Πώς να αποκαλύπτεις τη διαφθορά που εσύ δημιούργησες (Οδηγός για αρχάριους)

Ο «οδηγός για αρχάριους» είναι παραπλανητικός, ένας πλήρης οδηγός θα ξεπερνούσε σε τόμους την Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα.  

Πριν μερικές εβδομάδες «μάθαμε»: Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε από τον Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο πρώην ΓΓΠΣ κ. Διομήδης Σπινέλης, και αφορούσαν στη διαφθορά στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και στον «κανόνα του 4-4-2».

Τον Ιούνιο του 2010 «μάθαμε» : «Αν υπάρξουν στοιχεία για συνεργάτες μας τα οποία να παραπέμπουν σε αξιόποινες πράξεις διαφθοράς παρακαλώ να μας ενημερώσετε άμεσα». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία «εφ’όλης της ύλης» συνομιλία του με τους δημοσιογράφους…

Ο κ. Βενιζέλος δεν άκουσε ποτέ να μιλούν για υπεύθυνους πολιτικούς που «ενδεχομένως» εμπλέκονται σε Βατοπέδια, Ζήμενς, ομόλογα, τεχνητές «αγορές του αιώνα», για gay υποβρύχια; Πόσο ειλικρινές θα μπορούσε να θεωρηθεί το «Αν υπάρξουν στοιχεία για συνεργάτες μας τα οποία να παραπέμπουν σε αξιόποινες πράξεις διαφθοράς παρακαλώ να μας ενημερώσετε άμεσα». Ο κ. Βενιζέλος –δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε- δεν ήταν αυτός που συνέταξε το νόμο «Περί  (μη) Ευθύνης Υπουργών»;

Προσφάτως «μάθαμε» για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες πως είχαν στήσει πάρτι, με τις αποζημιώσεις του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, δηλώνοντας ανύπαρκτες ζημιές ή ακαρπίες στις καλλιέργειές τους και παίρνοντας υπέρογκες αποζημιώσεις και… κατόπιν τούτου το 2004 ο ΕΛΓΑ είχε έλλειμμα 800 εκατομμύρια ευρώ ενώ το 2009 το έλλειμμα έφτασε τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι «εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες» έφτιαξαν τον μηχανισμό κοπής παράνομου χρήματος μόνοι τους;

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, όλοι μαζί εν χορώ, και για πολλά άλλα €κατομμύρια –πως  «αξιοποιήθηκαν» και πως διανεμήθηκαν προς το συμφέρον της… χώρας:

Ποιος μετέτρεψε τις κοινοτικές επιδοτήσεις σε προκλητικά πολυτελή ακίνητα, μεταμεσονύκτιες διασκεδάσεις και πανάκριβα αυτοκίνητα, ποιος ανέθεσε τα έργα των κοινοτικών προγραμμάτων σε πολλαπλάσιες τιμές από τις πραγματικές, ποιος χρησιμοποίησε τα ευρωπαϊκά χρήματα για εκατομμύρια ώρες πλασματικής ή ανύπαρκτης «επαγγελματικής κατάρτισης»; Ποιος ξόδευε (και σε σημαντικό βαθμό ξοδεύει ακόμα) δισεκατομμύρια για φάρμακα και ιατρικά υλικά σε τερατώδη απόκλιση από τις πραγματικές τιμές; Ποιος επί δεκαετίες έδιωχνε, με εξοντωτική γραφειοκρατία, ατελείωτες απεργίες, βίαιες διαδηλώσεις, καταχρηστικές δικαστικές προσφυγές, τοπικούς εκβιασμούς, περιβαλλοντικές προφάσεις, όχι σπάνια δε και με ανοιχτά τραμπούκικους τρόπους, κάθε μεγάλη ξένη προσπάθεια επένδυσης στη χώρα; Μήπως η τρόικα και το ΔΝΤ; (Athens Review of books)

Αλήθεια τώρα, ειλικρινά. Οι αγρότες μόνοι τους θα μπορούσαν να στήσουν όλο αυτό το πάρτι χωρίς την αρωγή υψηλά πολιτικών και κυβερνητικών ιστάμενων; Αστεία πράγματα.

Ένα μη-εύλογο ερώτημα προς Αρχάριους Πολίτες: Ποιος ή Ποιοι κυβέρνησαν τη χώρα από το (να μην πάμε πιο πίσω…) 1974;

Προσφάτως, η κ. Διαμαντοπούλου κατήργησε ολόκληρο όροφο-διαφθοράς στο Υπουργείο Ανάπτυξης του οποίου, προηγούμενος υπουργός ήταν ο πολύς κ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος «δεν ήξερε». Η κα υπουργός προέβη στη πράξη αυτή μετά από αποδεδειγμένες καταγγελίες διαφθοράς επιχειρηματία που δήλωσε επωνύμως ότι είχε ενημερώσει όλους τους Υπουργούς στο Ανάπτυξης, από τον Παπαθανασίου μέχρι τον Χρυσοχοΐδη. Εντελώς φυσικά κανένας δεν θυμόταν κατιτίς απ’ την ασήμαντη αυτή υπόθεση.

Σε ποια κόμματα ανήκουν οι παραπάνω; Να θεωρήσουμε παρήγορο το γεγονός ότι «διενεργείται ΕΔΕ» σε υπαλλήλους μάλλον διορισμένους από τα ίδια αυτά κόμματα κι ότι θα τιμωρηθούν; Μακάρι. Προς το παρόν, δικαιούμαστε να εντάξουμε και αυτή την «υπόθεση» στο λαϊκό φάκελο των Χαμένων Ονείρων.

Σε ποια κόμματα ανήκουν τα αίτια της σημερινής κοινωνικής κόλασης. Αναρωτηθείτε.

Αναρωτηθείτε γιατί τόσος θόρυβος ΤΩΡΑ, τόση παραφιλολογία για φαινόμενα διαφθοράς. Προσπαθούν κι οι δυο μονομάχοι να μας πείσουν ότι με τη ταυτόχρονη απάλειψη της διαφθοράς και τη μείωση μισθών και συντάξεων, γινόμαστε πιο ελκυστικοί, προετοιμάζεται επαρκώς το έδαφος για… ανάπτυξη. Ο θόρυβος γύρω από τη διαφθορά είναι ένα από τα άλλοθι κι όχι η αιτία για την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών (κυριολεκτικά) της πείνας και με επιπλέον πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους.

Ξεπερνούν χωρίς αιδώ δύο εύλογες απορίες: 1) ποιοι και πως θα σταματήσουν τη διαφθορά, που οι ίδιοι δημιούργησαν, και 2) πως γίνεται οι ελκυστικότερες χώρες για επενδύσεις να είναι ταυτόχρονα κι οι πιο οικονομικά ανεπτυγμένες και μάλιστα με πολλαπλά υψηλότερους μισθούς από τους δικούς μας. (ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία, Ελβετία…)

Εδώ και χρόνια ΔΕΝ έχουμε κάποια ουσιαστική βελτίωση, σε κ α ν έ ν α ζωτικό τομέα «όλοι οι ποιοτικοί οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες που προσδιορίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες μιας χώρας: η ευκολία δημιουργίας και λειτουργίας επιχειρήσεων, το επίπεδο των θεσμών, η ισχύς των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, η προστασία των επενδυτών, η διαφθορά του δημόσιου τομέα, το επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ασφάλεια των πολιτών, η παραγωγή και η εφαρμογή καινοτομιών, το μάνατζμεντ, ο βαθμός οικονομικής ελευθερίας, η ικανότητα της χώρας να παράγει νέες ιδέες (όπως εκφράζεται από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας) η ανταγωνιστικότητα, το επίπεδο των ξένων επενδύσεων, το κόστος της κρατικής γραφειοκρατίας…» (Τ.Μίχας)

Στους μόνους δείκτες στους οποίους η Ελλάδα καταλάμβανε και καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ-27 ήταν και είναι στην διαφθορά του δημόσιου τομέα και στις αμυντικές δαπάνες (αν και τώρα μάλλον αυτές θα μειωθούν…)

Η διαφθορά του δημόσιου τομέα αλλά και οι αμυντικές δαπάνες δεν είναι παρά αποκλειστικά αποτέλεσμα του πελατειακού κράτους των δύο κομμάτων εξουσίας.

«Πρώτοι στην ανταγωνιστικότητα ατιμωρησίας, ανομίας, πελατείας, διαφθοράς, εκμαυλισμού, ασυδοσίας. Σε εσένα το λέω. Που μαδάς την μαργαρίτα λέγοντας «Σαμαράς, Βενιζέλος, Σαμαράς, Βενιζέλος». Γιατί το ερώτημα δεν είναι-όπως θα τεθεί-ευρώ η δραχμή. Αλλά κάτι πιο απλό: Πως είναι δυνατόν οι μπουλντόζες που ρήμαξαν την χώρα να μεταμορφωθούν εν μία νυκτί σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς και οικοδόμους μιας χώρας αληθινά ευρωπαϊκής; Τα συνεταιράκια όσο και να τα πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς!» (Δανίκας, σήμερα)

Το δίλημμα είναι ένα και μόνο: Θα αφήσουμε τους ίδιους που εδώ και μισό αιώνα έκαναν τη χώρα κόλαση, ή όχι.

Τα άλλα διλήμματα είναι κατασκευάσματα των ιδίων που έφτασαν τη χώρα ως εδώ, και μη με ρωτήσετε «τι προτείνεις» γιατί αυτά που συνεχώς τονίζουμε τι είναι.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Πώς να αποκαλύπτεις τη διαφθορά που εσύ δημιούργησες (Οδηγός για αρχάριους)

  1. Το έχω πει από την αρχή. Όλες οι υποθέσεις αυτές διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, έρχονται να «ρίξουν» την αριστερή ρητορεία και να αποδείξουν ότι «μαζί τα φάγαμε»…

  2. Ο/Η eklag λέει:

    ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ:
    Όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Σήμερα
    τα έχουν κάνει πλακάκια με τις Παγκόσμιες Εβρα’ι’κές Τράπεζες
    και μετά τις so called Εκλογές σκοπεύουν να τηρήσουν τα συμφωνημένα,
    με τη συνδρομή των αγαστών my ass
    -τι τρόπος για μια Ιέρεια-
    συνεργασιών!
    Θα πεινάσουμε έτσι κι αλλιώς,
    το θέμα είναι να μην πέσουμε στην ξεφτίλα των μεθόδων τους.

    »ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ»

    Γέρο ΘΟΔΩΡΕ σ’ αγαπώ!

  3. Ο/Η eklag λέει:

    ps
    Περιμένουμε δε τη θέση του Τρελαντώνη για το κόμμα αλβανόφωνων
    που ετοιμάζεται με πιθανό αρχηγό τον Ο.Τσενάι.
    Να είναι βέβαιος ότι ο Θύαμης ποταμός
    -που κάποιοι χαχα τον λέμε τσάμη-
    θα πάρει και τον Τρελαντώνη και τη λωλαμάρα του!
    και την ανικανότητά του στην εξωτερική ή άλλη πολιτική!
    Εμείς δεν έχουμε αλτζχάιμερ όπως ο Δράκουλας…

  4. Ο/Η Εφοριακός της πολύ μειοψηφίας λέει:

    Για όλα αυτά που το δικομματικό σύστημα τώρα αποκαλύπτει πετώντας σαβούρα στη θάλασσα για ασωθεί, δηλαδή ξεσκεπάζοντας τους πελάτες του που έκλεβαν το κράτος, είναι το ίδιο ποινικά υπολογο για υπόθαλψη, παρώτρυνση, διευκόλυνση, ατιμωρησία.
    Ακόμα καιτώρα κρατάει όμηρους τους ψηφοφορους του μαϊμού συνταξιούχους και λοιπούς με το όπλο, ψήφισέ με να μην σε κλείσω μεσα και να μη στα πάρω πίσω, θα στα κόψωμόνο από δω και πέρα μεχρι νάρθουν καλύτερες μέρες.
    Πουλάει και τώρα προστασία δια της ατιμωρησίας.

  5. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Πάντα διεφθαρμένοι, πάντα λαοπλάνοι, πάντα ψεύτες, πάντα πρόχειροι.
    Μπορούσε ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ, ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΕ, ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.
    Δείτε το βίντεο από 1 και 22.

  6. Ο/Η Kelly λέει:

    Οκσω ρε, ουστ, λαμόγια

  7. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι στη 5η παραγραφο λετε:
    «Οι «εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες» έφτιαξαν τον μηχανισμό κοπής παράνομου χρήματος μόνοι τους.»
    ενω θα επρεπε να πειτε:
    «Οι «εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες » έφτιαξαν τον μηχανισμό κοπής παράνομου χρήματος μόνοι τους;»
    Αντι για εωτηματικο βαλατε τελεια και αντιστρεψατε το νοημα, υποθετω αθελα σας, και οχι σαν τον αρχιμανδριτη Ιακωβο που δεν διαβαζε τη συνεχεια της περικοπης, για να δωσω λαθος απαντηση.
    Στην 8η παρ. γραφετε:
    «Αλήθεια τώρα, ειλικρινά. Οι αγρότες μόνοι τους θα μπορούσαν να στήσουν όλο αυτό το πάρτι χωρίς την αρωγή υψηλά πολιτικών και κυβερνητικών ιστάμενων; Αστεία πράγματα».
    Σας απανταω:
    «Αλήθεια τώρα, ειλικρινά. Οι υψηλά πολιτικoί και κυβερνητικοί ιστάμενοι, μόνοι τους, θα μπορούσαν να στήσουν όλο αυτό το πάρτι, χωρίς την αρωγή των αγροτων; Αστεία πράγματα.»

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  8. Ο/Η E.Γ.Μ. λέει:

    «Φωτιά και τσεκούρι»???????!!!!!! Λέτε ο Οδυσσέας Τσενάι να αφήσει το Χάρβαρντ, ή το Γέηλ ή όπου είναι εκεί πέρα και να έρθει στο «φρενοκομείο, λίγο χλωμό το βλέπω.

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η Ελλάδα του Μνημονίου πρώτη στους εξοπλισμούς στην Ευρώπη

    Μπαλή Κάκη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/03/2012

    Αυτή η πρωτιά στην Ευρώπη σίγουρα δεν είναι για πανηγυρισμούς, ενώ η διολίσθηση από την τέταρτη στη δέκατη θέση παγκοσμίως είναι πολύ μικρή για την Ελλάδα της κρίσης. Ο λόγος για τις εισαγωγές όπλων το διάστημα 2007- 2011, σύμφωνα με το SIPRI, το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Ειρήνη, το οποίο εδρεύει στη Στοκχόλμη.

    …………..

    Πρωταθλήτρια η Ινδία

    Τα παγκόσμια σκήπτρα πάντως τα κρατά η Ινδία, η οποία την τελευταία πενταετία εισήγαγε το 10% των όπλων που πωλήθηκαν παγκοσμίως

    ………………

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=676906

  10. Ο/Η Εco λέει:

    Η Μονή Πεντέλης επενδύει 1 δισ. ευρώ σε φωτοβολταϊκά

    Του Νικου Χ. Ρουσανογλου

    Επένδυση στον τομέα της παραγωγής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, που αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ, δρομολογεί το τελευταίο διάστημα η Μονή Πεντέλης, με την ενεργό αρωγή και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φορείς απηύθυναν πρόσφατα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιώτες επενδυτές για την αξιοποίηση έκτασης, που σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζει τα 30.000 στρέμματα. Η έκταση βρίσκεται στην Πεντέλη και ανήκει στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Από την πλευρά της ΕΚΥΟ (Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) πάντως επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στη Μονή Πεντέλης

  11. Ο/Η eklag λέει:

    E.Γ.Μ,
    να βάλετε γυαλάκια!
    ταιριάζουν με όσοι προτιμούν σφεντόνες!

  12. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΠΩΣ (ΔΕΝ) ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;)

    Αποσπασμα
    «……
    Οι Ευρωπαίοι δεν είχαν καταλάβει με ποιους είχαν να κάνουν. Οι Έλληνες είχαν κλέψει το φοινικικό αλφάβητο, το οποίο γνώρισαν καθώς ταξίδευαν στα τέλη του 9ου π.Χ. αιώνα στην ανατολική Μεσόγειο και είχαν δημιουργήσει το ελληνικό εδώ και 27 αιώνες(κατά μία ρήση που αποδίδεται στον P. Picasso “Οι χαζοί αντιγράφουν οι μεγαλοφυΐες κλέβουν”). Είχαν φθάσει μέχρι την Ινδία με τον Μ. Αλέξανδρο…..Έπαιρναν εργολαβικά την είσπραξη φόρων από τους Τούρκους και τους διπλασίαζαν (οι κοτζαμπάσηδες). Ο ιστορικός Οικονόμου μας λέει: “Κατά τα τελευταία προ της Επαναστάσεως έτη …..η καλλιεργημένη έκτασις η οποία ανήκε εις τους Τούρκους και εις το Τουρκικόν Δημόσιον μόλις έφθανε τα 6.368.720 στρέμματα έναντι 9.521.200 στρέμματα πού ανήκαν στούς Έλληνες” Πολλές φορές η φτωχολογιά ζήταγε την βοήθεια των Τούρκων για να γλυτώσει από τους Κοτζαμπάσηδες….

    Έτσι, όταν το νέο ελληνικό κράτος άρχιζε να διανύει την εφηβική του ηλικία, οι άνθρωποι της εξουσίας ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Κατηγορούσαμε τους πολιτικούς, αλλά αυτό … ήταν άδικο: έπαιρναν μόνον 2 έως 4% ως προμήθεια και είχαν και προεκλογικές δαπάνες οι άνθρωποι. Όμως, μέσω των κομματικών μηχανισμών, αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι με φαινομενικά χαμηλότερους μισθούς από αυτούς του ιδιωτικού τομέα και από τα εισοδήματα αρκετών ελεύθερων επαγγελματιών είχαν σπίτι με κήπο στα ακριβά Β προάστια , συνήθως στους πρόποδες της Πεντέλης ή της Πάρνηθας, σπίτι στο χωριό ή/και εξοχικό, ακριβό αυτοκίνητο (το καλό), ενώ η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών αντίστοιχης ειδικότητας ζούσαν σε σπίτι 120 τετραγωνικά σε πολυκατοικία.

    Γενικά, ανέκαθεν στην χώρα είχε αναπτυχθεί η ευρεία έννοια του συνεταιρισμού, της κοινοκτημοσύνης, τελικά απέναντι στην δημόσια περιουσία. Ας θυμηθούμε τις καταπατήσεις δημόσιας γης που εξασφάλισαν στους Αρβανίτες και άλλους καταπατητές την ιδιοκτησία της μέσω χρησικτησίας και, στη συνέχεια, μόνιμα εισοδήματα πουλώντας -δια μεσαζόντων- παραθαλάσσια οικόπεδα με δόσεις Οι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, δημόσιοι υπάλληλοι – και όχι μόνον- δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές , μέλη αγροτικών συνεταιρισμών έλεγαν στους υποψήφιους συνεταίρους: “Έχουμε (πληθυντικός) αυτήν την δουλειά” (μελέτη, έργο, προμήθεια) . Το ποσοστό τους κυμαινόταν από 50% (οι θρασύτατοι), 30%, 20%, έως 10% (οι πιο τίμιοι). Ανάλογα με την ανάγκη του προμηθευτή, το περιθώριο κέρδους, την επιθυμία κατάληψης δεσπόζουσας θέσης στον συγκεκριμένο τομέα, την περιοχή ή αυτή την δημόσια υπηρεσία κ.λ.π. κλεινόταν η δουλειά πάντα και με την βοήθεια των βοηθητικών ατομικών επιχειρήσεων ή/και εταιρειών –“βιτρίνα” που εναλλάσσονταν ως ανάδοχοι για συσκότιση της πραγματικότητας.

    Αυτή ήταν τελικά η ανάπτυξη, δανειζόμαστε για να διαχυθεί το προϊόν της ανάπτυξης σε μεγάλη μερίδα συνένοχων, ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν με την σειρά τους να ωφεληθούν κι αυτοί, με κάποιο τρόπο. Δικαίως λοιπόν οι ευρωπαίοι αναλυτές το 2010 μας κατηγορούσαν ότι ”οι Έλληνες πολιτικοί δεν βλέπουν το δημόσιο χρέος ως χρέος αλλά ως εθνικό εισόδημα”. Ενώ αυτοί –πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων- ήταν …ψιλικατζήδες. Οι…. χαζοί Άγγλοι πολιτικοί στέγαζαν τον ερωτά τους , δηλ. πλήρωναν το ενοίκιο της ερωτικής τους φωλιάς με τον καλό τους με κρατικά χρήματα ( δηλ. ετησίως 8400 έως 12000 £), ενώ οι Γάλλοι έβαζαν στην μισθοδοσία –αργομισθία την ερωμένη τους σε μεγάλη ημικρατική εταιρεία. Οποία κατάντια!….»

    Για περισσοτερα

    http://www.poiein.gr/archives/9988/index.html

  13. Παράθεμα: Κάτω τα χέρια από τον κ.Παπακωνσταντίνου « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.