Πασχαλινή Λειτουργία: Ο κ.Σαμαράς και το Μαγικό Φίλτρο του Πανοραμίξ

Έκτακτον: Ο κ.Σαμαράς θα θεραπεύσει την Οικονομία με βότανα

Ο Άρχων Μέγας Μυρεψός των Μυστικών Κονδυλίων

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Θαύματα της Μεγάλης Εβδομάδος

Κύριε Ροϊδη,
Βλέποντας τον επίδοξο πρωθυπουργό να ανακατεύει τα μαγικά ελιξίρια του πατριαρχείου της  Χρυσοβαλάντου κλπ μου δημιουργήθηκε η βεβαιότητα πως δόθηκε στον κ.Σαμαρά το θείο χάρισμα της θεραπείας της Οικονομίας μας. Αποτελεί πλέον την μόνη ελπίδα του Έθνους και ο λαός θα του χαρίσει (χωρίς να αναγκαστεί να προκαλέσει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση) την πρωθυπουργική αυτοδυναμία.

Ο Πανοραμίξ ετοιμάζοντας το μαγικό ζωμό στη μαρμίτα του

Η θεία Χάρις επιλέγει συχνά ελαφρόμυαλους ανθρώπους για να γίνουν αγωγοί των δωρεών της. Ο αγράμματος καλόγερος  Γυμνάσιος Λαυριώτης, κατά κόσμο Γιώργος Τζανέτης, γεννήθηκε το 1858. Ο πατέρας του ήταν μυλωνάς και τσαγκάρης, η μητέρα του ήταν πρακτική μαμή. Σε ηλικία 20 ετών μπαρκάρει μούτσος σε ιστιοφόρο. Γίνεται νοσοκόμος στην Αγγλία. Εκεί γνωρίζει και το φακίρη Τιμοσέϊν. Αργότερα βρίσκεται στην Ξάνθη, στην αυλή του Μεμέτ Αλή ως μάγειρας για 2 χρόνια. Παντρεύεται, αλλά σε 15 μέρες χηρεύει. Στη συνέχεια πηγαίνει στο Άγιο Όρος, χωρίς να ξέρει ούτε ανάγνωση ούτε γραφή. Εκεί γίνεται καλόγερος με το όνομα Γυμνάσιος Λαυριώτης. το 1930 αρχίζει την επίσημη δραστηριότητα του, τη θεραπεία πολλών ασθενών με βότανα. Χιλιάδες ασθενείς ακόμη και επιστήμονες τον πήραν στα σοβαρά, και κατέφευγαν στις θεραπείες του. Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Σιδέρης προστάτευε τον Γυμνάσιο, όπως προστάτευε και ο Κώστας Λάσκαρης υπουργός Εσωτερικών της ΝΔ την αγία Αθανασία του Αιγάλεω, αν και η σύγκριση αδικεί πολύ τους δυο πρώτους.  Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις η κοινή γνώμη διχάστηκε και πολλοί γιατροί, για αιτίες που ανάγονται στον ψυχισμό τους, στη θρησκοληψία τους ή στα συμφέροντά τους τον διαφήμισαν ως έγκυρο θεραπευτή. Από τότε αρχίζουν και οι περιπέτειες του, οι συλλήψεις του, οι δίκες του, οι κακομεταχειρίσεις στη μονή Εσφιγμένου, όπου οι καλόγεροι τον κτύπησαν και τον έκλεισαν στο αποχωρητήριο της μονής, ο εγκλεισμός του στο μοναστήρι του Οσίου Μελετίου Αττικής κλπ. Το 1938 πεθαίνει σε ηλικία 77 ετών. Περιγράφεται ως αφελής, καλοκάγαθος και αφιλοχρήματος, αλλά οι γνωστοί στίχοι του Κώστα Βίρβου, τα λένε κάπως διαφορετικά:

«Ο πάτερ Γυμνάσιος
καλόγερος άξιος
επούλαγε βότανα
για κάθε αρρώστια
μα ήξερε κι έλεγε
όλα τα ξόρκια.

«Άμπλαστρα πάρτε από μένα
ευλογημένα και φτηνά,
ένα κοτόπουλο το ένα
ή φρέσκα αυγά σημερινά
μα επειδής εγώ νηστεύω,
τα θέλω Σαρακοστιανά».

Ο πάτερ Γυμνάσιος
καλόγερος άξιος
και φάρμακα έδινε
γι αυτές που ήταν στείρες
μονάχα που στοίχιζαν
δυο κίτρινες λίρες
».

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

27 Responses to Πασχαλινή Λειτουργία: Ο κ.Σαμαράς και το Μαγικό Φίλτρο του Πανοραμίξ

 1. Ο/Η chris λέει:

  αχ καλε που θα βρω λιγο απ’αυτο το μαγικο ζωμο;
  καλημερα!

 2. Ο/Η Παϊσιος μητροπολίτης Τυάνων λέει:

  Ο Σαμαράς, ο Πατριάρχης και το Αγιο Μύρο

  Επίσκεψη-αστραπή Σαμαρά στο Φανάρι για να πάρει την ευχή Βαρθολομαίου

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΑ ΝΕΑ : Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

  «Καλύτερες μέρες και καλή Ανάσταση με όλη τη σημασία της λέξης σε όλο τον ελληνικό λαό», ήταν το προσωπικό μήνυμα του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επισήμανε ότι τον συνδέει φιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ από τις αρχές του 1990, όταν ο ίδιος ήταν Μητροπολίτης Χαλκηδόνος και ο κ. Σαμαράς υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος συνοδευόταν στην Κωνσταντινούπολη από τη σύζυγό του, Γεωργία, και τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ανταπέδωσε τις ευχές και πρόσθεσε: «Οπως και η θρησκεία μας το ορίζει, μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Το πιστεύουμε πραγματικά. Γι’ αυτό τον λόγο, πέρα από την πίστη, απαιτείται να υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα…». Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Πατριάρχης για να προσθέσει, «…και κουράγιο. Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους».

  Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να αποσυνδέσει την – πρώτη ως αρχηγός της ΝΔ – επίσκεψή του στο Φανάρι από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Είπε ότι μοναδικός λόγος της επίσκεψης ήταν να πάρει την ευχή του Πατριάρχη για το Πάσχα και τίποτε άλλο. «Εγινε η ευχή πραγματικότητα να τον δούμε. Πήραμε την ευχή τη δική του και επιστρέφουμε πίσω,

 3. Ο/Η Θρεφτάριος τέως Καλύμνου λέει:

  Aγαπητοί φίλοι,
  ο μητροπολίτης Βικέντιος καθαιρέθηκε με την κατηγορία ότι έβγαλε στη σέντρα τον πατριάρχη αποκαλύπτωντας τα όργια του Παϊσιου, τα οποία έπρεπε να μείνουν κρυφά.
  Το πατριαρχείο του άρπαξε το μοναστήρι και τώρα τον πετάει άρρωστο με πολύ σοβαρό νόσημα στο δρόμο.
  Όμως ο Βικέντιος θα παλέψει και θα αποκαλύψει πολλά.

  Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 04:21

  Μηνύσεις κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη θα καταθέσει ο Βικέντιος

  του Θεοδώρου Καλμούκου

  από την ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής «Εθνικός Κήρυκας»

  Ο Επίσκοπος Βικέντιος δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της 28ης Μαρτίου 2012, με την οποία καθαιρέθηκε «ομόφωνα» στις τάξεις των Μοναχών, ενώ καταφεύγει στα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

  Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε πως «δεν αναγνωρίζω καμία πράξη του Πατριαρχείου εις βάρος μου και τον λόγο έχει η Αμερικανική Δικαιοσύνη πλέον» και συμπλήρωσε πως «το τηλεγράφημά μου στον Πατριάρχη ξεκαθάρισε πλήρως τη θέση μου».

  Στην ερώτηση ποιες είναι οι σκέψεις και τα αισθήματα του για τον κ. Παϊσιο, είπε, πως «του εύχομαι καλή μετάνοια του λοιπού, να βρει τον εαυτό του να συνομιλήσει μαζί του και να λάβει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα και από την Ομογένεια την οποία κατασκανδάλισε».

  Είπε ακόμα, πως «όσον αφορά για τα σχέδιά μου που θέλησε να αναφέρει στο Πατριαρχείο, θα τα ανακοινώσω μόνος μου εντός ολίγου».

  Ο Επίσκοπος Βικέντιος καταθέτει εντός των επόμενων ημερών μηνύσεις εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

  Επίσης, θα γίνει μήνυση σε βάρος του Μητροπολίτη Πιτσβούργου Σάββα με την ιδιότητά του ως μέλους της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, ο οποίος ψήφισε και συνυπέγραψε την καθαίρεση του κ. Βικεντίου, αλλά και σε βάρος του Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα με την ιδιότητά του ως προέδρου της τριμελούς Εξαρχίας.

  Αναμένεται ακόμα να ανακινηθεί το ζήτημα της υπαγωγής της ακίνητης περιουσίας της Μονής Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της στην κυριότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

  Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 22 Μαρτίου 2012, ήδη στάλθηκαν επιστολές από τους νομικούς συμβούλους του Επισκόπου Βικεντίου στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο.

  Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο αδελφός του κ. Βικεντίου, ο Σπύρος Μαλαματένιος θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον του Πατριαρχείου και του κ. Παϊσίου.

  Εξάλλου, ο κ. Βικέντιος είχε στείλει την ακόλουθη επιστολή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λέγοντας ότι δεν θα πήγαινε στο Φανάρι:

  «20ην Μαρτίου, 2012

  Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον Εις Φανάριον. Παναγιώτατε, Εις απάντησιν της Υμετέρας Σεπτής Επιστολής, υπό ημερομηνίαν 28ην Φεβρουαρίου 2012, και Αριθμ. Πρωτ. 125, σας γνωστοποιώ ότι:

  Δια λόγους υγείας και ανεξαρτήτως της θελήσεώς μου δεν δύναμαι να ταξιδεύσω και να εμφανισθώ ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου την 27ην Μαρτίου, 2012.

  Γνωρίζετε ότι ανήκω εις την κατηγορίαν των αστέγων της Νέας Υόρκης και συντηρούμαι από το Αμερικανικόν Κράτος, το οποίον μου παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικήν και Νοσοκομειακήν περίθαλψιν, καθώς και κουπόνια σιτίσεως από την 14ην Νοεμβρίου παρελθόντος έτους.

  Κατ’ εντολήν της Υμετέρας Παναγιότητος έπρεπε να αναχωρήσω από το μικρόν κελλίον μου εις το Μετόχιον του Αγίου Νεκταρίου εις Μπρούκλην, μέχρι την 31ην Οκτωβρίου 2011, ως επίσης εντολή Υμετέρα ΔΙΕΚΟΠΗ ΑΝΕΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΜΟΥ η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που εχορηγούσεν εις την ταπεινότητά μου η Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστορίας Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ηγουμενεύοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Ηλία.

  Η ενημέρωσις της διακοπής της ιατροφαρμακευτικής ασφαλείας μού έγινε από το Φαρμακείον της περιοχής, όταν εζήτησα να παραλάβω τα κατεπείγοντα δι’ εμέ φάρμακα και μου εζήτησαν να καταβάλλω το αντίτιμον της αξίας των.

  Με χρήματα από πού; (συμπεριφορά νομίζω απαράδεκτη των χορηγούντων αγνοώντας την σοβαρή κατάσταση της υγείας μου…..)

  Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσθε την περιορισμένη στο ελάχιστον οικονομικήν μου δυνατότητα.

  Οφείλω να ακολουθώ ως άπορος Αμερικανός πολίτης τους κανονισμούς της Κοινωνικής Προνοίας δια να μην υστερηθώ των ευεργετημάτων αυτής.

  Σε περίπτωση αναχωρήσεώς μου υποτασσόμενος εις την Υμετέραν Εντολήν θα χαθούν όλα, και πλέον θα είμαι στο δρόμο μόνος μετά των αστέγων (Homeless), μετά από 40 χρόνια προσφοράς στην Ιερά Μονή του Χρυσοβαλάντου.

  Βαθυσεβάστως,

  Επίσκοπος Βικέντιος».

 4. Ο/Η Πέτρος λέει:

  Εκτός αν προλάβει ο Βενιζέλος
  http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.com/2012/04/blog-post_11.html

 5. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

  H φωτογραφία, επάνω, μέ τόν Σαμαρά νά ανακατεύει τήν μαγική σούπα τού πολιτικού του προγράμματος, καί τούς παπάδες γύρω, μού φέρνει στό νού τίς τρείς μάγισσες από τόν Μακμπέθ τού Σέκσπηρ, που μηχανεύονται μάγια καί ξόρκια. Βάλτε τά λόγια τών μαγισσών στό στόμα τού Σαμαρά καί τών παπάδων.

  Εξοχή άδενδρος πλησίον του Φόρες. Κεραυνοί.
  Εισέρχονται αι ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΙΣΣΑΙ.

  Α’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Πού ήσουν αδελφή μου;

  Β’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Χοίρους έσφαζα.

  Γ’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Συ, αδελφή, πού ήσουν;

  Α’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Μία ναύτισσα
  εις την ποδιά της μέσα είχε κάστανα
  κ’ εμάσσα, ‘μάσσα ‘μάσσα. — Δος μου, λέγω της.
  — Κρημνίσου, στρίγγλα, λέγει, πήγαιν’ απ’ εδώ
  Και μ’ έδιωξ’ η βρωμούσα, η αχόρταγη!
  ‘Σ τα ξένα ταξειδεύει τώρ’ ο άνδρας της·
  πηγαίνει ‘ς το Χαλέπι (5) το καράβι του·
  κ’ εγώ εκεί θα ‘πάγω ‘ς ένα κόσκινο·
  θα είμ’ ένα ποντίκι με χωρίς ουρά (6),
  να κάμω και να κάμω, να της δείξω ‘γώ!

  Β’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Θα έχης από ‘μένα έναν άνεμον.

  Α’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Ευχαριστώ.

  Γ’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Σου δίδω άλλον ένα ‘γώ.

  Β’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Έχω κ’ εγώ τους άλλους· έχω μάλιστα
  και όλους τους λιμένας όπου θα φυσούν,
  και όλα τα σημεία όθεν έρχονται,
  και όσα έχει η χάρτα των θαλασσινών,
  θα τον αποστεγνώσω ‘σαν το άχυρο. —
  Ο ύπνος, νύκτα ‘μέρα, δεν θα έρχεται
  ‘ς την κουρασμένη σκέπη των βλεφάρων του·
  ωσάν αφωρισμένος άνθρωπος θα ζη·
  εννηά φοραίς εννέα επταήμερα
  θα λυόνη, θα στραγγίζη, θα μαραίνεται!
  Θα τον ανεμοδέρνω εις τα κύματα
  κι’ ας μη ‘μπορώ να πνίξω το καράβι του!
  Κύτταξ’ εδώ τι έχω.

  Β’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Δόσε μου να ιδώ.

  Α’ ΜΑΓΙΣΣΑ
  Ενός πιλότου έχω ένα δάκτυλο,
  οπού ενώ γυρνούσεν εναυάγησε,

  (Τύμπανα έσωθεν).

  Υ.Γ. (Τύμπανα κινδύνου, έσωθεν)

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  1858 με 1838 μας κάνουν 80 κι όχι 77!Πρόσεχε Λασκαράτε ΤΙ γράφεις!Και
  κάτι ακόμη ΔΕΝ πιστεύω ότι είσαι έλληνας!!!!

  • Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

   Όχι Έλληνας είναι από το ελληνικότατο χωριό Βοϊβόντα έξω από τη Νεμέα. Εσένα το χωριό σου πως το λένε πατριώτη?

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Κάπα,
   νομίζω πως τον όρο Έλληνας δεν τον αντιλαμβάνομαι το ίδιο με εσάς, και φοβάμαι σωστά το λέτε πως δεν είμαι Έλληνας της δικής σας αντίληψης.
   Έκοψα τρια χρόνια στην ηλικία θανάτου του Γυμνάσιου, δείτε το με συμπάθεια δεν είναι τόσο τρομερό, ομολογώ το λαθος μου και το αφήνω στο κείμενο για να δείχνει την προχειρότητα αυτών που γράφω, αν κρίνεται από αυτό.
   Έχω την εντύπωση πως είσαστε λίγο οξύθυμος.
   Νομίζω πως πρέπει να το ελέγξετε.

 7. Ο/Η Matina mantarinaki λέει:

  Ο αλχημιστής!

 8. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  Επίσκεψη Σαμαρά σε οίκο ευγηρίας στο Άργος

  Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το απόγευμα τον Οίκο Ευγηρίας <> στο ‘Αργος και συνομίλησε με τους ηλικιωμένους της περιοχής. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε το φως της Ανάστασης να δώσει να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα, που βρήκε τον ελληνικό λαό σε μεγάλη δοκιμασία και πίκρα, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρχει ένα ισχυρό κράτος με ισχυρή πρόνοια.

 9. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Φιλτατε Σατηρη, οπως χτυπησες τα νουμερα, βγαινει μειον 20.
  Να σου πω ακομα , με κανεις να νοιωθω λιγοτερο Ελληνας απο τον Λασκαρατο, αφου τα Ελληνικα του ειναι πολυ καλυτερα απο τα δικα μου.
  Για χαρα.

 10. Ο/Η tomoly λέει:

  «Η φωτογραφία Καραμανλή στην συνέντευξη Σαμαρά και τι έλεγαν ο ένας για τον άλλον το ’90»- http://gkdata.gr/?p=15350

  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Παλαιοκομματική μέθοδος συλλογής ψήφων αδαών

  Το γραφείο που δόθηκε η συνέντευξη είναι του Αβραμόπουλου, γιατί στου Σαμαρά κυριαρχεί το άσπρο, πράγμα που δεν δίνει καλό κοντράστ στην λήψη. Η εικόνα και οι φωτογραφίες τοποθετήθηκαν στο φόντο από τον Σαμαρά, στην λογική «μια εικόνα χίλιες λέξεις»: η Παναγία, η οικογένεια, ο Κλίντον και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής Α΄, -στην φωτογραφία του οποίου, μάλιστα, υπάρχει ιδιόχειρη υπογεγραμμένη αφιέρωση. Δηλαδή, ο Σαμαράς είναι «και με την βούλα» καραμανλικός! Το μόνο που λέμε εμείς είναι, η κ. Σαμαρά, κυριότατα, αλλά και ο Κλίντον, να έχουν …διαφορετική γνώμη από ό,τι είχε ο μακαρίτης Καραμανλής για τον πρόεδρο της ΝΔ. Όπως, επίσης, η γνώμη του Σαμαρά γι’ αυτούς, να είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που είχε ο ίδιος για τον Καραμανλή.

  Ο Σαμαράς… καραμανλικός!

  Ο τέως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαράς εδώ και αρκετές ημέρες παριστάνει τον πιστό θεματοφύλακα των αρχών του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Οι θεατρινισμοί του (: όρα παραπάνω: «ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Παλαιοκομματική μέθοδος…»), μέχρι στιγμής έχουν μείνει αναπάντητοι – η κοντή μνήμη γαρ σ’ αυτόν τον τόπο. Μόνον αυτός, λέει, τιμά το «δάκρυ του Εθνάρχη»! Σαφώς υπαινίσσεται ότι οι άλλοι υπήρξαν ενδοτικοί, συμβιβασμένοι, αν δεν «πουλήθηκαν». Ας θυμίσουμε λοιπόν μερικά μόνο από τα κατορθώματα του νεο-Μακεδονομάχου, όπως περιγράφονται αναλυτικά σε άρθρο του κ. Ηλία Κανέλλη που αναρτήθηκε στο protagon.gr, (: 05/11/2009), συμπληρώνοντας ορισμένες ακόμη δηλώσεις του Σαμαρά που βρήκαμε πρόχειρες:

  13.4.1992: Ο Σαμαράς αποπέμπεται από υπουργός Εξωτερικών κατά την συνάντηση κορυφής των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του να προσπαθήσει να επιβάλει στον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς τους περιβόητους «7 όρους», τους εξοργίζει όλους. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οργισμένος θα πει στους συνεργάτες του ότι όσο θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σαμαράς δεν θα διαβεί το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου, πράγμα που συνέβη.

  8.3.1993: Ο Σαμαράς απειλεί ότι θα αποκαλύψει την αλληλογραφία του με τον Πρωθυπουργό. Και συνεχώς απειλεί ότι «θα αποκαλύψει την προσωπική του αλληλογραφία με κορυφαίους Πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες». Ο κορυφαίος «πολιτειακός παράγων» ήταν προφανώς ο Κ. Καραμανλής.

  Read more… http://gkdata.gr/?p=15350

 11. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Χρόνια πολλά,ΦΙΛΤΑΤΕ,Θεόφιλε!Ευχαριστώ για τη διόρθωση!! Εχεις δίκιο 1938 ήθελα να χτυπήσω!
  Ήτοι 1858-1938=80!!!Μπορεί να μη συμφωνούμε πολιτικά πάντως θα είσαι
  ΠΑΝΤΟΤΕ φίλος μου!!

 12. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Το έλληνας κ.Λασκαράτε το εννοώ,γιατί με τα γραφόμενά σου συνεχώς χτυ-
  πάς τη θρησκεία,που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων-καλώς ή
  κακώς-!!Επίσης κι εσυ κι ο Ροίδης-άγνωστοι και οι δύο-έχετε γίνει ΚΡΙΤΕΣ
  των πάντων μη ανεχόμενοι την όποια κριτική!!Όσο για το αν είμαι ΟΞΥΘΥ-
  ΜΟΣ έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο είναι ίδιον του χαρακτήρος μου παρά την προ
  σπάθειά μου και το σολμπέν ενίοτε δε μπορώ να το ελέγξω!
  Κλαζομενεύ το όνομα του χωριού δε μου ακούγεται και τόσο ελληνικό..!!
  ΄Οσο για μένα είμαι γιος πρόσφυγα Ποντίου από τη Σινώπη,που γεννήθη-
  κα στην Πάτρα,όπου κατέληξε με μια θεια του ο πατέρας μου,γιατί τον πα-
  τέρα του τον σκότωσαν οι Τούρκοι το 1919 με τη γενοκτονία,η δε μητέ-
  ρα του πέθανε μετά από έξι μήνες από τη λύπη της αφήνοντας 6 ορφανά
  από τα οποία επέζησαν και ήρθαν στην Ελλάδα μόνο τα τρία με διάφορους συγγενείς τους!!Αυτά,ως απάντηση!!!Καί έλληνας είναι όχι μόνο εκείνος που
  γεννιέται,αλλά κυρίως εκείνος που έχει και ΨΥΧΗ ελληνική!!

  • Ο/Η Po λέει:

   «Επίσης κι εσυ κι ο Ροίδης-άγνωστοι και οι δύο-έχετε γίνει ΚΡΙΤΕΣ
   των πάντων…»

   δικαίωμά μας

   «…μη ανεχόμενοι την όποια κριτική!!»

   τα σχόλια σου, όπως αυτό, δεν τα δημοσιεύουμε;

   🙄

 13. Ο/Η Πολιτισμένος λέει:

 14. Ο/Η Μαντάμ Μιμ λέει:
 15. Ο/Η mar λέει:

  ψηφίστε στη μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση των «αιρετικών»

  http://taairetika.blogspot.com

 16. Ο/Η οικονομικός πατριάρχης λέει:

  Η εκπομπή της 10/4/2012 λείπει από το αρχείο της ΕΡΤ. Σε αυτήν θα έδινε συνέντευξη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

  Γιατί λείπει η συγκεκριμένη εκπομπή; Κάτι μυρίζει…

  http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/itemlist/category/178-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1.html

 17. Παράθεμα: Ο κ.Σαμαράς και το Μαγικό Φίλτρο του Πανοραμίξ | Athriskos

 18. Παράθεμα: Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ …ΓΥΜΝΑΣΙΟΣ. « Kopanakinews’s Weblog

 19. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Και βέβαια είναι δικαίωμά σου «Ροιδη» αρκεί να σε ξέραμε!!Δικαίωμά μου και μένα να σας ΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΩ τα γραπτά σας!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   δεν σας απαγορέψαμε ποτέ να μας κρίνετε, σας το ανέφερα και στο προηγούμενό μου σχόλιο, και δείχνει και την ποιότητα των δημοκρατικών μας απόψεων ως προς την ανοχή και τον σεβασμό στην άποψη του καθενός.
   Τώρα, για το «ποιος είμαι» ενδιαφέρει μόνο κάποιους που δεν κοιτούν την αξία των κειμένων, αλλά τι υπογραφή φέρουν.

   Συμπεραίνω επομένως ότι έχετε εμφανώς, πρόβλημα κρίσεως.
   Η άποψή σας, έχει ελάχιστη, αμελητέα βαρύτητα.

   Ασχοληθείτε με κάτι ποιο χρήσιμο που να ταιριάζει στο είδος σας.

  • Ο/Η athriskos λέει:

   Κύριε Κάπα Σ., επειδή μ’ αρέσουν τα σχόλιά σας, κι επειδή καίγομαι «να σας ξέρω», σας παρακαλώ να μου πείτε ποιος είστε. Όσο περισσότερα στοιχεία καταθέσετε για το άτομό σας τόσο και περισσότερο θα ικανοποιήσετε την περιέργεια, που με τρώει.
   Αυτό που απαιτείτε για τους άλλους εσείς δεν το υποχρεούστε δηλαδή; Δώστε μας λοιπόν το καλό παράδειγμα. Σας παρακαλώ.

 20. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  Στη Δημοκρατική Συμμαχία ο Κώστας Σμυρλής

  http://www.capital.gr/News.asp?id=1471114

  Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε σήμερα ο Κώστας Σμυρλής, αποχωρώντας από τη Νέα Δημοκρατία της οποίας ήταν αναπληρωτής γραμματέας συνδικαλισμού.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σμυρλής διετέλεσε επίσης πρόεδρος της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα.

  Ο κ. Σμυρλής δήλωσε ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας χρειάζεται συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο έχει η Δημοκρατική Συμμαχία

 21. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Ροΐδη,

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι εντολη για τη παρασκευη μυρου και η σχετικη συνταγη ειναι του Γιαχβε. Υπαρχει στη Παλαια Διαθηκη, στο βιβλιο Εξοδος, κεφ. 30, στιχοι 22-33. Παραθετω τη σχετικη περικοπη.
  «22 καὶ ἐλάλησε Κύριος πρὸς Μωυσῆν λέγων· ’23 καὶ σὺ λάβε ἡδύσματα, τὸ ἄνθος σμύρνης ἐκλεκτῆς πεντακοσίους σίκλους καὶ κινναμώμου εὐώδους τὸ ἥμισυ τούτου διακοσίους πεντήκοντα καὶ καλάμου εὐώδους διακοσίους πεντήκοντα 24 καὶ ἴρεως πεντακοσίους σίκλους τοῦ ἁγίου καὶ ἔλαιον ἐξ ἐλαιῶν εἲν 25 καὶ ποιήσεις αὐτὸ ἔλαιον χρῖσμα ἅγιον, μύρον μυρεψικὸν τέχνῃ μυρεψοῦ· ἔλαιον χρῖσμα ἅγιον ἔσται. 26 καὶ χρίσεις ἐξ αὐτοῦ τὴν σκηνὴν τοῦ μαρτυρίου καὶ τὴν κιβωτὸν τῆς σκηνῆς τοῦ μαρτυρίου 27 καὶ πάντα τὰ σκεύη αὐτῆς καὶ τὴν λυχνίαν καὶ πάντα τὰ σκεύη αὐτῆς καὶ τὸ θυσιαστήριον τοῦ θυμιάματος 28 καὶ τὸ θυσιαστήριον τῶν ὁλοκαυτωμάτων καὶ πάντα αὐτοῦ τὰ σκεύη καὶ τὴν τράπεζαν καὶ πάντα τὰ σκεύη αὐτῆς καὶ τὸν λουτῆρα καὶ τὴν βάσιν αὐτοῦ 29 καὶ ἁγιάσεις αὐτά, καὶ ἔσται ἅγια τῶν ἁγίων· πᾶς ὁ ἁπτόμενος αὐτῶν ἁγιασθήσεται. 30 καὶ ᾿Ααρὼν καὶ τοὺς υἱοὺς αὐτοῦ χρίσεις καὶ ἁγιάσεις αὐτοὺς ἱερατεύειν μοι. 31 καὶ τοῖς υἱοῖς ᾿Ισραὴλ λαλήσεις λέγων· ἔλαιον ἄλειμμα χρίσεως ἅγιον ἔσται τοῦτο ὑμῖν εἰς τὰς γενεὰς ὑμῶν. 32 ἐπὶ σάρκα ἀνθρώπου οὐ χρισθήσεται, καὶ κατὰ τὴν σύνθεσιν ταύτην οὐ ποιήσετε ὑμῖν ἑαυτοῖς ὡσαύτωσ· ἅγιόν ἐστι καὶ ἁγίασμα ἔσται ὑμῖν. 33 ὃς ἂν ποιήσῃ ὡσαύτως, καὶ ὃς ἂν δῷ ἀπ᾿ αὐτοῦ ἀλλογενεῖ, ἐξολοθρευθήσεται ἐκ τοῦ λαοῦ αὐτοῦ.’ »
  Η αναλογη περικοπη στην εβραϊκή βιβλο ειναι
  וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל־מֹשֶׁה לֵּאמֹֽר׃
  וְאַתָּה קַח־לְךָ בְּשָׂמִים רֹאשׁ מָר־דְּרֹור חֲמֵשׁ מֵאֹות וְקִנְּמָן־בֶּשֶׂם מַחֲצִיתֹו חֲמִשִּׁים וּמָאתָיִם וּקְנֵה־בֹשֶׂם חֲמִשִּׁים וּמָאתָֽיִם׃
  וְקִדָּה חֲמֵשׁ מֵאֹות בְּשֶׁקֶל הַקֹּדֶשׁ וְשֶׁמֶן זַיִת הִֽין׃
  וְעָשִׂיתָ אֹתֹו שֶׁמֶן מִשְׁחַת־קֹדֶשׁ רֹקַח מִרְקַחַת מַעֲשֵׂה רֹקֵחַ שֶׁמֶן מִשְׁחַת־קֹדֶשׁ יִהְיֶֽה׃
  וּמָשַׁחְתָּ בֹו אֶת־אֹהֶל מֹועֵד וְאֵת אֲרֹון הָעֵדֻֽת׃
  וְאֶת־הַשֻּׁלְחָן וְאֶת־כָּל־כֵּלָיו וְאֶת־הַמְּנֹרָה וְאֶת־כֵּלֶיהָ וְאֵת מִזְבַּח הַקְּטֹֽרֶת׃
  וְאֶת־מִזְבַּח הָעֹלָה וְאֶת־כָּל־כֵּלָיו וְאֶת־הַכִּיֹּר וְאֶת־כַּנֹּֽו׃
  וְקִדַּשְׁתָּ אֹתָם וְהָיוּ קֹדֶשׁ קָֽדָשִׁים כָּל־הַנֹּגֵעַ בָּהֶם יִקְדָּֽשׁ׃
  וְאֶת־אַהֲרֹן וְאֶת־בָּנָיו תִּמְשָׁח וְקִדַּשְׁתָּ אֹתָם לְכַהֵן לִֽי׃
  וְאֶל־בְּנֵי יִשְׂרָאֵל תְּדַבֵּר לֵאמֹר שֶׁמֶן מִשְׁחַת־קֹדֶשׁ יִהְיֶה זֶה לִי לְדֹרֹתֵיכֶֽם׃
  עַל־בְּשַׂר אָדָם לֹא יִיסָךְ וּבְמַתְכֻּנְתֹּו לֹא תַעֲשׂוּ כָּמֹהוּ קֹדֶשׁ הוּא קֹדֶשׁ יִהְיֶה לָכֶֽם׃
  אִישׁ אֲשֶׁר יִרְקַח כָּמֹהוּ וַאֲשֶׁר יִתֵּן מִמֶּנּוּ עַל־זָר וְנִכְרַת מֵעַמָּֽיו׃ ס

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 22. Παράθεμα: Ο θαυματοποιός καλόγερος πάτερ Γυμνάσιος ο Λαυριώτης » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.