Οι Ρασοφόροι, τα Αραβικά Εμιράτα κι οι Εργολάβοι Σκουπιδιών

Ω του θαύματος!Το Π.Δ. 63 του 2008 είναι εκείνο μέσω του οποίου ιδρύθηκε η Ανδρώα Ιερά Κοινοβιακή Μονή Προφήτου Ηλιού στον Δήμο Ερυθρών. Και το ΦΕΚ 98 του ιδίου έτους περιλαμβάνει στα ελληνικά, τα αγγλικά και σε άπταιστα (;) αραβικά τη Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Τα ράσα, οι κελεμπίες και οι εργολάβοι σκουπιδιών

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ στην «Ελευθεροτυπία»

Οι μέρες που ακολουθούν, εκτός από χρονιάρες, θα είναι και γεμάτες αναπάντητα ερωτήματα – τουλάχιστον για τους αναγνώστες αυτής της εφημερίδας.

Με αυτήν την πιθανόν αυθαίρετη παραδοχή στο νου, ο υπογράφων επιθυμεί να θέσει ένα ερώτημα προκειμένου να έχει τη χαρά να πιθανολογήσει την απάντηση: Ποιο είναι το… αόρατο νήμα που δένει μεταξύ τους την Ανδρώα Ιερά Κοινοβιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Δήμου Ερυθρών, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα συμφέροντα των εργολάβων και τα σκουπίδια που ρίχνουμε στον κάδο;

Η απάντηση ξεκινά από μια υπουργική απόφαση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Την υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. Είναι εκείνος που στη διάρκεια της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα το περασμένο φθινόπωρο έβγαινε στο Μέγκα και ματαίως ορκιζόταν στην Ολγα Τρέμη ότι με το που ανέλαβαν ιδιώτες την αποκομιδή θα καθαρίσει η πόλη σε τρεις μέρες. Είναι επίσης ο ίδιος που στα μέσα Νοεμβρίου, σε ημερίδα ενώπιον των εργολάβων-επενδυτών, έλεγε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιους φορείς και θα αλλάξει ο Καλλικράτης προκειμένου ο φορέας διαχείρισης να είναι εταιρεία ιδιωτικού δικαίου. Είναι, τέλος, εκείνος που έπρεπε να είχε εκδώσει την υπουργική απόφαση στην οποία αναφερόμαστε από τότε που ανέλαβε τον περασμένο Ιούνιο, επειδή δεν είχε φροντίσει να το κάνει νωρίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο χρόνος κύλησε νερό έκτοτε με πλήθος ερωτηματικών, θαυμαστικών και εισαγωγικών, αλλά η υπουργική απόφαση δεν γεννιόταν παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και τις υποσχέσεις των πολιτικών. Μέχρι που ήρθε η χθεσινή μέρα και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, τεύχος Β, αριθμός 2854. Για να αποδειχθεί ότι ο κ. Κουκουλόπουλος άλλαξε γνώμη και με μια θεαματική πιρουέτα υπέγραψε απόφαση για να γίνει ο φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και να είναι, τι άλλο, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Το θέαμα της πιρουέτας, όμως, δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται και από κάτι σκαμπρόζικο. Ετσι, στα «έχοντας υπόψη» που προηγούνται της απόφασης, ο υφυπουργός επικαλείται και το Προεδρικό Διάταγμα 63 του έτους 2008, δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 98, Τόμ. Α’. Επειδή όμως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», κατά το τηλεοπτικό κλισέ της μνημονιακής εποχής, αυτά τα νομοθετικά κείμενα έπρεπε να αποκρυπτογραφηθούν. Τι να περιέχουν, άραγε, αυτά τα κείμενα και πώς συνδέονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων από την οποία οι εθνικοί εργολάβοι ευελπιστούν να αποκομίσουν τζίρους 3-5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ερχόμενη 25ετία;

Ω του θαύματος!… Το Π.Δ. 63 του 2008 είναι εκείνο μέσω του οποίου ιδρύθηκε η Ανδρώα Ιερά Κοινοβιακή Μονή Προφήτου Ηλιού στον Δήμο Ερυθρών. Και το ΦΕΚ 98 του ιδίου έτους περιλαμβάνει στα ελληνικά, τα αγγλικά και σε άπταιστα (;) αραβικά τη Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Γιατί, άραγε, ενέταξε τα δύο κείμενα ο κ. Κουκουλόπουλος εάν στόχος του δεν ήταν να κάνει μια φάρσα στους (πρώην συναδέλφους του) δημάρχους; Μήπως διότι τίποτε μεγάλο δεν γίνεται στην Ελλάδα χωρίς την ευλογία της Εκκλησίας; Μήπως διότι στις μέρες μας κάθε σοβαρή επένδυση χρειάζεται τις υποσχέσεις που κρύβονται πίσω από μια «κελεμπία»; Οπως και εισαγωγικώς αναφέραμε, έρχονται μέρες αναπάντητων ερωτημάτων…

Ε»]

This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

17 Responses to Οι Ρασοφόροι, τα Αραβικά Εμιράτα κι οι Εργολάβοι Σκουπιδιών

  1. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Του Κατάρ τα ενιάμερα

  2. Ο/Η eklag λέει:

    ΚΟΥΚΟΥΛΌπουλος είπαμε;
    δεν υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση αυτή…
    το λέει τ’ονοματάκι!

  3. Ρε, παιδιά, αφού έχει αποδειχθεί ότι μία εταιρία είναι ακριβότερη από τη δημοτική αποκομιδή. Ο Μπουτάρης ουσιαστικά απέδειξε και μόνος του ότι έλεγε μλκ όταν κινούνταν υπέρ εταιρειών. Μεγάλο πρόβλημα σε κάθε περίπτωση είναι οι ιδιαίτερα βραδείς ρυθμοί των υπαλλήλων στην αποκομιδή.

  4. Ο/Η Αριστερός θεολόγος λέει:

    Η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ερυθρων ( Κριεκουκι ) Αττικής

    Ιερομονάχου Δημητρίου Καββαδία

    Είναι ένα συνοπτικό ιστορικό της ανιδρυθείσης παλαιφάτου Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού. Ενημερώνει τον αναγνώστην σχετικά με τον άγιον χώρον και την ιστορίαν του και στοχεύει εις το να φέρη τον κάθε πιστόν πλησίον του Θεού και των Αγίων Του.

  5. Ο/Η Αριστερός θεολόγος λέει:

    Nαός αγιου Νικολάου μητρόπολης Θηβών (ορμητήριου του Ιερώνυμου):

    #Λίγο πιό έξω απο τις Ερυθρές Αττικής(Κριεκούκι) βρίσκεται η Ιερά Ανδρώα Μονή του Προφήτου Ηλιού Κτίτορας και Πρώτος Οικιστής της οποίας υπήρξε ο Όσιος Μελέτιος ο εν Κιθαιρώνι . Η Μονή μετα την διάλυσή της απο τον Όθωνα όπως και δεκάδες Μονές στον Ελλαδικό χώρο ερημώθηκε και εγκαταλήφθηκε απο τους Πατέρες και πρίν λίγα χρόνια ο δραστήριος Ιερομόναχος Δωρόθεος(Βουρλής) με την μικρή συνοδεία του κατέβαλαν και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανασύσταση της και για την ανάδειξή της σαν ένα Ιστορικό και Βυζαντινό Μνημείο όπου θα λατρεύεται ο Τριαδικός Θεός και θα τιμάται ο ‘Ενδοξος Προφήτης.

    Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 το απόγευμα φθάσαμε στο Μοναστήρι όπου υπό τους χαρμόσυνους ήχους των καμπανών τελέσθηκε στο φροντισμένο Καθολικό απο τον Καθηγούμενο π.Δωρόθεο ο Εσπερινός και στην συνέχεια έγινε το καλωσόρισμα και η ξενάγηση. Κατόπιν προσκυνήσαμε το τεμάχιο απο το Τίμιο Ξύλο που φυλάσσεται στην Μονή , τα λείψανα των ευσεβών Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της »Παραμυθίας». Αμέσως μετά στον αυλόγυρο της Μονής προσφέρθηκαν σε όλους πολλά και νόστιμα γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

    Αναχωρήσαμε κατενθουσιασμένοι απο την Αβραμιαία φιλοξενία και συγκινηθήκαμε για τον κόπο και την θυσία που έκαναν ο Γέροντας Δωρόθεος και οι συνεργάτες του για να μας περιποιηθούν. #

  6. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Αριστερέ θεολόγε,
    να μας επισκέπτεσαι συχνότερα. Τι διαβάζω; Το μαγαζί στο Κριεκούκι διαθέτει και λείψανα του φονιά Κωνσταντίνου και της μέγαιρας μάνας του;
    Που τα βρήκε ο ηγούμενος κ.Βουρλής;
    Διαβάζω εδώ μια συζήτηση για λείψανα του παιδοκτόνου-συζυγοκτόνου Άγιου, ωμοπλάτες κλπ:

    http://analogion.com/forum/archive/index.php?t-17361.html

    π. Μάξιμος19-05-09, 11:28
    Σώζονται λείψανα τοῦ Μ. Κωνσταντίνου;
    Διότι ἐνταφιάσθηκε στὸ ναὸ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων καὶ τὶς λάρνακες τῶν αὐτοκρατόρων σύλησαν οἱ Σταυροφόροι κατὰ τὴν πρώτη Ἅλωση τῆς Πόλης πετῶντας τὰ ὁστὰ στὸν Κεράτιο.

    Δὲν ἔχω ἀκούσει κάτι σχετικὸ γιὰ λείψανο τοῦ Μ. Κωνσταντίνου. Ὅποιος γνωρίζει …
    Στό Ναό τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων ὑπῆρχαν λείψανα ἀποστόλων καί ἁγίων, ὅπως τοῦ εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ πού ξέρω, τά ὁποῖα μεταφέρθηκαν ὄντως στή Δύση.
    Αὐτό πού ἐπίσης ξέρω εἶναι ὅτι τό λείψανο τῆς ἁγίας Ἑλένης, εὑρισκόμενο καί αὐτό στό Ναό τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, σήμερα ὑπάρχει στή Βενετία.
    Ὁ ἅγιος Κωνσταντῖνος θά εἶχε τήν ἴδια τύχη μέ τούς ἄλλους αὐτοκράτορες; Χίλια χρόνια σχεδόν πρίν τήν πρώτη Ἄλωση;
    Δέν ξέρω, δέν βρῆκα μέχρι στιγμῆς τίποτε.
    Ἄν ὄντως ἡ Μονή κατέχει –καί γνωρίζουν κάποιοι– δέν εἴμεθα σέ θέση νά ἀμφιβάλλουμε.
    Καταλαβαίνω· οὔτε καί σύ ἀμφιβάλλεις Δομέστικε, ἀλλά θέλουμε νά μάθουμε, ἄν καί εἴμεθα ἐκτός θέματος.
    Καί νά μήν μάθουμε, πάλι δέν μᾶς πειράζει. Ἐμεῖς προσκυνοῦμε εἰς τά Μονάς τά ἅγια λείψανα, ἐκδεχόμενοι τήν χάριν καί εὐλογίαν αὐτῶν.

    ΥΓ. Πάντως ἡ Μονή Κωνσταμονίτου πανηγυρίζει (ὄχι κύρια πανήγυρις) στή μνήμη τῶν ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης.

    ——————————————————————————–

    MTheodorakis19-05-09, 11:34
    Εἰς τὸν ἱ. ναὸν ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Χανίων φυλάσσεται λείψανον τῆς ἁγίας Ἑλένης.

    ——————————————————————————–

    Hristakis19-05-09, 11:58
    Εἰς τὸν ἱ. ναὸν ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Χανίων φυλάσσεται λείψανον τῆς ἁγίας Ἑλένης.
    Καθώς και σε μία μονή της Δυτικής Μακεδονίας όπου κάποτε ήταν και σταυροπήγιο…

    ——————————————————————————–

    dimskrekas19-05-09, 15:32
    Με αφορμή το ΥΓ του πατρός Μαξίμου εδώ (http://analogion.com/forum/showpost.php?p=36837&postcount=11): Στην Ι. Μονή Κωνσταμονίτου υπάρχει ,κατά τον πολύ Γ. Σμυρνάκη, η ωμοπλάτη του αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου, όπως φαίνεται στο συνημμένο.

    Δ.

    ——————————————————————————–

    domesticus19-05-09, 16:19
    Βέβαια ἡ παράδοση γιὰ τὴν ἴδρυση τῆς μονῆς ἀπὸ τὸν γιὸ τοῦ Μ. Κωνσταντίνου Κώνστα παραμένει ἁπλὴ παράδοση, καθὼς πρώτη γραπτὴ ἀναφορὰ τῆς μονῆς ἀπαντᾶται σὲ ἔγγραφο τοῦ 1081 μὲ τὴν ὀνομασία τοῦ Κασταμονίτου καὶ πιθανό κτίτορα κάποιον μοναχὸ καταγόμενο ἀπὸ τὴν Κασταμονὴ (βυζ. Κασταμών) τῆς Παφλαγονίας, κοντά στὴν βόρεια άκτὴ τοῦ Πόντου πριν τη Σινώπη καὶ τὴν Σαμψούντα.
    Τὸ ὄνομα Κασταμονίτου ἐπιβιώνει μέχρι σήμερα σὲ περιοχὴ τῆς Σιθωνίας στὴ Χαλκιδικὴ ὅπου ὑπῆρχε παλαιὸ κασταμονίτικο μετόχι.

    βλ. Ἰ. Π. Μαμαλάκης, Τὸ Ἅγιον Ὄρος (Ἄθως) διὰ μέσου τῶν αἰώνων, Θεσσαλονίκη 1971, σ. 35 καὶ 36 σημ. 1.
    Archives de l’ Athos IX, Actes de Kastamonitou, ἔκδ. N. Oikonomides, Paris 1978, σ. 1.

  7. Ο/Η Καποιος λέει:

    VPRC -Επίκαιρα 22.12.11

    ΝΔ 30,5%
    ΠΑΣΟΚ 18%
    ΚΚΕ 13%
    ΣΥΡΙΖΑ 11%
    Δημοκρατική Αριστερά 8,5%
    ΛΑΟΣ 7%
    Οικολόγοι Πράσινοι 3%
    Δημοκρατική Συμμαχία 2%
    Άρμα Πολιτών 2%
    Χρυσή Αυγή 1,5%
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Τι στο διάολο, αυτά τα λείψανα της διαστροφικής μαμάς Ελένης και του χασάπη γιού της είναι σκορπισμένα στους τέσσερεις ανέμους;

    1.Προφ. Ηλίας Κριεκούκι,
    2.ναός Κωνσταντίνου και Ελένης Χανίων,
    3.Ναός Αποστόλων, στη Βενετία.
    4. μονή της Δυτικής Μακεδονίας όπου κάποτε ήταν και σταυροπήγιο…
    5.Μονή Κωνσταμονίτου

    και

    http://full-of-grace-and-truth.blogspot.com/2009/05/sts-constantine-and-helen-equal-to.html

    6.Παρίσι:

    A major portion of the Relics of St. Helen are purported to reside in Paris, in the Church of St. Leu – St. Gilles,

    και ποιός ξέρε και σε πόσα ακόμα ιερά μαγαζιά

    • Ο/Η asxetos λέει:

      αχ φίλτατε λασκαράτε,

      το ανθρώπινο σώμα έχει κατά μέσο όρο 208 κόκκαλα, και λέω κατά μέσο όρο διότι ο τελικός αριθμός εξαρτάται από τον τρόπο μέτρησης: σε ορισμένες περιπτώσεις ορισμένα οστά μετρώνται ως ένα, αλλά απαρτιζόμενο από μικρότερα, ή ως αυτόνομα οστά, οπότε κι αλλάζει το τελικό νούμερο…

      οπότε, η αγία διαστρόφα έλεν μπορεί να βρίσκεται σε 208 μονές εάν αυτό είναι το θέλημα του θεού

  9. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    Άγγελου Σακέτου

    Τα Σόδομα και Γόμορρα γιατί ενέπνευσαν καλλιτέχνες και διανοούμενους;

    Αυτά που γίνονται σήμερα στην ελληνική κοινωνία με την σήψη να όζει σε όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις, αποδεικνύουν το γεγονός ότι κάποιοι καλλιτέχνες, όπως ο δημοφιλής Δημήτρη Κολλάτος, ή διανοούμενοι, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, είχαν προβλέψει ή –στην χειρότερη των περιπτώσεων- είχαν προειδοποιήσει τι θα συνέβαινε στην κοινωνία, που ζούμε!..

    ΕΤΥΧΕ να είμαι ένας εκ των χιλιάδων θεατών των έργων του Δημήτρη Κολλάτου, τότε που είχε «προκαλέσει» την κοινή γνώμη και ιδίως την Εκκλησία με ορισμένα από τα έργα του, όπως «Ο Άγιος Πρεβέζης», που επί μήνες ολόκληρους απασχολούσε τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Το ίδιο και με τους «Εφοπλιστές», αλλά και με όσα έργα έχει ανεβάσει επί σκηνής, αλλά που στηλίτευαν με τον τολμηρό και καταγγελτικό θεατρικό του λόγο την άνομη ζωή πολλών δημοσίων λειτουργών παραγόντων του δημοσίου βίου της Χώρας μας..

    Τα «Σόδομα και Γόμορρα» του Δημήτρη Κολλάτου είναι μια ταινία βασισμένη σε ένα ομώνυμο έργο του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, όπου διερευνά πολλές πτυχές της ερωτικής ζωής διαφόρων ανθρώπων που επηρεάζουν την κοινωνική ζωή του τόπου (παπάδες,, ιερείς κλπ).

    Είναι γνωστό ότι ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ ήταν στις φυλακές της Βαστίλης όταν άρχισε να φωνάζει από το κελί του ότι σκοτώνουν τους φυλακισμένους καλώντας τον κόσμο να τους απελευθερώσει. Από εκεί, δέκα ημέρες πριν την πυρπόληση της Βαστίλης από τους επαναστάτες, διαμετακομίστηκε με βασιλική εντολή στο άσυλο φρενοβλαβών του Charenton, το οποίο διηύθυνε το τάγμα των Αδελφών του Ελέους.

    [[[[[[[[[//////Αριστερά: Οι χειρόγραφοι κύλινδροι του έργου «120 Μέρες στα Σόδομα» του Μαρκήσιου Ντε Σαντ. Το έργο γράφτηκε σε ρολό χαρτιού 12 μέτρων στις φυλακές της Βαστίλης!… Δεξιά: Ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος/////////]]]]]]]].

    Σε αυτή την πρώτη μακρά περίοδο εγκλεισμού του ξεκίνησε τη συγγραφή των πλέον γνωστών έργων του όπως η «Ζυστίν», «120 Μέρες στα Σόδομα», «Διάλογος μεταξύ Ιερέα και Μελλοθανάτου» κ.α.

    Νίκος Καζαντζάκης: «Σόδομα και Γόμορρα»

    Για τα Σόδομα και Γόμορρα έγραψε ένα θεατρικό έργο το 1948 ο Νίκος Καζαντζάκης. Ας θυμηθούμε την υπόθεση:

    Ο Θεός δηλώνει στον Αβραάμ ότι θα αφανίσει τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Μετά από αρκετές ικεσίες, ο γέροντας καταφέρνει να εξασφαλίσει τη σωτηρία του Λωτ, του μόνου δίκαιου ανάμεσα στους κατοίκους των αμαρτωλών πόλεων. Ενώ πηγαίνει να τον ειδοποιήσει, ο Λωτ ξυπνά τρομαγμένος και αναλογίζεται γιατί ο Θεός τον βασανίζει με λάγνα όνειρα. Σύντομα καταλαβαίνει πως η ερωτική συνεύρεση με τις κόρες του δεν ήταν όνειρο.

    Ήδη αγανακτισμένος με τη σκληρότητα του Θεού, οργίζεται περισσότερο με την είδηση που του φέρνει ο Αβραάμ. Αρνείται να εγκαταλείψει την πόλη και αποκαλύπτει στον γέροντα το αμαρτωλό του παρελθόν και την πρόθεσή του να αναμετρηθεί με τον Θεό. Καθώς φεύγει ο Αβραάμ, ο άγγελος Πυρομάλλης φτάνει στη γη για να καταστρέψει τις πόλεις. Αν και ο Θεός του έχει απαγορέψει να πιει κρασί και να αγγίξει γυναίκα, εκείνος μεθά και συνευρίσκεται με τις κόρες του Λωτ.

    Στη συνέχεια, πηγαίνει μαζί με τον Λωτ στο παλάτι του βασιλιά και συναντά τη βασίλισσα, που νομίζει ότι βλέπει το μονάκριβο γιό της• το παιδί είχε δολοφονηθεί πριν από χρόνια από τον Λωτ, κατ’ εντολή του βασιλιά. Παρακινημένος από τη βασίλισσα, ο άγγελος σκοτώνει το βασιλιά. Ο Αβραάμ επιστρέφει στα Σόδομα για να πάρει μαζί του τον Λωτ, ενώ η καταστροφή των πόλεων έχει αρχίσει. Ο Λωτ αρνείται να τον ακολουθήσει, του αναθέτει την προστασία της οικογένειάς του και παραμένει μαζί με τον άγγελο στη φλεγόμενη πόλη.

    Ένα είναι βέβαιο:

    Αυτά που γίνονται σήμερα στην ελληνική κοινωνία με την σήψη να όζει σε όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις, αποδεικνύουν το γεγονός ότι κάποιοι καλλιτέχνες, όπως ο δημοφιλής Δημήτρη Κολλάτος, ή διανοούμενοι, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, είχαν προβλέψει ή –στην χειρότερη των περιπτώσεων- είχαν προειδοποιήσει τι θα συνέβαινε στην κοινωνία, που ζούμε!..

    Αναρτήθηκε: 31/10/11 18:33
    http://www.sakketosaggelos.gr/Article/1485/

  10. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  11. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροϊδη
    Επειδη η δημοτικη υπηρεσια του Δημου Mont de Marsan που προσφερει δωρεαν προσβαση στο Ιντερνετ, κλεινει σημερα στις 5 ωρα Ελλαδας και θα ανοιξει στις 10 το πρωϊ, 2 Ιαν. 2012, σας ευχομαι απο τωρα, καλη χρονιά και ειδικα σε οσους μενουν στην Ελλαδα, νομιζω εσεις μενετε στην Ουρουγουαη, τους ευχομαι καλη υπομονη. Διαβασα σε ενα αρθρο στους New York Times online οτι η Ελλαδα ειναι σε περιδυνηση θανατου, ζωη σε μας κυριε Ροϊδη. Εξαιρετως στη κυρια Σαπουντζακη ευχομαι να τα 100στηση και να χορευη παντα σαν 18αρα. Επισης αιτουμαι τας ευχας της αγιας καθηγουμενης Εφραιμιας, και τη παρακαλω να μην απαιτει απο τον συναδελφο της, του Βατοπαιδιου, να στεκεται «σουζα» μπροστα της. Τον γνωρισα οταν ειχα παει στη μονη του σαν προσκυνητης, πολυ πριν ξεσπασουν τα σκανδαλα, δινει πολυ ωραια παρασταση, θα μπορουσε να συνεργαστη με τη κυρια Σαμπουτζακη επαγγελματικα.

    Με εκτιμηση και φιλία οπως παντα
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  12. Ο/Η E.Γ.Μ. λέει:

    Πάει και η «Ε», «Θεός σχωρέστη»…. ό,τι μάθαμε μάθαμε τώρα τι γίνεται….. Θα ανοίξουν άραγε ιστολόγια οι δημοσιογράφοι της? Κάθε μέρα και χειρότερα….

  13. Ο/Η Ντάνκα λέει:

    Serbian ex-priest accuses his Bishop of pedophilia

    http://www.topix.com/forum/world/serbia/TJOQTUMM9SMT1QNTB

  14. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    Hμερομηνία : 22-12-11

    Μήνυση στον Ρωμαιοκαθολικό αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Νικόλαο από τον μητροπολίτη Πειραιώς

    Κατηγορεί την Ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή για την ανίερη, όπως υποστηρίζει, δράση της, εξαπολύοντας συγχρόνως δριμύ κατηγορώ εναντίον του ρωμαιοκαθολικισμού.

    Μήνυση κατά του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου, κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατηγορώντας την Ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή για την ανίερη, όπως υποστηρίζει, δράση της, εξαπολύοντας συγχρόνως δριμύ κατηγορώ εναντίον του ρωμαιοκαθολικισμού.

    Ο ιεράρχης στην μήνυσή του εγκαλεί τον καθολικό ιεράρχη γιατί στα εκπαιδευτήριο του Μοναχικού Τάγματος Αγίου Ιωσήφ όπου φοιτούν παιδιά ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών γονέων τελείται αγιασμός της νέας σχολικής περιόδου «υπό του Ρωμαιοκαθολικού Εφημερίου Πειραιώς κ. Ιωάννου Πάτση, και δια τους ορθοδόξους μαθητάς, γεγονός που απάδει εις την εκκλησιολογίαν και ποιμαντικήν της Εκκλησίας διότι αμβλύνει την ορθόδοξον αυτοσυνειδησίαν των μικρών ευπλάστων μαθητών, επιφέρει μίαν συγκρητιστικήν οικουμενιστικήν αντίληψιν και εμπίπτει εις τας περί προσηλυτισμού διατάξεις του δικαιϊκού εν Ελλάδι συστήματος.Το γεγονός αυτό συνέβη και εφέτος στις 11/9/2011 και ως προκύπτει από την συνημμένη τοπική Εφημερίδα «Ο φάρος της Τήνου» αρ. φύλλου 83 σελ. 3 αποτελεί συνήθη πρακτική».

    Ο ιεράρχης σημειώνει ότι διαμαρτυρήθηκε εγγράφως προς τον Ρωμαιοκαθολικό αρχιεπίσκοπο χωρίς να λάβει απάντηση εδώ και τρεις μήνες που έστειλε την επιστολή του, ενώ δράττεται της ευκαιρίας για να αναφερθεί στον ρωμαιοκαθολικισμό λέγοντας ότι «αποτελεί δεινή εκτροπή εκ του Χριστιανισμού ο οποίος απομείωσε πλήρως το Ευαγγελικό μήνυμα ημαύρωσε εις την Δύσιν την Χριστιανική αποκάλυψη και καταξίωσε στυγνούς εγκληματίας κατεγνωσμένους υπό της διεθνούς κοινότητος ως δήθεν «αγίους» ως επισυνέβη προσφάτως με τον ειδεχθή και δι’ εγκλήματα γενοκτονίας καταδικασμένον Αλουΐσιον Στέπινατς, Ρωμαιοκαθολικόν Αρχιεπίσκοπον του Ζάγκρεμπ της Κροατίας ο οποίος υπήρξε ηθικός αυτουργός για την φρικώδη δολοφονία 800.000 Σέρβων ορθοδόξων κατά τον Β’ παγκόσμιον πόλεμον υπό των Κροατών Ουστάσι και του ηγέτου των Άντε Πάβελιτς, τον οποίον διεπόρθμευσε μέσω Βατικανού εις την Λατινικήν Αμερικήν δια να μείνη ατιμώρητος δια τα εγκλήματά του. Προσφάτως δε βοά η οικουμένη δια τα χιλιάδες θύματα παιδεραστίας ανά τον κόσμο που κακοποιήθησαν από τους Ρωμαιοκαθολικούς ιερείς με την αποσιώπησι και την συγκάληψι του εκπεσόντος Βατικανού και των ανυποστάτων κανονικώς ηγετών του εν οις και ο πρότριτα «αγιοποιηθείς» Ιωάννης Παύλος ο Β».

    http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

    • Ο/Η asxetos λέει:

      πες χαιρετίσματα στον μεγάλο έρωτα της ζωής μου, τον σεραφειμ ότι δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ μη-συγκριτιστική θρησκεία…

      κι αν εξαιρεί τον χριστιανισμό απ τον απόλυτο ιστορικό και θεολογικό κανόνα, μάλλον πρέπει να κατηφορίζει δαφνί μεριά…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.