσει τη διαδικασία της προμήθειας.

    Δηλαδή, συλλογική ήταν η απόφαση, ενώ εκείνος είχε αναλάβει την… εκτέλεσή της.

    Βεβαίως, τότε κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ποιος μακριά έμελλε να τραβήξει η βαλίτσα…

    Είχαν περάσει μόλις λίγα χρόνια από την κρίση στα Ίμια και η Ελλάδα ξεκινούσε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα στο όνομα της άμυνας της χώρας.

    Κορυφαίοι υπουργοί, λοιπόν, από την κυβέρνησης Σημίτη εκείνης της εποχής, έβαλαν την υπογραφή τους για αυτή την προμήθεια.

    Κατ’ αρχάς, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννος Παπαντωνίου, που έδωσε το «πράσινο φως» για να εγγραφούν τα σχετικά κονδύλια στους επόμενους προϋπολογισμούς.

    Δεύτερη, η κ. Βάσω Παπανδρέου, ως υπουργός Ανάπτυξης, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της.

    Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή επικαλούνταν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου και θα «χτίζονταν» όλα τα υποβρύχια, εκτός του πρώτου, που ήρθε «πακέτο» από τη Γερμανία.

    Τρίτος, ο κ. Κώστας Λαλιώτης, με την ιδιότητα τότε του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

    Τέταρτος, ο κ. Γιώργος Ρωμαίος, υπουργός Δημοσίας τάξης.

    Πέμπτος, εμφανίζεται ο τέως πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Η υπογραφή του; Δεν υπάρχει, καθώς όπως αναφέρεται απουσίαζε. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου έτυχε να απουσιάζει και σε άλλες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ, που λαμβάνονταν αποφάσεις για εξοπλισμούς.

    Έκτος, ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης.

    Έβδομος, ο επί κυβέρνησης Σημίτη υπουργός Εσωτερικών, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

    Όγδοος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Ένατος ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Μερικά χρόνια έπειτα από εκείνη την απόφαση, θα μαθαίναμε από τους Γερμανούς για το σκάνδαλο στην προμήθεια… .Post an update to ΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ , Η ΒΑΣΟΥΛΑ , Ο ΓΙΑΝΝΟΣ , ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ..! ΡΕΜΑΛΙΑ! Body Send an email to the people who have taken action.
    Email this update Cancel
    Comments

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.