Μια αριστερή άποψη για το αίσχος της ιερής φιλανθρωπίας

Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) κατά  Αλ.Τσίπρα

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Η ιερή βιομηχανία της ελεημοσύνης, είναι μια αισχρή αθλιότητα, που οργανώνει η κρατικά επιδοτούμενη και μισθοδοτούμενη Εκκλησία των φοροληστών και των αγυρτών με σκοπό να διαιωνίσει την κοινωνική αδικία, να εξευτελίσει ανθρώπους, να αυξήσει τις εισπράξεις της, να εξασφαλίσει δημοφιλία, να επεκτείνει την κυριαρχία της και να κουκουλώσει τις ανομίες της. Αν σηκώσει κάποιος το μανδύα της ελληνορθόδοξης ελεημοσύνης, θα βρει:

Α)Τυραννία σε βάρος τυφλών:
«….Πρόκειται για την κατάληψη του Οίκου Τυφλών Καλλιθέας από ομάδα εξεγερμένων τυφλών, που δεν δίστασαν να αντιπαρατεθούν μετωπικά με το κατεστημένο (οικονομικό, πολιτικό, θρησκευτικό), έχοντας όλο το δίκιο με το μέρος τους αλλά και όλες τις πιθανότητες εναντίον τους……. Αργά το βράδυ καταφθάνει επιστολή του τότε αρχιεπισκόπου (σημ Λασκ. Ο δημοσιογράφος κάνει το κορόϊδο και δεν γράφει το όνομά του.  Ο πραγματικός του τίτλος: Σεραφείμ αρχιεπίσκοπος Ιωαννίδη, Χ.Φλωράκη και Ν.Κωνσταντόπουλου) που μη αντιλαμβανόμενος την συνειδητότητα της εξέγερσης … πατρικά νουθετεί: «Αποχωρήστε και δεν θα διωχθείτε ποινικά….. ‘Αποτελούν άμεσο εθνικό κίνδυνο, εφαρμόστε εναντίον τους τους νόμους περί συμμοριτοπολέμου’  απαιτεί με επιστολή της στον τότε υπουργό Υγείας-Πρόνοιας η Εκκλησία της Ελλάδας ….   ‘Αν δεν υποχωρήσουν, θα τους προσθέσω άλλη μια αναπηρία’, απειλεί δημόσια (και… χριστιανικά) ο τότε διευθυντής της Χριστιανικής Αλληλεγγύης….». (σημ.Λασκ. Ο δημοσιογράφος κάνει ξανά το κορόϊδο και δεν γράφει ούτε αυτό το όνομα: Εμμανουήλ Σχοινιωτάκης πρωτοπρεσβύτερος οικουμενικού πατριαρχείου, ιδιοκτήτης ανθρωποφάγων σκύλων που κατασπάραξαν νεαρή δικηγόρο).

Β) Καταγγελίες για κακοποιήσεις γερόντων:
«Tου Θ.ΛAMΠPΟΠΟYΛΟY Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον όλων των υπευθύνων του Γηροκομείου Πειραιά, ανάμεσά τους και ο μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, που προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού τό ίδρυμα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι πέντε συνολικά διώξεις, τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος και μία σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, … ύστερα από καταγγελίες της νοσηλεύτριας του ιδρύματος Μαρίας Δημητρούλη. H τελευταία, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφηνε αιχμές για κακοποιήσεις τροφίμων και πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις θανάτων (αφορούν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη, θανάτους ηλικιωμένων τροφίμων που δεν οφείλονται σε φυσιολογικά αίτια, αλλά σε…αφυδάτωση ή και σε βαριάς μορφής αφυδάτωση».

Γ) Κτηνωδίες σε βάρος ανήμπορων ανθρώπων:
«….Η Κερατέα είναι αίσχος δια την Ελλάδα, λέγει ο εισαγγελέας. Σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής μου. Σκεφτείτε ότι εκεί μέσα πέθαναν 150 φυματικά κορίτσια!  Ο μάρτυρας Σ.Σίλβεστρος κατάθεσε: Εκεί πέθαναν η αδελφή του κι ο γαμπρός του φυματικοί. Τα δε τρία παιδάκια τους υπεβάλλοντο σε διάφορες κακοποιήσεις όπως το αγοράκι που εκρεμάσθη ανάποδα γυμνό πολλές φορές και τόδερναν μέχρις αναισθησίας. Όταν δε ζούσε ο πατέρας οι καλόγριες τον προέτρεπαν να μολύνει το παιδί του με φυματίωση γιατί αν ζούσε θα γινόταν κακός άνθρωπος. Τον συμβούλεψαν να μασάει αυτός το φαγητό και να ταίζει μ’ αυτό το αγοράκι του, ώστε να πεθάνει πριν από αυτόν….Μας έλεγαν -συνέχισε ο μάρτυς- ότι πρέπει να πεθαίνουμε, να αδειάζουν τα κελλιά, νάρχονται άλλοι, για να πηγαίνουν στον παράδεισο…». (Από το βιβλίο του κομμουνιστή προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Γ. Καρανικόλα, «Ανορθόδοξοι έρωτες ορθοδόξων κληρικών»),

Δ) Βιασμούς ανήλικων ορφανών, από οικογενειάρχες πρωτοπρεσβύτερους (π.χ.Πέτρος Παπουτσάκης), που καταδικάζονται σε 20 χρόνια φυλακή, αποφεύγουν το Εφετείο και εκτίουν την ποινή τους κατ’οίκον διατηρώντας την ιερατική τους ιδιότητα αφού η Εκκλησία αρνείται να τους δικάσει και να αποζημιώσει τα θύματά τους και όσους από δαύτους φυλακίζονται επιδιώκει να τους εξασφαλίσει διαμονή σε σαλέ: «Την ίδια διακριτική αντιμετώπιση έχει και ο πατέρας κ. Πέτρος Παπουτσάκης, ιδρυτής της «Στέγης της Αγάπης», που, όπως κατήγγειλαν 13 από τις φιλοξενούμενες ανήλικες, ήταν «Στέγη της Παρενόχλησης», καθώς οι βιασμοί ήταν μέρος της καθημερινότητας.  Πόσοι είναι οι κληρικοί και οι καλόγεροι που έχουν καταδικαστεί; Τόσοι ώστε η Ι.Σύνοδος να ζητεί από τους υπουργούς να ιδρυθεί φυλακή των ρασοφόρων. … μάλιστα έγινε υπόδειξη για το κατάλληλο κατάλυμα, …Η Μονή Χρυσοπηγής, που σύμφωνα με την πρόταση θα διαμορφωθεί σε φυλακή, βρίσκεται στην καρδιά του ελατοδάσους της Δίβρης. Καλύτερα από σαλέ στην Ελβετία. Διακοπές πολυτελείας! Και να ήταν μόνο αυτό… Αντί για σωφρονιστικούς υπαλλήλους θα βάλουν διακόνους ή εταιρεία σεκιούριτι. Ας μας επιτραπεί η επισήμανση: αφού οι μισοί εγκλείστηκαν για σεξουαλικά παραπτώματα, γιατί να τους κολάζουν με ευειδείς νέους των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης;». ΤΟ ΒΗΜΑ»- 04/02/2009)

Κύριε Ροΐδη,
Παρ’όλα αυτά, ο κ.Τσίπρας έχει δηλώσει για το «κοινωνικό έργο» της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου και του Πατριάρχη: «….….. Και σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε και την Εκκλησία, η οποία πρέπει να πρωτοστατήσει στο κοινωνικό της έργο’. ».

«…..σημαντική η παρέμβαση του Πατριαρχείου που μέσα από αυτή την οικουμενική οπτική πάντοτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν τα κρίσιμα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας είτε αυτό έχει να κάνει με την καταπολέμηση της πείνας ,της φτώχειας, των επιπτώσεων της διατροφικής κρίσης , είτε αυτο έχει να κάνει με την συμφιλίωση των λαών, … είτε αυτό έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής, …».

Το «κοινωνικό έργο» της Εκκλησίας το έχει ξεσκεπάσει και η “Αυγή” (30/6/’07), αναδημοσιεύοντας από το παράνομο αντιστασιακό της φύλλο του Αυγούστου του 1970, καταγγελία της για τον (τότε αρχιμανδρίτη) αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, πως “Αποκαλύφθηκαν ενέργειαι από μακρού χρόνου και κατ’εξακολούθησιν, ασελγών πράξεων, επί των νεαρών τροφίμων του ιδρύματος στο οποίο τον διόρισε διευθυντή ο παπαευθύμ Ιερώνυμος..’.” (σημ.Λασκ. ο Α΄, ο τότε χουντικός Αρχιεπίσκοπος), σημειώνοντας πως “για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου. Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…”.

Η «Αυγή» : (18/12/2011) επίσης αποκαλύπτει τώρα τα ξένα κόλλυβα της φάμπρικας Ιερή Φιλανθρωπία:

«Το ποσό των 23.126.871,01 ευρώ πλήρωσε το υπ.Εξωτερικών στην “αμαρτωλή” ΜΚΟ “Αλληλεγγύη” της Εκκλησίας, στην οποία έχει μπει λουκέτο λόγω αδιαφάνειας και μετά το σκάνδαλο με τα κοτόπουλα που ποτέ δεν έφθασαν στο Ιράκ…Την περίοδο 2000 – 2010 την μερίδα του λέοντος πήρε η εκκλησιαστική ΜΚΟ Αλληλεγγύη, …..ενώ εντυπωσιάζει η χρηματοδότηση με εκατομμύρια ευρώ ΜΚΟ όπως: Κύκλος της Πάτμου: 1.189.362,99. Οικουμενική: 3.840.273.84 για την ΜΚΟ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών: 2.187.882,92, που ιδρύθηκε από την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Διορθόδοξος Σύνδεσμος “Απόστολος Παύλος”:1.599.413,06. Ίδρυμα Ορμύλια “Παναγία η Φανερωμένη”: 590.003, Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη (ΑΣΑ): 3.057.365,44 (που συνεργαζόταν με την Αλληλεγγύη), Ινστιτούτο “Άγιος Μάξιμος ο Γραικός” (45.560), Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής (179.102,51),…»

Ο κ.Τσίπρας δεν δικαιούται να αγνοεί τι σημαίνει για τον πατριάρχη Φρειδερίκη Β΄,  (Βαρθολομαίο Α΄) «συμφιλίωση των λαών» και «καταπολέμηση της φτώχειας» : «Η επίσκεψη του Πατριάρχη στις λεγόμενες Νέες Χώρες ήταν απόλυτη απογοήτευση …. συνοδεύτηκε με μια σειρά καθαρά πολιτικές τοποθετήσεις, με ανιστόρητες αναφορές στο Μακεδονικό και ανέξοδες κορόνες για τους ανίσχυρους γείτονές μας. …Στην αγωνία του να διεκδικήσει την εύνοια του ποιμνίου Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνεται κυρίως στο κοινό των συλλαλητηρίων της περασμένης δεκαετίας (όσο απέμεινε), που αποτελεί πάγια το target group της Εκκλησίας. Το περίεργο είναι ότι δεν είδαμε κανέναν απ’ αυτούς που (ορθώς) επικρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο (σημ.Λασκ.: Χριστόδουλο) για τις δικές του πολιτικές παρεμβάσεις να σχολιάζει τη μετάπτωση του Πατριάρχη από την οικουμενικότητα στον αγοραίο εθνικισμό. … με τις ομιλίες αυτές ο Πατριάρχης έδωσε χείρα βοηθείας στον Ανθιμο, ο οποίος έκλεψε την παράσταση στη ΔΕΘ, με τις υποδείξεις εξωτερικής πολιτικής προς την κυβέρνηση. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ο κ. Βαρθολομαίος ξεπέρασε ακόμα και τους ελλαδικούς πνευματικούς ανταγωνιστές του ήταν στο στάδιο της Έδεσσας. Σε μια κίνηση που θύμιζε άλλες εποχές, οι αρχές της πόλης συγκέντρωσαν όλους τους μαθητές στο στάδιο της πόλης για να πάρουν την ευχή του. Και ποια ήταν η ευχή του κ. Βαρθολομαίου; Άρχισε να μοιράζει από ένα δολάριο (ναι, χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου!) σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, επισφραγίζοντας με το χειρότερο τρόπο την εικόνα του ανθρώπου που δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Μια χειρονομία που θα ξένιζε ακόμα κι αν την έκανε το ’50 η Φρειδερίκη στις «παιδοπόλεις» της».

Άκρα του τάφου σιωπή κάλυψε τις γελοιότητες του κ.Τσίπρα (έχουν επεκταθεί και σε εκπτώσεις στα θέματα του χωρισμού και της φορολόγησης της Εκκλησίας), με εξαίρεση ένα άρθρο στην «Καθημερινή» της κας Ξένιας Κουναλάκη, κόρης του τ.βουλευτή του ΣΥΝ (έχει αποχωρίσει) και αγωνιστή κατά της Δικτατορίας Π.Κουναλάκη: «Μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Τσίπρας ……Είναι άκρως απογοητευτικό αυτό το καιροσκοπικό φλερτ της Αριστεράς με όποιον βρει μπροστά της υπό την σκέπη του λαϊκισμού και της υποτιθέμενης κοινωνικής ευαισθησίας. Οι εκλεκτικές συμμαχίες της Αριστεράς με … εκκλησιαστικούς παράγοντες μόνο με την ποίηση του Σουρή μπορούν να ερμηνευθούν».

Ευτυχώς και η Ηρώ Διώτη, βουλευτίνα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε τώρα με πολύ περισσότερη εντιμότητα και θάρρος από τον αρχηγό της:
«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα δίκτυα αλληλεγγύης και τη φιλανθρωπία ή τον εθελοντισμό που προβάλλουν συστημικές δυνάμεις;

Η αλληλεγγύη αυτή είναι ανεξάρτητη από χρηματοδοτήσεις. Στηρίζεται στους ανθρώπους και στην αντίστασή τους στην κοινωνική αδικία. Δεν έχει καμιά σχέση με τη φιλανθρωπία ή τον εθελοντισμό. Τα δίκτυα αλληλεγγύης είναι ενάντια στην πολιτική που ασκείται, είναι κινηματικές δομές, θέλουν έναν κόσμο πιο δίκαιο και προσπαθούν να τον εφαρμόσουν στην πράξη….Η φιλανθρωπία δεν αμφισβητεί τίποτα και συνήθως προέρχεται από αυτούς που δημιουργούν ή συντηρούν μια κοινωνική κατάσταση φτώχειας. Χρησιμοποιούν τη φιλανθρωπία για να απαλύνουν ευθύνες και να εξασφαλίζουν κατά κάποιο τρόπο μια κοινωνική ειρήνη. Οι πλούσιοι, λόγου χάριν, ή η Εκκλησία».

….
ΥΓ
Η Καθολική Εκκλησία της Ολλανδίας, βίασε στα φιλανθρωπικά της ιδρύματα, πάνω από 10.000 παιδιά. Ο Wim Deetman, ο επικεφαλής των ερευνών,  ρωτάει κάτι το οποίο μπορεί κατ’εξοχήν να απευθυνθεί στην ηθικά χρεοκοπημένη ελληνική κοινωνία: «Τι στραβό υπάρχει στην κοινωνία μας και δεν θέλουμε να συζητάμε το θέμα, δεν θέλουμε να το ξέρουμε δεν θέλουμε να ερευνήσουμε;».

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

47 Responses to Μια αριστερή άποψη για το αίσχος της ιερής φιλανθρωπίας

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  για να αντιληφθεί κανείς τη διαστροφή της Ιερής Φιλανθρωπίας, επιτρέψτε μου να αναδημοσιεύσω και εδώ σχόλιό μου που δημοσίευσα στο άρθρο για το άντρο βασανιστήριων της Μονής Κερατέας, η οποία και σήμερα λειτουργεί ανενόχλητη υποδεχόμενη χιλιάδες προσκυνητές, αφού όπως η ίδια υποστηρίζει, οι ευσεβείς κάτοικοι της περιοχής δεν επέτρεψαν παλιότερη κυβερνητική απόπειρα να κλείσει αυτό το αισχρουργείο και να λειτουργήσει ως άσυλο χανσενικών.

  (η σχετική πληροφορία από την ιστοσελίδα της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ.: 2009/12/25
  «Από τους διωγμούς των Ορθοδόξων- Τhe persecution of the Orthodox
  KΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑΜ ΜΟΝΑΧΗ»
  http://churchgoc.blogspot.com/2009/11/he-persecution-of-orthodox.html )

  Κύριε Ροϊδη,
  από τον παρακάτω διάλογο μεταξύ νέων (με πρόσβαση στο Ίντερνετ, δεν πρόκειται δηλαδή για αναλφάβητα γραϊδια) ενδεχομένως παλαιοημερολογιτών (;) πιστών στο face book, που έγινε το 2010, η μία (Αναστασία), επειδή μέλη της οικογένειάς της είχαν υποστεί το ιερό μαστίγιο και την αγιασμένη βουκέντρα της οσίας Μαριάμ της θαυματουργής και του πορνοβοσκού αγίου επισκόπου Βρεσθένης Ματθαίου (Αγιορείτη, ιδιοκτήτη πορνείου ως αρχιμανδρίτη του Οικ.Πατριαρχείου) του Ομολογητή και Μυροβλήτη, κατηγορεί, πολύ συγκρατημένα όμως

  («ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΗΘΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ….ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑ»……
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: ΝΟΜΙΖΩ ΗΜΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ…ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ…)

  τη Μονή, ο άλλος όμως (Petros) υπερασπίζεται τις καλές προθέσεις του μοναστηριού, αφού οι δήμιοι της Μονής βασάνιζαν τα παιδάκια για να πάνε μέσω των βασανιστηρίων στον Παράδεισο, χωρίς να τα κακοποιεί σεξουαλικά, μια τρίτη δε (Ανθούλα) συνέθεσε και ύμνο στον αρχιβασανιστή:

  http://www.facebook.com/topic.php?uid=63715598941&topic=10173

  «…….Petros

  ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ http://eyecdc.livepage.gr/blog/380/244ΚΑΙ ΑΥΤΟ https://roides.wordpress.com/2007/06/07/xrhsima19/ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ…………

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  Τα διάβασα. Εσυ τι πιστεύεις Πέτρο? Έγιναν ή όχι?

  Petros

  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΥΟΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ………

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΟΤΕ. ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ.
  Petros

  ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ………..

  Petros

  ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ………ΓΡΑΦΕΙ ΗΘΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΖΟΥΣΩΝ ΑΛΛΑ ΥΟΗΡΧΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΩΣΗ……..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ!!

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΗΘΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ….ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑ…

  Petros

  ΓΙΑ ΞΥΛΟ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΤΣΙ…………

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ? ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙΣ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ? ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΞΕΡΕΙΣ….ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ…

  Petros

  ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ…………ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΗΤΑΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΣΑΡΚΙΚΟ – ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕ ΕΞΗΣ.ΑΜΑ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ…………..

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  ΝΟΜΙΖΩ ΗΜΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ…ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

  Petros

  ΟΠΩΣ<?

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ?
  ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ ΘΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ…..
  ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ…ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΙΑ ΜΟΥ….ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΟ…..ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ….ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ….

  Ανθούλα

  Τόσα ήξεραν, τόσα έκαναν Αναστασία. Εποχές δύσκολες, μεσαιωνικές όπως λες σε ορισμένα πράγματα…Πιστεύεις ότι ήταν εις γνώσιν του Αγίου Πατέρα οι βασανισμοί μωρών; Καλοπροαίρετα ρωτάω, να μάθω θέλω τη γνώμη σου….

  Ανθούλα

  Με αφορμή την φετινή ημέρα μνήμης του αγίου Πατρός ημών Ματθαίου, έγραψα έναν ύμνο(κατά τό Βασίλισσα τοῦ κόσμου), για τον άγιο Πατέρα μας, προς δόξαν Θεού, αλλά και προς τόνωσιν του αγωνιστικού μας φρονήματος. Ένα μέρος του έχει ως εξής:

  Ματθαίε συ το κάλλος, το των Ιεραρχών, συ ει ο εκβοήσας, το στήκετε τρισμάκαρ, λύχνε πάντων πιστών.
  Εξ Όρους του Αγίου, κατέβεις προς ημάς, ίνας πατρώαν πίστην, προβάλεις και λυτρώσεις, πάντας εκ της αράς.
  Τα πλήθη συ ζωγρήσας προς τον Χριστόν σοφέ, μονάς σου ενεπήξο, εις γην της Μεσογαίας, αστήρ υπέρλαμπρε.
  Πρώτον της Παναγίας, το τέμενος καλώς, ιδρύεις ω Ματθαίε, Ορθοδοξίας φάρον, δεικνύμενος αυτό…………."

 2. Ο/Η Po λέει:

  Το πρόβλημα δεν είναι τόσο της αισχρής συμπεριφοράς των αντιπροσώπων της θρησκείας, αλλά η σκανδαλώδης Ανοχή των αρχών, που βρίσκεται η Δικαιοσύνη, ο κατά τ’ άλλα πυλώνας του κράτους δικαίου που υπερασπίζεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για τον φωτογραφιζομενο και παρασημοφορούμενο έδώ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο ευλαβέστατο κ.Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη, συνοδό του αρχιεπισκόπου Βουλιαγμένης, Σιβιτανιδείου και Βοιωτοπεδίου Ιερώνυμο στο επιχειρηματικό του ταξίδι στο Κατάρ, ερώτηση του Αλ.Τσίπρα, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει πως είναι μάταιο να πατά σε δυο βάρκες και να ψαρεύει στα θολά νερά της Εκκλησίας, της λαϊκής Δεξιάς, των ακροδεξιών μπλογκς, τν απόστρατων που εισέβαλαν στο Πεντάγωνο, των ιδιοκτητών ταξί που δεν κολάνε ένσημα στους οδηγούς τους και του βαθέως ΠΑΣΟΚ:

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=656955

  «Έλεγχος στο σκάνδαλο Alapis – Λαυρεντιάδη – Proton

  09/12/2011

  Την εμπλοκή και των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης για τη διερεύνηση του σκανδάλου Λαυρεντιάδη με την Proton Bank και τη φαρμακευτική Alapis επιτυγχάνουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης με κοινή ερώτηση που κατέθεσαν χθες. Με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, ζητούν «έλεγχο των σκανδαλωδών σχέσεων της Alapis με την Proton Bank, αλλά και με τις εταιρείες Νεοχημική, Akolab, Mακ Φαρμακευτική, Εξέλιξη, Γερολυμάτος Cosmetics, Novo md, Medimek & Animal Health» και ρωτούν: «Γιατί δεν έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον έλεγχο της πρωτοφανούς ‘κατρακύλας’ της χρηματιστηριακής αξίας της Alapis»……………».

 4. Ο/Η Sky λέει:

  Ενώ έχει ξαναπαρουσιαστεί το θέμα των ιερών αισχρουργιών, αυτή τη φορά δεν άντεξα να το διαβάσω μονοκόμματα. Έκανα διαλείμματα από την αηδία.

  Μπαίνει και ένα άλλο, καθαρά «φιλοσοφικό» ζήτημα. Το αν η στάση Τσίπρα είναι πολιτικά σωστή ακόμα και αν ηθικά είναι λάθος. Όμως ο διαχωρισμός αυτός και η ταύτιση συνάμα, ανήκουν στη βουλγαράκειο σχολή σκέψης. Τη σχολή που απέδειξε περίτρανα και ωμά, πως για τον Έλληνα ψηφοφόρο (αλλά και για τους ψηφοφόρους όπου γης, πιστεύω) η πολιτική, σχετίζεται με την ηθική όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο και έτσι θέλουν να διατηρούν αυτή τη σχέση..

  Μήπως τελικά ζητάμε πολλά από ένα πολιτικό σύστημα που δεν αποτυπώνει τίποτα άλλο παρά τη δική μας γύμνια;

  • Ο/Η Po λέει:

   είτε τα ζητούμενα είναι λίγα η πολλά, αδιάφορο.
   συνειδησιακά εμείς, επισημαίνουμε τα… παραλειπόμενα που δυστυχώς είναι πολύ περισσότερα από τα «υπάρχοντα».
   το ίδιο κάνεις κι εσύ στο ιστολόγιό σου.

   συνείδηση λοιπόν, τίποτα ιδιαίτερο, λιγότερο ή περισσότερο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Eυχαριστώ και θέλω να πω το εξής.
   Ο συγκεκριμένος πολιτικός αμοραλισμός δεν έχει ούτε το (αμφίβολης πάντα ηθικής) άλλοθι κάποιας καλής πολιτικής σκοπιμότητας, κάποιου καλού απώτερου πολιτικού στόχου, κάποιας έστω προσδοκώμενης ενίσχυσης του εκλογικού ποσοστού.
   Γίνεται είτε λόγω βλακείας, είτε από κάποια μανία δημοσίων σχέσεων, ή για λόγο υπόγειο και άγνωστο σε εμενα (π.χ. οικονομική ενίσχυση του κόμματος από το φιλόπτωχο) τον οποίο δεν τολμώ και δεν θέλω ούτε να πιθανολογήσω.

 5. Ο/Η Εφραίμ Πούτιν Αγίας Ζώνης 69 λέει:

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ φίλε Εφραίμ κλπ (Ι.Θ.),
   σε ευχαριστώ για τη συνδρομή σου και μιας και θα απουσιάζω, αν θέλεις και μπορείς ρίξε τον οβολό σου εδώ, με μερικά επεισόδια ακόμη του σήριαλ της ιλλαροτραγωδίας που λέγεται ιερή φιλανθρωπία, ή του ανέκδοτου «κοινωνικό έργο της Εκκλησίας».

 6. Ο/Η Εφραίμ Πούτιν Αγίας Ζώνης 69 λέει:

  Ξύλο, φυλάκιση, πείνα, υποχρεωτική αγρύπνια σε παιδιά από ρωσίδες καλόγριες.

  http://rt.com/news/child-abuse-convent-vladimir/

  Police investigate child torture scandal at convent school

  Published: 28 October, 2010, 20:11

  RIA Novosti / Andrey Stenin

  TAGS:Children, Religion, Scandal, Russia, Human rights

  Police have launched a criminal probe into the scandalous case of a Russian convent school that reportedly tortured its students, as human rights experts confirmed the reports to be true.

  The girls complained that pupils at the convent were repeatedly beaten, deprived of sleep, starved and not allowed to leave.

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Πολύ σωστά θίγετε τα κακώς κείμενα,
  αφήνοντας πάλι απέξω και τις καλές προσπάθειες
  (υπάρχουν- και για τον πιο κακόπιστο).
  Όπως και να ‘χει η ουσία του προβλήματος για μένα,
  όπως έχω ξαναπεί,
  εντοπίζεται στον ίδιο το χαρακτήρα της Φιλανθρωπίας
  -με εκνευρίζει ακόμη και ο όρος-
  είτε ασκείται από πλούσιες κυρίες για φοροαπαλλαγές
  είτε από άλλους φορείς,
  υποκαθιστώντας (;) την ανύπαρκτη (;) Πολιτειακή Μέριμνα.
  Το κράτος πρέπει να πάει στο Γεροδιάολο!
  αν δεν κατοχυρώνει θέματα υγείας εργασίας περίθαλψης κ.τλ.
  για τους πολίτες.
  Τι το έχουμε;
  Προφανώς-έτσι όπως αιώνες το γνωρίζουμε-
  για να μας πίνει το αίμα!
  και να προωθεί καριέρες »Φιλανθρώπων» my ass!
  ΔΙΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ!!!

  ps
  Προς τη σωστή κατεύθυνση οι διαρκείς αναφορές
  στην ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ.
  Πρέπει να καταλάβουν οι Παιδεραστές ότι θα τιμωρηθούν!
  Θα τους στείλουμε στην Ολλανδία!
  εκεί τουλάχιστον θα πληρώνουν τα κέφια τους!
  όχι τζαμπέ! όπως στο Ελλάντα!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Χαίρομαι eklag που μου δίνετε την ευκαιρία να διευκρινίσω πως αναγνωρίζω τις καλές ατομικές προσπάθειες αρκετών τίμιων ιερωμένων ή και επισκόπων καμιά φορά.
   Άλλο αυτό και άλλο ο έπαινος του «κοινωνικού έργου» της εκκλησιαστικής ηγεσίας η οποία αποτελείται από θεομπαίχτες εμπόρους του ναού, που και κακό κάνουν και με τα λεφτά των φορολογούμενων.

   Σας συμπληρώνω: στην ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ή και επιβραβευόμενη μάλιστα παιδεραστία,
   π.χ. κουκούλωμα και προαγωγή του πατριαρχικού τέως μητροπολίτη Καλύμνου Νεκτάριου σε μητροπολίτη Γάνου και Χώρας και άλλα τινά:

   https://roides.wordpress.com/2010/01/09/9jan10/

 8. Ο/Η undantag λέει:

  Μπράβο στην κυρία Διώτη. Βέβαια, ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Ειδικά όταν η ηγεσία του κόμματος κάνει – στην καλύτερη περίπτωση – την πάπια (ή τις κότες).

  ΥΓ: Συγχωρέστε την αφέλειά μου, αλλά νόμιζα ότι όλη η αριστερά, επαναστατική ή μη (θα έπρεπε να) απεχθάνεται τη φιλανθρωπία ει μη τι άλλο για ιδεολογικούς σκοπούς, όπως υπαινίσσεται η κα Διώτη, μιλώντας για «συστημικές δυνάμεις». Διότι τι είναι η φιλανθρωπία αν όχι τεχνητή συντήρηση ενός ατελούς και διεφθαρμένου συστήματος; Που προσφέρει συσσίτια με σάπια κοτόπουλα σε όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, για να χορτάσει την πείνα τους και να μην πέσουν να το φάνε το ίδιο.

 9. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Ελευθεροτυπία,

  Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

  ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 39 ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

  Παρέλαση ρατσισμού

  Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

  Με μια σολομώντεια απόφαση, το Ναυτοδικείο Πειραιά ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τη δίκη των 39 ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που κατηγορούνταν ότι κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 παραβίασαν τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979, φωνάζοντας συνθήματα, όπως το :

  «Ελληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ»,

  ή το «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό»

  και το ανατριχιαστικό «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς».

  Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη.

  Ο συντάκτης της «Ε» είχε τραβήξει με το κινητό του τη σκηνή σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο enet.

  Το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα ρατσιστικά συνθήματα εκφωνούνταν πράγματι από το άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού, αλλά έκρινε ότι δεν μπορεί να εξειδικεύσει την κατηγορία παρά μόνο σε δύο άνδρες, οι οποίοι φαίνονται καθαρότερα στο βίντεο να εκφωνούν τα συνθήματα.

  Αυτοί οι δύο καταδικάστηκαν σε 3 μήνες και 15 μέρες φυλάκιση με αναστολή, ενώ οι υπόλοιποι απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών. Ενα μέλος του Ναυτοδικείου μειοψήφησε, ζητώντας την απαλλαγή όλων λόγω αμφιβολιών.

  Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, θεωρώντας ότι σε ένα πειθαρχημένο και καλά εκπαιδευμένο σώμα είναι αδιανόητο να εκφωνεί ο επικεφαλής ένα σύνθημα και να μην το επαναλάβουν όλοι.

  Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας συνέδεσε την εκφώνηση των συνθημάτων αυτών με το γεγονός ότι τις μέρες εκείνες είχε ψηφιστεί ο ν. 3838/2010 περί ιθαγένειας και υποστήριξε ότι, με τα συνθήματα αυτά, το άγημα του Λιμενικού μετέτρεψε την παρέλαση σε ιδιότυπη διαδήλωση.

  Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που έκαναν ήταν παράβαση του νόμου, ο πατριωτισμός δεν παρέχει ασυλία».

  Επεισοδιακό κλίμα

  Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή μέσα σε επεισοδιακό κλίμα, το οποίο είχαν δημιουργήσει έξω από το δικαστήριο, αλλά και μέσα στην αίθουσα του Ναυτοδικείου ομάδες υποστηρικτών των κατηγορουμένων.

  Ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς φώναζαν παρόμοια συνθήματα και εμφανίζονταν ως απόστρατοι του ίδιου σώματος.

  Το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει, όταν κάποιος από το ακροατήριο απείλησε και επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), Παναγιώτη Δημητρά, και του δικηγόρου Θανάση Τάρτη, οι οποίοι παρίσταντο ως πολιτική αγωγή.

  Μετά τα επεισόδια αυτά, ο εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ και ο συνήγορος αποσύρθηκαν από τη δίκη με δήλωση που κατέθεσαν στο δικαστήριο, θεωρώντας ότι δεν πληρούνται οι συνθήκες μιας δίκαιης δίκης.

  Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τα συνθήματα αυτά ακούγονταν από κάποιους θεατές της παρέλασης, αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε, ενώ εμφανείς ήταν και οι αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις τους.

  Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν πρώτες δύο αλλοδαπές κυρίες, οι οποίες έχουν αρραβωνιαστεί με μέλη του αγήματος, δείγμα κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι δεν εμφορείται η ομάδα από ρατσιστικά αισθήματα.

  Πάντως, ένας από τους συνηγόρους δεν παρέλειψε να εκδηλώσει την πεποίθησή του ότι «είμαστε ανώτερη φυλή εμείς οι Ελληνες».

  Υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν και ο υποναύαρχος ε.α. Ι. Θεοφανίδης, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Β. Πολίτης και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης.

  Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα υπεράσπισης του παριστάμενου βουλευτή Πάνου Καμμένου

 10. Ο/Η Εφραίμ Πούτιν Αγίας Ζώνης 69 λέει:

  Ο Σέρβος παπάς Branislav Peranovic μαστιγώνει ναρκομανείς σε φιλανθρωπικό εκκλησιαστικό κέντρο αποτοξίνωσης

 11. Ο/Η Εφραίμ Πούτιν Αγίας Ζώνης 69 λέει:

  O Aρχιεπίσκοπος Καναδά Σεραφείμ ο Ελεήμων και Φιλάνθρωπος, ο κύριος του βίντεο, διώκεται για παιδεραστία
  http://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/story/2010/10/05/man-archbishop-steps-aside.html

 12. Ο/Η Δρ Μεσμέρ λέει:

  tra la la
  tra la la

  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=499

  Η «Αλληλεγγύη»…προ των ευθυνών της! – Επιβεβαίωση του Αmen.gr από την Ι.Σύνοδο

  Ημ. Δημοσίευσης: Aug 27, 2009

  του Νίκου Παπαχρήστου

  Ευθύνες σε έντεκα φυσικά πρόσωπα, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη και συνεργάτες της εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» αλλά και στελέχη της Οικονομικής Επιθεώρησης της Εκκλησίας, αποδίδει η Επιτροπή Ακροάσεως, στην Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης που συνέταξε.

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Η «καυτή έκθεση», όπως την χαρακτηρίζουν εκκλησιαστικοί παράγοντες, θα σταλεί σύμφωνα με πληροφορίες από τους εταίρους της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» στον Εισαγγελέα.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Σε ό,τι αφορά τα 6,7 εκατ. ευρώ που διεκδικεί το υπουργείο Εξωτερικών, για την γνωστή υπόθεση των αλλοιωμένων πουλερικών, θα σχηματιστεί φάκελος

  ++++++++++++++++++++++
  Κατά την εκτίμηση τους από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Έκθεση ενδεχομένως να προκύπτουν ενδείξεις για «κακουργηματικές απιστίες» για ποσά άνω των 150 χιλιάδων ευρώ.

  Πάντως η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» φέρεται αποφασισμένη να διεκδικήσει από τα φυσικά πρόσωπα, που είχαν την ευθύνη της διαχειρίσεως των οικονομικών της, το χρηματικό ποσό που εμφανίζεται ως έλλειμμα ή ζημία της οργάνωσης.

  + + + alilouia + +

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Amen.gr και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, η έκθεση της Επιτροπής Ακροάσεως αναφέρει:

  1. Για τον κ.Δημήτριο Φουρλεμάδη, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» πως «βαρύνεται προσωπικώς και εξ ολοκλήρου δια την παρουσιαζομένην οικονομικήν και διαχειριστικήν ακαταστασίαν της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και των θυγατρικών αυτής Εταιριών».

  Συγκεκριμένα, σημειώνεται στην Έκθεση, ότι « ευθύνεται, δια τον καταλογισμόν από το ΥΠΕΞ των 6.431.751,54 και 258.708,49 Ευρώ εις βάρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ από το Πρόγραμμα των Κοτόπουλων στο ΙΡΑΚ (καταλογιστικές αποφάσεις Α.Π.Φ. 3210/ΑΣ 699/ 8.1.2008 και Α.Π.Φ. 3210/ΑΣ 127/12.3.2008 του Υφυπουργού Εξωτερικών)».

  Μάλιστα στην έκθεση επεξηγούνται και οι λόγοι για τους οποίους του καταλογίζεται ευθύνη.

  «Πρώτον μεν, γιατί το ποσόν των 5.600.000 ευρώ που η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ έλαβε ως πρώτην δόσιν από την Υπηρεσίαν Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών την 3-11-2006 και κατετέθη εις τον Λογαριασμό της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Τράπεζα Πειραιώς), το ανέλαβε ολόκληρο μετά τρεις ημέρας την 6-11-2006, χωρίς να φαίνεται που εδαπανήθη. Λέγεται ότι ολόκληρον το ποσόν αυτό εδόθη εις τον εφοπλιστήν κ. Νικόλαον Φράγκον, από τον οποίον λίγες ημέρες ενωρίτερα είχε λάβει ισόποσον δάνειον (5.600.000 ευρω), προκειμένου η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να επιστρέψη το ποσόν αυτό (ήτοι 5.300.000 ευρώ με το υπ’ αριθμ. 8735/30.10.2006 διπλότυπον της Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου και ποσόν 22.051,37 ευρώ ως προϊόν τόκων επί του ποσού της ως άνω χορηγηθείσης προκαταβολής με το υπ’ αριθμ. 5613/30-6-2006 διπλότυπο εισπράξεως της Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου) εις το Υπουργείον Εξωτερικών, το οποίον είχε λάβει ενωρίτερα από την Υ.Δ.Α.Σ., ως προκαταβολή δια παρόμοιον Πρόγραμμα, που επίσης δεν επραγματοποιήθη.

  Ευθύνεται λοιπόν – συνεχίζει η Έκθεση – γιατί εδαπάνησε

  Eυθύνεται $$$$$$$$$$$$$$$$$$

  • «Ευθύνεται, διότι εδαπανήθησαν μεγάλα ποσά, άνω των 100.000 ευρώ δια ναύλωσιν αεροσκάφους δια ταξίδι του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου εις Κόσοβον, αγορά αρχιερατικών εγκολπίων, σταυρών και ποιμαντικών ράβδων, $$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  • «Ευθύνεται, διότι αγόρασε+++++++++++++++++

  • «Ευθύνεται, διότι ενώ η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ έλαβε »+++$$$$$$$$$$++++++++++++++++

  • «Ευθύνεται, διότι αγόρασε τα πολυώροφα ακίνητα ++++++++++++++++$$$$$$$

  • «Ευθύνεται, διότι ενώ ο έρανος δια τα θύματα του Τσουνάμι απέφερε το ποσόν των 1.663.900,63 ευρώ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ παρέδωκεν εις το Υπουργείον Εξωτερικών ποσόν 1.355.000 ευρώ και δεν φαίνεται τι έγινε το υπόλοιπον 308.000 ευρώ».

  • «Ευθύνεται, διότι έδωσε την εντολήν κατασκευής εις ανάδοχον δια τους πέντε οικίσκους της Πεντέλης χωρίς οικοδομικήν άδειαν υπό της αρμοδίας Αρχής (Ναοδομίας), χωρίς άδειαν της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χωρίς Σύμβασιν και χωρίς δημοπρασίαν και διαφανείς διαδικασίες, αλλά και χωρίς να φαίνεται η πηγή της χρηματοδοτήσεως».

  • «Ευθύνεται, δια πάσας τας ατασθαλίας της Μονοπροσώπου ΕΠΕ Αλληλέγγυος ΠΟΛΙΤΗΣ, ως η ΕΚΘΕΣΙΣ του ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ορκωτού Ελεγκτού – Λογιστού».

  • «Ευθύνεται δια τα χρέη άνω των 6.000.000 ευρώ προς διαφόρους τρίτους (εργολάβους, προμηθευτάς, εμπόρους κ.λ.π.), που άφησε εις την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ την 8-5-2008, όταν απηλλάγη των καθηκόντων του».

  2. Για τους Επιθεωρητές της Γενικής Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεωρήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Θεολόγο Μαρκή και Ιωάννη Πέτσο καθώς και τον προϊστάμενο της ίδιας υπηρεσίας, κ. Ευάγγελο Μάρη, η Έκθεση της Επιτροπής Ακροάσεως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει:

  «Ευθύνονται βαρέως και κατ’ εξακολούθησιν,

  + $ + $ + allilouia + $ + $ +

  Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής στην Έκθεσης τους, οι Εκκλησιαστικοί Οικονομικοί Επιθεωρητές δεν διερεύνησαν την υπόθεση των αλλοιωμένων πουλερικών «κατά εξαντλητικό τρόπο».

  «Στην πραγματικότητα ούτε εξαντλητικός έλεγχος έγινε ούτε η αλήθεια των πραγμάτων της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αποτυπούται εις το Πόρισμα»
  $$$$$$$$$$$$$$

  Στην συνέχεια αναφέρονται και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι Οικονομικοί Επιθεωρητές της Εκκλησίας φέρουν ευθύνες ως προς το πόρισμα που συνέταξαν το 2007 για τα οικονομικά της ΜΚΟ. Ακολουθούν ορισμένοι εξ αυτών:

  • «Δεν ερεύνησαν εις την περίπτωσιν των «σάπιων πουλερικών»

  $$$$$$$$$$• «Βαρείαν ευθύνην επίσης έχουν, διότι δεν ανέγραψαν

  $$$$$$$$$$

  • «Πολύ περίεργα είναι και τα πορίσματα της Εκθέσεώς των $$$$$$$$$$$$$

  Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της Επιτροπής Ακροάσεως, περιγράφοντας σημεία του πορίσματος που συνέταξαν οι τρεις Επιθεωρητές το 2007, κάνουν λόγο για «κλίμα συγκαλύψεως των ευθυνών και παραπλανήσεως των υπευθύνων Οργάνων της Εκκλησίας».

  • «Αυτή η αχαρακτήριστη συμπεριφορά των Ειδικών Ελεγκτών είναι πράγματι αξιοπερίεργος ! !

  $$$$$$$$$$$$$!

  • «Ως προς δε τον Προϊστάμενον της Γενικής Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεωρήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ευάγγελον Μάρην σημειούται ότι το ως άνω ανακριβές, παραπλανητικόν και επιζήμιον δια την εκκλησιαστικήν διαχείρισιν της εταιρείας Αλληλεγγύη πόρισμα υπέβαλε ο ίδιος υιοθετών τούτο και παρέχων μάλιστα και διευκρινίσεις

  $$$$$$$$$$$$$
  3. Για την κυρία Γεωργία Λυμπέρη, άμισθη συνεργάτιδα της ΜΚΟ, στην έκθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρεται:

  «Έχει ευθύνη δια τας εγκρίσεις «ανοικείων πληρωμών» της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, δηλαδή δια δαπάνας ξένας προς τους σκοπούς

  $$$$$$$$$$$

  Μικρότερες ευθύνες αποδίδονται σε τέσσερα ακόμα πρώην στελέχη ή συνεργάτες της εκκλησιαστικής ΜΚΟ και συγκεκριμένα στους κ. Πολυχρόνη Τσιανάκα, Βασίλειο Μαχαίρα,Ηλέκτρα Σακκέτα, Βασίλειο Πανανάκη.

  Σε ό,τι αφορά τον Επίσκοπο Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ.της «Αλληλεγγύης» και τον Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, πρώην μέλος του Δ.Σ. η Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης αναφέρει ότι «έχουν ηθικήν ευθύνην…αλλά η ευθύνη τους αυτή μειούται εκ του γεγονότος ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, που ήτο ο Πρόεδρος εις τα συλλογικά όργανα διοικήσεως και των δυο εταίρων της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ως Πρόεδρος κατά νόμον του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δ.Σ. του Διορθοδόξου Κέντρου), έδωσε εντολή, ώστε κατά το άρθρον 6 του νέου Καταστατικού της εταιρείας άπασαι αι εξουσίαι του Δ.Σ. να περιέλθουν εις τον Δημήτριον Φουρλεμάδην, γεγονός το οποίον εστέρησε εις τα εν λόγω μέλη του Δ.Σ. την τυπικήν, πέραν της ουσιαστικής, δυνατότητα αναμείξεως, ελέγχου και γνώσεως των εταιρικών πραγμάτων της «Αλληλεγγύης», έχουν δε και το ελαφρυντικόν των αμέσως υφισταμένων του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, που ως Κληρικοί δεν ήτο εύκολον να εναντιωθούν εις την κατά τα ως άνω εκπεφρασθείσαν θέλησίν του».

  tra la la
  tra la la

  la la la la

 13. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Παπάς και παπαδιά έκλεβαν τρόφιμα από το νοσοκομείο

  08:01 27/10/2010 –
  Ένα απίστευτο περιστατικό έχει ταράξει την κοινωνία της Ηλείας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι παπάς και παπαδιά έκλεβαν τρόφιμα για μεγάλο διάστημα και συστηματικά από το Νοσοκομείο

  http://www.inews.gr/98/papas-kai-papadia-eklevan-trofima-apo-to-nosokomeio.htm

 14. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Παπας και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μαρκετ !

  19:00 4/3/2011

  Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ…
  Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος». Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα.
  Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

  http://www.inews.gr/134/papas-kai-alvanos-syzousan-kai-adeiazan-souper-market-.htm

 15. Ο/Η Zagori λέει:

  Μητροπολιτικό φιρμάνι

  Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ

  Η Ηπειρος είναι η πατρίδα των μεγάλων δωρητών, των «εθνικών ευεργετών». Με χρήματα Ηπειρωτών έχουν δημιουργηθεί το Ζάππειο, το Αρσάκειο, η Ακαδημία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το Αστεροσκοπείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Στάδιο, η Ριζάρειος, η Σχολή Ευελπίδων.

  Οι ηπειρώτες δωρητές έδειξαν την ίδια φροντίδα και για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αφήνοντας κι εκεί τεράστια κληροδοτήματα. Η ειρωνεία, όμως, είναι, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται Γιαννιώτες, ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν γιατί «τα εθνικά κληροδοτήματα των Ιωαννίνων τα διαχειρίζεται η μητρόπολη, αρνούμενη κάθε έλεγχο».

  «Η μητρόπολη των Ιωαννίνων με φιρμάνια του σουλτάνου, με διατάγματα των δικτατοριών και της κυβέρνησης των δωσιλόγων, αντίθετα με το σύνταγμα και τις βουλές των ευεργετών, διοικεί και διαχειρίζεται τεράστιες περιουσίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που ανήκουν σε καθαρά εθνικά κληροδοτήματα», δηλώνει ο Σπύρος Εργολάβος, δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων.

  «Δεν μιλάμε για τα εκκλησιαστικά κληροδοτήματα. Μιλάμε για τα εθνικά, τα οποία, σύμφωνα και με τους διαθέτες, πρέπει να διαχειρίζονται οι πολίτες των Ιωαννίνων. Για πολλά χρόνια δεν ξέραμε καν την περιουσία των κληροδοτημάτων», αναφέρει το μέλος της επιτροπής Κ. Καραγιαννίδης. «Οσα μάθαμε, τα μάθαμε χάρη στην επίμονη έρευνα του Σπ. Εργολάβου πριν από επτά χρόνια. Από τότε ξεκίνησε και ο αγώνας μας».

  -Πώς πέρασε όμως η διαχείριση των εθνικών κληροδοτημάτων στη μητρόπολη;

  «Οι δωρεές έγιναν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και η διαχείριση των κληροδοτημάτων περνούσε αναγκαστικά στις χριστιανικές κοινότητες», αναφέρουν τα μέλη της επιτροπής αγώνα για τα ηπειρώτικα κληροδοτήματα>>>>>>>>

  >>>>>>>> http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=35708856

 16. Ο/Η Τis Popis λέει:

  Hardcore Porn photo

  Ανορθόδοξα ζευγάρια με ορθόδοξα ονόματα.

  Προειδοποίηση.
  Όχι για καρδιακούς ή πολύ γέρους.

 17. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Χαλκιδική: Τα χρήματα που έλειπαν τα είχε βουτήξει ο παπάς!

  ο 36χρονος εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Βαρβάρα συνελήφθη για κλοπή.

  Τον κατήγγειλε ο επίτροπος της εκκλησίας ο οποίος είχε αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις του παπά. Χθες από το παγκάρι έλειπαν περίπου 300 ευρώ, ενημερώθηκε η αστυνομία και ο …»μακρυχέρης» ιερέας ομολόγησε την πράξη του.

  Τα χρήματα τα επέστρεψε αυτό που εξετάζεται όμως είναι αν στο παρελθόν είχε προβεί στο ίδιο αμάρτημα.

  http://www.inews.gr/131/chalkidiki-ta-chrimata-pou-eleipan-ta-eiche-voutixei-o-papas.htm

 18. Ο/Η Ροδίτης λέει:

  Αγαπητέ Ροιδη σας ευχαριστώ γιατί δημοσιεύσατε την Κυριακή σε πρωτοσέλιδο το βίντεο που σας έστειλα για τον Κοινούση, το άγιο πνεύμα περνάει από τα ρουθούνια.
  Κοιτάξτε και αυτό το θέμα για το μοναστήρι της Πάτμου.
  Εμείς ότι θέλουμε κάμνουμε κι ο θεός ότι θέλει κάμνει,ελέασιν οι παλκιοί!»

  Η φιλανθρωπία οργιάζει

  http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=10634&catID=18&pubID=1

  Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

  Τα ακίνητα της Μονής Πάτμου στο εδώλιο

  H σκανδαλώδης υπόθεση της διαχείρισης ακινήτων της Ιεράς Μονής Πάτμου στην αυριανή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

  κατηγορούμενος είναι ο μοναχός Γεράσιμος – Ελευθέριος Μιχελής, που έχει κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό υπεξαίρεσης ποσού ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας, χωρίς ελαφρυντικά και του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.
  Υπενθυμίζουμε ότι στον κατηγορούμενο αποδόθηκε η υπεξαίρεση του αντίτιμου της αξίας πώλησης 42 ακινήτων (37 ακινήτων τα οποία μεταβιβάστηκαν με συμβολαιογραφικά έγγραφα και 5 ακινήτων της Μονής για τα οποία δεν συντάχθηκαν συμβολαιογραφικά έγγραφα προς μεταβίβαση) και συγκεκριμένα ποσού 362.685,25 ευρώ.
  Απολογούμενος ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ισχυρίστηκε κατ΄ επανάληψη ότι ο ίδιος λειτουργούσε ως εντολοδόχος και ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για τις αγοραπωλησίες της Μονής τονίζοντας ότι είναι εξιλαστήριο θύμα στην υπόθεση.
  Ο κατηγορούμενος τόνισε εξάλλου ότι δεν υπεξαίρεσε το αντίτιμο από την πώληση ακινήτων της Μονής επισημαίνοντας ότι οι πωλήσεις γίνονταν κατόπιν υποβολής αιτήσεως στο μοναστήρι και απόφασης της Aδελφότητας.
  Θυμίζουμε ακόμη ότι πραγματογνωμοσύνη επιθεωρητών της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης ΔΔ, NΠ και ΔEKO της Δ/νσης Oικονομικής Eπιθεώρησης του υπουργείου Oικονομικών εκτίμησε το ύψος της ζημίας που υπέστη η Μονή από τις σκανδαλώδεις εκποιήσεις ακινήτων της στο εκπληκτικό ποσό των 1.515.691.297 δραχμών.

 19. Ο/Η eklag λέει:

  Οι Ηπειρώτες ευχαριστούν τον Κο Εργολάβο
  και περιμένουν-μάλλον επί ματαίω-
  απαντήσεις από τον Αγαπητό μας και καθόλου »κολλημένο» Θεόκλητο,
  που στας Ευρώπας έβγαζε λένε ράσο και κυκλοφορούσε
  με απλά ρουχαλάκια όπως όλοι μας…

 20. Ο/Η Periklis λέει:

  Αντε μπρε, μέρες χρονιάρες πού ‘ναι, πάρτε κι’ ένα κομματάκι να γουσταρετε και να χορέψετε στα ρεβεγιόν όλη η παρέα. Να σολάρει και ο Μισιρκωφ.

  «Η κοκκινομαυρη από τη Κοσσοβο μεχρι την Τσαμουριά». Να ερθει να χαρεί μαζί σας και ο ένοικος της διπλανης πορτας.

 21. Ο/Η Mefisto λέει:

  ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΠΑΠΑΔΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

  Ιερή κομπίνα με δωρεές – μαϊμού

  Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
  Μεγάλη οικονομική απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με πρωταγωνιστές εκκλησίες, παπάδες, επιχειρηματίες, κρατικούς υπαλλήλους, ιδιώτες και πνευματικά κέντρα «μαϊμού», αποκαλύφθηκε στη δυτική Ελλάδα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

  Ιερές μπίζνες…

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=323461

 22. Ο/Η Ροδίτης λέει:

  Ο άρχων του Πατριαρχείου και των πτωχεύσεων

  Δημοσιευμένο στις 7 Νοε 2011

  Το «ου υπεξαιρέσεις» δεν συμπεριλαμβάνεται στις 10 εντολές.
  Αυτός είναι ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συναναστρέφεται μάλλον τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη,παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί.Ο κύριος Λαυρεντιάδης απ ό,τι φαίνεται δεν πάει ούτε στη φυλακή, ούτε στην Κόλαση.Σήμερα έκανε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 (πτωχευτικό) μία ακόμη εταιρεία του. Άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο,μια «αυτοκρατορία» που είχε ως προμετωπίδα της έναν πρώην αμερικανό Πρέσβη καταρρέει και το ελληνικό κράτος είναι προσηλωμένο στη γραφειοκρατία των νόμων.

  Την ίδια ώρα ο κύριος Λαυρεντιάδης, προσγειώνεται με το ελικόπτερο του στη Σύμη για προσκύνημα.Είχε λέει κάνει τάμα.Άγνωστο ποιο, αλλά οι δουλειές του δεν πάνε και άσχημα.Ακόμη και αν υποθέσουμε πως ο Θεός δεν είναι μαζί του, η Εκκλησία είναι. Στις 23 Οκτωβρίου, όπως έγραψε η Ελευθεροτυπία, ο Λαυρεντιάδης βρέθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, συμμετέχοντας σε διαθρησκευτικό συνέδριο ως Άρχων του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.Την επόμενη μέρα συνέφαγε στο Σέρατον με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και λίγες μέρες αργότερα έγινε ο Άρχων των πτωχεύσεων και πάλι.Το «ου πτωχεύσεις» επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται στις 10 εντολές.Οπότε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μπορεί να πτωχεύει, ζώντας τον επίγειο Παράδεισο Εκκλησίας και Ελληνικού κράτους

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
  http://www.koutipandoras.gr/?p=11335

 23. Ο/Η Ροδίτης λέει:

  Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:

  Επεισόδιο στην Σύμη με τον Λαυρεντιάδη και το… προκλητικό ελικόπτερο του! (βίντεο)

  Τον Πανορμίτη της Σύμης επισκέφθηκε ο 38χρονος γνωστός επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας με την υπόθεση της Proton Bank.

  Πληροφορίες λένε ότι είχε…
  κάνει τάμα στον Πανορμίτη και έσπευσε να το εκπληρώσει!

  Ως φαίνεται όμως η επίσκεψη του προκάλεσε προβλήματα αφού το ελικόπτερο με το οποίο μετέβη «τρομοκράτησε» τους ανυποψίαστους θαμώνες εστιατορίου δίπλα στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου.

  Όπως έτρωγαν οι άνθρωποι είδαν ξαφνικά πάνω από τα κεφάλια τους ένα ελικόπτερο.

  Πετάχτηκαν στην κυριολεξία και φώναζαν στους δύο πιλότους να απομακρυνθούν δεδομένου ότι, τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Φαγητά, πιάτα, τραπεζομάντηλα… όλα πέταξαν από το ισχυρό ρεύμα που προκαλούσε το ελικόπτερο.

  Για μια στιγμή απομακρύνεται αλλά μετά από λίγο τα ίδια και χειρότερα αφού πετούσε δέκα περίπου μέτρα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, που δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται..

  Στη συνέχεια έκανε ένα κύκλο περνώντας πάνω από τα σκάφη που ήταν αγκυροβολημένα σε απόσταση λίγων μέτρων.

  Μια βάρκα με εξωλέμβια μηχανή γύρισε ανάποδα, ενώ ένα ψαράδικο με δίχτυα υπέστη ζημιές.

  Τελικά το ελικόπτερο, με τους δύο πιλότους μπροστά και τον κύριο Λαυρεντιάδη στα πίσω καθίσματα μαζί με μία κυρία, προσγειώθηκε μπροστά από την είσοδο της εκκλησίας με τις καμπάνες να κτυπούν αφού ο Μητροπολίτης είχε ειδοποιηθεί και περίμενε τον Λαυρεντιάδη.

  Το εκπληκτικό είναι ότι, οι πιλότοι προσγείωσαν το ελικόπτερο δίπλα στα παγκάκια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και το βίντεο, με αρκετούς προσκυνητές να βρίσκονται στο σημείο χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

  Γι αυτούς που γνωρίζουν το σημείο, χαρακτηρίζουν υπερβολικά τολμηρό και επικίνδυνο το εγχείρημα να προσγειωθεί εκεί ελικόπτερο και μάλιστα ανάμεσα σε ανθρώπους που έκαναν στην άκρη για να υπάρξει χώρος για το αεροσκάφος!

  Οι θαμώνες του εστιατορίου έσπευσαν στη συνέχεια προς τον Λαυρεντιάδη και τους πιλότους, που εξήλθαν του ελικοπτέρου, για να τους ζητήσουν το λόγο…

  Είναι τυχεροί που δεν τους έκαναν «μπλε» από το ξύλο!

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

  http://24gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_8070.html

 24. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Hμερομηνία : 21-12-11

  ΠΓΔΜ: Επιτυχία της χώρας η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

  O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, κατά την ετήσια ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της χώρας, σήμερα, Τετάρτη, ανέφερε ότι «μία από μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διπλωματίας της χώρας κατά το 2011, αποτέλεσε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), δια της οποίας διαπιστώθηκε παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πλευρά της Ελλάδας, για παρεμπόδιση ένταξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, στην Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι».
  Ο κ. Πόποσκι εξέφρασε την προσδοκία ότι «η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως το γράμμα και το πνεύμα της ετυμηγορίας του ΔΔΧ και ότι σύμφωνα με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της, θα σταματήσει να παρεμποδίζει την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

  Σύμφωνα με τον κ. Πόποσκι, «κάθε περαιτέρω παρεμπόδιση από την πλευρά της Ελλάδας, στη βάση της εκκρεμότητας της ονομασίας, θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και έλλειψη σεβασμού της απόφασης του ΔΔΧ».

  Ο κ. Πόποσκι ανέφερε ακόμη ότι αναμένει από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατό, να κινήσουν τις διαδικασίες και να εξετάσουν το ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, υπό το φως της ετυμηγορίας του ΔΔΧ.

  Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία είναι μεταβατική, δεν επέδειξε μεγάλη προθυμία για συνεργασία όσον αφορά την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, υποστηρίζοντας κυρίως ότι η θητεία της αφορά τα ζητήματα της οικονομίας «.

  Ο κ. Πόποσκι πρόσθεσε στο σημείο αυτό ότι «αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, τότε δεν συντρέχει λόγος η Αθήνα να μην κάνει σεβαστή την απόφαση του ΔΔΧ».

  Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η χώρα του παραμένει σταθερή στη θέση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ, προκειμένου να βρεθεί μια αποδεκτή λύση.

  http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 25. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Υποψιάζομαι ότι η Αριστερά πάντοτε έβλεπε και βλέπει την Εκκλησία με «δέος», όσον αφορά στην ασυνέπειά της απέναντι στο έργο της «φιλανθρωπίας», για το οποίο αισθάνεται ένοχη, που δεν έχει η ίδια να παρουσιάσει κάποιο έργο ανάλογο, έργο το οποίο – κατά βάθος – θεωρεί ότι θα έπρεπε να ανήκει στην αρμοδιότητά της (εσχάτου είδους μειωτισμός). Ώστε να θάλλει δηλαδή ο λόγος της (ελάχιστη έστω προσπάθεια)με τα έργα της.

  Νομίζω ότι αυτή σύγχυσή της ήταν φυσική συνέπεια της οριστικής εγκατάλειψης του επαναστατικού της χαρακτήρα. Ότι δηλαδή δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν ότι είναι διατεθειμένη να ταΐσει καν ένα πεινασμένο άνθρωπο. Συνέπεια μια μεγαλόσχημης υπόσχεσης η οποία κατέρρευσε ολοκληρωτικά.

  Και να ψάχνουμε τώρα σοσιαλιστικές αποχρώσεις και συμπεριφορές ανάμεσα σε τροφίμους του καπιταλιστικού συστήματος. Στους ψευδεπίγραφους αριστερούς του φυράματος των αλαβανοτσίπραδων:

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Παίρνεις άριστα κύριε! Σύνδρομα ενοχής της Αριστεράς η οποια δεν μπορεί πρακτικά να δώσει άμεσα ένα πιάτο φαϊ στους πεινασμένους, ενώ το συνδικάτο των μελανοφορούντων έχει τον μηχανισμό να το κάνει και να το διαφημίσει βγάζοντας παραδάκι κι από πάνω, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας στις πιο ευαίσθητες περιοχές του παζλ της αριστερής ψυχοσύνθεσης.

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Μάλλον έχεις δίκιο κύριε. Στην προσπάθειά μου να ερμηνεύσω την αμαρτωλή ανεκτικότητα – η οποία πολλές φορές εγγίζει τα όρια του σεβασμού – της αριστεράς προς την Εκκλησία και το παπαδαριό («Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού»), φαίνεται ότι τα έκανα μούσκεμα.

 26. Ο/Η Ουστ λέει:

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=4&aid=426191

  «Ιερή» σχέση εκκλησίας με τον Πάσσαρη

  28 Νοεμβρίου 2011

  Εμβάσματα σε προσωπικό λογαριασμό του διαβόητου κακοποιού, Κώστα Πάσσαρη, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ αλλά και υπόθεση δωροδοκίας του διευθυντή φυλακών από τον προσωπικό ιερέα του Πάσσαρη, ο οποίος και αποκαλείται «άγιος» των φυλακισμένων, ονόματι Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις ρουμανικές αρχές.

  Ο Έλληνας δημοσιογράφος του zeustv, Νικόλαος Κουδούνης, μίλησε στη zougla.gr και περιέγραψε καρέ-καρέ τα όσα συνέβησαν πριν από τέσσερις μήνες αλλά για τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, με το ρεπορτάζ της Adriana Stoicescu, του καναλιού Β1 TV Ρουμανίας.

  Ακούστε τι λέει για την υπόθεση δωροδοκίας:

  Η ιερή σχέση…

  Ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως «θεριό των Βαλκανίων» και που από το 2001 κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας « Γκέρλα» στη Ρουμανία, εμφανίζεται να μετανιώνει για το αμαρτωλό παρελθόν του και ως άλλο «απολωλός πρόβατο» να προσεύχεται γονατιστός μέσα στο στενό κελί του ζητώντας άφεση αμαρτιών και προσδοκώντας πως κάποια μέρα θα καταφέρει να φορέσει ράσα και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Κύριο και δημιουργό του. Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Jurnalul National» του Βουκουρεστίου ο ιερωμένος στον οποίο οφείλεται η θεαματική μεταστροφή του κακοποιού, ο «άγιος» των φυλακισμένων αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος.

  Ο 80χρονος αρχιμανδρίτης, ιδρυτής της αδελφότητας «Οσία Ξένη – Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγόποινων», ήρθε σε επαφή με τον Πάσσαρη το περασμένο Πάσχα όταν, ενώ βρισκόταν στη Ρουμανία, έμαθε πως ο 34χρονος κακοποιός ζητούσε απεγνωσμένα να τον συναντήσει. Μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο πατέρας Γερβάσιος συνάντησε τον Πάσσαρη παρουσία του διευθυντή των φυλακών, αλλά και ακόμη τεσσάρων πάνοπλων φρουρών που παρακολουθούσαν τη συνάντηση με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

  Η απόπειρα δωροδοκίας

  Oι συναντήσεις έγιναν πιο συχνές. Η τελευταία ήταν πριν από τέσσερις μήνες όταν ο πατήρ επεχείρησε να δωροδοκήσει τον διευθυντή των φυλακών με 1.000 ευρώ προκειμένου να διευκολύνει την διαμονή του κακοποιού στη φυλακή. Επί της ουσίας να του παρέχονται κάποιες… «ανέσεις» στις φυλακές. Η κίνηση έγινε αντιληπτή, ο διευθυντής απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, τα λεφτά παραδόθηκαν σε ορφανοτροφείο και πλέον ο Petru Dobra ανέλαβε καθήκοντα ως νέος διευθυντής.

  Μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα εμβάσματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Πάσσαρη από στενά πρόσωπα, πολλών χιλιάδων ευρώ, μετά από συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών της Ελλάδας και της Ρουμανίας.

  Δύο χρόνια μετά το ρεπορτάζ της zougla.gr, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι ο κακοποιός διακινούσε μέσω τηλεφώνου ναρκωτικά και έκλεινε «δουλειές» στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βάσει των ντοκουμέντων που παρουσίασε το BT1.

  ___________________________________________________________
  ___________________________________________________________
  ___________________________________________________________

  Ο Αρχιμ. Γερβάσιος Ραπτόπουλος απαντά σε συκοφαντική ανάρτηση

  Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011

  Επιστολή για δημοσίευμα της zougla.gr απέστειλε ο Aρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωαν. Ραπτόπουλος, ιδρυτής της αδελφότητας «Διακονίας Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων» σχετικά με το άρθρο που αναρτήθηκε με τίτλο «Ιερή σχέση Εκκλησίας με τον Πάσσαρη».

  Ο κ. Γερβάσιος καταγγέλλει ως αναληθές το ρεπορτάζ του ρουμανικού τηλεοπτικού δικτύου Β1 TV και του Έλληνα δημοσιογράφου του zeustv, όσον αφορά στις δικές του επισκέψεις στη φυλακή και το περιστατικό με τον διευθυντή των φυλακών.

  Δείτε την επιστολή του Αρχιμ. Γερβάσιου:

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10122:2011-12-09-00-52-12&catid=25:2009-12-18-08-37-46

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ιερείς των φυλακών
   Ο όσιος Μάρκος Μανώλης

   https://roides.wordpress.com/2010/11/15/15nov10b/

   «Ο ΓΑΠ στον Άγιο Νεκτάριο

   15/11/2010

   άλλο ένα ημιτελές ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ

   «…………….4. Ο ιερέας Μάρκος Μανώλης που πέθανε φέτος ασχολείτο με τους φυλακισμένους με έναν τρόπο κάπως περίεργο. Όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα ούτε ένα άρθρο του για αλλαγή του σωφρονιστικού κώδικα, ούτε μια καταγγελία του για τις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων, καμία διασύνδεσή του με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φαίνεται πως αυτά δεν τον άγγιζαν. Τον απασχολούσε μόνο πως θα αποσπάσει τις ψυχές των δυστυχισμένων αυτών από την εκδικητικότητα του ορθόδοξου θεού, ο οποίος μετά από την επίγεια Κόλαση των φυλακών τους ετοιμάζει την δική του Κόλαση. Ειδικευόταν σε νεαρούς διάσημους φυλακισμένους όπως ο σατανιστής Κατσούλας και ο Πάσαρης. Υποθέτω πως δεν θα βρήκε χρόνο για να ασχοληθεί και με διάσημες φυλακισμένες. Ειδικά για τον Κατσούλα (η όψη του δεν έδειχνε πως ήτο όργανον του Διαβόλου, απόδειξις του πόσον ο Σατανάς γνωρίζει να κρύπτεται), όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει σχετική συνέντευξή του πατρός Μάρκου στην έγκριτη και ενάρετη “Espresso”, εφημερίδα η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη ως γνωστόν με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην οποία προστρέχουν όλες οι ορθόδοξες ιστοσελίδες που αναζητούν στοιχεία για τον Μάρκο Μανώλη και η οποία κάτω από τον τίτλο “Ο εξομολόγος των διάσημων κακοποιών” μας ενημερώνει ότι:

   “Η αρχή έγινε από τις στρατιωτικές φυλακές Αυλώνας, όπου ο πατέρας Μάρκος περνούσε ατελείωτες ώρες εξομολογώντας και δίνοντας συμβουλές σε νεαρούς στρατιώτες που είχαν παραστρατήσει”. Τέλος η εφημερίδα η οποία δημοσίευε τρεις φωτογραφικές πόζες του σεμνού λευϊτου, σημείωνε πως “έρχεται σε επαφή με ανήλικους παραβάτες ηλικίας από 14-15 έως και το πολύ μέχρι 21 ετών, αφού οι φυλακές Αυλώνας μετατράπηκαν από στρατιωτικές σε φυλακές ανηλίκων.”. Το σαιτ Amen επίσης (16.4.2010) επισημαίνει: “Ο πατήρ Μάρκος, ο ιερέας που τα τελευταία 25 χρόνια έχει σταθεί στο πλευρό εκατοντάδων ανήλικων εγκλεισμένων”. Νομίζω πως αξίζει να διαβαστεί το άρθρο της “Εσπρέσσο”, γιατί μπορεί να μας κάνει να προβληματιστούμε σοβαρά για την τεράστια συνεισφορά των εξομολόγων στο χώρο των φυλακισμένων νέων και για να δούμε λεπτομέρειες πάνω στη δράση του πατρός Μάρκου στην υπόθεση των Σατανιστών.

   5. Παράλληλο ενδιαφέρον για τη νεότητα, για φυλακισμένους νεαρούς σατανιστές και ντήλερς ναρκωτικών είχαν επιδείξει και οι Αγιος Χριστόδουλος ως μητροπολίτης Βώλου και το πνευματικόν του τέκνον ιερός Θεόκλητος (εσυκοφαντήθη από κοινού με τον γραμματέα και ντεκορατέρ της βίλας Χριστόδουλου αρχιμανδρίτη κ.Σεραφείμ Κ. -που αυτοαποσχηματίστηκε και άλλαξε όνομα-από αρχιερείς για την υπόθεση του μπαρ των Τρικάλων κλπ κλπ κλπ και παραιτήθηκε θυσιαζόμενος για το καλό της Εκκλησίας όταν εμαίνετο ο σάλος κλπ κλπ) τ. Θεσσαλιώτιδος και νυν Βρεσθένης. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αυτό το χριστιανικό ενδιαφέρον των δυο αρχιερέων, το οποίο επεκτείνετο και σε δυο τουλάχιστον νεαρούς εμπόρους ναρκωτικών συνδεδεμένους με την Ι.Μ του Βώλου, είχε επισύρει τις ειρωνείες του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου:
   http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=07.02.2005,id=65457144

   http://www.greeknewsonline.com/?p=2673

   ………………………..».

   .

 27. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.inews.gr/135/dorodokise-me-13-ek-dollaria-o-patriarchis-theofilos-gia-na-agorasei-ton-titlo-tou.htm

  ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΜΕ 13 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ;

  20:57 24/11/2011 – Πηγή: Eglimatikotita

  Του Θωμά Τσατση
  ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
  «Η αστυνομία διερευνά τον ισχυρισμό ότι ο Ελληνας πατριάρχης αγόρασε τον τίτλο του, δωροδοκώντας με 13 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο τίτλος χθεσινού ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», φέρνοντας τα πάνω κάτω στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα, «το αίτημα να ξεκινήσει ποινική έρευνα προήλθε από τον έκπτωτο Ελληνορθόδοξο πατριάρχη Ειρηναίο,

  που εγγράφως απευθύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

  Ανάλογο αίτημα απηύθυνε και στον εισαγγελέα Μοσέ Λάντορ».

  Ο Ειρηναίος, σύμφωνα με τη «Haaretz», στην καταγγελία του αναφέρει ότι…….
  η αναγνώριση του Θεόφιλου το 2007 έγινε στο πλαίσιο «συμφωνίας δωροδοκίας». Ο τελευταίος, όπως έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η ισραηλινή εφημερίδα, υποσχέθηκε στο βοηθό τού τότε αρμόδιου υπουργού για τα εκκλησιαστικά θέματα Ραφί Εϊτάν ότι θα πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να αναγνωριστεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

 28. Ο/Η Φοιτητής 24 λέει:

  Ο γελοίος πατριάρχης, κράζεται στο παρακάτω βίντεο από το Λαζόπουλο για ουσιαστικά θέματα και επωφελούνται τα ζόμπι του Χουντόδουλα και βγάζουν το βίντεο με δικό τους χαζό πρόλογο, αλλά σημασία έχει το ξεφωνητό που του κάνει ο Λάκης

 29. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Άνοιγμα – σοκ Τσίπρα σε Πάνο Καμμένο! Κλονίζονται τα θεμέλια της μεταπολίτευσης…

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 22, 2011

  Χθες το βράδυ στο Κόντρα και την εκπομπή “Επί του πιεστηρίου”, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι εννοεί τα όσα μας είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξη του.

  Κυρίως όμως με το άνοιγμα του σε κέντρο και λαϊκή δεξιά, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αφού εδώ δεν υπάρχουν οι όποιες υπόνοιες του ’89 αλλά ένα άνοιγμα που συνοδεύεται από μία πρόταση διακυβέρνησης βασισμένη σε αρχές και όχι σε αστείους μύθους “κομματικής καθαρότητας”.

  “Δεν έχω να χωρίσω τίποτα από έναν τριαντάρη νεοδημοκράτη που ξεριζώνεται από την πατρίδα του για να βρει δουλειά”!

  Εκεί όμως που άναψαν τα τηλέφωνα, ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ξεκάθαρο άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο, γκρεμίζοντας έτσι ιδεοληψίες δεκαετιών.

  ¨Πρέπει να υψώσουμε ανάχωμα με πρόταση εξουσίας, απέναντι στην συμμαχία των προθύμων”. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο Τσίπρας από το βήμα της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων μάλιστα της νέας κυβέρνησης, απένειμε τα εύσημα στον Βασίλη Μιχαλολιάκο για την αυτοδιοικητική του πορεία!

  Εάν πάει απλώς να υφαρπάξει ψήφους, θα το δείξει η ιστορία. Ένα γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ότι ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που καταφέρθηκε συγκεκριμένα και ονομαστικά εναντίον του Ψυχάρη και του Μπόμπολα, κατονομάζοντας τους ως εχθρούς του λαού και της πατρίδας. Γεγονός που το έχει πληρώσει ακριβά σε θέματα προβολής. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να το ξανατονίσουμε, την ίδια στιγμή που ο κύριος Κουβέλης έχει πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής, ως απόχη πράσινων απογοητευμένων ψηφοφόρων και εξαγνισμού “πρώην φασιστών”.

  Τελείως διαφορετικό να κάνεις άνοιγμα στον Καμμένο, από το να κάνεις τα γλυκά μάτια στην κυβέρνηση Καρατζαφέρη…

  • Ο/Η Kόκκινη μπλε πεταλουδίτσα λέει:

   Βόμβες Καμμένου: «Πλέον συμφωνώ περισσότερο με τον Τσίπρα» (video)

   Γράφει: OnAir24

   02 Νοεμβρίου 2011

   Δε μάσησε τα λόγια του ο Πάνος Καμμένος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Αντώνη Κοκορίκο στο ραδιόφωνο του Flash, πετώντας βόμβες μεγατόνων και μη διστάζοντας να τα βάλει με τους συναινετικούς του κόμματός του, τους «Politically correct», κατονομάζοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια.

   Σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματός του, χαρακτήρισε «πολύ καλό που ο κόσμος εξεγείρεται και δεν παραμένει φοβισμένος και υποδουλωμένος» , όπως θέλουν κάποιοι.

   Όσον αφορά την τοποθέτηση του κύριου Δένδια για το ότι η ΝΔ θα εξετάσει εάν ψηφίσει τη συμφωνία των Βρυξελλών ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχω καμία σχέση εγώ μ’ αυτόν τον κύριο. Κι εδώ θα ξεχωρίσει η μύγα από το στάρι. Αυτοί που θα μείνουν ως «Politically correct» προκειμένου να τους χαιρετούν είτε στις Βρυξέλλες, είτε στις Μασoνικές Στoές που συχνάζουν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν άλλες αρχές.

   Μάλιστα το πήγε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως παρά τις όποιες διαφωνίες του για τα εθνικά θέματα, πολλές φορές πια συμφωνεί περισσότερο με τον κ. Τσίπρα.

   Τέλος πρόσθεσε πως το ΕΑΜ θα μοιάζει με μικρή τοπική οργάνωση, αν κάποιοι προσπαθήσουν να παραδώσουν την χώρα…

   Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του χειμαρρώδη Πάνου Καμμένου

   Videos
   http://konserbokoyti.blogspot.com/2011/12/blog-post_7194.html

 30. Ο/Η Kόκκινη μπλε πεταλουδίτσα λέει:

  O Δαβαράκης δεν ψηφίζει άλλο τον Σαμαρά, προτιμά Τσίπρα

  http://konserbokoyti.blogspot.com/2011/12/blog-post_5183.html

  Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

  Κατερίνα μου, συγγνώμη: ψηφίζω Τσίπρα
  4:42 μ.μ. | Αναρτήθηκε από » Ο Τρίτος »
  του Άρη Δαβαράκη

  Την περασμένη εβδομάδα, του αγίου Σπυρίδωνα, βρέθηκα, μεσημέρι σε μία από τις πολυτελείς αίθουσες του «Μεγάρου Φίλων Μουσικής» που είναι, όπως έμαθα, εστιατόριο πολύ γνωστό και ακριβό – αλλά λειτουργεί μόνο το βράδυ. Έτσι μπόρεσε να μας υποδεχτεί εκεί και να μας περιποιηθεί εκείνο το ηλιόλουστο μεσημεράκι του Δεκεμβρίου, σαν οικείος, χαλαρός οικοδεσπότης, ο Μανόλης Σαββίδης των εκδόσεων «Ιστός» για να μας παρουσιάσει και να μας χαρίσει την «Χαριστική Βολή», ένα βιβλίο που σαν συγγραφέας το υπογράφει ο σχεδόν 11 χρόνια ήδη απών Τάσος Φαληρέας («Φροντίδι Μανουήλ Σαββίδη» διαβάζω στην τελευταία του σελίδα). Πρόκειται για λογοτεχνικά και δημοσιογραφικά κείμενα του ίδιου του Τάσου Φαληρέα, ένα βιογραφικό του και τρείς συνεντεύξεις που είχε δώσει (στον Γιώργο Νοταρά, την Χάρη Ποντίδα και τον Χρήστο Χωμενίδη). Μια έκδοση εξαιρετική, όπως ότι βγαίνει απ’ τον «Ιστό», που μπορείτε να την βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και να την απολαύσετε ιδιωτικά ή να την δωρίσετε σε κάποιον από τους φίλους σας (που να μπορεί όμως να καταλάβει πόσο καταλυτικά λειτουργούν άνθρωποι σαν τον Τάσο Φαληρέα στην παραγωγή πολιτισμού και έργων τέχνης –και μόνο με την παρουσία τους καμιά φορά).

  Δεν είχε καλέσει πολλούς ο «Μανουήλ» αλλά όσοι βρεθήκαμε εκεί γνωριζόμαστε χρόνια, περισσότερο ή λιγότερο – και χαρήκαμε που βρεθήκαμε. Ανάμεσα τους και η Κατερίνα Καρύδη, μια γυναίκα που ειλικρινά πολύ χαίρομαι όταν την βλέπω. Την εκτιμώ, μ’ αρέσει σαν παρουσία, με γλυκαίνει η ευγένειά της και με κάνει να χαμογελάω. Φιληθήκαμε, είπαμε δυό-τρείς κουβέντες γελαστές και, σαν άνθρωπος που παρακολουθεί γενικά τι γίνεται και «ξέρει», μου είπε «σε διαβάζω στο Protagon.gr, ωραίο site έχετε φτιάξει, μπράβο, μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα». Και, πάντα γελαστή, με ανασηκωμένο ελαφρά το φρύδι, πρόσθεσε: «Μόνο αυτά που μας γράφεις, πως θα ψηφίσεις τον Τσίπρα, βρε παιδί μου… Τι σε πιάνει και σένα καμιά φορά».

  Αισθάνθηκα σαν επτάχρονος που τον πιάσανε στα πράσα να μουτζουρώνει το λινό τραπεζομάντηλο με τις τέμπερες και το πινέλο της ζωγραφικής που κουβαλάει στη σάκα του. Δεν ήθελα να μην αρέσω στην Κατερίνα, καθόλου δεν ήθελα να έχει άσχημη γνώμη για μένα, θέλω να με συμπαθούν και, όσο γίνεται, να συμφωνούν μαζί μου κάποιοι άνθρωποι (που, με τον αυτόματα πιλότο νομίζω, έχει το μυαλό μου επιλέξει). «Ε, καλά, αυτά τα γράφουμε για να γίνεται και λίγο συζήτηση» της απάντησα «χαριτωμένα», «να μην είμαστε και μονότονοι». Άκουγα όμως τον εαυτό μου να τις λέει αυτές τις φράσεις και αισθανόμουνα ήδη άβολα – αφού έλεγα ψέματα. Η σωστή απάντηση θα έπρεπε να ήταν «ο καθένας τις επιλογές του Κατερίνα», ή «γιατί, σε ενοχλεί, τον βρίσκεις κι’ εσύ λαϊκιστή;» ή κάτι τέτοιο. Γιατί εγώ το εννοώ πως θα ψηφίσω αριστερά αυτή τη φορά και συγκεκριμένα τον Τσίπρα – ούτε καν τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν υπερασπίστηκα την άποψή μου λοιπόν; Γιατί χαριεντίστηκα για άλλη μια φορά σαν κότα και γύρισα να αρπάξω αμήχανος ένα κριτσίνι τυλιγμένο με προσούτο που μου προσέφερε εκείνη τη στιγμή το γκαρσόνι με τον ασημένιο δίσκο;

  Ευτυχώς που υπάρχει το Protagon.gr και η Κατερίνα το παρακολουθεί: Μπορώ να επανορθώσω (γιατί δεν μας παίρνει πια να σαχλαμαρίζουμε σε τόσο ζόρικους καιρούς). Λοιπόν, συγχώρεσε μου την «σαχλαμάρα» Κατερίνα (αλλά και εσείς κύριε Τσίπρα!), αντέδρασα, δυστυχώς, βιαστικά και ανόητα – όπως κάναμε τότε που τα περιοδικά lifestyle είχαν ακόμα πέραση και, παρασυρμένοι, οι λιγότερο «σαφείς» παίρναμε διάφορες πόζες για να αρέσουμε στους άλλους. Τώρα πια όμως σημασία έχει να αρέσουμε κατ’ αρχήν στον εαυτό μας – αν θέλουμε να ελπίσουμε σε ένα αύριο όχι μόνο ανοικοδομημένο, αλλά και αποφασιστικά αναβαθμισμένο.

  Το «γιατί θα ψηφίζω Αλέξη Τσίπρα» σας το ετοιμάζω για τις επόμενες μέρες. Αυτό το κείμενο πρέπει να κλείσει εδώ γιατί κοντεύει τις 600 λέξεις πάλι…

 31. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Νήφωνας Αναστασόπουλος: Gay sex σκάνδαλο σε μοναστήρι

  Σεξουαλικά εγκλήματα σε δόκιμους καλόγερους φέρεται να έκανε ο παλαιοημερολογίτης μοναχός Νήφωνας, κατά κόσμον Ελευθέριος Αναστασόπουλος, στη Μονή Αγίας Σκέπης στην Κερατέα.

  Τεταμένο ήταν το κλίμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση του παλαιοημερολογίτη ηγουμένου Ελευθέριου Νήφωνα Αναστασόπουλου, ο οποίος κατηγορείται ότι με το πρόσχημα της εξομολόγησης και με διάφορες θεωρίες περί «θείου έρωτος», «ξεμονάχιαζε» στο κελί του ανήλικα καλογεροπαίδια και στη συνέχεια ασελγούσε πάνω τους. Ο 69χρονος ιερομόναχος, Ελευθέριος Νήφωνας Αναστασόπουλος τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται στη φυλακή για σεξουαλικά σκάνδαλα στο μοναστήρι της Κερατέας.

  Ιερομόναχοι, κληρικοί και άνθρωποι που υποστηρίζουν το Νήφωνα πιστεύουν ότι ο «γέροντάς τους» έπεσε θύμα πλεκτάνης. Ολοι αυτοί δεν έκρυψαν την οργή και την απογοήτευσή τους όταν το δικαστήριο αποφάσισε η κατάθεση του πολιτικώς ενάγοντος και βασικού μάρτυρα στη δίκη, Ν.Μ., να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

  Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 19χρονος, οι ασελγείς πράξεις που φέρεται να διέπραξε σε βάρος του ο 69χρονος Νήφων, τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2004 – Σεπτεμβρίου 2007. Ο νεαρός πρώην δόκιμος μοναχός περιέγραψε τη φρίκη που έζησε στα χέρια του παλαιοημερολογίτη ιερομόναχου, αναφέροντας ότι το βασανιστήριο για τον ίδιο ξεκίνησε λίγους μήνες μετά την είσοδό του στη μονή, από την τρυφερή ηλικία των δωδεκάμισι ετών και συνεχιζόταν για πολλά χρόνια. Το μαρτύριο, όπως είπε, έλαβε τέλος μόλις πρόσφατα, όταν τον Μάρτιο του 2009 βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία μαζί με άλλο έναν παθόντα.

  Περισσότερο απ’ όλα όμως, αποτροπιασμό προκαλούν οι περιγραφές του για τα gay όργια και τον τρόπο με τον οποίο τον πλησίαζε ο ηγούμενος ασελγώντας πάνω του. Όπως είπε ο 19χρονος, ο 69χρονος, με τον οποίο διατηρούσε πνευματική σχέση, τον καλούσε δύο με τρεις φορές στο κελί του και αφού κλείδωνε την πόρτα, τον φιλούσε στο στόμα, αφαιρούσε τα ρούχα από τη μέση και κάτω και τριβόταν πάνω του, εκσπερματώνοντας. Οι ίδιες πράξεις είχαν λάβει χώρα και στην Ικαρία, στο εξοχικό του κατηγορουμένου. Τις δύο τελευταίες φορές, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Νήφων τον φίλησε στον στόμα και τον θώπευσε στα γεννητικά του όργανα. Ζήτησε δε από τον ανήλικο τότε δόκιμο να του κάνει το ίδιο προκειμένου να του ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του.

  Κατάπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι για να κάμψει τις αντιστάσεις του 19χρονου αλλά και των υπολοίπων νεαρών δοκίμων, στα άγουρα κορμιά των οποίων φέρεται να είχε εκτονώσει κατ’ επανάληψη τις σεξουαλικές του ορέξεις, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τη δικαιολογία του «θείου έρωτος», ενώ άλλες φορές υποστήριζε ότι με αυτό τον τρόπο πολεμούσε τον «δαίμονα» και τους πειρασμούς του.

  Σε βάρος του 69χρονου ηγουμένου έχουν υπάρξει γύρω στις δέκα καταγγελίες για παλιές πράξεις ασέλγειας που όμως έχουν παραγραφεί καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα μέχρι τον Ιανουάριο του 2007 ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και εκ των υστέρων μετατράπηκε σε κακούργημα. Οι περισσότεροι έχουν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο.

  Διαβάστε τα σκάνδαλα σεξ στο μοναστήρι της Λιονάκη, τα σόδομα και γόμορα σε μοναστήρι της Καλαμάτας .

  Πηγή: http://www.fimes.gr/2010/07/nifonas-gay-sex-monastiri/#ixzz1hgt7sjLi

 32. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

  http://elawyer.blogspot.com/2011/12/blog-post_23.html

  E-Lawyer
  ένα νομικό ιστολόγιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή

  Παρασκευή, Δεκέμβριος 23, 2011

  ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ καταψηφίζουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

  Κατά την επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή αποκαλύφθηκαν τα εξής, σύμφωνα με τη σχετική Έκθεση:

 33. Ο/Η Παλιός λέει:

  Τα συσσίτια δεν είναι πολιτική

  Του Πέτρου Κατσάκου

  Εκεί που αποτυγχάνει η πολιτική βρίσκει χώρο η φιλανθρωπία. Αυτοί που οδήγησαν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία, αυτοί που λεηλάτησαν το εισόδημα εκατομμυρίων νοικοκυριών, αυτοί που ανάγκασαν ένα σημαντικό ποσοστό ελλήνων να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, έρχονται τώρα να πλειοδοτήσουν σε κηρύγματα φιλανθρωπίας για τα ίδια τους τα θύματα.

  «Το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με θέμα «Δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης». Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης».

  Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Μια πολιτεία που αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους πολίτες της ως πολίτες αλλά τους αντιμετωπίζει ως επαίτες. Ένα κράτος που αδυνατεί να προστατεύσει την αξιοπρέπεια και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του έρχεται τώρα να δώσει λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης στα θύματα των φόρων, των χαρατσιών και των περικοπών που το ίδιο επέβαλε. Μία κυβέρνηση – φιλόπτωχο ταμείο που με τα «εξαπτέρυγά» της μοιράζει πενταροδεκάρες σε άνεργους, άστεγους, απολυμένους και νεόπτωχους που μέσα σε δύο χρόνια ή ίδια δημιούργησε.

  Σε ένα κράτος που έμαθε να ζει με «δανεικά» και με «δόσεις» φυσικό είναι οι πολίτες να αντιμετωπίζονται πλέον σαν ζητιάνοι και το κενό της πολιτικής να έρχεται να καλύψει η.φιλανθρωπία.

  Τα συσσίτια δεν είναι πολιτική.

 34. Ο/Η Παλιός λέει:

  Κοινωνική πολιτική, όχι “φιλανθρωπία

  Πηγη:http://www.avgi.gr

  ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΗΤΑΦΙΔΗ*

  Το «εμπόριο ελπίδων» γνωρίζει μεγάλη άνθηση τις «άγιες μέρες». Μάλιστα στις από άμβωνος ικεσίες έχουν προστεθεί οι φαρισαϊκές παραινέσεις τού «όλοι μαζί» όσων κανοναρχούν τον χορό του «καπιταλισμού της συμπόνιας». Ενώ δοξολογούν την κατεδάφιση του «σπάταλου» κοινωνικού κράτους, παραδίδουν μαθήματα φιλανθρωπίας και εθελοντισμού!

  Εξέχοντες εκπρόσωποι και «παπαγαλάκια» του κλεπτοκρατικού -«τρικομματικού» αισίως- συστήματος εξουσίας, που μαράζωσε τον τόπο, αλλά και κάποιες ζάπλουτες «Αντουανέτες», προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους στην κολυμπήθρα μιας με το αζημίωτο φιλανθρωπίας – νεκρανασταίνοντας εποχές Κάρολου Ντίκενς.

  Οι «φιλόπτωχοι» μεγαλοκαρχαρίες μας, ως όψιμοι ιεραπόστολοι, ανέλαβαν να ταΐσουν τους πεινασμένους και τους άνεργους, που αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, διαφημίζοντας δωρεάν την πραμάτεια τους και γλιτώνοντας φόρους με τις «χορηγίες» τους.

  Στο ίδιο πνεύμα στοιχισμένοι και πολλοί δήμαρχοι, που, αντί να ασκούν κοινωνική πολιτική στεγάζοντας τους άστεγους στα αχρησιμοποίητα ακίνητα των δήμων, αντί να δίνουν δουλειά στους άνεργους, με έργα αυτεπιστασίας, αυξάνουν τις εργολαβίες, ιδιωτικοποιούν ή κλείνουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

  Ούτε τα «φιλανθρωπικά γκαλά-μπαζάρ» ούτε η ελεημοσύνη ούτε επίσης οι αγνές προθέσεις χιλιάδων εθελοντών, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση των θυμάτων της κρίσης, μπορούν να αντικαταστήσουν ή να υποκαταστήσουν τις κοινωνικές λειτουργίες ακόμη κι ενός χρεωκοπημένου κράτους. Δεν μπορείς να χορτάσεις ένα εκατομμύριο στόματα με «κοινωνικά συσσίτια» ή «παντοπωλεία», αν ως κράτος δεν διασφαλίζεις: την χωρίς όρους και διακρίσεις χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, τη δωρεάν παροχή ρεύματος, νερού, θέρμανσης, σταθερού τηλεφώνου, τη δωρεάν μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς στης «γης τους κολασμένους».

  Δεν μπορείς να εξασφαλίσεις αξιοπρεπή διαβίωση στα θύματα της κρίσης, αν δεν σπάσεις τα δεσμά της «δημοσιονομικής φυλακής», τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012, που το 52% των κονδυλίων του θα το καταβροχθίσουν οι δανειστές μας και 115 δισ. ευρώ οι τράπεζες.

  Και ο αντίλογος: μέχρι να γίνουν όλα αυτά, μέχρι να λυθεί το «κοινωνικό ζήτημα», όπως επαγγέλλεται και αγωνίζεται η ριζοσπαστική αριστερά, θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια; Όχι, φυσικά. Αντίθετα, χωρίς λογικές «αριστερής» φιλανθρωπίας ή «Ρομπέν των φτωχών», χωρίς την αυταπάτη ότι μπορούμε να «φυτέψουμε οάσεις» μέσα στην καπιταλιστική έρημο, χωρίς ανιστόρητες αναλογίες με τη δράση του ΕΑΜ, πρέπει να πρωτοστατήσουμε σε αυθεντικές λαϊκές εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής και αλληλεγγύης: είναι τα «έμβρυα» και το «μεγάλο σχολείο της σχεδιασμένης κοινωνικής αυτοδιαχείρισης» – μόνη σωτηρία από τον «κοινωνικό κανιβαλισμό» (Τimes) της δικτατορίας των αγορών.

  Και μια σοβαρή προειδοποίηση από τις εφιαλτικές δεκαετίες του ’30 και ’40 προς τους ανιστόρητoυς εκπροσώπους των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αποφάσισαν να μείνουν εκτός συνεδρίου της Ομοσπονδίας (24-27/04/2012) τα σωματεία στα οποία θα ψηφίσουν και συμβασιούχοι:

  «…Όλο το πρόβλημα είναι να ξέρουμε το πώς να κινητοποιήσουμε τις μάζες για τον αγώνα: Το πρόβλημα της διάσπασης των εργατών σε εργαζόμενους και άνεργους, λ.χ. Πρέπει να βρούμε τα μέσα να ξεπεράσουμε αυτή τη διάσπαση. Η ιδέα μιας ξεχωριστής τάξης, της τάξης των ανέργων, που αποτελείται από καινούργιους παρίες, είναι μια ιδέα που αποτελεί μέρος της ψυχολογικής προετοιμασίας για τον φασισμό. Αν η εργατική τάξη δεν καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη διάσπαση, προπαντός στο συνδικαλιστικό επίπεδο, ο φασισμός θα έχει κάνει τη δουλειά του» (Λ. Τρότσκι, «Συζητήσεις για το Μεταβατικό Πρόγραμμα», http://www.marxistbooks.gr).

  * Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είναι δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης.

 35. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σταθερή στη σωστή γραμμή της η κα Διώτη, κόντρα στις περί ελεημοσύνης αντιλήψεις των Τσίπρα-Ιερώνυμου:

  Διώτη: Προκαλούν ερωτήματα οι δηλώσεις Ιερώνυμου

  «Εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες προκαλούν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με την πρόθεση της Εκκλησίας να παραχωρήσει για χρήση αγροτική γη», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, συντονίστρια κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει με πρόσχημα την κρίση να λεηλατούμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τους φυσικούς πόρους».

  «Ασφαλώς δεν υπάρχει κανείς που δεν θα έβλεπε θετικά την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που είναι μεγάλη, και που πραγματικά θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, με την παραχώρησή της κύρια σε νέους ανέργους, ακτήμονες και μικροκληρούχους», αναφέρει η κ. Διώτη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν αποσαφηνίζονται και σε συνδυασμό με αναφορές στην ανάγκη αποχαρακτηρισμού εκτάσεων, προκαλούν εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες.

  Όλη η δήλωση:

  http://www.enikos.gr/politics/107972,Diwth:_Prokaloyn_erwthmata_oi_dhlwseis_I.html

 36. Ο/Η Left λέει:

  http://left.gr/news/nomimo-skandalo-37-ekatommyria-gia-istoselida-tis-arhiepiskopis-meso-espa

  Νόμιμο σκάνδαλο: 3.7 εκατομμύρια για ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής μέσω ΕΣΠΑ

  Ημερομηνία: 20/04/2013 15:27

  Το ποσό των 3.737.000 ευρώ ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη ιστοσελίδας-πλατφόρμας για την οργάνωση του Εθελοντισμού

  Σύμφωνα με εύστοχο σχόλιο στο Twitter, προφανώς αυτό το site θα κάνει… παπάδες!

  Το σκανδαλώδες αυτό έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή τηλεματικού κέντρου αξίας 594.327,40 ευρώ καθώς και υποέργα για την ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας οργάνωσης με προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ. Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή σκοπός του έργου είναι η «μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο».

  Η εκκλησία και ακόμα περισσότερο η Αρχιεπισκοπή καλά θα έκανε να σταματούσε να προκαλεί το κοινό αίσθημα και να ασχοληθεί με την διευκόλυνση της ζωής των πιστών της. Τα σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν άλλωστε να βοηθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, αντί να ξοδεύονται για την «διαχείριση» της φιλανθρωπίας που βασίζεται στον εθελοντισμό. Ίσως θα ήταν καλύτερο να αφήσει τα χρήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για την υλοποίηση πρακτικών έργων υποδομής.

 37. Παράθεμα: Το αίσχος της «φιλανθρωπίας» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 38. Ο/Η kimon λέει:

  ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ή ΔΙΑΠΛΟΚΗ
  ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΑΡΑΣ (ζητούν την φιλανθρωπία του κράτους …που φυσικά τους την παρέχει αμέριστα)
  ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΦΑΪΔΕΣ…. ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ…..ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΕ ΔΙΚΑΣΤΑΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;;;

  Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, σύμφωνα με το Μισθοδικείο. Συγχρόνως δικαιούνται και φοροαπαλλαγής

  Αντισυνταγματικές έκρινε, με δύο αποφάσεις του, το Μισθοδικείο τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, καθώς επίσης έκρινε ότι το 25% του εισοδήματος των δικαστών πρέπει να είναι αφορολόγητο, όπως είναι και στους βουλευτές.

  Κατόπιν αυτών, οι αποδοχές των δικαστών επανέρχονται στο καθεστώς προ του δευτέρου Μνημονίου (Ιούλιος 2012).

  Το Μισθοδικείο, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαρία Σαρπ, δημοσίευσε δύο αποφάσεις: η πρώτη απόφαση αφορά τα μισθολογικά των δικαστών και η δεύτερη, τα φορολογικά.

  Συγκεκριμένα, από το Μισθοδικείο κρίθηκε ότι οι συνεχείς μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών που έγιναν τα τελευταία χρόνια και η υποχρέωση αναδρομικής επιστροφής αποδοχών τους που νόμιμα είχαν εισπράξει, αντιβαίνει στα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος.

  Αναλυτικότερα, το Μισθοδικείο επισημαίνει ότι το άρθρο 26 του Συντάγματος καθιερώνει ευθέως την αρχή της διακρίσεως των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), τις οποίες θεωρεί ισοδύναμες και ισότιμες. Ειδικά δε, για τη δικαστική λειτουργία καθιερώνεται η ανεξαρτησία της, η οποία αποτελεί ταυτοχρόνως και το κύριο στοιχείο, που την καθιστά ισότιμη και ισοδύναμη προς τις άλλες δύο λειτουργίες.

  Ακόμη -συνεχίζει το Μισθοδικείο- προς εξασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας, το Σύνταγμα αναγνωρίζει, «ευθέως και ρητώς με το άρθρο 87 παράγραφος 2, λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία στους δικαστές που συγκροτούν τα δικαστήρια και ταυτίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης (και δι’ αυτής την ισοτιμία της με τις άλλες δύο λειτουργίες, μέσω της οποίας πραγματοποιείται, αποτελεσματική διάκριση των λειτουργιών) προς την ανεξαρτησία των δικαστών».

  Μάλιστα, εγγύηση προς εξασφάλιση της ανεξαρτησίας αυτής θεωρείται, κατά την έννοια του άρθρου 26 του Συντάγματος και η ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών, την οποία το Σύνταγμα καθιερώνει ευθέως και ρητώς στο άρθρο 88 παράγραφος 2, επιτάσσοντας τη χορήγηση σε αυτούς αποδοχών, οι οποίες πρέπει πάντοτε να είναι ανάλογες προς το λειτούργημά τους, συνεχίζει η απόφαση.

  Συνεπώς -συνεχίζει το Μισθοδικείο- οι αποδοχές των δικαστών πρέπει όχι μόνον να είναι τουλάχιστον ίσες προς τις αποδοχές των αντιστοίχων προς τους δικαστικούς λειτουργούς οργάνων των άλλων δύο λειτουργιών, αλλά «και επαρκείς να εξασφαλίσουν αφ’ ενός μεν την αξιοπρεπή διαβίωση των δικαστικών λειτουργών, δηλαδή την διαβίωσή τους κατά τρόπο συνάδοντα προς το κύρος του λειτουργήματος που ασκούν και της αποστολής τους».

  Παράλληλα, το Μισθοδικείο επισημαίνει ότι η μεταβολή του μισθολογικού καθεστώτος των δικαστικών, με μείωση των αποδοχών τους, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που η μείωση αυτή είναι τέτοιας φύσεως ή εκτάσεως, που να επιφέρει πράγματι ανατροπή του έως τότε ισχύοντος μισθολογικού καθεστώτος, δεν μπορεί να γίνει αφ’ ενός μεν χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος δημοσίου συμφέροντος και αφ’ ετέρου χωρίς να προκύπτει από συγκεκριμένα στοιχεία ότι η μείωση αυτή είναι αναγκαία για την επίτευξη του σκοπού του δημοσίου συμφέροντος και δεν μπορεί να αναπληρωθεί από άλλα μέτρα.

  Κατόπιν αυτών, στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι οι αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών που έγιναν στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας, «αντίκεινται στο άρθρο 26 του Συντάγματος και στις διατάξεις των άρθρων 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος, οι οποίες επιτάσσουν την ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών, με την χορήγηση σε αυτούς αποδοχών ανάλογων προς το κύρος και την αποστολή του λειτουργήματός τους».

  Εξάλλου, με άλλη απόφαση του Μισθοδικείου κρίθηκε ότι οι δικαστές δικαιούνται φοροαπαλλαγή 25% επί των ακαθαρίστων αποδοχών τους, όπως και οι βουλευτές.

  Αναλυτικότερα, το Μισθοδικείο, αφού επαναλαμβάνει ότι το Σύνταγμα καθιερώνει την αρχή της διακρίσεως των τριών εξουσιών και εξασφαλίζει την ανεξαρτησία των δικαστών, κ.λπ., σημειώνει ότι οι αποδοχές των τριών αυτών εξουσιών πρέπει να είναι ισότιμες και να έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση, ανεξάρτητα εάν αυτή είναι ιδιαίτερη, ενώ η πρόβλεψη του Ζ΄/1975 Ψηφίσματος της Ε΄ αναθεωρητικής Βουλής με την οποία απαλλάσσεται από φόρο το 25% των ακαθαρίστων βουλευτικών αποζημιώσεων, ισχύει και για τους δικαστικούς λειτουργούς.

  Το Μισθοδικείο, τελικά, έκρινε ότι μη νόμιμα, προϊστάμενος Δ.Ο.Υ., απέρριψε το αίτημα δικαστικής λειτουργού που ζητούσε να αφαιρεθεί από το συνολικό ετήσιο ακαθάριστο ποσό των αποδοχών της ποσό ίσο με το 25%.

  Σημειώνεται ότι στο Μισθοδικείο συμμετέχουν καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας, δικαστές και δικηγόροι. Επίσης, όταν συζητείται αγωγή δικαστή της ποινικής και πολιτικής Δικαιοσύνης (αρεοπαγίτη, εφέτη, κ.λπ.) προεδρεύει ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και, όταν συζητείται αγωγή δικαστή της Διοικητικής Δικαιοσύνης (συμβούλου Επικρατείας, διοικητικού εφέτη, κ.λπ.), προεδρεύει ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

  Τέλος, στο Μισθοδικείο έχουν προσφύγει δικαστικές Ενώσεις, δικαστές, κ.λπ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.